צפייה בגרסה מלאה : מסתבר שבישראל צריך רישיון כדי להחזיק כלב...
הכל בכלל התחיל מויכוח עם האישה על הכלב שביום מן הימים נביא.
ראינו סרטונים על גזעים שונים, והזדעזתי למראה סרטון של דוברמנים שלא עברו קיצוץ זנב ואזניים. ואז גיליתי שבשנים שעברו מאז שהייתי ילד וחלמתי על דוברמן חום, במערב אירופה ובישראל אסרו על קיצוץ אוזניים וזנבות. אצלינו מוטל קנס של 4000 ש"ח על מי שמבצע את הפעולה הזו (שבוצעה לכל כלב גזעי מסוגים מסויימים במשך מאות שנים).
טוב, לא נורא, דוברמן לא יהיה לי - מראה של דוברמן עם אוזנים נפולות וזנב לא עושה לי את זה, בכלל. חלמות ילדות מקומם בילדות.
ואז נתקלתי בדבר המדהים הזה:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%9C%D7%94%D7%A1%D7%93%D7%A8% D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%97_%D7%A2% D7%9C_%D7%9B%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%9D
לכל כלב צריך להיות רישיון. על הדרך, כנראה גם טסט שנתי וביטוח חובה, ובבקשה תשלם אגרה לחידוש.
המחזיק כלב ללא רישיון בר תוקף, והמאפשר יציאתו של כלב מחוץ לחצריו - דינו ששה חודשי מאסר.
גם צריך לשים לו שבב (הרי אין לו טלפון חכם, שהמדינה תוכל לוודא בכל רגע איפה הוא מסתובב), לעקר/לסרס (לא הבנתי האם זה רק ל"גזעים מסוכנים" או לכולם - ואם אני רוצה גורים מהכלב שלי ביום מן הימים?).
סבבה - הבנתי שכלב לא יהיה לי. רק מה לעשות עם התחושה שאני חשוך מדי למדינה הנאורה הזאת?
NAOR2207
05-10-2020, 17:37
דובי דוברמן אל דידג הטובים מנצחים
https://www.youtube.com/watch?v=u7fkhPLP2wg
איזה סילוף עובדות!
המחזיק כלב ללא רישיון בר תוקף, והמאפשר יציאתו של כלב מחוץ לחצריו - דינו ששה חודשי מאסר.
באמת לא ידעת שצריך רשיון לכלב? אל זה שאסור סוס בעיר אתה לפחות יודע?
גם צריך לשים לו שבב (הרי אין לו טלפון חכם, שהמדינה תוכל לוודא בכל רגע איפה הוא מסתובב)
?? זה ציפ זיהוי. RFID ולא GPS. הלווי מדינה תעקוב (בחינם?) אחרי כל כלב שבורח.
לעקר/לסרס (לא הבנתי האם זה רק ל"גזעים מסוכנים" או לכולם - ואם אני רוצה גורים מהכלב שלי ביום מן הימים?).
??? אין חובה כזאת. רשיון למסורס עולה אומנם פחות. לידיעתך - יש הרבה סיבות לסרס כלב אלא אם אתה רוצה גורים.
סבבה - הבנתי שכלב לא יהיה לי. רק מה לעשות עם התחושה שאני חשוך מדי למדינה הנאורה הזאת?
אולי תשכיל עצמך לפני שאתה שואל שאלות מגוכחות?
לא הבנתי האם זה רק ל"גזעים מסוכנים"
אני לא יודע כמה אתה מבין בכלבים, אבל כן, יש כזה דבר "גזעים מסוכנים". וכן, הם אכן מסוכנים.
NAOR2207
05-10-2020, 19:37
אין דבר כזה כלבים מסוכנים כמו שאין דבר כזה נשקים מסוכנים
האצבע על ההדק מסוכנת
אין דבר כזה כלבים מסוכנים כמו שאין דבר כזה נשקים מסוכנים
האצבע על ההדק מסוכנת
לכלב יש הדק? שמעתי גם על כל מיני נהלים לשימוש בנשק. מעניין למה צריך אותם ...
NAOR2207
05-10-2020, 20:07
היה לי דני מעורב בלברדור שחור ואני ממש מתביש לומר (אבל ממש מתביש כן?) שהתפלקה לו הניצרה על כמה חתולות ואישה שהיא היתה שכנה ובגללה הוא היה במעצר שבועיים (צב"ח צפון ליד הכבאים)
לא יכולתי לשאת את הגעגועים אליו ושיחררתי אותו משירות מבצעי
היה חבר טוב הכלב בן כלב עוד הרבה שנים אחר כך
איזה סילוף עובדות!
באמת לא ידעת שצריך רשיון לכלב? אל זה שאסור סוס בעיר אתה לפחות יודע?
?? זה ציפ זיהוי. RFID ולא GPS. הלווי מדינה תעקוב (בחינם?) אחרי כל כלב שבורח.
??? אין חובה כזאת. רשיון למסורס עולה אומנם פחות. לידיעתך - יש הרבה סיבות לסרס כלב אלא אם אתה רוצה גורים.
אולי תשכיל עצמך לפני שאתה שואל שאלות מגוכחות?
הו, חבר, התגעגעתי אליך...
TundraOG
05-10-2020, 23:01
כל עסק הרשיון לכלב מסתכם בדרישה לחיסון שנתי לכלבת בכלביה העירונית בעלות של כ-60 ש''ח. אף אחד לא מחייב לעקר/לסרס את הכלב, לא שואלים את זה אפילו.
את הצ'יפ סורקים בכניסה לורטינר העירוני לכן אני מניח שיש גם חובה לזה, ללא קשר לגזע הכלב או לשאלה האם הוא גזעי בכלל.
סה"כ לא נורא בכלל והכלב נהנה מנסיעה באוטו.
mudale222
05-10-2020, 23:07
אין תשלום על הרישיון עצמו? כמו אגרה שנתית או כל כמה שנים?
matanbar26
06-10-2020, 00:02
מצד אחד אתה נשמע רציני ואתה לא טרול ,מצד שני אנחנו באוף.
דילמה איך להגיב.
מצד אחד אתה נשמע רציני ואתה לא טרול ,מצד שני אנחנו באוף.
דילמה איך להגיב.
אנחנו באוף... תגיב איך שבא לך.
Dresdner
06-10-2020, 10:19
יש הגיון רפואי בלחתוך לכלב בריא אוזניים וזנב?
אם אין אז איזה בן אדם רוצה להטיל מום בבעל חיים רק בשביל שהוא יראה cool שהוא הולך איתו ברחוב?
YaronNahum
06-10-2020, 10:26
אין תשלום על הרישיון עצמו? כמו אגרה שנתית או כל כמה שנים?יש תשלום שנתי והוא כולל גם את עלות החיסון לכלבת. שכדאי לבצע לכל כלב.
במיוחד שאנחנו נמצאים במדינה שמוגדרת כנגועה בכלבת.
כמו שאמרו מעליי. אם הכלב מסורס/ מעוקר או גזעי עם תעודות ואישור מהאיגוד המתאים שהוא מיועד לרביה , יש הנחה והעלות השנתית היא כמה עשרות בודדות של שקלים
אחרת זה עולה בסביבות מאה שח.
ממש לא הסקאלה של רישוי רכב /אופנוע.
Sent from...
NAOR2207
06-10-2020, 10:45
אישית אני משועשע כי למשל צ'יפים זה התחיל בכלבים שלנו ואוטוטו עכשיו בבני אדם
שלא לדבר על חיסונים (זה לא אמור להגן עליך? אז ממה הפחד? רגע חיסון עדר? שו הדא חיסון עדר? אה הבנתי זה כמו המסיכה להגן עלינו)
לדאבוני הכלב הבריא שלי ז"ל חווה צ'יפ ומשולשת ומתולעת רק בשנה האחרונה של החיים שלו - וואי איזו הצטרפות מקרים ?!
יש הגיון רפואי בלחתוך לכלב בריא אוזניים וזנב?
אם אין אז איזה בן אדם רוצה להטיל מום בבעל חיים רק בשביל שהוא יראה cool שהוא הולך איתו ברחוב?
יש היגיון רפואי בהסרת שיער גוף?
יש היגיון הנדסי במחרשה מקוצרת או באיתותי לד?
התשובה היא לא ולא.
האם זה אומר שיש להטיל קנס של 4000 ש"ח על מי שמחליט לבצע את זה?
Tribalmistyc2
06-10-2020, 11:35
זה אומר שיש להטיל קנס על מי שמתעלל בכלב שלו.
כלב זה לא חפץ ולא אופנוע עם מחרשת לדים וגם אין היגיון הנדסי אצל בעלי חיים.
לצערי מי שקונה כלב (שגם על זה יש הרבה מה לומר) חושב שהוא קנה מוצר.
כלב זו חיה וחיה היא דבר חי,עם תחושות בדיוק כמו שיש לבני האדם אז הוא לא רוצה שיאנסו אותו או ישנו אצלו איברים מבלי שהוא יסכים.
חיה,בשונה מבני האדם היא חסרת אונים מולך.
מה הקשר בין הסרת שיער למה שרשמת?
מי שהולך להסיר שיער בלייזר עושה את זה על דעת עצמו וגם משלם על זה הון של כסף.
הוא לא עושה את זה לא בגלל שהבעלים שלו אונס אותו לעשות את זה.
זה שתכננת לקנות אותו בהרבה כסף לא אומר שאתה יכול לחתוך שם או תקצץ פה בשביל הפוזה.
איך היית מרגיש אם היו חותכים לך את האזניים או מציירים לך קעקוע על הפנים בניגוד לרצונך?
אז כן הקנס הוא הגיוני ביותר וטוב יהיה אם אנשים שקונים כלב "מוצר" יחסכו את הכסף.
וגם הרבה חיים של כלבים אחרים ינצלו על ידי זה.
זה אומר שיש להטיל קנס על מי שמתעלל בכלב שלו.
כלב זה לא חפץ ולא אופנוע עם מחרשת לדים וגם אין היגיון הנדסי אצל בעלי חיים.
לצערי מי שקונה כלב (שגם על זה יש הרבה מה לומר) חושב שהוא קנה מוצר.
כלב זו חיה וחיה היא דבר חי,עם תחושות בדיוק כמו שיש לבני האדם אז הוא לא רוצה שיאנסו אותו או ישנו אצלו איברים מבלי שהוא יסכים.
חיה,בשונה מבני האדם היא חסרת אונים מולך.
זה שתכננת לקנות אותו בהרבה כסף לא אומר שאתה יכול לחתוך שם או תקצץ פה בשביל הפוזה.
איך היית מרגיש אם היו חותכים לך את האזניים או מציירים לך קעקוע על הפנים בניגוד לרצונך?
אז כן הקנס הוא הגיוני ביותר וטוב יהיה אם אנשים שקונים כלב "מוצר" יחסכו את הכסף.
וגם הרבה חיים של כלבים אחרים ינצלו על ידי זה.
חיים של כלבים ינצלו, כי לא יקצצו לדוברמנים אוזניים וזנב כמו שעשו לכל דוברמן גזעי מאז שהגזע הזה הומצא במאה ה-19 ועד לתחילת שנות ה-2000? באמת? לא הלכת רחוק מדי?
אולי לפי אותו היגיון, תאסור בחוק על ברית מילה ותטיל קנס על מי שעושה את זה - למרות שזאת מסורת בת 3000 שנה של העם שלו?
ואגב - כן, אני רואה בכלב סוג של "מוצר". נכון שהוא חי, אבל אם הוא היה עושה "מה שהוא רוצה" - אז הוא לא היה עובר אילוף, היה אוכל חרא מהרצפה, קופץ על כלבות ונושך כשמישהו לא בא לו בטוב. אז בוא נסכים שאי אפשר וגם לא צריך להתנהל לפי ה"רצונות של הכלב".
חיים של כלבים ינצלו, כי לא יקצו לדוברמנים אוזניים וזנב כמו שעשו לכל דוברמן גזעי מאז שהגזע הזה הומצא במאה ה-19 ועד לתחילת שנות ה-2000? באמת? לא הלכת רחוק מדי?
אולי לפי אותו היגיון, תאסור בחוק על ברית מילה ותטיל קנס על מי שעושה את זה - למרות שזאת מסורת בת 3000 שנה של העם שלו?
ואגב - כן, אני רואה בכלב סוג של "מוצר". נכון שהוא חי, אבל אם הוא היה עושה "מה שהוא רוצה" - אז הוא לא היה עובר אילוף, היה אוכל חרא מהרצפה, קופץ על כלבות ונושך כשמישהו לא בא לו בטוב. אז בוא נסכים שאי אפשר וגם לא צריך להתנהל לפי ה"רצונות של הכלב".
הבעיה מתחילה כשלא נכנסים להווי השורר פה במדינה בנושא: הרבה מאוד כלבים מגזעים מסויימים שומשו לקרבות\תקיפה ללא "חינוך", הרבה מאוד כלבים ננטשים כי "הוא אוכל לי את הספה" וכי "אין לי כסף להחזיק אותו", כלבים "גיזעיים" נמכרים חופשי ועוד...
בגלל שהרבה מתייחסים לכלב בתור "מוצר", בגלל כלבים משוחררים שתקפו, בגלל ליכלוך ברחובות, בגלל מלא כלבים שננטשים, בגלל שיש סחר בכלבים גיזעיים ואולי בעיקר שלא הרבה יודעים מה זה באמת להחזיק פה כלב וזורקים זין בנושא הוחלט "להחמיר" ולסמן את הכלבים בצ'יפ ורשיון כך שאם יש בעיה עם כלב ש"לא מתנהג כמו שצריך" או בעלים לא אחראי - ידעו למי להגיע.
600 ירושלמי
06-10-2020, 12:21
אוי, kkatkov, אם באמת זו ההשקפה שלך ולא במקרה שתית מהוויסקי המקולקל של נאור אל תביא כלב.
אלה שקונים כלבים במיטב כספם ומקצצים זנבות ואוזניים הם במילה אחת מתומצתת- ערסים.
עכשיו, אני לא מכיר אותך אבל מההיכרות על דפי האינטרנט אני מניח שאתה לא ערס. מקווה מאוד שמה שכתבתי יגרום לך לרדת מהרעיון.
אם לא היה לך כלב מעולם אז תאמץ (ובבקשה תאמץ ואל תקנה כלב שהוא תוצאה של הרבעה בתנאים מחפירים לשם רווח כלכלי) כלב. אחרי חצי שנה שתחיה איתו עדיין תחשוב שהוא "מוצר" ויש לקצץ לו איברים- לך על זה. אני מאמין בלב שלם שלא תעשה זאת.
חבר'ה...
נתחיל בשאלה פשוטה: למה אין "כלבי בר" בטבע? יש תנים, יש זאבים - אבל "כלב בר" זה רק דינגו - שככל הידוע לי אלה כלבי בית שננטשו.
התשובה היא, שכלב הוא חיה שהאדם יצר... ומשורש "יצר", התוצאה היא "מוצר".
האדם הקדמון הרביע תנים מבוייתים, כשהוא משאיר בחיים ומאפשר להתרבות לאלה שענו לדרישות - והמית את אלה שלא. נורא אכזרי, נכון?
אחרי זה, האדם הלך רחוק יותר. הוא הרביע זנים שונים (בניגוד לרצונם!) כדי לקבל את התכונות שנדרשות לתפקיד מסויים.
בזכות ה"אכזריות" בת עשרות אלפי שנים, היום הכלב הוא מה שהוא - חבר צייתן ונאמן, עובד חרוץ, שומר ועוזר. זה ה"מוצר" שהאנשות יצרה בתהליך ארוך ומייגע, שנמשך דורות על פני דורות, וניסיון להסתכל על כלבים כאינדיווידואלים שווי ערך לבני אדם, שיכולים "להחליט" עבור עצמם מה טוב להם - יביא לרגרסייה, איבוד התכונות הטובות שנוצרו בעמל רב וחזרתם ההדרגתית לרמה של תן מבויית.
