מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מסעותיו של ארבינקא (האסקי 701 אנדורו)

קידוזו
25-03-2021, 16:26
היום בוצע טקס ההכתרה וחזרתי הביתה עם היורש של אפרכשד (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/20942-%D7%90%D7%A8%D7%A4%D7%9B%D7%A9%D7%93-(-KTM-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A6-%D7%A8-1090)-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%A9). ארבינקא נולד באביב 2020 וצבר 4,500 ק"מ. עוד לא צמח לו שפם.

9073
.
9074
.
9075

בדרך ניסיתי להתחבר לקוויקשיפטר, לויברציות והויתור המנטלי על פערי המהירות. אז לא בדיוק. זה נכון שתלוי בעוצמת הרוח והכיוון אבל מ 125 עד 140 אפשר לשייט בלי נדנודים מהפרונט וגם ב 170 נשאר עוד כוח. אז כביש 6 זה סבל וכביש 4 ודומיו עדיין אפשר להיות מהיר מהקצב מסביב. הגובה נראה יותר שפוי מהרושם הראשוני ברכיבות הקודמות, הכיסא פחות נוח ממה שזכרתי והמראות עגולות. לא צריך אטמי אזניים כי אין מגן ואין בעיות. ארבינקא עומד לקבל כל מיני תוספות מקוריות שיכשירו אותו לשטח (חלק מעסקת טרייד עם דניאל) וגם אני צריך ערימת ציוד.
אז אחרי חצי שעה של רכיבה תדלקתי, מילאתי אוויר (סיוט) ועליתי מדרכה בעמידה כמו חוצה יבשות אמיתי.
כן, הלב רצה סופר דיוק GT או אדוונצ'ר T בלבן אבל ההחלטה הלכה והתחזקה בחודש האחרון ממספר סיבות שרלוונטיות לרוכבים אחרים.

גמיעה של 200-500 ק"מ בסופשבוע שמכבידים על הנסועה.
טיול בכל הכבישים "הנחשבים" מספר פעמים.
קצב רכיבה מהיר מדי לכביש הציבורי- ובמיוחד מהירות פניות שלא תואמת את מרחק הבלימה הרצוי.
למרות הטיול האחרון לפני שבועיים בגדול האישה לא הצטרפה.

מעדיף לטייל בשטח ואני מתכוון לדגש על טיול וגמיעת מרחקים ופחות על "בוא נראה מי מטפס על המפל הזה".
בתכנית האומנותית אימון תרגול וטיול לפחות פעמיים בשבוע. מתחיל בשמיניות בעמידה עם גז סגור, מעבר מכשולים בווילי קטן, סיבובים הדוקים בהחלקה שמאלה וימינה ועוד דברים שנראה שצריך לשלוט בהם. אדווח כאן על חוויות תובנות וכמובן נפילות פאדיחות והצלחות כבירות.

"מאז עומדי על דעתי היה לי ביטחון מלא, שאין לי כל ביטחון בחיים. וזו הייתה תמיד הרגשה נפלאה! אבות אבותינו היו מודאגים כל ימי חייהם לעתיד משפחתם... אנחנו כמו ציפורים! מה יהיה בעוד 30 שנה אתה שואל? תאמין לי, לא מעניין אותי מה יהיה בשבוע הבא..."

כRובי
25-03-2021, 16:35
תתחדש! :)

אקמקרק
25-03-2021, 17:07
תתחדש.
גם במחשבותיי נע לעיתים אחד כזה.
מצפה לקרוא חוויות.
בינתיים אני מניח פה את הקישור הבא (https://kit690.com/shop/kit701/)

קידוזו
25-03-2021, 18:42
תתחדש.
גם במחשבותיי נע לעיתים אחד כזה.
מצפה לקרוא חוויות.
בינתיים אני מניח פה את הקישור הבא (https://kit690.com/shop/kit701/)
מכיר... ה 701 הוא אופנוע לקבוצת רכישה :)

kaz
25-03-2021, 18:47
נייס!

המוטיב שלך היה בעצם - אופנוע השטח הכי קל שעדיין יכול לשייט על אספלט ב-140~?

מה מרווחי / עלויות טיפולים? יש לו חיבורים לפקלאות / ארגז?

השושנים
25-03-2021, 19:02
תתחדש זה אומר שלא נראה אותך יותר אתנו?

קידוזו
25-03-2021, 19:27
תתחדש! :)
תודה.

נייס!

המוטיב שלך היה בעצם - אופנוע השטח הכי קל שעדיין יכול לשייט על אספלט ב-140~?

מה מרווחי / עלויות טיפולים? יש לו חיבורים לפקלאות / ארגז?
אין ארגז ואין אפילו סבל לארגז.
הזמנתי סבל ומנשא שמשמש גם כמגן ועליו יהיו תיקי צד רכים.
טיפולים כל 10,000.
בגדול זה הדגם הכי חזק \ קל שמסוגל לגמוע ק"מ באספלט ובשטח.

תתחדש זה אומר שלא נראה אותך יותר אתנו?
משער שנתראה פחות אבל מוקדם להספיד. אני כבר יודע מה האופנוע הבא שלי :)

mudale222
28-03-2021, 12:05
תתחדש! אופנוע קשוח ומגניב. תחת פלדה.

AsafA
28-03-2021, 12:10
משער שנתראה פחות אבל מוקדם להספיד. אני כבר יודע מה האופנוע הבא שלי :)

מה?

קידוזו
28-03-2021, 19:22
תתחדש! אופנוע קשוח ומגניב. תחת פלדה.
תודה.
האמת הכיסא הפתיע לרעה. אני חושב שהוא יותר קשיח מה 2019.

מה?
לכיוון טורר ספורט שרירי ונוח. מבטיח שלא הארלי או משהו בסגנון :)

קידוזו
30-03-2021, 18:00
מאז הרכישה ארבניקא עמד בחצר מלא דלק עם צמיגים מנופחים וחיכה לכבודו שיועיל להזיז ת'תחת. אז הזזתי וקניתי קסדת שטח, מגפי שטח וחליפת לחץ. הכל משומש במצב "צריך עכשיו" לא משנה מה ,תביא. תיכננתי להתאמן בתא שטח בסביבות עמק האלה שיהפוך כנראה למגרש הביתי אבל חבר הצטרף ונפגשנו בבן שמן. בדרך על 6 היה מאתגר עם המגף ורגלית ההילוכים והקוויקשיפטר והרוח והכיסא המאובן אבל בשורה התחתונה במהירות 120-130 בסה"כ הרכיבה נסבלת. סבל מתון ושפוי. בבן שמן היו כל עמישראל וכדי להגיע למקום אידיאלי עברתי משבילים לבנים לשבילים מאוד לא לבנים עם אבנים וסלעים ובורות שעם ה 1090 עברתי אולי פעם פעמיים והיה די מדהים.

אופנוע שפשוט לא סופר כלום. עם חוסר הניסיון שלי בשטח התלהבתי מעד כמה הוא מעניק ביטחון וקל לייצוב. קצת גז, קצת קלאץ ועם הבולמים קשיחים, גלגל 21 בצמיגי שטח זה מדלג מעל ועולה לאן שתרצה. אחרי חיפוש קצר מצאתי קרחת יער לאימון בסיס מס' 1. סיבוב בכידון נעול או כמעט נעול ברדיוס של 5- 5.5 מטר. כמעט נפלתי מספר פעמים ולקח זמן להבין את נקודת האיזון על המושב הצר והזעתי כמו סוס. ביקשתי מי' שיצלם וידיאו כדי ללמוד על התנוחה. לפעם ראשונה זה בסדר ויש מה לשפר. עוד פעמיים שלוש נראה לי שאצליח לשלוט ומשם אמשיך לתרגיל הבסיסי הבא. 10 שעות של אימון נטו אני חייב לעצמי כי הבטחתי.

אחר כך עשינו קצת שבילים ותרגלתי תפעול עם המגף המסורבל בעמידה (איפה הרגלית נעלמה?) בלימות ותאוצות. ההילוך הראשון חזק מדי לרוב העליות המתונות ובשני צריך סל"ד יחסית גבוה ויד מדוייקת על הקלאץ' ואני לא בדיוק שם אבל נתרגל. יש גם קטע מפגר עם רגלית צד ארוכה מדי שבשילוב אופונוע גבוה מסבך את החיים אבל אחרי שעה קלה שבה שיחקנו בשבילים בדרגת קושי 3-2 שגם ג'יפים לא בטוח עוברים וללא שום מאמץ עצרנו למנוחת סיגריה ואני -בעננים. ארבינקא עשה כל מה שחשבתי בקלות מדהימה ועוד יותר. מהרכיבה הראשונה ברור לי שזה חתיכת אופנוע לטיולי שטח. בדרך חזרה התפעול של הקוויקשיפטר התבהר המוסיק התנגנה בקסדה ורכבתי בחיוך גדול. פשוט כלי מדהים.

600 ירושלמי
30-03-2021, 18:09
מזל טוב תתחדש וכו'...
אני לא יודע אם שאלו כבר. ואם כן וענית אז מחילה.
מה פשר השמות האלה לאופנועים שלך?
כאילו, לא מה פשר להעניק שם לאופנוע, בזה אתה ממש לא הדפוק היחיד. מה פירוש השמות האלה?

NAOR2207
30-03-2021, 18:27
כבר שאלתי על ארפשכד

כפי שכבר אתה/ם יודעים אני לא באמת אופנוען, אז שמעתי באינטרנט שאתה צריך להחליט אם אתה רוכב רק עם מגף
או רק עם בלי, ולפי זה לכוון את הרגלית

השושנים
30-03-2021, 20:17
אחלה שם שמדבר לאלה שצברו קצת שנים.

ayalzo
30-03-2021, 20:21
אם אתה מתכוון לרכוב בשטח, אתה צריך לשנות מיקום ידיות ורגלית ולהתאים אותן לרכיבה בעמידה. עם מגף.

NAOR2207
30-03-2021, 20:22

פייר? לא עפתי על הסאלח

https://www.youtube.com/watch?v=SoSJJw27d8k

קידוזו
31-03-2021, 03:22
מזל טוב תתחדש וכו'...
אני לא יודע אם שאלו כבר. ואם כן וענית אז מחילה.
מה פשר השמות האלה לאופנועים שלך?
כאילו, לא מה פשר להעניק שם לאופנוע, בזה אתה ממש לא הדפוק היחיד. מה פירוש השמות האלה?
שאלה לגיטימית. הפעם סימפטיה עמוקה לקישון הגאון.

כבר שאלתי על ארפשכד

כפי שכבר אתה/ם יודעים אני לא באמת אופנוען, אז שמעתי באינטרנט שאתה צריך להחליט אם אתה רוכב רק עם מגף
או רק עם בלי, ולפי זה לכוון את הרגלית
גם אני לא אופנוען ואני עומד לרכב עם ובלי מגף. הכיוון יהיה למגף.

בדיוק.

אם אתה מתכוון לרכוב בשטח, אתה צריך לשנות מיקום ידיות ורגלית ולהתאים אותן לרכיבה בעמידה. עם מגף.
הידיות הגיעו בזווית נוחה. כידון חשבתי אולי להגביה, כנראה שלא. רגליות רחבות יהיו. הרגליות יותאמו.

קידוזו
31-03-2021, 03:23
נאור, גם אני לא אהבתי את סלאח שבתי אבל אם תקרא דברים שכתב תגלה שהעולם יותר מצחיק. פרטאצ'יה אהובתי.

600 ירושלמי
31-03-2021, 10:56
אז בדקתי מה זה.
מזל שאני לא כזה קשיש שהייתי צריך לצפות בזוועות כאלו.

קידוזו
31-03-2021, 16:13
אז בדקתי מה זה.
קישון אמנם עתיק אבל אחד היחידים שגרמו לי להתפקע מצחוק תוך כדי קריאה.
-קיבלת 15.

https://www.youtube.com/watch?v=ov3bk-10PnE

בבוקר הייתי בת"א בבוקר. קטע- לא עמדתי דקה עד לבפנוכו של הסיטי ובמכונית. כשחזרתי חמוש במשקפי אבק (Accuri 100% מבצע באבנוע) יצאתי לרכיבה עם חברים בלטרון הפעם עם קסדת שטח בעלת מצחיה מחודדת. העסק רועש ומאוורר מאוד והצלחתי בהלוך להירגע באזור 120 בחזור 100 בגלל הרוח. שרירי השוק נרגעו מאתמול והרגליים והידיים השתפרו בתפעול.

הנבחרת כללה 701 משנים 2020 ו- 2019 ו -690 2019. רכבנו במקטעים ארוכים ברמת קושי 3 וזה אומר שארבינקא צלח מעבר מים מבוצבץ ומשובש, אכל אבנים גדולות בעליות וירידות, קטעי בוץ קצרים, חריצים עמוקים וכמעט כל הטררם של "אופנוע שטח". גיליתי את הבלם הקידמי שנותן המון תחושה, את ה ABS שלקח פיקוד על הקידמי בירידה עם דרדרת וכנראה (?) את הסיבה לגלי הכוח הקטנים והמעצבנים- בוכנה אחת. לא בדיוק ישנתי בלילה הייתי עייף וסירבתי בנימוס לקינוח סינגל כי הריכוז כבר התחיל להתפוגג. חזרתי אחרי שעתיים מותש דרך פקקי ענק.

NAOR2207
31-03-2021, 18:48
אז בדקתי מה זה.

אני מקנא בך קולינמל נחסך ממך

600 ירושלמי
31-03-2021, 19:31
את קולינמל מכיר, למרות שמעולם לא ראיתי את זה.
אני די זקן, עוד רגע מתחיל את העשור החמישי. זה עדיין לא אומר שזה מצדיק לראות את הדברים האלה.
מצד שני- גם אסקימו לימון וכאלה מעולם לא ראיתי. רדוד לי משהו. אולי הבעיה בי.

NAOR2207
31-03-2021, 19:43
נו אז אתה מספיק חטיאר לשבת שבוי מול ערוץ אחד ויחיד בליל יום העצמאות ולצפות בפליליסט מהגיהינום כגון זה -
https://vod.walla.co.il/movies/6260?sort=release_date

אישית מעולם לא אהבתי בורקס. או אלכס חולה. או שיגעון של אבא

בברכת בולה בולה איפה את

השושנים
01-04-2021, 19:53
https://www.facebook.com/122294311124391/posts/3847809118572873/

lokimonster
05-04-2021, 10:02
קצת באיחור אבל תתחדש
ואם ניפגש עץ ריח לסוס החדש.

ולדעתי מצויין סופסוף תעמוד בקצב הננסי.

TundraOG
05-04-2021, 17:47
אני רק שאלה - למה החלפת את הקטמ כל כך מהר? ולמה לקנות אופנוע אם אתה כבר יודע מה יהיה האופנוע הבא שלך? סתם לנסות דברים חדשים?

Dresdner
05-04-2021, 18:52
קצת באיחור אבל תתחדש

חישוב משקל מול כח סוס, הוא עדיין יצטרך לחכות לך

ayalzo
05-04-2021, 20:19
זה תלוי אם אתה מדבר על דוך או בסיבוב.
כי ליחס העברה הסופי + האי-אוירודינמיות של ה690 יש מחיר בבינעירוני.

lokimonster
05-04-2021, 20:56
חישוב משקל מול כח סוס, הוא עדיין יצטרך לחכות לךיחכה פחות

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Dresdner
05-04-2021, 21:17
זה תלוי אם אתה מדבר על דוך או בסיבוב.
כי ליחס העברה הסופי + האי-אוירודינמיות של ה690 יש מחיר בבינעירוני.

עדיין מנוע ה690 הוא חיה רעה, ואפילו עם הצמיגים האלו האופנוע יודע לפנות טוב אם הרוכב מגיע מהסופר מוטו ולא מפחד שהאחורי קצת מחליק.

ayalzo
05-04-2021, 21:30
אני דיברתי על הדוך. לא על הסיבוב.

Dresdner
06-04-2021, 00:34
אני דיברתי על הדוך. לא על הסיבוב.

גם וגם, משקל וכח סוס מנצחים כאן ההסקוורנה שוקל יבש 150 ק״ג ומפיק 74 כח סוס זה שידידנו על הסקוורנה יצטרך לאחוז את הכידון כאילו חייו תלויים בזה זה כבר סיפור אחר

קידוזו
06-04-2021, 14:38
קצת באיחור אבל תתחדש
לא בירה סטיק לסוס הקודם וגם לא עץ ריח.
אין ציפיות וזהו. פשוט.

אני רק שאלה - למה החלפת את הקטמ כל כך מהר? ולמה לקנות אופנוע אם אתה כבר יודע מה יהיה האופנוע הבא שלך? סתם לנסות דברים חדשים?
לא כל כך מהר החלפתי.
א. כי לא רכבתי בשטח, כמעט
ב. כי האישה לא באה לטיולים, כמעט
ג. כי המגן רוח דפק גם את הטורינג
ד. כי רכבתי מהר ורחוק מדי
ה. לא סתם בכלל. הסברתי בפירוט.
מעריך שהאופנוע הבא יקרה אחרי שאבין לעומק על בשרי ועצמותי היבשות את הסיפור של רכיבת שטח.

עדיין מנוע ה690 הוא חיה רעה, ואפילו עם הצמיגים האלו האופנוע יודע לפנות טוב אם הרוכב מגיע מהסופר מוטו ולא מפחד שהאחורי קצת מחליק.
המנוע באמת חיה רעה -ועכשיו אפילו עוד יותר. בלי קלאץ' הגלגל למעלה...

https://www.youtube.com/watch?v=9Jw7wC5krDE

גם וגם, משקל וכח סוס מנצחים כאן ההסקוורנה שוקל יבש 150 ק״ג ומפיק 74 כח סוס זה שידידנו על הסקוורנה יצטרך לאחוז את הכידון כאילו חייו תלויים בזה זה כבר סיפור אחר
תלוי ברוח. אתמול רכיבת כביש (שניה או שלישית) ורוב הזמן ביליתי על 120 -130 כי אחרת אתה מתפוגג לרוח. בחזרה גם 150 היה נחמד בקטעים מוגנים מרוח. מצד שלישי, מי שלא רכב על 701 אנדורו ב 140 מאחורי רכב שנוסע על 130 לא ידע לעולם את המשמעות של המילה וובלינג :) ואיילזו שוב צודק. אין ברירה אלא להחזיק הכי חלש שאפשר בכידון (אי אפשר) ופשוט להתפלל.

lokimonster
06-04-2021, 14:45
בשמחה הסטייק עליי הבירה עליך אצלי בגינה בעיר הבירה

וכמובן עץ ריח בכיף - לכתום קיבלת עץ ריח במקום המפגש שלנו במישור אדומים.

קידוזו
06-04-2021, 17:24
אנו נתקוף במקום ובזמן שנמצא לנכון :)

קידוזו
10-04-2021, 17:41
9094

בשישי עשינו טיול ראשון למרסבא. האמת שפינטזתי על טיולים מדבריים הרבה זמן. זו פעם שלישית ברכיבת שטח על ארבינקא שעדיין חשוף מהגנות, פעם ראשונה מוביל בניווט וגם פעם ראשונה עם אפליקציית אופרוד. היו קצת הכנות לטיול.
9096
תיקי הסבל והסבלים עבור ה 701 וה 690 מעוצבים בצורת U כדי לשמור על גישה חופשית לפתח המילוי של מיכל הדלק. התיק קטן ויכול להכיל 2 בקבוקי 1.5 ל' + לאורך השרוול ובמרכז מקסימום אריזת חטיף. ככה קטן. אז ארזתי פק"ל קפה ובקבוק אחד. בתחזית טענו שיהיה קר אז חשבתי שליטר וחצי זה סביר. התקנתי על קסדת השטח מתאם למצלמת אקסטרים וקיללתי את המהנדסים של סוני בפעם האלף כשניסיתי לחבר בין המצלמה לאפליקציה.
9095
אחר כך מסקרנות בריאה הוצאתי משקל והצבתי את קסדת השטח הקלילה המאווררת הישנה והפחות בטוחה של KLIM מול שואי NXR. וכמו שחשבתי... 1550 גר' מול 1538 גר'. פער במשקל שלא באמת משנה משהו. אז קסדה מלאה ובמקום חליפת לחץ מעיל ממוגן. אמרו שיהיה קר. אחרי תדלוק בלטרון הגענו די מהר למישור אדומים שהאירופאים מכנים חאן אל אחמר. בעיות עם האפליקציה הביאו לחיפוש של כמה דקות אחרי שביל הכניסה. בכלל המדבר בחלק הזה גדוש שבילים מקבילים, חוצים ומתפצלים שמכערים את העסק.

9097
הרכיבה בקטע הראשון היתה המשך ישיך להתנסות הקודמת. חוץ ממעבר תלול בגדה של ואדי קטן לא הייתי צריך לעצור או להוריד רגל. השביל ברובו בדרגת קושי 2 ועביר לכל רכב ליסינג עם נהג מיומן. למרות זאת פגשתי אלמנטים שעבורי היו חדשים. מצבורי דשדש ואבנים קטנות בקוליסים עליה עם רצף של מדרגות סלע וחום. הזעתי בקסדה, בגב, במכנסיים. התפתח יום חם ושימשי. עמדתי ברוב החלקים שהיה צריך ולמדתי גם לשבת כדי לא לבזבז כוח. תוך כדי רכיבה הבנתי מה ההבדל בין רכיבת שטח עם ארפכשד לארבינקא.

כשהעסק הופך למאתגר ה 1090 לוקח את הרוכב שצריך לזרום בתוואי עם המשקל הדורסנות והמומנט שבולע מכשולים. עם ה 701 הרוכב קובע היכן יעבור הקידמי. ההבדל בגישה לאלמנטים עצום ומרגיע. אחרי פחות משעה הגענו לתצפית ליד עזאזל. הייתי באזור בטיול רגלי כשהשטח היה כמעט ריק מההתיישבות הבדואית במקום והיה מאוד שונה.

רוכב נוסף שהצטרף לקח את ההובלה וגם הוא פספס עם הניווט ובמקום להישאר על הכתף חצינו את הקידרון פעמים ומשם טיפסנו בעליה תלולה ומפותלת עם פודרה עבה ברמת קושי 3. הרבה גז וקלאץ' והנה הכל בסדר עד שהמנוע נכבה באמצע הירידה. האינטסטיקנט למשוך קלאץ' גורם לקידמי לאבד אחיזה ואנחנו מדרדרים קצת עד שאני מוצא אחיזה בקצות האצבעות. קצת יותר גז וממשיכים, הכל בסדר. הקטע הנוסף שהיה ברמה 3 היה הירידה לסוף הכתף במרפסת ואולי הירידה עם קטעי הפודרה. אולי. בכל מקרה, כשהגענו לסיום בכביש של נבי מוסא רציתי להמשיך למצוקי דרגות :cool: כי אפשר משם להמשיך דרך תקוע לעמק האלה אבל החברה אמרו שעייפים.
9098

בדרך חזרה הארכתי דרך כבישים מפותלים ולחצתי בהנאה גדולה והתאמנתי קצת על ווילי. הילוך שני כשאצבעות על המצמד, רגל על רגלית הבלם האחורי ובמצב רכיבה 1- שחרור מצערת מהיר, העברת משקל קדימה לסגירת הבולם ופתיחת מצערת מהירה. בפעם הרביעית הקידמי עלה בערך 18 מ"מ מהאספלט. נראה לי שצריך לעבור למצב 2 כדי להפחית התערבות מבקרות. חזרתי הביתה לכוס בירה בוהה בארבינקא שגורם לי לחיוך גדול. אחרי שהתקרר שטפתי את הג'יפה של קידרון והאבק ונוספה לי שריטה בפלסטיק שאשכרה הפריעה לי. זה חדש. יכול להיות שאני מאוהב.

lokimonster
10-04-2021, 18:25
נשמע כיף

קידוזו
12-04-2021, 13:44
צולם מצלמת כידון על ה 690 ומצלמת קסדה על ה 701.
ככה נראית בעיני דרך עם עבירות ברמה 2.

https://www.youtube.com/watch?v=O4RAQEHcrMM

NAOR2207
12-04-2021, 14:45
וואי גבר אתם רוכבים על הסרק, אתם חייבים לי מקלדת שברתי אותה מרוב שניקרתי.
עושה חשק להאכיל אתכם אבק עם הנבלה. וראה את זה כעלבון.

קידוזו
12-04-2021, 15:36
וואי גבר אתם רוכבים על הסרק, אתם חייבים לי מקלדת שברתי אותה מרוב שניקרתי.
עושה חשק להאכיל אתכם אבק עם הנבלה. וראה את זה כעלבון.
תמיד מתבלבל אם עלבון זה הצהוב או הלבן.
תעשי לנבלה הנשמה מפה לפה ובואי לטייל.
נשיקות,
דקל

קידוזו
18-04-2021, 16:42
רכיבה רביעית התחילה עם חבר שפרש, נפילה ראשונה, מפגש עם נחש והסתיימה בבוץ עמוק- לראשונה. בוץ דביק ששורף קלא'צים של טירונים ולוקח שעה לנקות. אבל כיף מאוד.

תחושת החופש והסיפוק מהכלי הזה עוברת כל גבול. הציפיה המוקדמת שהיתה לי התממשה בענק. יש פסגה? נגיע. שביל לא ברור?- מנסים ומקסימום.. מסתובבים. פאן בכביש מפותל- בוודאי. חד קרן לשיטוט ספונטני ומסע של מגלי ארצות ויש מה לראות אצלנו בלי עין הרע. ארץ ישראלי שלי יפה וגם גונחת. אפשר לבעול שבילים, לטבול במעיינות רחוקים, לספוג נוף מפסגות שוממות ובכל פינה שכבת היסטוריה עסיסית.
9125
.
9126

יכול להיות שארבינקא תפור עלי כמו כפפה. הוא לא מושלם, ממש לא. יחס העברה בהילוך שני, קוויקשיפטר שעובד חלקית, הקלאץ' שמתעייף בחום, משאבת הקלאץ', מגן רוח מגוחך, קרש הגיהוץ במקום מושב. זה לא אופי אלא סתם חיפוף של תאגיד ולמרות הכל- עבורי מדובר במכונה שמגשימה חלום.

https://www.youtube.com/watch?v=MBNg7uIOPlA

ayalzo
18-04-2021, 17:29
אתה יכול לערוך את הכתוביות ולכתוב שזה זעמן שחור (מניח שגוגל יספר לך איך קוראים לו בלעז, אני לא שולט בנחשים גוים...).

NAOR2207
18-04-2021, 17:50
התחלת בקנדה והמשכת לאשתאול? (מהמנזר)
כוסואומו אני מתגעגע לנופים האלו. כבר שנה וחצי.

תן גז איש

קובי
18-04-2021, 21:56
זה הכביש הנטוש משדות מיכה לכיוון חרובית/תל צפית. אהבתי לבוא לשם עם ה Crf rally בזמנו.
ראיתי שם צבאים נמיות ותנים. תקופה יפה להיות בשטח.

קידוזו
19-04-2021, 02:39
אתה יכול לערוך את הכתוביות ולכתוב שזה זעמן שחור (מניח שגוגל יספר לך איך קוראים לו בלעז, אני לא שולט בנחשים גוים...).
קל. זעמן שחור- BLM :)
קשה לראות בוידאו אבל במציאות הוא נראה קצר מדי לעובי בשביל זעמן שחור. נראה לי שזה קמטן אבל אני לא מומחה לזוחלים.

התחלת בקנדה והמשכת לאשתאול? (מהמנזר)
כוסואומו אני מתגעגע לנופים האלו. כבר שנה וחצי.
תן גז איש
אני טירון, זוכר? לא בדיוק שולט במכונה במאה אחוז ומפחד (מאוד) מאיזה טאפש ברייזר שיגיח מסיבוב על מאה עם אייל גולן בפול ווליום וילד מנוזל לצידו. מכיר את סוג הטיפוסים שמסתובבים בשטח. יאללה, די עם הסברים, תקן את האופנוע כבר ותצטרף. בקבוק ג'יימסון עלי.

זה הכביש הנטוש משדות מיכה לכיוון חרובית/תל צפית. אהבתי לבוא לשם עם ה Crf rally בזמנו.
ראיתי שם צבאים נמיות ותנים. תקופה יפה להיות בשטח.
נכון. הכביש נהרס בשנים האחרונות. התחלתי באזור טל שחר ומשם ליער ישעי ולחרובית. דרומה משם עד לאזור לוזית שטח נרחב ללא כבישים ויישובים. ראיתי די מקרוב תנים, צבועים, צבאים, נחשים, עופות דורסים (חיוויאים), חסידות, חפרפרות ויש אתרים ארכיאולוגים וממצאים שטרם נחפרו. אחרי בית גוברין עוד תא שטח נפלא עם עתיקות וריכוז צבאים מרשים. הסתובבתי באזור עם ג'יפ לפני עידן הרייזרים והאזור הרגיש כמו ארץ בתולית. מהבחינה הזאת- אחלה שכונה.

NAOR2207
19-04-2021, 07:34
אני טירון, זוכר? לא בדיוק שולט במכונה במאה אחוז ומפחד (מאוד) מאיזה טאפש ברייזר שיגיח מסיבוב על מאה עם אייל גולן בפול ווליום וילד מנוזל לצידו. מכיר את סוג הטיפוסים שמסתובבים בשטח. יאללה, די עם הסברים, תקן את האופנוע כבר ותצטרף. בקבוק ג'יימסון עלי.

אין מה לתקן. רק אישור רכב מיושן, בידוח וטסט. אפילו היד המגזגזת חוזרת לאט לאט לתפקד.
מה שצריך לתקן זה את הקלבאסה ולמען האמת זה נראה לי טוטאל לוס.
אני מנסה לקיים מצוות וביניהן לשמור שבת כך שלהעמיד את הנבלה רק לימי שישי פעם ב ... זה לא פרקטי.

אני "יורד" עליך כל הזמן לתת בגז מתוך השלכה. הייתי שם בעצמי (https://www.doogigim.co.il/%D7%A1%D7%AA%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/). :
"כשאני אומר “גיזגזתי” אני מתכוון לכך שה-XT ממש פיזז וצהל, קיפץ בעליצות מעל כל מני בורות וקוליסים.
אני לא מכיר את הבהמה העצלה והכבדה הזו כך, אבל החלטתי לזרום איתה, ואפילו – שומו שמים – ליהנות! "
בסירטון הראשון זה נראה כך - בדקות הראשונות אתה קר ולאט לאט מתחמם וזורם.

נכון. אין מה להשוות בכלל בין התפלצת שלך עם הסוסים שאני רק יכל לדמיין ועם הגובה,
לנבלה שלי עם בקרת האחיזה ובקרת הווילי המכאניות - עם 40כ"ס ביום אביבי לא ניתן להחליק גלגל אחורי ועם 200 ק"ג לא ניתן לעשות ווילי.

יש לך מגרש משחקים מדהים! אבל אם תרצה לגוון יש בקישור עוד מגרש משחקים לא רחוק.

ayalzo
19-04-2021, 12:44
זה לא קמטן בוודאות. קמטן לא יודע לעשות טריקים כאלו. ולפחות מהסרטון, קשה להבין מה האורך שלו.
באזורים האלו זה או זעמן או תלום קשקשים כהה בצורה חריגה (אם אני מוסיף אפשרות של צבעים בסרטון שמשקרים). ולפי הברק שלו זה לא תלום קשקשים.
בקיצור זה זעמן.

קידוזו
19-04-2021, 15:55
אין מה לתקן. רק אישור רכב מיושן, בידוח וטסט. אפילו היד המגזגזת חוזרת לאט לאט לתפקד.
מה שצריך לתקן זה את הקלבאסה ולמען האמת זה נראה לי טוטאל לוס.
אני מנסה לקיים מצוות וביניהן לשמור שבת כך שלהעמיד את הנבלה רק לימי שישי פעם ב ... זה לא פרקטי.

אני "יורד" עליך כל הזמן לתת בגז מתוך השלכה. הייתי שם בעצמי (https://www.doogigim.co.il/%D7%A1%D7%AA%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/). :
"כשאני אומר “גיזגזתי” אני מתכוון לכך שה-XT ממש פיזז וצהל, קיפץ בעליצות מעל כל מני בורות וקוליסים.
אני לא מכיר את הבהמה העצלה והכבדה הזו כך, אבל החלטתי לזרום איתה, ואפילו – שומו שמים – ליהנות! "
בסירטון הראשון זה נראה כך - בדקות הראשונות אתה קר ולאט לאט מתחמם וזורם.

נכון. אין מה להשוות בכלל בין התפלצת שלך עם הסוסים שאני רק יכל לדמיין ועם הגובה,
לנבלה שלי עם בקרת האחיזה ובקרת הווילי המכאניות - עם 40כ"ס ביום אביבי לא ניתן להחליק גלגל אחורי ועם 200 ק"ג לא ניתן לעשות ווילי.

יש לך מגרש משחקים מדהים! אבל אם תרצה לגוון יש בקישור עוד מגרש משחקים לא רחוק.
מבחינתי זה אותו אזור של השפלה. באמת שאין תלונות ולא חסר מקומות קרובים לשעשעשועים. הסרטון ערוך ולא מתחיל בהתחלה אבל צודק, לוקח לי זמן להתחמם. תחייה את הנבלה והראש יסתדר לבד. יש אור עד מאוחר ואפשר לגנוב כל יום טיולון.

זה לא קמטן בוודאות. קמטן לא יודע לעשות טריקים כאלו. ולפחות מהסרטון, קשה להבין מה האורך שלו.
באזורים האלו זה או זעמן או תלום קשקשים כהה בצורה חריגה (אם אני מוסיף אפשרות של צבעים בסרטון שמשקרים). ולפי הברק שלו זה לא תלום קשקשים.
בקיצור זה זעמן.
פגשתי כמה זעמנים ואחד ממש ממש ענק. הם הרבה יותר מהירים ודקים באורך הזה. מהירים בצורה מפחידה ולא יעשו היפוך דרדלה כמו הנחש שלנו.
יש זן נדיר (עם השן שבולטת הצידה להכשות) שכבר ראיתי באזור. אולי אחשלו. אנא עארף.

ayalzo
19-04-2021, 16:37
פתן שחור הוא קטנצ'יק.

ayalzo
19-04-2021, 16:40
לגבי עובי. הזעמן אולי לא שמן כמו צפע (ביחס לאורך) אבל לפעמים הם עבים מאוד.
לגבי הדרדלה, אתה לא יכול לשפוט. מי אמר שהוא היה בהילוך שלישי פול גז? אולי היה בראשון על גלי המומנט?

קידוזו
20-04-2021, 20:01
היה אצלי לפני שעתיים לוכד נחשים שתפס זעמן מטבעות.
הראיתי לו את הוידיאו- אמר זעמן שחור.
9131

ayalzo
20-04-2021, 23:01
אם היית שואל הייתי מגלה לך שגם אני לוכד נחשים.

the striker
21-04-2021, 10:55
אבל למה ללכוד אותו, זה נחש לא מזיק, יחסית טריטוריאלי, ומדביר מזיקים טבעי שחבל על הזמן.

ayalzo
21-04-2021, 11:32
כשהוא נמצא בתוך הבית שלך והכשה שלו יכולה להרוג בן משפחה, אז כן. לוכדים ומשחררים במקום שאין בו אנשים.

ויש גם אנשים שלמראה נחש לא ארסי בחצר לא עושים דבר אלא נותנים לו לחיות בשקט (עד שחתולים מטפלים בו אם הוא מספיק קטן. עם הגדולים הם כבר פחות חוכמולוגים).

ayalzo
21-04-2021, 11:34
עריכה.
פספסתי שהצייחסת ספציפית לזעמן מטבעות שבתמונה.
אגב,
יש פחד קמאי לאנשים מנחשים. לא תשכנע אותם, וזה גם מובן. גם אתה אם תדע שיש נחש לא מזיק בחצר תקבל התקף לב קטן כל פעם שתופתע ממנו.

קידוזו
21-04-2021, 12:59
רציתי להשאיר אותו בחצר אבל האישה התנגדה.- גם בגלל שהלוכד המשיך לחפש כי לפעמים יש 2 באותה טריטוריה. תפס שלושה זעמני מטבעות ביום אחד ביישוב.
יצאתי היום לרכיבה עם חבר'ה מנוסים. לא צילמתי. קיבלתי את ההמלצה והורדתי לחץ אוויר לאזור 12. עברנו קטעים ברמת עבירות 3 שזה אומר רצף מדרגות סלע בגובה עד 50 ס"מ בירידה וקצת עליות וירידות עם דרדרת אבל רוב המסלול היה 2-1. היתה אטרקציה - מצוק משופע בגובה 6-7 מ' שעקפתי כמו זקנה. הקצב היה גבוה לטעמי - הגיעו גם מעל 100 קמ"ש בשבילים רחבים ולא הכי חלקים.

חשבתי על זה לאחרונה. אני רואה לעיתים פער בין מה שרוכב מסוגל לעשות לבין רמת הרכיבה שלו. אפשר לעשות ווילי או לקפוץ או להשכיב או כל דבר אקסטרימי אבל ההצלחה לא בהכרח מעידה על שליטה טובה או מעולה עבור התעלול. נראה לי שיש הרבה רוכבים "אמיצים" שצולחים דברים שנמצאים מחוץ למעטפת היכולות או לבסיס האם. לרכב על 100 בשבילים אני יכול- ניסיתי.. אבל רמת הרכיבה שלי לא באמת שם. אני לא מנוסה בעצירת חירום על עפר, לא יודע מה קורה כשהכידון ייזרק מאבן או ייכנס לחריץ ועם כל הכבוד ל ABS זה עדיין צמיג על עפר שמתנהג אחרת. בקיצור, בגלל רמת הסכנה, המורכבות והתלות ההדדית נראה לי שיהיה די מאתגר למצוא פרטנר.

אם נהניתי? מאוד. קצת גז מבט קדימה וזה מגיע בדיוק לאן שחשבת. אם צריך לתקן- הבלם הקידמי מלא רגש ברמה בלא פגשתי באף אופנוע. מאפשר להגיע במהירות מדוייקת ברמה ננו-טכנלוגית. הכוח בשטח אדיר וגדול בכמה מידות על היכולות שלי או רמת הסיכון שאני מוכן להיחשף אליה (ואני לא מהפחדנים). מצאתי את עצמי חלק ניכר מהזמן רוכב עם אצבע אחת על הקלאץ' וזה טוב. מה עוד? שוב הצלחתי להרים קידמי, ל- 19 מ"מ הפעם. עם ישבן קצת יותר אחורה והעסק מגיב אחרת. התחפושת לשטח (מגפיים, חליפת לחץ ומשקף מראה) עדיין מצחיקה אותי. יש עוד לספר, בהמשך.

the striker
21-04-2021, 13:35
אני דווקא לא מפחד מזעמן, יש אצלנו בחצר משפחה קטנה של זעמני מטבעות, ואנחנו בקושי נפגשים, רק מדי פעם וזה בסדר לחלוטין מבחינתנו.

קובי
21-04-2021, 20:57
בקבוצה מהירה אתה עלול להיסחף מעבר ליכולותיך. זה נכון לכביש ולשטח באותה מידה.

קידוזו
22-04-2021, 00:42
בקבוצה מהירה אתה עלול להיסחף מעבר ליכולותיך. זה נכון לכביש ולשטח באותה מידה.
צודק.
כשהייתי שעיר ויותר טיפש לא רכבתי עם אף אחד -אף פעם. בטח שלא חבורה. נראה שבגיל מסויים מקבלים יותר שליטה ושכל.
אני עדיין נסחף ומגזים מדי פעם אבל זה יותר לפאן שלי מאשר להוכיח למישהו משהו. כשאני לבד אני רוכב יותר פרוע. חלק מהבעיה שאנשים אומרים שטח בינוני או קל או קשה ומתכוונים לדברים שונים לגמרי ממה שאתה מבין.

קידוזו
24-04-2021, 13:53
ברכיבה החמישית הההערכה לגבי העבירות השתפרה וגם יכולת האיזון וההיגוי מהברכיים והרגליות. אני עדיין מתקשה להעביר הילוך בעמידה. אולי מיקום המגף, אולי גובה הרגלית אולי הגבלת תנועה ברגל ואולי שילוב. לא מפריע יותר מדי כי רוב הזמן אני בשני ובמקומות שצריך שלישי אפשר גם לשבת. נפילה שניה בגלל תחילת נסיעה בהילוך לא נכון. ידית בלם התקצצה אבל כשירה לתפעול. מחר אחליף. האוסטרים קשים. לא יוסיפו במסך חיווי הילוכים רק כדי לשמור על תדמית הווסאח.

רכבתי עם א', שהצטרף להזמנה בפייסבוק. רוכב מנוסה על טנרה. תיכננתי מסלול קצר ועברנו בשבילים ברמת קושי 1 וירידה ברמת קושי 2-3 שלא צילמתי. נדמה לי שהרכיבה יותר זורמת. טיול קצר כי שעתיים זה מספיק כדי לצבור לפני שמתעייפים. מעדיף ללמוד במנות קטנות.

בדרך חזרה תירגלתי חלק מההנחיות לווילי של כריס בירץ. חלק כי אחיזת הקלאץ' באצבע אחת עדיין לא יושבת לי באוטומט. בכל מקרה לאחר סגירת מתלה קידמי, העברת משקל אחורה ומכת גז נדיבה הקידמי למעלה. לא קרוב לנקודת האיזון אבל גם לא 18 מ"מ. עלה כמו גדול. עכשיו צריך לעבוד על שילוב הקלאץ'' בעמידה ובהילוך ראשון. מחפש את היכולת לעבור מדרגות בצורה נכונה, שום דבר מעבר.

השפלה מאוד יפה באביב. חלק מהטיול:

https://www.youtube.com/watch?v=EVsFSfgFw4k

ayalzo
24-04-2021, 14:24
דיברנו קצת על כיוון ידיות ורגליות.
כיוון הרגלית צריך להתאים לעבודה עם מגף בעמידה. זה הרבה פעמים אומר שברכיבות כביש הרגלית תהיה גבוהה מדי.
אני בזמנו השקעתי הרבה כסף במגפיים בהן החלק של כף הרגל הוא יחסית שטוח, וציר בקרסול (בזמנו זה היה סידי קרוספייר, לא הדגם עם הסוליה המתחלפת).

ayalzo
24-04-2021, 14:26
נ.ב.
לא ברורה לי השיטת דירוג קושי במספרים שלך. אבל אם אתה מבין אותה, אז בכיף.

קידוזו
24-04-2021, 14:47
אני דורך על הרגליות באזור כריות כף הרגל (לגמישות). זה אומר שבעמידה אני צריך להרים את הרגל ולהעביר את העקב אחורה כדי להחליף הילוך ולהחזיר למקום. לא תמיד נוח להזיז את הרגל כששומרים על שיווי משקל. בכל מקרה, הרגליות יוחלפו בקרוב לרחבות ומונמכות. המגף שטוח יחסית- גרנה.
השיטה שלי היא מדרג מ- 1 עד 5.
1- שביל שפרייבט עובר בלי לשבור.
5- שביל שגם אלופי עולם נופלים.

אני חושב הרבה זמן על שיטה שכולם יבינו וידברו בה. בהרבה טיולי שטח שמוגדרים למתחילים רואים שיש נפילות ופציעות. הבעיה שהרבה לא מצליחים להפריד בין רמת הרכיבה שלהם לבין רמת הקושי הכללית של השביל.

לדוגמא- אם בשביל מסויים עוברת פרייבט זה לא משנה אם אתה רוכב שם ב 100 והשני ב 30. אם זה שביל שמכונית פרייבט לא עוברת בו זה לא יכול להיות שביל ברמה הכי קלה- כי אין יותר נמוך מעבירות של פרייבט.

השיטה של ברט (https://brettkacs.com/adv-skill-rating-system/) (שתירגמתי לעברית) דווקא משקללת את רמת הרכיבה של הרוכב עם תוואי השטח אבל מסובכת בהרבה להבנה.

ayalzo
24-04-2021, 15:30
אוקי אוקי.
אתה סובל מתסמונת של אנשים שעברו הדרכת רכיבת כביש.
בשטח דורכים עם מרכז כף הרגל ולא עם הכריות. אגב. גם בכביש הציבורי כשרוכבים בתנועה צפופה יש לי השגות על הגישה של הכריות, וגם אתגרתי מספר מדריכי רכיבה בסוגיה והם לא יכלו לה.
שורה תחתונה, הרגל יושבת כמו בארכובה ברכיבה על סוס ולא משנה מיקום בשביל להעביר הילוך. מקסימום, האצבעות יוצאות החוצה וחזרה פנימה מתחת/מעל רגלית ההילוך, בלי להוריד משקל מרגלית הרוכב.
וכנ"ל בצד של הבלם. כיוון הרגלית צריך להעשות בהתאם.
אתה יכול לחפש ביוטיוב, אבל בדגש על רכיבת שטח!

קידוזו
24-04-2021, 18:36
הרעיון של רכיבה על הכריות הגיע מיוטיוב מאחד ממדריכי השטח. אחרים אומרים שמדובר בטעם אישי. בכל מקרה, כשהרגליות הרחבות יותקנו אבין יותר. עד אז אין טעם לשבור את הראש.

kaz
24-04-2021, 18:59
ההאסקי 701 הוא בעצם הגרסא המודרנית של ה- XR600/DR650, כביכול המשיך מאיפה שהם קפאו בזמן? מה ההבדל בעצם בין אופנוע אנדורו לסתם אופנוע שטח?

קידוזו
24-04-2021, 19:33
שאלה טובה. אני חושב שחלק נכבד מהעניין הוא מיתוג בדיוק כמו שרוב אופנועי אדוונצ'ר הם לא בדיוק אדוונצ'ר. לא בטוח אם ה 701 הוא אופנוע שטח, דו-שימושי או אינדורו. האינדורו מרמז על סיבולת שזה אומר מאמץ ממושך. אבל בעצם כל הדגמים שציינת גם מתאימים להגדרה. ההבדל העיקרי ביחס משקל כוח. 75 כ"ס על 150 ק"ג. יחס שמספיק להכל ונשארים עם הרבה רזרבה.

ayalzo
24-04-2021, 21:33
אנחנו נכנסים לסמנטיקה.
פעם אופנוע שטח היה כאן בלבנט אופנוע דוש (dr350 ודומיו). יחידי סגולה רכבו על אופנועי מוטוקרוס מוברחים.
מעל הקטגוריה הנל היו דושים כבדים שעדיין היו בעיקר שטח (xr,tt,klx) וקצת יותר רכים (dr650, klr,xt- הדיאר קצת יותר קליל מהשניים האחרים ופוזל לכיוון השלישיה הקודמת, אבל עדיין רכרוכי יחסית) שחלקם יכלו גם לעשות שטח לא רע.
עם השנים פרצו לחיינו אופנועים מקצועיים יותר שכבר היו שטח לכל דבר ועניין, בעיקר בהובלת ktm.
אזי גם החלה החלוקה לאופנועי אנדורו ואופנועי מוטוקרוס, וגם נישה די קטנה של אופנועי טריאל.
ה701/690 די התברגו בקטגוריה של הxr/tt/klx שהם אופנועי דו"ש מוכווני שטח אבל מספיק קרביים בשביל להתגרזן בשטח מחד, וגם לשמש כאופנוע דיילי ביומיום. כמובן שנסיעות כביש ארוכות הן לא הייעוד המקורי שלהם, אבל הודות למנוע גדול, וישבן פלדה של הרוכב, אין בעיה גם לעשות את זה איתם (אני הייתי מגיע קבוע לטיולים בצפון ובדרום על גלגלים ע"ג הdr650 שגם שימש אותי לנסיעה לעבודה, בזמן ששותפיי היו מגיעים ע"ג עגלה עם אופנועי האנדורו שלהם).
החסרון שלהם, מכיוון שאינם אופנועי שטח "טהורים" הוא בעיקר במשקל הגבוה, ובעודף כוח שלהם, דבר המצריך רוכב חזק ומיומן אם רוצים להכנס איתם לשטח קשה.

kaz
24-04-2021, 22:47
מתוך חוסר ניסיון מוחלט, 150 לא נשמע משקל גבוה. ה-MZ שלי היה שוקל 130 לזכרוני והיו לו 23 כ"ס, הספיק בדיוק כדי לסגור 120 על כביש החוף :headbang:, 150 ק"ג נשמע דווקא סביר בשביל 75 כ"ס.

למה היפנים לא מדביקים פערים כאן? מדובר בעצם בלפתח מנועי סינגל חדשים שיהיו יותר קלים, לא?

ayalzo
24-04-2021, 23:31
150 בשטח זה המון, וזה לא קשור לכמה כוח יש לו. כמות הקלוריות שרוכב אנדורו שורף ברכיבה היא לעתים יותר מאשר אדם שרץ. זה המון משקל להזיז ימינה שמאלה קדימה אחורה למעלה למטה.
אופנוע אנדורו קטן שוקל באזור ה100 קילו.

לגבי מנועים קלים, אתה מוריד כמות חומר והופך את הכל רגיש מאוד לבלאי.
מי שהיה רגיל להחזיק ביד מנוע של דוש 500 סמק, והחזיק בפעם הראשונה מנוע של 525 קיבל שוק מכמה הדבר הזה קל. אחר כך כשהוא פתח כדי לראות איך זה בנוי, הוא קיבל שוק שני כשראה כמה כל החלקים שם קטנים ועדינים.
אבל מנוע זה לא כל הסיפור.
כשאתה מוציא אופנוע עם שישים ומשהו כ"ס, אתה צריך שכל מערכת העברת הכוח והשלדה יתמכו בזה, וזה אומר חלקים יותר רובסטיים ולכן כבדים.
באופנועי תחביב בהם ניתן לקצר זמנים בין טיפולים והחלפת חלקים ניתן לקצץ. כשהאופנוע הוא בהגדרה דו"ש ואמור לשמש גם ליומיום אתה לא יכול. אלא אם אתה משתמש בחומרים אקזוטיים ושיטות ייצור מתקדמות, שמחירן (בנתיים) לא כלכלי.

kaz
26-04-2021, 20:11
אתה רומז שהקטמים לא מאריכים חיים?

אגב, דו"ש גדל להיות אדוונצ'ר כשמוסיפים לו צילינדר והמשקל מתקרב ל-200?
נגיד F650 זה דו"ש, לעומת F800 או XT660 שזה אדוונצ'ר?

ayalzo
26-04-2021, 20:39
אני לא רומז, אני אומר, שאורך חיים של אופנוע מקצועי קליל, לא מתקרב לאורך חיים של אופנוע דו"ש שמנמן(יחסית). ואין שום קשר ליצרן אז נא לא לערב שמחה בשמחה.

kaz
01-05-2021, 12:18
g650 x challenge, מה הוא אומר?
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_g_650x%2007.htm

לא נראה כבד או חלוש. היו איתו בעיות, או שסתם עף מתחת לרדאר כי מההגרמניםמביניםבשטחאיןעלXT?

ayalzo
01-05-2021, 12:26
אני לא זוכר שהיה כזה בארץ.
היה את אחיו הקטן ה450 שפשוט היה יקר מדי בשביל לשבור על סלעים. וגם היה בקטגוריה יותר קרבית.

קידוזו
01-05-2021, 13:46
יצאתי אתמול לרכיבה במדבר יהודה עם מ'. טיול ראשון ומוצלח איתו. תכננתי מסלול באתר Off road ורכשתי "מפת פעילות". הפי'צר מסמן את השבילים הפופולריים בקרב סגמנט המטיילים באפליקציה (רגלי, 4X4 , אופניים ופרייבט).
למה זה חשוב?

כי עם ישראל ובני הדודים הפכו את השבילים המקוריים להמלצה וכמעט בכל צומת, מפגש ואדיות, פלטו ופסגה רואים בשטח אפשרויות לכל מיני כיוונים. זה אומר שגם עם מפה \ אפליקציה - קל מאוד להתברבר "בקטנות". פשוט מפרססים אחרי 100 מטר. בפעם השלישית זה פחות נחמד.
יש הרבה יותר כלים בשטח לעומת העשור הקודם וזה מעצים את 1.
חלק מהשבילים שרואים בשטח (סמ"ש או יוזמות עצמאיות) מגיעים למקומות שאתה לא רוצה להגיע מבחינת עבירות ומבחינה בטחונית או שסתם מסתיימים בדד אנד.
חלק מהמעברים בסמ"ש לא תקינים ולא מעודכנים והציבור "פרץ" או מצא נתיב אלטרנטיבי לשביל המקורי.

אני מטייל רגלי לרוב בנגב (בגלל לוגיסטיקה) אבל גם במדבר יהודה עשיתי כמה מסלולים. יש לי מושג כיצד להעריך שביל מסומן והיכן לחפש נקודות בעייתיות בתכנון. זה לא תמיד עוזר אבל נותן מושג מקדים. באזורים תלולים לדוגמא, יהיו מעברי נחלים מאתגרים. בשבילים פופולריים המעברים יהיו פחות מאתגרים. כל זה לא מונע הפתעות בשטח. אתמול לא היו כאלה. התברברתי פעם וחצי. חוצמזה היה מקסים.

התכנון המקורי היה להתחיל בשביל שמתחיל היכן שהכביש מנבי מוסא מסתיים. משם לבור עוזיהו שהפך לאתר פופולרי למדי ומשם להדרים עד לשביל שמתחיל היכן שהכביש של תקוע מסתיים. שם לא הייתי מהצבא. הרכיבה הכי ארוכה שלי והמאמץ והחום גרמו לי להבין שכדאי לקצר לתכנית ב'. ברחנו מהכבשן וסיימתי במצוקי דרגות עם בירה קרה במקום המים הרותחים. בדרך חזרה על 110 בבקעה הרותחת נהרס לי התחת. חוצמזה התקנתי מגיני ידיים סגורים וידית ברקס קידמי (אלפיה). בינתיים מרוצה- אחלה חמור.

https://www.youtube.com/watch?v=6Fp3DA6YdZk

ayalzo
02-05-2021, 10:56
תמסור לבחור שאיתך שמעבר מכשולים בעמידה על הרגליות יהיה לו הרבה יותר קל. הפחד הפסיכולוגי שגורם לכולנו להוריד רגליים רק מפריע.

קידוזו
03-05-2021, 14:34
מנסה לשכנע אותו לעשות קורס. לדעתי יש לו כישרון טבעי כי המקומות שהוא עבר בישיבה די קשוחים.

השושנים
03-05-2021, 14:48
אם אתה מחפש חומר מקצועי החברה האלה נהדרים:

https://www.youtube.com/watch?v=FQp-0v2ddQ0&list=RDCMUCWh6PvzNVeOmEU065h-8kUw&index=2

קידוזו
03-05-2021, 15:03
תודה, מכיר.
עוד הרבה ערוץ עם הדרכות -מעולה.
https://www.youtube.com/channel/UCAhh41POT6froY75PsUl-MA

קידוזו
08-05-2021, 16:07
הכי כיף שהיה לי עד עכשיו עם ארבינקא.
רכיבה עם חבר על אפריקה למצוקי דרגות מנבי מוסא. מאתגר לפרקים מאוד יפה ואני מפורק ומואי מסופק.
אז מה למדנו היום?
לפני כל עליה תלולה יהיה חריץ שייאלץ אותך להאט.
אצבע על הבלם הקידמי. תמיד.

https://www.youtube.com/watch?v=QQy9DvvSgCs

ayalzo
08-05-2021, 21:23
יפה מאוד. ממש רואים גם את ההתקדמות בחיבור לאופנוע.

NAOR2207
08-05-2021, 21:56
הכי כיף שהיה לי עד עכשיו עם ארבינקא.
רכיבה עם חבר על אפריקה למצוקי דרגות מנבי מוסא. מאתגר לפרקים מאוד יפה ואני מפורק ומואי מסופק.
אז מה למדנו היום?
לפני כל עליה תלולה יהיה חריץ שייאלץ אותך להאט.
אצבע על הבלם הקידמי. תמיד.

https://www.youtube.com/watch?v=QQy9DvvSgCs

גם עם אנפילד אתה עושה את מה שעשית ואפילו יותר מהר.
מה שאומר - שיש לך עוד. סע יש לך עוד המון כדי לדגדג את היכולות של המסור.
אני מקנא במצב שאתה נמצא בו

קידוזו
09-05-2021, 02:06
יפה מאוד. ממש רואים גם את ההתקדמות בחיבור לאופנוע.
רכיבה שביעית אז כן גם אני מרגיש את ההתקדמות. אני עדיין מתעייף יחסית מהר כי המנח של הדוושות והידיות לא מדוייק וזה משפיע על תנוחת העמידה. מדי פעם בעליות מטלטלות אני "נופל" למושב. מחכה לרגליות מונמכות השבוע ואז אכוון הכל. בתחושה אני עדיין עם אדוונצ'ר שעבר דיאטת רצח.

גם עם אנפילד אתה עושה את מה שעשית ואפילו יותר מהר.
מה שאומר - שיש לך עוד. סע יש לך עוד המון כדי לדגדג את היכולות של המסור.
אני מקנא במצב שאתה נמצא בו
מניסיון מכל מיני תחומים ברור לי שמהירות מגיעה עם שיפור ביכולת והדרך המהירה לבסס יכולת טובה היא תרגול איטי. בכוונה לבצע לאט. נשמע מוזר אבל זה הכי מהר ללמוד משהו חדש- מחיתוך ירקות לסלט ועד אומנויות לחימה. יש לי עוד 8 שעות אימון שאני חייב לעצמי. פשוט מפתה לצאת לטייל במקום לתרגל שמיניות בעמידה. מעבר לזה, אין סיכוי שתראה אותי אי פעם טס על 120 קמ"ש בשביל מדושדש. אני לא רוצה בגילי להישבר להציב או לשבור שיאים או לנצל ב -100% את היכולת של הכלי הזה. מה שכן, אני אוהב את זה. ולמה לקנא אם היית שם לפני. מצטער שלא התחלתי לפני 20 שנה. מתחלף?

NAOR2207
09-05-2021, 06:37
מניסיון מכל מיני תחומים ברור לי שמהירות מגיעה עם שיפור ביכולת והדרך המהירה לבסס יכולת טובה היא תרגול איטי. בכוונה לבצע לאט. נשמע מוזר אבל זה הכי מהר ללמוד משהו חדש- מחיתוך ירקות לסלט ועד אומנויות לחימה. יש לי עוד 8 שעות אימון שאני חייב לעצמי. פשוט מפתה לצאת לטייל במקום לתרגל שמיניות בעמידה. מעבר לזה, אין סיכוי שתראה אותי אי פעם טס על 120 קמ"ש בשביל מדושדש.

זה אולי נכון לחיתוך מלפפונים אבל בשטח אתה חייב להביט קדימה ולגזגז במקום לתקוע את האף (של שניכם) בקוליס.
השניה של הדשדש ניסתה להסביר לך לתת בגז.
וכשאני אומר אנפילד אני מתכוון למתלים השמימיים שיש למסור בין היתר. סע אל תפחד לשבור אותם.
הבנת? אני אחזור שוב כי אנשים לא מקשיבים/מתייחסים למה שאני אומר:
מהירות בשטח זה בשביל שלא תשקע/תתקע . אני אומר לך סע לא מתוך אגו

אגב אל תראה אותי רוכב ותיק יכול להיות בכלל שהכישורים שלנו די דומים

קידוזו
20-05-2021, 21:00
9201

אז מה היה לנו כאן.
אתמול הסתיים שלב א' ברשימת השיפורים והתוספות וארבינקא מגיב מצויין.
• מגן גחון מתכת
• רגלית בלם מחוזקת
• תיק 30 ל' אינדוריסטאן
• קיט פילטר ואחסון של Rade Garage
• מגיני קרבון למכסה מנוע ומצמד - (הוזמן, טרם הותקן)
• רגליות רחבות מונמכות
• ידית בלם קידמי שנשברה
• תיקי צד רכים - Enduristan blizzard saddle bags
• מגן אגזוז להרחקת התיקים מהחום
• מגיני ידיים סגורים
• דונגל
• טבעת גומי במשאבת קלאץ'
• סבל אחורי
• תיק U לסבל האחורי

מעבר לדאווין של חוצה עולם יש גם תכל'ס. קיט פילטר ואחסון כשמו משפר ביצועים בסל"ד נמוך, מייתר החלפות פילטר ומעניק 3-4 ליטר נפח אחסון לציוד. השינוי מורגש במצערת והאופנוע יותר רגיז או מגיב ונראה לי שזה בדיוק מה שישפר את התפעול בהילוך 2 בעליות. בתיקים ייכנסו האוהל המזרון ויתר הציוד ללינה של לילה או יותר. לתיקים מערכת מולי שמאפשרת לרתום או לעגן תוספות עם רצועות.

בוחן גם את נושא הישיבה כי הכיסא עוצב להכאיב וחזק. יש כמה מועמדים ואפשרויות והעסק לא זול. קיט פופולארי בקרב ה 690- 701 של Rade Garage מספק מגן רוח, תאורה משופרת ומגדל לעיגון ניווט (בערך 1,000 יורו) כרגע יורד מהפרק.

חלק מהחברים שהכרתי רוכבים עם סט כלים וחלפים שנועד לטפל (כמעט) בכל בעיה בשטח. לא מתכוון לרכוש הכל אבל צריך לקנות כלים. קיבלתי רשימה. מעבר לכלים, נראה שאני בשל לשנחאי לונדון ויש אישור מהאישה. בינתיים מתבשל על אש קטנה.

ayalzo
21-05-2021, 13:24
עשינו כאן כמה פעמים שרשורי כלי עבודה לשטח. שווה לחפש (אני לא בטוח אם בפג"ז הנוכחי או המיתולוגי).

קידוזו
28-06-2021, 01:13
אז בגלל "אתגר גילאי" לא נכנסתי לשטח כבר חודש וחצי אבל מי סופר כשנהנים. פעמיים בשבוע אני מזגז את כביש 4 בין טורי המכוניות ומתרגל לייצור- וה 701 הוא בהחלט יצור. ממש מרגישים את הרכיבה כולל האספלט הצמיגים הרוח ואת עצמך. בניגוד לארפכשד או כלים אחרים, כל שינוי קטנטן בתנוחה מתבטא בהתנהגות האופנוע. את הכידון אי אפשר לעזוב במהירות גבוהה אבל גם אסור להחזיק חזק והרגליות הרחבות והגבוהות לא תומכות במשקל הגוף כי הבירכיים מחבקות את המיכל בחוזקה.
מחוץ לעיר סופרים את הדקות. כאילו...ממש סופרים שיעבור. אני מבלה יותר באזור 130-140 קמ"ש בתנוחה די יעילה ולא נוחה אבל הרוח והוובלינג מאשרים שזה עובד. בעיר הסיפור שונה. פשוט פאן. השארתי את הבקרות אז הגלגל לא עולה אבל הוא רוצה, כל הזמן. חוצמזה לא סופר כלום וחוץ מאדיבות בסיסית לעוברים ושוות, המדרכות השילוט המחסומים ואיי תנועה הפכו לאתגרי עבירות. כל מקום נגיש בקלות והתחושה כמעט של טוסטוס.

בכלל, יש משהו בריא באופנוע הזה. כאילו שהרכיבה יותר טהורה וישירה בלי מתווכים וגינוני נוחות. כמו לרכב על סוס בלי אוכף על חוף הים (כנראה). אז בינתיים מנסה להפיק טיול דו-יומי כדי להשתמש בכל הציוד של מגלי הארצות שרכשתי וזה לא פשוט. למצוא סופשבוע ללא חמסין, רוכבים שכיף איתם ומסלול שמתאים לכולם אז אולי בכלל נצא לטיול בחו"ל. מה רע בגיאורגיה?

https://www.youtube.com/watch?v=n6sSZ94xiDw

erani99
28-06-2021, 11:06
פששש.. אחלה.
תעשה סובב ישראל או מטולה-אילת/שביל~תוואי ישראל, עם כזה כלי והזיווד קטן עליו (רק אתה הרי מגביל אותו)
בהצלחה לדושאי

NAOR2207
30-06-2021, 18:02
https://www.youtube.com/watch?v=n6sSZ94xiDw

קדחת
אוניה קדחת בוכרשט
תביא לי דיסק של שלנשפובתחת רסק

קידוזו
25-07-2021, 14:43
https://www.youtube.com/watch?v=7i4_Kewyv_k
יש קבוצת אדוונצ'ר מפותחת לגילה שמארגנת טיולים אירועים וגם הקימה ליגה תוך כלום זמן. בשבת הצטרפתי לטיול זריחה עם חברי הקבוצה. זה אומר שלא ישנתי כי המפגש בשלוש וצריך להתארגן בשתיים ויום שישי וכאלה בקיצור 40 דקות מנוחה עם עין עצומה במזגן ולדרך. בילתי 40 דקות על כביש מהיר. הטמפ' נוחות לא היתה רוח וזה די על גבול הנסבל. שעה לדעתי זה המקסימום.
הגיעו 60 רוכבי אדוונצ'ר, אחד עם WR250 ועוד כתום 690. בתפריט "מסלול קל עד בינוני". חוץ מעליה לבחירה (שעשיתי) באמת מסלול קל עד בינוני. הבעיה היתה הרוכב הישראלי. חושך, מלא אבק ואנשים שלא סובלים רווחים. קשה להם לרווח, קשה להבין למה לא צריך להצטופף ומדוע הם אוכלים ומאכילים אבק. בקיצור היה צפוף ומאובק למדי. הארגון היה טוב וחוץ מטעות אחת שיטת המרשלים הספונטנית עבדה יפה.
נפלתי שוב במהירות 2 קמ"ש בגלל ש....לא שמרתי רווח? הייתכן? גם. וגם דרדרת שלא הייתי צריך להיכנס אליה ונכנסתי -בגלל האבק.
הסיבה העיקרית לנפילה שעדיין הייתי קר. לוקח לי חצי שעה להתחבר לקטע של הרכיבה בשטח. מסקנה לעתיד- תתחיל הכי מהר שאתה יכול, תיפול ואז תיזכר שאתה קר. עוד משהו שתרגלתי בהצלחה- לא למהר להרים את האופנוע. לבדוק, להסתכל, לנשום. אז מה אם 313 רוכבים ראו את הפאדיחה. באמת.
המנה העיקרית היתה רכיבה לאור ירח וזה באמת כיף גדול.
עוד כמעט נפילה בדרך החוצה כשהייתי על 40~ קמ"ש וחטפתי אבן שזרקה את הכידון הצידה. דקה אחרי, רוכב לפני על אדוונצ'ר 1290 איבד שליטה, נתן גז, פרפר והתרסק כשהאופנוע מפספס את השוק שלו בס"מ. עצרתי לעזור ולהרגיע. בנס נגמר בסדר. עייפות היא חלק מהמשחק בשטח. בסה"כ רכבנו 4 שעות בשטח ומבחינתי זה גם הישג. צברתי כ- 30 שעות בשטח עם ארבינקא והוא לא סופר אף אתגר. אם נופלים- מרימים. לא כבד לא יקר הכל בסדר. החלטה נכונה.

השושנים
25-07-2021, 15:19
ברכיבת לילה, מקבלים רקע אדום מתחת לכנפיים?

NAOR2207
25-07-2021, 15:19
ויואל מושה סלומון

https://www.youtube.com/watch?v=gRAEaQGD77o

קידוזו
25-07-2021, 16:35
זה לא בשביל כנפיים אלא נגד השמש והחום. יהיו עוד רכיבות לילה, הקונספט נחמד בעיני.

הפלג הצפוני
30-07-2021, 07:30
כשאתה בצפון,תתחבר.

roee
30-07-2021, 14:15
שווה לחשוב על משכך היגוי. גם ירגיע את הכידון בכביש ובעיקר ימנע את ה"עפתי ב60 קמ"ש כי הייתה אבן שלא ראיתי" במדבר ובשטח.
מבחינתי זה אביזר חובה לכל רכיבה מעבר להרד אנדורו, פשוט כי המחיר הבריאותי של סוג ההתרסקויות שהמשכך מונע - גבוה מאוד. אבל אני פאנאט בנושאי בטיחות.

קידוזו
02-08-2021, 20:14
כשאתה בצפון,תתחבר.
לא ראיתי משום מה. בשמחה.
מנסה אפילו השבוע. יש לי את הפרטים שלך.

קידוזו
02-08-2021, 20:15
שווה לחשוב על משכך היגוי. גם ירגיע את הכידון בכביש ובעיקר ימנע את ה"עפתי ב60 קמ"ש כי הייתה אבן שלא ראיתי" במדבר ובשטח.
מבחינתי זה אביזר חובה לכל רכיבה מעבר להרד אנדורו, פשוט כי המחיר הבריאותי של סוג ההתרסקויות שהמשכך מונע - גבוה מאוד. אבל אני פאנאט בנושאי בטיחות.
אני לא כל כך מכיר איך זה עובד ולמה זה טוב.
אברר בקבוצה.

קידוזו
02-08-2021, 20:23
הודעתי לאשתי שהסתיימו הסידורים והרכישות לשבוע זה ואני מוכן לשנחאי לונדון.
הורכב מגן גחון אלומינום, מתלה ראוי לנייד, חיבור מהיר למשאבה, מטען USB כפול מוסלק ומצד שני ויתרתי על מגיני קרבון כי הבנתי שאני לא בקטע של הרומניאקס או לרדת מפלים ולדלג בין בולדרים והעלות לא זולה. שני רוכבי 701 שברו רגליים לאחרונה מפיזוזים נחפזים. בנוסף הצלחתי לבטל את הבקרת אחיזה. כפתור שצריך להחזיק 5 שניות ולעזוב בזמן ורק אז רואים שהאופנוע הבין. כפתור אחד מתחת, מצבי רכיבה לחיצה ארוכה עד שמהבהב ואתה יודע שעבר כשהנורה נדלקה. מנגנון מטומטם ברמות על. בכל מקרה, מדובר ברכיבה קצרה מורגש המוד בבירור (עצבן ++) שאבדוק בשטח בפעם הבאה.

קידוזו
04-08-2021, 23:13
חזרתי עכשיו מרמת הגולן. אתמול בדרך הלוך הלך האיתות וזה לא נעים בכביש מהיר וחשוך. עצרתי ביקנעם כיביתי הנעתי ואור בלם אחורי וקידמי ואור ניוטרל הלכו קפוט. המוסכניק היה בטיול אופניים ולא יכל לדבר רק אמר לי לפרק את החיבור שעשה לפני יומיים. לא עזר. בעצירה הבאה בצומת עמיעד הבנתי שגם הפנס עלול להתאבד והעליה דרך מחניים על עיוור פחות מצחיקה אז עצרתי. כדברי שימי -לילה בלי כוכב. רוח חמה, תנים מסביב ואני בתחנת דלק צדדית. התקשרתי לחבר שבשיחת וידיאו הדריך איזה מהפיוזים שרופים ואיך להחליף. רבע שעה והסתדר כשבינתיים אישתי לא מבינה למה אני מנתק ולא עונה. המסכנה חטפה חרדת התאלמנות רצינית.

מבאס כי אחרי ששאלתי את המוסכניק אם הוא מכיר את הדרך הנכונה לחבר תוספות לאופנוע - וזה דגם שהוא מכיר הוא אמר שכן. ב- 701 הכינו חיבור מיוחד לצרכני חשמל (ניווט קשר וכו') שנמצא מאחורי המסיכה הקטנה. חיבר דרך הצופר. מדינה של חובבנים. החשמלאי, איש האלומיניום, הגנן, המוסכניק, איש המזגנים, איש העץ- כולם השאירו זנבות בעבודה ועל כולם הייתי צריך לפקוח עין כדי למנוע נזקים גדולים יותר. גם מטומטמים כי להיות מקצועי זה יותר משתלם כלכלית יותר מעניין ואיך אפשר... אין כבוד עצמי בלי שאדם רציני לגבי מה שהוא עושה. כל השנים פגשתי מוסכניק רציני אחד בארץ, ניר מהונדה רעננה. -אחד! איך אני יודע שהוא רציני? בגלל הגישה. רואים בשפת הגוף והקצב, הסדר, הליטוף הקטן עם המטלית.

ובשורה מכיוון הישבן. מכיוון שיצאתי ספונטנית לגולן בצורה חפוזה ובמצב רוח די משועשע השארתי מטלית מיקרופייבר שהיתה על המושב. מטלית עבה שמשמשת לניקוי המשקף מברחשים. מסתבר שהמטלית בכיפול אחד משפרת ארגונומית את הכיסא בצורה דרסטית. עד לרמת הגולן עם הפסקה אחת. לא הכי נחמד אבל אפשרי.

לקינוח יש קטע עם פלג הגדול. מסתבר שבחורף 97 עשינו טיול 4X4 פסיכי בשלג עם חבר משותף. בלי ניווט או תכניות. התארגנו ועלינו דרך השטח מאזור עמק האלה חצינו את כביש 60 ואחר כך קצת ירדנו למדבר יהודה עד למקום שהשלג נחתך בקו ישר. בדרך היה בוץ, מעבר בואדי יפהפה, ילדים שזורקים כדורי שלג על השמשות במקום אבנים ושגעת מצחיקה. לחשוב שאחנו יודעים לחשוב.

https://www.youtube.com/watch?v=j-OcaLECz1k

NAOR2207
05-08-2021, 03:01
עוד חלל נפל שדוד בשבי קסמיו של הפלג

lokimonster
05-08-2021, 09:05
הפלג הצפוני

ממש הוכחה לדו גלגל בשלום

קידוזו
05-08-2021, 14:30
זה לא יקרה בשבועיים הקרובים אבל נטייל בצפון.

קידוזו
11-08-2021, 23:32
הסבטוחה שעשה המוסכניק תוקנה. פורק חיבור המטען לצופר והועבר לחיבור הייעודי מאחורי המסיכה ע"י מנהיג שבט ה 701 הישראלי, H.B. הכל פשוט וקל כשמכירים ו H.B מכיר את האופנוע ברמת הבורג ויותר.

ארבניקא עומד על 8,000 ק"מ וגמע איתי 5,000 ק"מ ב 4-5 חודשים שזה כלום. הערכתי נכון בסה"כ את השפעות הבחירה.
9334
היום טיילתי אחה"צ ליער יתיר עם חבר שרוכב על מוטוגוצי V85. עברנו דרך פיתולי לכיש ואזור בית גוברין והיה מקסים. בדרך החלפנו כלים ושנינו נחרדנו. המוטוגוצי בתחושה רך, מגיב באיזי, המושב נורא נוח ומיגון הרוח יעיל. אופונוע טורינג בתחפושת אדוונצ'ר. משייט על 130-120 הגבעות זהובות מסביב והחיים עמוק בשמנת. זה אופונוע אחרון מבחינתי, לפני הקלנועית. ארבינקא בסדרת פיתולים של 60-80 פשוט נמר. מזנק מפניות עד לוובלינג ובולם כמו שצריך. האחורי לא הכי חדש אז לא לחצתי באמת אבל החיוך לא יורד לי מהפנים עד עכשיו. קיבלתי רשימת קניות אחרונה- כלי עבודה וציוד לחוצה יבשות. פחות מאלפיה וזהו. וצמיג אחורי וזהו. וטיפול 10,000 וזהו.

קידוזו
04-09-2021, 18:40
בפועל אני יוצא לשטח פחות ממה שתכננתי למרות שתמיד יש תכנונים לטיולים בקנה ובאופרוד. מכיוון שכיוונתי את רגליות הבלם וההילוכים לפני מספר שבועות במוסך רציתי לבדוק את הכיוונון עם המגפיים. ניצלתי משמרת בשומר החדש כדי לדפוק כרטיס וללמוד מה עשיתי. תוואי המסלול בקושי ממוצע 2 כולל שביל שעבר באדמת שדה מגובששת לפירורים גדולים, קצת דרדרת שבילים מצויה, קוליסים רחבים, ענפים שמאיימים לעקור עיניים והרבה אבק. גובה הבלם בסה"כ בסדר אבל את ההילוכים אני חושב להנמיך. אני חושב כי יכול להיות שטעיתי בגדול. צברתי בערך 35 שעות בשטח על ארבינקא והקפדתי לדרוך רק על כריות כף הרגל.
א. זה נורא מעייף.
ב. מסרבל את תפעול הרגליות כי צריך להרים את הרגל ממקומה
ג. ולכן גם פחות בטיחותי.
למה?
כי הבנתי שזה עוזר להגיע למצב העילאי של הרוכב חסר המשקל (בוידיאו) ולשפר את יכולת "ספיגת המהמורות":
.

https://www.youtube.com/watch?v=XWgfA6no5k4
.
אתמול שיחקתי כדורגל והייתי די מפורק ולכן בסיבוב השלישי סביב הכרמים והמטעים שריר השוק וכף הרגל כבר כאבו כהוגן. החלטתי לנסות ולדרוך על הרגליות כמו בני תמותה. פאק, איזה שינוי. הפרטנר למשמרת (KTM 790 S) עבר כמה הכשרות שטח וגם כזה שמשכיל את עצמו בסרטוני רכיבה והעמיד אותי על טעותי . מסתבר שכל הזמן התעקשתי לסבול- ולשווא. איילזו, בלי אמרתילך. אני תמיד עם אצבעות על הידיות אבל עכשיו אפשר יכול להשתמש בבלם האחורי בספונטניות. שיגעון. חוץ מפאדיחה אחת של מצערת שנפתחה ספונטנית בגלל שעפתי אחורה מכפל קרקע שהערכתי לא נכון רכבתי בקצב לא רע לטירון וותיק והחיבור עם ארבינקא הולך ומתהדק.
הסרטון שגרם לסבל:

https://www.youtube.com/watch?v=oFpYwBgH2Ig

ayalzo
04-09-2021, 23:27
הלימוד שזוכרים הכי טוב הוא הלימוד שחווים. שמח שלמדת על בשרך.

לגבי לימוד שקשור במצערת שנפתחת....
אז אני עשיתי סלטה אחורה בגלל תלולית שלא הייתי מוכן אליה. גוף הולך מעט אחורה, יד מושכת גז, גוף הולך הרבה אחורה, יד מושכת המון גז, רוכב עף אחורה, אופנוע נוחת על רוכב...
:( :)

השושנים
05-09-2021, 07:22
אם איזה צמיגים אתה רוכב וכמה אחוז כביש שטח?

קידוזו
05-09-2021, 10:18
אם איזה צמיגים אתה רוכב וכמה אחוז כביש שטח?
צמיגי יצרן- TCK80 לדעתי. אני חושב שמגדירים אותם 50-50 אבל אני לא מבין בצמיגים. נראה לי שהחלוקה או ההגדרות של היצרנים לא הכי מדוייקות.
מה שמוגבר אצל יצרן א' בתור 30-70 יכול להיות אצל אחר 10-90.
תעשה קורס יומי לאדוונצ'ר לפני שאתה יורד לשטח. הבסיס עוזר לביטחון ונורא חשוב. מלא רוכבים "מנוסים" עדיין מסבירים שבירידות תלולות משוכנעים שחייבים לבלום בעיקר עם האחורי.

קידוזו
30-10-2021, 21:10
בשבועות האחרונים עלו בי הרהורי כפירה. מודה ומתוודה שנשמעו קולות:
הרי אתה לא רוכב כל שבוע בשטח
בכביש הפתוח אתה סובל
ויש דילים על X ועל Z ובתשלומים וההוא קנה והזה תפור עליך והבנות רוצות פתאום לצאת לסיבוב- על הפרד (!).

זה לא שאני יותר עקשן מהמוח הנכלולי שסוחב אותנו למחוזות אללה יוסתור. אני פשוט מכיר את המנגינה והזמירות ולאן זה מוביל.
ובכל זאת שאלה הגונה- למה אני לא רוכב פעמיים בשבוע כמו שתכננתי?
כי היו מלא דברים ומי שרוכב בדרך כלל זה קבוצות שרוכבות בשביל אדרלנין או שטיולים המוניים בקבוצת האדוונצ'ר או שדרדלה או מאתגר מדי או שרחוק לי.
בתכל'ס, קשה למצוא פרטנרים מתאימים לרכיבת שטח אבל אני רוכב. פעם טיולון קטן, משמרת בשומר החדש פה ושם ואתמול באחתעשרה בלילה קבעתי עם חבר בשמונה וחצי בבוקר וכנראה שבילים- תלוי מי יצטרף אם בכלל. הבוקר הגיע וחבר נוסף מצטרף ועוד אחד ויש עיכוב. מתאים עיכוב.
אחד רוכב חדש אבל כשרוני השני עם ויסטרום עם צמיגי כביש שעבר הכשרות והשלישי עם טנרה אבל רמת הרכיבה לא ברורה. פתחתי offroad בדפדפן וחיברתי תוך 5 דקות מסלול שהגיע לאפליקציה בנייד שחיכה כבר בתושבת על האופנוע. העקרון בתכנון הוא לא לסכן אף אחד בקטעי עבירות או קצב. תכננתי להעביר את המסלול למוביל שיגדיר קצב ויחליט אם רמת הקושי מתאימה ואני כמאסף עם האופנוע הכי קל לרכיבה יתקן ברבורים אם יהיו.
החלק הראשון של המסלול הסתיים בתצפית מיער עדולם לעמק האלה ונועד להבין את רמת הרכיבה והקצב של החברים וקפה (שני) של בוקר במקום שקט.
המסלול שתכננתי הסתמך על זיכרון והתברר די מהר כשגוי ועברתי להוביל. משם המשכנו אחרי ברבור קטן ופתיר לדרך הפטרולים וחירבת לויה. רוב התוואי ברמת קושי 1 עם קטעים ספורים של 1.5-2.
הדרך יפה ורכבנו במוד טיולי בקצב שמאפשר מדי פעם להסיט את המבט לגבעות והנוף מסביב. מדי פעם מישהו פתח גז וחיכה בהמשך. פרפרתי בזריקת זנב בכמה סיבובים וניצלתי תלוליות שהרימו להנחתה לקפיצות בתוליות ובעיקר היה כיף רגוע קל ושפוי. קל כי אחרי שמתרגלים ל 701 כל דרך שלא מרוצפת מדרגות ודרדרת בשיפועים מאיימים עוברים באדישות ולרוב בישיבה. את העמידה שמרתי לחילוץ עצמות ומקומות עם שיפועים. הכל מתון, עננים שהסתירו את השמש, רכיבה עם חברי ילדות בשטח. פשוט וטוב.
9415
.
9416
.

חרבת לויה זה בכלל קטע מוזר. אתר ארכיאולוגי מרשים מאוד שבכל מדינה מתוקנת היה הופך למוזיאון עם כביש גישה דו מסלולי, מסעדה, חניה, הנגשה, תאורה ומה לא.
אצלנו משומה, ההיסטוריה הציונית ביהודה לא מקבלת את הכבוד הראוי ממקבלי ההחלטות ובשפלה יש אלפי אתרים מוזנחים ששדדו או ישדדו.

קידוזו
06-11-2021, 19:00
שבוע שעבר הגיע ארבניקא ל 10,000 ק"מ ונכנס לטיפול קצר וזול. 600 ש"ח לא כולל פילטר אוויר. פלאג רק ב 20,000.
איך שהגעתי למוסך שמח וטוב לב התבשרתי שהאחורי ז"ל וצריך חדש.
חדש עולה כמעט אלפיה ויש מחסור בצמיגים בארץ. מן פה לשם חבר בקבוצה עם 690 שקנה חדש החליף את הצמיגים המקוריים והם עמדו עד שהגעתי.
צמד מיטאס 07 חדשים ב -700 ש"ח. סבבה. בחמישי הורכב האחורי לאחר איזון ופחות שמחתי.
זה כנראה הצמיג הכי חלק שנגעתי בו אי פעם. כדי לקלף את השכבה השמנונית רציתי הרבה אספלט ותכננתי צפון רחוק עם פלג אבל המשפחה לא היתה זמינה והתבטל.
בינתיים, קובי שמייבא ציוד ל 690 ו 701 ואנחנו בקשר טוב סיפר שהגיע מלאי כסאות seat concept מחו"ל לאחר עיכוב ממושך. בהזדמנות הזכיר שהוא מוכר את הכסא הפרטי והמשומש שלו. הוא גר בצפון הקרוב אז התארגנתי לטיול עם 2 חברים על טנרה ודרך 6 רכבתי ברגוע (110-120) להתקין את הכס הקדוש של שיפורי ה- 701. כי בתכלס יש עשרות שיפורים שמתוכם חובה וכמה פחות אבל כיסא אפטר מרקט נחשב בין היקרים וה...לא הכרחיים שבהם.

להפתעתי הכיסא מגיע בצבעי המפעל בניגוד לשחורים שהכרתי ונראה פחות או יותר בדיוק אותו כיסא. כמובן שהייתי שקפטי וקובי שצפה את העניין הציע שארכב ואחליט בהמשך. מחליפים כסאות אני מתיישב לא מרגיש הבדל גדול הגובה כמעט אותו דבר אבל כשאני מנסה לקפל את רגלית הצד מסתבר שהכיסא גנב לי 2-3 ס"מ.
פאק.
כמעט אבל לא -ולא די קריטי.
קובי אומר שלא טוב כי איך תסתדר בעצירות בשטח ואני ננעל על קודם בדיקה ואחר כך השאר.
אם לא ארכב, איך אדע?
נתתי בגז לכיוון החברים שממתינים בכניסה לואדי ערה והישבן הרגיש משהו שונה.
נכנסנו באזור כפר קרע, הטבעוני הוביל פחות או יותר בתוואי שהכינותי מראש כולל גבעה 400 הטירון הפגין כישרון והיה כיף ובקצב נכון. סיימנו מסלול ברמת עבירות 2 בלי דרמות באזור מגידו.
.
9431
.
בכביש ג'וערה הזכור לטוב היה לי כיף בפיתולים. ממש כיף.
משם רכיבה להמבונגן בירה בדוריס קצבים והיה נחמד. אבל כל זה בעצם ההכנה לשוס של היום. כי אני עייף ומבושם ומתבאס לחזור דרך 6 ועסוק באיך לפצל לאגף ולבלף את הדרך עד שנכנעתי לוויז ונכנסתי במחלף עירון. מסתבר שהצמיג החדש והמאוזן מאפשר לרכב על ארבינקא על 6 בדיוק כמו...אדוונצ'ר.
אין וובלינג לא ב 115 ולא ב 165. נפסקו הרעידות. כל הדרך בין 135 ל 145 כמעט באיזי. שינוי אדיר עבורי. הרכיבה ב- 6 לא תרתיעני. זה נגמר, לא עוד סבל.
מרוב התרגשות נוכח המשמעות נזכרתי ששכחתי כליל מהישבן.
קטע, לא כואב. ברור שפחות נוח מהכתום ועדיין לא גולדווינג אבל שיפור גדול ובשורה התחתונה סביר לשעה של רכיבה.
וכך, תוך שבוע הפך ארבניקא מערס שרירי וקשה עורף לאתלט ממושמע וסובלני לסביבה. עכשיו הוא באמת לגיבור בכביש וגיבור בשטח. יש חיה כזאת, באמת.

גם מקצב ההתקדמות שלי אני בסה"כ מרוצה. אחרי בערך 50 שעות רכיבה בשטח עם ארבינקא, בדרגת עבירות 2 אני מרגיש מספיק בנוח כדי להעיז מדי פעם. קצת קפיצות קצת מהירות, קצת גז למעבר על חריצים..מתנסה.
מקטעים עם מצבורי חצץ גדול או אבנים קטנות קצת מלחיצים עדיין כי הקידמי משייט ואבנים פתאומיות עדיין זורקות לי את הכידון הצידה אבל ברמת עבירות 2 אני בשליטה. זה אומר שארגיש בנוח עם רוב טיולי האדוונצ'ר.

התוספות הבאות על הפרק הם מגיני צד למצמד ומכסה מנוע ואולי משכך היגוי. אבל חוצמזה ופנסי צד וכלים ופנימיות ולדרמן ומגפיים וחליפת לחץ חדשה וטאבלט לניווט אני די מסודר.

קידוזו
06-11-2021, 19:36
9432
משמאל מיטאס 07
מימין המקורי TKC 80

https://www.continental-tires.com/motorcycle/tires/motorcycle-tires/off-road-enduro/tkc-80
https://www.mitas-moto.com/en/products/motorcycle-trail-tires/e-07-enduro

AsafA
06-11-2021, 20:41
נשמע שאתה יכול לחזור אפילו בלי להחליף אופנוע

ayalzo
06-11-2021, 23:46
הנסיון שלי עם הE07 היה גרוע. בשטח לא נתן אחיזה בכלל, ובכביש לא הרגשתי הבדל גדול מה E09 הקרבי יותר.

קידוזו
07-11-2021, 01:26
נשמע שאתה יכול לחזור אפילו בלי להחליף אופנוע
אף פעם לא עזבתי:) טיולי כביש של 300-400 ק"מ (ירושלים דרך אלון בקעה גלבוע כביש 6) עם מנהלתיות ארוכות יבאסו אותי. טיולים קצרים יותר? למה לא...
השילוב של משקל קל ומנוע עצבני בכבישים מפותלים גורם לי לחייך. בכלל, הגישה לפניות מאוד שונה וזה לא רק הבלימה וההיגוי. מרגיש יותר ווסאח מכל אופנוע כביש שרכבתי עליו.

הנסיון שלי עם הE07 היה גרוע. בשטח לא נתן אחיזה בכלל, ובכביש לא הרגשתי הבדל גדול מה E09 הקרבי יותר.
האמת שחשבתי על המקורי אבל המחיר קרץ ומומחים תמכו ואמרו שברמות הרכיבה שלנו השפעת האחורי פחות דרמטית. לא הלכתי על קרבי יותר כי יותר חשובה לי אחיזה באספלט רטוב (אם הגשם יגיע מתישהו)- גם על חשבון אחיזה בשטח. הצמיג בלחץ יצרן תפקד היום בסדר גמור ויש רוכבים שמבסוטים ממנו. במקרה הצורך נוריד לחץ מ 26 ל 12.

נסיון שלישי לצמיגים:
9433

קידוזו
13-11-2021, 22:20
טיול שישי עם ארבינקא וחברים עם טנרה.
אח"כ שאלתי את עצמי מדוע רוכבים תמיד מחפשים מסלול אקסטרימי יותר.
עצמי אמר שזה טבעי וחלק מהתפתחות תקינה בכל תחום ספורטיבי הוא לגלות את הגבול.
עניתי שרוב אלה שבודקים לא נמצאים היכן שהם חושבים שהם נמצאים ולכן הם נפצעים.
בסה"כ באתי להתאמן.
והתאמנתי. מסלול ברמת קושי 2-3.
היה נחמד ומאובק. האדמה יבשה מאוד.
השדה? שנת שמיטה.
נראה לי שלעולם לא אדגדג את היכולות של המכונה הזאת.

https://www.youtube.com/watch?v=McaNJI-RkpM

lokimonster
13-11-2021, 22:41
מסלול ברמת קושי 2-3.

סליחה על השאלה

מי קבע את סולם הקושי??

קידוזו
14-11-2021, 02:53
החלטתי שאני בונה סולם קושי פשוט להבנה ומשתמש בו. בחנתי שתי שיטות והם מורכבות מדי לקהל הישראלי שצריך תכל'ס וברור.
יש הרבה רוכבים שרוצים (עשיתי סקר בפייסבוק).
רמות הקושי, בגדול:
1- פרייבט עובר
2- פרייבט לא עובר ג'יפ עובר
3- לא בטוח שג'יפ עובר
4 - ג'יפ לא עובר, גם רוכבים מנוסים ישתמשו ברגליים. יש אלמנט של סכנה.
5- גם אם רוכבים מקצועיים ישתמשו ברגליים לא בטוח שיעברו. סכנת פציעה חמורה.

יהיה פירוט ממה מורכב הקושי בכל רמה. זה אמור להיות בצורה של קובץ ואולי גם וידיאו.
ממה שאני רואה, אלא שלא רוצים דירוג זה אותם רוכבים שמזמינים אנשים לטיולים ומבטיחים מסלול קל ובפועל רוכבים נופלים, יש נזקים וזה חוסר אחריות.
באופנועים עם משקל עצמי של 180 - 280 ק"ג, (לא צרצרים, רטוב, מזווד, ממוגן) זה לפעמים נגמר לא טוב.

בעולם המתוקן שאני בונה רוכב שמזמין אחרים לטיול בשטח מוודא שכולם מבינים את רמת הקושי לפי הסולם ועדיף גם לבחון את הרוכב בפועל, כשאפשר. מבט על מישהו כשהוא עובר מכשול מספר הרבה. אם מערכת פול גז מזהה פוטנציאל לחשיפה ורוצה לעזור \ להשתתף \ לפרסם- זה הזמן.

השושנים
14-11-2021, 06:59
אין לי בעיה עם שבילים 1 ואולי 2 לדעתי זה סבבה לגמרי ואפילו מרענן בתנאי שיש לך מיגונים טובים על הגוף, והאופנוע.

מעבר לזה צריך כושר מעולה, כוח והמון טכניקה וניסיון, אני רואה איך שבת יכולה להתחרבן בקלות למי שלא עומד בתנאים
הבסיסים.

לאחרונה נהרגו 3 רוכבים ב-"שטח" אין מידע על המקרים אבל כשאני מביט ברוכבים מסביבי שרוכבים בשטח, רואה את הפציעות
ויש המון, אני מתחיל לחשוב שיש גיל שצריך לדעת לצעוק עצור.

קידוזו
14-11-2021, 13:29
תעשה לעצמך טובה- יש למאומן קורס אדונצ'ר יומי של 4-6 שעות בעלות מצחיקה. התמורה הגבוהה ביותר לכסף שאני מכיר מהתחום כולל ציוד.
תבין דברים שגם רוכבי שטח מנוסים לא מבינים ובעיקר תפתח מיומנות תוך כדי רכיבה וביטחון עצמי.
מיגונים לרוכב חובה ולא תמיד עוזר.
מיגון לאופנוע? לא סגור על זה, תלוי בדגם. אולי מגני ידיים ומגן רדיאטור מצדיקים את ההוצאה מול הסיכון (עלות וסיכוי). כלוב מנוע ומגן גחון רק אם אתה בקטע של רמות קושי 3-4.
ציוד יד 2 - מגפיים + ח.לחץ או צבי צב בערך בין 1,000 ל 1,500.
טעות נפוצה- לא חייבים קסדת שטח ומשקפי אבק ולא קסדת אדוונצ'ר לטיולי שבילים 2-3 רגועים.
גם לא צריך כושר מעולה אלא ידע. יש הרבה בני 50 פלוס פלוס בשטח כמוני- עם כרס נטולי בלורית...כמות האנרגיה נקבעת ע"י הטכניקה והקצב. פשוט צריך לרכב בקצב נכון.
קורס אחשלו. תשקיע בעצמך.

קידוזו
31-12-2021, 16:52
היום הורדתי שלב בטטריס של חלום האדוונצ'ר ובנוסף- מכיוון שהגשם וטיולים שנדחו התגבש בי חשק עז לרכיבה.

קצת טפטף במהלך הטיול אבל קיבלנו טבע שמתאושש מהקיץ ומתחיל להוריק, ראות טובה ומפגש קרוב עם להקת צבאים. שום דבר אקסטרימי. היתה גם קפיצה עם הרמת גלגל ונחיתה על האחורי שהפחידה אותי אבל זה לא הסיפור.

הסיפור זה רכיבת סיור בטבע נקי ויפה עם חבר ילדות שרכש GS800. שקדתי אמש כשבחוץ יורד גשם על חיבור מסלול ברמת 2 בלי בוץ ויצא טוב למעט מעבר אחד ברמה 3. הקונץ שלי הוא שילוב בין גוגל מפות לאפליקציות ניווט. רוב המסלול היה כורכר והקטעים עם אדמה חומה עברו בגובה כך שלא הצטבר בוץ עמוק.

התוואי בגדול:
יער חרובית > בית ניר > בית גוברין > באר אברהם ומשם על דרך הפטרולים לכיוון עדולם. בערך 45 ק"מ של שטח לח והדוק ללא אבק עם מעט מאוד איבודי אחיזה. הצמיג האחורי לא התרגש מכלום. קינחנו בנקנקיה ובירה בשריגים. הבירה לא משהו אבל האוכל נחמד ואני תמיד מוכן לתמוך בקולגות לשעבר :).
מסתבר שמכנס הרכיבה הממוגן ומגפי השטח חברים ולא צריך מכנס מיוחד. רוכב בלי מגיני בירכיים ובלי חליפת לחץ אבל נוח וממוגן מספיק לטעמי.
.
9492
.
9493
.

טיול חורף ראשון בלי זיעה בלי אבק וכל כך יפה בחוץ.
מהירידה בנפח, השימושיות ורמת הנוחות קיבלתי זריקה חזקה של שביעות רצון.

קידוזו
06-01-2022, 01:06
רציתי ללמוד לשחק בחול. פניתי לראש כנופיית ה 701 והוא הציע לאמן אותי במגרש הביתי שלו. אני מפקפק ומגיע. בבוקר קר לי מדי בגופיה וחליפת לחץ ואני מצונן אז עליתי על מעיל ומכנס של הביוקר עם המיגון המוגבל וקיוויתי שלא יכאב.
HB שובב חובב ריגושים גז מוביל אותי לעליה א שדרכה ניכנס לשטח ממש 5 מטר מהכביש.
איזה קוליס היית בוחר? אני נותן תשובה נכונה אבל עומד במיקום קרוב מדי ובאלכסון ונכנס בגלל התמרון עם מעט מומנט. האחורי מאבד אחיזה מהבוץ ואני נופל באופן לא אלגנטי כשארבינקא ממשיך ללעוס בוץ בגלגל האחורי. כיביתי אותו וקמתי לאט. לא כאב. ניסיון נוסף כשאני מגיע ישר וזה באמת שטויות. ממשיכים הלאה ומגיעים לעליה ב. העליה לא גבוהה, 5 מטר גובה על 20 מטר מדרון.הבעיה שהיא הולכת ומזדקרת על מצע אבנים חלקלק ומציעה בשיאה קוליס מבוצבץ מימין ומדרגת סלע די תלולה וארוכה משמאל.
איך אתה עולה?
מומנט ומימין.
לא. צריך למעוך בולמים קדימה. ואיפה מועכים?
כאן.
-נכון.
HB מדגים מימין ומדגים ירידה במדרגה בלי בלמים.
אני מדלג למעלה ויורד בקלות את הקוליס.
במדרגה החלקלקה והתלולה הוצאתי בניסיון הראשון ציון עובר. מקצה שיפורים ואני מסיים את המדרגה עם הקידמי באוויר ולא מרגיש פול טארס. רק התחיל היום...יש עוד, אני יודע שיש עוד. בסה"כ רציתי ללמוד חול.

בהמשך ביטלתי TC בגלל צפי לבוץ והיה בסדר. בסדר...- קידמי משייט על שבילים מבוצבצים, שלוליות בעומקים שונים, דרסתי בערך 203 שיחי רקפות בצידי הדרך להימנע מהתהפכות וטיפסתי עליה לתצפית נוף עם סלעים בוץ אבנים גדולת רופפות וחריצים שגם ג'יפים לא יעלו בה. חשבתי שזהו. מקבלים סיכה ושותים קפה.

HB החליט אחרי הסיגריה (בלי קפה) שאני צריך להתנסות גם בירידות על סלעים ובוץ ועם זה דווקא הרגשתי בסדר. התחושה מהבלם הקידמי היא מעשה קסמים בעיני ונורא קל לדייק. צריך להקפיד על זרימה מתונה, לתכנן, לדייק וכמובן להסתכל נכון. כל תנועה חדה מאבדים אחיזה. היו 2 כמעטים אבל עבר בסדר.

הגענו לכביש הראשי כשאני מפנטז על הקפה אבל אז HB חתך חזרה לשטח. הכל זרם עד שהגענו לירידה מכובדת ותלולה עם בוץ ודרדרת שמסתיימת באפיק נחל ומיד אחרי הגדה עליה קצרה ותלולה. פעם על גדות הואדי שני אלונים וסלע. עכשיו הואדי מרוצף סלעים משוחררים בגודל מלון עד אבטיח. הקידמי ירד משביל לואדי לא טוב (כי המבט קדימה) ובפעם השלישית בחיי נפלתי מהאופנוע ברכיבה. יעני, פרקדן על הסלעים. שום גלגול ושום תעלול, אלגנטי כמו שק מלט קרוע. שני הנפילות במהירות נמוכה - 10 קמ"ש. הקטע? לא כואב. מיגון CE2 בגב וגם במרפקים יש. זה עובד. אז התנסיתי לראשונה בבוץ לא עמוק אבל הרבה. כיווץ בולם קידמי לפני מדרגות הרבה החלקות של אחורי וקידמי ועוד קצת ביטחון. כי הנפילות, כבודן במקומן מונח לא היו מסוכנות ולא כואבות וכל הדרך היתה ברמת קושי 3 עם קטעים קרובים ל-4. לגמרי לא למתחילים.
עצרתי בדרך חזרה בקיוסק וקשיש אתיופי שאל אותי למה אני עושה שטויות בגיל הזה. "אתה זקן, לא?".
צחקתי. צודק.
חצי שעה עם צינור להוריד את הטינופת מהאופנוע והביגוד ואני בטוח שנשאר עוד בוץ על השרשרת. אופנוע שלא רואה בעיניים. מגיע לו.

AsafA
06-01-2022, 01:29
כיף.

lokimonster
06-01-2022, 06:40
נשמע אחלה
תיקח איתך קשיש ירושלמי על בימרון

ayalzo
06-01-2022, 09:14
הערה קטנה,לגבי נפילות וגיל (לא לקידוזו שנראה שעושה דברים כמו שצריך, ועם הדרכה, ובעינים פקוחות, אלא לקורא המזדמן בעתיד).
לא להתפתות בעיוורון לבטחון של הציוד.
אחרי מאה נפילות מטופשות יכולה לבוא אחת מטופשת באותה מידה, במהירות אפס, ולנתץ לך רגל לחתיכות.
לגבי גיל, זה בהחלט משחק תפקיד, ואפילו בגיל צעיר יחסית (ארבעים ומשהו במקרה שלי, לא יודע בן כמה אתה), הגוף כבר לא חזק וגמיש כמו בגיל 20 פלוס. לצערי אני מדבר מנסיון.
דוגמא (דווקא לא שלי) באחד הטיולים, אחד החברה עלה על צינור השקיה שחצה באלכסון את השביל, כ50 מטר מנקודת הירידה מהכביש. מהירות לא גבוהה, שביל אדמה שחורה ובלי אבנים.
שבר את האגן והיה מושבת חצי שנה. בחור בן 45.

קידוזו
07-01-2022, 00:44
נשמע אחלה
תיקח איתך קשיש ירושלמי על בימרון
הוא מתארגן לאט אבל זה יקרה בקרוב.

הערה קטנה,לגבי נפילות וגיל (לא לקידוזו שנראה שעושה דברים כמו שצריך, ועם הדרכה, ובעינים פקוחות, אלא לקורא המזדמן בעתיד).
לא להתפתות בעיוורון לבטחון של הציוד.
אחרי מאה נפילות מטופשות יכולה לבוא אחת מטופשת באותה מידה, במהירות אפס, ולנתץ לך רגל לחתיכות.
לגבי גיל, זה בהחלט משחק תפקיד, ואפילו בגיל צעיר יחסית (ארבעים ומשהו במקרה שלי, לא יודע בן כמה אתה), הגוף כבר לא חזק וגמיש כמו בגיל 20 פלוס. לצערי אני מדבר מנסיון.
דוגמא (דווקא לא שלי) באחד הטיולים, אחד החברה עלה על צינור השקיה שחצה באלכסון את השביל, כ50 מטר מנקודת הירידה מהכביש. מהירות לא גבוהה, שביל אדמה שחורה ובלי אבנים.
שבר את האגן והיה מושבת חצי שנה. בחור בן 45.
אתה שוב צודק.
יש כמה דברים שמטרידים לגבי נפילות.
א. שיחקתי המון משחקי כדור גלישה ועוד כל מיני תחביבים ותמיד ידעתי ליפול טוב. אני לא יודע ליפול מאופנוע.
ב. כמו שכתבת נפילה הכי קטנה בעיתוי והמיקום הלא נכון יכולה להיגמר לא טוב. זה מפחיד כי אני הופך די מהר לקשיח ושביר מזיקנה.
ג. אם הייתי צעיר ב-30-20 שנה ברור שהייתי מפחד פחות. תודה לאל, היום אני במוד שימור.

קידוזו
24-01-2022, 03:52
התגבשה חבורה של בעלי אדוונצ'רים בעניין שטח. שניים רוכבים על טנרה אחד על GS850 ואנוכי עם ארבינקא. החלטנו לעשות קורס רכיבת שטח ובין ההצעות שיש בשוק הישראלי הסתדר לנו עם גיא רדר. פגשתי בו כשהוביל את טיולי הכתומים ולא הכרתי את הצד ההדרכתי שלו.

יצאנו בשישי לשיעור הראשון מתוך קורס באורך בלתי ידוע איטי וגמיש. תוך כדי הקפה הסתבר שחוזרים על יסודות רכיבה שהכרתי מאופנוען מאומן אבל עם שינויים קלים וברזולוציה אחרת. אחד החידושים היה שמוותרים על האלקטרוניקה. אין בקרת אחיזה ואין ABS. אני אפילו לא יודע איך מנתקים אותו ביצור הזה.

התוואי לא היה בוצי אבל היתה רטיבות וטחב על הסלעים וחלקלקות כללית (במיוחד בחלק הראשון של היום). כשהייתה לי בלורית מאוד אהבתי לבלום ולהאיץ חזק. לא שידעתי איך עושים את זה נכון אבל הגעתי לגבולות האחיזה בבלימות חזקות. עכשיו, אחרי קצת יותר משבוע, צריך לתת בלימה חזקה בלי ABS בשטח, בעמידה -וכשרטוב.

אז וואלה, אפשר. והבלם הקידמי של ארבינקא, שיהיה בריא (טפו 3X) פשוט פלא הנדסי. כמה עוצמה ורגש. היה לי נחמד בגלל שפיקששתי עם שעות האימון שנשבעתי שאבצע וגם בגלל שאני אוהב לתרגל ואי אפשר למצוא לעניין פרטנרים. אחרי 60 שעות בשטח עם ארבניקא התנוחה הנכונה בעמידה, אחד ההיבטים הקריטיים בעיני כבר יותר ברורה. כמעט ברמת הרגל. עוד נגיע.

https://www.youtube.com/watch?v=mCcCu3vQVsc

קידוזו
13-02-2022, 22:27
לפני כחודש, מיד אחרי הגשם תכננתי מסלול בשפלה בתקווה שיהיה יבש. להפתעתי הרבה חוץ מכמה מקטעי בוץ קצרים פגעתי בול. לשבת תכננתי מסלול באזור אופקים. חשבתי שאדמת לס יותר נחמד ופחות בוצי. בגלל עצלנות נעורים סגרנו על המסלול המקורי בשפלה עם תוספת מכובדת לכיוון דרום. סה"כ מצטבר כ-100 ק"מ אבל עם הרבה אפשרויות יציאה. פעם שלישית שלי בשטח עם בוץ אבל הפעם היה מלא בוץ. לא הבוץ הכי גרוע אגב. חלקלק אבל לא עמוק וטובעני כמו באזור בן זמן. בוץ שנראה ידידותי.
המטרה מבחינתי היתה להדרים כדי לצלוח את קו הגשם בתקווה שיהיה יבש יותר אבל אחרי (שכמעט) כולם נפלו ויתרנו וסיימנו פחות מרבע מסלול עם לוק מסוקס של פורשי דקאר.

אז אחרי שהרמנו יחד GS850 וגם טנרה כשהמגפיים קבורות בבוץ- זה לא קל, גם לא לשניים. ארבינקא מהבחינה הזאת בהחלט עמד בציפיות. אז נופל, לא ביג דיל. רזה זה יפה. אבל יש בעיה -התיקים אטומים לגשם ופחות לצליחת נהרות.

https://www.youtube.com/watch?v=qP1mqCqt9G8

קידוזו
07-03-2022, 14:46
נורית חום נדלקהלסירוגין ואחרי מספר ימים הבעיה נפתרה במוסך. לא חשבתי שהיתה באמת בעיה. כנראה מגעים או שווה ערך אבל הוחלפו כל מיני יוניטים באחריות. ארבינקא ואני מתקרבים לומדים ומכירים בקצב איטי מדי אבל זה מה יש. בשבת, העליה הכי תלולה שלי ever. מסלול ברוב ברמת קושי 1-2 אבל בקטעים (לא מצולמים) של בוץ ומעברי מים שמחתי שאני לא רוכב על אדוונצ'ר. קל בשטח זה טוב.

https://www.youtube.com/watch?v=9v4zMv9skVs

קידוזו
06-04-2022, 01:11
בשישי שעבר קצת לפני שהירוק מצהיב יצאתי עם 2 חברים על קרנפים לסיור פריחה באזור פורה. יצאנו בתשע והיה חמים ונעים.
עד חצי המסלול (שהכרתי) רכבנו בנעימים על שבילים לבנים באיכות בינונית. מסביב מקסים. ירוק שדות חסידות, אביב.
שלפני מהתיקים כסאות מתקפלים, פתחנו רכישות מהילו וציוד בישול אלפיניסטי ועשינו קפה בחורשה. את שיא האדוונצ'ריזם עד לשלב זה ניתן לסכם בשיר הייקו נודע:
הוא ניסה לקום
מהכיסא
עם לואקר בפה.

בחלק השני הגענו די מהר לקטע עם חול.
לא חול עמוק אבל בחול ים מספיקים גם 10 ס"מ עומק כדי שהקידמי ישייט מצד לצד עם גז קבוע ובתאוצה ובכלל. כולנו עם צמיגי 80-20 בערך. שאלתי וקיבלתי אישור להתקדם.
אף אחד לא נפל אבל זה היה תרגול מנטלי טוב. קושי מאתגר ולא מסוכן. תמיד אפשר להתקדם בהליכת ברווז. ניסיתי למצוא את התנוחה הנכונה ונראה לי שהתקרבתי. הידיים מתוחות קדימה ישבן נמוך בכיפוף מקסימלי לאחור כשהאזור שמאחורי הברך נשען על הכיסא ואוחז בו. סימנתי לעצמי איך העמידה מרגישה ונקודות אחיזה לעתיד. העתיד הגיע במקטע נוסף וזה עבד לא רע. בקילומטרים האחרונים לפני המפגש עם הכביש התרחקתי בקצב מהיר ותרגלתי יציאות מסיבוב עם החלקה. לפעמים הצליח, לפעמים לא. רציתי להתאמן קצת כי היתה סדרת פניות מפתה ומפה לשם דהרתי כמו מפגר. קינחנו בבירה והמבונגן בג'ק באשקלון והביתה לשנ"צ לפנות ארוחת ערב.
חודש וכל הירוק נגמר...צאו לטייל. המסלול נפתח טוב במחשב או לבעלי אפליקציה:
https://off-road.io/track/5754048395870208#

קידוזו
12-04-2022, 13:50
אחרי בערך 80 שעות בשטח הרגשתי שאפשר לרכוב לבד ואני אוהב את זה. על הדרך החלטתי לאתגר את עצמי בעליה והירידה הכי תלולה שלי ולהוסיף סיפור רקע תנכ"י על האזור והמקום (תל צפית). ארבינקא ממשיך לשדר לי שהוא יכול הרבה יותר ואין לי ספק שלעולם לא אגיע אפילו ל- 50% ממה שאפשר לעשות איתו בשטח. מצד שני אני מרגיש ביטחון שהולך וגדל. היה קטע אחד שהחסרתי פעימה. במקטע עם צל קוליס בוץ די רדוד שהתייבש וגנב לי את האופנוע ימינה בפתאומיות כי לא הייתי מוכן וזנב שברח החוצה באזור ה -80 קמ"ש בשביל כורכר פתוח. רוכב בלי ABS ובלי TC בשביל האימון -להגביר את התחושה לגבי אחיזה.

https://www.youtube.com/watch?v=lXqSk518H5A

NAOR2207
12-04-2022, 13:58
לא בא לי לבאס אותך אבל עם היונדאי אני מגיע לשם

קידוזו
12-04-2022, 19:19
לא בא לי לבאס אותך אבל עם היונדאי אני מגיע לשם
תמיד אפשר לנסות לבאס. אני מבטיח לשתף פעולה מדי פעם אבל אני מרוצה מקצב ההתקדמות יחסית לזמן שהשקעתי.
טרקטורוניסט עם מורכבת בלי קסדה טיפס לאחר שהגעתי. סיפר שיום לפני חברשלו התהפך בדרך שעליתי.
ירדתי בדרך השניה שהיתה מאתגרת באותה מידה ואני מעריך שאף רכב חברה או ג'יפון לא מסוגל להגיע לפסגה. הדרך לשפיץ עקרונית סגורה גם לג'יפים.
וגם שתדע שהגופרו משטחת את הירידות והמעלות לעומת המציאות.

קידוזו
08-05-2022, 00:36
טיולים מהשבועות האחרונים באזור הרי ירושלים. כמה חודשים אחרי השריפה הגדולה בכרמל ראיתי אינספור אורנים קטנים מבצבצים מכל עבר והיה ברור שהירוק יחזור. כפי הנראה בהרי ירושלים המצב שונה. לא ראיתי אפילו אורנצ'יק קטן לרפואה. וגם- תלוליות זה כיף אבל אם בנחיתה מחכה לקידמי אבן גדולה זה עלול להיגמר בלא כיף. מסתבר שכבר הגענו לגיל שאפשר להמר במטבעות קטנים. הזמן הכי מתאים ללמוד לקח גדול.

https://www.youtube.com/watch?v=nfsBE5_5TCI

NAOR2207
08-05-2022, 07:05
טוב. אתה כבר מבין שאני כותב מקינאה ושאני בטטה שמן בתחתונים כותב מהמקלדת בבית נכון?!
יחד עם זאת המעבר מים נראה כל כך קל שאני משפשף את העיניים שוויתרתם עליו.
אז מה היה לנו שם?
* מעבר רחב של מכונית וחצי
* זרימת מים בגובה פחות מהברכיים
* מעבר ישר כמו פלס. דוך.
* אתה עם צמיגי שוקולד.
* מעבר סלול ללא אבנים

מבט קדימה. גז קבוע ותן למים לעבור בשפיצים (סיחים) איזה ליפול בראש שלכם?
מקסימום היית לוקח את השליש הימני נגד הזרם כך שאם היית נופל על הצד היית נרטב קצת.
[עריכה: במבט נוסף נראה שהאזוב בהיר יותר במרכז, משמע אתם לא הראשונים שעוברים שם]

אבל כאמור אני בטטה לא מגולח כותב בתחתונים מהמקלדת.

מי שמכיר את שבע תחנות בירקון של שנות ה90 (כמה קמ אחרי גשר המכביה וכמה שנים לפני) היה מעבר מים מפוצץ באיזוב.
היה צריך ממש להתאמץ להחליק שם עם אופניים.

קידוזו
08-05-2022, 11:23
זה לא מים אלא הביוב שזורם בשורק. אחד הנחלים המאכזבים מבחינת מראה לעומת ריח.
עברתי מקומות יותר עמוקים. הפעם זה פשוט לא התאים מעוד סיבות וגם למסלול שתוכנן מאוחר בלילה ובמפה היו חסרים פרטים.
אגב, הבעיה במעברי מים היא לא רק העומק אלא הזרם והתוואי בקרקעית. כשלא רואים מה קורה למטה מהמרים.
כחלופה אימצתי מסלול למתקדמים באותו אזור שמישהו שלח לי. הבעיה שבאפלקציית אופרוד לא רואים את כיוון המסלול ומכיוון שכלל כל מיני "יציאות" או זנבות (ואבק ושמש ישירה ואין משקפיים בשלוף) התברברנו בלופ ובשטח לא קל עבור אחד מאיתנו.
שוב, מי שלא מכיר יתקשה להבין עד כמה העדשה בגופרו משטחת את המציאות. אבנים מצטמקות בגודל והמעלות מתיישרות ובמסך, במיוחד של הטלפון גם מסלול ברמה 3 נראה קליל ואין בעיה. עדיין, הטיול (כולו, לא הערוך) היה ברמות קושי 2-3 והיה כיפי למרות הבירבור והאבן -ב 07:40.

leonid tdi
09-05-2022, 06:54
בוקר טוב . לנסיעות שבילים מהירות לא מורידים לחץ אויר בצמיגים ?

קידוזו
09-05-2022, 18:37
רוב הרוכבים שאני מכיר על 701 מורידים אוויר בשטח מ- 8 עד 22 PSI אבל לרוב בתוואי ברמת קושי 3 ומעלה (מתוך 5). באדוונצ'רים בכללי לא אמורים להוריד אוויר מלבד קטעים בחול. בטיול הזה לא היה צורך. מפגש עם אלמנט מחודד במהירות גבוהה בלחץ אוויר נמוך עלול לפנצ'ר את הגלגל.

borsood
10-05-2022, 22:17
תודה על השיתוף. הצלחת להעביר את ההנאה מהטיולים.

קידוזו
13-05-2022, 11:07
תודה על השיתוף. הצלחת להעביר את ההנאה מהטיולים.
אחלה