מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : חומוס ביתי

kaz
16-10-2020, 13:26
עכשיו שאין תןביס ומגיפה וזה תפסתי חשק. נקנו גרגירים ("הדס") בתבלינייה מקומית, הושרו כמה שעות ובושלו במיקרו.

אכיל, יש היתכנות ראשונית, צריך לקנות דברצ'יק שמועך (זה שמועך תפוח אדמה או ירקות למרק אמור להתאים, לא?).

הבנתי שהגרגירים עצמם עושים הבדל. בזמנו שאלתי בעל חומוסיה איזה גרגירים הוא קונה, אאל"ט הוא אמר משהו על שוק לוינסקי, אבל לא זוכר איזה דוכן.

- מישהו מכיר יודע איפה קונים המקצוענים?
- אין לי בעיה להשרות יומיים / שבוע אם זה חוסך שעת בישול (יכול להשרות בכלי פלסטיק / צנצנות וכו'), השאלה האם זה באמת עוזר? האם הגרגירים נהרסים אם הם סתם עומדים מושרים בצנצנת סגורה?
- לא יודע אם אני רוצה להתעסק עם לימון. חומץ טעים מומלץ שלא שובר את הבנק?

NAOR2207
16-10-2020, 13:32
קנה לך חבר - סיר לחץ

kaz
16-10-2020, 13:56
מה עוד אתה מכין בסיר לחץ?

לא התנסיתי עם סיר לחץ, אבל אני רוצה לקנות משהו כמו Instant Pot - לחץ, בישול איטי, יוגורט באותו כלי.

למשל ביצים רכות באינסטוש לוקחות 2 דקות-
https://recipes.instantpot.com/recipe/soft-boiled-eggs/

NAOR2207
16-10-2020, 14:13
אין לי סיר לחץ. יש לי דוקטורט במדעי התיאוריה

ayalzo
16-10-2020, 14:23
כתבתי פוסט ארוך, הוא נמחק בטעות אז אקצר.
א. תתנצל על השטות שכתבת בנושא לימון וחומץ.
ב. גרגרי הדס הם בעיקר בשביל המרקם.
ג. סודה לשתיה מקצרת תהחץליכי השריה ובישול (ואז לא צריך חבר- סיר לחץ).
ד. לדבר הכי חשוב לא התיייסת- טחינה.
תעיף קיבינימט את כל הטחינות של דוכני פלאפל בינוניים (בראכה, אל ארז, הנסיך, וכל מה שיש לך בסופר), ותתחיל לעבוד עם טחינה לבנה (גולמית כמובן) משכם רבתי. אני ממליץ על קראוון והר ברכה (אותו קונספט, הר ברכה הרבה יותר יקרה), יש עוד אחת שכשאזכר בשמה אכתוב, דומה להן אבל מעט זולה יותר. ומתחתיהן (ולדעתי הרבה יותר קרובות בטעם לזבל שיש בסופר) הן היונה והגמל.

אני קונה קראוון (אריזה כחולה, ציור קטן של יונה, אבל לא!
טחינה היונה) בטירה, ב20 ש"ח לקילו, אבל יש אותה גם בסופרים במעט יותר יקר (אולי בטיב טעם).

NAOR2207
16-10-2020, 14:31
סודה מרככת הכל כולל הכל כולל שיניים
פאק אני מתלבט אם לחזור למרוח אלומיניום בבית השחי (דיאודורנט)
(הסודה מונעת ריח רע מבית השחי - בדוק)

600 ירושלמי
16-10-2020, 15:57
אין לך למה להשרות גרגירים יותר מיממה. כעקרון 8-10 שעות מספיק, רצוי להחליף את המים לפחות פעם אחת (במיוחד בימים חמים) ואם משרים ליותר שעות אז להחליף יותר את המים.
אם אתה רוצה להוסיף כף סודה לשתייה אתה מוזמן. זה יקצר את תהליך הבישול.
אחרי ההשרייה לשטוף טוב ולהרתיח. משהו כמו שעתיים שלוש עד שהגרגירים רכים לגמרי (למעוך גרגיר עם האצבעות ולראות).
לשפוך את הנוזלים (להשאיר קצת בצד), לטחון את החומוס, להוסיף טחינה איכותית, מלח, כמון, ואם המרקם סמיך מדי לטעמך תוסיף מהמים ששמרת בצד.
בתיאבון ואל תשכח לקנות פיתות.
ונהןג להשתמש בזן "בולגרי" של גרגירים.

kaz
16-10-2020, 17:39
איילזו, היה אשכרה את כל הטחינות שהזכרת למעט הגמל, אם הייתי הולך לפי אינטואיציה של אריזות הייתי הולך על היונה. קראוון התחבא למטה, 25 לקילו.
זה יזיק לשמור במקרר?
אגב, הן כולן הרי משומשום, מה זה אומר שזה לבן, מוסיפים קצת אקונומיקה בשביל הטאץ' הנקי?

אני אוהב חומץ, מוריד חלודה מביטים ואפילו לא ביקשתי. מה לגבי מלח לימון? נראה שזה אותו חומר - חומצה ציטרית.

לגבי המחיקה, זה לא בטעות, זה כי הפורום בטכנולוגיה מימי הקרבורטורים ולא שומר לך את ההודעה כשהוא לא מרוצה ממשהו #$% - אוטומטית לוחץ ctrl-A, ctrl-C לפני כל לחיצה על שליחה /מקדים :/

נאור, אני משתמש בדאודרנט של מיכל סבון טבעי מופחת סודה (הגלגול הנוכחי של מה שהיה פעם "חסר ריח", לא היה מספיק ביקוש אז שילבו אותו), הם שולחים במחיר סבבה, אוסף מהסופר פארם. בינתיים לא המיס לי את בתי השחי, אבל כן נדבק לבגדים אם שמים יותר מדי (מבוסס קוקוס/שיאה).
גם זה נחמד, ריח.. רגוע -
https://il.iherb.com/pr/schmidt-s-naturals-natural-deodorant-charcoal-magnesium-3-25-oz-92-g/74463

ירושלמי, קראתי על החלפת המים, למה עושים את זה?
בולגרי נראה שלא מוכרים בכל מקום, וגם כשכן זה עשוי להיות סתם הדס קטן -
https://humus101.com/?p=3742

את הגרגר הבולגרי, המיובא מטורקיה בדרך-כלל, ניתן לזהות בקלות לפי מידותיו הזעירות ופניו החלקים, עם הצבע הקרמי, הכהה מעט יותר מאחיו. למרות זאת, סוחרי קטניות נוהגים לא פעם למכור גרגרי הדס קטנים או גרגרים מזן זהבית (דומה להדס אך קטן יותר) בתור "בולגרי".

600 ירושלמי
16-10-2020, 18:37
את המים מחליפים בכל השרייה של קטניות כדי שלא יחמיצו. לכן חשוב יותר להקפיד על זה בימים חמים.

600 ירושלמי
16-10-2020, 18:44
נו, הנה, בבלוג שצירפת יש מתכון.
מה שאני כתבתי עם הסברים קצת יותר מפורטים וקצת תוספות מיותרות (בצל, שום, מלח בקערה...).
https://www.google.com/amp/s/humus101.com/%3fp=4&amp

kaz
16-10-2020, 20:28
https://humus101.com/?p=569

חברים יקרים קבלו את השוס לחומוס
שימו כף עד שתיים של חומץ בלסמי משובח!!! וכן תבלו במלח לימון ולא עם לימון
השתמשו במי הבישול של החומוס
תבלו במלח, מלח לימון וחומץ בלסמי וזהו
בהצלחה

תשובה בקשר לטחינה היונה:
יש שני סוגים של "היונה"- יש את טחינה "קראוון" עם המדבקה הכחולה וציור של עוף שלא זכור לי שמו,
וכולם קוראים לה טחינה היונה, בעיקר הישראלים. טחינה "קראוון" זו טחינה טעימה אבל עדינה ולא מתאימה להכנת חומוס. מי שממליץ להכין חומוס עם טחינה קראוון, אז לא להקשיב לו.
יש את הטחינה "סמל היונה" שמגיעה עם מדבקה בצבע לבן וקרם, ועם ציור של נשר. וזאת בעצם טחינה היונה האורגנלית ולא "קראוון". לפי דעתי זו הטחינה הכי משובחת שקיימת בארץ, יחד עם טחינה "הגמל".
טחינה "סמל היונה" מבחינתי היא הטחינה הכי טובה להכנת חומוס,. היא נותנת לחומוס את הטעם הערבי והמשובח שלו. אני קונה אותה בפחים של שלוש וחצי קילו בשוק לוינסקי. .
טחינה "הגמל" היא גם משובחת. אבל בשביל חומוס, "סמל היונה" היא מספר אחת בארץ.
לגבי החומוס של עזורה- לפי דעתי זה יותר שום מאשר חומוס. לחומוס שלהם יש טעם של
שום ולא של חומוס, וגם החומוס שלהם הוא הכי יקר בארץ. מנה קטנה של חומוס ב-22 שח, ובפיתה 16 ש"ח- גם חומוס דוחה וגם יקר.
אגב שוק לוינסקי- לא ממליץ לקנות ברחוב הראשי של לוינסקי, אלא לחפש סיטונאים שנמצאים ברחובות שחותכים את לוינסקי, כי הפער במחירים מאוד גבוה. טחינה "סמל היונה" נמכרת כיום בכ-20 ש"ח לקילו כי המחירים ירדו. חלק הורידו את המחיר וחלק נשארו עם המחירים הגבוהים למרות הירידה במחיר שומשום בעולם.

2 יהודים.. :biggrin-new:

ayalzo
16-10-2020, 22:57
הבחור שכתב שטחינה היונה שווה משהו, הוא בפירוש יהודי, שכנראה גדל על ברכי המטבח האשכנזי ולא מבין דבר וחצי דבר בטחינה,
או,
לחילופין,
הוא סובל מקורונה ואיבד את חוש הטעם.

ואגב,
כן, לטחינות הלבנות כנראה מוסיפים כימיקל כלשהו. זה לא מעניין אותי.

rider
17-10-2020, 08:42
את המועך אתה יכול לרכוש בפוקס הום.
אני מועך בבלנדר..

kaz
17-10-2020, 09:39
טוב, פה לא רואים אקונומיקה

https://www.youtube.com/watch?v=79czDw8cy9A
https://michaelarch.wordpress.com/2013/11/13/סיבוב-במפעל-טחינה-הר-ברכה-ועוד-כמה-אתרי/

איילזו, אתה קונה הדס או בולגרי? משרה עם הסודה אן רק מבשל איתה?

ישראלי שמכין טחינה גולמית בעצמו בתל אביב -
https://humus101.com/?p=7566

א הזקן
17-10-2020, 11:49
יש למטה מתכון מפורט של החומוס אותו אני מכין. זוכה לשבחים רבים (עם כל הצניעות) ומחזיק למעלה משבועיים במקרר בלי לאבד טעם וטקסטורה.

הטחינה חשובה - אני מניח שזה עניין של טעם. ניסיתי סוגי טחינה שונים (כולל הר ברכה) - לי הגמל הכי טעים. הבעיה שבשוק מסתובבות אריזות מזוייפות של הגמל והטחינה שבהם ירודה.

לוקח יומיים להכין את זה כמו שצריך, אבל מספיק להרבה זמן.

כלים:

קערה או 2 גדולות.

מעבד מזון עם קערה גדולה (כ-3.5 ליטר).

סיר לחץ של 9 ליטר לפחות.

מצרכים וכמויות ל-batch (5 מנות):

גרגרי חומוס (רצוי בולגרי, אפשר הדס או תערובת שלהם) – 2 קילו.

1 בצל גדול או 2 בינוניים

ראש שום מפורק לשיניים קלופות.

אופן ההכנה:

לשטוף את גרגרי החומוס היטב עד שמי השטיפה נקיים. להוסיף כ-2 כפיות סודה לשתייה ולהשרות כשעה. לשפוך את מי ההשריה (צהובים), לשטוף היטב את הגרגרים, להוסיף 2 כפיות סודה לשתייה ומים. לחזור שוב על התהליך לאחר 4-5 שעות. סה"כ זמן השריה 10-30 שעות (לא פחות מ-10. 24 שעות אופטימלי). יש לשים לב שהגרגרים מכפילים (ויותר) את נפחם כך שיש להשתמש בקערה/רות גדולה/ות מספיק ולמלא במים כך שהגרגרים יהיו מכוסים כל הזמן.

את הבצל/ים המקולף/ים ואת שיני השום לשים בתחתית סיר הלחץ. לשטוף היטב את גרגרי החומוס התפוחים ולשפוך לתוך הסיר. למלא במים (לכיסוי הגרגרים + 2-4 ס"מ גובה) ולהביא לרתיחה ללא מכסה. לסלק את הקצף שנוצר בעזרת כף. אם יש צורך להוסיף מים רותחים. לאחר שיש רתיחה ללא קצף לסגור את המכסה, לחכות לזרם קבוע של אדים משסתום הלחץ, לסגור את שסתום הלחץ ולאחר שמגיע לטמפרטורת בישול לבשל שעתיים. לסגור את האש ולתת לסיר להתקרר לטמפרטורת החדר (כ-24 שעות או יותר). חשוב!!! לא לפתוח את הסיר לפני שהתקרר.

את תוכן סיר הלחץ לחלק ל-5 מנות שוות. את הבצל להשתדל להוציא ולזרוק – לא נורא אם נשאר קצת. הנוזל שנשאר הוא ג'לטיני. לא לזרוק אותו אלא להשאיר עם המנות. בשלב זה אפשר להקפיא את החומוס המבושל.

הכנת מנה:

מצרכים וכמויות:

גרגרי חומוס מבושלים – מנה אחת כמתואר למעלה. בערך 1.2 ק"ג לאחר סינון

טחינה - 250 גרם. יש להשתמש בטחינה מאיכות טובה וללא טעם מר. "הגמל" ו"היונה" מומלצות.

סוכר - כפית שטוחה.

מלח לימון - ½ כפית.

מלח – כפית וחצי

מיץ לימון (הערה 1) - 20 גרם (כ-4 כפיות).

שמן קנולה (הערה 2) - 50 גרם

אופן ההכנה

לשפוך את גרגרי החומוס המבושלים למסננת בעלת חורים גדולים ("מסננת פסטה"). לשטוף את הגרגרים במספר מנות של מים עד שנוזל הבישול הג'לטינינשטף. לא לזרוק את מי השטיפה. יש לתת לגרגרים להתייבש כמה שיותר (כחצי שעה על המסננת).

את הגרגרים להעביר למעבד מזון. להוסיף את הסוכר. להפעיל במהירות נמוכה למשך כ-5 דקות (עד לקבלת משחה אחידה ככל האפשר). להעלות את מהירות הסיבוב למקסימום ולטחון עד לקבלת משחה אחידה (כ-5 דקות נוספות). להוסיף לאט את מי התסנין עד לקבלת סמיכות/דלילות רצויה (הערה 3). לעצור את מעבד המזון, להוסיף את הטחינה, המלח, מלח הלימון והשמן, להפעיל עד לקבלת תערובת אחידה (הערה 4). אפשר להוסיף ממי התסנין אם סמיך מדי.

מתקבל כ-1.6 ק"ג חומוס מוכן.

הערות.

[*=right](1) מומלץ להשתמש במיץ לימון משומר. מאריך את חיי החומוס במקרר.

[*=right](2) אפשר להשתמש גם בשמן אחר, לדוגמה, שמן זית, או בתערובת שמנים. תלוי בשמן ובטעם. עבורי הטעם של שמן זית סורי טרי דומיננטי מדי.

[*=right](3) בשלב זה החומוס הטחון צריך להיות דליל מהסמיכות הסופית הרצויה. הוספת הטחינה והשמן יוצרת תחליב אשר מסמיך את התערובת.

[*=right](4) הכמויות של הטחינה, מלח הלימון, המלח, מיץ הלימון והשמן התאימו למנה ספציפית שהכנתי. הטעם תלוי בגורמים רבים כמו טיב החומוס, סוג הטחינה וכו'. אני מציע להתחיל עם כמויות קטנות יותר ממה שפורט למעלה, לטעום ולהוסיף מה שחסר לפי הצורך.

בתיאבון

600 ירושלמי
17-10-2020, 13:20
א הזקן-
הכל טוב ויפה ונכון עד שהגעתי לשלב של השמן קנולה. למה לשים רעל באוכל בריאותי??
שמן זו שיטה של מסעדות וחומוסיות כדי להוסיף נפח, לשחק עם המרקם ולשמור על המוצר לאורך זמן גדול יותר. חבל ומיותר.
אין בזה שום ערך הגיוני. רעל בבקבוק.

א הזקן
17-10-2020, 17:35
א הזקן-
הכל טוב ויפה ונכון עד שהגעתי לשלב של השמן קנולה. למה לשים רעל באוכל בריאותי??
שמן זו שיטה של מסעדות וחומוסיות כדי להוסיף נפח, לשחק עם המרקם ולשמור על המוצר לאורך זמן גדול יותר. חבל ומיותר.
אין בזה שום ערך הגיוני. רעל בבקבוק.

המתכון הזה התפתח במשך שנים וגם היום הוא משתנה מעט. הרבה שנים עשיתי את החומוס ללא שמן בכלל. זה לא רע. אבל, הקצת שמן נותן לחומוס טקסטורה שאי אפשר להשיג בדרך אחרת. היום, אגב, אני משתמש בשמן זית סורי לא מאוד טרי או בשמן זית מסוג אחר (כמו פיקואל).

אגב, אפשר גם לשחק קצת עם המתכון. אחד מהדברים שעובד לא רע הוא לקלות צנוברים (בזהירות, שלא ישרפו ויהפכו למרים) ולהוסיף לפני שטוחנים את הגרגרים.

kaz
17-10-2020, 18:42
תודה על השיתוף א'. למה אתה משאיר בסיר לעוד 24 שעות?

קנולה אני באמת לא אוסיף, אבל עוד ~חודש יוצא שמן זית טרי. אם זה מוסיף מרקם ואורך חיים, למה לא.

אגב, מסתבר שהטחינה של רמי לוי היא גם קראוון -
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5510674,00.html

והם כולם מוסיפים מלח לטחינה אבל לא כותבים -
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5279281,00.html

קידוזו
17-10-2020, 19:10
מצורף מתכון שיגרום לך להפסיק לחפש אחר הטעם האבוד בחומוסיות.
כמויות שלבים והצלחה מובטחת- באחריות. מילה של ההוא מהפורום.

https://www.youtube.com/watch?v=MSrw-x5CwWc

kaz
17-10-2020, 21:08
tl;dr - לפוצץ בסודה ואז זה מתבשל כמו אפונה, ממש כמו בגולאג :omfg:

אהבתי את המינימליזם, והרעיון של לעשות בלנדינג רק לחומוס לפני שמקפיאים. מניח שזה מקצר קצת את אורך החיים במקפיא?

ראיתי שאתה משתמש בבלנדר של בוש, על איזה בלנדר מוט אתה ממליץ? לבוש יש ערימה -
www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-blender&db3261242=3261327&db3261243=3261320 (http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-blender&db3261242=3261327&db3261243=3261320)

קידוזו
17-10-2020, 22:13
מבטיח שלא תרגיש בטעם של כף אחת על סיר של קילו + נוזלים.
מחפש כרגע בלנדר מוט כי נחלש אחרי 5 שנים. אקנה אחד יותר חזק בהספק. לגבי אמינות אין לי ציפיות כי הקודם החזיק יותר מ -20 שנה.

kaz
18-10-2020, 05:53
סיננתי לפי 700W ומעלה.

יש של גולד ליין ב-135, 1000W, אחריות לשנה -
https://www.rd4u.co.il/p/בלנדר_מוט_גולד_ליין_Gold_Line_ATL008

יש גרונדיג 700W ב-250, גם כן שנה אחריות -
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=866352

אח"כ בוש ב-450, 1000W, שנתיים אחריות -
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1063023

חייב לציין שהמאווררים של גולד ליין מעולם לא איכזבו אותי :c0148:

א הזקן
18-10-2020, 07:22
תודה על השיתוף א'. למה אתה משאיר בסיר לעוד 24 שעות?

בזמן הזה הגרגרים סופגים את מי הבישול והטעמים. זה מה שגורם לחומוס לא לאבד טקסטורה וטעם גם לאחר כמה ימים במקרר (כמו שקורה לחומוס שקונים בחלק מהחומוסיות).

mudale222
18-10-2020, 11:39
מצורף מתכון שיגרום לך להפסיק לחפש אחר הטעם האבוד בחומוסיות.
כמויות שלבים והצלחה מובטחת- באחריות. מילה של ההוא מהפורום.

https://www.youtube.com/watch?v=MSrw-x5CwWc

שמע. צריך לקבל תוספת סיכון על ההכנה הזאת :)

kaz
18-10-2020, 13:25
בזמן הזה הגרגרים סופגים את מי הבישול והטעמים. זה מה שגורם לחומוס לא לאבד טקסטורה וטעם גם לאחר כמה ימים במקרר (כמו שקורה לחומוס שקונים בחלק מהחומוסיות).
זה עובד גם אם החומוס בושל בסיר רגיל?

איילזו, מה לגבי המתכון שלך?

יש פה כמה הצעות. אני תוהה.. איך נוכל לדעת בוודאות מי מכין את החומוס הכי טעים? :biggrin:

lokimonster
18-10-2020, 13:53
תחרות מלך החומוס

כמובן שאת הפולגז בסוף תשמרו לעצמכם.

ayalzo
18-10-2020, 17:00

יש פה כמה הצעות. אני תוהה.. איך נוכל לדעת בוודאות מי מכין את החומוס הכי טעים? :biggrin:

אין לי מתכון.
משרה, לפעמים עם סודה לפעמים בלי.
שוטף.
משרה.
מבשל.
מכפה.
מבשל עוד.
טוחן.
מוסיף מלח פלפל לימון טחינה שמן זית.
מערבב/טוחן(מוסיף מים אם צריך).

בטוח שכחתי משהו.
מה שכן,
הקטע עם הסוכר מעניין. מכיר שמוסיפים סוכר להרבה דברים (למשל בשר להמבורגר) וברור שזה קונה את החיך, אבל לחומוס לא הכרתי.

the striker
18-10-2020, 20:28
המוט של בראון חזק, משתמש בו כבר שנתיים בערך להכנת חומוס, כל יום שישי.

kaz
18-10-2020, 20:49
איילזו, איך אתה טוחן?

המוט של בראון חזק, משתמש בו כבר שנתיים בערך להכנת חומוס, כל יום שישי.
איזה דגם יש לך?

קידוזו
19-10-2020, 01:49

אם יתגבש מניין, אני מוכן להעמיד את החומוס לבדיקה \ תחרות \ בליסה חסרת עכבות.

ayalzo
19-10-2020, 09:35
איילזו, איך אתה טוחן?

איזה דגם יש לך?
חבר,
אתה טוחן.
מה זה משנה איזה בלנדר? מוט. לא מוט. הכל אותו דבר.
לי יש פוד פרוססור.

the striker
19-10-2020, 14:37
איילזו, איך אתה טוחן?

איזה דגם יש לך?

האמת שאני לא יודע, נרכש בדיוטי פרי ב-45$. אפשר גם ב-75$ עם המון תוספות של קוצצים מערבלי וכאלה, לי זה לא היה נחוץ אז הסתפקתי רק במוט.

במקור הייתי מכין את החומוס עם מעבד מזון מג'ימיקס, כיום (כבר שלוש שנים בערך), משתמש במוט, ובשנתיים האחרונות במוט של בראון.

kaz
19-10-2020, 19:32
האמת שאני לא יודע, נרכש בדיוטי פרי ב-45$. אפשר גם ב-75$ עם המון תוספות של קוצצים מערבלי וכאלה, לי זה לא היה נחוץ אז הסתפקתי רק במוט.

במקור הייתי מכין את החומוס עם מעבד מזון מג'ימיקס, כיום (כבר שלוש שנים בערך), משתמש במוט, ובשנתיים האחרונות במוט של בראון.
נראה אולי כמו מי מאלה?
https://www.electrophoto.co.il/product/בלנדר-מוט-braun-mq500
https://www.rde.co.il/items/2667176--בלנדר-מוט-Braun-MQ700-בראון

הראשון עולה ~220 ויש שנתיים אחריות, נראה לי סבבה אם זה מה שיש לך (=הוא לא מהמתפחלצים)

the striker
23-10-2020, 22:35
נראה אולי כמו מי מאלה?
https://www.electrophoto.co.il/product/בלנדר-מוט-braun-mq500
https://www.rde.co.il/items/2667176--בלנדר-מוט-Braun-MQ700-בראון

הראשון עולה ~220 ויש שנתיים אחריות, נראה לי סבבה אם זה מה שיש לך (=הוא לא מהמתפחלצים)

הראשון דומה לשלי, חזק שקט ואני ממש מרוצה ממנו.

kaz
31-10-2020, 10:54
טוב, הבלנדר מוט של בראון (מהלינק הראשון) עושה את העבודה
8668
אבל לא כ"כ אהבתי -
- החלק של המוט שמתחבר לגוף לא מוחזק בצורה קשיחה, כשמזיזים את הבלנדר בתוך העיסה והחלק התחתון של היד נוגע בחלק של המוט, מרגישים שהוא זז טיפה מצד לצד
- כיפת הברזל סביב הלהב לא עגולה בפנים אלא מעין צורת עלה, אז יותר מעצבן לנקות את החומוס מבפנים
- היה ריח של פלסטיק מהבלנדר אחרי שהתחמם, מקווה שזה מפסיק אחרי שהפלסטיק breaks in או משהו

קיצור, לא ממש התלהבתי.

החומוס יצא סביר. השריתי במקרר כמה ימים, החלפתי מים, בישלתי במיקרו בכלי זכוכית עם מכסה זכוכית ~40 דקות. לא היה צריך לכפות כלום, מה שנשפך נשפך והתאדה. בתום הבישול העברתי את מה שנשאר מהמים לכלי נפרד.

החזרתי חלק מנוזל הבישול שנשאר + טחינה קראוון, קצת שמן קוקוס, טיפה ג'ין (בערך כל מה שהיה לי במקרר גם ככה). קולות יניקה של NSFW מהבלנדר מוט, עוד נוזל בישול, עוד טחינה, עוד שמן. יצא על הפנים ואז נזכרתי שצריך לימון. אין לי לימון אז שמתי חומץ. צריך לימון #איילזוצדק

קושיות המשך -
- איפה קונים מלח לימון בכמות/מחיר נורמלי? סודה מצאתי בזמנו במחיר נורמלי בחנות רוסית - 8 ש"ח לחצי קילו במיכל תבלין שאפשר לנער ממנו.
- קראתי שהג'יפה שעולה ונשפכת זה עמילן, ואפשר שיעלה פחות אם מוסיפים שמן זית כשמבשלים. מישהו ניסה?
- לא מפריע לי להשאיר בכלי לעוד 24 שעות אחרי הבישול כמו ש-א' ממליץ אם זה מוסיף לטעם, השאלה האם החומוס לא מתחיל להתקלקל כשהוא סתם עומד על השיש? או שזה רלוונטי רק כשמשתמשים בסיר לחץ שלא נכנס אליו אוויר?

ayalzo
31-10-2020, 15:53
תקשיב,
ניסוי וטעיה היא הדרך הכי טובה להגיע לתוצאה שתהיה לשביעות רצונך.
כך, אתה גם משכלל עד שלמות (שמתאימה לך), וגם יודע בדיוק איזו טעות גרמה לאיזו תוצאה שלילית, ואיזו פעולה הניבה תוצאה שיותר אהבת.
בסוף אתה מגיע גם למתכון טוב, וגם מבין את המנה.
תמשיך ככה.

lokimonster
31-10-2020, 16:00
פתרתי את הבעייה
25 שקל הבאתי חמגשית מבית חנינה של חומוס נהדר

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

600 ירושלמי
01-11-2020, 08:45
לנקות מוט בלנדר- שים אותו בכלי עם מים וסבון ותפעיל. עד שיהיה נקי. לא צריך להסתבך.

בישול 40 ד' במיקרו? למה לא על הכיריים כמו בן אדם? מה (אתה חושב ש) היתרון בזה?

מלח לימון- כנס לכל חנות תבלינים. בערך 20% מהמחיר בסופר. על הדרך תקנה כמון ופעם הבאה תוסיף לחומוס.

שבוע טוב.

kaz
04-11-2020, 18:37
תקשיב,
ניסוי וטעיה היא הדרך הכי טובה להגיע לתוצאה שתהיה לשביעות רצונך.
כך, אתה גם משכלל עד שלמות (שמתאימה לך), וגם יודע בדיוק איזו טעות גרמה לאיזו תוצאה שלילית, ואיזו פעולה הניבה תוצאה שיותר אהבת.
בסוף אתה מגיע גם למתכון טוב, וגם מבין את המנה.
תמשיך ככה.
אין לי מספיק ידע בבישול בשביל להשתפר, i.e. "החומוס מרגיש קצת X, בטח צריך להוסיף קצת Y".. כמו שאומרים ב-UFC -
I just bang, bro

פתרתי את הבעייה
25 שקל הבאתי חמגשית מבית חנינה של חומוס נהדר

נו, יכלת להכין לבד והיה נשאר לך לחצי ליטר בירה / 3 ליטר דלק :biggrin:

אין לי תן ביס יותר, חומוס מרגיש כמו משהו שאני רוצה להיות מסוגל לספק לעצמי.

לנקות מוט בלנדר- שים אותו בכלי עם מים וסבון ותפעיל. עד שיהיה נקי. לא צריך להסתבך.

בישול 40 ד' במיקרו? למה לא על הכיריים כמו בן אדם? מה (אתה חושב ש) היתרון בזה?

מלח לימון- כנס לכל חנות תבלינים. בערך 20% מהמחיר בסופר. על הדרך תקנה כמון ופעם הבאה תוסיף לחומוס.

שבוע טוב.
בגזרת המחממים מלבד מיקרוגל יש לי אקדח חום, מכונת כביסה וראוטר. 40 דקות בלי סודה ובלי לכפות, מה רע בעצם, על כיריים זה לוקח שעות, לא?

כמון זה חריף? קניתי כבר קופסה של מלח לימון באושר עד (15 ש"ח לחצי קילו), אבל בחנויות תבלינים באמת יותר זול, 22 ש"ח לקילו, להבא אקח שם.

הטיפ על ניקוי הבלנדר אגדי - הפעלתי אותו בכלי עם מי הבישול שנותרו, הוריד הכל ואפילו הקציף את הנוזל, אפשר להכין מרנג חומוס.

lokimonster
04-11-2020, 19:02
אין לי מספיק ידע בבישול בשביל להשתפר, i.e. "החומוס מרגיש קצת X, בטח צריך להוסיף קצת Y".. כמו שאומרים ב-UFC -
I just bang, bro

נו, יכלת להכין לבד והיה נשאר לך לחצי ליטר בירה / 3 ליטר דלק [emoji3]

אין לי תן ביס יותר, חומוס מרגיש כמו משהו שאני רוצה להיות מסוגל לספק לעצמי.

בגזרת המחממים מלבד מיקרוגל יש לי אקדח חום, מכונת כביסה וראוטר. 40 דקות בלי סודה ובלי לכפות, מה רע בעצם, על כיריים זה לוקח שעות, לא?

כמון זה חריף? קניתי כבר קופסה של מלח לימון באושר עד (15 ש"ח לחצי קילו), אבל בחנויות תבלינים באמת יותר זול, 22 ש"ח לקילו, להבא אקח שם.

הטיפ על ניקוי הבלנדר אגדי - הפעלתי אותו בכלי עם מי הבישול שנותרו, הוריד הכל ואפילו הקציף את הנוזל, אפשר להכין מרנג חומוס.הבת שלי עם הטבעונות שלה מכינה מרנג מהמים של החומוס
האמת לא רע בכלל.

לגבי הבירה לא שווה את המאמץ של ההכנה ומי שמכיר אותי יודע שלהשקיע בי בירה זה ביזבוז כי אני לא שותה אהלכוהול (טעמי דת ומדינה).

ayalzo
04-11-2020, 19:58
כמון זה חריף?
omg
:229::omfg:

kaz
04-11-2020, 21:49
סבבה אתה מתמצא בתבלינים, אבל נראה אותך מכין מרנג מחומוס כמו הבת של לוקי

קידוזו
04-11-2020, 23:05
טוב, הבלנדר מוט של בראון (מהלינק הראשון) עושה את העבודה
8668
אבל לא כ"כ אהבתי -
- החלק של המוט שמתחבר לגוף לא מוחזק בצורה קשיחה, כשמזיזים את הבלנדר בתוך העיסה והחלק התחתון של היד נוגע בחלק של המוט, מרגישים שהוא זז טיפה מצד לצד
- כיפת הברזל סביב הלהב לא עגולה בפנים אלא מעין צורת עלה, אז יותר מעצבן לנקות את החומוס מבפנים
- היה ריח של פלסטיק מהבלנדר אחרי שהתחמם, מקווה שזה מפסיק אחרי שהפלסטיק breaks in או משהו

קיצור, לא ממש התלהבתי.

החומוס יצא סביר. השריתי במקרר כמה ימים, החלפתי מים, בישלתי במיקרו בכלי זכוכית עם מכסה זכוכית ~40 דקות. לא היה צריך לכפות כלום, מה שנשפך נשפך והתאדה. בתום הבישול העברתי את מה שנשאר מהמים לכלי נפרד.

החזרתי חלק מנוזל הבישול שנשאר + טחינה קראוון, קצת שמן קוקוס, טיפה ג'ין (בערך כל מה שהיה לי במקרר גם ככה). קולות יניקה של NSFW מהבלנדר מוט, עוד נוזל בישול, עוד טחינה, עוד שמן. יצא על הפנים ואז נזכרתי שצריך לימון. אין לי לימון אז שמתי חומץ. צריך לימון #איילזוצדק

קושיות המשך -
- איפה קונים מלח לימון בכמות/מחיר נורמלי? סודה מצאתי בזמנו במחיר נורמלי בחנות רוסית - 8 ש"ח לחצי קילו במיכל תבלין שאפשר לנער ממנו.
- קראתי שהג'יפה שעולה ונשפכת זה עמילן, ואפשר שיעלה פחות אם מוסיפים שמן זית כשמבשלים. מישהו ניסה?
- לא מפריע לי להשאיר בכלי לעוד 24 שעות אחרי הבישול כמו ש-א' ממליץ אם זה מוסיף לטעם, השאלה האם החומוס לא מתחיל להתקלקל כשהוא סתם עומד על השיש? או שזה רלוונטי רק כשמשתמשים בסיר לחץ שלא נכנס אליו אוויר?
ג'ין מילא אבל מלח לימון וחומץ?
בחומוס?
-חומץ?

תשובות
שמן זית בבישול לא ישנה כלום אם שמים כמות לכיסוי שכבה דקה למעלה.
אפשר להשאיר חומוס במקרר וגם בשישאם יש מכסה כי עד שמתקרר עוברות שעות. - רק בלי תוספות, נטורל מבושל.

lokimonster
05-11-2020, 10:20
כמטן תבלין מעוד דומיננטי.
צריך יד עדינה איתו.

אשכרה צריך לבקש מאהרוני שיהיה מנהל פורום אצלנו.

600 ירושלמי
05-11-2020, 10:20
לא. כמון זה לא חריף. לא צריך להיות שף בשביל לדעת שזה תבלין בסיסי. וכמון שמים בחומוס. תתחיל מקצת, תטעם ותוסיף לפי הצורך.

בישול על הכיריים לא לוקח שנים. אם השרית את הגרגירים עם סודה לשתייה הבישול לא ייקח יותר משעתיים.
כשזה על הכריים אפשר לכפות, לערבב, לבדוק מדי פעם ופחות סיכוי שלבני הבית יצמח זנב.
כן, יש לי מיקרוגל. לא זוכר מתי בפעם האחרונה הפעלתי אותו. שונא את המכשיר הזה.

רוצה טיפ לבישול ואפייה? לא תמיד צריך אותו אבל כשצריך תמיד עובד ומשדרג את האוכל? טיפ שלא קונים לא בסופר ולא בחנות תבלינים?
סבלנות.
בישלת פעם בשר? עבודה מאוד מאוד קלה אבל ההבדל בין בישול של שעה וחצי לבין בישול של 3 שעות הוא תהומי.
לפעמים בהכנת אוכל צריך רק לתכנן את הזמן מראש. כשעושים מג'דרה לדוגמא, אם משרים את העדשים יום קודם יוצא ממש טוב. אם משרים שעתיים לפני... גם יוצא טוב אבל המעיים עובדים אח"כ שעות נוספות.
סבלנות.

בןהלאמשחיז
05-11-2020, 13:19
לא. כמון זה לא חריף. לא צריך להיות שף בשביל לדעת שזה תבלין בסיסי. וכמון שמים בחומוס. תתחיל מקצת, תטעם ותוסיף לפי הצורך.

בישול על הכיריים לא לוקח שנים. אם השרית את הגרגירים עם סודה לשתייה הבישול לא ייקח יותר משעתיים.
כשזה על הכריים אפשר לכפות, לערבב, לבדוק מדי פעם ופחות סיכוי שלבני הבית יצמח זנב.
כן, יש לי מיקרוגל. לא זוכר מתי בפעם האחרונה הפעלתי אותו. שונא את המכשיר הזה.

רוצה טיפ לבישול ואפייה? לא תמיד צריך אותו אבל כשצריך תמיד עובד ומשדרג את האוכל? טיפ שלא קונים לא בסופר ולא בחנות תבלינים?
סבלנות.
בישלת פעם בשר? עבודה מאוד מאוד קלה אבל ההבדל בין בישול של שעה וחצי לבין בישול של 3 שעות הוא תהומי.
לפעמים בהכנת אוכל צריך רק לתכנן את הזמן מראש. כשעושים מג'דרה לדוגמא, אם משרים את העדשים יום קודם יוצא ממש טוב. אם משרים שעתיים לפני... גם יוצא טוב אבל המעיים עובדים אח"כ שעות נוספות.
סבלנות.

הנה טיפ להשרייה טובה וסבלנות.
לוקחים קילו חומוס.עדשים או כל דבר שצריך להשרות במים ליותר משעתיים ורצוי לילה.
1. שופכים לקערה גדולה
2. ממלאים מי ברז עד הסוף
3. מוצאים כוס מהארון
4. ממלאים אותה בוויסקי עד הסוף
5. לוקחים את הבקבוק יחד איתך (כדי שלא תצטרך ללכת יותר מדי)
6. מתיישבים על ספה נוחה
7. מתחילים לשתות ולחכות שזמן ההשריה יעבור
8. עוד לא עבר אחרי כוס אחת, תמלא שוב ותחזור על מס' 6
9. קמים בבוקר והופ יש קצת האנגאובר אבל החומוס היה בהשריה כל הלילה.

the striker
08-11-2020, 11:55
המתכון שלי:
השריית גרגרי חומוס ללילה, תוך החלפת המים לפחות שלוש פעמים.

בישול בסיר לחץ, עם מים בלבד, למשך של כשעה וחצי.

מחלק את הגרגרים לקופסאות של חצי קילו, ומוסיף לכל קופסא שתי מצקות קטנות של מים מהבישול.

את הקופסאות העודפות מקפיא, ומפשיר לפני השימוש לפי הצורך.

הכנת החומוס:

מעביר את החומוס ומי הבישול מקופסת החצי קילו, לקופסא של קילו (כאלה מהסופר הכי פשוטות). מוסיף כשבע כפיות של מיץ לימון (סחוט), מלח לפי הטעם (לא לשכוח, מלח תמיד אפשר להוסיף, אבל אף פעם לא להוציא ...), ושן שום בינונית.

מוסיף טחינה לפי הטעם, בערך 170-200 גרם, גם כאן להוסיף לפי הטעם והמרקם עד שכבר שולטים בכמויות הרצויות.

מערבב קלות את התערובת שנוצרה עם כף, ואז מבצע טחינה של התערובת עם המוט של בראון, עד לקבלת ממרח חומוס במרקם אחיד. בגלל שהחומוס הביתי נעשה עם הקליפות, הוא לא יהיה חלק כמו בחומוסיות, אבל טעים ובריא לא פחות.

במידה ויוצא סמיך מדי או דליל מדי, ניתן לאזן באמצעות הוספת מים אם סמיך מדי, וטחינה אם דליל מדי.

רצוי שיהיה מעט דליל בהכנה, מהמידה הרצויה הסופית, כיוון שבהמשך החומוס מתמצק מעט.

החומוס מחזיק לארבעה ימים בערך.

אקסטרא לאוהבי החריף:

מי שאוהב חריף, ישנו חריף שמתאים לחומוס, כיוון שהוא פחות מתובל ופחות פוגע ומעלים את הטעמים של החומוס. לוקחים כארבעה/חמישה פלפלים חריפים ירוקים טריים, מוסיפים כעשר כפיות מיץ לימון סחוט. שן שום בינונית ומעט מלח. טוחנים בבלנדר עד לאחידות.

הולך טוב עם החומוס למי שאוהב חריף, רק שימו לב, החריפות של הפלפלים הטריים משתנה לפני העונה, ובקיץ הם ממש ממש חריפים, על גבול הגז מדמיע.

א הזקן
08-11-2020, 18:50
stiker, בהרבה מובנים המתכון שלך דומה לשלי. מכיוון שלאורך השנים ניסיתי הרבה וריאציות, יש לי כמה עצות בשבילך - לא בשביל להתווכח. תרצה תיישם.

בצל ושום בבישול ישדרגו לך את הטעם של הגרגרים ברמות.

תן לגרגרים להתקרר בסיר הלחץ יום. זה יגרום לפחות התמצקות של החומוס לאחר שתכין אותו.

החומוס (וסלטים אחרים) מתקלקלים כתוצאה משמרים ופטריות (עובש). לאחר בישול של שעה וחצי בסיר לחץ לא נשאר שום דבר מאלו. הטחינה מכילה מעט מאוד (אם בכלל). רוב השמרים והפטריות מגיעים מהתבלינים. לכן, אם אתה רוצה להחזיק מנה יותר משלושה-ארבעה ימים, כדאי לך להשתמש במיץ לימון משומר. בנוסף, מעט (רבע כפית למנה שלך) של מלח לימון (במקום קצת מהמיץ לימון והמלח) נותן טעם שאי אפשר להגיע אליו בעזרת מיץ לימון ומלח וגם מאריך את החיים של החומוס.

הסיבה שהחומוס לא חלק זה לא הקליפות אלא שיטת הטחינה שלך. קודם כל, מקל אף פעם לא יכול להגיע לרמת טחינה של מעבד מזון או בלנדר (אני מכין לא מעט מרקים, וכשאני רוצה שהמרק יהיה ממש חלק אני חייב להשתמש בבלנדר כי מקל אל מצליח להגיע לזה). דבר שני - צריך לטחון את הגרגרים כשהם כמה שיותר יבשים - אז יש גם מעיכה לא רק חיתוך. נסה פעם לסנן, לטחון במעבד מזון ואחרי שזה חלק להוסיף מים לסמיכות (דלילות) רצוייה. תופתע מהתוצאות.

ואחרון - הוספה של מעט שמן (זית או אחר) - 3-4 כפות במנה בגודל שאתה מתאר - תעשה פלאות לטקסטורה.

the striker
09-11-2020, 09:08
stiker, בהרבה מובנים המתכון שלך דומה לשלי. מכיוון שלאורך השנים ניסיתי הרבה וריאציות, יש לי כמה עצות בשבילך - לא בשביל להתווכח. תרצה תיישם.

בצל ושום בבישול ישדרגו לך את הטעם של הגרגרים ברמות.

תן לגרגרים להתקרר בסיר הלחץ יום. זה יגרום לפחות התמצקות של החומוס לאחר שתכין אותו.

החומוס (וסלטים אחרים) מתקלקלים כתוצאה משמרים ופטריות (עובש). לאחר בישול של שעה וחצי בסיר לחץ לא נשאר שום דבר מאלו. הטחינה מכילה מעט מאוד (אם בכלל). רוב השמרים והפטריות מגיעים מהתבלינים. לכן, אם אתה רוצה להחזיק מנה יותר משלושה-ארבעה ימים, כדאי לך להשתמש במיץ לימון משומר. בנוסף, מעט (רבע כפית למנה שלך) של מלח לימון (במקום קצת מהמיץ לימון והמלח) נותן טעם שאי אפשר להגיע אליו בעזרת מיץ לימון ומלח וגם מאריך את החיים של החומוס.

הסיבה שהחומוס לא חלק זה לא הקליפות אלא שיטת הטחינה שלך. קודם כל, מקל אף פעם לא יכול להגיע לרמת טחינה של מעבד מזון או בלנדר (אני מכין לא מעט מרקים, וכשאני רוצה שהמרק יהיה ממש חלק אני חייב להשתמש בבלנדר כי מקל אל מצליח להגיע לזה). דבר שני - צריך לטחון את הגרגרים כשהם כמה שיותר יבשים - אז יש גם מעיכה לא רק חיתוך. נסה פעם לסנן, לטחון במעבד מזון ואחרי שזה חלק להוסיף מים לסמיכות (דלילות) רצוייה. תופתע מהתוצאות.

ואחרון - הוספה של מעט שמן (זית או אחר) - 3-4 כפות במנה בגודל שאתה מתאר - תעשה פלאות לטקסטורה.

תודה על העצות והרעיונות.

האמת שלנוסחה הנוכחית, שלטעמי היא מספקת, הגעתי אחרי המון נסיונות.

לגבי הלימון והחמיצות, אני פחות אוהב חומוס חמוץ, כך שאשאר עם מעט מיץ הלימון.

לעניין חלקות החומוס, בעבר הייתי משתמש במעבד מזון אכזרי של מג'ימיקס, ותכל'ס התוצאה לא הייתה שונה בהרבה. והאמת היא, שזה לא ככ מפריע לי.

לגבי תפוגת החומוס, וואללה, הוא לא מגיע לתאריך, נטרף מקסימום אחרי יומיים.

בעניין הוספת שמן זית, מתלבט מאוד, בעבר הייתי מוסיף, אבל לאט לאט ירדו כל התבלינים כולל השום. רק לפני כחודשיים החלטתי לחזור לשים שן שום בינונית, וכרגע אני עם זה. אמשיך להתלבט בעניין שמן הזית.

ושוב תודה על הרעיונות והעצות.

kaz
14-11-2020, 11:01
סטרייקר, לא ציינת את כמות הגרגירים עצמם במתכון שלך.

א', בניסיון הראשון התחלתי לטחון את החומוס עם הבלנדר "על יבש" ואז קלטתי שצריך נוזל בישול, פעם שנייה הוספתי נוזל מראש.. באמת לזכרוני הראשון היה יותר מוצלח מבחינת מרקם בסוף התהליך. לא חשבתי על זה שיש פה מעיכה וחיתוך.. מה אם קודם מועכים את הגרגירים עם מועכן פירה? זה נראה לי יותר זריז מלנסות לחרוש גרגירים בלי נוזל עם הבלנדר.

ירושלמי, גלי מיקרו מעוררים מולקולות מים. מה שזה יכול לעשות לגוף, אם נגיד איירון מן מכין לייזר מיקרו ומכוון עליך, זה לגרום לחלבונים שהתחממו לעבור שינוי צורה, דנטורציה, כמו חלבון ביצה שנהיה לבן. זה נגיד היה לא משהו לעיניים, לתכשיטים ואולי למוח, כך לפחות עפ"י המורה לפיזיקה מהתיכון.

בפועל יש כלוב פאראדיי במיקרו (החלק הקדמי שלו הוא סבכת המתכת שמודבקת על הצד הפנימי של הזכוכית) שאמור לעצור את הרוב. מיקרו הוא מתחת לאינפרא אדום באנרגיית הגל (או מעל באורך הגל). אני אישית משתדל להקפיד שיהיה קיר ביני לבין מיקרו דלוק, כך שאם איזה גל סורר התפלק החוצה, והוא גם עובר קירות - אז הוא כנראה לא אנרגטי מספיק כדי להטריד אותי (תחשוב גלי רדיו לעומת אולטרא סגול).

לא מבין מספיק בפיזיקה, אבל בסרטון הזה מודדים דברים עם מכשירים ומשתמשים במילה science

https://www.youtube.com/watch?v=OE0SPStqjIQ

600 ירושלמי
15-11-2020, 02:39
לא יודע למה חשת צורך להסביר לי איך המכשיר הזה שמזיז מולקולות מים עובד, אני יודע אבל תודה בכל זאת.
מיקרוגל זה מכשיר משוקץ שתפקידו זה לחמם אוכל במשרד שהבאת מהבית, או להפשיר פיתה מהמקפיא (עטוף במגבת כמובן).
כל שימוש אחר במיקרוגל הוא בגדר סטייה לא טבעית. בטח ובטח שלא מבשלים במיקרוגל.

ולא, גלי המכשיר הזה, אם הוא תקין, די הוכחו ככאלה שלא יצמיחו לנו זנב. מהבחינה הזאת הוא דווקא די בטוח. אבל אישית נראה לי שאני מעדיף זנב, על אף שזה מפריע ברכיבה, מאשר לבשל משהו 40 ד במיקרוגל.

NAOR2207
15-11-2020, 03:35
(פתאום. בלי אזעקה התפלקה לה כיפת ברזל אז התעוררתי)

ביצים.
רק לפנצ'ר את החלמון ולערבב עם הרוטב של מה שהיה בסיר בשבת
אפשר עם שמן קוקוס
אם דגים אפשר גם חמאה. שלא ידבק לצלחת.

אין על חביתה מהמיקרו. וואו!

the striker
15-11-2020, 09:14
[QUOTE=kaz;173289]סטרייקר, לא ציינת את כמות הגרגירים עצמם במתכון שלך.

דווקא ציינתי, ממלא בגרגרים קופסא של חצי קילו, קופסאות הפלסטיק האלה כמו שמוכרים בסופר דברים במשקל. ולזה מוסיף, שתי מצקות קטנות של מים מהבישול.

kaz
16-12-2020, 11:56
ירושלמי, למה ללכלך על מיקרו, זו פשוט דרך יעילה לעשות משהו, כמו בלנדר מוט או הזרקת דלק :biggrin:

נאור, עלית על אחד השימושיים האגדיים, ה- power omelet של אבירי השולחן העגול. אני משתמש בצלחת זכוכית עם דפנות עולות ועוד צלחת לכיסוי למקרה שבכל זאת מתפוצץ אחרי ניקוב החלמונים עם מזלג, וקצת גבנ"צ ו/או זעתר מעל כשזה יוצא.

כחצי דקה לביצה תלוי במיקרו, בלי שמן, בלי לקרצף מחבת, verge of legend.

חומוס רך. פעם ראשונה שיצא לי חומוס רך.

השריתי במקרר, החלפת מים למחרת, עוד כמה שעות במקרר, 45 דקות על לחץ גבוה ב- Instant Pot. הפרדת מי הבישול, נותן להתקרר קצת שנהיה מן קרום חום נחמד על הגרגירים, מנער מלח לימון שכבר יש לי בתבליניה במקרר, מעליו חזרה את נוזל בישול ומעליו טחינה קראוון, בינתיים לפי העין כי אין לי כלי עם שנתות. בלנדוש מוט עשה מזה חומוס ברגעים ספורים, בלי להתחמם אפילו.

הבעיה - טוענים עדיין שצריך מלח, גם אני מרגיש שהטעם חלש קצת.

עברתי על המתכונים שפורסמו כאן, גם הוידאו של קידוזו, כולם מוסיפים מלח.

אני מחזיק מלח גס אבל זה לשטיפת פה, יכול להיות שגם בחומוסיה מוסיפים מלח? מלח זה.. לרמות, לא?

אני תוהה מה אפשר לעשות כדי להוסיף טעם בצורב אחרת, אולי לבשל עם בצל / שום? חום יותר נמוך / בישול איטי, או להשאיר את מי הבישול כמו שא' הזקן ממליץ? מה עשו לפני מלח?

קידוזו
16-12-2020, 22:10
בכל חומוס או טחינה או בצק למשהו ואפילו במיונז ביתי שאני מכין (דקותיים עם מוט, לא מגזים) נכנס מלח. אם תוסיף כמון זה יוסיף לצריבה \ חמיצות. רק אל תיסחף כי זה יכול "לשרוף" את החומוס.

NAOR2207
17-12-2020, 00:27
דבר אחד אני מתבאס לעשות במיקרו וזה לחמם את משולשי הפיצה שנשארו במקפיא
לגבי המלח אני סאקר של מלח בוזק בנדיבות (בצומות אפילו גם בקפה. או בחומץ תפוחים)

אבל מלח זה לחלשים.
עופו על MSG

kaz
17-12-2020, 14:38
טוב פאק איט, פעם הבאה אני אבזוק קצת מלח גס למי הבישול שהוצאתי לפני שאני מחזיר אותם בשביל העירבול.

מה לגבי להוסיף בצל / עגבניה בזמן הבישול, זה מוסיף מספיק טעם בשביל לוותר על מלח?

נאור -

https://www.youtube.com/watch?v=dagYvZo44lo&t=0m51s
(מכוון לטריק הרלוונטי)

NAOR2207
17-12-2020, 15:29
שניה רגע, לא הבנתי מה רע במלח??
יש בזה אלקטרולייטס

https://www.youtube.com/watch?v=lUTZmSyDErg

ayalzo
17-12-2020, 17:28
כל הטרנדים הבריאים של העת האחרונה שיגעו קצת את האנשים (למרות שחמותי היתה שמחה לחיות בעולם שבו גם שאר האנשים חוץ ממנה לא משתמשים בתבלינים).
אז לא נשים קילו מלח על קילו חומוס. אבל לא צריך להגזים.
(ולא. הוספה של שטויות אחרות למים לא יחליפו את המלח, אלו טעמים אחרים לגמרי).

היתה תקופה שבה הייתי צריך להוריד מלח בבישול. מה שעשיתי זה מאכלים חמוצים בטירוף ובהגזמה (טונות של לימון סחוט טרי), שיתנו קצת קיק שחסר.

kaz
17-12-2020, 19:57
שום דבר רע במלח, בטח אם שותים מים פה ושם ועושים הקפה בשכונה מדי פעם. כמעט בטוח שיותר טוב ממה שבא עם טחינה.

לא הבנתי רק מאיפה הוא בא, ומי החליט שהוא אבן יסוד קולינרית. למה לא מנסים שזה יהיה טעים מהמזון עצמו?
תבלינים הם סוגשל צמחים (מודה שמחזיק זעתר בבית), גם מלח לימון האורגניל מגיע מעץ. מה זה מלח?

https://www.youtube.com/watch?v=S1aepkenxhI

נאור, לא נשמע לך קונספירציה של יצרני הג'ינס? לא מספיק שאתה תקוע במכנס המעפן הזה כל היום כדי להיראות מגניב, כדי להסיח אותך מכמה הוא לא נוח הם גם עשו אותך מכור למלח. ברגע שמתחילים ללבוש מכנסיים נוחות מיד יורד החשק ב-27%.

NAOR2207
18-12-2020, 03:00
לא הבנתי רק מאיפה הוא בא, ומי החליט שהוא אבן יסוד קולינרית...

נאור, לא נשמע לך קונספירציה של יצרני הג'ינס? לא מספיק שאתה תקוע במכנס המעפן הזה כל היום כדי להיראות מגניב, כדי להסיח אותך מכמה הוא לא נוח הם גם עשו אותך מכור למלח. ברגע שמתחילים ללבוש מכנסיים נוחות מיד יורד החשק ב-27%.

וואלה קאז אין לי מושג אני בדיוק כמוך קיבלתי את ההשכלה שלי מדוד אינטרנט
רק שעוד לפני חוק הנישואים בבני אדם עשיתי ניסויים בעצמי עם דיאטה קיטוגנית וצומות (מים). לעיתים של ימים.
אז - דוד אינטרנט אמר "תעשה מה שבא לך רק אל תשכח מלח! הוא מכיל אלקרוליטים"
נגיד
https://www.youtube.com/watch?v=p1F9Z81j04w

לדעתי אין יותר מדי מלח - פשוט משתנים אותו

כל המשקאות האיזוטונים מכילים מלחים

בעבר המלח היה שווה משקלו בזהב

ורק קאז לא רצה מלח אמרתי לו וואלק קאז מה יש לך מהמלח?

NAOR2207
18-12-2020, 03:08
לא הבנתי רק מאיפה הוא בא, ומי החליט שהוא אבן יסוד קולינרית. למה לא מנסים שזה יהיה טעים מהמזון עצמו?

אופס הקדשתי תגובה שלמה מבלי להתיחס לחלק השני של המשפט
מה שנקרא - הוצאתי דברים מהקשרם. איזה מעאפן אני.

אני מסכים.
היום הכל בייפרודקטס של תירס וסויה GMO (בעיקר סוכרים)
זה למה אין טעם באוכל
הכל קונספירציה של ביל גייטס קלאוס שוואב והאתיופי סוטה המין ההוא מהאום

וברצינות - זה למה אין טעם באוכל

https://www.youtube.com/watch?v=1CHGiid6N9Q

Ey@l
20-12-2020, 21:17
מלא שטויות....:smoke:החצי שקל שלי,
כשטוחנים את החומוס הטחינה השום והכמון,מומלץ להשתמש בקרח במקום מים(המהדרין מקפיא מים של הבישול)
ככה החומוס יוצא לבן...

אגב,אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים,באופן מפתיע הטעם לא נפגע.

עוד משהו...חומוס ביתי ללא חומרים משמרים כולל שכבת שמן לא מומלץ לאכול יותר מיום יומיים גג

בתאבון

קידוזו
20-12-2020, 21:27
אגב,אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים,באופן מפתיע הטעם לא נפגע.

עוד משהו...חומוס ביתי ללא חומרים משמרים כולל שכבת שמן לא מומלץ לאכול יותר מיום יומיים גג

בתאבון
אובג'קשיין יור אונור.
1. חומוס מקופסאות שימורים יכול להיות מקסימום בסדר, שום דבר מעבר. משתמש בחומוס מקופסאות שימורים רק לבישולים ועם הרבה תיבול.
2. אפשר להחזיק חומוס טרי טחון או מעורבב במקרר יותר מיומיים. זה לא קורה בדרך כלל אבל שום בעיה.

מעלה מהאוב את החומוס של מיקי, מורי ורבי שעשה את החומוס המדהים ביותר EVER:
חלק ראשון
(https://humus101.com/?p=1181)חלק שני
(https://humus101.com/?p=1184)

moonshield
21-12-2020, 11:41
kaz,
אם אתה רוצה תחליף 'טבעי' למלח שולחן (שהוא חומר טבעי לכשעצמו) אתה יכול להשתמש בגבעול סלרי. כשהייתי מכין מרקים לילדים שלי כשהיו תינוקות (אחחח התקופה הזאת שהם היו אוכלים הכל....) הייתי משתמש בגבעול סלרי כדי להמליח את המרק. עובד טוב גם בציר (ירקות/עוף וכו'), ועל הדרך מוסיף ניחוח מעניין יותר מזה שהמלח מוסיף (שזה שום ניחוח).

kaz
07-02-2021, 21:28
מונשילד, תודה. ירק מעניין, מסתבר שזה מלח מגנזיום -
https://en.wikipedia.org/wiki/Celery_salt
אני לרוב נמנע מירקות עם עלים פתוחים, והתברר שהמלח הגס שהיה לי עושה את העבודה.

התחיל לצאת טוב.

ניסיתי בלי להשרות כי היתה לי דודא premium -
- שטיפה ועיסוי בכלי עם מי סבון
- 30 דקות באינסטנט פוט על לחץ גבוה
- מוציא, מחליף מים כמה פעמים עד שהגרגירים מתקררים, מעסה קצת שוב - בשלב הזה הקליפות כבר יורדות
- עוד 30 דקות בפוט
- מעביר את מי הבישול, מחכה שהגרגירים יתקררו
- מוסיף קצת מלח גס, קצת מלח לימון, מי בישול (לא תמיד צריך להחזיר את כל הכמות) ומעל כל זה טחינה, וטוחן.

יצא סבבה ברמת מחמאות, ולא הורגש שינוי במאזן הגזים.

אני לוקח חזרה את התלונות על בלנדר המוט - עובר דרך החומוס כמו סכין דרך חמאה. לא יודע מי בכלל מעביר סכין בחמאה בימינו, הממרה הרלוונטית צריכה להיות "חלק כמו בלנדר מוט דרך גרגירי חומוס שבושלו באינסטנט פוט".

גם בעניין הבלנדר, אם אין קערה זמינה לניקוי המוט בשיטת ירושלמי, אפשר להפעיל אותו תחת מים זורמים על מהירות גבוהה בזמן שהיד השניה סוגרת את רוב הפתח, נראה שזה מוריד את הרוב.

חושב להתחיל להוסיף פול, כמו שהיו עושים בסנהדרין. תוהה אם אפשר לשים בצנצנת / כפפת סיליקון ולבשל ביחד עם החומוס בפוט?

kaz
15-02-2021, 23:11
פול קטניה קשוחה. יומיים השריה, 40 דקות באינסטוש על לחץ גבוה, עדיין לא נימוח. אולי זה זה הזמן להשתמש בנשק יום הדין - הסודה שקניתי בזמנו לחומוס.