התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Z1000SX התיור של קוואסקי

ziki
04-03-2021, 17:10
היי חברים
לאחרונה עברתי מ CBR1100 מדהים וסגנון הרכיבה שלי ספורט טורינג. ל Z של קוואסקי
נראה לי שיש עולם שלם שלא מכיר את האופנוע הנ"ל Z1000sx
זהו אופנוע התיור של קוואסקי. מדובר על מנוע 1050 סמ"ק המספק 142 סוסים בסל"ד גבוהה. 1000 סל"ד
יש לו מומנט שופע (כפי שאפשר לצפות מאופנוע ליטר פלוס עם גיר יחסית קצר)
לZ של קוואסקי יש פלסטיקה גדולה יחסית מקידמה שמבודדת את הרוחות (עד 160חצילים אפשר לרכב זקוף מעל לזה צריך קצת להתכופף).
יש מגן רוח שניתן לשנות את הזווית שלו אפילו תוך כדי רכיבה. מאוד יעיל
יש ל Z הנ"ל מקום ל 3 מזוודות מקוריות של קוואסקי (לי אין) במחיר סביר יחסית. והתאמה מושלמת למושב האחורי (לא צריך מתאמים)
יש ל Z מערכת בקרת יציבות לא מהדור החדש עם ה 6 צירים, אלה משהו פשוט יותר אבל עובד נהדר
בקוואסקי לחצו לדעתי על כל הכפתורים הנכונים בעבורי
1. אופנוע גדול מימדים (לא GS ADVANTURE אבל גם לא MSK )
2. ישיבה זקופה עם המון מקום לזוז.נוח
3. מגן רוח טוב ויעיל
4. מקום למורכב נוח מאוד עם כיסא אמיתי
5. מנוע גדול עם ביצועים מצויינים
6. חלקות פעולה בלי וויברציות תפעול קל ונוח.
7. צמיג אחורי 190 (-:
8. בולמים למחיר של הכלי הטובים בקטגוריה (אפשר להתווקח)
9. בלמים נהדרים עם המון רגש.
10. ספורטיבי
11.הוא כמובן ניצח כל השוואתי שזרקו מולו. לפחות שאני ראיתי

לגבי תחזוקה
אני רכשתי את הכלי עם 42 אלף ק"מ
עכשיו יש כבר 48 אלף ק"מ.
מה עשיתי מאז שקיבלתי אותו.
1. צמיג אחורי (נכנס לתוך הצמיג משקולת עופרת של משאית,ופשוט פוצץ את הגלגל) 1100 ש"ח
2. 700 ש"ח טיפול אצל המוסכניק שלי הונדה בנתניה שמן מים מתיחות התאמות פינוקים.מיד כשקניתי.
ושטיפה מקצועית פעם אחת
עכשיו צריך טיפול שוב (כל 6000 ק"מ)
וצריך לחשוב על שרשרת הנעה חדשה וגלגלי שיניים.
דלק
כרגע אני עם הצנרת הפתוחה שככה קניתי את האופנוע.
אני צריך לקחת אותו לאחד הטיונרים על מנת לכייל את הערובת. האמת אני מעדיף לחזור לסעפת המקורית יותר הגיוני.
כרגע הוא עושה 1-15 ליטר לק"מ במשולב אבל תוצאה טובה יותר לדעתי אשיג כשאחליף את הסעפת. יש 19 ליטר דלק

הבעיה היחידה שיש לאופנוע הנ"ל היא אחיו התאום H2 עם הטורבו. ואותו אני רוצה (-:
https://www.youtube.com/watch?v=Wim3uM7zrDg

9030

mudale222
04-03-2021, 18:42
אופנוע מעניין. מאחרוני הספורט-תיור old school שנשארו.
איך האופנוע בתוך העיר? יש לו זווית צידוד סבירה או סיוט? איך הוא בכבישים משובשים?

lokimonster
04-03-2021, 19:10
לא' יש את הsx
לדעתי מאוד מרוצה ממנו

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

erani99
04-03-2021, 19:12
זה לא בדיוק ספורטתיור OLD SCHOOL... סה"כ ה Z1000 עם זויות שלדה/היגוי קצת יותר מתונות + פיירינג מלא ואופצייה לזיווד מקורי.
OLD SCHOOL אמיתי לספורטתיור זה הציפור השחורה/CBR1100XX שהיתה לו.. או ה CBf1000 למשל.

וכן, כפי שציקי ציין - יש מלא כאלו, גם לא בדיוק "ילדים" רוכבים שלא מודעים לדגמי הספורטתיור, שהם למעשה יותר הגיוניים מהסופרספורט ויותר פרקטיים מהנייקדים.
לא מבין למה... הרשת זמינה עם כל החדשות לדגמים שיוצאים והכל נגיש מייד.

AsafA
04-03-2021, 22:55
בניגוד למה שרשמת לדגם ששווק מסוף 2017 ואילך יש מערכת בקרת יציבות מתקדמת (6 צירים) כולל abs להטיה.
אופנוע נהדר. עברנו ביחד 40,000 ק"מ בשנתיים וחצי וכרגע אין לי תכניות להחלפה.

AsafA
04-03-2021, 23:04
9036

kaz
05-03-2021, 10:46
אופנוע מעניין. מאחרוני הספורט-תיור old school שנשארו.
איך האופנוע בתוך העיר? יש לו זווית צידוד סבירה או סיוט? איך הוא בכבישים משובשים?
+ יש ג'ק אמצע אפטרמרקט? האם הבנייה מציקה בטיפולים? דברים שזוכר שסיפרו כאן על קאווים- סוגים שונים של ברגי פיירינג, אי אפשר לשלוף את הפילטר שמן כי ממול יש X ומעל יש Y, כדי להחליף פלאגים צריך להטות את המנוע, מנוע שקשה לעבוד עליו, הצטבר לי הרושם שזה כלבצת למי שרוצה לטפ"ש לבד..

AsafA
05-03-2021, 11:05
אופנוע מאד פשוט לתחזוקה. הכל נגיש בלי פירוקים מיותרים. פעם ב-18 צריך להוריד מיכל דלק כדי להחליף פלגים ופילטר אויר. אם מזמינים חלפים מפרטזילה האחזקה זולה.

kaz
05-03-2021, 11:41
נייס. אתה משתמש בג'ק חיצוני, או שאפשר לעשות הכל על הצד?
למה לא שמו ג'ק אמצע בעצם, כביכול פוגע במראה?

AsafA
05-03-2021, 12:34
לדעתי ג'ק אמצע זה משקל מיותר. יש בבית ג'ק מירוצים שמשמש לשימון שרשרת.

kaz
05-03-2021, 22:45
מה הסל"ד עפ"י מקורות זרים על 140 / שישי? מתי מתחיל לווברץ?

AsafA
05-03-2021, 23:05
סביב 6000. לא מוורבץ. מנוע חזק וחלק. הבקרות עובדות נהדר. מתלים נהדרים. מיגון רוח מושלם. אופנוע נהדר

lokimonster
06-03-2021, 07:38
לדעתי ג'ק אמצע זה משקל מיותר. יש בבית ג'ק מירוצים שמשמש לשימון שרשרת.אני חסיד של ג'ק אמצע.
לדעתי התועלת שלו גדולה מהחסרונות.
וכמובן שלא לכולם יש חצר סגורה שזה בפני עצמו מיתר את ג'ק המירוצים..

השושנים
06-03-2021, 07:53
לדעתי אחד המוצלחים והקיצוני ביותר בין האופנועים הפסיכיים השפויים,
כזה שנותן הרבה מהכל, במיוחד לאלה שבאמת אוהבים לרכוב ולא רק להתנייד!

ziki
06-03-2021, 22:53
הוא מרגיש שובב. חי.
הוויברציות שאתה מדבר עליהן מגיעות סביב ה 7 ונעלמות אחרי ממש לא משהו מפריע.
התחזוקה ממש פשוטה הכל נגיש לא צריך להוריד כלום.
לגבי חלקי פלסטיקה שנשברים.ברגים שעפים. 48 אלף קמ. כל הברגים במקום. כל הפלסטיקה שלמה. אז לא ממש יודע על מה אתה מדבר.
זו מכונה מעולה ולאט לאט אני מתאהב
זה לא היה אהבה מיידית (היה ועדיין חסר לי קצת כח).
אבל זה באמת בקטנה. ולרכב על המהירות החוקית בארץ לא צריך יותר מהילוך שני.
אז אנחנו מתגלגלים לנו בהנאה מרובה כרגע. לומדים אחד את השני. ה z ממש מלמד ועוזר לי לרכב טוב יותר ולבטוח בו יותר ויותר. (אולי נגיע ליום מסלול בקרוב)
יש לציין שהוא רגוע מאוד (טורינג)כשרוצים ואין בעיה לרכב איתו לעבודה וחזרה(השימוש העיקרי שלי).

Sent from my iPhone using Tapatalk

AsafA
06-03-2021, 23:27
מתי יוצאים לסיבוב sx

AsafA
07-03-2021, 00:27
אני חסיד של ג'ק אמצע.
לדעתי התועלת שלו גדולה מהחסרונות.
וכמובן שלא לכולם יש חצר סגורה שזה בפני עצמו מיתר את ג'ק המירוצים..

למי שאין מקום אחסון לג'ק מרוצים יכול להשתמש בגלגלת
9040

kaz
12-03-2021, 13:26
הדבקה מהשרשור של לוקי

גם אני חושב שאופנוע צריך להישאר כמעט כמו שהוא במקור. אין מה לגעת במנוע או במפות ההצתה. שינוי בגלגלי שיניים בא על חשבון משהו ובדרך כלל היצרן בחר את מה שמתאים לאופי הכלי, בנוסף זה יכול לשגע את האלקטרוניקה בכלים עם מערכות מתקדמות.

כשקניתי את ה-z1000sx (אחרי f700gs) חשבתי שיחסי העברה קצרים מידי ושאפשר לשנות, לא נגעתי בגלל האלקטרוניקה, ובראיה לאחור אני שמח שלא החלפתי. אחרי שהתרגלתי לכח של הכלי אני לא מוכן לוותר על טיפה ממנו. הפיק אפ בתאוצה מדהים וגם בטיולים עם ג'קסר 1000 ו-cbr1000 לא הורגשה שום בעיה בקצב התאוצה (יש הבדל במהירות הסופית).

לדעתי ה-z1sx לא צריך שום שיפור (פרט למראות) בדור הרביעי (או החמישי) טיפלו בכל מה שהיה צריך. מיגון הרוח מושלם; המתלים והברקסים נהדרים כמו שהם; יחסי העברה שמתאימים לכלי כמו כפפה; תנוחת ישיבה חצי זקופה, קרבית ועדיין נוחה מאד; חבילת אלקטרוניקה נהדרת עם מערכת בשישה צירים. אחרי 40,000 ק"מ יש לי רק ביקורת אחת - המראות לא נותנות תמונה טובה.

וכבונוס יש גם מזוודות צד מקוריות שנשלפות מבלי להשאיר סימן.

ואם התכנון לא היה מתאים לי, כנראה שגם אז לא הייתי משנה כלום (פרט לאגזוז או מיגון רוח שדורשים החלפה בהרבה כלים) וממשיך לכלי הבא.

מזוודות צד ניתקות בלי שצריך להוסיף הרכבות מתכת לצדדים זה פגז.

מה ההבדלים העקרוניים בין דור 1 לדור 4/5, למעט השיפורים באלקטרוניקה?

יש לי גם קצת את הבעיה עם המראות (גם כן על הפיירינג), רציתי לקנות ברגים ארוכים יותר ולהשתמש בספייסרים מאלומיניום שהגיעו מאלי, אבל בארץ מתקשים עם ברגי אלן אלחלד משום מה, כל פעם מציעים את השחורים.

יש לך אבל אופציה מוכנה ל-Z -
https://www.ebay.com/itm/Mirror-Extenders-2011-2020-Kawasaki-Ninja-1000-Z1000SX-Z1000-SX-1000SX-Spacers-/382417708410

AsafA
12-03-2021, 13:53
במעבר בין הדגמים, כל החברות מתקנות ומשפרות פגמים ובאגים שלקוחות התלוננו עליהם. אני לא יודע לומר מה השתנה, רק יכול להעיד שאני מאד מרוצה מהתוצאה. גם מהיכולות של הכלי וגם מרמת האמינות שהוא הפגין עד עכשיו.

למיטב זכרוני בכתבות השקה של 2017 דיברו לחיוב על שיפור של המושב, מיגון הרוח, והאלקטרוניקה. לשלילה ציינו שינוי בבסיס הגלגלים או בזוית ההיגוי (לא זוכר מי מהם) שפגעו בהיגוי ובהתנהגות (אבל שיפרו את היציבות). לא רכבתי על הקודם אבל אני יכול להעיד שההיגוי עם הצמיגים המקוריים היה כבד מאד וכל צמיג שהיה עליו אחר כך גרם לאופנוע להתנהג טוב יותר.
לדעתי האופנוע הכי מהנה לרכיבה עם האנג'ל GT2 (שיש לו פרופיל עגול מאד בצמיג הקדמי). המישלין רואד 5 גם היה מהנה מבחינת ההיגוי אבל התאוצה והבלימה איתו היו בעייתיות (הגומי קשה מידי ולא התמודד עם הכח של האופנוע).

הפתרון שהצעת למראות נראה מעניין. אתה מכיר מישהו שהתקין את זה ויכול להעיד על השינוי?

kaz
12-03-2021, 14:11
גומי קשה מדי = הגלגל מחליק במקום להימעך ולתפוס?

רק עדויות פורומיות (מציינים את המוכר ההונגרי מאיביי) -
https://www.z1000sx.co.uk/index.php?topic=1743.0

יש גם של SW מותק, אבל יותר יקר -
https://twistedthrottle.com/shop/ergonomics/mirror-extenders-and-adapters/sw-motech-mirror-wideners-kawasaki-ninja-1000-14/

AsafA
12-03-2021, 14:40
גומי קשה מדי = הגלגל מחליק במקום להימעך ולתפוס?

ideners-kawasaki-ninja-1000-14/

כן. גם בתאוצה חזקה וגם בבלימה.

Dresdner
12-03-2021, 15:34
כמו שכבר דיברנו בעבר , יש גירסת GT לרוד 5 ובמוו בחרו דווקא בה לXR900 למרות שמבחינת משקל הוא לא ממש כבד ורוד 5 היה מספק אבל הם כנראה יודעים מה הם עושים

kaz
13-03-2021, 17:03
אני רק בקשה - אם יוצא לך להוריד את אחד הפיירינגים הצידיים בשביל טיפול, שים תמונה איך הוא נראה בלי :o

AsafA
13-03-2021, 19:59
לא מפרקים פירינגים בטיפולים. הכל נגיש.

Ami
15-03-2021, 17:27
מחזיק Z1000 כבר 9 שנים, 40,000 ק"מ. אמין מאוד (הוחלפה רק צפצפה) פחות נוח מ SX אבל מתקשה להיפרד ממנו.

ofir
20-03-2021, 14:23
התחדשתי בנינגה 1000sx משנת 2021, שזה בעצם אותו אופנוע רק מהדגם החדש.

למי ששאל על זוית הצידוד - בכביש פתוח הוא נכנס יפה לסיבובים, אבל פרסה צריך לתכנן כמו נהג משאית.

אני עדיין לא מוצא את הכיוון האידאלי למראות - מלא שטח מת. נורא קשה בעקיפות, אבל אני עדיין מחפש...
המראות ממש רחוקות, וקשה לכוונן תוך כדי נסיעה.

מתקן לטלפון - אני בונה לבד, בחיבור לברגים של טנק הדלק..., לא מצאתי איפה להרכיב את הקודם.

ואם למישהו יש לינק לרכישה של ג׳ק אמצע - אני אודה לו מאוד!!!

אגב - קניתי ללא מזוודות צד, ואני מנסה למצוא במחיר שפוי...

AsafA
20-03-2021, 14:48
תתחדש.

מזוודות צד הזמנתי מגרמניה (באמצעות Ebay) הגיעו תוך חודשיים בערך והשחרור מהמכס היה אוטומטי (שילמתי מע"מ בדואר במועד קבלת החבילה).

לגבי המראות - פשוט אין כיוון נורמלי, הן נמוכות ורחוקות מידי. בצד החיובי הן לא מווברצות בשום מהירות.

קידוזו
21-03-2021, 18:15
התחדשתי בנינגה 1000sx משנת 2021, שזה בעצם אותו אופנוע רק מהדגם החדש.

למי ששאל על זוית הצידוד - בכביש פתוח הוא נכנס יפה לסיבובים, אבל פרסה צריך לתכנן כמו נהג משאית.

אני עדיין לא מוצא את הכיוון האידאלי למראות - מלא שטח מת. נורא קשה בעקיפות, אבל אני עדיין מחפש...
המראות ממש רחוקות, וקשה לכוונן תוך כדי נסיעה.

מתקן לטלפון - אני בונה לבד, בחיבור לברגים של טנק הדלק..., לא מצאתי איפה להרכיב את הקודם.

ואם למישהו יש לינק לרכישה של ג׳ק אמצע - אני אודה לו מאוד!!!

אגב - קניתי ללא מזוודות צד, ואני מנסה למצוא במחיר שפוי...
מברוק.
במקומך הייתי מחפש מראות אפטר מרקט כדי לא לוותר על מוצר שיספק שדה ראיה טוב מאחורה.

ziki
24-03-2021, 15:52
גם אני הסתבכתי עם המראות אבל התרגלתי :thumbsup: ועכשיו אני רואה את מה שצריך (לפחות אני חושב כך).
אל תמהר להחליף או לשנות זה מה שאני אומר.
מעצבן :
המראות בולטות החוצה מהחזית. כאילו מישהו סיים את העיצוב של האופנוע ואז אמר פאק שכחנו מראות מה עושים.

lokimonster
24-03-2021, 16:23
נראה לי שלקאוואסאקי יש קטע עם. מראות.

בgtr היו מראות נהדרות וגדולות רק שהמיקום שלהם היה נמוך ומצריך הורדת ראש.

קידוזו
24-03-2021, 18:41
גם אני הסתבכתי עם המראות אבל התרגלתי :thumbsup: ועכשיו אני רואה את מה שצריך (לפחות אני חושב כך).
אל תמהר להחליף או לשנות זה מה שאני אומר.
....
אני אומר- מראות שמספקות שדה ראיה רחב וזמין שמספר לך ללא מאמץ על מה שקורה מאחור הם צורך בטיחותי חיוני.
אם אין מראות אני לא עולה על שום כלי רכב בכביש ציבורי. די פשוט מבחינתי. משאית בלי ברקסים, ערסים על 200, נהג בטלפון כשאתה ראשון ברמזור, ההוא שנצמד אליך ולא הספיק לבלום...את כל המצבים האלה אפשר לנהל עם מראה ועלולים להסתיים בקצת יותר משפשוף מרפקים.

ofir
24-03-2021, 19:38
ג׳ק אמצע, מישהו חיפש/מצא?

אין לי מושג איפה להתחיל - באמזון עולים לי בעיקר בלנדרים בחיפוש....

ziki
24-03-2021, 20:10
לפי מה שאני יודע אין סטנד אמצע לאופנוע שלנו.
ולכן אתה מקבל מיקסרים. 9072

ofir
29-03-2021, 14:04
לפי מה שאני יודע אין סטנד אמצע לאופנוע שלנו.
ולכן אתה מקבל מיקסרים. 9072

אני מקווה שימצאו/יתכננו משהו....

עכשיו סיימתי פרויקט קטן.
חיברתי פלח ברזל לברגים של מיכל הדלק, וממנו עולה מוט עם גולה - שאליה מחובר המתקן של הפלאפון.
לא מצאתי משהו זמין אז בניתי.

יושב יפה לדעתי.

mudale222
29-03-2021, 14:05
אני מקווה שימצאו/יתכננו משהו....

עכשיו סיימתי פרויקט קטן.
חיברתי פלח ברזל לברגים של מיכל הדלק, וממנו עולה מוט עם גולה - שאליה מחובר המתקן של הפלאפון.
לא מצאתי משהו זמין אז בניתי.

יושב יפה לדעתי.

מעניין. תעלה תמונה.

ofir
29-03-2021, 14:07
אני רק שאלה - כשאני מעלה הילוכים עם הקויק שיפטר -
מצאתי שבסביבות 6.5 זה עובר ממש כאילו אני בגיר רציף.

אבל לא יוצא לי לנצל את זה בהורדה למטה - איפשהו בראש זה עדיין לא מתחבר לי.

באיזה סלד אתם מורידים הילוך בעזרת הקֿויק שיפטר?

ofir
29-03-2021, 14:45
לפני החיבור

mudale222
29-03-2021, 14:51
לפני החיבור

חשבתי שהמוט יהיה באלכסון לכיוון הדשבורד, כך שמיקום הטלפון יהיה בפרונט.
זה לא קצת מוזר פלאפון באמצע האופנוע, נראה באזור החזה?

AsafA
29-03-2021, 15:06
אצלי הטלפון מחובר על הקליפאון. מאד נוח לצפיה בוייז תוך כדי רכיבה וגם זוכה להגנה מהרוח.
9079

ayalzo
29-03-2021, 19:54
אביזרים שתולשים איברי גוף מוצנעים בתאונה,
צפיה בוויז תו"כ רכיבה (אני גם חוטא בזה לעתים רחוקות, אבל לא מודה בפהרסיה.... אופס...).
תמשיכו. יהיה מעניין.

AsafA
29-03-2021, 20:09
ברכיבה מהירה וייז זה מוצר בטיחותי. הוא מראה לך את סוג הסיבוב שלפניך ומאפשר לך להתאים את הקצב.

JohnnyDough
29-03-2021, 20:21
אני רק שאלה - כשאני מעלה הילוכים עם הקויק שיפטר -
מצאתי שבסביבות 6.5 זה עובר ממש כאילו אני בגיר רציף.

אבל לא יוצא לי לנצל את זה בהורדה למטה - איפשהו בראש זה עדיין לא מתחבר לי.

באיזה סלד אתם מורידים הילוך בעזרת הקֿויק שיפטר?
בסל"ד נמוך יחסית, ~3,000.

ofir
29-03-2021, 20:25
90819081

ofir
29-03-2021, 20:25
9082

ofir
29-03-2021, 20:26
9083

AsafA
29-03-2021, 20:34
נראה טוב

mudale222
29-03-2021, 21:16
כן, סבבה לגמרי. חשבתי משום מה על הברגים איפה שמכניסים את הפיה לתדלוק.

ayalzo
29-03-2021, 21:32
מודה.
גם אני.

ofir
29-03-2021, 22:30
אולי לא הייתי ברור בהסבר שלי...

ראיתי מתקן של גי פי אס שמתחבר לשם, ולקחתי את הרעיון - עם קצת התאמות

אני מעדיף שיהיה באמצע מאשר בצד

השושנים
30-03-2021, 07:14
לא יותר פשוט ובטוח תיק מיכל קטן עם תא עליון שקוף נגד גשם?

ayalzo
30-03-2021, 07:27
אולי זה מקרה פרטי של טלפונים זולים, אבל רכבתי עם תיק מיכל כזה, והמגן מסך של הפלאפון נדבק לי אליו (וכידוע, כשזה קצת יורד מתחילות בועות שאך פעם לא ייעלמו).

ofir
30-03-2021, 07:38
לא יותר פשוט ובטוח תיק מיכל קטן עם תא עליון שקוף נגד גשם?

לא תמיד בא לי להיסחב עם תיק.

האמת שגם המתקן לא יהיה בשימוש קבוע, אלא רק בפעמים הבודדות שאני רוצה לרכב עם וויז, וזה לא קורה הרבה...

הרעיון היה שיהיה לי משהו נגיש בעת הצורך.

לא שולל קניה של תיק מיכל - אבל לא מגנטי, וזה תלוי אם אם יהיה דיל ממש שווה.

השושנים
30-03-2021, 08:05
לא תמיד בא לי להיסחב עם תיק.

האמת שגם המתקן לא יהיה בשימוש קבוע, אלא רק בפעמים הבודדות שאני רוצה לרכב עם וויז, וזה לא קורה הרבה...

הרעיון היה שיהיה לי משהו נגיש בעת הצורך.

לא שולל קניה של תיק מיכל - אבל לא מגנטי, וזה תלוי אם אם יהיה דיל ממש שווה.

יש לי את זה

https://www.motostorm.it/en/accessories/luggage/sw-motech-tank-bag-black.html?currency=USD&size=UNICA&gclid=Cj0KCQjw9YWDBhDyARIsADt6sGarlqPmlWCwuZpWmQUk vXLF_SGQuXwT8j_NSf-y1rtTH16Ysfmw01oaAoQIEALw_wcB

מתחבר עם טבעת איכותי מאד, מכיל הרבה יחסית לגודלו ומתרחב, הייתי שמח לחלק עליון שקוף ואז זה פותר את בעיית הטלפון
כרגע רק מאזין להנחיות הוויז.

יש את זה שאני פחות מתחבר אליו בגלל הצורה אבל הפתרונות שלו קצת אחרים:

https://www.motostorm.it/en/accessories/luggage/shad-e10p-pin-system-tank-bag-black.html

שניהם במחירים נוחים.

ayalzo
30-03-2021, 09:01
שושני, קרא את מה שרשמתי. רלוונטי בעיקר למי שמגן המסך שלו הוא מדבקה ולא זכוכית.

ofir
30-03-2021, 13:25
יש לי את זה

https://www.motostorm.it/en/accessories/luggage/sw-motech-tank-bag-black.html?currency=USD&size=UNICA&gclid=Cj0KCQjw9YWDBhDyARIsADt6sGarlqPmlWCwuZpWmQUk vXLF_SGQuXwT8j_NSf-y1rtTH16Ysfmw01oaAoQIEALw_wcB

מתחבר עם טבעת איכותי מאד, מכיל הרבה יחסית לגודלו ומתרחב, הייתי שמח לחלק עליון שקוף ואז זה פותר את בעיית הטלפון
כרגע רק מאזין להנחיות הוויז.

יש את זה שאני פחות מתחבר אליו בגלל הצורה אבל הפתרונות שלו קצת אחרים:

https://www.motostorm.it/en/accessories/luggage/shad-e10p-pin-system-tank-bag-black.html

שניהם במחירים נוחים.

פחות מסתדר עם האזנה בלבד להנחיות הוויז.

זה נראה לי דומה מאוד ל givi....

העניין הוא שצריך לקחת איתך את התיק - אם תשאיר אותו על האופנוע, ישראלים טובים יראו שהןא בודד ויאמצו אותו...

ואני לא תמיד יוצא מהבית, אן רוצה להיסחב עם תיק...

ziki
31-03-2021, 22:36
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210331/c6806d15128d0a2a6959c52a354d23b4.jpg
תסלחו לי על הלכלוך.
אצלי מתקן הטלפון נמצא במרכז ההיגוי. יחסית נוח.

ofir
02-04-2021, 18:12
גם אצלי זה יוצא במרכז הכידון...

חיפשתי משהו כזה - אבל ממה שקראתי המתקנים האלה מתאימים לפתח עגול,
ואצלי לפחות הפתח מתאים למפתח אלן.

אגב לכלוך -
עד שמצאתי גרניק שאני יכול להשתמש בו,
כיליתי שזה לא ממש עוזר בלי לנקות עם סבון...

ואז גיליתי ששטיפת אופנוע במקום הקרוב לביתי,
עולה 25 שקל,
גרניק,
סבון דרך משהו שנראה כמו אקדח צבע
מטלית רכה עובר על האופנוע
לחץ אוויר ל״יבוש״ האופנוע.

לא רואה את עצמי מנקה לבד יותר....

ziki
03-04-2021, 09:21
איפה השטיפה ?

ofir
03-04-2021, 15:47
נהריה...

ziki
04-04-2021, 21:24
עלות תועלת לא משהוא. לנסוע מת״א לנהריה לעשות שטיפה טובה. לא עושה שכל.
פתוח בשבת ? אולי נעשה טיול פינוק לאופנוע.

ofir
05-04-2021, 15:39
לא פתוח בשבת, אבל זה מכון שטיפה פשוט ורגיל - לא יכול להיות שבמרכז אין משהו דומה.

אולי לא בלב ת״א - אבל בטוח יש, לא?

ayalzo
05-04-2021, 18:04
בשטיפה שבתחנת דלק פז ברח הנופר ברעננה יש בחור אחד שיש לו אופנוע והוא שוטף שם את האופנועים.עושה עבודה סבירה. עושה עם הגרניק יחסית מרחוק, מרטיב, כל הטקס עם הסבון וכו...
(ועדיין, לאופנוע שלי אני מעדיף שלא יתקרבו בכלל עם גרניק).

kaz
01-05-2021, 21:01
כדי לא לחטוף שרשורים אחרים -

AsafA, למה החלטת להחליף? סיכום תקופה?

AsafA
01-05-2021, 21:54
לא ממש החלטתי זה פשוט קרה.
בספטמבר החלטתי שאופנוע בעיר זה מסוכן מידי אז החלפתי אוטו והתחלתי לנסוע ברכב למשרד. האופנוע נשאר לסופשים וחלק מהם הוא גם נשאר בבית כי לוקי והשושנים הזדקנו.

לפני חודש בערך לוקי נדלק על הניקן, התחלתי להתעניין בעצמי, והאופנוע קרץ לי כאופנוע שישמש בעיקר לרכיבות סוף שבוע כשהכבישים ריקים ממילא (אנחנו יוצאים בדרך כלל עם אור ראשון).

פרסמתי את האופנוע למכירה ודי מהר הגיע מישהו שאהב את האופנוע, העריך את השמירה עליו ואת התוספות. לחצנו ידיים ומבחינתי מכרתי.

כמה ימים אחר כך רכבנו על הניקן (והטרייסר GT) ובשונה מלוקי אני לא התחברתי אליו בכלל (ואני בכוונה קורא לו ניקן כי לי הוא הרגיש כמו הכלאה בין טרקטורון לאופנוע כאשר ההיגוי במהירות נמוכה מזכירה טרקטורון). בכבישים של נס הרים לא קיבלתי שום פידבק מהפרונט ובכללי לא התחברתי. הוא היה עדיף בעיני על הטרייסר אבל חלש מידי. אגב, גם את הטרייסר לא אהבתי בכלל (הוא הרגיש לי פחות טוב מהזד בכל מובן).

חזרתי מהרכיבה עם כל מיני מחשבות על כיוונים אחרים, אולי קטאנה או ג'יקסס 1000 עם פירינג אבל זה הרגיש לי פחות או יותר אותו הדבר. בין לבין היו גם מחשבות על הפסקה מאופנוע בדמות מיאטה.

מפה לשם, אחרי הקורונה והסגרים - התנועה נהייתה בלתי נסבלת ונסיעה של 40 דקות ברכב הפכה לסיבוב של שעה פלוס (20-25 דקות באופנוע) אז החלטתי שאני חוזר לאופנוע אבל הפעם אנסה משהו יותר רזה וקל. את הזד מאד אהבתי בחלק הביעירוני של המסלול היומי שלי ופחות אהבתי בתוך העיר.

אחרי מחשבה החלטתי לחפש מועמד שיתאים גם לתנועה עירונית - כלי גבוה עם ישיבה זקופה ומראות שיהיו גבוהות מהמראות של הרכבים בפקק.

פול גז פרסמו ידיעה על mt חדש, כל הלילה ראיתי סרטונים ביו טיוב ובבוקר התקשרתי למטרו לראות מתחיל השיווק -אמרו לי תשלם היום ותקבל אותו ביום שישי בהשקה. שילמתי.

הדגם החדש (mt09) קיבל שלדה חזקה בחמישים אחוז וקלה מהקודמת, שלדת זנב וזרוע אחורית מאלומניום, imu עם אפשרות לבטל/למנן את הבקרת וילי בנפרד מיתר הבקרות (חסר מאד בזד שלא אפשר להרים אפילו סנטימטר אחד תחת התאוצות הכי אגרסיביות), גנטים קלים ב-700 גרם (משקל לא מוקפץ), צוואר השלדה ירד למטה בשלושה סנטימטר לטובת שיפור ההתנהגות, קוויקשיפטר למעלה למטה (לא מעניין אותי), מתלים חדשים עם כוונונים מלאים מקדימה וחלקיים מאחורה (שלפני המבחנים מתנהגים מעולה), מנוע עם מומנט משופר, ירידה כללית במשקל ל-189 קילו (שזה 46 קילו פחות מהזד), ופתחי יניקה ליד המיכל דלק, שלדברי הכתבים יוצרים סאונד מעניין (בטח ביחס ליורו 5).

ביום שישי נסעתי עם ינום ורן לאסוף את האופנוע.

מפה לשם, מול האופנוע שהזמנתי עמד לו טרייסר חדש, אדום נוצץ, כמעט מולטיסטראדה 950. שני הברנשים שאיתי לחצו שזה מה שאני צריך והאמת שהוא חייך אלי בקריצה ואמר אתה יודע שזה מה שאתה צריך. עברתי לשבת גם עליו. תנוחת הישיבה בול מה שאני אוהב, הכל נפל לי בדיוק לידיים בצורה הכי טבעית. אני תמיד אומר שאופנוע קונים עם הרגש ואחר כך בודקים את כל השאר. הרגש דיבר. החלפתי. יגיע עוד שבועיים. לא תהיה נסיעת מבחן.

עכשיו זה מוזר כי את הדגם הקודם לא אהבתי והנה אני קונה את החדש בלי רכיבת מבחן אבל אני משכנע את עצמי שהחדש אמור להיות שונה בהכל. גם כאן השלדה חדשה, המתלים חדשים, המיגון רוח אחר לגמרי (ושני הדברים שהכי לא אהבתי בקודם היו התחושה של הפרונט הקל ומיגון הרוח). בחדש צוואר היגוי נמוך בשלושה ס"מ מה שאמור לשנות מקצה לקצה את התנהגות הפרונט. יש כאן את כל הבקרות והפיצרים שאהבתי ב-MT (למעט המשקל האולטרא קל, צליל היניקה ואולי הקוויקשיפטר).

pedelt
01-05-2021, 23:42
מברוק! אני גם חושב בכיוון, מחכה לפוסט מפורט של ההתרשמות שלך
אם הqs בכל זאת מעניין אותך אפשר להזמין כאופציה גם בטרייסר הרגיל. באירופה סדר גודל של 200 יורו, גם אחרי מס מטרו זה לא אמור להיות יקר מדי.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Dresdner
02-05-2021, 00:02
גם אני חשבתי שQS לא מעניין אותי אבל מהר מאד התרגלתי ושיניתי דעתי.
בעקיפות בכבישים צרים אני אפילו חושב שזה אביזר של בטיחות אקטיבית.

AsafA
02-05-2021, 00:13
גם אני חשבתי שQS לא מעניין אותי אבל מהר מאד התרגלתי ושיניתי דעתי.
בעקיפות בכבישים צרים אני אפילו חושב שזה אביזר של בטיחות אקטיבית.
מהוידאו זה היה נראה מסובך - נורית קטנה שנדלקת כאשר בטוח להשתמש בקוויקשיפטר. בנוסף בספר רכב באנגלית רשום שהעברה למעלה ניתן לבצע עם גז פתוח אבל שלצורך הורדת הילוך צריך לסגור את הגז. בתיאוריה זה נשמע לי יותר מידי התעסקות תוך כדי רכיבה. אני מניח שבפועל זה סוג של מהלכים אוטומטים שאנחנו עושים. אם האופנוע יגיע עם אז נראה איך זה ואם לא אז לא נורא. אני לא זוכר אם זה קיים בסטנדרט.

AsafA
02-05-2021, 00:15
מברוק! אני גם חושב בכיוון, מחכה לפוסט מפורט של ההתרשמות שלך
אם הqs בכל זאת מעניין אותך אפשר להזמין כאופציה גם בטרייסר הרגיל. באירופה סדר גודל של 200 יורו, גם אחרי מס מטרו זה לא אמור להיות יקר מדי.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

תודה. התוספת היחידה בגיטי שהתלבטתי לגביה זה המתלים הסמי אקטיביים ונראה לי שאוותר עליהם.

Dresdner
02-05-2021, 00:58
מהוידאו זה היה נראה מסובך - נורית קטנה שנדלקת כאשר בטוח להשתמש בקוויקשיפטר. בנוסף בספר רכב באנגלית רשום שהעברה למעלה ניתן לבצע עם גז פתוח אבל שלצורך הורדת הילוך צריך לסגור את הגז. בתיאוריה זה נשמע לי יותר מידי התעסקות תוך כדי רכיבה. אני מניח שבפועל זה סוג של מהלכים אוטומטים שאנחנו עושים. אם האופנוע יגיע עם אז נראה איך זה ואם לא אז לא נורא. אני לא זוכר אם זה קיים בסטנדרט.

הQS קיים בGT, בישן רק העלאה ובחדש גם וגם.
הקטע של ימאהה זה שהם דורשים העברה מעל 4000 סל״ד במוו אין הגבלה כזאת אבל אני משתמש בQS רק בעקיפות או במוד ספורטיבי ככה שזה ברור לי שאני עובר את ה4000 סל״ד בקלות ואני לא מסתכל על לוח השעונים, במקרה ולא עברתי 4000 סל״ד המערכת לא תתן לי להעלות הילוך בלי קלאץ, עד היום לא קרה לי חוץ מרכיבת המבחן שלא הכרתי את הכלי.

היום להעביר הילוך עם קלאץ בעקיפה נראה לי פרימיטיבי ואיטי מידי.

AsafA
02-05-2021, 01:02
מעניין. מה הכוונה במערכת לא תתן להחליף הילוך. עד עכשיו הנחתי שההילוך יעבור כמו שמעבירים בלי קלאטש.

קובי
02-05-2021, 07:13
עובר, אבל לא בקלות. האופנוע נותן לך בעיטה קדימה אם אתה בסל"ד נמוך.

Dresdner
02-05-2021, 08:59
עובר, אבל לא בקלות. האופנוע נותן לך בעיטה קדימה אם אתה בסל"ד נמוך.

אצלי לא עבר גם בטרייסר וגם בניקן, אתה לוחץ אבל הQS שעל רגלית ההילוכים מכניס את הציר לתוכו ואז אין העברה.
נסה לרכב הילוך שלישי 3000 סל״ד ותעלה הילוך בלי קלאץ, אתה אמור להרגיש את הרגלית זזה אבל ההילוך לא עולהה

airwolf
02-05-2021, 09:00
אני נמצא בהתלבטות דומה. מחפש לשדרג מ-CB650F שמשמש אותי בעיקר לרכיבות סופ"ש. בעוד שהוא מעולה לעיר (צר, היגוי זריז, מספיק כוח), מחוץ לעיר יש לו שני חסרונות מרכזיים – היעדר מומנט מתחת 5000 סל"ד (צורך בהחלפת הילוכים תדירה בנס הרים ודומיו) והיעדר מיגון רוח מספק. התקנתי מגן רוח של Puig שמשפר את המצב, אבל הוא עדיין רחוק ממה שהייתי רוצה. נוסיף לזה את החוסר המוחלט באלקטרוניקה לבטיחות ולנוחות.
בשנה שעברה הנחתי שהטרייסר 900 יהיה המחליף המתאים, לפחות על הנייר, ועשיתי עליו רכיבת מבחן. למרות שאהבתי מאוד את המנוע ואת מיגון הרוח, לא התחברתי לתנוחה הזקופה, וגם ההיגוי לא היה קליל כמו ב-CB. כשחזרתי הביתה על-גבי ה-CB הרגשתי שאני רוכב על אופניים במובן הטוב של המילה – פשוט, זריז, כיפי. החלטתי לא לשדרג.
בעקבות הפוסט הנ"ל החלטתי לבדוק את הנינג'ה 1000SX, אשר ביחס ל-Z1000SX שופרו בו ההיגוי במהירויות נמוכות, ונוספה הרבה אלקטרוניקה (מצערת חשמלית עם מפות, QS ועוד).
ביום שישי האחרון עשיתי עליו רכיבת מבחן, וממש הופתעתי לטובה – הכלי מאוד נוח, אחלה תנוחת ישיבה, היגוי קל, מנוע חלק עם כמות של מומנט מסל"ד נמוך, העברת הילוכים חלקה וה-QS ממש מצא חן בעיני (פעם ראשונה שלי עם QS).
מילה על ה-QS: העלאת הילוך דורשת לפחות 2500 סל"ד, הורדת הילוך דורשת סגירת מצערת.
בצד החסרונות – למרות שמיגון הרוח עדיף בהרבה על ה-CB הוא עדיין לא מספק ברכיבה ממושכת, המראות קטנות מדי, ועוד כמה דברים שוליים. בכל מקרה מדובר על דברים שניתן להחליף/לטפל, כך שלא מדובר ב-deal breaker.
בסוכנות היה גם הטרייסר 9 החדש. עוד אין רכיבות מבחן, אבל ישבתי עליו כדי להתרשם מתנוחת הישיבה. כמובן שהרבה יותר זקופה מהנינג'ה ולכן פחות התחברתי אליה, אבל ניתן לו צ'אנס ברכיבת מבחן, לכשיתאפשר.
ההשוואה לנינג'ה צריכה להיות עם דגם ה-GT, שגם כולל QS, ובערך באותו המחיר. אני מבין של-GT מתלים סמי אקטיביים, שזה יתרון. בנינג'ה ארגזי הצד הם בתוספת, לא ברור לי איך זה ב-GT (בחו"ל זה חלק מהחבילה).
בכל מקרה נמתין לרכיבה על הטרייסר בשביל להחליט.

Pentos
03-05-2021, 21:00
ה-QS בMT09 החדש עובד מעל 2300 סל"ד. זה כתוב בספר רכב וגם יש לי את הכלי :)
וזה מאוד הגיוני שלכיוון למעלה הגז צריך להיות פתוח (מספיק שיהיה מעט פתוח, 10-20%), ושלכיוון למטה הגז צריך להיות סגור.
אחרי שמתרגלים זה ממש נוח, ואני גם מסכים שזה יותר בטיחותי כי זה משהו אחד פחות להתעסק בו וגם כי ההעברה יותר חלקה ועיקבית.

Dresdner
03-05-2021, 21:34
ה-QS בMT09 החדש עובד מעל 2300 סל"ד. זה כתוב בספר רכב וגם יש לי את הכלי :)
וזה מאוד הגיוני שלכיוון למעלה הגז צריך להיות פתוח (מספיק שיהיה מעט פתוח, 10-20%), ושלכיוון למטה הגז צריך להיות סגור.
אחרי שמתרגלים זה ממש נוח, ואני גם מסכים שזה יותר בטיחותי כי זה משהו אחד פחות להתעסק בו וגם כי ההעברה יותר חלקה ועיקבית.

אולי ימאהה הצליחו יותר מאחרים אבל רוב האופנועים שרכבתי עליהם עם QS לא אהבו העברות בלי קלאץ בסל״ד נמוך או בהילוך נמוך כולל בבמוו לכן ממליץ להשתמש רק שאתה בקטע ספורטיבי או בעקיפה אגרסיבית.
בעיר להמנע בכל מחיר.

lokimonster
05-05-2021, 16:21
אישית אני לא צריך או רוצה qs
מבחינתי אביזר מיותר.
מסתדר מצויין עם המצמד.

Dresdner
05-05-2021, 17:40
אישית אני לא צריך או רוצה qs
מבחינתי אביזר מיותר.
מסתדר מצויין עם המצמד.

גם אני הסתדרתי מצויין לפני זה בלי ABS ובלי בקרת שיוט ובלי קוויק שיפטר וידיות מתחממות אבל היום אני לא יקנה אופנוע בלי כל הנ״ל

lokimonster
06-05-2021, 09:15
תשמע
להבנתי הqs מתאים לרוכבים ספורטיביים ואני לא.
ברכיבה בכביש טכני להבנתי זה לא ממש ישנה ובטח לא למישהו ברמת הרכיבה שלי (אני מניח שבסיסית) ולא נראה לי שאפיק תועלת מזה.

בנוסף זה בעיניי עוד משהוא שיכול להתקלקל ראה ערך פוסט על היוניט שרץ פה.

Dresdner
06-05-2021, 09:56
תשמע
להבנתי הqs מתאים לרוכבים ספורטיביים ואני לא.
ברכיבה בכביש טכני להבנתי זה לא ממש ישנה ובטח לא למישהו ברמת הרכיבה שלי (אני מניח שבסיסית) ולא נראה לי שאפיק תועלת מזה.

בנוסף זה בעיניי עוד משהוא שיכול להתקלקל ראה ערך פוסט על היוניט שרץ פה.

חוץ מאופנועי מוי אוגוסטה שידועים בקוויק שיפטרים שרגישים למים ( תוקן בדגמים החדשים יותר) אין שום בעיה איתם בגלל זה גם לבחור מאותו שירשור עדיף לבדוק טוב טוב לפני שהוא קונה את החיישן.

קוויק שיפטר מזמן לא רק בשביל אופנועי ספורט, זה עוד מכשיר שעוזר ברכיבה, אני לא משתשמש בזה רוב הזמן אבל שאני צריך זה שם וזה עוזר במיוחד בהשתלבות באוטובאן שרכבים טסים לימינך ובעקיפות, זה מעשית מוסיף לך עוד כח מנוע (למרות שתאורטית זה לא)

קידוזו
06-05-2021, 10:21
קוויקשיפטר ב 690 ברכיבת מבחן עשה לי בעיות. מצד שני הוא לומד את הרוכב וכשמדובר בכמה כנראה קל לבלבל אותו. היו גם עוד דגמים שניסיתי עליהם וקצת גמגם וגם ב- 701 לא עובד חלק בין כל ההילוכים ולא בהורדות. לפעמים אני משתמש, סתם לכיף וזה כיף אבל לא משפיע בצורה דרסטית על התאוצה. זה מההיכרות המצומצמת שלי עם האוסטרים.

lokimonster
06-05-2021, 15:08
כנראה שאני שייך לדור שמושב נוחות מילאו בנוצות של אווז משמיכות פריד של סבתא.
הסטרטר היה עם הרגל בעזרת רגלית ההילוכים.
שהמנוע צרך שמן עם הדלק והסוויטש היה מסמר.

פעם הכל היה פשוט יותר.

גם אם לא ממש מושלם

Dresdner
06-05-2021, 16:13
כנראה שאני שייך לדור שמושב נוחות מילאו בנוצות של אווז משמיכות פריד של סבתא.
הסטרטר היה עם הרגל בעזרת רגלית ההילוכים.
שהמנוע צרך שמן עם הדלק והסוויטש היה מסמר.

פעם הכל היה פשוט יותר.

גם אם לא ממש מושלם

בגלל זה אהבתי את הביאל, מודרני אבל פשוט ונותן הרגשה כאילו קנית אספנות עם הסאונד ורעידות שלו.
שום דבר לא היה מדוייק שם, קלאץ, הילוכים הכל גס.
אבל החיים ממשיכים ובתכלס למרות געגועים לפשטות, האופנועים היום מספקים יותר פאן ברכיבה פעם פשוט נהנו יותר מכל הטיול עצמו כי לא היו ילדים בבית, לרוב גם לא היה בית כי זה היה הבית של ההורים אז פשוט לוקחים את האופנועים ורוכבים עם שקט נפשי שלא יחזור.

kaz
06-05-2021, 16:14
להניע עם כפתור זה כזה נובורישי, תמיד הרגשתי יותר בטוח וגברי עם הקיק סטארטר של ה-MZ.

יש אגב חברה בשם rekluse שמייצרת קלאצ'ים שהקוויק שיפטר בא בילט אין אורגינם

Dresdner
06-05-2021, 16:40
להניע עם כפתור זה כזה נובורישי, תמיד הרגשתי יותר בטוח וגברי עם הקיק סטארטר של ה-MZ.

יש אגב חברה בשם rekluse שמייצרת קלאצ'ים שהקוויק שיפטר בא בילט אין אורגינם

לא בדיוק, רקלוס מייצרת קלאץ שעובד על הכח הצנטרפוגלי, תן גז והקלאץ מתחבר, תעזוב את הקלאץ הקלאץ מתנתק, זה הופך את האופנוע לחצי אוטומט.
שלא כמו בקוויק שיפטר כדי להעביר הילוך צריך לסגור גז.
אי אפשר להעביר הילוכים עם גז פתוח ללא ניתוק הצתה

Dresdner
06-05-2021, 16:45
אגב הקלאץ הזה מגיעה בדגם היקר של המוי אוגוסטה טוריסמו ואולי בעוד כמה דגמים שלהם

kaz
06-05-2021, 19:15
יש להם כמה סוגים -
9155

אני חושב שהגעתי אליהם כשחיפשתי על החלפת צלחות קלאץ'. בין המחיר של צלחות מקוריות לקלאץ' שלהם, נראה לי כבר שווה את השדרוג אם/כש מתגלה הצורך.

ofir
06-05-2021, 20:16
אצלי עובד תענוג - לא ברכיבה ספורטיבית, אלא כעצלנות שבשגרה...

לטיפוסים כמוני אני לא ממליץ לנסות - כי אחרי שאני מתרגל למשהו נוח, מאוד קשה לי לוותר עליו.

ונוסטלגיה זה אחלה, אבל אם תיזכרו מספיק אחורה, גם אינטרנט לא היה..., מי מוותר?

Dresdner
07-05-2021, 01:11
יש להם כמה סוגים -
9155

אני חושב שהגעתי אליהם כשחיפשתי על החלפת צלחות קלאץ'. בין המחיר של צלחות מקוריות לקלאץ' שלהם, נראה לי כבר שווה את השדרוג אם/כש מתגלה הצורך.

אף אחד מהדגמים שלהם לא מאפשר העברת הילוכים בגז פתוח כמו קוויק שיפטר.

AsafA
07-05-2021, 22:31
סיכום שנתיים וחצי ו-47,000 ק"מ על z1000sx שנת 2017 (הדגם שהגיע לארץ באוקטובר).

האופנוע פורח בכבישים מפותלים פתוחים כמו כביש 90 באזור ים המלח.

מנוע חזק וגמיש.

נוחות נהדרת.

מתלים נהדרים.

אלקטרוניקה מתקדמת ויעילה מאד.

אמינות מושלמת.

מיגון רוח מעולה לשיוט מהיר.

צריכת דלק ממוצעת של 13.5 ק"מ.

מראות מעצבנות -ממוקמות במיקום לא נוח לתנועה עירונית וגם הראות לאחור לא משהו.

שוק לא רע בכלל - נמכר תוך שבוע במחיר המבוקש.

lokimonster
07-05-2021, 23:07
רק מציין שהכלי שלך היה שמור מאוד ועם תוספות יקרות כמו אגזוזים ואגזי צד

ofir
17-05-2021, 21:26
כותב פה - כי זה נראה לי אחלה לרכז אינפורמציה לעניין אותו דגם במקום אחד.

באופן הזוי - אחרי 6000 ק״מ - הצמיג הקידמי שינה את הפרופיל..., והאחורי נשחק לו גם כן...
לבריגדסטון שהגיעו עם הדגם של 2021 הייתה אחלה אחיזה, אבל נדמה לי שקיבלתי רק חצי צמיג.

במשך שנים - הקניה הייתה פירלי גי טי - גם במולטיסרדה, ולפני כן בג׳יקסס שהגיע גם הוא עם בריגדסון והוחלפו בהזדמנות הראשונה.

את הפירלי אנגל מאוד אהבתי, אבל לא ניסיתי צמיגים אחרים..., ואני קורא חוות דעת מעולות על מישלין רואד 5.

המלצות מניסיון?
צרכים:
עבודה על בסיס יומי - צובר המון קילומטרים באופן רגוע.
טיולים - רגועים, לפעמים בהרכבה, לא מגרד ברכיות במהות.
מהירות - אמנם לא מעכב את התנועה, זה בהחלט לא הפרמטר המרכזי

חשוב לי מאוד אורך חיי הצמיג, אבל לא על חשבון בטיחות, תוך כדי הנחה שאני לפחות לא מאתגר את האופנוע...

Dresdner
17-05-2021, 21:35
א' התלונן שהרוד 5 מחליק בחום גבוה, לי היה נסיון על רוד 5 GT שהגיע עם הבמוו F900XR והוא היה מעולה מכל הבחינות, הבחור שמכרתי לו את האופנוע חצה את קו ה10000 ק״מ והם נראים מעולה, אני מעריך שהוא יגיע לקצת פחות מ20000 ק״מ איתם.
למרות שה900 לא בהמה גדולה במוו בחרו לשים את הצמיג הזה ולא את הרגיל למרות שהוא יקר יותר, כנראה הם יודעים למה.

ziki
17-05-2021, 21:37
אני עם רואד 5.
צמיג מעולה !
גם עם sx.
לדעתי הצמיג שהכי מחמיא לאופנוע (יחד עם אורך חיים נורמאלי)

AsafA
17-05-2021, 21:39
היו לי על הזד בריגסטון s16, פירלי אנגל ג'י טי, מישלין רואד 5 ופירלי אנגל גי טי 2.

במקום האחרון - רואד 5
הוא לא התאים לאופנוע. החלפתי את הקדמי כשהיה עוד חדש (עם 14,000 ק"מ) כי הוא היה פשוט נורא ואיום (פלסטיק טהור - האי בי אס היה נכנס לפעולה בכל בלימת חירום). האחורי לא התמודד יפה עם הכח של האופנוע והיה בורח תחת תאוצות אגרסיביות.

האנגל הרגיל היה נהדר.

לדעתי האנג'ל גי טי 2 היה טוב מכולם. אחיזה כמו באנגל הרגיל ופרופיל עגול שנתן התנהגות עדיפה.

Dresdner
17-05-2021, 22:30
מעניין, אופנוע זהה אנשים שונים, חוות דעת הפוכות

ofir
17-05-2021, 22:36
היו לי על הזד בריגסטון s16, פירלי אנגל ג'י טי, מישלין רואד 5 ופירלי אנגל גי טי 2.

במקום האחרון - רואד 5
הוא לא התאים לאופנוע. החלפתי את הקדמי כשהיה עוד חדש (עם 14,000 ק"מ) כי הוא היה פשוט נורא ואיום (פלסטיק טהור - האי בי אס היה נכנס לפעולה בכל בלימת חירום). האחורי לא התמודד יפה עם הכח של האופנוע והיה בורח תחת תאוצות אגרסיביות.

האנגל הרגיל היה נהדר.

לדעתי האנג'ל גי טי 2 היה טוב מכולם. אחיזה כמו באנגל הרגיל ופרופיל עגול שנתן התנהגות עדיפה.

כמה החזיקו הפירלי?
כי למולטיסראדה יש ״דגם״ שונה, והגיקסס היה חלש באופן יחסי מהנינגה - ככה שאני לא רוצה לגמור את הצמיג ברגע...

המישלין הוחלף אחרי 14,000? אצלי הקידמי הבריגסטון הקידמי ״נגמר אחרי״ 6000 - אז בריגסטון די נפסלו מבחינתי...

ofir
17-05-2021, 22:38
אני עם רואד 5.
צמיג מעולה !
גם עם sx.
לדעתי הצמיג שהכי מחמיא לאופנוע (יחד עם אורך חיים נורמאלי)

מה סגנון הרכיבה?
רוכב כל השנה?

ofir
17-05-2021, 22:39
מעניין, אופנוע זהה אנשים שונים, חוות דעת הפוכות

לא מפתיע - לכל אחד חוויה אישית שונה, וצורת רכיבה שונה...

האמת שטרם בדקתי מחירים - שזה השלב הבא.
גם פקטור, תלוי בהפרשים...

אפרסם מה יצא.

AsafA
17-05-2021, 22:47
האנג'לים החזיקו בערך 8 לאחורי ו-14 לקדמי (האנגל 2 נמכר עם האופנוע ואחרי 8 הקדמי היה במצב מעולה והאחורי היה לקראת החלפה).

הרואד חמש הראשון החזיק 13 (אחורי) והשני החזיק 9 (אחורי). בגלל שהראשון נתן 5 יותר מהאנג'ל התקנתי אותו שוב ובדיעבד זו היתה טעות. הקדמי הוחלף אחרי 14 כשהיה חדש בעוד שהאנג'ל היה גמור לאחר נסועה דומה.

הבריגסטון החזיקו 8 ו-10 אבל הם עבדו הכי פחות קשה מכולם.

Dresdner
17-05-2021, 23:29
לא מפתיע - לכל אחד חוויה אישית שונה, וצורת רכיבה שונה...

האמת שטרם בדקתי מחירים - שזה השלב הבא.
גם פקטור, תלוי בהפרשים...

אפרסם מה יצא.

זה מפתיע שזה ניגוד מוחלט, זה ברור שאחד יותר מחפש יציבות בקו ישר והשני נפילה לפניות אז הציפייה שונה ואיתה גם אכזבה אפשרית אבל זה לא יהיה הבדלים של יום ולילה

ziki
18-05-2021, 00:04
מה סגנון הרכיבה?
רוכב כל השנה?

כן כל השנה. למרות שהתברגנתי ולא אשקר אם אומר שאני לא נכנס לקופסא כש בחוץ סופר רטוב או חם.
סיגנון רכיבה תל אביב אבן יהודה פקקים פקקים פקקים. בסופשים אני רוכב רגוע אבל כשהכביש מסתדר לי אז לוחץ. (לא שיגעון)
אחלה אופנוע מתרגל אליו ונהנה.

erani99
19-05-2021, 14:12
כותב פה - כי זה נראה לי אחלה לרכז אינפורמציה לעניין אותו דגם במקום אחד.

באופן הזוי - אחרי 6000 ק״מ - הצמיג הקידמי שינה את הפרופיל..., והאחורי נשחק לו גם כן...
לבריגדסטון שהגיעו עם הדגם של 2021 הייתה אחלה אחיזה, אבל נדמה לי שקיבלתי רק חצי צמיג.

במשך שנים - הקניה הייתה פירלי גי טי - גם במולטיסרדה, ולפני כן בג׳יקסס שהגיע גם הוא עם בריגדסון והוחלפו בהזדמנות הראשונה.

את הפירלי אנגל מאוד אהבתי, אבל לא ניסיתי צמיגים אחרים..., ואני קורא חוות דעת מעולות על מישלין רואד 5.

המלצות מניסיון?
צרכים:
עבודה על בסיס יומי - צובר המון קילומטרים באופן רגוע.
טיולים - רגועים, לפעמים בהרכבה, לא מגרד ברכיות במהות.
מהירות - אמנם לא מעכב את התנועה, זה בהחלט לא הפרמטר המרכזי

חשוב לי מאוד אורך חיי הצמיג, אבל לא על חשבון בטיחות, תוך כדי הנחה שאני לפחות לא מאתגר את האופנוע...
כפי שדרזנר ציין (וד"א הקרדיט במקור מסטרלוק שהמליץ אז לכלים כבדים גם מעל 800 לא רק מעל ליטר) - כדאי לנסות מחוזקים:
אנג'ל GT-II (הג'יטי המחוזק) - כרגע יש ל K אחורי כזה, אחלה.
מישלין PR-4/5 מחוזקים
יש גם את המצלר רואדטק01 מחוזק (צמיג נהדר !!! אם כי יכול להיות שקצת יותר יקר אולי, אבל צריך לבדוק יכול להיות שלא) היו לי שני סטים על ה K, מעולים.
ולאופי הרכיבה שלך (מזכיר את האופי שלי - רגוע ורוב הזמן ישר.. אני מרבע את הצמיגים :blue: האחורי בעיקר) תחפש הכי קשה באמצע (מצד שני היה לי נסיון גרוע עם הבריג'סטון T30 למשל, שאמור להחזיק הרבה אבל לא נתן פידבק משהו, אולי בגלל יותר מדי קשיות)

Dresdner
19-05-2021, 17:29
כפי שדרזנר ציין (וד"א הקרדיט במקור מסטרלוק שהמליץ אז לכלים כבדים גם מעל 800 לא רק מעל ליטר) - כדאי לנסות מחוזקים:
אנג'ל GT-II (הג'יטי המחוזק) - כרגע יש ל K אחורי כזה, אחלה.
מישלין PR-4/5 מחוזקים
יש גם את המצלר רואדטק01 מחוזק (צמיג נהדר !!! אם כי יכול להיות שקצת יותר יקר אולי, אבל צריך לבדוק יכול להיות שלא) היו לי שני סטים על ה K, מעולים.
ולאופי הרכיבה שלך (מזכיר את האופי שלי - רגוע ורוב הזמן ישר.. אני מרבע את הצמיגים :blue: האחורי בעיקר) תחפש הכי קשה באמצע (מצד שני היה לי נסיון גרוע עם הבריג'סטון T30 למשל, שאמור להחזיק הרבה אבל לא נתן פידבק משהו, אולי בגלל יותר מדי קשיות)

לא מה שאמרתי, סטרלוק התייחס לסיווג של הצמיגים A, B, C, אני מתייחס לדגמים ספציפים, המצלר למשל הוא צמיג ספורט תיור לא מחוזק (אולי יש גירסה מחוזקת טייפ x כל שהיא) כך גם הפירלי.
המישלין PR5 GT אכן דגם מחוזק לעומת הPR5 הרגיל וכנראה שיצא להם יותר טוב מהרגיל ולכן נמכר עם הxr900.

עדיין אני לא בעד לקנות צמיג מחוזק שלא לצורך חוץ ממקרים בודדים.

ofir
22-05-2021, 15:37
ניסיון ראשון להשוות מחירים ברשת:

קידמי 120/70/17
אחורי 190/50/17

אתר של טייר דיל - מזעזע- בלי שום התקדמות

אתר של ספורטי שופ-
רואד 5 1500 לסט
אנגל גי טי (רגיל) 1650

אתר של מוטו ליין-
רואד 5 1900 לסט
מצלר אמ 7 1500 לסט
מצלר אמ 9 2000 לסט

אתר של הוט פיסטון

מצלר אמ 7 1750 לסט
אנגל גי טי 2 860 לקידמי בלבד (לא מצאתי אחורי)
אנגל גי טי מחוזק 800 לקידמי בלבד (לא מצאתי אחורי)

כמה תובנות -
1. יש הבדלי מחירים מטורפים!
2. אני לא באמת מבין את ההבדלים - וכרגע אשען על ניסיון של אחרים (ההבדל בין גי טי מחוזק לגי טי 2)
3. הולך לקרוא קצת על המצלר - אבל בעיקרון הרואד 5 והגי טי נראים כמו הדילמה האמיתית.
4. לחנויות באינטרנט (ריאן פורטנייט ורווזילה) יש השוואות סבבה - אני אראה עוד כמה סרטוני השוואה שלהם...

mudale222
22-05-2021, 15:58
ניסיון ראשון להשוות מחירים ברשת:

קידמי 120/70/17
אחורי 190/50/17

אתר של טייר דיל - מזעזע- בלי שום התקדמות

אתר של ספורטי שופ-
רואד 5 1500 לסט
אנגל גי טי (רגיל) 1650

אתר של מוטו ליין-
רואד 5 1900 לסט
מצלר אמ 7 1500 לסט
מצלר אמ 9 2000 לסט

אתר של הוט פיסטון

מצלר אמ 7 1750 לסט
אנגל גי טי 2 860 לקידמי בלבד (לא מצאתי אחורי)
אנגל גי טי מחוזק 800 לקידמי בלבד (לא מצאתי אחורי)

כמה תובנות -
1. יש הבדלי מחירים מטורפים!
2. אני לא באמת מבין את ההבדלים - וכרגע אשען על ניסיון של אחרים (ההבדל בין גי טי מחוזק לגי טי 2)
3. הולך לקרוא קצת על המצלר - אבל בעיקרון הרואד 5 והגי טי נראים כמו הדילמה האמיתית.
4. לחנויות באינטרנט (ריאן פורטנייט ורווזילה) יש השוואות סבבה - אני אראה עוד כמה סרטוני השוואה שלהם...

אחי.. תעשה טלפונים..
הוטפיסטון, תמיד חצי מהצמיגים (כל אלה עם המחירים בטובים) לא במלאי, וכמובן צריך להוסיף התקנה ואיזון.
ספורטישופ אותו דבר ואי אפשר לסמוך עליהם בשיט.
למשל כתבת סט של road5 ב1500, אני מבטיח לך שאין שום סיכוי בעולם שזה לא חרטא.
לרוב, בסוף שאתה מוסיף את את ההתקנה ואיזון יוצא לך כבר יותר שווה ללכת לרינו\זייתוני מאשר להרוויח אולי עוד איזה 100 שקל ולהיסחב עם צמיגים.

AsafA
22-05-2021, 16:05
אם אתה רוכב מהר אני ממליץ לך לבצע את ההתקנה רק במקום עם איזון דינמי (מכונה חשמלית כמו של הרכבים). לרוב המוסכים אין את המכשיר ובמהירויות גבוהות מרגישים רעידות. פעמיים נסעתי לזייתוני במיוחד לבצע איזון (פעם אחרי פנצר שתוקן במקום אחר ופעם שניה אחרי החלפת צמיגים).

יש איזון דינמי אצל אורן זייתוני, צמיגי פואד, רינו טייר ובמוסך של רועי (לוקי תכף ירשום את השם של המקום).

Eli R
22-05-2021, 16:17
לא לוקי, אך הוא ערך לי את ההיכרות עם רועי.
המקום נקרא Get Service (https://get-service.co.il/), ונמצא בדרך חיל השיריון 104, בתל אביב.

אלי

השושנים
22-05-2021, 16:22
היו לי אנג'ל GT ואחריהם את ה-GT2 האחרונים טובים יותר באורך חיים, לדעתי שווה את ההפרש.
אל תתפשר על אחורי זהה.

Dresdner
22-05-2021, 18:32
לגבי השוואות באינטרנט חפש מישהוא שבאמת רכב על הצמיגים שהוא סוקר כי ראיין לא.

ofir
22-05-2021, 19:55
גם ברוויזלה לא - והם אומרים את זה...

הם בעיקר סוקרים ״היסטוריה״, ומקריאים את מה שכתב היצרן....

אני גר בצפון, ולכן ככל הנראה לא אגיע עד למרכז בשביל זוג צמיגים.

לגבי איזון דינאמי - לא בטוח שבעבר עשו לי כזה, לא שאלתי...
אבל עכשיו אני אשאל.

מה שכן - פשוט הזוי שאי אפשר למצוא תושבה נורמאלית באתרים עצמם!

נ.ב

לעניין טמפרטורות:

ב 40 מעלות כבר יש אינדקציה, ב 60 אני רוכב ״רגיל״
76 מעלות שיוט ביום חם, בפקקים מגיע ל 102 - ואז המאוורר נדלק.

בימים קרים יותר - שיוט היה על 65 בערך - ובפקקים לא לא הגיע למצב שבו צריך מאוורר...

השושנים
23-05-2021, 07:23
גם ברוויזלה לא - והם אומרים את זה...

הם בעיקר סוקרים ״היסטוריה״, ומקריאים את מה שכתב היצרן....

אני גר בצפון, ולכן ככל הנראה לא אגיע עד למרכז בשביל זוג צמיגים.

ממליץ לבדוק בספורטישופ אצל איתמר או אופציה בחו"ל.

לגבי איזון דינאמי - לא בטוח שבעבר עשו לי כזה, לא שאלתי...
אבל עכשיו אני אשאל.

א' טוען שזה חשוב אצלי בורסיס לא נעשה דינמי והכל טוב, לא כעובר את ה-220 בתאוריה.

מה שכן - פשוט הזוי שאי אפשר למצוא תושבה נורמאלית באתרים עצמם!

נ.ב

לעניין טמפרטורות:

ב 40 מעלות כבר יש אינדקציה, ב 60 אני רוכב ״רגיל״
76 מעלות שיוט ביום חם, בפקקים מגיע ל 102 - ואז המאוורר נדלק.
מנועי הקוואסקי עובדים מראש על טמפ' גבוהה אם תבדוק טוב המאוורר נכנס באזור 96 מעלות לא ראיתי על
השעון יותר מ-103 מעלות.
בימים קרים יותר - שיוט היה על 65 בערך - ובפקקים לא לא הגיע למצב שבו צריך מאוורר...

בחורף טמפ העבודה נמוכה מ-70 בכביש פתוח בעיר רגיל.

AsafA
23-05-2021, 10:53
אצלי המאוורר היה נכנס לפעולה בקו החמישי (מתוך 6) שלמיטב זכרוני זה 105 מעלות.

Dresdner
23-05-2021, 15:19
אצלי המאוורר היה נכנס לפעולה בקו החמישי (מתוך 6) שלמיטב זכרוני זה 105 מעלות.

כמו כמעט בכל האופנעים היום.
מה שמאכזב הוא שהחוג הסגור של מערכת הקירור הוא בעל טווח עצום בהשוואה לרכב, הטרייסר שלי יכול לנוע בין 60 מעלות עד 105 בזמן שברכב דיזל שהיה לי עשיתי דאטה לוגינג ולמיטב זיכרוני המעלות נעו בין 92 ל95 ככה שזה טווח של 3 מעלות ברכב מול טווח של 45 מעלות באופנוע.

השאלה היא למה? זה נראה שזה בכוונה תחילה כי לפחות בטרייסר בטרמוסטט אין גומיית אטימה מה שאומר שגם שהוא סגור יש זרימה מהרדיאטור

erani99
23-05-2021, 15:46
כמו כמעט בכל האופנעים היום.
מה שמאכזב הוא שהחוג הסגור של מערכת הקירור הוא בעל טווח עצום בהשוואה לרכב, הטרייסר שלי יכול לנוע בין 60 מעלות עד 105 בזמן שברכב דיזל שהיה לי עשיתי דאטה לוגינג ולמיטב זיכרוני המעלות נעו בין 92 ל95 ככה שזה טווח של 3 מעלות ברכב מול טווח של 45 מעלות באופנוע.

השאלה היא למה? זה נראה שזה בכוונה תחילה כי לפחות בטרייסר בטרמוסטט אין גומיית אטימה מה שאומר שגם שהוא סגור יש זרימה מהרדיאטור
חשבת על זה שבקופסאות מרובעות הגלגלים כל המנוע כלוא בתוך כלוב סגור מפח?... אפילו עם פול פיירינג תהיה תמיד זליגת חום (למזלנו הגדול:rolleyes2:)
תצורות מנוע עם צילינדרים נפרדים בכלל מייטיב על סילוק החום, וזה לפני שציינתי בוקסר

Dresdner
23-05-2021, 15:52
חשבת על זה שבקופסאות מרובעות הגלגלים כל המנוע כלוא בתוך כלוב סגור מפח?... אפילו עם פול פיירינג תהיה תמיד זליגת חום (למזלנו הגדול:rolleyes2:)
תצורות מנוע עם צילינדרים נפרדים בכלל מייטיב על סילוק החום, וזה לפני שציינתי בוקסר

חום במנוע זה חבר לא אוייב, יצרנים יכולים לקרר מנוע בעזרת מערכת המיזוג אם זה היה נחוץ אבל זה לא, במנוע קר תיהיה הצטברות משקעים גדולה יותר, שמירה על טמפרטורת עבודה בsweet spot זה מה שיצרני הרכב מכוונים אליו והם עושים ביעילות רבה ברכבים

Dresdner
23-05-2021, 15:56
למיטב זיכרוני דווקא באופנועים ישנים הטמפרטורה הייתה יותר יציבה מאלו של היום, אני מאמין שזה מגיע מסיבה כל שהיא.

כמו שרשמתי לטרייסר אין גומיה בטרמוסטט מה שמקשה על שמירת החום יציב זה לא טעות אלה מעשה מכוון

ziki
27-05-2021, 23:06
לכל מנוע יש תווך טמפרטורה שבו הוא אמור לעבוד.
באמת מוזר שתווך הטמפרטורה באופנועים כל כך גדול.
הייתי חושב שב 2021 יש טמפרטורה אחת שבה המנוע נמצא בניצולת מיטבית ושם הוא נמצא כל הזמן.
הרי המנוע זולל דלק ומזהם כשהוא מתעורר לחיים עד שמגיע לטמפרטורת עבודה. ומניח שגם כשהוא מתמם ל 103-108 הניצולת של המנוע אינה מיטבית.
עם כל תקנות יורו שמגיעות חדשות לבקרים מוזר שזה עדיין ככה.
רק אומר.

AsafA
29-05-2021, 13:39
בטרייסר 9 הטמפרטורה בטווח שבין 79 ל-106. קרוב ל106 נדלק המאוורר.

snirw
29-05-2021, 14:52
למה דווקא דינמי ?
במוטוגיפי למיטב הבנתי לא עושים דינמי

Dresdner
29-05-2021, 14:57
בטרייסר 9 הטמפרטורה בטווח שבין 79 ל-106. קרוב ל106 נדלק המאוורר.

חכה לחורף זה ירד גם לשישים ומשהוא

ofir
29-05-2021, 16:42
חכה לחורף זה ירד גם לשישים ומשהוא

גם בנינגה ככה - קניתי אותו כשהיה עדיין קר- 60+ הייתה טמפרטורת עבודה, וגם בפקקים לא התקרבתי ל90....

Dresdner
29-05-2021, 16:49
גם בנינגה ככה - קניתי אותו כשהיה עדיין קר- 60+ הייתה טמפרטורת עבודה, וגם בפקקים לא התקרבתי ל90....

צריך לזכור שמה שמוצג לנו זה טפרטורת נוזל הקירור ולא המנוע, בחיבור מד טמפרטורה ישירות לראש המנוע נראה טפרטורה גבוה בהרבה ואולי גם יציבה יותר

ziki
01-06-2021, 21:00
אם ככה שאלה.
למה ברכב מודרני מד הטמפרטורה תקוע במרכז לוח השעונים
ולמה באופנועים יש מנעד 60-114? הרי יש נקודת טמפרטורה אחת בה המנוע נמצא בניצולת אופטימלית. נגיד 90 מעלות (מניח שלכל מנוע זה קצת שונה)
אי אפשר להתקין חיישן טמפרטורה כמו ברכב ?
וואלה הייתי מעדיף אופנוע שתקוע לו מד החום בדיוק באמצע בלי שינויים דרסטיים ללא קשר לתוואי השטח. (מרגיש יותר רגוע למה להלחיץ).

ofir
01-06-2021, 21:10
אם ככה שאלה.
ולמה באופנועים יש מנעד 60-114? הרי יש נקודת טמפרטורה אחת בה המנוע נמצא בניצולת אופטימלית. נגיד 90 מעלות (מניח שלכל מנוע זה קצת שונה)
וואלה הייתי מעדיף אופנוע שתקוע לו מד החום בדיוק באמצע בלי שינויים דרסטיים ללא קשר לתוואי השטח. (מרגיש יותר רגוע למה להלחיץ).

אני מעריך שהאמצע - זה פשוט בין 60 ל 100 בלי הערך המספרי...,
לפי מה שרשמו לפני, הטמפרטורה היא של נוזל הקירור ולא של המנוע - כנראה שה נועד לשמוא על המנוע עצמו בטווח הרצוי

Dresdner
01-06-2021, 21:26
אם ככה שאלה.

אין לי ספק שאם היו רוצים גם באופנוע הטמפרטורה של הנוזל הייתה יציבה יותר, השאלה היא למה הם לא רוצים.
זה לא שאלה של חיישן אלה המערכת כולה.

לגבי מד טמפרטורה ברכב לי זה נראה יותר כמו משהוא שאנשים רגילים לראות אז היצרנים ממשיכים עם זה, אצלי ברכב חום המנוע הוא באחד המסכים ואפשר לבחור בין תצוגה של החום לתצוגה של צריכת דלק ועוד איזה משהוא.

השושנים
02-06-2021, 07:14
אין לי ספק שאם היו רוצים גם באופנוע הטמפרטורה של הנוזל הייתה יציבה יותר, השאלה היא למה הם לא רוצים.
זה לא שאלה של חיישן אלה המערכת כולה.

לגבי מד טמפרטורה ברכב לי זה נראה יותר כמו משהוא שאנשים רגילים לראות אז היצרנים ממשיכים עם זה, אצלי ברכב חום המנוע הוא באחד המסכים ואפשר לבחור בין תצוגה של החום לתצוגה של צריכת דלק ועוד איזה משהוא.

להערכתי (מדובר בהערכה בלבד) בגלל שמנועי רכב מגיעים לקו האדום בערך כחצי ממנוע אופנוע וברכב המקרן (רדיאטור) גדול הרבה יותר,
יש יכולת להעביר הרבה יותר נזול קירור במעברים ולכן הרבה יותר קל לשמור על טמפ' עבודה קבועה, באופנוע המעבר בין מהירויות סיבוב המנוע
הרבה יותר קיצוניות ונפלט הרבה יותר חום במהלך העבודה ולכן חייבת להיות תנודה קיצונית יותר בהפרשי הטמפ'.

tree
02-06-2021, 09:21
המאוורר באופנוע בדרך כלל מתחיל לעבוד רק במעל 100 מעלות. לא מגיעים לזה ברכיבה מחוץ לעיר. לפחות באופנועים עם מנוע חשוף. במכונית המנוע סגור בקופסה שלו ואין לא ממש דרך להתקרר זולת הרדיאטור.
באופנוע אם היו סוגרים את המנוע בקופסה אז היינו מתלוננים שהחום ישר עלינו.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Dresdner
02-06-2021, 09:39
המאוורר באופנוע בדרך כלל מתחיל לעבוד רק במעל 100 מעלות. לא מגיעים לזה ברכיבה מחוץ לעיר. לפחות באופנועים עם מנוע חשוף. במכונית המנוע סגור בקופסה שלו ואין לא ממש דרך להתקרר זולת הרדיאטור.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

בטרייסר לפחות אין יכולת שליטה בגלל שהטרמוסטט לא מסוגל להיסגר לגמרי ככה שאתה רואה שהיצרן אבילו לא מנסה.
המנוע ברכב לא סגור בקופסא, כל החלק הקידמי פתוח וזה מקביל פחות או יותר לאופנוע כמו FJR למשל

lokimonster
02-06-2021, 10:01

Sent from my SM-G980F using Tapatalkהיה לי gtr1400 2008.
אכן הכלי ידע לטגן את הרוכב.

בחורף תענוג.

AsafA
02-06-2021, 10:05
ב-z1000sx עשו עבודה נהדרת מבחינת פליטת חום לרוכב.

ofir
06-06-2021, 23:17
הוחלפו הצמיגים!

האמת שהתחלתי לדבר איתו על האיזון - והחלפנו נושא..., אז אני לא סגור איזה איזון בוצע.

נבחרו פירלי גי טי 2 מדגם a,
לפי סרטונים וביקורות - אמורים להחזיק לא רע למשך זמן,
יודעים להתמודד עם המשקל של האופנוע,
ונותנים אחלה תמורה למי שלא מחפש יום מסלול - אלא מתנייד בעיקר על בסיס יומי.

מרגישים אחלה - וכבר חל שיפור- מהצמיג הקידמי שקיבל זווית מוזרה.
עכשיו נשאר להתחיל לבדוק לחצי אוויר אופטימליים...

Dresdner
07-06-2021, 01:02
למה החלטת שהם לא מתאימים ליום מסלול? אלו צמיגי ספורט טורינג שעובדים טוב גם בימי מסלול, האנג׳ל בנוי על סידרת הספורט של פירלי ממה שקראתי זה קצת מזכיר את מה שעושים יצרני האופנועים שהם מוציאים גירסת נייקד לאופנוע סופרספורט, אותה שילדה אותו מנוע אבל מורידים קצת מכח הסוס לטובת ממונט בסל״ד נמוך יותר.

השושנים
07-06-2021, 07:19
הוחלפו הצמיגים!

האמת שהתחלתי לדבר איתו על האיזון - והחלפנו נושא..., אז אני לא סגור איזה איזון בוצע.

נבחרו פירלי גי טי 2 מדגם a,
לפי סרטונים וביקורות - אמורים להחזיק לא רע למשך זמן,
יודעים להתמודד עם המשקל של האופנוע,
ונותנים אחלה תמורה למי שלא מחפש יום מסלול - אלא מתנייד בעיקר על בסיס יומי.

מרגישים אחלה - וכבר חל שיפור- מהצמיג הקידמי שקיבל זווית מוזרה.
עכשיו נשאר להתחיל לבדוק לחצי אוויר אופטימליים...
מכיר GT2 יש לי כאלה, אבל מה זה ה-A?

ofir
07-06-2021, 16:20
a מתייחס ליכולת לעמוד במשקל גדול יותר - והאופנוע שוקל 250 ק״ג.(בלעדי - ולפעמים אני מרכיב...)
זה אמור להוביל לחיים ארוכים יותר של הצמיג, שלא ״מתאמץ״ להחזיק את משקל של האופנוע, ולא ״קורס״ בסיבובים.
אם הבנתי נכון - מדובר דווקא בחיזוק דפנות הצמיג כך שלא יקבל עיוות בזמן הפניה/הטייה בעיקר, וישמור על הצורה.

לא החלטתי שהוא לא מתאים למסלול - ככה הבנתי מהסקירות שעשו אנשים.
לקחתי בחשבון שמוגבר בחוות דעת אישית, של אנשים בעלי מיומנות שונה, ולא מדובר על עובדות.

הרציונל שחזר על עצמו במהלך הסקירות היה - צמיד שמיועד לתיור, בעל יכולות ספורטיביות.
מכיוון שאין לי שום נטייה כזו - בשלב הזה זה הספיק לי...

נראה שאני נופל להגדרה של מה שהגדירו ״קומיוטר״ - מתנהל על בסיס קבוע על האופנוע, בעיקר בכבישים ישרים,
בעל נטיה לרבע את הצמיג - ולכן הכי חשוב היה העובדה שמדובר בצמיג בעל מספר תרכובות (2) שהאמצע שלו עמיד יותר...

אגב - לא הבנתי לחלוטין את עניין הטמפרטורה -

אם הבנתי נכון - האינדקציה שיש בלוח שעונים היא לטמפרטורת נוזל הקירור - ולא האופנוע עצמו.
לכן, המרחב הגדול שאנחנו רואים, הוא של טמפרטורת נוזל הקירור,
ואין לזה אינדקציה על המנוע על עצמו.
המאורר בסך הכל שומר על יעילות מערכת הקירור - על ידי שמירה על טמפרטורת מקסימום.

זאת אומרת שהמנוע כן שומר על טמפרטורת עבודה ״קבועה״.(בערך)

הגיוני?
או שהלכתי לאיבוד?

Dresdner
07-06-2021, 19:13
a מתייחס ליכולת לעמוד במשקל גדול יותר - והאופנוע שוקל 250 ק״ג.(בלעדי - ולפעמים אני מרכיב...)
זה אמור להוביל לחיים ארוכים יותר של הצמיג, שלא ״מתאמץ״ להחזיק את משקל של האופנוע, ולא ״קורס״ בסיבובים.
אם הבנתי נכון - מדובר דווקא בחיזוק דפנות הצמיג כך שלא יקבל עיוות בזמן הפניה/הטייה בעיקר, וישמור על הצורה.

לקחתי בחשבון שמוגבר בחוות דעת אישית, של אנשים בעלי מיומנות שונה, ולא מדובר על עובדות.

הרציונל שחזר על עצמו במהלך הסקירות היה - צמיד שמיועד לתיור, בעל יכולות ספורטיביות.

נראה שאני נופל להגדרה של מה שהגדירו ״קומיוטר״ - מתנהל על בסיס קבוע על האופנוע, בעיקר בכבישים ישרים,
בעל נטיה לרבע את הצמיג - ולכן הכי חשוב היה העובדה שמדובר בצמיג בעל מספר תרכובות (2) שהאמצע שלו עמיד יותר...

אם הבנתי נכון - האינדקציה שיש בלוח שעונים היא לטמפרטורת נוזל הקירור - ולא האופנוע עצמו.

הגיוני?
או שהלכתי לאיבוד?

לגבי הA זה לא הגדרת העומס כי לזה יש פרמטר אחר שמוטבע על הצמיג.

האנג׳ל זה לא קומיוטר בשביל זה יש את המצלר מרתון ודומיו, האנג׳ל הרבה יותר ספורטיבי ממנו והפרופיל של האנג׳ל קמור כמו צמיג ספורט ופחות כמו צמיג טורינג.

הטמרטורה היא של הנוזל זה נכון אבל גם עליו אפשר לשלוט בטווח הרבה יותר קטן ממה שאנחנו מקבלים, כמו שכתבתי, לטרמוסטט של הטרייסר אין גומיה והוא לא יכול להיסגר לגמרי מה שהופך את המערכת ללא יציבה

ziki
07-06-2021, 20:30
זה של המשחק הזה נו GTA. יש שם דם וענייניים לא טוב לילדים.

ayalzo
07-06-2021, 21:44

הגיוני?
או שהלכתי לאיבוד?

ברוב המוחץ של כלי הרכב, הטמפרטורה שאתה קורא היא של הנוזל. והיא מייצגת את הטמפ' של המנוע.
כלומר, למעט בשלב בו המעגל קירור הגדול מנותק (מהתנעה ועד פתיחת הטרמוסטט) עליה בטמפ הנוזל פיר6שה עליה בטמפ המנוע.
אגב.
בכלי רכב (לפחות בעלי 4 גלגלים) כבר עשרות שנים השעון לא נותן חיווי אמיתי, כי אנשי השיווק הבינו שלקוחות נלחצים מתנודות מחד, ומתגאים ש"המחוג לא זז מהחצי גם בעליות של הקסטל" מאידך.
כלומר. כשאתה רואה תנועה במחוג, סימן שהטמפרטורה השתנתה באופן קיצוני.

ofir
07-06-2021, 21:57
לגבי הA זה לא הגדרת העומס כי לזה יש פרמטר אחר שמוטבע על הצמיג.

האנג׳ל זה לא קומיוטר בשביל זה יש את המצלר מרתון ודומיו, האנג׳ל הרבה יותר ספורטיבי ממנו והפרופיל של האנג׳ל קמור כמו צמיג ספורט ופחות כמו צמיג טורינג.

הטמרטורה היא של הנוזל זה נכון אבל גם עליו אפשר לשלוט בטווח הרבה יותר קטן ממה שאנחנו מקבלים, כמו שכתבתי, לטרמוסטט של הטרייסר אין גומיה והוא לא יכול להיסגר לגמרי מה שהופך את המערכת ללא יציבה

What is Pirelli Angel GT a spec?

The Angel GT was designed for the primary purpose of providing regular wear and excellent water drainage guaranteed by both the front tire and by the arrangement of the grooves on the rear tire. "A" spec front tires feature a 2-ply, reinforced carcass for heavy-duty sport-touring models

Dresdner
07-06-2021, 22:51
What is Pirelli Angel GT a spec?

The Angel GT was designed for the primary purpose of providing regular wear and excellent water drainage guaranteed by both the front tire and by the arrangement of the grooves on the rear tire. "A" spec front tires feature a 2-ply, reinforced carcass for heavy-duty sport-touring models

ועדיין זה לא load index שמצויין על דופן הצמיג ומציין כמה משקל הצמיג יכול לסחוב ״על הגב״
יהיה מעניין לדעת מה ההבדל בין spec A לload index כלומר בהנחה שהאנג׳ל הרגיל הוא בעל אינדקס שמתאים למשקל של האופנוע איזה יתרון יתן הspec A חוץ מאורך חיים ארוך יותר כתוצאה מישינוי מבנה הצמיג? אני לא קונה את תאוריית הצמיג המתעוות כי עד היום לא ראיתי משהוא מהיצרנים שאומר את זה

טבלת המשקלים חפש על הצמיג שלך
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210607/123cb65486abf15537bceb327c3c780d.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210607/a5c13e4f6126687c8d9c0da65fd3ae97.jpg

השושנים
08-06-2021, 07:56
הצמיגים הקודמים שלי האנג'ל GT החזיקו 14000 ק"מ ברכיבה סבירה, ה-GT2 כבר עברו את ה-14 והם במצב מצוין לא אתפלא עם יעברו את
ה-20.

יהיה מעניין לנסות את ה-GT2A למרות שאני לא מוכן לוותר על מילימטר אחיזה מאלה שיש לי, צמיג מצוין נעים לרכיבה וזריז בתגובות.

Dresdner
08-06-2021, 08:08
הצמיגים הקודמים שלי האנג'ל GT החזיקו 14000 ק"מ ברכיבה סבירה, ה-GT2 כבר עברו את ה-14 והם במצב מצוין לא אתפלא עם יעברו את
ה-20.

יהיה מעניין לנסות את ה-GT2A למרות שאני לא מוכן לוותר על מילימטר אחיזה מאלה שיש לי, צמיג מצוין נעים לרכיבה וזריז בתגובות.

לא מאמין שהאחיזה תשתנה אבל השיכוך של הצמיג עלול להשתנות כתוצאה משינוי המבנה שלו השאלה אם לטוב או לרע.

השושנים
08-06-2021, 08:12
לא מאמין שהאחיזה תשתנה אבל השיכוך של הצמיג עלול להשתנות כתוצאה משינוי המבנה שלו השאלה אם לטוב או לרע.
אני די חושש לאבד את מה שיש לי עכשיו גם במחיר של להרוויח עוד כמה ק"מ חיי צמיג אם הנוכחיים יעשו את ה-20 דיינו.

ofir
08-06-2021, 17:48
9221

הזוי - לא מצליח לקרוא מפורש באתר של פירלי,
קצב הרכיבה שלי הוא בערך 15,000 בשנה...

אעדכן.

אגב - spec d, הוא מיוחד לדוקאטי מולטיטראדה - ושם הוא הרגיש לי מצוין!

ziki
10-06-2021, 21:42

הגיוני?
או שהלכתי לאיבוד?

בדיוק עברתי ל Ktm שם הטמפרטורה נשארת במרכז כמו ברכב. הרבה יותר מרגיע. ב z הוא מגיע לפני קו אחרון ורק אז נכנס המאוורר. זה כמובן תקין אבל שוב עולה השאלה למה להלחיץ?

ofir
11-06-2021, 14:13
בדיוק עברתי ל Ktm שם הטמפרטורה נשארת במרכז כמו ברכב. הרבה יותר מרגיע. ב z הוא מגיע לפני קו אחרון ורק אז נכנס המאוורר. זה כמובן תקין אבל שוב עולה השאלה למה להלחיץ?

כבר אין יותר קווים - יש מד טמפרטורה.

המרכז שלך כנראה הוא טווח של 50 מעלות…

ofir
22-04-2022, 16:04
מעדכן פוסט ישן - רק בשביל לשמר מידע במקום אחד....

אחרי 16,000 ק״מ, צמיג אחורי נשחק, אך היה עם הרבה בשר,
אפשר למשוך עוד 10,000 בשקט - אם לא מפריעה המדרגה שנוצרה (לי היא הפריעה)

הציג הקדמי קיבל עיוות - כנראה בגלל טיפול לקוי שלי.

בדרך כלל הייתי מנפח אוויר במשאבה נטענת של שיואמי - ומכיוון שרוב הנסיעות הן בית- עבודה בפקק שהוא גם קו ישר,
היה קשה להרגיש שינוי...

הגעתי לתחנת דלק - ומילאתי אוויר - והרגשתי כי האופנוע לא יושב טוב...

החלטתי ללכת למוסך - ולבדוק אם לחץ האוויר תקין.

מסתבר - שבקידמי היה חסר המון אוויר - ובאחורי נכנסו 3 ברגים,
כך שכך פעם שהונטיל היה במצב נוח למילוי - לא ראיתי אותם, ובגלל שהקפדתי למלא אוויר,
לא הרגשתי את הבריחה הקטנה שהייתה.

בלי יותר מדי התלבטות - הצמיגים הוחלפו.

הפעם - רואד 5, ניסיון ראשון שלי איתם.

כמו כן - הזמנתי מאמזון מד לחץ אוויר, וקניתי מתאם למילוי אוויר,
כך שאוכל לנפח בתחנות הדלק בנוחות - ולא רק בבית.

אך הרגישו הפירלי על האופנוע?
16,000 ק״מ של הנאה, נתנו תחושה של ביטחון, אך לא כמו הצמיג המקורי שהיה ממש דבוק לכביש.
בחורף הרגישו מצוין - ולא הצריכו שינוי בגנון הרכיבה - ללא החלקות ואיבודי אחיזה משמעותיים (לא בדקתי..., האטתי לפני מעברי חצייה...)

במהשך אדווח על המישלין....
ובמקרה של ״תקלה״ נוספת - אולי אחליף את הזוג הבא לצמיג שעדיין לא ניסיתי בעצמי.

נ.ב - ברשת כבר יש ביקורות על רואד 6....