התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אפריליה רושמת פטנט לתלת גלגלי

Dresdner
30-09-2020, 20:00
לאור הכישלון במכירות של הניקן שלדעתי אופנוע מעולה לא מובן למה יצרן אחר ירצה גם כזה בצי האופנועים שלו, בעולם הקטנועים נראה שזה תפס אבל לא כאופנוע.
הפטנט נרשם במה שנראה כמו אפריליה מאנה (אוטומט) עם 2 גלגלים מקדימה.
8608

8609

8610

השושנים
01-10-2020, 08:18
העיקרון פשוט:
קטנועים נמכרים ככלים לשימוש נוחות ולא להנאה (מצטער ממי שנפגע אבל הרוב זה להגיע ביעילות ולא כלי פאן)
חברות קונות הרבה כאלה בכדי להגן על הרוכבים מעצמם בגלל "מקדם הבטיחות" גם כאלה שחוששים מרכיבה על
דו"ג מצטרפים לחגיגה (המיותרת לדעתי)

אופנוען שרוצה אופנוע מסתכל למירוצים לשטח לא רוצה תוספת תדמית זקנה וחששנית, תדמית האופנוען רחוקה מכלים
שמשדרים בטחון שקט וגלגל רזרבי.

וחוץ מזה הוא מכוער לאללה

https://www.ormedical.co.il/Cat_447953_85.jpg

matanbar26
01-10-2020, 10:15
כמו כל דבר, לוקח זמן עד שמוצר חדש תופס.
לראייה גם בעולם הקטנועים לקח זמן עד שתלת גלגלי הפך לנורמה והיום יש מבחר רחב מאוד של כלים.
לדעתי, אופנוע תלת גלגלי יכול לתפוס חזק בציי רכב (למשל משטרה או סיירים) ופחות לקהל הרחב.

Dresdner
01-10-2020, 10:28
העיקרון פשוט:
קטנועים נמכרים ככלים לשימוש נוחות ולא להנאה (מצטער ממי שנפגע אבל הרוב זה להגיע ביעילות ולא כלי פאן)
חברות קונות הרבה כאלה בכדי להגן על הרוכבים מעצמם בגלל "מקדם הבטיחות" גם כאלה שחוששים מרכיבה על
דו"ג מצטרפים לחגיגה (המיותרת לדעתי)

אופנוען שרוצה אופנוע מסתכל למירוצים לשטח לא רוצה תוספת תדמית זקנה וחששנית, תדמית האופנוען רחוקה מכלים
שמשדרים בטחון שקט וגלגל רזרבי.

וחוץ מזה הוא מכוער לאללה

https://www.ormedical.co.il/Cat_447953_85.jpgרכבתי על הניקן וזה כלי פאן ללא ספק, הגלגל השלישי מאפשר לך לדחוף חזק יותר ממה שאתה רגיל וזה תענוג גדול.
לגבי מראה אני חושב שהוא נראה טוב ומיוחד.

Dresdner
01-10-2020, 10:31
כמו כל דבר, לוקח זמן עד שמוצר חדש תופס.
לראייה גם בעולם הקטנועים לקח זמן עד שתלת גלגלי הפך לנורמה והיום יש מבחר רחב מאוד של כלים.
לדעתי, אופנוע תלת גלגלי יכול לתפוס חזק בציי רכב (למשל משטרה או סיירים) ופחות לקהל הרחב.הניקן נמכר באירופה מ2018 וכרגע נראה שהוא במכירת חיסול ועדיין הדילרים לא מצליחים למכור אותו כחדש או משומש, גם ב40 אחוז הנחה.
הקהל של הקטנועים ברובו לא אופנוען ושם זה פסיכולוגיה אחת.

השושנים
01-10-2020, 12:07
רכבתי על הניקן וזה כלי פאן ללא ספק, הגלגל השלישי מאפשר לך לדחוף חזק יותר ממה שאתה רגיל וזה תענוג גדול.
לגבי מראה אני חושב שהוא נראה טוב ומיוחד.

מי דוחק את הכלי בפניות?

רוכבים ספורטיביים במקור, הם לא מחפשים 3 גלגלים גם במחיר של עוד כמה מעלות/מאיות שנייה בפנייה. פספוס

רוכבי שטח, זה פחות מעניין אותם ויש תוספת משקל. פספוס

רוכבי אדוונצ'ר בחרו בשתי ידיים וארנק מלא את המועדף שלהם ואם הם רוכבים גם בשטח ראה סעיף קודם.

רוכבים מתחילים מתלהבים מאופנוע לא מ....אין לי מושג איך להגדיר אותו. פספוס

תיור?....מסתבר שזה לא תפס. פספוס

זקנים בעלי בעיה בשיווי משקל פחדנים?...בדרך כלל לא מחפשים אופנועים אבל אולי שוק קטן. פספוס

אז אם הכוונה הייתה לסוג של רכב עם ביצועים מעולים ככלי פאן יש דוגמאות אחרות טובות בהרבה יותר,

טריילים בנויים אחרת ולמטרה אחרת לגמרי, אז גם כאן פספוס.

בעלי טרקטורונים רכבים חקלאיים...יש יתרון ל-4 גלגלים והנעה כפולה-פספוס

אה כן הוא גם מכוער לאללה....

alexsupreme
01-10-2020, 12:57
מי הבן אדם שהסתכל על האפריליה מאנה ואמר לעצמו ״הממ... חסר לזה עוד גלגל״?
זה נראה כמו נסיון התאבדות כלכלי של החברה.

TundraOG
01-10-2020, 16:33
סתם זורק רעיון - אופנוע עם מנוע חזק נוסח הניקן, יכולת לאיזון עצמי במהלך עצירה ברמזור נוסח ה-MP3, עם גיר DCT בנוסח ה-750/אפריקה של הונדה.

יכול להיות חתיכת להיט בקרב משטרות/סיירים/רוכבים מבוגרים שעוד רוצים לרכב על כלי חזק/רוכבים עם מוגבלות כזו או אחרת.

Dresdner
01-10-2020, 17:48
מי דוחק את הכלי בפניות?

רוכבים ספורטיביים במקור, הם לא מחפשים 3 גלגלים גם במחיר של עוד כמה מעלות/מאיות שנייה בפנייה. פספוס

רוכבי שטח, זה פחות מעניין אותם ויש תוספת משקל. פספוס

רוכבי אדוונצ'ר בחרו בשתי ידיים וארנק מלא את המועדף שלהם ואם הם רוכבים גם בשטח ראה סעיף קודם.

רוכבים מתחילים מתלהבים מאופנוע לא מ....אין לי מושג איך להגדיר אותו. פספוס

תיור?....מסתבר שזה לא תפס. פספוס

זקנים בעלי בעיה בשיווי משקל פחדנים?...בדרך כלל לא מחפשים אופנועים אבל אולי שוק קטן. פספוס

אז אם הכוונה הייתה לסוג של רכב עם ביצועים מעולים ככלי פאן יש דוגמאות אחרות טובות בהרבה יותר,

טריילים בנויים אחרת ולמטרה אחרת לגמרי, אז גם כאן פספוס.

בעלי טרקטורונים רכבים חקלאיים...יש יתרון ל-4 גלגלים והנעה כפולה-פספוס

אה כן הוא גם מכוער לאללה....אתה מנסה להראות שכביכול אין הגיון בכלי אבל יש לו הרבה הגיון וגם קהל יעד גדול מעוד הבעיה היא השמרנות של הרוכבים, לא רוצים לשמוע על חשמלי אוטומט או תלת.

קהל היעד של הניקן הוא רוכבי האדוונצ'ר באירופה שמטיילים לרוב בכביש ביבש וברטוב, הם אלו שגם דוחפים את הכלים על הצד (אני בטוח שראית את זה באלפים) וכמה מהם ממש לוקחים את זה לאקסטרים והסיבה שהם לא על סופרספורט היא אחת, זה לא נוח להם, כנראה היה להם אופנוע סופרספורט אבל הם גדלו מאז ועדיין רוצים אופנוע עם יכולות דינמיות גבוהות ובטיחות בכל מזג אוויר.
לניקן יש 80 אחוז יותר אחיזה מקדימה, תחשוב על זה לרגע, 80 אחוז!!

Dresdner
01-10-2020, 17:50
סתם זורק רעיון - אופנוע עם מנוע חזק נוסח הניקן, יכולת לאיזון עצמי במהלך עצירה ברמזור נוסח ה-MP3, עם גיר DCT בנוסח ה-750/אפריקה של הונדה.

יכול להיות חתיכת להיט בקרב משטרות/סיירים/רוכבים מבוגרים שעוד רוצים לרכב על כלי חזק/רוכבים עם מוגבלות כזו או אחרת.הבעיה היא שנכים ואירגונים זה לא מספיק כדי להצדיק יצור, זה שוק קטן מידי שיש בו תחרות ופוליטיקה, אל תחשוב לרגע שמשטרת ישראל קונה אופנועים לפי מה שהכי טוב

mudale222
01-10-2020, 20:46
אתה מנסה להראות שכביכול אין הגיון בכלי אבל יש לו הרבה הגיון וגם קהל יעד גדול מעוד הבעיה היא השמרנות של הרוכבים, לא רוצים לשמוע על חשמלי אוטומט או תלת.

קהל היעד של הניקן הוא רוכבי האדוונצ'ר באירופה שמטיילים לרוב בכביש ביבש וברטוב, הם אלו שגם דוחפים את הכלים על הצד (אני בטוח שראית את זה באלפים) וכמה מהם ממש לוקחים את זה לאקסטרים והסיבה שהם לא על סופרספורט היא אחת, זה לא נוח להם, כנראה היה להם אופנוע סופרספורט אבל הם גדלו מאז ועדיין רוצים אופנוע עם יכולות דינמיות גבוהות ובטיחות בכל מזג אוויר.
לניקן יש 80 אחוז יותר אחיזה מקדימה, תחשוב על זה לרגע, 80 אחוז!!

80% מתוך מה בדיוק? יש לו יותר מ100% אחיזה?

Dresdner
01-10-2020, 20:56
80% מתוך מה בדיוק? יש לו יותר מ100% אחיזה?80% יותר מאופנוע דו גלגלי.
למרות שבתאוריה אופנוע עם 2 גלגלים מקדימה אמור לספק אחיזה כפולה במציאות זה קצת פחות מאחיזה כפולה.

ובלי קשר 100 אחוז זה לא שלם, שמחיר עולה ניתן להגיד שהמחיר עלה ב200 אחוז

mudale222
01-10-2020, 22:38
80% יותר מאופנוע דו גלגלי.
למרות שבתאוריה אופנוע עם 2 גלגלים מקדימה אמור לספק אחיזה כפולה במציאות זה קצת פחות מאחיזה כפולה.

ובלי קשר 100 אחוז זה לא שלם, שמחיר עולה ניתן להגיד שהמחיר עלה ב200 אחוז

לכן אני שואל ממה. אני לא מכיר "מדד אחיזה" מתמטי שניתן לשים עליו את כל הדו"ג בעולם ולהשוות בין רמת האחיזה שלהם.
אני מכיר מדדים אחרים כמו מרחק עצירה וכו' ושם ממש לא היה לו 80% שיפור ביחס לדו"ג רגיל.
לא טוען שאין לו אחיזה משופרת, רק ש80% כנראה שלא, וגם לא קרוב לזה.

Dresdner
02-10-2020, 12:35
לכן אני שואל ממה. אני לא מכיר "מדד אחיזה" מתמטי שניתן לשים עליו את כל הדו"ג בעולם ולהשוות בין רמת האחיזה שלהם.
אני מכיר מדדים אחרים כמו מרחק עצירה וכו' ושם ממש לא היה לו 80% שיפור ביחס לדו"ג רגיל.
לא טוען שאין לו אחיזה משופרת, רק ש80% כנראה שלא, וגם לא קרוב לזה.הכוונה לאחיזה זה על הצד ולא בלימה ששם גם הבלמים עצמם משחקים חלק חשוב כמו גם המסה, גם שהניקן מאבד אחיזה (חלקית) הוא מקבל תת היגוי עד שאחיזה מלאה חוזרת מה שבאופנוע רגיל יפיל אותך לריצפה.

אני לא יודע איך בדיוק בדקו את זה אבל בהסתמך על מערכת שיש לי ברכב שמפעילה את ההנעה האחורית לפי כוחות הG כדי לשמור על אחיזה לפני שתת היגוי קורה, אני מניח שבניקן בדקו גם כן את הכוח הדרוש כדי לאבד אחיזה והשוו מול אופנוע דו גלגלי וזה היה 80 אחוז יותר.
הנתון 80% נלקח מכתבות שעשו על הניקן.

לפני שמישהוא קופץ ואומר למה בסופרבייק או מוטו ג'יפי לא משתמשים בגלגל נוסף, הסיבה היא משקל והגבלת זווית ההשכבה, הניקן יכול להגיע ל45 מעלות שזה נתון מכובד לכביש אבל גרוע לתחרויות.

השושנים
02-10-2020, 14:27
מישהו כבר אמר שהוא מכוער לאללה?

AsafA
02-10-2020, 18:59
לפני שמישהוא קופץ ואומר למה בסופרבייק או מוטו ג'יפי לא משתמשים בגלגל נוסף, הסיבה היא משקל והגבלת זווית ההשכבה, הניקן יכול להגיע ל45 מעלות שזה נתון מכובד לכביש אבל גרוע לתחרויות.

השאלה הגדולה היא מה קורה כשאתה מגיע ל-45
מעלות - האם הוא נשאר לעמוד או שגם הוא יכנע ויגמור מרוח על הכביש.

Dresdner
02-10-2020, 19:09
השאלה הגדולה היא מה קורה כשאתה מגיע ל-45
מעלות - האם הוא נשאר לעמוד או שגם הוא יכנע ויגמור מרוח על הכביש.כנראה הגלגל החיצוני לפניה יתחיל לרחף באויר , אני מניח שאם הגעת לסוף שלה תצטרך לפצות ע"י הוצאת הגוף לכיוון הפניה, בכל מקרה גם שגררתי רגליות לא הורגש שהמערכת הגיע לסופה ויותר דאגתי שרגלית האמצע לא תגיעה לכביש.

השושנים
04-10-2020, 05:55
ובנתיים בעולם האמיתי https://www.facebook.com/metalrestoration.yt/videos/3337667046298703/

השושנים
04-10-2020, 06:21
ובנתיים בעולם האמיתי https://www.facebook.com/metalrestoration.yt/videos/3337667046298703/

הכוונה לזה:

https://www.rideapart.com/articles/446784/2021-kawasaki-versys-showa-skyhook-suspension/

Dresdner
04-10-2020, 09:25
הכוונה לזה:

https://www.rideapart.com/articles/446784/2021-kawasaki-versys-showa-skyhook-suspension/הכתב שם קצת מתלהב יותר מידי משיפור תוכנתי שהוא אפילו לא רכב עליו

השושנים
04-10-2020, 10:15
הכתב שם קצת מתלהב יותר מידי משיפור תוכנתי שהוא אפילו לא רכב עליו

יש בזה קצת יותר, הורסיס הוא בעצם כפי שקוראים לו בעולם טורר ספורט, המנוע ארבע בשורה עם 125 כ"ס ששורשיו עמוק
במנוע הספורטיבי, ישיבה גבוהה בסגנון אדוונצ'ר (כפי שהרבה אנשים קוראים לו בטעות) אבל הוא כלי שאין לו מה לחפש בשטח.

מערכת המתלים הקונבנציונליים שלו, נהדרת ותוכננה לעבוד כמערכת ספורטיבית שמסוגלת להתמודד היטב עם סגנון רכיבה
ספורטיבי קשוח, אבל להתמודד עם הטורר שבו רכיבה ארוכה בזוג וציוד יש צורך בכיול מתלים (הקשחה פשוטה של האחורי
ע"י "ברז" פשוט לתפעול. דגמי 2021 לוקחים את זה צעד קדימה למערכת ה- סקייהוק" של SHOWA הפוטרת את הרוכב
מהצורך לכייל את המתלים בכל פעם, היתרון הגדול שהמערכת יודעת לתרגם את סגנון הרכיבה לכיול על פי תנאי הדרך, הינו
מעבר מרכיבת תיור לגיהוץ סיבובים ומשם לטיול בזוג עם ציוד ללא התערבות הרוכב. בעצם הבעלים מקבל כיוון אופטימלי של
מחשב בכל רגע נתון.

אם נסתכל אחורה רוב בעלי הורסיס שידעו לנצל אותו שיפרו אותו רק בשתי תחומים הצמיגים והסוואנד (פילטר אויר פתוח
ואגזוז משופר במשקל ובזרימה) ומי שחיפש כלי נוח ספורטיבי שיכול לתת קצת יותר בכל דבר הרוויח בגדול, עכשיו יקבל
יותר. קאווסאקי לא יחליפו מנוע מנצח אמין אבסולוטי חזק ונכון לאופנוע, הם גם יודעים מי קהל הלקוחות שלהם שנהנים משני
העולמות הדבר היחיד שמרגיז בדגם 2021 שהם השאירו אותו מאוד מכוער, אני מאמין שיתנו לו שנת חסד בתצורה הזאת
לתיקון מחלות ילדות של המערכת ןב-2022 נזכה לצורה חדשה עם מערכות בשלות ועדכון אפנתי.

איך שלא תסתכל הורסיס פוגע היטב.

השושנים
04-10-2020, 10:21
https://www.youtube.com/watch?v=86ueMVpb--o

השושנים
04-10-2020, 10:22
https://www.youtube.com/watch?v=86ueMVpb--o&feature=emb_title

Dresdner
04-10-2020, 11:03
כמה אחוזים נותנים היום במטרו על כל מכירה?

TundraOG
04-10-2020, 19:02

אני משער שבערך את אותם האחוזים שלוקי הפסיד עם הימאהה שלו

AsafA
04-10-2020, 19:05

7% אבל זה לא פוגע באובייקטיביות של הקפטן

השושנים
04-10-2020, 20:10
לא מצליח למצוא את האימוג'י שעושה אצבע משולשת, אז תדמיינו.

Wile E. Coyote
13-10-2020, 08:51
בתור בעלים של ניקן GT כבר שנה וחצי (מהראשונים):

אחלה כלי שבעולם, לא נטול חסרונות, אבל באמת כלי כיפי ולא פחות חשוב בטוח.
קצת על עצמי - בן 47, אז לא חושב שזקן, רוכב כבר קרוב ל 20 שנה על אופנועים כבדים פחות או יותר ברצף, עליתי כבר על מסלולי מרוץ, אז כנראה לא כזה פחדן, לא הכי בכושר, אבל ללא מגבלות בריאות, 1.80 גובה שזה חשוב, כי הניקן פחות מתאים לרוכבים נמוכים. באימונים באופנוען מאומן בהשוואה לאחרים שם - הייתי מגדיר את עצמי רוכב לא רע בכלל בתור מדד השוואה גס. לא לוחץ את האופנוע לקצה כל הזמן, אבל הרגליות פגשו את האספלט פה ושם. אופנוע הוא הרכב היום יומי שלי וכמובן גם כלי פאן.

היתרון הגדול שלו, כמו שציין דרסדנר, אפשר לדחוף אותו לקצה ומעבר לזה ולא יקרה כלום, קצת פידבק מהקדמי וממשיכים, בניגוד למפגש כואב עם האספלט באותן נסיבות.
סה"כ לקחו טרייסר 900, הפכו אותו למרווח יותר (ברכה בשבילי, הטרייסר הרגיש לי צפוף) והדביקו לו מזלג גאוני מקדימה.
ביום יום - מעבר לחלקות מופתית של המתלה הקדמי, אין תחושה מאד מיוחדת. הפלסטיקים מקדימה רחבים, אבל הכידון שהוא החלק הרחב ביותר, פחות או יותר אופייני ברוחב.
לא שונה בהתנהלות שלו מכל אופנוע גדול - לא אושר גדול ברחובות תל אביב, אבל מבצע את העבודה יפה. וזה מנסיון אישי איתו.
אבל, וזה אבל גדול - בכל פעם שהתנאים נהיו גרועים, טינופת/ רטיבת חשודה פתאומית על הכביש, או נסיעה בסערות החורף לאורך הים עם רוח צד מטורפת, כל מה שנדרש זה רק לתת לו לעשות את העבודה. ברגע שלמדתי לעשות את זה - נהניתי מיכולת רכיבה חריגה בהשוואה לאופנועים קונוונציונליים. באמת מדהימה. יתרה מזאת וזה החלק החשוב - המתלה עובד גם כשאני מופתע, וזה אומר שהרטיבות החשודה על הכביש שלא הספקתי להגיב לה, כי לא ראיתי או לא הייתי מספיק מרוכז, פשוט נחצתה באדישות בהטייה, ורק אח"כ הגיע ה WTF היה פה.

זה לא שיש אחיזה אינסופית, אבל יש משמעותית יותר ממזלג רגיל. נדרש מהרוכב לעבור תהליך מחשבה ולהבין שיש פה משהו מעבר למה שהוא מכיר ושאפשר לנצל את זה.
האם שווה את ה 25 אלף על הטרייסר? לא יודע, החישוב שלי הוא שמניעת התרסקות אחת שווה לי את זה. יותר מבחינת שלמות האיברים מאשר כל דבר אחר.
הוא חזק מספיק לשמור על קצב ספורטיבי בכביש, נוח מספיק ליום שלם באוכף ולטעמי כלי יפהפה ויחודי.

אני חושב שההתנגדות מזכירה את עדרי הרוכבים שהתנגדו ל ABS כי תיאורטית רוכב טוב יכול לבלום טוב יותר בלי ABS (לפחות כשמערכות יצאו). ואנשים מתנגדים למה שקצת שונה להם ממה שהתרגלו. לטעמי תלת גלגלי נוטים (LMW) הם פתרון הנדסי מבריק לבעיית אחיזה ברמה בטיחותית בעצם התכנון של אופנוע דו גלגלי ועם יחסית מעט פשרות.
כשלעצמי מאמין גדול בפתרונות וגישה חדשים ויציאה מקבעונות - לטעמי הבריטן, הימהה GTS, הפיאג'יו MP3 והניקן - הם הכיוונים הנכונים של האופנוענות.
לגבי אפריליה - מאחל להם בהצלחה עם זה, למעשה פיאג'יו וימהה (וקצת פיג'ו) נותנים פה את הטון התלת גלגלי אבל גם הונדה משתעשעת עם זה לא מעט זמן ויש גם אבות טיפוס של יצרנים אחרים. אני די בטוח שכמו בקטנועים, נראה יותר כלים כאלו, בעיקר במקומות במעריכים את תוספת האחיזה.
לא בטוח שהניקן הוא הקונפיגורציה הטובה ביותר (לימהה עצמה יש גם תכנון שונה שרכשו מחברה חיצונית) אבל הוא עושה את העבודה.
לגבי חסרונות של הניקן - אף אחד מהם לא קשור לתלת גלגלי מלבד אולי קצת המשקל שלא כל כך מורגש מבחינתי ולא מהווה חסרון מבחינתי.
מבחינת תחזוקה - לא חריג בנתיים (עשיתי טיפול הרצה ו 10K ולפני 20K הקורונה הורידה לי את הקילומטראז' באופן קיצוני). עלויות צמיגים מתקזזות ויותר מזה עם שחיקה איטית יותר עקב עומס נמוך על הקדמיים שחולקים במשקל.
מה שהייתי משפר (לפי הסדר):
מיכל דלק יותר גדול - כרגע יש 19 שנותן טווח מעשי של עד 300 , אבל הייתי שמח ליותר
בולם אחורי איכותי יותר - טוב, אבל לא ברמה של הקדמי, שוקל בשלב מסויים לשדרג
יותר כח - לא חסר, אבל תמיד רוצה יותר, מי אמר מנוע של MT 10 :-)
התנעה ללא מפתח - קטנוני, אבל באמת שבא לי

lokimonster
13-10-2020, 09:40
[QUOTE=Wile E. Coyote;172019]בתור בעלים של ניקן GT כבר שנה וחצי (מהראשונים):

במסגרת חיפושיי המועמד הבא הניקן הופיעה
ניקן חדש היום עולה 75000 שקל שזה גם לא יקר במיוחד (במקום 100000 שקל) ליד ראשונה מיבואן.

האמת שווה מחשבה.

השושנים
13-10-2020, 10:37
[QUOTE=Wile E. Coyote;172019]בתור בעלים של ניקן GT כבר שנה וחצי (מהראשונים):

במסגרת חיפושיי המועמד הבא הניקן הופיעה
ניקן חדש היום עולה 75000 שקל שזה גם לא יקר במיוחד (במקום 100000 שקל) ליד ראשונה מיבואן.

האמת שווה מחשבה.

בוא נחשוב ביחד:
1. מטרו אהובת נפשך-פגיעה נפשית/מוסרית
2. טיפול במכלולים כפולים מקדימה-פגיעה כספית
3. מהיר וכן הסכנה לרישיון וההתמתנות לא משחקות תפקיד-פגיעה ברצונות.
4. אופנוע מוגדר ככלי דו גלגלי, אז הניקן הכל חוץ מאופנוע. (ומכוער לאללה)-בול פגיעה
5. יוני הכהן- דבר איתו, עשה תאונה במהירות רחוב עם תלת של מד"א מושבת לתמיד מרכיבה.-פגיעה לעד
6. איבוד ערך מהיר, כמו הפה של מירי-פגיעה בערכי מדינה.
7. תלת...נו באמת...-פגיעה במהות האופנוע.
8. מכוער לאללה-פגיעה אסתטית.

יוכרז לאלתר כפסול חיתון!

lokimonster
13-10-2020, 11:03
[QUOTE=lokimonster;172023]

בוא נחשוב ביחד:
1. מטרו אהובת נפשך-פגיעה נפשית/מוסרית אמת לא מת על מטרו
2. טיפול במכלולים כפולים מקדימה-פגיעה כספית למעט צמיגים אין הרבה הבדל .
3. מהיר וכן הסכנה לרישיון וההתמתנות לא משחקות תפקיד-פגיעה ברצונות. אכן כלי מהיר וקצת סותר את מגמת ההתמתנות
4. אופנוע מוגדר ככלי דו גלגלי, אז הניקן הכל חוץ מאופנוע. (ומכוער לאללה)-בול פגיעה יופי זה עניין של טעם או חוסר טעם תלוי את מי שואלים דווקה הוא נראה מגניב בעייני
אז זה לא דו"ד אז מה.
5. יוני הכהן- דבר איתו, עשה תאונה במהירות רחוב עם תלת של מד"א מושבת לתמיד מרכיבה.-פגיעה לעד אז עשה עדיין יותר יציב ובטוח מדו"ג
אכן מבעס אבל כידוע לך חוץ מצ'ארלי דייוידסון כולם מאבדים מערכם ( צ'ארלי'ס פשוט לא נמכרים כמעט)
7. תלת...נו באמת...-פגיעה במהות האופנוע. תסביר לי מה היא מהות האופנוע? לטעמי האוויר הפתוח ויכולת להשתחל בפקקים.
8. מכוער לאללה-פגיעה אסתטית. אתה חוזר על עצמך יא שושנה
וכאמור זה בהחלט נראה לי כלי מגניב עם המון הגיון מאחוריו.

יוכרז לאלתר כפסול חיתון!

נקפוץ ליוני לבקש סיבוב

Dresdner
13-10-2020, 13:04

בוא נחשוב ביחד:
4. אופנוע מוגדר ככלי דו גלגלי, אז הניקן הכל חוץ מאופנוע. (ומכוער לאללה)-בול פגיעה
5. יוני הכהן- דבר איתו, עשה תאונה במהירות רחוב עם תלת של מד"א מושבת לתמיד מרכיבה.-פגיעה לעד

יוכרז לאלתר כפסול חיתון!

אין מיכלולים כפולים בניקן
מזלג קידמי, 2 משמשים כמיצבים ולא דורשים טיפול
יש 2 דיסקים מקדימה ושני קליפרים.
נשארת רק עם 2 צמיגים.
המנגנון עצמו דורש שימון ובדיקה כל 20000 ק"מ וזה מוגדר כשעת עבודה אחת.
בהשוואה לטרייסר ההבדל בתחזוקה קטן.

השושנים
13-10-2020, 13:19
[QUOTE=השושנים;172025]

אין מיכלולים כפולים בניקן
מזלג קידמי, 2 משמשים כמיצבים ולא דורשים טיפול
יש 2 דיסקים מקדימה ושני קליפרים.
נשארת רק עם 2 צמיגים.
המנגנון עצמו דורש שימון ובדיקה כל 20000 ק"מ וזה מוגדר כשעת עבודה אחת.
בהשוואה לטרייסר ההבדל בתחזוקה קטן.

תגיד לי אתה איתי או נגדי?

Dresdner
13-10-2020, 13:48
[QUOTE=Dresdner;172031]

תגיד לי אתה איתי או נגדי?אני רק השליח

השושנים
13-10-2020, 13:56
אז תפסיק לבלבל אותנו עם עובדות.

Dresdner
13-10-2020, 15:38
לגבי הGTS שהוזכר הייתי אומר שטוב שזה לא צלח, אומנם לא צולל בבלימה אבל מתנגד לפקודות היגוי בסיבובים, הדבר היחיד שעמד לזכותו זה המנוע 1000 של הFZR שקיבל כבר אז הזרקת דלק וגם היה ABS.

Wile E. Coyote
13-10-2020, 20:02

בוא נחשוב ביחד:

יוכרז לאלתר כפסול חיתון!

לא בא להגן על ההחלטות שלי, אבל השתדלתי להביא עובדות ולא דיעות סובייקטיביות - מנסה לתת מידע של בעל נסיון למי שמתלבט ולא רק חיווי דעת ללא ידע. אם זה מתאים לכולם? כנראה שלא, לי זה מאד מתאים ולכן הרחבתי עלי ועל פרופיל הרכיבה שלי.
ולגבי המכלולים - אין פה באמת מכלולים כפולים, כפי שציינתי לגבי עלויות צמיגים - מתקזז עם שחיקה שאופנוע שלי ניתן לראות בברור שהיא נמוכה יותר מקדמי בודד.
כל השאר שכתבת - סוביקטיבי

ומאחר והתגובה שלך משתמשת רק בדעות סובייקטיביות, ארשה לעצמי להעיר שקוואסקי וורסיס 1000 שהתייחסת אליו הוא לטעמי אחד האופנועים המכוערים עלי אדמות. נראה כמו תכנון של מעצב שיכור שעבר תיקוני פלסטיקה במוסך מדרכה של מכונאי עיוור שחיבר פלסטיקים מאופנועים בגדלים שונים. באמת קטסטרופה עיצובית. משהו שעולים עליו רק עם קסדה עם משקף כהה ומחנים רחוב מהבית שלא יקשרו אליך. לא ברור איך הרשו לעצמם להוציא דבר כזה. אבל זו דעתי האישית כן?

lokimonster
13-10-2020, 20:10
[QUOTE=השושנים;172025]

לא בא להגן על ההחלטות שלי, אבל השתדלתי להביא עובדות ולא דיעות סובייקטיביות - מנסה לתת מידע של בעל נסיון למי שמתלבט ולא רק חיווי דעת ללא ידע. אם זה מתאים לכולם? כנראה שלא, לי זה מאד מתאים ולכן הרחבתי עלי ועל פרופיל הרכיבה שלי.
ולגבי המכלולים - אין פה באמת מכלולים כפולים, כפי שציינתי לגבי עלויות צמיגים - מתקזז עם שחיקה שאופנוע שלי ניתן לראות בברור שהיא נמוכה יותר מקדמי בודד.

ומאחר והתגובה שלך משתמשת רק בדעות סובייקטיביות, ארשה לעצמי להעיר שקוואסקי וורסיס 1000 שהתייחסת אליו הוא לטעמי אחד האופנועים המכוערים עלי אדמות. נראה כמו תכנון של מעצב שיכור שעבר תיקוני פלסטיקה במוסך מדרכה של מכונאי עיוור שחיבר פלסטיקים מאופנועים בגדלים שונים. באמת קטסטרופה עיצובית. משהו שעולים עליו רק עם קסדה עם משקף כהה ומחנים רחוב מהבית שלא יקשרו אליך. לא ברור איך הרשו לעצמם להוציא דבר כזה. אבל זו דעתי האישית כן?תבוא
שווארמה עלי
הרווחת אותה באופן סובייקטיבי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201013/178f3324d8c50ef23fa4207a6f04a479.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201013/72503a48a25420320ab9ee9a20bcab57.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Wile E. Coyote
13-10-2020, 20:14
לגבי הGTS שהוזכר הייתי אומר שטוב שזה לא צלח, אומנם לא צולל בבלימה אבל מתנגד לפקודות היגוי בסיבובים, הדבר היחיד שעמד לזכותו זה המנוע 1000 של הFZR שקיבל כבר אז הזרקת דלק וגם היה ABS.

בעיית ההיגוי ב GTS היתה צמיג קדמי מקורי רחב של 130 מ"מ, והבעייה נפתרה, לפי מקורות, ע"י מעבר לצמיג קדמי 120 סטנדרטי. אבל זו הייתה בעיה קטנה יחסית באופנוע ההוא. מה שאהבתי זה הכיוון השונה, קיצור חיבורי העומסים של השלדה בין הקדמי לאחורי, והמראה העתידני. ברור שיש פה עקומת למידה של טכנולוגיה ובמקרה הזה לא ברור אם התועלת (שקיעה, שלדה עם פוטנציאל משקל מופחת) מצדיקה את ההשקעה (לפתח גיאומטריה שונה לחלוטין, להתמודד עם בעיית בלם קדמי בודד וכו'). על פניו ימהה הגיעה למסקנה שלא שווה לפתח את הכיוון הזה.
לגבי התלת גלגליים (והארבע גלגליים שגם משתעשעים איתם, במידה פחותה) - היתרונות משמעותיים במקום שכואב באמת בכיס ובגוף.
גם פה כמובן שיש עקומת למידה של החברה (והם השקיעו כמה שנים של פיתוח) וזה לא הכלי הראשון, אבל לפחות מההצהרות של ימהה והכלים שכנראה מפותחים אצל יצרנים אחרים - יש כאן כוונה להמשיך לפתח את הכיוון, ולתת לנו כרוכבים לקבל החלטה. בקטנועים ההחלטה כבר ברורה, וכנראה שכלי כמו של אפריליה (אוטומטי, תלת גלגלי, חזק) הוא אבולוציה טבעית למי שרוצה משהו בין הניקן האופנועי לקטנועים הקיימים היום.

Dresdner
13-10-2020, 21:26
בעיית ההיגוי ב GTS היתה צמיג קדמי מקורי רחב של 130 מ"מ, והבעייה נפתרה, לפי מקורות, ע"י מעבר לצמיג קדמי 120 סטנדרטי. אבל זו הייתה בעיה קטנה יחסית באופנוע ההוא. מה שאהבתי זה הכיוון השונה, קיצור חיבורי העומסים של השלדה בין הקדמי לאחורי, והמראה העתידני. ברור שיש פה עקומת למידה של טכנולוגיה ובמקרה הזה לא ברור אם התועלת (שקיעה, שלדה עם פוטנציאל משקל מופחת) מצדיקה את ההשקעה (לפתח גיאומטריה שונה לחלוטין, להתמודד עם בעיית בלם קדמי בודד וכו'). על פניו ימהה הגיעה למסקנה שלא שווה לפתח את הכיוון הזה.
לגבי התלת גלגליים (והארבע גלגליים שגם משתעשעים איתם, במידה פחותה) - היתרונות משמעותיים במקום שכואב באמת בכיס ובגוף.
גם פה כמובן שיש עקומת למידה של החברה (והם השקיעו כמה שנים של פיתוח) וזה לא הכלי הראשון, אבל לפחות מההצהרות של ימהה והכלים שכנראה מפותחים אצל יצרנים אחרים - יש כאן כוונה להמשיך לפתח את הכיוון, ולתת לנו כרוכבים לקבל החלטה. בקטנועים ההחלטה כבר ברורה, וכנראה שכלי כמו של אפריליה (אוטומטי, תלת גלגלי, חזק) הוא אבולוציה טבעית למי שרוצה משהו בין הניקן האופנועי לקטנועים הקיימים היום.צמיג רחב זה היגוי כבד מה שהרגשתי בGTS ממש לא היה היגוי כבד זה היה התנגדות לפקודות היגוי הפוך שמאד הזכיר לי את הטריומף סקרמבלר XE והארלי דווידסון breakout ששניהם עם צמיג 21 מקדימה, האפקט הוא ג'ירוסקופי, בGTS זה כנראה בגלל שהכידון לא מחובר 90 מעלות לגלגל הקידמי ואני בטוח שגם זה שזה היה 130 מקדימה הפך את זה ליותר גרוע אבל ספק אם זה נעלם רק ממעבר ל120.
קח את הנ"ל ותוסיף לזה שהאופנוע הרגיש ארוך מידי ויש לך מכונת אוטובאנים רק שאף אחד לא באמת רוצה לרכב שם.

השושנים
14-10-2020, 07:29
[QUOTE=השושנים;172025]

לא בא להגן על ההחלטות שלי, אבל השתדלתי להביא עובדות ולא דיעות סובייקטיביות - מנסה לתת מידע של בעל ניסיון למי שמתלבט ולא רק חיווי דעת ללא ידע. אם זה מתאים לכולם? כנראה שלא, לי זה מאד מתאים ולכן הרחבתי עלי ועל פרופיל הרכיבה שלי.

ומאחר והתגובה שלך משתמשת רק בדעות סובייקטיביות, ארשה לעצמי להעיר שקוואסקי וורסיס 1000 שהתייחסת אליו הוא לטעמי אחד האופנועים המכוערים עלי אדמות. נראה כמו תכנון של מעצב שיכור שעבר תיקוני פלסטיקה במוסך מדרכה של מכונאי עיוור שחיבר פלסטיקים מאופנועים בגדלים שונים. באמת קטסטרופה עיצובית. משהו שעולים עליו רק עם קסדה עם משקף כהה ומחנים רחוב מהבית שלא יקשרו אליך. לא ברור איך הרשו לעצמם להוציא דבר כזה. אבל זו דעתי האישית כן?

אהבתי, החריף לשווארמה של לוקי עלי!

להט ותשוקה הם המניע לרכיבה ואני לא שופט טעם של אנשים, יש שאוהבים רזות, יש שאוהבים שמנות ויש חד מיניים, הכל בסדר.
אם זה מה שעושה לך וכייף לך בבוקר, אחלה.

רכבתי גם על הניקן (סיבובון לא משמעותי) וגם על המשטרתי שם כבר עשיתי קורס רכיבה שמתחייב, דוגרי?...ושיישאר בינינו חרא...

תחושות הרכיבה שאני אוהב (דעה אישית כן) נעלמו, כוח לניקן יש...אז מה? עכשיו הידיעה שיש לי אקסטרה ביטחון מקדימה (?)
גרמה לי לרכוב גרוע, למה? אין לי מושג הרשיתי לעצמי וזה הפך מרע לרע יותר.

על המשטרתי לא ארחיב את הדיבור כלי מיותר.

כמי שמכיר היטב את הנפשות הפועלות בסיפור, אני יכול הגיד בוודאות שלא לשם מכוון לוקי, הוא יגיד שכן הוא "יחשוב" על זה,
אבל רק אתה ואני יודעים שזה לא יהיה. סוג של רשת ביטחון מדומיינת.

מי שגדל עם אבולוציית האופנועים במשך השנים הרוכבים הוותיקים מאד יש שיגידו זקנים יתקשו לקבל גלגל שלישי, לא רק אני
אומר, הציבור מצביע ברגליים, הכלים לא נמכרים. או נמכרים בכמויות קטנות ליחידיי סגולה.

והורסיס....מכוער מכוער אבל עם כ-ז-ה!!!

והיופי הוא בעיניי המתבונן.

2 Strokes
14-10-2020, 13:43
אתם שוכחים משהו בסיסי.
איטלקים אוהבים את ה-3 גלגלים ואם פיאג'ו החליט שיש לו תת חברה דצריכה אופנוע כזה - אז כנראה יש סיבה.

בואו לא נשכח שהם גם עשו טעות בעבר עם ביטולו של nexus 500 ונתנו לימאה את השוק בהליכה קלה.

האיטלקים גם אוהבים יופי מכוער (כדוגמת xevo).

אז רק לימים נדע אם החברה צודקת או כושלת

Sent from my MI CC 9 using Tapatalk

Dresdner
14-10-2020, 19:32
אתם שוכחים משהו בסיסי.
איטלקים אוהבים את ה-3 גלגלים ואם פיאג'ו החליט שיש לו תת חברה דצריכה אופנוע כזה - אז כנראה יש סיבה.

בואו לא נשכח שהם גם עשו טעות בעבר עם ביטולו של nexus 500 ונתנו לימאה את השוק בהליכה קלה.

האיטלקים גם אוהבים יופי מכוער (כדוגמת xevo).

אז רק לימים נדע אם החברה צודקת או כושלת

Sent from my MI CC 9 using Tapatalkאיטלקים אוהבים קטנועים עם 3 גלגלים לא אופנועים כאלו.
הניקן הוא כישלון מסחרי אדיר, דילרים לא יודעים מה לעשות איתו באולמות התצוגה ואנשים שקנו אחרי שנה שנתיים חותכים מחיר בחצי.
דגם הGT עולה 16000 יורו בגרמניה, משומש מ2019 9500 יורו.
אין אף אופנוע שנחתך בכלכך הרבה אחוזים.
המצב הזה אותו הדבר בכל אירופה.

אני לא רואה איך אפריליה מצליחה איפה שימאהה נכשלה, במיוחד שלפי התרשימים מדובר באפריליה מאנה שהיה כישלון על 2 גלגלים (למרות שזה אופנוע לא רע).

השושנים
15-10-2020, 07:43
רגע של רצינות

לא מדובר באופנוע אלה בכלי תחבורה "אחר" וכיוון שכך הוא לא פונה לשוק האופנועים למרות שבפועל נראה סביר שתהיה זליגת לקוחות מסוימת "טבעית".

הג'אנר פונה לקהל אחר וניסה להתחרות בשוק האקסטרים של רכבים קטנים מהירים על בסיס אופנוע לשוק הפנאי, ולהוסיף הילה של בטיחות נוספת.

בפועל לא הייתה זליגה של לקוחות, מסתבר ששוק הדו"ג נשאר נאמן לשני גלגלים ושוק האקסטרים לא מקבל אותו יותר מדי.

שוק השליחים והנוחות לא מחפש ריגושים, אלה דווקא התמתנות, ככה שבעצם השליחים ואלה שמחפשים בטיחות יתר, מסתפקים במנועים הקטנים
והחסכוניים ושוב פספוס. אז שוק האקסטרים מצומצם, שוק הדו"ג לא מספק לקוחות, שוק מחפשי השקט מפוספס והכלי הזה נישאר אצל היצרנים.

המחשבה הנוספת שלי שהיצרנים חושבים כבר על היום שאחרי ובונים פלטפורמה למנוע חשמלי ששוקל יותר ומצריך שינויים כאלה ואחרים, המחשבה,
לקחת אופנוע בעל אופי ספורטיבי עצבני קיים ולהלביש לו מבנה "בטיחותי" ומעניין יגרום ללקוחות לעבור אליו ואז המעבר למנוע חשמלי יהיה יותר טבעי
כי התנגדות אחת כבר התפוררה. לדעתי ההימור לא הצליח.

Dresdner
15-10-2020, 08:07
רגע של רצינות

לא מדובר באופנוע אלה בכלי תחבורה "אחר" וכיוון שכך הוא לא פונה לשוק האופנועים למרות שבפועל נראה סביר שתהיה זליגת לקוחות מסוימת "טבעית".

הג'אנר פונה לקהל אחר וניסה להתחרות בשוק האקסטרים של רכבים קטנים מהירים על בסיס אופנוע לשוק הפנאי, ולהוסיף הילה של בטיחות נוספת.

בפועל לא הייתה זליגה של לקוחות, מסתבר ששוק הדו"ג נשאר נאמן לשני גלגלים ושוק האקסטרים לא מקבל אותו יותר מדי.

שוק השליחים והנוחות לא מחפש ריגושים, אלה דווקא התמתנות, ככה שבעצם השליחים ואלה שמחפשים בטיחות יתר, מסתפקים במנועים הקטנים
והחסכוניים ושוב פספוס. אז שוק האקסטרים מצומצם, שוק הדו"ג לא מספק לקוחות, שוק מחפשי השקט מפוספס והכלי הזה נישאר אצל היצרנים.

המחשבה הנוספת שלי שהיצרנים חושבים כבר על היום שאחרי ובונים פלטפורמה למנוע חשמלי ששוקל יותר ומצריך שינויים כאלה ואחרים, המחשבה,
לקחת אופנוע בעל אופי ספורטיבי עצבני קיים ולהלביש לו מבנה "בטיחותי" ומעניין יגרום ללקוחות לעבור אליו ואז המעבר למנוע חשמלי יהיה יותר טבעי
כי התנגדות אחת כבר התפוררה. לדעתי ההימור לא הצליח.הניקן נכשל בגלל רוכבים שמרנים שאתה מייצג כאן, הקונספט עצמו של הניקן מעולה, באירופה הוא יכול לשמש כאופנוע תיור למרחקים ארוכים והוא יעשה את זה טוב יותר גם מהGS של במוו עם הרבה הנאה גם כן.

השושנים
15-10-2020, 08:29
הניקן נכשל בגלל רוכבים שמרנים שאתה מייצג כאן, הקונספט עצמו של הניקן מעולה, באירופה הוא יכול לשמש כאופנוע תיור למרחקים ארוכים והוא יעשה את זה טוב יותר גם מהGS של במוו עם הרבה הנאה גם כן.

כבוד הוא לי להיות הנציג של השפיות, אבל אם מישהו היה אומר לי שאני צהוב,הייתי פוטר אותו בחוסר הבנה, אבל אם כולם אומרים לי שאני צהוב
אלך להיבדק לצהבת...

קונספט מעולה, שמרנות, יכול היה להיות....ועדיין הוא לא נמכר בשיט. אז מי גאון של אמא?

Dresdner
15-10-2020, 09:44
כבוד הוא לי להיות הנציג של השפיות, אבל אם מישהו היה אומר לי שאני צהוב,הייתי פוטר אותו בחוסר הבנה, אבל אם כולם אומרים לי שאני צהוב
אלך להיבדק לצהבת...

קונספט מעולה, שמרנות, יכול היה להיות....ועדיין הוא לא נמכר בשיט. אז מי גאון של אמא?ואני הראשון להגיד שהוא כישלון מסחרי אבל הסיבה היא לא בטכנולוגיה אלה ברוכבים.

אופנוע אוטומטי היה קיים כבר לפני עשרות שנים, היה אפילו דרבי 50 סמ"ק אוטומטי בישראל (2 יחידות) אבל לקח עשרות שנים עד שהרוכבים התחילו לקבל את זה באפריקה טווין וגם זה לא להיט מכירות אבל מצא את הנישה שלו.

כרגע הגלגל השלישי מבחינה מחשבתית נקלט בקטנועים, יכול להיות שעוד 10-20 יקלט גם באופנועים אבל עכשיו לא נראה שזה קורה.

ושוב מבחינת הקונספט הניקן הוא לא פחות מגאוני, בכביש המהיר על 160 הוא שומר על יציבות כיוונית מדהימה, יש הרגשה שאפשר בקלות לעזוב ידיים מהכידון במהירות הזאת.
המתלים מקדימה בולעים מהמורות מבלי שתרגיש והאמת יש לי הרגשה שהוא יהיה מעולה ברכיבה בשבילים.
ואז כמובן יש את האחיזה מקדימה במיוחד ברטוב שזה מאד חשוב באירופה ובחלק ארצות הברית ששם יורד גשם כל השנה וכל זה בלי תוספת רצינית לעלויות האחזקה.
והכי חשוב הניקן עדיין שומר על אותה הרגשת הנאה של רכיבה על דו"ג

השושנים
15-10-2020, 09:52
אתה כמו הממשלה מאשים את האזרחים בכישלון ניהול המשבר

Dresdner
15-10-2020, 19:57
אתה כמו הממשלה מאשים את האזרחים בכישלון ניהול המשברזה מוצר והאשמה לכישלון היא מחלקת המארקטינג שחשבה שציבור האופנוענים בשל לתלת כמו הניקן כי מבחינה מכנית האופנוע מעולה ומתנהג והכי חשוב מרגיש כמו דו"ג רק שאתה מקבל כאן עוד תוספת.

אם זה היה תלוי באופנוענים לא היינו רוכבים עם ABS היום כי הם יודעים לבלום הכי טוב למזלינו המחוקק הבין את זה וחייב את היצרנים למכור רק עם זה.

ayalzo
15-10-2020, 20:16
יכול להיות מעניין אם המחוקק (ולאירופאים דווקא מתאים שטויות כאלה) יחליט פתאום שחייבים תלת בשם הבטיחות...

Dresdner
16-10-2020, 01:03
יכול להיות מעניין אם המחוקק (ולאירופאים דווקא מתאים שטויות כאלה) יחליט פתאום שחייבים תלת בשם הבטיחות...לך תדע אולי זה ימצא את עצמו ביחד עם חובת מנוע חשמלי.

lokimonster
16-10-2020, 09:21
לך תדע אולי זה ימצא את עצמו ביחד עם חובת מנוע חשמלי.שאלוהים ישמור הקורונה דפקה לכולנו את הראש.

מקווה שעד שנעבור לחשמל ושאר הדברים הנוראים שרושמים פה כבר תשבנה עלי שבע בנות.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk