מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : התיעצות לגבי בנלי TRK500 לרוכב מתחיל

Matana
03-03-2021, 16:20
שלום לכולם,
שמי מתן, אני בן 42 ומחפש אופנוע ראשון למתחילים עם רישיון A1 וללא ניסיון קודם

עיקר השימוש יהיה כביש בין עירוני.
התקציב הוא סביב 28,000 ש"ח.

האופנוע שמשך את תשומת ליבי הוא הבנלי TRK500 או ה - TRK500X
אני מחפש אופנוע יציב, לא מאתגר ונוח לשליטה כמתבקש מאופנוע ראשון אך עם זאת, חשוב לי אמינות ולא בא לי להיכנס למוסך כל שבוע.

האם האופנוע מומלץ ומתאים לצרכים שלי לדעתכם?
האם יש כאן מישהו שבבעלותו בנלי באותו הדגם ויכול להעיד על איכות האופנוע?

תודה רבה לעונים

KKatkov
03-03-2021, 18:57
שלום לכולם,
שמי מתן, אני בן 42 ומחפש אופנוע ראשון למתחילים עם רישיון A1 וללא ניסיון קודם

עיקר השימוש יהיה כביש בין עירוני.
התקציב הוא סביב 28,000 ש"ח.

האופנוע שמשך את תשומת ליבי הוא הבנלי TRK500 או ה - TRK500X
אני מחפש אופנוע יציב, לא מאתגר ונוח לשליטה כמתבקש מאופנוע ראשון אך עם זאת, חשוב לי אמינות ולא בא לי להיכנס למוסך כל שבוע.

האם האופנוע מומלץ ומתאים לצרכים שלי לדעתכם?
האם יש כאן מישהו שבבעלותו בנלי באותו הדגם ויכול להעיד על איכות האופנוע?

תודה רבה לעונים

הבנלי הוא בערך מה שאתה מחפש - אבל שים לב גם לנתון המשקל, האופנוע כבד בהרבה מהמקובל בקטגוריה מה שיכול להקשות עליך כמתחיל.
מבחינת איכות/אמינות/שמירת ערך הבנלי אולי בסדר, אבל כנראה שלא מעבר. אם אלה הנושאים שבראש מעיינך - כלים של יצרנים יפאניים יהיו כנראה הימור בטוח יותר, גם אם מדובר בדגמים שלא מיוצרים ביפן.

ronen_sch
04-03-2021, 14:21
הבעיה של הבנלי לרוכב מתחיל זה לא המשקל עצמו אלא יותר החלוקה, מרכז כובד גבוה יותר ביחס לאחרים .
זה אומר שדרוש יותר מיומנות, הכל עצמו נראה מאיים בהתחלה אבל המנוע לטעמי מותאם למתחילים.
(אין לי כזה כלי רק מרכיבץ ניסיןו, מול ניסיון שלי על כלים אחרים הונדה NC700-750 + CB500X)
אם אתה מצליח חהתגבר על הענין של המשקל ותתחיל איתו בעדינות ותלמד ולאור גילך (לא ילד בן 21) אני חושב שזה אפשרי.
מומלץ לבצע רכיבת ניסיון , גם על כלי חדש אצל היבואן

Matana
04-03-2021, 15:09
תודה על התשובות, שכחתי לציין שאני 1.84 מטר האם זה משנה במשהו את ההתייחסות למשקל ולמרכז הכובד?
כי מהתשובות של שניכם נראה לי שעדיף כרגע להתחיל עם ה- הונדה CB500X... בתור רוכב חדש. אכן מתכוון להתחיל לאט ובעדינות...

ronen_sch
04-03-2021, 15:22
תודה על התשובות, שכחתי לציין שאני 1.84 מטר האם זה משנה במשהו את ההתייחסות למשקל ולמרכז הכובד?
כי מהתשובות של שניכם נראה לי שעדיף כרגע להתחיל עם ה- הונדה CB500X... בתור רוכב חדש. אכן מתכוון להתחיל לאט ובעדינות...

הגובה שלך יעזור לך להגיע בבטחה לקרקע בכלי הזה, כמו שאמרתי בגלל איזון משקל שלו זה קצת מקשרה לרוכב נמוך ברמזור.
מעבר לכך ברכיבה מול אופנוע NC שהוא בדיוק הפוך אז מורגש בסיבובים. אתה לא נשמע לי כמו אחד שהולך לעשות מסלול בהרי ירושלים. תזכור להתחיל לאט, ותצבור ביטחון.
קח קורס רכיבה מתקדמת וזה הרבה יותר חשוב אם זה CB500X או הבנלי.

Matana
04-03-2021, 16:44
אדאג לעשות קורס בהקדם האפשרי
תודה רבה