צפייה בגרסה מלאה : אחת ולתמיד- העברת הילוכים ללא קלאץ- פוגעת או לא?
ducati boy
10-01-2021, 00:56
מעלה כבר שנים ללא קלאץ ומוריד ללא קלאץ עם אותו עיקרון בדיוק, הגעה לנקודה המתאימה שחרור של הגז לרגע קצר מאוד והעלאה או הורדה מהירה.הדבר מאפשר העברה מהירה מאוד(רוכב ספורטיבי בדרך כלל) וסתם מעצבן ללחוץ כל פעם הקלאץ. ללא רעש מיוחד או נזק בעשרות אלפי ק"מ. אשמח לדעות אולי בכל זאת זה פוגע ואיך בדיוק.
תודה.
מצטרף לתהייה.
-מעביר לפעמים (רק למעלה ומשלישי והלאה) בלי קלאץ' ומסתמך על העדר רעש כביטול חשש דיני נזיקין וגלגלי שיניים אכולים.
Dresdner
10-01-2021, 02:04
הגיר באופנוע בנוי בצורה כזאת שאם אתה מתאם מהירות נכון אז לא אמורה להיות בעיה.
תראה את הקוויק שיפטר זה עובד בצורה אחרת אבל בסופו של יום אין שום דבר מיוחד בגיר, זה אותו גיר רגיל וזה רק המשחק עם העומס של המנוע.
לא הייתי מציע את זה לכולם כולל לעצמי כי אני יודע שאני לא יחזיק מעמד לפעולה מדוייקת כל העברת הילוך כולל ההורדה ששם גם הורדה פעם פעמיים לא במקום והנזק קיים
אם אתה עושה את זה "חלק" אז אין בעיה.
אני רוכב ככה מאז ומעולם...
אני לא יודע.
לו זו הייתה כוונת היצרן, היה מתכנן גיר חצי אוטומט.
בכל מקרה, אל תשכחו להזכיר את זה, לקונה שיבוא לרכוש מכם את האופנוע.
אני לא יודע.
בכל מקרה, אל תשכחו להזכיר את זה, לקונה שיבוא לרכוש מכם את האופנוע.
אפשר להגיד שדווקא כן...הגיר ללא סנכרונים,גלגלי שיניים ישרים.
כמו שכבר כתבו לפני,יש קוויק שיפטרים שמסונכרנים עם ניתוק הצתה ללא פעולת הפרדה כל שהיא...
ואני אומר שאני מעביר בלי קלץ'.
דווקא נמכרים מהר האופנועים שלי.
Dresdner
12-01-2021, 00:39
אני לא יודע.
בכל מקרה, אל תשכחו להזכיר את זה, לקונה שיבוא לרכוש מכם את האופנוע.העברה ללא קלאץ יכולה לגרום לנזק אם לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך, אם היצרן יגיד שאפשר להעביר ללא קלאץ הוא יהיה צריך גם לשפץ את הגיר בתקופת האחריות במקרה שרוכב חדש לא יודע לבצע את הפעולה הזאת
ducati boy
12-01-2021, 01:17
העברה ללא קלאץ יכולה לגרום לנזק אם לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך, אם היצרן יגיד שאפשר להעביר ללא קלאץ הוא יהיה צריך גם לשפץ את הגיר בתקופת האחריות במקרה שרוכב חדש לא יודע לבצע את הפעולה הזאת
אשמח אם תפרט, מה הכוונה לעשות את זה כמו שצריך? איך אתה מגדיר העברה לא נכונה? לפי מה? רעש? גם להעביר עם קלאץ במהירות לא נכונה גורם לרעש ונזק לגיר אז מה ההבדל?
תודה
העברה ללא קלאץ יכולה לגרום לנזק אם לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך, אם היצרן יגיד שאפשר להעביר ללא קלאץ הוא יהיה צריך גם לשפץ את הגיר בתקופת האחריות במקרה שרוכב חדש לא יודע לבצע את הפעולה הזאת
וכמה זמן לוקח ללמוד לעשות את זה "כמו שצריך"? (הרי לא כולנו Ey@l). לא כולם נולדו על מושב האופנוע.
האם חכם להוסיף הסחת דעת נוספת, במקום שדורש מאתנו ריכוז מלא?
Dresdner
12-01-2021, 09:44
אשמח אם תפרט, מה הכוונה לעשות את זה כמו שצריך? איך אתה מגדיר העברה לא נכונה? לפי מה? רעש? גם להעביר עם קלאץ במהירות לא נכונה גורם לרעש ונזק לגיר אז מה ההבדל?
תודהזה לא הרעש אלה העומס על הגיר וחוסר הסינכרון במהירות בין גלגלי השיניים שיכול לשבור שיניים בגיר.
בהעברה ללא קלאץ המטרה היא להוריד עומס ולסנכרן מהירות בין גלגלי השיניים שאמורים להשתלב.
מכוון שאני לא מעביר הילוכים ללא קלאץ יש כאן מנוסים ממני שיוכלו להסביר לך איך לעשות את זה.
העלאה ללא קלאץ' באה לי באופן טבעי ולא שמתי לב אליה,
לשבור שיניים בגיר בהעלאת הילוך צריך כישרון אמיתי.
נ.ב
למי שרגיל ניתן לעבור בין ההילוכים בצורה חופשית גם בתיבה עם סינכרונים.
Dresdner
13-01-2021, 00:41
העלאה ללא קלאץ' באה לי באופן טבעי ולא שמתי לב אליה,
לשבור שיניים בגיר בהעלאת הילוך צריך כישרון אמיתי.
נ.ב
למי שרגיל ניתן לעבור בין ההילוכים בצורה חופשית גם בתיבה עם סינכרונים.נסה להעביר הילוך כמו עם קוויק שיפטר רק בלי, יהיה קשה להכניס את ההילוך אבל אם ממש תתעקש תצליח (לשבור שיניים)
ducati boy
13-01-2021, 10:49
אז מה כל כך מסובך בפשוט לסגור גז לרגע ולהעביר?
אז מה כל כך מסובך בפשוט לסגור גז לרגע ולהעביר?
אז מה כל כך מסובך ללחוץ קלות על המצמד?
600 ירושלמי
13-01-2021, 12:13
אז מה כל כך מסובך ללחוץ קלות על המצמד?
שילוב של רכיבה חזקה, אגרסיבית, ספוטיבית (אם בכביש או אם בשטח), ואז איזה סיבוב או מכשול או וואטאבר שבו צריך להוריד או להעלות הילוך אבל לא רוצים לשחרר שתי אצבעות מגריפ שמאל.
זה לא הסחת דעת נוספת ולא נעליים. ומי שלא מבין את הצורך בהעברה בלי הילוך כנראה גם לא יבין כי הוא לא רכב ולא רוכב בצורה כזאת.
ומי שלא רוכב כך לא יבין את הצורך גם עוד 100 עמודים.
ניתן גם לחסוך את כל ההערות הציניות. בכל תשובה שלך יש עקיצה. כל תשובה. זה גורם לאנשים במקום לענות לך כמו בן אדם ולהסביר, להתעלם ממך או לענות לך בצורה שמדרדרת את הדיון ממקום ענייני למקומות אחרים.
ירוששמאת, לא צריך לרגוז...
סה"כ דיי רלוונטי השאלות של ארז. אני הייתי חושש לרכוש כלי ממישהו שאני לא מכיר את אופי הרכיבה והמיומנות שלו שמעביר הילוכים ללא קלאץ', וגם לדעתי "
מה כל כך מסובך/מעכב ללחוץ קלות על המצמד" רלוונטי לרכיבה בכביש ציבורי ל 95+ אחוז מהרוכבים..
Dresdner
13-01-2021, 16:35
אז מה כל כך מסובך בפשוט לסגור גז לרגע ולהעביר?לא מסובך בכלל אבל קלאץ בשביל היצרנים זה מנגנון fail safe שמנגיש את האופנוע לקהל רחב יותר.
כם אני, בצעירותי, הייתי מעביר מדי פעם בלי קלאץ' (בעיקר בשביל הכיף), ואפילו חלק ברוב הפעמים. אבל אגיד לכם חד משמעית, שאם אני אשמע מהבעלים שהוא מעביר בלי קלאץ' ויהיה לי מועמד אחר, אני אלך למועמד האחר.
נ. ב.
קניתי פעם אופנוע דו"ש שהיה בעברו של אחת האושיות היותר מוערכות בעולם הרכיבה הישראלי. הגיר השלדה והמתלים שלו היו גמורים משימוש אגרסיבי.
וזה בנאדם שידוע כרוכב מוכשר מאוד, עם ידע מקיף על כל התחום, ולא סתם קוף שיודע לרכב מהר במסלול ובשטח.
שילוב של רכיבה חזקה, אגרסיבית, ספוטיבית (אם בכביש או אם בשטח), ואז איזה סיבוב או מכשול או וואטאבר שבו צריך להוריד או להעלות הילוך אבל לא רוצים לשחרר שתי אצבעות מגריפ שמאל.
זה לא הסחת דעת נוספת ולא נעליים. ומי שלא מבין את הצורך בהעברה בלי הילוך כנראה גם לא יבין כי הוא לא רכב ולא רוכב בצורה כזאת.
ומי שלא רוכב כך לא יבין את הצורך גם עוד 100 עמודים.
ניתן גם לחסוך את כל ההערות הציניות. בכל תשובה שלך יש עקיצה. כל תשובה. זה גורם לאנשים במקום לענות לך כמו בן אדם ולהסביר, להתעלם ממך או לענות לך בצורה שמדרדרת את הדיון ממקום ענייני למקומות אחרים.
מסתבר שלהערות "הציניות" שלי, יש יותר התייחסויות ענייניות, מאשר לתגובות המתלהמות שלך
600 ירושלמי
14-01-2021, 20:24
ארז, אני גאה בך. עלה והצלח.
אני מקווה שלמרות התגובות העוקצניות שלך והתגובות המתלהמות שלי, הצלחת לקרוא את המילים כפשוטן והבנת מהו אותו צורך להעברה ללא קלאץ, כי אחרי הכל זה מה ששאלת, בדרכך.
ואם עדיין לגופו של עניין נשארו שאלות אפשר לחפור בזה.
אני אפתח את דברי ואומר שלהחליף הילוך עם קלאץ זה הדרך הבטוחה הנכונה ואם אתה מתכוון לשמור על האופנוע שנים אני ממליץ בחום להשתמש בקלאץ. אבל.
ניתן להעביר הילוכים ללא קלאץ. התיבה היא סינכרונית לעזוב לשניה את העומס להעביר את ההילוך לא קורה כלום ונכנס חלק. אני משתמש בטכניקה הנל בגלל עצלנות נטו. בדרכ בסלד נוח לאופנוע .
יש אופנועים כמו הסקוורנה 2 פעימות שלי . ששם בכל הילוך עם עומס או בלי ניתן להעביר הילוך ללא קלאץ. למשל עליה ארוכה פול גז צריך הילוך יותר נמוך לא צריך קלאץ נגיעה על הרגלית האופנוע יורד הילוך חלק וללא דרמות.לא מרגיש שאני עושה נזק.
היה לי הונדה 2006. שם הגיר כל כך חלק שלא השתמשתי בקלאץ בכלל להעלאת הילוכים טוב ראשון שני עם קלאץ.
בקוואסקי שיש לי עכשיו זה קצת פחות נעים לו אז אני מעביר עם קלאץ. עדיין אפשרי ללא אבל זה לא חלק.
בקיצור לדעתי כל אופנוע לגופו. יש כאלה שיאפשרו להעביר ללא קלאץ. יש כאלה אופנועים שיתנגדו.
ואם אתה אופנוען תדע בדיוק איזה אפשרי ואיזה לא.
זה תלוי אופנוע ותיבת ההילוכים שלו. https://youtu.be/X8Q0vHLaYhc
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://youtu.be/viWuolNYGyI
רוכבים מקצועיים, תחרותיים, מפתחים טכניקות שיאפשרו להם להוריד עוד כמה עשיריות שניה, בכל מקצה. אחרים, יתעללו באופנוע שלהם כדי להרגיש שווים וימכרו אותו אחר כך, מבלי לחשוף את האמת. אותם רוכבים, יתעללו גם ברכבי ליסינג, השכרה ואפילו ברכב שישאילו מחברים
Tribalmistyc2
18-01-2021, 15:27
וימכרו אותו אחר כך, מבלי לחשוף את האמת.
לצערנו מושרש עמוק עמוק כמעט בכל בית בארץ ישראל.
600 ירושלמי
18-01-2021, 16:46
רוכבים מקצועיים, תחרותיים, מפתחים טכניקות שיאפשרו להם להוריד עוד כמה עשיריות שניה, בכל מקצה. אחרים, יתעללו באופנוע שלהם כדי להרגיש שווים וימכרו אותו אחר כך, מבלי לחשוף את האמת. אותם רוכבים, יתעללו גם ברכבי ליסינג, השכרה ואפילו ברכב שישאילו מחברים
האם יש לך נסיון ברכיבה ספורטיבית?
האם יש לך נסיון ברכיבה בשטח עם אופנועים מקצועיים?
האם יש לך נסיון כלשהו במכונאות? פתחת/הרכבת פעם גיר?
האם אתה מבין את הצורך בהעברה בלי קלאץ מעבר לצורך לקזז חלקי שנייה, כיוון שזה ממש לא הסיבה העיקרית?
האם יש לך נסיון ברכיבה ספורטיבית? לא
האם יש לך נסיון ברכיבה בשטח עם אופנועים מקצועיים? לא
האם יש לך נסיון כלשהו במכונאות? פתחת/הרכבת פעם גיר? לא
האם אתה מבין את הצורך בהעברה בלי קלאץ מעבר לצורך לקזז חלקי שנייה, כיוון שזה ממש לא הסיבה העיקרית? לא, אבל אשמח שתסביר לי
רק בבקשה דלג על ההסבר של אחיזה בטוחה יותר של כל האצבעות על הגריפ, כי אני יוצא מנקודת הנחה שברוב הרכיבות שלך על כבישים ציבוריים, אתה שומר על החוק, או לפחות לא מתפרע.
רוכבים מקצועיים שלוקחים את המכונה לאקסטרים לא אכפת להם מצב הכלי בסוף המרוץ. שיתפוצץ אם הגעתי ראשון. אז בוא לא נדבר על העברת הילוכים ללא קלאץ. כל המכונה בבלבלה.
בכביש הציבורי לא רואה צורך לשבור את המכונה. אבל זה רק אני.
אני פתחתי גיר של dr650 שרכבו עליו תחרותי לפניי (עד כמה שניתן לרכב תחרותי על דיאר כזה). בהחלט היה ניתן לראות השפעה של ההעברות הללו.
אגב,
גם המכה המורגשת כשמשלבים לראשון עושה את שלה. אין מה לעשות, ולא רואים זאת ישר, אבל אחרי כמאה אלף קילומטר, בהחלט כן.
Tribalmistyc2
18-01-2021, 21:27
בהחלט היה ניתן לראות השפעה של ההעברות הללו.
אתה אומר את זה על סמך ידע שרכשת מפתיחה של גירים אחרים או?
הרי כל גיר במנוע שקרעו לו את הצורה יישחק עם או בלי קשר לנושא הדיון.
ראו ממש שחיקה בקצוות החיצוניים של גלגלי השיניים. זה היה לפני יותר מעשר שנים, אבל אאל"ט רק בצד אחד של הגלגש.
וכן, יצא לי לראות עוד כמה גירים. השחיקה נראתה אחרת. לא פתחתי אותם בעצמי, אבל התעסקתי איתם אחרי שנפתחו.
רוצה לומר, גיר שרוכבים עליו באגרסיביות מראה את הסימנים. יש כלים בהם הגיר יותר עמיד מאחרים, אבל אני אעדיף לא לקנות אופנוע ממישהו שהעביר בלי קלאץ' (ברור שזה לא דיל ברייקר, אבל זה עוד שיקול), בטח ובטח אם זה נועד כדי להרוויח עוד שניה במסלול או כדי לעלות עליה יותר קשה. אני אחפש את האופנוע שהעבירו עם קלאץ', ושלא לקחו אותו לאקסטרים.
600 ירושלמי
19-01-2021, 09:13
רק בבקשה דלג על ההסבר של אחיזה בטוחה יותר של כל האצבעות על הגריפ, כי אני יוצא מנקודת הנחה שברוב הרכיבות שלך על כבישים ציבוריים, אתה שומר על החוק, או לפחות לא מתפרע.
אתה יכול לצאת מנקודת הנחה מוחמרת יותר- בכביש אני רוכב פחדן, וגם כשהיה לי ליטר 4 בשורה ספורטיבי לא היו בי שום יומרות לשחק אותה רוכב מקצועי/ספורטיבי.
עכשיו נעבור לשטח, שם אני מרגיש יותר בבית. מצאתי את עצמי לא פעם ולא פעמיים מגיע לאיזה סיבוב בסינגל/ סלע שהפתיע/ עלייה ללא אחיזה בכלל/ וכו' שהצריכה העברת הילוך ללא קלאץ.
רכיבה ספורטיבית, הדופק בשמיים, מליון משתנים מאיימים מסביב, לעיתים באפיסת כוחות, וצריך לקבל כמה החלטות שונות במקביל בטווח של שנייה או שתיים. אחת מהן היא להעביר הילוך ואני יודע שאם גם אחלץ על הקלאץ זה יבוא על חשבון אחת ההחלטות האחרות וסביר כי התוצאה הסופית תהיה במצב כזה התניית אהבים עם האופנוע, על הקרקע, בתנחחה מסיונרית. אין רוכב בשטח (ואני לא מדבר על טיול שבילים) שלא מכיר את זה.
בנוגע לשאר הקביעות שלך- אם אין לך שום נסיון במכונאות ו/או בהתעסקות עם גירים זה קצת יומרני מצדך לצאת בקביעה מוחלטת שהדבר מז**ן את הגיר. בטח ובטח עד למצב שאתה מצהיר שזה כלי שלא שווה קנייה.
אייל כותב שהוא מעביר על בסיס קבוע בלי קלאץ. מהיכרות רמת הידע שלו במכונאות ורמת הרכיבה שלו אני אישית הייתי קונה ממנו אופנוע עפ"י התכתבות בוואטסאפ. גם בלי תמונה. עם זאת הייתי שולל הרבה אופנועים של אחרים ש"שומרים על האופנוע" אבל אין להם מושג איך המכונה באמת בנויה.
לא הכל שחור ולבן. וזו הסיבה שעניתי לך בתחילה כפי שעניתי. אתה עונה בצורה מזלזלת מתוך נקודת הנחה שהכל שחור ולבן, בלי משתנים אחרים, ולא כך הדבר.
הילדה התעוררה, נמשיך בקרוב :)
לסכם.
1. תמיד עדיף להשתמש בקלאץ.
2. אפשרי להעביר ללא קלאץ.
3. תעשה מה שטוב לך ולאופנוע שלך.
4. כ שתמכור תודיע לכולם שרכבת ללא קלאץ (כולם שואלים את השאלה הנל לפני קניה).
יום מקסים.
600 ירושלמי,
הצלחת לבלבל אותי.
אז ברכיבת כביש אתה כן משתמש בקלאץ וברכיבת שטח ספורטיבית, אתה לא?
למען האמת, ברכיבת כביש יש לי ניסיון של למעלה מארבעים שנה, לעומת רכיבת שטח, שבה אין לי ניסיון כלל. (חוץ מפעם אחת שניסיתי ביום חורפי לקצר דרך שביל בוצי ומצאתי את עצמי נמרח על הבוץ עם ZZR1200...)
אממה, היגיון והבנה טכנית בשטח, אני חושב שהצלחתי לרכוש במהלך השנים הארוכות שנהגתי לטייל עם רכבי שטח. אמנם זה לא דו גלגלי, אבל עדיין יש מאפיינים דומים. מה שלמדתי בתקופה הזו, שרוכב/נהג מיומן, מגיע למכשול בהילוך הנכון, מה שמייתר את הצורך בהחלפת הילוכים תוך כדי ניסיון להתגבר על המכשול. אני מניח שלעתים אין ברירה ואז באמת נאלצים להוריד הילוך ללא קלאץ, אבל להפוך את זה לשיטה, נו, באמת, יותר הגיוני לעבור קורס מקצועי אחד או שניים, כדי לשפר את יכולות הרכיבה, במקום לפתח "שיטות" שרק מזיקות.
בלי קשר, זכותך לרכוב על הכלים שלך, איך שמתאים לך, זה ממש לא עניין שלי. אני, לא ארכוש כלי ממוכר שיצהיר שהוא מחליף הילוכים בלי קלאץ, או שהוא עושה דריפטים, או וויילי, או מושך את האופנוע עד לקצה, אבל זה רק אני.
אייל כותב שהוא מעביר על בסיס קבוע בלי קלאץ. מהיכרות רמת הידע שלו במכונאות ורמת הרכיבה שלו אני אישית הייתי קונה ממנו אופנוע עפ"י התכתבות בוואטסאפ. גם בלי תמונה.
אני הייתי קונה ממנו אופנוע רק על סמך השרשור של הxr מפולגז הישן.
8901
דיי אתם מביכים אותי....תודה כמובן.
חיי ובועט,תמונה לפני חודש...
600 ירושלמי
19-01-2021, 19:05
600 ירושלמי,
הצלחת לבלבל אותי.
אז ברכיבת כביש אתה כן משתמש בקלאץ וברכיבת שטח ספורטיבית, אתה לא?
דווקא נראה לי שלא התבלבלת לגמרי.
הבנת בדיוק.
רק תיקון קטן- בשטח אני לרוב(98% ~) מהפעמים אשתמש בקלאץ.
אבל 2 האחוז הנותרים זה בהחלט מספיק כדי שאני אעיד על עצמי שאני מבין את הצורך בהעברה בלי קלאץ.
והנסיון שלך בשטח לא רלוונטי. בעשר השנים הראשונות שלי בשטח הייתי רוכב גם חזק, אך עם כלים לא מקצועיים ולא הייתי ברמה שאני היום. אז באותה נקודת זמן, גם ה10 שנות רכיבה שלי בשטח היו נסיון לא רלוונטי לדיון.
זיקי אולי היה מעט ציני אך סיכם זאת מאוד יפה :)
בהדרכה, פרחי הדגים 2 סוגי העברה מהירה.
הראשונה היתה בשתי תנועות מסונכרנות של הידיים -
0 - לחץ קל על השיפטר
1 - יד ימין משחררת את המצערת + יד שמאל מושכת את הקלאץ' בתנועה זריזה
1.5 - הרגלית מחליקה להילוך הבא עקב הלחץ הקל שהפעלת + הורדת העומס הרגעית, ומיד..
2 - יד ימין מושכת חזרה את המצערת + יד שמאל משחררת את הקלאץ.
השנייה אותו דבר, רק בלי יד שמאל / קלאץ'.
לא זוכר מילה במילה, אבל לזכרוני אם עושים נכון, זה לא משנה אם משתמשים בשיטה 1 או 2, ואין נזק כי [דברים שאני בכל מקרה לא אבין בלי לראות סרטונים על תיבות הילוכים]
הוא הדגים על ה-NC שלי דאז כי היה לי ג'ק אמצע :o
מכמה נסיונות שעשיתי, היתרון בשיטה 1 הוא שאפשר להשתמש רק בחלק הראשון, כלומר להחליק את הרגלית להילוך הבא בזמן שמשחררים גז + לוחצים קלאץ' בזריזות, ואז את החלק השני אורתודוקסי.. ההילוך כבר בפנים אז זה לא משנה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft