מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מבואס :(

Zorg
31-03-2021, 16:53
מבואס :(

היום רציתי להתחיל ללמוד שיעורים על אופנוע A1
יש לי רישיון על רכב ובגלל הפקקים, מציאת חניות ועלויות חשבתי להוציא רישיון על אופנוע.

הוצאתי טופס ירוק, קבעתי שיעור בבית ספר לנהיגה (שלא אנקוב בשמו) הגעתי ומלאתי פרטים.
לאחר 10 שניות שאל אותי המורה אם אני יודע לרכוב על אופניים, אמרתי לו שמעולם לא התנסתי, בילדותי להורים שלי זה לא היה נראה כדבר חשוב ופשוט לאחר מכן לא יצא וגם לא הרגשתי צורך.
המורה אמר שאיך דבר כזה קורה ואמר שאין טעם לנסות וצריך להתחיל מהבסיס.

התבאסתי ופשוט הלכתי.
קראתי בהרבה מקומות בארץ ובחו"ל על כאלה שלא יודעים או לא רכבו על אופניים ועדיין הצליחו להוציא רישיון על אופנוע.
אין לי מושג אם אצליח מההתחלה או שאולי יקח לי מס' שיעורים או יותר כדי להצליח.
אבל לא הייתי רוצה לפסול את העניין על הסף מבלי אפילו לנסות.
אני חדור מטרה ונחוש כדי להצליח גם אם זה יקח יותר זמן מהתלמיד הפוטנציאלי שיודע ובעל רקורד על רכיבה על אופניים.

אז עכשיו אני זקוק לעזרתכם, האם מישהו מכיר מורה לנהיגה לאופנוע מאיזור חיפה, *נטול אגו* שמוכן לקחת "פרוייקט" כמוני עם נסיון עבר במצב כזה כדי לתת את מלוא הבטחון והסבלנות להוצאת רישיון על אופנוע?

*אשמח להמלצות מבוססות למצב
*אשמח גם לשמוע על חבר'ה שהיו במצב שלי והצליחו

תודה רבה וחג שמח!

nrnrnr
31-03-2021, 17:05
לך אליו שוב
כנראה שהתכוון לתת לך לרכב על קטנוע 125 סמק שיעור שניים כדי שתתרגל ואחכ היה מעביר אותך לאופנוע שמותאם לa1.

ככה אצלי היה לפחות.

אם לא כך הדבר חפש מורה אחר.

בהצלחה

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Zorg
31-03-2021, 17:12
הוא ממש לא היה בכיוון של "בוא ננסה על קטנוע" או משהו, פשוט אמר עד שלא תדע לרכב על אופניים, לא תוכל ללמוד על אופנוע.

AsafA
31-03-2021, 17:40
זה לא קשור לאגו. רכיבה מתחילים מהבסיס - קודם כל עובדים על שיווי משקל ואין טעם לתת לך ליפול עם קטנוע של 150 קילו כשאפשר לתרגל את הבסיס במשך שעתיים על אופניים ששוקלים שליש מזה. תשאיל אופניים מחבר, תתרגל כמה שעות ותחזור למורה. לדעתי העצה שלו היתה חכמה ובמקום.

rk12
31-03-2021, 17:47
אני לא יודע אם המורה ההוא צודק, ומה הקשר, אם בכלל, בין אופנוע לאופניים.

בגלל הדבר הבסיסי הזה של שיווי משקל על שני גלגלים (וגם היגוי הפוך אבל נעזוב את זה), אם מעולם לא רכבתי על אופניים בהחלט הייתי מנסה את זה קודם - כי אינטואיטיבית נראה לי שעדיף להתרסק בלי מנוע.

על אותו משקל, בארה"ב אפשר ללמוד על הארלי / אופנוע ספורט ליטר ומעלה ולצאת איתו לכביש אחרי כמה שמיניות במגרש - זה שמשהו אפשרי עדיין לא עושה אותו לרעיון טוב. סבלנות בכלל זה קונספט מציל חיים על שני גלגלים.

mudale222
31-03-2021, 19:29
המורה צודק ב100%. כמו שאתה תגלה די מהר, אפילו ללמוד לרכב על אופניים זה משימה שלפעמים לא פשוטה בגיל מבוגר.
אנשים אשכרה הולכים למורים בשביל ללמוד וזה לא משהו שעושים ב10 דקות.
https://www.google.com/search?q=%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93+%D7%A8%D7% 9B%D7%99%D7%91%D7%94+%D7%A2%D7%9C+%D7%90%D7%95%D7% A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%9E%D7%91%D7%9 5%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9D&oq=%D7%9C%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%93+%D7%A8%D7%9B%D7% 99%D7%91%D7%94+%D7%A2%D7%9C+%D7%90%D7%95%D7%A4%D7% A0%D7%99%D7%99%D7%9D

אז לתת לך ללמוד מ0 על קטנוע או אופנוע זה קצת דפוק. אתה כנראה תיפול 1000 פעמים ותשבור לו את הקטנוע, וזה גם יעלה לך טונות כסף בשיעורים וטסטים.

פיינשמקר
31-03-2021, 20:28
וואוו, זה מקרה ממש מעניין.

שני הסנט שלי:
אני בטוח שזה אפשרי ללמוד לרכב על אופנוע מבלי לדעת לפני כן איך לרכב על אופניים. יחד עם זאת, נראה לי שזה ממש לא מומלץ.

אני חושב שזה באינטרס שלך להשקיע כמה ימים ברכישת מיומנות רכיבה על אופניים.
אני בטוח שאחרי שתעשה זאת, ותיגש לרכב על קטנוע בפעם הראשונה, יהיה ברור לך למה זה היה חשוב.

Dresdner
02-04-2021, 15:38
לפי דעתי הוא צודק (המורה) כנראה זה לא חובה אבל זה בהחלט עוזר ואני גם מבין את המורה שלא רוצה להוציא כסף על תיקונים מנפילה של רוכב שאין לו שיווי משקל בסיסי.
למרות זאת משהוא המורה לא עשה טוב אם יצאת ממנו בהרגשה כזאת, מורה עם יכולת שיווקית בסיסית היה מביא לך אופניים של השכן אפילו לשיעור ראשון, ככה הוא יוצא מרוצה ונותן לך לרכב על אופנוע בשיעור השני ואתה יוצא מרוצה שהתהליך התחיל.
בכל מקרה תמצא מורה אחר שלא ישלך אותך לחפש ויתן לך כל מה שצריך מאפס ועד לרשיון

NAOR2207
02-04-2021, 15:58
קח קורקינט של ילדות גלגל קדמי 2 אינץ' ותעשה שמיניות וקו ישר
עם אופנוע דו"ש יהיה לך הרבה יותר קל

השנקל שלי

xlib
02-04-2021, 19:35
בכל מקרה תמצא מורה אחר שלא ישלך אותך לחפש ויתן לך כל מה שצריך מאפס ועד לרשיון

בחיפה יש 2 בתי ספר. מורה אולי לא הכי נחמד בעולם, אבל הוא צודק - תתחיל מאופניים. אם אין לך חבר עם אופניים - קנה יד שניה ב-100₪.

Sent from my iPhone using Tapatalk

matanbar26
03-04-2021, 12:09
מורה אמיתי (ולא כזה שרואה תלמידים בתור שטרות כסף) היה מלמד אותך.
אולי היה מוסיף לך 2-3 שיעורי בסיס על 125 סמ"ק בשביל היסודות אבל לא שולח אותך ללמוד לרכב על אופניים.

xlib
03-04-2021, 13:55
מורה אמיתי (ולא כזה שרואה תלמידים בתור שטרות כסף) היה מלמד אותך.
אולי היה מוסיף לך 2-3 שיעורי בסיס על 125 סמ"ק בשביל היסודות אבל לא שולח אותך ללמוד לרכב על אופניים.

2-3 שיעורים לא יעזרו לו, וכמו שאמרת - מבחר מורים בחיפה מצומצם מאוד.

matanbar26
03-04-2021, 14:43
2-3 שיעורים לא יעזרו לו, וכמו שאמרת - מבחר מורים בחיפה מצומצם מאוד.

שטויות (לא לגבי המבחר,אין לי מושג מה קורה בחיפה).
בן אדם בוגר יילמד מאוד מהר את העניין.
מי יישמע הוא נותן לו לצאת לרחוב.
סיבובים במגרש על 125 שחוט, כמה נזק כבר הוא יכול לעשות?
זאת רכיבה, לא פיזיקת קוונטים.
כל אחד (כולל כאלו שלא יודעים לרכב על אופניים) יכולים ללמוד.

xlib
03-04-2021, 14:54

אתה צודק, זה בודאי אפשרי. אבל אופניים עולים 100₪ שזה פחות משיעור אחד. זה יותר זול ויתר קל.

ayalzo
03-04-2021, 16:31
דווקא המורה שרואה שטרות היה "מלמד" אותו.
מוסיף לו עוד שלושה ארבעה שיעורים על "ללמוד לא ליפול במגרש על 125 שחוט".

אם אני הייתי המורה, הייתי בשיא הנימוס והנחמדות (ולא חו"ח בזלזול או התנשאות) מציע לו ללמוד על אופניים, ואולי אפילו מציע לעזור בזה לפני שהייתי תורם לו את ה125 החבוט, שפלסטיקה וידיות שלו עולות כסף.

mudale222
03-04-2021, 17:24
שטויות (לא לגבי המבחר,אין לי מושג מה קורה בחיפה).
בן אדם בוגר יילמד מאוד מהר את העניין.
מי יישמע הוא נותן לו לצאת לרחוב.
זאת רכיבה, לא פיזיקת קוונטים.
כל אחד (כולל כאלו שלא יודעים לרכב על אופניים) יכולים ללמוד.

אתה טועה. בגלל שלמדת לרכב על אופניים בגיל קטן זה נראה לך טריוויאלי וקל. זה לא.
אתה שוכח שילדים לומדים קודם כל אל אופניים בלי פדלים ואח"כ על אופניים עם גלגלי עזר ורק אז על אופניים רגילים.
וזה ילדים, אצל מבוגרים זה כפול זמן כי המוח שלך לא פתוח וקולט מהר כמו של ילד.

matanbar26
03-04-2021, 17:39
אתה טועה. בגלל שלמדת לרכב על אופניים בגיל קטן זה נראה לך טריוויאלי וקל. זה לא.
אתה שוכח שילדים לומדים קודם כל אל אופניים בלי פדלים ואח"כ על אופניים עם גלגלי עזר ורק אז על אופניים רגילים.
וזה ילדים, אצל מבוגרים זה כפול זמן כי המוח שלך לא פתוח וקולט מהר כמו של ילד.

רשמתי שזה קל? לא.
רשמתי שבן אדם בוגר יתפוס את העניין מהר מאוד.
האם יעזור לפות"ש קודם ללמד לרכב על אופניים? כן.
האם זה אמור להיות מחסום? לא.
ואגב, אני בספק אם זה בכלל חוקי.
אם יש לו טופס ירוק+תיאוריה על סמך מה המורה מסרב ללמד אותו?
החוק לא דורש שום ידע מוקדם ברכיבה על אופניים בשביל להוציא רישיון על דו גלגלי.

ayalzo
03-04-2021, 21:20
מורה חייב לקבל כל תלמיד? לא נראה לי.

NAOR2207
03-04-2021, 21:31
מורה חייב לקבל כל תלמיד? לא נראה לי.
בוא רגע נשכח את העבר ביננו?
לי נראה שכן. חייב. כנותן שירות. במה התלמיד שונה מאתיופי. דרוזי. לא מתחסן. ליליפוט. פמיניסטית?
להיכנס במורה ראש בראש זה כבר קונצרט אחר ששיך לכושיה יושבת בספסל האחורי של האוטובוס.

xlib
03-04-2021, 21:32
ברור זכותו של מורה לסרב. ברור גם שלפני אופנוע צריך לדעת לא ליפול מאופניים.
אני מופתע שזה לא ברור לתלמיד עצמו. לידע כללי - MSF אמריקאי לא יקבל תלמיד כזה.

xlib
03-04-2021, 21:37
ליליפוט.

ראיתי מספיק בנות שסורבו בגלל שאופנוע של בית ספר היה גבוה מדי.
ראיתי גם כאלה שמורה העיף מהשיעור בגלל התנהגות כזאת או אחרת.
בית ספר זה עסק פרטי ולא ביטוח לאומי.

NAOR2207
03-04-2021, 21:40
חוקית. נותן שירות חייב לתת שירות לכולם ללא שום אפליה.
הקשקשן שמחרבן פה כתינוק השב אל קיאו חייב ללמוד משהו וזו עצה חברית.
אם יש נקבה טייסת. שיריונריות. נשות כותל...
ואני יכול להישבע לכם שגם דרדס* קיבל רישיון ורכב על ג'יקסר כבד היה שכן שלי - גר בקלישר 12

רגע תזכירו לי איפה בדיוק הפכתי לשמאלני רדיקלי ? אני לא זוכר את עצמי כזה

עריכה:
*דרדס = איש ללא צוואר גובה פחות ממטר.
שנות התשעים. קלישר 12 ת"א. שכר דירה מהרוזנצוויגים.
מוזמנים להפריך

matanbar26
03-04-2021, 22:31
הוא חייב לקבל תלמידים שעומדים בתנאים להוצאת רישיון.
הוא לא יכול לסרב לקבל תלמיד על טענה מצוצה מהאצבע שהוא המציא.
עסק פרטי או לא,הוא כפוף לחוקי המדינה והוא חייב לתת שירות בלי אפליה.
המורה הזה המציא תנאי ולא מקבל תלמידים על סמך התנאי הזה.
נשמע לך הגיוני?

xlib
03-04-2021, 22:39
דיון גלש נושא. נגיד לצורך דיון שמורה אכן חייב לקבל אותו. אני מקווה שברור לכולם שכלי הראשון שתלמיד הזה יקבל יהיה אופניים.

NAOR2207
03-04-2021, 23:03
רגע לא הבנתי זה מורה יחיד במגרש?
פותש אתה גר בחורפיש?

matanbar26
03-04-2021, 23:07
דיון גלש נושא. נגיד לצורך דיון שמורה אכן חייב לקבל אותו. אני מקווה שברור לכולם שכלי הראשון שתלמיד הזה יקבל יהיה אופניים.

אם למורה יש אופניים והוא מוכן ללמד אותו בחינם, בכיף.
אם הוא מסרב לקבל אותו על סמך תנאי שהוא המציא הוא עובר על החוק ואני די בטוח שהוא חושף את עצמו לתביעה (אני לא עורך דין אז אני רק יכול להניח).
ברמה הפרקטית, כן עדיף לדעת לרכב על אופניים.
בפועל,המורה לא יכול לסרב לקבל תלמיד בגלל סיבה כזאת.

NAOR2207
03-04-2021, 23:12
קחחחחק פות"ש. פות"ש.
גש למורה אחר לקבל second opinion
תודה

xlib
03-04-2021, 23:18
אם למורה יש אופניים והוא מוכן ללמד אותו בחינם, בכיף.
אם הוא מסרב לקבל אותו על סמך תנאי שהוא המציא הוא עובר על החוק ואני די בטוח שהוא חושף את עצמו לתביעה (אני לא עורך דין אז אני רק יכול להניח).
ברמה הפרקטית, כן עדיף לדעת לרכב על אופניים.
בפועל,המורה לא יכול לסרב לקבל תלמיד בגלל סיבה כזאת.

חוק יכול לדרוש ללמד, אבל מילה ״חינם״ לא מופיע שם.
לתבוע בית ספר זה לא רעיון חכם במיוחד: התנאי הזה לא מופיע בחוק, אבל הוא לא שרירותי. סיכוי טוב ששופט יסכים שזה סביר. תזכור שחוק קובע רק תנאים הכרחיים, לא מספיקים.
תחשוב על תלמיד בלי רגל (ראיתי כזה!). לא יתנו לו לעלות על אופנוע (הוא למד על קטנוע).

matanbar26
03-04-2021, 23:41
חוק יכול לדרוש ללמד, אבל מילה ״חינם״ לא מופיע שם.
לתבוע בית ספר זה לא רעיון חכם במיוחד: התנאי הזה לא מופיע בחוק, אבל הוא לא שרירותי. סיכוי טוב ששופט יסכים שזה סביר. תזכור שחוק קובע רק תנאים הכרחיים, לא מספיקים.
תחשוב על תלמיד בלי רגל (ראיתי כזה!). לא יתנו לו לעלות על אופנוע (הוא למד על קטנוע).

יש הבדל בין נכות פיזית/נפשית שלא מאפשרת את תפעול הכלי לבין החלטה שרירותית של מורה שהחליט שתלמיד צריך לדעת לרכב על אופניים קודם.
ולא, אף שופט לא ייראה בזה "סביר" כי אז כל אחד יכול להחליט מה סביר עבורו.
המחוקק קבע תנאים לצורך לימודי נהיגה (טופס ירוק, בדיקה רפואית, תיאוריה) ואף מורה לא יכול להוסיף לעצמו תנאים שנראים "סבירים".
ברמה הפרקטית, הייתי מחפש מורה אחד וזהו.
לצורך הדיון, המורה הזה עובר על החוק ומפלה את הפות"ש בטענה שרירותית שהוא המציא ולא נדרשת ע"י המדינה לצורך לימודי נהיגה על דו גלגלי.

xlib
03-04-2021, 23:47
מילה ״חינם״ לא מופיע בחוק, אבל ״סביר״ - כל שני וחמישי. ״חשד סביר״?
כל אחד באמת יכול להמציא תירוצים. לא נראה לך - לך לשופט ו*הוא* יחליט האם זה סביר. הרי אתה בעצמך אומר ״זה הגיוני״, אז אתה חושב ששופט יחשוב אחרת? תגיד, תבעת מישהו פעם?

NAOR2207
03-04-2021, 23:54
פתאום אני נזכר שיש לי רישיון לכבד כבר שחכתי ממתי

תמשיכו להידיין

matanbar26
04-04-2021, 00:02
מילה ״חינם״ לא מופיע בחוק, אבל ״סביר״ - כל שני וחמישי. ״חשד סביר״?
כל אחד באמת יכול להמציא תירוצים. לא נראה לך - לך לשופט ו*הוא* יחליט האם זה סביר. הרי אתה בעצמך אומר ״זה הגיוני״, אז אתה חושב ששופט יחשוב אחרת? תגיד, תבעת מישהו פעם?

החוק לא מאפשר לאף אחד להחליט מה "סביר".
אמרתי שזה ייקל עליו את השיעורים, לא אמרתי שהדרישה או הסירוב הגיוניים.
אני חושב ששופט יחשוב שהמורה הזה הפלה מישהו וסירב לתת לו שירות בטענה שרירותית.
האם אי פעם הוכח קשר ישיר בין אי ידיעת רכיבה על אופניים לכישלון בלימודי נהיגה?
אני בספק, ולכן המורה לא יכול לטעון שחייבים לדעת קודם לרכב על אופניים.
ושוב, המחוקק קבע בדיוק מה נדרש בשביל לימודי נהיגה ולמורה אין סמכות להחליט אחרת או למנוע מתלמידי ללמוד על סמך ההחלטה שלו.

ayalzo
04-04-2021, 09:19
בוא רגע נשכח את העבר ביננו?
לי נראה שכן. חייב. כנותן שירות. במה התלמיד שונה מאתיופי. דרוזי. לא מתחסן. ליליפוט. פמיניסטית?
להיכנס במורה ראש בראש זה כבר קונצרט אחר ששיך לכושיה יושבת בספסל האחורי של האוטובוס.

אני באמת לא מכיר את החוק. כתבתם פה שלפי החוק הוא חייב. אני נוטה להאמין לכם. הייתי שמח אם כאן (בניגוד לפייסבוק), היה אפשר לקבל סימוכין.

NAOR2207
04-04-2021, 09:50
לצערי הרב המציאות שלנו מורבידית כמו פלסטלינה אייל.
עולם הפוך ראיתי.
לפי עו"ד תמיר טורגל אתה יכל ל"הרוויח" חמישים אלף שקלים מבעל עסק שמתנהג כמו שוטר ודורש ממך לחנוק את עצמך עם סמרטוט או להציג את ההיסטוריה הרפואית שלך (אתה בהריון? התחסנת? יש לך סיפיליס במקרה?)
חוק לחוד ומציאות לחוד.
אצלי בשכונה אני לא אכנס אצל יורם מהפלאפל אם לא באתי לו טוב בעין. שלא ירק לי בחציל של הסביח טפו טפו טפו בלי עין הרע.
יש מספיק בעלי עסק רעבים קורונה לא? יאללה נמצא דוקטור/מורה אחר למה להתעקש בדווקאיות?

Vroom
04-04-2021, 10:05
המורה לא מנע ממנו ללמוד אצלו, הוא רק רוצה שהתלמיד יידע קודם כל לפי דעתו לשמור על שיווי משקל כי אולי למורה אין את הכסף בשביל לתקן את הכלים (או מסיבה כזאת ואחרת)
האם זה חוקי? אולי. זה כמו שבחנות יסרבו לתת לך שירות כשאתה בא בלי מכנסיים וחולצה
למרות שלא ידוע לנו באמת אם יש קשר/אין קשר בין רכיבה על אופניים ורכיבה על אופנוע נכון, אולי זה גם תלוי בבן-אדם,
אבל זה הייתה חוות דעת של "מורה", אם הוא רוצה ללמד ככה אז זכותו.
התלמיד יכול ללכת למורה אחר או להקשיב לעצת המורה, כי כביכול הוא הסמכות
אם יש מורה שייקח אותו ככה אז זה סוג של מורה אחר שייקח עליו אחריות ללמד תלמיד מההתחלה ועד הסוף

NAOR2207
04-04-2021, 10:35
אני ממתין לתגובה של פותש זורג עם שתי תגובות עד עכשיו
אם הייתי מנהל לוקי הייתי נועל את השטות הזו לעזאל

matanbar26
04-04-2021, 11:02
המורה לא מנע ממנו ללמוד אצלו, הוא רק רוצה שהתלמיד יידע קודם כל לפי דעתו לשמור על שיווי משקל כי אולי למורה אין את הכסף בשביל לתקן את הכלים (או מסיבה כזאת ואחרת)
האם זה חוקי? אולי. זה כמו שבחנות יסרבו לתת לך שירות כשאתה בא בלי מכנסיים וחולצה
למרות שלא ידוע לנו באמת אם יש קשר/אין קשר בין רכיבה על אופניים ורכיבה על אופנוע נכון, אולי זה גם תלוי בבן-אדם,
אבל זה הייתה חוות דעת של "מורה", אם הוא רוצה ללמד ככה אז זכותו.
התלמיד יכול ללכת למורה אחר או להקשיב לעצת המורה, כי כביכול הוא הסמכות
אם יש מורה שייקח אותו ככה אז זה סוג של מורה אחר שייקח עליו אחריות ללמד תלמיד מההתחלה ועד הסוף

המקבילה הנכונה יותר תהיה שמוכר בחנות לא ימכור למישהו מעל גיל 18 אלכוהול כי לדעתו בגיל 18 לא יודעים לשתות עדיין.

Vroom
04-04-2021, 13:12
המקבילה הנכונה יותר תהיה שמוכר בחנות לא ימכור למישהו מעל גיל 18 אלכוהול כי לדעתו בגיל 18 לא יודעים לשתות עדיין.

גם,
אבל צריך לראות שמהנקודת מבט של המורה זה שהוא בעל עסק והוא יכול לא לתת שירות למי שהוא לא רוצה
אני לא אומר אם זה צודק או לא, אבל כמורה יש לו את הזכות למי לתת את הכלים שלו, איזה עצות לתת ואת הדרך שלו למה שנראה חשוב בשביל ללמוד רכיבה על אופנוע
מבחינה חוקית צריך לשאול בפורום של העו"ד כי זו סוגייה באמת מעניינת

NAOR2207
04-04-2021, 15:53
:chargrined:
אתם מקרה אבוד

matanbar26
04-04-2021, 19:50
בעל עסק והוא יכול לא לתת שירות למי שהוא לא רוצה

בדיוק הפוך, בעל עסק מחוייב לתת שירות לכולם (ברור שלא למישהו שנכנס ערום לחנות, הכוונה למקרה נורמלי).

ayalzo
04-04-2021, 20:38
האם יש לך סימוכין?
כי למיטב ידיעתי (ואינני משפטן, כך ש"ידיעתי" זה לא ביג דיל), אין חוק מפורש שאומר שבעל עסק פרטי לא יכול לבץסרב לתת שירות. יש חוקים שמדברים על שויוון במתן שירות, ואותם ניתן לקמט לכיוון זה או אחר.
בכל מקרה. הסוגיה החוקית כאן היא מעניינת ולא איזוטרית כלל. (לא שהייתי הולך ללמוד אצל מורה שרומז לי שהוא לא מעוניין ללמד אותי מחד, או שהייתי מעוניין שאיזה תלמיד יפיל וישבור לי את הקטנועים מאידך).

xlib
04-04-2021, 20:56
בדיוק הפוך, בעל עסק מחוייב לתת שירות לכולם (ברור שלא למישהו שנכנס ערום לחנות, הכוונה למקרה נורמלי).

אתה טועה ומטעה. https://mobile.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=1180152

matanbar26
04-04-2021, 21:00
האם יש לך סימוכין?
כי למיטב ידיעתי (ואינני משפטן, כך ש"ידיעתי" זה לא ביג דיל), אין חוק מפורש שאומר שבעל עסק פרטי לא יכול לבץסרב לתת שירות. יש חוקים שמדברים על שויוון במתן שירות, ואותם ניתן לקמט לכיוון זה או אחר.
בכל מקרה. הסוגיה החוקית כאן היא מעניינת ולא איזוטרית כלל. (לא שהייתי הולך ללמוד אצל מורה שרומז לי שהוא לא מעוניין ללמד אותי מחד, או שהייתי מעוניין שאיזה תלמיד יפיל וישבור לי את הקטנועים מאידך).

איסור הפליה.
הרי הוא מפלה אותו משאר האוכלוסייה.
הרי אם הוא היה אומר "ערבים לא יודעים ללמוד, אני לא מלמד אותך" אז לא הייתם מתלבטים בהאם זה חוקי.
לבעל עסק אסור לסרב לתת שירות (שוב, לא בכל מקרה,הכוונה במצב נורמטיבי) מסיבות שהוא ממציא.
אני אחזור שוב לטענה המקורית:
המחוקק לא קבע שיש צורך ביכולת לרכב על אופניים בשביל ללמוד נהיגה על דו גלגלי.
מורה לא יכול להחליט על דעת עצמו שזה כן תנאי ועוד לסרב לתלמיד.
לא משנה כמה ניסיון יש לו.
אם יש לתלמיד טופס ירוק חתום ע"י משרד התחבורה אז הוא רשאי ללמוד נהיגה.
לא מבין למה זה כזה מסובך.

פיינשמקר
04-04-2021, 21:08
לשון חוק איסור אפלייה במתן שירותים ומוצרים (וכניסה למקומות) מובא למטה.

האמל״ק: סירבו לתת לך שירות כי בעל העסק חושב שאתה לא אמין, או קקי של בן אדם, או לא מתאים לשירות או סתם לא באת לו טוב בעין, וכו׳ וכו׳ חוקי למהדרין.
סירבו לתת לך שירות כי אתה גיי, ערבי, שחור, נמוך, שמן וכו׳, לא חוקי.

״אסור להפלות אדם מטעמי גזע, דת, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות, מקום מגורים או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה בקבלת מוצרים ושירותים או בכניסה למקומות המספקים שירות ציבורי
האיסור חל על כל עסק המספק שירות ציבורי, אפילו אם הוא בבעלות פרטית
אפליה במקרים אלה מהווה עבירה פלילית, והעונש בגינה הוא קנס, ובמקרים מסויימים סגירת העסק
אדם שהופלה בניגוד לחוק רשאי להגיש תביעת פיצויים נגד מי שהפלה ״

xlib
04-04-2021, 21:27
מורה לא יכול להחליט על דעת עצמו שזה כן תנאי ועוד לסרב לתלמיד.
אתה מתעלם גם מלשון החוק וגם מהגיון.

לא מבין למה זה כזה מסובך.
זה באמת פשוט - עסק שלי ואני משרת את מי שאני רוצה. חוץ ממקרים מפורטים בחוק באופן מפורש.

NAOR2207
05-04-2021, 08:12
אני רק אניח את זה כאן:

"מנדלבליט: אין דבר כזה שבעל עסק לא יכניס אדם שלא התחסן.
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אמר הערב (שלישי) כי קיים "קושי גדול" בלאשר לבעלי עסקים לא להכניס לבת..."

https://www.mokednews.co.il/archives/579063

rk12
05-04-2021, 11:56
הדיבורים על עבירה על החוק ואפליה לא רלוונטיים. אופניים לא שווה דרוזי/לסבית וכיו"ב. הסירוב של המורה אינו שירורתי וההבדל פה רלוונטי ונובע מעצם הפעילות. הטמבל ההיפוטתי שיעז לתבוע יזרק מכל המדרגות, ויקבל גם הוצאות משפט...

(בבחינת למעלה מן הצורך - הסירוב פה לא קטגורי אלא זמני. ילמד לא ליפול מאופניים ויעלה על כלי ממונע. זה יותר דומה לקבלה לפקולטה X באונ', יש תנאי סף והם לא שרירותיים במקרה הזה.)

אם כבר נכנסים לתביעות דווקא הדוגמה ההפוכה יותר מעניינת - המורה שאל אם התלמיד יודע לרכוב על אופניים; נענה בשלילה; נתן לתלמיד אופנוע; התלמיד התרסק וקיבל פציעה חמורה - לדעתי בהחלט אפשר לדבר על רשלנות של המורה (גם אם יש כאן התסכנות מרצון).

matanbar26
06-04-2021, 09:17
זה באמת פשוט - עסק שלי ואני משרת את מי שאני רוצה. חוץ ממקרים מפורטים בחוק באופן מפורש.

https://www.gov.il/he/departments/guides/driving_licence_categories

אשמח שתפנה אותי לסעיף שאומר "אדם אשר מעוניין להוציא רישיון על דו גלגלי חייב לדעת לרכב על אופניים"

(בבחינת למעלה מן הצורך - הסירוב פה לא קטגורי אלא זמני. ילמד לא ליפול מאופניים ויעלה על כלי ממונע. זה יותר דומה לקבלה לפקולטה X באונ', יש תנאי סף והם לא שרירותיים במקרה הזה.)

לא הוגדר בשום מקום תנאי סף כזה חוץ מאשר מורה ספציפי.
בהנחה ואף גורם מוסמך לא הגדיר תנאים כאלה, המורה החליט על דעת עצמו תנאי סף חדש.
אם ניקח את הדוגמה שלך זה כמו שמרצה באוניברסיטה יחליט פתאום שלשיעורים שלו נכנסים רק אם יש לך ציון 90 בבגרות באנגלית, לתלמידים שכבר התקבלו למכללה ועמדו בתנאי הסף הנדרשים.
האם זה אומר שאין שיעורים בלי תנאי סף אחרים? כמובן שיש (כמו שיש דרגות לרישיון) אבל גם תנאי סף אלו הוגדרו ע"י גורמים מוסמכים ולא ע"י מורה אחד.

xlib
06-04-2021, 09:57
אשמח שתפנה אותי לסעיף שאומר "אדם אשר מעוניין להוציא רישיון על דו גלגלי חייב לדעת לרכב על אופניים"

אתה מתעקש, למרות לנתנו לך כבר הפניה לחוק רלוונטי. זה לא קשור לנהיגה - זה קשור לעיקרון הרבה יותר בסיסי: אדם יכול לסרב לתת לך שרות מכל סיבה שהיא, למעט מספר סיבות מפורטות בחוק למניעת הפליה. לדוגמא, וראיתי את זה קורה, מורה רכיבה אמר "את נמוכה מדי - אין לי אופנוע כזה כדי ללמד באופן בטיחותי. מצטער." אז נכון, אין מגבלת גובה בחוק, ועדיין זה בסדר. מורה אחראי לבטיחות במגרש ומחוייב להפעיל שיקול דעת בנושא. אם מורה חושב שזה לא בטיחותי לעלות על קטנוע בלי לדעת לרכב על אופניים - חוק לצידו. ככה יותר ברור?

בהנחה ואף גורם מוסמך לא הגדיר תנאים כאלה, המורה החליט על דעת עצמו תנאי סף חדש.
אולי אני אחדש לך - אבל "מורה נהיגה" זה גורם מוסמך. הוא מוסמך ע"י מדינה (עבר בחינות הסמכה וכו) להיות אחראי על מגוון נושאים בהוראת נהיגה. בטיחות - אחד מהם.

אם ניקח את הדוגמה שלך זה כמו שמרצה באוניברסיטה יחליט פתאום שלשיעורים שלו נכנסים רק אם יש לך ציון 90 בבגרות באנגלית
זה קורה כל הזמן! "ציון מעל 90 בקורס X לפני שנתיים הוא תנאי קדם לקורס Y" - אתה היית באוניברסיטה בכלל!?

matanbar26
06-04-2021, 11:42
ולי אני אחדש לך - אבל "מורה נהיגה" זה גורם מוסמך. הוא מוסמך ע"י מדינה (עבר בחינות הסמכה וכו) להיות אחראי על מגוון נושאים בהוראת נהיגה. בטיחות - אחד מהם.

גורם מוסמך ללמד נהיגה, לא לקבוע תנאים אחרים שלא הוגדרו בשום מקום אחר.
ואם אנחנו בענייני בטיחות- יש לך איזשהו מחקר/ניסוי שמאשש את הטענה של המורה?
או שאנחנו מסתמכים על הניסיון שלו בלבד?
אם אני יודע לרכב על רולרבליידס/קורקינט זה מספיק?
ומה עם סקייטבורד?
חד אופן?

זה קורה כל הזמן! "ציון מעל 90 בקורס X לפני שנתיים הוא תנאי קדם לקורס Y" - אתה היית באוניברסיטה בכלל!?

זה תנאי שהוגדר ע"י האוניברסיטה (קרי גורם מוסמך) ולא ע"י מרצה באופן שירורתי בכניסה לשיעור.
תחשוב שקיבלת ציון 90 בקורס X לפני שנתיים ובתחילת השיעור של קורס Y המרצה מבקש ממך גם ציון 90 בקורס Z שבכלל לא לקחת ואז אומר לך לצאת מהשיעור כי זה חובה לקבל 90 בקורס Z.
יותר מובן עכשיו? כי זה בדיוק מה שהמורה עשה.
האם זה סביר?

לסיכום (ואני פורש מהדיון) שנינו לא עורכי דין (ואתה בכלל אוהב לא להסכים עם כל דבר) אז כרגע זה דיון ברמת הבלבול שכל..
מקווה בשביל הפות"ש שהוא מצא מורה, או שתמיד הוא יכול להגיד שהוא כן יודע לרכב על אופניים (זה במילא לא תנאי קבלה אז הוא בטח לא עובר על החוק).

xlib
06-04-2021, 11:46
לסיכום (ואני פורש מהדיון) שנינו לא עורכי דין (ואתה בכלל אוהב לא להסכים עם כל דבר) אז כרגע זה דיון ברמת הבלבול שכל..

פה אני מסכים, אבל בדיוק בשביל זה פורום קיים.

ayalzo
06-04-2021, 20:40
פה אני מסכים, אבל בדיוק בשביל זה פורום קיים.

לא!
בשביל זה קיים האוף טופיק.

NAOR2207
07-04-2021, 09:25
סיכום ביניים
גש לבעל עסק עם שתי מסיכות ודרכון ירוק ,
עם הפפירוס אשר הצגת לו זה עתה הוא מחוייב למכור לך טריפלבורגר גם אם אתה מגובס בכל הגוף ואוכל מקשית
*** !!! ***

NAOR2207
07-04-2021, 18:06
היי פותש Zorg (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/14138-Zorg) לא יפה ככה זרקת קקי ונעלמת