כלבי עבודה גזעיים - הם פאר היצירה של האנושות. וכן, כלב הוא מוצר - ואין בזה שום דבר רע. נהפוך הוא, ראיה של כלב כמוצר יקר ואיכותי שבעליו צריך לדאוג לו ולתפעל אותו כראוי - היא הראיה המפוכחת והנכונה בעיניי.
עריכה - ל-600 ירושלמי:
לא, אני לא הולך לאמץ כלב כנראה.
כי אני רוצה כלב גזעי, ולדעת מי האבא והאמא שלו - כדי להאמין שהוא יירש את התכונות הטובות של אותם כלבים ספציפיים.
כי כלבים בעולם יש המון, ואני לא מתכוון לדאוג לכולם, אין לי משאבים לזה. אני רוצה לדאוג לאחד שבאמת "עושה לי את זה".
כי אני לא מתכוון להתמודד עם נזקים שאחרים עשו. באופנועים אני יודע לתקן, אז אני קונה משומש. בכלבים אני לא יודע, אז אני רוצה "לקנות חדש".
כי עם כל החמלה שיש לי כלפי כלבים שעברו התעללות, מחוסרי בית וכיוצ"ב - אני לא מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתחיל להושיע את הכלבים האלה. אני כן מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתרום את מנתי הקטנה לשימור ושיפור אותם גזעים מדהימים שהאנושות יצרה בעמל רב.
NAOR2207
06-10-2020, 12:40
אוי, kkatkov, אם באמת זו ההשקפה שלך ולא במקרה שתית מהוויסקי המקולקל של נאור אל תביא כלב.
אלה שקונים כלבים במיטב כספם ומקצצים זנבות ואוזניים הם במילה אחת מתומצתת- ערסים.
עכשיו, אני לא מכיר אותך אבל מההיכרות על דפי האינטרנט אני מניח שאתה לא ערס. מקווה מאוד שמה שכתבתי יגרום לך לרדת מהרעיון.
אם לא היה לך כלב מעולם אז תאמץ (ובבקשה תאמץ ואל תקנה כלב שהוא תוצאה של הרבעה בתנאים מחפירים לשם רווח כלכלי) כלב. אחרי חצי שנה שתחיה איתו עדיין תחשוב שהוא "מוצר" ויש לקצץ לו איברים- לך על זה. אני מאמין בלב שלם שלא תעשה זאת.
אני מסכים זה לא הזמן להחזיק כלב
יחד עם זאת ב מ ק ר ה הזדמן לי ללטף אקיטה של משפחה
גריזלי חמוד שעשה לי הרבה נחת הכלב
דחפתי לו לו יד ימין כמה פעמים ללוע והצקתי לו
יצאתי לא פגוע מהאירועים
חבר'ה...
נתחיל בשאלה פשוטה: למה אין "כלבי בר" בטבע? יש תנים, יש זאבים - אבל "כלב בר" זה רק דינגו - שככל הידוע לי אלה כלבי בית שננטשו.
האדם הקדמון הרביע תנים מבוייתים, כשהוא משאיר בחיים ומאפשר להתרבות לאלה שענו לדרישות - והמית את אלה שלא. נורא אכזרי, נכון?
אחרי זה, האדם הלך רחוק יותר. הוא הרביע זנים שונים (בניגוד לרצונם!) כדי לקבל את התכונות שנדרשות לתפקיד מסויים.
בזכות ה"אכזריות" בת עשרות אלפי שנים, היום הכלב הוא מה שהוא - חבר צייתן ונאמן, עובד חרוץ, שומר ועוזר. זה ה"מוצר" שהאנשות יצרה בתהליך ארוך ומייגע, שנמשך דורות על פני דורות, וניסיון להסתכל על כלבים כאינדיווידואלים שווי ערך לבני אדם, שיכולים "להחליט" עבור עצמם מה טוב להם - יביא לרגרסייה, איבוד התכונות הטובות שנוצרו בעמל רב וחזרתם ההדרגתית לרמה של תן מבויית.
כלבי עבודה גזעיים - הם פאר היצירה של האנושות. וכן, כלב הוא מוצר - ואין בזה שום דבר רע. נהפוך הוא, ראיה של כלב כמוצר יקר ואיכותי שבעליו צריך לדאוג לו ולתפעל אותו כראוי - היא הראיה המפוכחת והנכונה בעיניי.
עריכה - ל-600 ירושלמי:
כי אני רוצה כלב גזעי, ולדעת מי האבא והאמא שלו - כדי להאמין שהוא יירש את התכונות הטובות של אותם כלבים ספציפיים.
כי כלבים בעולם יש המון, ואני לא מתכוון לדאוג לכולם, אין לי משאבים לזה. אני רוצה לדאוג לאחד שבאמת "עושה לי את זה".
כי אני לא מתכוון להתמודד עם נזקים שאחרים עשו. באופנועים אני יודע לתקן, אז אני קונה משומש. בכלבים אני לא יודע, אז אני רוצה "לקנות חדש".
כי עם כל החמלה שיש לי כלפי כלבים שעברו התעללות, מחוסרי בית וכיוצ"ב - אני לא מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתחיל להושיע את הכלבים האלה. אני כן מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתרום את מנתי הקטנה לשימור ושיפור אותם גזעים מדהימים שהאנושות יצרה בעמל רב.
לכאורה אין בעיה עם הדרישה שלך ל"כלב עבודה טוב", רק אחדד שלא בהכרח גזעיים יתאימו. מציע לך להתעמק בנושא ולבדוק את ההשלכות גם מבחינת זיקנה\מחלות.
כלב בסה"כ הוא סוג של ילד בן שנתיים... חלקם יצטרכו יותר חינוך\אילוף וחלק פחות, חלק מועדים לפגיעות גנטיות (מחלות) וחלק לא. כל עוד אתה מודע להשלכות ואחראי כלפיו - אין שום מניעה אלא להפך.
הבעיה מתחילה כאשר יש כאלו שלוקחים כלב מסוג כזה או אחר בגלל פוזה\מודה ואח"כ לא מתייחסים אליו כראוי (דיי דומה לשוק האופנועים בארץ), הם סובלים מהזנחה או תנאים לא מתאימים ואז זורקים אותם בצד הדרך (במקרה הטוב) כי הוא כבר "לא עובד כמו שצריך" ומביאים אחר. מדבריך ניכר שאתה הולך לדאוג לו כמו שצריך רק מעוניין ב"חותמת גומי" לכלב עצמו כדי לשלול בעיות בעתיד, אם יש גזעים ספציפים שאתה מתעניין בהם - תרגיש חופשי לרשום ואבדוק בנושא דרך חברים.
לכאורה אין בעיה עם הדרישה שלך ל"כלב עבודה טוב", רק אחדד שלא בהכרח גזעיים יתאימו. מציע לך להתעמק בנושא ולבדוק את ההשלכות גם מבחינת זיקנה\מחלות.
כלב בסה"כ הוא סוג של ילד בן שנתיים... חלקם יצטרכו יותר חינוך\אילוף וחלק פחות, חלק מועדים לפגיעות גנטיות (מחלות) וחלק לא. כל עוד אתה מודע להשלכות ואחראי כלפיו - אין שום מניעה אלא להפך.
הבעיה מתחילה כאשר יש כאלו שלוקחים כלב מסוג כזה או אחר בגלל פוזה\מודה ואח"כ לא מתייחסים אליו כראוי (דיי דומה לשוק האופנועים בארץ), הם סובלים מהזנחה או תנאים לא מתאימים ואז זורקים אותם בצד הדרך (במקרה הטוב) כי הוא כבר "לא עובד כמו שצריך" ומביאים אחר. מדבריך ניכר שאתה הולך לדאוג לו כמו שצריך רק מעוניין ב"חותמת גומי" לכלב עצמו כדי לשלול בעיות בעתיד, אם יש גזעים ספציפים שאתה מתעניין בהם - תרגיש חופשי לרשום ואבדוק בנושא דרך חברים.
לא רלוונטי כרגע, אבל תודה על ההצעה.
החלום שלי הוא רועה קווקזי/מרכז אסייתי (אלבאי, למי שמכיר). גם כלבי רועים מטורקיה (אקבש, קנגל) בהחלט עושים לי את זה.
כל אלה כלבים גדולים, עם אופי קשה וזקוקים למרחבים (הרבה מעל לחצי דונם שאנשאללה יהיה לי בעוד שנתיים). כנראה שלקחת כלב כזה זאת החלטה לא אחראית מצידי.
רועה גרמני יכול להיות כלב מושלם עבורי - קל לחינוך ויחסית סלחן לטעויות של מתחילים, טוב עם ילדים (יורש העצר שלי בן שנתיים בקרוב) יפה מאוד (בעיני) ומסוגל למנוע מאנשים בסביבה לחמוד את האופנוע שלי (תנאי סף מבחינתי, כלב שלא הולך לשמור על הבית גם אם זה בצורת הרתעה - אני לא הולך לגדל).
ספציפית עם רועים גרמנים יש לי סוג של "קליק" לא מוסבר - הם אוהבים אותי ונוטים לקבל אותי כ"אחד משלנו". מבחינתי, רועה גרמני - זה שיר הלל לאנושות שהצליחה לייצר גזע כל-כך מאוזן וורסטלי. עם זאת, אני שומע לא מעט שבעשורים האחרונים עקב הביקוש הגבוה, איכות הרועים הגרמניים נפגעה מאוד בגלל הרביה ללא פיקוח ראוי, ולקחת רועה גרמני גזעי - זה הימור גדול. אומרים גם שזאת אחת הסיבות שכוחות בטחון בכל העולם עוברים לעבוד עם רועה בלגי - קל וזול יותר להשיג גורים איכותיים.
אבל... יש סיבה שאני רוכב על דוקאטי (2008 עם 130 אלף ק"מ - ע"ע "לדאוג כמו שצריך למשהו"), וחלק מזה - זה הרצון להיות שונה מהעדר. מה לעשות, זה מוטיב חזק אצלי.
רק ברחוב שבו אני גר כרגע יש 2 רועים גרמנים, ולקחת אחד כזה - זה סוג של "בחירה קלה מדי".
דוברמן, כאמור, הוא חלום ילדות, וזה מקרה נדיר שהטעם שלי ושל אשתי נפגשים - אבל עדיין לא התאוששתי מההלם שכיום לגרום לדוברמן להראות כפי שפרידריך לואיס דוברמן, שיצר את הגזע במאה ה-19 תכנן - זה עבירה פלילית.
אני לא הולך לשתף פעולה עם השטות הזאת, אבל גם לא בא לי להיות "עבריין" ולשלם קנסות. אז כנראה שלא, ובעסה לדוברמן שלא יגדל במשפחה שלנו.
אשתי רוצה לברדור. אמרתי לה שזה לא הולך לקרות - ראה סעיף "לשמור על האופנוע", ובכללי - אני לא אוהב כלבים שנחמדים מדי לזרים. זה הכלב שלי, ומבחינתי - היחס שלו לזרים צריך להיות "כבדהו וחשדיהו".
בכל מקרה, יש לפחות עוד שנתיים עד שנעבור לבית משלנו. כל עוד אנחנו גרים בסחירות, הכלב לא רלוונטי ואלה סתם פנטזיות באוויר.
קקטוב צודק,
במשך מאות שנים גם היה נהוג להביא עבדים שחורים מאפריקה, לקעקע/לצרוב/לרצוע/לסמן לפי רצון הבעלים הלבן, עד שאיזה כמה יפי נפש החליטו שגם לעבדים יש זכויות. בושה!
(ומכיוון שיש אנשים בסגר, וסף הרגישות גבוה בימינו אני אבהיר שאני ציני).
לגבי ברית מילה- אכן סוגיה מעניינת. בטח שלא מצדיקה הטלת מום בכלב.
קקטוב צודק,
במשך מאות שנים גם היה נהוג להביא עבדים שחורים מאפריקה, לקעקע/לצרוב/לרצוע/לסמן לפי רצון הבעלים הלבן, עד שאיזה כמה יפי נפש החליטו שגם לעבדים יש זכויות. בושה!
(ומכיוון שיש אנשים בסגר, וסף הרגישות גבוה בימינו אני אבהיר שאני ציני).
לגבי ברית מילה- אכן סוגיה מעניינת. בטח שלא מצדיקה הטלת מום בכלב.
אז מה זה אומר בעצם?
שתדרוש בחוק מכולנו להיות טבעונים, כי פעם שבטים פרהיסטוריים אכלו בני אדם, והיום הם אוכלים פרות?
אני מבין שזה מאוד אופנתי היום להתייחס בצורה שווה לבעל חיים ולבן אדם, אבל אני סולד מהטרנד הזה ולא מתכוון לשתף איתו פעולה.
אני לא חושב שקיצוץ זנב או אוזניים זה "הטלת מום", כמו שאני לא חושב שברית מילה היא "הטלת מום". "מום" מבחינתי - זה משהו שפוגע בתפקוד, ושלשת הדברים הנ"ל אינם פוגעים בתפקוד בשום צורה.
בןהלאמשחיז
06-10-2020, 18:43
אז מה זה אומר בעצם?
שתדרוש בחוק מכולנו להיות טבעונים, כי פעם שבטים פרהיסטוריים אכלו בני אדם, והיום הם אוכלים פרות?
אני מבין שזה מאוד אופנתי היום להתייחס בצורה שווה לבעל חיים ולבן אדם, אבל אני סולד מהטרנד הזה ולא מתכוון לשתף איתו פעולה.
אני לא חושב שקיצוץ זנב או אוזניים זה "הטלת מום", כמו שאני לא חושב שברית מילה היא "הטלת מום". "מום" מבחינתי - זה משהו שפוגע בתפקוד, ושלשת הדברים הנ"ל אינם פוגעים בתפקוד בשום צורה.
אם אתה לא חושב שלקצץ לכלב את הזנב זו לא הטלת מום אז אולי תלך ללמוד וטרינריה תחזור ותחכים.
הזנב משמש את הכלב להראות את הרגשות שלו (תוקפני/כנוע/שמח) וחלק יותר חשוב בכלבי עבודה ושמירה כולל דוברמן הזנב משמש לכלב כהגה.
לגבי האוזניים אין לי מושג למה יש לדוברמן אוזן ארוכה, אבל לכלבה שהייתה לי היו גם אוזניים כאלה ותמיד חלמתי לזרוק אותם על האש ולבדוק איזה טעם יש לחתיכת סחוס הזאת.
לגבי גזעי או מעורב כיכר ציון - אני באמצע, מעדיף גזעי אבל בהחלט לכלב גזעי יש יותר מחלות גנטיות, דפוק כמו שכנזים.
ודבר אחרון ודי - הכלב לא בא מהתן אולי מהזאב. ותקח להקה של כלבים תזרוק אותם בטבע אחרי כמה ימים הם יהיו להקת טורפים מפחידים, כולם כולל כולם. כולל הפודל המסכן.
Tribalmistyc2
06-10-2020, 18:45
חיים של כלבים ינצלו, כי לא יקצצו לדוברמנים אוזניים וזנב כמו שעשו לכל דוברמן גזעי מאז שהגזע הזה הומצא במאה ה-19 ועד לתחילת שנות ה-2000? באמת? לא הלכת רחוק מדי?
לא.
חיים של כלבים ינצלו אם אנשים לא ייקנו כלבים בהזמנה.
לא התעניינתי בדוברמן אבל בקיצוץ האזניים כנראה אין שום תועלת בריאותית לדוברמן.
אין שום קשר בין אילוף לבין להתייחס לחיות כמוצר.
או משאבי הטבע כמו שכתבת בעבר שזה בכלל.. תראה.
בנתיים היום בבת ים עוד מישהו שחשב שהכלב שלו הוא סוג של מוצר מקולקל קיבל התעוררות למציאות של בני אדם שנשבר להם מהחרא הזה...אמנע מקישורים בנושא אבל אחרי שראית את גודל הכלב והדירה של הבחור - רק זה לבד על תקן התעללות. כל שאר מה שעשה זה כבר לשיטות עבר של "עיצוב כיכר העיר".
matanbar26
07-10-2020, 09:11
יש היגיון רפואי בהסרת שיער גוף?
יש היגיון הנדסי במחרשה מקוצרת או באיתותי לד?
התשובה היא לא ולא.
האם זה אומר שיש להטיל קנס של 4000 ש"ח על מי שמחליט לבצע את זה?
שהכלב שלך (ואני מקווה שלא יהיה לך אחד) יילמד לדבר, תשאל אותו אם הוא רוצה אוזניים קצוצות וזנב חתוך.
מבטיח לך שכנראה תקבל תשובה שלילית חזקה.
עד אז, אין לכלב יכול דיבור או החלטה אז הוחלט שזה לא חוקי שאידיוטים יעשו להם מה שהם רוצים בלי השלכות.
אז מה זה אומר בעצם?
לא ברור מה קשור טבעונות לעניין.
בעלי חיים הם שווי ערך למרות שנוח לנו לחשוב שלא.
הקשר הרגשי בין כלבים ובני אדם הוא בהרבה מקרים חזר יותר מקשר רגשי בין שני בני אדם.
אתה לא מעוניין "ליפול" לטרנד הזה? נהדר, אל תאמץ כלב אבל תפסיק לדבר שטויות.
ואם כבר השוות ברית, הסרת העורלה אינה פוגעת בתפקוד בשום צורה (נעזוב כרגע את הצד המוסרי של העניין).
כלבים משתמשים באפרכסת של האוזניים שונה מבני אדם ולכן חיתוך האפרכסת פוגע בתפקוד של האוזניים.
הזנב של הכלב משמש להמון דברים (יציבות, הבעת רגשות).
מציע לך ללכת לחקור קצת לפני שאתה רושם שטויות.
בנימה אישית, מעניין לראות איך מישהו שנשמע מאוד מקצועי בתחום (דו גלגלי וכו') אחד נשמע כמו הדיוט ממוצע שרוצה דוברמן קצוץ אוזניים וזנב כי זה מגניב.
600 ירושלמי
07-10-2020, 11:08
כשחושבים על זה, קיצוץ האפרכסת העליונה לא פוגעת בבני אדם, זה נראה מגניב לאללה, ולחובשי קסדה זה יכול להיות ממש נוח.
אז אולי נתחיל בטרנד כזה? מי מתנדב?
גם אצל כלבים זה פוגע,
אלא מה?
כשכלב מיועד לקרבות זה חסרון. ומכאן כל הסיפור
.
תלוי למי אתה נשוי :cheers2:
matanbar26
07-10-2020, 12:07
כשחושבים על זה, קיצוץ האפרכסת העליונה לא פוגעת בבני אדם, זה נראה מגניב לאללה, ולחובשי קסדה זה יכול להיות ממש נוח.
אז אולי נתחיל בטרנד כזה? מי מתנדב?
צחוק בצד, האפרכסת בבני אדם היא מיותרת לחלוטין והתיאוריה הרווחת במדענים שמתעסקים באבולוציה היא שתוך X זמן אנחנו "נאבד" את החלק הזה בגוף.
חיות (כמו כלבים לדוגמה) משתמשים באפרכסת שלהם על מנת להתמקד בצלילים מסוימים או כיוון הצליל.
שהכלב שלך (ואני מקווה שלא יהיה לך אחד) יילמד לדבר, תשאל אותו אם הוא רוצה אוזניים קצוצות וזנב חתוך.
מבטיח לך שכנראה תקבל תשובה שלילית חזקה.
עד אז, אין לכלב יכול דיבור או החלטה אז הוחלט שזה לא חוקי שאידיוטים יעשו להם מה שהם רוצים בלי השלכות.
לא ברור מה קשור טבעונות לעניין.
בעלי חיים הם שווי ערך למרות שנוח לנו לחשוב שלא.
הקשר הרגשי בין כלבים ובני אדם הוא בהרבה מקרים חזר יותר מקשר רגשי בין שני בני אדם.
אתה לא מעוניין "ליפול" לטרנד הזה? נהדר, אל תאמץ כלב אבל תפסיק לדבר שטויות.
ואם כבר השוות ברית, הסרת העורלה אינה פוגעת בתפקוד בשום צורה (נעזוב כרגע את הצד המוסרי של העניין).
כלבים משתמשים באפרכסת של האוזניים שונה מבני אדם ולכן חיתוך האפרכסת פוגע בתפקוד של האוזניים.
הזנב של הכלב משמש להמון דברים (יציבות, הבעת רגשות).
מציע לך ללכת לחקור קצת לפני שאתה רושם שטויות.
בנימה אישית, מעניין לראות איך מישהו שנשמע מאוד מקצועי בתחום (דו גלגלי וכו') אחד נשמע כמו הדיוט ממוצע שרוצה דוברמן קצוץ אוזניים וזנב כי זה מגניב.
הכלב לא ילמד לדבר, כי הוא כלב ולא בן אדם.
ואם הבן שלי בגיל 8 ימים היה יודע לדבר, אני מאמין שהוא לא היה רוצה לעשות ברית מילה, כי כנראה שזאת חוייה פחות כיפית מלמצוץ ציצי.
זכותי כהורה להחליט בשבילו בשלב הזה של החיים, וכשהוא יהיה בוגר - הוא יסכים איתי... או שלא.
בעלי חיים הם לא שווי ערך לבני אדם. אתה יכול לטעון את זה עד מחרתיים כאילו שזאת עובדה מוגמרת, ולא תצליח לשכנע אותי.
אם אתה טוען שקיצוץ אוזניים מקצועי בדוברמנים פוגע בתפקוד - אתה מוזמן להוכיח את זה ע"י מקורות מהימנים. כנ"ל לגבי הזנב. ממה שקראתי - הזנב דווקא עלול לייצר בעיה, וקרו מקרים שהכלבים בנ"ל שברו אותו במקרה שהוא לא קוצץ. זה שאני לא מתימר לדר על כלבים באותה רמת בטחון שבה אני מדבר על אופנועים - זה לא אומר שלא קראתי ולא התעניינתי, זה רק אומר שאני מודע לזה שרמת הידע המקצועי שלי בנושא לא מספיק גבוהה, ואני לא אוהב לדבר שטויות.
בנימה אישית, מדהים אותי איך למרות שקיימת היכרות בינינו לרמה כלשהי, וההבנה שאתה לא מדבר עם מטומטם - אתה (ורבים אחרים) לא מסוגלים להתמודד עם זה שראיית העולם שלי מתנגשת עם ראיית העולם שלכם. אתם מנסים פשוט לבטל את ראיית העולם שלי כאחת שאין לה זכות קיום, למרות שלא שמעתי עדיין כמעט אף טיעון רציני כנגד הטיעונים שלי. ולא, טיעון של "אם הכלב היה מדבר" הוא לא טיעון רציני מבחינתי. גם השוואות לבני אדם זה לא טיעון מבחינתי, סורי.
בקיצור, פלורליזם מערבי נאור במיטבו. מותר להציג כל דעה, כל עוד היא נמצאת בטווח ה"מקובל". אם היא לא בטווח הזה - אתה פאשיסט, חשוך ופרימיטיבי.
NAOR2207
07-10-2020, 14:44
(אני יודע שאף אחד לא קורא את דברי ודעתי לא נחשבת)
בקיצור - כלב? כמו שיצא מהמפעל OEM בלי אפטר מארקט
לכלבים גדולים יש לב גדול
(גם אשכים גדולים אבל אני לא הומופוב)
אני? אחרי הדני שסיפרתי לכם עליו והרדמתי (וקברתי בחוף פלמחים מול הים) לקחתי החלטה לא לגדל עוד כלב.
שיברון הלב (בהרדמה שלו. או כל פרידה אחרת) לא שווה את זה
בנוסף אם כבר אני מתערב ומשתף את פנינות החוכמה שלי -
קחו סרט טוב.
נזכרתי בו בקונטקסט של הדיון כי יש בו כלבה
https://www.youtube.com/watch?v=QbWjxlhmlu0
matanbar26
07-10-2020, 15:21
בעלי חיים הם לא שווי ערך לבני אדם. אתה יכול לטעון את זה עד מחרתיים כאילו שזאת עובדה מוגמרת, ולא תצליח לשכנע אותי.
אם אתה טוען שקיצוץ אוזניים מקצועי בדוברמנים פוגע בתפקוד - אתה מוזמן להוכיח את זה ע"י מקורות מהימנים. כנ"ל לגבי הזנב. ממה שקראתי - הזנב דווקא עלול לייצר בעיה, וקרו מקרים שהכלבים בנ"ל שברו אותו במקרה שהוא לא קוצץ. זה שאני לא מתימר לדר על כלבים באותה רמת בטחון שבה אני מדבר על אופנועים - זה לא אומר שלא קראתי ולא התעניינתי, זה רק אומר שאני מודע לזה שרמת הידע המקצועי שלי בנושא לא מספיק גבוהה, ואני לא אוהב לדבר שטויות.
הזנב של הכלב (כמו הרבה חיות אגב) משמש לצורך תקשורת מצד אחד ואיזון מהצד השני.
אם אתה לא יודע, הזנב הוא המשך ישיר של חוליות הגב.
אפרכסת האוזן כפי שרשמתי משתמשת תפקיד חשוב אצל הכלבים בפעולת חוש השמע. האפרכסת, הבנויה מסחוס גמיש, מסייעת להגברה ולקליטה של גלי הקול. בנוסף, תנועות האפרכסת ממלאות תפקיד מפתח באיתור מקומו של מקור הקול או בצליל במרחב. למרבית היונקים יש אפרכסת אוזן מפותחת היטב.
ואם נשווה לברית מילה, חיתוך העורלה לא פוגם בתפקוד או ההנאה המינית (יש מחקרים שאף אומרים אחרת, שזה בריא יותר).
קיצוץ אוזניים וזנב פוגע באיכות החיים של הכלב מבחינה רגשית ומבחינה תפקודית.
הייתי מצפה מאדם כמוך להבין זאת.
הזנב דווקא עלול לייצר בעיה, וקרו מקרים שהכלבים בנ"ל שברו אותו במקרה שהוא לא קוצץ
זה שווה ערך שאני אגיד לך:"היד שלך יכולה להישבר במהלך החיים, בוא נוריד לך אותה".
התמודד עם זה שראיית העולם שלי מתנגשת עם ראיית העולם שלכם. אתם מנסים פשוט לבטל את ראיית העולם שלי כאחת שאין לה זכות קיום, למרות שלא שמעתי עדיין כמעט אף טיעון רציני כנגד הטיעונים שלי
ראיית עולם שמעודדת פגיעה בחסרי ישע אכן אין לה זכות קיום.
הזנב של הכלב (כמו הרבה חיות אגב) משמש לצורך תקשורת מצד אחד ואיזון מהצד השני.
אם אתה לא יודע, הזנב הוא המשך ישיר של חוליות הגב.
אפרכסת האוזן כפי שרשמתי משתמשת תפקיד חשוב אצל הכלבים בפעולת חוש השמע. האפרכסת, הבנויה מסחוס גמיש, מסייעת להגברה ולקליטה של גלי הקול. בנוסף, תנועות האפרכסת ממלאות תפקיד מפתח באיתור מקומו של מקור הקול או בצליל במרחב. למרבית היונקים יש אפרכסת אוזן מפותחת היטב.
ואם נשווה לברית מילה, חיתוך העורלה לא פוגם בתפקוד או ההנאה המינית (יש מחקרים שאף אומרים אחרת, שזה בריא יותר).
קיצוץ אוזניים וזנב פוגע באיכות החיים של הכלב מבחינה רגשית ומבחינה תפקודית.
הייתי מצפה מאדם כמוך להבין זאת.
זה שווה ערך שאני אגיד לך:"היד שלך יכולה להישבר במהלך החיים, בוא נוריד לך אותה".
ראיית עולם שמעודדת פגיעה בחסרי ישע אכן אין לה זכות קיום.אני דווקה שמעתי אחרת על ברית מילה
https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.co.il/amp/magazine/.premium-MAGAZINE-1.8222506
אשמח לראות את המחקר שאומר שאין הבדל
אני מכיר את העובדות על הזנב והאוזניים של כלבים ושמעתי את השמועה שכלבים עושים נזק לעצמם עם הזנב. תכלס לא מאמין לדבר הזה של נזק לזנב. הייתי עם מספיק כלבים ואף פעם לא ראיתי כלב שעושה לעצמו נזק בזנב.
אני כן חושב שאם כל האהבה שלי לכלבים, כלב הוא לא בן אדם (עדיין לא שמעתי על מישהו שהציל את הכלב שלו במקום את הילד שלו), לאנשים שונים יש צפיות שונות מהכלב שלהם ואנחנו לא יכולים לבוא לכל האיכרים ולהגיד להם על תתייחסו לכלבים שלכם ככלב עבודה.
אחרי כל זה קצת צביעות מצידי. מה שהציק לי מכל מה שנרשם זה לא לקחת כלב מסויים בגלל שיש עוד 3 כאלה ברחוב. כיוון שאתה לא לוקח כלב עבודה נראה לי שזה מצביע על הלך רוח לא נכון יותר משאר הדברים שנאמרו.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
matanbar26
07-10-2020, 16:35
אני דווקה שמעתי אחרת על ברית מילה
https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.co.il/amp/magazine/.premium-MAGAZINE-1.8222506
אשמח לראות את המחקר שאומר שאין הבדל
אני מכיר את העובדות על הזנב והאוזניים של כלבים ושמעתי את השמועה שכלבים עושים נזק לעצמם עם הזנב. תכלס לא מאמין לדבר הזה של נזק לזנב. הייתי עם מספיק כלבים ואף פעם לא ראיתי כלב שעושה לעצמו נזק בזנב.
אני כן חושב שאם כל האהבה שלי לכלבים, כלב הוא לא בן אדם (עדיין לא שמעתי על מישהו שהציל את הכלב שלו במקום את הילד שלו), לאנשים שונים יש צפיות שונות מהכלב שלהם ואנחנו לא יכולים לבוא לכל האיכרים ולהגיד להם על תתייחסו לכלבים שלכם ככלב עבודה.
אחרי כל זה קצת צביעות מצידי. מה שהציק לי מכל מה שנרשם זה לא לקחת כלב מסויים בגלל שיש עוד 3 כאלה ברחוב. כיוון שאתה לא לוקח כלב עבודה נראה לי שזה מצביע על הלך רוח לא נכון יותר משאר הדברים שנאמרו.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
אחפש את המחקר.
אין לי שום בעיה עם בן אדם שאומר "כלב זה לא בן אדם בעיניי", זאת טענה לגיטימית.
מפה ועד לחתוך להם אוזניים וזנב המרחק גדול.
כל הטיעונים בעד הם טיעונים של הצדקה (כלב בלי זנב לא יכול להראות שהוא כנוע) במקרה הטוב או ממש אידיוטים במקרה הרע (ראה ערך הזנב יכול להישבר).
קקטוב. גדלתי עם כלבים, אני אוהב כלבים וכלבים אוהבים אותי אבל ב 30 שנים האחרונות אני עם חתולים.
מחבב את הגזעים הגדולים (ויסלה, האסקי ודני) מאשר קטנים אבל בגלל שהם צריכים לעבוד כל יום שעה עד שלוש כדי להישאר שפויים אני לא קונה כלב.
על ילדים בקטע הזה אי אפשר לסמוך ולאף מבוגר מסביבי אין שעתיים פנויות לשחק ולהריץ כלב, כל יום. מה שקורה בדרך כלל שאנשים קונים רועה בלגי או גרמני ולא מצליחים לספק את הדרישות וחלק גדול מהכלבים שגם ככה לא בדיוק עמידים לאורך שנים מקבלים גם שריטות ונראים אומללים למדי. לגבי קיצוץ זנב- אני לא מדבר על הכאב שבתהליך כי גם בסירוס ועיקור יש כאב וכנראה גדול לא פחות ולא אכפת לי מה PC. אני פשוט לא מכאיב לייצור חי ללא סיבה ממש טובה. אסתטיות כסיבה, בעיני רוב האנשים לא מצדיקה את הפעולה. מכאן הגיעה החקיקה. לפני שעתיים לראשונה דיברתי עם אישתי על האפשרות להביא כלב. היא חושבת על זה- אני כבר החלטתי :)
בןהלאמשחיז
07-10-2020, 21:35
הכלב לא ילמד לדבר, כי הוא כלב ולא בן אדם.
ואם הבן שלי בגיל 8 ימים היה יודע לדבר, אני מאמין שהוא לא היה רוצה לעשות ברית מילה, כי כנראה שזאת חוייה פחות כיפית מלמצוץ ציצי.
זכותי כהורה להחליט בשבילו בשלב הזה של החיים, וכשהוא יהיה בוגר - הוא יסכים איתי... או שלא.
בנימה אישית, מדהים אותי איך למרות שקיימת היכרות בינינו לרמה כלשהי, וההבנה שאתה לא מדבר עם מטומטם - אתה (ורבים אחרים) לא מסוגלים להתמודד עם זה שראיית העולם שלי מתנגשת עם ראיית העולם שלכם. אתם מנסים פשוט לבטל את ראיית העולם שלי כאחת שאין לה זכות קיום, למרות שלא שמעתי עדיין כמעט אף טיעון רציני כנגד הטיעונים שלי. ולא, טיעון של "אם הכלב היה מדבר" הוא לא טיעון רציני מבחינתי. גם השוואות לבני אדם זה לא טיעון מבחינתי, סורי.
בקיצור, פלורליזם מערבי נאור במיטבו. מותר להציג כל דעה, כל עוד היא נמצאת בטווח ה"מקובל". אם היא לא בטווח הזה - אתה פאשיסט, חשוך ופרימיטיבי.
אם אתה רוצה תחתוך לעצמך אתה ז%%=$ כי זה מיותר לך, להשתין אתה יכול בשקית, ולצורכי רבייה אפשר תרומת זרע, על הדרך תחתוך גם את האפרכסת אני אממן לך מכשיר שמיעה.
אני אוכל פרות בתיאבון ויעיד ה600, אבל לא מסוגל להבין פרוות ולחתוך כלבים כדי שזה יראה לך יפה בעין. מצטער.
הילד שלך אם היה שואל אותך אולי היה רוצה ציצי ולא ברית, אבל אתה בחרת בשבילו, וגם החלטת שכרגע אתה יודע יותר טוב ממנו מה עדיף לו, וכל זה כי החוק נתן לך את האופציה. אחרת לא בטוח בכלל.
היו לי לזמן קצר 2 דוברמנים זכר ונקבה, לא עלה בדעתי לחתוך להם כלום, לחבר שלי יש דוברמן גם לא חתוך. הזנב עוד לא שבור, והאוזן שומעת מצוין.
...כלב הוא חיה שהאדם יצר... ומשורש "יצר", התוצאה היא "מוצר".
אתה יודע שגם אותך יצרו? ואכן, עד לפני שנים לא רבות היית רכוש פרטי של ההורים שלך. לפני 40 שנה יכלו להפליק לך חופשי (עם מקל), לפני 100 לחתן אותך בגיל 8 ולפני 200 שנה למכור אותך לעבדות בעבור חופן זוזים. למזלינו המהפיכה הדמוקרטית בשיאה. נשים קיבלו זכויות, ילדים מקבלים זכויות וכגם בעלי חיים. זה לא אומר שהם שווי זכויות לבני אדם, ממש לא, אבל בהחלט לחשוב שמותר להתעלל בהם בלי חשבון זו מחשבה שעוברת מהעולם המודרני. יש מדינות בהן זה עוד מותר, לרוב גם אפשר למכור בהן ילדים לעבדות וכו'.
רועה גרמני יכול להיות כלב מושלם עבורי - קל לחינוך ויחסית סלחן לטעויות של מתחילים
אני עדיין נושא צלקות מלפני כ-39 שנים מכלב הרועים הגרמני המשפחתי שלנו. כלב שגדל בבית, לא אומן לתקיפה, לא התעללתי בו מעולם ולפי חוות הדעת של המומחים הוא פשוט קינא בזה שאבא שלי מעדיף אותי על פניו אז הוא ניסה לאכול אותי. כל הכלבים הגזעיים הם או חולניים בגוף או בנשמה. רק כלב מעורב.
מחקרים שמחקרים. שירת איתי בצבא עולה חדש מברה"מ שעבר ברית אחרי שכבר היה בעל ניסיון מיני. לא, זה לא אותו דבר. אני מקווה שבעתיד ימצאו דרך אחרת לפרש את ברית אברהם אבינו והטקס האכזרי הזה יחלוף מהעולם.
בואו נספים את הדיון קצת...
הסיבה היחידה שבגללה הילדים שלי עברו ברית מילה (אצל אורולוג ילדים שגם עושה הון מהצד בתור מוהל, ועם הרדמה מקומית) היא כדי שלא יצחקו עליהם בגן/בי"ס/צבא כי "יש להם פיפי מוזר". לא דת, ובטח לא לחץ חברתי. נטו טובת הילד (אבל מהסיבות הכי עקומות).
עצוב, אבל זה המצב.
את כל התיאוריות על הגיינה וכר לזיהומים אפשר לזרוק לפח ברגע שאנשים התחילו לרחוץ את עצמם באופן קבוע ולדאוג להגיינה.
בואו נספים את הדיון קצת...
הסיבה היחידה שבגללה הילדים שלי עברו ברית מילה (אצל אורולוג ילדים שגם עושה הון מהצד בתור מוהל, ועם הרדמה מקומית) היא כדי שלא יצחקו עליהם בגן/בי"ס/צבא כי "יש להם פיפי מוזר". לא דת, ובטח לא לחץ חברתי.
כרגע תארת לחץ חברתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא יודע כמה אתה מבין בכלבים, אבל כן, יש כזה דבר "גזעים מסוכנים". וכן, הם אכן מסוכנים.כן יש חוק כזה. ולא הם לא מסוכנים,
אין כלבים רעים רק בעלים רעים
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
כן יש חוק כזה. ולא הם לא מסוכנים,
אין כלבים רעים רק בעלים רעים
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
הם לא רעים. הם מסוכנים. נשק לא רע, נשק מסוכן. וכן, יש בעלים רעים - שמחזיקים כלבים מסוכנים. נגדם החוק.
matanbar26
10-10-2020, 09:27
הם לא רעים. הם מסוכנים. נשק לא רע, נשק מסוכן. וכן, יש בעלים רעים - שמחזיקים כלבים מסוכנים. נגדם החוק.
עוד שטויות במיץ.
ההגדרה של כלב מסוכן הייתה (ועדיין) שרירותית.
העובדה שכלב הוא יותר שרירי או בעל עוצמת נשיכה חזקה יותר לא הופכת אותו למסוכן.
קח לדוגמה פיטבולים, בחינוך נכון הם הכלבים הכי אוהבים ומתמסרים שיש.
העובדה שמחנכים אותם להיות תוקפניים לא הופכת אותם למסוכנים,אלא את הבעלים שלהם.
לצורך העניין אני יכול ללמד צ'יוואווה להיות תוקפני אבל גם אם הוא יתקוף לא ייגמר הרבה נזק.
שאתה משלב תוקפנות עם מסת שריר גדולה ועוצמת נשיכה חזקה אז כן הכלב "מסוכן'.
מוזמן לחפש מידע על יובל מנדלוביץ, יש לו חווה שיקומית לכלבים "מסוכנים".
ההגדרה של כלב מסוכן הייתה (ועדיין) שרירותית.
העובדה שכלב הוא יותר שרירי או בעל עוצמת נשיכה חזקה יותר לא הופכת אותו למסוכן..
הגדרה נכונה. זה בעצם הגדרה של ״מסוכן״ לפי מילון. מעבר לזה - אם אי פעם היה לך כלב, היית יודע שלגזעים שונים יש אופי שונה. אופי של פיטבול שונה מרוע, לטוב ולרע.
כרגע תארת לחץ חברתי.
אני יודע שזה פורום פתוח והכל,
אבל אני ממש מבקש שאם אין לך משהו אינפורמטיבי לכתוב, לא תענה על פוסטים שלי.
Tribalmistyc2
10-10-2020, 11:13
^
אני כותב בפורום איי שם מ 2009 (וגם הוא או לפני) וזו הפעם ה 1 שראיתי אותו מתעצבן.
אני מניח שתמיד יש פעם ראשונה. אבל אתה יודע - לכתוב לפורום פתוח ולהתעצבן על תגובה? לא מבין. לא רוצה תגובות - תכתוב לקבוצה שלך בפייסבוק. או ווטסאפ. או פשוט דבר עם חברים.
600 ירושלמי
10-10-2020, 11:51
אני יודע שזה פורום פתוח והכל,
אבל אני ממש מבקש שאם אין לך משהו אינפורמטיבי לכתוב, לא תענה על פוסטים שלי.
אני מגיש בזאת בקשה רשמית להצטרף לקבוצה שאייל פתח כרגע.
תודה.
https://www.youtube.com/watch?v=cOKZJYvH0G8
חבר'ה...
עריכה - ל-600 ירושלמי:
כי אני רוצה כלב גזעי, ולדעת מי האבא והאימא שלו - כדי להאמין שהוא יירש את התכונות הטובות של אותם כלבים ספציפיים.
כמי שמתמצא בתחום הכלבני, ואשתי מרצה וראש תחום כלבנות טיפולית שאחריה כ20 שנות ניסיון בתחום הכולל וכאחד שגידל עשרות כלבים
במשך השנים כמה הבהרות:
כלב גזעי (הכוונה ככל הנראה מתועד) לא מבטיח דבר פרט לרצף גנטי מסודר וברור (בהנחה שלא בוצעו זיופים ורמאיות נפוצות).
כשאתה קונה כלב גזעי בהנחה שאתה מכיר את תכונות הגזע הצרכים והתנאים שלו לגידול, אתה מקבל קו דם ותכונות גזע על תנאי.
לגידול הכלב עד למסירה ובהמשך לאופי גידולו יש משמעות אדירה על טיב הכלב התנהגותו וסגננו.
קניית כלב גזעי לא מבטיחה "כלב טוב".
גם בשגר אחיד מתועד ושגדל אצל אותו מגדל יהיו הבדלי אופי בין הגורים האחים, היינו אותו אבא ואימא אותו מגדל אבל הבדלים בין הגורים.
לשנה הראשונה בחייהם משמעות אדירה על כל חייהם ולאילוף וההכשרה של הכלב יש יותר משמעות מגזעיות הכלב.
עכשיו אם רוצים לנהוג באופן מקצועי יש בחור את התכונות שאתה מחפש בכלב, להבין מה יהיו תנאי גידולו, ואז לבחור את הגזע מתוך הגזע
יהיה צורך לבצע מבחן גורים (ככל שהמספר הגורים הנבחן גדול יותר והבוחן מקצועי יותר יהיה ניתן לאתר את התכונות הנדרשות) ורק אז
לקחת את הגור ובאילוף מקצועי להתאים אותו לרצון הבעלים.
אין דין כלב בית לשעשוע כדין כלב מקצועי, או כלב טיפולי אולם הבחירה של גור נכונה תמיד.
matanbar26
11-10-2020, 11:41
האמת שפספסתי את המשפט הזה בדיון.
והוא שוב מוכיח כמה הידע שלך בתחום שגוי.
האדם הקדמון לא הרביע תנים (אם כבר אפשר לקרוא להם זאבים קדומים, בטח לא תנים).
הפיכת זאבים קדומים/כלבי בר קדומים לכלבי בית הוא ארוך מאוד, וכלל מעט מאוד התערבות של האדם הקדמון (שכנראה לא ידע הרבה על הרבעה).
גזעים כמו שאתה רואה היום הם תוצר של התערבות שבוצעה אולי ב-200-300 שנה האחרונות לעומת עדויות של כלבים קדומים שנמצאים בסביבת בני האדם כבר קרוב ל30 אלף שנה.
הייתי מפנה אותך למקורות הרלוונטיים אבל לא נראה לי שזה יישנה הרבה.
האמת שפספסתי את המשפט הזה בדיון.
והוא שוב מוכיח כמה הידע שלך בתחום שגוי.
האדם הקדמון לא הרביע תנים (אם כבר אפשר לקרוא להם זאבים קדומים, בטח לא תנים).
הפיכת זאבים קדומים/כלבי בר קדומים לכלבי בית הוא ארוך מאוד, וכלל מעט מאוד התערבות של האדם הקדמון (שכנראה לא ידע הרבה על הרבעה).
גזעים כמו שאתה רואה היום הם תוצר של התערבות שבוצעה אולי ב-200-300 שנה האחרונות לעומת עדויות של כלבים קדומים שנמצאים בסביבת בני האדם כבר קרוב ל30 אלף שנה.
הייתי מפנה אותך למקורות הרלוונטיים אבל לא נראה לי שזה יישנה הרבה.
לגבי התנים - נאלץ להסכים.
האמירה שלי התבססה על ספר של קונראד לורנץ, שקראתי בנעוריי. המדע המודרני סותר את הטענה שלו שרוב זני הכלבים מקורם בתנים.
הנה לינק:
https://watermark.silverchair.com/47-11-725.pdf?token=AQECAHi208BE49Ooan9kkhW_Ercy7Dm3ZL_9 Cf3qfKAc485ysgAAAqowggKmBgkqhkiG9w0BBwagggKXMIICkw IBADCCAowGCSqGSIb3DQEHATAeBglghkgBZQMEAS4wEQQM8eWF fm9AfeG1-hLdAgEQgIICXYipg2FR9vjiDwdw4ropBNwNlrk23kiqGmXo4vm uY4w_ohw3f8n19ZMS-nSMub9MjAC2nC3_lN2yXgjwnD9nRzZmmEfS65zx8kXMhSoli5Y BFOWEqEv-lg1Vqtj1uX_3qWadSRIgn4k7eZXRlnWRkpu3BWhHd5M-CXgC9GXWCoOh62wN7VSjKF3RKgmZ21HL8WptpdIrdRxhKcLBxG 39yasBOvDlNe5kIe1LPpXlOQYUfiaLthhhR9lnIgOvqeRya_zH 64Aby8QJHZ7AM3TXYkVR8Ldep4vcyzwiAkdjogG6NzfPfAkcMQ MGdcwUdPqzNXBIYq6kQF287PoqIwIpMzsrz2ehEHLhrvlNktkT QjMZ2hGonB09ZtQlQHcq-Pf2oTCLyGV_XSrBRU_DEHsc6bTcN0BoKDGdhZG_iGgqvTRFdpE Yj1ByvGFdVEmITt-4mesgnuvJ1Axd3v1-Dp4_OBJqKCPrxnDiZtaFj_SKHq7Tu1GPFY1KGy_CjFU10yFctc EE8bPISpEQKO-VNdxYYCXJsubajIqDL7z6lNoXbAcCfke3y4XRkXh9cjqftfpVu aGs1QgyQ2BNKtFHRFhnk6qq8QWSRsPoPsupgKAu0ayXEA6oacO 6egLKgFu-dOCeUDGBPVEb8VjT8739aXcZC0VHF_S6IxCtdJ5x4Rmv0d5ftJ ju-hiJ0ybtpiv5B9Wb65NYvLbF_eu1b2h12nWomiNo81T1pa7gwHu 6yySZsc0mwjOGd9fMlnDYD9URpq9iidI6TBcrcDZTJpSeXsc5p a7QIYJmQInQfcZ3Ip-R
לגבי זה שתהליך הביות כלל מעט מאוד התערבות - לא נשמע לי הגיוני בכלל, ומעניין כיצד אתה מתכוון לתמוך בטענה הזאת.
כמו כן, גזעים רבים קיימים במשך הרבה יותר מכמה מאות שנים, ולאורך כל ההסטוריה שלהם עברו הרבעה מבוקרת.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft