התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אופנוע לרשיון a2

ek123
27-05-2021, 02:20
שלום
אני בן 17 ומחפש לקנות אופנוע כביש 125 סמ"ק(רשיון a2) לנסיעות עירוניות
אני מחפש אופנוע ולא קטנוע, לעשות נסיעות יום יומיות לא ארוכות מידי, מהבית לבית הספר ובצהריים לחדר כושר ולהסתובב אבל לא יותר מזה. (הבית ספר במרחק 2 קמ בערך והחדר כושר 5 קמ)
פה ושם תהיה נסיעה רצופה של 15 קמ לכיוון אבל לא יותר מידי.
מחפש אופנוע אמין שלא ידרוש יותר מידי התעסקויות.
התקציב הוא עד בערך 10 אלף, לא כולל כל הציוד הנדרש.

מחפש אופנוע עם עיצוב ספורטיבי.

1. אילו דגמים יכולים להתאים לי ומה המחירי ביטוח בערך ותחזוק לשנה?
2. מה בערך המחיר של הציוד שיעלה לי?

תודה רבה לכל העוזרים.

KKatkov
27-05-2021, 08:15
שלום
אני בן 17 ומחפש לקנות אופנוע כביש 125 סמ"ק(רשיון a2) לנסיעות עירוניות
אני מחפש אופנוע ולא קטנוע, לעשות נסיעות יום יומיות לא ארוכות מידי, מהבית לבית הספר ובצהריים לחדר כושר ולהסתובב אבל לא יותר מזה. (הבית ספר במרחק 2 קמ בערך והחדר כושר 5 קמ)
פה ושם תהיה נסיעה רצופה של 15 קמ לכיוון אבל לא יותר מידי.
מחפש אופנוע אמין שלא ידרוש יותר מידי התעסקויות.
התקציב הוא עד בערך 10 אלף, לא כולל כל הציוד הנדרש.

מחפש אופנוע עם עיצוב ספורטיבי.

1. אילו דגמים יכולים להתאים לי ומה המחירי ביטוח בערך ותחזוק לשנה?
2. מה בערך המחיר של הציוד שיעלה לי?

תודה רבה לכל העוזרים.

לצערי, אין לי בשורות משמחות עבורך...
1. יש מגוון דגמים שיתאימו, לנסיעות כ"כ קצרות - זה גם לא ממש משנה האם תקנה הונדה CBR125 או ימאהה R125 (אם כדבריך, אתה מחפש כלי "ספורטיבי"). כחדשים שניהם עולים כ-25 אלף ש"ח, מה שאומר שבתקציב שלך - אלה כלים משומשים מאוד שעברו (כנראה) חיים קשים.
אפילו דיאלים VJF125 יעשה לך עבודה (והם זולים לאללה לקניה - כלים במצב +/- תקין נכנסים בקלות בתקציב).
ישנן עוד אופציות בשוק שאפשר לשקול - יש את האפריליה טואונו, את הק.ט.מ דיוק 125, את ההונדה CB125R החדש, את היוסאנגים (אם הם עדיין מיובאים), סוזוקי GSXS/GSXR125... לא יודע להכווין אותך מבחינת מחירים, אני פחות יודע מה קורה בשוק של ה-125-ים.
לגבי השאר... כאן הבעיה.

הביטוח יעלה לך להערכתי כ-5500 חובה + כ-700 צד ג' עקב גילך והניסיון המועט. תוכל לבדוק את המספר המדוייק כאן: https://car.cma.gov.il/
אחזקת האופנוע משתנה מדגם לדגם, ותלויה במצב הכלי הספציפי - אבל בהערכה גסה, טיפול קטן עולה כ-500-600 ש"ח. טיפול גדול עולה כ-1500-2000 ש"ח. סט צמיגים עולה כ-1200-1800 ש"ח, תלוי באיכותם... והרשימה של הרכיבים המתכלים עוד ארוכה.
מבחינת מחיר הציוד: אפשר להרכיב לעצמך סט בסיסי (קסדה, מעיל, כפפות, מגני ברכייים) בכ-2000 ש"ח. אפשר לרכוש את אותם פריטי ציוד, אבל באיכות עדיפה ושל יצרנים טובים יותר - ולהגיע ל-5000 ש"ח - ואז תקבל ציוד נוח, מפנק,ועמיד לאורך זמן. לא יודע האם בנקודה שבה אתה נמצא יש טעם להשקיע בציוד היקר.

vitalik.t
30-05-2021, 13:55
ב-12,000-15,000 ש"ח אתה יכול לקנות קורקינט (משודרג) בעל מהירות של 80 קמ"ש, תאוצה כמו אופנוע 500 סמ"ק, טווח נסיעה לטעינה של כ-60 ק"מ. אין ביטוח, טסט וטיפולים נורא פשוטים, כי כמעט אין תקלות בכלים חשמליים. ישנם 3 חסרונות לעומת אופנוע: יכולת בלימה הרבה פחות טובה, יכולת תמרון פחות טובה (אופנוע אתה יכול להשכיב לזווית הרבה יותר חדה) ואי אפשר להרכיב נוסע נוסף. לדעתי זה פתרון מושלם למצבך. אני בניתי לעצמי כלי של 90 קמ"ש, הגבלתי ל-70, בגלל עניין של בלימה ובטיחות. הוצאתי רישיון A1 לא מזמן, Honda CRF250 שלמדתי עליו עם פול גז, התאוצה לא מגיע לחצי בהשוואה לקורקינט שלי.

xlib
30-05-2021, 16:19
אם אתה נוסע על קורקינט 80 קמש - אתה מועמד ראוי לפרס דרווין.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פיינשמקר
30-05-2021, 17:46
…יכולת בלימה הרבה פחות טובה, יכולת תמרון פחות טובה (אופנוע אתה יכול להשכיב לזווית הרבה יותר חדה)

האנדרסטייטמנט של העשור.
חודש שעבר נהרג רוכב קורקינט מתחת לבית שלי.
ניסה לבלום בנסיעה מהירה, ובגלל התכונות המדהימות של הקורקינט, עף כמו סופרמן עם הראש קדימה היישר לתוך עמוד.

מי הקוקו שחושב שנסיעה במהירות 80 קמ״ש על הדבר הזה הגיונית?? גם 30 קמ״ש זה הרבה יותר מדי.

Vroom
30-05-2021, 17:50
ב-12,000-15,000 ש"ח אתה יכול לקנות קורקינט (משודרג) בעל מהירות של 80 קמ"ש, תאוצה כמו אופנוע 500 סמ"ק, טווח נסיעה לטעינה של כ-60 ק"מ. אין ביטוח, טסט וטיפולים נורא פשוטים, כי כמעט אין תקלות בכלים חשמליים. ישנם 3 חסרונות לעומת אופנוע: יכולת בלימה הרבה פחות טובה, יכולת תמרון פחות טובה (אופנוע אתה יכול להשכיב לזווית הרבה יותר חדה) ואי אפשר להרכיב נוסע נוסף. לדעתי זה פתרון מושלם למצבך. אני בניתי לעצמי כלי של 90 קמ"ש, הגבלתי ל-70, בגלל עניין של בלימה ובטיחות. הוצאתי רישיון A1 לא מזמן, Honda CRF250 שלמדתי עליו עם פול גז, התאוצה לא מגיע לחצי בהשוואה לקורקינט שלי.

מה שכתבת פה זה עילה לטביעה על ניסיון הריגה

KKatkov
30-05-2021, 18:06
מה שכתבת פה זה עילה לטביעה על ניסיון הריגה

לא זה לא.
זאת דעתו ויש בה הגיון מסויים. למרות שאני, כמו רוב המגיבים, חושב שמדובר ברעיון מסוכן למדי, וזה יחס "סיכון-תועלת" שאני אישית לא הייתי קונה.

matanbar26
30-05-2021, 18:10
לא זה לא.
זאת דעתו ויש בה הגיון מסויים. למרות שאני, כמו רוב המגיבים, חושב שמדובר ברעיון מסוכן למדי, וזה יחס "סיכון-תועלת" שאני אישית לא הייתי קונה.

ונתעלם מהעובדה שמה שהוא מציע זה לא חוקי בכלל?

vitalik.t
30-05-2021, 21:52
ברור שזה לא חוקי. ואני גם בטוח שהרוב פה רוכבים במהירות המותרת בלבד, לא רוכבים בין נתיבים כדי להיות ראשונים ברמזור, לא רוכבים בשוליים של כביש מהיר, ובכלל מחרבנים פרפרים.
לקרוא הטפות מוסר בנושא דו"ג בקהילה כאן, זה שיא הצביעות.

Vroom
30-05-2021, 22:16
לא זה לא.

זה כמו המקרים שמישהו משכנע מישהו להתאבד,
בנוסף הוא מציע משהו לא חוקי בעליל
וואלה שהוא בעצמו ייהנה עם כלי כזה אין לי בעיה, שלא ישליך את זה על אחרים, אם מישהו היה רוצה לקחת את הסיכון הוא היה חושב על זה בעצמו

ברור שזה לא חוקי. ואני גם בטוח שהרוב פה רוכבים במהירות המותרת בלבד, לא רוכבים בין נתיבים כדי להיות ראשונים ברמזור, לא רוכבים בשוליים של כביש מהיר, ובכלל מחרבנים פרפרים.

תתפלא שיש כאלו שרוכבים במהירות המותרת,
פילטור זה חוקי,
רכיבה בשולי הכביש הימני היא בגדר סטטוס-קוו עם המשטרה של חוקיות מסוימת כדיי שלא תרכב בין מכוניות בפקק על 120 קמ"ש,
אין פה שום הטפות מוסר, אתה נטו מציע רעיון לא חוקי שאין לו מקום בפורום הזה

matanbar26
30-05-2021, 23:45

יש לבצע עבירה ויש לרשום בפורום ציבורי שאתה מבצע אותה+להציע למישהו אחר לעשות אותה בצורה טבעית ונונשלנטית.

ayalzo
31-05-2021, 07:18

עזוב שניה חוקי לא חוקי.
זה טמטום נטו.

מצד שני לבוא בטענות על טמטום בפורום אופנוענים זה גם לא בדיוק שיא היושרה...

xlib
31-05-2021, 09:11

מה שמפתיע פה זה לא שאתה מציע משהו מסוכן. מפתיע שאתה לא מצליח להבין עד כמה זה קרוב להתאבדות. מוסר שלך או של מישהו אחר לא קשור.

באופנוע אתה יכול לטוס 180קמש, ללחוץ ברקס בכל הכח ולספר על זה בערב בפורום.
בקורקינט מעל 50 קמש נקרא על זה בווינט.

קורקינט נועד לנסיע ב 20-30 קמש בנתיב לאופניים.

KKatkov
31-05-2021, 12:53
ונתעלם מהעובדה שמה שהוא מציע זה לא חוקי בכלל?

גם לעשן גראס זה לא חוקי. זה לא מפריע לאחוז לא קטן מהאוכלוסייה (גם כאן בפורום, למיטב הבנתי) להשתמש בגראס ואף לספר על כמה זה טוב ועדיף על אלכוהול/משככי כאבים/אנעארף.
יש חוקים שנאכפים, ויש כאלה שקיימים רק על הנייר. מי שבוחר לעבור על החוק מתוך תקווה שהחוק לא נאכף, לוקח על עצמו את הסיכון שדווקא הוא יתפס ויענש - ו"מישהו בפורום הציע" זה לא טיעון לגיטימי להעביר את האחריות על המעשים שלך. הצעה בפורום אינה "עילה לתביעה על ניסיון הריגה", גם אם הוא היה מציע לקפוץ מהגג של עזריאלי.

mudale222
31-05-2021, 13:10
בתור אחד שנסע כמה שנים טובות על כלים משופרים למיניהם, אני יכול להעיד שמדובר בקשקוש.
זה לא תחליף לאופנוע, וזה בדר"כ גם לא חסכוני יותר.
קודם כל הכלים גניבים בטירוף, אין להם מספרים ולא מספרי שלדה, אתה לא יכול להכניס אותם לכמעט שום מקום ציבורי וזה סרט לנעול אותם כי הם שווים הרבה כסף ולך תדע אם הם יהיו שם כשתחזור.
בשביל להגיע למהירויות ולטווח כפי שדובר כאן צריך סוללה גדולה מאוד, מאוד, זה אומר שהכלי הולך לשקול הרבה מאוד. 40 קילו זה לא הגזמה, יכול להיות גם יותר.
אז להרים אותו בכל מקום בלי מעלית זה סרט רציני.
בנוסף לכל זה אתה בסכנת הורדה מהכביש בכל רגע נתון אם תופס אותך שוטר או פקח ואתה חי בפחד.
כבישים בין עירוניים ממש בעייתי.
בנוסף, הכלים מסוכנים וככל שעולים במהירויות צריך לשדרג את כל המכלולים מסביב וזה בעייתי (לך תמצא צמיגים לקורקינט שאשכרה עם תקן ל120 קמ"ש לדוג').
אף אחד כמעט לא מתעסק אתם ואתה צריך לטפל הכול לבד.
אין ביטוח, זה אומר שאם קורה משהו (ויקרה 100% בכלים כאלה) אתה אוכל צינור יפה. עוד יותר עם הזקת לעוד מישהו או רכוש בדרך.
ואחרי כל זה, הם גם לא חסכוניים יותר... ב5K אפשר בכיף לקנות קטנוע 125CC\250CC, ביטוח חובה וג' עוד כ4 בשנה, אחרי כשנתיים נגיד 15K הוצאות ויש לך קטנוע שאתה יכול למכור.
בכלים האלה, הסוללה מתה אחרי שנתיים-שלוש והכלי במקרה הטוב שווה שליש ממה שעלה לך לבנות אותו\לקנות אותו.
ותחזוקה של כלים כאלו זה לא בחינם, זה רפידות שנגמרות כל חודש-חודשיים, צמיגים ועוד.
סיימתי לחפור.

vitalik.t
31-05-2021, 14:13
לגבי קורקינטים, אני מבין שידע שלכם הוא מוגבל למה שחוקי פה בארץ, שזה מנוע עם הספק עד 250 וואט ומהירות עד 25 קמ"ש. ברוב המדינות המפותחות ישנה דרגת רכבים שנקראת L1: כלי דו"ג בעל מהירות של עד 50 קמ"ש. וזה אומר לא רק מהירות, אלא גם תנאים לבלמים ולתאורה. ואני שדרגתי את הכלי ליכולות בלימה כאלה וגם תאורה L1. איך משפרים את הבלימה, הבלימה מתבצעת לא רק עם בלמי הידראוליים, אלא גם בלימה חשמלית עם מנוע עצמו, שזו בלימה חכמה, ששולטת על האטה ומונעת גם נעילת גלגלים. זה עדיין לא חוקי בארץ, אבל לא צריך להגזים עד כמה זה באמת פעולת התאבדות. ב-50 קמ"ש, הכלי בולם מעולה. מעבר לזה מרחק עצירה עולה משמעותית, לכן אפשרות להגיע ל-70 קמ"ש זה רק לצורך לבצע פעולה מסוכנת כדי לצאת ממצב יותר מסוכן. אני מסכים ב-100% שמבחינה בטיחותית עדיף אופנוע, אבל חוץ מרכישת "אופניים עם מנוע של מכסחת דשא", צריך להוציא בסביבות 10,000 ש"ח בשנה לתלמיד כיתה י"ב, זה מוגזם. אני הייטקיסט שמגרד משכורת של 30 מלמטה, לא מסוגל לעכל תשלום 9,000 עבור ביטוח (חובה + צד ג') או 5,000 על ביטוח שלא מכסה שום דבר (הוצאתי רישיון השנה).

mudale222
31-05-2021, 14:32
תחליט. אתה הייטקיסט שעושה 30 או תלמיד כיתה יב?
אם אתה הייטקיסט אז את כנראה מעל גיל 20 וביטוח חובה + ג מגיע אולי ל7 למלא ואיזור ה5.5-6 לחלקי.
והוא ממש לא "לא מכסה לשום דבר". הוא כולל הכל חוץ מפיצויים על כאב וסבל עד 25,000 ₪ ופיצוי עבור 7 ימי עבודה ראשונים.
אם נפגעת בצורה רצינית ואתה אמור לקבל 400,000, אז תוריד מזה 25.

vitalik.t
31-05-2021, 15:05
תחליט. אתה הייטקיסט שעושה 30 או תלמיד כיתה יב?
אם אתה הייטקיסט אז את כנראה מעל גיל 20 וביטוח חובה + ג מגיע אולי ל7 למלא ואיזור ה5.5-6 לחלקי.
והוא ממש לא "לא מכסה לשום דבר". הוא כולל הכל חוץ מפיצויים על כאב וסבל עד 25,000 ₪ ופיצוי עבור 7 ימי עבודה ראשונים.
אם נפגעת בצורה רצינית ואתה אמור לקבל 400,000, אז תוריד מזה 25.
את האמת, לו הייתי רווק, הייתי מחזיק רק באופנוע. יש לי משפחה ולכן יש לי "פחית על גלגלים", אז אופנוע מבחינתי זה כלי בשביל הכיף, אבל לא נחוץ. בגלל קורונה נכנסתי לעניין של קורקינט חשמלי, עד היום אני נהנה לרכב עליו. אחרי 8 חודשים החלטתי ללמוד לרישיון A1, ואפילו ברכיבה של 10 דק' למגרש אימונים, מאוד נהניתי. עד אז לא שיערתי אפילו עד כמה רכיבה על אופנוע מהנה. כיום אני לוקח פעם בחודש שיעור חוץ. אולי כשאוציא רישיון A, אשקול רכישת אופנוע, כי החל מ-250 סמ"ק מחירי הביטוח זהים. הבעיה שהמשפחה וכל המכרים לוחצים עליי לא לעלות בכלל על דו"ג ממונעים.

KKatkov
31-05-2021, 15:48
לגבי קורקינטים, אני מבין שידע שלכם הוא מוגבל למה שחוקי פה בארץ, שזה מנוע עם הספק עד 250 וואט ומהירות עד 25 קמ"ש. ברוב המדינות המפותחות ישנה דרגת רכבים שנקראת L1: כלי דו"ג בעל מהירות של עד 50 קמ"ש. וזה אומר לא רק מהירות, אלא גם תנאים לבלמים ולתאורה. ואני שדרגתי את הכלי ליכולות בלימה כאלה וגם תאורה L1. איך משפרים את הבלימה, הבלימה מתבצעת לא רק עם בלמי הידראוליים, אלא גם בלימה חשמלית עם מנוע עצמו, שזו בלימה חכמה, ששולטת על האטה ומונעת גם נעילת גלגלים. זה עדיין לא חוקי בארץ, אבל לא צריך להגזים עד כמה זה באמת פעולת התאבדות. ב-50 קמ"ש, הכלי בולם מעולה. מעבר לזה מרחק עצירה עולה משמעותית, לכן אפשרות להגיע ל-70 קמ"ש זה רק לצורך לבצע פעולה מסוכנת כדי לצאת ממצב יותר מסוכן. אני מסכים ב-100% שמבחינה בטיחותית עדיף אופנוע, אבל חוץ מרכישת "אופניים עם מנוע של מכסחת דשא", צריך להוציא בסביבות 10,000 ש"ח בשנה לתלמיד כיתה י"ב, זה מוגזם. אני הייטקיסט שמגרד משכורת של 30 מלמטה, לא מסוגל לעכל תשלום 9,000 עבור ביטוח (חובה + צד ג') או 5,000 על ביטוח שלא מכסה שום דבר (הוצאתי רישיון השנה).

הגזמת הגזמה פראית.
חובה ללא השתתפות וצד ג' אמורים לעלות לך לא יותר מ-5 לנפח של עד 250 סמ"ק, וכ-6.5 מעל.
אמנם זה הרבה כסף, אבל זה לא משהו ש"אי אפשר לעכל" כדברך, לא כשמדובר בכלי תחבורה שלוקח אותך לעבודה שבה אתה מרוויח קרוב ל-30.
גילוי נאות - אני במצב דומה לשלך, מחזיק רכב ואופנוע, בונה בית ואשתי כמעט ולא עובדת כרגע.
קשה, אבל מסתדרים.

ayalzo
31-05-2021, 20:10
משום מה מכל מה שקראתי נתפס לי במוח רק שילוב של כמה משפטים שאומר:
אני בחור שמרוויח לא רע, אבל אני מעדיף לחסוך כמה שקלים (לא בטוח) כדי להשאיר את אשתי אלמנה עם ילדים יתומים.
מצד שני, יש ימים שבהם אפילו השטויות של קסד הן דוגמה ומופת לשפיות, לעומת מה שרץ לי בראש, אז אולי פספסתי...

matanbar26
31-05-2021, 23:34
"לא מוכן לשלם על ביטוח אז אבנה כלי לא חוקי בארץ (אבל חוקי בחו"ל אז זה בסדר) ואסע עליו בלי ביטוח בכלל".
אגב, למה בכלל השקעת 2,000+-₪ בשיעורי נהיגה+טסט אם אתה בכלל לא רוכב.

vitalik.t
01-06-2021, 11:50
"לא מוכן לשלם על ביטוח אז אבנה כלי לא חוקי בארץ (אבל חוקי בחו"ל אז זה בסדר) ואסע עליו בלי ביטוח בכלל".
אגב, למה בכלל השקעת 2,000+-₪ בשיעורי נהיגה+טסט אם אתה בכלל לא רוכב.
למה לא רוכב?!
פעם בחודש לוקח שיעור חוץ. מחכה לאפשרות לתחילת לימוד לרישיון A. אשקול לרכוש אופנוע עם הספק מעל 35KW, כי מחיר הביטוח הוא אותו דבר לכל הכלים בנפח מעל 250 סמ"ק, וגם עד הרכישה אקח שיעורים לפחות פעם בחודש. למרות החזקה ברישיון, לא מזניח את האימונים.

KKatkov
01-06-2021, 11:59
למה לא רוכב?!
פעם בחודש לוקח שיעור חוץ. מחכה לאפשרות לתחילת לימוד לרישיון A. אשקול לרכוש אופנוע עם הספק מעל 35KW, כי מחיר הביטוח הוא אותו דבר לכל הכלים בנפח מעל 250 סמ"ק, וגם עד הרכישה אקח שיעורים לפחות פעם בחודש. למרות החזקה ברישיון, לא מזניח את האימונים.

מה נותן לך שיעור פעם בחודש?

vitalik.t
01-06-2021, 12:43
מה נותן לך שיעור פעם בחודש?
רענון וגם בגלל שזה שיעור שמתבצע ברובו מחוץ למגרש ברחובות העיר, תמיד נתקל במשהו חדש: חול שנשפך במעגל תנועה, נהג שמבצע פנייה אליך כי לא ראה אותך וכו'.

xlib
01-06-2021, 13:09
למה לא רוכב?!

אני רוצה להבין: במקום לשלם לרכב כחוק, בהתאם לרשיון ולצבור ניסיון ובכך לשפר בטיחות ברכיבה, אתה:
* רוכב על כלי לא חוקי
* בצורה מסוכנת
* כמובן בלי ביטוח
* לא צובר שום ניסיון (שעה פעם בחודש לא נחשב לניסיון)
* חושב לקנות אופנוע מעל ומעבר ליכולות

הגיון לקח חופשה כאן.

vitalik.t
01-06-2021, 14:09
מאיפה הסקת מסקנה שאני רוכב באופן מסוכן?
למה אתה חושב שאפשר לעשות ביטוח חובה לקורקינט?
למה אתה חושב שזה זה כלי ניוד עיקרי שלי?
מה זה אופנוע מעבר ליכולת? לקנות עכשיו Z900 מוגבל ל-A1, זה סבבה, אבל אם לקנות Z900 לא מוגבל לאחר קבלת רישיון A, זאת בטוח תאונה בפנייה הראשונה? אתה באמת חושב שכל התלמידים לרישיון A בעלי אופנוע?
מה יש לכם נגד התחביב שלי?

KKatkov
01-06-2021, 16:04
רענון וגם בגלל שזה שיעור שמתבצע ברובו מחוץ למגרש ברחובות העיר, תמיד נתקל במשהו חדש: חול שנשפך במעגל תנועה, נהג שמבצע פנייה אליך כי לא ראה אותך וכו'.

כמובן שעשה מה שטוב לך, רק קח בחשבון שהערך של ה"רענון" שאתה עושה אפסי.
1. כי מורי נהיגה גם ככה לא מלמדים לרכב, ובסבירות של 98% - אתה מתרגל הרגלי רכיבה לא נכונים.
2. לימוד של משהו (לא משנה מה) בתדירות של פעם בחודש, ללא תרגול בין לבין - הוא חסר ערך. בשבוע אתה שוכח חצי ממה שלמדת, בשבועיים אתה שוכח את הרוב, אחרי חודש אתה מתחיל כמעט מאפס.
3. בדברים שמנית (כגון חול או נהג שלא נותן זכות קדימה) אין שום דבר חדש עבור כל מי שנמצא על הכביש - ככה שלא ממש ברור מה הערך הלימודי כאן. אלא אם כשאתה פוגש חול על הכביש, אתה מתעכב ומתחיל לעשות הלוך-חזור על החול, תוך כדי שאתה עולה עליו בכוונה, בולם, מאיץ, פונה - ומתרגל את השליטה באופנוע בתנאי אחיזה ירודים.
אם כן אז אחלה, אבל משום מה אני נוטה להאמין שזה לא המצב.
אם בא לך להסתכל על חול בלי לעלות עליו עם האופנוע, אפשר פשוט ללכת לים - זה ישפר את הרכיבה שלך בדיוק באותה מידה.

בקיצור...
אם בא לך ללמוד לרכב באמת - אז אתה מתעסק בשטויות.
אם התקציב לא מאפשר לך כרגע אופנוע כביש, אפשר להתחיל לרכב בשטח. באיזורים מסויימים בארץ (מחוץ לקו הירוק, ואולי גם בנגב, בערבה ובגולן), אפשר (באופן לא חוקי כמובן) לעשות את זה ללא ביטוח עם סיכוי די נמוך לצרות עם המשטרה/הולכי רגל/רוכבי אופניים. כמובן שממולץ בחום לרכב עם ביטוח חובה עם השתתפות עצמית לכל הפחות.
שנה ברכיבת אינדורו-לייט תשפר את הטכניקה שלך פי אינסוף משיעור רכיבה פעם-ב, שלא מלמדים בו כלום - ואולי תעלה פחות מאחזקת אופנוע כביש. זה לא בחינם, והתחביב הזה לא זול -אם המטרה שלך היא לא להוציא כסף מהכיס, אז עיסוק באופנועים בכללי זה לא רעיון טוב.

vitalik.t
01-06-2021, 16:29
אני מבין מה שאתם אומרים, הדבר הכי נכון, הוא לרכוש אופנוע היום ולתרגל כמה שיותר. אבל ישנה הבעת התנגדות מצד המשפחה וגם לא כל כך בא לי לקנות כלי למשך שנה ואז להתעסק בלמכור אותו, כדי לקנות משהו יותר חזק. במצב הנוכחי הרוע במיעוטו זה לרכב איכשהו ללא בעלות על אופנוע, ואני לא מכיר פתרונות אחרים חוץ מלחזור למורה נהיגה.

xlib
01-06-2021, 16:45
מה זה אופנוע מעבר ליכולת? לקנות עכשיו Z900 מוגבל ל-A1, זה סבבה, אבל אם לקנות Z900 לא מוגבל לאחר קבלת רישיון A, זאת בטוח תאונה בפנייה הראשונה?
לקנות Z900 לא מוגבל בלי נסיון מספיק - כן. פעם בחודש זה לא נסיון, ראה תשובה של קטקוב.

כבר הסבירו לך.

מה תעשה אם תשבור מראה למישהו - תברח? ואם חס וחלילה תפגע באדם - תשלם פיצויים מכיסך?

"תחביב" שלך מסוכן לאנשים סביבך.

KKatkov
01-06-2021, 17:18
אני מבין מה שאתם אומרים, הדבר הכי נכון, הוא לרכוש אופנוע היום ולתרגל כמה שיותר. אבל ישנה הבעת התנגדות מצד המשפחה וגם לא כל כך בא לי לקנות כלי למשך שנה ואז להתעסק בלמכור אותו, כדי לקנות משהו יותר חזק. במצב הנוכחי הרוע במיעוטו זה לרכב איכשהו ללא בעלות על אופנוע, ואני לא מכיר פתרונות אחרים חוץ מלחזור למורה נהיגה.

אני לא מבין למה אתה ממשיך את הדיון, ועוד מכניס אותו למקומות אישיים, אז אצא מנקודת הנחה שזה משום שאתה נהנה מזה :)
אז הנה השנקל שלי:
1. התנגדות המשפחה? או שהיא מוצדקת (ע"ע - אין כסף לשלם את המשכנתא) ואז בתור איש בוגר, אתה אמור לדחות תחביבים יקרים לימים טובים יותר בלי שהמשפחה תזכיר לך.
או שהיא לא מוצדקת (ע"ע "אופנוע זה מסוכן"). במקרה הזה - ההתנגדות לא תעלם לשום מקום, או שאתה מנהל את הסיטואציה בבית ומחליט באיזה כלי תחבורה אתה מתנייד - והצד השני מקבל את זה בכבוד ובידיעה שאתה יודע להפעיל שיקול דעת, או ש... לא אתה מנהל את הסיטואציה בבית :biggrin-new:
2. פתרון אחר זה חברת השכרה - ראיתי שיש כמה. יתכן שיסרבו לך משום שאין לך עדיין ותק של שנה.
3. "לא בא לי לקנות כלי למשך שנה ולמכור אותו" - לא עושה לי שום היגיון. או שבא לך על אופנוע, ואז גם החיפושים אחריו והקניה הם בגדר חוויה, אל אחת כמה וכמה אם מדובר בכלי משומש. או שלא בא לך, ואז לא ברור על מה הדיון. אגב, קניה של אופנוע (בדגש על הקניה עצמה) אינה בהכרח עניין יקר, ובהחלט אפשר למצוא אופנוע 250 שיאפשר לך לעשות בבטחה את הצעדים הראשונים בעלות של 10-15 אלף שקל, כך שזאת לא תהיה מכה קשה מדי לתקציב המשפחתי.

ayalzo
01-06-2021, 19:32
בניגוד לקטקוב הדעה שלי אומרת שאם אין גיבוי מהבית אין מה לחפש על אופנוע.
עיקומי אף תמיד יהיו. מעטות הנשים שישנות בשקט בשעה שבעלן הולך לשחק רולטת כביש. אבל אם זה מגיע להתנגדות אז האופנוע צריך ללכת.
אצלי המשוואה פשוטה.
"אם אין אופנוע את צריכה להוציא את הילדים מהגן כי אני אגיע באיחור של שעה לפחות"...
ופתאום אופנוע זה לא כזה נורא...

wa11a
11-06-2021, 11:51
למה אתה חושב שזה זה כלי ניוד עיקרי שלי?
מה זה אופנוע מעבר ליכולת? לקנות עכשיו Z900 מוגבל ל-A1, זה סבבה, אבל אם לקנות Z900 לא מוגבל לאחר קבלת רישיון A, זאת בטוח תאונה בפנייה הראשונה? אתה באמת חושב שכל התלמידים לרישיון A בעלי אופנוע?
אז אתה מתכנן שהאפנוע הראשון שלך יהיה אופנוע עם 125 כ״ס? אחרי שהניסיון שלך הוא שיעורי רכיבה + שיעור פעם בחודש? החלטה חכמה מאוד :thumbsup: