צפייה בגרסה מלאה : אופנוע תיור לרוכב נמוך הכולל מערכות בטיחות
ophir555
26-12-2020, 22:45
שימוש
סולידי בנהיגה, בן 58 ורוצה להגשים חלום ישן. יש רישיון לא מוגבל מהתקופה שעוד לא הייתה הגבלה ולא נהגתי על אופנוע כ 30 שנה
אין מגבלת תקציב
נסיעות בעיר ולמרחקים קצרים ( עד 10 ק"מ). פעם בשבועיים שלושה טיול סופ"ש
האם אופנוע ויסטרום 650 או ורסיס 650 יתאימו לי כרוכב לא מנוסה בגובה 168.
אני יודע שיש גם סוזוקי 650sv שיתאים לי לכאורה מבחינת גובה מושב 785 ס"מ, אבל הוא אופנוע מיושן טכנולוגית וכביש "טהור" ועם אפס אביזרי בטיחות.
כנ"ל ההונדה 750nc שיש לו כאן הרבה ממליצים, אבל מאותגר טכנולוגית ובטיחותית הוא לא, למעט יתרון האוטומט וחולשת המנוע היחסית שתורמים בעקיפין לבטיחות, אבל בוודאי שלא נותנים ריגוש של אופנוע.
מעדיף אופנוע עם מערכות בטיחות מתקדמות. הבעיה שרוב אופנועיי התיור למתחילים ( לפחות בארץ) אינם כוללים מערכות בטיחות מתקדמות ( למעט ABS ואולי בקרת משיכה).
רק הדגמים גדולי הנפח, הכבדים ( החזקים והגבוהים לפחות עבורי), כוללים מערכות בטיחות מתקדמות כדוגמת - ויסות בלימה בפניה, קלאצ מחליק, קוויק שיפטר, פנסים מתכווננים בפניה, בקרת ווילי וכד')
אולי עדיף כבר קטנוע גדל נפח 350 עד 400 סמ"ק?
תודה
בעיני הכי חשוב מבחינת בטיחות לפי סדר יורד:
קורס רכיבה מתקדמת
ABS
כוח
נראות
בקרת החלקה
ABS בפניה
תאורת פניה
אם אתה לא צעיר מתלהב יש לך יתרון גדול. אפשר לוותר על בקרת משיכה אם לא תפתח חזק בכביש חלק ולא תצא מפניות בכוח. בלי הגבלת תקציב אפשר לבדוק באיזה מהאדוונצ'רים מציעים קיט הנמכה. אדוונצ'ר לטיולים זה אחלה. רק לעיר מבחינתי, נייקד.
קורס רכיבה הוא הדבר הכי חשוב מבחינה בטיחותית ואין שום אמצעי להמחיש עד כמה הידע והתרגול ימנעו ממך מצבים מסוכנים ויגבירו את ההנאה.
TundraOG
27-12-2020, 00:36
המערכת הכי חשובה לטעמי היא ABS ולכל אופנוע מודרני כמו אלו שציינת יש אותה. מעבר לזה, בהספקים שאנחנו מדברים עליהם, אני לא רואה באמת שימוש לכל הבקרות האלו. זה סתם מייקר את הכלי.
מבחינת גובה - ה-NC החדש שיגיע בשנת 21 נמוך מהדגמים הקודמים ויתאים לך יותר. כל אופנוע 650 בגדול יעשה את העבודה לדרישות הלא-גבוהות שלך.
ואתה מדבר על חוסר ריגוש מצד אחד מה-NC אבל מצד שני זורק קטנוע כאופציה?
מה שחשבתי.
וגם, התנהגות של קטנועי 300-400 בסיבובים היא בד"כ פחות טובה.
שימוש
סולידי בנהיגה, בן 58 ורוצה להגשים חלום ישן. יש רישיון לא מוגבל מהתקופה שעוד לא הייתה הגבלה ולא נהגתי על אופנוע כ 30 שנה
אין מגבלת תקציב
נסיעות בעיר ולמרחקים קצרים ( עד 10 ק"מ). פעם בשבועיים שלושה טיול סופ"ש
האם אופנוע ויסטרום 650 או ורסיס 650 יתאימו לי כרוכב לא מנוסה בגובה 168.
אני יודע שיש גם סוזוקי 650sv שיתאים לי לכאורה מבחינת גובה מושב 785 ס"מ, אבל הוא אופנוע מיושן טכנולוגית וכביש "טהור" ועם אפס אביזרי בטיחות.
כנ"ל ההונדה 750nc שיש לו כאן הרבה ממליצים, אבל מאותגר טכנולוגית ובטיחותית הוא לא, למעט יתרון האוטומט וחולשת המנוע היחסית שתורמים בעקיפין לבטיחות, אבל בוודאי שלא נותנים ריגוש של אופנוע.
מעדיף אופנוע עם מערכות בטיחות מתקדמות. הבעיה שרוב אופנועיי התיור למתחילים ( לפחות בארץ) אינם כוללים מערכות בטיחות מתקדמות ( למעט ABS ואולי בקרת משיכה).
רק הדגמים גדולי הנפח, הכבדים ( החזקים והגבוהים לפחות עבורי), כוללים מערכות בטיחות מתקדמות כדוגמת - ויסות בלימה בפניה, קלאצ מחליק, קוויק שיפטר, פנסים מתכווננים בפניה, בקרת ווילי וכד')
אולי עדיף כבר קטנוע גדל נפח 350 עד 400 סמ"ק?
תודה
אף אחד לא מתקין בקרת וילי בכלים כאלה, מהסיבה הפשוטה שלא צריך. אתה צריך ממש להשתדל כדי לסחוט וילי מאופנוע 600 מתון וכבד...
אלא אם אתה פריק של טכנולוגיה למען טכנולוגיה, בהחלט תוכל להסתפק באופנוע עם ABS בלבד.
לא ציינת מה התקציב שלך, אבל בהנחה ואתה מסתכל על אופנועים חדשים - תוכל לבדוק את הב.מ.וו F750GS.
אופנוע מתון ולא מאיים, עם מושב לא גבוה ואופציה להנמכה נוספת. אלקטרוניקה מיותרת יש בשפע. חדש עולה כ-80, תוכל לנסות למצוא משומש בן שנה-שנתיים.
ophir555
27-12-2020, 22:15
המערכת הכי חשובה לטעמי היא ABS ולכל אופנוע מודרני כמו אלו שציינת יש אותה. מעבר לזה, בהספקים שאנחנו מדברים עליהם, אני לא רואה באמת שימוש לכל הבקרות האלו. זה סתם מייקר את הכלי.
מבחינת גובה - ה-NC החדש שיגיע בשנת 21 נמוך מהדגמים הקודמים ויתאים לך יותר. כל אופנוע 650 בגדול יעשה את העבודה לדרישות הלא-גבוהות שלך.
בגלל הפונקציונאלית של רוב השימוש בעיר ומעט טיולים. אולי אני טועה אבל נראה לי שקטנועים מסוימים ( לא נפחי הביניים כמו 350 - 400 אלא יותר בכיוון של TMAX 560 או אינטגרה או פורזה 750 החדש שטרם נחת במחוזותינו, כן יספקו יותר פאן מאשר NC. אבל שוב כיון שלא התנסיתי בהם ( למעט TMAX בן 8), אין לי מושג
בכל אופן , תודה על התשובה
ophir555
27-12-2020, 22:24
אף אחד לא מתקין בקרת וילי בכלים כאלה, מהסיבה הפשוטה שלא צריך. אתה צריך ממש להשתדל כדי לסחוט וילי מאופנוע 600 מתון וכבד...
אלא אם אתה פריק של טכנולוגיה למען טכנולוגיה, בהחלט תוכל להסתפק באופנוע עם ABS בלבד.
לא ציינת מה התקציב שלך, אבל בהנחה ואתה מסתכל על אופנועים חדשים - תוכל לבדוק את הב.מ.וו F750GS.
אופנוע מתון ולא מאיים, עם מושב לא גבוה ואופציה להנמכה נוספת. אלקטרוניקה מיותרת יש בשפע. חדש עולה כ-80, תוכל לנסות למצוא משומש בן שנה-שנתיים.
שלום
ציינתי שאין בעיה תקציבית
נראה לי שאחת הבעיות של רוכבים מתחילים זה נושא העברת הילוכים נכונה ואז חשוב הקלאצ מחליק לדג', או בלימה בפניה חשוב abs מתקדם שגם יודע לקרוא את זוית האופנוע להבין שהוא בפניה כך שהרוכב לא מאבד שליטה וכד' ולכן נתתי מספר דוגמאות של מערכות בטיחות מתקדמות. לא בהכרח שאני צריך או רוצה את כולם. מה שנקרא nice to have
בכל אופן תודה
שלום
ציינתי שאין בעיה תקציבית
נראה לי שאחת הבעיות של רוכבים מתחילים זה נושא העברת הילוכים נכונה ואז חשוב הקלאצ מחליק לדג', או בלימה בפניה חשוב abs מתקדם שגם יודע לקרוא את זוית האופנוע להבין שהוא בפניה כך שהרוכב לא מאבד שליטה וכד' ולכן נתתי מספר דוגמאות של מערכות בטיחות מתקדמות. לא בהכרח שאני צריך או רוצה את כולם. מה שנקרא nice to have
בכל אופן תודה
שאלה:
אם אתה כל כך חושש מהתפעול של המכונה - למה שלא תקנה אופנוע קטן וקל לשליטה, בנפח 300-400 סמ"ק - וכעבור חצי שנה- שנה תתקדם לאיזה אופנוע שתרצה, כבר בלי להגביל את עצמך לכלים "מתונים"?
שלום
ציינתי שאין בעיה תקציבית
בכל אופן תודה
קלאצ' מחליק ו ABS בפניה יספקו יתרון יחסי קטן ומשני המצבים שבהם היתרון היחסי יתממש ניתן להימנע בקלות. נכנסים לפניה בהילוך ומהירות שמתאימים למידע שמתקבל מהעיניים. אימון המבט הנכון (שימוש בראיה מרחבית וממוקדת) בכל סיטואציית רכיבה ובכל סוג של כביש, מסלול ושטח הוא הדבר הכי משתלם מבחינה בטיחותית. מבט שמתקבע על סכנה כמעט הרג אותי -פעמיים. אחורי שננעל בגלל קלאץ' לפני פניה משתחרר די מהר וקל לשליטה.
פיינשמקר
28-12-2020, 01:19
שאלה:
אם אתה כל כך חושש מהתפעול של המכונה - למה שלא תקנה אופנוע קטן וקל לשליטה, בנפח 300-400 סמ"ק - וכעבור חצי שנה- שנה תתקדם לאיזה אופנוע שתרצה, כבר בלי להגביל את עצמך לכלים "מתונים"?
1+
שני הסנט שלי הם שזו העצה הנכונה.
בטח ובטח אם אין לך בעיית תקציב.
תתחיל עם כלי עד 500 סמ״ק top of the line.
בעוד שנה~ תתקדם לכלי הבא בנפח גדול יותר.
זו טקטיקה שתאפשר לך ללמוד מה אתה באמת רוצה/צריך תוך ניהול סיכונים נבון.
מצחיק אבל הייתי הולך דווקא הפוך, חפש לך רויאל אנפילד משומש, תדאג לו להגנת נגד נפילה
ותחזור משם, אופנוע נופל, ורוכב חדש מפיל אופנוע יותר, פלסטיקה נשברת ועולה הון תתחיל
מאופנוע מתון תלמד מחדש הכל, הכביש השתנה מאוד בשלושים השנים האחרונות וגם הזיכרונות
שלך יותר מתוקים ממה שהיו באמת.
תראה אם זה באמת מה שאתה זוכר ומחפש, יש מצב שתגלה שזה לא, האנפילד זול, ברזל, ולא צריך
חוץ מטכניקה כלום. הוא לא מעודד רכיבה חסרת אחריות, אתה גם תגלה שאתה לא מה שאתה חושב
וזוכר שאתה, לא בגוף ולא בנפש. בקיצור צריך ללמוד הכל מחדש ולהתאים ליכולת.
ואחרי חצי שנה, שנה, כשתצבור ניסיון ביטחון ותבין מה קורה תחליט אם אתה ממשיך להונדה 500 קצת
יותר משוכלל או חוזר לרכב אספנות נוצץ מפואר ויציב על הכביש.
ממליץ לך גם לקחת כמה שעור רכיבה אצל מורה.
מצחיק אבל הייתי הולך דווקא הפוך, חפש לך רויאל אנפילד משומש, תדאג לו להגנת נגד נפילה
ותחזור משם, אופנוע נופל, ורוכב חדש מפיל אופנוע יותר, פלסטיקה נשברת ועולה הון תתחיל
מאופנוע מתון תלמד מחדש הכל, הכביש השתנה מאוד בשלושים השנים האחרונות וגם הזיכרונות
תראה אם זה באמת מה שאתה זוכר ומחפש, יש מצב שתגלה שזה לא, האנפילד זול, ברזל, ולא צריך
חוץ מטכניקה כלום. הוא לא מעודד רכיבה חסרת אחריות, אתה גם תגלה שאתה לא מה שאתה חושב
ואחרי חצי שנה, שנה, כשתצבור ניסיון ביטחון ותבין מה קורה תחליט אם אתה ממשיך להונדה 500 קצת
אבל הוא רוצה טכנולוגיה שתגן עליו... לא לתפעל אופנוע עם הידיים והרגליים כמו בתקופת האבן :)
JohnnyDough
28-12-2020, 17:06
תבדוק אם הקטמ אדוונצ'ר 390 מתאים לך בגובה.
למעט סימן השאלה של גובה מושב, הוא צריך להתאים לך מאוד. מכלולים טובים, מערכות אלקטרוניות מתקדמות, קל משקל, לא מאיים ומנוע חזק מספיק.
למעט סימן השאלה של גובה מושב, הוא צריך להתאים לך מאוד. מכלולים טובים, מערכות אלקטרוניות מתקדמות, קל משקל, לא מאיים ומנוע חזק מספיק.
הוא טיפה'לה גבוה, כמו הורסיס 300 בערך. זה לא באמת גובה שמאיים על רוכב מעל 1.65, אבל אם הבחור כ"כ חושש מהתפעול - יש מצב שעדיף לו להתחיל עם ספורט-טורינג, כמו ה-CBR500/נינג'ה 400/YZF-R3 (שבפועל אלה אופנועי ספורט-טורינג מתונים).
ואגב, אני די מסכים עם שושני. אנפילד הימליאן יכול היה להיות אחלה אופנוע ראשון בשביל הבחור, רק שלדעתי הוא לא בכיוון בכלל. אם כבר, אז באמת אדוונצ'ר 390/ורסיס 300 יקרצו לו יותר.
TundraOG
28-12-2020, 17:53
הוא טיפה'לה גבוה, כמו הורסיס 300 בערך. זה לא באמת גובה שמאיים על רוכב מעל 1.65, אבל אם הבחור כ"כ חושש מהתפעול - יש מצב שעדיף לו להתחיל עם ספורט-טורינג, כמו ה-CBR500/נינג'ה 400/YZF-R3 (שבפועל אלה אופנועי ספורט-טורינג מתונים).
ואגב, אני די מסכים עם שושני. אנפילד הימליאן יכול היה להיות אחלה אופנוע ראשון בשביל הבחור, רק שלדעתי הוא לא בכיוון בכלל. אם כבר, אז באמת אדוונצ'ר 390/ורסיס 300 יקרצו לו יותר.
למה דווקא הימליאן ולא נניח אינטדספטור 650? הוא נמוך יותר.
ואם כבר קטמ, למה לא דיוק 390?
למה דווקא הימליאן ולא נניח אינטדספטור 650? הוא נמוך יותר.
ואם כבר קטמ, למה לא דיוק 390?
כי אמרו "טורינג". נכון שזה מינוח גמיש מאוד, ואפשר לתור את ארצינו הקטנה גם עם קטנוע 125 וגם עם R1.
אבל מהכותרת אני מסיק שהבחור מחפש אופנוע שנראה כמו מכונה שנועדה לנסוע רחוק. או במינימום, לא נראה כמו כלי עירוני מובהק (ע"ע נייקדים ללא מיגון רוח).
ophir555
28-12-2020, 22:41
שאלה:
ואם כך, איזה כלי?
תודה
ophir555
28-12-2020, 22:43
1+
שני הסנט שלי הם שזו העצה הנכונה.
בטח ובטח אם אין לך בעיית תקציב.
תתחיל עם כלי עד 500 סמ״ק top of the line.
בעוד שנה~ תתקדם לכלי הבא בנפח גדול יותר.
זו טקטיקה שתאפשר לך ללמוד מה אתה באמת רוצה/צריך תוך ניהול סיכונים נבון.
ואם לכיוון של 500 top of the line, איזה כלי היית ממליץ?
תודה
ophir555
28-12-2020, 22:49
הכל נכון
נסעתי בעברי גם על רויאל אנפילד בהודו. כיף, זה לא בדיוק מה שהגדיר אותו, אבל הבנתי את הכוונה.
ודרך אגב שלמדתי רכיבה על אופנוע בזמנו ( ג'אוה 350), לא ממש לימדו לנהוג, יותר בכיוון של איך לעבור את הטסט. מקווה שהיום זה השתפר
אבל תודה בכל אופן
ophir555
28-12-2020, 22:49
אבל הוא רוצה טכנולוגיה שתגן עליו... לא לתפעל אופנוע עם הידיים והרגליים כמו בתקופת האבן :)
בדיוק :-)
תודה
ophir555
28-12-2020, 22:51
855 ס"מ גובה
לצערי גבוה לי
תודה
855 ס"מ גובה
לצערי גבוה לי
תודה
אתה רק חושב שזה גבוה לך, בפועל זה לא (אפשר גם להשקיע בהנמכה).
אבל עזוב, יש אחלה אופנועי ספורט-טורינג קטנים-בינוניים. כמו השלישיה שכתבתי מעל - נינג'ה 400, CBR500, YZF-R3.
פיינשמקר
29-12-2020, 00:15
קרוזרים באים בחשבון?
א-לה רבל, וולקן, סקרמבלר וכיוצא באלה?
לא ממש touring, אבל מתאימים בשאר הפרמטרים.
בדיוק :-)
תודה
טכנולוגיה לא מגנה ברמה של 100 אחוז הטכנלוגיה עוזרת לתקן טעויות קטנות, בקניית כלי שלא מעודד לצאת למסע השתוללות אתה מגן
על עצמך יותר (ע.ע לוקי ומפלצת ה-NC).
בשביל להבין אם אתה אוהב עוגת גבינה, לא צריך לקנות את כל העוגה, גם אם אתה זוכר מילדותך שזה טעים, לוקחים ביס מפרוסה ורק
במידה ואכן זה עדיין טעים לך תקנה את העוגה כולה.
הכוונה תתחיל בכוונה בכלי כמו האנפילד, תרכוש ניסיון ותתרשם מה המצב היום, אם יקרה לו משהו יהיה פחות יקר מקניה של כלי מודרני
וכשתבין אחרי חצי שנה שנה לאן נושבת הרוח תוכל לקנות משהו קצת יותר משוכלל.
אחרת תקנה כלי יקר, את כל שעורי חוסר הניסיון והטעיות תעשה עליו ומהר מאד תגלה שזו לא הכלה שרצית, ועכשיו גירושין הסדרי ראיה
משמרות וכו...
בקיצור אל תתחיל מהמקפצה הגבוהה.
אגב מה עם אופנועי מונדיאל?
https://static.s123-cdn.com/uploads/1776197/2000_5f3f736360c39.jpg
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/130227395_404454927667525_227232553473700950_o.jpg ?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=a26aad&_nc_ohc=KGcmUNI_RNkAX-2g89a&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=1fc1a0cbdda6d3d03cc25791ebd4a386&oe=6010CADB
https://www.fbmondial.co.il/
https://static.s123-cdn.com/uploads/1776197/2000_5f3f736360c39.jpg
https://www.fbmondial.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D/pagani-300
תגידו לי התחלקתם על השכל? הבנאדם רוצה להתחיל לרכוב בשביל הכיף, בלי בעיות תקציב חריגות, ואתם שולחים אותו לקנות פחי אשפה סינים והודים?
לפותח השרשור,
נאמר כבר קודם, abs הוא האביזר העיקרי, השאר זה פיין טיונינג. לf750 אאל"ט יש abs בשישה צירים, והוא יותר נמוך מה850. ניתן גם להנמכה. יש עוד אופנועי חדשים עם המערכת הזאת, אבל לדעתי זה אקסטרה.
לגבי שאר המערכות- אנטי ווילי, קלאץ' מחליק וכו וכו.... נחמד, אבל ממש לא הכרחי (באופנועי טורינג רגועים) .
תגידו לי התחלקתם על השכל? הבנאדם רוצה להתחיל לרכוב בשביל הכיף, בלי בעיות תקציב חריגות, ואתם שולחים אותו לקנות פחי אשפה סינים והודים?
לפותח השרשור,
נאמר כבר קודם, abs הוא האביזר העיקרי, השאר זה פיין טיונינג. לf750 אאל"ט יש abs בשישה צירים, והוא יותר נמוך מה850. ניתן גם להנמכה. יש עוד אופנועי חדשים עם המערכת הזאת, אבל לדעתי זה אקסטרה.
לגבי שאר המערכות- אנטי ווילי, קלאץ' מחליק וכו וכו.... נחמד, אבל ממש לא הכרחי (באופנועי טורינג רגועים) .
מסכים לגמרי אבל את הכי חשוב שכחת- קורס.
שיעורי נהיגה מביאים את בעל הרישיון לרמת רכיבה רחוקה מאוד ובפער עצום מהנדרש מרוכב בסיסי בכבישי ישראל.
אף אחד לא יודע מהבית כיצד לבצע בלימת חירום, התחמקות ממכשולים ובטח שלא מבט כידון גז. קורס לאנשים עם ראש על הכתפיים הוא חובה.
ophir555
29-12-2020, 23:11
אתה רק חושב שזה גבוה לך, בפועל זה לא (אפשר גם להשקיע בהנמכה).
אבל עזוב, יש אחלה אופנועי ספורט-טורינג קטנים-בינוניים. כמו השלישיה שכתבתי מעל - נינג'ה 400, CBR500, YZF-R3.
השאלה עד כמה הם נוחים לרכיבות רגועות
שווה בדיקה
תודה
ophir555
29-12-2020, 23:20
קרוזרים באים בחשבון?
א-לה רבל, וולקן, סקרמבלר וכיוצא באלה?
לא ממש touring, אבל מתאימים בשאר הפרמטרים.
מבחינת גובה צודק
מבחינת השאר אני בספק.
נוחות בשימוש יומיומי או נסיעות ארוכות ( לדג' לשים ארגז לקרוזר הורס לטעמי את כל המראה שלו.... לדג' למעט ABS אביזרי בטיחות כמעט ולא קיימים כי אין ממש צורך עקב אופי האופנוע והתנהגות הכביש שלו ( בערך כמו הטויוטה המשפחתית שלי)... ולכן למרות שאני נהג/רוכב מתון וזהיר, קצת קצת פחות מתלהב
בכל אופן, תודה
ophir555
29-12-2020, 23:23
טכנולוגיה לא מגנה ברמה של 100 אחוז הטכנלוגיה עוזרת לתקן טעויות קטנות, בקניית כלי שלא מעודד לצאת למסע השתוללות אתה מגן
על עצמך יותר (ע.ע לוקי ומפלצת ה-NC).
בשביל להבין אם אתה אוהב עוגת גבינה, לא צריך לקנות את כל העוגה, גם אם אתה זוכר מילדותך שזה טעים, לוקחים ביס מפרוסה ורק
במידה ואכן זה עדיין טעים לך תקנה את העוגה כולה.
הכוונה תתחיל בכוונה בכלי כמו האנפילד, תרכוש ניסיון ותתרשם מה המצב היום, אם יקרה לו משהו יהיה פחות יקר מקניה של כלי מודרני
וכשתבין אחרי חצי שנה שנה לאן נושבת הרוח תוכל לקנות משהו קצת יותר משוכלל.
אחרת תקנה כלי יקר, את כל שעורי חוסר הניסיון והטעיות תעשה עליו ומהר מאד תגלה שזו לא הכלה שרצית, ועכשיו גירושין הסדרי ראיה
משמרות וכו...
בקיצור אל תתחיל מהמקפצה הגבוהה.
אהבתי את הדימויים לעניין הגירושים...
יש משהו בדבריך לגבי עקומת הלימוד והתשלום בגינה
בכל אופן, תודה
ophir555
29-12-2020, 23:33
מסכים לגמרי אבל את הכי חשוב שכחת- קורס.
שיעורי נהיגה מביאים את בעל הרישיון לרמת רכיבה רחוקה מאוד ובפער עצום מהנדרש מרוכב בסיסי בכבישי ישראל.
אף אחד לא יודע מהבית כיצד לבצע בלימת חירום, התחמקות ממכשולים ובטח שלא מבט כידון גז. קורס לאנשים עם ראש על הכתפיים הוא חובה.
קורס לרוכב שרק מתחיל לכאורה? או לאחר מספר חודשי רכיבה וצבירת נסיון בסיסי
בלי קשר, אני מניח שאתה אמור להגיע עם הכלי שלך...קצת מפחיד אותי לבצע התנסויות לבלימת חירום או התחמקות ממכשולים במגרש שיש לך כמעט אפס נסיון כרוכב ( מבחינתי אחרי 30 שנה שלא רכבתי כמעט למעט קטנועים או סיבוב קצר על אופנוע אצל חברים) ואפס ניסיון על הכלי המסוים. ואז אכן אני עלול למצוא עצמי על האספלט. או שאני טועה?
תודה
YaronNahum
30-12-2020, 00:22
לדעתי הצנועה , כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם.
במהלך הרכיבה תסגל לעצמך הרגלים לא טובים שאחר כך תשקיע זמן למאמץ לשרש אותם.
מדריך טוב ידע להסביר לך ולמנוע ממך בעיות במהלך השיעור.
Sent from my Nokia
השאלה עד כמה הם נוחים לרכיבות רגועות
שווה בדיקה
תודה
נוחים במידה סבירה.
משום מה, לא נראה לי שאתה תעשה טיולים של מעל 300-400 ק"מ ביום על ההתחלה, כך שאין באמת סיבה לחפש "מכונת תיור" שנועדה להעביר בנעימים יום שלם באוכף.
בשביל 4-5 שעות רכיבה עם הפסקות באמצע הכלים האלה מספיק נוחים.
JohnnyDough
30-12-2020, 10:41
בלי קשר, אני מניח שאתה אמור להגיע עם הכלי שלך...קצת מפחיד אותי לבצע התנסויות לבלימת חירום או התחמקות ממכשולים במגרש שיש לך כמעט אפס נסיון כרוכב ( מבחינתי אחרי 30 שנה שלא רכבתי כמעט למעט קטנועים או סיבוב קצר על אופנוע אצל חברים) ואפס ניסיון על הכלי המסוים. ואז אכן אני עלול למצוא עצמי על האספלט. או שאני טועה?
תודה
אתה גם צריך להגיע למגרש שבו עורכים את ההדרכות וכתלות במקום המגורים שלך, זו יכולה להיות נסיעה לא קצרה.
כרוכב מתחיל, הייתי צריך משהו כמו חודשיים/שלושה עד שהרגשתי מספיק בנוח ואני לא חושב שזו היתה טעות לא להגיע לפני כן. במקרה שלך,בגלל הנסיון הקודם, סביר להניח שזה יקח הרבה פחות זמן.
הסיכון להחלקה במהלך ההדרכה נמוך אבל זה בהחלט קורה מדי פעם (קרה למישהו באחת ההדרכות שלקחתי).
moonshield
30-12-2020, 14:12
אתה גם צריך להגיע למגרש שבו עורכים את ההדרכות וכתלות במקום המגורים שלך, זו יכולה להיות נסיעה לא קצרה.
כרוכב מתחיל, הייתי צריך משהו כמו חודשיים/שלושה עד שהרגשתי מספיק בנוח ואני לא חושב שזו היתה טעות לא להגיע לפני כן. במקרה שלך,בגלל הנסיון הקודם, סביר להניח שזה יקח הרבה פחות זמן.
הסיכון להחלקה במהלך ההדרכה נמוך אבל זה בהחלט קורה מדי פעם (קרה למישהו באחת ההדרכות שלקחתי).
מסכים.
אני עשיתי קורס מתקדם אחרי שהרגשתי מספיק בטוח עם התפעול הבסיסי (הילוכים, הכרת מימדי כלי וכו'). מה שכן, כמו שאמרו לפני, לרוב מסגלים הרגלי רכיבה שגויים שדורשים עבודה קשה כדי להשתנות.
לגבי ההחלקה בדרך, למרות שמיקום הקורס הראשון שעשיתי לא היה מאיים, ביום הקורס היה גשם ראשון, וביחד עם ערפל ושוטר מטומטם שהחליט לעכב איזה רכב באמצע איילון כדי לדבר, הייתי קרוב מאוד לא להגיע לקורס...
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
פיינשמקר
30-12-2020, 14:52
ואם לכיוון של 500 top of the line, איזה כלי היית ממליץ?
תודה
אם אני הייתי בנעליך, כנראה הייתי בוחר ב-CB500X או ב-F750 GS בגרסה המוגבלת 47 כ"ס.
אם אני הייתי בנעליך, כנראה הייתי בוחר ב-CB500X או ב-F750 GS בגרסה המוגבלת 47 כ"ס.
לקנות אופנוע בגרסה מוגבלת?
למה?
JohnnyDough
30-12-2020, 20:39
מסכים.
אני עשיתי קורס מתקדם אחרי שהרגשתי מספיק בטוח עם התפעול הבסיסי (הילוכים, הכרת מימדי כלי וכו'). מה שכן, כמו שאמרו לפני, לרוב מסגלים הרגלי רכיבה שגויים שדורשים עבודה קשה כדי להשתנות.
לגבי ההחלקה בדרך, למרות שמיקום הקורס הראשון שעשיתי לא היה מאיים, ביום הקורס היה גשם ראשון, וביחד עם ערפל ושוטר מטומטם שהחליט לעכב איזה רכב באמצע איילון כדי לדבר, הייתי קרוב מאוד לא להגיע לקורס...
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
התכוונתי להחלקה במהלך הקורס...
:nocomment:
תודה
תאמין לי שאתה רוצה להגיע לקורס עם האופנוע מוקדם ככל האפשר. זה הדבר הראשון שעשיתי לאחר שחזרתי לרכב אחרי הפסקה של 25 שנה. הקורס לא הופך אותך באינטסטנט לרוכב אלא מלמד אותך כיצד צריך לרכב ובעיקר מה לתרגל. הפואנטה פשוטה- אם אתה בעל ניסיון תצטרך להתאמן הרבה יותר זמן על אימוץ הרגלים נכונים. אם אתה "דף חלק" ההטמעה מהירה יותר. הקורס עצמו מדורג ומתרחש במהירויות נמוכות מאוד 20-40 קמ"ש. כפפות קסדה, מקסימום מגיני ברכיים וזהו.
כנראה שהטעיתי אבל אין תרגול של בלימות חירום ולא התחמקות ממכשולים בקורס עצמו. אבל וזה אבל גדול, בגלל שתדע ותבין איך בולמים נכון ואיך נותנים פקודת היגוי אתה תמצא את עצמך מתאמן ומשכלל את היכולת עד לרגע הקובע- הכמעט הראשון שלך. הסיכוי שלך להימנע מהרגע הזה והסיכוי לצאת ממנו בשלום יעלה ככל שתתרגל. כשלקחתי את האופנוע הביתה מהמוכר הבאתי את אישתי שתיסע מאחורי על כביש שש. זאת היתה רמת הפחד שלי כשהתחלתי את הקורס. אין בקורס שום דגש או לחץ על מהירות אלא ההיפך. מבקשים ממך לרכב ממש לאט כדי להבין דברים בדרך אחרת. זה עובד ואם לא ברור אז כן- ממליץ בחום לכל רוכב, חדש או מיומן.
בוודאי שיש בלימות חירום והתחמקות ממכשול.
אמנם אתה מוכן לזה ולא באמת מופתע, אבל אתה מתרגל את הטכניקה ועוד איך.
(שוב, אין מה לחשוש, הכל מבוצע הרוגע ובהדרגה).
בוודאי שיש בלימות חירום והתחמקות ממכשול.
באופנוען מאומן אין. דברים שנלמדים בקורס אומנם נכונים, אבל מאוד בסיסיים. אולי תספר באיזה קורס ראית תרגול של בלימת חירום?
באופנוען מאומן אין. דברים שנלמדים בקורס אומנם נכונים, אבל מאוד בסיסיים. אולי תספר באיזה קורס ראית תרגול של בלימת חירום?
בזמנו, קורס בסיסי (פרו 1) בפרוריידינג כלל בדיוק את הדברים האלה - בלימת חירום, חמיקה ממכשול וסלאלום שמתרגל עבודת מבט.
לא יודע מה המצב שם כיום. אפשר להתקשר ולשאול...
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft