התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אחת ולתמיד אופנוע או רכב?

BenD
14-10-2020, 22:00
אהלן לכולם אני סטודנט בן 24, ובעוד מספר חודשים אני עובר לגור ברחובות עם חברה שלי , כרגע יש לי רכב אופל קורסה 2015 , ומוציא עליו באזור ה11,000 שקל בשנה כולל ביטוחים , השאלה שלי היא כזאת, תמיד רציתי לעשות רישיון על אופנוע אבל תמיד הייתה לי את הבעיה שהקרובים אליי התחילו להגיד לי שזה מסוכן מאוד ולא שווה את הסיכון וכו' , רציתי לדעת ממנוסים על הכביש למה אופנוע? האם הוצאות על אופנוע יותר יקרות מרכב , כן אני יודע שתלוי באיזה אופנוע , אז אני מכוון לדגמים כמו moto guzzi V3 III stone, אופנועים כבדים מעל 500 סמ"ק, זה סוג של חלום , רוצה לדעת על הוצאות פר שנה לעומת רכב ? כרגע אין לי רישיון לאופנוע עדיין אך מאוד בהתלבטות ורוצה עזרה בהחלטה ומה אני צריך לדעת לפני שאני עושה רישיון לאופנוע? תודה. 

mudale222
14-10-2020, 23:34
כמו שאתה כנראה מבין כבר, זה תלוי.
בנפח, בדגם, אם אתה מטפל לבד, אם אתה משלם על חניות ברכב, אם אתה נוסע הרבה בפקקים, איזה ביטוחים ואיזה ציוד אתה קונה, כמה ק"מ בשנה וכו'.
ככלל אצבע, עד 125 - יותר זול מרכב. 250-500 כמו רכב+-, תלוי. מעל 500 בדר"כ לרוב האופנוע יהיה יותר יקר.
בכל מקרה, לרכב על אופנוע זה הרבה מעבר לשיקולי כמה שקלים תחסוך כי זה וודאי שתפצע בתאונות - אז אם אתה לא ממש דלוק על זה....

Tribalmistyc2
15-10-2020, 02:19
כמו שאתה כנראה מבין כבר, זה תלוי.
בנפח, בדגם, אם אתה מטפל לבד, אם אתה משלם על חניות ברכב, אם אתה נוסע הרבה בפקקים, איזה ביטוחים ואיזה ציוד אתה קונה, כמה ק"מ בשנה וכו'.
ככלל אצבע, עד 125 - יותר זול מרכב. 250-500 כמו רכב+-, תלוי. מעל 500 בדר"כ לרוב האופנוע יהיה יותר יקר.
בכל מקרה, לרכב על אופנוע זה הרבה מעבר לשיקולי כמה שקלים תחסוך כי זה וודאי שתפצע בתאונות - אז אם אתה לא ממש דלוק על זה....

אופנוע קטן יותר זול מרכב?
בנסועה ממוצעת רכב עושה טיפול רק פעם אחת בשנה.

TundraOG
15-10-2020, 02:24

למען ההגינות, לא מעט כלים בנפחים האלו החלו להיות מאוד נדיבים עם מרווחי הטיפולים שלהם, מה-125 של קוואסאקי לסיביאר 250 של הונדה, מרווחי טיפולים של 12 אלף.

Tribalmistyc2
15-10-2020, 02:27
ומרווח טיפולים של רכב מודרני הוא כל 15K.
טיפול שנתי עולה באזור ה 1500 תלוי דגם.
אחזקה שנתית של אופנוע 125 זולה מזה?

mudale222
15-10-2020, 02:45

יש על זה מיליון דיונים ואין לי כח לחפור בזה מחדש, אבל כן, רוב הכלים הקטנים יהיו יותר זולים מרכב, בטח כשעיקר השימוש הוא עירוני ולא בין עירוני.
גם רוב אופנועי ה250 אגב עושים טיפול פעם בשנה בנסיעה ממוצעת.

xlib
15-10-2020, 03:50

כן. פי כמה, בהשוואה של חדש לחדש. מספיק לבדוק ירידת ערך. כמובן, רכב בן 5 יכול להיות זול יותר מאופנוע חדש.

גם אופנוע, וטיפול שנתי באופנוע 650 יותר זול ממאזדה 2 (דוגמא אישית, שניהם במוסך).

תקלות/תאונות/ציוד - תלוי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tribalmistyc2
15-10-2020, 09:23
יש על זה מיליון דיונים ואין לי כח לחפור בזה מחדש, אבל כן, רוב הכלים הקטנים יהיו יותר זולים מרכב, בטח כשעיקר השימוש הוא עירוני ולא בין עירוני.
גם רוב אופנועי ה250 אגב עושים טיפול פעם בשנה בנסיעה ממוצעת.

לרוב הכלים הקטנים יש תדירות טיפול של לכל היותר כמה אלפי ק"מ ועלות חלפים שבערך כפולה או משולשת מזה של הרכב.
מצת ומסנן אוויר "מקוריים" של אופנוע קטן עולים בערך כמו סט של 4 פלאגים,מסנן אוויר שמן ואולי גם סט רפידות קדמיות לקיה כלשהי.
בלאי של כלי קטן גבוהה בערך פי 10 מבלאי של רכב.
החלפת מצתים,למשל ברכב בנזין מודרני עומדת על אזור ה 60 - 100 אלף ק"מ.
לא נראה לי שבנינג'ה 250 מחליפים את המצת בכזו תדירות.
ואם נדבר על קטנועים אז בכלל.
ב 15 אלף בקטנוע תוכל לפתוח את הוריאטור פעמיים.
בטיפול השנתי ברכב גם לא מחליפים חלקים למעט מסננים ושמנים (ונוזל בלמים כל טיפול שני).
אתה מבין בדברים שאתה רושם?

TheDuke
15-10-2020, 10:30
מצד שני,
האופנוע חוסך לי כל יום כשעה נסיעה.
אם נחשב לפי 50 שקל לשעה (כשכר ממוצע), כפול 22 ימים בחודש, זה מעל 13 אלף שקל בשנה...

בנוסף, ואני יודע שזה כרגע לא נוגע לפות"ש, אבל כמה שווה (בשקלים) עוד שעה בערב עם הילדים?

xlib
15-10-2020, 11:19
אתה מבין בדברים שאתה רושם?

בלאי של כלי קטן גבוהה בערך פי 10 מבלאי של רכב.
החלפת מצתים,למשל ברכב בנזין מודרני עומדת על אזור ה 60 - 100 אלף ק"מ.

אני מבין בכסף. רכב חדש עולה 60K. נינג'ה 125 עולה 20K. אתה צריך הרבה מצתים כדי לכסות את הפער הזה.

QUOTE=Tribalmistyc2;172149]ואם נדבר על קטנועים אז בכלל.[/QUOTE]

בדויק. אז בכלל - קטנוע עולה 12K. זה הפרש פי 5.

QUOTE=Tribalmistyc2;172149]ב 15 אלף בקטנוע תוכל לפתוח את הוריאטור פעמיים.[/QUOTE]

בקטנוע חדש? לא לפי ניסיון של אנשים שאני מכיר.

QUOTE=Tribalmistyc2;172149]בטיפול השנתי ברכב גם לא מחליפים חלקים למעט מסננים ושמנים[/QUOTE]

נכון - מה יש להחליפ ברכב חדש?

כל נאמר כאן משווה רכב חדש מול קטנוע/אופנוע חדש. משום מה אנשים משווים רכב בן 5 מול קטנוע חדש. כאן השווה תהיה יותר מסובכת, ותוצאה תלויה במצב הרכב.

Tribalmistyc2
15-10-2020, 11:47
אני מבין בכסף. רכב חדש עולה 60K. נינג'ה 125 עולה 20K.
אתה צריך הרבה מצתים כדי לכסות את הפער הזה.
QUOTE=Tribalmistyc2;172149]ואם נדבר על קטנועים אז בכלל.
בדויק. אז בכלל - קטנוע עולה 12K. זה הפרש פי 5.
QUOTE=Tribalmistyc2;172149]ב 15 אלף בקטנוע תוכל לפתוח את הוריאטור פעמיים.[/QUOTE]
QUOTE=Tribalmistyc2;172149]בטיפול השנתי ברכב גם לא מחליפים חלקים למעט מסננים ושמנים[/QUOTE]
כל נאמר כאן משווה רכב חדש מול קטנוע/אופנוע חדש. משום מה אנשים משווים רכב בן 5 מול קטנוע חדש. כאן השווה תהיה יותר מסובכת, ותוצאה תלויה במצב הרכב.[/QUOTE]

תחזוקה זה מול זה- לא רכיבה על מחשבון.

פחות דברים שיש להחליף באופנוע או בקטנוע חדש פר אותה תקופת זמן.

האם גם אתה מבין בדברים שאתה רושם?

zx2r
15-10-2020, 12:02
אהלן לכולם אני סטודנט בן 24, ובעוד מספר חודשים אני עובר לגור ברחובות עם חברה שלי , כרגע יש לי רכב אופל קורסה 2015 , ומוציא עליו באזור ה11,000 שקל בשנה כולל ביטוחים , השאלה שלי היא כזאת, תמיד רציתי לעשות רישיון על אופנוע אבל תמיד הייתה לי את הבעיה שהקרובים אליי התחילו להגיד לי שזה מסוכן מאוד ולא שווה את הסיכון וכו' , רציתי לדעת ממנוסים על הכביש למה אופנוע? האם הוצאות על אופנוע יותר יקרות מרכב , כן אני יודע שתלוי באיזה אופנוע , אז אני מכוון לדגמים כמו moto guzzi V3 III stone, אופנועים כבדים מעל 500 סמ"ק, זה סוג של חלום , רוצה לדעת על הוצאות פר שנה לעומת רכב ? כרגע אין לי רישיון לאופנוע עדיין אך מאוד בהתלבטות ורוצה עזרה בהחלטה ומה אני צריך לדעת לפני שאני עושה רישיון לאופנוע? תודה. 

ברוך הבא,
ההוצאות תלויות בשימוש ובלאי של חלקי רכב ארוך יותר משל דו גלגלי, בגלל שאתה הולך לעבור עם חברה שלך, רכב יהיה "נוח" יותר מאשר אופנוע.
לגבי הוצאות, מה הק"מ השנתי שאתה עושה? מה הנסיעות היומיות שיהיו? האם 11K הוצאות לשנה זה סבבה מבחינתך? באופנועי 500 + רק הביטוח חובה חצי מזה כך שזה משאיר באזור ה 4-5K בערך של הוצאות על הכלי לטיפולים ובלאי. בהערכה גסה - טיפול גדול רגיל פעם בשנה אמור להיות פחות מזה, מצד שני סט 4 צמיגי רכב יכול לעלות כמו אחורי של אופנוע ספורט.
לגבי הלמה אופנוע - כל אחד והבחירות שלו, בין אם זו שריטה לאופנועים או כלכלית או נוחות או אחר או הכול ביחד זה לא רלוונטי - קח שיעור נסיון על אופנוע ותחליט אם בא לך להמשיך איתו או לא. אח"כ תוציא רישיון, גם אם לא תקנה מיד דו גלגלי לפחות יש לך את האופציה לעלות על אחד. (יש מקומות שמשכירים אופנועים)

BenD
15-10-2020, 14:01
ברוך הבא,
ההוצאות תלויות בשימוש ובלאי של חלקי רכב ארוך יותר משל דו גלגלי, בגלל שאתה הולך לעבור עם חברה שלך, רכב יהיה "נוח" יותר מאשר אופנוע.
לגבי הוצאות, מה הק"מ השנתי שאתה עושה? מה הנסיעות היומיות שיהיו? האם 11K הוצאות לשנה זה סבבה מבחינתך? באופנועי 500 + רק הביטוח חובה חצי מזה כך שזה משאיר באזור ה 4-5K בערך של הוצאות על הכלי לטיפולים ובלאי. בהערכה גסה - טיפול גדול רגיל פעם בשנה אמור להיות פחות מזה, מצד שני סט 4 צמיגי רכב יכול לעלות כמו אחורי של אופנוע ספורט.
לגבי הלמה אופנוע - כל אחד והבחירות שלו, בין אם זו שריטה לאופנועים או כלכלית או נוחות או אחר או הכול ביחד זה לא רלוונטי - קח שיעור נסיון על אופנוע ותחליט אם בא לך להמשיך איתו או לא. אח"כ תוציא רישיון, גם אם לא תקנה מיד דו גלגלי לפחות יש לך את האופציה לעלות על אחד. (יש מקומות שמשכירים אופנועים)

תודה רבה על התשובה עזרתה לי מאוד אני מרגיש עם הרכב הרבה יותר עצבני על הכביש לדוגמא בין אם זה בפקקים או בחניות במיוחד במרכז ויש את התחושה של נמאס לי וכן אופנוע זה סוג של חלום כמו שאמרתי , אני לא יודע איך זה על אופנוע בכביש הישראלי אני מניח שזה גם ככה שיש חמורים עם רכבים שלא סופרים אותך כשאתה על האופנוע לכן חייבים להיות סופר מפוקסים על כל מה שקורה מסביבנו, הבנתי מהתשובות כאן שההוצאות מאוד תלויות בין אופנוע לרכב מאוד משתנה בהרבה פקטורים ק"מ סוג אופנוע וכו , לכן אעשה שיעורי בית אבדוק עלויות אעשה שיעור ניסיון כמו שאתה אומר אולי אוציא רישיון שיהיה לי ביד כבר . ונתקדם משם .

KKatkov
15-10-2020, 14:18
מדהים כמה אפשר לטחון את אותו נושא... מתחיל להמאס, כנראה שאני מזדקן.

