מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : הר מרון והקשר לאופנוענים

Dresdner
01-05-2021, 01:47
היום הפייסבוק שלי רעש וגעש, כמה אנשים ידועים וידועים פחות בסצנת האופנועים הישראלית העלו פוסטים שמאשימים את החרדים באסון, בו נשים בצד שלא כולם נקברו עדיין וכמה גיבורי מקלדת כבר החליטו מה קרה שם אבל דווקא מאופנוענים שהם כמו החרדים קבוצה שנואה בציבור ציפיתי שתיהיה אמפטיה בסיסית, הרי גם נהגי המכוניות שעוברים ליד גופה עטופה על הכביש של אופנוען אומרים שזה כנראה באשמתו ומי יודע אולי הם צודקים אבל זה לא הזמן לזה.
תיהיו בני אדם לא מפלצות, האסון הזה לא שונה מאסון ורסאי, המכביה או פסטיבל ערד חוץ מהתוצאה החמורה יותר.

600 ירושלמי
01-05-2021, 09:05
מה הקשר לאופנוענים עכשיו??
יש קהילה בארץ (פה, בישראל. לא בארץ הנאורה שממנה אתה כותב) שבמשך שנה שלמה שמה זין אחד ענק על כל השאר. קהילה שאמרה חד וחלק: אתם על הזין שלנו, אתם והחוקים שלכם. אנחנו עושים מה שבא לנו, כנגד החוק, בחסות החבר הדמיוני שלנו והמנהיגים שלנו, ולא אכפת לנו כמה אנחנו פוגעים בשאר הציבור. אלוהים איתנו.

אז אותה קהילה עשתה שמיניות באוויר כדי לבטל כל הגבלה של התקהלויות אם זה בהר ואם בתחבורה וכו' כי החוק על הזין שלהם, והחבר הדמיוני, יחד עם המנהיגים שלהם-שומרים עליהם. הרי יש להם פריווילגיות.

לא יודע, אני לא אדם מאמין, אבל שמעתי שהמאמינים אומרים שהכל מאלוהים.

Dresdner
01-05-2021, 11:54
מה הקשר לאופנוענים עכשיו??
יש קהילה בארץ (פה, בישראל. לא בארץ הנאורה שממנה אתה כותב) שבמשך שנה שלמה שמה זין אחד ענק על כל השאר. קהילה שאמרה חד וחלק: אתם על הזין שלנו, אתם והחוקים שלכם. אנחנו עושים מה שבא לנו, כנגד החוק, בחסות החבר הדמיוני שלנו והמנהיגים שלנו, ולא אכפת לנו כמה אנחנו פוגעים בשאר הציבור. אלוהים איתנו.

אז אותה קהילה עשתה שמיניות באוויר כדי לבטל כל הגבלה של התקהלויות אם זה בהר ואם בתחבורה וכו' כי החוק על הזין שלהם, והחבר הדמיוני, יחד עם המנהיגים שלהם-שומרים עליהם. הרי יש להם פריווילגיות.

לא יודע, אני לא אדם מאמין, אבל שמעתי שהמאמינים אומרים שהכל מאלוהים.

הקשר הוא שגם האופנוענים הם קהילה שנואה ששמה זין על חוקי התנועה אם אתה בקטע של הכללות אז לפחות ציפיתי להבנה מקהילת האופנוענים.
ההגבלות שהוסרו הם לגבי קורונה שום הגבלה של מכבי אש שקיימת לכל מתחם בוטלה.

אתה פשוט שונא קבוצה של אנשים וגם אם היה שם פיגוע הייתה מוצא סיבה למה זה מגיע להם או למה הם אשמים.

תגובה של בן אדם נורמלי לפחות בזמן שהאסון עדיין לא נגמר זה איך אני יכול לעזור, שהייתה רעידת אדמה באיראן ישראל הציאה לעזור כי זה מה שצריך לעשות במקום להאשים אותם שהם בונים בתים מבוץ ועץ

600 ירושלמי
01-05-2021, 12:13
לעזור? למי?
לקבוצה הזאת שאיימה על חיי הבת שלי כקבוצה?
רק בגלל שהם חבורת דוסים??

תשמע קטע, לפני איזה 20 שנה, שישי בערב, אני נוסע ברכב במרכז ירושלים. מתקרב אליי נחיל של הזבלים האלה, צועק שאבס ומתחילים לטלטל לי את האוטו, נסיון ללינץ'. מבט חודר לחבר שיושב לידי וידענו מה עושים. שם ראשון ונותן גז, התפזרו כמו חבורת הפחדנים שהם. היה, עבר, נשכח.

תשמע עוד קטע, לפני 5 שנים, שישי בערב, אני נוסע ברכב במרכז ירושלים (100 מטר ממגרש הרוסים). הבת שלי, בת שנה, נמצאת באוטו. מתקרב אליי נחיל של החארות האלה, צועקים שאבס, מטלטלים את האוטו ונותנים אגרופים לחלונות. סחבק כבר מיומן- שם ראשון ונותן גז, נראה לי עליתי על אחד מהם, לא יודע ולא אכפת לי.

אתה יודע למה הם עשו את זה? למה הם סיכנו את החיים של הבת שלי? כי הם דוסים ואני לא. זהו, אין עוד סיבה.
אז לא יודע איך זה עובד באירופה הנאורה שלך, פה כשמנסים לפגוע במשפחה שלי- אני לכל הפחות מייחל לפגיעה חזרה.

עכשיו תמשיך להרצות לי. אני ממתין.

ayalzo
01-05-2021, 12:28
סהכ שרשור מאוד פורה. בואו נראה כמה המנהלים זריזים בשבת.

Dresdner
01-05-2021, 12:31
לפחות אנחנו יודעים מאיפה השינאה שלך מגיעה, אני לעומת זאת במשך חיי הכרתי ״דוסים״ שחוץ מזה שאני לא מבין איך מישהוא מאמין ביצור דמיוני הם היו אנשים טובים מאד שלא יפגעו באיש.
אני בכלל בעד ה״כנסו בהם עד הסוף״ בכל הקשור לפלסטינאיים אבל עדיין לא חושב שבכל בית בעזה יושבים מחבלים להפך אני מאמין שהרוב זה אנשים שרק רוצים לעבוד ולפרנס את המשפחה שלהם.

תאר לך שנהג יתחיל לחסוס אותך עם הרכב ולסכן אותך רק בגלל שאתמול אדיוט על שני גלגלים קטף לו את המראה.

היה אסון אנשים מתו חלקם היו ילדים ונערים, ביקורת בכיף אבל חכה קצת וגם אז תיהיה ענייני, לקשור את מה שנאמר בקשר להגבלות הקורונה לאירוע הזה זה פייק ניוז.

600 ירושלמי
01-05-2021, 12:46
אתה בא, פותח שרשור בנושא רגיש, שאתה יודע בדיוק לאן זה יגרר, ובוא נודה בזה- זו הרי מטרתך כי אם זה לא היה ירושלמי האדיוט אז אדיוט אחר היה עונה לך ככה ושנינו יודעים את זה.
ואז אתה כותב "חכה ותהיה ענייני". אז למה? בשביל מה לפתוח את זה? אתה מטייל מספיק ברחבי האינטרנט בשביל לדעת מראש מה יהיו תוצאות השרשור.
אני שמח בשבילך שהכרת כמה דוסים נחמדים בחייך. וגם ערבים.
כי אני, שחי 40 שנה בירושלים, מעולם לא פגשתי ערבים ודוסים. אני סתם ניזון מהאינטרנט. Wink wink.
שרשור שנולד בכדי למות. ויפה שעה קודם.

קידוזו
01-05-2021, 13:15
התקשורת
התקשורת הצליחה ליצור במשך שנים של הסתה שנאה פתולוגית כלפי חרדים. שנאה גזענית נטו. זה מכוער ולא במקום. אני שונא את התקשורת וחושב שכל אחד מהעורכים בחברות החדשות צריך לעמוד לדין. מי שלא מבים על מה המהומה מוזמן לחפש דוגמאות להסתה- שיחפש כותרת שלילית עם המילה ערבים ואחר כך כותרת שלילית עם חרדים. תאונות, מעילות, הטרדות מיניות ושאר ירקות. הגענו לשם אחרי עשרות שנים של הסתה ושטיפת מוח נגד החרדים. האסון הנורא הציף את השנאה.

רשע מה הוא אומר
מתייחס לחלק, לא לכל החרדים והקהילות שאני לא מכיר במשפט מההגדה- ולפי שהוציא עצמו מהכלל, כפר בעיקר. בישראל החרדים יצרו לעצמם מבחירה גדרות וחסמים כדי להתנתק מרוב הציבור היהודי. זה אומר כלכלה נפרדת, בורות, בערות, בוז לחוק ושאר ירקות. זה צו תרבותי דתי שזמנו עבר מהעולם. בזמן הקורונה אמרתי לאישתי- הם ישלמו על הזלזול בענק כי הציבור החילוני לא יסלח. המודל החרדי בתצורה הישראלית שקבע בן גוריון לא יכול להאריך ימים. בראיה רוחנית אני די בטוח שרעש, צפיפות, בורות ולכלוך שאמנם מאפיינים קהילות עניות בכל העולם יכולים לקרב ציבורים לאלוהי ישראל. החברה החרדית צריכה לעשות חשבון נפש.

העתיד כבר כאן
יש לנו מצד אחד חבורה כוחנית תלביבית שבטוחה ששינוי מין הוא הדבר הכי מוצלח שאדם יכול לעשות. חבורה די מנותקת שחיה בבועה ריקנית וקובעת את השיח והסנטימנט לרוב הציבור החילוני - מסורתי בישראל. מצד שני יש את החרדים והערבים שלא סופרים אף אחד. השסע הזה עומד רק להחמיר ולהקצין בשנים הבאות. אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.

600 ירושלמי
01-05-2021, 13:23
אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.

מה זה לרתום את החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת?
שואל ברצינות. לא הבנתי.

600 ירושלמי
01-05-2021, 13:30
ומעניין לעניין באותו עניין- בשנה שגרתי בקנדה פגשתי את החרדים הכי נאורים ומקסימים שפגשתי בכל שנות חיי בעיר הכי יהודית בישראל.
פשוט בישראל יש להם פריווילגיה לשים זין על כולם ולחייך בו זמנית. זה יוצר מהם חיות אדם.

כשאין להם את הפריווילגיות שמסדרים להם אריה דרעי וחבריו הם אכן יכולים להיות אנשים נעימים שממש לא אכפת לי באיזה חד קרן הם מאמינים. והאמת? גם להם לא היה אכפת שאני קונה בייקון בסופר בשבת.

קידוזו
01-05-2021, 14:35
מה זה לרתום את החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת?
שואל ברצינות. לא הבנתי.
נראה שענית לשאלה בעצמך. יהדות בריאה מעודדת אנשים להתפרנס מעבודה, להשכיל את עצמם במגוון תחומים, לקדש את החיים ומצוות בין אדם לחברו (ואהבת לרעך כמוך) במקום לעודד לילדים לזרוק אבנים על מחוללי שבת ועוד. כל עוד החרדה היא המוטו בעולם החרדי הישראלי שום דבר טוב לא יצמח מהעניין. ביטחון בדרך ועוצמת אמונה יכולים להתבטא בדרכים שאני ואתה כחילונים גמורים יכולים להעריך ואפילו לחבב.

xlib
01-05-2021, 15:26
הקשר הוא שגם האופנוענים הם קהילה
מה? ממתי "אופנוענים" זה "קהילה"? לקהילה חרדית יש מנהיגים רשמיים ולא רשמיים. תקציבים ונציגות במוסדות שלטון. להגיד "קהילת אופנוענים" זה כמו להגיד "קהילת נהגי טויוטה לבנה". ואני בטוח שיש יותר עם טויוטה.
הכעס מופנה כלפי *מנהיגים" של אותה קבוצה שגם גרמו לאסון וגם מתנערים מכל אחריות.

זה כנראה משהו אירופאי - להטיף מוסר מבלי לנסות להבין מקור הבעיה. לספר שאתה "בן אדם נורמלי", כאילו אנשים כאן פשוט לא נורמליים. אני מניח שצריך לחנך אותנו מחדש, אה?

גם מהשוואה לאירן באה ריח של דמגוגיה "נאורה". טרגדיית הר מרון זה לא אסון טבע. יש לה אשמים. זה אותם אנשים, שכמו שכבר כתבו כאן, בחרו להתעלם מכל החוקים ועכשיו יש להם חוצפה לצעוק "משטרה אשמה".

תעשה טובה - תכתוב על אופנועים.

Dresdner
01-05-2021, 16:11
מה? ממתי "אופנוענים" זה "קהילה"? לקהילה חרדית יש מנהיגים רשמיים ולא רשמיים. תקציבים ונציגות במוסדות שלטון. להגיד "קהילת אופנוענים" זה כמו להגיד "קהילת נהגי טויוטה לבנה". ואני בטוח שיש יותר עם טויוטה.
הכעס מופנה כלפי *מנהיגים" של אותה קבוצה שגם גרמו לאסון וגם מתנערים מכל אחריות.

זה כנראה משהו אירופאי - להטיף מוסר מבלי לנסות להבין מקור הבעיה. לספר שאתה "בן אדם נורמלי", כאילו אנשים כאן פשוט לא נורמליים. אני מניח שצריך לחנך אותנו מחדש, אה?

גם מהשוואה לאירן באה ריח של דמגוגיה "נאורה". טרגדיית הר מרון זה לא אסון טבע. יש לה אשמים. זה אותם אנשים, שכמו שכבר כתבו כאן, בחרו להתעלם מכל החוקים ועכשיו יש להם חוצפה לצעוק "משטרה אשמה".

תעשה טובה - תכתוב על אופנועים.

אני איתך בחלק הראשון של מה שכתבתה בקשר לכעס כלפי מנהיגים, יש לאסון הזה אבא אמא וכתובת אבל לא על זה אני מדבר, אני מדבר על השינאה התהומית למגזר שגם שנופל עליו אסון אז חלק מחליטים באותו הרגע שמגיע להם וזה באשמתם (עד האחרון שהיה שם).

ציפיתי שאופנוענים יודעים טוב יותר כי הם יודעים בדיוק מה זה להיות בצד שמקבל סטירות לחי מהתקשורת או להיות שנוא רק בגלל שיש להם שני גלגלים בין הרגליים.

Dresdner
01-05-2021, 16:22
שאלה קטנה, אולי אני קצת מנותק ממה שקורה בישראל, להראות אמפתיה וחמלה כלפי אנשים שנמחצו למוות בזמן חופש הפולחן במדינה חופשית זה נחשב שאני ימני או שמולני?

xlib
01-05-2021, 16:25
אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.
צר לי לאכזב אותך - זה לא עובד ככה. בעולם (אירופה) הבעיה הזאת כבר היית ופתרון מתחיל ברפורמה בדת. משמעות כאן, זה שמשוואה "יהדות = חרדים" אמורה להפסיק להתקיים. אחרי זה באה הפרדה של דת מהמדינה. זה אומר - לימודי ליבה לכולם. לא קשור לציונות או צבא.

לגבי סכנה. כל עוד מצב כלכלי הוא טוב כמו היום - לאף אחד לא אכפת.

xlib
01-05-2021, 17:02
זה נחשב שאני ימני או שמולני?

זה נחשב שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אבל אם אתה מתעקש: להטיף מוסר בשם ״אנושיות״ תוך התעלמות ממקור הבעיה זה בהחלט תכונה שמאלנית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

uriar
01-05-2021, 18:44
קבעתי תור לרופא למחר על הבוקר. אני לא יודע מה יש לי אבל זה נראה כמחלה מסוכנת. הסימפטומים: אני מסכים לגמרי עם אקסליב ולגמרי לא מבין מה דרזדנר רוצה. אם לא היה את ירושש כקבוצת ביקורת הייתי ניגש למיון כבר הערב...

דרזדנר, לכתוב נגד ציטוטים שאין לנו מושג מה הם ומי אמר אותם ואיפה זה בעייתי. וזה פותח פתח לתגובות שרק מחזקות את אותם ציטוטים. אז בעצם נתת במה.

ירושש ואקסליב, ליבי על ההרוגים ובני משפחותיהם. הם לא חטאו ולא מגיע לאיש מהם כזה גורל. עם המסקנות והאשמים אפשר לחכות קצת. בדיוק כמו שלא ראוי להגיב על ידיעה על הרוג בתאונת אופנוע במידת האשם שלו בתאונה.

NAOR2207
01-05-2021, 20:32
היום הפייסבוק שלי רעש וגעש, כמה אנשים ידועים וידועים פחות בסצנת האופנועים הישראלית העלו פוסטים שמאשימים את החרדים באסון, בו נשים בצד שלא כולם נקברו עדיין וכמה גיבורי מקלדת כבר החליטו מה קרה שם אבל דווקא מאופנוענים שהם כמו החרדים קבוצה שנואה בציבור ציפיתי שתיהיה אמפטיה בסיסית, הרי גם נהגי המכוניות שעוברים ליד גופה עטופה על הכביש של אופנוען אומרים שזה כנראה באשמתו ומי יודע אולי הם צודקים אבל זה לא הזמן לזה.
תיהיו בני אדם לא מפלצות, האסון הזה לא שונה מאסון ורסאי, המכביה או פסטיבל ערד חוץ מהתוצאה החמורה יותר.

אני שמח שאין לי פייסבוק. ככה אני לא מתעצבן מאושיות חרטא וחארטיונרים פחות בסצנת האופנועים.
אבל אני לא מסכים עם ההשוואה בין עם ישראל ורוכבי אופנועים.
בכל מקרה נדמה שאנשים איבדו את זה עם השוואות החרדים לחמס (אבל זה ממש לא חדש)
אחד הסעיפים בתומר דבורה אומר - כשם שאתה מודד לאחרים כך מודדים לך למעלה.
סיפור כבשת הרש הוא דוגמה מעולה - נתן מספר לדוד סיפור ודוד חורץ גורל מבלי לדעת שהוא חורץ את גורלו שלו.

לגבי מה הולך פה בארץ. אני סומך עליך שאתה יודע מהיכן לדלות מידע.

וכעת לחלק האומנותי כי הרי אי אפשר שאתן פוסט מבלי להיות הזוי :

הילולת מירון 1911
(https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%9F_%D7%91%D7%94%D7%99% D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%AA_%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%A9% D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%9F_%D7%91%D7%A8_%D7%99%D7%95% D7%97%D7%90%D7%99_(1911))
התאספויות של חרדים היו פי מאה אם לא יותר במספרים. כל חתונה של בת/נכדה של אדמור ולהבדיל כל הלוויה.
איך פתאום ככה?
משהו היה שונה הפעם

אוטובוסים למירון ב-מ-ק-ר-ה ממוספרים 666

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/179431611_4782412558441439_6635989035934377248_n.j pg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=DOHgtAzNSAEAX9D3QWx&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=26394a55bf272b0f5e77e347f06b450e&oe=60B2374A

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/179903843_1146660119113434_4097129122221555441_n.j pg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=AS9m_kJ5jp0AX8F7WIx&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=c8b99def03b9d1d72ef7c77720cb3e6c&oe=60B13DCB

Dresdner
01-05-2021, 21:39
קבעתי תור לרופא למחר על הבוקר. אני לא יודע מה יש לי אבל זה נראה כמחלה מסוכנת. הסימפטומים: אני מסכים לגמרי עם אקסליב ולגמרי לא מבין מה דרזדנר רוצה. אם לא היה את ירושש כקבוצת ביקורת הייתי ניגש למיון כבר הערב...

דרזדנר, לכתוב נגד ציטוטים שאין לנו מושג מה הם ומי אמר אותם ואיפה זה בעייתי. וזה פותח פתח לתגובות שרק מחזקות את אותם ציטוטים. אז בעצם נתת במה.

ירושש ואקסליב, ליבי על ההרוגים ובני משפחותיהם. הם לא חטאו ולא מגיע לאיש מהם כזה גורל. עם המסקנות והאשמים אפשר לחכות קצת. בדיוק כמו שלא ראוי להגיב על ידיעה על הרוג בתאונת אופנוע במידת האשם שלו בתאונה.

טוב אולי לא הובנתי כי אתה בעצם כתבת מה שאני אומר.
בקשר לציטוטים לא מתאים לדעתי להכניס דברים מפייסבוק לכאן במה שיכול להראות כשיימינג אבל זה מסתכם ב״מגיע להם והם הביאו את זה על עצמם״ וכמו שכתבת זה לא במקום וגם אתה קישרת את זה לקהילת האופנוענים אז אולי כדאי שתבטל את התור?

assaf7419
01-05-2021, 22:49
אסור שיהיה מחלוקת בעם שלנו כל ישראל ערבים זה לזה חייבים להיות מאוחדים בזמנים כאלה .
אנחנו בדור קשה מאוד יש פילוג בעם ,יש שנאה , אין ממשלה , אין חיבור , המצב ממש קשה , השטן מקטרג עלינו אתם צריכים להבין הוא לא מבדיל בין דתי,חילוני,ימני שמאלני,עשיר ,עני ,מבוגרים, ילדים, ועכשיו לעניין שמה שקרה .
לפני 300 שנה הייתה מגיפה הרבנים הגדולים אסרו לעלות למירון להילולא ,האר"י הקדוש אמר אוי ואבוי רבי שמעון מקפיד שלא באים לקבר שלו ושנה אחרי זה נפל קיר ומתו 78 .
שימו לב שנה שעברה אותו דבר לא נתנו לעלות וקרה אסון .
חס וחלילה אני לא עושה חשבונות שמיים זה דברים שאנחנו לא יכולים להבין .
ללא ספק אסון כבד מאוד .

NAOR2207
02-05-2021, 07:05
אסור שיהיה מחלוקת בעם שלנו כל ישראל ערבים זה לזה חייבים להיות מאוחדים בזמנים כאלה .
אנחנו בדור קשה מאוד יש פילוג בעם ,יש שנאה , אין ממשלה , אין חיבור , המצב ממש קשה , השטן מקטרג עלינו אתם צריכים להבין הוא לא מבדיל בין דתי,חילוני,ימני שמאלני,עשיר ,עני ,מבוגרים, ילדים, ועכשיו לעניין שמה שקרה .
לפני 300 שנה הייתה מגיפה הרבנים הגדולים אסרו לעלות למירון להילולא ,האר"י הקדוש אמר אוי ואבוי רבי שמעון מקפיד שלא באים לקבר שלו ושנה אחרי זה נפל קיר ומתו 78 .
ללא ספק אסון כבד מאוד .

זה דור של בלבלות מפה עד לפלנד. "מלכות תהפוך למינות" וכ'ו.
אתה (אני בכ"א) כבר לא יכל לדעת אם מולך אחיך או ערב רב. גם אם הוא לובש שטריימל.
(לכן אני משתדל "שב, ואל תעשה" מבחינת קיטרוג על מי שנראה לי ס"א.)
כך ש"אחדות בעם" זה אחלה מטבע לשון רק שזה בלתי ניתן לביצוע מבחינת זיהוי, וכמו שאמרת - חשבונות שמים.

גם אני בסדיר טעיתי בשבת עם הרכב של אחי בדרך לחברון כשפרצופים מופתעים ורעמים של "שעבס" רודפים אחרי.
הייתי עם גליל מחסנית בהכנס (בדרך לבסיס בחברון) והפחד הכי גדול שלי היה רק שלא ישברו לי חלון כי אחי כבר לא יתן לי את האוטו ובטח שאין לי כסף לתקן.
זה לא שהם עושים לינצ'ים כמו בעזה, רמאללה וכ'ו.

אומרים חילונים פריצות ו"מדינת תל אביב" ... וואללה נכון פריצות אבל
בראש השנה. בצפון תל אביב. הוציאו ספר תורה לשדרה והתחילו לרקוד ולהתפלל.
המוני עוברים ושבים ללא שום סממן דתי עצרו והצטרפו
מלבד שתי בחורות בביקיני ומסיכה כפולה שעצרו נשמתן תוך כדי ריצה כדי לא להידבק מהחרדים האלו... מסכנות בסך הכל.

השושנים
02-05-2021, 07:52
ללא ספק אסון כבד מאוד .
בדיוק התמימות הזאת תפגע בך, אסור שתהיה מחלוקת?....בואנה תתעורר לפני שיהיה מאוחר מדי, יש מחלוקת רצינית מחלוקת קשה מחלוקת הורגת
אתה יכול לקרוא לאהבה חיבוק עצים והם קוראים לך חמורו של המשיח שעל גבו תבוא הגאולה.

הם אינם כפופים לחוקים אנושיים אלה לחוקי התורה שאם אתה מאמין בה סבבה ואם לא תתפוצץ, אין עליהם שום משילות ושום חוק, ואל תספר לי
על זרמים קיצוניים כי בצבא חיילים לא אוכלים בפסח מחשש לפגיעה בכשרות למרות שרק חלק מהם משרתים בו, חיילות שנשלחו להציל חיים חטפו מכות,
והדגלים שהם שורפים בכל הזדמנות הורדו בשם הפוליטיקה לחצי התורן היום אתה משלם על שני ילדים שלא שלך מסים על ילד ערבי וילד יהודי חרדי
הקצבאות ותשלם האתנן הפוליטי הוא עצום וזה הכסף שהיה צריך ללכת למגזרים אחרים שסובלים אבל אין להם מהלכים בממשלה.
השתלטות חרדית מכוונת על שכונות וערים שלמות שמשנות דמוגרפיה ומצב כלכלי, בשם הדת ירושלים הפכה לעיר הענייה במדינה. להמשיך?

600 ירושלמי
02-05-2021, 09:09
שושני- תודה שבאת.

ואתה:

כל ישראל ערבים זה לזה חייבים להיות מאוחדים
נראה לי התבלבלת. מי ערבים זה לזה?
אתה בכלל מבין את משמעות המשפט?
החילונים ערבים לחרדים. תרתי משמע. שומרים עליהם, מגנים עליהם בכוחות הבטחון, משלמים להם כספים, דואגים שיהיו בתי חולים ושירותים אחרים (שכשהם צריכים הם יודעים יופי להשתמש בהם)- ערבים להם. לפי הגדרה.
למי החרדים ערבים בדיוק? ככלל, כהכללה, כקבוצה. אני יודע שלא כולם אותו דבר, אני לא מטומטם ולא עיוור ולכן שואל בהכללה- חרדים כקבוצה וחילונים כקבוצה. למי הם ערבים חוץ מלעצמם?

lokimonster
02-05-2021, 09:14
זה נושא טעון שלא ימצא לו פתרון.

כאדם שחי בשכונה מתחרדת אני יכול לומר שבהחלט נהיה לא נעים לחיות בה ואני מאמין שנעזוב בהמשך.

ההבדלים באורחות החיים הם תהומיים והכפייה היא הדדית ( תלוי באיזה צד אתה של המפה) ואכן מהווים מקור לקיטוב שממנו גם מתפתחת לא אחת השנאה.

אוכלסיה קיצונית יש בכל מקם והיא פוגעת באותם אלו שיודעים ומסוגלים להכיל את השוני.

נכון יש חרדים שלא מאמינים בזכות קיומה של מדינת ישראל - כפי שהשושנים ציין הם מונעים על ידי אמונה.

לשנא לפחות אני לא שונא ויש לי חברים חרדים.

אם הדת מהווה איום על אורחות חיי בהחלט.

ורק לשם המחשה.

חבר הציע לי לעבור לישוב מעורב שכולם מתחשבים אחד בשני.

שאלתי אותו אם אני רוצה לעשות על האש בשבת האם זה אפשרי - התשובה הייתה לא כי מתחשבים.
וכשאני יוצא לרכיבה בשבת - הוא ענה בוודאי שאפשר תחנה את האופנוע ליד השער של הישוב.
מוזיקה - בשקט.

טלוויזיה בגינה לא אבל בבית אין בעייה.

בקיצור לגביי אני לא שונא חרדים ואני מצר על חיים שנגדעו.
אני בהחלט חושב שהמדינה מתחרדת והופכת לאט לאט לסוג של מדינה שהאג'נדה שלה דתית ולא פלורליסטית.

ואכן בדת אין פלורליזים זה לא בלקסיקון.

אני בהחלט אדם חרד!!!

xlib
02-05-2021, 11:03
חבר הציע לי לעבור לישוב מעורב שכולם מתחשבים אחד בשני.

החבר שלך (בהנחה שהוא חילוני) - הוא הבעיה, לא חרדים. משום מה אנשים חושבים, שאם הם יתחשבו ברוצונם של הכת - הכת תתחשב בהם. אנשים אלה טועים. הם נותנים לזה לגיטימציה וכך מנציחים את הבעיה.
התשובה לדרישות "התחשבות" צריכה להיות חד משמעית - לא. טלוויזיה - רק בגינה. על האש - רק בשבת. אפס התחשבות, אפס לגיטימציה. את החוצפה צריך למגר. אי אפשר לעמוד בצד, לא לעשות כלום ואז להתלונן "מדינה מתחרדת".

assaf7419
02-05-2021, 11:03
אני קורא את הפוסטים וממש עצוב לי המצב ממש קשה כולכם התייאשתם.
ומאוד חבל על כולנו .
אני גר בתל אביב 38 שנה מהיום שנולדתי.
12 שנה באיזור דיזנגוף והשאר בדרום העיר , עד גיל 25 הייתי יהודי לא שומר תורה ומצוות .
מהיום שחזרתי בתשובה והתחלתי ללמוד מספר התניא כל החיים שלי השתנו .
למדתי איך לכבד כל אחד ולא משנה מי הוא מה הוא ואיך הוא נראה .
ואחד הדברים החשובים איך לשפוט כל אחד לכף זכות .
לא משנה מה אתה רואה תשפוט לכף זכות .
אנחנו לא יודעים מה קורה בבתים של אנשים אחרים אנחנו לא יודעים כלום .
ויש ניסיונות קשים מאוד במיוחד לכם הירושלמים שאתם חיים במקום הכי מתוסבך בארץ הקודש .
חרדים מקללים שוטרים שיש להם הורים וילדים .
הפגנות בלי סוף בבלפור .
ערבים מכים חרדים .
חרדים מחזירים לערבים.
ניסיונות לפיגועים .
חרדים זורקים אבנים על מי שנוסע בשבת .
ללא ספק קשה לגדל ילדים בצורה כזאת .
ירושלמי ושושנים אני מבין את המשמעות של ערבים זה לזה אבל כמו שאמרתי הניסיון שלכם קשה משלי פי אלף .
כתוב שקל יותר לגמור את כל השס מאשר לתקן מידה אחת באדם .

א הזקן
02-05-2021, 11:05
אולי הגיע הזמן להסתכל על העניין מזווית קצת אחרת....

שם המשחק הוא שליטה. לגרום לציבור שלם לעשות מה שאתה אומר ולשלם לך הרבה כסף.
האמצעים – איומים מסוגים שונים בעולם הזה (חרמות, לחץ חברתי) ובעולם הבא (גהינום), הנצחת בורות וסגירת העולם החיצוני לקהילה כלפי פנים. האמצעי החיצוני להשגת השליטה הוא כוח פוליטי.

העובדות (מהשנה וחצי האחרונות) מראות שהחיים של אינדיבידואלים בקהילה אינם נחשבים. כך היה בזמן מגפת הקורונה (עדיף שחברי הקהילה יתרכזו בחיי היום יום, כי בטלה עלולה להביא למחשבות, להסתכלות על הסביבה, להכרת העובדות שבעקבותיה תבוא ההכרה במציאות ועזיבת הקהילה או, לחילופין, חיפוש מנהיגות שתעבוד עבור הקהילה) וכך גם בהתעקשות לקיים הילולה המונית במקום שידוע שאינו בטיחותי בעליל. עדיף "להפסיד" מספר פרטים (ואפשר לקרוא לזה בשמות יפים כמו קידוש השם, ליפול באוהלה של תורה וכיו"ב) מאשר לערער את שליטת המנהיגים.

יש לראות את הציבור החרדי המציית בצורה עיוורת למנהיגיו כצאן חסר אחריות. אין טעם לשנוא אותם – כפי שאין טעם לשנוא את הכבשים שהרסו את גדר הגינה שלך – יש לבוא חשבון עם הרועה. זה נכון גם לאילו שתוקפים מכוניות בשבת ולמתנכלים למצעד הגאווה.

הצד השני הוא המפלגות החרדיות שהשם השקרי שלהן הוא נציגי הציבור החרדי. מפלגות אילו אינן נציגי הציבור החרדי – הן נציגי השולטים בציבור החרדי, אילו שעוזרים לשליטי הציבור לשמור על הכוח שלהם, לעיתים קרובות נגד האינטרס של הציבור החרדי. בגלל התנהגות העדר בציבור החרדי יש למפלגות אלו כוח רב המנוצל לטובת שליטי הציבור. כך, הם יכולים להפר חוק ללא עונש, הם יכולים לקבל הסכמה לאירוע מסוכן ואפילו הסעות (שאינן זמינות לציבור החילוני) המגדילות את מספר המשתתפים ואת הסיכון וכו'. זה יכול לקרות רק כי בצד השני יש מי שמוכן לעשות הכול על מנת....כן, לשמור על השלטון (במדינה). כי הרי ברור שחיים של רבים היו ניצלים אם הייתה הקפדה על קיום החוקים בזמן הקורונה ואם היו מגבילים את האירוע במירון, אלא שאז הייתה סכנה שהמפלגות החרדיות ינקמו בכך שלא יתמכו בשלטון הנוכחי.

את החשבון של מי אשם באסון, על מי האחריות ולמה אתם יכולים לעשות לבד.

KKatkov
02-05-2021, 11:33
התקשורת
התקשורת הצליחה ליצור במשך שנים של הסתה שנאה פתולוגית כלפי חרדים. שנאה גזענית נטו. זה מכוער ולא במקום. אני שונא את התקשורת וחושב שכל אחד מהעורכים בחברות החדשות צריך לעמוד לדין. מי שלא מבים על מה המהומה מוזמן לחפש דוגמאות להסתה- שיחפש כותרת שלילית עם המילה ערבים ואחר כך כותרת שלילית עם חרדים. תאונות, מעילות, הטרדות מיניות ושאר ירקות. הגענו לשם אחרי עשרות שנים של הסתה ושטיפת מוח נגד החרדים. האסון הנורא הציף את השנאה.

רשע מה הוא אומר
מתייחס לחלק, לא לכל החרדים והקהילות שאני לא מכיר במשפט מההגדה- ולפי שהוציא עצמו מהכלל, כפר בעיקר. בישראל החרדים יצרו לעצמם מבחירה גדרות וחסמים כדי להתנתק מרוב הציבור היהודי. זה אומר כלכלה נפרדת, בורות, בערות, בוז לחוק ושאר ירקות. זה צו תרבותי דתי שזמנו עבר מהעולם. בזמן הקורונה אמרתי לאישתי- הם ישלמו על הזלזול בענק כי הציבור החילוני לא יסלח. המודל החרדי בתצורה הישראלית שקבע בן גוריון לא יכול להאריך ימים. בראיה רוחנית אני די בטוח שרעש, צפיפות, בורות ולכלוך שאמנם מאפיינים קהילות עניות בכל העולם יכולים לקרב ציבורים לאלוהי ישראל. החברה החרדית צריכה לעשות חשבון נפש.

העתיד כבר כאן
יש לנו מצד אחד חבורה כוחנית תלביבית שבטוחה ששינוי מין הוא הדבר הכי מוצלח שאדם יכול לעשות. חבורה די מנותקת שחיה בבועה ריקנית וקובעת את השיח והסנטימנט לרוב הציבור החילוני - מסורתי בישראל. מצד שני יש את החרדים והערבים שלא סופרים אף אחד. השסע הזה עומד רק להחמיר ולהקצין בשנים הבאות. אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.

תודה שכתבת את זה.
אני מגדיר את עצמי כחילוני שמרן, ואני מסכים עם כל מילה - הן בגישה לחרדים (נטולת שנאה, אבל עם הבנה שהציבור הזה צריך לעשות שינוי, בראש ובראשונה לטובתו) - והן בכך שהתקשורת שמנהולת ע"י חבורה של תל-אביבים מנותקים מדברת בשמי (כאדם חילוני) - ומנסה לדחוף כאן מודל מוסר אירופי (שאימוצו במזה"ת הוא בגדר התאבדות בעיניי).
מצחיק שמבחינת אותה תקשורת, אם להתייחס לפאן אחר בחיי - אני "מתנחל" שגר ב"התנחלות" - ואז אני יכול להפוך לנציג של עוד קבוצה שנואה. משעשע :)

Oznik
02-05-2021, 15:24
נראה לי שדרזנר ענה לעצמו על השאלה, ובמקום לקבל שתי תשובות, הוא קיבל עשר.
אחלה המחשה למי אנחנו כעם ללא קשר לאיזו דיעה כל מגיב פה משתייך.

נראה לי שדווקא גרמניה היא אופציה לא רעה במיוחד בימים קשים אלו פה בארץ. דרזנר, כיף לך.

lokimonster
02-05-2021, 17:38
אגב ניסוי מעניין.

אם תצא הוראה שאסור לקיים את האירוע במירון בגלל ליקויים בטיחותיים.

האם הוא יתבטל????

אני בטוח שטרום האסון לא.

אחרי האסון תחושתי שגם לא.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

mudale222
02-05-2021, 18:20
להתבטל ברור שלא יתבטל. אין סיבה.
השאלה אם באמת יגבילו את כמות האנשים (באמת לא רק על הנייר).

בןהלאמשחיז
02-05-2021, 19:07
זה בכלל לא משנה אם נהרגו שם חרדים או לא. מי שנהרג שם הלך על פארש. היו לנו את האסון בערד ואת הפלקל בי-ם, האם זה באמת משנה מהי אמונתו של הילד שמת? או האבא שנמחץ?
המנהיגים שלהם צריכים לשלם ולצערי הם לא ישלמו. אבל מי שמת - חארם עליו, הוא לא הביא את זה על עצמו, והוא לא חשב שהוא הולך למקום שיש סיכוי שהוא לא יחזור ממנו.

Dresdner
02-05-2021, 19:17
אני הכי חילוני שיש (חזירים תמנוונים ומה לא) אני גם נשוי לישראלית שלא מוגדת יהודיה והרגשתי על בשרי מה זה אומר חוקי דת במדינה דמוקרטית אז ביקורת יש לי והרבה אבל כל זה עדיין לא קשור למה שכתבתי, אין קשר בין הבעיות שיש עם החרדים והאסון הזה.

xlib
02-05-2021, 19:23
אף אחד לא אמר שאתה דתי.אנשים הגיבו להתפאלות שלך על היחס של הציבור כלפי קורבנות האירוע.

השושנים
03-05-2021, 09:04
חלוקה לשתי מדינות, חרדית וחילונית כל מדינה תחייה מהתל"ג שלה ותגן על עצמה.

בעוד עשרים שנה הילדים והנכדים שלכם יצטרכו לממן חצי מהעם שלא למד לימודי ליבה לא מפרנס את עצמו
לא נושא בנטל המיסים והשירות הלאומי וחי על חשבונם.

המעשה צריך להיעשות היום כואב ככל שיהיה וזה רק לטובתם כי משאבי המדינה מדוללים נמכרו לתשובה בעל
התספורת שמכר אותם זה לדובאי. אנחנו נשארנו עם האבק ושאריות התספורת שלו.

NAOR2207
03-05-2021, 09:45
"שתי מדינות לשני עמים" הא שושני?
לגבי תספורות היכן היית כשמחקו חובות לקיבוצים ???
ספיצ'לס

lokimonster
03-05-2021, 10:30
ספיצ'לס

זה נהיה כבר סוג של 3 עמים במקרה הטוב אם לא לוקחים בחשבון בעלי זיקה אחרים לאדמת הקודש.

לתפיסתי מדינה אחת לעם אחד ציוני!

600 ירושלמי
03-05-2021, 10:37
אני רק אניח את זה פה בזהירות

https://m.ynet.co.il/articles/59246720

xlib
03-05-2021, 10:57
מתוך הכתבה:

כי בסופו של יום צודקים אליאס וסארטר. בסופו של יום זה או שנחיה ביחד או שנמות ביחד

הכותב טועה: יש עוד הרבה אופציות.

NAOR2207
03-05-2021, 11:11
לתפיסתי מדינה אחת לעם אחד ציוני!

קצת בעייתי ואני מאד עדין ונזהר בלשוני.
אתה לא רוצה לדעת מה אני יודע על הזאיוניסטס ...
קח מתאבן. מהמיינסטרים טמקא שכולכם אוהבים

https://ynet-images1.yit.co.il/PicServer5/2018/01/17/8288183/82544074960100640360no.jpg

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5072424,00.html

https://www.youtube.com/watch?v=vUaVAOKrFy0

xlib
03-05-2021, 11:38
ירושלמי כתבה מאוד עצובה .
אצלנו כל יום בבית הכנסת אנחנו מתפללים לשלומם של כולם
וזה מעניין מישהו כי ... ?

"ואהבת לרעך כמוך " זה לא סתם זה דרך חיים .
כמו שאומרים "סע סע כבר". שאלת את "רעך" האם רוצים אהבה שלך? מניח שלא, כי המחשבה שאולי (אולי!) רעך רוצה שבמקום אהבה, שתעזוב אותו בשקט ולא תתערב מה הוא אוכל, מתי עושה על האש ומה עורך החצאית שלו/שלה?

NAOR2207
03-05-2021, 11:44
אגב ציונות והסיקריקים שומרי העיר.
לפי היהדות עד שגזע מחוטר ישי יקים את מלכות בית דוד אין לנו אישור לקחת את העניינים לידיים ולהקים רשות יהודית בבחינת כוחי ועוצם ידי.
זו הסיבה שהם מתבטלים כאסקופה אל מול חומיינים ושאר מרעין. "אסור להרגיז את אומות העולם"
אני לא מצדיק את זה. אבל אני מבין את הרציונל.
זה מה הרב אמנון חושב על זה https://www.youtube.com/watch?v=uDu7fy7DjIE

assaf7419
03-05-2021, 11:52
ירושלמי כתבה מאוד עצובה.
ובלי קשר לכתבה אצלנו כל יום בבית הכנסת אנחנו מתפללים לשלומם של כולם.
כל פיגוע וכל אסון חרוט לי בנשמה.
ולא משנה עם הוא ימני,שמאלני, שחור, לבן, חייל, רב, איש, אישה,הומו,לסבית, קוקסינל.
אין חיה כזאת שקורה משהו ולא כולם לוקחים על עצמם משהו לרפואתם ולשלומם של הפצועים .
ולא רק בתפילה אלא במעשים מוחשים.
אצלנו אין חארטות יהודי זקוק לעזרה כולנו נרתמים לעזור.
כל כך עצוב לי בלב שיהודי כמוך חושב כאלה דברים נוראים .
אבל כמו שאמרתי אני שופט רק לכף זכות .
התורה שלנו היא נפלאה .
"ואהבת לרעך כמוך" זה לא סתם עוד משפט זה דרך חיים .
תסלח לי אבל הדתיים האלה שאתה מדבר עליהם הם לא דתיים כולם יודעים איזה תורה נפלאה יש לנו ואתה לוקח דוגמא מאנשים כאלה.
גם כשהייתי חילוני הייתי מתאבל על כל אחד ואחת.

NAOR2207
03-05-2021, 11:55
ולא משנה עם הוא ימני,שמאלני, שחור, לבן, חייל, רב, איש, אישה,הומו,לסבית, קוקסינל.

גם רפורמים שעושים בר מיצווה לכלב או נשות הכותל?

https://www.youtube.com/watch?v=dEBV4qMHiBs

השושנים
03-05-2021, 12:12
ספיצ'לס

הקיבוצים היו גבול הפיזי של המדינה, יצרו חקלאות, פירות, בשר, חיו בתנאים קשים, עם אידאולוגיה וחזון
בני הקיבוצים היו חוד החנית של הלוחמים בשלל המלחמות שלנו.

תשובה ושאר בעלי ההון עשו רק לעצמם, ההבדל ברור?

lokimonster
03-05-2021, 12:12
אני רק שואל

כשאתם מתפללים לרווחת כולם בבית כנסת שחור לבן ימני או גאה

האם תקבלו בברכה את הזוג החד מיני שיגיע להתפלל איתכם או תישלחו אותו להמרה בתפילה שהם יחזרו להיות מאושרים בדרך הנכונה.

אם אתם מקבליפ אותם כמו שהם שאפו.......

NAOR2207
03-05-2021, 12:17
הקיבוצים היו גבול הפיזי של המדינה,
אה ... לא. יש יותר ישובי ספר של עדות המזרח . הקיבוצים לקחו את חופי הים כמו פלמחים וחופי הכינרת, את הנחלים הזורמים כמו דן וכמובן את החרמון
יצרו חקלאות, פירות, בשר, חיו בתנאים קשים, עם אידאולוגיה וחזון
ציזבאת יפה בלורית זהובה

ומי נתן להם את ים המלח וממגורות דגון (https://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3640422,00.html)? חמוד אתה

"בשנת 1951 (https://he.wikipedia.org/wiki/1951) קיבל דוקטור ראובן הכט (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%91%D7%9F_%D7%94%D7%9B%D7%98) את הזיכיון להקמת, ניהול, תפעול ותחזוקת הממגורות למשך 51 שנה,"
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%93% D7%92%D7%95%D7%9F

השושנים
03-05-2021, 12:48
גם למושבים הייתה תספורת את זה שכחת?

וכן מכרו אותנו ואת המשאבים שלנו בזול, אבל אז הכסף הלך לממשלה בהמון צורות והיום הכסף נוזל לכיסים פרטיים.

xlib
03-05-2021, 12:54
אבל אז הכסף הלך לממשלה בהמון צורות והיום הכסף נוזל לכיסים פרטיים.

כיסים פרטיים עדיפים על ממשלה. לא חושב שתשובה הולך לממן ישיבות מכיסו. או צוללות.

KKatkov
03-05-2021, 13:30
אני רק שואל

כשאתם מתפללים לרווחת כולם בבית כנסת שחור לבן ימני או גאה

האם תקבלו בברכה את הזוג החד מיני שיגיע להתפלל איתכם או תישלחו אותו להמרה בתפילה שהם יחזרו להיות מאושרים בדרך הנכונה.

אם אתם מקבליפ אותם כמו שהם שאפו.......

והנושא הזה כל כך מדאיג אותך כי?...

assaf7419
03-05-2021, 13:30
לוקי יש לי דוד הומו ודוד קוקסינל ולאשתי יש בן דודה הומו שכמעט כל שבת מתארח אצלנו בשבת .
ואני אוהב את כולם כי כולם בני-אדם .
רק דבר אחד אני תמיד מבקש מכולם לא לדבר אצלי על פוליטיקה
כי זה דבר שמביא מחלוקת .
כי לכולנו יש דעות שונות .
ויותר מזה אשתי שהיא יותר חזקה ממני בדת מטפלת בבן דודה שלה ההומו .

600 ירושלמי
03-05-2021, 13:58
ירושלמי
כל כך עצוב לי בלב שיהודי כמוך חושב כאלה דברים נוראים .

קודם כל- מאיפה לך שאני יהודי, ומה זה בכלל מעניין מאיזה דת אני?

שנית- אני לא כתבתי את הכתבה. אני רק שמתי את זה פה. וכשעשיתי את זה חשבתי דווקא על דרזדנר, שיראה שהתחושות שלנו, שאותן הוא לא מבין, לא שמורות לאיזה חמישה אנשים במרתפי האוף טופיק של איזה פורום על סף הכחדה. התחושות האלה (מסתבר), שותפים להן חלקים נכבדים מהאוכלוסייה.

סתם חומר למחשבה.

קידוזו
03-05-2021, 14:27
תודה שכתבת את זה.
אני מגדיר את עצמי כחילוני שמרן, ואני מסכים עם כל מילה - הן בגישה לחרדים (נטולת שנאה, אבל עם הבנה שהציבור הזה צריך לעשות שינוי, בראש ובראשונה לטובתו) - והן בכך שהתקשורת שמנהולת ע"י חבורה של תל-אביבים מנותקים מדברת בשמי (כאדם חילוני) - ומנסה לדחוף כאן מודל מוסר אירופי (שאימוצו במזה"ת הוא בגדר התאבדות בעיניי).
מצחיק שמבחינת אותה תקשורת, אם להתייחס לפאן אחר בחיי - אני "מתנחל" שגר ב"התנחלות" - ואז אני יכול להפוך לנציג של עוד קבוצה שנואה. משעשע :)
וזה בדיוק מה שהתקשורת יוצרת ומעודדת- פוליטיקת הזהויות. כל סגמנט לעצמו וכל השאר אויבים. אישתי שאלה אותי 5 פעמים בטיול הקודם, רגע- אנחנו בשטחים? רק בזכות האופונוע חזרתי להסתובב ביהודה ושומרון אחרת הייתי מגיב כמוה בדיוק. ולמה לא טיילתי? בגלל התקשורת שיצרה הלך רוח ותפיסה שהשטחים זה בעיות ומסוכן.

זה בכלל לא משנה אם נהרגו שם חרדים או לא. מי שנהרג שם הלך על פארש. היו לנו את האסון בערד ואת הפלקל בי-ם, האם זה באמת משנה מהי אמונתו של הילד שמת? או האבא שנמחץ?
המנהיגים שלהם צריכים לשלם ולצערי הם לא ישלמו. אבל מי שמת - חארם עליו, הוא לא הביא את זה על עצמו, והוא לא חשב שהוא הולך למקום שיש סיכוי שהוא לא יחזור ממנו.
בדיוק.

חלוקה לשתי מדינות, חרדית וחילונית כל מדינה תחייה מהתל"ג שלה ותגן על עצמה.

בעוד עשרים שנה הילדים והנכדים שלכם יצטרכו לממן חצי מהעם שלא למד לימודי ליבה לא מפרנס את עצמו
לא נושא בנטל המיסים והשירות הלאומי וחי על חשבונם.

המעשה צריך להיעשות היום כואב ככל שיהיה וזה רק לטובתם כי משאבי המדינה מדוללים נמכרו לתשובה בעל
התספורת שמכר אותם זה לדובאי. אנחנו נשארנו עם האבק ושאריות התספורת שלו.
למה רק חרדים וחילונים? בוא נחלק את המדינה לכפריים- עירוניים, ימנים-שמאלנים או מזרחים אשכנזים. זה קו מחשבה שיכול רק להזיק כי אין לו היתכנות והוא מסוכן לכולם. במיוחד לערבים.

קודם כל- מאיפה לך שאני יהודי, ומה זה בכלל מעניין מאיזה דת אני?

שנית- אני לא כתבתי את הכתבה. אני רק שמתי את זה פה. וכשעשיתי את זה חשבתי דווקא על דרזדנר, שיראה שהתחושות שלנו, שאותן הוא לא מבין, לא שמורות לאיזה חמישה אנשים במרתפי האוף טופיק של איזה פורום על סף הכחדה. התחושות האלה (מסתבר), שותפים להן חלקים נכבדים מהאוכלוסייה.

סתם חומר למחשבה.
אותי מעניין מאוד באיזה תרבות אדם גדל ופחות כמה פעמים ביקר בבית כנסת. התרבות היהודית מועדפת עלי מכל התרבויות בגלל העומק, ההיסטוריה וההומאניות. יהודים לא יבצעו או יתמכו ברצח עם בניגוד לבני תרבויות אחרות כי המוסר בתרבות שלנו עובד.

הליברלים דמיקולו מאירופה (שמניפים את דגל ההומאניות בתרבות המערבית) הם אלה שמקבלים את השונה רק אם הוא שונה שמתאים לתפיסתם...הפכו את שטוקהולם השלווה לבירת האונס העולמית כי הנשים שלהם לא מספיק שונות. הנבובים מארה"ב הולכים אחריהם וכורעים ברך לשחורים כחלק מפוליטיקת הזהויות.

החרדים צריך להצטרף אלינו, להיפתח, להשתתף יותר בנטל, להכיר וגם להסביר על עולמם.
החילונים צריכים להחרים את כלי התקשורת הגדולים, לחשוד ולתעב את מהנדסי התודעה ולהתחבר לציונות להיסטוריה ולשורשים.
אין שום ברירה אחרת.
לעולם לא נהפוך למדינת הלכה ולעולם לא נהפוך לנהנתנים שטחיים חסרי חיים שמאמינים שמועדון גייז הוא פיסגת האנושות.
אם לא נבין עכשיו, אז בני עמים ותרבויות אחרות ידאגו להזכיר לנו את הצורך.

lokimonster
03-05-2021, 14:53
והנושא הזה כל כך מדאיג אותך כי?...

כי אני אוהב את אלו שמתפללים לרווחת העולם אבל ברגע שיראו זוגות חד מיניים יראו להם את הדלת.

מדאיג אותי זה לא ( כן מפריע לי השנאה ללהטב'ים בשם הג'יהד ).

xlib
03-05-2021, 15:00
התרבות היהודית מועדפת עלי מכל התרבויות בגלל העומק, ההיסטוריה וההומאניות.
ההא? מה קשר של הומאניות ליהדות? יהדות (ששם אלוהים במרכז) זה ההפך מוחלט מהומאניות, ששמה אדם (homo) במרכז. לא ידעתי שלתרבות יש עומק, אבל מה זה תרבות חרדית? האם תרבות זאת יצרה איזה ספר? סרט? פסל? או רק ארימות זבל ברחובות בית שמש ובני ברק?

לעולם לא נהפוך למדינת הלכה
נכון, אבל לא מסיבה שאתה חושב. אין כזה דבר "מדינת הלכה". הלכה יהודית לא נועדה לנהל מדינה, ומן הסתם זה אף פעם לא קרה (דוד המלך לא ניהל מדינה לפי הלכה).

החרדים צריך להצטרף אלינו, להיפתח, להשתתף יותר בנטל, להכיר וגם להסביר על עולמם.
לא יקרה. חרדים כשכבה רחבה צריכה להעלם. כל ארצות אירופה עברו את זה, אתה יכול ללמוד מהיסטוריה איך זה קרה.

the striker
03-05-2021, 15:35
הקיבוצים היו גבול הפיזי של המדינה, יצרו חקלאות, פירות, בשר, חיו בתנאים קשים, עם אידאולוגיה וחזון

יסלח לי שושני כבודו, רק דבר אחד יש לי לומר על הקיבוצים, הטפילים, משתמטי המיסים ובעלי התספורת של 20 מיליארד שקל (מדובר רק בקיבוצי התק"מ, הקיבוצים הדתיים לא היו בחגיגת השחיתות הזו), פחחחחחחחחחחחחח.

מוזמן לקרוא בארכיון גלובס על הנושא, אז בוא, הקיבוצים עשו רק לביתם, חיו חיי מותרות, של בריכות פרטיות השתלטות אלימה על משאבי טבע וכו'.

לא קונה לרגע את: הם בנו את המדינה, הם בנו לעצמם אוסף של נכסים והון עצמי אגואיסטי ומושחת, על הגב של אלה שבאמת בנו את המדינה.

assaf7419
03-05-2021, 15:38
אקסליב אני למדתי בהיסטוריה (בית ספר חילוני אורט סינגאלובסקי) שמעצמות שלמות נכחדו ממצרים ועד גרמניה .
דבר אחד נשאר לאורך כל הדורות ולא נכחד וזאת התורה .
ואני יגיד לך יותר מזה יהיה לך מאוד קשה לקבל את זה ( ואת זה לא למדתי בבית ספר ) עם אין תורה אין עולם

xlib
03-05-2021, 15:46
אקסליב אני למדתי בהיסטוריה (בית ספר חילוני אורט סינגאלובסקי) שמעצמות שלמות נכחדו ממצרים ועד גרמניה .

אז לא למדת טוב במיוחד. זה שבישראל לא לומדים היסטוריה זה לא חדש ולא מפתיע.

assaf7419
03-05-2021, 15:53
צודק ההיסטוריה שמלמדים פה בארץ נראית בדיוק כמו שמלמדים נהיגה על אופנוע

ayalzo
03-05-2021, 16:01
אני חושב שהשאלה ששאל דרזנר בכותרת די נענתה.
הקשר בין אופנוענים להר מירון הוא שאופנענים הם סהכ ייצוג של העם.
ובמקרה הזה הוכחתם יפה מאוד שסה"כ הרמה של הפורום די מקבילה לרמה בטוקבקים בכל אתר חדשות שהוא.
תודה רבה לעוסקים במלאכה.

(עדיין חסרים לי מתנדבים שיכתבו שרוסים הם שיכורים, שהמזרחיים בורים ואלימים ושאשכנזים הם מתנשאים שחושבים שהמדינה רק שלהם).
אחד השרשורים המיותרים והמבזים שנכתבו אי פעם בפולגז.

NAOR2207
03-05-2021, 16:56
ואני יגיד לך יותר מזה יהיה לך מאוד קשה לקבל את זה ( ואת זה לא למדתי בבית ספר ) עם אין תורה אין עולם

זה הולך אחורה עד נימרוד תראה את הפתיח (לפחות)
https://www.youtube.com/watch?v=ea1FHdzpTWw

Dresdner
03-05-2021, 18:02
אני רק אניח את זה פה בזהירות

https://m.ynet.co.il/articles/59246720

מי בכלל ציפה לאבל? האמת לרובנו קהי החושים כל עוד לא מדובר בקרובים לנו אסונות עוברים לנו די מהר ובקלות, גם יום אבל לאומי זה הגזמה, עם כמה שזה נשמע נורא 45 איש זה לא מספיק ליום אבל לאומי במדינה כמו ישראל.

NAOR2207
03-05-2021, 19:06
בבקשה עוד חצרוני
https://twitter.com/kann_news/status/1389238483487707137
https://twitter.com/dogly1900/status/1389244295366983682

תהנו

Dresdner
03-05-2021, 21:11
יש משהוא בזקנה שדופק קצת את המוח, הוא כמו אחרים משתמש בתירוץ האבל כדי להפיץ שינאה אבל אף אחד לא ביקש ממנו להיות באבל, הוא מאשים את כולם שם במה שקרה ושוב סוג של ״מגיע להם״

רק מזכיר שאצל החרדים זה התגודדות על קברי צדיקים ואצל החילוניים זה התגודדות במופעים של איזה אליל אינסטגרם.
אנשים שהולכים להתגודד מכל סיבה לא חושבים לרגע שהם עלולים לא לחזור, שאני הולך להופעה אני סומך על המארגנים, מכבי אש והמשטרה שיש יציאות חירום ומעברים מספיק רחבים.

assaf7419
04-05-2021, 00:58
כל המפורסמים שמדברים בצורה כזאת זה ממש עצוב .
אנשים לא מבינים שהחיים והמוות ביד הלשון .
ששומעים את הדברים האלה כבר אין מה להגיד .

lokimonster
04-05-2021, 06:37
גם בקבילה החרדית כנראה מתחילים לעשות חושבים.

אמרו לאנשי אומן בקורונה שהגבול סגור.

מה עשו בנו מחנה ליד הגבול עם הילדים והנשים.
(רק שבחו"ל דרעי ליצמן ושאר העסקנים לא ממש נספרים).

סבירות גבוהה שזה היה קורה אף במירון ואם היו סוגרים.

לא מן הנמנע שהם ימשיכו בדרכם ויעשו מה שהם עושים אחרי שהכאב ישכח.

Dresdner
04-05-2021, 08:34
גם בקבילה החרדית כנראה מתחילים לעשות חושבים.

אמרו לאנשי אומן בקורונה שהגבול סגור.

מה עשו בנו מחנה ליד הגבול עם הילדים והנשים.
(רק שבחו"ל דרעי ליצמן ושאר העסקנים לא ממש נספרים).

סבירות גבוהה שזה היה קורה אף במירון ואם היו סוגרים.

ברור שימשיכו בדרכם כמו שהחתונות המשיכו אחרי אסון ורסאי ובתי הקפה נפתחו אחרי שסיימו לגרד חלקי גופות מהקיר.
זאת זכותם לעלות למרון אבל חובתם של מפעילי המתחם לדאוג לבטיחותם

lokimonster
04-05-2021, 08:42
יש פה שילוב של דברים

הראשון שבהם שככל הנראה אף גוף ממלכתי לא לקח אחריות על המקום.

השאלה למה??

ayalzo
04-05-2021, 09:11
האמת, זרקת רעיון.
לי אישית ממש לא אכפת שכל המקומות האלו יכנסו תחת איזה גוף שקרי כלשהו בסגנון רשות הטבע והגנים, ושיקחו כסף (וכמה שיותר, יותר טוב) בכניסה. שהכסף ילך לאחזקה של המקומות "הקדושים" הנ"ל ואם יהיו עודפים שילכו לקופת המדינה.

xlib
04-05-2021, 09:33

אהבת את ״לא מן הנמנע״. אין כל ספק שהם ימשיכו. בכל כת קיום הטקס, מטופש ככל שיהיה, חשוב הרבה יותר מחיים של 40 אף-אחד-ושום-דבר.

א הזקן
04-05-2021, 09:35
אנשים שהולכים להתגודד מכל סיבה לא חושבים לרגע שהם עלולים לא לחזור, שאני הולך להופעה אני סומך על המארגנים, מכבי אש והמשטרה שיש יציאות חירום ומעברים מספיק רחבים.

יופי, עלית על הנקודה.
כשאתה הולך למופע שהופק ע"י מפיק פרטי, אתה יודע שהוא שילם מכספו על אמצעי הבטיחות הנדרשים ע"י הרשויות ואם לא היה עושה כך המופע לא היה מתקיים – המשטרה לא הייתה נותנת לו. זה כולל גם דרישות הזויות מצד הרשויות, רק כי הם יכולים. באירוע בעל גוון דתי קופצים מייד נציגי השקר של הציבור אותו הם כביכול מייצגים ("נציגי שקר" ו"כביכול" בגלל שהם פועלים נגד הציבור שלהם ולטובת המנהיגים של אותו ציבור) שהם שרים בממשלה ויושבי ראש של וועדות בכנסת, ועושים override לדרישות הרשויות. אם יש להם מזל וכלום לא קורה, הם זוכים לשבחים מהקהל שלהם על שהצליחו להביא "המוני מאמינים" ולחסוך בהוצאות (ולהגדיל הכנסות למנהיגים). אם אין להם מזל, קורה מירון, ואז הם מאשימים את כל העולם חוץ מאת עצמם.

Dresdner
04-05-2021, 09:51
יופי, עלית על הנקודה.
כשאתה הולך למופע שהופק ע"י מפיק פרטי, אתה יודע שהוא שילם מכספו על אמצעי הבטיחות הנדרשים ע"י הרשויות ואם לא היה עושה כך המופע לא היה מתקיים – המשטרה לא הייתה נותנת לו. זה כולל גם דרישות הזויות מצד הרשויות, רק כי הם יכולים. באירוע בעל גוון דתי קופצים מייד נציגי השקר של הציבור אותו הם כביכול מייצגים ("נציגי שקר" ו"כביכול" בגלל שהם פועלים נגד הציבור שלהם ולטובת המנהיגים של אותו ציבור) שהם שרים בממשלה ויושבי ראש של וועדות בכנסת, ועושים override לדרישות הרשויות. אם יש להם מזל וכלום לא קורה, הם זוכים לשבחים מהקהל שלהם על שהצליחו להביא "המוני מאמינים" ולחסוך בהוצאות (ולהגדיל הכנסות למנהיגים). אם אין להם מזל, קורה מירון, ואז הם מאשימים את כל העולם חוץ מאת עצמם.

מה שאתה אומר זה הערכה שלך, יש חקירה שתיקח הרבה זמן ובסוף נדע.
אתה מאשים את הנוכחים שזאת הייתה הפקה ממשלתית ולא פרטית?
שאני מגיע לאירוע חילוני איכפת לי מי הפיק? אני נכנס לאירוע במחשבה שזאת מדינת חוק, יש תקנים ויש אכיפה למה שהאשמה תיהיה עלי?
כל הזמן אומרים הם, מי זה הם? בוודאות לא הקהל שהגיע לממש זכותו לחופש הפולחן.
מי שקורא לבטל את האירוע בעתיד רק פותח פתח שיבטלו אירועים שחשובים לו.

the striker
04-05-2021, 10:09
האמת, זרקת רעיון.
לי אישית ממש לא אכפת שכל המקומות האלו יכנסו תחת איזה גוף שקרי כלשהו בסגנון רשות הטבע והגנים, ושיקחו כסף (וכמה שיותר, יותר טוב) בכניסה. שהכסף ילך לאחזקה של המקומות "הקדושים" הנ"ל ואם יהיו עודפים שילכו לקופת המדינה.

ב-2011 ניסה שטייניץ כחלק מתפקידו הציבורי להפקיע את המתחם לטובת הציבור, על מנת לשפר את הבטיחות ולהרחיב את המקום כדי שיעמוד בכל מאות האלפים המגיעים לשם.

