צפייה בגרסה מלאה : המותג רויאל אנפילד עובר לד.ל.ב מוטוספורט
אביעד אברהמי
11-02-2021, 11:23
מותג האופנועים ההודי רויאל אנפילד עובר לייבוא מקומי של ד.ל.ב מוטוספורט, שתתחיל בשיווק בתקופה הקרובה ותפתח אולם תצוגה ייעודי למותג; הפרטים והדגמים - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%90%d7%9c-%d7%90%d7%a0%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%93-%d7%9c%d7%93-%d7%9c-%d7%91-%d7%9e%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a1%d7%a4%d7%95%d7%a8%d 7%98/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2021/02/1-1080x486.jpg
giladben.zaken
11-02-2021, 11:55
זיו אופנהיימר סוגר מעגל עם המותג
וואו, אלה חדשות טובות.
מאמין שד.ל.ב יכפילו את המכירות, לכל הפחות.
מניח גם שנראה גם תמחור אטרקטיבי בהרבה.
TundraOG
11-02-2021, 13:02
וואו, אלה חדשות טובות.
מאמין שד.ל.ב יכפילו את המכירות, לכל הפחות.
מניח גם שנראה גם תמחור אטרקטיבי בהרבה.
כולי תקווה שהמחיר לאינטרספטור 650 ירד ונראה עוד כאלו על הכביש. לא אשקר אם אומר ששמתי עליו עין, בייחוד אחרי שלא מעט בעלי טריומף התלוננו על בעיות עם אמינות הבונוויל החדש...
silverhazesupreme
12-02-2021, 13:48
מישהו יכול בבקשה להסביר איך עובד העניין הזה של הזיכיון? יש איזשהו מכרז של יבואנים ואז נחתמת עסקה למספר שנים? יכולים להיות שני יבואנים לאותו ברנד?
יש איזשהו מכרז של יבואנים
יצרני רכב זה חברות פרטיות ולא חייבות לקיים מכרז.
ואז נחתמת עסקה למספר שנים?
כן. בין יצרן ליבואן.
יכולים להיות שני יבואנים לאותו ברנד?
כן. גם עשר. תלי במוצר המיובא יש חוקים שיבואן חייב לקיים. זמינות חלפים לדוגמא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dresdner
12-02-2021, 15:40
לרוב זה קומבינות וחוזים שנסגרים בחדרי חדרים
ולדעתי זה דווקא עצוב שהיבואנים הגדולים גדלים עוד, בעוד שהקטנים נבלעים, או נמחקים.
Dresdner
12-02-2021, 16:04
ולדעתי זה דווקא עצוב שהיבואנים הגדולים גדלים עוד, בעוד שהקטנים נבלעים, או נמחקים.רויאל אנפילד גודלים באירופה בצורה מרשימה מאד, הם מכרו יותר מטריומף בגרמניה ב2020, אני מניח שהיצרן לא ראה את הגדילה הזאת בישראל ככה שהיה קל לחטוף את הזכיון הזה אם כמה הבטחות.
לצרכן כמובן זה לא בהכרח טוב
ולדעתי זה דווקא עצוב שהיבואנים הגדולים גדלים עוד, בעוד שהקטנים נבלעים, או נמחקים.
אם היבואן הקטן מוכר מעט, מפקיע מחירים, לא מצליח לפתח את המותג ומספק שרות ממוצע ומטה - אני רואה דבר טוב מאוד בכך שיבואן גדול שיודע לעבוד יקח ממנו את המותג.
בטח כשמדובר במותג כמו רואיל אנפילד של היום - אחלה אופנועים במחירים הוגנים.
זה לנצח בקרב ולהפסיד במערכה בעיני
בכדאי לשבור את המונופול צריך יבוא מקביל וצריך סוכנים רעבים, הבעיה שכולם מפחדים מהגדולים,
שאלתי יבואן חבר, למה אין מי שמביא דגמים שהיבואנים הגדולים לא רוצים להביא, הוא אמר בלי להסתיר
"לא שווה בשביל כמה מכירות להסתכסך עם "הגדולים"..."
בכדאי לשבור את המונופול צריך יבוא מקביל וצריך סוכנים רעבים, הבעיה שכולם מפחדים מהגדולים,
שאלתי יבואן חבר, למה אין מי שמביא דגמים שהיבואנים הגדולים לא רוצים להביא, הוא אמר בלי להסתיר
"לא שווה בשביל כמה מכירות להסתכסך עם "הגדולים"..."
הסיבה שיבואנים מביאים רק חלק מהדגמים זה כסף. כלומר, אין בזה מספיק רווח. זה לא קונספירציה.
מה גם, חבר שלך נשמע כאילו מישהו מה-״גדולים״ יבוא להרביץ לו. לא, משמעות של ״לא שווה להסתכסך״ - ״הולך להפסיד בתחרות״. במילים אחרות - אין כדאיות כלכלית ביבואן רכב קטן.
זה לנצח בקרב ולהפסיד במערכה בעיני
לא מבין את הלך הרוח פה.
יבוא אופנועים - זה עסק שדורש גב כלכלי חזק. יבואן קטן מתקשה להשקיע את הסכומים הנדרשים להקמת מערך מכירות ושירות ראוי, או כדי לתמחר את הכלים באופן תחרותי ולדור לשוק.
ממה שיצא לי לראות, אמרת יבואן קטן - אמרת מחירי כלים מופקעים, זמינות חלקים גרועה ופוטנציאל להישאר עם אופנוע "בלי אבא ואמא". בד"כ גם עקב המכירות הנמוכות, האופנוע לא נהנה מביקוש ער בשוק המשומשים - מה שמייצר מעגל סגור של מכירה בטפטופים. על הדרך - עם לרוע מזלך ידרדרו היחסים שלך עם היבואן עקב מחלוקת כלשהי, לא יהיה לך מקור חלופי לפנות אליו.
דוגמאות יש בשפע:
פעם היה לי MZ, עוד במעמד הקניה הסתכסכנו עם מר ג.ארנון שהיה היבואן (שרצה דמי תיווך על האופנוע, למרות שלא נרכש דרכו). נאמר לי מפורשות שכשאצטרך חלקים, אהיה בבעיה.
היה לי גאס גאס, בדיוק בתקופה כשהיבואן הישן חדל לתפקד בעוד שמטרו לא התחילו את היבוא. השגת חלפים עבור האופנוע הייתה בעיה קשה.
יצא לי לבקר באשל מוטורס. אני לא מופתע ש-SWM מוכרים יחידות בודדות בשנה, למרות שאלה כלים מעניינים מאוד.
יצא לי לבקר בסוכנות רויאל אנפילד אצל ג.ב.ר ואפילו לעשות סיבוב התרשמות על הקונטינטל GT. החבר'ה היו נחמדים מאוד, אבל התמחור של הכלים - פחות. התוצאה? מכירות בטפטופים.
היבואן ה"קטן" הטוב ביותר שראיתי אלה "ליגל", שעושים מאמצים מטורפים כדי להעמיד מערך מכירות ברמה של הגדולים ושירותי מוסך ראויים. מבחינת אספקת חלפים, הם מחזיקים את המינימום, והמחירים בערך כפולים מחו"ל (שזה לגיטימי בשוק המעוות שלנו, אבל בגלל שמלכתחילה מדובר בחלפים יקרים - זאת מכה קשה בכיס). חלק שלא נמצא במלאי הם מתחייבים לספק תוך 10 ימים, שזה יפה - ועדיין זה לא תחליף למחסן חלפים גדול שיש בו את רוב החלפים שיכולים להידרש לאופנוע מסויים.
אם נשווה את החוויות האלה לתקופה שבה הייתי בעלים של בנדיט 1200, ומדי פעם רכשתי חלקים במחסן של אבניר כשלא היה לי זמן לחכות למשלוח מחו"ל - זה הבדל של שמיים וארץ. אין זמן לחכות? מגיע למחסן, סבירות גבוהה שהחלק במלאי. לעיתים אפילו המחיר הגיוני לגמרי.
אסכם כך: ככל שאנחנו נהיים פחות דומים לקובה, הגיל הממוצע של הכלים יורד וכמות הכלים שנמכרים מדגם מסויים משפיעה ישירות על סחירותו העתידית - כך יש פחות הצדקה לקיומם של יבואנים קטנים.
מי שרוצה בכ"ז לחסוך כמה פרוטות או להביא דגם אקזוטי - שיעשה את זה ביבוא מקביל. בתחום הרכב יש היום מספיק עסקים שנותנים את השירות הזה.
היבואן ה"קטן" הטוב ביותר שראיתי אלה "ליגל", שעושים מאמצים מטורפים כדי להעמיד מערך מכירות ברמה של הגדולים ושירותי מוסך ראויים.
ראויים? רק אם 3 מוסכים במרכז זה נחשב ״ראויים״. בזמנו חשבתי על דוקאטי ואז בדקתי כמה מוסכים יש לי במרחק של 40קמ. התברר שזה 0.
לפי האתר של דוקאטי, יש מוסכים מורשי יבואן ב:
- ת"א
- י"ם
- אילת
- רעננה
- כרמיאל
בנוסף, במרכז ישנם לפחות עוד 2 מוסכים בעלי שם שמטפלים בדוקאטי (דינמיקה בחולון ואלכסים בת"א).
הכיסוי לא מדהים (וזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשדיברתי על חסרונות של יבואן קטן).
מצד שני, העיר הגדולה היחידה שממנה לא תצליח להגיע לאחד מאלה בפחות משעה נסיעה זאת באר שבע. מקום שבו בכל מקרה לא תחזיק דוקאטי, כי הבדואים יקחו אותו תוך יומיים.
Dresdner
13-02-2021, 15:15
לא מבין את הלך הרוח פה.
יבוא אופנועים - זה עסק שדורש גב כלכלי חזק. יבואן קטן מתקשה להשקיע את הסכומים הנדרשים להקמת מערך מכירות ושירות ראוי, או כדי לתמחר את הכלים באופן תחרותי ולדור לשוק.
ממה שיצא לי לראות, אמרת יבואן קטן - אמרת מחירי כלים מופקעים, זמינות חלקים גרועה ופוטנציאל להישאר עם אופנוע "בלי אבא ואמא". בד"כ גם עקב המכירות הנמוכות, האופנוע לא נהנה מביקוש ער בשוק המשומשים - מה שמייצר מעגל סגור של מכירה בטפטופים. על הדרך - עם לרוע מזלך ידרדרו היחסים שלך עם היבואן עקב מחלוקת כלשהי, לא יהיה לך מקור חלופי לפנות אליו.
דוגמאות יש בשפע:
פעם היה לי MZ, עוד במעמד הקניה הסתכסכנו עם מר ג.ארנון שהיה היבואן (שרצה דמי תיווך על האופנוע, למרות שלא נרכש דרכו). נאמר לי מפורשות שכשאצטרך חלקים, אהיה בבעיה.
היה לי גאס גאס, בדיוק בתקופה כשהיבואן הישן חדל לתפקד בעוד שמטרו לא התחילו את היבוא. השגת חלפים עבור האופנוע הייתה בעיה קשה.
יצא לי לבקר באשל מוטורס. אני לא מופתע ש-SWM מוכרים יחידות בודדות בשנה, למרות שאלה כלים מעניינים מאוד.
יצא לי לבקר בסוכנות רויאל אנפילד אצל ג.ב.ר ואפילו לעשות סיבוב התרשמות על הקונטינטל GT. החבר'ה היו נחמדים מאוד, אבל התמחור של הכלים - פחות. התוצאה? מכירות בטפטופים.
היבואן ה"קטן" הטוב ביותר שראיתי אלה "ליגל", שעושים מאמצים מטורפים כדי להעמיד מערך מכירות ברמה של הגדולים ושירותי מוסך ראויים. מבחינת אספקת חלפים, הם מחזיקים את המינימום, והמחירים בערך כפולים מחו"ל (שזה לגיטימי בשוק המעוות שלנו, אבל בגלל שמלכתחילה מדובר בחלפים יקרים - זאת מכה קשה בכיס). חלק שלא נמצא במלאי הם מתחייבים לספק תוך 10 ימים, שזה יפה - ועדיין זה לא תחליף למחסן חלפים גדול שיש בו את רוב החלפים שיכולים להידרש לאופנוע מסויים.
אם נשווה את החוויות האלה לתקופה שבה הייתי בעלים של בנדיט 1200, ומדי פעם רכשתי חלקים במחסן של אבניר כשלא היה לי זמן לחכות למשלוח מחו"ל - זה הבדל של שמיים וארץ. אין זמן לחכות? מגיע למחסן, סבירות גבוהה שהחלק במלאי. לעיתים אפילו המחיר הגיוני לגמרי.
אסכם כך: ככל שאנחנו נהיים פחות דומים לקובה, הגיל הממוצע של הכלים יורד וכמות הכלים שנמכרים מדגם מסויים משפיעה ישירות על סחירותו העתידית - כך יש פחות הצדקה לקיומם של יבואנים קטנים.
מי שרוצה בכ"ז לחסוך כמה פרוטות או להביא דגם אקזוטי - שיעשה את זה ביבוא מקביל. בתחום הרכב יש היום מספיק עסקים שנותנים את השירות הזה.אז אתה אומר שאבניר ומטרו יחזיקו את כל השוק זה דבר טוב?
נכון. גם אני קראתי את זה. מצטער, אבל לנסוע מחיפה למוסך בכרמיאל זה לא הגיוני. לשם השווה - יש 2 מוסכים שמטפלים בהונדה במרחק של 5קמ.
ואם מוסך בכרמיאל לא מוצא חן בעיני מסיבה כלשהי?
מיבואן קטן אפשר לקנות רק צעצוע לסוף שבוע שתטפל בו לבד.
אז אתה אומר שאבניר ומטרו יחזיקו את כל השוק זה דבר טוב?
יש יותר מ-2 יבואנים ״גדולים״. וזה שוק די קטן.
בגדול לא נכנסתי לפרטים, (והאמת, גם לא קראתי את המגילה שלך), אבל כיוונתי למה שדרזנר כתב.
המגמה היא שמטרו, עופראבניר, ודלב יהיו היחידים. וזה לדעתי לא טוב.
בגדול לא נכנסתי לפרטים, (והאמת, גם לא קראתי את המגילה שלך), אבל כיוונתי למה שדרזנר כתב.
המגמה היא שמטרו, עופראבניר, ודלב יהיו היחידים. וזה לדעתי לא טוב.
ישארו גם הבינוניים - ליגל, אלבר, היבואן של MV (לבוטיק חוקים משלו) ואיך שקוראים לו היבואן של בנלי.
לאור זה שה"קטנים" לא מצליחים להתחרות בהם (ורואים את זה נפלא בטבלת המכירות) - זה גם ככה המצב בפועל.
כל אלה שבוכים כאן, בסוף הולכים וקונים אופנוע מאחד היבואנים הגדולים - משיקולי תמחור (אצל הקטנים תמיד יקר יותר), אמינות הכלי (מה לעשות שהיפאנים אצל הגדולים עוד משנות ה-90, ואולי בגלל זה הם הפכו לגדולים - כי הם הביאו את המוצר שהכי הרבה אנשים רוצים לקנות), ירידת ערך עתידית וזמינות השירות והחלפים.
אז חלאס לבכות, אם אתם בסופו של יום מצביעים ליבואנים הגדולים עם הארנק.
זה קיצור של המגילה שהייתה ארוכה מדי.
האמנם? האם הם באמת ישארו? לפי המגמה הנוכחית לא בטוח בכלל. אולי ליגל, וגם זה אף אחד לא מבטיח.
אגב אלבר. מה הם מייבאים היום?
Dresdner
13-02-2021, 16:47
ישארו גם הבינוניים - ליגל, אלבר, היבואן של MV (לבוטיק חוקים משלו) ואיך שקוראים לו היבואן של בנלי.
לאור זה שה"קטנים" לא מצליחים להתחרות בהם (ורואים את זה נפלא בטבלת המכירות) - זה גם ככה המצב בפועל.
כל אלה שבוכים כאן, בסוף הולכים וקונים אופנוע מאחד היבואנים הגדולים - משיקולי תמחור (אצל הקטנים תמיד יקר יותר), אמינות הכלי (מה לעשות שהיפאנים אצל הגדולים עוד משנות ה-90, ואולי בגלל זה הם הפכו לגדולים - כי הם הביאו את המוצר שהכי הרבה אנשים רוצים לקנות), ירידת ערך עתידית וזמינות השירות והחלפים.
אז חלאס לבכות, אם אתם בסופו של יום מצביעים ליבואנים הגדולים עם הארנק.
זה קיצור של המגילה שהייתה ארוכה מדי.אני בוכה על גוגל ועדיין משתמש בשירותים שלהם כי אין הרבה ברירות ואני בהחלט מוכן לשלם על שירות שישמור על הפרטיות שלי.
זה שאנשים קונים במטרו או אבניר זה בגלל ש"הקירות סוגרים עליהם" כל שנה שנתיים עוד מותג עובר אליהם, כרגע זה עוד בסדר יחסית אבל אם המגמה תמשיך זה באמת עומד להיות שוק מאד קטן לקונה.
הייתי אומר שזה קרוב לדואופול אבל יש כאן מישהוא רגיש להגדרות האלו [emoji6]
הסיבה שיבואנים מביאים רק חלק מהדגמים זה כסף. כלומר, אין בזה מספיק רווח. זה לא קונספירציה.
מה גם, חבר שלך נשמע כאילו מישהו מה-״גדולים״ יבוא להרביץ לו. לא, משמעות של ״לא שווה להסתכסך״ - ״הולך להפסיד בתחרות״. במילים אחרות - אין כדאיות כלכלית ביבואן רכב קטן.
בוא נדייק, נגיד שיבואני הונדה מבאים את הלחם והחמאה של הדגמים הנמכרים, אבל יש דגמים שהם לא רוצים להביא מהשיקולים שלהם,
אם היה יבוא מקביל הרי שאפשר היה להביא גם דגמי נישה של הונדה שלא מגיעים ביבוא הרגיל, היבואן הגדול לא נפגע יבואן הנישה מרוויח
קצת שוק הקונים מרוויח בגדול.
אבל כשיבואן אומר לך אני לא מתעסק עם... כי לא שווה לי להסתכסך איתם זה לא אומר שזה לא משתלם לו או אין שם נישה רווחית, זה אומר
שהקרטל פועל כמו מאפיה, ואף אחד לא רוצה להסתכסך עם המאפיה, ככה ביבוא אופנועים, ככה ביבוא צמיגים, הכרישים מחסלים את הדגה.
נניח שאתה רוצה להיות יבואן עצמאי, יגיע אילך לקוח ייתן מקדמה ואתה תייבא לו אופנוע חדש תדאג לניירת, רישוי ותשחרר את הלקוח לכביש
מבחינה חוקית זה מותר, בשיח עם אנשים בתחום זה משתלם מכמות מסוימת לא גבוהה במיוחד, ללקוח זה יוצא קצת יותר זול. אז בעצם למה
זה לא קורה? בדיוק מאותה סיבה. הכרישים לא רוצים שיקומו פה מתחרים.
עכשיו לשוס הגדול, כשיש חברה שמייבאת כמות אדירה של מותגים תחת אותו יבואן והן מחזיקים אחוז ענק מהשוק הדו גלגלי, החברה יכולה
לעשות כל מה שהיא רוצה, חוקי ולא חוקית...מכיר חברה כזו?
לא מבין את הלך הרוח פה.
יבוא אופנועים - זה עסק שדורש גב כלכלי חזק. יבואן קטן מתקשה להשקיע את הסכומים הנדרשים להקמת מערך מכירות ושירות ראוי, או כדי לתמחר את הכלים באופן תחרותי ולדור
.
פה בדיוק העניין אנחנו מקבלים את העיוות כמובן מאליו וכמשהו שצריך לחיות איתו, צמיג של 100 אירו ב-1700 סבבה לגמרי, אופנוע עממי במחיר
פרימיום זה מה יש....כי הישראלים לא פראיירים...מה פתאום, אנחנו פראיירים?
האמנם? האם הם באמת ישארו? לפי המגמה הנוכחית לא בטוח בכלל. אולי ליגל, וגם זה אף אחד לא מבטיח.
אגב אלבר. מה הם מייבאים היום?
מייבאים הרלי, מוכרים מעל 200 אופנועים (יקרים) בשנה.
פה בדיוק העניין אנחנו מקבלים את העיוות כמובן מאליו וכמשהו שצריך לחיות איתו, צמיג של 100 אירו ב-1700 סבבה לגמרי, אופנוע עממי במחיר
פרימיום זה מה יש....כי הישראלים לא פראיירים...מה פתאום, אנחנו פראיירים?
איפה העיוות? במיסוי? זה לא ליבואנים. זה למדינה.
בוא נדייק כדי שתהיה אפשרות לנהל דיון רציני ולא לזרוק לאוויר סיסמאות ריקות מתוכן על יוקר המחיה.
אם היה יבוא מקביל הרי שאפשר היה להביא גם דגמי נישה של הונדה שלא מגיעים ביבוא הרגיל, היבואן הגדול לא נפגע יבואן הנישה מרוויח
קצת שוק הקונים מרוויח בגדול.
מסבירים לך שזה לא עובד ככה. זה שוק מאוד קטן ולכן כמות המכירות שתעשה אותו יבואן מקבילי לא מצדיקה את קיומו. לכן זה לא קיים.
אבל כשיבואן אומר לך אני לא מתעסק עם... כי לא שווה לי להסתכסך איתם זה לא אומר שזה לא משתלם לו או אין שם נישה רווחית, זה אומר
שהקרטל פועל כמו מאפיה, ואף אחד לא רוצה להסתכסך עם המאפיה,
בולשיט. על תשווה סיכון כלכלי וסחיטה באיומים. גם: קרטל זה לא מאפיה, למרות ששניהם עוברים על החוק.
יצא לי לנצל "לרעה" יבוא מקביל מתחום האודיו. מסתבר שקם לו יבואן מקביל לציוד אודיו לסרטים לבית של חברה מסוימת (תכלס אני לא יודע אם הוא עדיין קיים אאבל אני בספק). ליבואן הזה היו החסרונות של אחריות לא ברורה מלאי מצומצם (נראה לי יותר הדמים שנחשבים יוקרתיים יותר) ועוד כל השתיקים הרגילים של יבואן קטן אבל מה שכן היה לו מחיר טוב מאוד. הדבר לא מצא חן בעייני היבואן הגדול שחתך את המחירים עוד יותר (ולפיכך "הניצול הרע" שלי) כדאי שהמקביל יעוף. אני מניח שזו הסיבה שאף אחד לא רוצה לריב עם יבואן גדול, בשוק קטן אין מקום להרבה שורדים ואתה צריך גב ענק כדאי לשרוד את המלחמה עד אשר זה ישתלם כלכלית.
או לחילופים אתה יכול לעשות מה שעידן טלקום עשו, הבן-אדם שעמד מאחורי החברה הזו גאון והבן אדם שאחראי בצד הממשלתי טיפש.
YaronNahum
14-02-2021, 08:28
מייבאים הרלי, מוכרים מעל 200 אופנועים (יקרים) בשנה.אלבר (שזאת חברה גדולה ) מייבאים גם את דיאלים , ובקרוב גם טרימוף ??,
חוץ מזה מאיר (חברה ממש לא קטנה) מייבאים את הונדה ודלק מוטורס (עוד חברה לא קטנה) מייבאים BMW
Sent from my Nokia
מסבירים לך שזה לא עובד ככה. זה שוק מאוד קטן ולכן כמות המכירות שתעשה אותו יבואן מקבילי לא מצדיקה את קיומו. לכן זה לא קיים.
בולשיט. על תשווה סיכון כלכלי וסחיטה באיומים. גם: קרטל זה לא מאפיה, למרות ששניהם עוברים על החוק.
אני שמח שאתה מסביר לי, אבל אני לא מסביר אני מצטט יבואן קטן שמספר לך מה המציאות, משתלם לו כלכלית להביא כל אופנוע לארץ
ולמכור אותו ברווח קטן, הוא לא משחק בסכומים גדולים מאד אבל בפריסה שלו הוא יכול להסתדר עם רווח קטן יותר. (יש אנשים שיעשו
עבורך ועבור עמלה יבוא של אופנוע חדש מחו"ל ועדיין ירוויחו).
נתח הרוויחים אצל היבואנים הגדולים הוא גבוה ושלא ימכרו לך סיפורים כמו עם הצמיגים, המיסוי והתשלומים הם רע הכרחי כרגע, אבל
הקופון על כל אופנוע הוא גדול, בתחילת שנת דגם הרווח גבוה והמחיר מצטמצם (גם אם זה מתחת לשולחן או ב-"מתנות" אחרות) ככל
שמתקרבים לסוף השנה ואחריה, אתה חושב שהיבואן מפסיד על אופנוע "במבצע"?
מחיר האופנוע לך וליבואן שונה לחלוטין היבואן מחשב את כלל האופנועים שהביא ועושה מחיר ממוצע היינו אופנוע שנמכר כדגם חדש
בתחילת השנה ב-120 ואותו אופנוע בסוף השנה שנמכר ב-100 סך המכירות חלקי כמות האופנועים תפחית את העלויות ותישאר עם הרווח.
עכשיו היבואן הקטן ישמח להביא כמות קטנה של אופנועים שלדעת היבואן הגדול לא משתלם למכור או מתחרה בדגמים אחרים שלהם או כל
שיקול אחר, בתמורה לרווח, כי יש לו כבר את כל הרישיונות הנדרשים הוא בקי בתהליך ובעצם רק צריך להזרים אופנועים, כאן היבואן הגדול
לוחץ חזק על הבלם בכל מיני שיטות, אבל אל תאמין לי תברר בעצמך, אגב תשאל את המסטר מה קרה לו כשניסה להביא צמיגים לאופנועים ביבוא
מקביל...
וואו. אתה חוזר על כל כך הרבה מיתוסים וחצי אמיתות, שקשה לבחור מאיפה להתחיל.
אני שמח שאתה מסביר לי, אבל אני לא מסביר אני מצטט יבואן קטן שמספר לך מה המציאות, משתלם לו כלכלית להביא כל אופנוע לארץ
ולמכור אותו ברווח קטן, הוא לא משחק בסכומים גדולים מאד אבל בפריסה שלו הוא יכול להסתדר עם רווח קטן יותר.
זאת פנטזיה לא מבוססת במקרה הטוב ושקר גס במקרה הרע. אותו "יבואן הקטן" לא עושה את לא בגלל שהוא מפחד על חייו. אף אחד לא הולך לשרוף לו חנות. זה יותר פשוט - אין אפשרות להחזיק חנות (של כל דבר!) כאשר גם נפח נמוך וגם שוליי רווח נמוכים.
נתח הרוויחים אצל היבואנים הגדולים הוא גבוה
% רווח חייב להיות גבוהה כי נפח מכירות נמוך. אופנועים זה בכללי שוק קטן, ביחס לשאר תחומי רכב.
ככל שמתקרבים לסוף השנה ואחריה, אתה חושב שהיבואן מפסיד על אופנוע "במבצע"?
הוא מרוויח פחות, ואם לא ימכור - יפסיד. למה אתה חושב שעושים אותם מבצעים?
עכשיו היבואן הקטן ישמח להביא כמות קטנה של אופנועים שלדעת היבואן הגדול לא משתלם למכור או מתחרה בדגמים אחרים שלהם או כל
שיקול אחר, בתמורה לרווח, כי יש לו כבר את כל הרישיונות הנדרשים הוא בקי בתהליך ובעצם רק צריך להזרים אופנועים, כאן היבואן הגדול
לוחץ חזק על הבלם בכל מיני שיטות
עוד פנטזיה. אתה צריך היתר ייבאו לכל דגם. עצם חוסר הידיעה של עובדה זאת מדגים עד כמה אין לך מושג.
אגב תשאל את המסטר מה קרה לו כשניסה להביא צמיגים לאופנועים ביבוא מקביל...
אם הוא יכול לענות אז אני מניח ששום דבר איום ונורא לא קרה לו. הוא לא הצליח? זה קורה לאלפי עסקים בכל התחומים. המתחרים שיחקו "לא יפה"? - קורה בכל יום ובכל תחום. תנסה לפתוח דוחן פלאפל ותגלה שגם זה לא פשוט.
אאלט יש חוק שקבוע שאם אתה מייבא כלי חדש (כעסק) צריך לדאוג לחלפים עד 7 שנים ממועד הייבוא.
לא כל הקטנים מסוגלים להעמיד מחסן שכזה או להשקיע סכום שכזה בהתחלה, זה לא רק להביא כלי וגמרנו כשמדובר בחדש ופה היתרון של הגדולות שיש גב כלכלי או מקום.
לגיטימי שחברה בתנופה (רויאל) תרצה יבואן שיש לו את הגב להשקעה עכשיו ולא יבואן קטן שמתקשה, אחרי הכול בכל העולם נפגעו מהמצב וצריך לצאת כמה שיותר מהר ויותר מכירות = יותר צמיחה. להערכתי אם לא הקורונה לא היה נעשה המחטף הזה אבל גם לא סגור היחסים של בג'אג' ורויאל בהודו אבל זה שכבר דלב מייבאת משם כלים בהחלט עוזר להם יותר להביא ולהפיץ את המותג. לא סגור באם המחיר יירד, אולי דווקא יעלה כדי לייצג "יוקרה" וכי אין ברירה אחרת.
כיבואן אופנועים לשעבר אני יכול לאשר את מה שהשושנים כתב.
אאלט יש חוק שקבוע שאם אתה מייבא כלי חדש (כעסק) צריך לדאוג לחלפים עד 7 שנים ממועד הייבוא.
לא כל הקטנים מסוגלים להעמיד מחסן שכזה או להשקיע סכום שכזה בהתחלה, זה לא רק להביא כלי וגמרנו כשמדובר בחדש ופה היתרון של הגדולות שיש גב כלכלי או מקום.
לגיטימי שחברה בתנופה (רויאל) תרצה יבואן שיש לו את הגב להשקעה עכשיו ולא יבואן קטן שמתקשה, אחרי הכול בכל העולם נפגעו מהמצב וצריך לצאת כמה שיותר מהר ויותר מכירות = יותר צמיחה. להערכתי אם לא הקורונה לא היה נעשה המחטף הזה אבל גם לא סגור היחסים של בג'אג' ורויאל בהודו אבל זה שכבר דלב מייבאת משם כלים בהחלט עוזר להם יותר להביא ולהפיץ את המותג. לא סגור באם המחיר יירד, אולי דווקא יעלה כדי לייצג "יוקרה" וכי אין ברירה אחרת.
כל המגיבים שאינם מכירים את התחום מבפנים הגיבו על סמך ידע חלקי או שגוי, אני לא אכנס או אנסה לתקן ואני לא מדבר על פי תחושות או השערות.
כל אחד יכול להביא אופנוע חדש בייבוא עצמי על פי כל הכללים.
ליבואנים רשמיים זה יהיה יותר קל.
אם יש לך מערך הובלות פרוס בחו"ל או גישה למערך כזה אתה מוזיל עלויות ובירוקרטיה.
הסיבה שיבואנים קטנים לא מביאים דגמים שיש להם יבואן רשמי בארץ ביבוא מגביל זה לא שאי אפשר אלה בגלל חסמים שמציבים היבואנים תחת הכותרת
בלעדיות.
מי שסובל בעצם זה הקונים כי אין תחרות אמתית. אגב בארץ המושג של דילר פרטי אינו קיים.
בארץ אוטופית, נניח שיבואן סברה אינה רוצה להביא את דגם הכרמל ספורט TT קופה מסיבותיו הוא אבל דילר אחר מוכן לקחת את הסיכון ולהביא הוא
יכול להביא לסוכנות שלו את הדגם ולמכור. בארץ לא.
בארץ גם בכל פעם שהיה ניסיון להקים יבוא מקביל של דגמים המשויכים ליבואנים הגדולים נתקלו כולם בחסמים של בעלי אינטרס ובירוקרטיה מכוונת
של "בעלי עניין".
השלל (להל"ן הקונים) מחולק בין היבואנים הגדולים ועל פי האינטרסים שלהם.
מי שחושב שמדובר בשוק חופשי ונקי מאינטרסים, והמחירים הם רק תוצאה של מיסוי ועלויות שיחשוב שוב.
חשבתם על זה למה חייבים סוכנויות מכירה מפוארות ולא מאמצים לפחות חלקית את שיטת הקניות און ליין?
נניח שאני יבואן קטן ששכרתי מחסן ענק בדימונה ואני מביא עד 100 כלים בעלי שוק טוב של כמה יצרנים שונים מובילים
כולל דגמי נישה בהזמנה מראש, מתחייב על 3 חודשים המתנה, האיסוף יהיה מהמחסן שלי בלי קפה ומאפה ובלי פרסום
צמצום הוצאות שלי למינימום אפשרי, בתמורה להפחתת המחיר ללקוח, ואציע את האופנועים פחות מהמחיר של היבואן,
כמה לדעתכם יתאמצו לקנות אצלי?
מי משלם על אולמות התצוגה במרכז ת"א, פרסומים, קפה ללקוחות וכד ומי מפחד בדיוק מהסרט הזה?
החוק שמסדיר פעילות יבואן רכב קיים בדיק כדי למנוע קיום של האפר עם מחסן בדימונה שנעלם שבוע אחרי מכירה. חוק דורש ממך לא רק מחסן בדימונ, אלא גם מוסך ומחסן חלפים. חוק דורש בדיקת תקינה ואישור אל כל דגם.
תבין, יש עסקים שאי אפשר (או מאוד קשה) לעשות ״בקטן״.
נ. ב. אין כל צורך במחסן בדימונה - רכב מחכה לקונה בנמל, ולא עובר מכס עד שמישהו קונה אותו. אז בעצם אתה אפילו לא צריך מחסן, מספיק ספסל בפארק למשרד וטלפון.
lokimonster
17-02-2021, 08:48
אם ישחררו את הרסן ויאפשרו לנו לקפוץ לשכנים ולרכוש שם מה שבא לנו ללא קשר לשנה מודל או יד או להזמין חלפים ללא הסבל שאנו עוברים כרגע אני מהמר שהיבואנים יצטרכו להתאים את עצמם למצב הקיים שיש סוכן שישמח למכור לנו בירדן מצריים או סעודיה מי יודע אולי מתי שהוא סורייה ולבנון ואז כבר אפשר לחזור ברכיבה מאירופה.
אבל כרגע מי שדופק אותנו זו רק המדינה שמגינה על האינטרס של היבואן הישראלי שמציבה חסמים באמתלות שונות.
אם ישחררו את הרסן ויאפשרו לנו לקפוץ לשכנים ולרכוש שם מה שבא לנו ללא קשר לשנה מודל או יד או להזמין חלפים ללא הסבל שאנו עוברים כרגע אני מהמר שהיבואנים יצטרכו להתאים את עצמם למצב הקיים שיש סוכן שישמח למכור לנו בירדן מצריים או סעודיה מי יודע אולי מתי שהוא סורייה ולבנון ואז כבר אפשר לחזור ברכיבה מאירופה.
אבל כרגע מי שדופק אותנו זו רק המדינה שמגינה על האינטרס של היבואן הישראלי שמציבה חסמים באמתלות שונות.
קפריסין בטווח יריקה
החוק שמסדיר פעילות יבואן רכב קיים בדיק כדי למנוע קיום של האפר עם מחסן בדימונה שנעלם שבוע אחרי מכירה. חוק דורש ממך לא רק מחסן בדימונ, אלא גם מוסך ומחסן חלפים. חוק דורש בדיקת תקינה ואישור אל כל דגם.
תבין, יש עסקים שאי אפשר (או מאוד קשה) לעשות ״בקטן״.
נ. ב. אין כל צורך במחסן בדימונה - רכב מחכה לקונה בנמל, ולא עובר מכס עד שמישהו קונה אותו. אז בעצם אתה אפילו לא צריך מחסן, מספיק ספסל בפארק למשרד וטלפון.
נכון אבל אם קיים כבר יבואן רשמי, ויבוא פרטי מותר על פי חוק, ולכן יזם כזה יכול להביא (אם לא ישימו לו רגל)
כל אופנוע שיבחר (יש חברות שכבר עושות את זה בשקט) וימכור אותו במחירים מתחרים תקינה כבר קיימת.
אם ישחררו את הרסן ויאפשרו לנו לקפוץ לשכנים ולרכוש שם מה שבא לנו ללא קשר לשנה מודל או ...
ה-"רסן" האמיתי שקיים בחוק זה איסור ייבוא רכבים וחלפים משומשים.
(יש חברות שכבר עושות את זה בשקט) וימכור אותו במחירים מתחרים תקינה כבר קיימת.
דוגמא אחת יש?
lokimonster
17-02-2021, 09:46
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3893852&utm_source=m.calcalist.co.il&utm_medium=social&utm_term=3893852&utm_campaign=whatsapp
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
moonshield
17-02-2021, 09:47
דוגמא אחת יש?ברכבים זה קיים כבר, בעיקר בנישת הרכבי פאר. אתה יכול להיכנס לסוכנות פרטית שמייבאת דגמים של יצרניות שונות, ולקנות רכב פאר בהתאם לעומק הכיס שלך. לסוכנות כזו אין מוסכים משלה או ייבוא של חלקי חילוף
ברכבים זה קיים כבר, בעיקר בנישת הרכבי פאר. אתה יכול להיכנס לסוכנות פרטית שמייבאת דגמים של יצרניות שונות, ולקנות רכב פאר בהתאם לעומק הכיס שלך. לסוכנות כזו אין מוסכים משלה או ייבוא של חלקי חילוף
אתה מבין למה זה נועד לרכבי פאר/אספנות או במילים אחרות עסקאות עם שולי רווח גבוהה?
דוגמא אחת יש?
http://ushopsmotors.co.il/
http://ushopsmotors.co.il/
זה דוגמא למחירים תחרותיים? רכבי ספורט ואספנות? יש לך את זה ביותר מנותק?
זה דוגמא למחירים תחרותיים? רכבי ספורט ואספנות? יש לך את זה ביותר מנותק?
שוב אתה נתפס לקטן, תסתכל בראיה כוללת, ניתן להביא כל רכב/אופנוע שעומד בכללי היבוא.
עכשיו החברות האלה הפכו את זה לעסק.
אפשר באותה הדרך להתחיל יבוא מקביל לאופנועים בלי להיות מחויב למותג אחד, עם קשרים
נכונים עם יבואן מקביל בחו"ל זה יכול להוזיל משמעותית את המחיר "על הכביש" פה בארץ.
ישנו בחור מוכר במועדון שמביא כל שנתיים BMW 1250 חדש מהסוכנות במינכן, הוא מטייל איתו
כשבוע שם וחוזר איתו כיבוא אישי, בכל פעם כזו הוא חוסך את מחיר הטיול והזיווד וכ-15K ש"ח.
סה"כ יותר 25K ש"ח לקנייה. נכון שהמחיר ההתחלתי גבוה לך, אבל מי שמתעתד לקנות בימר חדש
מהחברה למה לא לעשות את זה ככה?
אתה מבין שכל היבואנים הגדולים כאלה ששולטים ביותר מ-25% מהשוק הדו"ג בארץ לא רוצים שתכיר
את זה ולא יתנו לאיש לפתוח יבוא מקביל.
אין ספק שכאשר מדובר בכלי בודד לשימוש עצמי אפשרי שהעלות קנייה תהיה יותר זולה בדרכים אחרות מאשר הקנייה הישרה דרך היבואן הרשמי בארץ, הבעיה מתחילה כאשר מדובר בחלפים\אחריות.
כבר נתקלתי ביבואן אביזרים גדול שלא מכר חלקים לקסדות שהוזמנו דרך איביי מהסיבה שהוא מחוייב לתת שירות קודם לאלו שרכשו דרכו ולא להגיע למצב שקונה מגיע להחליף חלק ואין במלאי. לא ניכנס באם הסיבה מוצדקת או לא אבל מספיק להכיר את מטרו כדי לדעת שגם יבואן גדול לא מחזיק את כל החלפים במלאי לכלים שהוא מייבא.
האם האחריות היא כלל עולמית בקניית כלי חדש מחו"ל והבאתו לארץ? האם היבואנים הגדולים מונעים טיפול\חלפים בכלים חדשים שלא מיובאים דרכם?
כל עוד אין בעיה מבחינת אחריות וטיפולים\חלפים - שכל אחד יביא איך שהכי מתאים לו. משער שאם היה קל להזמין כל דגם עצמאית היבואנים היו מתבכיינים שזה פוגע להם בהכנסות והם יאלצו לפטר מלא עובדים ובלה בלה בלה עצוב מאוד כאילו לא עשו מספיק כסף גם ככה.
כרגע הדילים הם יבואן מול חברה, חברה רוצה למכור לא מעניין אותה לרוב איך, יבואן רוצה להרוויח לרוב לא מעניין איך אז המשחק הוא מי יזמין ממני הכי הרבה\ האם יש לי שוק,
אם מגיע יבואן אחר שיכול לעמוד בנפח גדול יותר החברה לרוב תסגור איתו.
שמעתי בעבר על דיל התחייבות להזמנת כלים בגינו מותג מסויים החליף ידיים, השמועה מספרת שיש מספר לא מובטל של כלים חדשים שמחכים לקונים בחניוני איחסון וזה לא מפריע למחזיק הנוכחי. את החברה אגב זה לא מעניין כי העיקר שהזמינו ממנה X כלים בשנה.
אולי בעתיד נשוחרר מכל זה ונוכל להזמין בקלות ישירות מהחברה בחול ונאסוף אצל היבואן בארץ...אבל עד אז היבואנים הגדולים יצטרכו "להצדיק" את "הקפה, המאפה והאולם היפה" ולכן גם נשלם יותר.
אגב אפשר גם לעשות ניסוי פשוט, אאלט מחיר הכלים כחדש לפני שנה היה 33K להימלאיין ו 48K ל650ים, נחכה לראות בכמה דלב ימכרו אותם כשיתחילו להביא.
(אני מעריך קפיצה של 3-5K להימלאיין ו 5-8K ל 650ים)
אין ספק שכאשר מדובר בכלי בודד לשימוש עצמי אפשרי שהעלות קנייה תהיה יותר זולה בדרכים אחרות מאשר הקנייה הישרה דרך היבואן הרשמי בארץ, הבעיה מתחילה כאשר מדובר בחלפים\אחריות.
כבר נתקלתי ביבואן אביזרים גדול שלא מכר חלקים לקסדות שהוזמנו דרך איביי מהסיבה שהוא מחוייב לתת שירות קודם לאלו שרכשו דרכו ולא להגיע למצב שקונה מגיע להחליף חלק ואין במלאי. לא ניכנס באם הסיבה מוצדקת או לא אבל מספיק להכיר את מטרו כדי לדעת שגם יבואן גדול לא מחזיק את כל החלפים במלאי לכלים שהוא מייבא.
האם האחריות היא כלל עולמית בקניית כלי חדש מחו"ל והבאתו לארץ? האם היבואנים הגדולים מונעים טיפול\חלפים בכלים חדשים שלא מיובאים דרכם?
כל עוד אין בעיה מבחינת אחריות וטיפולים\חלפים - שכל אחד יביא איך שהכי מתאים לו. משער שאם היה קל להזמין כל דגם עצמאית היבואנים היו מתבכיינים שזה פוגע להם בהכנסות והם יאלצו לפטר מלא עובדים ובלה בלה בלה עצוב מאוד כאילו לא עשו מספיק כסף גם ככה.
כרגע הדילים הם יבואן מול חברה, חברה רוצה למכור לא מעניין אותה לרוב איך, יבואן רוצה להרוויח לרוב לא מעניין איך אז המשחק הוא מי יזמין ממני הכי הרבה\ האם יש לי שוק,
אם מגיע יבואן אחר שיכול לעמוד בנפח גדול יותר החברה לרוב תסגור איתו.
שמעתי בעבר על דיל התחייבות להזמנת כלים בגינו מותג מסויים החליף ידיים, השמועה מספרת שיש מספר לא מובטל של כלים חדשים שמחכים לקונים בחניוני איחסון וזה לא מפריע למחזיק הנוכחי. את החברה אגב זה לא מעניין כי העיקר שהזמינו ממנה X כלים בשנה.
אולי בעתיד נשוחרר מכל זה ונוכל להזמין בקלות ישירות מהחברה בחול ונאסוף אצל היבואן בארץ...אבל עד אז היבואנים הגדולים יצטרכו "להצדיק" את "הקפה, המאפה והאולם היפה" ולכן גם נשלם יותר.
אגב אפשר גם לעשות ניסוי פשוט, אאלט מחיר הכלים כחדש לפני שנה היה 33K להימלאיין ו 48K ל650ים, נחכה לראות בכמה דלב ימכרו אותם כשיתחילו להביא.
(אני מעריך קפיצה של 3-5K להימלאיין ו 5-8K ל 650ים)
מצוין שלא יתנו שירות לכלים ביבוא אישי, אני מכיר עשרות מוסכים שיקפצו על המציאה ויתנו שירות
רוב הכלים בין כה וכה לא מטופלים במוסכי היבואן (ע.ע ההצלחה של המוסך המקביל של הבימר).
את רוב החלקים לאופנוע שלי אני מביא מחו"ל כעשר דקות לוקחת ההזמנה וחיסכון של 70% ממחיר החברה.
מוסך הבית שמח לעשות את הטיפול ולקבל שעת עבודה, אני משתדל להגיע בזמנים החלשים של המוסך ואז
כולם מרוויחים.
אז מה קורה?
אני מפרנס את כולם חוץ מאשר את העובדים בארץ, דואר שילוח אנשים בחו"ל, כי פה בארץ למישהו עלה קצת
שתן לראש.
זה הצליח עם ביגוד האופנועים והקסדות, זה הצליח בתחומים אחרים של יבוא מקביל, עכשיו האינטרס של כולם חוץ
מהיבואנים הגדולים שזה יצליח גם כאן.
https://www.youtube.com/watch?v=p6qXM_N34TI
מעניין, אם כי לא ציין את הדבר הכי חשוב #כמהזמןלוקחלכווןשסתומים
ישנו בחור מוכר במועדון שמביא כל שנתיים BMW 1250 חדש מהסוכנות במינכן, הוא מטייל איתו
כשבוע שם וחוזר איתו כיבוא אישי, בכל פעם כזו הוא חוסך את מחיר הטיול והזיווד וכ-15K ש"ח.
סה"כ יותר 25K ש"ח לקנייה. נכון שהמחיר ההתחלתי גבוה לך, אבל מי שמתעתד לקנות בימר חדש
אתה מבין שכל היבואנים הגדולים כאלה ששולטים ביותר מ-25% מהשוק הדו"ג בארץ לא רוצים שתכיר
את זה ולא יתנו לאיש לפתוח יבוא מקביל.
חוזר איתו על אותה ספינה / מטוס? איך זה מתבצע?
חבל שאין שלום עם לבנון, היה אפשר לעשות אחלה טיולי ייבוא יבשתיים.
אפשר באותה הדרך להתחיל יבוא מקביל לאופנועים בלי להיות מחויב למותג אחד, עם קשרים
נכונים עם יבואן מקביל בחו"ל זה יכול להוזיל משמעותית את המחיר "על הכביש" פה בארץ.
שוב פעם אתה נתפס באותה פנטזיה שיבוא אישי מוזיל את המחיר. ההפך - יבוא אישי זה עסק יקר מאוד, ונועד לאלה שרוצים כלי מויחד. ראה פרסומת שאתה בעצמך שלחת.
דוגמא חסרת משמעות - כלי יקר מאוד, המון התעסקות ובירוקרטיה. אתה יודע, זמן שלי גם לא בחינם.
ואחרי הכל אתה מדבר על הנחה של 17% (25 מתוך 150) גם אם אני מאמין למספרים שלך. אם תקנה יד שניה - תחסוך יותר.
lokimonster
17-02-2021, 13:29
למה ייבוא אישי יקר?
זה הצליח עם ביגוד האופנועים והקסדות, זה הצליח בתחומים אחרים של יבוא מקביל, עכשיו האינטרס של כולם חוץ
יבוא מקביל לטויוטה קורולה כבר יש? או גם פה זה קונספירציה כלשהי?
למה ייבוא אישי יקר?
למב לשאול כאן? שאל מי שעושה את זה http://ushopsmotors.co.il/
lokimonster
17-02-2021, 14:52
XLIB נתת את התשובה
זה נקרא פערי תיווך או נתח רווחים או חזירות או כל שם שצץ בפורומים השונים במהלך 47 שנות קיומי.
דרזדנר יכול לקפוץ לדילר הסמוך ואם לא מוצא חן בעיניו או הוא רוצה כלי משומש בן7 שנים שלוש ימים ושבע שעות אז לקפוץ למדינה סמוכה ולרכוש לו כל אופנוע שנראה לו מכל שנה או דגם ולחזור חזרה למדינת המוצא ( תקן אותי דרז אם אני טועה כי זו השערה שלי ממהעט שאני מכיר) .
אצלנו לא ממש ניתן לעשות את זה ואחת הסיבות לכך זו הבירוקרטיה הסבוכה בכל הקשור לכלי עד גיל שנתיים וכמובן חוסר אפשרות להביא כלי מיושן (למעט אספנות).
נניח שהייתי יכול לקפוץ לירדן ולרכוש לי אופנוע לחזור לגשר שי'ח חוסיין לעצור אצל פקיד הנשך המדינתי לשלם ולצאת הבייתה אני מניח שהיתי רוכש שם אופנוע ולא בארץ הקודש.
כמובן שהתחרות הייתה מאלצת את היבואנים המקומיים להתאים את עצמם למצב ומפחית את הצורך שלי במתווכים דוגמת הישור שהנחת.
Dresdner
17-02-2021, 15:49
XLIB נתת את התשובה
זה נקרא פערי תיווך או נתח רווחים או חזירות או כל שם שצץ בפורומים השונים במהלך 47 שנות קיומי.
דרזדנר יכול לקפוץ לדילר הסמוך ואם לא מוצא חן בעיניו או הוא רוצה כלי משומש בן7 שנים שלוש ימים ושבע שעות אז לקפוץ למדינה סמוכה ולרכוש לו כל אופנוע שנראה לו מכל שנה או דגם ולחזור חזרה למדינת המוצא ( תקן אותי דרז אם אני טועה כי זו השערה שלי ממהעט שאני מכיר) .
אצלנו לא ממש ניתן לעשות את זה ואחת הסיבות לכך זו הבירוקרטיה הסבוכה בכל הקשור לכלי עד גיל שנתיים וכמובן חוסר אפשרות להביא כלי מיושן (למעט אספנות).
נניח שהייתי יכול לקפוץ לירדן ולרכוש לי אופנוע לחזור לגשר שי'ח חוסיין לעצור אצל פקיד הנשך המדינתי לשלם ולצאת הבייתה אני מניח שהיתי רוכש שם אופנוע ולא בארץ הקודש.
כמובן שהתחרות הייתה מאלצת את היבואנים המקומיים להתאים את עצמם למצב ומפחית את הצורך שלי במתווכים דוגמת הישור שהנחת.לא רק זה, יש למשל ליד הבית שלי מוסך קטן ומשפחתי שבנוסף למוסך הם מביאים רכבים חדשים שקנו במדינה אחרת והם מוכרים אותם במחירים נמוכים יותר, זה ביזנס מאד גדול בגרמניה.
קניתי פעם סקודה יטי ב16k בזמן שהדילר רצה כמעט 22k, ההבדל היחיד היה שבספר ברכב החתימה של הדילר הייתה סקודה פולין.
בגרמניה אין יבואנים אלה החברות עצמם מוכרות(אולי קצת שונה עם היפנים לא יודע) ככה שאין מטרו שמאגד קבוצה גדולה של מותגים אבל כן יש דילר שמוכר כמה מותגים.
הדילרים קונים את האופנועים שיש להם בסטוק והמחיר שונה מדילר לדילר כי כל אחד עושה את חישוב הרווח שלו
לא רק זה, יש למשל ליד הבית שלי מוסך קטן ומשפחתי שבנוסף למוסך הם מביאים רכבים חדשים שקנו במדינה אחרת והם מוכרים אותם במחירים נמוכים יותר, זה ביזנס מאד גדול בגרמניה.
קניתי פעם סקודה יטי ב16k בזמן שהדילר רצה כמעט 22k, ההבדל היחיד היה שבספר ברכב החתימה של הדילר הייתה סקודה פולין.
בגרמניה אין יבואנים אלה החברות עצמם מוכרות(אולי קצת שונה עם היפנים לא יודע) ככה שאין מטרו שמאגד קבוצה גדולה של מותגים אבל כן יש דילר שמוכר כמה מותגים.
הדילרים קונים את האופנועים שיש להם בסטוק והמחיר שונה מדילר לדילר כי כל אחד עושה את חישוב הרווח שלו
https://memegenerator.net/img/instances/66993680.jpg
בגרמניה אין יבואנים אלה החברות עצמם מוכרות
אבל לא, זה קרטל/מונופול/ממשלה/קונספירציה-אחרת-כלשהי
1. לא
2. כל חברה מוכרת את הדגמים שלה כולם ולא רק מה שמשתלם לה כרגע שלא יתחרה במשהו אחר.
3. כשמותג נלחם במותג וחברה מול חברה המחיר יורד.
4. יש דילרים אז כל דילר מוצא את השיטות שלו להוזיל לעצמו עלויות ולמכור יותר ומי מרוויח?
5. נראה לי שאתה מייצג כאן את היבואנים.
5. נראה לי שאתה מייצג כאן את היבואנים.
בדיון הזה - כן. ואני גם לא רואה בהם סוג של אויב. כשרציתי אופנוע חדש הלכתי לאחד מהם וקניתי. שירות היה בסדר, עמדו בזמנים וענו לטלפון.
כנראה הרוויחו עלי בטרייד אין. שום דבר מפתיע.
Dresdner
17-02-2021, 22:06
אני הסביר קצת יותר טוב כי נראה לי שחיכית להכניס את התגובה הזאת גם אם היא לא קשורה.
היצרנים פותחים חברת בת באירופה חלק בהולנד כי זה מקלט מס וחוץ מפיאג'ו שמאגדת בתוכה כמה מותגים כל חברת בת כזאת מוכרת מותג אחד בלבד, זה ההפך המוחלט ממונפול ושחושבים על זה זה שוק מאד מגוון ומחולק היטב להבדיל משוק הרכב ששם המיזוגים והרכישות הקטינו אותו לכמה חברות ענק בודדות.
מצוין שלא יתנו שירות לכלים ביבוא אישי, אני מכיר עשרות מוסכים שיקפצו על המציאה ויתנו שירות
רוב הכלים בין כה וכה לא מטופלים במוסכי היבואן (ע.ע ההצלחה של המוסך המקביל של הבימר).
את רוב החלקים לאופנוע שלי אני מביא מחו"ל כעשר דקות לוקחת ההזמנה וחיסכון של 70% ממחיר החברה.
מוסך הבית שמח לעשות את הטיפול ולקבל שעת עבודה, אני משתדל להגיע בזמנים החלשים של המוסך ואז
כולם מרוויחים.
אז מה קורה?
אני מפרנס את כולם חוץ מאשר את העובדים בארץ, דואר שילוח אנשים בחו"ל, כי פה בארץ למישהו עלה קצת
שתן לראש.
לטפל אין בעיה כי המוסכים צמאים, הבעיה היא שוב אל מול טיפול בבעיות במסגרת האחריות והאם לחברה אין בעיה עם זה.זה סוג של הימור בנוסף לעבודה שלהרבה אין כוח לכל ה"כאב ראש" של ההזמנות. אישית אני באותו ראש כמוך למרות שהייתי מעדיף שיהיה יותר גב מהחברה כלפי היבואן בארץ שלרוב עושה מה בא לו ושהלקוחות יספגו.
לטפל אין בעיה כי המוסכים צמאים, הבעיה היא שוב אל מול טיפול בבעיות במסגרת האחריות והאם לחברה אין בעיה עם זה.זה סוג של הימור בנוסף לעבודה שלהרבה אין כוח לכל ה"כאב ראש" של ההזמנות. אישית אני באותו ראש כמוך למרות שהייתי מעדיף שיהיה יותר גב מהחברה כלפי היבואן בארץ שלרוב עושה מה בא לו ושהלקוחות יספגו.
הכוונה בגדול היא להוזיל את המחירים בתחרות של שוק חופשי, כמו שקרה במחירי הביגוד והקסדות,
כל מי שהיה בחו"ל הביא איתו במזוודה ציוד, ואחרים פשוט חיפשו הזדמנויות ברשת התחרות גדלה
המחירים ירדו.
לגבי המוסכים כל מוסך טוב שמעריך את עצמו ונותן שירות לחברה מסוימת מחזיק את כל הציוד המודרני
שצריך לעשות ואם יש ריקול, אז כן גם מוסך מקביל צריך לדעת לעשות, מוסך היבואן יחליט אם הוא רוצה
לגרש זבובים או לעבוד על אופנועים. ואם מי שמביא אופנוע ביבוא מקביל ידע שהוא לוקח סוג מסוים של
סיכון שהתיקון יהיה בעלות מסוימת, בחירה של הלקוח, כמו באלקטרוניקה יותר שנות אחריות אצל היבואן
הרשמי מול אחיות ייצרן מופחתת אצל המקבילים. כל אחד יעשה את השיקול, אגב היצרן רשאי לחייב את
היבואן לעשות את התיקון על כל אופנוע מתוצרתו, גם אם נרכש ביבוא מקביל.
הכוונה בגדול היא להוזיל את המחירים בתחרות של שוק חופשי, כמו שקרה במחירי הביגוד והקסדות,
כל מי שהיה בחו"ל הביא איתו במזוודה ציוד, ואחרים פשוט חיפשו הזדמנויות ברשת התחרות גדלה
המחירים ירדו.
לגבי המוסכים כל מוסך טוב שמעריך את עצמו ונותן שירות לחברה מסוימת מחזיק את כל הציוד המודרני
שצריך לעשות ואם יש ריקול, אז כן גם מוסך מקביל צריך לדעת לעשות, מוסך היבואן יחליט אם הוא רוצה
לגרש זבובים או לעבוד על אופנועים. ואם מי שמביא אופנוע ביבוא מקביל ידע שהוא לוקח סוג מסוים של
סיכון שהתיקון יהיה בעלות מסוימת, בחירה של הלקוח, כמו באלקטרוניקה יותר שנות אחריות אצל היבואן
הרשמי מול אחיות ייצרן מופחתת אצל המקבילים. כל אחד יעשה את השיקול, אגב היצרן רשאי לחייב את
היבואן לעשות את התיקון על כל אופנוע מתוצרתו, גם אם נרכש ביבוא מקביל.
הבעיה היא לא בלעשות את העבודה אלא בלקבל גושפנקה מחברה היצרנית בגין העבודה כשמדובר בכלים חדשים כלפי יישום אחריות. "רשאי לחייב" זה טוב, היינו מעדפים "מחייב". סה"כ מי שרוכש כלי חדש עם אחריות רוצה להיות עם ראש שקט מבחינת מימוש האחריות ולא לריב או לרדוף אחרי יבואנים.
מה קורה עם יבואן גרנדיוזי כמו מטרו? האם הוא לא יכול לעשות שרירים מול היצרן בשביל בלעדיות?
אינני עמוק בתחום אבל משיחה אתמול בנושא הבנתי שאין בעיה להביא מקבילי כלים חדשים כל עוד הדגם קיים בארץ, במידה והדגם\חברה לא קיימים - מפעילים שרירים בדמות "מי ידאג לחלפים לכלי?", מצד שני כבר נראו פה כמה כלים בודדים מאוד שאבא ואמא עוד לא הגיעו לארץ...
אם יש למישהו את האנרגיה, התקציב והראש לעשות זאת - מעולה, השוק רק ירוויח.
הבעיה היא לא בלעשות את העבודה אלא בלקבל גושפנקה מחברה היצרנית בגין העבודה כשמדובר בכלים חדשים כלפי יישום אחריות. "רשאי לחייב" זה טוב, היינו מעדפים "מחייב". סה"כ מי שרוכש כלי חדש עם אחריות רוצה להיות עם ראש שקט מבחינת מימוש האחריות ולא לריב או לרדוף אחרי יבואנים.
וזה קורה בפועל, כי אני לא שמעתי אף מקרה של יבואן שמתכחש לאחריות, או מתנער ממנה.....
מה קורה עם יבואן גרנדיוזי כמו מטרו? האם הוא לא יכול לעשות שרירים מול היצרן בשביל בלעדיות?
למה האם?
אינני עמוק בתחום אבל משיחה אתמול בנושא הבנתי שאין בעיה להביא מקבילי כלים חדשים כל עוד הדגם קיים בארץ, במידה והדגם\חברה לא קיימים - מפעילים שרירים בדמות "מי ידאג לחלפים לכלי?", מצד שני כבר נראו פה כמה כלים בודדים מאוד שאבא ואמא עוד לא הגיעו לארץ...
אמממ...אתה אומר או שואל?
אם יש למישהו את האנרגיה, התקציב והראש לעשות זאת - מעולה, השוק רק ירוויח.
יופי אחד הצלחתי לשכנע נשארו לי רק את השאר...
וזה קורה בפועל, כי אני לא שמעתי אף מקרה של יבואן שמתכחש לאחריות, או מתנער ממנה...
או שפספסתי את הציניות, או שאתה צריך לגשת לבדיקת שמיעה.
או שפספסתי את הציניות, או שאתה צריך לגשת לבדיקת שמיעה.
פסססט אייל....ביננו פספסת...
יופי אחד הצלחתי לשכנע נשארו לי רק את השאר...
הייתי משוכנע כבר לפני זה :)
lokimonster
22-02-2021, 10:29
אם נביט על עולם נותני השירותים הישראלי ( לא מספיק יודע מה קורה בעולם הרחב) נגלה שיושרה זה משהו שלא ממש קיים.
זה יכול להיות:
דחיפת מוצרים על ידי חברות תקשורת גדולות
המשך גביית תשלומים על שירותים שאדם הודיע על ניתוק
טלפון חדש שמתקלקל וטכנאי טוען לרטיבות ( עברתי את זה והטלפון בהחלט לא היה מכלום).
העברה של לקוח בניתוק מאדם לאדם
ניתוק של לקוח שמתקשר בפעם שנייה
דואר ישראל הארור
חברות ביטוח שלא ממהרות לשחרר כסף שמגיע
התנערות מאחריות על אופנועים וכלי רכב.
שימוש בכרטיס האשראי שלנו כאילו זה שלהם.
חשבון מים מנופח
טעות בארנונה
חשמל
סעד
ת"ש
אני מניח שאין אחד בפורום או במדינה שלא נתקל במשהו
אחד האשמים הגדולים פה זה מי שאמור לפקח על נותני השירותים המחוקק ובתי המשפט.
הם אלו שאמורים לשמור עלינו אבל בפועל הם אלו שפוגעים בנו ומאפשרים את זה ולמעשה הם העבריינים הכי גדולים:
תאחר בתשלום משכנתא ( תהיה הסיבה אשר תהיה) וחשבון הבנק שלך נחסם
הבעלים של הבנק אין לו פירעון יקבל תספורת ואנו נשלם.
כך זה עובד וכך זה נראה וככל שהחברה שלך יותר גדולה ויש לך יותר מקורבים כך אתה יותר חסין מהכל!!
אבל בעצם פה גלשתי לתחומים שנאור אחראי עליהם ( נאור שוב קראתי בשמך - חדד את דבריי בעדינות כמובן).
לא מכיר חברות אחרות אבל מההתרשמות שלי עם דלב\קטם- כל עוד הכלי טופל במוסכים מורשי חברה במסגרת תקופת האחריות לא נראה שהיו בעיות מיוחדות.
אם נביט על עולם נותני השירותים הישראלי ( לא מספיק יודע מה קורה בעולם הרחב) נגלה שיושרה זה משהו שלא ממש קיים
לא הגזמת בכלל. אפשר לדעת באיזה תחום אדוני עוסק? שם הכל טוב?
lokimonster
22-02-2021, 11:14
מעקב ופיקוח על נותני השירותים של המשרד שבו אני עובד.
בתחום הצר שלי מנסה לשנות ונתקל בהמון קשיים.
אשמח להרחיב פחות מעל דפי הפורום.
מעקב ופיקוח על נותני השירותים של המשרד שבו אני עובד.
זאת אומרת אתה לא מיצר, לא מתכנן, לא נותן שרות. אבל כל אלה שכן - הם כולם לא בסדר. הבנתי.
lokimonster
22-02-2021, 11:34
לא יודע מה הבנת
מה שלא הבנת שמבחינת התפקיד שלי אני משתדל לדאוג שגם אתה תקבל שירות מהיר יעיל והולם.
ואני גם מספיק ישר לאמר שלא הכל לשביעות רצוננו (וכמובן שלך כלקוח שבוי ) חלק באשמתנו כאירגון וחלק באשמת גורמים אליהם אנו כפופים.
אבל בין אם תאמין לי או לא עשינו לא מעט שינויים והתיעלנו למדי.
אבל בין אם תאמין לי או לא עשינו לא מעט שינויים והתיעלנו למדי.
מכיוון שלא ענית על שאלה של ״באיזה תחום אתה״ אז אין לי מושג מי זה ״אנחנו״ ומה כלול ב-״עשינו״.
כל הכבוד?
lokimonster
22-02-2021, 13:33
כל הכבוד?
תודה!
Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE]
לוקי, במקומך הייתי מחליף חתימה:
אני לא מייצר, לא מתכנן, לא נותן שרות.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft