מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : צריך אנשים מנוסים יחסית שיעזרו לי

moshekaykov8
31-05-2021, 17:05
שלום אני בן 19 ומאוד רוצה לעשות רישיון לאופנוע אבל זה מאוד מסוכן במיוחד עם הרוכבים בארץ שנוסעים כאילו הם בעלי הבית ולכן אני רוצה לדעת אם אני עם חליפת אפוד מיוחדת כסדה מגנים ועדיין קורה איזה תאונה אני מוגן לגמרי או שהחליפת אפוד זה חרטה?

Sent from my SM-A025F using Tapatalk

השושנים
31-05-2021, 17:30
כל התשובות פה:

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22728-%D7%91%D7%90%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9C-12-%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99

ayalzo
31-05-2021, 17:58
אמ-לק-
לא.
אתה לא מוגן.
בתאונות במהירות נמוכה אתה 10 אחוז יותר ממוגן, והשאר בידי אלת המזל.
בתאונות במהירות גבוהה- אללה יסעדאכ. עם מיגון או בלעדיו.

Dresdner
31-05-2021, 18:33
אני קורא לזה השליית המיגון, זה עוזר לנו לעלות על האופנוע גם אחרי ששומעים על רוכבים שנהרגו, אפקט פסיכולוגי טוב מעשי הרבה פחות.
לרכב עם מיגון זה חובה וקסדה תציל ממוות אבל ככל שהמהירות עולה האפקטיביות יורדת, רק כדוגמא במבחן לכריות אוויר במעילים מצאו שההגנה עד 50 קמ״ש פנומנלית אבל מעל יש ירידה דרסטית.
עדיף לרכב בצורה הגנתית מאשר להסתמך על מיגון, תדמיין שאתה רוכב ערום ואז תרכב בהתאם

600 ירושלמי
31-05-2021, 20:27
מאוד מסוכן במיוחד עם הרוכבים בארץ שנוסעים כאילו הם בעלי הבית

לא הבנתי מה הקשר לרוכבים.
אופנוע נראה לך מסוכן בעיקר בגלל הסכנה משאר הרוכבים?
כזה עוד לא היה לנו :)

ayalzo
31-05-2021, 20:53
האמת? יש בזה הרבה הגיון.
תופר את גוש דן והפריפריה שלו כמעט כל יום. כשיש לידי עוד רוכבים שמשתחלים בין התנועה זה הרבה יותר מלחיץ. רכבים הם צפוים. דו"ג הרבה פחות. בעיקר כשזה מישהו שמתנהג כמו חולדה מורעלת בתוך מבוך.

lokimonster
31-05-2021, 21:55
היום פגשתי דביל על nc בבגין שאחרי שסיים לסכן אותי הלך לסכן את הרשיון של הנהגים מסביב וחייו.

אז בהחלט יש גם רוכבים שמסכנים אותנו בדומה לכל דביל אחר.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

mudale222
31-05-2021, 22:14
היום פגשתי דביל על nc בבגין שאחרי שסיים לסכן אותי הלך לסכן את הרשיון של הנהגים מסביב וחייו.

אז בהחלט יש גם רוכבים שמסכנים אותנו בדומה לכל דביל אחר.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

יש סיכוי שאני יודע מי זה. אם יש לו אקפרוביץ ואם אני זוכר נכון גם כמה מדבקות.
זה רוכב ערבי מאבו גוש, פגשתי אותו בנס הרים חותך לבנים על ימין ועל שמאל.

lokimonster
01-06-2021, 07:34
אני לא בטוח מתחת לקסדה כל הרוכבים דומים.
היה לו כרטיס כחול של עובד מדינה והננסי בצבע אפור שחור.

אני לא חושב שהיה אקרופוביץ אולי מתחת למכנס אבל לא בדקתי.
לזכותו רכב עם מיגונים מלאים.

ziki
01-06-2021, 12:02
לדעתי צריך לאסור על מכירת ציוד מגן.... (טוב נו לא באמת)
אני אנמק.
כשיוצאים לרכיבה יום שבת בבוקר 6 בבוקר טיול לצפון המדינה חזרה עד הצהריים.
עולים על ציוד, גרביים חליפה מלאה מגן צוואר קסדה מגפיים. הכל נלקח הרגע מעולם ה GP.
וככה יוצאים לכביש הציבורי שיש לי ציוד הכי טוב ה GP תכף מתחיל ואני ממוגן.
הציוד הנ"ל תומך במהיריות סופר גבוהות
אבל במקרה של תאונה חליליה כל המיגון הזה שווה לתחת (אולי הקסדה באמת מצילה חיים).
אז אם נצא עם כפכפים וחולצת בטן לרכיבה של שבת. ב 100 קמ"ש כבר השיערות בגוף נתלשות. הגבות מתערבבות ,
ככה שהמהירות אינה בהכרח גורם לתאונה. אבל המהירות כמעט תמיד קובעת את חומרת הפציעה.
כל הציוד המשוכלל הזה שמובדד אותנו ונותן לנו תחושת בטחון לדעתי מאוד לא נכונה.
המיגון שכולם מצודדים בו יכול להציל ברך. יכול להציל שיפשופים כואבים מאספלט רותח. אבל לא יציל אותנו במקרה של חלילה תאונה .

פיינשמקר
01-06-2021, 12:23
המיגון שכולם מצודדים בו יכול להציל ברך. יכול להציל שיפשופים כואבים מאספלט רותח. אבל לא יציל אותנו במקרה של חלילה תאונה .

מעל מהירות מסוימת גם אלוהים לא יעזור לך.
במהירויות נמוכות יותר, מיגון יציל לך את החיים, את האיברים והעור.
תמיד עדיף מיגון על חוסר מיגון, גם כשמדובר ביעילות שהולכת ופוחתת ביחס ריבועי למהירות.

lokimonster
01-06-2021, 12:41
צריך לדעת איך ומתי לעשות את התאונה כדי שהמיגון יעבוד.

אני מניח שלא מצאו את הנוסחה לזה.

KKatkov
01-06-2021, 12:42
לדעתי צריך לאסור על מכירת ציוד מגן.... (טוב נו לא באמת)
אני אנמק.
כשיוצאים לרכיבה יום שבת בבוקר 6 בבוקר טיול לצפון המדינה חזרה עד הצהריים.
עולים על ציוד, גרביים חליפה מלאה מגן צוואר קסדה מגפיים. הכל נלקח הרגע מעולם ה GP.
וככה יוצאים לכביש הציבורי שיש לי ציוד הכי טוב ה GP תכף מתחיל ואני ממוגן.
אז אם נצא עם כפכפים וחולצת בטן לרכיבה של שבת. ב 100 קמ"ש כבר השיערות בגוף נתלשות. הגבות מתערבבות ,
ככה שהמהירות אינה בהכרח גורם לתאונה. אבל המהירות כמעט תמיד קובעת את חומרת הפציעה.
כל הציוד המשוכלל הזה שמובדד אותנו ונותן לנו תחושת בטחון לדעתי מאוד לא נכונה.

זה ממש לא נכון, ואני חושב שלא חסר מחקרים שיוכיחו את זה.
המיגון הוא לא תעודת ביטוח, אפשר להפצע קשה או למות גם כשאתה ממוגן מכף רגל ועד ראש.
א-ב-ל.
בנפילה על 70 קמ"ש, אם תפגע עם הראש ללא קסדה באספלט - אתה צמח או פגר. עם קסדה, בסבירות גבוהה אתה קם ומרים את האופנוע.
בהחלקה על 100 קמ"ש בכביש בינעירוני, חליפה מלאה (לא בהכרח מעור - גם קורדורה עושה את העבודה) יכולה להוציא אותך ללא נזקים פרט לכאבי שרירים וסימנים כחולים. ללא חליפה, אין סיכוי שזה יקרה.
בנפילה אתה פוגע עם הגב בעצם קשיח כלשהו, מגן גב יכול להיות ההבדל בין צמח לבין סימן כחול.
ככה שכמו בכל מקום בחיים, אין הגנה אבסולוטית - אבל זה די מפגר לוותר על משהו שמגן עליך ב-80% מהמקרים.

ולגבי תחושת העודף בטחון שהמיגון מייצר: יכול להיות שיש פיסת אמת בדבריך, ואותם רוכבים שמתמגנים מכף רגל ועד ראש בצאתם לטיול, מרשים לעצמם יותר.
עם זאת - אותם רוכבים כבר החליטו לצאת לטיול ספורטיבי, שבהגדרתו כולל רכיבה מהירה וקרבה למגבלות. כך שאת הבחירה לקחת סיכון מוגבר הם כבר עשו. אם נזכר בסיפורים של הזקנים, שמספרים על סצמנת האופנועים של שנות ה-80 - הם השתוללו כמו מטורפים, כשחלק גדול מהם היו ממוגנים בקסדה בלבד. ברכיבות היום-יום, אני רואה לא מעט רוכבים ללא כל ציוד מגן פרט לקסדה, שמשתוללים בכביש.
אז כנראה שלא המיגון הוא הגורם העיקרי לרכיבה מסוכנת וחסרת אחריות. מה גם, שיש גם לא מעט רוכבים (ואני מחשיב את עצמי בתוכם) שרוכבים רחוק מאוד מהמגבלות, ועדיין מתמגנים ברמה כזאת או אחרת - מתוך לקיחת אחריות וכסוג של "תעודת ביטוח" למקרה של טעות אנוש שתוביל חס וחלילה לנפילה.

ofir
01-06-2021, 13:02
אדבר בשם עצמי -

לא מחפש הגנה מוחלטת מהמיגון - בעיקר הגנה נגד שפשופים מהמעיל/כפפות/מכנס

מקווה שהמגף - אם אני איתו, ישמור על הקרסול.

לעניין הקסדה - בעיקר שקט שתשמור לי על האוזניים,
מזמן הלכתי לאיבוד עם כל המבחנים...

לא יודע מה זה לצאת בלי קסדה/מעיל/כפפות - אז אין לי השוואה לאיך אני רוכב בלי.

ziki
01-06-2021, 15:54
ביוון נוסעים ללא מיגון כלל.
יוון קרובה אילנו בכאוס התחבורתי והטמפרמנט הים תיכוני.
רוכבים שם ללא מיגון כלל. אפילו ללא קסדה.
אלו שרוכבים ללא מיגון כלל רוכבים רגוע לא עפים . מול אלה עם החליפות שמרגישים שכל סימטה היא הכנה למסלול במוגלו.
אני בעד מיגון בדיוק בעבור הברך הזרוע הגב הראש.
אבל ברגע שיש אימפקט עם עצם דומם. שום מיגון לא יעזור לנו.
ולכן חשוב מאוד לתכנן את הרכיבה ולרכב קצת פחות מהר.
רכיבה מהירה+ציוד מעולה שווה 200 קמש הכל טוב.
רכיבה מהירה- ללא ציוד שווה ל 80 קמש בלחץ.
אני אומר שהמיגון מעלים את המהירות.
ומהירות= לבלאגן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

KKatkov
01-06-2021, 16:19
אלו שרוכבים ללא מיגון כלל רוכבים רגוע לא עפים . מול אלה עם החליפות שמרגישים שכל סימטה היא הכנה למסלול במוגלו.
גם אלה ללא קסדה מתפרקים, ויוון רחוקה שנות אור מחלהחשב מדינה עם מיעוט נפגעי תאונות דרכים יחסית לגודל האוכלוסייה. כך שהנקודה שלך לא ברורה.

אני בעד מיגון בדיוק בעבור הברך הזרוע הגב הראש.
אבל ברגע שיש אימפקט עם עצם דומם. שום מיגון לא יעזור לנו.
עובדתית זה לא נכון. זה תלוי מהירות, אבל גם פגיעה ב-50 קמ"ש יכולה להיות קטלנית עבור רוכב ללא מיגון. עבור רוכב ממוגן, סביר להניח שהיא לא תהיה קטלנית.

ולכן חשוב מאוד לתכנן את הרכיבה ולרכב קצת פחות מהר.
רכיבה מהירה+ציוד מעולה שווה 200 קמש הכל טוב.
רכיבה מהירה- ללא ציוד שווה ל 80 קמש בלחץ.
אם זה היה כך, אז בן המיעוטים (מנחש) שרכב על MT-09 בוילי ליד מחלף קסם לפני איזה חצי שנה, עם חולצה קצרה ונעלי ספורט - היה כנראה בקצב של מטוס סילון.
מנסיוני האישי, מהמעט פעמים שאני רוכב ללא מיגון (קורה בתוך הישוב או לעיתים מאוד נדירות בגיחה החוצה לצורך בדיקת האופנוע) - קצב הרכיבה יורד אולי ב-20 קמ"ש, מהסיבה הפשוטה שגם כשאני ממוגן - אני לא רוכב מהר בד"כ. אילו הייתי רוכב לא ממוגן על בסיס קבוע, מהר מאוד הקצב היה עולה לקצב הרגיל - כי טבעו של אדם להתרגל.

אני אומר שהמיגון מעלים את המהירות.
ומהירות= לבלאגן.
מהירות שווה בלגן - כן, החל מנקודה מסויימת שבה אתה נהיה מהיר בהרבה מהתנועה.
מיגון מעלים מהירות? ההרגשה זרה לי, אבל אני יכול להניח שחליפת עור ספורטיבית נותנת אפקט כזה. מעיל הקורדורה-רשת שלי לא גורם לך להרגיש הגנת-יתר (ואני גם לא בונה על היעילות שלו בנפילה מ-140 קמ"ש - לא חושב שהוא תוכנן לעמוד בזה). גם חליפת החורף שלי (מעיל+מכנס קורדורה, שכבר הוכיחו את יעילותם בנפילה מכ-90 קמ"ש) משום מה לא גורמת לי להעלות את הקצב מ-130-140 ל-160-170, כמו שהיה אמור לקרות לי, כדבריך.

תשובות באדום.

קידוזו
01-06-2021, 16:27

לאחרונה רוכב פעמיים בשבוע לגוש דן ואני די משוכנע שאם כל הרכבים היו עם גג פתוח ללא שמשה והרוכבים (והרוכבות) בבגד ים בלבד ההתנהגות בכביש היתה מתונה בהרבה.

xlib
01-06-2021, 17:09
המצאת את זה לבד?

מהירות מותרת בכביש בינעירוני 90 קמ"ש. אתה יודע שאם רכב שלך יתנגש ב-90 קמ"ש עם עמוד בצד - אתה מת במקום. אפילו באוטובוס. אז תפסיק בבקשה את הדמגוגיה הזאת.

במקום אולי תספר על מה אתה רוכב?

ziki
01-06-2021, 20:31
היי. אז ככה.
אני רוכב בשטח ממוגן מכף רגל עד ראש. במיגון איכותי שמוחלף די תכוף. עם ביטוח te250 2 פעימות חופר בסלעים. המיגון הציל אותי לא פעם ולא פעמיים . לא מניף את הרגל לא ממוגן מכף רגל עד ראש.
אבל זה ספורט אתגרי שהסכנה לפציעה גבוהה.
זה כמו לרכב במסלול (לא יכניסו אותך ללא מיגון ראוי).
בכביש רוכב על z1000sx , מכונה נהדרת. ואני מנצל אולי 15% ממה שהאופנוע יודע לתת כמובן לא מדובר רק לסחוט את המצערת עד הסוף ואז וייי כי אז לפעמים אני מנצל 100% ממה שהאופנוע יודע לתת.
לא הייתי איתו במסלול לצערי. אולי עם האופנוע הבא. (אולי אגיע ל 50% מהיכולות של האופנוע).
ולמה החפירה.
כי אם עושים ספורט יעודי (מסלול,שטח) צריך להגיע הכי מוכן וממוגן.
לכביש הציבורי המיגון מקנה תחושת ביטחון מוטעת. זה לא מסלול!!!
וזה כמובן לא יכול להתקיים בעולם האמיתי. וטוב שזה ככה. כי יש אנשים שלובשים מיגון מלא ועדיין רוכבים כמו בני אדם ולא נותנים לקוף להשתלט.

אבל תחשוב על זה כמה זה היה מוריד. לך תרכב לאילת על 180 ללא משקפת. תתקוף את הסיבוב ללא משקף כ שהזבוב התורן נכנס לעין. המהירות וכך חומרת התאונות תרד פלאים.
גילוי נאות.
כמובן שאני יוצא ממוגן לרכיבות עם קסדה תקינה מעיל עור וגם כפפות ואפילו מגפיים. (גם בימים חמים)
כשרכבתי עם חליפה מלאה (ממש מזמן) הייתה לי תחושת ביטחון מוגזמת (אולי גם פקטור הגיל).

xlib
01-06-2021, 21:15
אבל תחשוב על זה כמה זה היה מוריד. לך תרכב לאילת על 180 ללא משקפת. תתקוף את הסיבוב ללא משקף כ שהזבוב התורן נכנס לעין. המהירות וכך חומרת התאונות תרד פלאים.

אני מניח שברכב אתה מבטל ABS, ESP וכריות אוויר ונוסע בלי חגורה ועם חלון פתוח? כי אם לא, אז לחפירה שלך אתה בעצמך לא מאמין.

KKatkov
01-06-2021, 21:57

הפתרון נורא פשוט - לא לרכב 180.
ואז גם למיגון תהיה הזדמנות לעשות משהו, אם חס וחלילה תקלע לסיטואציה...

Dresdner
01-06-2021, 22:43
אפשר לסכם שמי שבטיחות בראש מעייניו שלא יקנה אופנוע, יגור בעיר מעורבת או בעוטף עזה.
מתכון לאריכות חיים, תודה לי אחר כך

קידוזו
02-06-2021, 01:33
הפתרון נורא פשוט - לא לרכב 180.
ואז גם למיגון תהיה הזדמנות לעשות משהו, אם חס וחלילה תקלע לסיטואציה...
צריך להבדיל בין רוכבים שנמצאים על 180 ומעלה בכל הזדמנות לבין כאלה שמגיעים לסביבות ה 200 לפרקי זמן קצרים בלבד -ושניהם לא מקוטלגים אצלי אוטומטית כרוכבים שמסוכנים לעצמם. הסכנה נובעת מאי התאמה של המהירות לתנאי הדרך הכלי ורמת הרכיבה. להשתחל על 100 בין מכוניות שנעות על 80 ב"פקק זורם" הרבה יותר מסוכן בעיני מלגהץ את כביש הערבה על 180. לעבוד כשליח בעיר סואנת, מוקף במכוניות במהירות של 40-60 קמ"ש, עוד יותר. רכיבה במסלול או בשטח הכי בטוחה, בעיני.

xlib
02-06-2021, 06:26
רכיבה במסלול או בשטח הכי בטוחה, בעיני.

רכיבה בשטח זה ספורט אתגרי. נפילות זה חלק בלתי נפרד מאותו ספורט.
ברכיבה רגילה בכביש, לעבודה או סידורים אחרים אתה לא אמור ליפול. נפילה זה תאונה.
לעומת זאת, בשטח, המצב הפוך. נכון, רוב הנפילות לא גורמות לפציעות, אבל להגיד ש-״שטח הכי בטוח״ זה לא נכון.
דווקא רכיבת מסלול, מקום שנועד לרכיבה - סביבה בטוחה הרבה יותר. זה מקום שבנוי כך שסיכוי לתאונה יהיה קטן, ונפילה, אם תקרה, לא תגרום לפציעות חמורות.

כדי שרכיבה בכביש ציבורי תהיה בטוחה צריך לזכור שזה תחבורה ולא ספורט. כמעט כל מקרה של ״עיבד שליטה ונכנס למעקה״ זה זה.

ayalzo
02-06-2021, 07:58
קטקוב נגע בנקודה שזיקי העלה.
רוכבי סופ"ש שעולים על ציוד אה-לה לגונה סקה, אולי חיים בסרט של איירון מן.
בני תמותה רגילים, שעולים על ציוד מיגון כל יום (קסדה, מעיל, ברכיים, נעליים) ופשוט נוסעים לעבודה (כן, גם בחמסינים הכי קשים בימים בהם הכביש ממיס את הצמיג), לא מרגישים שהם חסינים כי הם רגילים.
וכנ"ל לגבי רכיבה בכפכפים. מהר מאוד אתה מתרגל, והמהירות חוזרת למהירות הטבעית שלך. הדבר היחיד שיכול אולי להגביל זה רכיבה עם קסדת אבטיח וללא משקף כלשהו במהירות מסוימת פשוט אי אפשר לפתוח את העיניים. אבל כמובן שיהיה בהצלחה לדביל שרוכב ככה. הרי גם כך הוא יפצח את ראשו בנפילה.

KKatkov
02-06-2021, 10:07
צריך להבדיל בין רוכבים שנמצאים על 180 ומעלה בכל הזדמנות לבין כאלה שמגיעים לסביבות ה 200 לפרקי זמן קצרים בלבד -ושניהם לא מקוטלגים אצלי אוטומטית כרוכבים שמסוכנים לעצמם. הסכנה נובעת מאי התאמה של המהירות לתנאי הדרך הכלי ורמת הרכיבה. להשתחל על 100 בין מכוניות שנעות על 80 ב"פקק זורם" הרבה יותר מסוכן בעיני מלגהץ את כביש הערבה על 180. לעבוד כשליח בעיר סואנת, מוקף במכוניות במהירות של 40-60 קמ"ש, עוד יותר. רכיבה במסלול או בשטח הכי בטוחה, בעיני.

תבין אותי נכון: יצא לי לראות בחיי מהירויות צפונית ל-200, ויצא לי "לשייט" 170-180 בכביש 6.
היום, אני חושב שזה מסוכן מדי ברוב תנאי הדרך (עם יוצאי דופן מעטים בדמות כביש רחב וריק עם שדה ראיה של קילומטר, מזג אוויר נאה ותנועה דלילה מאוד) - כי אלה מהירויות גבוהות מאוד יחסית לתנועה בכל כבישי הארץ.
כשאתה מהיר מהתנועה ב-50-60 קמ"ש, בד"כ זה אומר שאתה נותן לעצמך יותר מדי קרדיט. בפער כזה ממהירות התנועה, משתמשי דרך אחרים הולכים להפתיע אותך יותר מהרגיל (פשוט כי הם לא מספיקים לראות אותך, ולא מסוגלים להעריך את המהירות שבה אתה מתקרב), ולך יש מרווח קטן מאוד להתמודדות עם מפגע תשתיתי (בלוק שנפל ממשאית, כתם שמן שנשאר מתאונה, בור בכביש) או עם תקלה מכאנית באופנוע (פנצ'ר או תקלה אחרת שמשפיעה על הרכיבה).
להגיד שכל אלה נכניסים אצליך בניהול הסיכונים, ויש לך מענה לכל אחד ואחד מהם בכל רגע נתון - זאת יוהרה בעיני. רוב הרוכבים אינם מספיקים חדים, מיומנים ומדוייקים כדי באמת לקחת ה-כ-ל בחשבון כשהם מהירים עד כדי כך מהתנועה, משמע - הם מהמרים שלא יאלצו להתמודד עם מפגע (אנושי, תשתיתי או מכאני) הזוי במיוחד.

השושנים
02-06-2021, 10:29
ככל שהמהירות עולה, היכולות של הרוכב, תקינות הכלי ורמת המיגון שלו צריכות לעלות בהתאם,
אין דין תגובה במצב לחץ במהירות של 80 קמ"ש זהה למהירות התגובה ב-200 קמ"ש.

רכיבה מהירה מצריכה ניסיון ויכולת במיוחד בכביש ציבורי.

moonshield
02-06-2021, 14:30
לא בטוח שמסכים עם הטענה של יותר מיגון שווה רכיבה פחות זהירה. אצלי לפחות זה בדיוק יחס הפוך. לא עולה על האופנוע בלי מיגון מלא (קסדה מלאה, מעיל, כפפות, מיגון לרגליים, נעלי רכיבה ווסט מתנפח), גם אם חם/רכיבה קצרה או תירוץ לא קביל אחר מבחינתי. בפעמים המאוד בודדות שעליתי על האופנוע בלי מיגון למעט קסדה, רכבתי בזהירות יתרה, כי לא היו לי את כל שכבות ההגנה. יותר מזה, אחרי שהתחלתי לרכוב עם הווסט המתנפח, רמת הערנות והזהירות שלי עלתה, כאילו כל שכבת הגנה מזכרת אותי יותר לגבי הסיכונים והסכנות.

ziki
02-06-2021, 22:21
היום הסתובבתי בתל אביב ענייני טסט(מסתבר שרכבתי שבוע ללא טסט בתוקף).
ליד עזריאלי הגיח אופנוע מהסוג של עושי הרעש עם מנוע 900 , ניפח באגזוז ברמזור. נמאס לו לחכות לירוק אז חתך דרך מעבר הולכי הרגל פרסה , ואז לדעתי השאיר 200 שקל צמיגים וכיוון שסתומים בפתיחה שלו. נעלם ברעש אדיר על המנתק.
ולמה הסיפור
כנראה ממש טעיתי בתאוריה שלי.
הייתה לו קסדה של שקל וחצי וכפכפים ומכנסיים קצרים.
אז כל התאוריה שלי נפלה
תתמגנו כמה שאפשר
רק להוריד קצת מהירות איפה שצריך להוריד. (צמתים מחלפים זברות בין מכוניות ).
אפשר להנות מהמכונה איפה שאפשר.

אני בוחר להסתובב עם אופנועים עתירי נפח כי מבחינתי כל האטה אחריה יש סיבה להאיץ[emoji2]

erani99
03-06-2021, 12:56
וואלאק הברחתם את הבחור (לא שמתם לב?..:confused2:)

ולענייני מהירות רכיבה מול מיגון - לא קשור בעליל !!!! ויש מלא דוגמאות, לפה או לפה. כל עניין של מהירות וחוליגניות זה בראש של הקופיקו על הכלי ואילו הוראות הקופסא הדפוקה על הצוואר נותנת לפרק יד ימין, לא קשור כמה ממוגן הרוכב.
רכיבות זהירות וסעו ברכה:cheers2: