מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : זמן טוב להחליף רכב?

kaz
09-03-2021, 15:55
להורים יש סוזוקי SX4 בת 10, ואבא שלי חושב להחליף.

סוגי המכוניות הרלוונטיים הם כאלה שאמא שלי יכולה לראות קדימה ולהגיע לדוושות, ואח"כ מבחני ריסוק, ומצב תא המטען כשהכיסאות מקופלים. לפני ה-SX4 היתה למשל רנו סניק.

ההבדל הוא שעכשיו הם לא חייבים בהכרח רכב משפחתי. עדיין, מעוניינים שאפשר יהיה לקפל את המושבים האחוריים עד הסוף כך שיווצר משטח ישר, שיהיה אפשר להכניס שולחן מתקפל, כסאות מתקפלים, צידנית, פחמים וכו'..

מבין כמה מכוניות שאמא שלי ישבה בהן, עד כה היחידה שנראתה רלוונטית היא קאיה סטוניק.

שאלה מס' 0 - האם הייתם מחליפים בזמן זה? בהתייחס לגיל הרכב ולמגמות בשוק, נגיד לאור הכניסה של טסלה, לא כ"כ עוקב מה עוד קורה.. אם זה רלוונטי, המחירון לרכב הוא כעת 27, בטרייד אין מציעים 22.

שאלת בונוס, סתם תוהה - אילו דגמים הם סבבה מבחינת אמינות אבל אנדררייטד בארץ בימינו? יש לי בראש היסטורית את ניסאן, אופל, אולי דייהטסו

Dresdner
09-03-2021, 17:42
אני חובב מזדה אחרי שרוב חיי זילזלתי במותג, יש לי כרגע CX 5 שעלתה כמו לנדרובר דיסקברי ספורט ועדיין עולה עליה בכל פרמטר חוץ משטח.

לכן ממליץ לבדוק את הCX3, מנוע אטמוספרי שיחזיק הרבה יותר מכול המנועים קטני המנוע עם טורבו.

או שישארו עם סוזוקי וילכו על ויטרה, זה מה שההורים שלי עשו, עברו מSX4 לויטרה חדשה.

kaz
09-03-2021, 18:07
תודה, בודק עליהם.

ayalzo
10-03-2021, 10:45
אין שום צורך בויטארה, שילכו על הקרוסאובר.
אוטו מצוין. גרסאת הטורבו חזקה בצורה מפתיעה. מגלה אמינות טובה מאוד.

Dresdner
10-03-2021, 11:24
אין שום צורך בויטארה, שילכו על הקרוסאובר.
אוטו מצוין. גרסאת הטורבו חזקה בצורה מפתיעה. מגלה אמינות טובה מאוד.הכסא בויטרה גבוה יותר מה שמאפשר כניסה ויציאה נוחה יותר לאנשים מבוגרים ולמרות שהSX4 והויטרה מאד קרובות במימדים משהוא בויטרה יותר מהנה.

מנוע קטן עם טורבו לעולם לא יהיה אמין כמו אטמוספרי גדול יותר, זה הגיון פשוט.

zx2r
10-03-2021, 11:32
מנוע קטן עם טורבו לעולם לא יהיה אמין כמו אטמוספרי גדול יותר, זה הגיון פשוט.

אכן, וזה המחיר שמשלמים הצרכנים עבור השטות הזאת שנעשת רק בגלל "צימצום פליטת מזהמים".

ayalzo
10-03-2021, 12:03
גם בויטארה מנוע טורבו. יש לי נסיון עם שניהם. התנהגות הכביש של הויטרה פחות טובה. לגהי נוחות כניסה ויציאה, אכן שיקול.

השושנים
10-03-2021, 14:49
סוזוקי באלנו.
יש לי אחת מ-2017 0 תקלות טיפולים שוטפים וזהו.
החלפתי נורות דרך כ-3 פעמים עשתה 128000 ק"מ.
ממולץ

kaz
10-03-2021, 18:18
נכנס לך שולחן פיקניק מאחור כשהכיסאות מקופלים?

moonshield
10-03-2021, 18:58

זה נכנס אפילו בפיג'ו 107 שלי, גם בעמידה בלי לקפל כיסאות

ofirus
11-03-2021, 09:34
בהונדה ג'אז החדשה המושבים האחוריים מתקפלים וגם המשענות ,
צריכת הדלק מנימלסטית ,טיפולים כל 20 או 30 אלף (לא זוכר), אוטו קליל לחלוטין .
מחירו קצת גבוה אך שווה בדיקה.
גילוי נאות-אני עובד בחברת בת של הונדה ומזמין רכבים כאלו לעובדים בשוטף, כולם מרוצים להבדיל מהסיוויק, אם תרצו נסיעת מבחן שלח הודעה לפרטי,
לא הייתי ממליץ אם הרכב באמת לא היה טוב.

השושנים
11-03-2021, 13:20

כן ויותר, רכב נוח לי יש גיר רגיל אז מהיר מאד, וחסכוני.

kaz
12-03-2021, 00:07
אמא ישבה בקרוסאובר, אהבה את הארגו, הדוושה מגיבה טוב ויש כפתור חדש שמכבה את המנוע לבד :biggrin:

אני רואה שיש ג'אזים מ-2019 ביד2 שעדיין באחריות, זה נחשב הסוג החדש שהכל מתקפל?

מה אגב הטייק הכללי על סוכניות טרייד אין? עברתי ליד איזה מגרש, המוכר הראה למשל מיצובישי גבוהה כלשהי מ-2018 (היתה עם הגב לחומה ולא הצלחתי להבין מה הדגם), אמר שנותנים אחריות לשנה על מנוע + גיר, והם גם עושים טרייד אין.

לי תמיד היה קונוטציה של אל באנדי במגרש המכוניות, שזה לא רעיון טוב, לא מרגיש בנוח אפילו לעומת יד2 נגיד. למישהו יש ניסיון מוצלח עם סוכנויות כאלה?

ayalzo
12-03-2021, 09:50
במגרשי מכוניות אתה עלול ליפול על נוכלים.
אבל, יש הרבה חברות שעושות טרייד והן גדולות ומסודרות, עם בדיקה ואחריות והכל.
בזמנו קנייתי פרייבט מטרייד מוביל, והם תיקנו על חשבונם כל מה שהופיע בבדיקה שעשיתי.

600 ירושלמי
12-03-2021, 10:50
רק בשום פנים ואופן לא להסתמך על הבדיקה שהטרייד מציג לך.
קח לבדיקה מטעמך- ורצוי מאוד במוסך ולא במכון בדיקה.

zx2r
12-03-2021, 11:12
רק בשום פנים ואופן לא להסתמך על הבדיקה שהטרייד מציג לך.
קח לבדיקה מטעמך- ורצוי מאוד במוסך ולא במכון בדיקה.
מחזק.

ayalzo
12-03-2021, 12:41
+88

kaz
12-03-2021, 13:06
זה משהו שאפשר לעשות ברמת ההתעניינות ברכב, לפני שמתחייבים או חותמים על משהו?

שתי המכוניות שהכי התאימו עד כה היו הקרוסאובר (אמא ישבה גם בבלנו ובויטארה) והסיטרואן C3. בסיטרואן הדוושה לא הגיבה כ"כ בתחילת הלחיצה, אבל רכב המבחן לא היה חדש אז אולי זו בעיה שם.

כמה ק"מ מחזיק מנוע של קרוסאובר? כמה שנים אחורה הייתם הולכים בשביל יד2 / טרייד? ראיתי למשל קרוסאוברים מ-2019 ביד2 שעדיין באחריות

JohnnyDough
12-03-2021, 13:30
לגמרי לגיטימי לקחת את הרכב לבדיקה לפני שאתה חותם על משהו אבל גם לגיטימי לחתום בכפוף לתוצאות בדיקה מטעמך. כאמור, חובה לבצע בדיקה כזו...
בזהירות המתבקשת, סוכניות שעושות טרייד רשמי עבור יבואנים הן בסה"כ מקום טוב לקנות ממנו מכונית, בניגוד חמור לכל מני מגרשים עלומים בערי השרון.
מסקירות עבר שעשיתי, מנועים כמו של הסוזוקי (טורבו "סביר" ולא מופרע על מנוע לא מצומק מדי), צריכים להיות מסוגלים להוציא כ200,000 ק"מ בשקט. מעבר לזה כבר מדובר בסימן שאלה פרטני (לא מכיר את הרקורד של המנוע הספציפי אבל לסוזוקי יש מוניטין אמינות טוב).

kaz
12-03-2021, 13:53
ה-SX הוא 1.4 אני חושב, לא ידעתי שהוא גם טורבו. הבנתי שאחרי הדור הראשון של ה-SX4, הן גם לא מיוצרות ביפן אלא משהו בבלקן, בולגריה/הונגריה

איך יודעים אילו סוכנויות עושות טרייד רשמי, מבררים מול היבואן?

JohnnyDough
12-03-2021, 14:44
חלק מהיבואנים עושים את זה בעצמם וזה ברור לחלוטין למשל:
https://mtin.co.il
https://carassotradein.co.il

חלק עובדים עם כמה חברות שעושות את זה עבורם (כולל כאלה שיש להם גם מסגרת עצמאית של טרייד).
אישית, יצא לי במהלך השנים לעשות אצל יבואנים טרייד דרך:
https://www.autocenter.co.il
https://www.trademobile.co.il
https://www.auto-deal.co.il

לגבי המנוע בקרוסאובר, אני יודע שהוא נמכר עם טורבו אבל יתכן שהוא נמכר בעבר גם עם מנועים אטמוספריים... לא מכיר מספיק. כמעט כל היצרנים מהמזרח מביאים לפה מכוניות שיוצרו במקומות אחרים (אני נוסע היום על הונדה סיוויק שיוצרה כאן: https://www.google.com/maps/place/Swindon,+UK/@51.5887049,-1.7419924,1393m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4871444f3ddbe4e5:0xa556b f37e9c5949a!8m2!3d51.5557739!4d-1.7797176). אם זה מטריד אותך אז שוב, אתה חייב לבדוק פרטנית.

Dresdner
12-03-2021, 17:12
כמעט כל מכוניות סוזוקי באירופה מיוצרות בהונגריה.
לטויוטה יש מפעל ברוסיה שעשה את הrav4 הדגם הקודם.
לא הייתי מיחס לזה חשיבות

kaz
13-03-2021, 09:10
תודה על הלינקים ג'וני, יש רק קרוסים מעל 100k באחת הסוכנויות, אבל זה אולי סימן מעודד שאנשים לא מוכרים את שלהם :)

למה הפסיקו לייצר ביפן? זה קשור לתחנות הכח המתפוצצות, או סתם עלויות ייצור?

+ למי ממליצים לקחת זוקים משומשים לבדיקה? יש מישהו שהוא כמו הסטפן של הפחיות?

Dresdner
13-03-2021, 09:22
תודה על הלינקים ג'וני, יש רק קרוסים מעל 100k באחת הסוכנויות, אבל זה אולי סימן מעודד שאנשים לא מוכרים את שלהם :)

למה הפסיקו לייצר ביפן? זה קשור לתחנות הכח המתפוצצות, או סתם עלויות ייצור?

+ למי ממליצים לקחת זוקים משומשים לבדיקה? יש מישהו שהוא כמו הסטפן של הפחיות?

ברור שזה קשור לעלויות יצור ומיסים, הקמת מפעל באיחוד באירופי בדרך כלל מגיעה עם מענק מהאיחוד ובנוסף אין מיסי יבוא במכירה בתוך האיחוד.
מה שאני לא הבנתי זה מה היתרון של טויוטה ליצר ברוסיה.

JohnnyDough
13-03-2021, 17:18
יש עדיין ייצור ביפן. למשל, הXV הקודמת שלי הגיעה מכאן: https://www.google.com/maps/@36.2776405,139.3710261,1275m/data=!3m1!1e3 אבל כמו שדרזדנר רשם, יש המון תמריצים כלכליים וגם יתרונות לוגיסטיים בהקמה של מפעלים מסביב לעולם. משום שאנחנו, לרוב, משויכים לשוק האירופאי, אנחנו מקבלים מכוניות שיוצרו במפעלים שמיועדים לשוק ההוא.

שוק בדיקות המכוניות מסודר יותר מזה של האופנועים כשעיקר הבדיקות מתבצעות במכוני הרישוי (זה אולי המרכיב העסקי המשמעותי ביותר שלהם).
יש טובים יותר וטובים פחות. אם אתה מוצא מכונית לבדיקה באיזור המרכז אז אני יכול להמליץ על דינמומטר (גם תל אביב וגם רעננה) ומבדק בהרצליה.

ofirus
14-03-2021, 10:26
אמא ישבה בקרוסאובר, אהבה את הארגו, הדוושה מגיבה טוב ויש כפתור חדש שמכבה את המנוע לבד :biggrin:

אני רואה שיש ג'אזים מ-2019 ביד2 שעדיין באחריות, זה נחשב הסוג החדש שהכל מתקפל?

מה אגב הטייק הכללי על סוכניות טרייד אין? עברתי ליד איזה מגרש, המוכר הראה למשל מיצובישי גבוהה כלשהי מ-2018 (היתה עם הגב לחומה ולא הצלחתי להבין מה הדגם), אמר שנותנים אחריות לשנה על מנוע + גיר, והם גם עושים טרייד אין.

לי תמיד היה קונוטציה של אל באנדי במגרש המכוניות, שזה לא רעיון טוב, לא מרגיש בנוח אפילו לעומת יד2 נגיד. למישהו יש ניסיון מוצלח עם סוכנויות כאלה?

כן המושב מתקפל גם בשנתונים האלו ,אבל זו לא ההיברדית החדשה.

lokimonster
14-03-2021, 11:01
האמת שאם אני לוקח לבדיקה זה בדרך כלל אצל המוסך שאני מטפל בו ( אור-צת אתם תכירו אותו בתוק צביקה מהפורום).

מוסך ידע לזהות את הדברים החשובים ולא יעשה קופי פייסט מהבדיקה הקודמת כדי לכסת"ח את עצמו.

אני פחות מאמין במכוני הבדיקה.

אגב מכוני בדיקה לפני כ15 שנה היה מכון בנס ציונה שחבר למגרש של סוחר רכב שהבמקרה הטוב השמיש מכוניות שהורדו מהכביש והפחות טוב ההדביק מכוניות שלא היו ראויות לשימוש.

moonshield
16-03-2021, 12:00
השנקל שלי:
לפני חודשיים קניתי רכב שיחליף את הגרוטאה הישנה. אחרי שיטוט לא ממוקד ביד 2 הגעתי דרך הפיכסבוק לאיזו סוכנות טרייד עלומה שהציעה רכב שעמד בדרישות הקיצוניות שלי (רכב קטנטן, ידני ולא יותר מעשר שנים על הכביש...). את הרכב לקחתי לבדיקה במוסך הקבוע של הגרוטאה שעלה על כמה לקויות (קלאץ' וצמיגים קדמיים), דיון זריז עם המוכרן הביא אותנו להסכמה שהסוכנות משתתפת בעלות החלפת הקלאץ' (הורדה במחיר הקניה), ומהמוסך נסענו ישר לדואר.
כל חווית הקניה מהסוכנות היתה אחלה, בשום שלב לא ניסו לערבב אותי או לדחוף לי בכוח משהו שלא רציתי. ההסכמה לגבי התיקון היתה קלה ובלי יותר מידי שיכנועים (המוכרן בדק עם המוסך שלו את העלות שהיתה זהה לזו שהמוסך שלי נתן).
היתרון מבחינתי בקניה מסוכנות הוא גמישות באופן התשלום (אשראי, תשלומים וכו') וגמישות קלה שלא קיימת לרוב אצל פרטיים (בנושא המשא ומתן לסגירת המחיר, או בהגעת המוכרן למוסך שלי ולא למכון בדיקה שקרוב אליו). הבדיקה במוסך הרגישה לי הרבה יותר מקיפה ואמינה מאשר הבדיקות שעשיתי בעבר במכוני בדיקה (שתמיד הרגישו שמחפשים על מה לציין לקויות מחד, ולא מספיק מקיפים ומפורטים מאידך).

kaz
16-03-2021, 21:03
גם הבחור שקנה את ה-SX4 לקח לבדיקה למוסך ייעודי של מישהו שהוא סומך עליו.

אם הייתי קונה רכב פיצי, נראה לי שהייתי רוצה גג נפתח, שאפשר יהיה עדיין להעביר דברים. לא חושב שיש כאלה בארץ.

Dresdner
17-03-2021, 02:24

אם הייתי קונה רכב פיצי, נראה לי שהייתי רוצה גג נפתח, שאפשר יהיה עדיין להעביר דברים. לא חושב שיש כאלה בארץ.

קבל פיצי, יש לשכנה ותאמין לי התמונות עוד מוציעות אותו גדול.
רכב כזה נמכר שעות אחרי הפירסום.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210316/9a2d670c157cf36824080b0f1e2016c7.jpg

kaz
19-03-2021, 11:17
קבל פיצי, יש לשכנה ותאמין לי התמונות עוד מוציעות אותו גדול.
רכב כזה נמכר שעות אחרי הפירסום.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210316/9a2d670c157cf36824080b0f1e2016c7.jpg
זה דייהטסו? מגניב.

אני רואה שלסוזוקי יש גם אוטו קטן נפתח בשם קפוצ'ינו, מתחיל משנת 91 אז אפשר לייבא.

מה לגבי מוטות לגג של הקרוסאובר, כדאי? זה תמיד נראה לי כמו משהו שימושי, אבל בפועל אף פעם לא ראיתי על הכביש רכב שמעביר דברים על הגג. זה משהו שקונים מהיבואן, או שיש יצרנים צד שלישי יותר טובים?

עריכה: אגב, אפשר להסב אוטו לגג נפתח בצורה חוקית? משהו כמו ניסאן טראנו עם גג נפתח מוסב לגפ"ם