אופנוע קטן חדש זול יותר מרכב קטן חדש (ואופנוע ביניים זול יותר ממשפחתית) אם לוקחים בחשבון ירידת ערך ועלויות חניה (שמשתנות מאוד מאיזור לאיזור - החל מ"בחינם" ועד מאות שקלים בחודש בת"א).
אם לא לוקחים - אז הרכב יוצא זול יותר באחזקה השוטפת, עקב מרווח טיפולים גדול יותר, טיפולים זולים יותר ואורך חיים גבוה יותר (80-100 אלף ק"מ - זה כלום לרכב, אבל סוף החיים לאופנוע 250/300 ממוצע).
כמובן שההשוואה במקום רק אם האופנוע משמש לתחבורה ולא לרכיבת ספורט/מסלול - שם הבלאי גבוה בהרבה. אבל זאת כבר לא השוואה הוגנת.

כלל אצבע הוא, שהאופנוע חוסך זמן, לא כסף. כמו כל כלל אצבע יש כאן יוצאי דופן - למשל, מי שמסתובב בגוש דן ומשלם על חניה יחסוך המון כסף במעבר לאופנוע, וזה לפני שמדברים על החסכון בזמן.
מי שעושה נסיעות ארוכות בכבישים פנויים (למשל, מהגולן למרכז) - כמובן שיחסוך המון אם יחזיק רכב דיזל פשוט ולא אופנוע.

ayalzo
15-10-2020, 17:00
ורק הערה,
אם פותש מתעצבן מרכבים אחרים כשהוא ברכב בפקק- שיתכונן להתעצבן הרבה יותר על דו"ג....

kaz
15-10-2020, 20:48
תודה רבה על התשובה עזרתה לי מאוד אני מרגיש עם הרכב הרבה יותר עצבני על הכביש לדוגמא בין אם זה בפקקים או בחניות במיוחד במרכז ויש את התחושה של נמאס לי וכן אופנוע זה סוג של חלום כמו שאמרתי , אני לא יודע איך זה על אופנוע בכביש הישראלי אני מניח שזה גם ככה שיש חמורים עם רכבים שלא סופרים אותך כשאתה על האופנוע לכן חייבים להיות סופר מפוקסים על כל מה שקורה מסביבנו, הבנתי מהתשובות כאן שההוצאות מאוד תלויות בין אופנוע לרכב מאוד משתנה בהרבה פקטורים ק"מ סוג אופנוע וכו , לכן אעשה שיעורי בית אבדוק עלויות אעשה שיעור ניסיון כמו שאתה אומר אולי אוציא רישיון שיהיה לי ביד כבר . ונתקדם משם .

אם אתה חושב שמתישהו תרצה לרכב בכל capacity, שווה להוציא A1 ככל שמזדמן לך:
- המחיר לשעת שיעור עולה עם השנים - זה יעלה לך יותר בעתיד
- פרמיית הביטוח יורדת עם ה"ניסיון" שלך, שנספר מהוצאת הרישיון
- הפז"ם A1 מתחיל לעבוד, כך שאם/כש זה נהיה רלוונטי, אתה יכול כבר לשדרג ל-A (האם זה רעיון טוב כבר תלוי בך)
- רישיון מאפשר גם להשכיר דו"ג בחו"ל ולהיות מכוסה ביטוחית אם משהו קורה

Lord byron
16-10-2020, 12:47
להחזיק אופנוע בסגנון של המוטוגוצי יעלה לך יותר באחזקה וביטוח ( אם אתה נהג חדש תצפה ל6 אלף לפחות בביטוח, בהינתן ולא עשית תאונות עם הרכב ).
בדלק זה יהיה דומה, והטיפולים באופנוע יקרים משמעותית. סט צמיגים יעלה למעלה מאלפייה, ולא 4 ב400.
אופנוע ככלי תחביב הוא זול, ככלי רכב זה יקר.
רוכב 70 אלף קילומטר בשנה על אופנוע

xlib
16-10-2020, 13:06
להחזיק אופנוע בסגנון של המוטוגוצי יעלה לך יותר

ברור - זה אופנוע תחביב ולא כלי תחבורה.

סט צמיגים יעלה למעלה מאלפייה, ולא 4 ב400.

להבהיר - 4 וכל אחד 400.

אופנוע שלך, שהוא כלי תחביב, יקר ככלי תחבורה. נכון לכל כלי תחביב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

KKatkov
16-10-2020, 13:39
להחזיק אופנוע בסגנון של המוטוגוצי יעלה לך יותר באחזקה וביטוח ( אם אתה נהג חדש תצפה ל6 אלף לפחות בביטוח, בהינתן ולא עשית תאונות עם הרכב ).
בדלק זה יהיה דומה, והטיפולים באופנוע יקרים משמעותית. סט צמיגים יעלה למעלה מאלפייה, ולא 4 ב400.
רוכב 70 אלף קילומטר בשנה על אופנוע

מאוד לא מדוייק...
4 צמיגים לרכב עולים 800 (סיני זבל, מי שרוצה להמר על הבטיחות שלו - שיבושם לו) או 350-400 שקל לצמיג (1400-1600 לרבעייה) עבור גומי אירופאי איכותי.
הם מחזיקים פי 2-3 מצמיגי טורינג לאופנוע, זה נכון.
מבחינת אחזקה - הגוצי V7 יהיה יקר רק אם הוא יעשה בעיות. אם הוא לא יעשה בעיות - אז מדובר באופנוע פשוט מאוד עם מרווח טיפולים נדיב (כל 10 אלף ק"מ). למיטב ידיעתי, לא נדרשת שום פעולת תחזוקה מורכבת או יקרה באופנוע הזה, הטיפול בו פשוט וקל מאוד - אגב, לדעתי זה אחד הכלים היותר-קלים לטיפול עצמאי. הבעיה שלו היא בתחום האמינות ולא בעלות הטיפולים השוטפים.
הביטוח שלו זהה לכל אופנוע אחר עם 251 סמ"ק ומעלה.
צריכת הדלק של הגוצי בשיוט רגועה על 110-120 לא גבוהה במיוחד, והיא תהיה נמוכה יותר מרוב רכבי הבנזין בשוק. בכל מקרה אין לסעיף הזה משמעות גדולה כי הדלק זול היום, וכל ה"חסכון" בקניה של כלי שצורך 1/24 ולא 1/20 נעלם כלא היה על הפעם הראשונה שאתה נאלץ להיכנס למוסך עקב בלת"מ. לכן, מי שרוצה לחסוך כסף - עדיף שייקנה אופנוע עם רקורד אמינות טוב ככל הניתן ובמצב מעולה, במקום לחפש את הדגם עם צריכת הדלק הנמוכה ביותר. מה גם, שכמעט כל אופנוע שיוצר בעשור האחרון יהיה די חסכוני תחת רוכב מתון שרוכב חלק - כזה שלא "פותח" ונמנע מרכיבת "גז-ברקס".

BenD
16-10-2020, 16:08
מאוד לא מדוייק...
4 צמיגים לרכב עולים 800 (סיני זבל, מי שרוצה להמר על הבטיחות שלו - שיבושם לו) או 350-400 שקל לצמיג (1400-1600 לרבעייה) עבור גומי אירופאי איכותי.
הם מחזיקים פי 2-3 מצמיגי טורינג לאופנוע, זה נכון.
מבחינת אחזקה - הגוצי V7 יהיה יקר רק אם הוא יעשה בעיות. אם הוא לא יעשה בעיות - אז מדובר באופנוע פשוט מאוד עם מרווח טיפולים נדיב (כל 10 אלף ק"מ). למיטב ידיעתי, לא נדרשת שום פעולת תחזוקה מורכבת או יקרה באופנוע הזה, הטיפול בו פשוט וקל מאוד - אגב, לדעתי זה אחד הכלים היותר-קלים לטיפול עצמאי. הבעיה שלו היא בתחום האמינות ולא בעלות הטיפולים השוטפים.
הביטוח שלו זהה לכל אופנוע אחר עם 251 סמ"ק ומעלה.
צריכת הדלק של הגוצי בשיוט רגועה על 110-120 לא גבוהה במיוחד, והיא תהיה נמוכה יותר מרוב רכבי הבנזין בשוק. בכל מקרה אין לסעיף הזה משמעות גדולה כי הדלק זול היום, וכל ה"חסכון" בקניה של כלי שצורך 1/24 ולא 1/20 נעלם כלא היה על הפעם הראשונה שאתה נאלץ להיכנס למוסך עקב בלת"מ. לכן, מי שרוצה לחסוך כסף - עדיף שייקנה אופנוע עם רקורד אמינות טוב ככל הניתן ובמצב מעולה, במקום לחפש את הדגם עם צריכת הדלק הנמוכה ביותר. מה גם, שכמעט כל אופנוע שיוצר בעשור האחרון יהיה די חסכוני תחת רוכב מתון שרוכב חלק - כזה שלא "פותח" ונמנע מרכיבת "גז-ברקס".

הגוצ'י V7 בהחלט זה חלום שיתגשם בעתיד, לפי הבדיקה שלי גוצ'י V7 עולה 55,500 חדש , משומש הרבה פחות , רכב משפחתי נוסף למשפחה עם ילדים במרכז (תלוי משומש או חדש) ותלוי רכב יעלה הרבה יותר ,80,000 ש"ח + (שוב תלוי רכב ומצבו) , כאשר מסתכלים על העתיד יכול להיות שיהיה משתלם יותר רכב ואופנוע למשפחה מאשר 2 רכבים .
הוצאות שוטפות לפי מה שאתה אומר יעלה פחות על הגוצ'י לדוגמא מאשר עוד רכב משפחתי. כל עוד זה כל אופנוע אמין, בעל מרווח טיפולים נדיב ופשוט, וכל זה במידה שהמשפחה הממוצעת כיום מחזיקה 2 רכבים בבית.

Lord byron
16-10-2020, 22:45
אני לא מכיר הרבה בעלי גוצי, אבל כל בעלי הגוצי שאני מכיר מדווחים בעיות אמינות מוגזמות בשביל המא ה21. אני מניח שהבונוס הוא שלא צריך לטרוח לפרק 5 קילו פלסטיקה ולהרים מיכל דלק כדי להחליף פלאגים אבל פה זה נגמר.
מוטוגוצי שנוסע לאט יצרוך יותר דלק מפחית קטנה (הסוזוקי הקטנות האלה עושות 1ל20) לפי fuelly הממוצע זה 1/18 כללי, בנוגע לשיוט ב110-11? בעיניי זה אופנוע גס מאוד שאי אפשר לרכב עליו בבין עירוני והוויברציות סופר לא נעימות - חווית הרכיבה הגרועה שהיתה לי.
אתה יוצא מנקוד הנחה שהנ"ל מתכוון לטפל בעצמו באופנוע, שזה משהו שרוב האנשים לא עושים כי לטפל לבד זה לוקסוס זמן שלא להרבה אנשים יש, על אחת כמה וכמה אם זה הרכב היחיד שיש להם, והם מלהטטים עבודה ולימודים.

KKatkov
17-10-2020, 13:05
לחבר היה גוצי V7 RACER במשך 20 אלף ק"מ. יצא לי לרכב על האופנוע שלו. נהנתי מאוד, ונושא הויברציות לא רק שלא הטריד - אלא להיפך, הוסיף להנאה מהרכיבה, כי האופנוע הרגיש "אורגניזם חי" ולא מכונת תפירה. בהשוואה לסדרת ה-500 של הונדה שרכבתי עליה לא מעט ודומה מאוד בביצועים ל-V7, החוויה שמספק ה-V7 הרבה יותר עוצמתית, ואילו הייתי צריך לבחור בין השניים - הייתי שם את כספי על ה-V7 בלי לחשוב פעמיים. כך שזה עניין של טעם וריח.
אותו חבר אגב עשה עם האופנוע נסיעות מפרדס חנה לת"א וממש, אבל ממש לא סבל, ושייט 120-140 למיטב זכרוני.
לא יודע מה הייתה צריכת הדלק שלו, אבל היא לא הייתה חריגה - וזה הדור הקודם עם 5 הילוכים.
מדיווחים על הדור האחרון, עם 6 הילוכים - מצטיירת תמונה של 1/22-1/25 בשיוט 110-120 קמ"ש:
https://www.reddit.com/r/MotoGuzzi/comments/96l8lz/what_kind_of_mpg_should_i_expect_from_a_v7_stone/

חוץ מזה, זה לא באמת משנה, מהסיבות שמניתי בהודעה הקודמת. הפער בסוף החודש בין 1/18, 1/20 ו-1/22 הוא זניח לחלוטין. מה גם שהרוב המכריע של רכבי הבנזין בשוק לא באמת מספקים צריכה של 1/20 בתנאי אמת - לדוגמא, הדאצ'יה סנדרו 0.9 טורבו רובוטית של אחותי יושבת על 1/15 בנסיעה בינעירונית ארוכה עם אחותי על ההגה (זהה אגב לפיאט 1.4 נטולת הטורבו שלי - ועכשיו שמישהו יסביר לי למה ה-downsizing הזה טוב פרט לשיווק), ו-1/11 כשבעלה על ההגה ועושה נסעיות קצרות.
האלטו היא סוג של יוצאת דופן עקב - שילוב של מנוע קטן ומשקל נוצה. אבל האלטו היא גם לא ממש "רכב" - זאת פחית שימורים פרימיטיבית על גלגלים, שכל מה שהיא יודעת לעשות - זה להביא אותך מא' לב' - ברעש, בצפיפות ובאיטיות, ללא שום הנאה ליושב על ההגה ולנוסעים. אני לא חושב שלהשוות V7 לאלטו זאת השוואה לגיטימית, כי המקבילו הדו-גלגלית של האלטו אלה אופנועי/קטנועי 250 זולים, בסגנון הויסטרום 250. אני מניח שברור לכולם שבהשוואה של צריכת הדלק בין ויסטרום 250 לאלטו התוצאה לא תהיה לטובת האלטו - נכון?
המקבילה ה-4 גלגלית של הגוצי (למרות שלו ממש קיימת כזו בימינו) זאת (בערך) הפיאט 500L שלי. היא עלתה (כחדשה) כפול מהאלטו, צריכת הדלק שלה מעולה בשיוט 90 קמ"ש בכביש ישר, ובינונית בתנאים אחרים (נופלת מכל אופנוע שנרכב רגוע), היא איטית ומיושנת טכנולוגית - אבל מצד שני מעוצבת להפליא, מעוררת נוסטלגיה, פשוטה לאחזקה ושימושית מאוד.

ודבר אחרון לגבי הגוצי, שעד כה הגנתי עליו - אמינות.
ניסיון של אותו חבר מעיד על תקלות - שחלקן כנראה נגרם ע"י עבודה לא מקצועית מוסכים, ואחרות בוודאות תוצאה של איכות ייצור לא אחידה.
זה מה שאני זוכר:
-כבל קלאץ' נקרע בתדירות גבוהה.
-נזילה מההאב האחורי, היכן שהדרייבשאפט מתחבר לגלגל. סיבה - בליטה ביציקה, תחת השייבה של בורג הריקון - כשל חד-משמעי בייצור.
-לאחר שהחלק הוחלחף ע"י המוסך המרכזי תחת אחריות (מה שכלל פירוק של הדרייבשאפט) - אחרי כמה אלפי קילומטרים, הדרייבשאפט הפסיק לתפקד ונתקע עקב נזק על ה"שושנה" בקצה האחורי שלו (מניח שזה עקב התקנה לא טובה שבוצעה בסעיף הקודם, אבל אין לי את היכולת להוכיח את זה). כל הדרייבשאפט הוחלף באחריות.
-אחרי ניסיון לכוון שסתומים (עבודה סופר-פשוטה במקרה של ה-V7) ע"י הבעלים, אחד השסתומים השתחרר ויצא מכיוון מאוד מהר - ייתכן וזאת טעות אנוש של הבעלים.
-לאחר מכן, האופנוע הגיע למוסך פרטי שלא אנקוב בשמו, שם בוצע לו כיוון שסתומים. לפי ההרגשה שלי, הכיוון לא בוצע כמו שצריך.
-בייחד עם הפעולה הזאת, הוחלפו אטמי ראש בשני הראשים עקב נזילה (עבודה מורכבת בכל אופנוע אחר ופשוטה מאוד בגוצי).

איפשהו אחרי כל זה, הבחור שם את הגוצי בטרייד ולקח הסקווארנה 701 (ועכשיו סובל מתקלות עם ה-701)...

ayalzo
17-10-2020, 13:25
הקטע הזה אופנועים הם כמו נשים.
מי שרוצה אשה עם אופי, צריך לדעת להתמודד עם השגעונות שלה...

zx2r
17-10-2020, 13:38
הקטע הזה אופנועים הם כמו נשים.
מי שרוצה אשה עם אופי, צריך לדעת להתמודד עם השגעונות שלה...
יותר קל לצעוק בכיכר הרשת "חרא כלי", פחות מצריך עבודה...

KKatkov
17-10-2020, 14:20
לחבר היה גוצי V7 RACER במשך 20 אלף ק"מ. יצא לי לרכב על האופנוע שלו. נהנתי מאוד, ונושא הויברציות לא רק שלא הטריד - אלא להיפך, הוסיף להנאה מהרכיבה, כי האופנוע הרגיש "אורגניזם חי" ולא מכונת תפירה. בהשוואה לסדרת ה-500 של הונדה שרכבתי עליה לא מעט ודומה מאוד בביצועים ל-V7, החוויה שמספק ה-V7 הרבה יותר עוצמתית, ואילו הייתי צריך לבחור בין השניים - הייתי שם את כספי על ה-V7 בלי לחשוב פעמיים. כך שזה עניין של טעם וריח.
אותו חבר אגב עשה עם האופנוע נסיעות מפרדס חנה לת"א וממש, אבל ממש לא סבל, ושייט 120-140 למיטב זכרוני.
לא יודע מה הייתה צריכת הדלק שלו, אבל היא לא הייתה חריגה - וזה הדור הקודם עם 5 הילוכים.
מדיווחים על הדור האחרון, עם 6 הילוכים - מצטיירת תמונה של 1/22-1/25 בשיוט 110-120 קמ"ש:
https://www.reddit.com/r/MotoGuzzi/comments/96l8lz/what_kind_of_mpg_should_i_expect_from_a_v7_stone/

חוץ מזה, זה לא באמת משנה, מהסיבות שמניתי בהודעה הקודמת. הפער בסוף החודש בין 1/18, 1/20 ו-1/22 הוא זניח לחלוטין. מה גם שהרוב המכריע של רכבי הבנזין בשוק לא באמת מספקים צריכה של 1/20 בתנאי אמת - לדוגמא, הדאצ'יה סנדרו 0.9 טורבו רובוטית של אחותי יושבת על 1/15 בנסיעה בינעירונית ארוכה עם אחותי על ההגה (זהה אגב לפיאט 1.4 נטולת הטורבו שלי - ועכשיו שמישהו יסביר לי למה ה-downsizing הזה טוב פרט לשיווק), ו-1/11 כשבעלה על ההגה ועושה נסיעות קצרות.
האלטו היא סוג של יוצאת דופן עקב שילוב של מנוע קטן ומשקל נוצה. אבל האלטו היא גם לא ממש "רכב" - זאת פחית שימורים פרימיטיבית על גלגלים, שכל מה שהיא יודעת לעשות - זה להביא אותך מא' לב' - ברעש, בצפיפות ובאיטיות, ללא שום הנאה ליושב על ההגה ולנוסעים. אני לא חושב שלהשוות V7 לאלטו זאת השוואה לגיטימית, כי המקבילה הדו-גלגלית של האלטו אלה אופנועי/קטנועי 250 זולים, בסגנון הויסטרום 250. אני מניח שברור לכולם שבהשוואה של צריכת הדלק בין ויסטרום 250 לאלטו התוצאה לא תהיה לטובת האלטו - נכון?
המקבילה ה-4 גלגלית של הגוצי (למרות שלו ממש קיימת כזו בימינו) זאת (בערך) הפיאט 500L שלי. היא עלתה (כחדשה) כפול מהאלטו, צריכת הדלק שלה מעולה בשיוט 90 קמ"ש בכביש ישר, ובינונית בתנאים אחרים (נופלת מכל אופנוע שנרכב רגוע), היא איטית ומיושנת טכנולוגית - אבל מצד שני מעוצבת להפליא, מעוררת נוסטלגיה, פשוטה לאחזקה ושימושית מאוד.

ודבר אחרון לגבי הגוצי, שעד כה הגנתי עליו - אמינות.
ניסיון של אותו חבר מעיד על תקלות - שחלקן כנראה נגרם ע"י עבודה לא מקצועית מוסכים, ואחרות בוודאות תוצאה של איכות ייצור לא אחידה.
זה מה שאני זוכר:
-כבל קלאץ' נקרע בתדירות גבוהה.
-נזילה מההאב האחורי, היכן שהדרייבשאפט מתחבר לגלגל. סיבה - בליטה ביציקה, תחת השייבה של בורג הריקון - כשל חד-משמעי בייצור.
-לאחר שהחלק הוחלף ע"י המוסך המרכזי תחת אחריות (מה שכלל פירוק של הדרייבשאפט) - אחרי כמה אלפי קילומטרים, הדרייבשאפט הפסיק לתפקד ונתקע עקב נזק על ה"שושנה" בקצה האחורי שלו (מניח שזה עקב התקנה לא טובה שבוצעה בסעיף הקודם, אבל אין לי את היכולת להוכיח את זה). כל הדרייבשאפט הוחלף באחריות.
-אחרי ניסיון לכוון שסתומים (עבודה סופר-פשוטה במקרה של ה-V7) ע"י הבעלים, אחד השסתומים השתחרר ויצא מכיוון מאוד מהר - ייתכן וזאת טעות אנוש של הבעלים.
-לאחר מכן, האופנוע הגיע למוסך פרטי שלא אנקוב בשמו, שם בוצע לו כיוון שסתומים. לפי ההרגשה שלי, הכיוון לא בוצע כמו שצריך.
-בייחד עם הפעולה הזאת, הוחלפו אטמי ראש בשני הראשים עקב נזילה (עבודה מורכבת בכל אופנוע אחר ופשוטה מאוד בגוצי).

איפשהו אחרי כל זה, הבחור שם את הגוצי בטרייד ולקח הסקווארנה 701 (ועכשיו סובל מתקלות עם ה-701)...

RISEROLL
21-10-2020, 00:04
שתהיה בריא איך הגעת לרק 11,000 שקל בשנה? מה אתה נוסע 5 אלף ק"מ בשנה? הוספת את הירידת ערך לשנה?
בספק אם תחסוך משהו במעבר לאופנוע ואם כן זה יהיה ממש קצת,כי על קטנוע 125 יוצא לי יותר.