התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התחדשנו טרייסר 9 2021 סיפור מסע כפול

עמודים : [1] 2 3

lokimonster
12-05-2021, 20:32
לפני כמה חודשים נפלה החלטה:

ננסי צריכה לעבור ליד אוהבת שתדע להעריך את מעלותיה (ויש ) אבל זה לא הסיפור שלה ואת הסיכום אתן בפוסט שלה.

ובכן חיפשתי זוגיות חדשה והאמת שהיו לבטים רבים בקשר להספק לתקציב בטיחות ועוד.

נפלה הבחירה על ניקן.

כלי נהדר חזק אבל לא חזק מדי בעל מראה שלטעמי יפה מאוד נוח וערך מוסף של 3 גלגלים שבהמשך הדרך התגלה כעקב האכילס שלו.

ניגשתי לאחת הסוכניות העצמאיות שם אמרו לי מהר מהר פן תאחר כלי אחרון תשריין.

אני טיפוס שלא לוקח סיכונים ואמרתי שאני לא מתחייב לפני שאני מוכר את ננסי.

הסוכן האדיב הציע מחיר מגוחך או את שירותיו בטרייד בעבור 1500 שקל והבטיח לי שאוכל לבטל ושאדע שבגלל שזה כלי אחרון בטח אהיה צריך לסגור אם יהיה רוכש אחר.

נתתי דמי קדימה ויצאתי בלב לא ממש שלם.
המזל שאף אחד לא ממש מיהר וזה נתן לי זמן למחשבה ובירורים והמידה היחודית של הצמיגים הטרידה אותי ולבסוף העיסקה בוטלה.

יחד איתי א' חיפש כלי חדש במקום הקוואסאקי האמתני והזמין אופנוע ילדים שובב m.t9 חדש.

מטרו התחייבו לספק אותו בהשקה וכך היה.
הגענו אני שושנים וא' לאסוף את הכלי החדש.

ההשקה הייתה יפה ובין ביס בכריך לשלוק מיץ צדה העין כלי אדום יפה שנותן תחושה של דוקאטי אבל תוצרת יפן.

לא נאריך בדברים אבל יאמר לזכות מטרו שהחליפו לו את ההזמנה ולי פתחו הזמנה גם לי.

קיבלתי טרייד במחיר מחירון ושיריינו לי את המחיר של הכלי החדש ושל הטרייד ולמעשה אפילו קיבלתי מעל המחירון כי המחיר כנראה ירד קצת (שאפו מטרו ).

את הכלי הייתי אמור לקבל איפה שהוא ביוני (פשלה כל שהיא עם הספק. וכו ).

יום שישי הגיע יש לא' טרייסר חדש אבל הוא חולה
חולה עד היום יום רביעי.

היום בדרך פלא הבריא.

יצאתי לאסוף את נער הפלא על מנת לקבל את האופנוע שלו.

הכלי האדום עומד ולידו כלי אדום נוסף של מישהו אחר.

מסתבר שזה אני יי פי קא יי מאד'ר פאקר.

שגיא מנהל המכירות של האולם אישתי א' וסיגלית מיובל בר חברו והפתיעו אותי בכלי חדש טרם זמנו.

ביטוח משולם והכלי מוכן ליציאה!!!

בקיצור הפתעה.

אז לפני שנתחיל במבחן אתחיל בתודות:
ראשית לאישתי שסובלת את הגחמות שלי ואת הפזרנות שלי אז עוגי המון תודה אוהב אותך ומסתבר שבחרתי טוב.

ל א' נער הפלא שהוא כמעט אישתי וכל הדרך שרכבנו לתל אביב היה לו מצב רוח מצויין ומזמז אותי כל הדרך לת"א כעת אני מבין למה.

לצוות מטרו tlv שגיא וערן מהסניף השני (שכחתי את שם הרחוב) וואלה שיחקתם אותה.

וסיגלית מיובל בר שאיפשרה למשפחה לבטח בלי ידיעתי.

פרק הבא תיאור הכלי ורכיבה ראשונה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210512/7c5832f2305a38815d854e1ca83a2594.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210512/8a7894ec06a320fa7d77308032f9e3ef.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210512/b071c9f10977b671c9f86fc4486c030f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210512/f0e9a6c761c48233933b7508609df663.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210512/6213eef41b5963042c92c6d5e1eb6aa9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210512/67c5303b0ac8da33a44738b8c9fd1b63.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

mudale222
12-05-2021, 20:53
MAZAL TOV!!!!
אומנם זה לא דוקאטי, אבל נראים טוב! :)

Eli R
12-05-2021, 21:05
איזה כיף!
מזל טוב לשניכם!

אמנם הטרייסר שלי ותיק ב-3 שנים משלכם, אך הוא ללא ספק אחד שיודע להעלות חיוך.
אין ספק שגם אתם תהנו.

תהנו וסעו בדרכים טובות!

אלי

lokimonster
12-05-2021, 21:27
תודה
אגב הגובה בסדר טיפה יותר מננסי אבל לא משהו מעיק

AsafA
12-05-2021, 21:55
זה הפרצוף של ינון ברגע שהוא הבין שהאופנוע החדש שלו (שאמור להגיע עוד חודש) עומד כאן מולו

9175

שאפו לשגיא מנהל מטרו tlv שהיה גבר מהרגע הראשון.

איש מכירות נהדר שהצליח לסגור אותי עם תשלום מלא בשיחת טלפון בלי שבכלל ראיתי את האופנוע.

אחר כך הוא יצא גבר כשבמעמד המסירה אפשר לי להחליף אופנוע ודאג לי לטרייסר אדום מהמשלוח הראשון.

אחר כך הוא יצא עוד יותר גבר כשהוא התקשר אלי ביום ראשון האחרון, כמה שעות לפני שהייתי אמור להגיע לאסוף את האופנוע (שבוע לפני הזמן), והציע לי להפתיע את ינון עם הקדמה של חודש במסירה ושאל בצורה הכי אדיבה אם אני מוכן להמתין כמה ימים בכדי שנפתיע את ינון ושנינו נקבל אופנוע ביחד.

מסיבות הפתעה בדרך כלל לא מצליחות אבל הפעם החתן באמת הופתע.

השושנים
12-05-2021, 22:17
זה הפרצוף של ינון ברגע שהוא הבין שהאופנוע החדש שלו (שאמור להגיע עוד חודש) עומד כאן מולו

9175

שאפו לשגיא מנהל מטרו tlv שהיה גבר מהרגע הראשון.

איש מכירות נהדר שהצליח לסגור אותי עם תשלום מלא בשיחת טלפון בלי שבכלל ראיתי את האופנוע.

אחר כך הוא יצא גבר כשבמעמד המסירה אפשר לי להחליף אופנוע ודאג לי לטרייסר אדום מהמשלוח הראשון.

אחר כך הוא יצא עוד יותר גבר כשהוא התקשר אלי ביום ראשון האחרון, כמה שעות לפני שהייתי אמור להגיע לאסוף את האופנוע (שבוע לפני הזמן), והציע לי להפתיע את ינון עם הקדמה של חודש במסירה ושאל בצורה הכי אדיבה אם אני מוכן להמתין כמה ימים בכדי שנפתיע את ינון ושנינו נקבל אופנוע ביחד.

מסיבות הפתעה בדרך כלל לא מצליחות אבל הפעם החתן באמת הופתע.

ויש סרטון וידאו נהדר!

moonshield
12-05-2021, 23:30
תתחדשו וסעו בדרכים טובות!

אקמקרק
12-05-2021, 23:57
וואו. תתחדשו. נראה מעולה באדום.
הייתי שמח אם ימאהה יוציאו (סופר) טנרה עם המנוע הזה.

קובי
13-05-2021, 00:52
תתחדשו תהנו ובהצלחה רבה. אני ממתין לחוות הדעת שלכם על הטרייסר החדש.

ofirus
13-05-2021, 08:33
לוקי תתחדש,סע רק בדרכים הטובות -שלך,מחכה לשרשור ארוך טווח.
אסף תתחדש גם אתה וכל הכבוד על ההפתעה.:biggrin:

newbalance
13-05-2021, 08:47
תתחדשו שניכם!
האופנוע נראה מושלם במיוחד בצבע הזה.
רכיבות בטוחות ומהנות.

Dresdner
13-05-2021, 08:52
נו תן קצת חוות דעת ראשונית, לפחות אם יש או אין רעידות בכידון מה שהפריע לך בטרייסר 900 היוצא.

Oznik
13-05-2021, 09:11
תתחדש!! אין כמו הפתעות בחיים...

lokimonster
13-05-2021, 10:43
כמו שרן רושם
2 קילומטר תידלוק ראשון

מי אתה טרייסר 9.
ובכן:
מנוע 3 צילינדרים כ118 סוסונים ווכמדומני 9 קג"מ.
השלדה חדשה לעומת הדגם הקודם והיא אלומיניום לטובת הורדה במשקל.
את הזרוע האחורית ימאהה האריכו ולככל הנראה כל העסק אחוד יותר.
הטרייסר שלנו הוא הרגיל אבל לנדיבים מאיתנו שירכשו את הGT יהיה גם מתלים סמי אקטיביים גריפים מחוממים ואולי עוד פינוק כזה או אחר.
בתחום הפינוקים יש נו מסך TFT כפול בגודל 3.5 אינצ'.
נחמד אבל חבל שאת הימני לא עשו עם כרטיס סים ואפליקצית וויז.
בגדול את כל הנתונים אפשר למצוא באתר של מטרו ואין צורך להחיב.

יצאנו מהסוכנות.
יש משהו בכלי חדש שמרגש ומפחיד כאחד.
בייחוד אחרי שנתיים ורבע על כלי מוגבל הספק.

לעצרנו בתחנה הראשונה שמצאנו בפז קיבוץ גלויות בצג מד הדלק הראה 2 קוים ולתוך הטרייסר נזלו כ13 ליטר של הנוזל הריחני והמגניב הזה שמאפשר לנו לחייך (ולא בגלל שאנו מסניפים אותו באופן ישיר).

מסתבר שהגובה של הכלי בסדר טיפה יותר מהננסי או המושב יותר רחב אבל לגמרי סביר.

אני וא' משוחחים בדרך באמצעות הקארדו שזה בכלל מגניב ומחליפים רשמים.
רוכב על איזה קטנוע החליף מספר מילים איתנו ושאל לגבי הכלים וסיפר שהוא רוכש את הטרייסר שבע.

יציאה לכביש אחד ואנו מוגבלים ל5,300 סל"ד שמתורגמים לכ137 קמ"ש.

אצלי המפה ניהול מנוע על מצב 2 שהוא ביניים והבקרות העי מחמירות.

ולמרות הכול תגובות הגז מידייות ולא חסר כח.

המומנט בריא מאוד ואין בעייה לזחול בהילוכים גבוהים ( דרזנר רשם שיזכיר את הבאנדיט ואכן יש משהו בדבריו)
למרות היורו חמש המנוע משדר ווקאליות גבוהה ולדעתי הצליל יותר עמוק מהטרייסר הקודם - לא שזה משנה אם זה אכן כך הצליל בהחלט מגניב ועשו עבודה טובה בתחום הזה.

כאמור אין הרבה מה לספר בגלל מגבלת ההרצה אבל בהשוואה לננסי החיים רגועים על הבין עירוני והיה לי ממש כיף.
לצערי הוויברציה הקטנה עדיין קימת אבל לא משהו נוראי נראה לי "שהתדר" יותר נמוך.

את העליות לכניסה לירושלים הטרייסר לוקח בקלות ובשונה מהננסי שמתקשה העסק בטרייסר עובד כמצופה.
הכלי מגיב למצערת במיידית וללא צורך בהורדות הילוך.

הכניסה לסיבובים קלה והכלי נופל נהדר לתוך הפניות שומר על הכיוון והעסק צפוי עם פוטנציאל חוליגניות לא קטן.

המיתלים נראים לי במצב קשיח ואני עוד אשחק איתם.

מיגון הרוח לטעמי מצויין וסוף סוף אפשר לרכוב עם משקף פתוח ( כן נעקצתי לא פעם בפנים ואף בעפעף אבל אני חולה רוח ).

חיש קל נחתתי בבית ואיך לא עשיתי סיבוב לנדב הקטן שממש התלהב מהאופנוע ושציינתי שזה יותר מהיר מהננסי הוא גם זכה לאישורו ונתבקשתי להתקין את ברגי הגולגולת שיש לי על גבי המספר.

סיכום יום א' מהיר ונמהר - קצת מווברץ אבל החבילה הכוללת טובה.

אני מחכה שיגיעו האביזרים של הכלי כי העסק עם התיק גב מציק לי ומשפע של תאי איחסון אני מרגיש ערום.

כאמור המשך יבוא!

קובי
13-05-2021, 10:59
גם בדגם הקודם השילדה היא מאלומיניום פשוט בדגם החדש גילחו חוללו ועיצבו אותה מחדש לטובת חיסכון במשקל.

Danny
13-05-2021, 11:13
לוקי , תתחדש. אני שמח שבסוף לקחת את ה 9
ולא את הניקן המוזר. אני בטוח שעשית את ההחלטה
הנכונה ושאתה תהנה. שאפו ל א" על ההפתעה.

AsafA
13-05-2021, 13:06
רשמים ראשוניים בערבון מוגבל אחרי 150 ק"מ בקצב הרצה.

1. יש לו פחות כח בסל"ד נמוך (פתיחות/האצות) מאשר לזד 1000.
2. המנוע מרגיש יותר חלק מהטרייסר הקודם אבל מוקדם לומר כי עדיין לא עלינו בסל"ד (זה הגיוני כי הגדילו גלגל תנופוה בכדי לצמצם ויברציות).
3. תנוחת הישיבה נוחה מאד.
4. צריך להתרגל למיגון רוח (בינתיים הוא גבוה לי מידי גם במצב הנמוך ביותר שלו).
5. בכבשים מפותלים הוא הרבה יותר קל ומהנה לרכיבה. בפיתולים המוכרים של כביש הגישה לישוב שאני גר בו העפתי מבט בספידומטר וראיתי שאני יותר מהיר ממה שאני רגיל ועדיין זה הרגיש הרבה יותר טבעי וקל מאשר הזד.
6. ההיגוי נהדר. בינתיים לא הרגשתי את התחושה של הפרונט המרחף של הטרייסר הקודם.
7. המורכב (בן 10) מעדיף את הטרייסר על פני הזד. גם לי יותר נוח להרכיב עליו.

Dresdner
13-05-2021, 14:32
לגבי ויברציות חוץ מהאופציה להוסיף משקולות לכידון תמיד לזכור לא לתפוס את הכידון חזק מידי ככה התדר הגבוה (זימזום) של המנוע הזה לא עובר את הכפפות.

איך המושב מרגיש? הוא מאוזן הוא בשיפוע כלפי מיכל הדלק?

lokimonster
13-05-2021, 15:28
תודה דרז
ארכוש משקולות למרות שזה לא כזה נורא.

המושב בסדר גמור.
למרות שלמעט יתל אביב לירושלים לא רכבתי יותר מדי.

AsafA
13-05-2021, 15:59
לגבי ויברציות חוץ מהאופציה להוסיף משקולות לכידון תמיד לזכור לא לתפוס את הכידון חזק מידי ככה התדר הגבוה (זימזום) של המנוע הזה לא עובר את הכפפות.

איך המושב מרגיש? הוא מאוזן הוא בשיפוע כלפי מיכל הדלק?
המושב מפולס

lokimonster
14-05-2021, 14:25
יום שישי
החברות שלי לרכיבה קמות בקצב אחר.
יצאתי לקפה של איציק שם הבת שלי עובדת קפה עם זוגתי המנהלת הגדולה שתחייה וגיסתי החביבה.

הטרייסר עומד שם וללא ספק מושך לא מעט מבטים מסקרנים נחמד שזה פתח לצרות מול כל מיניי אהבלים שחושבים שאפשר לצלם את העארס המנוזל שלהם בן ה3.5 עם הפנסים בשיער וקובע נייק שיסתיר את זה.

יצאתי למטרו למסור את המפתח הספייר של ננסי המשקף והספרים של הרכב

מאחר וההכרות הראשונית עם הטרייסר בוצעה היה לי יותר יכולת להתנסות בקרוז קונטרול.

האמת פיצ'ר נחמד למרות שבתנועה הארץ ישראלית אפשר לחיות גם בלעדיו.

בדרך נושא הוויברציות עלה שוב.
כן הכלי מזמזם וביד שמאל אפילו מאוד.

מסתבר שהבורג של המשקולת כמעט נפל ולשמחתי תפסתי את זה בזמן.

בודק את הסט כלים של הכלי ויש אלן נחמד אבל לא במידה.

סגרתי כמה שניתן עם היד ורכבתי עם זרת על הבורג.

חיש קל נחתתי שגיא מנהל האולם קיבל אותנו בחביבות ואני חייב לציין שיש לו תודעת שירות נהדרת ובמקרה הופיע גם ערן הבחור של המכירות.

אמרתי לו על הריג'קט וגם על עוד ריג'קט והנושא טופל ויטופל.

סימנו מנהלה וסגרנו חשבון ( הייתה יתרה לא קטנה לתשלום ) והמשכנו הלאה.

בחנתי ברכיבה את המשקף ב2 מצבים.
במצב הנמוך אין מערבולות כשהמשקף סגור והעסק עד המהירות המותרת בהרצה נהדר ונוח.
במצב גבוהה ניתן לרכוב עם משקף פתוח ואין מערבולות.

א' טוען שהמשקף מפריע לו לראות ולדעתי הוא מביט נמוך מדיי וצריך להשיר מבט קדימה.

לגבי המנוע אני רוכב על מפה 2 ובקרות במצב המקסימאלי ישנה עצבנות בתגובה של המצערת אבל זה נסבל.

המנוע פנינה אמיתית הוא רץ מהר במעלה הסל"ד .
הכל מרגיש קליל ומהיר.

עקיפות ותאוצות יפות מאוד.

ברקסים חדים וחבילה כוללת נהדרת כאמור למעט הוויברציה שהיא בסדר.

צריכת הדלק נראית לי סבירה והאמת שהננסי בשביל להגיע לקצב של הטרייסר (אפילו בהרצה) צריכה לא מעט דלק ולמעשה לא ממש רחוקה מהטרייסר.

הצריכה ל100 קילומטר משתנה בין 2.7 ל6.5 ליטר למאה קילומטר.
כמובן שאני אתן תחשיב של הממוצע בהמשך הדרך.

סך הכל אפילו כעת שהכלי בהרצה הוא מעלה בי חיוך ושביעות רצון.

העדר הארגזים מחד מענה אותי כי אני שונא את תיק הגב וחסר לי הנוחות של נעילת הציוד (וכמובן התא הקדמי חשבתי על תיק מיכל אבל אין משהו שהתא עצמו נינעל).
מאידך אני משתחל בין מכוניות כאחרוניי הקטנוענים.

בתחום העירוני הכלי משתף פעולה נהדר.מומנט טוב וזינוקים מהירים.

המשך יבוא

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210514/c6ad3defb1762ca7542c9835c466b4e9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210514/4d760981a5ff5b9defe8f011a5fd7a8c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210514/5c674efca18eb25c36ee1b4ed56f0414.jpg

קידוזו
14-05-2021, 14:49
אסף ויינון- מברוק! אופונועים מהניילון ינעל דינק.
שימחתם בגדול ונראה שהפתיעו בענק.
נראה טוב ובטוח שירגיש טוב מאוד אחרי ההרצה.

Eli R
14-05-2021, 15:14
לגבי גובה המשקף בטרייסר החדש - ה-'תלונה' העיקרית שקראתי לגבי גובהו היא בעיקר בהטיות, אך ייתכן שהדבר נובע מגובה הרוכב או בכלל מהרגל לאופנוע אחר...

לדעתי, מצריכת הדלק בשלב הזה תתעלם לגמרי.
היא אמורה להשתפר ולהתייצב עם סיבובי המנוע ועם הסתגלותך לכלי.
אצלי, בנסיעות מנהלתיות בכבישי 6 ו-5, גם בנסיעה בפקקים (מפה STD) אני רואה 1:19 ואפילו 1:20.

לגבי המנוע... איזה מנוע :cool:, תענוג.

המנוע הזה (ה-CP3 שאצלכם אפילו מספק עוד כמה כ"ס ביחס לזה שאצלי) הוא ממש המקרה המוזר של ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד... :D

מצד אחד הגמישות האינסופית שלו - כמו היכולת להתנהל בעיר בהילוך שלישי מכמעט עצירה ועד מהירויות בינעירוניות לא כל מצמוץ מצד המנוע.
מצד שני, בכבישים פתוחים ו/או מפותלים הוא מזכיר אופנועים ספורטיביים יותר ומפהק לנוכח המגבלות שאני מציב לו.

אותי הוא קנה, לגמרי.

תמשיך ללמוד אותו ולהנות.

סופ"ש נעים,
אלי

lokimonster
14-05-2021, 15:29
אחלה אלי
תודה

הצריכה לא ממש מעניינת פשוט מן השוואה (שמבחינתי) נדרשת מול הננסי.

אחת התובנות שלי מהננסי שכדיי לנוע בקצב של אופנוע ולא קטנוע צריכת הדלק של הננסי הופכת להיות כמו של אופנוע ליטר.

ומפה באה ההשוואה.

זה בטח יעסיק אותי בכמה אלפי הקילומטר הראשונים.

AsafA
14-05-2021, 15:52
לגבי גובה המשקף בטרייסר החדש - ה-'תלונה' העיקרית שקראתי לגבי גובהו היא בעיקר בהטיות, אך ייתכן שהדבר נובע מגובה הרוכב או בכלל מהרגל לאופנוע אחר...

לדעתי, מצריכת הדלק בשלב הזה תתעלם לגמרי.
היא אמורה להשתפר ולהתייצב עם סיבובי המנוע ועם הסתגלותך לכלי.
אצלי, בנסיעות מנהלתיות בכבישי 6 ו-5, גם בנסיעה בפקקים (מפה STD) אני רואה 1:19 ואפילו 1:20.

לגבי המנוע... איזה מנוע :cool:, תענוג.

המנוע הזה (ה-CP3 שאצלכם אפילו מספק עוד כמה כ"ס ביחס לזה שאצלי) הוא ממש המקרה המוזר של ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד... :D

מצד אחד הגמישות האינסופית שלו - כמו היכולת להתנהל בעיר בהילוך שלישי מכמעט עצירה ועד מהירויות בינעירוניות לא כל מצמוץ מצד המנוע.
מצד שני, בכבישים פתוחים ו/או מפותלים הוא מזכיר אופנועים ספורטיביים יותר ומפהק לנוכח המגבלות שאני מציב לו.

אותי הוא קנה, לגמרי.

תמשיך ללמוד אותו ולהנות.

סופ"ש נעים,
אלי

המשקף גבוה מידי לטעמי גם במצב הנמוך ביותר. לא נכנס אויר מהפתח של הסנטר ומצד שני יש רעשים של רוח שמתגברים ככל שגובה המשקף עולה. במצב הנמוך אני יכול להסתדר איתו. וביחס לאדוונצרים אחרים המצב דווקא בסדר. אני פשוט רגיל למשהו אחר לגמרי.

מבחינת המנוע התחושה כרגע היא שחסר לו מומנט בפתיחות. בדגם הזה האריכו את שני ההילוכים הראשונים (ביחס לטרייסר הקודם) ולמי שרגיל לעבור כיכרות בשלישי (כי ההילוכים בזד קצרים) התחושה היא שאין לאופנוע כח וצריך להוריד לראשון. בזד הילוך ראשון לא היה שימושי אבל הוא סיפק תאוצה מדהימה בפתיחה. כאן התחושה מנומנמת. כאילו אין שם כלום. חלש. מעצבן. ואני לא אוהב את זה בכלל.

Eli R
14-05-2021, 16:23
בטוח שאני לא צריך להגיד לך, אך תן לו זמן...

דווקא היכולת לצלוח בהילוך שלישי כמעט כל 'אתגר' בתנועה עירונית היא משהו שמצא חן בעיניי (בטח אחרי אופנועי ספורט מרובעי צילינדרים).
פחות מתעסק 'בלערבב את הדלק' ;)

ייתכן שזה נובע מהשינוי שעשו ביחסי ההעברה של ההילוכים הנמוכים ואולי סתם כי אצלי המנוע כבר גמע מעל 45K ק"מ.

תהנו,
אלי

השושנים
14-05-2021, 16:40
המשקף גבוה מידי לטעמי גם במצב הנמוך ביותר. לא נכנס אויר מהפתח של הסנטר ומצד שני יש רעשים של רוח שמתגברים ככל שגובה המשקף עולה. במצב הנמוך אני יכול להסתדר איתו. וביחס לאדוונצרים אחרים המצב דווקא בסדר. אני פשוט רגיל למשהו אחר לגמרי.

מבחינת המנוע התחושה כרגע היא שחסר לו מומנט בפתיחות. בדגם הזה האריכו את שני ההילוכים הראשונים (ביחס לטרייסר הקודם) ולמי שרגיל לעבור כיכרות בשלישי (כי ההילוכים בזד קצרים) התחושה היא שאין לאופנוע כח וצריך להוריד לראשון. בזד הילוך ראשון לא היה שימושי אבל הוא סיפק תאוצה מדהימה בפתיחה. כאן התחושה מנומנמת. כאילו אין שם כלום. חלש. מעצבן. ואני לא אוהב את זה בכלל.

1. אתה לא רגיל לאופנוע.
2. אתה כרגע על מצב 2 שמסרס קצת את היכולת במיוחד בפתיחות.
3. המנוע עוד לא "נפתח".
4. אתה רוכב תחת מגבלות הרצה.
5. 3 זה לא 4 אז אל תהיה צילגר...

סע לשלום המפתחות בפנים.

lokimonster
14-05-2021, 17:03
א' על מצב לא מוגבל ועם בקרות הכי פחות מתערבות.

אני חושב שהוא עובר את הטראומה שלי עם המעבר מהgtr1400 לnc (למרות שאצלי היה הרבה יותר קיצוני).

אני מאמין שעם הזמן הוא יתרגל

רשמתי בשרשור של ננסי הרבה תלוי בנקודת המוצא.

ולראייה הטרייסר לי מרגיש מושלם למעט הווברציה המעצבנת אבל אני אופטימי לגביה.

AsafA
14-05-2021, 19:33
עברתי למפה מס'1 וגם במגבלות ההרצה האופנוע חי יותר. אסיים את ההרצה בסבלנות ואראה מה יש לו להציע.

בשאר התחומים הוא עונה על הציפיות.
בתוך העיר הוא נהדר וזה היה השיקול העיקרי בהחלפה כי התכנון היה לחזור להתנייד עם אופנוע באמצע השבוע.

Dresdner
15-05-2021, 01:36
עברתי למפה מס'1 וגם במגבלות ההרצה האופנוע חי יותר. אסיים את ההרצה בסבלנות ואראה מה יש לו להציע.

בשאר התחומים הוא עונה על הציפיות.
בתוך העיר הוא נהדר וזה היה השיקול העיקרי בהחלפה כי התכנון היה לחזור להתנייד עם אופנוע באמצע השבוע.

מפה 2 בטרייסר החדש זה לא מצב גשם? אם כן ברור שהמצערת צריכה הרבה יותר סיבוב כדי להוזיז את האופנוע, תשאיר את 2 לינון [emoji3]

השושנים
15-05-2021, 06:48
מפה 2 בטרייסר החדש זה לא מצב גשם? אם כן ברור שהמצערת צריכה הרבה יותר סיבוב כדי להוזיז את האופנוע, תשאיר את 2 לינון [emoji3]

אווצ'...אבל זו דוגמא טובה עם מה אני צריך להתעסק.

AsafA
15-05-2021, 07:19
בדגם החדש Mode 2 זה מצב כח מלא עם תגובת מנוע מתונה ואני יכול להעיד שימאהה דוברי אמת (לפחות בכל הקשור למתונה כי את החלק השני אי אפשר לבדוק בהרצה). התגובה אכן מתונה וליניארית מאד ויש כבישים שזו תהיה מפה נהדרת עבורם.

הפחתת כח (מצב גשם) יש רק במפה מס 4.

9179

Dresdner
15-05-2021, 09:13
שונה לגמרי מהטרייסר היוצא.
די נדיר לראות מפה שמגבילה את כח המנוע, בדרך כלל המפות השונות מסתכמות בתגובת מצערת שונה אבל כח הסוס והמומנט נשארים זהים לחלוטין ככה שהמפות הם קצת עבודה בעניים ברוב האופנועים, מעניין שבטרייסר 9 הם עשו את זה במפה 4.

lokimonster
15-05-2021, 09:31
מפה 2 יותר חזקה מננסי
איזה כיף שיש לאן לגדול

אגב המצערת כן קצת עצבנית גם במצב 2
נראה לי שאני אשאר במצב הזה
הוא מספק אותי לגמרי גם כעת בזמן ההרצה

אגב השיוט נהדר ונינוח.

Paz
15-05-2021, 12:01
מדהים, תתחדש ורק ברכיבות טובות!
סקרן מאוד לשמוע איך הוא בתור רוכב על הדגם הקודם.

Paz
15-05-2021, 12:17
שונה לגמרי מהטרייסר היוצא.
די נדיר לראות מפה שמגבילה את כח המנוע, בדרך כלל המפות השונות מסתכמות בתגובת מצערת שונה אבל כח הסוס והמומנט נשארים זהים לחלוטין ככה שהמפות הם קצת עבודה בעניים ברוב האופנועים, מעניין שבטרייסר 9 הם עשו את זה במפה 4.

מקווה שיש שינוי מהבדיחה של הדור הקודם עם מצב B, אני עם הסטנדרט בכל מצב רכיבה, גם בגשם, ה A קופצני מדי

Dresdner
15-05-2021, 12:35
מקווה שיש שינוי מהבדיחה של הדור הקודם עם מצב B, אני עם הסטנדרט בכל מצב רכיבה, גם בגשם, ה A קופצני מדי

אני דווקא בכבישים צרים אם פיתולים במהירות נמוכה אוהב את הB כי לא צריך לחשוב יותר מידי על המצערת וכמובן בגשם

Paz
15-05-2021, 18:09
אני דווקא בכבישים צרים אם פיתולים במהירות נמוכה אוהב את הB כי לא צריך לחשוב יותר מידי על המצערת וכמובן בגשם
לא חשבתי על כבישים מפותלים אבל ניסיתי בגשם והאופנוע לא מגיב בכלל, מה גם שבסטנדרט עם הבקרות ויד רגועה על המצערת אין שום בעיה, בטח עם צמיגים כמו רואד 5

Dresdner
15-05-2021, 18:27
לא חשבתי על כבישים מפותלים אבל ניסיתי בגשם והאופנוע לא מגיב בכלל, מה גם שבסטנדרט עם הבקרות ויד רגועה על המצערת אין שום בעיה, בטח עם צמיגים כמו רואד 5

תלוי איפה בגשם, במקומות כמו האלפים זה מתבקש המוח יותר רגוע שהאופנוע עצל

Danny
16-05-2021, 07:56
אסף , קראתי את "סיכום תקופה" שלך עם ה sx.
סתאם סקרנות : למה לא הלכת על ה ninja sx החדש?
ואם החלטת לעבור ל sport tour ,
למה לא versys ?
( שושני מחייך ) .

airwolf
16-05-2021, 09:53
ואם החלטת לעבור ל sport tour , למה לא versys ? .

מצטרף לבקשה, בתור אחד שמחפש ספורט תורר, ולא אדוונצ׳ר תורר. ימאהה משווקים את הטרייסר ככזה, מעניין אותי אם זה רק שיווק או גם תוכן - קשה לי לקבל את המילה ״ספורט״ כאשר תנוחת הרכיבה זקופה, וככה הטרייסר הרגיש לי. אשמח להשוואה של מגוון היבטים ממי שרכב על כל כלי לא מעט ק״מ ובתנאים שונים, ולא רק רכיבת מבחן.

Paz
16-05-2021, 10:13
מצטרף לבקשה, בתור אחד שמחפש ספורט תורר, ולא אדוונצ׳ר תורר. ימאהה משווקים את הטרייסר ככזה, מעניין אותי אם זה רק שיווק או גם תוכן - קשה לי לקבל את המילה ״ספורט״ כאשר תנוחת הרכיבה זקופה, וככה הטרייסר הרגיש לי. אשמח להשוואה של מגוון היבטים ממי שרכב על כל כלי לא מעט ק״מ ובתנאים שונים, ולא רק רכיבת מבחן.

אחרי 22,000 ק"מ (אמנם על דור קודם) תאמין לי שהוא מאוד ספורטיבי ובכלל לא מתקרב להרגשת אדוונצ'ר-בקיצור, ספורט טורר, עם דגש על הספורט.

Dresdner
16-05-2021, 10:31
אחרי 22,000 ק"מ (אמנם על דור קודם) תאמין לי שהוא מאוד ספורטיבי ובכלל לא מתקרב להרגשת אדוונצ'ר-בקיצור, ספורט טורר, עם דגש על הספורט.

לפי דעתי הוא המחליף של הקטמ SMT שהיה הספורטיבי בקטגוריה.

AsafA
16-05-2021, 10:37
ואם החלטת לעבור ל sport tour ,
למה לא versys ?
( שושני מחייך ) .

לגבי הנינגה SX - האופנוע שלי עם 47,000 קמ הרגיש חדש ולא מצאתי טעם להוסיף כסף בשביל לקבל בערך את אותו הדבר.

בנוסף מאד נהנתי מהנינגה בחלק הבינעירוני של הרכיבה ופחות מהחלק העירוני. בזמן האחרון התגבשה החלטה לחזור לרכוב גם למשרד אז חיפשתי משהו שיהיה יותר ידידותי בעיר.

במקביל הפסקתי לרכוב עם החברה הצעירים ועברתי לרכוב בעיקר עם שושני וינון (ינון בימי ננסי ולא ה-gtr) כך שהקצב של האופנוע לא התאים. הזד יכול לבלות טיול של 400 קמ בקצב שיוט של 170 עד 220 (לא שניסיתי) בעוד שהוא פחות מהנה בקצב של 140.

לגבי הורסיס - הוא בכלל לא מתאים לי. הורסיס אופנוע נהדר לרכיבה זוגית עם ציוד ואני רוכב לבד או עם הבן (בן 10). בנוסף בעיני הוא מכוער ואופנוע חייב להיות יםה בכדי שאוכל להיקשר אליו. תוסיף על זה שחיפשתי אופנוע קל יותר והוורסיס בהמה של 260 קילו.

בעיני הטרייסר האדום יפה מאד. משהו בקונטרסט שבין השחור לאדום מבליט את הקימורים והוא נראה הרבה יותר טוב במציאות. בנוסף תנוחת הרכיבה בול מה שאני אוהב (מזכיר מאד את התנוחה של הב.מ.וו s1000xr) בעוד שהתנוחה של הורסיס הרבה יותר ניטרלית ולא לטעמי.

AsafA
16-05-2021, 10:47

זה עניין של מהירות. אם אתה רוצה לטייל בקצב של 220 לך על הנינגה. אם אתה רוצה לטייל על 160 לך עם הטרייסר. אגב בכבישים מפותלים סטייל נס הרים הרבה יותר קל עם הטרייסר והוא גם יותר מהיר שם. בכבישים של ים המלח (עדיין לא ניסיתי את הטרייסר) אבל ברור לי שהנינגה יהיה יותר מהיר וירגיש יותר בבית. כך שרכיבה ספורטיבית ניתן לעשות עם שניהם. השאלה באיזה קצב אתה רוצה לטייל. כאזרח שומר חוק שלא חורג מהמהירות החוקית אני חושב שהטרייסר יותר יתאים לי.

lokimonster
16-05-2021, 12:22
[QUOTE=AsafA;180173]

למי קראת זקנים.
רק אחד מאיתנו יוצא לפנסיה וזה לא לוקי.

אתה מתבגר חביבי.

במקביל הפסקתי לרכוב עם החברה הצעירים ועברתי לרכוב בעיקר עם שושני וינון (ינון בימי ננסי ולא ה-gtr)

Paz
16-05-2021, 16:56
לפי דעתי הוא המחליף של הקטמ SMT שהיה הספורטיבי בקטגוריה.

לא רכבתי עליו אבל נשמע הגיוני מאוד

lokimonster
18-05-2021, 14:38
תדלוק שני
לא עמדתי בפיתוי וכרגיל אני מודד את צריכת הדלק שעמדה על 18.6 קילומטר לליטר.

הקצב הוא קצב הרצה שבמושגי ננסי זה כבר באזורים בהם המנוע עובד קשה לעומת הטרייסר ש140 קמ"ש (משוערים) אינם מהווים קושי בשום מצב בין עם בעלייה ירידה או מישור.

הננסי בקצב הזה כבר מתחילה לצרוך בין 20 ל22 קילומטר לליטר ואף פחות מזה.
בנוסף בקצב הזה הטרייסר נינוח מאוד ופשוט נותן שיוט נהדר בלי שנלחם בו.

מיגון הרוח לטעמי יעיל מאוד וכל הדרך למרכז וחזרה לא הייתה שום תחושת אי נוחות.

אני טרם יצאתי לסיבוב ארוך אז אני לא יכול להביע דיעה.

כמובן שעוד תשמעו ממני.

נ.ב

נדב הילדון בן העשר שלי טוען שהטרייסר נוח אבל הוא מחליק קדימה.

אני מניח שכשיגיע הארגז האחורי הוא ירגיש יותר נוח ויוכל להשען עליו.

בכל מקרה בעולם המושגים שלו הטרייסר יותר מהיר וזה מה שקובע.

ayalzo
18-05-2021, 15:25
אני לא יודע מה עוללת לננסי שלך אבל ב140 אצלי הוא לא מתקרב לצריכה שהצגת.

Dresdner
18-05-2021, 16:19
אצלי כבר אלפי קילומטרים הממוצא הוא 20 קילומטר לליטר שרק באוטובאן הצריכה יכולה להגיעה ל16 קילומטר לליטר.
יהיה מעניין לראות עם מנוע היורו 5 שותה יותר אבל אני מאמין שדווקא אחרי הרצה תראה מספרים טובים יותר

Eli R
18-05-2021, 16:26
מיגון הרוח בטרייסר שלי הוא הדבר הדורש שינוי, ועדיף בהקדם.
אני עוד מתלבט לגבי איזה משקף לרכוש.
עם משקף מקורי של טרייסר 2018 וגובה 'עצמי' של 184 ס"מ, אני חווה הרבה תנועת אוויר במהירויות משוערות וצפונה, כך שנדרש ממני להשען מעט אחורה ו/או למטה...

לגבי צריכת הדלק - 1:19 עד 1:20 זאת הצריכה שאני רואה במהירות כביש 5 וכביש 6, גם עם עומסי תנועה (מפת Standard עם מנוע של 45K ק"מ).

אלי

קובי
18-05-2021, 16:41
אצלי הטרייסר 24.3 ק"מ /ליטר ממוצע.

השושנים
18-05-2021, 16:58
איפה א' שצריכים אותו?

mudale222
18-05-2021, 17:29
אצלי הטרייסר 24.3 ק"מ /ליטר ממוצע.

איך? אתה רוכב כל היום על 80 בין עירוני?

Dresdner
18-05-2021, 19:53
מיגון הרוח בטרייסר שלי הוא הדבר הדורש שינוי, ועדיף בהקדם.
אני עוד מתלבט לגבי איזה משקף לרכוש.
עם משקף מקורי של טרייסר 2018 וגובה 'עצמי' של 184 ס"מ, אני חווה הרבה תנועת אוויר במהירויות משוערות וצפונה, כך שנדרש ממני להשען מעט אחורה ו/או למטה...

לגבי צריכת הדלק - 1:19 עד 1:20 זאת הצריכה שאני רואה במהירות כביש 5 וכביש 6, גם עם עומסי תנועה (מפת Standard עם מנוע של 45K ק"מ).

אלי

כמו בהרבה אופנועים, זה או שאתה הולך על הכי גבוה או על הכי נמוך.
לי יש משקף נמוך והנמכתי עוד יותר ואני מקבל זרימת אוויר נקיה סביב הקסדה וגם יותר שקט מהבומים שהמשקף המקורי מיצר

Eli R
18-05-2021, 20:03
אני שוקל לרכוש את ה-Givi D2139S (https://www.givi.it/my-motorcycle/product/yamaha/tracer-900--tracer-900-gt-18--20/screen/d2139s) (או מקבילו מבית Kappa).
זה לא רק שהוא גבוה בכמה ס"מ מהמשקף המקורי, אלא גם הצורה שלו והרוחב שלו אמורים לספק מענה טוב יותר.
אני ממש לא מחפש משקף touring.

אם יש לך הגיגים לגבי זה, אשמח לשמוע את דעתך, גם אם בהודעה פרטית בשביל לא 'לחטוף' את ה-thread הזה...

תודה,
אלי

Dresdner
18-05-2021, 21:27
אני שוקל לרכוש את ה-Givi D2139S (https://www.givi.it/my-motorcycle/product/yamaha/tracer-900--tracer-900-gt-18--20/screen/d2139s) (או מקבילו מבית Kappa).
זה לא רק שהוא גבוה בכמה ס"מ מהמשקף המקורי, אלא גם הצורה שלו והרוחב שלו אמורים לספק מענה טוב יותר.
אני ממש לא מחפש משקף touring.

אם יש לך הגיגים לגבי זה, אשמח לשמוע את דעתך, גם אם בהודעה פרטית בשביל לא 'לחטוף' את ה-thread הזה...

תודה,
אלי

זה מאד תלוי בגובה שלך, אם המשקף הזה מעיף את הרוח מעל הקסדה זה יעבוד.
לפני הכל ממליץ לך להוריד את המשקף לגמרי ולצאת לרכיבה אולי תמצא שזה הפתרון, בכל מקרה נסיון שלא יעלה לך גרוש.

lokimonster
18-05-2021, 21:39
אני לא יודע מה עוללת לננסי שלך אבל ב140 אצלי הוא לא מתקרב לצריכה שהצגת.אין לי מושג מה אני עושה לו.

אבל בהזדמנות אפשר לצאת לרכיבה משותפת ולעשות השוואה ברכיבה משולבת בין עירוני והררי שזה תחום המחייה של הננסי שלי.

קח בחשבון שאצלי הננסי עם ארגזי צד וארגז עילי שמעולם לא הורדתי ובנוסף אני שוקל סביב 110 קילו פלוס מינוס לפי עונות השנה וזה בהחלט עשוי להשפיע.

lokimonster
18-05-2021, 21:42
[QUOTE=Dresdner;180236]כמו בהרבה אופנועים, זה או שאתה הולך על הכי גבוה או על הכי נמוך.

רכבתי בשתי המצבים אצלי עד לכ140 קמ"ש תיאורטיים העסק מושלם גם בנמוך וגם בגבוה.

נמוך משקף של הקסדה צריך להיות סגור בגבוהה אפשר לפתוח בלי שיהיו מערבולות.

AsafA
18-05-2021, 22:04
הבדלי הגבהים משפיעים. אצלי המשקף עובד פחות טוב. הוא גבוה מידי במצב הנמוך ולא מספיק גבוה במצב הגבוה. בצד החיובי אני רוכב במהירות שפויות יותר. ניסיתי אתמול לרכוב עם משקף פתוח ועד 80 קמש זה די מגניב, מעבר ל-80 הרוח יוצרת מערבולות שנפתרות עם סגירת המשקף.

מבחינת בריאות העיניים - יש בקסדה את המשקף שמש שבשילוב עם המשקף (של האופנוע) במצב הגבוה הרוח לא מגיעה לעיניים. עדיין יש חשש ממפגש עם מעופפים.

בהמשך אולי אנסה להציב את המושב במצב הגבוה אבל בשביל זה צריך גם להרים את הקידון למצב הגבוה ואני מתעצל להתעסק עם זה (היחס בין הקידון למושב מושלם בעיני כמו שהוא).

בהתחלה המשקף הציק לי עכשיו המצב משתפר. אני לומד להתרגל אליו וגם מנסה מצבים שונים של תנוחת רכיבה. רחוק מלהיות מושלם אבל גם לא נורא כלכך.

Dresdner
19-05-2021, 00:49
מבחינתי משקף רק צריך לקחת את הלחץ מהחזה בכל האופנועים שהיו לי או שקניתי משקף מינימלסטי או שהורדתי לגמרי (לפי דעתי במוטו גוצי זה נתן מראה יותר רטרו)
זה נותן יותר שקט בקסדה ויותר אוויר נכנס בפתחי האיורור.
משקף באמצע תמיד נופל אצלי במרכז הקסדה שזה הכי גרוע שיש
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210518/9c7f798026bb605a4c378a87eedfe688.jpeg

קובי
19-05-2021, 06:33
את עניין הרוח ניתן לפתור בקלות עם אביזר קטן מ aliexpress שמורכב על המשקף וניתן לכיוונון.

Dresdner
19-05-2021, 09:03
את עניין הרוח ניתן לפתור בקלות עם אביזר קטן מ aliexpress שמורכב על המשקף וניתן לכיוונון.

החיקוי הזה כמעט עלה לי בתאונה, במהירויות גבוהות המנגנון קרס וכל העסק כמעט נתלש, שזה קרה זה היבהיל אותי לשניה וב200קמ״ש זה לא צחוק.
ממליץ לקנות את המקורי תוצרת גרמניה.
בכל מקרה זה לא עבד ולא נתן כלום

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210519/55b34783fae75808fa4f2dd2adca2f91.jpeg

Danny
19-05-2021, 11:11
תדלוק שני
לא עמדתי בפיתוי וכרגיל אני מודד את צריכת הדלק שעמדה על 18.6 קילומטר לליטר.

הקצב הוא קצב הרצה שבמושגי ננסי זה כבר באזורים בהם המנוע עובד קשה לעומת הטרייסר ש140 קמ"ש (משוערים) אינם מהווים קושי בשום מצב בין עם בעלייה ירידה או מישור.

הננסי בקצב הזה כבר מתחילה לצרוך בין 20 ל22 קילומטר לליטר ואף פחות מזה.
בנוסף בקצב הזה הטרייסר נינוח מאוד ופשוט נותן שיוט נהדר בלי שנלחם בו.

מיגון הרוח לטעמי יעיל מאוד וכל הדרך למרכז וחזרה לא הייתה שום תחושת אי נוחות.

אני טרם יצאתי לסיבוב ארוך אז אני לא יכול להביע דיעה.

כמובן שעוד תשמעו ממני.

נ.ב

נדב הילדון בן העשר שלי טוען שהטרייסר נוח אבל הוא מחליק קדימה.

אני מניח שכשיגיע הארגז האחורי הוא ירגיש יותר נוח ויוכל להשען עליו.

בכל מקרה בעולם המושגים שלו הטרייסר יותר מהיר וזה מה שקובע.

לא הייתי עושה ענין מצריכת דלק .
ההבדל בין 1 ל 18 לבין 1 ל 22 בהנחה
שאתה עושה 17000 ק"מ בשנה מסתכם
בכ 1000 שח לשנה.

lokimonster
19-05-2021, 11:49
לא הייתי עושה ענין מצריכת דלק .
ההבדל בין 1 ל 18 לבין 1 ל 22 בהנחה
שאתה עושה 17000 ק"מ בשנה מסתכם
בכ 1000 שח לשנה.

לא עושה עניין

הסיפור של הNC שהוא כלי חסכוני.
אז אומנם שרכשתי אותו זה לא היה מה שעמד לנגד עיניי אבל הסתבר שכדי לצלוח את כביש שש בקצב שמניח את הדעת שלי (סביב 140 פלוס מינוס)או כבישים הרריים הננסי לא ממש חסכונית כמו שטענו.

היא ידעה גם לרדת ל20 קילומטר לליטר (אם רצינו יותר ).

אז נכון היא גם ידעה לעשות עם זוג וציוד 28 קילומטר לליטר אבל זה אומר קצבל של בין 80 קמ"ש ל120 בערך בהתאם לתנאי הכביש.

בכל מקרה אני שמח שחזרתי למנוע אמיתי זה חסר לי מאוד וכעת רק צריך לרסן את הקוף הקטן שביד ימין.

the striker
19-05-2021, 14:36
תשים מקור כמו דרז, זה מוסיף מאוד ללוק

lokimonster
19-05-2021, 14:44
אני לא בטוח שיתאים
הפרונט קצת שונהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210519/4993104ffa12e5a68fad83ffdc8589a8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210519/961979250a6648670b408a4130838db6.jpg

lokimonster
22-05-2021, 14:07
הגיע הזמן לסיים את ההרצה.
הבעייה שהמדינה שלי קצת התכווצה בשל האירועים מול העם המומצא מה שכבש לי את כבישי השומרון שאני כלכך אוהב.

יצאתי לעבר משמר השרון לפגוש את ערןzzr וbmw שלו

תוואי הרכיבה היה קצת כביש שש קצת הרי יהודה.

הטרייסר נוח מאוד.
במהירות ההרצה המשקף מתפקד מצויין (למרות שדווקא עם השואי ניאוטק 2 היה פחות מוצלח בהשוואה לls2 שיש לי לעיר. אולי משהוא רגעי אולי מבנה של הקסדה).

הכלי קשיח למדיי יציב וזריז ולמעט הווקאליות שקצת מציקה לאורך זמן ( לא משהו נורא או מטריד פשוט נמצא שם ) ואולי מעט ווברציות אין טענות.

את כביש שש צלחנו בקצב הרצה והכל נינוח מאוד הגוף לא נלחם ברוח וניכר שאפשר לרכוב מהר יותר.

חסר לי קצת אוויר לידיים בשל מגיניי הענפים (או איך שהם נקראים) שטרייסר מסופק איתם.
אביזר מיותר לגמרי לפחות בעיניי.

ירדנו משש באחד המחלפים סיבוב ארוך והטרייסר יורד שם נמוך
מאוד נמוך כאשר הכלי יציב ונטוע וצועק זה מה שאתה יודע תן לי עוד.

הגעתי חיש קל למשמר השרון תדלוק שיחה קצרה וחזרתי לכיוון לטרון מהדרך הארוכה כך 'נטעם קצת פיתולים.

הטרייסר תוקף אותם בזוויות יפות והכל ברוגע.

יש מומנט שמספיק לכל גחמה וכאמור הכל בטווח הסל"ד של ההרצה.

להערכתי בתום ההרצה מבחינת יכולת הטרייסר יהפוך לחוליגן לא קטן כנאמר זה הקטן גדול יהיה.

דברים קטנים שאני לא אוהב:
מבנה מיכל נוזל הבלמים יושב שם באוויר וכאילו לא שייך לכלום.

מיקום נוזל הקירור (ערן הצביע על זה) נמצא בקדמת הכלי לא ממש נראה לי חכם.

מאידך הזמנתי מגן גחון ופלסטיקה שלדעתי יתנו מענה לזה.

בדיקת מפלס השמן לא נוחה ועדיף עם dipstick כמו בהונדה אבל זה מה שיש.

קפה שיחה עם ערן וחזרתי לבית.

סך הכל מהנה מאוד.

Dresdner
22-05-2021, 15:02
מה הבעיה עם מיכל העודפים? אתה מתכנן לרדת לשטח?
לפי דעתי הוא במקום הכי מוגן שיש, בהרבה אופנועים הוא נמצא מאחורי הפרינג ושהאופנוע נופל על הצד הוא נפגע בטרייסר שהאופנוע על הצד מיכל העודפים לא נוגע בריצפה.

ayalzo
22-05-2021, 15:04
המגיני ידיות (אם הם טובים הם חוסכים את העלות של ידית ברקס/קלאצ'), הופכים להיות נכס בחורף.

lokimonster
22-05-2021, 15:40
לשטח לא אכנס ויתכן שאתה צודק.

כאמור הזמנתי מגן גחון שנראה לי יתן הגנה נוספת (האגזוז גם יושב נמוך עם החיישן זיהום אוויר ) אז הפינה הזאת תיסגר.

אייל יתכן שבנפילה סתמית במקום זה יגן על המנוף.
בהחלקה אני בספק אבל אני אשתדל להשאר על שתיים ולא לבחון את הנושא.

בכל מקרה זה שם וישאר.

AsafA
22-05-2021, 16:09
לפני כמה שנים מגן שכזה הציל לי את האצבעות. טעות בשיקול הדעת, הצלחתי להתחמק מתאונה אבל המגן שבר מראה של רכב. במהירות של הפגיעה אם האצבעות היו חוטפות את המכה במקום המגן (ואין לי ספק שהן היו חוטפות) כנראה שהיה נגרם להן נזק רציני.

lokimonster
25-05-2021, 08:56
הבת שלי תפסה איתי טרמפ לבית הספר
על הדרך הקפצנו לילד את הציוד לבריכה שהוא שכח.

ההתנהלות העירונית נהדרת במצב הקיים ובשל העידר הארגזים מאוד קל להשתחל לצמתים.

המנוע סך הכל מאוד גמיש ומאפשר לבצע פרסה בקלות רבה.

כיקא מופרע אני מתחיל לחשב את הקילומטרים לקראת טיפול 1000 ואני שוקל לאן ללכת ( חשוב לי שדברים יעשו על-פי הספר חיזוקים גירוזים וכיוצא בזאת).

טבלת הטיפולים היא כל 10,000 קילומטר לעומת 12,000 בננסי כאשר בדרך כלל אני מחליף שמן בדרך כלל כל שינוי עונה ( כ6000 קילומטר וכמובן נוזלים קירור בלמים כל שנתיים)

בקיצור אני מחפש מוסך שיתאים לרמת הציפיות שלי (עד אזור תל אביב).

the striker
25-05-2021, 09:44
אומרים שיואש, חזק בימאהה. אני לא זוכר איך קוראים למוסך שלו, הוא נמצא באזור של רח' התעשיה בין הנגריות שם. לא מדבר מניסיון אישי, אני מטפל ברמזור.

lokimonster
25-05-2021, 10:13
תודה
יואש היום מורשה הונדה (טיפלתי אצלו גם בכלים אחרים שלי)
אני רוצה מוסך מהרשת של מטרו לפחות עד תום האחריות.
כן חשוב לי שאוכל לעמוד לצד המכונאי המטפל.

ofirus
25-05-2021, 10:23
בקרוב פוסט חדש של לוקי עם חתימה חדשה
"איך מטרו דפקו אותי, בלי מבצע ובלי גירוז":tongue:
וברצינות יש את מטרו יהוד דבר עם איתי 03-5360353
בהצלחה

lokimonster
25-05-2021, 10:42
סבבה תודה

erani99
25-05-2021, 13:34
מה עם GET SERVICE אצל רועי גרוייסה?... אתה לא חייב מורשה מטרו/יבואן לדעתי, מורשה משרד התחבורע מספיק לאחריות (אם במקרה תצטרך להפעיל), לא?

lokimonster
25-05-2021, 13:37
רועי נהדר אבל כדי למנוע בלגאן אם אזדקק להפעיל את האחריות עגיף מוסכי רשת.

בכל זאת מטרו

Eli R
25-05-2021, 13:58
ובמיוחד שמדובר בדגם חדש עם שינויים במנוע, שלדה וכל השאר...

erani99
25-05-2021, 15:35
ובמיוחד שמדובר בדגם חדש עם שינויים במנוע, שלדה וכל השאר...
כמה יותר מסובך מה K הגרמני שלי 4 בשורה עם כארבעה יחידות מחשוב ורק לאיירבוקס ולמצערות (מע' הדלק) יש כ 4~5 חיישנים שונים (איידל,אויר,טמפ'..) ובולמים חשמליים, רועי התמודד עם בעיית האיידל כשהוא יצא מדלק אחרי טיפול גדול, ובטוח שאלך אליהם לטיפול הבא.
אבל לא אתווכח, כסת"ח זה חובה בארצנו

mudale222
25-05-2021, 15:43
יוני אופנועים הם מורשים ומפיצים של מטרו בירושלים ומניסיון שלי לא הייתה שום בעיה בהפעלת אחריות (משאבת דלק 3000 שקל).
לא הייתי נוסע עד למרכז רק בשביל טיפול.
בסוף הכול בגדול אותו דבר (שמן,פילטרים,פלאגים, בלה בלה), עם שינויים קטנים פה ושם.

ayalzo
25-05-2021, 15:44
זה לא קשור. כשאתה בא לממש אחריות אתה צריך להוכיח שאין לך אחות.
במקרה הזה, הרבה יותר קשה להם להתנער כשטיפלת במוסך יבואן. למשל, סתם בשביל הדוגמא, אם לפי הפרוטוקול כתוב שבשביל להחליף פלאג צריך לפרק רדיאטור, אבל אף אחד לא עושה את זה כי ניתן להגיע אליו גם בלי לפרק, אז ברור שמכאנית עדיף לאופנוע בלי הפירוק, אבל היבואן יקפוץ ויגיד- לא! לא עבדת לפי הספר.
עכשיו, ברור שברוב המקרים, אם תלך לבית משפט תוכל להוכיח שאין קשר בין הטיפול לבין התקלה, אבל למה להגיע לכדי זה? אם טיפלת אצל היבואן, הם לא יכולים להתלות ב"התקלה נבעה מטיפול לא נכון", כי גם אם זה המקרה, זאת עדיין אשמתם.
(וכמובן שהם ימציאו את הטיעון הבא בתור של - "התקלה נגרמה כתוצאה משימוש לא נכון", או בן דודו: "החלק לא מכוסה באחריות", אבל דיה לצרה בשעתה")

mudale222
25-05-2021, 15:53
זה לא קשור. כשאתה בא לממש אחריות אתה צריך להוכיח שאין לך אחות.
במקרה הזה, הרבה יותר קשה להם להתנער כשטיפלת במוסך יבואן. למשל, סתם בשביל הדוגמא, אם לפי הפרוטוקול כתוב שבשביל להחליף פלאג צריך לפרק רדיאטור, אבל אף אחד לא עושה את זה כי ניתן להגיע אליו גם בלי לפרק, אז ברור שמכאנית עדיף לאופנוע בלי הפירוק, אבל היבואן יקפוץ ויגיד- לא! לא עבדת לפי הספר.
עכשיו, ברור שברוב המקרים, אם תלך לבית משפט תוכל להוכיח שאין קשר בין הטיפול לבין התקלה, אבל למה להגיע לכדי זה? אם טיפלת אצל היבואן, הם לא יכולים להתלות ב"התקלה נבעה מטיפול לא נכון", כי גם אם זה המקרה, זאת עדיין אשמתם.
(וכמובן שהם ימציאו את הטיעון הבא בתור של - "התקלה נגרמה כתוצאה משימוש לא נכון", או בן דודו: "החלק לא מכוסה באחריות", אבל דיה לצרה בשעתה")

מה שאני אומר זה שיוני אופנועים הם מוסך יבואן.

ayalzo
25-05-2021, 19:25
הגבתי לבחור לפניך. לקח לי זמן ולא ראיתי את ההודעה שלך.

lokimonster
28-05-2021, 18:40
1000 קילומטר.
את הטיפול ביצענו אצל יוני בירושלים.

מאחר ששבוע הבא עמוס לי דאגתי להריץ את הטרייסר.

חמישי יצאתי מהעבודה מוקדם ופגשתי שושני.המסלול היה בובב הרי יהודה.

אני כרגע עוד מתוודע לטרייסר אז לא ממש התפרעתי וכמובן ההרצה שהגבילה אותי ל5300 סיבובים לדקה.

בגדול הטרייסר מתנהג יפה ומהנה בסיבובים.

להבדיל מהננסי יש לי "ריספקט" למנוע ואני יותר זהיר.

סוף סוף מנוע אמיתי למרות שאין לטרייסר את הנינוחות שכלים כמו הgtr ידועו להעניק.

שישי יצאתי לבד מוקדם בבוקר והפעם העברתי את הכלי מצב 1 שהוא ללא הגבלות.

אני לא בטוח אבל המצערת פחות נושכת בין מצב סגור לפתוח.

אבל בהחלט מורגש העליה בהספק של המנוע.

כאמור עשינו את הטיפול אצל יוני המכונאי עבר על הכלי השלים קליפסים שככל הנראה מתקיניי איתורן לא טרחו להחזיר.

חיזוקים תשלומים ויצאתי לאסוף את אישתי לכיוון עזריה.

כעת כבר מותר להגיע גם ל6300 סל"ד.
זה כבר קצב של אופנוע אמיתי.

מאחור יש תלונות על נוחות והאמת שכולנו רגילי לארגז.
ואכן זה חסר מבחינת נשיאת ציוד והידיעה שהמורכב לא נזרק בזימוק מהיר.

מאידך הכלי צנום ומאפשר מעבר קל בפקקים.

בגלל ההרצה אני מתוודע לאט לכלי וכמו בכל זוגיות אני מגלה דברים טובים יותר ופחות.

הוא סוג של טורר ספורטיבי מנוע חובב סל"ד והמון כוח שלהערכתי בחלקו בגלל יחסי ההעברה של הכלי .

את העליות לירושלים עשיתי בקצב מעורר חיוך ובשונה מהננסי על הילוך שישי ובקלילות יתרה כאשר הכלי משתף פעולה נהדר בסיבובי הכניסה לעיר.

כיף גדול.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210528/5919bb0822d98707e7f94644b289f350.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210528/59254fef1741f744c1b4577b13575848.jpg

AsafA
28-05-2021, 20:34
9208

לי נשאר עוד 400 קמ לטיפול. בדרך כלל אני רוכב יותר מלוקי אבל הפעם החיבור לא היה מיידי כך שיצא שרכבתי פחות.
לדעתי בתוך העיר הטרייסר נהדר, בכבישים טכניים הוא תענוג צרוף, אבל בכבישים בינעירוניים אני צריך לסגל לעצמי הרגלי רכיבה חדשים. התנוחה הזקופה מאד נוחה בעיר ובטכני אך הופכת רגישה מאד לרוחות כשיוצאים מהעיר (ואצלי כל רכיבה כוללת רכיב בינעירוני). באופנוע ספורט תיור אפשר לרכוב בכל יום ללא קשר למצב הרוח בכל מהירות שרוצים. כאן הכל יותר רגיש. ימים עם רוחות מחייבים הורדת קצב (או קניית סט אטמי אוזניים).

lokimonster
29-05-2021, 13:00
תקלות:

נכנסנו לטיפול 1000 ויצא ו עם תקלה.

האופנוע לא מזהה שהוא בניוטרל (במקום האות n מופיע ריבוע לבן).

לא ניתן להניע אותו כשהוא עומד על רגלית הצד וחייב מצמד.

בקיצור יתכן שזה מקרי ולא קשור למטפל אבל עדיין מתסכל.

יצאנו היום א' אני והבת שלי לסיבוב בוקר.

למעט נושא הילוך הסרק הכלי נהדר.
מהנה מאוד וכעת שאפשר גם למשוך ל6300 סל"ד העסק נהיה מרגש.

הכלי יציב ושומר על קו בהטיות (גם עם זוג).
את ניהול המנוע שחררתי מהגבלות ויתכן שזה סתם תחושה אבל אין את הקפיצה של הכלי במעבר בין מצערת סגורה לפתוחה.

כמובן שבפיתולים הסאונד מתאים ומשרה אווירה קרבית.

להבדיל מאישתי הילדה מרוצה ואומרת שהכלי נוח מאוד.

היה סיבוב מאוד מהנה.

בראשון אצור קשר עם מטרו.

lokimonster
30-05-2021, 17:12
טוב פניתי לשגיא מנהל האולם של tlv שוקן

חיש קל סידר מפגש עם המוסך.

ירדתי לתל אביב וחיווי הגיר מהבהב.

הקללות כבר יוצאות לי בין השיניים.
מאט מפסיק בקיצור מאבחן תוך כדי תנועה.

השלמתי עם זה ונזכרתי שהיה טרייד במטרו של סופר טנרה.

הגעתי לתל אביב תוך שאני משחזר את צעדיי.

ובכן יש פיצ'ר שבו אתה מקבע לכמה סל"ד אתה רוצה להגיע ואז העסק מהבהב.

חומוס שכמוני כמובן שביטלתי את זה גם כך אני רוכב רגוע.

מאידך נושא הניוטרל המשיך.

נחתתי במוסך.

הצצה מהירה ככל הנראה חיישנים תקולים.
קצת מפריע לי שלא חיברו למחשב ולא עשו כלום.

לדברי המוסך אני לא הראשון אבל במטרו כמו במטרו אין חלפים זמינים ומאחר שהאופנוע עובד אי הנוחות שבעניין לא ממש חשובה.

מחכה לחיישנים.

לחיוב (בכל זאת רוצה להשאיר טעם טוב).

חזרתי הבייתה.
הכלי חזק ומגיב יפה.
היה לי זמן לחשוב על התנהלות המנוע.
אז אכן יש מומנט ותגובה יפה אבל משהו באופי הפעולה משדר ספורטיבי.

הצליל הסל"ד תגובת המצערת בשילוב הקלילות של שינויי הכיוון בהחלט שובבים

אין פה את השיוט הרגוע של הgtr או הבאנדיט (למעשה גם הננסי משיטת בעצלתיים אבל ברוגע).

שושנים קורא לזה עסוק.

Dresdner
30-05-2021, 18:25
עסוק=אופנוע לא לזקנים, אין ספק שיש קסם בעצלות, זה מה שאני אוהב בהארלי אבל מצד שני ברגע שאתה עולה על אופנוע כמו הטרייסר אתה מרגיש שהמנוע שמח וידוע שזקנים לא אוהבים לשמוח[emoji3]

Dresdner
30-05-2021, 18:35
לגבי הפונקציה של ההיהבהוב היא פונקציונאלית שיש קוויק שיפטר, אתה מוצא את הנקודה שההילוך עובר הכי חלק ומכוון את היהבהוב לפי זה

lokimonster
30-05-2021, 19:08
עסוק=אופנוע לא לזקנים, אין ספק שיש קסם בעצלות, זה מה שאני אוהב בהארלי אבל מצד שני ברגע שאתה עולה על אופנוע כמו הטרייסר אתה מרגיש שהמנוע שמח וידוע שזקנים לא אוהבים לשמוח[emoji3]שהמנוע שמח המוח מת.
חזרתי 10 שנים אחורה (אולי יותר).

עאלק התמתנתי.

Eli R
30-05-2021, 19:28
בדיוק בהתנהגות המנוע הזאת מצאתי את הקסם בטרייסר...
היכולת לרכוב כמעט על 'אוטומט' בפקקים, תנועה ערה ואפילו בעיר, ולשחרר את הפרימאט הפוחז ברגע שהדרך נפתחת והדרך 'דורשת' זאת.
כמאמר הפרסומת המוכרת - מוי כיף.

תודה,
אלי

lokimonster
30-05-2021, 21:27
בדיוק בהתנהגות המנוע הזאת מצאתי את הקסם בטרייסר...
היכולת לרכוב כמעט על 'אוטומט' בפקקים, תנועה ערה ואפילו בעיר, ולשחרר את הפרימאט הפוחז ברגע שהדרך נפתחת והדרך 'דורשת' זאת.
כמאמר הפרסומת המוכרת - מוי כיף.

תודה,
אליPor favor hermano

KKatkov
31-05-2021, 13:49
לא הבנתי, לוקי - לא רכשת ארגז אחורי? מה, אתה בעונש?

AsafA
31-05-2021, 14:32
האביזרים עדין לא הגיעו לארץ

lokimonster
31-05-2021, 14:56
לא הבנתי, לוקי - לא רכשת ארגז אחורי? מה, אתה בעונש?נכון לפעם האחרונה שבדקתי אין ציוד היקפי.
כולל בחברות אפטר מרקט (גיווי sw shad וכדומה).

הזמנתי מקורי מחכה שיגיע.

השושנים
31-05-2021, 15:33
השלמתי עם זה ונזכרתי שהיה טרייד במטרו של סופר טנרה.

הסופר מת יחי המלך החדש:

https://external.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQHabdm8PQdPSAz3&w=500&h=261&url=https%3A%2F%2Fimages-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com%2Ff%2F6bca0809-79d9-4554-835d-e5c79141dcbe%2Fdd8lqup-440cedd0-3673-46b2-a40a-f85d8b34db89.jpg%2Fv1%2Ffill%2Fw_1024%2Ch_764%2Cq_ 75%2Cstrp%2Fyamaha_super_tenere__1000_by_obiboi_dd 8lqup-fullview.jpg%3Ftoken%3DeyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJ IUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQz NzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZT BkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6 W1t7ImhlaWdodCI6Ijw9NzY0IiwicGF0aCI6IlwvZlwvNmJjYT A4MDktNzlkOS00NTU0LTgzNWQtZTVjNzkxNDFkY2JlXC9kZDhs cXVwLTQ0MGNlZGQwLTM2NzMtNDZiMi1hNDBhLWY4NWQ4YjM0ZG I4OS5qcGciLCJ3aWR0aCI6Ijw9MTAyNCJ9XV0sImF1ZCI6WyJ1 cm46c2VydmljZTppbWFnZS5vcGVyYXRpb25zIl19.YGjfM_Jpk 6SwgrBZsJjGwIXQaJtETH8B_ykfSFn7aW0&cfs=1&ext=jpg&ccb=3-5&_nc_hash=AQFVmr4mkfGLyhH4

AsafA
02-06-2021, 10:43
דרזנר איזה שמן ממלאים אצלכם בטרייסר?
הוראות יצרן 10w40 jaso ma.
מטרו ממליצים על 10w50.
בספר רכב יש המלצה רק לצמיגות אחת

Pentos
02-06-2021, 11:02
מאידך נושא הניוטרל המשיך.

נחתתי במוסך.

הצצה מהירה ככל הנראה חיישנים תקולים.
קצת מפריע לי שלא חיברו למחשב ולא עשו כלום.

לדברי המוסך אני לא הראשון אבל במטרו כמו במטרו אין חלפים זמינים ומאחר שהאופנוע עובד אי הנוחות שבעניין לא ממש חשובה.

מחכה לחיישנים.

היי לוקי, אני הבחור השני (עם mt09 החדש) שהייתה לו "בעיה" בחיישן ניוטרל. היום הגעתי להחלפת החיישן, ומה מסתבר, הקונקטור שלו פשוט ייצא החוצה משום מה (לא שטפתי את האופנוע עם זרנוק ולא נגעתי באזור הזה). חיברו מחדש והכל תקין. ממליץ לך גם לבדוק את החיבור. הוא נמצא בצד ימין של הכלי ראה תמונה
ספר מה היה בסוף :)

9213

lokimonster
02-06-2021, 11:17
תודה
נעים להכיר אתה גם השני שאני מכיר עם ה9.
התקשרו ממטרו אכן קונקטור שהיה בחוץ.
חיברתי אותו.

ובא לציון גואל.

ayalzo
02-06-2021, 11:35
תבדקו טוב טוב למה הוא יצא בשני כלים שונים.
אולי הבחור בעמדת ההרכבה היה אחרי הנוביגוד ומכאן זאת רק טעות אנוש, אולי משהו במיקום או במבנה של המחבר הקשה עליו (שוב טעות אנוש) אבל אולי יש עוד משהו.

השושנים
02-06-2021, 12:01
תודה
נעים להכיר אתה גם השני שאני מכיר עם ה9.
התקשרו ממטרו אכן קונקטור שהיה בחוץ.
חיברתי אותו.

ובא לציון גואל.

אז מה עכשיו?

Dresdner
02-06-2021, 12:03
דרזנר איזה שמן ממלאים אצלכם בטרייסר?
הוראות יצרן 10w40 jaso ma.
מטרו ממליצים על 10w50.
בספר רכב יש המלצה רק לצמיגות אחת

בגרמניה שמים רק מה שהיצרן אומר 10w40.
אם תשים לב בשנים האחרונות כל היצרנים ניתקו את הקשר בין הטמפרטורה החיצונית לצמיגות השמן.
פעם הייתה טבלה של צמיגות כתלות בטמפרטורה בספר הרכב והיום כמעט ואין וזה לא בטעות.

המספר הגבוה מציין את צמיגות השמן בטמפרטורת עבודת המנוע (לא הטמפרטורה החיצונית) ככה של החלפה ל10w50 אומרת שאתה משנה את צמיגות השמן ממה שממולץ ע״י היצרן.

אגב גם בבמוו וגם במוטו גוצי הדרישה הייתה לצמיגות אחת בלבד בלי שום איזכור לשימוש בצמיגות אחרת בתנאי מזג אוויר שונים

Dresdner
02-06-2021, 12:05
אז מה עכשיו?

עכשיו הוא ליד האופנוע מחפש את הדבר הבא, הוא תיכף חוזר

lokimonster
02-06-2021, 13:16
עכשיו הוא ליד האופנוע מחפש את הדבר הבא, הוא תיכף חוזרככתוב בחתימה מחפש על מה לקטר.
תשארו בשטח יהיה מעניין.

lokimonster
03-06-2021, 22:33
רכיבה לילית.
את הפנסים צריך לבחון.
הבוסית רצתה לצאת וניצלנו את ההזדמנות לצאת עם הטוזטוז לקפה במודיעין.

למרות ספקות שהיו לי התאורה טובה.
אני חושב שצריך לכוון את האור הגבוה אבל אני לא סגור על זה.

מבחינת בולמי הזעזועים אני אקרא את החוברת וארכך אותם קצת.

אפילו נמלים בכביש אפשר להרגיש.

מבחינת מנוע תענוג ולא מתרגש ממשקל הדוב והזבובה מאחוריי.

מהכיסא האחורי מתלוננים על העידר ארגז וגם על הקשיחות של הבולמים.

מבחינת התנהגות בפיתולים הכלי נהדר גם בזוג

בלם קדמי מצריך קצת כח אבל לא משהו בעייתי.

המצמד נראה לי קצת חסר רגש וחזר לינאריות.

אגב לינארי בתנועה עירונית (פקקים) המומנט לא מלהיב אפילו בהשוואה לננסי.
שוב לא משהו מציק אבל לא מסוג הכלים של שחרר מצמד ותתגלגל.

כעת שחזר החיישן של הניוטרל ואני יודע שזה רק קונקטור מנותק הוריד לי אבן מהלב.

נשאר לי כ200 קילומטר לסיום ההרצה ואז נעלה בסל"ד באופן הדרגתי.

סיכום
מהיר אבל זהיר
מחכים לארגז
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210603/394098fd4c12b0faecea74e81124872f.jpg

AsafA
03-06-2021, 22:50
אגב לינארי בתנועה עירונית (פקקים) המומנט לא מלהיב אפילו בהשוואה לננסי.
שוב לא משהו מציק אבל לא מסוג הכלים של שחרר מצמד ותתגלגל.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210603/394098fd4c12b0faecea74e81124872f.jpg

סוף סוף.

lokimonster
03-06-2021, 23:44
סוף סוף.הסבר....

אגב מרגיז שלא שתי המנורות עובדות קבוע אלא אחת דרך והשנייה גבוה.
זה זוטות אבל עדיין סוג של סימטרי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210603/e0433028fe3b73448615eb6bb76cd2f0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210603/227110c03fff1273bb8c3a6f09bdcff4.jpg

Dresdner
04-06-2021, 01:03
זה קטע שמזוהה עם ימאהה עוד משנות ה90, הטענה היא ששני פנסים בלילה נראים כמו רכב שנמצא רחוק כי הפנסים קטנים וזה עלול לבלבל נהגים.

lokimonster
04-06-2021, 06:06
זה היה גם בבאנדיט ועוד לא מעט אופנועים.

בgtr למשל דלקו הפנסים באופן סימטרי.
מאידך הgtr זו משאית.

lokimonster
04-06-2021, 14:02
טיפול 1000 לאח התאום.לאחריו נוהל קפה והזמנת קסדה חדשה לעולל בן העשר..

משם יצאנו בהשראת הקפטן לגוש עציון לכיוון נס הרים.

הטרייסר משתף פעולה נפלא.
אני עדיין בהרצה אז לא מנצל את כל קשת הסל"ד.

בגדול עד כ5000 סל""ד הכלי רגוע בהילוכים הגבוהים אחריהם הכלי הופך למשהו אחר.

גם הסאונד שמתלווה מכניס למוד קרבי יותר.

בכבישי נס הרים בהחלט הטרייסר עובד נהדר.

הכל נשלט וקל.

לרעתו אומר שהמומנט לא ממש מורגש בסל"ד נמוך מה שאומר עבודה עם הגיר או להחזיק אותו בסל"ד גבוה יותר.

לא להתבלבל לא חסר כח גם למטה אבל לרכיבה זריזה רצוי לרדת הילוך או שתיים.

עצירה בבר בהר לקפה.
שם פגשנו את מיצו ועוד כמה פרצופים מוכרים והיה נחמד לשמוע מישהו שמבין את הטענות שלי על הבקרות ואכן כמו שהוא טען (וגם אני) הן מכניסות את הרוכב לסוג של שאננות וביטחון וכשמשהו מתפקשש לרוב זה כי הגעת לקצה היכולת של הבקרות והכלי וגם שלך כרוכב.

הן פשוט לוקחות אותך רחוק יותר

בניגוד לכלי ללא בקרות שם (להערכתי) לרוב מתרסקים מחוסר נסיון.

שישי מהנה ופורה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210604/a903773e8ac41b0a843fb103a2a8468a.jpg

Dresdner
05-06-2021, 02:42
טיפול 1000 לאח התאום.לאחריו נוהל קפה והזמנת קסדה חדשה לעולל בן העשר..

משם יצאנו בהשראת הקפטן לגוש עציון לכיוון נס הרים.

הטרייסר משתף פעולה נפלא.
אני עדיין בהרצה אז לא מנצל את כל קשת הסל"ד.

בגדול עד כ5000 סל""ד הכלי רגוע בהילוכים הגבוהים אחריהם הכלי הופך למשהו אחר.

גם הסאונד שמתלווה מכניס למוד קרבי יותר.

בכבישי נס הרים בהחלט הטרייסר עובד נהדר.

הכל נשלט וקל.

לרעתו אומר שהמומנט לא ממש מורגש בסל"ד נמוך מה שאומר עבודה עם הגיר או להחזיק אותו בסל"ד גבוה יותר.

לא להתבלבל לא חסר כח גם למטה אבל לרכיבה זריזה רצוי לרדת הילוך או שתיים.

עצירה בבר בהר לקפה.
שם פגשנו את מיצו ועוד כמה פרצופים מוכרים והיה נחמד לשמוע מישהו שמבין את הטענות שלי על הבקרות ואכן כמו שהוא טען (וגם אני) הן מכניסות את הרוכב לסוג של שאננות וביטחון וכשמשהו מתפקשש לרוב זה כי הגעת לקצה היכולת של הבקרות והכלי וגם שלך כרוכב.

הן פשוט לוקחות אותך רחוק יותר

בניגוד לכלי ללא בקרות שם (להערכתי) לרוב מתרסקים מחוסר נסיון.

שישי מהנה ופורה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210604/a903773e8ac41b0a843fb103a2a8468a.jpg

בקיצור אתה ומיצו חפרתם אחד לשני[emoji6]

lokimonster
05-06-2021, 07:03
חפירות זה שם המשחק.

lokimonster
05-06-2021, 19:21
שבת 08:00
יצאנו 4 ילדים ו2 טרייסרים.
הכיוון רחובות דרך צובה ובית גוברין.
הקצב מנהלתי פלוס בשל מגבלות הילדים וההרצה.

הטרייסר משתף פעולה נהדר בכבישים הנ"ל.
יודע לשמור על כיוון בסיבובים וצפוי מאוד

נדב נשען עלי בשל מחסור בארגז.

קצת מעיק אבל מעדיף להרגיש שהוא נמצא שם.

הגענו חיש קל לתחנת דלק בית גוברין שם פגשנו מכרים שיאמר לזכותם שנשארים נאמנים למפלצות הליטר פלוס מרובעי הצילינדרים..

הדיונים על הספק ומומנט אכן רלוונטיים לנושא הטרייסר שיש לו הילוכים ארוכים יחסית ואכן לעקיפות זריזות צריך או להוריד הילוך או להיות על כ6000 סל"ד שם הכלי נותן משמעות חדשה לתחזיקו אותי לפני שאני משתגע ובשילוב עם סאונד צווחני שנותן תפאורה ווקלית מהנה ומדרבנת לצרות.

כאמור אין תחליף למנועי ליטר פלוס מרובעי צילינדרים שבאמת יודעים לבצע הכל בכל סל"ד ובכל זאת יש פה מרכיב הנאה שונה שלתחושתי ספורטיבי.

יצאנו מבית גוברין לכיוון רחובות לבנתיים סגרתי את 1600 הקילומטרים שנדרשים לצורך ביצוע ההרצה.

אני מתחיל בהדרגה לשחרר את הרסן מהמנוע.
הילד מאחור משאיר אותי בקצב מנהלי.

הגענו לרחובות שם נפרדתי מהעולל ומנער הפלא ויצאתי לירושלים.

כאמור מגבלת הסל"ד הוסרה אך עדיין אני מטפס בהדרגה.

ב7000 סל"ד האופנוע מקבל אופי של טומהוק אינדיאני להל"ן שם מוצע ענן אדום על שם לוחם חסר מורא.

התנהגות הכביש עדיין נהדרת אך הייתה תחושה שהמתלים קצת התרככו והעסק נוח.

העצבנות של המצערת מורגשת והתגובות מידייות.

היציבות הכיוונית נשמרת אך מספיק מבט כדי לשנות כיוון בזריזות וכן הייתה לי תחושת עצבנות מסויימת.

מיגון הרוח היה בכל הדרך הדרך על המצב הנמוך.
וומאפשר עד קצב של כ130 חצילים עם עמבה לרכב עם משקף פתוח ללא שיהיו מערבולות (לפעמים גם קצת יותר) מעבר לזה סוגרים את המשקף והכל רגוע.

כאמור אני עדיין לא עובר את ה7000 (פלוס מינוס) אבל בתחומים הסל"ד האלו האינדיאני האדום פורץ ושם המנוע חיי נושם ובועט.

זה לדעתי בהחלט לא כלי לרוכב מתחיל.

למרות הבקרות הוא נראה לי פחות סלחן לטעויות רוכב ומצריך עבודה עם הגיר והאופי של המנוע בהחלט יכול להכיש רוכב לא מנוסה.

סיכום ביניים:
נוחות:
טובה מאוד לרוכב
למורכב בשל החוסר בארגז החבר'ה התלוננו קצת.
קשה לשנות הרגלים ישנים.

מנוע::
נמרץ עד מאוד ומעדיף סל"ד גבוהה (ישתף פעולה גם בסל'ד נמוך אבל לא יעוף).

מתלים:
קשיחים למרות שישנה תחושה שהעסק רך יותר ממה שהיה בבוקר.

פיצ'רים:
בקרת שיוט
עסק חביב לכביש כמו שש אבל בישראל חסר תכלית ריאלית.

מיגון רוח:
הגובה שלי 1.71 עושה את העבודה גם במצב נמוך.

החיים בעיר:
בתנועת זחילה הראשון חלש אפילו בהשוואה לננסי.

הטרייסר קומיוטר ספורטיבי מצויין.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210605/4c1a84e126c7a57f1fb00500c61ed9e3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210605/8348aa0c52a4f2dd33ea77fb04794f6b.jpg

Dresdner
05-06-2021, 20:15
נראה לי כל הקטע של ההרצה עושה לך איזה מחסום פסיכולוגי, אולי שלא תחשוב על איזה סל״ד אתה תגלה אופנוע חזק בכל סל״ד או שהם דפקו את המנוע עם יורו 5 כי הישן פשוט מושך בלי הפסקה בעיר ומחוצה לו.
שהייתי ביער השחור עשיתי את כל הכבשים המפותלים בהילוך רביעי בלבד גם בתוך הסיבובים והתאוצה החוצה מהם הייתה מצויינת

lokimonster
05-06-2021, 20:26
אכן מחסום פסיכולוגי אל תנסה למצוא הגיון.
כמו שאין מה לחפש הגיון בזה שאני מחליף שמנים כל 5000 קילומטר במקום 10000 קילומטר.

בספר רשום ואני יקא פוץ זורם עם מה שהמתכנן אומר (אל תיתפס לשמן שמן טרי זה תמיד טוב).

לגבי המומנט.

הכלי בסל"ד נמוך בסדר מושך.

אבל כאמור אנמי יחסית שילוב של יחסי העברה יותר ארוכים (לדברי א').

הרגשתי את זה בעקיפה שכן מצריכה הורדת הילוך.

לגבי מהירות זחילה.

הnc משחררים מצמד והוא זוחל לא צריך להעזר במצמד כמובן שהgtr והבאנדיט 1200 היו עושים את זה נהדר.

הראשון פה ארוך.

בגדול בהמשך נעלה בקשת הסל"ד ונעדכן.

Eli R
05-06-2021, 20:27
זה בדיוק מה שאני כותב כל הזמן לגבי המנוע הזה...
הוא פשוט נהדר בכל הילוך ובכל סל"ד.

אני לא מצפה ממנו למשוך ממצב עמידה בהילוך שישי, אבל עצם העניין שניתן להעביר ל-'אוטומט' (הילוך שלישי) ולעבור ממצב של כמעט עמידה לתנועה שוטפת, בתנועה מזדחלת, בעיר ואפילו בדרכים עירוניות מהירות יותר - זה מה שגרם לי לקנות את האופנוע הזה.
אני התלבטתי בינו (2018) ל-tracer 700 חדש. עם ה-700 הרגשתי שאני צריך לעבוד הרבה יותר עם הגיר.

ונכון - זה לא סקרימר של ליטר...

lokimonster - יאללה, שיגיעו אלייך המזוודות ו-'תנקה' את הנושא הזה מראשך.
כך תהייה פנוי למהות ;)

שבוע טוב!
אלי

Eli R
05-06-2021, 20:30
אכן מחסום פסיכולוגי אל תנסה למצוא הגיון.
כמו שאין מה לחפש הגיון בזה שאני מחליף שמנים כל 5000 קילומטר במקום 10000 קילומטר.

בספר רשום ואני יקא פוץ זורם עם מה שהמתכנן אומר (אל תיתפס לשמן שמן טרי זה תמיד טוב).

לגבי המומנט.

הכלי בסל"ד נמוך בסדר מושך.

אבל כאמור אנמי יחסית שילוב של יחסי העברה יותר ארוכים (לדברי א').

הרגשתי את זה בעקיפה שכן מצריכה הורדת הילוך.

לגבי מהירות זחילה.

הnc משחררים מצמד והוא זוחל לא צריך להעזר במצמד כמובן שהgtr והבאנדיט 1200 היו עושים את זה נהדר.

הראשון פה ארוך.

בגדול בהמשך נעלה בקשת הסל"ד ונעדכן.

לדעתי אתה פשוט צריך לתת למנוע 'להפתח'.
כלומר - עוד קצת סבלנות, ולא בטוח שיש לך בעיה בנושא...

אלי

lokimonster
05-06-2021, 20:38
אגב
גם אסף טוען שהכלי חלש בסל"ד נמוך.

אני מאמין שהוא יתן את העשר סנט שלו.

הכלי נהדר שלא תבינו לא נכון אין פה תלונות (מבטיח שאתלונן כשאמצא על מה) זה פשוט התחושות שיש לי מהכלי.

AsafA
05-06-2021, 20:39
לדעתי זה לא פסיכולוגי.

יחסי העברה בשני ההילוכים הראשונים התארכו ב-6% ביחס לדגם הקודם. נכון שהמומנט עלה ביחס דומה אבל התוספת מומנט מגיעה בסל"ד ביניים כך שבסל"ד נמוך מרגישים חוסר כח.

בפועל המנוע מרגיש מת בסלד נמוך. בתנועה לא חסר כח אבל כן צריך להוריד הילוך או שניים כדי שיזוז. הבעיה העיקרית היא בהילוך ראשון כי שם אין לאן לרדת והתחושה שנמצאים בהילוך שני ולא בראשון. לפחות ביחס למנוע 4 בשורה.

יופי של אופנוע אבל אין תחליף ל-4 בשורה.
אגב, גם אחרי רכיבת מבחן על הטרייסר הקודם חשבתי ש-4 בשורה מהנה, גמיש וחזק יותר.

Dresdner
05-06-2021, 21:29
האמת לא יודע על מה אתם מדברים, אני הגעתי למסקנה שבטרייסר 900 המנוע הכי טוב שאי פעם רכבתי עליו (ורכבתי על חזקים ממנו בהרבה) השאר לא מושלם אבל המנוע מקבל אצלי 100.

AsafA
05-06-2021, 21:43
טוב אחרי הרע צריך להזכיר גם את הטוב וזו גם הזדמנות לסיכום ביניים עם רשמים ראשוניים אחרי 1350 ק"מ.

נתחיל מהסוף - חוץ מיחסי העברה בגיר הכל טוב וימאהה שיחקו אותה עם יופי של אופנוע.

התלונות העיקרית שלי היו לגבי המנוע ומיגון הרוח.

לגבי המנוע - התלונה היחידה שלי כלפיו היא בכלל לא אליו אלא לגיר שעובד נהדר אבל קיבל יחסי העברה ארוכים לטובת שיוט נינוח וצריכת דלק משופרת. אותי לא מעניינים לא צריכת הדלק ולא הסל"ד בשיוט ולכן אני לא אוהב את יחסי העברה והייתי מעדיף גיר קצר יותר. לא מבריק אבל גם לא כל כך נורא כי בכל זאת ברגע שמתחילים לזוז יש כח בשפע.

משאר הבחינות המנוע עובד נהדר והוא גם הרבה יותר חלק מהדגם הקודם ודי חלק בפני עצמו.

התלונה השניה היתה לגבי מיגון הרוח והיא נפתרה בטיפול הרצה.

טיפול 1000 כלל שינוי במיקום הכידון למצב 2. עבודה של מספר דקות והשינוי שהגיע בעקבותיה היה עצום.

הדבר הראשון שאפשר היה להרגיש כבר ביציאה מהמוסך הוא שההיגוי נהיה חד יותר בתנועה עירונית (הכידון התקדם קדימה ולמעלה). בנוסף עכשיו הרבה יותר קל להשתחל בין מכוניות גם כי ההיגוי חד יותר וגם בגלל שהמיגוני ידיים גבוהים יותר ועוברים מעל למראות של יותר רכבים ממקודם.

הדבר השני הוא שתנוחת הרכיבה שהיתה נהדרת גם קודם השתפרה עוד יותר ועכשיו היא מושלמת מבחינתי.

השינוי האחרון הוא החשוב מכולם - סוף סוף מיגון הרוח עושה את העבודה שלו. כמות הרעש פחתה בצורה משמעותית. בנוסף אפשר אפילו לרכוב עם משקף פתוח גם בכביש המהיר ואפילו במהירות שבכלל לא הגיוני לרכוב עם משקף פתוח.
הגובה של המשקף לא השתנה אבל תנוחת הרכיבה השתנתה כי הכידון עכשיו יותר לפנים וגם יותר גבוה.

צריך לזכור שמיגון רוח זה דבר מאד אינדיווידואלי שמושפע מאד מגובה הרוכב - ללוקי הוא הרגיש מושלם מהרגע הראשון.

התנהגות כביש - אין מילים 10/10 במיוחד בכבישים מפותלים. האופנוע יציב מאד, משנה כיוון בקלות ושומר על הקו שנבחר ללא שום מאמץ. הכל מהנה מאד. כיף גדול.

נוחות - לי תנוחת הרכיבה היתה נהדרת כבר מהישיבה באולם התצוגה. היא השתפרה עוד יותר כשהכידון עבר למצב 2.

המתלים עושים יופי של עבודה גם לבד וגם בהרכבה. האופנוע מרווח מאד ונוח גם ברכיבה זוגית. הכסא נוח ולא מחליק קדימה.

מצערת - עובדת נהדר. הכל ליניארי וצפוי. אין שום קפיצות או עצבנות.

קובי
05-06-2021, 21:44
אני ממש מרוצה מהטרייסר. ביחיד או בזוג לכל מרחק עם כיוון הבולמים הנכון האופנוע הזה פשוט מצוין.
אני לא בעניין של חצילים. המסך מכוון להחליף צבעים ב 5000 סל"ד. את בקרת השיוט אני מפעיל בכל הזדמנות - תענוג!
כשאני רוכב לבד אני שם על מוד B.
אני אוהב איך שהכוח מגיע בצורה הדרגתית וההילוכים הראשונים לא נגמרים מהר ובנוסף יש פחות רעידות.

AsafA
12-06-2021, 11:27
טוב, מסתבר שכולם כאן צדקו.

המנוע נהדר. יש מומנט בשפע.

אני צדקתי בזה שהיתה בעיה ואתם בזה שהיא תיפתר.

ביטלתי את ה-LIF (ווילי קונטרול) ופתאום האופנוע התחיל להגיב מסל"ד נמוך. בנוסף אחרי הטיפול הרצה הכל מרגיש יותר חלק, חי וחזק.

lokimonster
12-06-2021, 11:57
אקצר

הכלי ספורט אדוונצ'ר (קרוס אובר או משהו כזה כי שטח תעלס זה לא הכתובת שלו).

הוא יודע לבצע מגוון של משימות החל מעירוני צפוף בין עירוני כביש מהיר וגולת הכותרת כבישים מפותלים באשר הם.

היום עלינו את סדום ערד ויצאתי עם וואוו ענקי.
הפיתולים נבלעו תחת צמיגי הבריג'סטון בקצב מהנה ביותר וללא מחאות.

המשקף כרגיל נתן עבודה טובה בכל קצב שבחרתי.

פיזור החום נהדר ולא העיק בשום שלב (בעיר בקצב איטי כן מורגש קצת ברגל שמאל אבל לא מעיק).

סך הכל נראה לי שהזוגיות הולכת להיות טובה ורק חסר לי ארגזי המטען כדי שהטיול יהיה מושלם.

חסר לי ערכת הקפה והמקום לסגור את הציוד כשאני חונה.

להבדיל מהשותף שלי שמחפש את כיוון המתלים המושלם אני מרגיש טוב עם הקיים.

לתחושתי כשהעסק מתחמם המתלים עובדים טוב ומתרככים קצת.

מצמד רך
גיר מדוייק

המנוע רץ למעלה בסל"ד ללא מחאות ונותן צליל שמדרבן אותך לרוץ.

הברקסים טובים ולא הרגשתי בשום שלב שהם מאבדים את יעילותם

בערד סדום רכבתי על הילוך נמוך יותר שאפשר בלימת מנוע ויציאה מהפניות בקצב מאוד מהנה.

אני חייב לציין שהיה שם מינימום שימוש בברקסים למרות הקצב.

השמירה על קו הפנייה טובה.

ללא הבקרות הכלי ממש לא מתאים לרוכב מתחיל וכשאני חושב על זה גם במצבי הביניים צריך להיות עירני

תגובות הצערת מידייות ובשילוב עם מנוע מהנה הוא אכן עשוי לנשוך רוכב בתחילת דרכו

הגענו לבית גוברין והיה עמוס בערב רב של רוכבים ושוטרים כאחד שבהמשך הדרך אף עצרו אותנו לבדיקת רשיון.

אכן מונע תאונות או גניבות מה גם שחברון מרחק יריקה מהכיכר שבדקו אותי.

אבל בסדר זורם עם אי הנוחות

את הדרך לירושלים עשיתי ברציפות והכלי חזק מתקשר ואכן גןרם לי לזמר

ובכן
נכון לאלפיים וקצת הקילומטרים אין שו טענות למעט הפלאג של חיישן הניוטראל שכנראה אוהב לצאת ממקומו ווינקר שמאל שיצא פעמיים מהתושבת

בפעם השנייה סידרתי אותו תוך יותר שימת לב ונראה שהוא תופס בסדר

כאמור מחכה לאביזרים.
נכון לרגע זה מחכה לאביזרים ולהחזר של 3000 שקל ממטרו על המקדמה לניקן שטרם הוחזרו.

אז יש על מה לקטר ונקווה שזה יסתכם בזה....

ההמשך יבוא.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/f1f6d5bbc76ac3b6ce2ef3fefab3ac89.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/53853d1bdff2ff1dbab1016881ff91a1.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/954f502603fc565c42248302296db8a9.jpg

Dresdner
12-06-2021, 12:06
כל כך מתאים ליפנים, במקום להסתמך על חיישנים כדי לדעת מתי האופנוע נכנס לוולי הם עושים בקרת ווילי שבעצם מסרסת את המנוע מלעשות אחד מלכתחילה, הגיון יפני.

ayalzo
12-06-2021, 13:42
לגבי הקונקטור.
בדוק אם ניתן לקבע אותו עם אזיקון. אלו הקטנטנים.

lokimonster
12-06-2021, 13:58
אני לא חושב שיש לאן לקבע אותו

Eli R
12-06-2021, 15:54
אולי...
אם ניתן לקבע את החיווט שלו ולאו דווקא אותו, זה ימנע ניתוק אקראי/אפשרי שלו.
נקודה לאורך החיווט המוביל אליו, שקרובה לסוויצ' עצמו.
סתם רעיון.

והמסלול נראה כיפי לגמרי.
לאחרונה אני מוצא את עצמי נוסע לפגישות בדרכים מאוד 'מוזרות' - ארוכות יותר, מתפתלות יותר, חביבות יותר.
פחות דרכים מהירות, כשאפשר.
אני לגמרי יכול לאמץ רכיבה לפגישה בירושלים בדרך סובבת כזאת :D.

תודה,
אלי

Eli R
12-06-2021, 15:55
טוב, מסתבר שכולם כאן צדקו.

המנוע נהדר. יש מומנט בשפע.

אני צדקתי בזה שהיתה בעיה ואתם בזה שהיא תיפתר.

ביטלתי את ה-LIF (ווילי קונטרול) ופתאום האופנוע התחיל להגיב מסל"ד נמוך. בנוסף אחרי הטיפול הרצה הכל מרגיש יותר חלק, חי וחזק.

נו שויין...
לך תבין יפנים...

העיקר שכעת החוויה שלך חיובית :thumbsup:

אלי

AsafA
12-06-2021, 16:19
תודה. סגנון חדש של רכיבה ויחד איתו עולם חדש של FUN.
אני מניח שאם הייתי עושה רכיבת מבחן לא הייתי קונה אותו ובתכלס הייתי מפספס אחלה אופנוע.

lokimonster
21-06-2021, 21:20
פרספקטיבה:
2 אנשים 2 אופנועים וחוויות שונות.
ככל הנראה נקודות המוצא השונות וכמובן האישיות השונה מביאה לחוויות שונות על הכלי.

אני מוצא את הטרייסר כסוסון נהדר.

הכלי חזק דיו כדי לרוץ קדימה לפי דיווחי יוטיוב מעל ל200 קמ"ש ומאידך אזור המחייה האידיאלי הוא סביב ה160 לא שאני מגיע לקצב הזה אבל נחמד לדעת שזה אפשרי.

בכביש הטכני כאמור הכלי גרזן.

הטיות וסיבובי s נעשים בשיא הקלות וכך גם סיבובים ארוכים ומהירים.

ככל הנראה הכיוון של המתלים טוב ויודע לשאת את המאה ועשר קילו (לפחות) שיושבים עליו.

אני חושב שלאחר רכיבה ממושכת ישנה איזו התרככות של הבולמים אבל אני לא סגור על זה.

בתוך העיר הטרייסר משתף פעולה נהדר וכאמור אני שוקל אם לבטל את הזמנת ארגזי הצד או פשוט לשים אותם במחסן (לטיולים וכו').

יצא לי לאסוף את הבן הצעיר שלי כשבידיו שקית עוגיות.

כדי למנוע את עצבנות המצערת העברתי את מערכת הניהול מנוע למצב ארבע.

קיבלת ננסי מתון רגוע ובהחלט לא מהנה.

לילד שלום לעוגיות קצת פחות נאכלו עם הגעתן לבית.

לוח המכוונים הוא גימיק מיותר בייחוד העובדה שאין שם מקום לשים סים ל מערכת ניוווט ותקשורת.

מיקום לוח השעונים בינוני.

הצליל כאמור נהדר מגרגר כמו אלפא וצווח כמו ג'קסר (או משהו כזה).

התאוצות שלו נהדרות והזינוק מהרמזור כיף גדול.
כאמור הכלי מתחיל לחיות בסל"ד גבוהה (מעל ל5000) וזה בהחלט מוסיף המון הנאה.

אז נכון שאין פה את המומנט של הכלים מרובעי הצילינדרים על האלף ומעלה סמ"ק אבל בהחלט מספיק לכל שימוש.

בשבת רכבנו אני והאח התאום עם הטרייסרים בקצב משתנה.

בהחלט אפשרי לרכב במוד של צפייה בנוף ולא הרגשתי חוסר נוחות בשום שלב.

התחושה שהמעבר לננסי אפשר לי להנות מהטרייסר ואם הייתי רוכש אותו אחרי הgtr הייתם שומעים מנגינה אחרת.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/c447649913d6c4eae262eb998af5fc98.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/5be0baa6502c4ecf91d7a13b2eab41a6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/eb4039e42411df500b964feb1ab530cf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/93e12285dea18670d378440b6b7ff6d0.jpg[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/
Sent

AsafA
24-06-2021, 22:26
האופנוע הזה הוא ההיפך המוחלט מהזד. איפה שהזד הצטיין האופנוע הזה פושר לגמרי ואיפה שהזד לא כיכב הטרייסר זורח. זו חוויה אחרת.

Eli R
24-06-2021, 22:47
היי אסף,
אני מתנצל מראש אם זה לוקח את ה-thread הזה הצידה, אך אשמח ללמוד ביותר פרטים על ההבדלים שאליהם שמת לב בין ה-Z והטרייסר (בגלל שרכבת על כלי אחד וברשותך השני...).

באותו עניין של ה-thread הזה - ככל שאני רוכב על הטרייסר יותר, אני מבין כמה המעטפת שלו רחבה יותר ממה שאני 'צורך', עם קרבה לא מבוטלת ליכולת של אופנועים ספורטיביים יותר (לפחות לפי הזיכרון הצרוב לי בראש...). ולא, אני לא מתבלבל בינו לבין R1, אפילו לא לרגע ;)
נראה לי שהתנוחה הזקופה והנוחות יוצרים אשלייה מסויימת של 'נינוחות', גם כשאני לוחץ אותו יותר... ורק מבט במראות מזכיר לי מהירות וזויות ממשיות :D.

תודה,
אלי

AsafA
24-06-2021, 23:00
היי אסף,
אני מתנצל מראש אם זה לוקח את ה-thread הזה הצידה, אך אשמח ללמוד ביותר פרטים על ההבדלים שאליהם שמת לב בין ה-Z והטרייסר (בגלל שרכבת על כלי אחד וברשותך השני...).

אני חושב שההבדל הכי גדול הוא שהזד לא אהב לרדת מ-170 והטרייסר משדר שלא נוח לו מעל 170.
הזד אהב סיבובים פתוחים ומהירים והטרייסר אוהב פניות עיוורות והדוקות.
הזד לא היה נוח בעיר ואילו הטרייסר מרגיש לי כמו טימקס בעיר (אף פעם לא רכבתי על טימקס).
עם הזד נהנתי מטיולים של 400 קמ. על הטרייסר אני נהנה מסיבובים בסביבה הקרובה.

מכונה אחרת לגמרי.

אגב הדגם של 2021 פשוט מדהים בכבישים טכניים. הפחתת משקל מהג'נטים, הנמכת צוואר ההיגוי בשלושה סנטימטרים וקיצור הבולמים בהתאמה יצרו מכונת פיתולים מדהימה. האופנוע משנה כיוון ברגע, הכל קל טבעי ומהנה. לדעתי הטרייסר 9 שונה מה-900. כבר בדרך הביתה ברכיבה הראשונה מהסוכנות הרגשתי שזה אופנוע שונה מה-900 שרכבתי עליו חודשיים קודם לכן. אבל בגלל שעל ה-900 ביצעתי רק רכיבת מבחן אז קשה לדעת באמת עד כמה ההבדלים בינו לבין 9 קיימים בפועל. הרבה יותר קלי להשוות לזד. יהיה מעניין לשמוע מה אתה או דרזנר תגידו על ה-9 אחרי רכיבה ארוכה.

מחוץ לעיר הסיפור שונה. ניסיתי להקשיח את המתלים ואז האופנוע התמודד עם מהירויות גבוהות יותר אבל היה פחות מהנה לרכיבה. בשורה התחתונה אני לומד להכיר עולם אחר. לא בטוח שטוב יותר.

lokimonster
26-06-2021, 19:10
שבת
לקחתי את העולל לחגוג יום הולדת 11.
הכיוון עיר המתוקים.

יצאנו מהבית סביב 09:00 והאוויר הירושלמי קריר.

הקצב ננסי פלוס עשר בערך.

הטרייסר מדוייק בסיבובים ומשתף פעולה נהדר
העולל מאחור אוחז בי ומצביע על כלי רכב מעניינים מדי פעם

הגענו לשרונה מרקט שהיה בשלבי פתיחה והעולל קיבל יד חופשית לבחור מה שבא לו.

הנזק הסתכם בפיצה שוקלד, שוקו וחחבילת m&m's.

קצת הסתובבנו ומשם יצאנו לביקור ברמת גן ומשם לרחובות.

למרות מזג האוויר החם המנוע של הטרייסר לא מעיק.

כן מורגש קצת יותר ברמזור כאשר המאוורר נכנס לפעולה.

אזור רגל שמאל גם יש הקרנה של חום אבל כאמור לא מעיק.

את העולל השארתי ברחובות (העיר כמובן) מה שהשאיר לי אפשרות לרכב חזרה בקצב אחר כדי לעשן קצת דגים לארוחת צהריים ולזרוק קצת בשר על המנגל.

ובכן על פי יוטיוב הטרייסר סבבה עד כ170 קמ"ש ומעבר לזה העסק פחות נעים ואני נוטה להסכים עם זה.

בסיבובים גם כאלו שהם מהירים הטרייסר נטוע על הכביש.

המנוע כאמור חזק ובסל"ד מעל 5000 התגובות שלו מידייות.

הכלי לא סבל ממחסור של כח והעליות משער הגיא נבלעות בהנאה רבה ובקצב מהיר.

צריכת הדלק נעה בין 5 ליטר למאה קילומטר ועד לכ8 תלוי בקצב.

ברכיבה רגוע כאמור סביב 5.5 ליטר למאה קילומטר.

בעיית הארגזים הורגשה מאוד ברכיבה היום ואכן זה מעיק שאין היכן להשאיר ציוד ובהחלט מעצבן שהם טרם הגיעו.

נושא ההשוואה לספורט תיור אכן נמצא אצלנו בשיח הקבוצתי.

ואכן הטרייסר אינו כלי לשיוט מהיר למרות שלפי היוטיוב וגם תחושה אישית הוא יודע לעבור את מעוזות ה200 קמ"ש ללא מאמץ של הכלי.

הוא מהיר אבל במיטבו עד כ170 קמ"ש (לפי קריאה בפורומים) מעבר לזה העסק פחות נעים.

כשאני ממשקלל את הנתונים החלפתי ננסי לננסי פלוס עשרים. כאשר ב2 המקרים אני משייט בערך באותו הקצב רק שבטרייסר אני מגיע לשם בשנייה ונהנה מהשיוט בניגוד לננסי.

כמובן שיש את נושא איכות המתלים ויכולת המנוע שאליהם ננסי לא ברת השוואה כלל.

סך הכל כלי נהדר ואצלי משרת את המטרה וגם ממתן במידה רבה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210626/ce3187be28671feb63c819a3ba517f96.jpg

lokimonster
30-06-2021, 09:52
בלת"מ
יצאתי בצהוריי היום לראש העין
מזג האוויר לא ידידותי וחם.

הטרייסר מתנהג בתנועה העירונית כמו קטנוע.
המידות הרזות והגובה שלו מאפשרים לעבור בין כלי הרכב בקלילות נהדרת.
לרעתו אומר שנקודת החיבור של המצמד מאוד נקודתית והמומנט בסל"ד נמוך מאוד "רזה" והעסק טעון שיפור.

חיש קל עליתי על כביש אחד ומשם לכביש שש.

התנועה יחסית הייתה דלילה ואיפשרה קצב מהיר.
זו הייתה הזדמנות לבחון את הבקרת שיוט שהמעלה היחידה שלה היא האפשרות לתת ליד ימין לנוח והיא בהחלט זקוקה למנוחה ולא בגלל חרמנות יתר.

השילוב של המצערת הרגיזה של הכלי וההתנהגות שלו בקצב מהיר יוצרות מצב שככל הנראה אני אוחז בחוזקה את הכידון.
והידיים מפתחות תחושת נימול ככל הנראה גם מהוויברציות.

הכלי נהדר עד אזור 160 (כך לפי מקורות זרים) מעבר לזה העסק לא ממש מהנה.

לגבי הנוחות הכלי נוח מאוד ולא נרשמה כל תלונה עד כה מהמקורות הזרים וגם המקומיים.

ירידה מכביש שש והאטה מהירה בגלל הרמזור מגלה ברקסים טובים אבל כן מצריך לחיצה בריאה על המנוף.

אני ממתין ברמזור והחום מזוויע כאשר הוונטה הצטרפה לחגיגה במטרה לבשל את הרוכב ולהזכיר לו שכדיי לצאת לדרך.
זה לא משהו מוגזם אבל מטבע הדברים מורגש כמובן שברכיבה פינוי החום מצויין.ב
קצב גבוהה אני לא חושב שרגל שמאל מרגישה את ההקרנה (בשונה מקצב עירוני שישנה הקרנה קלה של חום לאזור כף רגל שמאל )

החזרה מראש העין עשיתי מכביש 444 ו443.

כבישים צידיים זה תחום המחיה של הטרייסר.
כל עוד הטרייסר מעל 5000 סל"ד יש לו כוח ותאוצות סופר מהנות.

צליל המנוע מחרמן ומדרבן אותך ללחוץ.

כביש 443 שלטעמי הוא אחד הכבישים הכי מהנים שיש נבלע תחת גלגלי הטרייסר אם זה במישור או על הצד והמנוע משתף פעולה באופן מושלם.

המתלים טובים כל עוד הכביש לא משובש וכן מפגשים מזדמנים עם פיגעי האספלט הישראלי בהחלט מורגשים.

הכלי אינו מתרסק לתוך הבור או כפל האספלט אבל בהחלט מורגשים.

אז סיכום נכון לרגע זה:

מנוע - חלש בסל"ד נמוך חזק ומרגש 5000 סל"ד.
מתלים / בולמים - טובים ומספקים שפע של מידע

התנהגות כביש - מתחלק לשתיים - כבישים טכניים לא פחות ממעולה והיכולת של הכלי הרבה מעבר ממה שהרוכב הממוצע צריך אבל כן צריך להזהר לדעתי הטרייסר עשוי לנשוך רוכב חדש או "רדום".
בכביש מהיר סך הכל מצויין במגבלות הקצב (עד כ 160 ) ותנאי הדרך ( רוח וכו').

תפעול -
גיר טב ומדוייק ברוב הזמן (בסל"ד נמוך ישנה סרבנות מסויימת ).
מצמד מאוד נקודתי ולא לינארי - אבדוק כיוונים אולי זה ישתנה.
מצערת - חרא אטומי - לא נעימה לשימוש עם תגובות של ON OFF .
בקצב מהיר היא מציקה למדיי בגלל התגובות שלה והאמת שגם בתנועה צפופה לא ממש נעים.
בקרת שיוט - מיותרת למרות שלפעמים זה מסייע לתת ליד לנוח. פ
הפעולה שלהבקרת שיוט לא טובה וכאשר האופנוע נמצא במהירות שנקבעה מתקבל נדנוד לא נעים בהאצה ובהאטה שהכלי מבצע כדי לשמור על הקצב שנקבע ככל הנראה קשור למצערת והתגובות שלה.
רעידות - ישנן אבל ניתן לחיות עם זה.
נחות מעולה כל עוד לא מדלגים בכביש משובש.

זה MT עם שיפור תנאי מחייה מהנה מאוד.

erani99
30-06-2021, 10:11
קיצר, יצאת חומוס כי שכחת שאני פה באזור ראס-אל-עין, דווקא הייתי מצ'ועמם אתמול קצת בראבוטה. הפסדת קפה של משרד

Eli R
30-06-2021, 14:05
זה MT עם שיפור תנאי מחייה מהנה מאוד.

עוד עידכון מפורט ומלמד!
בהחלט יכול לתרום לאלו שחושבים על המכונה הזאת, רגע לפני נסיעת מבחן.

ברשותך רק הערה...
אני לא חושב שמדובר ב-MT-09 מגודל.
ואני עוד לא משווה אותו ל-MT-09 החדש.

אני מסכים לגמרי שה-MT מרגיש דחוס יותר, קובע לך ישיבה צפופה יותר ומוגדרת על הכלי.
אבל הוא מתנהג אחרת.
משהו במכלול שמביא אותך להיות מחובר יותר לכביש ולייצר קו רוכב-אופנוע-קו רכיבה מדוייקים יותר, לטוב ולרע.

ד"א - המצערת ב-MT הקודם אכן הרגישה חדה ואלימה יותר, אך דווקא בטרייסר שלי היא 'עדינה' יותר, ורק במהירויות זחילה ובהילוך 1 היא מרגישה גסה יותר.

ובהחלט יכול להיות שמדובר בחווית רוכב שונה לגמרי, המתבססת על הזיכרון של המוח, מאופנועים אחרים/קודמים.

תודה,
אלי

Dresdner
30-06-2021, 19:53
גם אצלי אין תלונות על המצערת ובכלל מפות ההזרקה חלקות לגמרי בכל סל״ד בהשוואה לאופנועים אחרים שהיו.
אבל כנראה בהשוואה לסוס מת (NC) מרגישים את ההבדל, אני קורא לזה כח והוא קורא לזה מתערת רגיזה

AsafA
30-06-2021, 20:53
לדעתי (רוכב במוד 1) המצערת חלקה לחלוטין

Eli R
30-06-2021, 21:20
ולכן ברור שהכל עניין של נקודת ייחוס...

lokimonster
30-06-2021, 21:44
פרספקטיבה:
2 אנשים 2 אופנועים וחוויות שונות.
ככל הנראה נקודות המוצא השונות וכמובן האישיות השונה מביאה לחוויות שונות על הכלי.

אני מוצא את הטרייסר כסוסון נהדר.

הכלי חזק דיו כדי לרוץ קדימה לפי דיווחי יוטיוב מעל ל200 קמ"ש ומאידך אזור המחייה האידיאלי הוא סביב ה160 לא שאני מגיע לקצב הזה אבל נחמד לדעת שזה אפשרי.

בכביש הטכני כאמור הכלי גרזן.

הטיות וסיבובי s נעשים בשיא הקלות וכך גם סיבובים ארוכים ומהירים.

ככל הנראה הכיוון של המתלים טוב ויודע לשאת את המאה ועשר קילו (לפחות) שיושבים עליו.

אני חושב שלאחר רכיבה ממושכת ישנה איזו התרככות של הבולמים אבל אני לא סגור על זה.

בתוך העיר הטרייסר משתף פעולה נהדר וכאמור אני שוקל אם לבטל את הזמנת ארגזי הצד או פשוט לשים אותם במחסן (לטיולים וכו').

יצא לי לאסוף את הבן הצעיר שלי כשבידיו שקית עוגיות.

כדי למנוע את עצבנות המצערת העברתי את מערכת הניהול מנוע למצב ארבע.

קיבלת ננסי מתון רגוע ובהחלט לא מהנה.

לילד שלום לעוגיות קצת פחות נאכלו עם הגעתן לבית.

לוח המכוונים הוא גימיק מיותר בייחוד העובדה שאין שם מקום לשים סים ל מערכת ניוווט ותקשורת.

מיקום לוח השעונים בינוני.

הצליל כאמור נהדר מגרגר כמו אלפא וצווח כמו ג'קסר (או משהו כזה).

התאוצות שלו נהדרות והזינוק מהרמזור כיף גדול.
כאמור הכלי מתחיל לחיות בסל"ד גבוהה (מעל ל5000) וזה בהחלט מוסיף המון הנאה.

אז נכון שאין פה את המומנט של הכלים מרובעי הצילינדרים על האלף ומעלה סמ"ק אבל בהחלט מספיק לכל שימוש.

בשבת רכבנו אני והאח התאום עם הטרייסרים בקצב משתנה.

בהחלט אפשרי לרכב במוד של צפייה בנוף ולא הרגשתי חוסר נוחות בשום שלב.

התחושה שהמעבר לננסי אפשר לי להנות מהטרייסר ואם הייתי רוכש אותו אחרי הgtr הייתם שומעים מנגינה אחרת.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/c447649913d6c4eae262eb998af5fc98.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/5be0baa6502c4ecf91d7a13b2eab41a6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/eb4039e42411df500b964feb1ab530cf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210621/93e12285dea18670d378440b6b7ff6d0.jpg[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/
Sentרשמתי
פרספקטיבה
נקודת המוצא שונה.

השושנים
01-07-2021, 07:40
אפחד לא מקשיב לי, כשניגשים לאופנוע "חדש" צריך להגיע עם ראש צלול ונקי מרעשים.

צריך לדעת לתרגם את הנתונים הטכניים המשעממים לתחושות רכיבה (זה מגיע רק עם ניסיון רב).

הרוכש חייב להכיר את עצמו, את הצרכים האמתיים שלו ולדאוג שסל הפשרות (וכל רכישה היא סוג של פשרה)
יכלול באחוזים נכונים את כלל הפשרות, היינו אם הרוכש מבקש הנאה אחוז השימושית יכול להיות נמוך יותר וליהפך.

אפשר לקנות אופנוע מהמדף, כמו לקנות חליפה בפולגת, מתאימים מידה צבע, מראה ויוצאים, אפשר לקחת את החליפה
לחייט ולהתאים למידות הגוף בצורה מקצועית ואפשר לקנות חליפה בתפירה אישית.

רכיבת התרשמות היא השקר הכי גדול בנמצא היא נותנת לך תחושה שעשית את המקסימום אבל בעצם רוב הרוכבים אחרי
שעה של רכיבה לא באמת מצליחים לנקות רעשי רקע וההתרשמות היא התרשמות + התלהבות או אכזבה בלי לתת מצג אמת.

והמשתנה הגדול ביותר הוא הרוכב, אם ה-X המיתולוגי מנקר בחלומותיו, אם הוא כזה שהאופנוע הראשון שלו היה חדש מחברה
והוא לא עבר סוג של גדילה בדרך חתחתים על אופנועים פחות ממושלמים ידע להתגבר על חוסר בנוחות או בקיצור פאקיינג מפונק
ומחפש התאמה של 101% צפויה לו אכזבה. יש כאלה שמשווים את האופנוע הנדגם בזה שממתין להם בבית טעות מכופלת כי
אז אתה משווה כלי שהתרגלת אליו אהבת אותו במשהו אחר שאתה לא באמת מכיר ולא יודע ברכיבה הזאת להגיע לעשירית מהיכולת
שלו ולא מכיר אותו באמת בחיי היום יום. בכדי להכיר אופנוע צריך לעבור איתו דרך משמעותית.

אופנוע צריך להתאים כמו כפפה ליד וגם כפפה לא נוחה תמיד בקיץ/בחורף ולפעמים סתם, אז אם הוא לא ממלא את הרוכב זה הזמן
לדלג הלאה ולהכניס לקטגוריה "פרק לימוד צרכים".

גדל פה דור רוכבים שונה, עדין יותר, פחות סתגלן ואני לא אומר את זה כביקורת זה בסדר לגמרי כי זה מחייב את היצרן לעמוד בסטנדרט,
אבל זה גם דור שלא מוכן להסתפק בקצת פחות, שגם טוב מאד לא מספיק לו כי איי שם יש אולי מצוין או אחר, כי הדשא של השכן...

בקיצור אופנוע מחליפים כל כמה שנים כי חמור שכל החיים שלו אכל רק קש לא יודע שהוא אוהב מרק פירות.

erani99
01-07-2021, 12:27
אפחד לא מקשיב לי, כשניגשים לאופנוע "חדש" צריך להגיע עם ראש צלול ונקי מרעשים.
שוש, אין כמעט כזה דבר נקי וצלול.. ב 98.9 אחוז מהמקרים של רוכב על כלי חדש לו, הוא יעשה השווה אם מה שהוא רגיל הורגל מורגל ונח לו. לא בהכרח כלל לא טוב !!!
צריך לדעת לתרגם את הנתונים הטכניים המשעממים לתחושות רכיבה (זה מגיע רק עם ניסיון רב).
למה נתונים טכניים צריכים ליותר מתורגמים לתחושת רכיבה?.. עוד טעות מיסודה - כלי עם 100 כ"ס ו 14 קג"מ הנמוך יהיה יותר מורגש הכח מאשר כלי עם 200 כ"ס ו 10 קג"מ שמגיע גבוה בסל"ד צורח
הרוכש חייב להכיר את עצמו, את הצרכים האמתיים שלו ולדאוג שסל הפשרות (וכל רכישה היא סוג של פשרה)
יכלול באחוזים נכונים את כלל הפשרות, היינו אם הרוכש מבקש הנאה אחוז השימושית יכול להיות נמוך יותר וליהפך.
אכן, נכון ופה צדקת.. ובגלל זה מה שכתבת למעלה הוא טעות כי הכל פשרות בחיים
אפשר לקנות אופנוע מהמדף, כמו לקנות חליפה בפולגת, מתאימים מידה צבע, מראה ויוצאים, אפשר לקחת את החליפה
לחייט ולהתאים למידות הגוף בצורה מקצועית ואפשר לקנות חליפה בתפירה אישית.
שוב, מחיר משחק פה.. פשרה לעומת השקעה רבה לקסטם אישית לרוכב את הכלי שהכי מתאים לו
רכיבת התרשמות היא השקר הכי גדול בנמצא היא נותנת לך תחושה שעשית את המקסימום אבל בעצם רוב הרוכבים אחרי
שעה של רכיבה לא באמת מצליחים לנקות רעשי רקע וההתרשמות היא התרשמות + התלהבות או אכזבה בלי לתת מצג אמת.
כן, ולא... גם אני נמנעתי מלרכב על הכלים לפני שאני רוכש אותם, וגם רכיבות מבחן. מצד שני - כשלקחתי כבר סיבוב כי המוכר הפוטנציאלי ממש ממש התעקש, או רכיבת מבחן על כלי חדש כי חבר סגר לי כבר, הבנתי שזה לא בשבילי (וחזרנו להצהרה הראשונה של ציפיות ומה אני רוצה מהכלי וגם השוואה לקיים)
והמשתנה הגדול ביותר הוא הרוכב, אם ה-X המיתולוגי מנקר בחלומותיו, אם הוא כזה שהאופנוע הראשון שלו היה חדש מחברה
והוא לא עבר סוג של גדילה בדרך חתחתים על אופנועים פחות ממושלמים ידע להתגבר על חוסר בנוחות או בקיצור פאקיינג מפונק
ומחפש התאמה של 101% צפויה לו אכזבה. יש כאלה שמשווים את האופנוע הנדגם בזה שממתין להם בבית טעות מכופלת כי
אז אתה משווה כלי שהתרגלת אליו אהבת אותו במשהו אחר שאתה לא באמת מכיר ולא יודע ברכיבה הזאת להגיע לעשירית מהיכולת
שלו ולא מכיר אותו באמת בחיי היום יום. בכדי להכיר אופנוע צריך לעבור איתו דרך משמעותית.
שוב, פשרה. מי שחושב שיש 100% שיחשב מסלול מחדש. וכן - אם הכלי הנוכחי טוב עד כדי מצוין, וההחלפה היא כי הוא קצת הזדקן סה"כ, אז מה בעיה להשוות אליו?
לגבי רכיבות מבחן - לפעמים אתה לוקח כלי שיותר קל מהנוכחי או פחות חזק, ונוכח שבכבישים טכנים אתה לא על פיל בחנות חרסינה למשל (קרה לי עם ה R1200R שנדחף לי לרכיבת מבחן בעל כורחי, ומסתבר שהבוקסר רק עשה לי טוב בסיבובים בנס הרים ברכיבת המבחן, ציקי שהיה מאחוריי ציין שלא ראה אותי בחיים יורד ככה בסיבובים.. תאשימו אותו, הוא אמר:rolleyes2:)
אופנוע צריך להתאים כמו כפפה ליד וגם כפפה לא נוחה תמיד בקיץ/בחורף ולפעמים סתם, אז אם הוא לא ממלא את הרוכב זה הזמן
לדלג הלאה ולהכניס לקטגוריה "פרק לימוד צרכים".
בגלל זה לא מבין את אלו שכל שנה ופחות מחליפים כלים כמו גרביים, לי למשל לוקח פרק הסתגלות לכלי יותר משנה אפילו.. אבל, זה גם תלוי בכמה השימוש אינטנסיבי בכלי והק"מ השנתי, כמובן רכיבות בתוואי משתנה וקורסי רכיבה
גדל פה דור רוכבים שונה, עדין יותר, פחות סתגלן ואני לא אומר את זה כביקורת זה בסדר לגמרי כי זה מחייב את היצרן לעמוד בסטנדרט,
אבל זה גם דור שלא מוכן להסתפק בקצת פחות, שגם טוב מאד לא מספיק לו כי איי שם יש אולי מצוין או אחר, כי הדשא של השכן...
עזוב נו שיבזבזו כסף, דווקא טוב לנו - יותר כלים משומשים בשוק :-)
בקיצור אופנוע מחליפים כל כמה שנים כי חמור שכל החיים שלו אכל רק קש לא יודע שהוא אוהב מרק פירות.

הע/ארותיי לעיל
ואולי הוורסיס קש וה GS מרק פירות? :boogie:
ושוב - אין שחור ולבן, יש הרבה אפור עם גוונים.. מה הרוכב רוצה צריך כולל לוק פוזה ומעדיף לקבל תכונות מסויימות ולוותר על אחרות

lokimonster
01-07-2021, 12:48
אין אפשרות לראש נקי מרעשים.

הרעשים שמלווים אותנו הן תוצאה של נסיון, הרגלים, ציפיות, מציאות, יכולת כלכלית,מנטליות ואני מניח שעוד כמה דברים.

כפי שרשמתי קודם - אם הייתי עובר לטרייסר ישר אחרי הGTR היו שומעים ממני זעקות שבר ונהיי בייחוד שהציפיות שלי מהכלי הן אחרות מאשר היו בננסי שעמד בציפיות ככלי חסר יומרות וככזה הוא מצטיין בהכל פרט לנושא המנוע החלוש שגם הוא נלקח מראש בחשבון וכאמור החבילה הכוללת היא זה מי שאני קח את זה או באמא שלך רד ממני.

הטרייסר לעומתו מבטיח המון ורמת הציפיות הן אחרות.
הטרייסר זה כמו אדם עם התקפה הורמונלית ( משתדל לא להרגיז את הפמיניסטיות למיניהן) נתון למצבי רוח והמנוע עם המון יכולת שהכלי עצמו לא ממש יודע להתמודד איתו (בכביש המהיר).

אני כאמור מרוצה מאוד מהכלי והעובדה שאחרי 160 העסק פחות נעים משרת את המטרה ויכול לאפשר בפוטנציה גיחות מזדמנות למעוזות אפורים כדי לחמוק מצלמי פפרצי.

בקיצור אם נחזור לרשימת המכולת לפיה רכשתי את הננסי היא קלעה בול.

לגבי הטרייסר הוא בן זונה לא קטן שמוכר לא מעט אשליות וגם הרשימה הייתה עשוייה להטעות אותי.

ולשאלה מי יותר טוב - זה ברור אבל אין לו שום מקדם הנאה (והנעה).

erani99
01-07-2021, 13:28
אין אפשרות לראש נקי מרעשים.

הרעשים שמלווים אותנו הן תוצאה של נסיון, הרגלים, ציפיות, מציאות, יכולת כלכלית,מנטליות ואני מניח שעוד כמה דברים.

כפי שרשמתי קודם - אם הייתי עובר לטרייסר ישר אחרי הGTR היו שומעים ממני זעקות שבר ונהיי בייחוד שהציפיות שלי מהכלי הן אחרות מאשר היו בננסי שעמד בציפיות ככלי חסר יומרות וככזה הוא מצטיין בהכל פרט לנושא המנוע החלוש שגם הוא נלקח מראש בחשבון וכאמור החבילה הכוללת היא זה מי שאני קח את זה או באמא שלך רד ממני.

הטרייסר לעומתו מבטיח המון ורמת הציפיות הן אחרות.
הטרייסר זה כמו אדם עם התקפה הורמונלית ( משתדל לא להרגיז את הפמיניסטיות למיניהן) נתון למצבי רוח והמנוע עם המון יכולת שהכלי עצמו לא ממש יודע להתמודד איתו (בכביש המהיר).

אני כאמור מרוצה מאוד מהכלי והעובדה שאחרי 160 העסק פחות נעים משרת את המטרה ויכול לאפשר בפוטנציה גיחות מזדמנות למעוזות אפורים כדי לחמוק מצלמי פפרצי.

בקיצור אם נחזור לרשימת המכולת לפיה רכשתי את הננסי היא קלעה בול.

לגבי הטרייסר הוא בן זונה לא קטן שמוכר לא מעט אשליות וגם הרשימה הייתה עשוייה להטעות אותי.

ולשאלה מי יותר טוב - זה ברור אבל אין לו שום מקדם הנאה (והנעה).
בדיוק !!!
לכל אחד הציפיות וה"משקעים" שלו.
למשל - לקחת לרכיבת מבחן פאנינגלה V4S וקאווא' Z1000SX או ג'יקסס1000 ברור שזו לא אותה ציפייה, היפנים למרות שהם סוג של ספורטיבים הם עדיין מבחינת ציפייה עוד יפנים שעושים עבודה טובה מאור גם וגם בסוג של תיור מול מכונה איטלקית אקזוטית משהו.. אבל !! כגודל הציפייה כך גודל האכזבה, ויכול מאוד להיות שהיפנים יפתיעו יותר את הרוכב הבוחן מהשורה מאשר את הדוקאטי הגרזן האקזוטי שאת רוב הליבידו המתפרץ שלו אפשר לנצל כמעט אך ורק במסלול ואחרי מלא סשנים כדי ללמוד איך בכלל לתרגם את כל הכח שלו תכלס לכביש..

lokimonster
02-07-2021, 07:21
רכיבה בזוג וחאג' אמין אל שושנים

20:30 יצאנו לשתות הג'ינג'ת מבית אמין אל שושנים
וכמובן החאג' נשיא מועדון חובבי הארגז המופתי הקירח של ירושלים המנהלת הגדולה מונסטרממה וכמובן עבדיכם לוקי לבית מונסטר.

הכיוון רשעון לציון שם נפתח בר בשם routh 44 שחרט על דגלו אמריקה ואופנועים.

למקום חנייה מבודדת לדו'ג ואף מקומות ישיבה לידם.

הדרך הייתה מעט עמוסה וההבדלים בהרגלי הרכיבה בין החאג' למונסטר ניכרים ונפרדנו קצת עד אחרי שער הגיא שם שוב חזרנו לרכוב יחדיו.

האמת 'שתוספת הפנסים של החאג' בוורסיס מסנוורת ומציקה עד מאוד.

הטרייסר מגרגר והדרך אצה תחת הגלגלים וחיש קל נחתנו במרכז.

יאמר לזכות איש המזגנים שמזג האוויר היה נסבל ובחרנו לשבת בחוץ מול מאוורר כך שהיה סבבה לגמרי.

החזור כבר היה כל זוג לגורלו והטרייסר נע בקצב מהיר ואף קצת יותר מהרגיל ככל הנראה בשל תוספת המשקל (כ50 קילו מאחור).

את העליות לירושלים עשינו מעל 5000 סל"ד והכלי נטוע ויציב הן בהטיות וכמובן בקטעים ישרים.

אין לו את הכח של מנועי האלף פלוס מרובעי הצילינדרים מאידך הוא קליל וזריז והשילוב של כידון רחב ישיבה זקופה נותן יכולת שליטה מעולה על הכלי

אגב גם מיגון הרוח טוב מאוד ומאפשר רכיבה עם משקף פתוח עד כ130 קמ"ש כשהוא במצבו הנמוך

ניסיתי להגביהה ופחות אהבתי את העידר הרוח.

נראה שבזוג העסק עובד בהחלט טוב.
מתחקיר שעשינו מול מונסטרממה עלו תלונות על וויברציות שמופיעות וככל הנראה הציקו לממסיטה הקטנה וזה התבטא בתזוזה ואי שקט מאחור.

תלונה נוספת זה המחסור בארגז דבר שכל משפחת מונסטר הייתה רגילה ואכן החאג' אמין אל שושני נשיא מועדון חובבי הארגזים בהחלט הביא לתודעת הציבור שיש לתת שיוווין זכויות בקהילת הרוכבים גם לארגזוזנים.

לסיכום הפאב התגלה כמקום חביב אוכל לא רע מוזיקה ואווירה טובה לוקי ממליץ

הטרייסר וובכן

הוא לא מושלם אבל מהנה עד מאוד ואכן בעל יכולת
רב גונית שכמובן תיבחן בטיול זוגי ארוך יותר ברגע שיצאו הארגזים מהארון של מטרו ויותקנו על הטרייסר.

ציפור קטנה לחשה לי שהגיעו ארגזי הצד וכנראה שבוע הבא יותקנו.

מתסכלת אותי תוכנית ההתחברות הרב שלבית של מטרו.

אם היו גברים היו מפצים על הסבל אובדן הזמן והמחסור בציוד בזוג מנורות מסנוורות כמו בוורסיס.

רמז רמז רמז רמז בעצם מטרו לא מעניין אותה דעת קהל.

נהנהוhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210702/30023d0226e85db725db7ba17ebbbdd2.jpg

Dresdner
02-07-2021, 19:56
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210702/c7f44e834781e9005e9a974b6f4d6bf9.png

AsafA
02-07-2021, 20:02
של איזו חברה זה?

lokimonster
02-07-2021, 20:06
של איזו חברה זה?מצטרף לקושיה

Dresdner
02-07-2021, 20:58
מה לא רואים שזה של SW MOTECH [emoji14]

Dresdner
02-07-2021, 20:59
יש לי את גירסת ה900 שלהם, מאד מרוצה וגם זה תואם לכמה חברות ארגזים עם קיט מתאים

lokimonster
02-07-2021, 21:16
Tnx

lokimonster
03-07-2021, 17:40
5:30 אני יוצא לפגוש את חאג' אמין אל שושנים, האדמונית המדהימה לבית אמין אל שושנים ונער הפלא.

כפי שציין החאג' הנער הגיע באיחור אופנתי למרות שהוא הראה אותות חיים במה נשמע כבר ב04:40.

נקודת המפגש בתחנת האוטובוס בהר הרצל היורדת לכיוון עין כרם.

הנוף אירופאי (אלפים של ירושלים כהגדרת החאג').

ברקע נשמע איזה מחצרץ שלא ברור לי אם הוא מנסה לענות את החיים או להעיר את השכנים אבל בהחלט עשה חור בראש.

נער הפלא הגיע ובהובלתו של החאג' יצאנו בזריזות לכיוון בית שמש .

הדרך מהנה ועדיין לא היו קבוצות של דבילים רוכבי אופניים שיחסמו את הכביש, אופנועים ונידות לסחיטת כספים גם לא ממש נראו כך שהקצב היה חביב.

בתחילת הדרך רכבתי אחרי החאג' ובהמשך אני והנער הגברנו קצב ונתנו מזור למנועים.

תחנה הבאה בית גוברין שקדים קפה מים והמשכנו חזרה לכיוון בת עין ומשם עיר הקודש דרך עין כרם.

הטרייסרים נהדרים בכבישים הללו ןהאמת שגם בקטעים מהירים ניתן להנות כשרוכנים קצת קדימה.זה מבטל את הנידוד וניתן לסחוט עוד קצת לפני שהכלי מתחיל לנג'ס.

החאג' מצידו הראה קצב יפה תוך שמירה על קווי הפנייה ומעט שימוש בבלמים וזאת תוך כדי שהוא מרכיב.

האמת שנראה שהוא מחובר מאוד לוורסיס ויודע לתפעל אותו.

מהחאג' נפרדנו בצמת חוסאן.
הוא המשיך לכיוון כביש המנהרות ואני ונער הפלא לקחנו את הדרך המפותלת לכיוון בר גיורא לעבר הדסה.

הקצב מעורר חיוך מחד מאידך מסחטת הכספים כסר ישבה שם לצלם פוטו אננס אז אכן גרם לי לחוסר ריכוז מסויים שהביא להורדת הקצב.

סך הכל שבת מהנה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210703/35361ba567d8fa1df3d107d12b4f8ba7.jpg

lokimonster
06-07-2021, 15:33
עצבים ואכזבה

אני מחכה לאבזור שאינו נמצא בארץ.

לפני כשבועים הגיעו ארגזי הצד ורק ב20/07/21 יהיה תור להתקנה שלהם.

אני מתנחם בזה שאולי שאר הציוד יגיע ואז יחסוך לי נסיעות לתל אביב.

מה שקורה כרגע שיש לי RAM מטעין לטלפון אבל הכבל אינו מחובר

זוג ארגזי צד שאינם מחוברים ורק עוד שבועיים אוכל לגשת לבלומיפילד להתקינם כי אין תורים פנויים.

מנשא לארגז אחורי שאיש אינו יודע היכן הוא.

ארגז אחורי שגם לא ברור מה איתו.

כלוב לפלסטיק שלא ידוע מתי יגיע.

מגן גחון שכמובן לא על האופנוע בדרכו לארץ הקודש.

מצלמה שמחכה לארגז שמחכה למנשא שאכלה לגדיה דה היכה לשונרא דה מבצע למטרו שבשמיים ובארץ.

כעת היכן בזבוז הדלק זמן העבודה והצורך לרדת בימי הקיץ החמים לתל אביב.

בקיצור בא לי לבטל את הזמנת האביזרים!!!

ofirus
06-07-2021, 16:30
חיכינו כל כך הרבה זמן והנה זה הגיע, לוקי זה הזמן לחתימה חדשה/ישנה על מטרו.:biggrin:

Dresdner
06-07-2021, 16:33
לא הבנתי, אתה צריך את מטרו כדי להתקין קיט סבלים?
בתכלס הארגזי צד יוצאים אצלי מהארון פעם השנה לטיול גדול לכל השאר ארגז עליון 52 ליטר של GIVI
עם סבל SW MOTECH

לכל אופנוע חדש לוקח זמן עד שהאביזרים מתחילים לצוץ גם מהיצרן וגם מחברות אחרות.

קנה את הSW MOTECH שים עליו GIVI עם משענת ותסגור עניין

lokimonster
06-07-2021, 19:35
הזמנתי מקורי של ימאהה.

למה שיגעון מזן כזה או אחר.

לגבי שלישיית ארגזים.

עניין של נוחות בעיקר בטיולים וגם בשוטף שיש מקום לציוד כשאני הולך ליעד אחר שהוא לא המשרד.

אבל אני בהחלט עושה חשבון נפש ואלי אזמין מחול ואבקש זיכוי.

יש לי שבועיים להחליט לגבי ארגזי הצד

Eli R
06-07-2021, 19:47
נראה כמו עניין של (חוסר) היערכות לכניסת דגם חדש.
הבאה של חלפים ואביזרים, ובמיוחד שכל ה-3rd party עוד לא הגיבו, יכולה לייצר ליבואן הכנסה נוספת.

ואולי ה-'סיפור' הוא אחר -
כמה באמת מזמינים חלפים ואביזרים מהיבואן במותג כזה או אחר?
אני בטוח שישנם יבואנים הערוכים לכך יותר, פשוט כי הלקוחות מזמינים תוספות כאלו ואחרות.
אצל יבואנים אחרים, קהל הלקוחות (אולי) מוכן להתאזר בסבלנות ולהזמין מחו"ל בעלויות מופחתות.

God knows...

תודה,
אלי

lokimonster
06-07-2021, 20:50
בגדול עד לא מזמן באף חברת אפטרמרקט לא היה קטלוג לטרייסר החדש.

דרז שלח של sw.

אני יחשוב על זה ונחליט.

AsafA
06-07-2021, 21:03
אולי יש באירופה. מעניין מתי יהיו אביזרים בארץ. מי בכלל מיבא את מותק לארץ?
אגב, הבנתי ממטרו שכנראה שגם סבל של טימקס יכול להתאים (יש מישהו שהתקין).

Eli R
06-07-2021, 21:07
העיקר ששניכם תהינו מהרכיבה על הטרייסר החדש.

האם אתם שניכם, האחים למותג ולדגם, עדיין חווים את האופנוע אחרת?
מבחינת מחשבות לגבי 'מהותו', 'תפקודו' והתאמתו לרצונות שלכם?

תודה,
אלי

Dresdner
06-07-2021, 22:12
אולי יש באירופה. מעניין מתי יהיו אביזרים בארץ. מי בכלל מיבא את מותק לארץ?
אגב, הבנתי ממטרו שכנראה שגם סבל של טימקס יכול להתאים (יש מישהו שהתקין).

לפי האינטרנט, אופנועית

Dresdner
06-07-2021, 22:20
נראה כמו עניין של (חוסר) היערכות לכניסת דגם חדש.
הבאה של חלפים ואביזרים, ובמיוחד שכל ה-3rd party עוד לא הגיבו, יכולה לייצר ליבואן הכנסה נוספת.

ואולי ה-'סיפור' הוא אחר -
כמה באמת מזמינים חלפים ואביזרים מהיבואן במותג כזה או אחר?
אני בטוח שישנם יבואנים הערוכים לכך יותר, פשוט כי הלקוחות מזמינים תוספות כאלו ואחרות.
אצל יבואנים אחרים, קהל הלקוחות (אולי) מוכן להתאזר בסבלנות ולהזמין מחו"ל בעלויות מופחתות.

God knows...

תודה,
אלי

גם בבמוו וגם במוטוגוצי היה אותו סיפור, דגם חדש וחלקים שבוששים לבוא.
האביזרים בדרך כלל נעשים ע״י צד שלישי חלקם בסין לכן אני תמיד מעדיף לקנות מחברות אפטר מארקט.

קח למשל את הטרייסר 900 GT נפלת על הצד אין כמעט נזק חוץ מהארגז צד, ארגז צד אורגינלי כבד שלא מכיל אפילו את הלפטופ שלי עולה 600 יורו! אם יש לך GIVI אתה מחליף לאחד חדש בחצי מחיר.

AsafA
07-07-2021, 10:06
אני מניח ש-ב.מ.וו ומוטו גוצי הציעו אביזרים מקוריים כבר בהשקה או לפחות עדכנו מראש שאין אביזרים במלאי. כאן נתנו לנו להבין שהאופנוע יסופק עם האביזרים ובפועל חודשיים אחרי המסירה אין עדיין צפי למועד אספקה (ברקע הם מדברים על דצמבר, לפני חודש דיברו על ספטמבר ובשני המקרים ציינו שהתאריך במחשב לא מחייב וכנראה שהכל יגיע תוך כמה ימים).

אחד השיקולים בהחלפה מה-MT שהזמנתי בהתחלה לטרייסר היה הארגז. אם הייתי יודע שאין ארגז באופק כנראה שהייתי יוצא מהסוכנות עם MT באותו יום ולא ממתין עוד שבועיים למסירה של הטרייסר ואחרי המסירה עוד חצי שנה לאספקה של ארגז.

Dresdner
07-07-2021, 11:33
אני מניח ש-ב.מ.וו ומוטו גוצי הציעו אביזרים מקוריים כבר בהשקה או לפחות עדכנו מראש שאין אביזרים במלאי. כאן נתנו לנו להבין שהאופנוע יסופק עם האביזרים ובפועל חודשיים אחרי המסירה אין עדיין צפי למועד אספקה (ברקע הם מדברים על דצמבר, לפני חודש דיברו על ספטמבר ובשני המקרים ציינו שהתאריך במחשב לא מחייב וכנראה שהכל יגיע תוך כמה ימים).

אחד השיקולים בהחלפה מה-MT שהזמנתי בהתחלה לטרייסר היה הארגז. אם הייתי יודע שאין ארגז באופק כנראה שהייתי יוצא מהסוכנות עם MT באותו יום ולא ממתין עוד שבועיים למסירה של הטרייסר ואחרי המסירה עוד חצי שנה לאספקה של ארגז.

המצב לא יותר טוב אצל יצרנים אחרים, זאת המשמעות של לקנות דגם חדש.
לגבי ההתנהלות של היבואן מול הלקוח בתאום ציפיות זה כבר משהוא שקשור לאוויר הים תיכוני

lokimonster
07-07-2021, 12:11
העיקר ששניכם תהינו מהרכיבה על הטרייסר החדש.

האם אתם שניכם, האחים למותג ולדגם, עדיין חווים את האופנוע אחרת?
מבחינת מחשבות לגבי 'מהותו', 'תפקודו' והתאמתו לרצונות שלכם?

תודה,
אלילאחד זה חלוש ולא מלהיב ולשני זה overkill

אני חושב שישנה הסכמה לגבי הכבישים הטכניים ששם הכלי מתפקד נהדר.

וגם לגבי היכולת שיוט במהירות גבוהה שספורט תיור דוגמת הz1000sx ידע לעבוד והטרייסר ממש לא.

כאמור הנקודות מוצא שלי ושל האח היקר שונות וגם הדרישות מהכלי.

נכון לשלב הזה אותי הטרייסר ממש מספק.

AsafA
07-07-2021, 12:36
לאחד זה חלוש ולא מלהיב ולשני זה overkill

אני חושב שישנה הסכמה לגבי הכבישים הטכניים ששם הכלי מתפקד נהדר.

וגם לגבי היכולת שיוט במהירות גבוהה שספורט תיור דוגמת הz1000sx ידע לעבוד והטרייסר ממש לא.

כאמור הנקודות מוצא שלי ושל האח היקר שונות וגם הדרישות מהכלי.

נכון לשלב הזה אותי הטרייסר ממש מספק.

מסכים עם לוקי לגבי הכל. בהבחנה בינינו, ביחס אלי - הייתי מוסיף בשורה האחרונה (לפני המילה מספק) את המילה "לא".

הבוקר הייתי אצל יוני והעברתי את הרגליות למצב הגבוה. עכשיו התנוחה יותר עוברית ומזכירה את מה שהיה בזד. בדרך הקצרה שבין המוסך למשרד נהניתי מהשינוי. בסוף השבוע אבדוק איך זה מתפקד ברכיבות ארוכות.

מצד שני יש הרבה דברים טובים בטרייסר, הוא גורם לי לרכוב באיזי, הוא משרה ביטחון (עד מהירות מסוימת) וגם זה יתרון כי הקצב הכללי של הרכיבה ירד. הוא לא מעודד טיולים ארוכים אז זה חוסך ק"מ, דלק ובלאי (לוקי נסע יותר ממני עד עכשיו). כך שמבחינתי כרגע נשארו 2 חסרונות שמפריעים לי: 1. המנוע חלש (צריך להתרגל ולהתפלל שהמנוע ישחרר עוד כמה סוסים ככל שיעברו הק"מ); 2. חסר ארגז.

lokimonster
07-07-2021, 13:40
כמו שאומרת שרה נ'

פ ר ס פ ק ט י ב ה

Eli R
07-07-2021, 13:41
מצד שני יש הרבה דברים טובים בטרייסר, הוא גורם לי לרכוב באיזי, הוא משרה ביטחון (עד מהירות מסוימת) וגם זה יתרון כי הקצב הכללי של הרכיבה ירד.

עם זה אני מסכים לגמרי.
הטרייסר לגמרי 'מרגיע'.
הוא לא מעודד אותי לחפש את הקצוות, הוא יודע לתת המון בתוך חלקים נרחבים של הרכיבה.
בכבישים צפופים יותר הוא נהדר, ואני ממש נהנה ממנו.
בשאר הזמן, פחות...

בעבורי - מעבר אפשרי ל-MT-09 לגמרי על הפרק. ולמה דווקא הוא ולא Z900?
בגלל המנוע הנהדר הזה.

תודה,
אלי

Dresdner
07-07-2021, 15:04
אז רק אותי ה900 מעודד לבדוק עד כמה אפשר לשייף את הגולה ברגליות?
אופנוע שכלכך קל להשכיב על הצד.

Eli R
07-07-2021, 15:29
לא מתווכח - הטרייסר הוא כלי נהדר לכבישים צפופים וטכניים, ומעבר להעברות משקל מהירות מאוד מצד לצד, שם יש הרבה יותר 'מנוף' שצריך להעביר (פשוט כי האופנוע גבוה יותר), הוא ממש מהנה שם.

כשהמהירות עולה, בהתאם לתנאים, לכביש ולפיתולים, זה 'מרגיש' פחות 'כיף'.
שם אני מעדיף את הישיבה הספורטיבית יותר, קרוב יותר לכביש...

מצד שני, אני כבר לא ילד, ולא מעוניין באופנוע ספורטיבי קיצוני שיחפה עליי תנוחת עובר, בה הייתי לפני כ-50 שנים...
זאת גם הסיבה שאני היום על אדוונצ'ר.

וחשוב לי לציין - זה כלי שלגמרי נוסך בטחון, חזק דיו ומהנה.
ביומיום ללא ספק, בסופ"ש אני מחפש 'יותר' רק שלא בטוח איך להגדיר אותו, וכמה אני מוכן לשלם בנוחות היומיומית, המנהלתית...

תודה,
אלי

Dresdner
07-07-2021, 19:38
לפחות ב900 כדי להגיע ליציבות צריך להשקיע במתלים, לקחתי את זה בחשבון שקניתי את הGT.
היום גם עם 3 ארגזים האופנוע יציב ב200 יכול להיות שגם הדאמפר לשילדה ששמתי עוזר לזה.

קובי
07-07-2021, 22:29
אני עדיין מנסה לכוון את הקדמי כך שיקלע יותר לטעם האדוונצ'רי שלי מאשר לאופי הספורטיבי שלו. האחורי בסדר גמור או כמו שאשתי אומרת אחרי 200 ק"מ: לא הרגשתי כלום

Dresdner
07-07-2021, 22:59
את האחורי אפשר לכוון לרמה טובה בGT ותרגיש שהוא עושה את העבודה אבל באותו הזמן הוא הגורם לחוסר היציבות במהירויות גבוהות ושום כיוון לא יעזור

הסוד למתלים הזולים של הGT זה הרבה preload , בקידמי סגרתי את הpreload קו אחד לפני הסוף וזה לרכיבות ללא מורכב, בגדול עם מורכב המתלים האורגינלים מתקשים מאד והם על הגבול

השושנים
08-07-2021, 07:10
לא מתווכח - הטרייסר הוא כלי נהדר לכבישים צפופים וטכניים, ומעבר להעברות משקל מהירות מאוד מצד לצד, שם יש הרבה יותר 'מנוף' שצריך להעביר (פשוט כי האופנוע גבוה יותר), הוא ממש מהנה שם.

כשהמהירות עולה, בהתאם לתנאים, לכביש ולפיתולים, זה 'מרגיש' פחות 'כיף'.
שם אני מעדיף את הישיבה הספורטיבית יותר, קרוב יותר לכביש...

מצד שני, אני כבר לא ילד, ולא מעוניין באופנוע ספורטיבי קיצוני שיחפה עליי תנוחת עובר, בה הייתי לפני כ-50 שנים...
זאת גם הסיבה שאני היום על אדוונצ'ר.

וחשוב לי לציין - זה כלי שלגמרי נוסך בטחון, חזק דיו ומהנה.
ביומיום ללא ספק, בסופ"ש אני מחפש 'יותר' רק שלא בטוח איך להגדיר אותו, וכמה אני מוכן לשלם בנוחות היומיומית, המנהלתית...

תודה,
אלי

אתה מחפש צלינדר נוסף שחובר ל-4 בשורה תבדוק איזה אופציות יש לך...

AsafA
08-07-2021, 07:22
בגרסת הספורט אדוונצר יש את רק את ה- S1000xr (שעולה כפול).

בגזרת הספורט תיור יש את הנינג'ה 1000 SX שנוותן תמורה מצויינת למחיר וחבילה כוללת שלמה ונהדרת.

אם תוותר על 4 בשורה אז יש גם את המולטיסטראדה.

השושנים
08-07-2021, 08:11

בגזרת הספורט תיור יש את הנינג'ה 1000 SX שנוותן תמורה מצויינת למחיר וחבילה כוללת שלמה ונהדרת.

https://moto-bike2020.com/wp-content/uploads/2020/08/x9luKXcA.jpg

השושנים
08-07-2021, 08:13

https://img.indianautosblog.com/2020/05/30/kawasaki-ninja-1000sx-black-e829.png

השושנים
08-07-2021, 08:14

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/aUNh7tX3lk3TscX_ENwzN60oJ_m3LKK0_v-qT2fZjBixByGTRSU95QtNzS0YDsZHWq440w0478A47E1mK3bjG 96OysezVlsDM2T-XzEOeeMeEuPXfShFx7SV61GpwZdMxJtrqt4b35ixs1cJNJ66qP x4C4c285qquwHRGYkEgYs6KVVblRUu8EoQwsN02awAe7cPnfU2 _WdZdI5MGrXzdk3ck2juUA

השושנים
08-07-2021, 08:15
ויש את זה:

https://www.colchesterkawasaki.co.uk/upload/images/2021%20Versys%201000%20S_GY1%20GT.004.png

Eli R
08-07-2021, 08:57
טוב, זה לא אמור להפוך ל-עץ כפירה בטרייסר...

באמת אחלה אופנוע עם מנוע נהדר.
אני לגמרי מסכים שהבולמים לא עושים עימו חסד. לפחות בגרסאות הרגילות ובדגמים הקודמים.

חוץ מזה - כיף.

תודה,
אלי

lokimonster
08-07-2021, 09:06
רנצ'ו אתה יודע שאנו אוהבים אותך מאוד

אבל התחושה של א' ושלי מהוורסיס זו תחושה של פרישה.
פנסיה משהו שמתאים לאדם קשיש באופיו (כמובן שזה אינדיווידואלי).

אני לא חולק על זה שהוורסיס אופנוע בסדר אפילו טוב.

אבל כשעולים על הטרייסר יש בו משהו משובב נפש ומהנה שאותו אפילו הבאנדיט לא ידע לתת השילוב של הקלילות והאופי של המנוע נותן המון פאן.

כשחושבים על זה הוורסיס זה סוג של תחליף לבאנדיט שהיה לי ( מהמר שבטווח הארוך מאוד פחות אמין מהבאנדיט אבל אלו ספקולציות על בסיס הנסיון שלי עם הGTR אז לא אתווכח אם תביאו טענה אחרת).

מהאופנוע נכון לרגע זה אני לגמרי מרוצה ולמעט נושא האביזרים ( שאומנם מציק לי ביום יום אבל תכלס זה זוטות) האופנוע מצויין.

רשמתי זה היה צריך להיות האופנוע שיחליף את הGTR ויחד עם זאת היה צריך את הפרק ביניים של הNC כדי שאוכל להנות מהטרייסר (זה מה שהאח התאום חוווה כרגע)

השושנים
08-07-2021, 10:24
כולכם מפספסים את הנקודה העיקרית, אלי מתלונן שחסר לו "קצת" קצת בבולמים, קצת במנוע, קצת במהירות...רק קצת..

אולי, אני לא ממש בטוח אבל אולי כי חסר צילינדר מתלים פחות איכותיים אבל ממש קצת פחות.

שלל ההצעות של א' שהובאו בדוגמאות עולים הרבה יותר (הרבה).

עכשיו, הורסיס הבסיסי מגיע באותה קטגוריה של מחיר, אבל "מישהו" החליט שזה אופנוע של קשישים, מישהו....

הורסיס נותן יותר, יותר נוחות, יותר מנוע, יותר מהירות, יותר מתלים. באותו מחיר, כך שלא (לא) חסר כלום.

אבל סבבה לגמרי הטרייסר אופנוע של "צעירים חסרי מנו(ע?)ח כלי "תזזיתי" קול...ללכת עם, להרגיש כמעט...

אני לא שופט...תקופה מורכבת.

הכי חשוב להרגיש צעיר לא מסופק עד הסוף....

AsafA
08-07-2021, 10:30
אני לגמרי מסכים שהבולמים לא עושים עימו חסד. לפחות בגרסאות הרגילות ובדגמים הקודמים.

בטרייסר 9 הבולמים בסדר גמור. הם שינו את הסט אפ של האופנוע ועכשיו הוא מתאים גם למשקל גבוה יותר.

לדעתי הבעיה של האופנוע עם מהירות גבוהה קשורה יותר במגיני ידיים ובמיגון רוח.
נכון שגם למתלים יש השפעה אבל היא פתירה באמצעות כוונונים (ניסיתי - התוצאה במהירות גבוה השתפרה אבל האופנוע נעשה פחות מהנה לרכיבה במהירות איטית ובכל מקרה לא נוח לו במהירות גבוהה אז חזרתי לסט אפ שמתאים לי במקומות שהטרייסר טוב בהם).

AsafA
08-07-2021, 10:38
כולכם מפספסים את הנקודה העיקרית, אלי מתלונן שחסר לו "קצת" קצת בבולמים, קצת במנוע, קצת במהירות...רק קצת..

אולי, אני לא ממש בטוח אבל אולי כי חסר צילינדר מתלים פחות איכותיים אבל ממש קצת פחות.

שלל ההצעות של א' שהובאו בדוגמאות עולים הרבה יותר (הרבה).

עכשיו, הורסיס הבסיסי מגיע באותה קטגוריה של מחיר, אבל "מישהו" החליט שזה אופנוע של קשישים, מישהו....

הורסיס נותן יותר, יותר נוחות, יותר מנוע, יותר מהירות, יותר מתלים. באותו מחיר, כך שלא (לא) חסר כלום.

אבל סבבה לגמרי הטרייסר אופנוע של "צעירים חסרי מנו(ע?)ח כלי "תזזיתי" קול...ללכת עם, להרגיש כמעט...

אני לא שופט...תקופה מורכבת.

הכי חשוב להרגיש צעיר לא מסופק עד הסוף....

הטרייסר אופנוע תקציב ולכן הוא לא בדיוק שם. קרוב אבל חסר לו משהו. קצת כח, קצת מומנט, קצת מיגון רוח.
הורסיס זו חיה אחרת והבעיה העיקרית שלו היא המשקל. טרייסטר GT עם מזוודות שוקל 220 (הרגיל 212) בעוד שוורסיס עם מזוודות שוקל מעל 270.

הורסיס מתאים לסוג מאד מסוים של רוכבים (ועבורם הוא נהדר) זה לא אופנוע לכל אחד ולכן הוא גם לא נמכר כמו הטרייסר.

אגב, יש כתב אנגלי שהיה לו ורסיס ארוך טווח, S1000XR ארוך טווח ועכשיו טרייסר GT.
לדעת אשתו - הורסיס היה הכי נוח למורכבת עד שהגיע הטרייסר 9... תנסה אולי הטרייסר יתאים גם לך ולענת. הוא הרבה יותר מרווח מהדגם הקודם (ואחרי שמעבירים את הקידון למצב הקדמי הוא אפילו עוד יותר מרווח).
אגב, לדעתי אין הבדל מהותי במנוע בין הטרייסט 9 לוורסיס - גם הוורסיס מת עד 6000 סל"ד.

lokimonster
08-07-2021, 11:22
רנצ' אני מסופק
לא חסר כח
אולי קצת מומנט וגם תלוי את מי שואלים.

להערכתי הוורסיס לא ילהיב את א' מאותן סיבות שהטרייסר לא מלהיב אותו (לא יודע לגבי "תודה" אלי :tongue: כי אני לא מכיר את הרקע שלו) אבל אני די בטוח שאם תיתן לו את 2 הכלים למבחן ארוך זמן בסופו הוא לא יקח אף אחד מהם וירכוש שוב Z100SX או משהו מהקטגוריה.

לגבי הנאה לטרייסר יש ערך מוסף שלוורסיס אין והוא אופי צעיר יותר ולראייה יצאתי מסדום ערד עם תחושה של WOW שמזמן לא הייתה לי והכלי עם יכולות הרבה יותר גבוהות ממה שיש לי יכולת לנצל ברמת הרכיבה שלי.

נ.ב ASAFA

הטרייסר מתחיל לזמר אחרי 5000 סל"ד ושם ואילך המנוע שש אלי קרב.

Eli R
08-07-2021, 11:25
דווקא המנוע, עם 3 הצילינדרים ו-פחות מ-900 הסמ"ק שלו, הוא הפנינה האמיתית בטרייסר.
הוא רגוע ונינוח בסל"ד נמוך וחי הרבה יותר בסל"ד גבוה יותר.
ורסטילי (רחמנא ליצלן) ומהנה.

אני מניח שאסף יכול להעיד - זה לא דומה ל-4 צילינדרים בשורה. בשום אופן.

מעבר למנוע, תנוחת הישיבה נוחה בשגרה, אך פחות מתחברת לי כשאני דוחק אותו יותר.
אולי זה מה שיוצר את ה-'ספק' עבורי ברכיבות סופ"ש רגועות פחות.

ביחד עם מתלים שמאוד מתאימים לשגרה, אך פחות ל-A mode (של הרוכב, לא של האופנוע) השאר, מסביב, הוא כמעט שם.
הכמעט הזה הוא בדיוק מה שמעכב אותי מלהחליט או לבחור.
בינתיים אני נהנה.

ולא, אני עדיין לא שם בשביל הורסיס המגודל.

אדוונצ'ר יותר ספורטיבי או נייקד פיקנטי, בהחלט יכולים לבוא בחשבון.
ה-מולטיסטראדה שהזכיר אסף מעניין רק שאני ניזון מ-שמועות חוסר האמינות מסביבי...
ואכן ה-XR יקר, מאוד.
לכן גם היזכרתי את ה-MT-09 במעלה העץ - נייקד עם מנוע ה-CP3 המלבב.
סתם רעיון, הגיג, הזיה.

תודה,
אלי

Dresdner
08-07-2021, 11:48
דווקא המנוע, עם 3 הצילינדרים ו-פחות מ-900 הסמ"ק שלו, הוא הפנינה האמיתית בטרייסר.
הוא רגוע ונינוח בסל"ד נמוך וחי הרבה יותר בסל"ד גבוה יותר.
ורסטילי (רחמנא ליצלן) ומהנה.

אני מניח שאסף יכול להעיד - זה לא דומה ל-4 צילינדרים בשורה. בשום אופן.

מעבר למנוע, תנוחת הישיבה נוחה בשגרה, אך פחות מתחברת לי כשאני דוחק אותו יותר.
אולי זה מה שיוצר את ה-'ספק' עבורי ברכיבות סופ"ש רגועות פחות.

ביחד עם מתלים שמאוד מתאימים לשגרה, אך פחות ל-A mode (של הרוכב, לא של האופנוע) השאר, מסביב, הוא כמעט שם.
הכמעט הזה הוא בדיוק מה שמעכב אותי מלהחליט או לבחור.
בינתיים אני נהנה.

ולא, אני עדיין לא שם בשביל הורסיס המגודל.

ה-מולטיסטראדה שהזכיר אסף מעניין רק שאני ניזון מ-שמועות חוסר האמינות מסביבי...
ואכן ה-XR יקר, מאוד.
לכן גם היזכרתי את ה-MT-09 במעלה העץ - נייקד עם מנוע ה-CP3 המלבב.
סתם רעיון, הגיג, הזיה.

תודה,
אלי

אם הכוונה למולטי 950 אז תשכח מזה הוא לא ישדרג אותך בכלום מהטרייסר, רק ילחץ לך את הביצים יותר על מיכל הדלק

קידוזו
09-07-2021, 23:22
...
בעסקת הטרייד האחרונה הכנסתי סעיף לגבי התוספות שהיו חלק מהעסקה ובו מועד אחרון למסירה שאחריו אזוכה במלוא הסכום. אם יש לכם סעיף כזה בהסכם אולי כדאי לעבור למזוודות ומנשא של צד ג'. אם אין לכם סעיף כזה, נסו להכניס אותו בכוח. לא נראה לי סביר שלקוח ישלם (או יתחייב לשלם) עבור מוצר שאולי -מקווים, שיגיע עוד חצי שנה. נראה לי שכל שופט בתביעות קטנות יסכים שההסכם לא סביר. כי בתכל'ס קורונה שמורונה...-אם המוכר לא יודע מתי המוצר יגיע, שלא ימכור.

...
לדעתי הבעיה של האופנוע עם מהירות גבוהה קשורה יותר במגיני ידיים ובמיגון רוח. נכון שגם למתלים יש השפעה אבל היא פתירה באמצעות כוונונים...
זוכר את הנדנודים שלי מ- 185 ומעלה? נפתרו לחלוטין עם החלפת צמיג. הייתי בודק אחרי איזון גלגלים מדוייק מה ההשפעה לפני שנכנסים לשיפורים. לא שיניתי מעולם כיווני בולמים כי :
א. אני לא בטוח שאני יודע מה לחפש חוץ מתחושה.
ב. אני די רגוע כשאני מרכיב ולא נראה לי שחובה. בטח שלא באפרכשד.
ג. מפחד שאקנפג את הבולמים למצב שמרגיש "נכון" אבל הוא בעצם מתכון לאסון. בינינו, מי בודק הבדלים בכיווני בולמים בכניסה ויציאה חזקה מסיבובים ובלימות חירום?

קידוזו
09-07-2021, 23:36

משנתונים קודמים היו לקטמ אדוונצ'רים של 1090 ו- 1190. כלים חזקים, שמחים וניתן להרכיב בנוחות, לשייט למרחקים או לרכב בקצב ספורטיבי בעליל גם בפיתולים. מבחינת עלות \ פאן פקטור (בהשוואה למתחרים) ה 1090 הוא עסקה מעולה- אה משלם רק עבור מה שצריך וחשוב והמכלולים ברמה גבוהה. גם לא הייתי נותן משקל לשמועות על הדוקאטי. שמועות יש גם על הקטמ. מבחינתי מדובר בהגזמות על גבול השטויות. לא רכבתי על הטרייסר רק יודע שלא הרגשתי מעולם שחסר לי כוח ולא הגעתי למנתק הצתה וביליתי המון מעל 6,000 סל"ד.

Dresdner
17-07-2021, 11:44
במבחן מקדים של מבחני ״מלך האלפים״ שנערך ביחד עם כמה מגזינים באירופה ניצח הטרייסר 9 את הבמוו 900XR, הטרייסר הצטיין במנוע ובנוחות.

AsafA
17-07-2021, 12:12
הטרייסר מצטיין במהירות נמוכה. הוא נוח, זריז ומהנה מאד כל עוד שלא מבקשים ממנו להיות מה שהוא לא. כל פעם שאני עולה איתו על כביש מהיר אני מתבאס ממנו. בכבישים איטיים הוא תענוג צרוף כך שאני לגמרי יכול להבין למה הוא מתאים לתואר מלך האלפים. סגנון הרכיבה שלי השתנה והתדלוק האחרון הראה צריכת דלק של 18.5 ק"מ לליטר כיאה לקצב האיטי שהוא מכתיב.

lokimonster
17-07-2021, 12:36
אכן תחום המחייה של הטרייסר הוא עד 160 קמ"ש פלוס מינוס בהתאם לתנאי הרוח ומזג האוויר שם אנו מקבלים שיוט נינוח.

מעבר לזה העסק פחות נעים ומשדר עצבנות.

לי זה נהדר ואין לי שום תלונות.

AsafA
17-07-2021, 12:42
עד 120. מעבר לזה צריך לסגור את המשקף ואז אין אויר כי המשקף הגבוה לא מאפשר לאויר להגיע לפתח אוורור בסנטר

Dresdner
17-07-2021, 13:50
אתם כנראה לא רכבתם על אופנועים אחרים בקטגוריה כמו הבמוו XR900, מולטי 950, Vstrom 1000 המנוע של הטרייסר טוב מהם גם במהירות נמוכה וגם במהירות גבוהה.
כמעט כל אופנוע בסיגמנט לא מרגיש בבית במהירות גבוהה מאד זה לא היעוד.
במשך השנים היו גם יצרנים שהגבילו אלקטרונית את אופנועי האדוונצ׳ר שלהם ל200 קמ״ש.

Dresdner
17-07-2021, 13:51
עד 120. מעבר לזה צריך לסגור את המשקף ואז אין אויר כי המשקף הגבוה לא מאפשר לאויר להגיע לפתח אוורור בסנטר

אתה מכיר אופנוע שאפשר גם וגם שיושבים עליו זקוף?

AsafA
17-07-2021, 13:54
אולי הזכרון מתעתע בי אבל אני חושב שהf700gs עם משקף אפטרמרקט היה יותר נעים עד 160.

בכל מקרה אני מסכים איתך וזו בדיוק הביקורת שלי על הטרייסר. לי יותר מתאים ספורט תיור מאשר ספורט אדוונצר.

lokimonster
17-07-2021, 14:02
הgtr הישיבה הייתה זקופה.
על פי מקורות זרים ניתן לשבת זקוף גם אחרי 250 כולל בזוג.

אומנם זה לא אדוונצ'ר ויש שם פלסטיקה שאפשר להסב כארון קבורה אבל כן אפשר לשבת זקוף

לגבי הטרייסר בנתונים שלי רכינה קלה קדימה פתרה חלק מהנידנוד של הפרונט.

בגדול אין לי בעייה עם רמת האיוורור של המשקף מאידך אני אוהב לרכוב עם משקף פתוח ומשקף השמש.

יעידו שתי חרקים עוקצים ורופא משפחה אחד שהציץ על העין בעבר.

ayalzo
17-07-2021, 16:51
חלאס הגזמתם!
אמנם יונתן 57 לא שרד את המעבר מפג"ז הישן, אבל זה לא אומר שניתן לזרוק.
שני חרקים!! לא שתי! (אני מבליג לך ולדרזנר כבר תקופה!).

Eli R
17-07-2021, 17:31
אולי הזכרון מתעתע בי אבל אני חושב שהf700gs עם משקף אפטרמרקט היה יותר נעים עד 160.

בכל מקרה אני מסכים איתך וזו בדיוק הביקורת שלי על הטרייסר. לי יותר מתאים ספורט תיור מאשר ספורט אדוונצר.

נשמע כמו חתיכת statement...

חלאס הגזמתם!
אמנם יונתן 57 לא שרד את המעבר מפג"ז הישן, אבל זה לא אומר שניתן לזרוק.
שני חרקים!! לא שתי! (אני מבליג לך ולדרזנר כבר תקופה!).

האחד מתגורר באירופה הנוכרית והשני בירושלים המבוצרת.
כך שלשניהם יש נסיבות מקלות...

Dresdner
17-07-2021, 19:03

אז למה לא אפטר מארקט על הטרייסר? למרות שלא בטוח שיש עדיין

Dresdner
17-07-2021, 19:11
הgtr הישיבה הייתה זקופה.
על פי מקורות זרים ניתן לשבת זקוף גם אחרי 250 כולל בזוג.

אומנם זה לא אדוונצ'ר ויש שם פלסטיקה שאפשר להסב כארון קבורה אבל כן אפשר לשבת זקוף

לגבי הטרייסר בנתונים שלי רכינה קלה קדימה פתרה חלק מהנידנוד של הפרונט.

בגדול אין לי בעייה עם רמת האיוורור של המשקף מאידך אני אוהב לרכוב עם משקף פתוח ומשקף השמש.

יעידו שתי חרקים עוקצים ורופא משפחה אחד שהציץ על העין בעבר.

התנוחה בטרייסר והתנוחה בGTR לא אותו הדבר אי אפשר כלכך להשוות.
אם יש לך בעיית נידנודים בטרייסר כוון את המתלים כמו שהסברתי בשירשור שפתחתי על ה900, הקפיצים בטרייסר מיועדים ליפני קטן ולפי מה שאתה אומר לא הרבה השתנה ב9 החדש.
עוד דבר שיכול לעזור זה להחליק את המזלג הקידמי כלפי מעל בסנטימטר, זה יעמיס יותר על הקידמי והרבה מדווחים שזה עושה את העבודה

קובי
לטרייסר החדש יש משקף גדול יותר, גם כן מקורי של ימאהה. ניתן לרכוש אותו - ראיתי אתמול במטרו דרום אחד לקראת מסירה.

Dresdner
אולי לא ראית איך אתה נראה שאתה על הGTR
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210717/340c87bad918df5ad54502b4de413475.jpg

lokimonster
17-07-2021, 19:23
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210717/340c87bad918df5ad54502b4de413475.jpgהיו רייזרים לכידון.

וגם בלי זה לא zx100

אכן אני טועה המון מה לעשות דיסקט קצת ולכן לרוב אני משתמש בספרה ולא במלל.

תמונה לזכר יהונתן 57 שנעלם מדפי הפורום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210717/b76034c52e5b53f151694e0c3dd5da6f.jpg

ayalzo
17-07-2021, 19:41

"כשאתה"...

AsafA
17-07-2021, 19:52
ינון היה יושב זקוף על הGTR!
רכבתי על ידו כשאני במהירות שכיבה של הz1000sx והבחור ישב זקוף ומחוייך בהרכבה...

AsafA
17-07-2021, 20:04
אתם כנראה לא רכבתם על אופנועים אחרים בקטגוריה כמו הבמוו XR900, מולטי 950, Vstrom 1000 המנוע של הטרייסר טוב מהם גם במהירות נמוכה וגם במהירות גבוהה.
כמעט כל אופנוע בסיגמנט לא מרגיש בבית במהירות גבוהה מאד זה לא היעוד.
במשך השנים היו גם יצרנים שהגבילו אלקטרונית את אופנועי האדוונצ׳ר שלהם ל200 קמ״ש.

צודק. נקודת הייחוס שלי היא הזד. אני משווה בין ספורט טורר יחסית ספורטיבי עם מנוע ליטר למה שמתיימר להיות ספורט אדוונצ'ר.

Dresdner
17-07-2021, 20:09
צודק. נקודת הייחוס שלי היא הזד. אני משווה בין ספורט טורר יחסית ספורטיבי עם מנוע ליטר למה שמתיימר להיות ספורט אדוונצ'ר.

הספורט תוררים תמיד יהיו יותר נטועים בכביש מאדוונצ׳ר או במקרה הזה MT09 עם קצת פלסטיקה.
הבמוו RT של חבר לא זז מילימטר גם ברוחות צד חזקות וזה היה אחת הסיבות שהוא החליף את הוי סטרום 650 שלו.

AsafA
17-07-2021, 20:18
נשמע כמו חתיכת statement...

אכן אבל אם נודה על האמת זו אמירה לא לגמרי מדויקת.
לדעתי הטרייסר אופנוע יום יומי טוב יותר. הבעיה שהוא לא מהנה לרכיבה כמו הזד. ואני לא לגמרי יודע מה אני מעדיף היום - את הפרקטיות במשך השבוע של הטרייסר או את ההנאה בסופ"ש של הזד. וצריך לזכור שעדיין לא קיבלתי את הארגז כך שההבדל בפרקטיות (כרגע) בא לידי ביטוי רק בנוחות בנסיעה עירונית צפופה.

אני מניח שאם מישהו עם נינגה 1000 SX עם נתונים דומים (יד ראשונה ומעט ק"מ) היה מציע לי החלפה הייתי הולך על זה אבל אני לא בטוח שכן. אני צריך רכיבת מבחן כדי לדעת. בכל מקרה אני לא מספיק רוצה את השינוי כדי לשלם עליו כך שטרייד על חדש זו לא אופציה. יש נינגה 2020 ביד 2 שחשבתי להתקשר להציע לו אבל בפועל לא הרמתי את הטלפון... כנראה שאני מתרגל לטרייסר ולומד ליהנות מהיתרונות שלו.

בהתחלה יצאתי בסופ"ש עם חליפת עור, הקצב לא הצדיק חליפה ועברתי לג'ינס ומעיל, הקצב ירד עוד יותר והבוקר יצאתי עם חולצה קצרה ווסט מתנפח (הכי מאוורר שקיים). קצב איטי של עד 120. משקף פתוח. בלי דרמות ובלי לבחון גבולות. האמת שהיה נחמד. כנראה שאני מזדקן.

AsafA
17-07-2021, 20:20
הספורט תוררים תמיד יהיו יותר נטועים בכביש מאדוונצ׳ר או במקרה הזה MT09 עם קצת פלסטיקה.
הבמוו RT של חבר לא זז מילימטר גם ברוחות צד חזקות וזה היה אחת הסיבות שהוא החליף את הוי סטרום 650 שלו.

הזד היה דבק לכביש ולא הרגשתי הבדל בין יום נוח לסוער מבחינת משבי הרוח. תמיד ההרגשה היתה זהה. כאן יום אחד אני מרגיש נוח עד 120 ויום אחר עד 160. אגב, אני לא חושב שהטרייסר 9 זה MT עם מיגון רוח כי ב-2021 יש הבדל בשלדה וגם הזרוע האחורית ארוכה בשישה ס"מ מה-MT

lokimonster
17-07-2021, 20:43
התנוחה בטרייסר והתנוחה בGTR לא אותו הדבר אי אפשר כלכך להשוות.
אם יש לך בעיית נידנודים בטרייסר כוון את המתלים כמו שהסברתי בשירשור שפתחתי על ה900, הקפיצים בטרייסר מיועדים ליפני קטן ולפי מה שאתה אומר לא הרבה השתנה ב9 החדש.
עוד דבר שיכול לעזור זה להחליק את המזלג הקידמי כלפי מעל בסנטימטר, זה יעמיס יותר על הקידמי והרבה מדווחים שזה עושה את העבודהכשאני רוכב מהר אכן אני רוכן מעט קדימה.
זה אכן עוזר

בכל מקרה אני מרוצה מהמצב הקיים ואם קודם (nc) ההגבלה היתה במנוע (גם המתלים בקצב מהיר) פה זה המבנה של הטרייסר שמזכיר לך שאתה "מגזים".

מבחינתי הטרייסר כלי נכון מאוד ונכון לרגע זה באמת שאין לי תלונות לכלי עצמו.

Dresdner
17-07-2021, 21:06
ה900 שלי אחרי כל השיפורים מרגיש טוב גם ב200 קמ״ש אבל עם משקף קצר זה הגוף שקשה לו אבל האופנוע לא מתלונן.
בקיצור אני בטוח שגירסת SP ל9 עם אוהלניס תהפוך אותו ליציב ייתר במהירויות גבוהות, אין לי מושג למה ימאהה מתעקשים לדחוף בולמים גרועים בזמן שיש יצרני בולמים זולים וטובים כמו זקס ועוד יצרן איטלקי ששכחתי את שמו.

kaz
18-07-2021, 18:58
מתלים אחוריים הם אנדרייטד, עוד 40 קמ"ש של יציבות זה לא מעט תועלת בשביל החלפה.

במקרה של ה-NC, זה היה בולם של זקס מאפריליה RSV1000. היו לו את את 3 הכיוונונים, לא ממש בר השוואה למה שהגיע סטוק (וגם שקל פחות לדעתי).

הבאסוש זה אופנועים שה- eye to eye של המתלה האחורי זה מס' מקורי ומעצבן סטייל 340 מ"מ. לזכרוני רוב הסחורה הטובה זה באיזור ה -320 מ"מ - ג'יקסרים, CBRושים, אפריליות וכו'.

AsafA
23-07-2021, 22:17
דרזנר, איזה משקף קצר התקנת?

Dresdner
23-07-2021, 22:57
דרזנר, איזה משקף קצר התקנת?

חברה איטלקית בשם WRS קניתי מהם גם משקף לבמוו XR900, איכות טובה עם מחיר סביר בהשוואה למתחרים

משום מה הם כותבים שיש להם לטרייסר 9 2021 אבל שמים תמונות של ה900
https://www.wrs.it/de/windschilder/339958-windschild-sport-schwarz-wrs-yamaha-tracer-9-gt-2021-0806881054763.html?gclid=EAIaIQobChMIx-jizfz58QIV-UaRBR2W5Am9EAQYASABEgJ1mfD_BwE

AsafA
24-07-2021, 05:51
מתמונות ברשת כנראה שהמשקפים של ה900 מתאימים ל-9

AsafA
31-07-2021, 23:48
אחרי שהקידון עבר למצב הגבוה והרגליות עברו למצב הגבוה הגיע תורו של הכסא. מבחינתי יש שיפור משמעותי בתנוחת הרכיבה.

ביום שישי הזדמן לי לרכוב על MT10SP - וואו איזה מנוע מדהים! גמיש, ים של כח, פולסים של כח, מרגש, חי. פשוט תענוג.

מעבר למנוע המדהים זה המחיש לי מה שחשבתי מזמן, שאולי עדיף אופנוע בלי מיגון מיגון רוח בכלל, איזה שקט, תענוג. הרוח מחזיקה את החזה ומשחררת את שרירי הבטן והגב לנוח להם.

מצד שני, אחרי שהתרגלתי לרכוב עם משקף פתוח זה היה לי חסר.

אם ימאהה יוציאו טרייסר עם מנוע קרוספליין 4 בשורה זו תהיה יציאה נהדרת, תחרות ל-s1000xr.

Dresdner
01-08-2021, 00:59
אני מזמן גיליתי את הפחות זה יותר, במוטוגוצי הורדתי את המשקף לגמרי, בXR900 קניתי משקף מקוצר ובטרייסר קניתי משקף מקוצר שהנמכתי עוד יותר כולל המראות כדי לקבל זרימה חופשית ממערבולות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/3b1a571879eca87bf61c2315eb8b5de1.jpg

lokimonster
01-08-2021, 11:21
אכן המנוע של הMT10 פשוט חוויה מהנה.

כנראה שימאהה יודעת לתת אומפ למנועים או לפחות למשפחת הMT בין עם הCP3 או ארבע בשורה של ה10.

AsafA
14-08-2021, 11:54
אחרי 4,700 קמ הגוף שוכח את המכונה הישנה ומתאים את עצמו לחדשה. הטרייסר אופנוע נהדר.

הוא נוח מאד ביום ביום, המושב גבוה והראות קדימה נהדרת, קך לעבור איתו בין מכוניות, הוא חסכוני מאד בדלק (אף פעם זה לא היה פרמטר אבל עם צריכה של 1/19 אני מתדלק כל 310 ק"מ שזה תענוג). בסופ"ש הוא מהנה מאד בכבישים מפותלים.

AsafA
25-09-2021, 10:58
6,800 ק"מ. כבר חודש עם ארגז.
באופן מפתיע הארגז לא פגע בהתנהגות ואפילו שיפר את חוסר היציבות של הפרונט במהירות גבוהה. המקרה היחיד בו מרגישים פגיעה כלשהי בהתנהגות הוא בקטעים גליים במיוחד ובמהירות גבוהה, שם הארגז גורם קצת לנדנודים.

Dresdner
25-09-2021, 13:28
אתה רואה סתם אתה אוהב להתלונן [emoji846] מיום ליום אני אני מתאהב ב3 צילנדרים האלו, יהיה קשה לעבור לאופנוע עם מנוע אחר, מנוע V זה פאסה מבחינתי וחוץ מהארלי שאר הV לא ממש עובדים טוב בפניות איטיות ודורשים יותר עבודת קלאץ ובמפתיע ימאהה עושה 3 בטור יותר טוב מי מי שחיה על זה (טריומף)

AsafA
25-09-2021, 13:50
דרזנר, אני מוכן לאכול את הכובע ולהודות בפה מלא שהטרייסר אופנוע נהדר. היה לי קשה להתרגל אליו בהתחלה אבל אחרי שמצאתי פתרון כמעט לכל החסרונות גיליתי יופי של אופנוע.

מיגון הרוח השתפר ברגע ששיניתי את המושב, הרגליות והקידון למצב הגבוה שלהם, על הדרך גם תנוחת הרכיבה וההנאה מהרכיבה השתפרו.

המנוע מהנה מאד ויש לו קצת יותר בשר מאשר בהתחלה אבל הוא עדיין חלש ביחס לציפיות או לאופנוע ליטר (חוץ מהוורסיס).

לדעתי השלדה של ה-9 תשמח לארח את המנוע של ה-10 ואם זה יקרה יהיה לימאהה אופנוע מושלם.

Dresdner
25-09-2021, 14:35
כח זה סוביקטיבי, אני מעולם לא יחסתי לזה חשיבות גם שעברתי מ100 כח סוס ל50 מבחינתי זה איך הכל מחולק והאם המצערת מחוברת ישירות למוח בתגובות שלה.
היה לי רכב עם מנוע הTSI של VW ותגובות המצערת פשוט לא היו טבעיות כלומר התרגום מהלחיצה על הדוושה למה שקורה בתכלס לא היה תואם, ה900 מבחינת איפה שאני רוכב (בהרים) עושה בדיוק מה שהמוח שלי מוריד למצערת וזה תענוג פתאום אני רוכב הרבה יותר חלק ומהיר, כמו שכתבתי כאן לפני שבועיים באלפים הייתי בהשכבה הכי נמוכה שאני זוכר והכל היה נעים ובטוח גם חוסר בלימת מנוע עוזר לכיף.

AsafA
28-09-2021, 22:13
14 שעות
700 קמ במגוון כבישים מסוגים שונים
הטרייסר נוח
9382

9383

השושנים
29-09-2021, 06:56
בעסה, תאר לך איזה כייף היה לך עם ורסיס...

AsafA
29-09-2021, 07:27
האמת שעם ורסיס זה נראה לי סיוט. אופנוע כבד, מעייף. הייתי נשאר לישון באילת.

lokimonster
29-09-2021, 10:10
קיבלת תעודת תחת הברזל
שושנים יסיר לך את תחתוני הצניעות במעמד הר סיני וללא ווזלין.

למי שלא יודע שושנים אחראי על חלוקת התעודות בבית ספרנו בתחומי אחריותו אופנוען אמיתי ותחת הברזל.

lokimonster
13-10-2021, 21:12
חזרה לטרייסר.

לרגל דלקת ברגל הייתי מושבת כמה חודשים.
הרופאים לא ממש מוצאים כלום ולמעט שאיבת נוזלים ותרופות גון ארקוקסיה ואנטיביוטיקה לא ממש מצאו את הסיבה ובישראל עד שמגיעים לרופא יעודי או שמחלימים או שמתים או כמוני נתקעים באמצע

בכל מקרה הרגל השתפרה הכאבים פחתו ולמעט מגבלת תנועה אפשר ללחוץ על הבלם האחורי ואף להשען קלות על הרגל

יצאתי לאסוף את האינדיאני האדום שלבנתיים התחדש במיגון גחון, כלוב, מצלמה להפללה עצמית, ארגז אחורי וזוג ארגזי צד ללא נעילה כך שאי אפשר להשתמש בהם.

מטפס על אדום העור ופאק
זה פעם היה נוח וכעת המושב כמו בטון.

הברך לא ממש אוהבת את הזווית שנכפת עליה והעסק מאיים.

משחק עם ניהול המנוע והפעלת הבקרות למקסימום ויוצאים לדרך.

ובכן צריך להתרגל.
הכורסא שהייתה לי בשלושת החודשים האחרונים הציבה סטנדרט חדש של נוחות וקשישים כמוני נהנים מזה.

התנועה צפופה ואני מקפיד להזהר למרות שאני חושב שהטרייסר יותר צר מהגדלנוע.

כשהגעתי לכביש פתוח כבר שחררתי את הסוסונים.

נ.ב

הארגז האחורי מחורבן ולא מלהיב.

AsafA
13-10-2021, 21:55
לפחות הארגז המקורי לא מפריע לדינמיות של האופנוע.

lokimonster
15-10-2021, 07:21
יצאנו לחגוג יום הולדת עם המנהלת נער הפלא וזוגתו הנהדרת.

המנהלת הגדולה רואה את הטוסטוס האדום וצוהלת יש ארגז.

מניעים אני גולש בזהירות מהחנייה תוך שהמנהלת סוגרת את השער.

התלבטות קלה מאיזה צד לעלות כי הרגל שלי עדיין כואבת.

יוצאים והטרייסר מזנק תוך שהוא מגרגר בקולו הצרוד.

האמת שהסאונד לגמרי מלהיב.

הבוסית אומרת מאחור נחמד אבל זה לא הטוסטוס.
האמת 'היא צודקת אבל מאידך בטרייסר יש את הדבר החשוב שזה נקרא אופי או ריגוש.

מגיעים לשוק ופוגשים טרייסר אדום נוסף ואפילו לא gt כלומר זה השלישי שנמצא באזור ההר.

אני מנסה להכניס את שתי הקסדות וזה מבעס כי אין מקום פרטים קטנים שלא חישבתי.

בכל מקרה באופנוע הבא (אם זה לא יהיה טוסטוס) אני ארכוש סט של גיווי שלמעשה גם ניתן להעביר מכלי לכלי.
ועם ההתנהלות של מטרו בתחום החלפים והאבזרים אפילו עדיף.

סך הכל חזרתי מחוייך הילד חזר הבייתה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211015/4333440bc7c68eeeeffe33f820e046dc.jpg

lokimonster
18-10-2021, 16:29
lokimonsterson

העולל הפך לברמיל ממדים של טנק וברוך השם גם דומה לאבא שלו כך שהמשקל בהחלט קיים.
לקחתי חזר את הברמיל המצוי למקום דיגרתו באשקלון ולמרות התראות של הנזק אוויר על ממטרים מקומיים לאורך החוף לקחנו את הסיכון ועלינו על הטרייסר.

את בגדיו דחסנו בארגז האחורי התמגנו ויצאנו לעבר הלא נודע.

הטרייסר נתן אנחה קלה בשעה שמונסטסון טיפס לו לגב המושב.
יש לציין שכל פעם מחדש אני נותן אנחת רווחה אחרי שהוא מתיישב ואנו נשארים על שתיים.

מניע והטרייסר מגרגר לו בקול צרוד ומבשר על הבאות.

גז שחרור מצמד ואנו יוצאים לדרך.

המשקל ממש לא מפריע למנועו של הטרייסר והזינוק החלטי.
מאידך הבולמים בהחלט היו זקוקים לכיוון מחדש והטרייסר הרגיש מפנק כמו מכונית אמריקאית או סיטרואן דה-שוו כלומר רך וסופג.
למרבה הפלא לא הורגשה הרעה בהתנהגות בפניות והכלי איפשר לנו לנוע בקצב מהיר אפילו מהיר מאוד.

למעט בלימה אחת חזקה שהזכירה לנו שהאופנוע נושא כ200 קילו של מונסטרס מ2 דורות לא היו דרמות מיוחדות והבהירו שרצוי לשמור מרחק קצת יותר גדול.
נתתי תזכורת למפלצון הצעיר שאםשר בבלימה להיתמך במיכל ולמרות שאני לא ממש רוצה ילדים נוספים עדיין העיגולדים שלי שואפים לתפקד.

שאר הדרך עשינו בזריזות מופתית והכלי בהחלט חזק ומהנה.

את הפרידה עשינו על ארוחה סינית והייתה הסכמה גורפת שהמקסים ( זוכרים את הגדלנוע ) 600 בהחלט יותר נוח ואפילו מונסטרסון הודה בזה בחצי פה.

חזרתי ריק לירושלים.

מלפני טויוטת שב"כ ואוודי של אחד הקודקודים שלנו מתחרעים על הכביש בחוסר הגיון נוראי כשמאחוריהם איזה נ נח נחמ נחמן מאומן שנדבק להם לזנב.
האמת שכאזרח שומר חוק שמרתי מרחק והם פשוט הפריעו לי לרוץ קדימה כי בוא נודה באמת הטרייסר יותר מהיר בתנועה צפופה אבל בכל מקרה הם סיפקו לי הצגת תכלית.

סיכום

מהנה אבל כשמדברים על אריק ( א' הכוונה למקסים) הוא בהחלט נוח האריק הזה.

טוב ירדנו לבנתיים מהקלנועיות למיניהן.

lokimonster
31-10-2021, 15:23
שישי מסיימים קידוש
הגברת רומזת שמזג האוויר מתאים לה לרכיבה.

הורדנו את יורשיי העצר בממלכה ויצאנו לעבר יעד לא ברור.

אוכל לא מתאים אז ירד הבאר 44 בראשון
אזור נס הרים ודומיו לא קורץ לי בלילה

הפור נפל על הלבנט התל אביב שם המזג אוויר טוב בעונה זו של השנה ומאפשר גם לנו יושבי ההר לנשום.

התמגנו והמלצתי לבעלת הבית ללבוש את המעיל עם הבטנה אחרי שימוש של העולל הקטן.

יצאנו

התאורה של הטרייסר מצויינת וזה למרות שהייתי בהתחלה סקפטי בגלל גודל הפנסים.

המנוע מגרגר ונותן סאונד מגרה ופה אני חייב לציין לטובה את המהנדס הקול ( אם יש דבר כזה) שהינדס צליל מנוע מגניב ומחוספס ( אני מניח שאלפא זה המקבילה הווקאלית בהגדרה).

למרות שתיכננתי על קצב רגוע הטרייסר יודע לגרות את נימי החשק והרכיבה ברובה נעשתה מעל 5000 סל"ד.

הטרייסר נוח מאוד עם כאשר הבוסית מאחור ומאפשר רכיבה נוחה מאוד.

דבר מעניין ששמתי לב הוא שלאחר התקנת מגן הגחון תיעול החום מגיע לרגליים ( אני צריך להשוות עם הטרייסר של א' אולי זה סתם נדמה לי) לא משהו מעיק אבל קיים.

לא חלף זמן רב ונכנסנו לאיילון וכנראה שעוד אנשים יוצאים בהשוואה לשיממון הירושלמי בלילות שישי.

עצרנו בנמל ארזנו את המעילים בארגז האחורי ויצאנו לטייל כאשר הקסדות בידיים.
זה כמו לחזור לגיל 16 בו הקסדה זה סמל סטטוס והאמת אני מחכה לארגזי הצד כל אותן הילדות חשופות החזה ( במונחים ירושלמיים) שמביטות בהערצה על הגברבר המזוקן לצערי כבר לא רלוונטיות.

אחד הדברים שמטרו מאפשרים זה פריסה לתשלומים ( לשמחתי לא ממש הייתי זקוק לזה) אבל לא ידעתי שהמבצע הנ"ל הולך לשתי הכיוונים.
את האופנוע רכשתי בסוף מאי וכך גם האביזרים.
מסתבר שכל חלק מגיע בקצב שלו כך שבהתחלה קיבלנו את הארגז האחורי
תשלום הבא היה הסבל.
אחריו הכלוב מגן ואולי גם המגן גחון ( אביזר מיותר לא יודע למה לא הקשבתי לא' יעיד השושנים שאני לא מקשיב לאף אחד)
אחרי חודש ו הגיעו הארגזי צד אבל ללא הצילינדרים.
אחר כך הגיעו הצילינרים אבל גילינו שלא שלחו את התושבות.
בקיצור סאגה מתמשכת התושבות יותקנו בעז"ה ביום ג' ויתנו לי צילינדרים עד שיגיעו אלו של הONE KEY.
עדיין מחכים לקוויקשיפטר שיגיע מתי שהוא.

לקראת 00:30 מיצינו את הקולטורה הים רוכבי הקורקינט ואפילו כל אותן בנות שהבהירו לי שיש יותר גרוע מחולצה שהטבור מציץ ממנה והגבולות שמציבים לילדה נכונים.

הדרך חזרה כבר הכבישים פתוחים הטרייסר מדי פעם נושק ל7000 סל"ד ואף יותר.
בגדול הכלי יציב וללא נדנודים.
כן צריך כיוון לבולם האחורי שלדעתי מצריך הקשחה קלה כי בשקעים באספלט הוא קצת בועט.

מצד המנוע הכל פרפקט והכלי פשוט עף קדימה.

לגבי המנוע - אני מבין את ההתלהבות של קהל המעריצים של הטרייסר זה מנוע חיי שמגיב נהדר ( השושנים קרא לזה עסוק ) עם אופי שמושך אותך לרכב ומהר.
אין לו את השקט של הוורסיס ( יצא לי להיות מורכב אצל השושנים) שעל גביו השיוט שקט ובסל"ד נמוך ולכן ( לפחות בעיניי) הטרייסר הרבה יותר אופנוע - יש לו אופי צעיר.

צריכת הדלק הייתה 16.9 קילומטר לליטר אבל בהשוואה לNC שבקצב איטי ב30 קמ"ש לפחות היה צורך בערך אותו הדבר אז תמורה של הנאה לליטר הטרייסר חסכוני.

את העליות לעיר הקודש הטרייסר ביצע בדיוק מופתי ובקצב שמעלה חיוך.

הטרייסר מתגלה ככלי רב שימושי בעל נוחות טובה מנוע מהנה התנהגות מופתית משדרבנת לעשות שטויות.
אני משתדל להשתלט על הקוף ביד ימין בייחוד בכבישים טכניים בהם הטרייסר מהיר וחד ברמה שלא הכרתי באופנועים האחרונים שהיו לי בעשור האחרון ( באנדיט 1200, GTR1400 והננסי - היה גם הXV950 שלמרות היותו בובר בכביש טכני הפתיע לגמרי )

אני מאמין שתהיה לנו זוגיות יחסית ארוכה.

Pentos
01-11-2021, 00:04
עדיין מחכים לקוויקשיפטר שיגיע מתי שהוא.

מה קרה לו? יש מובנה לא?

Dresdner
01-11-2021, 00:35
מה קרה לו? יש מובנה לא?

קוויק שיפטר עם בליפר מגיע עם האופנוע רק בדגם הGT

Pentos
03-11-2021, 09:08
מוזר, למה זה מגיע סטדנרט ב MT09 הרגיל ובטרייסר לא?

השושנים
03-11-2021, 09:15
פשוט כי היבואנים לא אוהבים רק לזלול רווחים הם חייבים שהשומן יטפטף מהשפתיים.

תרגיל ידוע בוא ניקח דגם שבחול מקבל שם אחר וכולל "תוספות" נפשיט אותו, ואז נמכור את "התוספות" בנפרד ברווח עצום!

זה קורה במכוניות בארץ וזה קורה גם באופנועים ויותר מזה היבואן קונה גרסה מאובזרת מרוקן אותה מהכל ואז מוסיף
לקטלוג "תוספות".

והקונה הישראלי הכל חוץ מפראייר

JohnnyDough
03-11-2021, 10:06
גם בחו״ל הקוויקשיפטר מגיע רק בגירסת הGT.

לזכות מטרו יאמר שגם התמחור של הכלים האלה הגון יותר מאשר כלים מקבילים של יבואנים אחרים.
כדוגמא, טרייסר 9 GT עולה בארץ 89,000 ש״ח. NC750x עולה 65,000 - 37% יותר.
בבריטניה, המחירים הם 12,200 ו7,550 פאונד בהתאמה - הפרש של 62%.
אפשר לעשות תרגיל דומה גם עם הורסיס 1000 - זה מדיניות של יבואן.

lokimonster
03-11-2021, 10:33
הGT בארץ מגיע ללא מזוודות הצד
בעולם מגיע עם מזוודות הצד.

מאידך יש כאלו שטוענים שהתמחור האופנוע ללא מזוודות הצד יותר זול באופן יחסי למדינות שכן משווק הGT עם המזוודות.

בגדול מתחת למושב הGT אמורים להתחבא זוג צילינדרים למנעולי המזוודות צד ( אלא אם מטרו החלו להוציא אותם).

Dresdner
03-11-2021, 13:13
מוזר, למה זה מגיע סטדנרט ב MT09 הרגיל ובטרייסר לא?

הMT 09 נחשב לנייקד ספורטיבי לכן זה מתבקש, באופנוע תיור יש פחות דרישה מהלקוחות וכנראה דחפו את זה לGT כדי להצדיק את אפרש המחיר

lokimonster
05-11-2021, 15:58
מטרו ידועה במבצעים שלה.
אחד מהם זה מבצע תשלומים שלפיו אני שילמתי את כל הכסף לאביזרים והם מצידם מספקים אותם בתשלומים כל כמה שבועות משהו מגיע.

בשעה טובה הצלחנו (אחרי תלאות אין ספור) להגיע למצב שבו אפשר יהיה להתקין את ארגזי הצד ולהשתמש בהם.

המחיר כרגע 3 מפתחות שונים אחד לכל ארגז עד שיגיעו הצילינדרים שמתאמים למפתח אחד.

כמובן שלדקורציה של הארגז בדמות פלטת צד אדומה אמתין עוד קצת וגם לקוויקשיפטר שהיה אמור להיות מותקן היום (הדגם שלי זה הרגיל ולא הgt)

אבל לא נורא הצוות במוסך מומנט נהדר וכיף לבוא לשם ועל הדרך לקבל פינוק כמו קפה תה או מתיחה לשרשרת ( אני מנסה להתעלם מאובדן שעות העבודה שאני מפסיד בתמורה).

ובכן א' סיים טיפול מדוקדק ושתינו יצאנו לסיבוב בציר נס הרים.

ובכן זוועת עולם (אני קצת מגזים).

מאחור התחושה שיש משהו כבד תלוי והכידון כן מווברץ (אותה וויברציה קלה של המנוע) ומרדים את הידיים

על פניו (ואת זה רשמתי גם קודם) אני צריך לתת קליק אחד לקפיץ לצורך חיזוק ולדעתי גם לתת הקשחה לבולם האחורי כמובן.

בכל מקרה נדרש כיוון קל של המתלים.

באשר לארגזים.
הם משוגלים להחיל קסדה פלוס כפפות ואולי חולצה אבל המבנה שלהם לטעמי מציק בהשוואה לארגזים של הgtr שהיו רבועים יותר ולכן היה אפשר לדחוס ציוד.

בנוסף הגבלת משקל שלא מאפשר לשאת קניות מהשוק לפחות מבחינת משקל.

להערכתי (לא שניסיתי או שכן זה רק אני יודע) אחרי 160 העסק מתחיל קצת להתנדנד וובלינג או איך שזה נקרא.

בקיצור מרכיב הפאן מצריך כיוון כאשר הארגזים מותקנים.

מחר אבדוק את הכלי כאשר במנהלת מאחור והארגזים מלאים ונחליט מה צריך לעשות.

ביקור הבא אצל ברמן כיוונים קוויק שיפטר צילינדרים לנעילה ואני מניח שטיפול קטן ( אני מתלבט האם ללכת לפי הספר ולרענן שמנים כל 10k או כל 5 כמו שעשיתי ברוב הכלים).

AsafA
05-11-2021, 16:39
4 מפתחות שונים. יש לך גם אחד נפרד לסוויטש.

השושנים
05-11-2021, 18:03
תענוג, בורסיס פשוט פתחו את המנעול וסידרו את הדיסקיות לפי המפתח המקורי...בקיצור כל מה שהימאהה עושה הורסיס עושה טוב יותר ובלי דרמה....פחחחח

lokimonster
05-11-2021, 18:21
4 מפתחות שונים. יש לך גם אחד נפרד לסוויטש.אכן ארבע עד שיגיעו הצילינדרים.

Dresdner
05-11-2021, 23:03
לגבי הגבלות משקל זה כסת״ח, גם להארגז העליון שיש לי מתוצרת GIVI יש הגבלה מגוחכת שאני מתעלם ממנה.

lokimonster
06-11-2021, 07:41
ב nc הייתה גם הגבלת מהירות של עד 130 קמ"ש.
מזל שהיא הייתה עגלה