מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : V strom זקן מכובד או צעיר קטן? עזרה בבחירת נפח ומודל

Tap
25-09-2020, 16:46
שלום לכולם, עבור מטרת בית עבודה (15 קמ רובו בכביש מהיר אבל לא מעל 90 קמש מישוב מחוץ לירושלים עצמה) ופעם בשלושה שבועות בערך נסיעה לדרום הרחוק (150 קמ כיוון)

התקציב הוא 20 אלף ויש גם שיקול כלכלי של אחזקת אופנוע בנוסף לרכב..
מתלבט בין וי סטרום 250 שנת 2018/9 עם קמ אפסי
לבין וי סטרום 650 האמין והחזק אבל שנת 2010 -+ ולפחות עם 70/80 אלף קמ

בגדול מבין שעם ה250 אהנה ״מהחדש״ ומדרגת ביטוח זולה
אבל קצת חושש מהנסיעות הארוכות עם כלי ששיא היכולת שלו היא 130 קמש ושיוט של 100/110...
מה דעתם ?

KKatkov
25-09-2020, 18:41
לדעתי - לך על ויסטרום 650 ישן. אם אתה מתלבט - זה אומר שבפועל, 250 זאת לא אופציה שתספק אותך.

Tap
25-09-2020, 19:01
האמת היא שאני נמשך לחדש, ולמדרגת ביטוח הזולה..
חושב שבשביל נסיעה ארוכה של פעם בשלושה שבועות / חודש אוכל לבלוע את הצפרדע של השיוט על 110 קמש. מה גם שאף פעם לא הייתי מהממהרים בכביש..
הדילמה הוכנסה לי לראש בעקבות חבר רוכב שנים שאני מעריך את הדעה שלו שאמר שגם בשביל הפעם הזאת בחודש אני חייב את הכוח ״ספייר״ לכבישים מהירים, ששיוט בפחות מ140 בכביש 6 לצורך העיניין כבר גובל בבטיחות (לא להצליח לעקוף משאית שנוסעת על 120 לצורך העיניין..)
נ.ב
קיוויתי לתגובה ממך, מקריאת המון פוסטים בפורום הזה שמתי לב שכבר שנים אתה עוזר לחברה חדשים בתגובות ארוכות וענייניות אז תודה לך..

matanbar26
25-09-2020, 20:03
מדרגת הביטוח היא 1,200 ש"ח בחודש וזה אומר כ-100 ש"ח בחודש הבדל.
לא אסון כלכלי לדעתי אבל זה די עניין סובייקטיבי.
לגבי הנסיעות ליום יום ה-250 יספיק לך חד משמעית.
לגבי נסיעה פעם ב-3 שבועות, 150 ק"מ לכיוון זה עלול להיות פחות כיף, גם לך וגם לכלי.
צעבר לזה, כלי משנת 2010 עם 70-80 אלף ק"מ זה לא המון (זה ממוצע של 8,000 ק"מ בשנה, שזה יחסית נמוך) וגם מדובר בכלים אמינים שבתחזוקה נכונה ובלי התגרזנות יחזיקו בכיף 150 אלף ק"מ וצפונה.
כן, אפשר גם לנסוע לאילת על 125 סמ"ק לצורך העניין אבל אם אפשר שלא וגם ליהנות מהנסיעה, אז למה לא?

KKatkov
25-09-2020, 20:57
האמת היא שאני נמשך לחדש, ולמדרגת ביטוח הזולה..
חושב שבשביל נסיעה ארוכה של פעם בשלושה שבועות / חודש אוכל לבלוע את הצפרדע של השיוט על 110 קמש. מה גם שאף פעם לא הייתי מהממהרים בכביש..
הדילמה הוכנסה לי לראש בעקבות חבר רוכב שנים שאני מעריך את הדעה שלו שאמר שגם בשביל הפעם הזאת בחודש אני חייב את הכוח ״ספייר״ לכבישים מהירים, ששיוט בפחות מ140 בכביש 6 לצורך העיניין כבר גובל בבטיחות (לא להצליח לעקוף משאית שנוסעת על 120 לצורך העיניין..)
נ.ב
קיוויתי לתגובה ממך, מקריאת המון פוסטים בפורום הזה שמתי לב שכבר שנים אתה עוזר לחברה חדשים בתגובות ארוכות וענייניות אז תודה לך..

צ'מע...
חייב אתה לא.
רכבתי למצדה בחבורה של 250-ים, והיה בסדר. החבר'ה הקשוחים עשו טיולים "מאילת עד גבול הצפון, על 50 סמ"ק בהרכבה".
עשיתי במשך כמה חודשים אריאל-חולון על בסיס יומי עם יוסאנג 250 (וזה כבר אחרי שרכבתי שנים על כלים כבדים). שרדתי כדי לספר, והיוסאנג שרד - שייטתי איתו סביב 100 קמ"ש ועליתי ל-115 בעקיפות, רק כי ידעתי שאני על כלי עם מנוע רגיש. היה לו כוח לתת עוד 20-30 קמ"ש מעל.
בקיצור, אם אתה לא מהממהרים - אתה בהחלט יכול להסתפק ב-250. אם הנסיעה לדרום היא בגדר בילוי - תוכל גם לוותר על כביש 6 ולהאריך את הנסיעה, כדי לעשות אותה בכבישים צדדים שבהם תהנה יותר מהאופנוע.

עם זאת, אני במקומך הייתי הולך על 650 ישן - כי לי באופן אישי, החוויה על היוסאנג הייתה לא נעימה. לעשות את כביש 5 על 100 קמ"ש, אחרי שהתרגלתי לקצב 140-160 עם בנדיט 1200 היה גורם למוח שלי להכבות - הייתי מתעורר אחרי רבע שעה, בלי לזכור בכלל מה היה בפרק הזמן הזה. אומנם הטייס האוטומטי שלי טוב, אבל זה הרגיש לי לא בטיחותי. שוב מדגיש - זאת החוויה האישית שלי, ויכול להיות שאתה לא נרדם מלנסוע פחות מ-130 בכביש מהיר.

Tap
25-09-2020, 21:19
הנסיון שלי בדו גלגלי מסתכם בכשנה על cbx500 והאמת? גם בכביש 6 הייתי משייט על 120 והיה לי נוח מאוד שם
אז עשר קמש פחות ושוב להנות מהחדש ומהמדרגת ביטוח קורצים לי... אבל לא ארצה לעשות מעשה לא בטיחותי.. עוד דבר שלא ארצה זה לגמור את המנוע כמו שהחבר מעלייך הגיב..

mudale222
25-09-2020, 22:51
קנה את ה650. בטוח שיותר תהנה.
אם אתה לא נעול על הvstorm אז בתקציב ייכנסו לך וורסיסים יותר חדשים.

TundraOG
26-09-2020, 02:10
לך עם ה-650. זה ממש לא ק"מ גבוהה ויש אקזמפלרים בארץ עם 180-200 אלף ק"מ ויותר שעוד נוסעים עם המנוע המקורי.

עצה שלי? תשקול NC700X. נכנס בול בתקציב ויהיה זול יותר לאחזקה מהויסטרום. אם אתה חושב שתוכל להסתפק עם 250, בהחלט תוכל להסתפק ב"רק" 51 סוסים.

AsafA
26-09-2020, 12:16
לדעתי ה-650 ישן מידי.
הבייבי ויסטרום חלש מידי לנסיעות בינעירוניות.

כדאי לך לבדוק עוד אפשרויות חוץ מויסטרום ישן נושן ובייבי ויסטרום יחסית חדש. באותו מחיר אפשר לקנות למשל ורסיס 300 עם 40 כ"ס (חבר נוסע על כזה ממודיעין לירושלים כל יום ופעם בשבוע גם לבאר שבע ומאד מרוצה ממנו).

אגב אם לויסטרום הישן אין abs אני חושב שעדיף לך לחפש משהו אחר שיגיע עם.

Tap
26-09-2020, 13:27
ורסיס 300 גם קפץ לי היום לראש
הוא מתעלה על ה310gs?
בכל אופן אבדוק את שניהם
תודה

KKatkov
26-09-2020, 14:04
ורסיס 300 גם קפץ לי היום לראש
הוא מתעלה על ה310gs?
בכל אופן אבדוק את שניהם
תודה

הורסיס 300 מתעלה על ה-G310 בכביש בזכות מנוע חזק יותר. אם תחליף לו את הגג"ש הקדמי מ-14 ל-15 שיניים, מאמין שתוכל לשייט בנוחות עד 125-130 על השעון.
אבל...
הטיפולים שלו לא זולים במיוחד.
הביטוח יקר יותר מ-250.
כך שאם אתה מחפש את ה"מינימום ההכרחי", 250 יספיק.
כל עוד לא תשייט מעל 110 - לא רואה סיבה שתגמור את המנוע. כדוגמא אזכיר שוב את היוסאנג - הכלי שרכבתי עליו, היה עם 70 אלף ק"מ ועבר (למיטב זכרוני) שיפוץ מנוע חלקי ב-40 עקב חולשה מובנת שהייתה במנוע הנ"ל באותם שנים (מותחני טיימינג חלשים).
יצא לי לראות כמה וכמה נינג'ות 250 שהיו עם מעל 70 אלף ללא פתיחת מנוע, ואלה לא אופנועים שעברו חיים קלים.

גם לגבי המנוע של הויסטרום - אני לא חושב שתהיה בעיה, בעלי אינזומה רבים כבר עשו עשרות אלפי קילומטרים על המנועים האלה, ולא שמעתי על בעיות מיוחדות.
המנוע לא מהחזקים בקטגוריה, וממה שהבנתי ממבחנים - איזור הנוחות שלו נגמר ב-90-100. אם זאת, בחור בעבודה עם אינזומה טען שעד 120 על השעון (כנראה 110 אמיתי) האופנוע מרגיש לו טוב.
בקיצור, הייתי שוקל גם את ה-CRF250 RALLY (שהוא אופנוע מגניב בפני עצמו) ואולי גם את הבנלי TRK251 (אופנוע חמוד ולפי המבחן שפורסם - מרגיש די חזק יחסית לנפח). עם זאת, במקרה של הבנלי יש פאקטור של אמינות לא ידועה, כך שיש כאן הימור.

decktor
26-09-2020, 16:16
KKatkov, בדיוק, היוסאנג עבר שיפוץ מנוע ב 40,500 ליתר דיוק.

לעניינינו: היה לי ויסטרום 2007 לפני שלוש שנים ככה שהגיל שלו בזמנו היה זהה.
המנוע עצמו היה בסדר גמור אבל היו לא מעט חלקים שהרגישו את עייפות החומר, למשל:
סעפות יניקה גמורות, ג'ק צד שנשבר, שפצורי אלקטרוניקה שנוספו והורדו על ידי בעלים קודמים וקצרים שנוצרו עקב זה, תופסן של כבל קלאץ' שנשבר לי תוך כדי נסיעה, ובטח עוד כמה דברים קטנים שאני לא זוכר כרגע.

עריכה:
כמה שאני חושב על זה יותר מכל בחינה הגיונית הייתי ממליץ לך ללכת על ה 250 החדש, חרשתי את המדינה על שני כלים 250 והרגשתי בסדר עם זה.
מצד שני עם כמה שזה לא הגיוני במצב שלך הייתי קונה את ה 650 הישן אז מי אני לייעץ לך?

Tap
26-09-2020, 16:45
חחחחח אתה צודק
אז יש לי דיל
לא אני לא אתה נפגש בורסיס 300..?

decktor
26-09-2020, 16:52
כנראה שהורסיס באמת בחירה הרבה יותר הגיונית.
300 אולי לא נשמע הרבה יותר מ 250 אבל הורסיס הוא עם הספק גבוה יחסית ל 300 והויסטרום עם הספק נמוך יחסית ל 250.

מצד שני בדיוק עזרתי לידידה עם לבחור אופנוע ובין השאר קבעתי לה נסיעת מבחן לורסיס 300, לא הייתי שם כי לא הרגשתי טוב באותו יום אבל היא התקשרה אלי אחרי זה וטענה שזה פשוט אופנוע מזעזע.
בסוף היא קנתה CB500X אבל נראה לי שזה מעבר לתקציב שלך.

Tap
26-09-2020, 17:48
כנראה שהורסיס באמת בחירה הרבה יותר הגיונית.
300 אולי לא נשמע הרבה יותר מ 250 אבל הורסיס הוא עם הספק גבוה יחסית ל 300 והויסטרום עם הספק נמוך יחסית ל 250.

מצד שני בדיוק עזרתי לידידה עם לבחור אופנוע ובין השאר קבעתי לה נסיעת מבחן לורסיס 300, לא הייתי שם כי לא הרגשתי טוב באותו יום אבל היא התקשרה אלי אחרי זה וטענה שזה פשוט אופנוע מזעזע.
בסוף היא קנתה CB500X אבל נראה לי שזה מעבר לתקציב שלך.

אתה צודק, אבל שוב המאה שקלים בחודש הפרש ביטוח (בנוסף לטיפולי קוואסקי באופנוע בן שלוש לעומת סוזוקי בן שנה..)

הנה כנה מור״קים על נסיעות ארוכות עם 250... לא לשכוח כומתה כשקוראים

https://www.reddit.com/r/motorcycles/comments/1muvot/planning_a_motorcycle_road_trip_on_a_250cc_am_i/

decktor
26-09-2020, 18:01
היוסאנג הישן שלי עשה פעם אחת 1,000 קילומטר בשבוע אחד (מצדה בראש השנה, טיול לצפון ועוד כמה נסיעות קצרות יותר) בזמן שאני מרכיב את האקסית שלי לכל מקום.
בגלל זה אני אומר שזה אפשרי, אבל עדיין הלב שלי היה מושך אותי לכיוון ה 650.

Tap
26-09-2020, 18:08
היוסאנג הישן שלי עשה פעם אחת 1,000 קילומטר בשבוע אחד (מצדה בראש השנה, טיול לצפון ועוד כמה נסיעות קצרות יותר) בזמן שאני מרכיב את האקסית שלי לכל מקום.
בגלל זה אני אומר שזה אפשרי, אבל עדיין הלב שלי היה מושך אותי לכיוון ה 650.

מבין אותך לחלוטין, אבל הבלאי של הגיל של ה650, המדרגת ביטוח, העובדה שהאחזקה של האופנוע מתווספת לרכב שלי, השימוש של האופנוע שיהיה בעיקר לבית עבודה (15 קמ כיוון) ופעם בשלושה שבועות / חודש נסיעה לדרום, העובדה שאני לא מהסוגרי סקאלה מושכת את הראש (וגם הלב יהיה מבסוט) לכיוון ה250..
רק אסגר סופית עם עצמי ואחכה למבצעי חורף עוד חודש חודשיים..

תודה רבה לכולם (כמובן לא מסכם את הפוסט, אשמח לשמוע דעות מנסיון של אחרים )

zoharrad
26-09-2020, 21:15
מחיפוש ביד 2

GS650 https://www.yad2.co.il/s/c/4jkhw81i
Transalp 700 https://www.yad2.co.il/s/c/1rncz8ll
NC700 DCT https://www.yad2.co.il/s/c/zkged5tv

יש מצב שהאופציה האחרונה תתאים גם בגלל הגיר הרובוטי לנסיעה בעיר וגם בגלל הקמ הנמוך של האקזמפלר

עוד אופציה, שנמצאת בקטגוריה אחרת - MT03. ישרת אותך נאמנה בעיר, ויש לו מספיק כוח לנסיעה בכבישים מהירים. הנה אחד https://www.yad2.co.il/s/c/n5dhb5

מקווה שעזרתי

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

TundraOG
26-09-2020, 21:40
מבין אותך לחלוטין, אבל הבלאי של הגיל של ה650, המדרגת ביטוח, העובדה שהאחזקה של האופנוע מתווספת לרכב שלי, השימוש של האופנוע שיהיה בעיקר לבית עבודה (15 קמ כיוון) ופעם בשלושה שבועות / חודש נסיעה לדרום, העובדה שאני לא מהסוגרי סקאלה מושכת את הראש (וגם הלב יהיה מבסוט) לכיוון ה250..
רק אסגר סופית עם עצמי ואחכה למבצעי חורף עוד חודש חודשיים..

תודה רבה לכולם (כמובן לא מסכם את הפוסט, אשמח לשמוע דעות מנסיון של אחרים )

להיות "לא מהסוגרי סקאלה" לא אומר שיהיה לך נוח בכביש מהיר. 110 על 250 סמ"ק זה לא 110 על 650 סמ"ק, המנוע ירגיש לך עסוק, ובאופן כללי מדובר בחוויה קצת פחות מפנקת.

אני חושב שזה מתחיל ומסתכם בך ובמה אתה צריך ובמה אתה יכול להסתפק. אני ועוד רבים אחרים חרשו את המדינה למשך מאות קילומטרים ביום על 250 סמ"ק בהנאה רבה, תוכל בלי בעיה להגיע לכל נקודה בארץ, גם אם לא בקצב הכי מהיר. תשאל את עצמך כמה אתה מוכן ויכול כרגע להשקיע בתחום הרכיבה, האם אתה מוכן ויכול להשקיע אסקטרה בשביל נפח גדול יותר, כי אם 100 ש"ח בביטוח בחודש זה שיקול בשבילך - האם אתה באמת יכול להרשות לעצמך בלת"מים לא צפויים של אופנוע מבוגר?

ורק זורק, לשקול שוב את האופציה של ה-NC. (קדימה, תאמרו שאני מנסה לגייס עוד אחד לכת שלנו)

Tap
26-09-2020, 23:48
מחיפוש ביד 2

GS650 https://www.yad2.co.il/s/c/4jkhw81i
Transalp 700 https://www.yad2.co.il/s/c/1rncz8ll
NC700 DCT https://www.yad2.co.il/s/c/zkged5tv

יש מצב שהאופציה האחרונה תתאים גם בגלל הגיר הרובוטי לנסיעה בעיר וגם בגלל הקמ הנמוך של האקזמפלר

עוד אופציה, שנמצאת בקטגוריה אחרת - MT03. ישרת אותך נאמנה בעיר, ויש לו מספיק כוח לנסיעה בכבישים מהירים. הנה אחד https://www.yad2.co.il/s/c/n5dhb5

מקווה שעזרתי

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

אהלן, קודם כל תודה רבה
דבר שני בהקשר למה שאמרתי לפני כן.. כל הדגמים הישנים כנראה יביאו איתם בלאי מוגבר ופחות חשקה נפשי להתעסק בזה.. והנייקד הוא פחות מה שאני מחפש

Tap
26-09-2020, 23:52
להיות "לא מהסוגרי סקאלה" לא אומר שיהיה לך נוח בכביש מהיר. 110 על 250 סמ"ק זה לא 110 על 650 סמ"ק, המנוע ירגיש לך עסוק, ובאופן כללי מדובר בחוויה קצת פחות מפנקת.

אני חושב שזה מתחיל ומסתכם בך ובמה אתה צריך ובמה אתה יכול להסתפק. אני ועוד רבים אחרים חרשו את המדינה למשך מאות קילומטרים ביום על 250 סמ"ק בהנאה רבה, תוכל בלי בעיה להגיע לכל נקודה בארץ, גם אם לא בקצב הכי מהיר. תשאל את עצמך כמה אתה מוכן ויכול כרגע להשקיע בתחום הרכיבה, האם אתה מוכן ויכול להשקיע אסקטרה בשביל נפח גדול יותר, כי אם 100 ש"ח בביטוח בחודש זה שיקול בשבילך - האם אתה באמת יכול להרשות לעצמך בלת"מים לא צפויים של אופנוע מבוגר?

ורק זורק, לשקול שוב את האופציה של ה-NC. (קדימה, תאמרו שאני מנסה לגייס עוד אחד לכת שלנו)

בדיוק, נמצא כרגע במקום שהמאה הם לא אישו כזה רציני , נטו בונוס קטן .. אבל הבונוס העיקרי הוא ההפחת סיכוי לבלתמים בשנתונים של הורסיס/ויסטרום.

TundraOG
27-09-2020, 01:32
בדיוק, נמצא כרגע במקום שהמאה הם לא אישו כזה רציני , נטו בונוס קטן .. אבל הבונוס העיקרי הוא ההפחת סיכוי לבלתמים בשנתונים של הורסיס/ויסטרום.

אסביר שניה למה אני ממליץ על NC - אני הייתי בסוף השנה שעברה עם תקציב של 20 אלף וחיפשתי אופנוע אמין, שקט, חסכוני. רכבתי במשך 3 שנים על אופנוע 500 סמ"ק ישן שלפעמים היו לו תקלות הזויות (כמו לדוגמא נשחקו השיניים של רגלית ההילוכים והיא פשוט נפלה באמצע רכיבה).

ה-NC זה אופנוע עם אופי של רכב דיזל. בספרד, פתחו מנוע של אחד לאחר 50 אלף ק"מ והמכונאי אמר שאם לא היו אומרים לו, הוא היה בטוח שמדובר בחלקים ממנוע חדש מרוב שלא היה בלאי. אני קניתי אחד עם 83 אלף ק"מ, אצלי כרגע 9 חודשים והשעון עומד אוטוטו על 97 אלף. אתה יודע כמה תקלות היו לי? 0. כלום. מעבר לבולם קדמי נוזל שאיתו קניתי את האופנוע, וטיפולים שוטפים, לא השקעתי שקל בבלת"מים, ואני לא תמיד עדין עם האופנוע.

בברזיל יש אקזמפלר מיתולוגי שהגיע ל-440 אלף ק"מ על מנוע מקורי. בחור יווני ביוטיוב אוטוטו חוגג 300 אלף על שלו, כשדיברנו - מעבר לטיפולים שוטפים, המנוע שלו לא נפתח מעולם. שאר הרכיבים בנויים בצורה איכותית גם הם. (אופנוע יפני המיוצר ביפן).

סתם זורק סטטיסטיקה. זה ממש לא האופנוע לכולם, אבל למי שמחפש מומנט ונוחות של אופנוע גדול אבל עלויות אחזקה של קטנוע, זה ה-דבר, ואני לא היחיד שיאמר לך את זה.

Tap
27-09-2020, 07:14
פחות מתחבר לאוטומט, ושוב מעדיף עם התקציב והצרכים לכוון לנפח קטן ושנתון מתקדם יותר... אגב
למה בנאלי trk251 לא עלה על אופציות?

KKatkov
27-09-2020, 08:39
פחות מתחבר לאוטומט, ושוב מעדיף עם התקציב והצרכים לכוון לנפח קטן ושנתון מתקדם יותר... אגב

הזכרתי אותו.
דגם חדש, יצרן חדש, אמינות לא ידועה. חוץ מזה - נראה טוב ויש עליו ביקורות טובות.
אבל כל זה לא יעזור לך, אם הוא ישפוך מנוע אחרי 20 אלף ק"מ...

TundraOG
27-09-2020, 10:06
יש אוטומט ויש גם גרסא ידנית (כמו שלי)

אבל עם מה שאתה אומר - לדעתי מכל האופציות תלך על הורסיס 300. אמנם עליו לא רכבתי, אבל על האח העירום שלו שחולק איתו את המנוע כן (Z300) והוא מרגיש לא רע בכלל בכביש מהיר, המנוע סופר כיפי עם תקרת סל"ד גבוהה. לדעתי הוא יהיה עדיף על כל 250, גם בשל הקפיצה המשמעותית בהספק. מנוע עתיק ומוכח שמגיע עוד מהנינג'ה 250 המיתולוגי משנות ה-80.