מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : בעיה חשמלית - מתג ההצתה לא מגיב כאשר אני מסובב את המפתח

GAsulin
28-11-2020, 18:02
שלום לכולם,
לאחר כמה ימים שהאופנוע נרטב בגשם, האופנוע לא מגיב בכלל לסיבוב של המפתח בסוויצ'.
אין אורות (לא נורות ולא בלוח שעונים) ואין אף צליל.

בדקתי את כל הפיוזים באופנוע (כולל הפיוז הראשי) ואני רואה שהם בסדר.

כרגע החשד שלי הוא שהמנגנון החשמלי בתוך הסוויצ' תקול - למישהו שמע על בעיה דומה?

בבדיקת הפיוזים, ראיתי שהמתח עליהם לא משתנה כאשר אני מסובב את הסוויץ.

ziki
28-11-2020, 18:12
מצבר תקין? קח נורה של 12v תחבר ל 2 הקטווים +- . יש אור אז זה יכל להיות בעיה בסוויץ. אין אור מצבר פרק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GAsulin
28-11-2020, 18:32
בדקתי עם פלוקס, יש מתח של כ11.7 וולט על המצבר ועל חלק מהפיוזים, ניסיתי גם לחבר כבלים ולא ראיתי שינוי.
יש גם אימבוליזר באופנוע - מדובר על honda cb500x 2015 , אני לא יודע אם זה קשור

ayalzo
28-11-2020, 19:29
בתור התחלה,
11.7 זה מצבר גמור.
אבל אמור להיות תגובה כלשהיא, לפחות קליק, או אורות.
בדוק חיזוק נעלי כבל על המצבר,
ייבש את הסוויץ' עם ספריי ניקוי מגעים,
בדוק שהמשבת לא לחוץ וסגור ופתח את רגלית הצד כמה פעמים + ספריי מגעים.

מדוד מתח על המצבר עצמו, אם זה באמת 11.7, נסה להניע עם כבלים/בוסטר.

Boazav
28-11-2020, 19:32
אימוביליזר יכול להיות חשוד.
המתח של המצבר מתחת ל 12. זה נמוך.

בנוסף גם כל מיני מיקרוסוויצ׳ים כמו רגלית/ קלאץ׳ וכו.
קצת קשה לקרוא בטלפון את השרטוט חשמל.

נסה לאתר את הריליי של הסטרטר. הוא צריך לשבת בין הפלוס של המצבר לחוט העבה שמתחבר למצבר.
תבדוק שכשלוחצים סטרטר יש 12 וולט על המעגל.
אם כן, תקצר עם חוט עבה ותיזהר מכוויה בין ההדקים של החוטים העבים. תוודא שאתה בניוטרל כי זה אמור לתת סטרטר.

תחזור לספר מה הממצאים.
תעדכן אם הלוח שעונים נדלק עם פתיחת הסוויץ׳
האם כשלוחצים סטרטר האורות נחלשים

ayalzo
28-11-2020, 19:33
האימובילייזר מקורי, וייתכן שבגלל מתח נמוך הסליל לא קורא את המפתח.

Boazav
28-11-2020, 19:33
הוא מציין שכבלים לא עזרו לו...

ziki
28-11-2020, 19:34
מאחורי הסוויטש יש קונקטור. תנסה לקצר (זה לא אמור לעבוד יש אמובלייזר) אבל זה יעזור להבין אם הסוויטש תקול.

GAsulin
29-11-2020, 00:50
11.7 זה באמת מתח נמוך, וגם קר בחוץ אז בכלל קשה להניע, אבל זה לא הנקודה.
ניסיתי גם לחבר בוסטר, וגם אני רואה שכאשר אני מסובב את הסוויצ' אין שום תגובה מלוח השעונים, אני אפילו לא מנסה להתניע רק לראות שמשהו נדלק שם.

@ayalzo - נעלי כבל על המצבר עובדים טוב, אני רואה שהמתח מגיע לפיוז הראשי
ניקוי סוויצ, נשמע רלוונטי - אני אנסה, תודה.
משבת וסוויצים של הרגלית גם לא נראה לי קשורים כי הם משביתי את פעולת המנוע, אבל לא אמורים להחשיך את לוח השעונים

GAsulin
29-11-2020, 00:53
Boazav- איך הריילי של הסטארטר יכול להיות קשור? הוא נדלק רק בהנעה ואצלי הבעיה מתחילה עוד לפני ההנעה (כמו שלא עוזר לנסות להתניע אם אין אורותוהלוח שעונים לא נדלק עם פתיחת הסוויצ')

GAsulin
29-11-2020, 00:58
ayalzo- אכן האימבוליזר מקורי, יכול להיות שהאימבוליזר לא עובד כאשר יש מתח נמוך?

ziki - אני באמת הולך על הצעד הזה, יש איפשהו את הצמה שאני יכול לנסות לפתוח אותה ולקצר (באמת האימבוליזר אמור לדפוק אותי, אבל מקווה שלפחות אני אראה את הלוח שעונים לאמת שהבעיה היא שם)

למישהו יצא להתנסות עם בעיה חשמלית בסוויצ, עצמו? אפשר לנסות לפתוח אותו ולבדוק שהחשמל מחווט בפנים?
אם אני מחליף סוויצ' (מוצא אחרון, ממש מקווה שלא צריך) איך אני מסתדר עם האימבוליזר?

תודה לעונים, מעריך

mudale222
29-11-2020, 01:01
אני לא מכיר את האופנוע הזה, אבל ממה שאני מכיר אצלי באקסאיבו גם אם האימובלייזר לא עובד אתה עדיין אמור לראות לוח שעונים והכל.
רק להניע הוא לא ייתן לך.

ziki
29-11-2020, 07:24
https://www.cbr500riders.com/threads/removing-the-ignition-switch.54361/

Boazav
29-11-2020, 07:39
Boazav- איך הריילי של הסטארטר יכול להיות קשור? הוא נדלק רק בהנעה ואצלי הבעיה מתחילה עוד לפני ההנעה (כמו שלא עוזר לנסות להתניע אם אין אורותוהלוח שעונים לא נדלק עם פתיחת הסוויצ')

מסיבה לא ברורה לגמרי היה לי הרושם שקראתי שאין סטרטר ולא אורות... [emoji849]
אכן, ריליי סטרטר לא קשור.

יחד עם זאת, בשרטוט מופיע ריליי ראשי.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201129/e35b31f6f9cd3438cc8cb074081306fa.jpg

ziki
29-11-2020, 07:44
עשית מייסבי היגוי לאחרונה ?
ניסו לגנוב ?

zx2r
29-11-2020, 12:34
יצא לי להתקל בסוויץ "שהשתחרר" בדו"ש ישן (הברגים שמחברים בין היחידה הפנימית החשמלית לבסיס הסוויץ) עקב וויברציות, קשה להאמין שזה המצב אצלך.
פירוק של הסוויצ' וחיזוק הברגים (+ לוקטייט) סידרו את הבעיה בצורה טובה למרות שלדחוף 2 חתיכות פלסטיק כדי לקבע את הסוויץ עבדו גם עד אז.
יכולת להרגיש בהזזה של קצה הסוויץ (פתח כניסת המפתח) את "השיחרור".

לא מכיר לעומק את הכלי הספציפי הנ"ל אבל כמו שאמרו ייתכן עיניין של אימובלייזר או לחילופין קונקטור\ממסר\חוט שחטף קורוזיה\התנתק.
אם יש פלוק ניתן לבדוק רציפות\מתח בחיבור לסוויץ ואז לשלול או לאשר בעיה בסוויץ ו\או בדרך אליו.

GAsulin
01-12-2020, 00:12
בשרטוט מופיע ריילי אבל רק לאחר הפיוז הראשי שבדקתי והוא תקין.
לא עשיתי מיסבים, זה נראה לי קשור לגשם איכשהו.. אולי משהו שם קיצר את המנגנון בסוויצ'.

GAsulin
01-12-2020, 00:14
Zx2r- זה באמת מה שאני אעשה, אנסה לנתק את הצמה שמחברת בין הסוויצ' למנוע ואבדוק אם הבעיה בצמה או במנגנון הסוויצ'

GAsulin
05-12-2020, 15:48
עדכון למתעניינים:
הודתי את הפלסטיקה באופנוע, וחספתי את הצמה החשמלית שמתחברת לסוויצ', ראיתי שכאשר אני מקצר אותה, אני מצליח להתניע! מכאן שיש בעיה חשמלית בסוויצ'.
הערה - יש למעשה שתי צמות שיוצאות מהסוויצ' - אאחת של האימבוליזר שהולכת למחשב רכב, היא מוודאת שהמפתח קרוב לסוויצ' וראיתי שהיא מתפקדת טוב (אם המפתח לא קרוב אי אפשר להתניע).

עכשיו נשאר לתקן את הסוויצ', החלפה מלאה תעלה לי סכום גבוה, אז אני רוצה לנסות לפתוח אותו ולראות אם איזה כבל השתחרר שם- למישהו יצא לעשות דבר כזה פעם?

תמונות:
מיקום הצמה שמחוברת לסוויצ':
https://photos.app.goo.gl/fG4w4sjJKn1K339m6
מבט מלמעטה על החלק החשמלי בסוויצ' אותו אני מתכוון לנסות לפרק בקרוב:
https://photos.app.goo.gl/ipgoMZvQQzHY4hf88

מסתבר שאפשר לקנות מpartzilla רק את החלק החשמלי:
https://www.partzilla.com/catalog/honda/motorcycle/2015/cb500xa-a-cb500xa/handlebar-top-bridge

zx2r
06-12-2020, 13:49
אכן יצא, צריך לפתוח את הברגים המחברים, הם ברגי מומנט בעלי ראש כיפה (הכוונה שהראש "נגזר" במומנט הסגירה ומאפשר הגנה כנגד פתיחה ע"י בוקסה\אלן\מברג).

-צריך לחלוץ את הברגים ולהחליפם בחדשים בסגירה (עם טיפה לוקטייט למניעת פתיחה\שיחרור מווברציות). הרצוי יהיה להחליפם באותו ראש, המצוי יהיו ברגים בעלי ראש בוקסה\אלן\מברג כאשר העדיפות היא לשני הראשונים.

-חילוץ יעשה ע"י: חירוץ דרמל ומברג אימפקט או דפיקות עם פטיש ואיזמל\דורן (ייתן בסיס יותר טוב לאיזמל\דורן) , קדיחה ואז או חולץ או שימוש בביט אלן שנכנס בלחץ (ובדפיקה אם ניתן) לקדח ואז שימוש במברג אימפקט, פטיש ודורן\איזמל ודפיקות בהיקף הבורג כנגד כיוון הסגירה (ללא חירוץ דיסק במידה ואין דרך לחרוץ).

*במברג אימפקט הכוונה לכזה שדופקים עליו עם פטיש והוא מעביר את עוצמת המכה לתנועה סיבובית. גם מברגת אימפקט תעשה את העבודה רק חשוב שתהיה התאמה טובה בין הביט לקדח\חירוץ כדי למנוע מצב של אכילת ראש הבורג.

-השתדל לקדוח כמה שיותר ישר ובמרכז הבורג, סמן עם מגדש\קרנר את המרכז כדי להקל את הקדיחה. שימוש בחולץ יצריך קדיחה עמוקה יותר מאשר ביט.

-וודא שהכול עובד כמו שצריך לפני הסגירה הסופית עם לוקטייט.

-העבודה מצריכה עיגון של הסוויץ במלחציים למרות שגם על הכלי ניתן לעשות זאת פשוט ממש לא נוח, בדוק איפה וכיצד הכי טוב לתפוס את הסוויץ כדי למנע מצב של נזק לגוף הסוויץ, חלקיו או לסוויץ עצמו כתוצאה מעבודת החליצה.

הכי טוב שתגיד אילו כלים יש לך בנמצא אם אתה מעוניין לעשות זאת עצמאית ואוכל לתת הכוונה יותר טובה כדי למנוע טעויות.
במידה ולא בא לך להתעסק עם זה או שאתה חושש מדי, אתה יכול לפנות למוסך שלך\למכונאי שלך (אם אתה סבבה איתם), מנעולן רכב\אופנועים (יש אחד מעולה בסלמה בתל אביב), חבר פורום שמיומן\מנוסה וכו'.
תעשה חיפוש ביוטיוב תמצא כמה סרטונים שמבהירים את הכוונה. (אין לי כוח כרגע לחפש :smoke:)

ziki
09-12-2020, 16:52
https://www.cbr500riders.com/threads/removing-the-ignition-switch.54361/

תסתכל כאן

Ami
10-12-2020, 11:53
קרה לי בשני אופנועים יפנים אבל בצורה הדרגתית. החלפתי את המנגנון והכל הסתדר