צפייה בגרסה מלאה : שאלות בנוגע לחוקי תנועה
אהלן
רציתי לשאול, מבחינת החוק - האם אסור לרכב בשוליים? כי אני רואה הרבה רוכבים ואף שוטרים שרוכבים בשולי הכביש, המון..
ועוד שאלה שמעסיקה אותי, בנוגע לחניה - כל היתרון של כלי דו גלגלי הוא גם בחוסר הצורך בחיפוש אחר חניה שכן אפשר לחנות בכל מקום* אך מקריאה קצרה החוק טוען שאסור להחנות אופנוע על המדרכה וזה בעצם סוג של סטטוס קוו שנוצר, פקחים לא נותנים דוחות לדו גלגלי שחונה על המדרכה, אך בעיקרון החוק טוען שכלי דו גלגלי אמור לחנות במקום המסומן לו
אשמח לתשובתכם
תודה
matanbar26
08-12-2020, 18:53
אסור לרכב בשול השמאלי (זה בכלל לא שול וזה פס הפרדה רצוף).
חוקית אסור לרכב בשול הימני אבל המשטרה לא אוכפת (בהנחה ולא מתפרעים או עולים על הזברות).
לגבי חנייה, איפה שיש שלט מפורש שאוסר על חנייה דו גלגלי אז אסור.
בשאר המקומות כנראה שלא תקבל דו"ח חנייה בהנחה וחנית כמו בן אדם ולא כמו ז**.
בחנייה אני פשוט מחפש ריכוז של דו גלגלי ומחנה שם (מניח שחוכמת ההמונים עובדת ברוב המקרים).
לי יש שאלה,
לא היה רשום פעם בחוקי הפורום לעשות חיפוש לפני ששואלים משהו שנטחן עד דק?
לי יש שאלה,
לא היה רשום פעם בחוקי הפורום לעשות חיפוש לפני ששואלים משהו שנטחן עד דק?
מפריע לך כל כך ששאלתי? אל תגיב בפעם הבאה, מאוד פשוט.
shaykram1989
08-12-2020, 21:54
מפריע לך כל כך ששאלתי? אל תגיב בפעם הבאה, מאוד פשוט.אל תכעס על זקני השבט, הם מאוד אוהבים את הפורום הקטן שלנו נקי ומסודר, ואנחנו אוהבים אותם. אגב הוא צודק, אם תריץ חיפוש תקבל הרבה יותר תשובות ממה שתקבל פה.
Sent from my Armor 9E using Tapatalk
עו"ד אדם אבישר
09-12-2020, 22:34
מבחינת החוק היבש אסור לרכב על השול הימיני, אולם לאור הבנות ונוהג שהשתרש במשך השנים(שמתחדש כל שנה :P), שוטרים "מעלימים" עין שרוכב אופנוע/קטנוע רוכב על השול הימני בעת עומס בנתיבים הרגילים בצורה בטוחה, זהירה ולא מהירה.
לגבי השול השמאלי, מדובר בקו הפרדה לבן רצוף ורכיבה עליו כמוהו כעקיפת קו לבן רצוף.
חנייה? החוק היבש אכן אוסר על חנייה על המדרכה, אולם ככל ותחנה על המדרכה תוך מתן מעבר סביר להולכי רגל לא תקבל דו"ח. כמובן בכפוף לכך שאין שלט/תמרור המורה על איסור חניית דו גלגלי על המדרכה.
מבחינת החוק היבש אסור לרכב על השול הימיני, אולם לאור הבנות ונוהג שהשתרש במשך השנים(שמתחדש כל שנה :P), שוטרים "מעלימים" עין שרוכב אופנוע/קטנוע רוכב על השול הימני בעת עומס בנתיבים הרגילים בצורה בטוחה, זהירה ולא מהירה.
לגבי השול השמאלי, מדובר בקו הפרדה לבן רצוף ורכיבה עליו כמוהו כעקיפת קו לבן רצוף.
חנייה? החוק היבש אכן אוסר על חנייה על המדרכה, אולם ככל ותחנה על המדרכה תוך מתן מעבר סביר להולכי רגל לא תקבל דו"ח. כמובן בכפוף לכך שאין שלט/תמרור המורה על איסור חניית דו גלגלי על המדרכה.
תודה על התשובה המפורטת!
מתנצל. ברח לי.
הכל בסדר, תודה
מתנצל. ברח לי.
התנצלות בפורום אופנוענים?
-אין עליך.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft