צפייה בגרסה מלאה : עזרה בבחירת מעיל חורף - שעות של חיפוש
לקנות משהו לאופנוע באינטרנט זה סיוט. עברתי בשלושת האתרים מחו"ל שמוזכרים כאן כולל אמזון ואיביי.
מחפש כבר שעות ואללה יוסתור כמה זיוני שכל מילים מפוצצות לאריגי פלסטיק, חוות דעת מפוקפקות ועיצובים מקושקשים.
שאלות:
כדאי לחכות למבצעים?
איך אני מוודא שהשילוח לא בדרך שתעכב או שתוסיף מכס?
תקציב - עד 1500 ש"ח רצוי פחות כי מדובר למעיל לעונת החורף בלבד.
משומש ישראל במצב דנדש ומחיר סביר גם הולך- אפילו עדיף כי אפשר למדוד. בפייסבוק מבקשים על משומש מחיר כמו בחנות בחו"ל.
מה צריך:
הגנה טובה מפני גשם ורוח
מחמם
מאוורר \ פתרון נגד הצטברות לחות
צווארון מוגבה
הגנות (רצוי ברמה C2 או יותר אם יש) למרפקים, כתפיים וגב
הגנה משיופים - לא יודע אם צריך \עדיף קוולאר או גורטקס או עור
"נעילת שרוולים" כדי שלא ייכנס אוויר וגשם בין הכפפות למעיל
רצוי בלי ביטניות מתפרקות, ביטנה אחת אפשרי (לא ניילון)
מעדיף תצורת אדוונצ'ר על פני ספורט (ארוך יותר)
כיסים זה נחמד, 2 מספיק. אפשר גם כיס פנימי אחד.<br>אפשרות להתאים \ לחבר מכנס
-אשמח לעזרה
moonshield
03-11-2020, 13:57
לקנות משהו לאופנוע באינטרנט זה סיוט. עברתי בשלושת האתרים מחו"ל שמוזכרים כאן כולל אמזון ואיביי.
מחפש כבר שעות ואללה יוסתור כמה זיוני שכל מילים מפוצצות לאריגי פלסטיק, חוות דעת מפוקפקות ועיצובים מקושקשים.
שאלות:
כדאי לחכות למבצעים?תקציב - עד 1500 ש"ח רצוי פחות כי מדובר למעיל לעונת החורף בלבד.
משומש ישראל במצב דנדש ומחיר סביר גם הולך- אפילו עדיף כי אפשר למדוד. בפייסבוק מבקשים על משומש מחיר כמו בחנות בחו"ל.
מה צריך:
הגנה טובה מפני גשם ורוח
מחמם
מאוורר \ פתרון נגד הצטברות לחות
צווארון מוגבה
הגנות (רצוי ברמה C2 או יותר אם יש) למרפקים, כתפיים וגב
הגנה משיופים - לא יודע אם צריך \עדיף קוולאר או גורטקס או עור
"נעילת שרוולים" כדי שלא ייכנס אוויר וגשם בין הכפפות למעיל
רצוי בלי ביטניות מתפרקות, ביטנה אחת אפשרי (לא ניילון)
מעדיף תצורת אדוונצ'ר על פני ספורט (ארוך יותר)
כיסים זה נחמד, 2 מספיק. אפשר גם כיס פנימי אחד.<br>אפשרות להתאים \ לחבר מכנס
-אשמח לעזרה
לא מתיימר להיות מומחה לציוד, אבל הנה שני השקלים שלי:
באופן כללי, משלוח דרך הדואר יהיה כנראה הזול ביותר, עם סיכוי לעבור מתחת לרדאר של המכס, אבל יהיה הארוך ביותר. משלוח דרך חברת שילוח יהיה מהיר אבל יעלה יקר יותר (דמי משלוח) וכמעט בוודאות יחוייב בעוד מיסים וחגיגות. אמזון וחלק מהמוכרים באיביי מציגים את המחיר הסופי כולל מועד האספקה. לי לא יצא שפיספסו (לפחות מבחינת אמזון). חנויות האונליין שולחות דרך הדואר וזה לוקח חודש במקרה הכי אופטימי.
לגבי המעיל עצמו:
יש שני סוגים עיקריים- עור וטקסטיל. עור יגן יותר טוב משפשופים, אבל לא חובב מים יותר מידי. בטקסטיל יש רמות שונות של עמידות לשחיקה- ערך שמבוטא בצפיפות הבד (כמו בגרביונים של נשים 600D, 1000D וכו'), ככל שהערך גבוה יותר ככה הוא עמיד יותר. קבלר עמיד מאוד לשחיקה וקריעה, אבל לא
לגבי מיגון מים (גשם/רוח/זיעה/איוורור וכו')- מגיע בצורת שכבה שאטומה למים. מניילון ועד גורטקס. ניילון יגן מעולה, אבל לא ינשום בכלל. גורטקס הוא הטופ של השכבות הגנה ממים. הוא אטום לכניסת מים מבחוץ, ו'נושם' ומאפשר לאדים מהגוף להתנדף החוצה. שכבת האיטום יכולה להגיע כביטנה פריקה או מולחמת לבד העליון במעיל. רק אם אתה קונה מעיל שהוא קיץ עם בטנה אטומה יש עדיפות לתצורה הזאת, אחרת היא לא נוחה (גורמת לכל המעיל להתמלא במים ולשקול טון) ומסורבלת (התעסקות עם עוד בטנה). לא נתקלתי יותר מידי במעילי עור עם גורטקס, אבל לתחושתי זה יהיה יקר מידי ולא פרקטי בארץ.
לרוב מעילי חורף מגיעים עם בטנה מחממת פריקה.
לא נתקלתי במעיל חורף שלא נותן פתרון לשרוולים (ממשק עם הכפפות).
כמעט כל מעיל של חברה נורמלית ומעלה מאפשר חיבור למכנסיים תואמים.
מעבר לזה הכל עניין של העדפה אישית: אורך (ועם זה גם מספר כיסים), צבע, כמות של אפשרויות לשיפור התאמה (סקוטש ו/או כפתור) וכמובן תקציב.
מבחינתי חוד החנית הוא מעיל ארוך עם שכבת גורטקס מולחמת נניח כזה:
https://www.motoin.de/Clothing/Jackets/Textile-jackets/Held-Imola-II-textile-jacket-Gore-Tex::31431.html?language=en
יש כאן פוסט של מישהו שקנה אח
moonshield
03-11-2020, 14:12
אי אפשר לערוך,
יש כאן פוסט של מישהו שקנה אחד אחר בסגנון:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22083-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%91%D7%9E%D7%A2%D7%99%D7%9C
אי אפשר לערוך,
יש כאן פוסט של מישהו שקנה אחד אחר בסגנון:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22083-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%91%D7%9E%D7%A2%D7%99%D7%9C
תודה, קראתי ובחנתי. עדיין מחפש.
למה אני לא יכול לערוך הודעות ומה זה Z Liner בדיוק?
matanbar26
10-11-2020, 18:39
משהו שקשור לבטנה נגד מים, לדעתי סוג התפר.
אתה לא יכול לערוך כי אף אחד לא יכול, יש תקלה בתת פורום הזה כבר המון זמן.
כן, כנראה סוג של חוצץ \ מעבר נגד מים.
moonshield
11-11-2020, 10:13
זה מה שהצלחתי למצוא בנושא:
The Z-liner construction involves the Gore-Tex membrane being bonded to a lightweight carrier fabric and then being freely suspended between the outer material and lining of the garment. This enables an attractive and also functional design of the garment.
moonshield
11-11-2020, 10:43
בכל מקרה, אם אתה לא לחוץ על מעיל, בדיוק הזמנתי את המעיל הנ"ל של Held.
בתקווה שבעוד חודש בערך הוא יגיע ואוכל לענות לך על שאלות לגבי המעיל הספציפי הזה.
אני קניתי מעיל חורף של rst בכולבוטקס מרוצה מאוד ממנו
אני עם המעיל הזה בסגנון אדוונצ'ר שקניתי בסוף החורף האחרון בכלבוטקס, מרוצה מאוד מהמיגון, החימום והבידוד מהגשם.
https://www.rst-moto.com/motorcycle-textiles/mens-textile-jackets/rst-pro-series-x-raid-ce-textile-jacket.html
אני קניתי מעיל חורף של rst בכולבוטקס מרוצה מאוד ממנו
תודה
אני עם המעיל הזה בסגנון אדוונצ'ר שקניתי בסוף החורף האחרון בכלבוטקס, מרוצה מאוד מהמיגון, החימום והבידוד מהגשם.
https://www.rst-moto.com/motorcycle-textiles/mens-textile-jackets/rst-pro-series-x-raid-ce-textile-jacket.html
האמת, נראה סבבה וההפרש מחו"ל לא בשמים.
שאלת קיטגב:
כשמזמינים מאתרים כמו fcmoto איזה אפשרות משלוח לא לבחור (להימנע ממע"מ מכס)?
moonshield
16-11-2020, 15:01
הכי זולה= דואר ישראל.
כל דרך אחרת היא בגדר 'משלוח אקספרס', ולמרות שהיא כנראה מהירה יותר, היא מבטיחה גם את כל המיסים +עמלות לחברת השילוח.
הכי זולה= דואר ישראל.
כל דרך אחרת היא בגדר 'משלוח אקספרס', ולמרות שהיא כנראה מהירה יותר, היא מבטיחה גם את כל המיסים +עמלות לחברת השילוח.
תודה על העזרה.
קראתי כאן כמה שרשורים ונפל האסימון- מה שבאמת מפריע זה המכנסיים- בגלל שקר לי ברגליים וגם בגלל הסרבול בלבישה.
יש לי חלפ"ס והמעיל לא מפריע בכלל. אז כפיצוי על עוגמת הנפש הזמנתי מכנס גורטקס מאתר FC שהיה במבצע
בחרתי באפשרות השילוח הזולה - DHL
לקחו משלוחה, לא הוסיפו מע"מ ועיזים.
נעדכן כשיגיע.
לפעמים מעדכנים על כאלו כשהחבילה בארץ והיא בחזקת "בת ערובה"...
shaykram1989
16-11-2020, 21:28
תודה על העזרה.
קראתי כאן כמה שרשורים ונפל האסימון- מה שבאמת מפריע זה המכנסיים- בגלל שקר לי ברגליים וגם בגלל הסרבול בלבישה.
יש לי חלפ"ס והמעיל לא מפריע בכלל. אז כפיצוי על עוגמת הנפש הזמנתי מכנס גורטקס מאתר FC שהיה במבצע
נעדכן כשיגיע.קידו הבנתי שהזמנת מכנס? אני חושק באחד כזה, אולי תזרוק איזו עצם?
יש לי מעיל של ixs, המעיל לא יעלב אם אצרף לו מכנס מפירמה אחרת נכון? ריצרץ' וזה אני יודע, פחות מעניין.
Sent from my Armor 9E using Tapatalk
moonshield
16-11-2020, 22:24
תודה על העזרה.
נעדכן כשיגיע.
מעניין....
חייב לציין תחילה שלא רוכב נסועה כמו שלך, אבל רוכב כל יום לעבודה, בכל מזג אוויר (אולי למעט הפעמים הבודדות שאשתי בבית ואני עובד).
לי יש מכנסי רכיבה לחורף (הלד וזה) שעושים עבודה מצויינת ומשיגים את המטרה שלשמה נרכשו, אממה, אני רוכב איתם רק כשיורד גשם (ז"א רק כשיורד גשם רציני כשאני יוצא מהבית). בגלל שסף הרגישות שלי לקור נמוך בימי חורף רגילים (היום לדוגמא) אני עם ג'ינס ממוגן וחלפ"ס בארגז.
הבעיה שלי עם המכנסיים זה שהם קצת מסורבלות, ובעיקר מחייבות אותי לקחת זוג מכנסיים נוסף להחלפה בעבודה. בנוסף, אם לא מספיק קר נהיה לי חם עם המכנסיים ביחד עם כל שאר ציוד החורף.
קידו הבנתי שהזמנת מכנס? אני חושק באחד כזה, אולי תזרוק איזו עצם?
יש לי מעיל של ixs, המעיל לא יעלב אם אצרף לו מכנס מפירמה אחרת נכון? ריצרץ' וזה אני יודע, פחות מעניין.
Sent from my Armor 9E using Tapatalk
כשיגיע אם לא יתאים במידות העצם תעמוד למכירה.
מעניין....
חייב לציין תחילה שלא רוכב נסועה כמו שלך, אבל רוכב כל יום לעבודה, בכל מזג אוויר (אולי למעט הפעמים הבודדות שאשתי בבית ואני עובד).
לי יש מכנסי רכיבה לחורף (הלד וזה) שעושים עבודה מצויינת ומשיגים את המטרה שלשמה נרכשו, אממה, אני רוכב איתם רק כשיורד גשם (ז"א רק כשיורד גשם רציני כשאני יוצא מהבית). בגלל שסף הרגישות שלי לקור נמוך בימי חורף רגילים (היום לדוגמא) אני עם ג'ינס ממוגן וחלפ"ס בארגז.
הבעיה שלי עם המכנסיים זה שהם קצת מסורבלות, ובעיקר מחייבות אותי לקחת זוג מכנסיים נוסף להחלפה בעבודה. בנוסף, אם לא מספיק קר נהיה לי חם עם המכנסיים ביחד עם כל שאר ציוד החורף.
אצלי רוב הנסועה היא טיולים בסופי שבוע וקצת עבודה וסידורים במהלכו. בחורף שעבר בשעות הבוקר לכיוון ירושלים קפאתי ברגליים אז קניתי טייץ של כוסיות. כפי שמישהו כתב, עצם הרכיבה עם השאלה לעצור וללבוש את המכנס או לא מעצבת. כתוב שבמבצע:
https://www.fc-moto.de/Held-Arese-Gore-Tex-Hose
moonshield
17-11-2020, 10:35
בגלל שסף הרגישות שלי לקור נמוך בימי חורף רגילים (היום לדוגמא) אני עם ג'ינס ממוגן וחלפ"ס בארגז.
התכוונתי כמובן לסף רגישות גבוה לקור, ז"א שרוב הזמן (בטח ברכיבה על האופנוע) חם לי....
יש מכנסי אוברפאנטס עם ריצ'רץ' עד למעלה.
הופך את מטלת הלבישה לקלה כמעט כמו לבישת מגני ברכיים.
יש מכנסי אוברפאנטס עם ריצ'רץ' עד למעלה.
הופך את מטלת הלבישה לקלה כמעט כמו לבישת מגני ברכיים.
מכנסיים שהזמנתי הגיעו לישראל לפני שבועיים.
בינתיים מחפש דגמי מעילים טובים עם שכבת הגרוטקס חיצונית והגנות מרפקים כתפיים וגב. הנבלות רושמים גורטקס גם כשהם מתכוונים לשכבה פנימית.
איזו מידה אתה קידוזו? איביי מלא כל טוב -
www.ebay.com/itm/NEW-Klim-Carlsbad-Gore-Tex-Motorcycle-Jacket/143558768324
ראיתי את הדגם...כנראה ענק.
לרוב אני במידה לארג' או אקסטרא לארג'. תלוי במותג. במעיל הנוכחי של Blade שיושב עלי טוב אני 2 XL...
איזו מידה אתה קידוזו? איביי מלא כל טוב -
www.ebay.com/itm/NEW-Klim-Carlsbad-Gore-Tex-Motorcycle-Jacket/143558768324 (http://www.ebay.com/itm/NEW-Klim-Carlsbad-Gore-Tex-Motorcycle-Jacket/143558768324)
-תודה
אז לאחר קריאה ועוד קצת נבירה הנחתי נכון...רוב המותגים מוכרים לוקשים שהפכו לרבי מכר.
הגורטקס בשכבה פנימית הרבה יותר זול משכבה מולחמת למעטה החיצוני.
הסבר לדוגמא:
https://www.adventurebikerider.com/laminated-motorcycle-jacket-best/
יש 2 מועמדים במבצע וזולים יחסית, ממוגנים כתפיים מרפקים (גב אופציונלי) ועמידים לרוח ומים.
לשניהם יש שכבה חיצונית מודבקת laminated \ מולחמת\ Goretex.
Alpinestars Guayana- כבד עם הגנה עדיפה נגד שפשופים. מידות בעייתיות. רוכבים עם שכבה דקה מתחת.
Klim 2020 Traverse Jacket. קליל כמעט ללא הגנה משפשופים. אפשר לרכב עם סופטשל מתחת.
אני נוטה לשני.
הערות הצעות?
הלכתי על
Guayana כי בשיחה עם Revzilla ניסו לרמוז לי פעמים שלא מדובר במעיל.
קניתי מאתר בארה"ב עם מגן גב CE2.
https://www.motorcyclegear.com/street/jackets_jerseys_and_vests/textile_jackets
כנראה יגיע באביב.
אתר סבבה, הזמנתי מהם נעליים בזמנו.
מה הכוונה לא מדובר במעיל?
מה לגבי כפפות, מצאת משהו גם גורטוש למינציה וגם עם סליידרים מקדימה?
זה הכי קרוב שמצאתי -
https://www.youtube.com/watch?v=9cn7i5yVwZ8
אתר סבבה, הזמנתי מהם נעליים בזמנו.
מה הכוונה לא מדובר במעיל?
>הכוננה לקלים טרוורס.
האיגואנה שקניתי אמור לשקול כמו טנק...
מה לגבי כפפות, מצאת משהו גם גורטוש למינציה וגם עם סליידרים מקדימה?
זה הכי קרוב שמצאתי -
https://www.youtube.com/watch?v=9cn7i5yVwZ8
קניתי כפפות מבד נגד גשם לפני חודשיים בחנות גדולה באזור שוקן. יש מיגונים הם עמידות (נבדקו פעמיים בגשם שוטף) והרבה יותר תחושה ואת זה אני אוהב.
לא יודע אם ממליץ מבחינת עלות תועלת. פשוט רציתי למדוד כפפות במקום להזמין מחו"ל. חשבתי גם על מגפיים פורמה אדוונצ'ר. (https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Forma-Adventure-Boot/SubProducts/Forma-Adventure-Boot-0013)
מתלבט בין הגבוה לנמוך. דגם וותיק עם הרבה תשבוחות.
הגבוה נראה באסוש לשים / להתנייד. אתה רוצה מגף יחיד שיהיה גם לשטח? כמה הנמוך שוקל?
במגף גובה מלא יש את TRQ-Tour של דיינז. יש רוכסן אחורי (לטעמי יותר ארגונומי מבצד, קל למשוך ו/או עקב לישבן וסוגרים), צירים נגד שבירת קרסול, ומקדם space cowboy נמוך עם מכנס מעל.
https://www.youtube.com/watch?v=GZzeazfk2fg
בגובה חצי יש גם את Icon Treadwell. רוכסן אחורי + אבזם מתכוונן, D30 בצדדים, עמיד למים (לא גורטוש). לא בייצור אז צריך לארוב באיביי.
לי יש מגף חצי של דייטונה, נראה לי גם לא בייצור, משהו מאיביי. יש להם גם את ה-Road Star בגובה מלא, אבל לא רואה את הטעם להתעסק עם מגף מלא אם אין לו צירי קרסול, זה סתם עוד עור על השוק..
תודה על העזרה.
נעדכן כשיגיע.
המכנסיים הגיעו.
עלה 200$ כולל משלוח ללא מעמ\מכס שיצא עוד 100 ש"ח.
כבד ממוגן וחם. נראה די איכותי. המידה על הקשקש. פחות בירה ויהיה בסדר.
moonshield
09-01-2021, 13:47
בכל מקרה, אם אתה לא לחוץ על מעיל, בדיוק הזמנתי את המעיל הנ"ל של Held.
בתקווה שבעוד חודש בערך הוא יגיע ואוכל לענות לך על שאלות לגבי המעיל הספציפי הזה.מעדכן (בעיקר כי השרשור הושאר בחיים...), המעיל הוזמן ב 11.11 ממוטואין עם משלוח פשוט (הכי זול). לפי המעקב של dhl הוא הגיע לארץ אחרי יומיים שלושה, משם נכנס לחור השחור של דואר ישראל. אחרי חודש וחצי שהוא התערבל בלימבו, ומשלוח הודעה לחנות בעניין, פתאום התעוררה משואת המיקום שלו במרתפי המכס. באורך פלא לקח לו פחות משבוע לעבור את הגיור ולהגיע לסניף הדואר המקומי (בארגז גדול משמעותית מהצורך, שנפתח ונסגר מספר פעמים במספר מקומות). אני עם המעיל על בסיס יומיומי כבר כמה שבועות ומאוד מרוצה.
אשמח לענות על כל שאלה לגביו ואף לכתוב סקירה עליו אם יש עניין בכך.
מעדכן (בעיקר כי השרשור הושאר בחיים...), המעיל הוזמן ב 11.11 ממוטואין עם משלוח פשוט (הכי זול). לפי המעקב של dhl הוא הגיע לארץ אחרי יומיים שלושה, משם נכנס לחור השחור של דואר ישראל. אחרי חודש וחצי שהוא התערבל בלימבו, ומשלוח הודעה לחנות בעניין, פתאום התעוררה משואת המיקום שלו במרתפי המכס. באורך פלא לקח לו פחות משבוע לעבור את הגיור ולהגיע לסניף הדואר המקומי (בארגז גדול משמעותית מהצורך, שנפתח ונסגר מספר פעמים במספר מקומות). אני עם המעיל על בסיס יומיומי כבר כמה שבועות ומאוד מרוצה.
אשמח לענות על כל שאלה לגביו ואף לכתוב סקירה עליו אם יש עניין בכך.
נראה שסקירות לא זוכות כאן לתהודה.
בכל מקרה, היום המכנס נבדק:
https://www.fc-moto.de/Held-Arese-Gore-Tex-Hose
די נוח למרות שצריך להפחית בבירה. מתכוונן עם חגורה בילט אין לצנומים.
עם הביטנה עמידות מצויינת לקור ורוח. פשוט אפס השפעה. נשאר חמים ונעים גם במהירות.
עכשיו מחכה לגשם זלעפות כדי שאפשר יהיה להמליץ.
moonshield
17-01-2021, 13:26
למען האמת, יש לי מכנסי רכיבה לחורף כבר שתי עונות (בערך). לא גורטקס אבל עם ממברנת שקר כלשהו אחר של הלד. לא חושב שיצא לי להשתמש בביטנה המחממת אפילו פעם אחת, ובמכנסיים עצמם רק בגשם שוטף. לא הורגשה שום טיפת מים או מחסור בחום (להיפך). הבעיה היחידה שיש לי עם הקונספט של מכנסי גשם (רכיבה או חלפס) היא שהמכנסיים נוטות לעלות מעל קו הנעליים (מגפוני רכיבה) ובכך לאפשר למים להרטיב את החלק התחתון של המכנסיים ובהמשך את הגרביים ומים נכנסים לתוך הנעליים. לא הצלחתי למצוא לזה שום פתרון מידי, והדבר שאני שוקל לעשות זה לתפור גומיות בקצה המכנסיים שימנעו מהן לעלות. יש לציין שגם המכנסי רכיבה וגם מכנסי החלפס ארוכים יותר מאורך הרגליים שלי (חוכמה גדולה!) כך שזה לא נובע ממידה לא מתאימה.
moonshield
17-01-2021, 13:32
לגבי המעיל, אני לא יודע אם זה אפקט פלסבו או ניסיון עצמי להצדיק קניה אימפולסיבית, מה שכן אני מרגיש שהמעיל עם הגורטקס מאוורר טוב יותר את חום הגוף מהמעיל הקודם עם הממברנה האחרת (Humax z נראלי שמה בישראל). אני לא מרגיש איוורור אקטיבי (ז''א רוח קרירה על הגוף) אבל כן יצא לי להסתובב איתו זמן לא מועט כשלא היה קר מידי בשבועיים האחרונים, ולא הרגשתי את המחנק חום שהרגשתי עם המעיל הקודם. אם בעבר תקופות כאלו העלו התלבטות לגבי בחירת מעיל מתאים (חורף או קיץ עם חלפס לגיבוי גשם), אז עכשיו אני לא צריך להתלבט. בנוסף המידה מתאימה הרבה יותר לגוף, כך שהמעיל הקודם הועבר לאחר כבוד לארון עד שאני אבין שאשתי לא מתכוונת באמת לבוא איתי לסיבוב.
... הבעיה היחידה שיש לי עם הקונספט של מכנסי גשם (רכיבה או חלפס) היא שהמכנסיים נוטות לעלות מעל קו הנעליים (מגפוני רכיבה) ובכך לאפשר למים להרטיב את החלק התחתון של המכנסיים ובהמשך את הגרביים ומים נכנסים לתוך הנעליים. לא הצלחתי למצוא לזה שום פתרון מידי, והדבר שאני שוקל לעשות זה לתפור גומיות בקצה המכנסיים שימנעו מהן לעלות. יש לציין שגם המכנסי רכיבה וגם מכנסי החלפס ארוכים יותר מאורך הרגליים שלי (חוכמה גדולה!) כך שזה לא נובע ממידה לא מתאימה.
יש לי מכנסי אוברפנטס של פוריגן (תודה רבה אייפקס מוטורס). יש בהם גומיות כאלו.
בנוסף,
החלק התחתון ניתן לקיפול בשלושה אורכים שונים, כך שגם ניתן לוודא שיש עודף בד בחלק התחתון.
אני אישית יותר נמוך מאשר רזה, כך שרוב המכנסיים יושבים עלי עם עודפי בד משמעותיים באיזור הקרסול.
אבל.
הדבר הכי טוב לרכיבות אמיתיות בגשם אמיתי, כולל ימים שלמים בגשם, זה ערדליים.
המלצה במקור של איילזו - shock cord מאליאקספרס. יש כל מיני עוביים, 3ממ למשל עובד לי לשרוכי נעליים, לדעתי מתאים גם למכנס.
אלה תופסני הקורד הכי מוצלחים שמצאתי עד כה, הקפיץ יציב ופלסטיק טוב -
www.aliexpress.com/item/4001135892245.html (http://www.aliexpress.com/item/4001135892245.html)
ה-3ממ עובר בכיף דרכם, משתמש בהם בנעלי הרכיבה.
אפשר אולי לכופף ולתפור "תעלה" מהקצה התחתון של המכנס עם פתח קטן מאחור, לעשות ליפוף כפול לקורד בתוך התעלה, ולחבר את התופסן בפתח, ואז מעלים רגל לישבן, מושכים ומהדקים.
אופציה אחרת - גם כן תעלה עם קורד בפנים, אבל עם פתחים גם מקדימה וגם מאחורה. במקום למשוך ולהדק עם תופסן, מושכים ומעבירים מעבר לעקב ומעבר לכף הרגל.
התופר שלי עובד בקניון ובקצב הזה כבר ייגמר החורף..
הגיע המעיל לאחר תשלום של 250 ש"ח מע"מ או מכס או שניהם.
שלחו מכתב עם פתק תתקשר ל...
מתקשר. -מה מספר חבילה? מוסר וממתין.
אתה מר...? כן.
אז מחר יגיע.
תודה. למה ביקשתם שאתקשר.
רק לוודא.
מוזר, תודה.
אחרי דקותיים מתקשרת חזרה.
אתה מר...ולא מר...מהיישוב שלך, נכון?
נכון.
לא, כי יש מישהו שגם לו קוראים מר...אבל זה לא אתה, נכון?
נכון.
כל הסקרנות המוזרה מתרחשת כשבאתר הדואר האישי שלי החבילה בכלל לא מוכרת לארגון ובשירות מעקב חיצוני היא יצאה מהמכס לפני שבועיים.
שורה תחתונה- המידה בול, הגזרה בסדר בישיבה עם ידיים רכונות. בתוך המעיל חם כמו תחת של ברווז.
המגן גב שהוזמן בנפרד נראה מליון דולר ונכנס לתאו. ידיות הריצ'רצ'ים עטופות בנייר (!), סקוצ'ים, חגורות לחץ, כל רוכסן בצבע וכל כיס טקטי והכי חשוב- טיקטים בגודל של האנציקלופידה העברית. ככה משווקים מעיל ב 2,000 ש"ח לאמריקאים.
ציניות בצד המעיל כבד וכבד זה לרוב טוב כי לא חסכו בחומר. אוטו כבד, מגבר כבד, סולם כבד. אני בעד.
זהו. מחכה לקרה הקרובה למבחן רכיבה עם גופיה בלבד.
ביום החמישי לרכיבה בטיול לאלפים רכבנו לפחות 4 שעות נטו בגשם. מהצהריים עד 8 בערב.
לא טפטוף קל וגם לא שבר ענן. סתם גשם בריא ומדי פעם ברד וקצת ברקים לאווירה. כחוויה דווקא היה כיף ולא היה קר.
א. קניתי מגפי רכיבה של אלפינסטרס (https://www.motoin.de/Clothing/Boots/Touring-boots/Alpinestars-Ridge-V2-short-boots-waterproof::71484.html)בתחילת הטיול. נשארו יבשות. חבר עם מגף של פורמה נרטב כהוגן.
ב. כפפות חורף נגד גשם שקניתי בחנות מובילה בת"א (קצת מעל 200 ש"ח) הושארו למנקה במלון למרות שנלבשו פחות מחמש פעמים. היו ספוגות לחלוטין. לא אקנה מהם שוב כלום.
ג. מכנס הרכיבה תוצרת הלד (https://www.fc-moto.de/Held-Arese-Gore-Tex-Hose) (גורטקס) נשאר יבש מבפנים.
ד. המעיל של אלפינסטרס (גורטקס) נשאר יבש מבפנים, למעט מים שנכנסו בגלל שלא סגרתי את שכבת המגן על הרוכסן.
אבל, וזה אבל גדול (!), שני המוצרים הממותגים עם הגורטקס אכזבו בענק. בכיסים שממוגנים בגורטקס נכנסו מים למסמכים והארנק והיו ספוגים במים מבחוץ. למזלנו מצאנו מלון ידידותי לאופנועים ושם ייבשו את שניהם בחדר מכונות. אלמלא הייבוש, הרכיבה למחרת היתה כנראה סיוט. הפתרון הנכון לרכיבה ממושכת בגשם היא חלפ"ס טוב. מזיעים ולא נוח אבל זה עדיף מ 15 ק"ג של בד ספוג מים שעוטף רוכב חנוט. ראינו מספר רוכבים לובשים חליפות סערה מעל לחליפות מדוגמות ולא הבנו למה. אז כן, גורטקס טוב לרכיבה קצרה בגשם קל. שום דבר מעבר. בשורה התחתונה ביגוד הגורטקס (מבחינתי*) לא עומד במבחן המציאות מול ההבטחות השיווקיות.
מניסיוני עם שקיות לחם ריקות בצבא - שמים מעל הנעל ורק כשמגיעים לאמבוש, ככה נהנים מקצת חימום עד שהמ"כ שם לב ואומר לך להוריד. אם אתה מתחיל להזיע בתוך שכבה אטומה - אוי ואבוי, זה לא יותר טוב מלהירטב.
מה שכן, יש מעילי/מכנסי גשם מגורטוש (בלי קשר לאופנוע), אמור תאורטית לנשום קצת יותר מבד חלפ"ס? יש משומשים לא יקרים באיביי, לא יצא לי לנסות את שלי בגשם בינתיים.
גורטוש פחות מכיר. יצא לנו לרכב 3 שעות בגשם בטיול הקודם עם מעיל רשת ועליו חלפ"ס ואמנם מזיעים קצת בגוף אבל הביגוד והניירת נשארים יבשים. אני בטוח שבמעיל רגיל (לא רשת) תהייה פחות הזעה. בכל מקרה, מעילי הגורטקס של המותגים יקרים פי 2-3 ממעיל "סתמי" ואני לא מוצא הצדקה להשקעה. אצלי שכבת הגורטקס צמודה לשכבה החיצונית ויש כאלה שבהם היא פריקה ונראה לי ששם המצב יהיה חמור יותר.
אם מדובר ביום רכיבה אחד עם אפשרות לייבוש יסודי, ניחא. למסע הרפתקאות רכוב במונגוליה\קזחטן הגורטקס המהולל על חלל כנראה לא שימושי. אגב המעיל מאוד מחמם ואני מרוצה מהאיכות. השתמשתי בביטנה המחממת מעל טי שירט פעם אחת בקטע רכיבה מאוחר על אוטוסרדה (מעבר ברנר). ברוב הימים זרחה השמש והזענו כמו חמורים.
התכוונתי לגורטקס (על משקל אינסטוש :)) אבל במעיל דק נפרד (לא ספציפי לאופנוע) מעל מעיל האופנוע הרגיל.
אם אתה מחפש עדיין כפפות גשם, נתקלתי בחברה בשם dane clothing לא מזמן, כל הגורטוש עכשיו בחצי מחיר אצלם -
https://daneclothing.uk/collections/gortex-motorcycle-gloves
יש גם חברה אוסטרית בשם racer, ה- multitop short שלהם נראה לי אחלה, סליידרים מקדימה + עמיד למים, אם כי לא גורטוש -
https://www.racerglovesusa.com/collections/waterproof-motorcycle-gloves/products/copy-of-multitop-2-waterproof-glove
לא יכול לערוך, רציתי להוסיף שיש דיבור על כך שאפשר להמיס beeswax על כפפות עור כדי לתת להן עמידות עונתית -
https://www.youtube.com/watch?v=LosJy9jzQ48
אני מחפש כפפות שיהיו עמידות לגשם אבל לא גורטקס. אבדוק כשיתקרר מספיק...
שומן מבודד מנוזלים. גם שכבת משחת נעליים נדיבה על מגף עור תעזור מאוד.
moonshield
03-10-2021, 19:51
אני מחפש כפפות שיהיו עמידות לגשם אבל לא גורטקס. אבדוק כשיתקרר מספיק...אני רוכב בחורף עם כפפות גורטקס של רוקה. לדעתי כפפות ונעליים זה שני הדברים שחייבים גורטקס.
לגבי ספיגת המים ברכיבה ארוכה, למעט חלפס לא חושב שיש משהו שיכול לעשות את זה. כל מעיל ומכנסיים או שעשויים מבד בחלק החיצוני שסופג מים. ביגוד מגן מעור לדעתי הוא אפילו גרוע יותר. לא רכבתי עם עור, אבל משימוש במעילי עור בחורף, למרות שכמעט ולא חודרים מים, העור גם נספג במים ונהיה כבד ומגעיל.
ללבוש ביגוד מגן לח או רטוב זה מבאס טילים, אבל עם ביגוד טוב ברגע שאתה מתחיל לרכב אתה לא מרגיש את זה (אצלי לפחות). המיגון הכי בעייתי לדעתי כשהוא רטוב זה כפפות, ולוקחות אצלי הכי הרבה זמן להתייבש.
כפפות החורף שלי ושל החבר (עמידות למים עאלק) בנויות עם שכבה פנימית שנדבקת ליד לחה, מפריעה לתנועה קשה ללבישה ומערפלת את התחושה מהידיות. תקן אותי אם אני טועה- למיטב הבנתי הגורטקס בכפפות הוא שכבה נוספת ואני מפנטז על שכבה אחת. כפפות "הקיץ" שלי מחזיקות 3 שנים כולל חורפים ומאוד נוחות. מספיק מחממות למרות שלא עמדו במבחן גשם רציני. חשבתי על גירסה משודרגת שלהם עם פחות בד ויותר עור.
כפפות החורף שלי ושל החבר (עמידות למים עאלק) בנויות עם שכבה פנימית שנדבקת ליד לחה, מפריעה לתנועה קשה ללבישה ומערפלת את התחושה מהידיות. תקן אותי אם אני טועה- למיטב הבנתי הגורטקס בכפפות הוא שכבה נוספת ואני מפנטז על שכבה אחת. כפפות "הקיץ" שלי מחזיקות 3 שנים כולל חורפים ומאוד נוחות. מספיק מחממות למרות שלא עמדו במבחן גשם רציני. חשבתי על גירסה משודרגת שלהם עם פחות בד ויותר עור.יש גרסאות של כפפות שמחברות את השכבות יחד לתחושה יותר טובה אבל הן פחות מחממות. כמו הרוויט דומיניתור
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
moonshield
04-10-2021, 11:21
בכפפות שלי הגורטקס מחובר לשכבה החיצונית ולמרות שלא מגיעים מים לידיים יש הבדל משמעותי בין כפפות יבשות לרטובות. כשהן רטובות הכפפה נדבקת ליד ומעבירה קור של לחות (שוב לא לחות אלא רק את התחושה המעצבנת של חומר לח וקר). היו לי כפפות מעור עם גורטקס פנימי (כפפות דו שימושיו-גורטקס ומאווררות, של הלד) וגם בהן הכפפה היתה מרגישה כמו סמרטוט רצפה רטוב אחרי רכיבה בגשם. אם כבר באלו הגורטקס היה נדבק ליד כשרטוב ועם הזמן מה שהחזיק את הביטנת גורטקס לגוף הכפפה נקרע והפך את הכפפות ללא שמישות בעליל.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft