מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : סוף עידן אופנועי מנוע בעירה פנימית.

ronen_sch
28-09-2020, 09:18
בקליפורניה הוחלט אל איסור מכירת כלי רכב כולל רכב שטח עם מנוע בעירה פנימי, מה שקרוי בפי העם מנוע בנזין.
זה עניין של זמן עד שזה ידביק את יתר העולם.
https://www.advpulse.com/adv-news/california-dirt-bike-ban-2035/
אז מי שעוד לא רכש ומתכוון, כדי שימהר...

Dresdner
28-09-2020, 09:30
וכאן עולה השאלה שגם אזרחי קליפורניה שואלים, איך יסעו במכוניות חשמליות אם אין חשמל?

קצת היסטוריה, קליפורניה עדיין משתמשת בגריד חשמלי משנות ה40, המצב כלכך גרוע שעמודי החשמל מעץ גורמים לחלק משריפות היער במדינה ובשביל למנוע את זה יש היום בקליפורניה הפסקות חשמל יזומות.

עכשיו תבוא ותגיד שיש להם 15 שנה לעדכן את מערכת החשמל אבל קליפורניה הפכה לשיט הול עם הגירה שלילית וחוב ענק ככה שאני לא רואה את זה קורה.

מה שכן יקרה אם לא יציל אותם מושל רפובליקני שמבין קצת בניהול זה שהחוק יכנס לתוקף אבל חוץ מההומלסים בלוס אנג'לס לא הישארו אנשים, גם עמק הסיליקון מתפנה לאט לאט ועובר לטקסס או מדינות אחרות עם מדיניות ימנית.

אתה מוזמן לקנות כבר עכשיו יש הרבה מוצרי בושר לאנשים כמוך, אני יחכה שהעסק יבשיל בטכנולוגיה כזו או אחרת.

alexsupreme
28-09-2020, 11:43
נראה שהם בכוונה השאירו פתח לאופנועי כביש. מעניין.

YaronNahum
28-09-2020, 13:52
הם ממש לא לבד
גם הרבה מדינות באירופה הכריזו על יעד דומה
אפילו שטייניץ הכריז על 2030 כיעד בישראל לא למכור רכבים עם מנוע בנזין
בנתיים ללא חוקים
אבל לא ירחק היום. לצערי.

Sent from...

Dresdner
28-09-2020, 14:12
הם ממש לא לבד
גם הרבה מדינות באירופה הכריזו על יעד דומה
אפילו שטייניץ הכריז על 2030 כיעד בישראל לא למכור רכבים עם מנוע בנזין
בנתיים ללא חוקים
אבל לא ירחק היום. לצערי.

Sent from...

היום הזה מחכה לטכנולוגיה ישימה והפוליטיקאים מתחלפים או משנים את דעתם כמו תחתונים.
תראה את ביידן שהיה נגד פראקינג ופתאום בעד פראקינג ברגע שהבין שבלי פראקינג אין גידול בכלכלה ואין מצביעים.

פיינשמקר
28-09-2020, 14:29
תכנית שמכוונת ל-2035 היא לא תכנית. זו הצהרת כוונות עקרונית, מה שנקרא north star.
העולם יכול להתהפך פעמיים עד אז, כרגע אין מה להתרגש.

Dresdner
28-09-2020, 14:56
בנתיים הפגנות בברלין נגד המפעל של טסלה שמתוכנן לצרוך כמות מים יותר ממה שמי התהום יוכלו לספק מה שיגרום למפלס לרדת ולמים להזדהם.

xlib
28-09-2020, 15:49
היום הזה מחכה לטכנולוגיה ישימה והפוליטיקאים מתחלפים או משנים את דעתם כמו תחתונים.

חלק מפוליטיקאים חושבים שחוקי טבע אפשר לשנות בהצבעה. פשוט מדהים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

matanbar26
28-09-2020, 19:27
דיון על פיזיקה, חוקי הטבע ויכולת קיבולת סוללה בעוד 3..2..1.

Jonathan
28-09-2020, 19:48
וכאן עולה השאלה שגם אזרחי קליפורניה שואלים, איך יסעו במכוניות חשמליות אם אין חשמל?

קצת היסטוריה, קליפורניה עדיין משתמשת בגריד חשמלי משנות ה40, המצב כלכך גרוע שעמודי החשמל מעץ גורמים לחלק משריפות היער במדינה ובשביל למנוע את זה יש היום בקליפורניה הפסקות חשמל יזומות.

עכשיו תבוא ותגיד שיש להם 15 שנה לעדכן את מערכת החשמל אבל קליפורניה הפכה לשיט הול עם הגירה שלילית וחוב ענק ככה שאני לא רואה את זה קורה.

מה שכן יקרה אם לא יציל אותם מושל רפובליקני שמבין קצת בניהול זה שהחוק יכנס לתוקף אבל חוץ מההומלסים בלוס אנג'לס לא הישארו אנשים, גם עמק הסיליקון מתפנה לאט לאט ועובר לטקסס או מדינות אחרות עם מדיניות ימנית.

אתה מוזמן לקנות כבר עכשיו יש הרבה מוצרי בושר לאנשים כמוך, אני יחכה שהעסק יבשיל בטכנולוגיה כזו או אחרת.

המושל של קליפורניה חי בכוכב אחר, האזרחים שלו כבר ככה חמים עליו מאד, למצוא איכן לרכב שטח בקליפורניה ממש לא דומה למדינות אחרות.
מה שמעניין הוא שיש לא מעט חידושים והתפתחויות למנוע ה 4 פעימות בעולם הרכב ה 4 גלגלי, שגורמים למנוע להפוך הרבה יותר יעיל, לדוגמא מנוע המזרטי החדש או מנוע מזדה CX5.
להכניס את החידושים האלה בתוך שילדת אופנוע יהיה מאתגר.

Aprilia
28-09-2020, 22:42
עניין של זמן עד שזה ידביק את שאר העולם כמו שהדיבור האירופי על הגבלת אופנועים עד 100 כ"ס הדביק? בהצלחה

TT23
29-09-2020, 00:09
מדובר בהצהרת כוונות ותו לא.

כדי להחיל החלטה שכזו צריך תשתיות ברמה מתאימה שכרגע נראה שאנחנו רחוקים ממנה שנות אור.

ספציפית בישראל, גם אם הייתה כוונה כזו - אחרי הקורונה אני מאמין שיהיה קיצוץ נרחב במשרדי הממשלה, לרבות משרד התחבורה, ככה שכסף אסטרה על תשתיות חשמל לא נראה לי שיהיה לשים בקרוב.

אביעד אברהמי
29-09-2020, 09:40
http://fullgaz.co.il/%d7%a7%d7%9c%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%a0%d7%99%d 7%94-%d7%91%d7%93%d7%a8%d7%9a-%d7%9c%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%a8-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%a2/

השושנים
29-09-2020, 11:08
בעוד 15 שנה שנת 2035 ב-23/7 אהיה בדיוק בן 70 אם לא יקרה משהו בלתי צפוי.

אז תיאסר (אולי) מכירת רכב מנועי אני מניח שיתנו עוד זמן "זהב" להמשך תנועה של רכבי
מנועי בעירה פנימית עד שיגוועו לבד.

אני את שלי עשיתי, רכבתי על מנועי דו"פ עם ערבוב שמן ידני אח"כ אוטומטי. נסעתי על מגוון
רכבי בנזין/דיזל/גז.

רכבתי על 4-בשורה , מנוע V4 עם 16 שסתומים ומערכת VBOOST, מנועי דוקאטי/מוטוגוצי.
מנועים יפניים. נסעתי עם מנועים אנגליים גרמניים צרפתיים עם קרבורטורים, נסעתי עם הזרקת
דלק, טורבו, טורבו כפול. נסעתי עם מנועים מוזנים בדלקים אקזוטיים וגז לתוספת אווומפ.

מנועי V של הארלי, מנועי ברזל של BSA עשיתי גם סיבוב על מנוע קיטור (ברכבת הקיטור
האחרונה בעולם לתיירים).

את שלי עשיתי, אני רק מצטער על כך שהנכדים שלי יחוו כבר דברים אחרים.

xlib
29-09-2020, 12:21

אבל למה להצטער על זה? אני מקווה מאוד (!) שילדים שלי יחוו דברים אחרים, ואז יספרו לי על עלהם.

השושנים
29-09-2020, 12:43
אבל למה להצטער על זה? אני מקווה מאוד (!) שילדים שלי יחוו דברים אחרים, ואז יספרו לי על עלהם.

מכונת כביסה, מה ההבדל בתחושה שלך בין בוש קונסטרוקטה או קריסטל?

מקרר, ספר לי על החוויות שלך בין האמקור הישן לשארפ החדש.

התריס החשמלי שלך מה ההבדל בין הלחיצות על מתג?

xlib
29-09-2020, 12:48

זה מה שנקרא "לא יודע מה זה, אבל הנה בא עוד אחד".

השושנים
29-09-2020, 13:11
זה מה שנקרא "לא יודע מה זה, אבל הנה בא עוד אחד".

בדיוק,
כי כשאתה רוכב על הארלי אי אפשר לטעות, ואז כשאתה עם החברה אתה תספר על החוויה והתחושות לטוב ולרע.
עלית על מולטיסטרדה/GXR פיירבלייד וי-מקס -התחושות יישארו איתך עד לקץ הדורות, למה? כי מנוע.....

בפאב הירוק (ולא מגראס) ב-2035: "אחי רכבתי על 35 WATT תשמעעעעע...."

ayalzo
29-09-2020, 17:10
שושני אתה רומנטי מאוד.
אבל זה כמו שהסבא שלך יצטער בשבילך שלא הספקת לנסוע על עגלה רתומה לסוס.
(אני אגב, הספקתי, אפילו רכבתי על סוסים לפרנסתי- זה נחמד בשביל סיבוב פעם ב... לא ככליתחבורה).

600 ירושלמי
29-09-2020, 17:40
בעוד 15 שנה שנת 2035 ב-23/7 אהיה בדיוק בן 70

וואלה, לפי הרומנטיות והנוסטלגיה שלך הייתי מהמר על לפחות איזה 160-170.

שתאריך ימים :)

קידוזו
29-09-2020, 17:42
שושני רומנטיקן אבל הפעם צודק. מבחינת תחושה או "אופי" ומכלול הרשמים והבנה הטכנית שיוצרים חוויה, קשה להשוות רכיבה על BSA או וספה לאופנוע חשמלי.
אני בעד קידמה אבל תחליפי רעש לאגזוז? גרוע כמו כמויונז.

xlib
29-09-2020, 17:56
שושני רומנטיקן אבל הפעם צודק. מבחינת תחושה או "אופי" ומכלול הרשמים והבנה הטכנית שיוצרים חוויה, קשה להשוות רכיבה על BSA או וספה לאופנוע חשמלי.

ועוד יותר קשה להשוות את זה לסוס או חמור. או מנוע קיטור. רעש של אגזוז זה שיעלם היום בערב.

כן זה חוויה קצת אחרת. אז? טכנולוגיה משתנה ואף פעם לא חוזרת אחורה. טיפ לא יחזור וגם לא סרט 8ממ.

חזרה לנושא - אופנוע חשמלי היום זה קצת יותר מכלי אקזוטי. כשזה יהיה רלוונטי ...

TT23
29-09-2020, 20:14

מלבד הרעש, גם לא תהיה תיבת הילוכים. לא דבר של מה בכך.

קידוזו
29-09-2020, 20:44
מלבד הרעש, גם לא תהיה תיבת הילוכים. לא דבר של מה בכך.
-ומערכת לייצוב אופנוע תתאים את הזווית למהירות ואת המהירות לזווית, תבלום כשתזהה סכנה ותאיץ עד למהירות החוקית ומה שנשאר זה לשבת על חד קרן אלקטרוני שעושה קולות של נינג'ה. תענוג אבל לא בדיוק הנאה מרכיבה פעילה. כך יקראו לאופנועים הישנים- אופנועי רכיבה פעילה או בקיצור ARB לעומת דגמי FAR שמספקים פול אוטומיישן ריידינג וכבר לא יקראו אופונעים.

השושנים
29-09-2020, 21:21
בדיוק כמו להסתובב על האופנועים מפלסטיק בסחרחרות בירידים, אתה יושב ומסתובב... בחילה.

TT23
30-09-2020, 13:37
-ומערכת לייצוב אופנוע תתאים את הזווית למהירות ואת המהירות לזווית, תבלום כשתזהה סכנה ותאיץ עד למהירות החוקית ומה שנשאר זה לשבת על חד קרן אלקטרוני שעושה קולות של נינג'ה. תענוג אבל לא בדיוק הנאה מרכיבה פעילה. כך יקראו לאופנועים הישנים- אופנועי רכיבה פעילה או בקיצור ARB לעומת דגמי FAR שמספקים פול אוטומיישן ריידינג וכבר לא יקראו אופונעים.

בדיוק כמו להסתובב על האופנועים מפלסטיק בסחרחרות בירידים, אתה יושב ומסתובב... בחילה.

בכנות, אני חושב שצריך - וראוי - לעשות הפרדה בין שתי מהפכות שתקרנה, כל אחת בזמנה שלה, ללא תלות בין האחת לאחרת:

הראשונה, הפחות משמעותית (לטעמי, לפחות) - המהפכה השקטנה. מנועים חשמליים יחליפו את מנועי הבעירה בהדרגה עד שתיאסר מכירה שלהם, ואז זה רק עניין של זמן עד שהם יגוועו לבד. בחלק מהמדינות (סביר להניח שאלו תהיינה מדינות אירופה המובילות) העסק ירוץ מהר יותר, ובחלקן (מדינות פחות מתקדמות) העסק יידעך לאט יותר עקב אי קיומן של תשתיות מתאימות. לא מדובר בתהליך קצר, נדרשת הכנה של תשתיות מתאימות ופיתוח של סוללות שיכולות להחזיק טווח נכבד, ויש עוד עבודה בתחום.

השנייה, היותר משמעותית - הטייס האוטומטי. ואני לא מדבר על הטייס האוטומטי המוכר כיום של טסלה. אני מדבר על תחבורה שיתופית/עצמאית אוטונומית לגמרי. כשהיא תגיע, אז דו גלגלי יהיה מושג מחוץ לתחום - לפחות מחוץ לתחום הכביש - שהרי אין שום סיבה שבשלב הזה יאושרו דו"גים על הכביש הציבורי. יש עוד זמן גם עד שנגיע לשלב הזה. הפיתוחים הקיימים מרשימים, אבל עדיין לא הבשילו לרמה המספקת. אגב, גם לשלב הנ"ל דרושה הכנה רצינית לגבי התשתיות - כל הרכבים האוטונומיים הקיימים כיום מבוססים על זיהוי תנאי הדרך, לרבות סימון הנתיב, זיהוי רמזורים ותמרורים שונים. אני בטוח שכל אחד ואחת מכירים אינספור צמתים ודרכים שהמצב בהם רחוק מלהיות תקין. ועוד לא דיברתי על תחום אבטחת המידע. מי יעלה על רכב שנתון לחסדיו של האקר? אלו בעיות שיצרניות יצטרכו לתת להן מענה, וזה לא יהיה קל.

למעשה, לא מדובר בשתי מהפכות שתגענה יחד בו-בזמן בהכרח, או לחלופין זו בעקבות זו. אלו שתי רכבות שיצאו לדרך משני יעדים שונים. כל אחת רוצה להקדים את קודמתה, אבל אין ביניהן תלות. רוצה לומר: ייתכן שבעוד זמן לא רב מדי נמצא עצמנו עם שתיהן.

דבר אחרון, לגבי זוויות גלגול מוגבלות אלקטרונית שהזכרתם מעלה:
מסכים, זה זוועה, אבל היי - גם ESP נראה על הנייר כגזרת גורל, ועדיין אפשר לנתק אותו היום בלחיצת כפתור.

קובי
30-09-2020, 18:35
מה עם מהפכת הטורבו
לא יגיע לאופנועים לפני החשמל?

Dresdner
30-09-2020, 19:25
אם לשפוט לפי הישום והעמידה ביעדים של פרוטוקול קיוטו, 15 שנה בקלות יגיעו גם ל40 שנה אם בכלל, אי אפשר לדעת

xlib
30-09-2020, 19:28
הראשונה, הפחות משמעותית (לטעמי, לפחות) - המהפכה השקטנה. מנועים חשמליים יחליפו את מנועי הבעירה בהדרגה
אולי.

לא מדובר בתהליך קצר, נדרשת הכנה של תשתיות מתאימות ופיתוח של סוללות שיכולות להחזיק טווח נכבד, ויש עוד עבודה בתחום.
צריך לגלות כמה חוקי פיזיקה חדשים, אבל אני מניח זה לא בעיה

השנייה, היותר משמעותית - הטייס האוטומטי. ואני לא מדבר על הטייס האוטומטי המוכר כיום של טסלה. אני מדבר על תחבורה שיתופית/עצמאית אוטונומית לגמרי.
פו גלשנו למדע בדיוני לגמרי.

decktor
01-10-2020, 01:25
קיבולת סוללה היא כבר לא בעיה, אופנועים חשמליים כבר עוברים את ה 200 ק"מ ומתחרים בטווח של הרבה אופנועי בנזין.
הבעייה היא זמן הטעינה והזמינות של הטעינה.
לשימוש יומיומי דווקא זמינות הטעינה גבוהה יותר משל בנזין, הרי לכולנו יש שקע חשמלי בבית ורוב האנשים לא עושים מעל 200 ק"מ ביום.
הבעיה היא בטיולים.

xlib
01-10-2020, 06:52
לשימוש יומיומי דווקא זמינות הטעינה גבוהה יותר משל בנזין

זמן טעינה זה רק *אחד* מהבעיות. איכשהו אנשים שוכחים שחשמל ממש לא גדל על עצים. נכון להיום אין כל דרך לתמוך בהמרה של אפילו 1/10 מרכבים קיימים. ולמה? מאיזה מקור חשמל יבוא? אם התשובה היא ״שריפת גז״, אז יותר פשוט לשים אותו גז ישר ברכב.

לשימוש יומיומי דווקא זמינות הטעינה גבוהה יותר משל בנזין, הרי לכולנו יש שקע חשמלי בבית ורוב

לא כולם גרים בבית קרקע. לא רק שרוב של חניות רחוב חסרות שקע, תשתית חשמל של שכונות מגורים לא תסבול דבר כזה. לשדרג תשתית חשמל זה פרויקט לאומי לעשור. קצת פרופורציות לילדי סלולרי-דור-משהו.

האנשים לא עושים מעל 200 ק"מ ביום.
הבעיה היא בטיולים.

המון רכבים עושים יותר מ-200. מוניות, שוטרים, פקחים, טכנאים, שליחים וכו.
ושאר האנשים לא עושים 200 אבל גם לא מתדלקים אחרי כל נסיעה וגם לא כל יום.

השושנים
01-10-2020, 07:34
תארו לכם שהיו מציעים לכם מצנח נהדר, הכי טוב בעולם, מצנח שהוא חלום של כל פיזיקאי, עתידני, מרשים מלא בהילה ונוצות פיות, כזה
שכל אחד רוצה, מתקדם, וכולם יהיו כאלה בעתיד. המצנח נהדר בגבהים, סבבה לגמרי בגובה בינוני ואדיר בגובה נמוך, רק מה....במאה מטר
האחרונים (יש כאלה שהצליחו למשוך עוד כמה מטר) הוא לא מתפקד...מי בא לצניחה?

Dresdner
01-10-2020, 08:11
קיבולת סוללה היא כבר לא בעיה, אופנועים חשמליים כבר עוברים את ה 200 ק"מ ומתחרים בטווח של הרבה אופנועי בנזין.
לשימוש יומיומי דווקא זמינות הטעינה גבוהה יותר משל בנזין, הרי לכולנו יש שקע חשמלי בבית ורוב האנשים לא עושים מעל 200 ק"מ ביום.
הבעיה היא בטיולים.הטווח עדיין בעיה ובעיה גדולה, אם תרכב על כל אופנוע חשמלי כמו שאמורים לרכב על אופנוע לא תגיע ל200 ק"מ וגם לא קרוב לזה.

NAOR2207
01-10-2020, 08:24
תארו לכם שהיו מציעים לכם מצנח נהדר, הכי טוב בעולם, מצנח שהוא חלום של כל פיזיקאי, עתידני, מרשים מלא בהילה ונוצות פיות, כזה
שכל אחד רוצה, מתקדם, וכולם יהיו כאלה בעתיד. המצנח נהדר בגבהים, סבבה לגמרי בגובה בינוני ואדיר בגובה נמוך, רק מה....במאה מטר
האחרונים (יש כאלה שהצליחו למשוך עוד כמה מטר) הוא לא מתפקד...מי בא לצניחה?

ביל בור אמר את זה על נישואים

https://www.youtube.com/watch?v=sP6oQTQVzso

a_zur
01-10-2020, 09:24

שקלת להחליף את המנוע של המכונת כביסה שלך ל 2 פעימות?? אולי אז תמצא בה את האופי שתמיד חסר לך!
מוצר מושלם- גם תרעיש, גם צריך להכין לה תערובת, גם לנקות קרבורטור, פלאג כל 10 כביסות ובוכנה ורינגים כל 50 כביסות. זאת מכונה עם אופי!

השושנים
01-10-2020, 09:26
שקלת להחליף את המנוע של המכונת כביסה שלך ל 2 פעימות?? אולי אז תמצא בה את האופי שתמיד חסר לך!
מוצר מושלם- גם תרעיש, גם צריך להכין לה תערובת, גם לנקות קרבורטור, פלאג כל 10 כביסות ובוכנה ורינגים כל 50 כביסות. זאת מכונה עם אופי!

על מה אתה רוכב?

zx2r
01-10-2020, 11:02
השוואה יותר טובה תהיה : "שקלת להחליף את הבוש בזוהר?? זאת מכונה עם אופי!"

על מה אתה רוכב?
הייתי בטוח שתשאל עם מה הוא מכבס.. (וכנראה זו לא זוהר... ) (;

decktor
01-10-2020, 11:56
המון רכבים עושים יותר מ-200. מוניות, שוטרים, פקחים, טכנאים, שליחים וכו.
ושאר האנשים לא עושים 200 אבל גם לא מתדלקים אחרי כל נסיעה וגם לא כל יום.

הם לא מתדלקים כל יום כי לתדלק זה אומר לנסוע לתחנת הדלק הקרובה, מה שלוקח זמן.
לעומת זאת לחבר לטעינה למשך הלילה לוקח בדיוק שנייה אחת.
אם זה היה רק לנסיעות יומיומיות כלי רכב חשמלי בהחלט היה חוסך לי הרבה זמן ביום כי אני לא אצטרך לתדלק יותר.

השושנים
01-10-2020, 12:14
הם לא מתדלקים כל יום כי לתדלק זה אומר לנסוע לתחנת הדלק הקרובה, מה שלוקח זמן.
לעומת זאת לחבר לטעינה למשך הלילה לוקח בדיוק שנייה אחת.
אם זה היה רק לנסיעות יומיומיות כלי רכב חשמלי בהחלט היה חוסך לי הרבה זמן ביום כי אני לא אצטרך לתדלק יותר.

לחבר לחשמל בכמה תנאים:
1. יש לך חנייה פרטית ונק חשמל.
2. תמיד אתה מסיים את היום בבית ולא אצל...חברה נגיד.
3. אתה משתמש בכלי במסלול קבוע ברור ובלי הפתעות הכל מתוכנן מראש.
4. אם מתקשר חבר בערב ומציע לך ללכת עכשיו לבר חשפניות באילת אז אתה נוסע ברכב.
5. אף פעם אתה לא לוקח את הדרך הארוכה סתם כי בא לך.
6. אם מסיבה כל שהיא אתה נאלץ לחרוג מהצפוי אתה צריך כלי לגיבוי.
7. כל התשובות נכונות.

decktor
01-10-2020, 12:15
בכוונה סייגתי מההתחלה שאם זה היה רק לנסיעות יומיומיות.

השושנים
01-10-2020, 12:18
בכוונה סייגתי מההתחלה שאם זה היה רק לנסיעות יומיומיות.

אז בעצם כלי אחד לנסיעה יום יומית וכלי נוסף לפאן?

decktor
01-10-2020, 12:20
אני אשאר עם מנוע הבנזין לבינתיים תודה רבה, אני רק אומר שכבר עכשיו יש מקרי שימוש שכלי חשמלי הרבה יותר נוח למשתמש.

tree
01-10-2020, 12:47
הבעיה היא בטיולים.גם הטכנולוגיה של הסוללה בעייתית בימינו ויש סיבה טובה למה עובדים חזק על מציאת חלופה לליתיום בהן.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

a_zur
01-10-2020, 12:47
על מה אתה רוכב?
על מקלדת, כמובן.
אבל אחת עם אופי, בדיוק החלפתי לה פילטר ושמן.

אבל ברצינות, יש טיעונים מצויינים נגד אופנוע חשמלי עכשיו ובעתיד- מבחינה כלכלית, פרקטית, אקולוגית ומה לא. בגלל כל אלו 99% מהמגיבים פה נוסעים על אופנוע קונבנציונאלי.
הדיון בטיעונים האלה יש בו טעם והוא רלבנטי, אבל לפסול מראש כי הכלי שונה ממה שאתה מכיר ואוהב זאת לא רומנטיקניות אלה סתם שמרנות.
עלה פה טיעון יפה- איך גלגלו עיניים הסייסים כשראו את הרכב המנועי הראשון. הרי לסוסים שלהם יש אופי- ואלה סתם מכונות!
בטח גם החיילים הראשונים שזיכו את החניתות וחתמו על רובים חשבו שזה נשי. גבר אמיתי הורג בידיים ולא ממרחק עשרות מטרים.
הטכנולוגיה הינה האמצעי ולא המטרה. עוד נכונו לנו ולצאצאינו חוויות, וגם חוויות מוטוריות, שאנחנו לא יכולים לדמיין. שום תקנת יורו תחת לא תשנה את זה.

zx2r
01-10-2020, 13:27
אני אשאר עם מנוע הבנזין לבינתיים תודה רבה, אני רק אומר שכבר עכשיו יש מקרי שימוש שכלי חשמלי הרבה יותר נוח למשתמש.

אידיאלית לכרך העירוני הוא מתאים בול, פחות זיהום רעש וזיהום אוויר. טיולים ארוכים \ בין עירוני יומיומי - פחות אבל תלוי משתמש.

עם כל השאיפות לעבור לחשמלי - צריך לזכור שיש שווקים שעדיין לא חלות עליהן תקנות זיהום כמו במזרח ובאפריקה ועדיין נמכרים שם כלים "מזהמים".. מה גם שטכנולוגיות מסויימות שמייעלות את העיניין עדיין לא יישימות באופנועים (תאי דלק למשל).
אישית אני מעריך שאופנועים (עם דגש על אופנועים) יישרדו יותר כרכב פולט מזהמים עד שממש יחמירו עם התקנות או לחילופין תוצע חלופה תואמת, אחרי הכול, אופנוע הוא יותר מסתם כלי תחבורה ובהשוואה לכלי רכב הנפח שוק הוא דיי קטן. אף ייצרן רציני לא יירה לעצמו ברגל ויוציא כלי "שלא מספק את הסחורה" אחרי הרמה שהגיעו אליה כיום אלא אם כן יש לו גב כלכלי מספיק חזק לעמוד במכה.
האם נראה בעתיד הפרדה לכלים חשמליים לתחבורה ומנועיים לפנאי (כפי ששושני ציין)? ייתכן מאוד, האם זה יקרה בחמש שנים הקרובות? לפי המצב הנוכחי - אני בספק.

xlib
01-10-2020, 13:34
אז בעצם כלי אחד לנסיעה יום יומית וכלי נוסף לפאן?

כלי נוסף -אחד- לפאן? אני רוצה אחד לשטח, אחד משפחתי, אחד ספורט וחיפושית לאספנות אם אנחנו כבר חולמים.
חלומות של אנשי רכב-חשמלי-שיתופי-אוטונומי תמיד משעשעים אותי.

600 ירושלמי
01-10-2020, 20:25
על מקלדת, כמובן.
אבל אחת עם אופי, בדיוק החלפתי לה פילטר ושמן.

אבל ברצינות, יש טיעונים מצויינים נגד אופנוע חשמלי עכשיו ובעתיד- מבחינה כלכלית, פרקטית, אקולוגית ומה לא. בגלל כל אלו 99% מהמגיבים פה נוסעים על אופנוע קונבנציונאלי.
הדיון בטיעונים האלה יש בו טעם והוא רלבנטי, אבל לפסול מראש כי הכלי שונה ממה שאתה מכיר ואוהב זאת לא רומנטיקניות אלה סתם שמרנות.
עלה פה טיעון יפה- איך גלגלו עיניים הסייסים כשראו את הרכב המנועי הראשון. הרי לסוסים שלהם יש אופי- ואלה סתם מכונות!
בטח גם החיילים הראשונים שזיכו את החניתות וחתמו על רובים חשבו שזה נשי. גבר אמיתי הורג בידיים ולא ממרחק עשרות מטרים.
הטכנולוגיה הינה האמצעי ולא המטרה. עוד נכונו לנו ולצאצאינו חוויות, וגם חוויות מוטוריות, שאנחנו לא יכולים לדמיין. שום תקנת יורו תחת לא תשנה את זה.

כל מילה בסלע!
עם זאת, יש כאן קהל שידבוק במנוע הבעירה הפנימית גם אם תחליף להם את הפיאסטה בטסלה. טסלה זה חרא כי אין פיצוצים בצילינדר.
הקהל הזה יבכה כל יומיים על מחירי טיפולים ומוסכים. כשתסביר להם שבעתיד (הלא רחוק) הרבה מהטיפולים יסתכמו בחיבור למחשב והורדת firmware חדש הם יגידו שאתה הוזה. כשתסביר שכל העולם הולך ויילך לכיוון הזה ואין מנוס מכך ובסוף יהיו עמדות טעינה פזורות בכל חור יגידו לך שאתה חי בסרט מדע בדיוני.
כשתסביר שמניעת התפשטות הגזים הנוצרים מתהליך ייצור סוללות זהו תהליך יותר פשוט ואפשרי למפעל מרוכז מאשר למנוע פליטת גזים מכל הרכבים יגידו לך שאין לך מושג מה אתה מדבר וגם "כולה קצת גזי פליטה מהמנוע, מה אתה, כוסית?"

כן, גם אני אוהב מנועי בעירה פנימית, גם אני אוהב אופנועים ויודע לטפל בהם. אך בגילי המופלג אני מנסה לא להיות עתיק עקשן ולהתרפק על העבר. העבר בעבר. ההווה הולך לעבר העתיד אז למה לא לנסות ללכת עם העתיד? הרי למנוע את זה אי אפשר.

שנאמר:" if you can't beat them join them"

Dresdner
01-10-2020, 21:07
כל מילה בסלע!
עם זאת, יש כאן קהל שידבוק במנוע הבעירה הפנימית גם אם תחליף להם את הפיאסטה בטסלה. טסלה זה חרא כי אין פיצוצים בצילינדר.
הקהל הזה יבכה כל יומיים על מחירי טיפולים ומוסכים. כשתסביר להם שבעתיד (הלא רחוק) הרבה מהטיפולים יסתכמו בחיבור למחשב והורדת firmware חדש הם יגידו שאתה הוזה. כשתסביר שכל העולם הולך ויילך לכיוון הזה ואין מנוס מכך ובסוף יהיו עמדות טעינה פזורות בכל חור יגידו לך שאתה חי בסרט מדע בדיוני.
כשתסביר שמניעת התפשטות הגזים הנוצרים מתהליך ייצור סוללות זהו תהליך יותר פשוט ואפשרי למפעל מרוכז מאשר למנוע פליטת גזים מכל הרכבים יגידו לך שאין לך מושג מה אתה מדבר וגם "כולה קצת גזי פליטה מהמנוע, מה אתה, כוסית?"

כן, גם אני אוהב מנועי בעירה פנימית, גם אני אוהב אופנועים ויודע לטפל בהם. אך בגילי המופלג אני מנסה לא להיות עתיק עקשן ולהתרפק על העבר. העבר בעבר. ההווה הולך לעבר העתיד אז למה לא לנסות ללכת עם העתיד? הרי למנוע את זה אי אפשר.

שנאמר:" if you can't beat them join them"רוב הטכנולוגיות התקבלו לרוב בזרועות פתוחות, שהקולנוע הגיע הביתה אנשים קנו ועדיין קונים מערכות שמע ומסכים גדולים חוץ מכמה כמו השושנים :) אף אחד לא אומר "אני מעדיף ללכת לקולנוע מאשר לקנות מערכת קולנוע ביתי"
אותו הדבר עם הסמארט פון, אנשים עמדו בתור כדי לקנות אחד ואף אחד לא אמר אני מעדיף לשחק סנייק בנוקיה שלי.
אבל שים לב שזה לא קורה עם הרכב החשמלי, כדי שטכנולוגיה אחת תחליף השניה הטכנולוגיה החדשה צריכה להיות טובה יותר ושימושית יותר מהקיימת ואז לא צריך לסבסד ולהכריח, אנשים כבר ירוצו לקנות.

600 ירושלמי
01-10-2020, 22:18
אבל שים לב שזה לא קורה עם הרכב החשמלי, כדי שטכנולוגיה אחת תחליף השניה הטכנולוגיה החדשה צריכה להיות טובה יותר ושימושית יותר מהקיימת ואז לא צריך לסבסד ולהכריח, אנשים כבר ירוצו לקנות.

נכון. והרכב החשמלי עוד לא שם, זה ברור.
אבל חייב להבין שאנחנו בדרך לשם ועוד יותר חשוב להבין שכשנהיה שם זה יהיה הרבה יותר טוב ממה שיש היום. בדיוק כמו שאתה טוען- זה יקרה כשהטכנולוגיה החילופית תהיה טובה יותר מהקיימת.
אז התשתיות בינתיים רחוקות מזה (בטח בישראל), הסוללה עדיין לא שם והמחיר לא קורץ מספיק כדי לקנות משהו לא כ"כ ברור.
העניין הוא שמי שלא מבין שכשזה יקרה זה בסוף יהיה הרבה יותר טוב ממה שקורה היום טומן ראשו עמוק עמוק בחול. מי שלא מבין שיחד עם מנוע חשמלי מגיע מחשב חזק שהופך את הרכב לכל מה שתרצה בנגיעת כפתור במקום עם ליפט וכלי עבודה חי בשנות ה90 במקרה הטוב. מי שלא מבין שזיינו מספיק את כדור הארץ וצריך להתחיל לחשוב אחרת - שיסתכל עמוק בעיניים של נכדיו.

לא, איני מחבק עצים ואני אוהב את גרגורי המנוע של רכבים בשרניים שמפוצצים פיצוצים מבוקרים בכל הבוכנות שלהם ואני לא גזען- גם בוכנה אחת הולך וגם 8.
אבל לצעוק כל הזמן "זה חרא, זה חרא, זה לא טוב" לא מעיד על הבנה יתרה (בלשון המעטה).

קידוזו
02-10-2020, 00:58
אבל חייב להבין שאנחנו בדרך לשם ועוד יותר חשוב להבין שכשנהיה שם זה יהיה הרבה יותר טוב ממה שיש היום. בדיוק כמו שאתה טוען- זה יקרה כשהטכנולוגיה החילופית תהיה טובה יותר מהקיימת.
אז התשתיות בינתיים רחוקות מזה (בטח בישראל), הסוללה עדיין לא שם והמחיר לא קורץ מספיק כדי לקנות משהו לא כ"כ ברור.
העניין הוא שמי שלא מבין שכשזה יקרה זה בסוף יהיה הרבה יותר טוב ממה שקורה היום טומן ראשו עמוק עמוק בחול. מי שלא מבין שיחד עם מנוע חשמלי מגיע מחשב חזק שהופך את הרכב לכל מה שתרצה בנגיעת כפתור במקום עם ליפט וכלי עבודה חי בשנות ה90 במקרה הטוב. מי שלא מבין שזיינו מספיק את כדור הארץ וצריך להתחיל לחשוב אחרת - שיסתכל עמוק בעיניים של נכדיו.

לא, איני מחבק עצים ואני אוהב את גרגורי המנוע של רכבים בשרניים שמפוצצים פיצוצים מבוקרים בכל הבוכנות שלהם ואני לא גזען- גם בוכנה אחת הולך וגם 8.
אבל לצעוק כל הזמן "זה חרא, זה חרא, זה לא טוב" לא מעיד על הבנה יתרה (בלשון המעטה).

הטוב שהקידמה מביאה מורכב מפרמטרים מדידים. מכוניות נוסעות מהר בטוח חסכוני ונקי יותר לעומת העבר.
לגבי נוחות? גם אם משווים קבוצת מחיר וסוג, נראה לי שמשפחתית אמריקאית ישנה מספקת יותר נוחות מסקודה מודרנית. אבל נניח לצורך הדיון שאנחנו מסכימים שהכל השתפר.
הנקודה שמעבר לאקסל והטבלאות החוויה מכילה אוסף של פרמטרים שאי אפשר למדוד או להשוות ביניהם. האופנוע הזה מזכיר לי את הסרט ההוא, נשמע כמו סוס מלחמה שחור, מרגיש פחות רך בגלל הטמפ' ומסריח מדלק. החוויה היא חלק משמעותי ברכיבה. אם מסתכלים על הייחוד שבחוויה והתחושה, כמעט לכל מכונית או אופנוע מהסבנטיז היה אופי מובהק, כזה שבידל אותם מהאחרות בצורה ניכרת. היו מכוניות מכוערות ללא ספק אבל בין אאודי 80 לפורד אסקורט או אופל רקורד או כל משפחית אחרת היה הבדל. הרבה יותר מההבדלים שיש היום בין המכוניות. זה מחזיר אותנו לעניין התחושה או האופי.
אם היינו מסתמכים רק על האקסל היינו מעדיפים פחנוע כי זה הרבה יותר הגיוני (חסכוני, ממוזג, בטוח). שושני רומנטיקן ובכולנו יש את הצד הזה שמעדיף את החוויה על ההגיון כנראה די מפותח. זה לא משהו שאמור לשלול קידמה רק משאיר מקום לרומנטיקה או לתחושה או למאפיינים שאי אפשר למדוד. כמו באהבה, נו. למה דווקא ההיא ולא השכנה?

Dresdner
02-10-2020, 01:19

אבל לצעוק כל הזמן "זה חרא, זה חרא, זה לא טוב" לא מעיד על הבנה יתרה (בלשון המעטה).זה חרא וזה ימשיך להיות חרא הרבה יותר זמן ממה שאנשים חושבים ובגלל שהזמן הזה ארוך יש סיכוי שטכנולוגיה אחרת תצוץ ותגנוב את ההצגה, בכל מקרה על כל טכנולוגיה שעולה על הטכנולוגיה הנוכחית אני חותם אבל עד אז שיעזבו אותי בשקט ושיחזרו לשוק שהם יהיו מוכנים להתמודד.

השושנים
02-10-2020, 08:27

לא שם ולא יהיה כי זה משהו אחר ולא תחליף, לא תשכנע אוהב תפוחים לאכול אשכוליות כי זה מודרני.

שים במחשב את כל התוכנות שתרצה תנתח יצירה תחת מיקרוסקופ ותזין למחשב אבל המחשב בחיים לא ייצור יצירה של דווינצ'י.

תן למחשב לחבר יצירה מוזיקלית הוא יעשה זאת בכייף יהיו אנשים שיתחברו לזה ויהיו כאלה שלא.

הזן את כל המילים למחשב ותן לו לכתוב שיר של אלכסנדר פן...יקרה?

אוהבי מפרשיות לא יחברו את הסירה שלהם למנוע, בעוד אוהבי ספיד בווט לא ישימו מפרש למה? ככה!

עם כל הקידמה והטכנולוגיה המנוע החשמלי לא מספק את הסחורה המלאה בשונה מהטלפון הסלולארי, מנועי הקיטור, וכד'.

גם אם יהיה כלי שייתן הרבה מאד ק"מ מטעינה אני מניח שיהיו הרבה כאלה שיעדיפו את הכלים המנועיים בדיוק כמו המפרשית
וסירת המנוע.

ayalzo
02-10-2020, 10:13
בוא נקבע שקטנוע צריך להיות חשמלי ואופנוע צריך להיות משהו עם ערך מוסף?

השושנים
02-10-2020, 10:38
בוא נקבע שקטנוע צריך להיות חשמלי ואופנוע צריך להיות משהו עם ערך מוסף?

סגור, איפה לחתום?

א הזקן
02-10-2020, 11:25
אזהרה!! זה ארוך ומכיל עובדות.

הרבה תהליכים מודרניים פותחו תוך למידה מהטבע (לדוגמה – חיסונים, אנטיביוטיקה, מטוסים). אז איך מופקת אנרגיה בטבע?
למרות שהטבע מכיר חשמל (כמו ברקים, תהליכי מעבר אלקטרונים בתוך מולקולות, גירוי שרירים) הוא (יש האומרים היא) לא משתמש בחשמל לצרכי אנרגיה. תהליכי שריפה מייצרים אנרגיה, פחמן דו-חמצני (פד"ח) ואידי מים. צמחים וחיים אחרים (חד-תאיים מסוימים, אצות) קולטים את הפד"ח והמים ומשתמשים באנרגית השמש (באמצעות כלורופיל) כדי לייצר חומר בעירה חדש וחמצן. במילים אחרות, שריפה של חומר אורגני היא בעצם ניצול אנרגית השמש, כשהמתווכים הם נושאי כלורופיל למיניהם.

אז למה לא משתמשים בזה? ניתן היה לחשוב על תחנות כוח הממוקמות ליד בריכות ענק בהן גדלות אצות. את האצות קוצרים, מייבשים ושורפים כדי להפיק חשמל. העשן מהשריפה מובל לתוך הבריכות ומספק את הפד"ח הדרוש לגדילה של האצות שמשתמשות בו ובאור השמש על מנת לייצר אצות חדשות, וחוזר חלילה. סוג של מעגל סגור שהופך אור שמש לחשמל ללא פליטה של שאריות.
התשובה היא שהתהליך הזה מאוד לא יעיל. כלורופיל מנצל רק חלק קטן מאור השמש (את האדום שהוא באנרגיה נמוכה יחסית לכחול) וגם זאת לא ביעילות גדולה. ניצולת האנרגיה של תחנת חשמל העובדת על גז הוא 40%, כך שהניצולת מאצות מיובשות תהיה קטנה יותר. בסה"כ תהליך מאוד לא יעיל מבחינה אנרגטית.

זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בעיקרון של התהליך הטבעי, שהוא ייצור חומר עתיר אנרגיה מאור השמש.

בהסתמך על הטכנולוגיות הקיימות, בואו נבדוק את המספרים. המספרים שהשתמשתי בהם לקוחים מאתרים שונים באינטרנט, ואם יש בהם טעות או טעות בחישוב – אני מתנצל מראש, אין לי אפשרות לבדוק אמיתות שלהם.
מצאתי באתר של משרד התחבורה שב-2019 נצרכו לתחבורה 5,462,000 אלפי טון דלקים. תפוקת האנרגיה הממוצעת של דלק היא כ-13 Kwh/Kg. המשמעות היא שהתחבורה צרכה 109 Mwh 5.462X בשנת 2019.

כמה חשמל מיוצר בישראל בשנה? לא הצלחתי למצוא נתון, אבל כושר ייצור החשמל בישראל הוא כ-16,000 מגהווט. אז גם אם נניח שבכל השנה (365 יום, 24 שעות ביום) יוצר כל החשמל האפשרי, אנחנו מגיעים לייצור אנרגיה חשמלית של 0.14X109 MW

זה אומר שכדי להפוך את התחבורה בישראל לחשמלית, צריך לייצר פי 40 חשמל. גם אם יעילות מנוע חשמלי פי שניים טובה ממנוע שריפה פנימית, עדיין צריך בישראל פי 20 חשמל. לא נראה לי שיש איפה למקם כמות כזו של תחנות כוח, שלא לדבר על הקמת תשתיות להולכת כל האנרגיה הזו והנזקים הסביבתיים כתוצאה מכך.

יש עוד בלוף לא קטן – מחיר האנרגיה. האמת היא שמחיר הבנזין הוא כ-20% מעלותו לצרכן (80% הם מיסים ורווחי חברות ותחנות דלק). על חשמל יש רק מע"מ. אם משווים את עלות האנרגיה ללא מיסים, מסתבר שעדיין בנזין מעט יותר זול מחשמל לתחבורה. כמובן שאם כל התחבורה תהיה חשמלית, המחיר יגלם בתוכו גם את כל בניית ותחזוקת התשתיות, ויהפוך להרבה יותר יקר משימוש בבנזין.

מבחינה סביבתית: כל עוד רוב ייצור החשמל אינו מבוסס על אנרגיות מתחדשות, הרי שרכב חשמלי מבוסס סוללה מזהם יותר מרכב בנזין. נכון, מיקום הזיהום שונה (במפעלי המצברים ובארובות של חברת חשמל במקום באגזוז) אבל מבחינה גלובלית, כמו גם מבחינת אפקט החממה, מכונית חשמלית מזהמת יותר ממכונית מונעת בנזין/סולר.

אז למה משקיעות כל החברות הגדולות בטכנולוגיה של רכב חשמלי מבוסס מצברים? שתי סיבות. האחת – פוליטיקה. הפוליטיקאים קבעו מקסימום ייצור מזהמים ממוצע. רכב חשמלי נחשב (בטעות, כאמור) לרכב שאינו מייצר זיהום, כך שמכירת רכבים חשמליים מאפשרת המשך מכירת רכבי בנזין. הסיבה השנייה – הדרישה של הצרכנים, הרואים שנכון להיום תחזוקת רכב חשמלי זולה יותר מתחזוקת רכבים רגילים. גם זה, כאמור, מבוסס רק על הבדלי מס במחירי אנרגיה ממקורות שונים.

אז מה עושים?

די ברור שבטכנולוגיה הנוכחית לא ניתן להעביר את כל התחבורה לחשמלית. אפשר אולי לחשוב על סוג של פתרון שבו, במרכזי ערים הסובלות מאוד מהזיהום מרכבים, תותר תחבורה חשמלית בלבד. בטכנולוגיות הקיימות מסתבר שאין תחליף ראוי (בראיה מערכתית) למנועי בנזין ודיזל לתחבורה. אני מאמין (אבל, כמובן, לא יכול להוכיח) שהפתרון יגיע רק ע"י טכנולוגיה חדשה, כזו שמחקה את הטבע. ייצור חומר עתיר אנרגיה (כגון מימן) ישירות מאור השמש שיאפשר הפקת אנרגיה מקומית (כלומר, בכל רכב, לא בתחנת חשמל ארצית) או ע"י שריפתו או ע"י תא דלק שמפיק חשמל.

ובינתיים? נצלו את העובדה שמשרד האוצר עוד לא התחיל להתלונן על אבדן בגביית מיסים עקב ריבוי הרכבים החשמליים, את העובדה שיש מעט רכבים כאלו ולכן רשת החשמל הקיימת עדיין מסוגלת לספק את האנרגיה הדרושה ואת העיוורון של קובעי המדיניות הקובעים שרכב חשמלי הוא רכב שאינו מזהם. קנו עץ ריח ספוג בבושם של עשן ושמן שרוף וסעו ברכב חשמלי, כל עוד זה קיים, כי מתישהו יעלו על הבלוף וזה ייגמר.

קידוזו
02-10-2020, 12:00

הרבה תהליכים מודרניים פותחו תוך למידה מהטבע (לדוגמה – חיסונים, אנטיביוטיקה, מטוסים). אז איך מופקת אנרגיה בטבע?
למרות שהטבע מכיר חשמל (כמו ברקים, תהליכי מעבר אלקטרונים בתוך מולקולות, גירוי שרירים) הוא (יש האומרים היא) לא משתמש בחשמל לצרכי אנרגיה. תהליכי שריפה מייצרים אנרגיה, פחמן דו-חמצני (פד"ח) ואידי מים. צמחים וחיים אחרים (חד-תאיים מסוימים, אצות) קולטים את הפד"ח והמים ומשתמשים באנרגית השמש (באמצעות כלורופיל) כדי לייצר חומר בעירה חדש וחמצן. במילים אחרות, שריפה של חומר אורגני היא בעצם ניצול אנרגית השמש, כשהמתווכים הם נושאי כלורופיל למיניהם.

אז למה לא משתמשים בזה? ניתן היה לחשוב על תחנות כוח הממוקמות ליד בריכות ענק בהן גדלות אצות. את האצות קוצרים, מייבשים ושורפים כדי להפיק חשמל. העשן מהשריפה מובל לתוך הבריכות ומספק את הפד"ח הדרוש לגדילה של האצות שמשתמשות בו ובאור השמש על מנת לייצר אצות חדשות, וחוזר חלילה. סוג של מעגל סגור שהופך אור שמש לחשמל ללא פליטה של שאריות.
התשובה היא שהתהליך הזה מאוד לא יעיל. כלורופיל מנצל רק חלק קטן מאור השמש (את האדום שהוא באנרגיה נמוכה יחסית לכחול) וגם זאת לא ביעילות גדולה. ניצולת האנרגיה של תחנת חשמל העובדת על גז הוא 40%, כך שהניצולת מאצות מיובשות תהיה קטנה יותר. בסה"כ תהליך מאוד לא יעיל מבחינה אנרגטית.

זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בעיקרון של התהליך הטבעי, שהוא ייצור חומר עתיר אנרגיה מאור השמש.

בהסתמך על הטכנולוגיות הקיימות, בואו נבדוק את המספרים. המספרים שהשתמשתי בהם לקוחים מאתרים שונים באינטרנט, ואם יש בהם טעות או טעות בחישוב – אני מתנצל מראש, אין לי אפשרות לבדוק אמיתות שלהם.
מצאתי באתר של משרד התחבורה שב-2019 נצרכו לתחבורה 5,462,000 אלפי טון דלקים. תפוקת האנרגיה הממוצעת של דלק היא כ-13 Kwh/Kg. המשמעות היא שהתחבורה צרכה 109 Mwh 5.462X בשנת 2019.

כמה חשמל מיוצר בישראל בשנה? לא הצלחתי למצוא נתון, אבל כושר ייצור החשמל בישראל הוא כ-16,000 מגהווט. אז גם אם נניח שבכל השנה (365 יום, 24 שעות ביום) יוצר כל החשמל האפשרי, אנחנו מגיעים לייצור אנרגיה חשמלית של 0.14X109 MW

זה אומר שכדי להפוך את התחבורה בישראל לחשמלית, צריך לייצר פי 40 חשמל. גם אם יעילות מנוע חשמלי פי שניים טובה ממנוע שריפה פנימית, עדיין צריך בישראל פי 20 חשמל. לא נראה לי שיש איפה למקם כמות כזו של תחנות כוח, שלא לדבר על הקמת תשתיות להולכת כל האנרגיה הזו והנזקים הסביבתיים כתוצאה מכך.

יש עוד בלוף לא קטן – מחיר האנרגיה. האמת היא שמחיר הבנזין הוא כ-20% מעלותו לצרכן (80% הם מיסים ורווחי חברות ותחנות דלק). על חשמל יש רק מע"מ. אם משווים את עלות האנרגיה ללא מיסים, מסתבר שעדיין בנזין מעט יותר זול מחשמל לתחבורה. כמובן שאם כל התחבורה תהיה חשמלית, המחיר יגלם בתוכו גם את כל בניית ותחזוקת התשתיות, ויהפוך להרבה יותר יקר משימוש בבנזין.

מבחינה סביבתית: כל עוד רוב ייצור החשמל אינו מבוסס על אנרגיות מתחדשות, הרי שרכב חשמלי מבוסס סוללה מזהם יותר מרכב בנזין. נכון, מיקום הזיהום שונה (במפעלי המצברים ובארובות של חברת חשמל במקום באגזוז) אבל מבחינה גלובלית, כמו גם מבחינת אפקט החממה, מכונית חשמלית מזהמת יותר ממכונית מונעת בנזין/סולר.

אז למה משקיעות כל החברות הגדולות בטכנולוגיה של רכב חשמלי מבוסס מצברים? שתי סיבות. האחת – פוליטיקה. הפוליטיקאים קבעו מקסימום ייצור מזהמים ממוצע. רכב חשמלי נחשב (בטעות, כאמור) לרכב שאינו מייצר זיהום, כך שמכירת רכבים חשמליים מאפשרת המשך מכירת רכבי בנזין. הסיבה השנייה – הדרישה של הצרכנים, הרואים שנכון להיום תחזוקת רכב חשמלי זולה יותר מתחזוקת רכבים רגילים. גם זה, כאמור, מבוסס רק על הבדלי מס במחירי אנרגיה ממקורות שונים.

אז מה עושים?

די ברור שבטכנולוגיה הנוכחית לא ניתן להעביר את כל התחבורה לחשמלית. אפשר אולי לחשוב על סוג של פתרון שבו, במרכזי ערים הסובלות מאוד מהזיהום מרכבים, תותר תחבורה חשמלית בלבד. בטכנולוגיות הקיימות מסתבר שאין תחליף ראוי (בראיה מערכתית) למנועי בנזין ודיזל לתחבורה. אני מאמין (אבל, כמובן, לא יכול להוכיח) שהפתרון יגיע רק ע"י טכנולוגיה חדשה, כזו שמחקה את הטבע. ייצור חומר עתיר אנרגיה (כגון מימן) ישירות מאור השמש שיאפשר הפקת אנרגיה מקומית (כלומר, בכל רכב, לא בתחנת חשמל ארצית) או ע"י שריפתו או ע"י תא דלק שמפיק חשמל.

ובינתיים? נצלו את העובדה שמשרד האוצר עוד לא התחיל להתלונן על אבדן בגביית מיסים עקב ריבוי הרכבים החשמליים, את העובדה שיש מעט רכבים כאלו ולכן רשת החשמל הקיימת עדיין מסוגלת לספק את האנרגיה הדרושה ואת העיוורון של קובעי המדיניות הקובעים שרכב חשמלי הוא רכב שאינו מזהם. קנו עץ ריח ספוג בבושם של עשן ושמן שרוף וסעו ברכב חשמלי, כל עוד זה קיים, כי מתישהו יעלו על הבלוף וזה ייגמר.

תודה, זה לא ארוך. וגם אם ארוך - מי שלא רוצה שינטוש.
חידשת לגבי כמות החשמל הנדרשת...

Dresdner
02-10-2020, 12:11

אז מה עושים?

ובינתיים? נצלו את העובדה שמשרד האוצר עוד לא התחיל להתלונן על אבדן בגביית מיסים עקב ריבוי הרכבים החשמליים, את העובדה שיש מעט רכבים כאלו ולכן רשת החשמל הקיימת עדיין מסוגלת לספק את האנרגיה הדרושה ואת העיוורון של קובעי המדיניות הקובעים שרכב חשמלי הוא רכב שאינו מזהם. קנו עץ ריח ספוג בבושם של עשן ושמן שרוף וסעו ברכב חשמלי, כל עוד זה קיים, כי מתישהו יעלו על הבלוף וזה ייגמר.בדיוק בגלל זה אני מסביר לאנשים שרכב חשמלי הוא מלכודת דבש של הממשל.
אתה קונה רכב מסובסד עם עלויות אחזקה נמוכות ואחר כך אחרי שכבר מאוחר מידי מחיר החשמל יעלה, המיסוי יהיה פר קילומטר ובנוסף יש לצפות להפסקות חשמל יזומות כמו שהיה פעם שכולם התקינו מזגנים.

אדם חכם פעם אמר לי שכדי לבחון אם טכנולוגיה מסויימת תצליח צריך לדמיין איך זה יראה שלכולם יהיה את הטכנולוגיה הזאת וכמו שכתבת אם לכולם יהיה רכב חשמלי יהיה משבר אנרגיה ועליה בזיהום.

ayalzo
02-10-2020, 12:59
תגידו אתם השתגעתם?
תפסיקו לצטט הודעות כל כך ארוכות. מה נסגר אתכם? כתבו פניה למי שאתם עונים לו, או שתצטטו רק את החלק הרלוונטי.

ayalzo
02-10-2020, 13:11
אגב,
משק החשמל כן נערך.
היתה תכנית של משרד האנרגיה להקים המון תחנות מונעות גז בכל רחבי הארץ עד 2030.
קם גוף מאבק שדאג שבכל מקום בו אמורה לקום תחנה, תושבי האזור יטרפדו זאת.
אני יודע כי ברדיוס של 30 קמ ממני היו אמורות לקום 3. שלושתן טורפדו. הייתי במפגשים למניעת הקמה מתוך סקרנות.
כמו בכל דבר, הרבה דמגוגיה, הרבה מספרים שמוצגים בצורה חד צדדית, ומעט מדי פתרונות חלופיים ריאליים (למשל, שבשבות רוח שיעילותן ברוב הארץ היא נמוכה מאוד, והנזק לסביבה גדול).
וכו....
אין לי מושג איפה התכנית הממשלתית עומדת היום, אני מניח שאם מה שקרה באיזורי (ואני יודע על עוד אזורים בצפון שסוכלו) קרה בכל הארץ, אין לה סיכוי לעמוד ביעד.

mudale222
02-10-2020, 15:43
כשיש ביקוש ההיצע יגיע.
זה שהיום אולי אין מספיק תחנות כוח לא אומר כלום.
זה תהליכים של הרבה שנים - ובשנים האלה לא בעיה לבנות עוד תחנות.

kaz
02-10-2020, 16:16
מה המגבלה על להשתמש בגפ"ם באופנוע?

Dresdner
02-10-2020, 16:30
כשיש ביקוש ההיצע יגיע.
זה שהיום אולי אין מספיק תחנות כוח לא אומר כלום.
זה תהליכים של הרבה שנים - ובשנים האלה לא בעיה לבנות עוד תחנות.תחנות חשמל לא בונים כל כך מהר במיוחד שצריך הרבה מהם, אם הצמיחה של הרכב החשמלי תיהיה אורגנית זה אולי יעבוד כי זה ימתח על עשרות שנים, אם המחוקק יקבע שאין יותר רכבי בנזין ודיזל מ2035 הקפיצה בצריכה תיהיה גדולה מידי ולא נתנת לתמיכה.

בגרמניה בעלת האמצעים יש הגבלה על פריסת עמדות טעינה מהסיבה הזאת בדיוק

TT23
02-10-2020, 17:27
האופנוע הזה מזכיר לי את הסרט ההוא, נשמע כמו סוס מלחמה שחור, מרגיש פחות רך בגלל הטמפ' ומסריח מדלק. החוויה היא חלק משמעותי ברכיבה.

1+.
איך שלא תסובבו את זה, המעבר לדו"ג חשמלי ירחיק בצעד נוסף את הרוכב מהכלי.

והרי, על מה הדיון כאן? זה לא שיש כאן מישהו שחושב שההתחממות הגלובלית זה פייק ניוז. ברור שמנועי בעירה פנימית מזהמים. אבל מה החלופה? האם החלופה היא באמת חלופה או שמדובר באנג'דת רק-לא-בנזין?

אגב, קראתי את מה שכתב א הזקן.
ניסיתי לעשות את החישוב של עלות וצריכת דלקים לעומת חשמל מזווית קצת אחרת והגעתי לתוצאות די דומות. עלות הפקת חשמל לאותה כמות מדויקת של אנרגיה תהיה יקרה יותר ויותר, ככל שריבוי המשתמשים בה יגדל. המספרים מטרידים ורק מחזקים את הטענה שלי: ההחלטה שהתקבלה בקליפורניה, כמו גם במקומות אחרים, אלו החלטות פוליטיות הרבה יותר מהחלטות סביבתיות.

Dresdner
02-10-2020, 18:24
1+.

והרי, על מה הדיון כאן? זה לא שיש כאן מישהו שחושב שההתחממות הגלובלית זה פייק ניוז. ברור שמנועי בעירה פנימית מזהמים. אבל מה החלופה? האם החלופה היא באמת חלופה או שמדובר באנג'דת רק-לא-בנזין?

אגב, קראתי את מה שכתב א הזקן.
ניסיתי לעשות את החישוב של עלות וצריכת דלקים לעומת חשמל מזווית קצת אחרת והגעתי לתוצאות די דומות. עלות הפקת חשמל לאותה כמות מדויקת של אנרגיה תהיה יקרה יותר ויותר, ככל שריבוי המשתמשים בה יגדל. המספרים מטרידים ורק מחזקים את הטענה שלי: ההחלטה שהתקבלה בקליפורניה, כמו גם במקומות אחרים, אלו החלטות פוליטיות הרבה יותר מהחלטות סביבתיות.

התחממות גלובלית זה לא פייק ניוז אבל לא שוכנעתי שהיא מעשה ידי אדם

TT23
02-10-2020, 22:28
התחממות גלובלית זה לא פייק ניוז אבל לא שוכנעתי שהיא מעשה ידי אדם

https://www.carbonbrief.org/analysis-why-scientists-think-100-of-global-warming-is-due-to-humans

התמקד בפסקה השנייה.

xlib
02-10-2020, 23:00
https://www.carbonbrief.org/analysis-why-scientists-think-100-of-global-warming-is-due-to-humans

התמקד בפסקה השנייה.

תתמקד ב-“about us” ודלג על אתרי פרופגנדה.

xlib
02-10-2020, 23:41
1+.

אין לזה שום עדות. אנשים קונים אופניים חשמליים לימין ושמאל. הונדה שלי לא מזכירה לי שום סרט. וגם טויוטה משפחתית.

זה לא שיש כאן מישהו שחושב שההתחממות הגלובלית זה פייק ניוז. ברור שמנועי בעירה פנימית מזהמים. אבל מה החלופה?

דבר בשם עצמך. התחממות גלובלית זה תאוריה עם יותר פוליטיקה ממדע. מנועי בעירה אולי מזהמים, אבל יצור חשמל וסוללות מזהם גם.

יש לי כיסא בבית. הוא ישן. אבל מה - אני לא מחפש ״אלטרנטיבה״ בשבילו.

TundraOG
03-10-2020, 00:05
אי אפשר להתעלם מהעובדה שככל הנראה, עד סוף המאה ייגמרו לנו מאגרי הנפט בקצב בו אנחנו צורכים אותם, יש כאלו שאומרים שגם עד אמצע המאה זה בקושי יחזיק. חייבים להתמקד באנרגיה אלטרנטיבית, ירוקה יותר (רוח/היידרו/סולארית וכו').
אני לגמרי זורם עם הרעיון של לעבור לחשמלי, במיוחד אם זה מה שיאפשר לנו להמשיך לרכב, אבל לא רק. קורץ לי הרעיון נורא, רק צריך לטפל בכל הקשור לטווח הסוללה הקצר שכרגע הורס כל תקווה לטיולים ארוכים.

קידוזו
03-10-2020, 00:11
הונדה שלי לא מזכירה לי שום סרט.

אין תחושות, אין חוויה, אין תודעת מותג, אין היסטוריה, אין קונטקסט, אין פאן, אין- לא- מפיתום- אף פעם- מעולם- אבדאן- נאדה, גורנישט.
זה מכונה.
-יש אקסל.

קידוזו
03-10-2020, 00:14
לפני 30 שנה אמרו שייגמר עד 2020. פתאום טראח, פצלי נפט. מה שכן קרה, המכוניות של היום צורכות חצי לעומת הניינטיז וזה המון. אם נמשיך בייעול עוד 30 שנה ניסע על אדי דלק...לא רע.

TT23
03-10-2020, 01:09
התחממות גלובלית זה תאוריה עם יותר פוליטיקה ממדע.

לצערי, זו לא תיאוריה, זו מציאות.
להלן דו"ח מקצועי שפרסם ה-IPCC (https://archive.ipcc.ch/pdf/assessment-report/ar5/wg1/WG1AR5_SPM_FINAL.pdf) ולפיו שינויי האקלים שהחלו במחצית המאה הקודמת ועד ימינו לא נצפו/נמדדו מאז תחילת המדידות שנערכו, ויש שטוענים אפילו מזה מליוני שנים. גזי הפליטה מהמנועים שמצטרפים לגזי החממה האחרים מאיצים את אפקט החממה ואלו מביאים, בין היתר, להיעלמות הקרחונים, לעליית מפלס מי הים ולעליית הטמפורטורה.

אם כוונתך הייתה לשימוש ציני של פוליטיקאים בהתחממות הגלובלית - שהיא עובדה מוגמרת - למטרותיהם שלהם, אז אוכל להתדיין איתך לכאן או לכאן, ובגדול אני נוטה להסכים איתך שיש שימוש מובהק בעובדה זו למטרות פוליטיות. אבל כל זה לא ישנה את השורה התחתונה: האופי המדעי שבתהליך זה משמעותי הרבה יותר מהאופי הפוליטי שלו. אחבר את דבריי למה שכתבתי מעלה:

*ההחלטות* שמתקבלות בעניין הן פוליטיות (לרבות תזמון פרסומן וכיוצ"ב), אבל מאחוריהן מסתתרות בעיות סביבתיות אמיתיות שצריכות להדאיג את כולנו.

ובאופן כללי, ההתחממות הגלובלית היא קונצנזוס מדעי (https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/). אפשר לזלזל בזה או להכחיש, להמעיט בחשיבות... יש גם מכחישי קורונה.

מאמר נוסף שדן באחריות האדם להתחממות הגלובלית החל מאמצע המאה הקודמת. (https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/sites/2/2019/05/SR15_SPM_version_report_LR.pdf)

ועוד מאמר בנושא.
(https://davidson.weizmann.ac.il/online/maagarmada/earth_sci/%d7%94%d7%aa%d7%97%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%aa)

מנועי בעירה אולי מזהמים, אבל יצור חשמל וסוללות מזהם גם.

חושש שאתה מתפרץ כאן לדלת פתוחה, כי זה בדיוק מה שכתבתי מעלה. פתרון או חלופה צריכים להצדיק את המעבר לחלופה האחרת, ומהסיבה שרשמת בדיוק אני חושש שחשמול המנועים לא יפתור את הבעיה.

יש לי כיסא בבית. הוא ישן. אבל מה - אני לא מחפש ״אלטרנטיבה״ בשבילו.

לא ברור לי איך הבנת שאני טוען שיש למצוא אלטרנטיבה לכל חפץ או פריט ישן, או מה הייתה מטרת האנלוגיה.

Dresdner
03-10-2020, 02:01
אי אפשר להתעלם מהעובדה שככל הנראה, עד סוף המאה ייגמרו לנו מאגרי הנפט בקצב בו אנחנו צורכים אותם, יש כאלו שאומרים שגם עד אמצע המאה זה בקושי יחזיק. חייבים להתמקד באנרגיה אלטרנטיבית, ירוקה יותר (רוח/היידרו/סולארית וכו').
אני לגמרי זורם עם הרעיון של לעבור לחשמלי, במיוחד אם זה מה שיאפשר לנו להמשיך לרכב, אבל לא רק. קורץ לי הרעיון נורא, רק צריך לטפל בכל הקשור לטווח הסוללה הקצר שכרגע הורס כל תקווה לטיולים ארוכים.יכול להיות שגם בעוד שנתיים, אתה יודע למה? כי אין שום אפשרות להעריך כמה נפט יש מתחת לאדמה.
וזה בדיוק למה אני לא ממש מאמין לנבואות שחורות של מדענים כי ההיסטוריה מראה שהם טועים כל הזמן.
הנפט לא נגמר כמו שהם חזו, כדור הארץ לא מתקרר ולקראת עידן קרח (שטות של שנות ה80).
אפשר לאכול יותר מביצה ביום מבלי לפגוע בבריאות ויש עוד אין ספור דוגמאות .

kaz
03-10-2020, 10:53
גז לא מתאים לאופנועים כי הוא דורש מיכל גדול מדי, זה ה- caveat היחיד?

Dresdner
03-10-2020, 11:05
גז לא מתאים לאופנועים כי הוא דורש מיכל גדול מדי, זה ה- caveat היחיד?
בדיוק כמו מצברים לרכב חשמלי.

אגב יש בחור על וי סטרום בבלגיה שהכניס בלון גז לארגז מאחור ואני זוכר שהטווח היה כמעט כמו מיכל בנזין ובאירופה ניתן למלא כמעט בכל תחנת דלק בדקה שתיים
ביחד עם הבנזין הוא הגיע לטווח של 600 ק"מ

8620

xlib
03-10-2020, 11:07
לצערי, זו לא תיאוריה, זו מציאות.
להלן דו"ח מקצועי שפרסם ה-IPCC (https://archive.ipcc.ch/pdf/assessment-report/ar5/wg1/WG1AR5_SPM_FINAL.pdf) ולפיו שינויי האקלים שהחלו .

אתה מתעקש לצוטט אתרי פרופגנדה. לא יודע במה אתה עוסק, אבל אני די יודע איך לעשות מדידות ולהעריך שגיעה באותן מדידות. כל הצעקות על ה-״שינוי אקלים״ מדברים על מעלות בודדות.
היום כדי למדוד ״אקלים״ משתמשים בציוד עם דיוק של מאית מעלה, לווינים, משחבים וכו. כל זה קיים אולי 300 שנה. רעיון עצמו של ״למדוד ולרשום״ - בן 400 גג. איזה ״אקלים״ היה לפני 3000 שנה? אין כל דרך לדעת זאת בדיוק של מעלה 1-2.

לא ברור לי איך הבנת שאני טוען שיש למצוא אלטרנטיבה לכל חפץ או פריט ישן, או מה הייתה מטרת האנלוגיה.

כן. בדיוק זה. אין כל בעיה עם מנועי בעירה אלא אם כן הנפט ייגמר. אם וכאשר זה יקרה - נצלם סרט תדמית עם אופנוע חשמלי.

kaz
03-10-2020, 11:21
בדיוק כמו מצברים לרכב חשמלי.

אגב יש בחור על וי סטרום בבלגיה שהכניס בלון גז לארגז מאחור ואני זוכר שהטווח היה כמעט כמו מיכל בנזין ובאירופה ניתן למלא כמעט בכל תחנת דלק בדקה שתיים
ביחד עם הבנזין הוא הגיע לטווח של 600 ק"מ

8620

חזק. הוא היה צריך לקדוח במנוע ועניינים?

Dresdner
03-10-2020, 11:48
חזק. הוא היה צריך לקדוח במנוע ועניינים?

מערכת היברידית כזאת למיטב ידיעתי דורשת רק שינוי בגופי המצערת, הגז עדיין מוזרק עם המזרקים האורגינלים של האופנוע.
מדובר כאן על גז LPG

kaz
03-10-2020, 12:01
נראה שיש תחנות גפ"מ מצומת גומא ועד אילת -
https://www.doralongas.co.il/מרכזי-תדלוק-בגז

YaronNahum
03-10-2020, 12:48
אם כבר מדברים על התחממות גלובלית , מנועי הבעירה הפנימית לא לבד,
תעשיית הבשר אחראית ללא מעט גזי חממה

תחשבו על זה שאתם אוכלים את הסטייק הבא..

Sent from...

Dresdner
03-10-2020, 12:59
אם כבר מדברים על התחממות גלובלית , מנועי הבעירה הפנימית לא לבד,
תעשיית הבשר אחראית ללא מעט גזי חממה

תחשבו על זה שאתם אוכלים את הסטייק הבא..

Sent from...

זה לא תעשיית הבשר, לא המטוסים ולא המכוניות, זה כמות האנשים על כדור הארץ, תפחית מהם אז תפחית צריכת בשר ונפט.
לדוגמא תעשיית הבשר,אם מחר היא תחוסל מבלי להפחית צרכנים אז הגידולים על פני גדול הארץ יהרסו את הטבע לא פחות מהתחממות גלובלית.

א הזקן
03-10-2020, 16:37
זה לא תעשיית הבשר, לא המטוסים ולא המכוניות, זה כמות האנשים על כדור הארץ, תפחית מהם אז תפחית צריכת בשר ונפט.
לדוגמא תעשיית הבשר,אם מחר היא תחוסל מבלי להפחית צרכנים אז הגידולים על פני גדול הארץ יהרסו את הטבע לא פחות מהתחממות גלובלית.

זה בדיוק, אבל בדיוק, מה שוירוס הקורונה אומר לנו.

Dresdner
03-10-2020, 16:41
זה בדיוק, אבל בדיוק, מה שוירוס הקורונה אומר לנו.

וירוס הקורונה לא מספיק אלים כדי לדדל את אוכלוסיית העולם המספר של מיליון מתים ברובו מזוייף כי הרבה מתו עם קורונה ולא מקורונה

בןהלאמשחיז
03-10-2020, 17:58
לכל אלו שחושבים שיש יותר מדי אנשים בכדור, שיתחילו בדילול של עצמם.

ayalzo
03-10-2020, 19:45
אני חושב שיש יותר מדי אנשים בכדור. מה לעשות?
הפתרון הוא במילא לא ריאלי אז לא אכפת לי לכתוב את זה.
ממה אתה כל כך מתרגש? אלו דיבורים באוויר.

Dresdner
03-10-2020, 21:47
לכל אלו שחושבים שיש יותר מדי אנשים בכדור, שיתחילו בדילול של עצמם.על פניו נראה שיש יותר מידי אנשים בכדור הארץ, הטכנולוגיה והרפואה גורמת לכמות לא טבעית של אנשים על כדור הארץ.

אז הנה אמרתי את זה, עכשיו אתה מצפה שהשליח יהרוג את עצמו?
לשליח אגב לא ממש איכפת

בןהלאמשחיז
03-10-2020, 22:02
על פניו נראה שיש יותר מידי אנשים בכדור הארץ, הטכנולוגיה והרפואה גורמת לכמות לא טבעית של אנשים על כדור הארץ.

אז הנה אמרתי את זה, עכשיו אתה מצפה שהשליח יהרוג את עצמו?
לשליח אגב לא ממש איכפת

לא, לא מצפה מאף אחד להרוג את עצמו.
אבל כל אלו שבוכים שיש יותר מדי אנשים על הכדור עדיין משריצים ילדים. אז אולי שלפחות לא יהיו צבועים ולא ישריצו איזה ילד או שתיים?
אני לא חושב שיש יותר מדי או פחות מדי אנשים כי אני לא מדען, והתואר שלי הוא במדעי הוויסקי.
אבל להגיד שהטכנולוגיה והרפואה גרמו ליותר מדי אנשים? מוזר. זאת אומרת שהאם רק מי שיש לו כסף והרבה ממנו ניתן לו רפואה? (השיטה האמריקאית)
או אולי לאפריקנרים שמביאים 10 ילדים נשאיר אותם למות מאיידס?
או אופציה קצת יותר טובה - נמצא דרך לייעל תהליכי ייצור של מזון ותחבורה ואז אולי הכדור לא יתחמם כ"כ עד שהוא בעצם יקפא ויטבע?

Dresdner
03-10-2020, 22:09
לא, לא מצפה מאף אחד להרוג את עצמו.
אבל כל אלו שבוכים שיש יותר מדי אנשים על הכדור עדיין משריצים ילדים. אז אולי שלפחות לא יהיו צבועים ולא ישריצו איזה ילד או שתיים?
אני לא חושב שיש יותר מדי או פחות מדי אנשים כי אני לא מדען, והתואר שלי הוא במדעי הוויסקי.
אבל להגיד שהטכנולוגיה והרפואה גרמו ליותר מדי אנשים? מוזר. זאת אומרת שהאם רק מי שיש לו כסף והרבה ממנו ניתן לו רפואה? (השיטה האמריקאית)
או אולי לאפריקנרים שמביאים 10 ילדים נשאיר אותם למות מאיידס?
או אופציה קצת יותר טובה - נמצא דרך לייעל תהליכי ייצור של מזון ותחבורה ואז אולי הכדור לא יתחמם כ"כ עד שהוא בעצם יקפא ויטבע?בכל מקרה אני לא בוכה על זה, מתעלם מזה כמו שאני מתעלם מהמוות של עצמי, יש דברים שאין לאנושות שליטה בהם.
כמו שראינו עם כל הבולשיט של החשמל, שאתה לקח משהוא מצד אחד אז חסר בצד השני ולא משנה מה תעשה זה יבוא לך בהפוכה.
ככה גם עם תעשיית הבשר, תבטל אותה ותגרום לבעיה מאובר גידולי אוכל, תמצא איך להאכיל את העולם בלי זיהום קרבון אז כנראה תזהם בצורה אחרת, אנחנו במין מעגל קסמים שאי אפשר לצאת ממנו אז חבל להתאמץ עדיף לרכב

the striker
06-10-2020, 22:27
אכן יש יותר מדי אנשים על הכדור, בן הלא משחיז, אם תרצה או אם לא. וכן האיידס, הצונאמי, מלחמות האזרחים ועכשיו הוירוס, עושים את עבודת הדילול. כרגע עדיין לא מספיק, אבל לטעמי בלי להסתמך על נתונים, יותר הימור והערכה גסה, נראה שכ-30% מאוכלוסיית העולם תיכחד בעקבות הוירוס, בצורה ישירה וגם בצורה עקיפה. יכול להיות שזה ישפר את מצב הכדור

mudale222
06-10-2020, 23:44
אכן יש יותר מדי אנשים על הכדור, בן הלא משחיז, אם תרצה או אם לא. וכן האיידס, הצונאמי, מלחמות האזרחים ועכשיו הוירוס, עושים את עבודת הדילול. כרגע עדיין לא מספיק, אבל לטעמי בלי להסתמך על נתונים, יותר הימור והערכה גסה, נראה שכ-30% מאוכלוסיית העולם תיכחד בעקבות הוירוס, בצורה ישירה וגם בצורה עקיפה. יכול להיות שזה ישפר את מצב הכדוראתה חי בלה לה לנד אם אתה חושב ש30ג„… מהאוכלוסיה ייכחדו. אפילו לא אחוז.
ועוד להפך, זה כנראה יביא לעלייה בילודה כי כולם יושבים בבית כל היום.

Dresdner
07-10-2020, 01:55
כרגע הוירוס לכאורה הרג 0.1% מתושבי כדור הארץ ומכוון שהוא הורג לרוב אנשים זקנים נשים צעירות עדיין יולדות ילדים ומאכלסות את כדור הארץ.

אין שום אינדיקציה שזה אי פעם יגיע ל30 אחוז וגם לא 3 אחוז.
אין שום אינדיקציה שהקורונה תוזיז במשהוא את מספר המתים השנתי.

בארצות הברית תוחלת החיים היא 78 בממוצע בזמן שהגיל הממוצע של נפטרי הקורונה עומד גם הוא על 78 לכן בארצות הברית כמו בישראל אין עליה מיוחדת בתמותה השנתית.

בדיוק אתמול התגלו 60000 מיקרי מוות שרשומים כקורונה אבל במציאות אלו אנשים שמתו מירי, דקירה או סתם התאבדו, אחרי שהם מתו מצאו שהיה להם קורונה ורשמו את זה כמוות מקורונה.

א הזקן
07-10-2020, 11:47
Spoiler – ארוך, מייגע ובלי שום מסקנה אופרטיבית.

דרזנר, לדעתי הדברים עמוקים וכלליים יותר.
צריך לזכור שלטבע (המערכת הביולוגית על כדור הארץ) אין מוסר ו/או דת, הוא פועל בצורה אקראית והתכנות שלו הוא לבנות ולתחזק מערכת ביולוגית מגוונת העומדת בתנאים משתנים על כדור הארץ.

התנהגות של חברה עם משאבים מוגבלים נלמדה רבות על אוכלוסיות שונות של סוגים שונים של חיים – החל מחד-תאיים, עבור דרך חרקים ועד ליונקים קטנים. כל האוכלוסיות הראו התנהגות זהה עקרונית. כשיש מספיק משאבים (מים, אוכל) האוכלוסייה גדלה, עד שהאוכלוסייה גדלה יותר מדי יחסית למשאבים. בשלב זה, האוכלוסייה קטנה בכל מיני אופנים, החל מגוויעה עקב חוסר במזון/מים, עבור דרך מלחמות הישרדות ועד למחלות הממיתות חלק מהאוכלוסייה. מי ששורד הם החזקים יותר – אילו הזקוקים לפחות משאבים כדי להתקיים, אילו העמידים במחלות, אילו החזקים יותר מהמתחרים על המשאבים. האוכלוסייה הנותרת "משופרת" (מבחינה ביולוגית) ומגיעה לשיווי משקל של כמותה – אין ריבוי יתר. ברגע שיש שינוי בתנאים החיצוניים (לדוגמה בצורת) התהליך מתחיל שוב עד להשגת שיווי משקל חדש.

בעזרת טכנולוגיות שונות, האדם התחכם לביולוגיה. מספיק להסתכל על שינוי באורך החיים הממוצע עם השנים כדי להבין זאת. חשוב גם להבין שאורך החיים הממוצע אינו רק מוות בגיל מבוגר יותר אלא גם הישרדות של תינוקות וילדים שבעבר מתו עקב מחלות ומומים והיום חיים עד זקנה ושיבה. זה אומר שאם באזור מסוים בעולם מספר הילדים הממוצע למשפחה היה 10 אבל רק שניים הגיעו לבגרות, הרי שהיום כמעט כל העשרה מגיעים לבגרות, אבל הילודה (בגלל מסורות ודתות) לא פחתה. אין שום ספק שכדור הארץ מכיל היום הרבה יותר בני אדם ממה שהטבע התכוון.

טכנולוגיות שפותחו להגדלת כמות המשאבים הבסיסיים (מזון ומים) כגון דשנים מתוחכמים, הנדסה גנטית וביוטכנולוגיה, התפלת מים וכו' מקטינות את אפקט עודף האוכלוסייה, אבל (א) הן לא מדביקות את הפער ו-(ב) יש מחיר לטכנולוגיות הללו, החל מהשמדת יערות (ספקי החמצן של כדור הארץ) ועד לזיהום הטבע (לא רק אוויר) כתוצאה מיישום הטכנולוגיות הדורשות אנרגיה ושטחי חקלאות הולכים וגדלים.

אחד המכשירים של הטבע להגבלת גודל האוכלוסייה הוא וירוסים, בצמוד למכשיר הדואג שמינים לא ייעלמו בגלל הווירוסים – מערכת חיסונית. הטבע עובד באקראיות. כל הזמן נוצרים בגלל מוטציות אקראיות וירוסים חדשים. רובם לא מזיקים אבל מדי פעם נוצר וירוס הגורם למחלות שונות, קשות או קטלניות, בבני אדם. על חלק גדול מהווירוסים הללו אנחנו לא יודעים בכלל – הם נוצרים במקומות שאליהם לא מגיעים אנשים, כמו באדמה, במעמקי הים או בחיות. אבל, מדי פעם, וירוס כזה מגיע לאדם, ואז מתחילה מגיפה.

הווירוס הוא מכשיר פשוט ויעיל מאין כמותו. אם הוא מגיע לקהילה קטנה ומבודדת האפקט על האנושות יהיה זניח – מספר קטן של חולים וקטן עוד יותר של מתים וזהו. ככל שחולה 0 (הראשון שחלה בווירוס) נמצא בקהילה צפופה יותר (לצורך הביולוגיה – אנשים שנוסעים ממקום למקום מאחדים קהילות) כך יותר אנשים יחלו ויותר ימותו. הווירוס גורם ל"בלתי שימושיים מבחינה ביולוגית" (אבל צרכני משאבים) כגון מבוגרים ואנשים עם מערכת חיסונית חלשה (מה שקרוי בשפה יפה מחלות רקע) למות, וע"י כך משאיר את החזקים יותר. בסופו של תהליך, מספר בני האדם קטן ומי שנשאר הם החזקים יותר מהבחינה הביולוגית.

גם כאן האדם התחכם לטבע (ע"י בידוד, מה שדה-פקטו גורם לאוכלוסייה קטנה מבחינה ביולוגית) אבל משלם על זה מחיר יקר. אז נכון, דרזנר, אולי הקורונה לא יגרום לדילול אוכלוסיית כדור הארץ בגלל ההתחכמות של המין האנושי, והמחיר הוא יקר מאוד ויהיה עוד יותר יקר. מצד שני, אם האנושות לא תבין שהיא חייבת להגביל ילודה כדי להמשיך להתקיים על הכדור (והיא לא תבין – יותר מדי דת, מוסר, פוליטיקה ואינטרסים קצרי טווח מעורבים בכך) אז מתישהו יגיע הווירוס האולטימטיבי – כזה שיגרום לעקרות אצל מי שחלה בו ורק מתי מעט עם "חסינות טבעית" או מערכת חיסונית חזקה מאוד יישארו כדי להוליד את הדור הבא. השאלה היא רק אם זה יקרה בזמן - לפני שהאנושות תהפוך את הכדור למקום שלא ניתן לחיות בו.

קידוזו
07-10-2020, 12:32
תודה, א. הזקן. אהבתי.
בעיני האיזון הקדוש בין צורך \ משאבים לבין מספר הפריטים וסוג בע"ח הוא הכל חוץ מאקראי. האדם לא מסוגל לאזן אקוסיסטם בעצמו וכל פעם שהתערב אם בכוונה או ברצון (דיג יתר, דילול טורפים, גידול נכחדים בשבי) זה לא בדיוק עזר. יש טריליון משתנים מרכיבים ויחסי גומלין שמשחקים במערכת ואני בספק אם מחשב על מסוגל לפתור פאזל שמשתנה מדי יום. הכוח שדואג ללא הרף לאזן את הטבע בכל הרזולוציות וסדרי הגודל של החיים, נרחב ועצום. הטבע צריך פרות, ציפורים חיידקים וירוסים ואריות כי ככל שהמגוון בצורות החיים עולה, יש אפשרות להגיע לאיזון מדוייק וממושך יותר. אבל הטבע לא באמת צריך את האדם לשם האיזון.
יש מספיק יונקים שמספקים את הפשט האוטומטי של הרמה הקיומית (אוכל, רביה, תנועה, ציד, ריקבון). לאדם יש תפקיד נוסף במשחק. אם מספר האנשים שמתהלכים על פני האדמה כיום עצום יחסית לעבר אפשר להניח שהאדם לא ביצע את תפקידו כראוי. כשיהיו מספיק אנשים שמשחקים במחזה בדרך שהולמת את תפקיד האדם אני בטוח שמספר האנשים העצום יצטמצם במהרה. עד אז, כנראה שיותר אנשים יהפכו לסוג של חיות אדם. לאו דווקא במובן האלים והדוחה אלא בקיום אוטומטי שמגיב לגירויים וצרכים חסר מודעות.

Dresdner
07-10-2020, 12:34
ועדיין הקורונה הוא וירוס חלש שלא מהווה שום סכנה לאנושות וגם לא דילול משמעותי גם ללא התערבות רפואית.
העובדה היא שרוב חולי הקורונה הם חולים קלים ואין פגיעה ב"מפעל" הילודה כי צעירים כמעט ולא מושפעים ממנה.

כמו שטראמפ אמר, אל תתן לקורונה לשלוט בחייך.
זה לא אומר שמחר אני לא יכול לחטוף את זה ולסיים בטיפול נמרץ או בקבר אבל זה נמצא אצלי ביחד עם הסיכוי לסרטן או תאונות דרכים, מודע לזה אבל ממשיך לחיות.

א הזקן
08-10-2020, 08:04
כפי הנראה, לא עקרות, אבל אם זה נכון אז (https://www.ynet.co.il/health/article/SJrR8C5UP) גם רחוק משפעת עם השפעות ארוכות טווח.

ronen_sch
08-10-2020, 08:34
בעוד 15 שנה שנת 2035 ב-23/7 אהיה בדיוק בן 70 אם לא יקרה משהו בלתי צפוי.

אז תיאסר (אולי) מכירת רכב מנועי אני מניח שיתנו עוד זמן "זהב" להמשך תנועה של רכבי
מנועי בעירה פנימית עד שיגוועו לבד.

אני את שלי עשיתי, רכבתי על מנועי דו"פ עם ערבוב שמן ידני אח"כ אוטומטי. נסעתי על מגוון
רכבי בנזין/דיזל/גז.

רכבתי על 4-בשורה , מנוע V4 עם 16 שסתומים ומערכת VBOOST, מנועי דוקאטי/מוטוגוצי.
מנועים יפניים. נסעתי עם מנועים אנגליים גרמניים צרפתיים עם קרבורטורים, נסעתי עם הזרקת
דלק, טורבו, טורבו כפול. נסעתי עם מנועים מוזנים בדלקים אקזוטיים וגז לתוספת אווומפ.

מנועי V של הארלי, מנועי ברזל של BSA עשיתי גם סיבוב על מנוע קיטור (ברכבת הקיטור
האחרונה בעולם לתיירים).

פתאום שמתי לב ש ב 23/7 2035 אני אהיה בן 60. מזל טוב (אחלה תאריך יש לך)
למרות שכרגע לחשוב על גיל 50 קשה....

השושנים
08-10-2020, 08:36
כפי הנראה, לא עקרות, אבל אם זה נכון אז (https://www.ynet.co.il/health/article/SJrR8C5UP) גם רחוק משפעת עם השפעות ארוכות טווח.
תמיד רציתי לדעת עקרות זה תורשתי?

א הזקן
08-10-2020, 08:43
שושני, פעם, כשאני הייתי צעיר ואתה היית תינוק, זו הייתה שאלה מצחיקה. היום, עם כל טיפולי ההפרייה לנשים וגברים, כשלאנשים עקרים (לפי ההגדרה הביולוגית) יש ילדים, התשובה בהחלט יכולה להיות חיובית.

א הזקן
08-10-2020, 08:44
פתאום שמתי לב ש ב 23/7 2035 אני אהיה בן 60. מזל טוב (אחלה תאריך יש לך)
למרות שכרגע לחשוב על גיל 50 קשה....

צוציקים

ronen_sch
08-10-2020, 12:54
בצבא שרתתי ביחדה בה היה מכ"מ תמיד עלתה השאלה מדוע לקצינים הטכנים היו תמיד רק בנות.....

xlib
08-10-2020, 13:22
הווירוס הוא מכשיר פשוט ויעיל מאין כמותו.

יש יותר יעיל. הרבה יותר. הווירוס הזה - מלחמה על משאבים. במקרה נואש - מלחמה גרעינית. אבל אז אנושות תצטמצם לא ב-30%, אלא בכמה סדרי גודל.

ווירוסים הפסיקו להיות "
אחד המכשירים של הטבע להגבלת גודל האוכלוסייה" לפני 100 שנה בערך. היום זה פשוט אי נוחות זמנית. אולי אם קורונה היית קטלנית כמו אבולה זה היה משנה משהו, וגם לא בטוח.

mudale222
08-10-2020, 14:18
דווקא האבולה לא היה משהו בחיסולים. זאת אומרת הוא היה יותר מדי טוב.
הוא היה מחסל מהר מדי אחרי הדבקה ולא היה נותן מספיק זמן לעוד אנשים להידבק כמו הקורונה.
לכן למרות שהיה קטלני בהרבה - הוא לא פגע בהרבה אנשים (יחסית לקורונה).

השושנים
08-10-2020, 15:26
אז סיכמנו על המגיפה השחורה, למי יש וירוסים ממנה?

xlib
08-10-2020, 16:01
דווקא האבולה לא היה משהו בחיסולים. זאת אומרת הוא היה יותר מדי טוב.

לכן לא אמרתי "אבולה". אמרתי "
אם קורונה היית קטלנית כמו אבולה" - כלומר תקופת דגירה ערוכה, עובר נשימתית, אבל קטלני מאוד.

mudale222
08-10-2020, 16:18
לכן לא אמרתי "אבולה". אמרתי "
אם קורונה היית קטלנית כמו אבולה" - כלומר תקופת דגירה ערוכה, עובר נשימתית, אבל קטלני מאוד.

וואו, כן, סופר קורונה כזה היה בעצם מחסל משהו באזור ה90% ממי שנדבק..
זה היה המתים המהלכים.

JohnnyDough
08-10-2020, 17:49
אז סיכמנו על המגיפה השחורה, למי יש וירוסים ממנה?

דבר (סטייל עשר המכות). זה חיידק. יש לנו אנטיביוטיקה ויש לנו מדבירי מכרסמים.
#אנחנולאחייםבימיהביניים

לגבי מחלה שעוברת נשימתית וקטלנית, זה נקרא שחפת וגם היום זה הורג כל שנה מליון וחצי בני אדם (והשנה מניחים שהמספר יוכפל כי כולם מתעסקים בקרנולה ולאף אחד אין סבלנות לשטויות כמו מניעת שחפת במדינות עולם שלישי).

xlib
08-10-2020, 17:54
לגבי מחלה שעוברת נשימתית וקטלנית, זה נקרא שחפת.

לא מדבקת מספיק. יש חיסון.

JohnnyDough
08-10-2020, 22:10
לא מדבקת מספיק. יש חיסון.

החיסון שלה הוא ככה ככה... לא מהמשובחים.
השחפת היא די מדבקת אבל כמו במקרה של קרובת המשפחה שלה וזוכת תואר חביבת האנושות לאורך הדורות, הצרעת, אנשים עם מערכת חיסון תקינה לא מפתחים את המחלה גם לאחר הדבקות.
גם בקרנולה רוב הנדבקים לא מפתחים מחלה...

השושנים
30-11-2020, 17:45
זוכרים שאמרתי שאני מקווה שהיצרנים שומרים אס בשרוול וישלפו אותו ברגע האחרון?

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/BJN3FEfsD

JohnnyDough
30-11-2020, 18:06
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ford_Nucleon
גרעין זה העתיד, תשאל את פחריזדה.

ayalzo
30-11-2020, 18:23

זה אומר שהכבישים יהיו רטובים גם בקיץ? ;)

Dresdner
30-11-2020, 18:33

המיראי ממש לא נשלפה ברגע האחרון,הוצגה ב2014 ומכרו כבר יותר מ11000 מכוניות כאלו.
משטרת ברלין קיבלה 3 מיראי דגם 1 לבדיקת כדאיות לפני כמה חודשים
8800

Dresdner
30-11-2020, 18:37
ועוד מעט מיראי 2 שבכתבה
8801

NAOR2207
30-11-2020, 20:42
האלו זה רדיו?
תמונות זינזנות חשמליות מה ניסגר?
שושני חשפת את אופייך האמיתי אינך דו"גי לך תנוח באי המתים

השושנים
01-12-2020, 08:33
האלו זה רדיו?
תמונות זינזנות חשמליות מה ניסגר?
שושני חשפת את אופייך האמיתי אינך דו"גי לך תנוח באי המתים

ואני אסביר:

בניגוד לדעה הכללית הרווחת ברחבי הפורום שאני טכנופוב (טוב אולי קצת) זקן (זה רק חישוב חשבוני של השנים שאני נושם),שונא טכנולוגיה,
דינוזאור, חתיך עולמי ומאהב על, אני דווקא חושב ומבין שזה הכיוון הנכון, ומה שיעבוד טוב במכוניות יעבור גם לדו"ג.

וכן מנוע מימן (ונעזוב רגע את השינוי הלחות בכדור הארץ) שנותן טווח של 650 ק"מ בין מילוי למילוי, חיסכון במזהמים, וזמן תדלוק זהה לרכב
רגיל, זה כבר שיפור אדיר טוב מהמנוע החשמלי שלא התגבר על הבעיות המוכרות כבר 100 שנה, אולי כי פשוט לא ניתן.

מנוע מימן יכול בניגוד למנוע חשמלי לשמור על אופי (אני מקווה) היינו מנוע של אלפא רומאו יהיה שונה ממנוע של טויוטה משפחתית, במנוע כזה
יש למהנדסים מבריקים חופש פעולה ליזום ולמצוא דברים רבים נוספים בניגוד למנוע חשמלי גע סע...

פעם מזמן שנאור ישב מול הטלוויזיה עם האנטי מחיקון (צעירים חפשו בגוגל) הייתה לו אפשרות לבחור בין שני סוגי וידאו בטא קלטות (קסטות)
קטנות לבין הגודל הרגיל, תזכורת, מי שהימר על הבטה הפסיד. ככה היה גם עם הבלו ריי (לצעירים).

המנוע החשמלי לא מתאים לרכב עדיין, יותר מדי בעיות והרבה מאד זמן ומחשבה הושקעו לחינם, התקווה שלי מנוע אחר שמשלב יתרונות של
רוב הדברים החשובים לי ינצח בקרב ואז כולנו נרוויח.

Dresdner
01-12-2020, 09:21
ואני אסביר:

בניגוד לדעה הכללית הרווחת ברחבי הפורום שאני טכנופוב (טוב אולי קצת) זקן (זה רק חישוב חשבוני של השנים שאני נושם),שונא טכנולוגיה,
דינוזאור, חתיך עולמי ומאהב על, אני דווקא חושב ומבין שזה הכיוון הנכון, ומה שיעבוד טוב במכוניות יעבור גם לדו"ג.

וכן מנוע מימן (ונעזוב רגע את השינוי הלחות בכדור הארץ) שנותן טווח של 650 ק"מ בין מילוי למילוי, חיסכון במזהמים, וזמן תדלוק זהה לרכב
רגיל, זה כבר שיפור אדיר טוב מהמנוע החשמלי שלא התגבר על הבעיות המוכרות כבר 100 שנה, אולי כי פשוט לא ניתן.

מנוע מימן יכול בניגוד למנוע חשמלי לשמור על אופי (אני מקווה) היינו מנוע של אלפא רומאו יהיה שונה ממנוע של טויוטה משפחתית, במנוע כזה
יש למהנדסים מבריקים חופש פעולה ליזום ולמצוא דברים רבים נוספים בניגוד למנוע חשמלי גע סע...

פעם מזמן שנאור ישב מול הטלוויזיה עם האנטי מחיקון (צעירים חפשו בגוגל) הייתה לו אפשרות לבחור בין שני סוגי וידאו בטא קלטות (קסטות)
קטנות לבין הגודל הרגיל, תזכורת, מי שהימר על הבטה הפסיד. ככה היה גם עם הבלו ריי (לצעירים).

המנוע החשמלי לא מתאים לרכב עדיין, יותר מדי בעיות והרבה מאד זמן ומחשבה הושקעו לחינם, התקווה שלי מנוע אחר שמשלב יתרונות של
רוב הדברים החשובים לי ינצח בקרב ואז כולנו נרוויח.

אבל הMIRAI מונעת בעזרת מנוע חשמלי אלו הבטריות שנטענות בעזרת מימן.

השושנים
01-12-2020, 10:29
אבל הMIRAI מונעת בעזרת מנוע חשמלי אלו הבטריות שנטענות בעזרת מימן.

נכון אבל ביעילות...תן להם אופי שונה וייחודי ותקבל מוצר בשל יותר.

NAOR2207
01-12-2020, 10:42
נכון אבל ביעילות...תן להם אופי שונה וייחודי ותקבל מוצר בשל יותר.

אתה מתכוון נצילות?

matanbar26
01-12-2020, 11:10
אני מניח שהוא מתכוון שהבעיה במנוע חשמלי זה לא המנוע אלא הסוללות החשמליות עם המגבלות הידועות שלהן.
לפי איך שזה נראה לתאי מימן אין את המגבלות האלו בכלל.

השושנים
01-12-2020, 11:32
אני מניח שהוא מתכוון שהבעיה במנוע חשמלי זה לא המנוע אלא הסוללות החשמליות עם המגבלות הידועות שלהן.
לפי איך שזה נראה לתאי מימן אין את המגבלות האלו בכלל.

האידאלי מבחנתי מנוע יעיל שניזון ממקור שלא מתכלה ויש לו הרגשה ואופי של מנוע הבעירה הפנימי ללא מזהמים וללא חתימת הפעלה-אין.
מנוע חשמלי בתצורה הנוכחית - יש יותר חסרונות מיתרונות והטכנולוגיה לא באמת מספיק בשלה.
מנוע מימן כבר משתפר ונותן תמורה טובה יותר, עכשיו אם ייתן תחושות של מנוע רגיל בלי החסרונות אז בכלל סבבה

matanbar26
01-12-2020, 12:13
האידאלי מבחנתי מנוע יעיל שניזון ממקור שלא מתכלה ויש לו הרגשה ואופי של מנוע הבעירה הפנימי ללא מזהמים וללא חתימת הפעלה-אין.
מנוע חשמלי בתצורה הנוכחית - יש יותר חסרונות מיתרונות והטכנולוגיה לא באמת מספיק בשלה.
מנוע מימן כבר משתפר ונותן תמורה טובה יותר, עכשיו אם ייתן תחושות של מנוע רגיל בלי החסרונות אז בכלל סבבה

אבל זה לא "מנוע מימן".
זה מנוע חשמלי.
ההבדל פה זה שבמקום סוללות חשמליות יש תא מימן.

lokimonster
01-12-2020, 12:23
אז רגע שאני אבין את שושנה
אתה מוכן לקבל זום זום חשמלי נקי ללא הגבלת קילומטרים.
אתה לא מוכן לקבל זום זום חשמלי מוגבל קילומטרים.

והכי חמור אתה מוכן לוותר על וורום וורום מזהם עם ריח של דלק

אני בהכנע יקבל את מה שיהיה
אבל אם זה תלוי בי כל BIG BLOCK אמריקאי יתקבל בברכה על 8 הצילינדרים שלו מנוע מוזן קרבורטור מוכן להתפשר גם על 10 צילינדרים מבית דודג'.

השושנים
01-12-2020, 12:27
אז רגע שאני אבין את שושנה
אתה מוכן לקבל זום זום חשמלי נקי ללא הגבלת קילומטרים.
אתה לא מוכן לקבל זום זום חשמלי מוגבל קילומטרים.

והכי חמור אתה מוכן לוותר על וורום וורום מזהם עם ריח של דלק

אני בהכנע יקבל את מה שיהיה
אבל אם זה תלוי בי כל BIG BLOCK אמריקאי יתקבל בברכה על 8 הצילינדרים שלו מנוע מוזן קרבורטור מוכן להתפשר גם על 10 צילינדרים מבית דודג'.

אף אחד לא באמת שואל אותי, ואני אאלץ לקבל אותם בעוד כמה שנים ללא אפשרות ברירה, בדיוק כמו שמכתבים היום גיר
אוטומט למכונית, זה לא שאין פשוט לא מבאים ולך כפרט אין הרבה מה לעשות.

מנועי המימן לדעתי טובים יותר מהאופציה השנייה וההימור שלי שזה יהיה הכיוון.

השושנים
10-12-2020, 11:01
https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/130310038_2773180576228441_6232328423414673827_n.j pg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=kENTS0vHwIUAX85ebXF&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=27739e46a2f63a54a575ce273582f028&oe=5FF64647

ayalzo
10-12-2020, 18:54
שושנים,
נראה לי שלא יצא לך לרכב על מנוע חשמלי של כלי חזק.

קידוזו
10-12-2020, 21:12
חזק.
רק שתדע שושנה. כל החיים חלמתי לחלטר בתור סנטה.

השושנים
17-12-2020, 08:55
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/ryPzsYPnv

mudale222
17-12-2020, 10:59
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/ryPzsYPnv

חחח הצחיקו אותי... 10 דקות מתל אביב לחיפה... 500 קמ"ש או 1000 קמ"ש - תעמוד בפקקים כמו כל פחית איזה שעתיים :rolleyes2:

א הזקן
21-12-2020, 09:46
כן זה חוויה קצת אחרת. אז? טכנולוגיה משתנה ואף פעם לא חוזרת אחורה. טיפ לא יחזור וגם לא סרט 8ממ.

מצד שני, תקליטי ויניל (אנלוגיים) חוזרים, ובגדול בגלל ההבנה שהדגיטציה של מוזיקה עדיין לא מספיק טובה ולא מספקת כמו החוויה האנלוגית.

ובאשר לשיכול הכלכלי - זה שאומר שהנסיעה ברכב חשמלי הרבה יותר זולה (לק"מ), הנה האוצר מתעורר......
על הכוונת של רשות המיסים: מחזיקי רכבי הפלאג אין הייבריד (calcalist.co.il) (https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3882898,00.html)

לא ירחק היום והחשמל לתחבורה ימוסה כמו הבנזין לתחבורה, ואז גם ההשקעה הראשונית וגם התחזוקה תהינה יקרות יותר.

Dresdner
21-12-2020, 10:26
מצד שני, תקליטי ויניל (אנלוגיים) חוזרים, ובגדול בגלל ההבנה שהדגיטציה של מוזיקה עדיין לא מספיק טובה ולא מספקת כמו החוויה האנלוגית.

ובאשר לשיכול הכלכלי - זה שאומר שהנסיעה ברכב חשמלי הרבה יותר זולה (לק"מ), הנה האוצר מתעורר......
על הכוונת של רשות המיסים: מחזיקי רכבי הפלאג אין הייבריד (calcalist.co.il) (https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3882898,00.html)

לא ירחק היום והחשמל לתחבורה ימוסה כמו הבנזין לתחבורה, ואז גם ההשקעה הראשונית וגם התחזוקה תהינה יקרות יותר.וזה כי רכב חשמלי קיים בצורה לא טבעית, ללא דחיפה של המחוקקים האם היינו רואים רכב חשמלי כהתפתחות אבולוציונית של כלי רכב? סביר להניח שלא, בשוק חופשי אין לרכב חשמלי סיכוי.

התקליטים לא יחזרו למיין סטרים למרות עליונותם על דחיסה דיגיטלית כי הנוחות שימוש של שירות סטרימינג עולה על תקליטים ככה שכמו שעדיין יש מי שרוכב על סוסים גם יהיו מי שישמעו תקליטים.

JohnnyDough
21-12-2020, 10:50
לCDים אין דחיסה דיגיטלית בכלל ויש גם שירותי סטרימינג באיכות lossless.
אנשים משתמשים היום בתקליטים בגלל הערך הנוסטלגי שלהם ולא בגלל איכות צליל עודפת שאין להם.
זה קצת כמו הטרנד של אנשים שמתגלחים עם סכיני גילוח דו צדדיות וקצף גילוח על מברשות משערות סוס, שלא לדבר על כאלה שקונים מגברי אודיו עם שפופרות ואקום...

השושנים
21-12-2020, 11:34
אנשים משתמשים היום בתקליטים בגלל הערך הנוסטלגי שלהם ולא בגלל איכות צליל עודפת שאין להם.
זה קצת כמו הטרנד של אנשים שמתגלחים עם סכיני גילוח דו צדדיות וקצף גילוח על מברשות משערות סוס, שלא לדבר על כאלה שקונים מגברי אודיו עם שפופרות ואקום...

אז אתה אומר נוסטלגיים חולמים?

Dresdner
21-12-2020, 15:18
זה קצת כמו הטרנד של אנשים שמתגלחים עם סכיני גילוח דו צדדיות וקצף גילוח על מברשות משערות סוס, שלא לדבר על כאלה שקונים מגברי אודיו עם שפופרות ואקום...בתאוריה לפטפון אין הגבלת תדרים עליונה ומזה זה מגיע, במציאות זה לא מורגש

JohnnyDough
21-12-2020, 17:49
אז אתה אומר נוסטלגיים חולמים?
ולא מזלזל בערכה של הנוסטלגיה.

בתאוריה לפטפון אין הגבלת תדרים עליונה ומזה זה מגיע, במציאות זה לא מורגש

גם להם יש מגבלה תיאורטית, היא רק לא נובעת מקצב הדגימה (תדר נייקוויסט, בלה בלה) אלא מהתכונות המכניות של המחט ומתגובת התדר של מערכת ההגברה.

אבל כן, אנחנו בקושי מסוגלים לשמוע תדרים מעבר ל20kHz (וגם זה בעיקר ילדים) וזה מה שהגדיר את קצב הדגימה של הCDים.
ואגב, קיים גם תקן לאודיו על DVD באיכות גבוהה בהרבה (96kHz על 24 ביט לעומת 44kHz על 16 ביט של CD) ונתמך על ידי קוראי DVD שהיו בתפוצה רחבה אבל אף אחד לא קנה כאלה דיסקים. לא היה בזה צורך ולא היה לזה ביקוש.

א הזקן
22-12-2020, 12:21
הטבע (והומו-ספיאנס הוא חלק ממנו) אנלוגי. זו הסיבה שיותר נוח לנו לקבל מידע אנלוגי (המוח שלנו הוא אנלוגי – מדי יום מתים אלפי תאי מוח ואנחנו לא שוכחים, בניגוד למה שקורה במדיום זיכרון דיגיטלי). לכן, לדוגמה, מדי מהירות ו/או סל"ד מוצגים בד"כ בצורה אנלוגית ולא דיגיטלית. לעניין השמע – נכון שתחום התדרים ששומעים הוא עד 20 קילוהרץ, אבל הרמוניות שמעל תדירות זו מגיבות (מתאבכות) עם גלים בתדירות נמוכה יותר ומשנים את הצליל בתחום השמיעה. זו הסיבה שתקליט אנלוגי תמיד יישמע אחרת מדיסק (בלי קשר לדחיסה) בתדירות הדגימה הסטנדרטית אם, כמובן, הוא מחובר למגבר המסוגל להגביר כראוי את הסיגנל (מנורות, שהן אנלוגיות, בדרגת ההגברה האחרונה עוזרות) ולרמקולים (מכשיר אנלוגי בבסיסו) המסוגלים להשמיע את הצלילים הללו. אז נכון, מחיר של מערכת כזו דומה למחיר רכב יוקרתי, אבל מי שיש לו אוזן טובה יכול בהחלט לשמוע את ההבדל. והכי מצחיק – ה-high end של תחום המחשוב – מחשבים קוונטיים – מייצרים סיגנל שנראה כמו סיגנל אנלוגי. אז נראה לי שאולארצ'יק (בחור אנלוגי בעולם דיגיטלי) יפסיק להיות מתוסכל.
לעניין נושא השרשור – מנוע חשמלי הוא עוד דרך להפוך אנרגיה שאינה מכאנית לאנרגיה מכאנית. כמו כל מכשיר דומה, יש לו את היתרונות והחסרונות יחסית למכשירים אחרים (כמו מנוע "פיצוץ פנימי"). הבעיה היא לא המנוע אלא האנרגיה להנעתו. הטענה שחשמל הוא נטול זיהום וזול מגוחכת בהתחשב בדרך שבה מיוצר החשמל, הזיהום מייצור (ומאוחר יותר השמדה או מחזור) של הסוללות ומחיר הבנזין (כ-80% מהמחיר הוא מס) לעומת מחיר החשמל (מכיל רק מע"מ). בעיני, הכרזה שהחל מ-2030 ייובאו רק רכבים חשמליים (לאור הטכנולוגיה הקיימת היום) היא עצובה ומצחיקה כאחד, ומראה על חוסר ההבנה והפופוליזם של המכריז. מעל 40% מהאנרגיה בארץ הולך לכלי רכב. זה אומר שחברת החשמל (או חברות החשמל) תצטרכנה לייצר את האנרגיה הזו. מכיוון שההכרזה לא לוותה בהכרזה על הקמת חוות אנרגיה ירוקה (שמש, רוח) ואמצעים לצבור את האנרגיה הלא רציפה הזו, די ברור שהחשמל הזה ייוצור גם הוא משריפת פוסילים. ומה עם פריסת רשת טעינה ארצית? וציוד של חברת החשמל לטיפול בכמויות החשמל הללו? כל אילו פוגעים בטבע. שלא לדבר על האפקט הסביבתי של הסוללות. בהתאמה לנושא "בא לברך ונמצא מקלל".

השושנים
22-12-2020, 13:01
אז אולי יעשו רוטציה כמה שנים מנוע חשמלי וכמה שנים מנוע בעירה.

או שידחו את שנת 2030 ל-2040

או שפשוט נמשיך לרכב ולנסוע על מנועי בנזין.

Dresdner
22-12-2020, 13:13
או שפשוט נמשיך לרכב ולנסוע על מנועי בנזין.

אם אני לא טועה רכב היום פולט 90 אחוז פחות מזהמים מרכב מלפני 50 שנה ככה שמנועי בעירה פנימית יתקדמו משמעותית.
יש בהחלט מקום להשקיע בפיתוח מנועי בעירה פנימית אבל המחוקקים מיאשים כל יצרן עם מחשבה כזאת.
מזדה הפתיעה עם פיתוח הsky active x שזה מנוע "היברדי" של בנזין ודיזל מה שמראה שיש עוד מקום להתפתח.

Vroom
22-12-2020, 16:37
אם אני לא טועה רכב היום פולט 90 אחוז פחות מזהמים מרכב מלפני 50 שנה ככה שמנועי בעירה פנימית יתקדמו משמעותית.
יש בהחלט מקום להשקיע בפיתוח מנועי בעירה פנימית אבל המחוקקים מיאשים כל יצרן עם מחשבה כזאת.
מזדה הפתיעה עם פיתוח הsky active x שזה מנוע "היברדי" של בנזין ודיזל מה שמראה שיש עוד מקום להתפתח.

נניח וימציאו גם מנוע שעובד על דלק רגיל ועל בנזין ועל מה שלא תרצה ושהוא לא מזהם
מה תעשה כשאותו משאב ייגמר? לא נראה לי שיש מלאי אינסופי של שאריות דינוזאורים בתחתיות האוקיינוסים
דרך אגב, רוצים להתחיל מנועים עם דלק אצות,
מתחדש, יעיל וכמעט לא מזיק
(סליחה אם כבר דנתם בזה, לא קראתי את כל השרשור ואם דיברתם על זה אשמח לדעת באיזה עמוד כדיי שאקרא :) )

Dresdner
22-12-2020, 18:02
נניח וימציאו גם מנוע שעובד על דלק רגיל ועל בנזין ועל מה שלא תרצה ושהוא לא מזהם
מה תעשה כשאותו משאב ייגמר? לא נראה לי שיש מלאי אינסופי של שאריות דינוזאורים בתחתיות האוקיינוסים
דרך אגב, רוצים להתחיל מנועים עם דלק אצות,
מתחדש, יעיל וכמעט לא מזיק
(סליחה אם כבר דנתם בזה, לא קראתי את כל השרשור ואם דיברתם על זה אשמח לדעת באיזה עמוד כדיי שאקרא :) )

כרגע הערכות הם שיש יותר נפט מהמחצבים הדרושים לבניית סוללות שיחליפו את כל רכבי הבערה הפנימית בעולם

Vroom
22-12-2020, 18:47
כרגע הערכות הם שיש יותר נפט מהמחצבים הדרושים לבניית סוללות שיחליפו את כל רכבי הבערה הפנימית בעולם

נקודה טובה.
אבל הקטע זה שסוללות אפשר למחזר, זה חומר שבעזרת טכנולוגיה שתתפתח (כמו המנועים) יהיה אפשר למחזר את החומר בניגוד לחומר שמתאדה

Dresdner
22-12-2020, 19:06
נקודה טובה.
אבל הקטע זה שסוללות אפשר למחזר, זה חומר שבעזרת טכנולוגיה שתתפתח (כמו המנועים) יהיה אפשר למחזר את החומר בניגוד לחומר שמתאדה

זה לא תהליך פשוט בכלל למחזר סוללת לטיום אבל אפשרי, כרגע כל מיני אחוזים של מיחזור נזרקים לאוויר וזה לא 100% ככה שבכל תהליך מיחזור אתה מאבד חומרים, בכל מקרה ברגע שיכריזו למשל שלתיום כמעט ולא בנמצא מחירי הסוללות הממוחזרות יעלה בעשרות מונים.
לא רק אני רואה את הבעיתיות הזאת גם כל המודלים של היצרנים מראים את אותו הדבר לכן טכנולוגית תא הדלק עושה קאמבאק.

Vroom
22-12-2020, 20:20
זה לא תהליך פשוט בכלל למחזר סוללת לטיום אבל אפשרי, כרגע כל מיני אחוזים של מיחזור נזרקים לאוויר וזה לא 100% ככה שבכל תהליך מיחזור אתה מאבד חומרים, בכל מקרה ברגע שיכריזו למשל שלתיום כמעט ולא בנמצא מחירי הסוללות הממוחזרות יעלה בעשרות מונים.
לא רק אני רואה את הבעיתיות הזאת גם כל המודלים של היצרנים מראים את אותו הדבר לכן טכנולוגית תא הדלק עושה קאמבאק.

אם אתה מתכוון לקטע כמו ה"מיראי", אז אני חושב שזו גם התשובה
אבל אז חזרנו לנושא שזה יחליף את כל סוגי הנפט

השושנים
23-12-2020, 09:56
עם כל הכבוד לכל חובבי הטכנולוגיה הקדמה והשינוי, המנוע החשמלי על יתרונותיו היחסיים הוא לא התשובה.
כבר למעלה ממאה שנה מנסים לרתום אותו לעבודה ולא מצליחים, מנוע הבעירה הפנימית עשה במהלך אותם
שנים דרך עצומה וממשיך להשתפר מרגע לדודלי, בעוד המנוע החשמלי די דורך במקום.

כנראה שלעולם לא נוכל להגיע לנהיגה במהירות האור או ליהנות ממנוע חשמלי מושלם. פשוט כי...אי אפשר.

המנוע החשמלי הלא מוצלח, תוקע התפתחויות טכנולוגיות אחרות, והוא לא הפתרון, ממשלה שתציב לנתינים שלה את
הבררה הבלתי אפשרית הזאת תסבול והערכה שלי שמישהו הפליץ לפני כמה עשורים הוראה בהנחה שעד שההנחיה
תגיע למימוש או הפריץ ימות או שהכלב ימות, ותגיע הטכנולוגיה לביצוע והוא טעה. עכשיו צריך לתקן את ההנחיה וזה
מה שיהיה, כי כל דבר אחר יהיה הוראה שהציבור לא יכול לעמוד בה.

NAOR2207
23-12-2020, 10:42
עם כל הכבוד לכל חובבי הטכנולוגיה הקדמה והשינוי, המנוע החשמלי על יתרונותיו היחסיים הוא לא התשובה.
כבר למעלה ממאה שנה מנסים לרתום אותו לעבודה ולא מצליחים, מנוע הבעירה הפנימית עשה במהלך אותם

כנראה שלעולם לא נוכל להגיע לנהיגה במהירות האור או ליהנות ממנוע חשמלי מושלם. פשוט כי...אי אפשר.

המנוע החשמלי הלא מוצלח, תוקע התפתחויות טכנולוגיות אחרות, והוא לא הפתרון, ממשלה שתציב לנתינים שלה את
הבררה הבלתי אפשרית הזאת תסבול והערכה שלי שמישהו הפליץ לפני כמה עשורים הוראה בהנחה שעד שההנחיה
תגיע למימוש או הפריץ ימות או שהכלב ימות, ותגיע הטכנולוגיה לביצוע והוא טעה. עכשיו צריך לתקן את ההנחיה וזה

בדיוק! אבל בדיוק הפוך.
מילת הקסם הינה (עדיין) נצילות ועם כל הכבוד למנועי הבעירה הפנימית ה"מדוייקים" כדבריך של ימינו,
המנוע החשמלי אוכל אותם בלי מלח
מנוע מול מנוע - החשמלי לוקח ביג טיים.

השאלה היא מהיכן הדלק למנוע החשמלי המהולל או - מה הניע את הטורבינה של תחנת הכח וכמה זלג (רמז - המון) בדרך לשקע שלך בבית.
אגב כבר טחנו (במובן אנחנו) את זה לא פעם בפורום החשמלי.

כל הטררם שאתה מדבר עליו מגיע מכת האקלים ואג'נדות מספרים כמו 21 2020 2030

גילוי נאות: אני שונא את הריח של הנבלה שלי (תערובת של שמן נוזל שרוף עם דלק) כמו שאיג'נט סמית' העביר יד על הקרחת של מורפיוס

Vroom
23-12-2020, 10:49

שמע, אני גם מעדיף מנוע שיורק אש ועם ריח של דלק,
אמנם מבחינת אופנוע זה לא באמת משנה כי אופנועים הם פחות מזהמים אבל מבחינת מכוניות, משאיות ורכבות זה משהו אחר לגמרי
מטוסים גדולים כנראה בחיים לא יהיו חשמליים (וגם הם מזהמים ברמות), אבל תראה את הסרטון הזה ובכללי לערוץ הזה יש עוד סרטונים על כל נושא החשמלי (כולל מכוניות והנושא של המטוסים)

https://www.youtube.com/watch?v=rSoDZmx0ZYg

Dresdner
23-12-2020, 11:23
כולם כבר יודעים שכדי להוזיז אנשים מנקודה A לנקודה B צריך לזהם את האוויר ולא משנה באיזה טכנולוגיה תשתמש.

המפחיד בכל הסיפור זה שמדינות דמוקרטיות וחופשיות מתחילות לשחק ברעיון שחופש התנועה ילקח מהציבור כולל הבחירה להביא ילדים לעולם, זה חלקית מה שעומד מאחורי הפורום הכלכלי בדאבוס.

בקיצור, העתיד הוא לא רכב חשמלי אלה איסור על החזקת רכב, טיסות לחו"ל רק אחרי אישור וועדה וניקוד סוציאליסטי לבני אדם לפי השמירה שלהם על איכות הסביבה.

משטר קומוניסטי משוכלל בתמיכה של חברות הטכנולוגיה הגדולות.

השושנים
23-12-2020, 11:31

בדיוק! אבל בדיוק הפוך.
מילת הקסם הינה (עדיין) נצילות ועם כל הכבוד למנועי הבעירה הפנימית ה"מדוייקים" כדבריך של ימינו,
המנוע החשמלי אוכל אותם בלי מלח
מנוע מול מנוע - החשמלי לוקח ביג טיים.

השאלה היא מהיכן הדלק למנוע החשמלי המהולל או - מה הניע את הטורבינה של תחנת הכח וכמה זלג (רמז - המון) בדרך לשקע שלך בבית.
אגב כבר טחנו (במובן אנחנו) את זה לא פעם בפורום החשמלי.

כל הטררם שאתה מדבר עליו מגיע מכת האקלים ואג'נדות מספרים כמו 21 2020 2030

גילוי נאות: אני שונא את הריח של הנבלה שלי (תערובת של שמן נוזל שרוף עם דלק) כמו שאיג'נט סמית' העביר יד על הקרחת של מורפיוס

לא אמרתי שאין יתרונות למנוע חשמלי הטענה שלי שהוא לא מתפתח מספיק מהר ביחס להגבלות והוא גם לא יצליח לעשות את זה בעתיד.

לכן:

או שההנחיות ישונו כי הציבור לא יכול לעמוד בהם.

או שתפותח טכנולוגיה אחרת.

Dresdner
23-12-2020, 13:46
לא אמרתי שאין יתרונות למנוע חשמלי הטענה שלי שהוא לא מתפתח מספיק מהר ביחס להגבלות והוא גם לא יצליח לעשות את זה בעתיד.

לכן:

או שההנחיות ישונו כי הציבור לא יכול לעמוד בהם.

או שתפותח טכנולוגיה אחרת.תפריד בין מנוע חשמלי לרכב חשמלי.
מנוע חשמלי כמנוע הרבה יותר טוב ממנוע בעירה פנימית וככזה הוא מפותח מאד.
רכב חשמלי זה מנוע חשמלי כולל יחידת איחסון האנרגיה ושם המצב על הפנים ודורש פיתוחים מסיבים ולא פיתוח של הקיים רק יותר גדול.

קידוזו
23-12-2020, 23:01
זורק מספרי אצבע - נניח שמנועי בעירה פנימית לתעבורה השתפרו מבחינת זיהום ב 70% (מהגבוה) תוך 120 שנה.
אם מנועים חשמליים לתעבורה שיפרו טווחים ב 50% תוך 10 שנים החשמל כנראה ינצח.
אני לא מתלהב מהרעיון של אופנוע חשמלי אבל גם לא מזדעזע מהעניין.
שיפור של 50% בשנה.

Dresdner
24-12-2020, 00:19
זורק מספרי אצבע - נניח שמנועי בעירה פנימית לתעבורה השתפרו מבחינת זיהום ב 70% (מהגבוה) תוך 120 שנה.
אם מנועים חשמליים לתעבורה שיפרו טווחים ב 50% תוך 10 שנים החשמל כנראה ינצח.
אני לא מתלהב מהרעיון של אופנוע חשמלי אבל גם לא מזדעזע מהעניין.
שיפור של 50% בשנה.

צריך להטעין את המצברים באנרגיה לא? האנרגיה הירוקה זה בולשיט אחד גדול אבל בכל מקרה גם התחזיות של גרטה לא עומדות לקרות אז יעברו לחשמל ויחשבו שבגלל זה העולם ניצל למרות שהוא מעולם לא היה בסכנה.

NAOR2207
24-12-2020, 17:08
גרטה עשתה הסבה ליועצת קוביד רקומר

קידוזו
24-12-2020, 22:14
צריך להטעין את המצברים באנרגיה לא? האנרגיה הירוקה זה בולשיט אחד גדול אבל בכל מקרה גם התחזיות של גרטה לא עומדות לקרות אז יעברו לחשמל ויחשבו שבגלל זה העולם ניצל למרות שהוא מעולם לא היה בסכנה.
אתה מתכון לכך שאם מפיקים חשמל בתחנת כוח שפועלת על גז או אנרגיה גרעינית זה מזהם פחות אבל זה עדיין מזהם.
אני לא בדיוק במחנה של ברטה והירוקים בכאילו. אני ירוק אסלי.

גרטה עשתה הסבה ליועצת קוביד רקומר
גרטה תגיע רחוק כי כיום האמונה יותר חשובה מהכל.

NAOR2207
25-12-2020, 02:39
גרעין זה הרבי מיעוטו (כולל פוקושימה)

גרטה היתה בדיחה טובה לפני הפלנדמיק, עכשיו הזומבים נראה שמנצחים

השושנים
14-03-2021, 14:34
https://www.youtube.com/watch?v=FaMycEMa-Rw

NAOR2207
14-03-2021, 18:09
https://www.youtube.com/watch?v=FaMycEMa-Rw

הסירטון הזה מפחיד אותך אבל הזרקת חומר ניסיוני לדם שלך לא?

השושנים
15-03-2021, 08:26
הסירטון הזה מפחיד אותך אבל הזרקת חומר ניסיוני לדם שלך לא?

לא נפתח את הדיון אבל הזרקת החיסונים נעשתה לא רק עבורי אלה גם עבור כלל האוכלוסיה ועד כמה שאני מבין זה די עובד.

בניגוד למנוע החשמלי שנחשב לבשורה הבאה בתחום השינוע כבר למעלה ממאה שנה ועדיין לא מספק את הסחורה במלואה.

ביום שנוכל אתה ואני בהחלטה של רגע לקפוץ לאילת לשתות בירה לכרסם איזה טיבון טוב ולחזור הביתה לפני שהג'ינג'ית תתעורר
על אופנוע חשמלי אני מבטיח לקחת סיבוב ניסיון עד אז...זה טוב לכיסאות גלגלים ודרגנועים.

אגב התאוריה של הרוצח הנוסף של JKF שגילה את קצה הארץ השטוחה לאחר שביים את הנחיתה על הירח והשתיל שבבים 5G לבני אדם
מוכרת לך?

NAOR2207
15-03-2021, 09:05
הדיון רפטטיבי בארגומנטים בו ועדיין אענה

לא נפתח את הדיון אבל הזרקת החיסונים נעשתה לא רק עבורי אלה גם עבור כלל האוכלוסיה ועד כמה שאני מבין זה די עובד.

אה. כן. אתה לובש שכפ"ץ בשביל להגן על האחרים.
הגיוני בסך הכל.

בניגוד למנוע החשמלי שנחשב לבשורה הבאה בתחום השינוע כבר למעלה ממאה שנה ועדיין לא מספק את הסחורה במלואה.

שוב. המנוע כשלעצמו לינארי ללא עקומות וממש בונבוניירה.

ביום שנוכל אתה ואני בהחלטה של רגע לקפוץ לאילת לשתות בירה לכרסם איזה טיבון טוב ולחזור הביתה לפני שהג'ינג'ית תתעורר
על אופנוע חשמלי אני מבטיח לקחת סיבוב ניסיון עד אז...זה טוב לכיסאות גלגלים ודרגנועים.

אז ... הבעיה היא לא במנוע אלא באגירת האנרגיה. ובכלל. למה בשם אלוהי הגרטות המציאו את הצורך הזה בכלים חשמלים?
סביבה? ומי מניע את הטורבינות שמטעינות את המצבר?

אגב התאוריה של הרוצח הנוסף של JKF שגילה את קצה הארץ השטוחה לאחר שביים את הנחיתה על הירח והשתיל שבבים 5G לבני אדם
מוכרת לך?

תתקדם סבאל'ה היום מדברים על ניבירו :

https://www.facebook.com/groups/yasharel.co.il/

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/160615071_277219200514175_5084343307461038472_n.jp g?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=5xmUinM_x6gAX9MSAri&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=1feaa33bb6c7e56781d1130185dade4f&oe=6072C32F

NAOR2207
15-03-2021, 10:35
[QUOTE=השושנים;177811]לא נפתח את הדיון אבל הזרקת החיסונים נעשתה לא רק עבורי אלה גם עבור כלל האוכלוסיה ועד כמה שאני מבין זה די עובד.

אז אולי המחלה היא קונספירציה ורוצים בכח לדחוף לנו חיסון.

אבל החיסון משאיר אותנו בחיים על פי כללי הקונספירציה.

לא נכון. אבל אני פתחתי את זה פה. האשמה היא שלי. סליחה.
רוצים נפתח את זה בעוף (עוד דיון קשקשת שמוביל לשום מקום)

השושנים
18-03-2021, 10:25
חברת BMW הגדולה עם תקציבי הענק מיטב המהנדסים תקציב מחקר ופיתוח מהטובים בעולם ועדיין ב-2021 זה
מה שהמנוע החשמלי יכול לתת, אולי אנחנו מהמרים על הסוס הלא נכון?

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/S1V998yV00

xlib
18-03-2021, 11:19
חברת BMW הגדולה עם תקציבי הענק מיטב המהנדסים תקציב מחקר ופיתוח מהטובים בעולם ועדיין ב-2021 זה

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/S1V998yV00

הכל טוב ויפה - טווח של 400קם, נראה בסדר. אבל זה "
מ-10% ל-80% בתוך 40 דקות.

חיבור של 10 דקות בעמדה מהירה יעניק 120 ק"מ" - פשוט לא ילך. אני מתקשה לדמיין מי קהל היעד של הדבר הזה

YaronNahum
18-03-2021, 11:56

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/S1V998yV00עם כל הכבוד לרכבים עם מנוע בנזין ש BMW מייצרת כבר הרבה שנים, בתחום רכבי החשמל היא הוציאה רכב אחד ונרדמה בעמידה.
את הרף בתחום קובעת טסלה. ששם גם המחירים הרבה יותר שפויים , גם הטווח גדול יותר , ובתוספת של הסופר צרגר (זמין לרכבים טסלה בלבד) זמן טעינה מהיר יותר.
לא סתם זמן ההמתנה כיום עומד על חצי שנה לטסלה בארץ.

Sent from my Nokia

השושנים
18-03-2021, 12:24
עם כל הכבוד לרכבים עם מנוע בנזין ש BMW מייצרת כבר הרבה שנים, בתחום רכבי החשמל היא הוציאה רכב אחד ונרדמה בעמידה.
את הרף בתחום קובעת טסלה. ששם גם המחירים הרבה יותר שפויים , גם הטווח גדול יותר , ובתוספת של הסופר צרגר (זמין לרכבים טסלה בלבד) זמן טעינה מהיר יותר.
לא סתם זמן ההמתנה כיום עומד על חצי שנה לטסלה בארץ.

Sent from my Nokia

הבעיה היא תשתית ההטענה תנסה לרדת איתה לאילת וחזרה באותו היום...

YaronNahum
18-03-2021, 12:43
הבעיה היא תשתית ההטענה תנסה לרדת איתה לאילת וחזרה באותו היום...כבר היום יש עמדה ראשונה של סופרצאגר בעזריאלי בתל אביב.
עד סוף הרבעון השני אמורות לקום עוד 3 שיאפשרו לך נסיעה לאילת וחזרה באותו יום. זמן הטעינה שנדרש בעמדה הזאת הוא כ 10 דקות.

Sent from my Nokia

ziki
18-03-2021, 12:46
כל הטיעונים שלכם נכונים. חשמל בטריה זיהום טווח הכל טוב ויפה
אבל נראה לי שהסוף של המנוע בעירה קרוב מתמיד.
המצב היום כל אחד מאיתנו רוכב על "תחנת כח" קטנה שעובדת על שריפת דלק. בכל העולם(הנאור,איפה שיש כסף) הפסיקו לשרוף דלק על מנת לצמצם את הזיהום. גם בתחנות הכח.
אנחנו כבני אנוש אם מאפשרים לנו אנחנו נוטים להזניח או לא לטפל כל עוד זה לא מקולקל. (עולה כסף) ואז הזיהום אף גדול יותר.
אז להעביר את הזהום למקום אחר(תחנת כח) שאני מקווה ששם הם יודעים לנהל את הזהום טוב יותר מאדם פרטי. נראה לי די הגיוני ומתבקש.
לעניות דעתי גם הסוללה כפי שהיא היום אינה פתרון ארוך טווח.
אני רואה שמשקיעים מאמצים כבירים לעבר מימן. (יוצא מים מהאגזוז, והשימוש "רגיל" כמו שאנחנו מכירים היום,תחנות דלק של מימן).
לצערי הפקת המימן עדיין מזהמת מאוד אבל עובדים על אפשריות לקצור את המימן בדרכים יעילות וירוקות יותר.
ימים יגידו.
https://www.toyota.co.il/hydrogen/
https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.8216775

xlib
18-03-2021, 12:48
הבעיה היא תשתית ההטענה תנסה לרדת איתה לאילת וחזרה באותו היום...
5 שעות נסיעה לכל כיוון - למה לעשות את זה? להראות למי יש גדול יותר?

YaronNahum
18-03-2021, 12:51
הבעיה היא תשתית ההטענה תנסה לרדת איתה לאילת וחזרה באותו היום...דרך אגב , אם המזומנים נמצאים בכיסך,
אתה יכול לקנות את הגרסה הבכירה של טסלה s, ולקבל מעל 800 קמ טווח.

Sent from my Nokia

ziki
18-03-2021, 12:56
כשכולנו נעבור לחשמלי אתם יכולים לראות את הפיקים המשוגעים לצריכה של חשמל אני לא חושב שאנחנו ערוכים לזה בכלל.
ירון מעלה כתב שתוך 10 דקות יש טעינה מלאה. כמה חשמל זה צורך? אני וכל המדינה צריכים להטעין את הרכב שלנו כשאנחנו מגיעים ליעד שלנו.
אתם באמת חושבים שחברת החשמל תוכל לעמוד בהספקים הנדרשים? נוספו 250,000(כמות הרכבים החדשים בשנה) משתמשים חדשים שרוצים טעינה מלאה" סופרצארג" ב 9 בבוקר.
חברת בטרפלייס לא התעניינה בכלל במכירת מכוניות חשמליות (הם אפילו היו מוכנים לממן חלק מעלות הרכב) המודל העיסקי שלהם היה ניהול מערך ההטענה...
בטר פלייס הייתה חברה להקמת תשתית תפעולית לטעינת מכוניות חשמליות ומתן שירותי דרך בפרישה רחבה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%98%D7%A8_%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A1

mudale222
18-03-2021, 13:39
כשכולנו נעבור לחשמלי אתם יכולים לראות את הפיקים המשוגעים לצריכה של חשמל אני לא חושב שאנחנו ערוכים לזה בכלל.
ירון מעלה כתב שתוך 10 דקות יש טעינה מלאה. כמה חשמל זה צורך? אני וכל המדינה צריכים להטעין את הרכב שלנו כשאנחנו מגיעים ליעד שלנו.
אתם באמת חושבים שחברת החשמל תוכל לעמוד בהספקים הנדרשים? נוספו 250,000(כמות הרכבים החדשים בשנה) משתמשים חדשים שרוצים טעינה מלאה" סופרצארג" ב 9 בבוקר.
חברת בטרפלייס לא התעניינה בכלל במכירת מכוניות חשמליות (הם אפילו היו מוכנים לממן חלק מעלות הרכב) המודל העיסקי שלהם היה ניהול מערך ההטענה...
בטר פלייס הייתה חברה להקמת תשתית תפעולית לטעינת מכוניות חשמליות ומתן שירותי דרך בפרישה רחבה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%98%D7%A8_%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A1

דובר על זה רבות. הפיקים לא יהוו בעיה. יהיו איזהשהם קבלי ענק בכל בניין ובתחנות דלק שיאגרו אנרגיה לאורך כל שעות היום כך שלא יהיו פיקים.
מה שכן, המדינה תצטרך לייצר יותר חשמל בבירור. וזה בסדר, יש זמן. יבנו עוד איזה כמה תחנות כוח עד אז ויהיה בסדר.
עם הביקוש תמיד מגיע ההיצע, ככה זה.

השושנים
18-03-2021, 13:42
הבעייה שבערים צפופות עוברים להסעת המונים, כי אם לכל תושבי המדינה יהיה אוטו אחד הפקק יתחיל מפתח הבית שלך ולא יסתיים אף פעם
ולא משנה איזה מנוע יש לך, הצפיפות על הכביש לא תאפשר תנועה.

ziki
18-03-2021, 13:49
דובר על זה רבות. הפיקים לא יהוו בעיה. יהיו איזהשהם קבלי ענק בכל בניין ובתחנות דלק שיאגרו אנרגיה לאורך כל שעות היום כך שלא יהיו פיקים.
מה שכן, המדינה תצטרך לייצר יותר חשמל בבירור. וזה בסדר, יש זמן. יבנו עוד איזה כמה תחנות כוח עד אז ויהיה בסדר.
עם הביקוש תמיד מגיע ההיצע, ככה זה.

איפה דובר ? לא ראיתי איזכור לטכנולוגיה כזאת.אולי פיספסתי.
"מאיפה נביא את החשמל?
בזכות המעבר לרכבים החשמליים צפויה להירשם ירידה משמעותית בזיהום האוויר, אבל תשתיות החשמל בישראל רחוקות מלהיות ערוכות לקראת אירוע כזה
"
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001305194

ziki
18-03-2021, 13:54
שושנים יקירי אני חולק עליך. הרי הרכב האוטונומי ממש מעבר לפינה. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3863990,00.html
יש בישראל רכבים אוטונומיים שנעים על כבישי ישראל...
ניהול התנועה הוא משהו שרכב אוטונומי יכל לצפות ולנהל (שלא כמו בני האדם).
אז במידה ותהיה מסה קריטית של רכבים אוטונומיים לא יהיו פקקים או שיצומצמו משמעותית.
ההגדרה של רכב אוטונומי בעולם שלי זה רכב שיכול להסיע 4 נוסעים או יותר שמבודדים זה מזה (לא רואים או נפגשים אחד עם השני) ונוסעים יחד לאותו אזור.

Dresdner
18-03-2021, 14:22
נשאלה השאלה כאן, מי קהל היעד של זה, התשובה היא לקוחות שבויים/אנוסים, רכב חשמלי מעולם לא התחרה בשוק חופשי כי הוא היה נכשל בשוק כזה, הרוב לא רוצה בו אבל דוחפים לנו בכח.

Dresdner
18-03-2021, 14:28
כל הטיעונים שלכם נכונים. חשמל בטריה זיהום טווח הכל טוב ויפה
אבל נראה לי שהסוף של המנוע בעירה קרוב מתמיד.
המצב היום כל אחד מאיתנו רוכב על "תחנת כח" קטנה שעובדת על שריפת דלק. בכל העולם(הנאור,איפה שיש כסף) הפסיקו לשרוף דלק על מנת לצמצם את הזיהום. גם בתחנות הכח.
אנחנו כבני אנוש אם מאפשרים לנו אנחנו נוטים להזניח או לא לטפל כל עוד זה לא מקולקל. (עולה כסף) ואז הזיהום אף גדול יותר.
אז להעביר את הזהום למקום אחר(תחנת כח) שאני מקווה ששם הם יודעים לנהל את הזהום טוב יותר מאדם פרטי. נראה לי די הגיוני ומתבקש.
לעניות דעתי גם הסוללה כפי שהיא היום אינה פתרון ארוך טווח.
אני רואה שמשקיעים מאמצים כבירים לעבר מימן. (יוצא מים מהאגזוז, והשימוש "רגיל" כמו שאנחנו מכירים היום,תחנות דלק של מימן).
לצערי הפקת המימן עדיין מזהמת מאוד אבל עובדים על אפשריות לקצור את המימן בדרכים יעילות וירוקות יותר.
ימים יגידו.
https://www.toyota.co.il/hydrogen/
https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.8216775

בו ספר לי על העולם הנאור, גרמניה שורפת פחם כאילו אין מחר וכורתת יערות תוך כדי, יש עוד דוגמאות, אל תאמין לשום דבר שהאיחוד מוכר לך, העולם הנאור ברובו צבוע.

ziki
18-03-2021, 15:22
אז אתה אומר שנמשיך לעשות מה שבא לנו ונמשיך לזהם,להרוג את עצמנו בעשן ולהרעיש.
לפני הרבה שנים הייתי בפיליפינים (מנילה). ואללה לא הצלחתי לנשום בגלל הזיהום.
לא יודע מה המצב בגרמניה. (הם בדיוק נפרדו מתחנות הכול האטומיות שלהם).
אבל בשאר העולם מחפשים ומשקיעים בחלופות אנרגיה ירוקות יותר.
לא מאמין לאף אחד אף פעם. [emoji3]

NAOR2207
18-03-2021, 15:29
מי שבאמת אכפת לו מהסביבה רוכב על קאב / אינובה / פוסטי בייק אוסטרליה
הייתי (לזמן קצר) אחראי לוגיסטיקת צי אופנועי הקאב של דומינוס פיצה
וגם עליתי פעם משפת הים ביפו דרך בית הכרם מלחה שלום לשושנים אחלה קפה תודה חזרה לשפת הים על האינובה - מיכל שלם שלוש ליטר.
הכי חסכוני זה שרירי התאומים
אחרי כן זה סוס - כבר לא חוקי

אופניים חשמליים קורקינט בלוטות' עם מקבוק איר זה למוזמני הפורום הכלכלי בדאבוס ותמסרו נשיבוקים לחים לגרטה

xlib
18-03-2021, 15:39
שושנים יקירי אני חולק עליך. הרי הרכב האוטונומי ממש מעבר לפינה.
הוא מעבר לפינה מאז שהמציאו מחשב, וישער שם בעתיד נראה לעיין.

אאא - לא. היה ניסוי של מובילאי.

שום רכב אוטונומי היום אפילו לא מתיימר לעשות את זה.

ההגדרה של רכב אוטונומי בעולם שלי זה רכב שיכול להסיע 4 נוסעים או יותר שמבודדים זה מזה
איך כמות אנשים קשורה? למה הם מבודדים? ראית אוטובוס בחיים? ראית שם אנשים מבודדים? למה אתה מעשן חומר לא איכותי?

Dresdner
18-03-2021, 16:11
אז אתה אומר שנמשיך לעשות מה שבא לנו ונמשיך לזהם,להרוג את עצמנו בעשן ולהרעיש.
לפני הרבה שנים הייתי בפיליפינים (מנילה). ואללה לא הצלחתי לנשום בגלל הזיהום.
לא יודע מה המצב בגרמניה. (הם בדיוק נפרדו מתחנות הכול האטומיות שלהם).
אבל בשאר העולם מחפשים ומשקיעים בחלופות אנרגיה ירוקות יותר.
לא מאמין לאף אחד אף פעם. [emoji3]

אתה רואה, הנאורים שוב עבדו עליך, מרקל שינת דעתה והאטום חוזר לגרמניה כי הוא נקי יותר מפחם והיא הבינה שלקנות חשמל אטומי מצרפת לא משנה הרבה אז כבר עדיף בבית.
גרמניה אלופה באנרגיה ירוקה אבל שוב רק למראית עין, כי אין יכולת כיבול לאנרגיה הזאת או יכולת שינוע ככה שחלק גדול ממנה מתבזבז ולא מנוצל, עליות השינוע או הכיבול יקרות מאד.

אני בעד אוויר נקי ובגרמניה האוויר נקי יותר מהרבה מקומות אחרים וברמה טובה כבר עכשיו ללא הרכב החשמלי ועם הפחם, זה אפשרי וצריך לעשות עוד בנושא, מה שאני לא חושב שניתן להשפיע זה מזג האוויר אלה אם אתה מתכוון להשמיד את רוב אוכלוסיות כדור הארץ

YaronNahum
19-03-2021, 10:21
איפה דובר ? לא ראיתי איזכור לטכנולוגיה כזאת.אולי פיספסתי.
"מאיפה נביא את החשמל?
בזכות המעבר לרכבים החשמליים צפויה להירשם ירידה משמעותית בזיהום האוויר, אבל תשתיות החשמל בישראל רחוקות מלהיות ערוכות לקראת אירוע כזה
"
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001305194זה שלא שמעת, לא אומר שלא קיים.
https://www.evm.co.il/tesla-announces-megapack-battery/

Sent from my Nokia

YaronNahum
19-03-2021, 10:22
הבעייה שבערים צפופות עוברים להסעת המונים, כי אם לכל תושבי המדינה יהיה אוטו אחד הפקק יתחיל מפתח הבית שלך ולא יסתיים אף פעם
ולא משנה איזה מנוע יש לך, הצפיפות על הכביש לא תאפשר תנועה.הפתרון לערים צפופות הוא הסעת המונים יעילה בשילוב עם דו גלגלי כמובן.
וממש לא משנה מה המנוע , בנזין, סולר, חשמל או אטומי.

Sent from my Nokia

YaronNahum
19-03-2021, 10:33
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%98%D7%A8_%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A1ס ופרצאגר מיועד רק לנסיעות ארוכות, ביום יום גם אסלה ממליצה להשתמש במטען ביתי.
ואז הטעינה המומלצת היא עד 85% קיבולת. לצורך שמירה על הסוללה.
גם בקליפורניה , שיש שם פריסה טובה של עמדות וכמות גדולה של רכבי טבלה בכבישים, בימים של חופשות שבהם כולם נוסעים (יום העצמאות למשל) ישנם תורים לעמדות הסופרצארגר.
בנוסף זאת לא טעינה מלאה ב10 דקות אלא ל80% סוללה. עד כמה שאני זוכר , וזה מספיק לך להגיע לפחות לעמדה הבאה או הביתה.

Sent from my Nokia

Dresdner
19-03-2021, 17:30
בגרמניה סגרו מרכז עיר לכמה ימים ועמדות המדידה לאיכות האוויר לא הראו ירידה בNOx המסרטן ככה שמי שמצפה לאוויר נקי במיוחד במרכז העיר שיהיו רק מכוניות חשמליות טועה

קידוזו
19-03-2021, 19:11
שושנים יקירי אני חולק עליך. הרי הרכב האוטונומי ממש מעבר לפינה. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3863990,00.html
.

יש רמת מורכבות עצומה בניהול עדר רכבים אוטונומי של יצרנים שונים כשכל יצרן עם פרוטוקול תקשורת, ציוד וביצועים שונים. ברמה בטחונית אם מישהו פורץ לתקשורת של דגם אחד או לכל הדגמים של יצרן אחד או יותר - אסון התאומים יכול להיראות בדיחה לעומת הנזק שאפשר לגרום מבלי להתאבד.

הפתרון לערים צפופות הוא הסעת המונים יעילה בשילוב עם דו גלגלי כמובן.
וממש לא משנה מה המנוע , בנזין, סולר, חשמל או אטומי.

Sent from my Nokia
מסכים. אולי הקורונה היתה בעצם ניסוי כדי לפתור את בעיית הצפיפות. כנראה שהמגיפה הבאה תהייה יותר "יעילה" :)

השושנים
20-03-2021, 08:04
יש רמת מורכבות עצומה בניהול עדר רכבים אוטונומי של יצרנים שונים כשכל יצרן עם פרוטוקול תקשורת, ציוד וביצועים שונים. ברמה בטחונית אם מישהו פורץ לתקשורת של דגם אחד או לכל הדגמים של יצרן אחד או יותר - אסון התאומים יכול להיראות בדיחה לעומת הנזק שאפשר לגרום מבלי להתאבד.

כמי שעוסק בתחום, השיח היום הוא לא לגבי רכבים אוטונומיים קטנים בלבד אלה דווקא נושא המטרו רכבות ורכבות קלות, הארץ תחולק
לגושים והמעבר בין הגושים יהיה באמצעות הכלים הגדולים יותר, מעבר במקומות עירוניים ואזורים צפופים בלבד יהיו בעזרת הכלים הקטנים.

אבטחת הסייבר וההגנה בפני פריצות מחשוב הינה בסמכות השב"כ ורשות הסייבר בעוד ההגנה הפיזית (החמושה) הינה באחריות
המשטרה ושליחיה.

מסכים. אולי הקורונה היתה בעצם ניסוי כדי לפתור את בעיית הצפיפות. כנראה שהמגיפה הבאה תהייה יותר "יעילה" :)

החזון של ראש העיר של ת"א כפי שהוצג בכנס האחרון לפני הקורונה הוא מטרופולין גוש דן מבת ים ועד הרצליה תחבורה משולבת
של רכבת קלה מטרו ורכבות כבדות, יציאה מהבית בפרפריה ותוך 40 דק' במרכז ת"א ללא שימוש ברכב פרטי. מרכזי הערים הצפופות
יסגרו לרכב פרטי. בחלומו רואה ראש עיר וויתור של התושבים על רכב פרטי ע"י מיסוי תנועה בתוך העיר והורדת הכדאיות הכללית
לשימוש בו. ונגשת תחבורה ציבורית יעילה ומהירה.

tree
20-03-2021, 09:23
החזון של ראש העיר של ת"א כפי שהוצג בכנס האחרון לפני הקורונה הוא מטרופולין גוש דן מבת ים ועד הרצליה תחבורה משולבת
של רכבת קלה מטרו ורכבות כבדות, יציאה מהבית בפרפריה ותוך 40 דק' במרכז ת"א ללא שימוש ברכב פרטי. מרכזי הערים הצפופות
יסגרו לרכב פרטי. בחלומו רואה ראש עיר וויתור של התושבים על רכב פרטי ע"י מיסוי תנועה בתוך העיר והורדת הכדאיות הכללית
לשימוש בו. ונגשת תחבורה ציבורית יעילה ומהירה.

כל זה בלי תחבורה ציבורית בשבת?!

Dresdner
20-03-2021, 11:50

תמיד טוב לחלום, המהפכה הירוקה תפגע קשה ברמת החיים של האזרח והתמורה נעצור את ההתחממות הגלובלית ב0 נקודה משהוא אחוז וזה אם להאמין למדענים.

השושנים
20-03-2021, 13:53

ראש העיר של ת"א חילוני מוצהר ורוצה תחבורה גם בשבת 365 יום בשנה 24 שעות ביממה.

xlib
20-03-2021, 14:40
תמיד טוב לחלום, המהפכה הירוקה תפגע קשה ברמת החיים של האזרח והתמורה נעצור את ההתחממות הגלובלית ב0 נקודה משהוא אחוז וזה אם להאמין למדענים.
אין פה כל קשר למהפכה ירוקה. תל אביב כבר פקק אחד ענק, אם זה לא פוגע ברמת החיים של אזרח, אז מה כן?

Dresdner
20-03-2021, 15:15
אין פה כל קשר למהפכה ירוקה. תל אביב כבר פקק אחד ענק, אם זה לא פוגע ברמת החיים של אזרח, אז מה כן?

תל אביב פקוקה מאז ומתמיד בגלל שראש העיר וה״חזון״ יסתמכו על תחבורה ציבורית שלא ממש עובדת, ביטלו חניות וחניונים במקום להוסיף והנה התוצאה.
ה״חזון״ ירוק או לא רק יפגע בתושבים

השושנים
20-03-2021, 18:30
תל אביב פקוקה מאז ומתמיד בגלל שראש העיר וה״חזון״ יסתמכו על תחבורה ציבורית שלא ממש עובדת, ביטלו חניות וחניונים במקום להוסיף והנה התוצאה.
ה״חזון״ ירוק או לא רק יפגע בתושבים

צפויות עד המון פגיעות בבעלי רכב פרטי במיוחד בתוך הערים בשביל להוריד את הכדאיות לנסיעה ברכב.

Dresdner
20-03-2021, 18:39
צפויות עד המון פגיעות בבעלי רכב פרטי במיוחד בתוך הערים בשביל להוריד את הכדאיות לנסיעה ברכב.

בדיוק, ככה גם עושים לגבי הרכב החשמלי, פשוט דופקים את בעלי רכב הבנזין כדי להטות את הכף לכיוון החשמלי כי בלי זה אין סיבה לקנות רכב חשמלי.
זה די עקום כי בשביל להוריד אנשים מרכב בתוך העיר לא צריך לפגוע בהם אלה לתת להם אלטרנטיבה טובה יותר והכל יסתדר באופן טבעי

the striker
21-03-2021, 09:41
צריך לבטל את אחזקת הרכב במגזר הציבורי, אחזקת הרכב הזו, זה ממש תחנון לרכוש רכבים.

וכל מי שמתנייד על דו"ג, יקבל אחזקת רכב כפולה.

השושנים
21-03-2021, 10:05
סוף עידן? (https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/H1xcDTlEd)

קידוזו
21-03-2021, 18:01
כשהתחילו לחפור לגלגתי על האופטימים שהעבודות לא יסתיימו ב 2020 וגם לא ב 2021 ואני שוב, מלגלג על חזון התחבורה הציבורית. אף אחד לא יצליח לחפור בגוש דן עם כל העיריות והאוכלוסיות רשת מסועפת של מנהרות או מסילות תוך 5 ולא תוך 10 שנים. לא בסבך הבירוקרטי, האינטרסים ויכולת הספיגה של הציבור. כדי שמישהו בחולון או ראשל"צ יגיע לתחנה כדי לתפוס רכבת לכיוון תל אביב הוא יצטרך... חניון צמוד. זה לא קורה ולא יקרה כי התחנות במרכזי הערים ואין שם מקום לחניונים גדולים וגם כי הם מתכננים ומבצעים בטלאים. כדי להגיע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת הציבורית יצרכו להקצות נתיבים ולתקוע את הציבור בפקקים אינסופיים. אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום. אולי בתל אביב עם חולדאי אפשר אבל ראשי עיריות אחרים לא יכולים להעביר גזירות דומות. המשמעות של לסגור את זבוטינסקי בלפור או הרצל לנתיב אחד בשעות העומס היא שאף אחד לא מגיע לעבודה לפני 12:00. הפתרון הנכון הוא תחבורה ציבורית אבל הצורך המיידי חזק יותר.

Dresdner
21-03-2021, 18:08
סוף עידן? (https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/H1xcDTlEd)

קצת תמוהה כי כל קונצרן VW משתמש באותם מנעים ככה שעל איזה פיתוח הם מדברים?
הקונצרן עצמו לא יצא בהודעה כזאת לכן נראה שהם מיעדים את האודי לחתיבת הרכב החשמלי ובמקרה הכי גרוע אפשר להסב אותם חזרה כי ביננו האודי זה עוד רכב של VW עם סמל טבעות מקדימה.

החדשות הרעות בזה זה שקונצרן VW הוא חלק מהפוליטיקה הגרמנית וזה אומר שהם מרגישים שאיסור מכירת רכב בנזין או דיזל עומד להגיע.

רק לידע כללי לפי כתבות של יודעי דבר הרווח הנקי במכירת רכב חשמלי נמוך יותר מאלו של בעירה, היצרנים נאנסים ע״י ממשלות לפתח אותם והכל עובד כרגע על סובסידיות ממשלתיות אבל זה יגמר ויחסית מהר ואז גם יגיע המיסוי על חשמל לרכב או פר קילומטר מה שיהפוך את הרכב החשמלי לפחות נגיש להרבה אנשים.

השושנים
22-03-2021, 13:40
כשהתחילו לחפור לגלגתי על האופטימים שהעבודות לא יסתיימו ב 2020 וגם לא ב 2021 ואני שוב, מלגלג על חזון התחבורה הציבורית. אף אחד לא יצליח לחפור בגוש דן עם כל העיריות והאוכלוסיות רשת מסועפת של מנהרות או מסילות תוך 5 ולא תוך 10 שנים. לא בסבך הבירוקרטי, האינטרסים ויכולת הספיגה של הציבור. כדי שמישהו בחולון או ראשל"צ יגיע לתחנה כדי לתפוס רכבת לכיוון תל אביב הוא יצטרך... חניון צמוד. זה לא קורה ולא יקרה כי התחנות במרכזי הערים ואין שם מקום לחניונים גדולים וגם כי הם מתכננים ומבצעים בטלאים. כדי להגיע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת הציבורית יצרכו להקצות נתיבים ולתקוע את הציבור בפקקים אינסופיים. אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום. אולי בתל אביב עם חולדאי אפשר אבל ראשי עיריות אחרים לא יכולים להעביר גזירות דומות. המשמעות של לסגור את זבוטינסקי בלפור או הרצל לנתיב אחד בשעות העומס היא שאף אחד לא מגיע לעבודה לפני 12:00. הפתרון הנכון הוא תחבורה ציבורית אבל הצורך המיידי חזק יותר.

כל התפיסה שלך בטעות יסודה, הכוונה היא לא לאפשר שימוש בכלל רכבים, היינו תצא מי-ם בתחבורה ציבורית מתואמת דרך רכבת לת"א 35 דקות ובתוך ת"א
תסתובב עם התחבורה הפנימית ותחנות חופפות עד היעד. תושב הרצליה יגיע ללא רכב לת"א ככה בעצם תופחת כמות הרכבים על הכביש.

חניונים חנה וסע הם הטעות הכי גדולה של השנים האחרונות כי הם יוצרים פקקים ביציאות מערי הלינה עד לחניון ובחזרה.

xlib
22-03-2021, 14:23
כל התפיסה שלך בטעות יסודה, הכוונה היא לא לאפשר שימוש בכלל רכבים
אתה כנראה מתכוון לרכבים שלא שייכים לתושבי אזור.

חניונים חנה וסע הם הטעות הכי גדולה של השנים האחרונות כי הם יוצרים פקקים ביציאות מערי הלינה עד לחניון ובחזרה.
אכן רעיון מטופש. למה להגיע עם רכב מלהתחילה? אם כוונה לעבור לתחבורה ציבורית אז כדי מראש לבוא ברכבת.

חבל שיקח שנים עד שכל זה ייקרה.

ziki
22-03-2021, 17:16
אני רוכב כל בוקר מהכפר אל הכרך הגדול
מדובר על 30 ק"מ עד הגעתי לאזור הארבעה בת"א.
היום (אחרי הקורונה) כל הדרך הייתה פקק עצום אחד גדול ענק מייאש...
ורק אני ואנוכי בשוליים מדלגים מעל עדר העצמים העומדים על הכביש.
לצערי באיילון אין יותר שוליים ומחייב אותנו הרוכבים לרכב במשנה זהירות...
עדייו ללא השוליים לוקח לי 30 דקות דלת לדלת ברכב אותה הנסיעה תקח לי 90 דקות לפחות.
האופנוע מצליח לשמור על השפיות שלי.
לגבי תחבורה ציבורית 365\24\7 לכו תבחרו נכון!
הרכב האוטונומי אמור להחליף את התחבורה הציבורית
ולכן אני חושב שההשקעה האדירה עכשיו בתשתיות שהיו צריכות לקחת חלק ואז היו נכונות בהקמת המדינה ב 1948 לא רלוונטיות לעתיד הרחוק (50 שנה).
ימים יגידו.

lygav
22-03-2021, 19:47
קצת תמוהה כי כל קונצרן VW משתמש באותם מנעים ככה שעל איזה פיתוח הם מדברים?
הקונצרן עצמו לא יצא בהודעה כזאת לכן נראה שהם מיעדים את האודי לחתיבת הרכב החשמלי ובמקרה הכי גרוע אפשר להסב אותם חזרה כי ביננו האודי זה עוד רכב של VW עם סמל טבעות מקדימה.

החדשות הרעות בזה זה שקונצרן VW הוא חלק מהפוליטיקה הגרמנית וזה אומר שהם מרגישים שאיסור מכירת רכב בנזין או דיזל עומד להגיע.

רק לידע כללי לפי כתבות של יודעי דבר הרווח הנקי במכירת רכב חשמלי נמוך יותר מאלו של בעירה, היצרנים נאנסים ע״י ממשלות לפתח אותם והכל עובד כרגע על סובסידיות ממשלתיות אבל זה יגמר ויחסית מהר ואז גם יגיע המיסוי על חשמל לרכב או פר קילומטר מה שיהפוך את הרכב החשמלי לפחות נגיש להרבה אנשים.

זה בדיוק מה שאנשים לא מבינים, כי מסתירים מהם. לא יהיה כאן החלפה 1:1 של רכב בנזין המשפחתי לרכב חשמלי, זאת לעולם לא הייתה התכנית.
ולכן הדיבור על מה יותר מזהם, חישוב של כמה חשמל נצטרך בשעת שיא, או ההערות המתחכמות לגבי האם זה משנה שהזיהום יעבור לתחנות הכח כל זה לא רלוונטי.
המטרה היא שיהיה הרבה הרבה הרבה פחות מכוניות נקודה. כמו שרק העשירים יכלו לטוס בקורונה במטוסים פרטיים וכל השאר ישבו בבית, ככה גם יהיה עם הרכב.
העשירים יוכלו להרשות לעצמם רכב יקר (תחשבו שכל מכונית תעלה כמו טסלה), ומיסוי של נסיעות פר-קילומטר, והעניים (שלא באמת עניים פשוט אנשים רגילים של היום) יצטרכו להידחק אל התחבורה הציבורית.
לא בכדי VW מייעדים דווקא את אודי כחטיבת רכב חשמלי, כי אודי היא יוקרתית ולא עממית כבר עכשיו.

xlib
22-03-2021, 21:17
״רכב רק לעשירים״ זה לא מצב בא השגה. איך אינסטלטור יגיע ללקוח? באוטובוס?
מעבר לזה - כולם רוצים תחבורה ציבורית ופחות רכבים על הכביש.

טסלה ב-180 אלף שח זה רכב לעשירים?

Dresdner
22-03-2021, 21:49
זה בדיוק מה שאנשים לא מבינים, כי מסתירים מהם. לא יהיה כאן החלפה 1:1 של רכב בנזין המשפחתי לרכב חשמלי, זאת לעולם לא הייתה התכנית.
ולכן הדיבור על מה יותר מזהם, חישוב של כמה חשמל נצטרך בשעת שיא, או ההערות המתחכמות לגבי האם זה משנה שהזיהום יעבור לתחנות הכח כל זה לא רלוונטי.
המטרה היא שיהיה הרבה הרבה הרבה פחות מכוניות נקודה. כמו שרק העשירים יכלו לטוס בקורונה במטוסים פרטיים וכל השאר ישבו בבית, ככה גם יהיה עם הרכב.
העשירים יוכלו להרשות לעצמם רכב יקר (תחשבו שכל מכונית תעלה כמו טסלה), ומיסוי של נסיעות פר-קילומטר, והעניים (שלא באמת עניים פשוט אנשים רגילים של היום) יצטרכו להידחק אל התחבורה הציבורית.
לא בכדי VW מייעדים דווקא את אודי כחטיבת רכב חשמלי, כי אודי היא יוקרתית ולא עממית כבר עכשיו.

מסכים, לשם זה הולך, העמידים ימשיכו בשלהם והמעמד הנמוך יותר הידחף לאוטובוס אוטונומי שרק יחסוך כסף לחברה שמפעילה אותו לא בעלות הנסיעה לאזרח.
שים לב שכל העניין הירוק תפס רק במדינות עשירות שיכולות להרשות לעצמם וגם שם זה בסוף מסתכם בהצגה.
אני מאמין שבאיזה שלב זה יכול לצאת משליטה ושהציבור יבין על הסיבוב שעשו עליו

lygav
22-03-2021, 21:56
״רכב רק לעשירים״ זה לא מצב בא השגה. איך אינסטלטור יגיע ללקוח? באוטובוס?
מעבר לזה - כולם רוצים תחבורה ציבורית ופחות רכבים על הכביש.

טסלה ב-180 אלף שח זה רכב לעשירים?

לפי התכניות אין שום סיבה שיהיה לאינסטלטור רכב משלו - הוא אמור לשכור רכב.

xlib
22-03-2021, 22:03
לפי התכניות אין שום סיבה שיהיה לאינסטלטור רכב משלו - הוא אמור לשכור רכב.

ולמה זה ישנה משהו? אני נוסע בליסינג כבר קרוב ל-20 שנה, בנתים אין תלונות.
מצד שני - הלואי ויכולתי להגיע לעבודה באוטובוס. איך מצטרפים לקונספירציה ?

lygav
22-03-2021, 22:28
ולמה זה ישנה משהו? אני נוסע בליסינג כבר קרוב ל-20 שנה, בנתים אין תלונות.
מצד שני - הלואי ויכולתי להגיע לעבודה באוטובוס. איך מצטרפים לקונספירציה ?

לא בטוח שאתה מבין מה זאת המילה הזאת שאתה משתמש בה - קונספירציה. מדובר במזימה שנרקמת בחשאי, בין היתר למשל כדי להתעשר שלא בצדק. נגיד שחיתות - זה סוג אחד של קונספירציה. אתה רוצה לומר שאתה לא מאמין בקונספירציות? אז מה אתה *לא מאמין* שיש שחיתות?
הבעיה שקל לאנשים להאמין בשחיתות קטנה ופשוטה (וסטים זוהרים), אבל קשה להאמין בשחיתות מורכבת בקנה מידה גדול.
אכן המשפט האלמותי ש Truth is stranger than fiction תמיד מסתבר כמדויק.

אבל מה אני מתפלפל פה. בסוף המבחן העיקרי לקונספירציה זה שהיא נרקמת בחשאי. אולם דווקא במקרה הזה, כמו שהרבה פעמים קורה, הכל חשוף והמתכננים אפילו כתבו ספרים על כך, יש להם כנס שבו האג’נדה פתוחה, ומפרסמים על התכניות שלהם בלוגים.

אז בשביל הפאן וכמו שאומרים אם כבר אנחנו כאן, הנה דוגמא אחת לאיך ה״חזון״ יכול להתבצע. אתה לא תקרא כנראה כי אתה כבר יודע הכל, אבל זה לא משנה...

כמובן שלאף אחד אין כדור בדולח שמראה את העתיד, אז שום דבר לא בטוח, אבל הכוונה קיימת והיא ממש לא קונספירטיבית :-)

https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/

xlib
22-03-2021, 22:53
חזון לשפר תחבורה ציבורית זה שחיטות? מתי המזימה הזאת כבר תגיע לישראל?

tree
23-03-2021, 10:04
הבעייה שלי עם החזון הזה, שאני מודע אליו כבר מזהה זמן, זה שעד עכשיו בארץ לא יצא לי להשכיר רכב שלא הריח מעשן סיגריות (כל ה3 פעמים) וזה גם מתנגש עם הרצון שלי להתנתק מתחבורה משותפת במקרה של מחלה משתוללת.
היה גם מתישהו פרק בטופ גיר שהם לקחו רכבים משומשים לראות מה הבעלים הקודמים השאירו להם בטובם, אחד הפרקים היחידים שאני לא רוצה לראות עוד פעם.

mudale222
23-03-2021, 12:10
אני לא זוכר את הפעם האחרונה שעליתי על אוטובוס, ומקווה שזה יישאר ככה גם ב40 שנה הקרובות (או יותר).
לא תודה, אין לי שום עניין בתחבורה ציבורית איכותית שכמובן באה (איך לא) על ידי ביטול חופש התנועה של האזרחים גורמת לו להיות תלוי בממשל ובהחלטותיו.

Dresdner
23-03-2021, 17:07
אני לא זוכר את הפעם האחרונה שעליתי על אוטובוס, ומקווה שזה יישאר ככה גם ב40 שנה הקרובות (או יותר).
לא תודה, אין לי שום עניין בתחבורה ציבורית איכותית שכמובן באה (איך לא) על ידי ביטול חופש התנועה של האזרחים גורמת לו להיות תלוי בממשל ובהחלטותיו.

בנוסף לזה שאין דבר כזה תחבורה ציבורית יעילה מחוץ לערים הגדולות באף מקום, זה לא ישים, בתוך העיר יש רכבת קלה כל 5 דקות ברוב שעות היום ובעיירות ובכפרים אוטובוס אחד בבוקר ואחד בערב.

tree
23-03-2021, 17:51
בנוסף לזה שאין דבר כזה תחבורה ציבורית יעילה מחוץ לערים הגדולות באף מקום, זה לא ישים, בתוך העיר יש רכבת קלה כל 5 דקות ברוב שעות היום ובעיירות ובכפרים אוטובוס אחד בבוקר ואחד בערב.

זו אחת הסיבות שאני מאמין שילכו לכיוון של מס גודש ולא לתמחור יקר של הרכבים.

קידוזו
23-03-2021, 18:03
כל התפיסה שלך בטעות יסודה, הכוונה היא לא לאפשר שימוש בכלל רכבים, היינו תצא מי-ם בתחבורה ציבורית מתואמת דרך רכבת לת"א 35 דקות ובתוך ת"א
תסתובב עם התחבורה הפנימית ותחנות חופפות עד היעד. תושב הרצליה יגיע ללא רכב לת"א ככה בעצם תופחת כמות הרכבים על הכביש.

למעלה כתבתי:

כדי להגיע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת הציבורית יצרכו להקצות נתיבים ולתקוע את הציבור בפקקים אינסופיים. אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום.
אם הבנתי אותך, התכנית שתושבי הערים (רוב הציבור) יוותרו על שימוש ברכב פרטי כדי להגיע לערים אחרות. הם יחזיקו את הרכב רק לטיולים בטבע והספר ולשם לא תהייה רכבת. אני מקווה. ואתה רואה היתכנות לתסריט הזה?

xlib
23-03-2021, 18:22
אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום.

אתה צודק - אף ראש עיר לא יסכים לזה. אבל זה יקרה בכל זאת - כאשר מצב יחמיר בעצמו. ואז שינוי יבוא ממשרד השיכון או בג״צ או או״ם וראש העיר יוכל להגיד ״זה לא אני!״

mudale222
23-03-2021, 18:23
זו אחת הסיבות שאני מאמין שילכו לכיוון של מס גודש ולא לתמחור יקר של הרכבים.

ושישי שבת, חגים, לילות, שביתות, תקלות, קורונה ופיגועים חחחחחח
תכל'ס כשאני חושב על זה, זה בכלל מפתיע שעדיין יש תחבורה ציבורית בארץ.
כנראה רק בגלל שתמיד יהיו אנשים שלא יכולו לרשות לעצמם רכב פרטי או לא יכולים לנהוג. אחרת פשוט מזמן הייתה נכחדת לבד או הופכת לכמעט לא קיימת.

xlib
23-03-2021, 18:33
כנראה רק בגלל שתמיד יהיו אנשים שלא יכולו לרשות לעצמם רכב פרטי או לא יכולים לנהוג. אחרת פשוט מזמן הייתה נכחדת לבד או הופכת לכמעט לא קיימת.

וואו. תגיד, היית באירופה פעם? אני אתן לך רמז - לא כל האנשים רוצים כל יום לנהוג לעבודה.

DRMANIA
23-03-2021, 18:35
לא בטוח שאתה מבין מה זאת המילה הזאת שאתה משתמש בה - קונספירציה. מדובר במזימה שנרקמת בחשאי, בין היתר למשל כדי להתעשר שלא בצדק. נגיד שחיתות - זה סוג אחד של קונספירציה. אתה רוצה לומר שאתה לא מאמין בקונספירציות? אז מה אתה *לא מאמין* שיש שחיתות?
הבעיה שקל לאנשים להאמין בשחיתות קטנה ופשוטה (וסטים זוהרים), אבל קשה להאמין בשחיתות מורכבת בקנה מידה גדול.
אכן המשפט האלמותי ש Truth is stranger than fiction תמיד מסתבר כמדויק.

אבל מה אני מתפלפל פה. בסוף המבחן העיקרי לקונספירציה זה שהיא נרקמת בחשאי. אולם דווקא במקרה הזה, כמו שהרבה פעמים קורה, הכל חשוף והמתכננים אפילו כתבו ספרים על כך, יש להם כנס שבו האג’נדה פתוחה, ומפרסמים על התכניות שלהם בלוגים.

אז בשביל הפאן וכמו שאומרים אם כבר אנחנו כאן, הנה דוגמא אחת לאיך ה״חזון״ יכול להתבצע. אתה לא תקרא כנראה כי אתה כבר יודע הכל, אבל זה לא משנה...

כמובן שלאף אחד אין כדור בדולח שמראה את העתיד, אז שום דבר לא בטוח, אבל הכוונה קיימת והיא ממש לא קונספירטיבית :-)

https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/

אני דווקא קראתי את דוגמת החזון שהבאת. המסקנה של כל המאמר המשוער הזה (מה שדי הופך גם את המסקנה להשערה...) מסוכמת יפה כאן:
"All in all, it is a good life. Much better than the path we were on"

לא יודע אם הכותב הינו רוכב דו-גלגלי, הוא לא מתייחס לפן הזה של החיים.

אני לא נביא, אבל את עולם הרכב, ובמיוחד את זה עם הכידון, אני מכיר קצת, גם מאחורי הקלעים. כן, לממשלים ובעלי אינטרסים יש הרבה כוונות.
תמיד היו, ועד שלא נהיה מחוברים למטריקס (תיכף נגיע גם לזה), ככל הנראה גם שיהיו. אבל אם נסתכל קצת בהיסטוריה, כוונות נתקלות לא פעם במציאות, ועם חלוף השנים, הן משתנות. אז יש כוונה להכניס את כולנו לקפסולות אוטונומיות ורק העשירים יסעו באאודי שלהם ויגחכו למראה הצאן המובל ל...חיים נוחים יותר לרוב רובם של התושבים העירוניים? כותב המאמר שהבאת אומר שרוב צרכי החיים שלו חינמיים והוא לא זוכר מה זאת עבודה. חפש לי מישהו שגר בניו יורק או לונדון, וספר לו על עתיד כזה - אני די בטוח שהתגובות שלו יהיו שונות מתושב גוש דן (כי הוא כבר הררררבה שנים לא מחזיק רכב, בטח לא ליום יום).

אם נחזור רגע לעניין מנוע הבעירה הפנימית ו"קונספירציות", אז לא בטוח שלכוונות הרבות שמושמעות מסביב לעולם יש אחיזה במציאות. האנגלים הקדימו את ה"מכירת חשמלי בלבד" שלהם ל-2030 מ-2035...וכל מי שגר שם יסביר לך שזה מהלך פופוליסטי שספק אם יתקיים לפני 2050. יש להם איזה רכבת חשמלית שהתשתית שלה לבד תיקח להם עוד איזה עשור. בהודו כבר יש תקנות זיהום אוויר שהיו צריכות להיכנס ב-2020, ובעיקר "מתעלמים" מהן בשלל דרכים אלגנטיות ודוחים אותן ל"עוד כמה שנים" (תוך כדי מכירת 15-20 מיליון דו גלגליים בשנה, כן). הנה, יש לנו כאן דובר ישירות מגרמניה, וכו' וכו' וכו'.

אז עושים יורו 5, ויורו 6, ויורו תיזאק. שמים גג"ש מפלסטיק למשאבת שמן שיהיה קצת יותר שקט. בעוד כמה שנים, יוציאו איזה מחקר או שניים שההתחממות הגלובלית או שינויי מזג האוויר, בכלל לא קשורים לשריפת דלק. תן כבר לבעלי האינטרסים לסדר את זה. אם מישהו חושב, שחברות כמו VW, שהיו מוכנות לספוג קנסות של 800 מיליון דולר כדי למכור TDI באמריקה, יוותרו כל כך מהר על מנוע הבעירה הפנימית וכל התעשיה הנלווית אליו, או שחברות האנרגיה והפטרוליום יוותרו על חלקם בעוגה (כל עוד יש מצרכים להכנת העוגה...ויש, כנראה שיש), או שהונדה יוותרו על 10 מיליון קטנועים בשנה עם כל הטיפולים שלהם...זו תמימות. זה ייקח הרבה יותר מעשור, ועד שזה יגיע...איך אמר לי איזה חובב טכנולוגיה מושבע : "אתה בכלל תרכב על האופנוע שלך בעולם וירטואלי, מחובר לאיזו תוכנה, בזמן שאתה שוכב על הספה":frustrated:

Dresdner
23-03-2021, 19:15
המאמר הזה נכתב תחת הפורום הכלכלי שזה אלומינתי גלוי של האנשים המשפיעים בעולם שחלקם לא נבחר ע״י ציבור והם עם הכח שלהם בסוף ישפיעו על הדרך שבה אתה מתנהל יום יום, לא יודע איך דילגת על הקטע שהוא כותב שלא תיהיה בעלות על כלום שזה בעצם אומר שהעשריון העליון והשילטון יהיו הבעלים של כל דבר שתשתמש בו כי הרי בית לא בונה את עצמו ומישהוא הוא הבעלים שלו אבל זה לא תיהיה אתה.
המאמר הזה הוא החזון של הפורום הכלכלי ובמיוחד מי שעומד בראשו שכתב על זה ספר שלם.

lygav
23-03-2021, 19:24
המאמר הזה נכתב תחת הפורום הכלכלי שזה אלומינתי גלוי של האנשים המשפיעים בעולם שחלקם לא נבחר ע״י ציבור והם עם הכח שלהם בסוף ישפיעו על הדרך שבה אתה מתנהל יום יום, לא יודע איך דילגת על הקטע שהוא כותב שלא תיהיה בעלות על כלום שזה בעצם אומר שהעשריון העליון והשילטון יהיו הבעלים של כל דבר שתשתמש בו כי הרי בית לא בונה את עצמו ומישהוא הוא הבעלים שלו אבל זה לא תיהיה אתה.
המאמר הזה הוא החזון של הפורום הכלכלי ובמיוחד מי שעומד בראשו שכתב על זה ספר שלם.

איך הוא פספס? הוא לא.
פשוט זה לא נקלט לו בתוך כל שאר הצהרות דמיוניות כמו ״יהיה לך הכל בלי לעבוד״, ״לא תהיה בעלים של כלום ותהיה מאושר״, ״הכל חינם״, ״החיים פשוט יהיו טובים יותר״. ועל זה הם תמיד בונים.

היה אפשר לחשוב שאחרי שניסינו את המתכון הזה כמה פעמים במהלך המאה ה-20 עם תוצאות, נגיד בעדינות, לא מעודדות - למדנו משהו. אז מסתבר שלא.

xlib
23-03-2021, 19:27
מדהים עד כמה אנשים מתעלמים מהיסטוריה. דרזדר - התקופה של ״לא שייך לך כלום״ כבר היית. היא לא נגמרה בגלל רצונם הטוב של ״אנשים משפיעים״. אנשים פשוטי עם סיימו אותה תקופה באלימות.
זה לא יחזור בגלל שמישהו יחתום על מסמך. זה לא עובד ככה.

Dresdner
23-03-2021, 20:44
מדהים עד כמה אנשים מתעלמים מהיסטוריה. דרזדר - התקופה של ״לא שייך לך כלום״ כבר היית. היא לא נגמרה בגלל רצונם הטוב של ״אנשים משפיעים״. אנשים פשוטי עם סיימו אותה תקופה באלימות.
זה לא יחזור בגלל שמישהו יחתום על מסמך. זה לא עובד ככה.

הקורונה לימדה אותנו שזה יכול לחזור ואפילו חלק גדול יקבלו את זה ברצון הם רק צריכים לטפח סיפור אמיתי או לא כמו התחממות גלובלית ולרכוב עליו, הציבור ברובו קונה הכל בימינו, תרבות השפע בעולם המערבי דפקה אותו לגמרי ואנשים מחפשים מהות, הצלת כדור הארץ זה המהות האולטמטיבית, תראה מה קורה בארצות הברית, אני שומע אנשים אומרים דברים שלפני 20 היו נחשבים לקומוניזם והיום זה משום מה נשמע להם אחרת.

קידוזו
24-03-2021, 00:56
פעם שמעתי שמועה שדנלופ קנתה פטנט ממישהו שהמציא צמיג מגומי שכמעט ולא מתכלה וגנזה אותו. על פניו לתעשיות המסורתיות - אנרגיה, רכב ונדל"ן יש המון מה להפסיד מהשינויים. מצד שני (לפחות כך זה מצטייר בעיני) יש את חברות ההיי טק העשירות שההשפעה שלהם על חיינו היא חסרת תקדים ובעליהם מדברים בירוק. אני לא יודע אם נספיק לחיותה במציאות של רכבים אוטונומיים חשמליים חרישיים ללא בעלות על בתים ורכוש. אני יודע שבמציאות הנוכחית, בקצב המהיר שבו שינויים ודברים מתרחשים, קשה מאוד להסתכל על העתיד ולהבין מה עומד לקרות. אם היו שואלים יצור מערבי עירוני אם הוא מעדיף לחיות ללא מחשב ואינטרנט או ללא כלי תחבורה אני חושב שהוא היה מוותר על הגלגלים. דבר שלפני 20 שנה בלבד היה נשמע הזוי לא פחות.

Dresdner
24-03-2021, 02:12
פעם שמעתי שמועה שדנלופ קנתה פטנט ממישהו שהמציא צמיג מגומי שכמעט ולא מתכלה וגנזה אותו. על פניו לתעשיות המסורתיות - אנרגיה, רכב ונדל"ן יש המון מה להפסיד מהשינויים. מצד שני (לפחות כך זה מצטייר בעיני) יש את חברות ההיי טק העשירות שההשפעה שלהם על חיינו היא חסרת תקדים ובעליהם מדברים בירוק. אני לא יודע אם נספיק לחיותה במציאות של רכבים אוטונומיים חשמליים חרישיים ללא בעלות על בתים ורכוש. אני יודע שבמציאות הנוכחית, בקצב המהיר שבו שינויים ודברים מתרחשים, קשה מאוד להסתכל על העתיד ולהבין מה עומד לקרות. אם היו שואלים יצור מערבי עירוני אם הוא מעדיף לחיות ללא מחשב ואינטרנט או ללא כלי תחבורה אני חושב שהוא היה מוותר על הגלגלים. דבר שלפני 20 שנה בלבד היה נשמע הזוי לא פחות.

שים לב שבעלי החברות שמדברים בירוק הם מתכוונים לירוק של הדולר כי הם אלו שמרויחים מכל זה, הגבלת תנועה הקפיצה את אמזון לשמיים ועוד חברות אלו האנשים שכל עוד אין מצלמות הם לא שמים מסיכה, בשבילם פותחים מסעדות ומספרות

DRMANIA
24-03-2021, 10:52
QUOTE=Dresdner;178132]המאמר הזה נכתב תחת הפורום הכלכלי שזה אלומינתי גלוי של האנשים המשפיעים בעולם שחלקם לא נבחר ע״י ציבור והם עם הכח שלהם בסוף ישפיעו על הדרך שבה אתה מתנהל יום יום, לא יודע איך דילגת על הקטע שהוא כותב שלא תיהיה בעלות על כלום שזה בעצם אומר שהעשריון העליון והשילטון יהיו הבעלים של כל דבר שתשתמש בו כי הרי בית לא בונה את עצמו ומישהוא הוא הבעלים שלו אבל זה לא תיהיה אתה.
המאמר הזה הוא החזון של הפורום הכלכלי ובמיוחד מי שעומד בראשו שכתב על זה ספר שלם.[/QUOTE]

דילגתי? :tongue:

באיזה עולם אתה חי ב-25 שנים האחרונות? אני מאמין שאינך זקוק למאמר מנבא עתידות כדי להזכיר לך שהעתיד הזה כבר מזמן כאן. תגיד, בגרמניה, בערים, כמה מהדירות להשכרה שייכות ל"חברות נדל"ן " ? כי ברוב המקומות באירופה, זה המצב. אני אפילו לא נכנס לקומפלקסי הדיור בארה"ב. אתה יודע מתוך ה-818 טימקסים שנמכרו בישראל שנה שעברה, כמה מהם באמת נקנו בכסף ולא באשראי? סבירות גבוהה שאולי 1%. אז רגע, מי הבעלים של הכלים האלה? מי שרשום ברישיון? בגרמניה, קונים מכוניות/אופנועים בליסינג? מה האחוז מכלל המכירות? כי בארה"ב למשל, אתה יכול לעשות כבר ליסינג על החיים, יש לך מושג כמה אנשים שם שוכרים את הריהוט בבית שלהם? או את הג'אנטים מלאי הכרום ללקסוס שלהם? ואלו פעולות שאנשים עושים כבר מעל ל-2 עשורים...דילגת על זה?
אתם מזהירים כאן מחזון שכבר מזמן התחיל להתממש, ועוד עושים את זה בפלטפורמה שאפשרית בכלל כי היא נשענת על הכוח של הטכנולוגיה ואלו ששולטים בה, ובכל פינה בחיינו.

איך הוא פספס? הוא לא.
פשוט זה לא נקלט לו בתוך כל שאר הצהרות דמיוניות כמו ״יהיה לך הכל בלי לעבוד״, ״לא תהיה בעלים של כלום ותהיה מאושר״, ״הכל חינם״, ״החיים פשוט יהיו טובים יותר״. ועל זה הם תמיד בונים.

היה אפשר לחשוב שאחרי שניסינו את המתכון הזה כמה פעמים במהלך המאה ה-20 עם תוצאות, נגיד בעדינות, לא מעודדות - למדנו משהו. אז מסתבר שלא.

אתה בכלל קלטת אותי, חד מאוד:worship:.

היות ונסחפתם כאן לדיון ה-WHAT IS THE MEAAAAANING OF ALL OF THIS, אני אחזור לנושא הכותרת של השרשור: סיכוי קלוש ביותר שמנועי הבעירה הפנימית פשוט יעלמו להם תוך עשור. זה מזכיר לי את האזהרות בסוף שנות ה-90' שאמרו שב-2025 יגמרו מאגרי הנפט בעולם, וחייבים להיערך לזה.
אבל כנראה שנאלץ להיפגש כאן עוד 10 שנים אחרי שניתן לזמן לעשות את שלו (כאילו, לא ממש כאן, אלא בפורום וירטואלי, תוך כדי רכיבת מסלול וירטואלית, מחוברים לאיזה שרת דרך הרקטום שלנו - יכלו לחבר אותנו דרך הראש, אבל השליטים האלה עדיין אוהבים להשתעשע מדי פעם).

xlib
24-03-2021, 11:05
תגיד, בגרמניה, בערים, כמה מהדירות להשכרה שייכות ל"חברות נדל"ן " ? כי ברוב המקומות באירופה, זה המצב.
לא הבנתי מה בעיה בזה.

אתה יודע מתוך ה-818 טימקסים שנמכרו בישראל שנה שעברה, כמה מהם באמת נקנו בכסף ולא באשראי?
אשראי זה לא כסף?

אז רגע, מי הבעלים של הכלים האלה? מי שרשום ברישיון?.
כן. גם אם קניתי אותו ב-99 תשלומים.

אני חושב שמעולם לא קנית שום דבר יותר יקר מאופניים, כי אתה מפגין חוסן ידע מוחלט בכל משקשור לחוקי בעלות וכסף.

DRMANIA
24-03-2021, 12:00
לא הבנתי מה בעיה בזה.

‏דובר על בעלות של "דברים" בעתיד. זו דוגמא שהובאה להראות שכבר בימינו אנשים רבים אינם הבעלים של המגורים שלהם, וגם המשכירים אינם בעלים פרטיים.

אשראי זה לא כסף?

‏בוודאי שזה כסף. רק שהוא לא בדיוק שלך, ולא ניכנס עכשיו לכלכלת ה"לא שמים את כל הביצים בסל אחד".
בשורה התחתונה, אתה משתמש באשראי כי אתה לא משלם ערך מלא ל"משהו", והרעיון הזה גולגל יפה מאוד ל"ליסינג" - שם אתה גם לא הבעלים האמיתיים של ה"משהו" הזה.
מה שמוביל אותנו לתשובה מטה:

כן. גם אם קניתי אותו ב-99 תשלומים.

אני חושב שמעולם לא קנית שום דבר יותר יקר מאופניים, כי אתה מפגין חוסן ידע מוחלט בכל משקשור לחוקי בעלות וכסף.

כאן כבר נתת תשובה של עורך דין (שלא לומר שופט...)
אופניים, אגב, דוגמא מצוינת - יש כאלה שעולים 15K$ בימינו. ב-99 תשלומים זו עסקה מצוינת, ויש לי אחלה אופניים, שלי.
מה קורה אם אני לא משלם 3 תשלומים על האופניים האלה? אני מניח שאתה בקיא ממני למי הן שייכות (לא קניתי אופניים הרבה זמן).
אל תטרח להיכנס לעומק חוקי הבעלות והכסף - אני מדבר על הרעיון והחזון הכלכלי מאחוריו, לא צריך להיתפס לכל מילה.
כל המטרה של מה שרשמתי הייתה להראות שאנו כבר מזמן חיים בעידן שה"בעלות" שלנו על דברים רבים בחיים לא בהכרח בשליטתנו.

ע"ע תשובות למעלה

xlib
24-03-2021, 12:31
הבנתי. אין לך מושג מה זה ״בעלות״ אין לך מושג אין ליסינג או אשראי עובדים, אבל יש לך חזון. כמובן, למי אכפת מהחוק בפועל אם יש לך חזון.

אולי בעתיד, אם תקנה משהו יותר יקר מאופניים ב-15k, נחזור לשיחה הזאת.

ziki
24-03-2021, 14:29
אני רק אומר שליסינג זו הלוואה. הלוואה עולה כסף ומישהו מרוויח.
חברת הליסינג היא ארגון ללא מטרת רווח? כשהחברה מרוויחה מי מפסיד?
ליסינג זה נחמד נוח כיף אבל יקר!!!
אותי לימדו שהלוואות צריך לשלם. (לצערי אני לא תשובה ולא עושים לי תיספורות)
אני נוסע עם ליסינג כבר 20 שנה ומקווה לא להפסיק. אבל יש עליות ומחירים שיש לשלם על פינוקים . לא חושב שלכולם זה מתאים.
כנראה זה מתאים לדור האינסטנט כנראה שמוכן לשלם יותר רק לקבל את הדבר החדש. (נקווה שיצאו לעבוד לממן)
אופנוע חדש שמוציאים מהסוכנות ב 0 שקלים בכיס . וללא משכורת שתתמוך בזה זה אחד המהלכים הכי מטומטמים שלדעתי אפשר לעשות.
סיפור
לפני הרבה שנים חבר שרק השתחרר מהצבא היה חם על ה CBR שיצא בשנת 1996.
איש המכירות היה ממש בעל תושיה ושלח את החייל\הילד לפתוח 3 חשבונות שונים בבנקים שונים ולקבל הלוואה של 10000 ש"ח בכל אחד מהם. וככה יצא עם אופנוע חדש ונוצץ.
לא רוצה לספר לכם כמה זמן לקח לו להשתכם מהמכה הכלכלית שהביא על עצמו. ובעזרת איש המכירות.

מה ההבדל בין איש מכירות משנת 1996 לליסינג? חוץ מזה שצריך לרוץ פחות לקחת את הכסף!

xlib
24-03-2021, 14:44
אני רק אומר שליסינג זו הלוואה
זה לא.

כשהחברה מרוויחה מי מפסיד?
אף אחד. כלכלה זה לא קזינו - זה לא משחק-סכום-אפס.

ליסינג זה נחמד נוח כיף אבל יקר!!!
אתה באמת לא חייב.

מה ההבדל בין איש מכירות משנת 1996 לליסינג? חוץ מזה שצריך לרוץ פחות לקחת את הכסף!
מה הבדל בין קיפוד למברג?

ziki
24-03-2021, 15:06
אהבתי את התגובה שלך X מאוד בוגר.
ויקפדיה https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92
הֶחְכֵּר או לִיסִינְג (מאנגלית: Leasing; בעברית נהג גם המונח שֶׂכֶר מֶכֶר) היא שיטת מימון לרכישת ציוד. מימון = הלוואה לך תלמד קצת. שם מכובס לאותה הגברת.

חברות הליסינג לא רוצות להרוויח. הם מעוניינים רק בטוב של הלקוח. תמשיך להיות נאיבי

זה יקר וכיף. זה לא היה הדיון. אם אני חייב או לא או כל אחד אחר. הדיון היה האם העולם עובר לליסינג.

והדוגמא שהבאתי של החבר שעשה שטות לפני מליון שנה זה רק לבהיר למה עשו את הכל פשוט!(ליסינג) וזה כדי להכניס אותנו לצרות כלכיות עם חיוך ועץ ריח.

ayalzo
24-03-2021, 15:19
לגבי מי שטען שאשראי זה לא באמת כסף שלך או כסף אמיתי...
גם לשטרות נייר אין שום ערך אמיתי (אלא אם אתה מת לחרבן ואין נייר טואלט בסביבה, וגם לזה הם לא מוצלחים במיוחד).
כסף הוא סה"כ סמל להסכם אמון בין אנשים. פשוט כי הרבה יותר נוח להסתובב עם כמה ניירות מקושקשים, מאשר עם כלוב תרנגולות, או פרה.
אז כן.
אשראי הוא כסף לכל דבר. ובעלות על משהו היא דבר נזיל מאוד. לפחות עד שנגיע לימים בהם נצטרך להגן על הבעלות שלנו על דברים באמצעות נשק חם...

Dresdner
24-03-2021, 16:02
דרמניה,

לא הבנת מה הכוונה לבעלות או חוסר בעלות של הפורום הכלכלי, הם מדברים על חוסר בעלות בחיבור ישיר לשיתוף מאולץ כלומר אתה משכיר בית אבל בזמן שאתה לא משתמש בו יהיה אפשר להיכנס לסלון ולעשות פגישת עסקים (זה מה שהם אומרים) וכנ״ל גם לרכב, כרגע אתה בליסינג אולי לא בעל הרכב ברשיון אבל מבחינת החוק אתה הבעלים ואתה מחליט מי משתמש בו אם בכלל בחזון שלהם הרכב של כולם.
זה קומוניזם מכובס בזמן שמשכנתא וליסינג של היום זה קפיטליזם במיטבו.

xlib
24-03-2021, 16:15
זה קומוניזם מכובס בזמן שמשכנתא וליסינג של היום זה קפיטליזם במיטבו.

מזל שלך שלא ראית קומוניזם לא מכובס. היית אומר ״כזה? תביא פעמיים!״.

lokimonster
24-03-2021, 16:29
ממש קלאב הוטל

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Dresdner
24-03-2021, 18:21
מזל שלך שלא ראית קומוניזם לא מכובס. היית אומר ״כזה? תביא פעמיים!״.

בלי ציניות באמת מזל גדול ואני לא לוקח את זה מובן מעליו ככה שגם קומוניזם לייט אני לא מוכן לקבל, לא בשביל טובת הכלל ולא בשביל איכות הסביבה, אין הצדקה ללקיחת חופש.

קידוזו
24-03-2021, 18:31
דרזנר טוען שהעתיד לפי דאבוס וגייטס- תשלם אבל לא יהיה בבעלותך רכוש. דר מאניה מרגיע שכבר עכשיו אתה משלם והבעלות האמיתית היא של נותן ההלוואה. ואני מוסיף שגם בעולם המחשוב התאגידים עוברים לתשלום עבור שימוש בענן ולא עבור רישיון. נכון שמודלים עיסקיים שבו מוותרים על בעלות ומחייבים על שימוש הפך לנפוץ אבל ההבדל הוא שכיום, בלי קשר לשכיחות עסקאות באשראי או שכירות או שימוש ניתן וכדאי* לרכוש דירה ורכב ושאר ירקות. הצד האפל של המטבע הוא שוק שבו לא קיימת היכולת לבעלות וצבירת רכוש. לא עבור הציבור הרחב בכל אופן. אני בטוח שהאוליגרכים ימשיכו להחזיק נכסים ונכסות. לשם הם מכוונים.

*למי שיש מזומן- זול מעלות הכסף בהלוואה או שכירות.

Dresdner
24-03-2021, 22:11
דרזנר טוען שהעתיד לפי דאבוס וגייטס- תשלם אבל לא יהיה בבעלותך רכוש. דר מאניה מרגיע שכבר עכשיו אתה משלם והבעלות האמיתית היא של נותן ההלוואה. ואני מוסיף שגם בעולם המחשוב התאגידים עוברים לתשלום עבור שימוש בענן ולא עבור רישיון. נכון שמודלים עיסקיים שבו מוותרים על בעלות ומחייבים על שימוש הפך לנפוץ אבל ההבדל הוא שכיום, בלי קשר לשכיחות עסקאות באשראי או שכירות או שימוש ניתן וכדאי* לרכוש דירה ורכב ושאר ירקות. הצד האפל של המטבע הוא שוק שבו לא קיימת היכולת לבעלות וצבירת רכוש. לא עבור הציבור הרחב בכל אופן. אני בטוח שהאוליגרכים ימשיכו להחזיק נכסים ונכסות. לשם הם מכוונים.

*למי שיש מזומן- זול מעלות הכסף בהלוואה או שכירות.

הבעלות שאני מדבר עליה היא לא הבעלות שהוא מדבר עליה.
עוד דוגמא, בארצות הברית אדם נכנס לבית שלך באמצע הלילה לא משנה אם הבית בבעלות הבנק האדם הזה משיג גבול על רכוש שלך ואתה יכול לפעול נגדו בכח.
חזון הפורום הכלכלי זה שאדם יכנס לבית שאתה גר בו ויגיד לך שהוא הגיע לישון הלילה בחדר הפנוי שיש בבית והוא לא יחשב משיג גבול, זה ההבדל בתפיסות של בעלות ורכוש בין קומוניזם לקפיטליזם.

השושנים
30-03-2021, 18:04
https://www.facebook.com/100007843623644/posts/3443635772404261/

השושנים
30-03-2021, 18:04
הולכים לכיוון...

NAOR2207
30-03-2021, 19:57
לגבי מי שטען שאשראי זה לא באמת כסף שלך או כסף אמיתי...
גם לשטרות נייר אין שום ערך אמיתי (אלא אם אתה מת לחרבן ואין נייר טואלט בסביבה, וגם לזה הם לא מוצלחים במיוחד).
כסף הוא סה"כ סמל להסכם אמון בין אנשים. פשוט כי הרבה יותר נוח להסתובב עם כמה ניירות מקושקשים, מאשר עם כלוב תרנגולות, או פרה.
אז כן.
אשראי הוא כסף לכל דבר. ובעלות על משהו היא דבר נזיל מאוד. לפחות עד שנגיע לימים בהם נצטרך להגן על הבעלות שלנו על דברים באמצעות נשק חם...

גילוי נאות: כותב שורות אלו מבין כלום ושום דבר בכלכלה. או בכל תחום אחר. אפילו הקונספירציות שלו הן דה לה שמעטה.
ועדיין אני ממליץ לך איילזו ללמוד קצת איך נקראת הכלכלה בה אתה חיי (רמז: השיטה המוניטרית (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%96%D 7%9D) ושיקאגו בוייז)
או שלמשל מתישהו בין השבעים והתשעים של המילניום הקודם (אאל"ט) כבר אין הצמדה של נייר לזהב בארה"ב.
אז הנייר פשוט נייר. והכלכלה היא כלכלת חוב.
כך ש... לא. ניר טואלט הוא לא "הסכם אמון בין אנשים"
אם היית קוסנפירטור כמוני כבר ב 2012 היית מכיר את ערן http://amitit.co.il/%d7%90%d7%95%d7%93%d7%95%d7%aa/

אבל מה כבר אני מבין

נ.ב.
אין על פיאט

https://www.youtube.com/watch?v=kaDSHnhcIE8

https://www.youtube.com/watch?v=bgPDW0ZpgJU

NAOR2207
30-03-2021, 20:19
ושאלת בונוס למתקדמים - מי הבעלים של בנק ישראל (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%A7_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C) ? ומי של הפדרל ריזרב?

המומחים מחוץ לארץ ייעצו להעניק לבנק ישראל מעמד עצמאי אל מול משרד האוצר, באופן שיימנע שיקולים פוליטיים במתן אשראי (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%99) למגזרי המשק השונים. כן הוצע שהבנק ינוהל על ידי ועדה שתייצג את הזרמים השונים בציבור. ועדת הכספים (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA_%D7%94%D7%9B%D7%A1%D7%A4% D7%99%D7%9D) של הכנסת העדיפה שהבנק ינוהל על ידי נגיד בלבד, שיהיה כפוף לממשלה, כדי שיהיה מכשיר יעיל להכוונת משק הפיננסים של המדינה. לבסוף הוחלט כי יש לתת לבנק המרכזי עצמאות מוגבלת, אך לחייבו בחוק לכסות את גירעונות הממשלה לפי החלטתה בעת הצורך (יצוין, כי בשנת 2010 תוקן חוק בנק ישראל וכעת לבנק ישראל יש עצמאות מוחלטת בקביעת המדיניות המוניטרית במשק).

NAOR2207
30-03-2021, 21:06
פעם שמעתי שמועה שדנלופ קנתה פטנט ממישהו שהמציא צמיג מגומי שכמעט ולא מתכלה וגנזה אותו.

...

אתה מתכוון למעבדות של ניקולא טסלה אשר התכלו בשריפה כשאדיסון אוחז בגפרור... לכאורה.

או לדופון (נשמע כמו דנלופ) אשר ייצרה גרביונים חזקים מדי https://youtu.be/wzJI8gfpu5Y?t=1557

ayalzo
30-03-2021, 23:46
אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבתי לבין מה שענית.
אבל זה דווקא סימן טוב.

השושנים
31-03-2021, 06:44
https://www.facebook.com/100007843623644/posts/3443635772404261/

מצטער לינק שגוי הכוונה הייתה לכאן:

https://www.rmgcity.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%9B%D7%A8%D7%9E%D7%9C-%D7%A9%D7%90%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9A-%D7%9E%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%94/

השושנים
31-03-2021, 06:46
גמילה מרכב פרטי! (https://m.facebook.com/MayorShama/photos/a.578249685567139/4116484855076920/?type=3&source=57)

lokimonster
31-03-2021, 08:34
גמילה מרכב פרטי! (https://m.facebook.com/MayorShama/photos/a.578249685567139/4116484855076920/?type=3&source=57)אסון

ziki
31-03-2021, 09:04
נשמע רעיון שעלה במוחו הקודח של חולה נפש.
צריך לשנות את נושא הפוסט שברמת גן ולא בקליפורניה.
בהצלחה לכולנו.

Dresdner
31-03-2021, 09:31
סביר להניח שהוא לא יהיה ראש עיר עד 2040 אז אין מה לדאוג.

אין כזה דבר להפוך עיר לראשונה ללא מכוניות או כזאת רק עם רכבי חשמל, זה חייב להיות מהלך איטי ארצי, רמת גן היא לא אי.

lokimonster
31-03-2021, 10:30
יא סאדם יא סאדם ניתן לך אזימוט לרמת גן