מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : קוויק שיפטר

Amir1
16-10-2020, 10:51
היי, רציתי לברר לגביי קוויק שיפטר.
ברשותי MT07 ואני יודע שבדר"כ הקוויק שיפטר מיועד לאופנועים כבדים יותר וברוב המקרים אף מיותר בכביש הציבורי מכיוון שהוא נועד למסלולים בעיקר.
מצד שני אני סובל מכאבים בשורש כף יד שמאל, בספק אם זה בגלל הקלאץ' אבל כן הייתי רוצה לנסות להפחית עומס, לכן חשבתי על קוויק שיפטר.
השאלה היא כמה בכלל עולה להתקין את זה ואיפה אפשר לעשות את זה?(לא מצאתי בחיפוש באינטרנט)

תודה מראש.

Dresdner
16-10-2020, 11:19
היי, רציתי לברר לגביי קוויק שיפטר.
ברשותי MT07 ואני יודע שבדר"כ הקוויק שיפטר מיועד לאופנועים כבדים יותר וברוב המקרים אף מיותר בכביש הציבורי מכיוון שהוא נועד למסלולים בעיקר.
מצד שני אני סובל מכאבים בשורש כף יד שמאל, בספק אם זה בגלל הקלאץ' אבל כן הייתי רוצה לנסות להפחית עומס, לכן חשבתי על קוויק שיפטר.
השאלה היא כמה בכלל עולה להתקין את זה ואיפה אפשר לעשות את זה?(לא מצאתי בחיפוש באינטרנט)

תודה מראש.קוויק שיפטר לא מתאים למהירויות נמוכות בגדול הוא עובד הכי טוב שאתה "קורע" את המנוע.
מה שאתה צריך זה את הקלאץ האוטומטי של reklus
כל פעם שאתה מוריד את היד מהגז הקלאץ מפריד אפילו בעמידה אתה יכול להיות בהילוך ראשון.

https://blog.rekluse.com/rekluse-auto-clutch-everything-you-need-to-know

JohnnyDough
16-10-2020, 11:38
מרגיש לי שנכון לטפל בבעיה עצמה במקום להתאים את העולם לבעיה.
זה גם כנראה יעלה פחות...

Amir1
16-10-2020, 12:17
קוויק שיפטר לא מתאים למהירויות נמוכות בגדול הוא עובד הכי טוב שאתה "קורע" את המנוע.
מה שאתה צריך זה את הקלאץ האוטומטי של reklus
כל פעם שאתה מוריד את היד מהגז הקלאץ מפריד אפילו בעמידה אתה יכול להיות בהילוך ראשון.

https://blog.rekluse.com/rekluse-auto-clutch-everything-you-need-to-know

נשמע די יקר, אך תודה רבה על התגובה.

מרגיש לי שנכון לטפל בבעיה עצמה במקום להתאים את העולם לבעיה.
זה גם כנראה יעלה פחות...

הייתי אצל אורטופד אם לשם אתה חותר.. הוא אמר לי לקנות תומך לשורש כף היד ועשיתי זאת, אך חשבתי להגדיל ראש ולבדוק דרכים נוספות שיקלו על האזור.

Lord byron
16-10-2020, 12:20
תעבור לNC DCT, לא תצטרך קלאץ' או לאלתר שטויות על האופנוע

Dresdner
16-10-2020, 13:32
תעבור לNC DCT, לא תצטרך קלאץ' או לאלתר שטויות על האופנועהרקלוס זה לא אילתור וכבר עכשיו mv מוכרת את הטוריסמו עם רקלוס ככה שיש סיכוי שנראה עוד יצרנים עם רקלוס מהמפעל.

Dresdner
16-10-2020, 13:35
נשמע די יקר, אך תודה רבה על התגובה.

הייתי אצל אורטופד אם לשם אתה חותר.. הוא אמר לי לקנות תומך לשורש כף היד ועשיתי זאת, אך חשבתי להגדיל ראש ולבדוק דרכים נוספות שיקלו על האזור.לא בהרבה יותר יקר מקוויק שיפטר עם בליפר.
הקיט של רקלוס עולה 500 יורו לא כולל הרכבה.
קיט קוויק שיפטר עם בליפר מחברה טובה 450 יורו, מה שכן יותר מהר וקל להתקין קוויק שיפטר

ayalzo
16-10-2020, 14:37
לא זכור לי שהקלאץ' בmt קשה במיוחד. נסה לראות אם כיוון הידיות נכון, ואם אתה לא מחזיק חזק את הכידון.
אבל,
ישנם קיטים לקלאץ' הידראולי בדרגות קושי משתנות. ניתן להגיע לקלאץ' רך כמו מרגרינה. (חמאה בארץ היא קשה כמו אבן).

ducati boy
16-10-2020, 20:29
אני לא משתמש בסופרספורט או במונסטר בקלאץ בכלל! למרות שאין לי קוויקשיפטר, מעלה ללא קלאץ ומוריד ללא קלאץ, לא בעיה בכלל והרבה יותר מהיר, תתאמן על זה תוך כמה ימים אתה תצליח...

Dresdner
17-10-2020, 01:57
לא זכור לי שהקלאץ' בmt קשה במיוחד. נסה לראות אם כיוון הידיות נכון, ואם אתה לא מחזיק חזק את הכידון.
אבל,
ישנם קיטים לקלאץ' הידראולי בדרגות קושי משתנות. ניתן להגיע לקלאץ' רך כמו מרגרינה. (חמאה בארץ היא קשה כמו אבן).למגורה יש אבל יחסית יקר, חוות הדעת הם מ"חמאה" ל"הבדל זניח"

בכל מקרה כאן אפשר לראות את מק"ט הקיט ל07

https://www.kettenmax.de/magura-hymec-167-hydraulische-kupplung-yamaha-mt07-bj.14-20-2123052-54761.html

600 ירושלמי
17-10-2020, 10:31
אורתופד זה נחמד וכן גם תומך לשורש כף היד.
אם כואבת לך היד עקב שימוש באופנוע זה רק יחמיר (עם או בלי התומך הנהדר שעולה 80₪ שהמליץ לך הרופא המסור של קופ"ח).
שנה את הזוית של הידית. או לחילופין את זוית האחיזה שלך בכידון. נסה כמה מצבים עד שתרגיש שהרבה יותר נוח לך ואתה מאמץ פחות את היד. כשתרגיש שאתה מאמץ פחות את היד גם הכאבים סביר להניח שיפחתו בהדרגה.
לא תאמין כמה שינוי של כמה מילימטרים בגובה הידית יכולים להשפיע.
בהצלחה.

Lord byron
17-10-2020, 19:18
הרקלוס זה לא אילתור וכבר עכשיו mv מוכרת את הטוריסמו עם רקלוס ככה שיש סיכוי שנראה עוד יצרנים עם רקלוס מהמפעל.
לא דיברתי על הרקלוס, דיברתי על כל מיני קוויק שיפטרים מייד אין אלי אקספרס ב80 דולר.

JohnnyDough
18-10-2020, 00:22
הייתי אצל אורטופד אם לשם אתה חותר.. הוא אמר לי לקנות תומך לשורש כף היד ועשיתי זאת, אך חשבתי להגדיל ראש ולבדוק דרכים נוספות שיקלו על האזור.

האמת שלא.
זה נשמע שאין לך איזו פציעה ברורה (שברים, קרעים וכו) אלא רק הופעה של כאבים ואם זה המצב אז הכיוון צריך להיות פיזיותרפיסט ולא אורתופד מתוך הנחה שהמקור לכאבים הוא לא נזק פיזי למפרק אלא מתח בשרירים שמתחברים למפרק ואת המתח הזה אפשר לשחרר עם מתיחות ועיסויים.

the striker
18-10-2020, 19:39
תנסה לקחת את הידית של הקלאץ', מעט קדימה, תנמיך אותה טיפה. אולי זה יעזור, לי זה עזר בזמנו.

Amir1
19-10-2020, 20:46
אני לא משתמש בסופרספורט או במונסטר בקלאץ בכלל! למרות שאין לי קוויקשיפטר, מעלה ללא קלאץ ומוריד ללא קלאץ, לא בעיה בכלל והרבה יותר מהיר, תתאמן על זה תוך כמה ימים אתה תצליח...

אז מה בעצם ההבדל בין זה לבין קוויקשיפטר?
אתה בטוח שזה לא הורס שום דבר באופנוע?

אורתופד זה נחמד וכן גם תומך לשורש כף היד.
אם כואבת לך היד עקב שימוש באופנוע זה רק יחמיר (עם או בלי התומך הנהדר שעולה 80₪ שהמליץ לך הרופא המסור של קופ"ח).
שנה את הזוית של הידית. או לחילופין את זוית האחיזה שלך בכידון. נסה כמה מצבים עד שתרגיש שהרבה יותר נוח לך ואתה מאמץ פחות את היד. כשתרגיש שאתה מאמץ פחות את היד גם הכאבים סביר להניח שיפחתו בהדרגה.
לא תאמין כמה שינוי של כמה מילימטרים בגובה הידית יכולים להשפיע.
בהצלחה.

ניסיתי לשנות זוויות אחיזה, לא הרגשתי שינוי.
אנסה לשנות את גובה הידית, תודה!

האמת שלא.
זה נשמע שאין לך איזו פציעה ברורה (שברים, קרעים וכו) אלא רק הופעה של כאבים ואם זה המצב אז הכיוון צריך להיות פיזיותרפיסט ולא אורתופד מתוך הנחה שהמקור לכאבים הוא לא נזק פיזי למפרק אלא מתח בשרירים שמתחברים למפרק ואת המתח הזה אפשר לשחרר עם מתיחות ועיסויים.

הבנתי, תודה.

תנסה לקחת את הידית של הקלאץ', מעט קדימה, תנמיך אותה טיפה. אולי זה יעזור, לי זה עזר בזמנו.

״מעט קדימה״ הכוונה לכיווני? המטרה שהתנועה תהיה קצרה יותר?

600 ירושלמי
19-10-2020, 21:15
״מעט קדימה״ הכוונה לכיווני? המטרה שהתנועה תהיה קצרה יותר?
המטרה שסחיטת הידית תהיה עם כמה שפחות מאמץ, משמע בזווית יותר 'טבעית' ליד.
אף אחד לא יודע להגיד לך בדיוק כי זה שונה בין אופנוע לאופנוע ובין רוכב לרוכב.
תראה עם מה מכוונים אצלך את הידית (מפתח 8/מפתח 10/ פיליפס/ אנאעארף...) וקח איתך בכיס.
נסה כל רכיבה לשנות את הזוית במעט עד שהיד תרגיש נינוחה יותר ומתאמצת פחות.

ducati boy
19-10-2020, 23:26
מבחינתי אין לי צורך בקוויקשיפטר. לגבי אם זה הורס משהו באופנוע כנס לפרופיל שלי ותקרא את השירשור "העברת הילוכים ללא קלאץ". בשביל להעביר בלי קלאץ אתה צריך להגיע לנקודה המתאימה, להעלות טיפה את הטורים, להעלות עם הרגל וזהו אותו עיקרון עם ההורדה רק בלי הטורים למעלה. מאמין שזה מאוד יקל עליך. אם יש לך עוד שאלות שלח הודעה פרטית.

xlib
20-10-2020, 07:26
מבחינתי אין לי צורך בקוויקשיפטר. לגבי אם זה הורס משהו באופנוע כנס לפרופיל שלי ותקרא את השירשור "העברת הילוכים ללא קלאץ".

זה הורס תיבת הילוכים. קלאץ או קוויקשיפטר קיימים לא בשביל יופי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dresdner
20-10-2020, 08:27
זה הורס תיבת הילוכים. קלאץ או קוויקשיפטר קיימים לא בשביל יופי.

Sent from my iPhone using Tapatalkברמת העיקרון זה לא הורס אבל זה רק ברמת העיקרון, במציאות קשה לשחזר העברה מושלמת בלי קלאץ כל הזמן והגיר נשחק.

xlib
20-10-2020, 10:47
ברמת העיקרון זה לא הורס אבל זה רק ברמת העיקרון, במציאות קשה לשחזר העברה מושלמת בלי קלאץ כל הזמן והגיר נשחק.

מאוד רוצה לדעת לפי איזה עיקרון זה לא הורס. זה נשחק כל הזמן כי אתה לוחץ עם "gearshift" על גלגל שיניים במצב "מחובר". זה מכניס בלאי מוגבר. תלוי כמה מדויק אתה עושה את זה - בלאי יהיה מוגבר או מוגבר מאוד.

Dresdner
20-10-2020, 11:01
מאוד רוצה לדעת לפי איזה עיקרון זה לא הורס. זה נשחק כל הזמן כי אתה לוחץ עם "gearshift" על גלגל שיניים במצב "מחובר". זה מכניס בלאי מוגבר. תלוי כמה מדויק אתה עושה את זה - בלאי יהיה מוגבר או מוגבר מאוד.מדובר כאן על עיקרון של התאמת מהירויות בתיבת ההילוכים ואם זה תואם השילוב של ההילוך עובר חלק.
אם העברת הילוך ללא הרגשת חיכוך ורעש לא סביר אז העברה זהה להעברה עם קלאץ.
מה אתה חושב שהבליפר עושה שאי אפשר לעשות עם יד ימין?

xlib
20-10-2020, 11:06
מה אתה חושב שהבליפר עושה שאי אפשר לעשות עם יד ימין?

בליפר עושה אותו דבר, אבל מהר מאוד ומדויק מאוד ותמיד. יד ימין שלך לא כזאת מהירה ומדוייקת ובטח לא תמיד. שאלה רק עד כמה. פעם-פעמיים זה בסדר, תעשה את זה כל הזמן ואתה הורס תיבה.

ducati boy
20-10-2020, 11:18
אני נוסע ככה שנים ולא משתמש בקלאץ בכלל רק בהתחלת נסיעה, עם הזמן מגיעים לרמה גבוהה ומעבירים מדוייק. אם אין לך רגש אז חבל לעשות זאת. תלוי ברוכב. לי אין נזק בכלל

Dresdner
20-10-2020, 11:43
בליפר עושה אותו דבר, אבל מהר מאוד ומדויק מאוד ותמיד. יד ימין שלך לא כזאת מהירה ומדוייקת ובטח לא תמיד. שאלה רק עד כמה. פעם-פעמיים זה בסדר, תעשה את זה כל הזמן ואתה הורס תיבה.וזה בדיוק מה שאמרתי, כעיקרון או בתאוריה זה אפשרי, במציאות קשה לעשות 100 אחוז כל הזמן.

giladben.zaken
21-10-2020, 14:21
זה נשחק כל הזמן כי אתה לוחץ עם "gearshift" על גלגל שיניים במצב "מחובר".
למען הדיוק, כל גלגלי השיניים מחוברים 100% מהזמן.
גלגל שיניים בהילוך 1 על הציר המניע מחובר לגלגל שיניים על הציר המונע בהילוך 1, כנ"ל 2 ל-2 וכן הלאה עד ההילוך האחרון, כך מיום היוולדו של האופנוע ועד יום מותו.
זה ה-Dogs שמעבירים בין צמדי גלגלי שיניים לבין הציר המניע.

כל מה שקוויקשיפטר עושה הוא להרגיש את הרגל שלך מתחילה פעולת החלפת הילוך ולחתוך הצתה לאותו הרגע כדי לבטל עומס מהגיר.
שלא יהיה ציר מניע וציר מונע לאותו הרגע, שיהיה רק שני צירים שמסתובבים יחד מכוח האנרציה לאותו הרגע בלבד.
מכיוון שאין עומס של תאוצה באותו הרגע, ה-Dogs הבאים בתור יוכלו להשתלב.

העברת הילוכים ללא קלאץ', ע"י סגירת מצערת רגעית מדמה את אותו המצב.

xlib
21-10-2020, 14:37
העברת הילוכים ללא קלאץ', ע"י סגירת מצערת רגעית מדמה את אותו המצב.

זה גם מה שאני ודרזדר כתבו. רק מה - יד שלך לא מדויקת כמו קוויקשיפטר. חוץ מבחור מלמעלה, עצלו ידים לא מתעייפות ותמיד עובדות 100% מדוייק ב-100% מהזמן.

ducati boy
21-10-2020, 15:52
מה זה היד לא מדוייקת? לא מבין... אם אני נוסע על האופנוע הרבה זמן ומכיר את נקודות ההעברה, משחרר את הגז ומעביר תמיד באופן חלק, אז איפה הבעיה? מה אני הורס בדיוק?

xlib
21-10-2020, 15:59
מה זה היד לא מדוייקת? לא מבין... אם אני נוסע על האופנוע הרבה זמן ומכיר את נקודות ההעברה, משחרר את הגז ומעביר תמיד באופן חלק, אז איפה הבעיה? מה אני הורס בדיוק?

אתה מושלם. יד מדויקת. מעביר חלק ולא הורס כלום. נוסע 180 (כי לא יכול פחות).
לא כולם כאלה, את זה אתה מבין? לכן, בשביל אנשים לא כל כך מושלמים, המציאו קוויקשיפטר.

Tribalmistyc2
21-10-2020, 16:11
אתה מושלם. יד מדויקת. מעביר חלק ולא הורס כלום. נוסע 180 (כי לא יכול פחות).
לא כולם כאלה, את זה אתה מבין? לכן, בשביל אנשים לא כל כך מושלמים, המציאו קוויקשיפטר.

אני חושב שכדאי לך לעבור לפורום שיש בו רק חבר אחד וזה אתה.
לא הרבה מצליחים לראות את הגאונות שבך בפורום הזה וכנראה שגם לא באחר.

600 ירושלמי
21-10-2020, 17:10
אני חושב שכדאי לך לעבור לפורום שיש בו רק חבר אחד וזה אתה.

אני חושב שאתה ממעיט בערכו.
גם שם הוא ימצא עם מי לריב.

Dresdner
21-10-2020, 20:48
נשמע מאד פשוט, מוריד גז ובמקום ללחוץ קלאץ ולעלות הילוך פשוט לעלות הילוך, מה שגורם לי לחשוב למה היצרן מלכתחילה דורש לחיצה על הקלאץ?
אם לענות לעצמי מה שלא נלקח בחשבון זה בלימת המנוע שסוגרים מצערת וכאן הקלאץ נכנס לפעולה ומוריד את בלימת המנוע מהגיר.
הקוויק שיפטר גם סוג של סגירת גז אבל זה קורה לשבריר שניה ללא בלימת מנוע.

tree
22-10-2020, 00:04
נתחיל עם זה שיש לי כרגע אופנוע עם קוויק שיפטר ואוטו בליפר. כמו כן לקחתי כמה אופנועים כאלה לרכיבת מבחן ומהניסיון הקטן והאישי שלי, צריך להכיר את ההתנהגות של כל אופנוע כזה די טוב כדאי שלא יהיו קפיצות יותר גדולות (באופן יחסי) מכשהייתי מעלה הילוך באופנוע הקודם שלי בלי קלאץ. בקיצור, לפי דעתי בשני המכרים צריך להכיר את האופנוע כדאי להימנע מנזק.
אני יוצא תחת ההנחה שככל שהרעידות ברכיבה גדולות יותר העומס על תיבת ההילוכים גדול יותר ולפיכך הבלאי גדול יותר.

מה שכן אוטו בליפר עם קלאץ מחליק שמכוון טוב זו מתנה משמיים. להגיע לעיקול ולהוריד כמה הילוכים בלי ריקודים של האופנוע זו חוויה אחרת.

הכותב אינו רוכב או מוסכניק מדופלם.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Dresdner
22-10-2020, 09:31
נתחיל עם זה שיש לי כרגע אופנוע עם קוויק שיפטר ואוטו בליפר. כמו כן לקחתי כמה אופנועים כאלה לרכיבת מבחן ומהניסיון הקטן והאישי שלי, צריך להכיר את ההתנהגות של כל אופנוע כזה די טוב כדאי שלא יהיו קפיצות יותר גדולות (באופן יחסי) מכשהייתי מעלה הילוך באופנוע הקודם שלי בלי קלאץ. בקיצור, לפי דעתי בשני המכרים צריך להכיר את האופנוע כדאי להימנע מנזק.
אני יוצא תחת ההנחה שככל שהרעידות ברכיבה גדולות יותר העומס על תיבת ההילוכים גדול יותר ולפיכך הבלאי גדול יותר.

מה שכן אוטו בליפר עם קלאץ מחליק שמכוון טוב זו מתנה משמיים. להגיע לעיקול ולהוריד כמה הילוכים בלי ריקודים של האופנוע זו חוויה אחרת.

הכותב אינו רוכב או מוסכניק מדופלם.

Sent from my SM-G980F using Tapatalkבכל האופנועים שרכבתי עליהם עם קוויק שיפטר ובליפר יש מכנה משותף אחד, אל תשתמש בזה בהילוך ראשון ושני (לעלות ולהוריד) ואל תעלה הילוכים מתחת ל5000 סל"ד, אם תדאג לעשות ככה העברות יהיו חלקות.

ימאהה טרייסר לא נותן להעביר הילוך מתחת ל4000 סל"ד ככה שנראה שגם הם חושבים ששימוש בקוויק שיפטר בסל"ד נמוך יכול לעשות נזק.

zx2r
22-10-2020, 10:18
יחסי ההילוכים בנויים לרוב לשימוש אופטימלי בהתאמה לתחום גמישות המנוע, הווה אומר: החלפת הילוך בשיא ההספק תגרום לסל"ד לרדת לשיא המומנט.
בצורה הזאת מתקבלת רצועת כוח "לניארית" בזמן תאוצה ככל הניתן ביחס לתחום גמישות המנוע.
אין ספק שקוויק שיפטר "מקל" על הטכניקה ו"שומר" על חלקי המנוע, אבל לטעמי צריך להתייחס אליו עדיין בתלות בתחום גמישות המנוע (הווה אומר: החלפת הילוך בשיא ההספק) אם רוצים העברות חלקות.
מעניין יהיה לבדוק כיצד ממליץ היצרן שימוש בקוויקשיפטר במדריך רכב בכלים שמגיעים עם שיפטר סטוק, זה יכול להוות אחלה אינדיקציה.

Dresdner
22-10-2020, 16:53
יחסי ההילוכים בנויים לרוב לשימוש אופטימלי בהתאמה לתחום גמישות המנוע, הווה אומר: החלפת הילוך בשיא ההספק תגרום לסל"ד לרדת לשיא המומנט.
בצורה הזאת מתקבלת רצועת כוח "לניארית" בזמן תאוצה ככל הניתן ביחס לתחום גמישות המנוע.
אין ספק שקוויק שיפטר "מקל" על הטכניקה ו"שומר" על חלקי המנוע, אבל לטעמי צריך להתייחס אליו עדיין בתלות בתחום גמישות המנוע (הווה אומר: החלפת הילוך בשיא ההספק) אם רוצים העברות חלקות.
מעניין יהיה לבדוק כיצד ממליץ היצרן שימוש בקוויקשיפטר במדריך רכב בכלים שמגיעים עם שיפטר סטוק, זה יכול להוות אחלה אינדיקציה.דבר ראשון שעשיתי שקניתי את הXR900 (כבר הספיק להימכר) ממה שאני זוכר לא היו יותר מידי הוראות, הדבר הכי חשוב שכתבו זה לפתוח מצערת ולא לשחק במצערת שמעלים הילוך כולל סגירת מצערת, לגבי הורדה רשמו לסגור מצערת לפני הורדה, זה פחות או יותר מה שרשמו שם

zx2r
23-10-2020, 12:29
דבר ראשון שעשיתי שקניתי את הXR900 (כבר הספיק להימכר) ממה שאני זוכר לא היו יותר מידי הוראות, הדבר הכי חשוב שכתבו זה לפתוח מצערת ולא לשחק במצערת שמעלים הילוך כולל סגירת מצערת, לגבי הורדה רשמו לסגור מצערת לפני הורדה, זה פחות או יותר מה שרשמו שם
נראה שכל דגם\ייצור והעיניינים שלו..
סופרדיוק 1290 2016 - קוויקשיפטר להעלאה בלבד, מצויין שניתן להעביר "תחת עומס" מעל 2500 סל"ד.
המלצות לשימוש לקיט של הלת'טק ל דיוק 390 בתמונה.

פות"ש - אם הבעיה בעיקר למען הקלת שימוש ביד, אפשר אולי לשקול קיט ידית הידראולית במקום הידית כבל למצמד, כמובן שעדיף קודם לקבוע ממה הכאבים נובעים ובמידה ואפשר אז גם לבצע תרגילי חיזוק לשורש כף היד, מה שיועיל יותר בטווח הארוך (וגם לא עולה כסף).