התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות - להפוך תחביב להכנסה מהצד?

KKatkov
18-02-2021, 11:43
שלום חברים,

כבר זמן מה שאני מתחבט ברעיון, והחלטתי לפנות לחכמת ההמונים...
כמו שכולם פה יודעים, אני אוהב אופנועים. לרכב עליהם, לתקן אותם, לדבר ולכתוב עליהם.
עם זאת, החלק שאני הכי אוהב - זה לחפש, לבדוק ולרכוש כלים משומשים, ולייעץ לאנשים שמתקשים במציאת הכלי.
יש לי ברקורד כבר כמה חברים וכמה אנשים זרים שפנו אלי דרך הפורום או דרך חברים משותפים כדי לקבל הכוונה ויעוץ בקניית אופנוע משומש.
כל מי שפנה, קיבל יעוץ שמבוסס על הבנת הצרכים, הרצונות ומגבלות התקציב, המלצות על דגמים ועל מודעות ספציפיות ששוות בדיקה ויצא בסוף מרוצה ועם אופנוע מעולה. על הדרך, אני תמיד נותן גם הכוונה בנושאים שמסביב - רכיבה, ציוד מיגון, טיפולים וכדומה. אני עושה את זה מתוך שילוב של אהבה לאופנועים ואהבה להדרכה, ללא כל תמורה פרט ל"תודה" וכוס בירה.
העזרה הזאת חוסכת לאנשים הרבה טרחה, טעויות, עצבים ולבסוף - הרבה כסף שיכול היה להתבזבז ברכישה לא מוצלחת.

ראיתי שבעולם הרכב ישנם אנשים שעושים את אותו הדבר כמקצוע, ומציעים שירות בטווח שבין שיחת יעוץ, הבנת הצרכים והמלצה, ועד לשירות "עד המפתח" - בוחרים רכב, בודקים אותו, מעבירים בעלות ומביאים אותו עד פתח הדלת.

ועכשיו השאלה: אני משתעשע ברעיון להציע שירות דומה בתחום האופנועים, כעבודה שניה (בנוסף לעבודתי העיקרית בהיי-טק).
להערכתי, התמחור צריך להיבנות בצורה כזאת:

בפניה לקהל דל אמצעים, אלה שמחפשים כלים זולים עד כ-25 אש"ח - שירות של שיחת יעוץ, עם המלצות על מודעות של כלים ספציפיים ששווים בדיקה. זה פלח שוק שבו קשה יותר למצוא כלי במצב טוב מאוד ומעלה מחד, כך שיש המון ערך ליעוץ - מאידך, אלה אנשים שלא מוכנים לשלם על שירות "עד הדלת", אחרת הם היו פשוט מחפשים כלי יקר יותר. המחיר השירות צריך להיות בטווח של 1000-1500 ש"ח - פחות מזה לא משתלם לקחת לקוח, יותר מזה כבר יקר מדי עבור קהל היעד.

בפניה לקהל עמיד יותר, שמחפש אופנוע משומש בתקציב של 30+ אפשר להציע בנוסף שירות "עד הדלת": לאחר הבנת הצרכים, אני מוצא אופנוע מעולה שעונה על הצרכים/רצונות/גחמות. בודק כמה אופנועים, את הטוב ביותר לוקח לבדיקה במוסך מורשה. במידה ונמצאים ריג'קטים משמעותיים, אני נושא בעלות הבדיקה (לא מצב שאמור לקרות - אני יודע לבדוק את רוב מה שהמוסך בודק). במידה ולא - הלקוח רק צריך להתייצב עם כסף להעברת הבעלות. עלות של שירות כזה צריכה להיות כ-3000 ש"ח ללא קשר למחיר האופנוע (בפועל - ככל שהתקציב גבוה יותר, כך העבודה שלי קלה יותר).

האם לדעתכם יש לזה ביקוש?
האם לדעתכם, המחירים לעיל ריאליים?
האם הייתם ממליצים להשתמש בשירות כזה לחבר/מכר/קולגה מהעבודה?
האם פספסתי איזושהי נקודה משמעותית?

ayalzo
18-02-2021, 11:53
לדעתי מי שמחפש אופנוע ב25 לא יפתח את הארנק בסכומים שציינת.
בנוסף,
יש הבדל תהומי בין מי שמקבל ממך טובה לביןמי שמשלם לך.
ומה שיקרה עם הישראלי הממוצע הוא שעל כל ריג'קט שימצאו באופנוע אחרי שבוע שבועיים (ועם כל הכבוד, אתה לא יכול לעלות על כל דבר, ואופנועים משומשים הם... ובכן... משומשים) יבואו אליך בטענות.

אני הייתי מוכן לשלם את הסכומים שציינת בקטגוריית ה"חסכנים" בשביל שירות שכולל הכל. כלומר, אני מתקשר אליך עם תקציב ודרישה לאופנוע מסוג מסוים, ופעם הבאה שאני מדבר איתך זה כשאתה אומר לי להכנס לאתר המקוון של משרד הפנים כדי להעביר בעלות. הסכומים שנקבת בהם (3000), יתאימו לאופנועים יקרים בהרבה, ולדעתי כבר בסכומים האלה, אנשים קונים חדש, או כמעט חדש מטרייד היבואן.

שיטת תמחור אחרת, המקובלת בתחום היא עמלה לפי גובה העסקה, או לפי כמות הכסף שהצלחת לחסוך לבנאדם.

lokimonster
18-02-2021, 12:01
כמשהו צידי זה יכול להיות נחמד כדמי כיס.

השאלה שלי עולה בראש הי הבעיות מסביב:

תקלות שיצוצו בכלי
האם תיתן אחריות עד כמה

אם הלך למישהו מנוע באשמתו לך תמודד עם זה

לדעתי תשאיר את זה כהובי לא מחייב.

KKatkov
18-02-2021, 13:03
לדעתי מי שמחפש אופנוע ב25 לא יפתח את הארנק בסכומים שציינת.
בנוסף,
יש הבדל תהומי בין מי שמקבל ממך טובה לביןמי שמשלם לך.
ומה שיקרה עם הישראלי הממוצע הוא שעל כל ריג'קט שימצאו באופנוע אחרי שבוע שבועיים (ועם כל הכבוד, אתה לא יכול לעלות על כל דבר, ואופנועים משומשים הם... ובכן... משומשים) יבואו אליך בטענות.

אני הייתי מוכן לשלם את הסכומים שציינת בקטגוריית ה"חסכנים" בשביל שירות שכולל הכל. כלומר, אני מתקשר אליך עם תקציב ודרישה לאופנוע מסוג מסוים, ופעם הבאה שאני מדבר איתך זה כשאתה אומר לי להכנס לאתר המקוון של משרד הפנים כדי להעביר בעלות. הסכומים שנקבת בהם (3000), יתאימו לאופנועים יקרים בהרבה, ולדעתי כבר בסכומים האלה, אנשים קונים חדש, או כמעט חדש מטרייד היבואן.

שיטת תמחור אחרת, המקובלת בתחום היא עמלה לפי גובה העסקה, או לפי כמות הכסף שהצלחת לחסוך לבנאדם.

זה לא משתלם בעליל.
עם כל הכבוד, בשביל הסכומים שנקבתי בקטגוריית ה"חסכנים", לא שווה לי לקום מהכיסא ולנסוע לראות אופנועים.
תוריד מזה דלק ובלאי על האופנוע שלי, תעשה חישוב זריז כמה זה יוצא לשעה (כולל הנסיעות וכולל השיחות - מניסיוני, רק השיחות מצטברות לכמה שעות עבודה) אחרי זה תוריד מזה מיסים ותראה עם כמה אני נשאר לשעה.
זה מגוכך ובשביל הסכומים האלה לא שווה לי לעבוד.

אתן את זה בפרספקטיבה כזאת:
1500 ש"ח זה מחיר שמוסך גובה על החלפת שרשרת/גלגל"ש.
3000 שקל זה מחיר של טיפול גדול לאופנוע מדגם פופולארי.
אני מניח שהשירות שאני מציע חוסך ללקוח הרבה יותר מזה - כי אפילו בשיחת יעוץ, אני יודע לחסוך ללקוח נסיעות לבדיקה של אופנועי "נבלה".
אם אני מטפל "עד המפתח" - אז מן הסתם, אמצא אופנוע במצב הרבה מעל לממוצע. אני חושב שזה מחזיר את עלות השירות עוד בשנה הראשונה, אחרת הסכום היה נשאר במוסך ליישור קו (ואז היית אומר שזאת הוצאה לגיטמית ו"לא יקר").

כמשהו צידי זה יכול להיות נחמד כדמי כיס.

השאלה שלי עולה בראש הי הבעיות מסביב:

תקלות שיצוצו בכלי
האם תיתן אחריות עד כמה

אם הלך למישהו מנוע באשמתו לך תמודד עם זה

לדעתי תשאיר את זה כהובי לא מחייב.

נורא פשוט:
לשיחת יעוץ אני לא נותן אחריות, כי אני לא בודק את האופנוע.
לשירות "עד המפתח" - אני מגבה את עצמי בבדיקה של מוסך מורשה. הוא זה שנותן (על הנייר) אחריות על ממצאי הבדיקה שלו. אגב, הבדיקה אורכת כשעה ועלותה כ-650 ש"ח, ככל הידוע לי.
הובי לא מחייב _בנוסף לרכיבת השטח שכבר נמצאת על המשבצת הזאת) לא מרגיש לי נכון בסיטואציה שבה אני נמצא:
אני מתחיל לשלם משכנתא בקרוב, המשפחה שלי נמצאת במוד חסכון.
אני עובד די קשה בעבודה העיקרית שלי.
אם אני יודע לעשות משהו שחוסך לאנשים כסף ועצבים - מה ההיגיון שאעשה את זה בחינם, על חשבון הזמן הפנוי שיש לי עם המשפחה? אני כבר מזמן לא ילד שמחפש מה לעשות עם הזמן הפנוי שלו. אני צריך לפרנס משפחה, ואני נאלץ להסתכל על התחביבים שלי גם בפרספקטיבה כלכלית.

ayalzo
18-02-2021, 13:08
הדרך הכי טובה להרוג תחביב, היא להפוך אותו למקצוע.
אבל,
מה אכפת לךלעשןת נסיון? אתה לא משקיע כאן שום דבר. לא ילך, תוריד מחירים או שתוותר. פרסום תעשה בקבוצות הרלוונטיות ברשתות החברתיות, בתחליה בפלטפורמות חינמיות.
כן הייתי מתייעץ עם עו"ד לגבי השלכות ואחריות.

KKatkov
18-02-2021, 13:10
הדרך הכי טובה להרוג תחביב, היא להפוך אותו למקצוע.
אבל,
מה אכפת לךלעשןת נסיון? אתה לא משקיע כאן שום דבר. לא ילך, תוריד מחירים או שתוותר. פרסום תעשה בקבוצות הרלוונטיות ברשתות החברתיות, בתחליה בפלטפורמות חינמיות.
כן הייתי מתייעץ עם עו"ד לגבי השלכות ואחריות.

מה אכפת לי? כעיקרון לא, רק שיש כל מני צעדים מלחיצים...
- לסגור בעבודה שלי שיש לי עיסוק נוסף מחוץ לשעות העבודה (החוזה שלי אוסר על כך, צריך לנהל מו"מ ולקבל אישור)...
- לפתוח תיק במס הכנסה
- הכי מגעיל: רשתות חברתיות שאני לא נמצא בהן ולא רוצה להימצא בהן :)

NAOR2207
18-02-2021, 14:29
בנוסף למה שכבר נאמר אנחנו ישראלים.
לכולם יש דוד שמבין ספץ במחשבים. אה אופנועים. אה מזגנים.

KKatkov
18-02-2021, 15:17
בנוסף למה שכבר נאמר אנחנו ישראלים.
לכולם יש דוד שמבין ספץ במחשבים. אה אופנועים. אה מזגנים.

לא חולק את הזלזול שלך בעם שלנו.
אולי אני נמצא במעגל אחר - בסביבה שלי יש לא מעט אנשים שלוקחים תמורת עבודתם מאות שקלים לשעה, ואלה אנשים שיודעים לראות לא רק כסף שצריך להיפרד ממנו - אלא עסקה שהם עושים. קניה של זמן ועצבים בכסף.
הם משלמים הרבה יותר מהסכומים שציינתי לעיל על דברים שהם תיארטית יכולים לעשות לבד, אבל זה פשוט לא מספיק מעניין אותם - ולא משתלם להם כלכלית. לקחת פסק זמן מהעיסוק העיקרי כדי לצבוע דירה (אלפי שקלים), להחליף שמן ברכב (600-800 שקל על חצי שעה של עבודה + חומרים), להביא בעצמך ולהרכיב ארונות מאיקאה (אולהים יודע כמה הם לוקחים, חינם זה לא), לקחת יועץ משכנתאות כדי לא לרוץ בין הבנקים להשגת תנאים טובים (4-8 אלף ש"ח) - מבחינתם זה לא משתלם.
בעולם הזה, הדוד הספץ במחשבים לוקח 100-150 דולר לשעה ומנהל עסק. אין לו זמן לפרמט לך את המחשב, ולא נעים לך לבקש טובות כאלה. עדיף לך לתת את זה לאיזה סטודנט שיעשה את העבודה.
והדוד הספץ בשיפוצים הוא קבלן עצמאי. הוא בכל מקרה לא הולך לבנות לך את הפרגולה בעצמו, אבל הוא בכיף יעשה לך מחיר וישלח פועלים.
וככה בעצם ברוב התחומים...
אלה אנשים שבהחלט ישמחו לשירות "עד המפתח", ודווקא מהם שמעתי חוו"דים חיוביים מאוד לגבי הרעיון.
היה אפשר לדבר רק על הנישה הזאת, אבל מה לעשות - יש לי חיבה לחיפוש אופנועים ישנים, מבחינתי זה שקול לפעילות ספורטיבית - למצוא את היהלומים בתוך ערימת הקש שנקראת "שוק היד שניה".
כמה שזה לא ישמע מוזר, דווקא בפלח הזה הידע והניסיון שלי שווים יותר - כי למצוא KLE500 במצב מעולה ובמחיר שפוי זה הרבה יותר קשה מלמצוא דוקאטי מולטיסטראדה בן 3 במצב מעולה. אני מבין שרוב מי שמחפש כלים כאלה עושה את זה מדחק כלכלי ולא מבחירה, ולכן אני הייתי רוצה להציע כאן שירות שייתן 60% מהתוצאה ב-40% מחיר... כי כשמאן דהוא מראש נוסע לראות רק כלים עם פוטנציאל להיות במצב טוב מאוד, הוא חוסך המון כסף. והמון זמן על הדרך.

NAOR2207
18-02-2021, 15:29
בהצלחה

xlib
18-02-2021, 16:39
הדרך הכי טובה להרוג תחביב, היא להפוך אותו למקצוע. .

אבחנה נכונה מאוד.

מה אכפת לךלעשןת נסיון? .

קודם כל צד החוקי: כעובד בחברת הי טק אתה יכול לעשות את זה רק ״בשחור״. בהנחה שאתה עובד משרה מלאה, אתה צריך התר מחברה שלך כדי לעבוד במקום נוסף. אתה גם מחוייב בתאום מס.

לגבי עצם העיניין - גובה הציפיות מעצות בפורום שונה מהותית משירות בתשלום. 1000₪ זה הרבה כסף, אני לא רואה איך מישהו משלם כזה סכום על ייעוץ לגבי מוצר ב-10K. עמלת ייעוץ 10%? - זה לא קורה.

אם אתה טוב בהדרכה - לך על זה. אנשים משלמים 100₪+ לשעת שיעור של 10 אנשים. על הדרכה אישית אתה יכול לגבות הרבה יותר.

קח בחשבון - קשה להתחרות מול משכורת של הייטק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

zx2r
18-02-2021, 16:51
שלום חברים,

כבר זמן מה שאני מתחבט ברעיון, והחלטתי לפנות לחכמת ההמונים...
כמו שכולם פה יודעים, אני אוהב אופנועים. לרכב עליהם, לתקן אותם, לדבר ולכתוב עליהם.
עם זאת, החלק שאני הכי אוהב - זה לחפש, לבדוק ולרכוש כלים משומשים, ולייעץ לאנשים שמתקשים במציאת הכלי.
יש לי ברקורד כבר כמה חברים וכמה אנשים זרים שפנו אלי דרך הפורום או דרך חברים משותפים כדי לקבל הכוונה ויעוץ בקניית אופנוע משומש.
כל מי שפנה, קיבל יעוץ שמבוסס על הבנת הצרכים, הרצונות ומגבלות התקציב, המלצות על דגמים ועל מודעות ספציפיות ששוות בדיקה ויצא בסוף מרוצה ועם אופנוע מעולה. על הדרך, אני תמיד נותן גם הכוונה בנושאים שמסביב - רכיבה, ציוד מיגון, טיפולים וכדומה. אני עושה את זה מתוך שילוב של אהבה לאופנועים ואהבה להדרכה, ללא כל תמורה פרט ל"תודה" וכוס בירה.
העזרה הזאת חוסכת לאנשים הרבה טרחה, טעויות, עצבים ולבסוף - הרבה כסף שיכול היה להתבזבז ברכישה לא מוצלחת.

ראיתי שבעולם הרכב ישנם אנשים שעושים את אותו הדבר כמקצוע, ומציעים שירות בטווח שבין שיחת יעוץ, הבנת הצרכים והמלצה, ועד לשירות "עד המפתח" - בוחרים רכב, בודקים אותו, מעבירים בעלות ומביאים אותו עד פתח הדלת.

ועכשיו השאלה: אני משתעשע ברעיון להציע שירות דומה בתחום האופנועים, כעבודה שניה (בנוסף לעבודתי העיקרית בהיי-טק).
להערכתי, התמחור צריך להיבנות בצורה כזאת:

בפניה לקהל דל אמצעים, אלה שמחפשים כלים זולים עד כ-25 אש"ח - שירות של שיחת יעוץ, עם המלצות על מודעות של כלים ספציפיים ששווים בדיקה. זה פלח שוק שבו קשה יותר למצוא כלי במצב טוב מאוד ומעלה מחד, כך שיש המון ערך ליעוץ - מאידך, אלה אנשים שלא מוכנים לשלם על שירות "עד הדלת", אחרת הם היו פשוט מחפשים כלי יקר יותר. המחיר השירות צריך להיות בטווח של 1000-1500 ש"ח - פחות מזה לא משתלם לקחת לקוח, יותר מזה כבר יקר מדי עבור קהל היעד.

בפניה לקהל עמיד יותר, שמחפש אופנוע משומש בתקציב של 30+ אפשר להציע בנוסף שירות "עד הדלת": לאחר הבנת הצרכים, אני מוצא אופנוע מעולה שעונה על הצרכים/רצונות/גחמות. בודק כמה אופנועים, את הטוב ביותר לוקח לבדיקה במוסך מורשה. במידה ונמצאים ריג'קטים משמעותיים, אני נושא בעלות הבדיקה (לא מצב שאמור לקרות - אני יודע לבדוק את רוב מה שהמוסך בודק). במידה ולא - הלקוח רק צריך להתייצב עם כסף להעברת הבעלות. עלות של שירות כזה צריכה להיות כ-3000 ש"ח ללא קשר למחיר האופנוע (בפועל - ככל שהתקציב גבוה יותר, כך העבודה שלי קלה יותר).

האם לדעתכם יש לזה ביקוש?
האם לדעתכם, המחירים לעיל ריאליים?
האם הייתם ממליצים להשתמש בשירות כזה לחבר/מכר/קולגה מהעבודה?
האם פספסתי איזושהי נקודה משמעותית?
1 כן
2-3 כן יחסית - תלוי בדגם, בכלי ובעבודה הנדרשת ממך. 1000-3000 זהו בד"כ רווח של סוחר על כלי, שירות שכזה למעוטי יכולת פחות אטרקטיבי אבל יותר משתלם אם הכלי מתאים אז המשחק פה עם העלות היא קצת בעייתית אם אתה מעוניין במבחר לקוחות. כמובן שללכת על נישה גבוהה מלכלתחילה היא אפשרית - תלוי בך.

לגבי המחירים הייתי מציע מספר אפשרויות:
יעוץ - מחיר אחיד.
חיפוש -משתנה תלוי דגם ושוק. (נפוץ מול נדיר)
בדיקה - משתנה ותלוי מרחק.
העברת בעלות - מחיר אחיד.
קומפלט - מחיר התחלתי עם תוספות לפי מרחק ושוק.

לחילופין - חלוקה לפי מחירי כלים (זול, ממוצע, יקר, נדיר) + מרחק עבודה. מתחיל ב 500-1000 לזול ועולה בהתאמה.
ככה גם תוכל לעשות רווח מקהל זול אבל גם להיות מצ'ופר ע"י קהל יקר. שלא לדבר על זה שאם אתה מצליח גם להוריד מחיר אז יש רווח לך או לקונה.
לדעתי תוכל לכסות כך יותר נפח עבודה והכנסה מאשר בחלוקה רק ל2 ויצאו יותר אנשים מרוצים מהשירות אחרת בקלות תוכל להיפסל על "מחיר גבוה" בטווח למעוטי יכולת.
מבחינת שירות לקהל עמיד אין ספק שאפשרי אבל לדעתי פחות נפח.
בקיצור, תלוי בך, כמה הכנסה אתה רוצה בחודש וכמה היענות תהיה לזה מהקהל.

KKatkov
18-02-2021, 17:06
אבחנה נכונה מאוד.

קודם כל צד החוקי: כעובד בחברת הי טק אתה יכול לעשות את זה רק ״בשחור״. בהנחה שאתה עובד משרה מלאה, אתה צריך התר מחברה שלך כדי לעבוד במקום נוסף. אתה גם מחוייב בתאום מס.
קבלתי היתר כזה בעבר, למטרה אחרת. זה עניין של מו"מ וזה אפשרי.
תיאום מס - בהגדרה אומר שהעבודה לא בשחור.

לגבי עצם העיניין - גובה הציפיות מעצות בפורום שונה מהותית משירות בתשלום. 1000₪ זה הרבה כסף, אני לא רואה איך מישהו משלם כזה סכום על ייעוץ לגבי מוצר ב-10K. עמלת ייעוץ 10%? - זה לא קורה.
לפני יומיים שלחתי לחבר מודעה של אינזומה (שנראה מעולה). האופנוע נמכר ב-10K, ובאחת התמונות יש חשבונית מהמוסך על יישור קו בסיסי שהבחור עשה בעלות של 5000 ש"ח.
אם זה קורה, אז למה יעוץ שיעזור לך לרכוש אופנוע טוב יותר לא יכול לעלות 1000 או אפילו 2000 ש"ח?

אם אתה טוב בהדרכה - לך על זה. אנשים משלמים 100₪+ לשעת שיעור של 10 אנשים. על הדרכה אישית אתה יכול לגבות הרבה יותר.
הייתה לי לא מזמן הצעה מאוד מעניינת לעבוד בהדרכה אצל חבר יקר, שמנהל בי"ס לרכיבה מתקדמת.
אני מחפש משהו גמיש יותר, וכן - באיזשהו מקום, בא לי יותר על הרעיון שנידון פה.
קח בחשבון - קשה להתחרות מול משכורת של הייטק.

אני לא מתכוון לעזוב את העבודה בהייטק. הרעיון הוא לתת את השירות בזמני הפנוי, לקוח-שניים איכותיים בחודש. אין לי כוונה להרוויח מכמות לקוחות גדולה, מדובר בסוג של "בוטיק".

תשובות באדום.

lokimonster
18-02-2021, 17:22
כעבודה שנייה זה נחמד.

אני פשוט לא חושב שזה יהיה שווה לך את בילבול המוח בייחוד אם אתה פותח תיק של עצמאי (אני מניח שעוסק זעיר או משהו בסגנון) .

וכאמור כמו שרשם נאור אנו הישראלים לא לקוחות פשוטים.

אישית מההכרות איתך מעל דפי הפורום והביקור שעשיתי אצלכם בזמנו בקומונה (עדיין זוכר שלדה של אני חושב zx כל שהוא ובאנדיט והיה xj409 או600 כמדומני היו עוד כמה) אין לי ספק שיש לך בסיס נהדר ליוזמה ויתכן שבהחלט הייתי נעזר בך כרוכב מתחיל עם הגיון של בן 50.

השאלה באמת אם תהיה לזה כדאיות כלכלית (כאמור פתיחת תיק וכדומה).

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

600 ירושלמי
18-02-2021, 17:49
א. בתחום הרכב זה קצת שונה- יש מלא אנשים שרוצים וצריכים רכב אבל אין להם מושג קלוש מה זו המכונה הזאת (מעבר לזה שדוושה ימין האוטו נוסע ודוושה שמאל עוצר), לכן הביקוש שם גדול יותר וההיצע מוצדק.
בתחום הדו גלגלי אני נוטה להאמין שהרוב המוחלט כן מבין דבר או שניים, דבר שיקשה עליך למצוא לקוחות.
ב. אתה נמנע מרשתות חברתיות (אהלן אהלן- גם אני). אתה באמת חושב שיש לך כח להתעסק ברפש הזה? הרי שנינו יודעים שהרפש החברתי זו התעסקות יום יומית.
ג. לדעתי האישית אין לזה מקום, בטח לא בתור הכנסה. השוק קטן מאוד, אין יותר מדי איפה 'לחפש אופנוע', זה לא תחום הרכב שיש מליוני רכבים פזורים במדינה שמחפשים מי יאמץ אותם. אתה מחפש אופנוע- אלא אם זה ג'וי מקס, יש עשרה בכל הארץ שמוצעים למכירה ואפשר להיחשף לשמונה מהם בשיטוט בשני אתרים.
ד. ערסים וילדים- בהצלחה וכל מילה מיותרת.
ה. ילדים ערסים- עוד יותר קשוח מהסעיף הקודם.
ו. לא תנסה, לא תדע. רק תאלץ בהתחלה להתחיל בסכומים נמוכים משמעותית כדי לצבור קהל לקוחות שיעיד עליך וכך יהיה לך מה לפרסם. לפרסם הלי המלצות, בימינו, לא שווה הרבה.

KKatkov
18-02-2021, 18:19
1 כן
2-3 כן יחסית - תלוי בדגם, בכלי ובעבודה הנדרשת ממך. 1000-3000 זהו בד"כ רווח של סוחר על כלי, שירות שכזה למעוטי יכולת פחות אטרקטיבי אבל יותר משתלם אם הכלי מתאים אז המשחק פה עם העלות היא קצת בעייתית אם אתה מעוניין במבחר לקוחות. כמובן שללכת על נישה גבוהה מלכלתחילה היא אפשרית - תלוי בך.

לגבי המחירים הייתי מציע מספר אפשרויות:
יעוץ - מחיר אחיד.
חיפוש -משתנה תלוי דגם ושוק. (נפוץ מול נדיר)
בדיקה - משתנה ותלוי מרחק.
העברת בעלות - מחיר אחיד.
קומפלט - מחיר התחלתי עם תוספות לפי מרחק ושוק.

לחילופין - חלוקה לפי מחירי כלים (זול, ממוצע, יקר, נדיר) + מרחק עבודה. מתחיל ב 500-1000 לזול ועולה בהתאמה.
ככה גם תוכל לעשות רווח מקהל זול אבל גם להיות מצ'ופר ע"י קהל יקר. שלא לדבר על זה שאם אתה מצליח גם להוריד מחיר אז יש רווח לך או לקונה.
לדעתי תוכל לכסות כך יותר נפח עבודה והכנסה מאשר בחלוקה רק ל2 ויצאו יותר אנשים מרוצים מהשירות אחרת בקלות תוכל להיפסל על "מחיר גבוה" בטווח למעוטי יכולת.
מבחינת שירות לקהל עמיד אין ספק שאפשרי אבל לדעתי פחות נפח.
בקיצור, תלוי בך, כמה הכנסה אתה רוצה בחודש וכמה היענות תהיה לזה מהקהל.

בשביל מה לסבך? כדי להוסיף עוד התעסקות בענייני התחשבנות וגביה?
יש מחיר, והוא כולל רק יעוץ - או הכל. אני לא חושב שיש צורך לבנות מסביב לזה טבלאות ותמחורים. אתה יודע למה?
כי לא משנה כמה זולה תהיה החבילה שתמכור, המינימום של המינימום יהיה 3-4 שעות של טלפונים פר לקוח. אני בכל מקרה רוצה לעבוד הוגן ולתת את המקסימום לכל לקוח, ואני מעדיף מראש לעבוד עם אנשים שמוכנים לשלם את המחיר ההוגן - ולא "למשוך" לקוחות בהצעת מחיר מפתה לכאורה, שתופחת תוך כדי.
כאמור, אני לא מחפש היקף גדול. לקוח-שניים בחודש, שיודעים מה השירות שהם רוצים לקבל ומוכנים לשלם עליו כי המתמטיקה הזאת הסתדרה להם - יספקו אותי לגמרי בשלב הזה.

מי שחושב ש-1500 שקל על שלוש-ארבע שעות של ייעוץ זה יקר מדי (ואני לא מדבר על יעוץ חד-פעמי, שאחריו אני מוכן להמשיך רק בתשלום נוסף - אלא על שיחת היכרות של כשעה, שעה וחצי + ליווי טלפוני בלבטים שעולים בחיפוש וזמינות ליעוץ בנושאים שלאחר הקניה, כגון יישור קו/אחזקה/ציוד וכדומה) - כנראה שלא יהיה הלקוח שלי, ואני לגמרי מכבד את ההחלטה שלו.

נחזור להתחלה: אני מבין ש-1500 שקל נשמע כמו המון כסף. ועכשיו, בהצלחה למצוא ב"המון כסף" הזה סט צמיגים ראוי לאופנוע 600+ (כולל התקנה, כן?). הראשון שמוצא, מקבל 20% הנחה בייעוץ לרכישת אופנוע.

ayalzo
18-02-2021, 18:51
אני בורח שניה מנושא השרשור.
לפני בערך כמעט שני עשורים אחי עבר לעבוד בהייטק.
השפה שלו התחילה להשמע דומה מאוד לכמה משפטים שנזרקו כאן לחלל האוויר. (הזמן שלי שווה כסף, יותר זול לתת לבעל מקצוע וכו..) אני מניח שחובבי מספרים כמו xlib יגידו שכלכלית זה כנראה נכון.
אלא מה,
בערך מאותה תקופה לבנאדם יש מעט מאוד תחביבים מחוץ לשעות העבודה. שלא לדבר על כך שהוא כבר לא רוכב.
הזהר לך מכלוב הזהב ידידי. זהו מדרון חלקלק. שלא תמצא את עצמך מסודר כלכלית, אך בלי מזון לנשמה. הדברים לא חייבים לבוא אחד על חשבון השני ובהחלט יכולים לדור בכפיפה אחת.

xlib
18-02-2021, 19:06
לפני יומיים שלחתי לחבר מודעה של אינזומה (שנראה מעולה). האופנוע נמכר ב-10K, ובאחת התמונות יש חשבונית מהמוסך על יישור קו בסיסי שהבחור עשה בעלות של 5000 ש"ח.

אם זה קורה, אז למה יעוץ שיעזור לך לרכוש אופנוע טוב יותר לא יכול לעלות 1000 או אפילו 2000 ש"ח?

אני אנסה לענוה באופן הכי רציני שאני יכול. מוסך לוקח כזה כמות של סכף מכמה סיבות.
* לקוח לא יכול לעשות את זה לבד. אין לו כלים, ידע, ניסיון וכו.
* מוסך לוקח אחריות על עבודה. אחריות זאת גם מעוגנת בחוק.

לעומת זאת יעוץ שלך לא נותן שום אחריות (אפילו חוק על מכירת רכב לא חל עלך הרי אתה לא צד בעיסקה). חוק הזה כן חל על סוכן מכירות ולכן הוא יכול להרשאות לעצמו עמלת מכירה.

במילים פשוטות: מה בדיוק אתה מוכר? עצה בלי שום התחייבות? לצורך השוואה - סוכן נדלן לוקח כ-4%, והוא צריך לעבוד קשה בשביל זה, ולהחתים שני צדדים על חוזה דרקוני. אני לא רואה איך מישהו יחתום לך על כזה דבר.

אני לא מתכוון לעזוב את העבודה בהייטק. הרעיון הוא לתת את השירות בזמני הפנוי, לקוח-שניים איכותיים בחודש. אין לי כוונה להרוויח מכמות לקוחות גדולה, מדובר בסוג של "בוטיק".

אתה צריך להסביר לעצמך למה אתה רוצה את זה. כלכלי זה לא. אם אתה אוהב אופנועים ורוצה להרוויח על זה - זאת לא הדרך.אולי תתן ייעוץ בחינם ותפתח מוסך או חנות או קורס או הדרכת טיולים?

xlib
18-02-2021, 19:52
אלא מה,
בערך מאותה תקופה לבנאדם יש מעט מאוד תחביבים מחוץ לשעות העבודה. שלא לדבר על כך שהוא כבר לא רוכב.
הזהר לך מכלוב הזהב ידידי. זהו מדרון חלקלק. שלא תמצא את עצמך מסודר כלכלית, אך בלי מזון לנשמה. הדברים לא חייבים לבוא אחד על חשבון השני ובהחלט יכולים לדור בכפיפה אחת.

כן, זה איזון עדין. אתה צריך "מזון לנשמה" אבל צריך גם לשלם עבורו. אין כל רע לעשות משהו בחינם אם אתה אוהב את זה. אני השתתפתי בכל מיני פרויקטי תוחנה חופשית כי זה היה מעניין. מצד שני ייעוץ שלי מ-8 עד 18 הוא ממש לא בחינם, ואני עושה מה שבוס קובע. מה לעשות, מישהו חייב לפרנס יבואנים ובעלי מוסך.

mudale222
18-02-2021, 22:02
קשה לי לראות את זה הולך.
בערך חצי מהאנשים שקונים, לא מוכנים אפילו "לבזבז" 400 שקל על בדיקה, אז 1500-3000?

הישראלים יישארו ישראלים.. וזה שאתה בהייטק לא אומר שיש מספיק רוכבים שהם גם בהייטק וגם צריכים עזרה בקנייה..
סופו של יום, זה לא דורש גאונות, מדברים עם המוכר, קצת שאלות מפתח, רואים תמונות ומתרשמים מהכלי, בדיקה, וסוגרים את היום.

matanbar26
18-02-2021, 22:23

זה יקר מידי ל"שירות ללא ערך"- לחפש מודעות שנראות טוב ולהגיד ללקוח "הנה, אלו נראות לי טוב" לא אומר כלום.

זה יקר מידי, אף אחד לא יישלם 10% מעלות הכלי על שירות כזה שהוא יכול לקחת לבדיקה ב-650 ש"ח.

אני יכול להגיד לך שאתה יכול לנסות "בשחור" ולהבין את השוק אבל:
1. יש סיכון מסויים מבחינת מס הכנסה וכו'.
2. אתה מציין שאתה לא ממש ברשתות חברתיות, כלומר היכולת שלך לפרסם את עצמך היא בעצם אפסית.

לדעתי, שירות כזה יכול להתאים לפלח מסוים של אנשים וכן להיות רווחי (כי בכל זאת אין לך עלויות חוץ מהזמן שלך).
עכשיו בשביל להפוך אותו לרווחי תצטרך להשקיע זמן וכסף ולא נראה לי שזה משהו שאתה מוכן להשקיע (או יכול לצורך העניין).

zx2r
19-02-2021, 08:58
בשביל מה לסבך? כדי להוסיף עוד התעסקות בענייני התחשבנות וגביה?
יש מחיר, והוא כולל רק יעוץ - או הכל. אני לא חושב שיש צורך לבנות מסביב לזה טבלאות ותמחורים. אתה יודע למה?
כי לא משנה כמה זולה תהיה החבילה שתמכור, המינימום של המינימום יהיה 3-4 שעות של טלפונים פר לקוח. אני בכל מקרה רוצה לעבוד הוגן ולתת את המקסימום לכל לקוח, ואני מעדיף מראש לעבוד עם אנשים שמוכנים לשלם את המחיר ההוגן - ולא "למשוך" לקוחות בהצעת מחיר מפתה לכאורה, שתופחת תוך כדי.
כאמור, אני לא מחפש היקף גדול. לקוח-שניים בחודש, שיודעים מה השירות שהם רוצים לקבל ומוכנים לשלם עליו כי המתמטיקה הזאת הסתדרה להם - יספקו אותי לגמרי בשלב הזה.

מי שחושב ש-1500 שקל על שלוש-ארבע שעות של ייעוץ זה יקר מדי (ואני לא מדבר על יעוץ חד-פעמי, שאחריו אני מוכן להמשיך רק בתשלום נוסף - אלא על שיחת היכרות של כשעה, שעה וחצי + ליווי טלפוני בלבטים שעולים בחיפוש וזמינות ליעוץ בנושאים שלאחר הקניה, כגון יישור קו/אחזקה/ציוד וכדומה) - כנראה שלא יהיה הלקוח שלי, ואני לגמרי מכבד את ההחלטה שלו.

נחזור להתחלה: אני מבין ש-1500 שקל נשמע כמו המון כסף. ועכשיו, בהצלחה למצוא ב"המון כסף" הזה סט צמיגים ראוי לאופנוע 600+ (כולל התקנה, כן?). הראשון שמוצא, מקבל 20% הנחה בייעוץ לרכישת אופנוע.

זה לא ש 1500 נשמע "המון" כמו שלא ברור מה הלקוח מקבל במחיר הזה...
3-4 שעות יעוץ במחיר הזה זה כמו לשלם 3 שעות לפסיכולוג (אאלט) או שעתיים וחצי אצל מקעקע ברמה גבוהה, מוסך לוקח באיזור ה 300 לשעה + מספק "הנחות" בקניה אז ברמה מסויימת מה מיחד אותך מסוכנות\מוסך? (אתה לא חייב לציין רק רעיון למחשבה)
אם אתה מראש מתכנן על נפח עבודה קטן ואיכותי - מעולה ולך על זה

חשוב לי לציין שאני בעד הרעיון עקב המצב בשוק (חוסר הוודאות\ידע לפני קניה של מרבית הרוכבים ומצב הכלים), אישית - לא איכפת לי כמה אתה לוקח כל עוד אתה מספק את הסחורה בהתאם.

kaz
19-02-2021, 13:30
השפה שלו התחילה להשמע דומה מאוד לכמה משפטים שנזרקו כאן לחלל האוויר. (הזמן שלי שווה כסף, יותר זול לתת לבעל מקצוע וכו..) אני מניח שחובבי מספרים כמו xlib יגידו שכלכלית זה כנראה נכון.
אלא מה,
כמו שאומרים, שילמת על עוגה, פיספסת level up באפייה.

קטקוב, אתה כותב יפה, ברור ומקיף. לרשום דומיין ישראלי עולה 70 ש"ח לשנה. אם אתה שם בו תוכן בעקביות, נגיד מאמר בשבוע, משהו עקבי שעובד בשבילך, וזה מגיע למצב שמישהו מגגל "ייעוץ בקניית אופנוע" או "איזה אופנוע לקנות", והאתר שלך מופיע בעמוד הראשון..

עמוד פייסבוק שמעדכן כשיוצאת כתבה וכו', אולי עוד אייטמים מסוג טיפ שבועי או תמונות של אופנועים שבדקת ("ופה ניתן לראות שהפלסטיק נצבע, כנראה עקב נפילה..") ואנשים שעוזרים שם אחד לשני. יש קבוצה כזאת לקראוונים, החבוב שהקים אותה עושה בדיקות (כמו סטפן של הקראוונים), וכל מי ששואל שם מקבל המלצה עליו..

אני לא SEO ואין לי רקע/ניסיון בזה, סתם מציין כמה מודלים מוצלחים שנתקלתי בהם מהצד המתבונן.. :)

xlib
19-02-2021, 14:58
באופן כללי מאט מאוד מקצועות מרוויחות מייעוץ נטו. בכל מוסך (לדוגמא) אתה יכול לקבל ייעוץ בחינם.

קידוזו
19-02-2021, 15:36
כיזם כושל ומנוסה אתרום את השנקל שלי:
א. שאלתי אותך לגבי המולטי- אתה טוב בייעוץ מבין את התחום ומשרה אמינות וזה העיקר והחשוב ממה שנדרש מאדם שמתפרנס ממכירת ידע.
ב. לדעתי תתרחק מבחירת הכלי וסגירת העסקה מאלף סיבות. תתמקד בייעוץ (טלפוני בלבד) במחיר נמוך בהרבה. אנשים שקונים כלים זולים לא יוציאו 500 ש"ח על שיחה עם "מישהו מומלץ" וגם רוכבים שקונים ב 50,000 עדיין ישקלו בכובד ראש את העסקה.
ג. אל תזלזל בלקוחות של 300-200 ש"ח כי 20 שיחות ייעוץ קצרות בתור עבודה זמנית בחודש עדיפים מ 4 לקוחות של 1,500 שאתה מחוייב להם ברמות אחרות וגם חשוף לכל מיני תביעות ובלגאן. ישראלים מתלוננים על סכין שף שרכשו מעלי ב- 15 ש"ח...
ד. מבחינה "בירוקרטית" אין כאב ראש בלנהל עסק באופן חוקי. זה מתחיל מ- 400 ש"ח לחודש לעסק קטן. לא יגיע ל 1,000 ש"ח גם אם יהפוך למשכורת עיקרית- שטויות.
ה. להתרשמותי השטחית עם הסבלנות הנדרשת שבטיפול בלקוח תסתדר. הבעיה תהייה שיווק כי מפה לאוזן אין הרבה עסקים שקמו ונשארו בעמידה לאורך זמן. כאן תצטרך את הרשתות וזה אומר מעבר לתקציב פרסום צנוע גם שימור מוניטין, טיפול בלכלוך, מתחרים רעים, מותגים מוסכים וקבוצות אוהדים שנפגעו ממך, קנאים ופתח לצרות.

אז מה. מצד אחד אני בספק אם המודל הזה יצליח להכניס לך סכומים מכובדים או משכורת אבל אתה אוהב את זה, ובעיקר- קל וזול לנסות. הייתי בודק את אפילו ברמת הסקרנות כדי לא לחשוב בגיל 65 מה יכלתי לעשות ולא ניסיתי. אשמח לעזור בייעוץ. בחינם.

xlib
19-02-2021, 16:17
תתמקד בייעוץ (טלפוני בלבד) במחיר נמוך בהרבה.

ג. אל תזלזל בלקוחות של 300-200 ש"ח

אפילו עו"ד לא לוקח 300-200 ש"ח על שיחת טלפון. אבל למה להאמין למישהו מאינטרנט - תנסה.

KKatkov
19-02-2021, 16:18
כיזם כושל ומנוסה אתרום את השנקל שלי:
א. שאלתי אותך לגבי המולטי- אתה טוב בייעוץ מבין את התחום ומשרה אמינות וזה העיקר והחשוב ממה שנדרש מאדם שמתפרנס ממכירת ידע.
ב. לדעתי תתרחק מבחירת הכלי וסגירת העסקה מאלף סיבות. תתמקד בייעוץ (טלפוני בלבד) במחיר נמוך בהרבה. אנשים שקונים כלים זולים לא יוציאו 500 ש"ח על שיחה עם "מישהו מומלץ" וגם רוכבים שקונים ב 50,000 עדיין ישקלו בכובד ראש את העסקה.
ג. אל תזלזל בלקוחות של 300-200 ש"ח כי 20 שיחות ייעוץ קצרות בתור עבודה זמנית בחודש עדיפים מ 4 לקוחות של 1,500 שאתה מחוייב להם ברמות אחרות וגם חשוף לכל מיני תביעות ובלגאן. ישראלים מתלוננים על סכין שף שרכשו מעלי ב- 15 ש"ח...
ד. מבחינה "בירוקרטית" אין כאב ראש בלנהל עסק באופן חוקי. זה מתחיל מ- 400 ש"ח לחודש לעסק קטן. לא יגיע ל 1,000 ש"ח גם אם יהפוך למשכורת עיקרית- שטויות.
ה. להתרשמותי השטחית עם הסבלנות הנדרשת שבטיפול בלקוח תסתדר. הבעיה תהייה שיווק כי מפה לאוזן אין הרבה עסקים שקמו ונשארו בעמידה לאורך זמן. כאן תצטרך את הרשתות וזה אומר מעבר לתקציב פרסום צנוע גם שימור מוניטין, טיפול בלכלוך, מתחרים רעים, מותגים מוסכים וקבוצות אוהדים שנפגעו ממך, קנאים ופתח לצרות.

אז מה. מצד אחד אני בספק אם המודל הזה יצליח להכניס לך סכומים מכובדים או משכורת אבל אתה אוהב את זה, ובעיקר- קל וזול לנסות. הייתי בודק את אפילו ברמת הסקרנות כדי לא לחשוב בגיל 65 מה יכלתי לעשות ולא ניסיתי. אשמח לעזור בייעוץ. בחינם.

קודם כל - תודה על התגובה! מתעורר פה דיון מאוד מעניין, ואני מודה לכלל המשתתפים מכל הקצוות של הקשת הדעות (כולל xlib ששוב הסביר איך העולם עובד :)).
לגבי המודל שאתה (ואחרים) מציעים ל"שיחות ייעוץ קצרות וזולות"...
אין חיה כזאת, מניסיון. קצר זה לא יכול להיות.
כמעט בהגדרה צריך להשקיע 5-7 שעות במצטבר בכל לקוח כדי באמת להבין אותו, את הצרכים, הגחמות - ולתפור לו פתרון ממה שיש בשוק. אם אני מסתכל על זה כסוג של פרנסה (גם אם משנית) אני מעריך את הידע והניסיון שלי והם שווים הרבה יותר מ-50-70 שקל בשעה ברוטו. אולי אני אשמע סנוב, אבל במחיר הזה - לא בא לי למכור. אני יכול להמשיך לעזור לחברים/מכרים בחינם ופה ושם לזרוק עצם בפורום לרוכב המתחיל לאנשים שמוצאים חן בעיני.

KKatkov
19-02-2021, 16:20
אפילו עו"ד לא לוקח 300-200 ש"ח על שיחת טלפון. אבל למה להאמין למישהו מאינטרנט - תנסה.

נכון. הוא גם לא הולך לדבר איתך יותר מ-10 דקות, ויגיד לך להגיע לשיחת ייעוץ.
עכשיו ספר לנו, כמה עולה ייעוץ אצל עו"ד?

xlib
19-02-2021, 16:23
נכון. הוא גם לא הולך לדבר איתך יותר מ-10 דקות, ויגיד לך להגיע לשיחת ייעוץ.
עכשיו ספר לנו, כמה עולה ייעוץ אצל עו"ד?

נכון. אף אחד לא ינהל איתך דיון בטלפון.
עלות: בערך 400₪ וסיכום ייעוץ בסוף. נושא - סיכסוך עבודה בין מספר עובדים ומעסיק.

KKatkov
19-02-2021, 16:37
אלא מה,

אני מבין על מה את אתה מדבר.
אבל מה לעשות, אלה החיים. יש לי ילד קטן, אישתי עולה חדשה, ואני רוצה עוד ילדים.
אני רוצה לבנות בית ולא לגור בשכירות כל החיים.
בית צנוע בפריפריה הקרובה עולה היום בערך 1.5 מיליון שקל - שהם, לשניה, כמעט חצי מיליון דולר.
אותה משכורת הייטק שנחשבת "גבוהה" קונה את הבית הזה בדחק רב, עם משכנתא לשנים רבות קדימה - וזה בהנחה וההוצאה המשפחתית נשארת שפויה.

זה המסלול שבחרתי, והוא מכתיב מינימום תחביבים יקרים בשנים הקרובות (וקניה/אחזקה של אופנועים זה תחביב יקר).
מכאן, הצורך שאני מרגיש להכניס כסף מהאהבה שלי לאופנועים - וזה תחת מגבלות הגמישות והזמן, כי אני מבין שלא מדובר בתחליף לעבודה העיקרית. כך שאני מאמין שגם במסגרת ה"עבודה" הזאת, העיסוק ימשיך להזין לא רק את הכיס אלא גם את הנשמה. ואם לא - תמיד אפשר להפסיק.

KKatkov
19-02-2021, 16:41
נכון. אף אחד לא ינהל איתך דיון בטלפון.
עלות: בערך 400₪ וסיכום ייעוץ בסוף. נושא - סיכסוך עבודה בין מספר עובדים ומעסיק.

כמה זמן ארך הייעוץ? האם מדובר בנושא "פשוט" או לא?
לצורך העניין: בדיקת חוזה לרכישת דירה עלה לי 2400 ש"ח, וזה די זול.
סכום דומה עולה ייעוץ משכנתא אצל איש מוכר בתחום (אם הוא גם מתרוצץ בין הבנקים במקומך - כבר מדובר בכ-7000-8000 ש"ח).

xlib
19-02-2021, 17:00
אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד. בדיקת חוזה זה לא יעוץ. לא עצל עו״ד. בהרבה מקרים זה %% מסכום החוזה.

כמה זמן ארך הייעוץ? האם מדובר בנושא "פשוט" או לא?.
ייעוץ ערך כשעה. לא תבענו פשעי מלחמה, ואותו עו״ד ידע לענות בלי לקום מהכיסא.

KKatkov
19-02-2021, 17:16
אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד. בדיקת חוזה זה לא יעוץ. לא עצל עו״ד. בהרבה מקרים זה %% מסכום החוזה.

ייעוץ ערך כשעה. לא תבענו פשעי מלחמה, ואותו עו״ד ידע לענות בלי לקום מהכיסא.

בוא נסכם את הדיון בינינו, כי אחרת זאת סתם חפירה משעממת.
מה שאתה אומר:
- אף אחד לא מוכן לשלם על יעוץ בכלל, בטח שלא בבחירת אופנוע, כך שהרעיון גרוע ולא יהיו לקוחות.
- אם כבר להציע שירות כזה שאף אחד לא צריך, העלות שלו יכולה להיות גג כמה מאות שקלים. אם הוא יעלה 1000 שקלים ומעלה, כל בר דעת יעדיף לחפש בעצמו ולקחת לבדיקה במוסך (ואולי לגלות ריג'קטים ב-5000, ללכת לחפש אופנוע אחר כדי לקחת גם אותו לבדיקה במוסך).
- התחום היחיד שבו אתה אישית מוכן להיעזר ביועץ בתשלום הוא עניינים שקשורים בעריכת דין, וגם שם אתה לא רואה סיבה שהשירות יעלה יותר מכמה מאות שקלים.
- אני לא מבין איך העולם עובד, אבל מזל שאתה מוכן להסביר לי. בחינם, כי ראה סעיף א'.

פספסתי משהו?

lokimonster
19-02-2021, 17:22
להבנתי שהיחוד של השירות שלך אמור להיות שאדם יחסך ממנו איתור הכלי והידיעה שבתוך השירות שלך אתה מבצע בדיקה מקדימה של הכלי כך שבמעמד המכון בדיקה לא יהיו ריג'קטים ואלו שיופיעו מראש או יסודרו על ידך או איש מקצוע או פשקה בכסף מול המוכר.

לכשעצמו לחסרי נסיון זו עסקה טובה.

כי עלות של 2 בדיקות כבר מגיעה לעלות השירות שלך טזה בלי יישור הקו.

בהנחה שהבנתי נכון

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Dresdner
20-02-2021, 00:17
מהנסיון שלי ומבלי להתייחס למה אתה רוצה למכור ובכמה, עסק מהצד כתחביב זה בעצם תחביב קיים שכבר רץ אבל אתה רוצה לקבל תשלום עליו ואז להקצות לזה יותר זמן ממה שהיה עד עכשיו בחינם, סוג כזה של עסק צריך לזרום מעצמו כלומר אתה לא משקיע בפירסום ולא מבזבז זמן בקידומו, כל דבר אחר כבר מוציא אותך המשבצת של עסק מהצד כתחביב ודורש כבר לנגוס קצת מהעבודה העיקרית שלך מה שיכול לפגוע בביצועים שלך בחברה ולדרדר את מעמדך שם.

אם אתה לא רואה איך השירות שלך עובר מפה לאוזן אז סביר להניח שזה לא יעבוד.

קידוזו
20-02-2021, 00:46
לגבי המודל שאתה (ואחרים) מציעים ל"שיחות ייעוץ קצרות וזולות"...אין חיה כזאת, מניסיון. קצר זה לא יכול להיות...כמעט בהגדרה צריך להשקיע 5-7 שעות במצטבר בכל לקוח כדי באמת להבין אותו, את הצרכים, הגחמות - ולתפור לו פתרון ממה שיש בשוק...
אתה נמצא במיקום מצויין והתמחור פתוח לחלוטין כי אנשים לא יכולים להשוות לשירות מקביל. כנראה שתזרום עם מודל השירות שבו תרגיש יותר נוח מבחינת נטיה ואופי. רק קח בחשבון שיש אנשים שלא יכולים לעבוד בצורה חפיפניקית ויש אנשים שלא יכולים לעשות שום דבר באופן יסודי. אף אחת מהמגבלות לא עוזרת בעסקים. אם אתה מציע ללקוח סוג של ביטוח או אחריות לדעתי אתה נחשף לסיכונים שלא שווים את העיסוק והייתי מתייעץ עם עו"ד ועובד עם חוזה. אם תבחר לעבוד במודל הרזה והזול אתה יכול לקבל את כל המידע מהלקוח ללא שיחת טלפון דרך טופס פשוט עם 20 שדות. יש בזה הרבה גמישות מבחינת שעות עבודה וניהול ציפיות ויחסים עם הלקוחות. בדיקת אופנוע אצל מומחה מול המודל של פייבר.

xlib
20-02-2021, 09:09
בוא נסכם את הדיון בינינו, כי אחרת זאת סתם חפירה משעממת.
מה שאתה אומר:
- אף אחד לא מוכן לשלם על יעוץ בכלל, בטח שלא בבחירת אופנוע, כך שהרעיון גרוע ולא יהיו לקוחות.

נכון.

- אני לא מבין איך העולם עובד, אבל מזל שאתה מוכן להסביר לי. בחינם, כי ראה סעיף א'.
אתה חייב להעריך אירוניה בכך שאתה מחפש יעוץ עסקי בחינם. לא חושב שתשלם לאחד מאנשים בשרשור.

אבל אחר כך הלכתי לחשוב, האם כבר קיים היום משהו קרוב לזה שאתה מציע. ואז נזכרתי, שיש. זה שירות ליווי בקניות שאתה מזמין יחד עם עיצוב פנים. רעיון הוא שמישהו הולך אתך לחנויות ועוזר לך לבחור שיש, קרמיקה, ברזים, דלתות וכו. תשלום לפי שעה.

danielk
20-02-2021, 22:19
רוצה להגיד "רעיון מבורך" אבל קצת אבדתי בהצעה.
כמה הערות\הארות שאני מעוניין להעלות: (ואין באמור לפגוע להוריד מערכך וכו')

מה אתה מציע ללקוח?
*לבדוק עבורו בדיקה מקדימה את האופנוע, שאם וכאשר תיתן אור ירוק, הוא יצטרך בכל מקרה לגשת לבדיקה נוספת במוסך?
* הלקוח משלם פעמיים, פעם לך ופעם למוסך.
* אתה בא ונותן ללקוח הרגשה, שאין לך את הידע או הסמכות לקבוע שאכן הכלי תקין. אז על מה גבית כסף?
* בהתחשב בסכום שאתה עתיד לדרוש + עלות הכלים שאתה מכוון אליהם, עסקה לא סבירה. (אולי שווה לדרוש % משווי העסקה \ מדרגות תמחור)
* קח את אותו אופנוע למספרי מוסכים שונים לבדיקה, ובכל אחד מהם תצא תוצאה שונה. ככה, שיכול להיות שרכיב שהצגת ללקוח כתקין יתגלה בעיני בעל מקצוע אחר, כלא תקין. ואז זה שם אותך באור שלילי.
* מה ההכשרה שלך בתחום? הלקוח נדרש ממך לסכום לא מבוטל, ואף די גבוה להערכתי באופן יחסי ממחיר הכלים שאתה עתיד להתעסק בהם, ניהלת מוסך? עבדת במוסך? יש לך הכשרה כמכונאי? אם ההכשרה מסתכמת בידע אישי וניסיון יוטוב \הצלחה בפרויקטים בחצר, למה שהלקוח ישוכנע לתת את כספו?
*גיוס לקוחות, איך תעשה זאת? הרשתות החברתיות הם המקור העיקרי, אך מכיוון ואינך מכוון לקהל יעד גדול ועבודה צדדית, תוכל להשיג לקוחות אקראיים בפורום למשל, אבל לא בטוח כמה ניתן לסמוך על כך.
*נניח ואתה פונה ללקוח פוטנציאלי, נניח שזה בחור חדש בפורום שאובד עצות בתחום בחיפוש אחרי כלי משומש, פה אתה נכנס לעניין ושולח לו ה"פ, בתקווה שזה באמת יחזור לפורום ויפתח אותה, יש לך אתר \ ברושור להציג עבורו? מי אתה ומה אתה? יש לך המלצות להציג? תתחיל בבניית אתר עם תיאור פועלך ודף המלצות, תיצור אמינות.
*תיאום זמן. מלבד החוסר רצינות שזה משדר ללקוח שזה עבודה זמנית מהצד (לפחות בעיני) לך תתאם גם עם הקונה, וגם עם המוכר, לראות את הכלי, תוך כדי שאתה עובד במשרה מלאה. נשמע לי בלתי סביר בעליל.
*נניח ואיתרת ללקוח שלך כלי פוטנציאלי, המוכר הישראלי לא יאהב ממש את הרעיון שאתה תפשפש לו לעומק באופנוע, ואז למחרת יפשפשו בו שוב במוסך "מה באת לשגע אותו" התיאום הזה מאוד קשה. יש פה המון ענייני תיאום זמנים ותיאום ציפיות של שני צדדים שנראה לי מקשים מאוד על התהליך.

*הייתי חושב על דרך אחרת לקונספט שלך (פרנסה מייעוץ לרכישת אופנוע). וזה דעתי:
לפנות ללקוחות פוטנציאלים (שאת הפרופיל שלהם פחות או יותר תיארת בכלליות) להציג את עצמך ופועלך (אתר+המלצות וכיו"ב)
לייעץ להם בעלות סמלית בדבר איזה אופנוע מתאים לצרכים שלהם ונכנס להם בתקציב \ איזה ציוד מתאים להם.
לאתר להם את האופנוע שלדעתך תפור עליהם באחד ממגרשי הטרייד אין ברחבי הארץ (ולשם כך, לרוב צריך רשתות חברתיות כי הרוב מפורסם שם + קשר ישיר למנהל המגרש), (ניהול זמן עדיף שעות הפעילות ידועות לך מראש), לגשת להעיף מבט על הכלי עבור הלקוח \ אם זה מגרש שעבדת איתו ואתה סומך עליו לתת ללקוח את ה"אור הירוק" לבצע עסקאות בבית העסק הזה (לדוגמא עסק שמתחייב בבדיקות \ בעל המלצות של אמינות והוגנות) לשדך בין הלקוח למגרש. (בשלב זה כמובן שרצוי לסגור מראש עם המגרש את המחיר עבור הלקוח + הטבה ייחודית ללקוח שהגיע דרכך)
וכך:
המלצת ללקוח על כלי מתאים
חסכת עבורו את החיפוש
חסכת עבורו את המיקוח ואפילו קיבל הטבה בזכותך (שלא היה מקבל אם היה עובר את התהליך המתיש לבד)
חסכת ללקוח זמן, כאב ראש וכנראה שגם לא מעט כסף וזה עבורו שווה כסף אמיתי, אותו הוא ישלם לך.

מהצד השני,
הבאת לבעל המגרש לקוח קל ומהיר, כל העסקה נתפרה בתיווך שלך, ואת עמלת התיווך הזו בעל המגרש ישלם לך.

וניתן למצוא אף צד שלישי בעניין,
מספר מוסכים לבדיקה לפני קנייה, שנותנים ללקוח שלך הטבה במחיר + קדימות בתור, ואתה גוזר את הקומשיין שלך גם משידוך הלקוח למוסך לבדיקה, ואולי גם הפיכתו ללקוח קבוע שלו.

ניתן גם להוסיף צד רביעי, עבודה מול יבואני \חנויות ציוד להנחה ייחודית עבורך, וגזירת קומשיין על "לקוח קל", שהגיע לחנות, לקח מוצר מהמדף והלך איתו ישירות לקופה. כי אתה ייעצת לו מה לקחת, ואתה הצגת אותם באור חיובי והם לא נאלצו לעשות מלאכת שכנוע ותדמית.

כמובן, שאני מניח שבכל ארבעת המקרים האלו סביר להניח שעל מנת לקבל איזו שהיא הטבה ייחודית שלוחשים את השם שלך בקופה, תידרש להתחייב לכמות לקוחות מסוימת כל חודש. וזה חוזר שוב לעבודה צדדית.

את כל זה, באמת ניתן לעשות ב "שלט רחוק", את הכסף ה"גדול והקל" תעשה מבעלי המגרש והמוסכים ויבואני הציוד, ואת הכסף ה"קטן והקל" תעשה מהלקוח הסופי, שימליץ עלייך הלאה.

שיהיה בהצלחה.

the striker
21-02-2021, 11:20
למרות כל הספקנים, בתנאים שאתה מעוניין לעבוד בהם, זה נראה לי מעשי לחלוטין.

כמובן שמומלץ לפתוח אתר עם המלצות וכתבות קטנות, כמו הבחור שעזרת לו לרכוש אופנוע וקראתי על זה לפני כשבועיים.

ובינתיים אני מוכן להיות לקוח ניסיון בלי תשלום ...... עד שתתחיל לתפעל את העסק.

המון המון בהצלחה.

ofir
21-02-2021, 20:11
קיבלתי ממך המון עצות, שלמרות שלא את כולן יצא לי לממש, חלקן היו טובות.
מקריאת ההודעות והתגובות - נראה לי שאתה מבנין עניין באופן כללי, ויוד על מה אתה מדבר כשזה נוגע לדו גלגלי.

הרעיון נראה לי מצוין.
עלות הניסיון להפוך אותו הלכה למעשה שואפת לאפס.

לך על זה.

מקסימום תצליח, לך תדע...

סיבות ללמה זה לא יצליח - יש מיליון.
אם תתעסק בהן, לא יהיה לך זמן לממש את מה שאתה רוצה.

Jack_R1
21-02-2021, 22:23
אני רק אתעכב על נקודה חשובה אחת... תחביב וכסף. זה כבר עלה כאן.

יש לי ניסיון דומה, של לקחת משהו שהיה תחביב ולהפוך אותו למשהו מניב (הניב לי כמה פירות בעבר הרחוק יותר).
הסיבה שבכלל יצא מזה משהו, זה כי עשיתי את זה בלי לחשוב על החלק הפיננסי. רציתי את זה מאוד עבור אשתי, ולא חדלתי עד שהיא התחילה לאהוב מאוד את מה שעשיתי. על הדרך, זכו בזה כמה אלפי אנשים אחרים, ואני זכיתי בקצת הטבות פיננסיות בזמנים שהיו לי מאוד חשובים וקשים - קטקוב, באופן משעשע עד מאוד, כמעט בדיוק במצב שבו אתה נמצא :)
זה עלה לי המון מאמצים מעל ה"סביר" של שעות הפנאי, הכניס אותי להרבה לילות לבנים, ואם אני מחשב עלות-תועלת - לא בטוח שזה השתלם בספירה הזאת. אבל אשתי נהנית מהתוצר כבר עשור, וזה הופך את החישוב הכלכלי ללא חשוב.

אם הייתי צריך להתחיל את אותו הדבר היום, כנראה לא הייתי עושה את זה אם לאשתי היה פתרון אחר. לא משתלם. לא יספיק כדי להיות העבודה העיקרית, גוזל יותר מדי זמן בשביל עבודת צד, ובכלל, יש לי מלא תחביבים שבקושי נשאר לי זמן בשבילם ואני גונב מלא חופשות בשנה, גדולות וקטנות, בדיוק בשביל זה - ולא הייתי ממיר את הזמן הזה בעוד כסף.

KKatkov
21-02-2021, 22:41
רוצה להגיד "רעיון מבורך" אבל קצת אבדתי בהצעה.
כמה הערות\הארות שאני מעוניין להעלות: (ואין באמור לפגוע להוריד מערכך וכו')

מה אתה מציע ללקוח?
*לבדוק עבורו בדיקה מקדימה את האופנוע, שאם וכאשר תיתן אור ירוק, הוא יצטרך בכל מקרה לגשת לבדיקה נוספת במוסך?
* הלקוח משלם פעמיים, פעם לך ופעם למוסך.
* אתה בא ונותן ללקוח הרגשה, שאין לך את הידע או הסמכות לקבוע שאכן הכלי תקין. אז על מה גבית כסף?
* בהתחשב בסכום שאתה עתיד לדרוש + עלות הכלים שאתה מכוון אליהם, עסקה לא סבירה. (אולי שווה לדרוש % משווי העסקה \ מדרגות תמחור)
* קח את אותו אופנוע למספרי מוסכים שונים לבדיקה, ובכל אחד מהם תצא תוצאה שונה. ככה, שיכול להיות שרכיב שהצגת ללקוח כתקין יתגלה בעיני בעל מקצוע אחר, כלא תקין. ואז זה שם אותך באור שלילי.
* מה ההכשרה שלך בתחום? הלקוח נדרש ממך לסכום לא מבוטל, ואף די גבוה להערכתי באופן יחסי ממחיר הכלים שאתה עתיד להתעסק בהם, ניהלת מוסך? עבדת במוסך? יש לך הכשרה כמכונאי? אם ההכשרה מסתכמת בידע אישי וניסיון יוטוב \הצלחה בפרויקטים בחצר, למה שהלקוח ישוכנע לתת את כספו?
*גיוס לקוחות, איך תעשה זאת? הרשתות החברתיות הם המקור העיקרי, אך מכיוון ואינך מכוון לקהל יעד גדול ועבודה צדדית, תוכל להשיג לקוחות אקראיים בפורום למשל, אבל לא בטוח כמה ניתן לסמוך על כך.
*נניח ואתה פונה ללקוח פוטנציאלי, נניח שזה בחור חדש בפורום שאובד עצות בתחום בחיפוש אחרי כלי משומש, פה אתה נכנס לעניין ושולח לו ה"פ, בתקווה שזה באמת יחזור לפורום ויפתח אותה, יש לך אתר \ ברושור להציג עבורו? מי אתה ומה אתה? יש לך המלצות להציג? תתחיל בבניית אתר עם תיאור פועלך ודף המלצות, תיצור אמינות.
*תיאום זמן. מלבד החוסר רצינות שזה משדר ללקוח שזה עבודה זמנית מהצד (לפחות בעיני) לך תתאם גם עם הקונה, וגם עם המוכר, לראות את הכלי, תוך כדי שאתה עובד במשרה מלאה. נשמע לי בלתי סביר בעליל.
*נניח ואיתרת ללקוח שלך כלי פוטנציאלי, המוכר הישראלי לא יאהב ממש את הרעיון שאתה תפשפש לו לעומק באופנוע, ואז למחרת יפשפשו בו שוב במוסך "מה באת לשגע אותו" התיאום הזה מאוד קשה. יש פה המון ענייני תיאום זמנים ותיאום ציפיות של שני צדדים שנראה לי מקשים מאוד על התהליך.

*הייתי חושב על דרך אחרת לקונספט שלך (פרנסה מייעוץ לרכישת אופנוע). וזה דעתי:
לפנות ללקוחות פוטנציאלים (שאת הפרופיל שלהם פחות או יותר תיארת בכלליות) להציג את עצמך ופועלך (אתר+המלצות וכיו"ב)
לייעץ להם בעלות סמלית בדבר איזה אופנוע מתאים לצרכים שלהם ונכנס להם בתקציב \ איזה ציוד מתאים להם.
לאתר להם את האופנוע שלדעתך תפור עליהם באחד ממגרשי הטרייד אין ברחבי הארץ (ולשם כך, לרוב צריך רשתות חברתיות כי הרוב מפורסם שם + קשר ישיר למנהל המגרש), (ניהול זמן עדיף שעות הפעילות ידועות לך מראש), לגשת להעיף מבט על הכלי עבור הלקוח \ אם זה מגרש שעבדת איתו ואתה סומך עליו לתת ללקוח את ה"אור הירוק" לבצע עסקאות בבית העסק הזה (לדוגמא עסק שמתחייב בבדיקות \ בעל המלצות של אמינות והוגנות) לשדך בין הלקוח למגרש. (בשלב זה כמובן שרצוי לסגור מראש עם המגרש את המחיר עבור הלקוח + הטבה ייחודית ללקוח שהגיע דרכך)
וכך:
המלצת ללקוח על כלי מתאים
חסכת עבורו את החיפוש
חסכת עבורו את המיקוח ואפילו קיבל הטבה בזכותך (שלא היה מקבל אם היה עובר את התהליך המתיש לבד)
חסכת ללקוח זמן, כאב ראש וכנראה שגם לא מעט כסף וזה עבורו שווה כסף אמיתי, אותו הוא ישלם לך.

מהצד השני,
הבאת לבעל המגרש לקוח קל ומהיר, כל העסקה נתפרה בתיווך שלך, ואת עמלת התיווך הזו בעל המגרש ישלם לך.

וניתן למצוא אף צד שלישי בעניין,
מספר מוסכים לבדיקה לפני קנייה, שנותנים ללקוח שלך הטבה במחיר + קדימות בתור, ואתה גוזר את הקומשיין שלך גם משידוך הלקוח למוסך לבדיקה, ואולי גם הפיכתו ללקוח קבוע שלו.

ניתן גם להוסיף צד רביעי, עבודה מול יבואני \חנויות ציוד להנחה ייחודית עבורך, וגזירת קומשיין על "לקוח קל", שהגיע לחנות, לקח מוצר מהמדף והלך איתו ישירות לקופה. כי אתה ייעצת לו מה לקחת, ואתה הצגת אותם באור חיובי והם לא נאלצו לעשות מלאכת שכנוע ותדמית.

כמובן, שאני מניח שבכל ארבעת המקרים האלו סביר להניח שעל מנת לקבל איזו שהיא הטבה ייחודית שלוחשים את השם שלך בקופה, תידרש להתחייב לכמות לקוחות מסוימת כל חודש. וזה חוזר שוב לעבודה צדדית.

את כל זה, באמת ניתן לעשות ב "שלט רחוק", את הכסף ה"גדול והקל" תעשה מבעלי המגרש והמוסכים ויבואני הציוד, ואת הכסף ה"קטן והקל" תעשה מהלקוח הסופי, שימליץ עלייך הלאה.

שיהיה בהצלחה.

קודם כל, תודה על התגובה המושקעת.
פרטתי את הרעיון בהודעה הראשונה, אחדד בכל זאת.
חשבתי על שני סוגי שירות:
1. א' הוא בחור צעיר, שמחפש אופנוע ראשון. התקציב שלו מאפשר לרכוש אופנוע 250 כמעט-חדש, או אופנוע 400-500 משומש. אין לו ידע או ניסיון כדי לבחור דגם שמתאים לצרכים, והוא חושש מקניית אופנוע משומש.
אני יכול לסייע לו בבחירה של דגם שמתאים לדרישות, החל מהניתוח של הצרכים, ההיצע בשוק, סגנונות וכו'. לאחר מכן, אחפש עבורו מודעות מכירה שנראות לי כ"מציאות" (ואני טוב בזה), ואעשה בירור ראשוני כדי להבין שהן אכן אמיתיות.
בכך אחסוך לו ימי עבודה מבוזבזים בבדיקת אופנועים שלא שווים בדיקה, טרייד-אין שינסו לעשות קופה ולדחוף לו את מה שיש להם במלאי ופוטנציאלית - קניה של אופנוע במצב רחוק ממושלם, שיכניס אותו להוצאות לא צפויות בשנה הראשונה.
למה שיפנה אלי? כי יש לי את הידע, ההבנה של השוק, הניסיון - ואני חד-משמעית בצד שלו. אין לי שום אינטרס לתווך, אני לא מכיר את המוכרים ולא מקבל מהם אחוזים. האינטרס שלי - זה שדהוא יצא עם האופנוע הכי טוב שהכסף שלו יכול לקנות, יגיד תודה וימליץ לחברים.

2. ב' רוכב כבר כמה שנים, הוא עובד בסטארט-אפ ויש לו אישה ושני ילדים. הוא רוצה להתקדם לדוקאטי מולטיסטראדה משומש בן 4-6 שנים.
הוא לא מוכן להתפשר על טיב האופנוע שהוא קונה, אבל אין לו זמן ואין לו רצון להסתובב בארץ, לראות אופנועים, לגלות שהיד השניה במודעה הופכת פתאום ליד חמישית. הוא גם לא כ"כ רוצה להיכנס לטרייד של ליגל ולשם מחירון על אופנוע עם 60-70 אלף ק"מ. ב' מוכן לחכות קצת, כדי לקנות "מציאה" - אופנוע שמור ומטופל, עם יד מינימאלית וקילומטראז' נמוך, אבל אין לו את הרצון והזמינות כדי לנסוע מחוץ לגבולות גוש דן לראות אותו, כשאופנוע כזה יעלה בלוח.
לב' אני מציע טיפול "עד המפתח". אני אחפש בשבילו את האופנוע, וכשאמצא - אסע לראות, אבצע בדיקה ראשונית יסודית, ואנהל מו"מ עם המוכר בגבולות הטעם הטוב ולפי מצב האופנוע בפועל.
במידה והלקוח מאשר את העסקה - האופנוע ילקח לבדיקה במוסך מורשה. גם כי זה הכסת"ח שלי, וגם כי יש דברים שלא אוכל לבדוק (סטיית שלדה למשל). עלות הבדיקה כלולה במחיר השירות.
במידה והכל תקין - מתבצעת העברת בעלות, והלקוח מקבל את האופנוע.

לשאלת ה"מי אני ומה הרקע שלי".
אין לי שום הסמכה בתחום הרכב. כמו שאין הסמכה בתחום המחשוב, שהוא הפרנסה העיקרית שלי.
יש לי הרבה ידע וניסיון - של שיפוץ, יישורי קו, קניה ומכירה של כלים.

אני אחשוב גם על הרעיונות שהעלת.
מאוד קורץ לי להיות בלעדית בצד של הקונה, מה שלא מתאפשר כשאתה עובד כמתווך (שם נוצר ניגוד אינטרסים - אתה רוצה לסגור עסקה, גם אם היא פחות משתלמת לאחד הצדדים).

danielk
21-02-2021, 23:29
קודם כל, תודה על התגובה המושקעת.
פרטתי את הרעיון בהודעה הראשונה, אחדד בכל זאת.
חשבתי על שני סוגי שירות:
1. א' הוא בחור צעיר, שמחפש אופנוע ראשון. התקציב שלו מאפשר לרכוש אופנוע 250 כמעט-חדש, או אופנוע 400-500 משומש. אין לו ידע או ניסיון כדי לבחור דגם שמתאים לצרכים, והוא חושש מקניית אופנוע משומש. שאלות מתבקשות: איך תגיע ל-א'? א' בחור צעיר והוא יחרוש את הרשת: מועדון האופנועים וקבוצות למינהם. חוזר לנקודת ה- אתה צריך פרסום.
אני יכול לסייע לו בבחירה של דגם שמתאים לדרישות אני מניח שהוא יכול להגיע לזה גם ברשת מכתבות, אבל סביר להניח שאולי יצא מבולבל ואתה תפקס אותו , החל מהניתוח של הצרכים, ההיצע בשוק, סגנונות וכו'. לאחר מכן, אחפש עבורו מודעות מכירה שנראות לי כ"מציאות" (ואני טוב בזה), לחפש ביד 2 תחת "250-500 סמ"ק עד שלוש ידיים ועד 30 אלף ק"מ, גם הוא יכול. יש היצע גדול בסוכניות שלא מגיע ללוח יד 2, ותגיע אליו רק מקשר איתם או רשת חברתית ואעשה בירור ראשוני כדי להבין שהן אכן אמיתיות.
בכך אחסוך לו ימי עבודה מבוזבזים בבדיקת אופנועים שלא שווים בדיקה השאלה היא האם לך יש את הימים האלו לבזבז? שוב, יש לך פה שני צדדים לתאם ואת שני אלו לעשות תוך כדי עבודה במשרה מלאה. א' זמין בשעות הבוקר, והמוכר זמין רק בצהריים. לך תג'נגל את זה. , טרייד-אין שינסו לעשות קופה ולדחוף לו את מה שיש להם במלאי ופוטנציאלית - קניה של אופנוע במצב רחוק ממושלם, שיכניס אותו להוצאות לא צפויות בשנה הראשונה. מה מונע ממנו בעצם לעשות לקחת את האופנוע לבדיקה וזהו?
למה שיפנה אלי? כי יש לי את הידע, ההבנה של השוק, הניסיון איפה הקבלות? איפה התעודות? כמי שעוקב פה בפורום אני נחשף לידע הנרחב שלך לא אחת, אבל הלקוח הפוטנציאלי שלך, לא. איך אתה יוצר אצלו תחושה שהוא מתעסק עם איש אמין מוכר ובעל ניסיון אמיתי בענף. כי אני מתאר לעצמי את השיחה בראש ואני לא רואה איך הצלחה בפרויקטים וטיפולים בחצר עם יוטוב פתוח גורמים ללקוח שלך לסמוך על ניסיונך. - ואני חד-משמעית בצד שלו. אין לי שום אינטרס לתווך, אני לא מכיר את המוכרים ולא מקבל מהם אחוזים. האינטרס שלי - זה שדהוא יצא עם האופנוע הכי טוב שהכסף שלו יכול לקנות, יגיד תודה וימליץ לחברים. ברגע שאתה לוקח ממנו ולו שקל בודד, מבחינתו, אתה בעל אינטרס. ואת זה תכניס טוב טוב לראש, כרגע אתה מייעץ בשביל הכיף ואין מחויבות לאף אחד. ברגע שהתחלת לקחת כסף אתה בעל אינטרס נקודה.

2. ב' רוכב כבר כמה שנים, הוא עובד בסטארט-אפ ויש לו אישה ושני ילדים. הוא רוצה להתקדם לדוקאטי מולטיסטראדה משומש בן 4-6 שנים.
הוא לא מוכן להתפשר על טיב האופנוע שהוא קונה, אבל אין לו זמן ואין לו רצון להסתובב בארץ, לראות אופנועים, לגלות שהיד השניה במודעה הופכת פתאום ליד חמישית. הוא גם לא כ"כ רוצה להיכנס לטרייד של ליגל ולשם מחירון על אופנוע עם 60-70 אלף ק"מ. ב' מוכן לחכות קצת, כדי לקנות "מציאה" - אופנוע שמור ומטופל, עם יד מינימאלית וקילומטראז' נמוך, אבל אין לו את הרצון והזמינות כדי לנסוע מחוץ לגבולות גוש דן לראות אותו, כשאופנוע כזה יעלה בלוח. למה שב' לא ימתין בסבלנות שיקפוץ כזה בליגל? גם יקבל אחריות, גם ספר טיפולים, וגם יש אמא ואבא וכנראה יוציא גם איזה מתנה ואהתחייבות לתקינות. הרי בסוף היום, גם אם הייעוץ היה בול, והבדיקה יצאה פיקס, אפשר ליפול על לימון. ואז אתה לא תיתן לו אחריות, ולא הלקוח מיד 2 שמזמן שמר אותך בתור "לא לענות" למה לב' להכניס ראש בריא למיטה חולה ולא לקנות מהיבואן?
לב' אני מציע טיפול "עד המפתח". אני אחפש בשבילו את האופנוע, וכשאמצא - אסע לראות, אבצע בדיקה ראשונית יסודית, ואנהל מו"מ עם המוכר בגבולות הטעם הטוב מה זה גבולות הטעם הטוב? מבחינת הלקוח המיועץ, משימתך תהיה למקסם את המחיר עד הסוף ולא להיות נחמד למוכר. תתכונן כי ככה נעשים עסקים בתחום, ואם אותו מיועץ ישמע שיכול היה לקנות בזול יותר הריקושטים יגיעו ולפי מצב האופנוע בפועל.
במידה והלקוח מאשר את העסקה - האופנוע ילקח לבדיקה במוסך מורשה. גם כי זה הכסת"ח שלי, וגם כי יש דברים שלא אוכל לבדוק (סטיית שלדה למשל). עלות הבדיקה כלולה במחיר השירות. מעולה ומקובל
במידה והכל תקין - מתבצעת העברת בעלות, והלקוח מקבל את האופנוע.

לשאלת ה"מי אני ומה הרקע שלי".
אין לי שום הסמכה בתחום הרכב. כמו שאין הסמכה בתחום המחשוב, שהוא הפרנסה העיקרית שלי.
יש לי הרבה ידע וניסיון - של שיפוץ, יישורי קו, קניה ומכירה של כלים. מצד אחד אני חושב לעצמי שהיום רואים לא אחת נערות שפותחות עסק של אפייה בלי שעבדו דקה בתחום, ולחלקן אפילו הולך מעולה, והם לא צריכות תעודת קונדיטור. לא יודע עד כמה זה יעבוד בתחום האופנועים.

אני אחשוב גם על הרעיונות שהעלת.
מאוד קורץ לי להיות בלעדית בצד של הקונה, מה שלא מתאפשר כשאתה עובד כמתווך (שם נוצר ניגוד אינטרסים - אתה רוצה לסגור עסקה, גם אם היא פחות משתלמת לאחד הצדדים).כמו שאמרתי, ברגע שלקחת מהלקוח שקל, אתה נתפס כבעל אינטרס. אבל בכל אופן, להסתמך רק על יד2, ללא חשיפה למגרשים, ללא חשיפה לרשתות חברתיות, מצמצם עבורך את מגוון הכלים שתוכל להגיע אליהם עבור הלקוח שלך. כל מה שהצעתי לא אמור למנוע ממך להיות בצד הקונה, כיוון שאתה לא עובד בבלעדיות עם מגרש בודד, אלא עם כמה שיותר.

תשובותיי באדום.
שלא יצטייר מדבריי שאיני בעד, ההפך הוא הנכון. ההערות\טיפים הם מניסיוני בענף ומשקפות לרוב את המציאות בהתנהלות היומיומית.
אשמח לשת"פ באם תחליט להכנס לתחום.