התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מערכת ההתראות לרוכב של Ride Vision הישראלית

אביעד אברהמי
23-11-2020, 16:53
רייד ויז'ן - החברה הישראלית שמפתחת מערכת התראות לתאונות ומיועדת לרוכבי דו-גלגלי - מתחילה את שיווק המוצר המוגמר ממש בשבועות הקרובים; יצאנו לרכיבת התרשמות עם המערכת; הפרטים והווידאו - בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%aa-%d7%94%d7%94%d7%aa%d7%a8%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c-ride-vision-%d7%94%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c%d7%99%d7%aa/

https://www.youtube.com/watch?v=voNggc8K8Pg

alexsupreme
23-11-2020, 17:28
מערכת טובה היא כזו שלא מסיחה את הדעת.
אני מקווה שהם לא יעשו איזו עסקת שוחד עם הממשלה שתכפה עלינו להתקין את זה.
בתור אחד שבדרך כלל מתלהב ממערכות בטיחות, זה נראה לי כמו אסון טבע.

mudale222
23-11-2020, 19:56
למה ככה? אני בכיף הייתי מתקין אותה אם היו עושים כמו מוביליי שאתה מקבל את כל הכסף בחזרה.

AsafA
23-11-2020, 23:05
נראית מערכת מסורבלת עם תמחור מוגזם.
הייתי מתקין מערכת בלי מצלמה קדמית שמתריעה בפני עקיפות ושטחים מתים. בתכלס זה הדבר היחיד שרלוונטי לרוכב אופנוע.

Supergegs
23-11-2020, 23:20
מה לגבי צריכת חשמל? אין התייחסות. האם שותה מצברים?
עלות התקנה? אחריות?

Dresdner
23-11-2020, 23:23
הייתי מתקין מערכת בלי מצלמה קדמית שמתריעה בפני עקיפות ושטחים מתים. בתכלס זה הדבר היחיד שרלוונטי לרוכב אופנוע.

בדיוק, שטחים מתים זה צורך אמיתי, אור מהבהב על זה שיש לי רכב מקדימה זה פחות צורך כי כמו שהעין רואה את האור היא גם רואה את האור ברקס של הרכב מקדימה.

AsafA
23-11-2020, 23:25
כנראה שהמערכת פותחה לפי חשיבה של נהגי רכב ולא של רוכבים. תחשוב על מערכת פשוטה שמדליקה לך אור אדום בכל פעם שרכב עוקף אותך או שיש לך רכב מצידך. זה גאוני. מה צריך יותר מזה.

משה
23-11-2020, 23:25

בדיוק, שטחים מתים זה צורך אמיתי, אור מהבהב על זה שיש לי רכב מקדימה זה פחות צורך כי כמו שהעין רואה את האור היא גם רואה את האור ברקס של הרכב מקדימה.

מספיק שפעם אחת אתה לא שם לב לרכב שבלם בפתאומיות או חתך לך את הנתיב...

AsafA
23-11-2020, 23:28

ברכיבה על אופנוע אתה דרוך ומצפה לזה. ברכב הציפיה שונה. יש לי מערכת כזאת באוטו שעושה יופי של עבודה. לא הייתי רוצה אותה על האופנוע.

גם אם כן אז במקום כל האורות הייתי מצפה לממשק שמתחבר לסמרטפון או ישירות לדיבורית בקסדה. אורות, לדעתי צריכים להיות למטרה אחת ולא לכמה שימושים - לך תזכור מה זה אור כתום ומה זה אור אדום וכו'.

לגבי שטח מת אור יכול להיות יעיל כי לפני עקיפה מסתכלים על המראה ורואים אם האור דלוק.

עוד שימוש שיכול להיות נחמד זו התראה על פגיעה מאחור כשרכב מתקרב אליך במהירות. למשל במעבר במעבר חציה/רמזור או סתם נהג מאחוריך שלא בלם בזמן.

משה
23-11-2020, 23:48

ברכיבה על אופנוע אתה דרוך ומצפה לזה. ברכב הציפיה שונה. יש לי מערכת כזאת באוטו שעושה יופי של עבודה. לא הייתי רוצה אותה על האופנוע.

גם אם כן אז במקום כל האורות הייתי מצפה לממשק שמתחבר לסמרטפון או ישירות לדיבורית בקסדה. אורות, לדעתי צריכים להיות למטרה אחת ולא לכמה שימושים - לך תזכור מה זה אור כתום ומה זה אור אדום וכו'.

יש רק אדום וכתום לפי הכתבה, אדום משהו קורה מקדימה, כתום אם יש עקיפה... אם הבנתי נכון, מה עוד יש לזכור? נראה די פשוט
ממה שאני מכיר מבלוטות יש דילי של לפחות שניה , שזה הבדל בין חיים למוות...
שלא נדבר על התראה בטלפון למשהו שקורה בכביש.... נראה לי יותר יותר מסוכן ממה שקורה בפועל

Dresdner
23-11-2020, 23:52

המצלמה מקדימה צריכה להיות מחוברת למערכת אקטיבית בשביל שתיהיה יעילה בדיוק כמו בקרת אחיזה, תאר לך שהיא פסיבית ומהבהבת על המראה, הרבה זה לא יעזור

משה
24-11-2020, 00:07

עניין של זמן...כמו ברכב, בהתחלה היה צפצוף של מובילאי, היום יש בלימה אוטונומית, ועוד קצת גם רכב אוטונומים....

AsafA
24-11-2020, 00:12
יפה. בהצלחה!

lokimonster
24-11-2020, 08:45
רק שאלה

כמה מכם התרגלו לנוכחות של המוביל איי ברכב?

למעט הצפצוף ההסטרי שגם אליו מתרגלים בספו של יום ללא בלימה אוטונומית אני מניח שרבים פשוט יתעלמו ישתיקו או כל דבר אחר.

לגבי בשלות המערכת התקינו מוביל איי באוטובוסים.

באוטובוס בסיבובים הפרונט " מרחף" מעל הקו הפרדה של הנתיבים ( לפני שאתם קופצים תפנו לנתיבי ישראל בטענות לכבישים צרים ולא מותאמים).
מיותר לציין שהמערכת מצפצפת ונהגים פשוט מתרגלים לזה.

לבסוף בהברידית של הבוסית שלי יש את כל הניהוג האוטונומי החל שמירת מרחק בלימנ ותיקון מיקום בנתיב.

במצב של קרוז קונטרול הרכב סך הכל מגיב יפה לנעשה מלפנים.
לגבי תיקון הנתיבים לא תמיד הוא מזהה את הנתיב ובנוסף התיקון לא ממש נעים.

סיכום אני מתגעגע לימים שנהג היה נוהג ולתיקון רכב למעט כלי עבודה בסיסיים לא היה צריך יותר מדיי.

600 ירושלמי
24-11-2020, 11:00
גם אני בדיוק חשבתי על המובילאיי.
בהתחלה יש לזה נוכחות בעין ובראש, ומהר מאוד זה הופך למשהו שמתרגלים אליו.
הרי ברכיבה בישראל (עזבו את ההתראות של רכב מלפנים שזה באמת מיותר ואולי אפילו מסוכן), אני משער שחיווי האורות יכבה ויידלק כמו אורגן אורות של שנות ה80. אחרי שלושה ימים כבר מפסיקים להתייחס לזה.

xlib
24-11-2020, 20:31
יפה. בהצלחה!

לצערי לחברה הזאת אין כל סיכוי. רעיון עצמו לא מקורי. יותר מזה - יש כבר ממושים סיניים (INNOV לדוגמא). כמערכת אפטר-מרקט היא לא נוחה במיוחד - מספיק לקרוא תגובות קודמות. ולהכנס כ-factory fit אין להם שום סיכוי: כאמור רעיון לא מקורי ומימוש לא כזה מדהים.
לדוקאטי יש כבר מערכת מבוססת LIDAR בדגמים החדשים.

קידוזו
24-11-2020, 23:17
המסקנה מהפיצ'רים של המערכת שצריך להדליק אורות, לרכב מהר ביחס לתנועה ולהביט יותר במראות. את מספר הפעמים שעקפו אותי בהפתעה אפשר לספור על יד אחת.

AsafA
25-11-2020, 02:51
רק שאלה

כמה מכם התרגלו לנוכחות של המוביל איי ברכב?

למעט הצפצוף ההסטרי שגם אליו מתרגלים בספו של יום ללא בלימה אוטונומית אני מניח שרבים פשוט יתעלמו ישתיקו או כל דבר אחר.

לגבי בשלות המערכת התקינו מוביל איי באוטובוסים.

באוטובוס בסיבובים הפרונט " מרחף" מעל הקו הפרדה של הנתיבים ( לפני שאתם קופצים תפנו לנתיבי ישראל בטענות לכבישים צרים ולא מותאמים).
מיותר לציין שהמערכת מצפצפת ונהגים פשוט מתרגלים לזה.

לבסוף בהברידית של הבוסית שלי יש את כל הניהוג האוטונומי החל שמירת מרחק בלימנ ותיקון מיקום בנתיב.

במצב של קרוז קונטרול הרכב סך הכל מגיב יפה לנעשה מלפנים.
לגבי תיקון הנתיבים לא תמיד הוא מזהה את הנתיב ובנוסף התיקון לא ממש נעים.

סיכום אני מתגעגע לימים שנהג היה נוהג ולתיקון רכב למעט כלי עבודה בסיסיים לא היה צריך יותר מדיי.

מערכות מקוריות עובדות הרבה יותר יעיל ממובילי. במקום צפצוף במעבר נתיב יש רטט בהגה. לגבי שמירת מרחק ההתראה מגיעה כשבאמת צריך אותה כי ברגע שמרימים את הרגל מהגז המערכת מבינה שראית את הסכנה ולא מצפצפת. כשהיא מצפצפת זה כי באמת צריך.

התיקון היגוי באמת לא נעים ובהרבה מקרים גם לא פועל. את הבלימה האוטונומית עדיין לא יצא לי להרגיש.

GevaT
25-11-2020, 15:18
תודה על הפידבק.
המערכת אינה מסורבלת יותר או פחות מסט מצלמות דומה לאופנוע.
לגבי מערכות התרעה אחוריות בלבד לדו גלגלי, אין הרבה, אבל יש כאלה מבוססות רדאר שמתווסף על הלוחית, לא ראיתי שהרבה מתקינים כאלה.
גבע מריידויז'ן.

GevaT
25-11-2020, 15:24
מה לגבי צריכת חשמל? אין התייחסות. האם שותה מצברים?
עלות התקנה? אחריות?
לא צוין בכתבה, זה לא אומר שהמידע אינו קיים. המערכת מתחברת אחרי סוויץ' ולא צורכת מתח כשאופנוע כבוי. גם כשהיא עובדת היא צורכת מתח נמוך מאוד, פחות מאמפר 1
אחריות לשנה, עלות התקנה סביב 350 ש"ח.

GevaT
25-11-2020, 15:28

לגבי שטח מת אור יכול להיות יעיל כי לפני עקיפה מסתכלים על המראה ורואים אם האור דלוק.

עוד שימוש שיכול להיות נחמד זו התראה על פגיעה מאחור כשרכב מתקרב אליך במהירות. למשל במעבר במעבר חציה/רמזור או סתם נהג מאחוריך שלא בלם בזמן.

מה מתאים לכל רוכב, זה בכלל לא ויכוח, יש רוכבים שונים עם דרישות שונות ויש גם כאלה שרכבו עם המערכת ומרוצים מאוד מאיך שהיא נבנתה ועובדת בפועל.

ההתרעות שתיארת- התממשקות לדיבורית והתרעה אחורית, כבר בפיתוח אצלינו ביחד עם התרעות נוספות ופיצ'רים מתקדמים אחרים שיהיו באפליקציה שלנו ויספקו חווייה לרוכב.

GevaT
25-11-2020, 15:30
גם אני בדיוק חשבתי על המובילאיי.
בהתחלה יש לזה נוכחות בעין ובראש, ומהר מאוד זה הופך למשהו שמתרגלים אליו.
הרי ברכיבה בישראל (עזבו את ההתראות של רכב מלפנים שזה באמת מיותר ואולי אפילו מסוכן), אני משער שחיווי האורות יכבה ויידלק כמו אורגן אורות של שנות ה80. אחרי שלושה ימים כבר מפסיקים להתייחס לזה.

המערכת נבנתה כך שהיא לא תהיה אורגן אורות ואפילו לא עץ כריסמס. היא נבנתה כך שתיתן התרעות רק כשצריך או כשמהערכת מזהה סכנה קריטית ואפשר להתאים אותה לסגנונות רכיבה שונים (שמרני יותר, אגרסיבי יותר וכו').
גבע מריידויז'ן.

GevaT
25-11-2020, 15:35
לצערי לחברה הזאת אין כל סיכוי. רעיון עצמו לא מקורי. יותר מזה - יש כבר ממושים סיניים (INNOV לדוגמא). כמערכת אפטר-מרקט היא לא נוחה במיוחד - מספיק לקרוא תגובות קודמות. ולהכנס כ-factory fit אין להם שום סיכוי: כאמור רעיון לא מקורי ומימוש לא כזה מדהים.
לדוקאטי יש כבר מערכת מבוססת LIDAR בדגמים החדשים.

נשמע שעשיתי טעות כשהצטרפתי לחברה, אשמח אם תוכל לשלוח לי (לינקים, אפשר בפרטי) תגובות קודמות עליה.
ההשוואה לINNOVV היא לא מעשית, כי צמד מצלמות, טוב ככל שיהיה, לא מספק אפילו רבע מהפיצ'רים של ריידויז'ן, שהקלטה אוטומטית היא הבסיס שלה והיא מערכת בטיחות, לא מצלמות דרך בלבד.
דוקאטי לא לבד, גם BMW הכריזו שיכניסו מערכת מבוססת חיישנים שונים, אבל זה יהיה רק בדגמי סופר פרימיום, חלקם בכלל עתידיים, ורק במצב של ACC בפעולה, בכמה כבישים בישראל אתה רואה את עצמך מפעיל ACC ועוקב אחרי רכב כדי שהמחשב ישלוט לך על הגז והברקס? הם לא המציאו שום דבר, זו מערכת ACC של BOSCH שכבר הודיעה שלא תעבוד בפניות או מול עצמים עומדים (רכבים בפקק, או רכב תקוע), אז כמה זה שימושי? נדע בעתיד.
גבע מריידויז'ן.

GevaT
25-11-2020, 15:37
המסקנה מהפיצ'רים של המערכת שצריך להדליק אורות, לרכב מהר ביחס לתנועה ולהביט יותר במראות. את מספר הפעמים שעקפו אותי בהפתעה אפשר לספור על יד אחת.

רכיבה מודעת ולהיות בשליטה מלאה, זה הכי טוב, אין ספק בכלל. הבעיה מתחילה כשהנהג ברכב לפניך פספס את הפניה כי לא הבין מה הווייז רוצה ואז הוא דופק ברקס או מכניס לרברס כי על ה*ין כל שאר הרכבים (בישראל כמו בישראל) או מקסימום חותך 2-3 נתיבים כדי להצליח לחתוך את הזברה ולהגיע לנתיב שלו...

GevaT
25-11-2020, 15:42
תודה אביעד על הסיקור ותודה לכל המגיבים, אנחנו אוהבים פידבק ומעריכים ביקורת בונה עד מאוד. השתדלתי להתייחס לחלק מהשאלות והטענות שעלו בתגובות.
המערכת נבנתה ופותחה לאורך 3 שנים ועם המון רוכבים שייעצו בשלבים כאלה ואחרים על אופן העבודה שלה ועל איך היא צריכה להתנהג. לכולנו כאן ברור שאוטו ואופנוע, נהג ורוכב, שונים כמו שמים וארץ בדרך ההתנהגות ובצרכים וכך גם פותחה המערכת.
יש המון דעות קדומות על מערכות אחרות שמגיעות מעולם הרכב ומציקות ומצפצפות, המערכת שלנו נבנתה כך שהיא לא תגנוב פוקוס מהנהג, אלא תעזור לו לקבל החלטות קריטיות בזמן אמת ותגרום לו להיות מודע יותר למה שקורה בסביבתו. ברור לנו שהמערכת לא מתאימה לכולם ואנחנו לא מנסים לשכנע אף אחד, רק לתת מידע ולדייק בעובדות.
שם פה סרטון קטן מאחת הרכיבות שלי שמטרתה להראות את ההתנהגות בכביש עמוס יותר ובכביש פתוח

https://youtu.be/8eyEA374Mbw

תודה שהגבתם וקראתם את הסיקור,
גבע מריידויז'ן.

600 ירושלמי
25-11-2020, 16:37
נשמע שעשיתי טעות כשהצטרפתי לחברה.

לא. עשית טעות כשהגבת לxlib :)

600 ירושלמי
25-11-2020, 16:47
המערכת נבנתה כך שהיא לא תהיה אורגן אורות ואפילו לא עץ כריסמס.

אכן, לפי הסרטון שצירפת המערכת נראית הרבה פחות מציקה ממה שדמיינתי.
אישית- אהבתי מאוד את הפיצ'ר שמתריע כשעוקפים אותך, זה נחמד מאוד.
פחות הבנתי את הקטע של אזהרת שמירת מרחק. כל פעם שיש רכב מלפנים האור האדום דולק. נראה לי (שוב, אישית) מיותר לגמרי.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה והסרטון שצירפת זה משהו שהיה חסר בכתבה.

xlib
25-11-2020, 17:16
ההשוואה לINNOVV היא לא מעשית, כי צמד מצלמות, טוב ככל שיהיה, לא מספק אפילו רבע מהפיצ'רים של ריידויז'ן, שהקלטה אוטומטית היא הבסיס שלה והיא מערכת בטיחות, לא מצלמות דרך בלבד.

לא הבנתי מה רצית להגיד פה. שני מערכות הן מבוססות מצלמה (vision-based), כנגד מערכת מבוססות מכ"מ. זה לא חשוב למי יש יותר פיצרים, כי יש גבול מה אפשר להסיק מניתוח תמונה של מצלמה אחת.
שים לב שאין כאן השוואה כלשהי בין מערכות - רק רציתי להצביע על ממושים מתחרים של אותו רעיון, גם בלי הצלחה מסחררת.

דוקאטי לא לבד, גם BMW הכריזו שיכניסו מערכת מבוססת חיישנים שונים, אבל זה יהיה רק בדגמי סופר פרימיום, חלקם בכלל עתידיים
למערכת ב-TIER1 יש יתרון עצום בחיבור ל-CANBUS ודרכו לכל מחשבי אופנוע. כך גם אפשר להפוך מערכת כזאת לאקטיבית

בכמה כבישים בישראל אתה רואה את עצמך מפעיל ACC ועוקב אחרי רכב כדי שהמחשב ישלוט לך על הגז והברקס?
בטויוטה שלי זה עובד מצוין, גם במהירויות נמוכות.

מערכת ACC של BOSCH שכבר הודיעה שלא תעבוד בפניות או מול עצמים עומדים (רכבים בפקק, או רכב תקוע), אז כמה זה שימושי? נדע בעתיד.
גבע מריידויז'ן.
אני מאחל לכם הצלחה. באמת.

mudale222
25-11-2020, 18:16
תודה אביעד על הסיקור ותודה לכל המגיבים, אנחנו אוהבים פידבק ומעריכים ביקורת בונה עד מאוד. השתדלתי להתייחס לחלק מהשאלות והטענות שעלו בתגובות.
המערכת נבנתה ופותחה לאורך 3 שנים ועם המון רוכבים שייעצו בשלבים כאלה ואחרים על אופן העבודה שלה ועל איך היא צריכה להתנהג. לכולנו כאן ברור שאוטו ואופנוע, נהג ורוכב, שונים כמו שמים וארץ בדרך ההתנהגות ובצרכים וכך גם פותחה המערכת.
יש המון דעות קדומות על מערכות אחרות שמגיעות מעולם הרכב ומציקות ומצפצפות, המערכת שלנו נבנתה כך שהיא לא תגנוב פוקוס מהנהג, אלא תעזור לו לקבל החלטות קריטיות בזמן אמת ותגרום לו להיות מודע יותר למה שקורה בסביבתו. ברור לנו שהמערכת לא מתאימה לכולם ואנחנו לא מנסים לשכנע אף אחד, רק לתת מידע ולדייק בעובדות.
שם פה סרטון קטן מאחת הרכיבות שלי שמטרתה להראות את ההתנהגות בכביש עמוס יותר ובכביש פתוח

https://youtu.be/8eyEA374Mbw

תודה שהגבתם וקראתם את הסיקור,
גבע מריידויז'ן.

יפה נראה טוב. חוץ מהשמירת מרחק (אדום קבוע* שנראה קצת מציק, יהיה מעולה אם יהיה אפשר לכוונן את זה.
המערכת נבדקה בגשמים? איך היעילות שלה כשהמצלמות עם טיפות מים על העדשה שמטשטשות להם את הדרך?

GevaT
26-11-2020, 11:08
יפה נראה טוב. חוץ מהשמירת מרחק (אדום קבוע* שנראה קצת מציק, יהיה מעולה אם יהיה אפשר לכוונן את זה.
המערכת נבדקה בגשמים? איך היעילות שלה כשהמצלמות עם טיפות מים על העדשה שמטשטשות להם את הדרך?

אני בדקתי את המערכת בגשם השני השנה, למצלמות יש ציפוי הידרופובי שדוחה מים כך שאין טיפות שמסתירות, כמובן שקשה לרכב. אם אתה לא מצליח לראות בגלל תנאי מזג האויר, גם למצלמה יהיה קשה, צריך לקחת את זה בחשבון. חשוב לשים לב שסופה, אתה לא בדיוק רוכב כמו בקיץ, אלא בזהירות יתרה והפעלת עזרים שיגרמו לך לבלוט בכביש.

לגבי אור קבוע לשמירת מרחק- זה אכן ניתן לשינוי. מה שאתם רואים בוידאו זה "רגישות" ממוצעת של המערכת, היא מתריעה כשהרוכב מתקרב לכדי 0.5 שניות מפגיעה ברכב שלפניו, זה תלוי מרחק ותלוי מהירות. זה לא יעבוד במהירות נמוכה, כמו שראיתם בסרטון, אבל כל רוכב יוכל להגדיר את רמת הרגישות שהוא רוצה לפי סוג הנסיעה וסגנון הרכיבה שלו, באמצעות האפליקציה.

GevaT
26-11-2020, 11:11
לא הבנתי מה רצית להגיד פה. שני מערכות הן מבוססות מצלמה (vision-based), כנגד מערכת מבוססות מכ"מ. זה לא חשוב למי יש יותר פיצרים, כי יש גבול מה אפשר להסיק מניתוח תמונה של מצלמה אחת.
שים לב שאין כאן השוואה כלשהי בין מערכות - רק רציתי להצביע על ממושים מתחרים של אותו רעיון, גם בלי הצלחה מסחררת.

למערכת ב-TIER1 יש יתרון עצום בחיבור ל-CANBUS ודרכו לכל מחשבי אופנוע. כך גם אפשר להפוך מערכת כזאת לאקטיבית

בטויוטה שלי זה עובד מצוין, גם במהירויות נמוכות.

אני מאחל לכם הצלחה. באמת.

תודה רבה. לגבי חיבור ל-CANBUS המערכת שלנו יודעת להתחבר גם לשם אם רוצים, זו אופציה. להמון כלים אין CANBUS בכלל והמוצר שלנו הוא מוצר אפטרמרקט שאמור להתאים לדגמים ישנים, כך שזו לא ברירת המחדל שלנו.
לגבי מערכות אקטיביות, אני מניח שנצטרך לראות את זה מתנהג בשוק ואיך זה מתקבל. כרגע עוד מוקדם לדבר כשאף אחד לא רכב עם כזו. לא הייתי משווה התנהגות של 4 גלגלים ל-2.

xlib
26-11-2020, 12:15
תודה רבה. לגבי חיבור ל-CANBUS המערכת שלנו יודעת להתחבר גם לשם אם רוצים, זו אופציה.

סוג של. חלק גדול של CANBUS (גם ברכב) הוא proprietary ואתה לא יכול להשתמש בו בלי שותוף פעולה של יצרן הרכב/אופנוע.

להמון כלים אין CANBUS בכלל והמוצר שלנו הוא מוצר אפטרמרקט שאמור להתאים לדגמים ישנים, כך שזו לא ברירת המחדל שלנו.

טכנית זה נכון. מעשית EURO5 דורש את זה.

לגבי מערכות אקטיביות, אני מניח שנצטרך לראות את זה מתנהג בשוק ואיך זה מתקבל. כרגע עוד מוקדם לדבר כשאף אחד לא רכב עם כזו. לא הייתי משווה התנהגות של 4 גלגלים ל-2.
"אף אחד לא רכב" זה קצת הגזמה - מערכת בדוקאטי קיימת מ-2015 ומקבלת עדכונים גם בדגמים של 2020.

GevaT
26-11-2020, 12:18
"אף אחד לא רכב" זה קצת הגזמה - מערכת בדוקאטי קיימת מ-2015 ומקבלת עדכונים גם בדגמים של 2020.

התייחסתי למערכת האקטיבית, לא לקרוז קונטרול רגיל שיש באופנועים היום.

Supergegs
26-11-2020, 18:06
לא צוין בכתבה, זה לא אומר שהמידע אינו קיים. המערכת מתחברת אחרי סוויץ' ולא צורכת מתח כשאופנוע כבוי. גם כשהיא עובדת היא צורכת מתח נמוך מאוד, פחות מאמפר 1
אחריות לשנה, עלות התקנה סביב 350 ש"ח.

נשמע אחלה, אבל חבל שזה לא כתוב באופן רשמי. בהצלחה.

קידוזו
27-11-2020, 16:06
רכיבה מודעת ולהיות בשליטה מלאה, זה הכי טוב, אין ספק בכלל. הבעיה מתחילה כשהנהג ברכב לפניך פספס את הפניה כי לא הבין מה הווייז רוצה ואז הוא דופק ברקס או מכניס לרברס כי על ה*ין כל שאר הרכבים (בישראל כמו בישראל) או מקסימום חותך 2-3 נתיבים כדי להצליח לחתוך את הזברה ולהגיע לנתיב שלו...
מספר נקודות \שאלות בעקבות הסרטון.

1. האפקטיביות והמטרה של המערכת (אזהרות) תלויה בשני תנאים עיקריים:
א. עוצמת התאורה במראות -גם באור יום חזק
ב. - כשהמבט של הרוכב מופנה קדימה, אחרת לא יבחין באזהרה.
לדעתי העברת האזהרה דרך אזניות אפקטיבית יותר גם בגלל העומס הויזואלי שהרוכב חווה.
מבחינה מסחרית -ההתממשקות לדגמים הנפוצים בשוק תאפשר להם להציע "שדרוג בטיחותי" על פני מתחרים מסין וחלוקת רווחים בתמורה.

2. סכנות מהצד
להבנתי המוח בעזרת המצלמות "מנחש" עקיפה או האטה של רכבים בנתיבים שסביב הרוכב אבל לא רואה תנועה מהצד כמו בצמתים כי אין בצד האופנוע מצלמות \ אין יכולת לעבד במדויק תמונה עם עדשת עין הדג.
לא יודע מה חלק תאונות הצד אבל מדובר בבליינד ספוט שמונע ממכם להציג הגנה מרחבית מלאה.

3. שיווק \תמחור
כדאי לשקול להוסיף למוצר פ'יצר של העלאת ושיתוף הסרטונים (דרך אפליקציה לענן) ברשתות חברתיות כדי "להצדיק" מנוי של עשרות ש"ח בחודש. יש תוכנות עריכה מקוונות. תאונה , "כמעטים" טיול או רכיבת מסלול יכולים להיות ויראליים...ראה גופרו.

בהצלחה

xlib
27-11-2020, 20:58
כדאי לשקול להוסיף למוצר פ'יצר של העלאת ושיתוף הסרטונים (דרך אפליקציה לענן) ברשתות חברתיות כדי "להצדיק" מנוי של עשרות ש"ח בחודש. יש תוכנות עריכה מקוונות. תאונה , "כמעטים" טיול או רכיבת מסלול יכולים להיות ויראליים...ראה גופרו.

בהצלחה

הדבר הזה צריך מנוי ?!? וואוו. דבר על שיווק. אם מובילאיי היו דורשים מנוי, לא הינו יודעים עליהם.

אנשים שקונים גופרו זה קהל אחר לגמרי. וגם הם לא מתים על מנוי על מצלמה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GevaT
30-11-2020, 12:25
מספר נקודות \שאלות בעקבות הסרטון.

1. האפקטיביות והמטרה של המערכת (אזהרות) תלויה בשני תנאים עיקריים:
א. עוצמת התאורה במראות -גם באור יום חזק
ב. - כשהמבט של הרוכב מופנה קדימה, אחרת לא יבחין באזהרה.
לדעתי העברת האזהרה דרך אזניות אפקטיבית יותר גם בגלל העומס הויזואלי שהרוכב חווה.
מבחינה מסחרית -ההתממשקות לדגמים הנפוצים בשוק תאפשר להם להציע "שדרוג בטיחותי" על פני מתחרים מסין וחלוקת רווחים בתמורה.

2. סכנות מהצד
להבנתי המוח בעזרת המצלמות "מנחש" עקיפה או האטה של רכבים בנתיבים שסביב הרוכב אבל לא רואה תנועה מהצד כמו בצמתים כי אין בצד האופנוע מצלמות \ אין יכולת לעבד במדויק תמונה עם עדשת עין הדג.
לא יודע מה חלק תאונות הצד אבל מדובר בבליינד ספוט שמונע ממכם להציג הגנה מרחבית מלאה.

3. שיווק \תמחור

בהצלחה

היי, תודה על הפידבק. אנסה להתייחס לנקודות שכתבת:
1.
א. נורות הלד מאוד ויזיבליות גם באור יום, כמובן שכשנוסעים עם השמש בתוך העיניים קשה לראות משהו בכלל, ולא רק את הנורות. המערכת אדפטיבית, כך שלא תסתנוור בנסיעה בלילה או תחת גשרים.
ב. לי פחות יוצא להסתכל אחורה ברכיבה. מקסימום הצידה כשאני לא בטוח מה סביבי, וזה בדיוק מה שהמערכת שלנו באה לפתור, אם נדלקה לך נורת בליינד ספוט מימין, סביר להניח שיש שם רכב או שמגיע לשם רכב בצורה מהירה ובכלל אין טעם לעבור לנתיב ימני, אם חלילה תצטרך לעשות תמרון ולהתחמק, צד שמאל (בהנחה ששם לא נדלקה נורה) הוא הפתרון המיידי שלך.
2. אם רכב מגיע אליך במהירות של 80-100 קמ"ש כשאתה עומד או מתחיל נסיעה ברמזור, שום מערכת לא תעזור לך להתחמק מתאונה, אולי רק כרית אוויר עתידית.
אבל, אם אתה מתקדם במהירות של 100 קמ"ש אתה בעצם מתקדם למעלה מ-27 מטר בשניה (!), כך שכדי שרכב יפגע בך צידית, הוא יצטרך תזמון מדויק ומרחק גדול ממך ואז סביר שהמצלמות שלנו כבר יראו אותו ואת נתיב ההתקדמות שלו כדי להתריע בזמן. אנחנו עובדים על פיצ'ר עתידי של התרעות התנגשות חזית-צד, עוד לא יכול להגיד בדיוק באיזה מצבים זה יוכל לטפל.
3. כתבתי פה לדעתי את רשימת הפיצ'רים העתידיים, מה שכתבת הוא חלק קטן מאוד ממה שייכלל במנוי. אכתוב שוב, שאנחנו עובדים על סט פיצ'רים שיכלול: התרעת התנגשות אחורית, התרעת התנגשות קדמית-צידית, שיחת חירום למוקד, עורכי וידאו מתקדמים ודו"חות רכיבה תקופתיים. זה רק חלק.

מקווה שהתשובה מספיק ברורה, אם לא מוזמן לשאול.
גבע מריידויז'ן.

GevaT
30-11-2020, 12:25
מאמר מצוין על המערכות האקטיביות של BMW ודוקאטי

https://www.nytimes.com/2020/11/29/business/motorcycles-adaptive-cruise-control.html

AsafA
30-11-2020, 22:38
לדעתי לגרסה בסיסית עם מצלמה אחורית במחיר אטרקטיבי יש סיכוי טוב להצליח. אני בכל אופן הייתי שמח למערכת שמתריעה כשאני נעקף, כשמישהו מתקרב אלי מאחור במהירות גבוהה או כאשר יש רכב מצדדי בשטח המת.

קידוזו
01-12-2020, 00:16
היי, תודה על הפידבק. אנסה להתייחס לנקודות שכתבת:

2. אם רכב מגיע אליך במהירות של 80-100 קמ"ש כשאתה עומד או מתחיל נסיעה ברמזור, שום מערכת לא תעזור לך להתחמק מתאונה, אולי רק כרית אוויר עתידית.
אבל, אם אתה מתקדם במהירות של 100 קמ"ש אתה בעצם מתקדם למעלה מ-27 מטר בשניה (!), כך שכדי שרכב יפגע בך צידית, הוא יצטרך תזמון מדויק ומרחק גדול ממך ואז סביר שהמצלמות שלנו כבר יראו אותו ואת נתיב ההתקדמות שלו כדי להתריע בזמן. אנחנו עובדים על פיצ'ר עתידי של התרעות התנגשות חזית-צד, עוד לא יכול להגיד בדיוק באיזה מצבים זה יוכל לטפל.

גבע מריידויז'ן.
- בלי קשר למהירות, המוח שמסתמך על מצלמה קדמית או אחורית יכול "לראות" אובייקטים מהצד?

GevaT
01-12-2020, 14:51
לדעתי לגרסה בסיסית עם מצלמה אחורית במחיר אטרקטיבי יש סיכוי טוב להצליח. אני בכל אופן הייתי שמח למערכת שמתריעה כשאני נעקף, כשמישהו מתקרב אלי מאחור במהירות גבוהה או כאשר יש רכב מצדדי בשטח המת.

בשביל זה לא צריך אותנו, יש מוצרים מבוססי רדאר שמתחברים על לוחית הרישוי ודוגמים את כל מה שמאחורי הלוחית כדי לתת התראה. אנחנו לא רוצים לתת פתרון חלקי ולכן בנינו את המוצר כפי שהוא.
אולי בעתיד יהיה מוצר בסיסי יותר, אבל אין לזה צפי.

GevaT
01-12-2020, 14:53
- בלי קשר למהירות, המוח שמסתמך על מצלמה קדמית או אחורית יכול "לראות" אובייקטים מהצד?

בוא נשאל אחרת, בהנחה שהמצלמות ממוקמות קדימה ואחורה כמו במוצר שלנו, או אפילו ברכב עליו מותקן מובילאיי, משהו יכול לזהות אובייקט שמגיע מהצד? לא. אי אפשר שלא להתייחס למהירות, כי המוצר שלנו יודע לזהות נתיב התקדמות ולחשב אם צפויה פגיעה או לא. אם אתה במהירות אפס ומשהו מתקרב אליך, לא תהיה התרעה, זה ברור, זה מצריך עוד סט מצלמות שיורכבו בצדדים.
כמות התאונות במהירות 0 שמגיעות מהצד כלפי אופנוע, היא זניחה לעומת שאר התרחישים.

tree
01-12-2020, 15:10
כמות התאונות במהירות 0 שמגיעות מהצד כלפי אופנוע, היא זניחה לעומת שאר התרחישים.

זה כבר משפט שמעניין אותי. יש לך סטטיסטיקה מלאה על תאונות אופנוע (יותר מהשטויות שמפרסמים בעיתון)? האם זה מהארץ? האם יש לך את הסטטיסטיקה לגבי תאונות לפי פילוח של הרישיונות החדשים (בשונה מהעד 250)? האם יש לך הסטטיסטיקה לגבי תאונות לפי פילוח של עד 300 סמ"ק?

GevaT
01-12-2020, 15:23
זה כבר משפט שמעניין אותי. יש לך סטטיסטיקה מלאה על תאונות אופנוע (יותר מהשטויות שמפרסמים בעיתון)? האם זה מהארץ? האם יש לך את הסטטיסטיקה לגבי תאונות לפי פילוח של הרישיונות החדשים (בשונה מהעד 250)? האם יש לך הסטטיסטיקה לגבי תאונות לפי פילוח של עד 300 סמ"ק?

יש המון נתונים בנושא מהעולם, אבל אין ברובם התיחסות לנפח האופנוע. בארץ אני מכיר רק את הדו"ח של הרלב"ד ממאי 2020 ושם אין אזכור בכלל לתאונות הנ"ל.

xlib
01-12-2020, 16:23
3. כתבתי פה לדעתי את רשימת הפיצ'רים העתידיים, מה שכתבת הוא חלק קטן מאוד ממה שייכלל במנוי
גבע מריידויז'ן.

מנוי למערכת בטיחות זה משהו שפשוט לא קורה. בשום מקןם.

עובדים על סט פיצ'רים שיכלול: התרעת התנגשות אחורית.
אתה יודע למה אין את זה ברכבים? כי אין מה לעשות עם זה.

שיחת חירום למוקד
מערכת תדרוש סים עם שיחות? מד"א נהיה לא זמין?

עורכי וידאו מתקדמים ודו"חות רכיבה תקופתיים.

זה לא מצלמת אקשן, מה אני אמור לעשות עם דו"ח רכיבה?!
עורך ווידאו מתקדם זה סטרט-אפ בפני עצמו. אדובי רוצים $20 בחודש על דבר אמיתי.

לי זה נראה שחברה לא מצליחה להתמקד מי הם הלקוחות: רוכבי ספורט? אנשים מצוים על קטנוע 150? חברות משלוחים? שוטרים? כי יש כאלה שרוצים יותר התראות וכאלה שרוצים יותר דיווחים/צילומים.

קידוזו
01-12-2020, 16:26
יש המון נתונים בנושא מהעולם, אבל אין ברובם התיחסות לנפח האופנוע. בארץ אני מכיר רק את הדו"ח של הרלב"ד ממאי 2020 ושם אין אזכור בכלל לתאונות הנ"ל.

א. שאלתי באופן כללי לגבי איומים מהצד, לא רק במהירות נמוכה או עמידה.
ב. אם אין התייחסות של הרלב"ד מהיכן הקביעה שמדובר בנתון שולי? אם יש נתונים רלוונטיים מחו"ל אשמח לראות. מתוך 3 תאונות שעשיתי בצעירותי, הקשה ביותר היתה מהצד.