צפייה בגרסה מלאה : כל מה שצריך לדעת על לחץ אוויר בצמיגים
באוסטריה התברר לי לאחר 3-4 ימים שרכבתי עם 65 PSI במקום 37 ~ והתקשרתי לסוכנות בגרמניה לברר אם ניסו לרצוח אותנו. מאז בערך אני שם לב לתחושה מלחץ האוויר ומנסה להבין את הלחץ הראוי ללא הצלחה. הבחור הזה שמתפרנס מסט אפ של בולמים טוען בסרטון שכל העולם ואחותו טועים ואני מאמין לו.
בקצרה, כל אקלים, אורך דרך, סגנון רכיבה ותנאים נוספים דורשים לחץ אוויר שונה. כולם רוכבים עם 42 קידמי ו 36 אחורי ~ כי ככה, שום דבר מעבר...
מה הוא בעצם אומר? אל תאמצו את ההנחיות כמו טמבלים, תבדקו בעצמכם.
הוא מסביר למה ואיך:
https://www.youtube.com/watch?v=XaIuWKfnGEI
הוא ממש לא היחיד.
ואגב, אם תפשפש קצת בשרשורים על nc, תמצא שכבר כתבתי את זה כמה פעמים.
בעולם הרכב, יצרני צמיגים ממליצים על לחץ אוויר נתון לפי משקל על הצמיג בתנאים די סטנדרטים. בפועל, היצרן רושם בספר שלו מספר קבוע (לפעמים המספר הזה הוא העומס המקסימלי שמוטבע על הצמיג, כזה שמתאים למשקל של מעל 300 קג' על כל צמיג, יעני תיאורטית לאופנוע ששוקל 600-700 קילו!!).
שמעתם את זה אתם שם בהונדה? לא הגיוני שאני (שוקל 60 קילו) רוכב לבד, ולוקי שמרכיב עוד אדם ויש לו גם ציוד במזוודות, נרכב עם אותו לחץ אוויר!
Dresdner
21-12-2020, 03:05
ראיתי כמה סירטונים שלו ולמרות שאני יודע שיש לו רזומה בתחום הוא חרטטן לא קטן.
זה לא שמה שהוא אומר לא נכון אבל זה לא ישים.
למה לא ישים כי לפי מה שהוא אומר לרובנו זה אומר משחק בלתי פוסק עם לחץ האוויר כי פעם הטמפרטורה שונה, פעם אנחנו רק עושים סידורים ופעם אנחנו בסדום ערד ובסופו של יום הוא אומר שההצלחה נמדדת באיך שאנחנו מרגישים.
מהנסיון שלי עם לחץ אוויר על הכביש ציבורי המלצות יצרן זה good enough
גם באלפים שמתחילים עם 35 מעלות בעמק ותוך 40 דקות אתה יכול להיות ב10 מעלות בפיסגה זה עובד מעולה גם שלוחצים חזק, זה משתנה דרסטית שמדובר ברכיבה על מסלול שם באמת מרגישים כל psi אבל לא על זה הוא מדבר.
כל העניין מזכיר לי את הבולמים עם הכיוונים הדינמים, זה בתאוריה אמור להיות שיפור אדיר אבל במציאות סט בולמים של WP עם כיוונים ידניים סטטים עושה את אותה עבודה, אני לפחות לא הרגשתי בהבדל.
כל אחד צריך להכיר את הוראות יצרן האופנוע לרכיבה לדעת מה מידת המקסימום שבו ניתן לנפח אוויר לפי ייצרן הצמיגים ולא לרדת הרבה ממידת המינימום.
עכשיו בהכרה של הרגלי הרכיבה הקבועים שמהווים את אחוז הרכיבה הגדול ביותר (הפרטו) יש למצוא את האיזון בין ההנחיות לתחושה הכי טובה לרוכב.
החשיבות הרבה ביותר היא להרגלי ניפוח ובדיקה קבועים במרחקי זמן קצרים, רצוי לפחות פעם בשבוע.
יצאתם לטיול ומאזור הממוצע הרגיל, תמלאו דלק ונפחו אוויר קצת יותר מהרגיל.
בקיצור יש מעט מאוד רוכבים שיבחינו בהבדל של פחות מ-6-8 PSI בגלגלים אבל לאורך חיי הצמיג זה משמעותי, ויותר משמעותי ברכיבה על המגבלות
התשובה היחידה זה מודעות, מדידת לחצים קבועה במרווחי זמן קצרים ולהכיר את הכלי שלך.
lokimonster
21-12-2020, 09:21
הוא ממש לא היחיד.
ואגב, אם תפשפש קצת בשרשורים על nc, תמצא שכבר כתבתי את זה כמה פעמים.
בעולם הרכב, יצרני צמיגים ממליצים על לחץ אוויר נתון לפי משקל על הצמיג בתנאים די סטנדרטים. בפועל, היצרן רושם בספר שלו מספר קבוע (לפעמים המספר הזה הוא העומס המקסימלי שמוטבע על הצמיג, כזה שמתאים למשקל של מעל 300 קג' על כל צמיג, יעני תיאורטית לאופנוע ששוקל 600-700 קילו!!).
שמעתם את זה אתם שם בהונדה? לא הגיוני שאני (שוקל 60 קילו) רוכב לבד, ולוקי שמרכיב עוד אדם ויש לו גם ציוד במזוודות, נרכב עם אותו לחץ אוויר!
לוקי שוקל פעמיים אתה.
החברות עושות ממוצע מסוים ולפיו קובעות את לחץ האוויר בצמיג.
אופטימלי זה לא וזה עשוי להשתנות החל מהאקלים, הגובה של האזור, אופי הרכיבה ועוד.
לוקי שוקל פעמיים אתה.
החברות עושות ממוצע מסוים ולפיו קובעות את לחץ האוויר בצמיג.
אופטימלי זה לא וזה עשוי להשתנות החל מהאקלים, הגובה של האזור, אופי הרכיבה ועוד.
זה לא העניין, האופנוע יוצא מהיצרן בכיוון אחיד כשממוצע מחושב למשקל הרוכב הוא כ-75 ק"ג ולכן המתלים ולחץ האוויר מחושבים
למשקל הזה, כיוון המתלים והתאמת האופנוע לבעלים צריך להתבצע במעמד מסירת האופנוע לקונה, כולל הכיוונים הנוחים לו של זוויות
הכידון זוויות הרגליות וכד'. ברוב המקומות זה לא קורה, אבל זה באחריות כל בעל האופנוע לבצע על מנת לקבל ביצועים אופטימליים.
כך גם לגבי ניפוח האוויר, הכרת הנתונים וכיול בהתאם.
lokimonster
21-12-2020, 10:22
זה לא העניין, האופנוע יוצא מהיצרן בכיוון אחיד כשממוצע מחושב למשקל הרוכב הוא כ-75 ק"ג ולכן המתלים ולחץ האוויר מחושבים
למשקל הזה, כיוון המתלים והתאמת האופנוע לבעלים צריך להתבצע במעמד מסירת האופנוע לקונה, כולל הכיוונים הנוחים לו של זוויות
הכידון זוויות הרגליות וכד'. ברוב המקומות זה לא קורה, אבל זה באחריות כל בעל האופנוע לבצע על מנת לקבל ביצועים אופטימליים.
כך גם לגבי ניפוח האוויר, הכרת הנתונים וכיול בהתאם.לא סותר את מה שלוקי רשם.
פשוט לוקי מתמצת ולא מרחיב.
אם לוקי היה 75 קילו לוקי היה יכול ללבוש מכנסיים שמתאמות לאורך הרגליים.
אבל יצרניי המכנסיים חושבים שכל מי שההיקף שלו כמו של לוקי אז הגובה שלו כמו של שחקן כדורסל.
אז בנוסף להתאמות שלוקי צריך לעשות לאופנוע לוקי צריך לעשות גם למכנסיים מכפלת.
עד כאן זה לא נורא.
הבעייה במכנס ממוגן או בבגדי עור (לרכיבה לא לbdsm כמו ששונה אוהבת) שם לוקי מתקשה למצוא מכנס מתאים.
אבל זו כבר סוגיה אחרת פשוט לוקי היה חייב לתת תשובה ארוכה כמו שסבתא שושנה אוהבת לרשום.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
כך גם לגבי ניפוח האוויר, הכרת הנתונים וכיול בהתאם.
אני מאתגר אותך לגשת לצמיג באופנוע ולקרוא מה כתוב באותיות הקטנות. משהו בסגנון של:
max load *** kg (### LBS) at @@@ kPa (%% PSI) cold
אני מאתגר אותך לגשת לצמיג באופנוע ולקרוא מה כתוב באותיות הקטנות. משהו בסגנון של:
max load *** kg (### LBS) at @@@ kPa (%% PSI) cold
אני לא מחפש אתגרים...בטח לא כאלה
באוסטריה התברר לי לאחר 3-4 ימים שרכבתי עם 65 PSI במקום 37 ~ והתקשרתי לסוכנות בגרמניה לברר אם ניסו לרצוח אותנו. מאז בערך אני שם לב לתחושה מלחץ האוויר ומנסה להבין את הלחץ הראוי ללא הצלחה. הבחור הזה שמתפרנס מסט אפ של בולמים טוען בסרטון שכל העולם ואחותו טועים ואני מאמין לו.
בקצרה, כל אקלים, אורך דרך, סגנון רכיבה ותנאים נוספים דורשים לחץ אוויר שונה. כולם רוכבים עם 42 קידמי ו 36 אחורי ~ כי ככה, שום דבר מעבר...
מה הוא בעצם אומר? אל תאמצו את ההנחיות כמו טמבלים, תבדקו בעצמכם.
הוא מסביר למה ואיך:
https://www.youtube.com/watch?v=XaIuWKfnGEI
בגדול כן, במקומות קרים למשל עדיפות ללחץ נמוך יותר כדי לגרום לצמיג להתחמם מהר יותר, כלים שמגיעים "לאירופה" יצויינו לרוב בלחצים המתאימים לאקלים שם מה גם שההמלצות לרוב הם לצמיג שהכלי מגיע איתו ועוד לא דיברנו על זה שהמדים בתחנות הדלק לא מכויילים\ מדוייקים...
אני מכיר כמה שמנפחים אקסטרה 2-3 PSI לטובת שיפור צריכת הדלק כי הם לרוב על כבישים מהירים.
moonshield
21-12-2020, 12:17
לא סותר את מה שלוקי רשם.
פשוט לוקי מתמצת ולא מרחיב.
אם לוקי היה 75 קילו לוקי היה יכול ללבוש מכנסיים שמתאמות לאורך הרגליים.
אבל יצרניי המכנסיים חושבים שכל מי שההיקף שלו כמו של לוקי אז הגובה שלו כמו של שחקן כדורסל.
אז בנוסף להתאמות שלוקי צריך לעשות לאופנוע לוקי צריך לעשות גם למכנסיים מכפלת.
עד כאן זה לא נורא.
הבעייה במכנס ממוגן או בבגדי עור (לרכיבה לא לbdsm כמו ששונה אוהבת) שם לוקי מתקשה למצוא מכנס מתאים.
אבל זו כבר סוגיה אחרת פשוט לוקי היה חייב לתת תשובה ארוכה כמו שסבתא שושנה אוהבת לרשום.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
לא קשור לנושא הפוסט (וכנראה גם לא יחדש ללוקי), אבל יש יצרניות ביגוד שמציעות מכנסיים/מעילים עם שרוולים ארוכים/קצרים מהנורמה.
lokimonster
21-12-2020, 12:22
בשם הוועד ההנהלה והאנשים שנמוכים מדי למשקל שלהם תודה.
ומה יעשו אנשים כמוני, שהם נמוכים מדי לגובה שלהם?
lokimonster
21-12-2020, 12:51
משקולות לרגליים ותליה בארון.
תקפיד לא מהצוואר כי אז תגלה עולמות חדשים :-)
moonshield
21-12-2020, 13:23
זאת בעיה ידועה. השמועה אומרת שכביסה עם כף שמרים מגדילה בגדים במידה, אולי זה יעבוד גם עם גובה. (אם עובד תעדכן, גם אני סובל מאותה בעיה).
אפרופו לחץ אוויר התחדשתי במשאבה הנטענת של שיאומי לאופנוע ועכשיו עם ערכת התיקון המיידי לפנצ'רים אני די רגוע...
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnM6QeLZhH0VFMl6UHCiGj_PTYiI469 VpcjnAARgGY8HrRuX4Dg3p-awFAF0ASOydFVhyia7M&usqp=CAc
the striker
21-12-2020, 15:04
כמה עולה המשאבה ?
יש בהמון מחירים ברשת, אני קניתי בהחלטה של רגע בבאג כ-280 ש"ח אם אני זוכר נכון
Dresdner
21-12-2020, 15:23
בגדול כן, במקומות קרים למשל עדיפות ללחץ נמוך יותר כדי לגרום לצמיג להתחמם מהר יותר, כלים שמגיעים "לאירופה" יצויינו לרוב בלחצים המתאימים לאקלים שם מה גם שההמלצות לרוב הם לצמיג שהכלי מגיע איתו ועוד לא דיברנו על זה שהמדים בתחנות הדלק לא מכויילים\ מדוייקים...
אני מכיר כמה שמנפחים אקסטרה 2-3 PSI לטובת שיפור צריכת הדלק כי הם לרוב על כבישים מהירים.עדיין לא ראיתי ספר רכב ששונה מאיטליה לגרמניה ובכלל מדינות כמו איטליה נעות בין חם מאד בדרום (הים התיכון) לקר מאד בצפון (אלפים).
ההמלצה אחידה בספרי הרכב ובאתרי יצרני הצמיגים
כשאני רוכב לבד אני מרגיש הפרשי לחץ של 6-7 PSI ותמיד בודק את ההערכה שלי לפני שמנפח. כשרכבתי בזוג עם הציוד לא הרגשתי שום דבר חריג- כנראה בגלל שאני לא רגיל לרכב בזוג עם ציוד.
הוא לא טוען (וזה לא משנה בעצם מה הוא טוען) שצריך להתאים לחץ לפני כל רכיבה אלא שהיצרנים מכסתחים עם הנחיות אבסורדיות כשיש דרך לדעת מה הלחץ האוויר הראוי לרכיבה הממוצעת שלך. אחרי שהרוכב יודע מה הלחץ הנכון אפשר להתאים לחץ לרכיבות בזוג עם ציוד, רכיבה קרבית בסדום ערד ימי מסלול, שטח ושאר ירקות. הנקודה החשובה שרוב הרוכבים לא יודעים מה הלחץ המתאים שלהם ומאמינים שהנחיות היצרן הם הלחץ שנכון עבורם- למרות שמדובר בבולשיט. הוא גם חידש לי לגבי לחץ זהה בקידמי אחורי כי האופנוע למיטב ידיעתי מגיע די מאוזן מבחינת חלוקת משקל (ללא עומסים בבלימה על הקידמי או תאוצות על האחורי).
Dresdner
21-12-2020, 18:50
כשאני רוכב לבד אני מרגיש הפרשי לחץ של 6-7 PSI ותמיד בודק את ההערכה שלי לפני שמנפח. כשרכבתי בזוג עם הציוד לא הרגשתי שום דבר חריג- כנראה בגלל שאני לא רגיל לרכב בזוג עם ציוד.
הוא לא טוען (וזה לא משנה בעצם מה הוא טוען) שצריך להתאים לחץ לפני כל רכיבה אלא שהיצרנים מכסתחים עם הנחיות אבסורדיות כשיש דרך לדעת מה הלחץ האוויר הראוי לרכיבה הממוצעת שלך. אחרי שהרוכב יודע מה הלחץ הנכון אפשר להתאים לחץ לרכיבות בזוג עם ציוד, רכיבה קרבית בסדום ערד ימי מסלול, שטח ושאר ירקות. הנקודה החשובה שרוב הרוכבים לא יודעים מה הלחץ המתאים שלהם ומאמינים שהנחיות היצרן הם הלחץ שנכון עבורם- למרות שמדובר בבולשיט. הוא גם חידש לי לגבי לחץ זהה בקידמי אחורי כי האופנוע למיטב ידיעתי מגיע די מאוזן מבחינת חלוקת משקל (ללא עומסים בבלימה על הקידמי או תאוצות על האחורי).
חוץ מלהתאים לחץ לרכיבה בזוג או רכיבת מסלול אין צורך, המלצות יצרן הם מספקות ביותר.
תעשה מה שהוא אומר וגם ככה תמצא את עצמך באיזור הזה פחות או יותר ה2-3 psi לא ישנו הרבה.
אגב הוא טוען שאם אתה רוכב חזק אז תגדיל את לחץ האוויר בזמן שברכיבה על מסלול מורידים לחץ אוויר לכן גם קראתי לו חרטטן.
גם מזג האוויר משפיע מאוד כי בחורף בבוקר אנחנו בערך ב 3-5 מעלות מול 35-40~ בשיא הקיץ אחה"צ.
ואם נקצין כשרוכב אחד מודד צמיג קר (לפני היציאה מהבית בחורף) מול מדידה "חמה" בתדלוק בטיול קיץ ההפרש שווה ערך ל- 10 PSI ויותר.
לזכרוני הוא דווקא טען שאם אתה רוכב מהר בכבישים מפותלים כדאי להוריד לחץ כדי להגדיל שטח פנים.
יש לו סרטון שהוא מכין כלים למסלול, מעניין.
מתיחות נכונות.
עדיין לא ראיתי ספר רכב ששונה מאיטליה לגרמניה ובכלל מדינות כמו איטליה נעות בין חם מאד בדרום (הים התיכון) לקר מאד בצפון (אלפים).
ההמלצה אחידה בספרי הרכב ובאתרי יצרני הצמיגים
לא יצא לי להשוות EU מול AU למשל, שייתכן ויהיה בהם שינוי (אבל לא מחייב), היום סביר יותר שעם ההתפתחות הטכנולוגית ההמלצה הגנרית טובה ביחס לצמיג שיצרן האופנוע בדק. מה שכן נתקלתי בהמלצות שונות של רוכבים לרכיבה דומה בצמיגים שונים במקומות שונים על אותו דגם אופנוע. נתקלתי בצמיגים שהצריכו לחץ גבוה יותר כי הלחץ "המומלץ" היה נמוך מדי להם.
בתכלס שכל אחד יהיה מודע לאופי הרכיבה שלו וללחץ המתאים לכלי שעליו הוא רוכב. :cheers2:
Dresdner
21-12-2020, 23:29
גם מזג האוויר משפיע מאוד כי בחורף בבוקר אנחנו בערך ב 3-5 מעלות מול 35-40~ בשיא הקיץ אחה"צ.
ואם נקצין כשרוכב אחד מודד צמיג קר (לפני היציאה מהבית בחורף) מול מדידה "חמה" בתדלוק בטיול קיץ ההפרש שווה ערך ל- 10 PSI ויותר.
לזכרוני הוא דווקא טען שאם אתה רוכב מהר בכבישים מפותלים כדאי להוריד לחץ כדי להגדיל שטח פנים.
יש לו סרטון שהוא מכין כלים למסלול, מעניין.בתקופות המעבר בגרמניה אני יוצא לעבודה ב5 מעלות וחוזר בכמעט 20, שום הבדל לא מורגש וכמובן שאני לא משנה את הלחץ בצמיגים.
בדרך לעבודה, יש לי מיני סקסנרינג שבסופו מתחבר לאוטובאן ככה שהצמיגים עושים גם וגם.
את עברו וניסיונו של דייב מוס לא הצלחתי למצוא חוץ מזה שהוא טיונר של בולמים וככזה עדיף שימשיך וידבוק במה שהוא טוב בו.
אם היה כל עניין בטיחותי עם לחץ האוויר כתלות בשימוש או טמפרטורה היצרנים כדי להסיר אחריות היו מספקים לך טבלה של לחצי אוויר בספר הרכב ככה שלחץ הצמיגים הופך להעדפה אישית בלבד כל עוד לא תגזים בהורדה או העלאה של לחץ האוויר מהוראות יצרן.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201221/fcd39896886678380f29320937b5d904.jpg
בתכלס שכל אחד יהיה מודע לאופי הרכיבה שלו וללחץ המתאים לכלי שעליו הוא רוכב. :cheers2:
תכלס!
ברגע שבו רוב הרוכבים ימדדו וימלאו אוויר על בסיס קבוע, כבר מצבנו יהיה טוב.
אם הם עושים בחירה מושכלת ללכת לפי גישה זאת או אחרת, ויודעים למה הם בחרו כך, אשרינו.
(כמובן שמה שקורה בפועל הוא שאנשים בכלל לא מודדים לחץ אוויר).
אם בענייני לחץ אוויר עסקינן, אז מישהו יודע מה הלחץ אוויר בקרוזים 250?לא מצליח למצוא בשום מקום
Dresdner
23-12-2020, 02:35
אם בענייני לחץ אוויר עסקינן, אז מישהו יודע מה הלחץ אוויר בקרוזים 250?לא מצליח למצוא בשום מקוםלפי דייב מוס קח דף ונייר ותתחיל לחשב [emoji846]
עכשיו ברצינות, אם אין לך ספר רכב תוריד מהאינטרנט תמיד טוב שיהיה
2 אסכולות - אלה שממלאים לפי הוראות יצרן - "הונדה יודעים יותר טוב" - ואלה כמוני שנוסעים עם מה שבא. כנראה קיים גם מיעוט רוכבים שניסו כל מיני לחצים והבינו את מה שמוס מנסה להסביר - זה תלוי.
מה שחשוב בסרטון (תודה קידוזו) לטעמי הוא ההכרה הרשמית של איש עם מבטא בריטי שהמלצות היצרן לא שוות הרבה, כך שאפשר לשחרר עם "המהנדסים של הונדה יודעים".
עם המשאבה של שיאומי או משהו דומה, 41$ באלי ובניו, אפשר בכיף לשחק עם הלחץ לפני רכיבה ולהבין מה אופטימלי
www.aliexpress.com/item/4000424066981.html (http://www.aliexpress.com/item/4000424066981.html)
Dresdner
25-12-2020, 11:16
2 אסכולות - אלה שממלאים לפי הוראות יצרן - "הונדה יודעים יותר טוב" - ואלה כמוני שנוסעים עם מה שבא. כנראה קיים גם מיעוט רוכבים שניסו כל מיני לחצים והבינו את מה שמוס מנסה להסביר - זה תלוי.
מה שחשוב בסרטון (תודה קידוזו) לטעמי הוא ההכרה הרשמית של איש עם מבטא בריטי שהמלצות היצרן לא שוות הרבה, כך שאפשר לשחרר עם "המהנדסים של הונדה יודעים".
עם המשאבה של שיאומי או משהו דומה, 41$ באלי ובניו, אפשר בכיף לשחק עם הלחץ לפני רכיבה ולהבין מה אופטימלי
www.aliexpress.com/item/4000424066981.html (http://www.aliexpress.com/item/4000424066981.html)אם תעשה את מה שמוס אומר עדיין תגיע לאיזור של המלצת יצרנים וזה גם האיזור שאם אני ישחק עם הלחץ ולא יגיד לך מה שמתי לא תרגיש בהבדל.
בהדרכה בזמנו עם ה-NC, לא הספקתי לבדוק / לנפח באותו בוקר כמו שביקשו (לא היה לי את השיאומי אז), ובהדרכה התברר שהאחורי על 20 ומשהו PSI. ניפחו לי ל-42, לא זוכר שהרגשתי שהאופנוע מתנהג שונה.. כנראה עניין של וותק ומיומנות, מישהו כמו פרחי / סטפן בטח היה יכול להגיד רק מלעשות סיבוב.
אגב, אם שמים צמיג יותר דביק מקדימה וצמיג יותר עמיד מאחור (נגיד Mitas Sport Force ו- Mitas Touring Force בהתאמה), יוצא שדווקא לחץ יותר נמוך מאחור יכול להיות יותר מוצלח?
קשה לי להאמין שרכבת על 20 PSI כי הייתי מרגיש. באזור 15 ההיגוי ממש כבד וב 10 מסוכן. אני יודע כי היה לי קטע עם 2 תחנות דלק צמודות שאחת לא מנפחת והשניה מוציאה אוויר מהגלגל.
מחסור של 22 PSI מורגש הקטע שיש מצב שהיית רגיל לרכוב ככה וכשהיית עסוק בהדרכה לא שמת לב לשינוי
אח"כ כבר זה היה טבעי. אתה יכול להוכיח את זה בקלות אחרי שתוריד אוויר מ-42 ל-20 כשאתה מודע.
אגב חוסר באוויר באחורי יבוא לידי ביטוי קטן יותר מחוסר אוויר בקדמי, ויהיה ניתן להרגיש את זה בעיקר בסיבובים מוכרים
כשהאופנוע מתנהג אחרת עם הזנב.
בדרך כלל לרוב הרוכבים המלצת היצרן טובה ומשם לשחק קצת עם לחץ האוויר זה בסדר, רוב התחושות למי שלא רוכב
ספורטיבי מאד או במסלול יהיו פסיכולוגיות בלבד.
בדיוק כמו לאלה....(שימו לב-דיון חדש) שמלאים את הצמיג בחנקן...
. אתה יכול להוכיח את זה בקלות אחרי שתוריד אוויר מ-42 ל-20 כשאתה מודע...
הוא לא יוכל להוכיח, כי ברגע שאתה מודע, אתה נכנס לאזור הדמדומים של אפקט פלצבו.
Dresdner
26-12-2020, 11:30
בהדרכה בזמנו עם ה-NC, לא הספקתי לבדוק / לנפח באותו בוקר כמו שביקשו (לא היה לי את השיאומי אז), ובהדרכה התברר שהאחורי על 20 ומשהו PSI. ניפחו לי ל-42, לא זוכר שהרגשתי שהאופנוע מתנהג שונה.. כנראה עניין של וותק ומיומנות, מישהו כמו פרחי / סטפן בטח היה יכול להגיד רק מלעשות סיבוב.
אגב, אם שמים צמיג יותר דביק מקדימה וצמיג יותר עמיד מאחור (נגיד Mitas Sport Force ו- Mitas Touring Force בהתאמה), יוצא שדווקא לחץ יותר נמוך מאחור יכול להיות יותר מוצלח?כבר 20 שנה שאני לא מערבב צמיגים ורוכב רק על סטים זהים הדיוק מהסיבות האלו.
לפי דייב מוס קח דף ונייר ותתחיל לחשב [emoji846]
עכשיו ברצינות, אם אין לך ספר רכב תוריד מהאינטרנט תמיד טוב שיהיה
זאת הבעיה, שבספר רגע לא כתוב..
חיפשתי בכל העמודים ואין איזכור
Dresdner
26-12-2020, 21:06
זאת הבעיה, שבספר רגע לא כתוב..
חיפשתי בכל העמודים ואין איזכורעד היום לא נתקלתי שאין, אם אני לא טועה זה מעוגן בחוק שלכל רכב יהיה המלצות יצרן ללחץ אוויר.
חוץ מספר הרכב יש לפעמים גם מדבקה מתחת לכיסא באיזור הזנב או על הזרוע האחורית.
על איזה אופנוע מדובר?
היום אחה"צ ברמת הגולן לאחר עצירה, 9 מע' בחוץ והצמיג הרגיש שונה לחלוטין. בגלל הקור והרוח לא עצרתי לבדוק ולמלא ושכנעתי את עצמי שאני הוזה.
פלצבו המניאק הזה :)
Dresdner
26-12-2020, 23:19
היום אחה"צ ברמת הגולן לאחר עצירה, 9 מע' בחוץ והצמיג הרגיש שונה לחלוטין. בגלל הקור והרוח לא עצרתי לבדוק ולמלא ושכנעתי את עצמי שאני הוזה.
פלצבו המניאק הזה :)
אין לך מה לבדוק שהצמיג חם, כי נקודת היחוס היא צמיג קר, בצמיג קר שלא עמד בשמש ההבדלים בטמפרטורת החדר לא ישפיעו בצורה דרסטית על הלחץ שלו, שהוא כבר התחממם אין משמעות למדידה שלך כי היא תלות בכמה חם הצמיג
ברור אבל ההבדל בין צמיג חם לקר משפיע גם כשהלחץ זהה כי בשורה התחתונה הצמיג הרגיש יותר "צמיגי" ופחות מנופח.
בשביל לדעת מה נכון צריך או לרכוב הרבה על הנכון ואז כשיש בעיה להבין שיש שינוי או ללמוד את זה מיד הנכון מול הלא נכון ואז לשחזר את התחושות בגלל עברי וההתעסקות עם גרוטאות למדתי איך מרגישה תקלה, מאין היא נובעת ומה צריך להיות הנכון, ההתעסקות הזאת למידה אותי לזהות את הרעשים האופיינים התחושות, והיום כשאני עולה על כל כלי מנועי אני רגיש לכל הבעיות הקיימות ויודע לזהות אותם, הבעייה שלנו זה ההרגל, והדור שרוכב עם מוזיקה ומחכה שהמכונאי שלו בטיפול יאתר בעיות... והוא לא!
מחסור של 22 PSI מורגש הקטע שיש מצב שהיית רגיל לרכוב ככה וכשהיית עסוק בהדרכה לא שמת לב לשינוי
אח"כ כבר זה היה טבעי. אתה יכול להוכיח את זה בקלות אחרי שתוריד אוויר מ-42 ל-20 כשאתה מודע.
אגב חוסר באוויר באחורי יבוא לידי ביטוי קטן יותר מחוסר אוויר בקדמי, ויהיה ניתן להרגיש את זה בעיקר בסיבובים מוכרים
כשהאופנוע מתנהג אחרת עם הזנב.
בדרך כלל לרוב הרוכבים המלצת היצרן טובה ומשם לשחק קצת עם לחץ האוויר זה בסדר, רוב התחושות למי שלא רוכב
ספורטיבי מאד או במסלול יהיו פסיכולוגיות בלבד.
בדיוק כמו לאלה....(שימו לב-דיון חדש) שמלאים את הצמיג בחנקן...
כנראה שזה מה שקרה. אני בכל מקרה מקפיד על תערובת של ~80% חנקן בצמיגים, במנוע וגם בריאות :biggrin:
כבר 20 שנה שאני לא מערבב צמיגים ורוכב רק על סטים זהים הדיוק מהסיבות האלו.
בין מיטאס Touring Force מאחורה ומקדימה, ל- TF מאחורה ו-SF מקדימה, אתה מעדיף את הראשון?
Dresdner
31-12-2020, 15:25
בין מיטאס Touring Force מאחורה ומקדימה, ל- TF מאחורה ו-SF מקדימה, אתה מעדיף את הראשון?
אני ממליץ רק מה שנבדק, לרוב אלו צמיגים מאותו סוג אבל יש גם מידי פעם אישור מהיצרנים לערבב וזה בגלל שבגרמניה אסור להרכיב צמיגים שונים ואם היצרן בדק קומבינציה מסויימת הוא ישלח את זה למשרד התחבורה הגרמני ויאפשר הורדה של המסמך באינטרנט.
אני אישית לא חושב שזה רעיון טוב לשים צמיגים שמתחממים במהירות שונה על אותו אופנוע וחושב שצמיג ספורט תיור מקדימה יספק את אותה אחיזה בכביש כמו סופרספורט וזה מנסיון, צמיגי הספורט תיור היום מעולים ומייתרים את כל קטגורית הסופרספורט לכביש הציבורי
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft