התחברות

צפייה בגרסה מלאה : רוכב חדש

Nexus2020
19-10-2020, 23:14
שלום לכולם,
לפני כשלושה חודשים הוצאתי רישיון A1 , בגילי המופלג (42), ומאז לא רכבתי.
אני שוקל לרכוש אופנוע אחרי החורף הקרוב, בכל זאת נהג חדש, ובחורף נראה לי קצת בעייתי לנהג חדש להתחיל לנהוג.
אני 1.79 מטר, ושוקל בערך 74 קילו.
בזמן הזה, עד שאחליט אם לרכוש אופנוע, הייתי רוצה את עזרתכם בקשר ל 3 דגמים שקראתי עליהם לאחרונה (כמובן יד 2) :
1. קטמ דיוק 250
2. בנלי tnt250
3. CFmoto nk250
אני די מכוון ל 250, נראה לי נסיעה של 100-110 קמ״ש, זה תקין לכביש מהיר (531 לדוגמה)
הנסיעות הן (נכון לעכשיו), בית -עבודה, כ 30 ק״מ ביום
אשמח לשמוע את דעתכם על הדגמים הנ״ל, והאם זה נכון להתחיל עם 250.
לגבי מיגונים, אשמח לשמוע המלצות חוץ מקסדה ומעיל שזה בטוח ארכוש.
תודה מראש לכל העונים!

קידוזו
19-10-2020, 23:38
בתור רוכב מתחיל כדאי לשים לב למשקל וגובה האופנוע וכוחות סוס או מומנט. נפח פחות מעניין. מבחינה בטיחותית רצוי כלי שמסוגל, במקרי הצורך (עקיפה) להגיע בזריזות למהירות גבוהה מקצב המכוניות בכביש פתוח (120-130 קמ"ש). לפני מיגונים תשקיע בקורס רכיבה. אין לי דרך להמחיש עד כמה התרגול של החומר בקורס משנה, משפיע, בטוח, והופך את הרכיבה לקלה מהירה ובטוחה יותר. מניעת מצבים חשובה יותר ממיגונים לתפיסתי וגם הגיל עומד לצידך. אני לא מצוי בדגמים מוגבלים חדשים אבל ה KTM 390 אדוונצ'ר נראה לי אחלה בתור כלי ראשון למטרות שציינת. לגבי חורף? לא בטוח שזה שיקול מבחינה בטיחותית. בגשם הראשון מסוכן מאוד ואחר כך רמת האחיזה ברכיבה מנהלתית די דומה. כל עוד לא הופכים את הכביש למסלול מירוצים אין בעיה עם מים.
בהצלחה

Nexus2020
20-10-2020, 00:13
ראשית, תודה על המענה.
לגבי קורס רכיבה, אתה מתכוון קורס כמו שיש ב״פרוריידינג״?

wa11a
20-10-2020, 08:29
כן, פרוריידינג, אופנוען מאומן ויש גם מורים פרטיים.
לגבי לחכות לאחרי החורף נראה לי מיותר. אז אל תרכב בגשם בתור החלה. בכל היומיים גשם שיש פה. תכף נובמבר ועוד לא ירד גשם.

zx2r
20-10-2020, 10:09
לגבי האופנועים, מה אתה מחפש? הוצאות על דיוק אני מעריך שיקרות קצת יותר משל CF ו בנלי, כנ"ל גם כוח ותנוחת רכיבה.
מלבד החשיבות של קורס רכיבה, כלי עם ABS (מעל שנתון 2017 - כל הכלים אמורים להיות עם ABS) יעזור גם במקרה שהמיומנות ו\או איכות הצמיגים נמוכים.

בגדול אופנוע 250 לרכיבות ארוכות לא יהיה לך בעייתי כל עוד התנוחת רכיבה לא מעייפת ולא מאמצים את המנוע יתר על המידה (רכיבה עם מצערת פתוח עד הסוף או עומס מלא על האופנוע). הוא פחות יהיה נוח ברכיבות עם מורכב\ת. ביטוח יהיה זול יותר בהשוואה לנפח גדול יותר.

קח בחשבון שלפחות בשנה הראשונה אתה "חדש" על הכביש ויותר מועד לסכנות גם אם נהגת בעבר, החוויה ברכב שונה מהחוויה על דו גלגלי... נסה להפוך את ההתחלה ל"חווית למידה". רכב רגוע ואל תיקח סיכונים מיותרים ובדוק את הגבולות שלך באיזורים בטוחים, נסה להנות מהכלי ככל האפשר מבלי לסכן את עצמך או אותו.
מיגון מיגון מיגון. לא לוותר על מעיל כפפות וקסדה לפחות. נכנסים לחורף עוד מעט אז אם אתה מתכנן רכיבות בגשם קח בחשבון גם השקעה בציוד מתאים, אם יש תקציב - מכנס רכיבה ממוגן, מגפיים, אפוד מתנפח. ההגזמה כגודל הכיס, אם אין תקציב גם מעיל ממוגן קיץ וחליפת סערה יעשו את העבודה בגשם. מה שחשוב שלא יהיה לך קר ורטוב.
אם אתה קונה כלי חדש - מיגון לכלי, מיגון כנגד גניבה (שרשרת\מנעול דיסק\אזעקה), נפילות (מגני ידיים\פיירינג), מזג אוויר (כיסוי).

Nexus2020
20-10-2020, 17:47
חברים - תודה רבה לכם על המענה!
במידה ואקח צעד לכיוון רכישה (אני כרגע ב 95% שאלך על זה), אני די בטוח, שאני אמשיך לשאול שאלות, ולשמוע מאנשים עם נסיון.
תודה!

Tribalmistyc2
01-11-2020, 17:18
נשמח לענות על כל שאלה!

תודה מכוניות ספורט.
זה פורום רמת גן

ayalzo
01-11-2020, 21:32
זה מאותו מקדם אתרים ש"אוהב פורד" שצץ לפני מספר ימים.

קידוזו
02-11-2020, 23:10
זה מאותו מקדם אתרים ש"אוהב פורד" שצץ לפני מספר ימים.
זה גם לא מקדם אתרים, סתם ספאמר שלא מבין מה הוא עושה (בעיקר מזיק ללקוח).