בג"ץ לא אישר את ההפקעה לבקשת ההקדש המחזיק במקום ......

tree
04-05-2021, 10:19
התרבות היהודית מועדפת עלי מכל התרבויות בגלל העומק, ההיסטוריה וההומאניות. יהודים לא יבצעו או יתמכו ברצח עם בניגוד לבני תרבויות אחרות כי המוסר בתרבות שלנו עובד.

אני רק אזכיר את כיבוש כנען (לא חשוב אם התיאור מדויק או לא, עדיין מתגאים בזה) וחוסר הקבלה של שואת הארמנים.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

KKatkov
04-05-2021, 10:39
אני רק אזכיר את כיבוש כנען (לא חשוב אם התיאור מדויק או לא, עדיין מתגאים בזה) וחוסר הקבלה של שואת הארמנים.

זָכוֹר אֵת אֲשֶׁר עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק בַּדֶּרֶךְ בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם. אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ וְאַתָּה עָיֵף וְיָגֵעַ, וְלֹא יָרֵא אֱלֹהִים. וְהָיָה בְּהָנִיחַ ה' אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב בָּאָרֶץ אֲשֶׁר ה' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ, תִּמְחֶה אֶת זֵכֶר עֲמָלֵק מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם, לֹא תִּשְׁכָּח.

פרשת השבוע שלי.
אגב, שלא ישתמע מדברי שאני רואה בזה משהו רע. הומאניות זה כנראה לא הצד החזק שלי.

א הזקן
04-05-2021, 12:33
מה שאתה אומר זה הערכה שלך

כבר מזמן לא הערכה שלי. עוד ועוד דברים מתועדים יוצאים לאור והם קוהרנטיים לחלוטין עם ההליך שתיארתי.
יש חקירה שתיקח הרבה זמן ובסוף נדע.
או שכן או שלא - תלוי מי יחקור. אם זה מבקר הממדינה הנוכחי - כנראה לא נדע. אם זו וועדת חקירה ממלכתית - יש סיכוי שכן.

אתה מאשים את הנוכחים שזאת הייתה הפקה ממשלתית ולא פרטית?
ממש לא. הנוכחים לא אשמים בכלום, הם רק הסובלים. זו גם לא הפקה ממשלתית.זו הפקה של אגודות/הקדשים שמנסים למזער הוצאות ולהגדיל רווחים בחסות נציגיהם בממשלה ובכנסת ובכניעת רוה"מ לתכתיבים שלהם מסיבה פוליטית.

שאני מגיע לאירוע חילוני איכפת לי מי הפיק? אני נכנס לאירוע במחשבה שזאת מדינת חוק, יש תקנים ויש אכיפה למה שהאשמה תיהיה עלי?
צודק. אלא שבאירוע מסוג מירון החוקים והתקנים הם בגדר המלצות לא מחייבות (עובדה). למרות זאת האירוע מתקיים והאחריות והאשמה הם על מי שאישר את האירוע בניגוד לתקנים ולחוקים.

כל הזמן אומרים הם, מי זה הם? בוודאות לא הקהל שהגיע לממש זכותו לחופש הפולחן.
אתה רוצה שמות/תפקידים או שאתה יודע בעצמך?

מי שקורא לבטל את האירוע בעתיד רק פותח פתח שיבטלו אירועים שחשובים לו.
מסכים ב-100%. אבל מי שקורא לאירועים ללא דאגה לבטיחות המשתתפים צריך לעמוד למשפט על (לכל הפחות) הזנחה פושעת.

עניתי בגוף ההודעה

Dresdner
04-05-2021, 13:10
עניתי בגוף ההודעה

כותרות בעיתונים זה לא הוכחות, זה מקרה שיחסית קל לחקור אותו, יש חוקים ברורים להתקהלות גדולה של בני אדם ככה שזה הרבה שחור לבן ופחות אפור.
את האירוע הזה יהיה קשה לטאטא מתחת לשטיח.

600 ירושלמי
04-05-2021, 13:48
דרז, אני ממש בכנות לא מבין מאיפה נובע הצורך שלך לעמוד מאחורי המארגנים ולדאוג להגן עליהם.
נכון- כותרות בעיתונים זה לא פסק דין ולא הוכחה, אבל בעמנו אנו חיים (טוב, רובנו לפחות :) ) וכולם פה יודעים איך הדברים מנוהלים. בקטע הזה אף "שבט" בישראל לא מתמם, כולם יודעים שהייתה הפקרות בחסות הסיבות שציין הזקן.

600 ירושלמי
04-05-2021, 13:53
ואם אני כבר פה- אז רק כדי להבהיר בעקבות איך שהשרשור התפתח. אני לא שמח שזה קרה, אני לא שמח לאיד, עצוב לי ברמה מסויימת, בטח על הילדים (אין הורה שלא), לא פתחתי שמפניה ולא חיכחתי ידיים להנאתי לשמע המקרה.

אם אני שמח זה רק על דבר אחד- שאולי מתוך הטרגדיה הזאת סוף סוף יכריחו את המנהיגים החרדיים לקחת אחריות על המעשים שלהם. הם מנהיגים קהילות שלמות כצאן לטבח ולא אכפת להם. הכל בשם הכסא. אולי כשקרה הפעם משהו שפגע ספציפית באוכלוסייה הזאת ולא באף אחד אחר מישהו יתעורר. אולי.
בטוח לא, אבל אולי.

קידוזו
05-05-2021, 00:07
ואם אני כבר פה- אז רק כדי להבהיר בעקבות איך שהשרשור התפתח. אני לא שמח שזה קרה, אני לא שמח לאיד, עצוב לי ברמה מסויימת, בטח על הילדים (אין הורה שלא), לא פתחתי שמפניה ולא חיכחתי ידיים להנאתי לשמע המקרה.

אם אני שמח זה רק על דבר אחד- שאולי מתוך הטרגדיה הזאת סוף סוף יכריחו את המנהיגים החרדיים לקחת אחריות על המעשים שלהם. הם מנהיגים קהילות שלמות כצאן לטבח ולא אכפת להם. הכל בשם הכסא. אולי כשקרה הפעם משהו שפגע ספציפית באוכלוסייה הזאת ולא באף אחד אחר מישהו יתעורר. אולי.
בטוח לא, אבל אולי.

מקווה שההנהגה של הקהילות החרדיות תיקח פסק זמן לחשוב על העתיד. זה לא רק האסון אלא בכלל, הכיוון של מדינה בתוך מדינה עם הניתוק התיעוב הפחד והשדים לא יכול להוביל לעתיד טוב. לא לחרדים ולא לנו, החילוניים ושומרי המסורת.

קידוזו
05-05-2021, 00:17

אם לקנטר שאנחנו חרא של אנשים כדאי לדייק- המדינה אולי לא הצהירה שהיתה שואה ארמנית אבל היא גם לא התכחשה. רוב הציבור יודע שהיתה שואה ולא מכחיש אותה כמו המנהיג והפרטנר לשלום. אנחנו חיים בתרבות שבה יש ערך לאמת, הומאניות והוגנות. שלום הוא הנושא פופולרי בקרב משוררי ישראל לדורותיהם. התרבות היהודית (כולל האמונה, התנ"ך, החוכמה, האומנות, הרפואה, ההמצאות, ההומור, וכו') היא האור של העולם. התנ"ך הוא הבסיס למוסר החוק והסיפורת בתרבויות העיקריות. משער שאם כיבוש כנען מפריע לך אתה גם מאמין בקריעת ים סוף ומתן תורה וכל הסרט.

השושנים
05-05-2021, 07:21
מקווה שההנהגה של הקהילות החרדיות תיקח פסק זמן לחשוב על העתיד. זה לא רק האסון אלא בכלל, הכיוון של מדינה בתוך מדינה עם הניתוק התיעוב הפחד והשדים לא יכול להוביל לעתיד טוב. לא לחרדים ולא לנו, החילוניים ושומרי המסורת.

זהו שזה ערוץ המחשבה שלך, הייתה תקלה, בודקים, חוקרים, מפצים מסקנות משנים נהלים, יוצרים מנגנוני הגנה ולומדים מהלקח....

שם זה עובד אחרת: ה' נתן וה' לקח, נסתרות דרכי השם, נפלו על קידוש השם, וכד'. אנחנו טועים והם הצודקים. וברוך השם ה'
הוא יספק פתרון.

lokimonster
05-05-2021, 09:59
בהקשר של ל"ג בעומר :
לתפיסתי החרדים לקחו תפנית לכיוון ( לא בקטע של לפגוע חלילה מכבד את מי שמאמין בזה) של עבודת אלילים:

הטקס של בקשת סגולות ישועות וריקודים סביב הקבר ומדורות הגיע מעמים פגניים.
יתרה מזאת דברים:
י"ח משה גוער על בני ישראל " ודורש אל המתים כי תועבת יהוה".

במדבר י"ט: "וכל אשר יגע על פני השדה בחלל חרב בחלל חרב או במת או בעצם אדם או בקבר יטמא שבעת ימים )

ירמיהו "כה אמר יהוה אל דרך הגויים אל תלמדו"

בירמיהו יש עוד פסוקים הנוגעים בנושא הנ"ל.

ישעיהו הנביא :

"אני יהוה הוא שמי וכבודי לאחר לא אתן ותהילתי לפסילים (ישעיהו מב פסוק ח')

"לא המתים יהללו יה ולא כל יורדיי דומה ואנחנו נברך יה מעתה ועד עולם הללו יה" (תהילים )

בקיצור מהמעט שאני לומד יש פה קהילה שבמקום לשמור על היהדות מאמצת מנהגים של עבודה זרה.

assaf7419
05-05-2021, 13:26
לוקי תסביר לי את הפסוקים לא כל כך הבנתי .
ומי הפרשן שמפרש גם לא הבנתי .
אלא אם כן למדת לבד .
הבאת פה פסוקים חבל על הזמן ,אני כל שבוע קורא את ספר דברים הבאת את פרק יח' ונגעת בנקודה שמי שדורש את המתים תועבת ה'.
כתוב שאסור לדרוש את המתים שזה אומר שאסור לעלות נשמות בכל מיני דרכים .
הנשמה שלנו מורכבת מ5 חלקים שהחלק הכי גשמי זה הנפש .
העניין שאנחנו עולים לקבר של יקירנו כל שנה בתאריך הפטירה הוא מכיוון שהנפש חוזרת לקבר .
צדיק שנפטר אנחנו עושים הילולה מכיוון שביום זה הנשמה של הצדיק מתעצמת ויש לצדיק כח להיות מליץ יושר עלינו .
ההנהגה של גדולי ישראל היא להגיע לצדיק להתפלל שתי מזמורי תהלים ולעזוב את המקום ולתת לאחרים לעשות את אותו הדבר .
הבעיה שכל אחד עושה מה שהוא רוצה ואין סדר וככה המדינה שלנו נראית .
אין תרבות בשום מקום לא בקניון לא בכדורגל , לא בכביש , רבים על חניות , והרשימה ארוכה .
אני מתייחס לכולם כולל כולם

lokimonster
05-05-2021, 14:43
אני לא מומחה
ואכן נעזר בקונקרדנציה תנכית.

אבל כן כל הפרשנות לחומרה העבירה חלק מהקהילה החרדית על דעתה.

כל נושא הדרת נשים בהפרדה זיקפה ומה שבניהם.

מדגיש חלק.

אני מלא הערכה לציונות הדתית וגם לחלק מהחרדים ( הגדרה גרועה חלק מהמשפחה שלי דתית ומגדירים את עצמם חרדים - שוב פילוג ופולמוס מי חרדי).

כן ישנו איום מסויים על החופש שלי לחיות לפי תפיסת עולמי בשם חומרה של רב כזה או אחר.

זה דיון שלא חושב שיהיה לו סוף עד אשר יוחלט שהחיים יפים בלי אינטרנט וסרטים (סולגנים שעיריית ירושלים מאפשרת לתלות לעומת שלט מכירה של הבית).

assaf7419
05-05-2021, 15:55
מסכים איתך לדיון הזה בחיים לא יהיה לו סוף .
לכן חשוב שלא משנה מי יהיה צודק חייבים להתחשב אחד בשני בשביל השלום .
למה התכוונת שיש איום על החופש שלך לפי תפיסת עולמך ?
איזה רב מגביל אותך בלעשות דברים ?

lokimonster
05-05-2021, 16:17
שכונות שלמות נסגרות בירושלים
(וזה בלי שעבס או חפצים שאנשים זורקים על הכביש בכוונה)

המלחמה על סגירת עסקים בשבת
איסור תחבורה ציבורית
לא יודע אם איי פעם ירקו על אחותך בתך או אישתך על אופן הלבוש שלה או קראו לה בשמות גנאי.
איסור מכירת חזיר ומן הסתם בהמשך כשרות בכללי.

אני מניח שיש עוד

אבל הבנת את הרעיון הכללי.

כעת יקום מי שיקום ויאמר מדינה יהודית וכו'

אני אומר יהודית פלורליסטית ולא יהודית חומייני

השושנים
05-05-2021, 16:27
מסכים איתך לדיון הזה בחיים לא יהיה לו סוף .
לכן חשוב שלא משנה מי יהיה צודק חייבים להתחשב אחד בשני בשביל השלום .
למה התכוונת שיש איום על החופש שלך לפי תפיסת עולמך ?
איזה רב מגביל אותך בלעשות דברים ?

אתה רציני?
חיילים לא אוכלים ולא מקבלים חבילות בפסח בגלל ,תפיסת כשרות".
חולים לא יכולים לקבל אוכל מהבית בבית חולים בגלל "תפיסת כשרות"
ההורים שלי שגרים באותו בניין משנת 1969 השתתפו בעל כורחם בפרויקט שיפוץ הגיע שכן דתי שרצה מעלית שבת...
מכונת השתייה והמזון אצלנו בעבודה הושבתה שבוע לפני פסח מטעמי כשרות.
תחבורה ציבורית אינה פועלת בשבת ואי אפשר לנסוע לים למי שאין רכב פרטי או אפשרות אחרת.
אסורה שירת בנות בצבא, יש עכשיו הפרדה במעיינות רט"ג בין רחצת גברים ונשים.

יש אזורים שלמים בי-ם שאני חושב פעמים לפני שאני נכנס זה מזח' י-ם ומאה שערים והשכונות החרדיות/דתיות.

ואתה חושב שהחופש שלי כחילוני לא נפגע?

חיים בוזבזו כי לא נתנו לפראמדיקיות להיכנס למתחם לטפל בפצועים, אז אל תבלבל לי את המוח.

דת היא אמונה אישית מבחירה ולא ניתן לכפות אותה על הכלל מי שרוצה שייזהר ויקיים מצוות הדת אבל לא יכריח
אותי להשתתף בחגיגה שלו בלי הסכמתי.

assaf7419
05-05-2021, 16:42
כל מה שאתה רושם זה יפה מאוד.
אבל זה פשוט .
מי נותן כח ?
מי קובע ?
מי מחליט ?
למי אנחנו כפופים ?
כל השנים האחרונות העם בחר בממשלה ימנית .
ביום שתקום ממשלה אחרת כל מה שרשמת יהיה .
כנראה שלא רוב העם בדעות האלה.

lokimonster
05-05-2021, 16:58
אבל זה פשוט .
מי נותן כח ?
מי קובע ?
מי מחליט ?
למי אנחנו כפופים ?
כנראה שלא רוב העם בדעות האלה.ברגע שימנעו חופש פולחן אני אלך איתך כתף אל כתף להפגין

יש לך את הזכות (חובה ) לשמור שבת וזה נהדר

אני גם מסכים איתך שהתמונות של שושנים עם ההארלי לא אמורות להיות בפרהסיה (כלומר שלטי חוצות).

אבל בין זה לבין הדרת נשים כפייה (את נושא הכשרות בצבא אני מבין ואפילו במידה מסויימת בבתי החולים שם נגזר עלינו לשבת יחד לא מסכים לגבי טלווזיה וכו ) אני חושב שיש גבול לכפייה.

וכן לתחושתי ישנה הקצנה בכל הקשור לדת.

ayalzo
05-05-2021, 19:08
אבל זה פשוט .
מי נותן כח ?
מי קובע ?
מי מחליט ?
למי אנחנו כפופים ?
כנראה שלא רוב העם בדעות האלה.

אם אתה חושב שבממשלת שמאל (מונח שלא קיים יותר) זה היה שונה, אז או שאתה צעיר, או שיש לך זכרון קצר.

assaf7419
05-05-2021, 22:33
אתה צודק .
לפחות 50 אחוז כן רוצים שיהיה דת ותורה בארץ ישראל .
אפילו בממשלת רבין היו דתיים .
אבל כבר גלשנו לפוליטיקה .
גדולים מאיתנו לא מצליחים להקים ממשלה יציבה נורמאלית אז מי אנחנו .

NAOR2207
05-05-2021, 22:48
https://www.facebook.com/groups/329092701909851/

xlib
05-05-2021, 23:07
אתה צודק .
לפחות 50 אחוז כן רוצים שיהיה דת ותורה בארץ ישראל .

זה נכון, אבל מה קשר לחרדים? ממתי הם מייצגים דת ותורה? ממתי *הם* נהיו הגדרה של יהדות? מתי יהדות הפכה לדת של מטורפים האלה?

השושנים
06-05-2021, 07:24
דת היא אמונה ובחירה אישית והמדינה לא צריכה לא להתערב בה ולא לממן אותה בדיוק כמו בשאר המקומות בעולם.

אתה רוצה לשמור תורה בבקשה, תקים גמ"ח שהחרדים העשרים יממנו קהילה בדיוק כמו לפני קום המדינה, יתרה מזאת
החרדים בברוקלין עובדים ולומדים כי שם אם הם לא יפרנסו את עצמם הם ימותו, עובדים ביום לומדים בלילה, כמו בעיירות
באירופה לפני השואה רק כאן הרגילו אותם להיות פרזיטים על חשבון אחרים.

לא שותפים לחובות אבל מוצצים את הכסף שהיה צריך ללכת למגזרים שבאמת זקוקים לו.

אבל זה בסדר אנחנו חמורו של המשיח שעל גבו תבוא הישועה. (חרא עלינו).

xlib
06-05-2021, 09:10
לא שותפים לחובות אבל מוצצים את הכסף שהיה צריך ללכת למגזרים שבאמת זקוקים לו.

לא זאת הבעיה - יש מספיק כסף ויותר מדי חיילים. הבעיה זאת השפעה פוליטית שלהם וכתוצאה - כל מיני מגבלות מטופשות על אנשים אחרים.

the striker
06-05-2021, 10:11
שושנים, מדינת ישראל היא מדינה יהודית. לא תהיה הפרדת דת מהמדינה, זה לא אומר שאני מצדיק את הטפילות של החרדים.

הכותב חילוני גמור, אבל יהודי.

קידוזו
06-05-2021, 10:13
מזכיר שבחוקי המשחק הפוליטי הקיים במדינתנו החרדים בסה"כ דואגים למנף את הכוח הפוליטי לקהילה שלהם. רק שבניגוד למפלגות ופוליטקאים אחרים הם נאמנים יותר למצע ולבוחרים. הם לא אלה שהמציאו את המשחק ולא את החוקים. לגבי כפיה דתית- אין כפיה. תמיד אפשר להתחתן ולהיקבר בדרך אלטרנטיבית ומי שרוצה לתקוע סטיק חזיר בשבת ימצא את מבוקשו, בפרהסיה. שלא לדבר על ההקצנה בעולם הפרסום, התקשורת וכל העירום והעאלק גאווה. וגם במובן הדמוקרטי, צריך לזכור שרוב העם מסורתי במידה מסויימת. לכן מפלגות אנטי-דתיות לא הפכו כאן למפלגות שלטון. צריך להפריד בין הדת למדינה ויותר מזה- צריך לחשוב על טובת המדינה ולא על הקבוצה שאליה אני משתייך ואיתה אני מזדהה.

אני רוצה את החרדים איתנו, ציונים, מעודכנים היסטורית ואקטואלית ומלאי הערכה לקיומה של ישראל. שותפים בנטל (גם הפיסי) ולא משנה לי באיזה צורה. אחת הסיבות העיקריות היא החושך של התרבות הערבית שמקיף אותנו. אמנם מצבנו טוב מאי פעם ברמה הבטחונית אבל עדיין אין לנו את הלוקסוס להעמקת שסעים ושנאה הדדית.

השושנים
06-05-2021, 11:48
שושנים, מדינת ישראל היא מדינה יהודית. לא תהיה הפרדת דת מהמדינה, זה לא אומר שאני מצדיק את הטפילות של החרדים.

הכותב חילוני גמור, אבל יהודי.

בסדר גמור אז בכל מבנה רשמי של מדינת ישראל (כזה שמחויב על פי חוק בדגל ישראל בכניסה) הכל יהיה כשר
כל משרדי הממשלה הגופים הציבוריים וכל מי שסמל המדינה מתנוסס עליו שישמרו כשרות, מעבר לכך במגזר הפרטי
כל אחד יחליט מה בא לו, מסעדות יחלטו על עצמם, תהיה בחירה לאנשים על סוג הנישואין שהם רוצים, כולל אזרחיים,
קבורה אזרחית כאופציה, בקיצור הבנת, רוצה ללמוד תורה בישיבה, תפאדל יא חביבי תשלם כמו סטודנט באוניברסיטה,
פטור ממסים שווה לכלל האזרחים, ועוד ועוד המדינה לא תתערב במהלכים דתיים.

assaf7419
07-10-2021, 17:33
היום התפרסם סרטון כחצי שעה לפני האסון שהמשטרה מציבה מחסומים במקום שבו נהרגו 45 אנשים .
אני לא יודע איך לשתף את הסרטון .
אותי מאוד מעניין איך תתפתח החקירה .
אני לא קופץ למסקנות אבל איך אומרים תמונה אחת שווה אלף מילים .

NAOR2207
07-10-2021, 19:00
זה לא מה שהמשטרה הציבה, זה מה שהיא הסירה!
מצלמות