מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : לאן המס של הסיגריות בשטחים הולך

Tilbalisti
02-06-2021, 11:47
שלום
אם אני קונה lm בשטחים יוצא 22 שקל
בארץ 29
אחרי המצב שהיה החלטתי להתחיל לקנות בארץ למרות ההפרש,
מישהו יודע אם בוודאות המס על הסיגריות שמגיע מהשטחים הולך לאבו מאזן או שאולי חצי אלינו כמו עם המכוניות שהתוספת מס שלהם הולכת קודם כל אלינו ואז עוד תוספת לאבו מאזן?

Sent from my iPhone using Tapatalk

KKatkov
02-06-2021, 12:18
שלום
אם אני קונה lm בשטחים יוצא 22 שקל
בארץ 29
אחרי המצב שהיה החלטתי להתחיל לקנות בארץ למרות ההפרש,
מישהו יודע אם בוודאות המס על הסיגריות שמגיע מהשטחים הולך לאבו מאזן או שאולי חצי אלינו כמו עם המכוניות שהתוספת מס שלהם הולכת קודם כל אלינו ואז עוד תוספת לאבו מאזן?

וואלה לא יודע.
אבל מאז שהמדינה הקפיצה לי את הטבק לגלגול מ-40 ל-80 שקל - אני מעשן עארבי, 7 שקלים לשקית. לא בטוח שמישהו בכלל רואה מזה מס, זה ייצור מקומי.
אם לא נאה למדינה לראות 50% מס מהטבק שלי והיא רוצה לראות 150%, אז היא לא תקבל כלום בכלל.

mudale222
02-06-2021, 13:58
תפסיקו לעשן יא סמרטוטים. לא יהיו לכם בעיות כאלה יותר.

ofirus
02-06-2021, 15:32
תגובות של "סמרטוטים" בעוד 3.2.1:acigar::Ghelyon:

KKatkov
02-06-2021, 16:05

אם מודל'ה אומר, אני חייב להפסיק... עד הסיגריה הבאה.

600 ירושלמי
02-06-2021, 16:10
לאן הולך המס? מה ז"א? לישראל, בוודאות.

רק לא בדיוק בצורה שאתה חושב- המס חוזר אלינו בצורת טילים וקטיושות.
תמשיכו לפרנס אותם. כל הכבוד.

NAOR2207
02-06-2021, 16:45
חבל שלא היית כשהיה פה דיון על זה.
לסיגריות התעשיתיות דוחפים חומרים שלא ברא השטן (כמו שלמזון של פפסיקו דוחפים כליות של עוברים אבל אל תקשיב לי. זו סתם קונספירציה https://en.wikipedia.org/wiki/Senomyx)
עדיף חאשאב (או איך שלא קוראים לזה) מהחצר האחורית של עאבדללה באום דאראג' שהשקה במי הקולחין של חברון.
אני אישית הפסקתי לעשן. אני חושב שניקוטין כשלעצמו זה לא דבר כל כך רע. מה שנלווה לסיגריה יהרוג אותך.
לך על ווייפ. תקטין ניקוטין ותפסיק לעשן.

ayalzo
02-06-2021, 17:37
.
לסיגריות התעשיתיות דוחפים חומרים שלא ברא השטן (כמו שלמזון של פפסיקו דוחפים כליות של עוברים

החלק הראשון מצחיק. כאילו שמישהו חושב שסיגריות מועילות לבריאות...
השני הוא או שאתה משקר, או שהאנגלית שלך לא משהו.
לגבי הפסקת עישון.
זה קלי קלות.
עשיתי את זה מלא פעמים :smoke::acigar:

600 ירושלמי
02-06-2021, 17:41
אני אישית הפסקתי לעשן.

אז בוא נדבר על זה. הרי לא מכיר אותך, אבל ידוע שאתה אלכוהוליסט.
גם אני הפסקתי לאחרונה. בקרבת אלכוהול אני משתגע.
אני לא מחפש את הסיגריה של הבוקר, של הקפה, של אחרי ספורט... מכל ההרגלים האלה נגמלתי וטוב לי עם זה.
אבל הכוסית וויסקי... כשאני אוחז בה ואין לי סיגריה ביד השנייה יש לי דמעות בגרון :(

תאכלס, ובלי המגילות הלא קשורות שלך, תענה פעם לעניין- איך מתגברים על זה?

NAOR2207
02-06-2021, 17:59
החלק הראשון מצחיק. כאילו שמישהו חושב שסיגריות מועילות לבריאות...
השני הוא או שאתה משקר, או שהאנגלית שלך לא משהו.
לגבי הפסקת עישון.
זה קלי קלות.
עשיתי את זה מלא פעמים :smoke::acigar:

לא יפה ככה לקרוא לי שקרן מול כולם כמעט הלבנת את פני
שתי שניות חיפוש בגוגל וזה לא בטוח מה שחיפשתי
מכון וייצמן קביל בעיניך?
https://davidson.weizmann.ac.il/online/maagarmada/med_and_physiol/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8
https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencenews/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F-e-%D7%95%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A0%D 7%99%D7%95%D7%AA

דוחפים לסיגריה למשל ליקריץ' בין היתר שלא תשתעל.
צא ולמד יא סאחבי

אז בוא נדבר על זה. הרי לא מכיר אותך, אבל ידוע שאתה אלכוהוליסט.
גם אני הפסקתי לאחרונה. בקרבת אלכוהול אני משתגע.
אני לא מחפש את הסיגריה של הבוקר, של הקפה, של אחרי ספורט... מכל ההרגלים האלה נגמלתי וטוב לי עם זה.
אבל הכוסית וויסקי... כשאני אוחז בה ואין לי סיגריה ביד השנייה יש לי דמעות בגרון :(

תאכלס, ובלי המגילות הלא קשורות שלך, תענה פעם לעניין- איך מתגברים על זה?

לא מצליח להיגמל מאלכוהול. החיים בלי אלכוהול מ ש ע מ מ י ם
מנסה לשמור על אש נמוכה נגיד בירה לא יותר מ 5 עכוז

בעניין הניקוטין. עברתי לוייפ לחצי שנה. וכמו האידיוט שאני עליתי בריכוז של הניקוטין
מה שהפך את הגמילה (קאט ביום אחד) להרבה הרבה יותר מייסרת.

מצטער אם חפרתי לך מגילה אבל אצלי בקרנל אין מצביע חד חד ערכי בין אלכוהול וניקוטין

600 ירושלמי
02-06-2021, 18:08
לא, דדווקא הצלחת לא לחפור ולענות לעניין.
לא ידעתי מה זה וייפ. עכשיח גוגל גילה לי- אין מצב שאני משתמש בחרא הזה.

אז תאכלס נגמלת מעישון אבל אתה מעשן משהו אלקטרוני לא ברור עם ניקוטין?
כמה היית מעשן כשעישנת סיגריות/טבק?

NAOR2207
02-06-2021, 18:20
סיפור חיי זה לדבר עם אנשים שלא מקשיבים :)
יא ירוש
אם אתה חייב ניקוטין אז שיהיה בוויפ בלי טעמים. זה ניקוטין גרידא ללא התוספים שדיברנו עליהם בחרא הזה שנקרא סיגריות.
מבחינתי הניקוטין ממכר פיזית. כשאני מפסיק יש לי כאבים בכל הגוף והשרירים נתפסים.
הפסקתי חזרתי הפסקתי חזרתי. בסדיר ציחצחתי שיניים בלבנון בכאוננות עם שחר עם נובלס (אז עוד לא המציאו את הלייט)
מול מחשב בכיף גומר קופסא
כרגע (שנה כזה) לא מעשן בכלל. רוצה את הוויפ שלי? בחינם

600 ירושלמי
02-06-2021, 18:26
לא, תודה.
דווקא הבעיה שלי הפוכה- מהניקוטין נגמלתי. מה שחסר לי זה שאר הסיגריה כשאני שותה. ורק כשאני שותה, לכן אני מצהיר שזה לא הניקוטין.

לסוגיית הסיגריה-אלכוהול לא מצאתי פתרון אצל אף 'מומחה'. חשבתי אולי ממך תבוא הישועה.

אבל לא הפסקת לעשן, אתה סתם מכניס לגוף חרא אחר (יותר טוב, פחות טוב- לא יודע, לא ממש מעניין. אישית אני חושב שאם כבר מעשנים אז עד הסוף. האלקטרוניות נראה לי כמו לרכב על היאבוסה מוגבל ל25 קמ"ש. סתם סבל).

NAOR2207
02-06-2021, 18:50
בהצלחה איש הפח :)
(אני יודע שזה פיוצ'ורמה אל תחשוב אפילו להתעווז עליי)

rider
02-06-2021, 20:26
זה עובר אחרי שנה, שנה וקצת.
אני הפסקתי לעשן לפני עשור. מרגע ההפסקה לא עישנתי חמש שנים בכלל, עכשיו אני מעשן סיגריה אחת או שתיים בשנה, צריך אירוע ממש מיוחד בשביל זה.
בקיצור, מהרגע שהפסקת אל תחזור אחורה הרבה זמן, ההרגל זה מה שמפיל לא התמכרות פיזית אז תשתה הרבה בלי סיגריות.

KKatkov
02-06-2021, 22:06
לא, תודה.
דווקא הבעיה שלי הפוכה- מהניקוטין נגמלתי. מה שחסר לי זה שאר הסיגריה כשאני שותה. ורק כשאני שותה, לכן אני מצהיר שזה לא הניקוטין.

לסוגיית הסיגריה-אלכוהול לא מצאתי פתרון אצל אף 'מומחה'. חשבתי אולי ממך תבוא הישועה.

אבל לא הפסקת לעשן, אתה סתם מכניס לגוף חרא אחר (יותר טוב, פחות טוב- לא יודע, לא ממש מעניין. אישית אני חושב שאם כבר מעשנים אז עד הסוף. האלקטרוניות נראה לי כמו לרכב על היאבוסה מוגבל ל25 קמ"ש. סתם סבל).

הייתי אומר שאם אתה מעשן רק עם הכוסית בערב - אז מצבך טוב ואין סיבה להתעמק בזה.
בינינו, לא יקרה לך שום דבר נוראי מכמה סיגריות בערב עם הוויסקי. אם אתה מצליח לשמור את זה שם (יש כאלה - אשתי למשל, עישנה סיגריות בודדות ביום במשך שנים, עד שהפסיקה לגמרי בהיריון) - אז מצבך מעורר קנאה.
הקופסא פלוס ביום, שמתחילה כשאתה פותח את העיניים בבוקר ונגמרת עם הבירה לפני שינה בערב - היא הבעיה. זה באמת דופק את הבריאות...

ולעניין המיסים:
אני משלם מספיק מיסים - שליש מהמשכורת, 70% מכל ליטר דלק, חצי ממחיר הרכב/אופנוע והרשימה עוד ארוכה.
אז אתה יודע מה? אולי 2 שקל משקית עארבי יילכו לטילים, אבל בעיני זאת לא סיבה מספיק טובה ש-25 שקלים מתוך 30 שעולה חפיסת וינסטון אדום ילך לחור השחור שנקרא "תקציב מדינת ישראל". אני לא מספיק עשיר כדי להוציא 1500 שקל בחודש על סיגריות, אחרי כל המיסים שכבר שילמתי.
אם המדינה רוצה לראות ממני מס על טבק - בכיף, אבל היא תצטרך להיות קצת יותר "תחרותית".

600 ירושלמי
02-06-2021, 22:20
הייתי אומר שאם אתה מעשן רק עם הכוסית בערב - אז מצבך טוב ואין סיבה להתעמק בזה.
בינינו, לא יקרה לך שום דבר נוראי מכמה סיגריות בערב עם הוויסקי. אם אתה מצליח לשמור את זה שם (יש כאלה - אשתי למשל, עישנה סיגריות בודדות ביום במשך שנים, עד שהפסיקה לגמרי בהיריון) - אז מצבך מעורר קנאה.
הקופסא פלוס ביום, שמתחילה כשאתה פותח את העיניים בבוקר ונגמרת עם הבירה לפני שינה בערב - היא הבעיה. זה באמת דופק את הבריאות...

ולעניין המיסים:
אני משלם מספיק מיסים - שליש מהמשכורת, 70% מכל ליטר דלק, חצי ממחיר הרכב/אופנוע והרשימה עוד ארוכה.
אז אתה יודע מה? אולי 2 שקל משקית עארבי יילכו לטילים, אבל בעיני זאת לא סיבה מספיק טובה ש-25 שקלים מתוך 30 שעולה חפיסת וינסטון אדום ילך לחור השחור שנקרא "תקציב מדינת ישראל". אני לא מספיק עשיר כדי להוציא 1500 שקל בחודש על סיגריות, אחרי כל המיסים שכבר שילמתי.
אם המדינה רוצה לראות ממני מס על טבק - בכיף, אבל היא תצטרך להיות קצת יותר "תחרותית".

לגבי החלק הראשון- אני איזה ארבעה-חמישה חודשים במצב הזה. שלושה חודשים ראשונים לא עישנתי כלל והרגשתי שניצחתי.
לאחרונה חוטא עם הוויסקי, אבל בתור מי שמכיר שנים ארוכות את ה"הקופסא פלוס ביום, שמתחילה כשאתה פותח את העיניים בבוקר ונגמרת עם הבירה לפני שינה" אני יודע שאם אמשיך אז ההתדרדרות חזרה ללהיות מאפרה מהלכת תגיע. זה רק עניין של זמן.

לגבי החלק השני- אני יותר עני ממך. בדוק :)
ועדיין לא מפרנס אותם שנים ארוכות. יש לזה השלכות אבל שמח עם ההחלטה שלי.
הדוגמא הכי טרייה- היום החלפתי ארבעה צמיגים לאוטו. אצל הבני דודים היה לי יותר זול ב150₪. העדפתי לתרום יותר בלי לקחת את הסיכון שיחזור אליי בצורת טיל.

ואני לא פנאט- אם עושים על האש בשבת וצריך לקנות בשר אז אין מה לעשות- קונה באבו גוש או בעתיקה. אבל כשיש ברירה- אני יודע מראש מה תהיה ההחלטה שלי.

600 ירושלמי
02-06-2021, 22:24
ואם אתה לא כזה עשיר תתחיל לגלגל טבק.
תתפלא כמה כסף זה יחסוך לך.

NAOR2207
03-06-2021, 09:54

עברתי לוייפ בדיוק כשמחירי הטבק הוכפלו (שולשו?). לא שמעת ?
יזכר לדיראון עולם הכלב איבן כלב היהיר לפיד שעשה את אותו הדבר לאלכוהול והקפיץ את העארק משלושים לשבעים זוזים

בנוסף, אני מתפלא איך החוק העריץ לצבוע הכל בשחור החליק לכם בגרון. בלתי נתפס

600 ירושלמי
03-06-2021, 09:57
מחירי הטבק אכן הוקפצו. זוכר את זה. עישנתי טבק לפני ואחרי.
עם זאת- זה בטל בשישים כשמשווים לקנות 2-3 חבילות טבק בחודש לעומת 30+ קופסאות סיגריות בחודש.

ayalzo
03-06-2021, 10:12
דיברתי על הכליות.
ו"השקרן" היה כמובן דמגוגיה זולה (כמו עניין הכליות). התנצלותי.

NAOR2207
03-06-2021, 10:23
אגב בזמנו בשוק התקווה מכרו סיגריות לבנות ללא לוגו בשקיות שקופות של נילון בגרושים.
היה לזה טעם של שיערות תחת של גמלים אבל הן היו כל כך זולות שאני בספק אם טרחו להוסיף להם חומרים כמו בתעשית הטבק.
אני משער שהן מאותו "מפעל" שפות"ש מדבר עליו
אחלה טבק אורגני :biggrin:

אני אבדוק אם עדיין מוכרים

600 ירושלמי
03-06-2021, 11:08
טוב לדעת שאתה בקיא בטעמן של שיערות תחת של גמלים.

KKatkov
03-06-2021, 11:09

גלגלתי עד ששקית עלתה 40 ש"ח, והייתי מבסוט.
אחרי זה המדינה החליטה שלא נאה לה לראות ממני 200 שקל מס עישון בחודש (מניח שזה היה חלקה של המדינה מה-400-500 שהייתי מוציא), והיא רוצה לראות 600 - אז מחיר שקית טבק קפץ לאיזור ה-80.
אמרתי די, וחייתי על טבק מהדיוטי, כי יש לי הרבה חברים שטסים.
ואז הגיע הקורונה, והדרדרתי לעארבי...

לגבי הפרנסה - אני לגמרי איתך, גם אתן ליהודי להתפרנס (כל עוד הוא לא חזיר) - בקניות במכולת השכונתית, בהחלפת צמיגים, בטיפול לאוטו.
אבל כשהמדינה בציניות מטורפת מחליטה שעישון סיגריות או טבק מגולגל זה תענוג ששמור לעשירים בלבד, ועושה קופה על "המכורים" (כהגדרת משרד הבריאות) - אני לא הולך לשתף איתה פעולה.
ואגב, המעבר לטבק לא גרם לי לעשן פחות. הסיגריות עצמן הרבה יותר טובות מסיגריה תעשייתית.

600 ירושלמי
03-06-2021, 12:21
היית מעשן 10-12 שקיות טבק בחודש?
אין מצב. זה לעשן 24/7. לא לשתות לא לאכול לא לישון. רק לעשן.

NAOR2207
03-06-2021, 12:41
טוב לדעת שאתה בקיא בטעמן של שיערות תחת של גמלים.

אין לי תאור מוצלח יותר לזוועה והזעזוע של בלוטות הטעם
שים לב שקטקוב לדוגמה אומר פונקט את אותם דברים שאמרתי רק בנימוס אירופאי / מזרח אירופאי

KKatkov
03-06-2021, 15:55
היית מעשן 10-12 שקיות טבק בחודש?
אין מצב. זה לעשן 24/7. לא לשתות לא לאכול לא לישון. רק לעשן.

קודם כל, אני חושב שבמקום 10-12 צריך לדבר על 8-10 שקיות של 40 גרם.
שנית, לא להגזים. זה מקביל לקופסא-קופסא וקצת (בחישוב של גרם טבק, לא בחישוב של כמות סיגריות - שכן המגולגלות שונות מאדם לאדם), וזה ממש לא "לעשן כל היום" - אלא סיגריה פעם בשעה, וחצי קופסא עם התה/קפה /בירה/יין/ויסקי בערב.
באתי לפרט את כל התחשיב (מה לעשות, אני אוהב חשבון) - אבל החלטתי שזה לא מעניין אף אחד.

שים לב שקטקוב לדוגמה אומר פונקט את אותם דברים שאמרתי רק בנימוס אירופאי / מזרח אירופאי

"נימוס מזרח אירופאי" - זה חזק...
בפועל, אלה סיגריות בסדר - אם אתה מוצא כאלה איכותיות. הן משתנות מכפר לכפר, יש כאלה סבבה, יש כאלה זוועת עולם.
את שלי אני בפירוש מעדיף על כל סיגריות הלייט למינהן (לא מסוגל לעשן את החרא הזה), ולטעמי הן איכותיות הרבה יותר מסחורה מקומית סטייל נובלס/טיים.
ה-MAC BAREN ZWARE SHAG שעישנתי כשגלגלתי היה טעים, ארומטי ונעים לעישון פי 10 בערך (ולא רק מעארבי - שום סיגריה תעשייתית לא הייתה קרובה באיכות, לטעמי האישי). אבל נכון לרגע זה, הוא גם עולה פי 5 מהעארבי.

600 ירושלמי
03-06-2021, 19:02
400-500 שקל בחודש.
40 ש"ח חבילה.
זה אתה כתבת, לא אני.
זה 10-12.
וזה המון.
כשהייתי מעשן סיגריות הייתי על קופסא ביום. עם מגולגלות הייתי עומד על 2-3 חבילות בחודש.
וכן, אני מגלגל דק מאוד.

Tilbalisti
03-06-2021, 22:50
כן הסיגריות שבתוך שקית ניילון עדיין קיימות,
עולות 5 שקל - פעם קניתי ומאז אפילו שהייתה כמות בבסיס של הסגריות האלה שהחרימו משב״חים שיכולתי לקחת בחינם לא היה מה לעשות עם זה

NAOR2207
04-06-2021, 10:24
כן הסיגריות שבתוך שקית ניילון עדיין קיימות,
עולות 5 שקל - פעם קניתי ומאז אפילו שהייתה כמות בבסיס של הסגריות האלה שהחרימו משב״חים שיכולתי לקחת בחינם לא היה מה לעשות עם זה

זה לגמרי לא קשור ואפשר לדלג על הפוסט הזה
אבל באיזה שלישי אחד בתשע בערב כשהתחילו לעוף טילים יצאתי עם הבקבוק לצפות בזיקוקים,
התברר שיש לי צעיר שכן מצור באהר (במקור) שהרעש הפריע לו לישון מסכן פועל בניין מעיר את התרנגולים
נשענו על הטנדר שלו (של המעסיק שלו) וצפינו בכיפות ברזל אני שותה הוא מעשן (זה היה שניה לפני הלינצ'ים והבלגאן בערים המעורבות)
ימים שלמים אחר כך השתעלתי את הזפת מהסיסטם וזה רק מפאסיבי.
ככה אני יודע שבהגדרה - בתעודת זהות - בקרנל - אני לא מעשן

kaz
04-06-2021, 20:56
היתה לי הצלחה סבירה (בערך 50%) בלהמיר אנשים עם וייפ סמי שופוני לא יקר כזה -
www.aliexpress.com/item/32852924392.html (http://www.aliexpress.com/item/32852924392.html)

ונוזל של black note (היה אחד בטעם אגוז כלשהו שאנשים אהבו) -
https://www.takeair.co.il/product/נוזל-מילוי-black-note-quartet-30ml

הנוזל יותר חשוב/יקר. נוזל קקה סיני בכל מקרה לא בא בחשבון, שהמומר יחטוף גחלת בגלל שמי יודע מה הסינים דחפו בו וזה יהיה על מצפוני.

נאור, באיזה וייפ / נוזל אתה משתמש?

א הזקן
05-06-2021, 20:06
אני מזמין אתכם לקרוא (סוג של) מאמר שכתבתי על הנושא לפני כשנתיים. זה היה פרובוקטיבי מדי וארוך מדי מכדי שאמצעי תקשורת יפרסם אותו, אז למי שרוצה זה כאן (https://technionmail-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/stanger_technion_ac_il/EQna5ykXrhNJqQSuqLpnTccBRyZTjZEhYM-yzT93lMbxUw?e=VvL7jV).
אני מכין לבד את נוזלי האידוי. את הנוזלים הבסיסיים אני קונה ב-www.cig.co.il (הם בסדר גמור במחירים ובשירות גם לדברים אחרים שהם מוכרים). ניקוטין אני קונה בתמיסה מרוכזת מחו"ל ואת תמצית הטבק מכין בעצמי. מבחינת עלויות, הנוזל עולה לי פחות מעשירית מלקנות נוזל מוכן ואני יודע בדיוק מה יש בפנים.
את מכשירי אידוי הראשונים שלי קניתי באותו מקום, עכשיו בעלי אקפרס. ממליץ על מכשירים שאינם כוללים סוללה פנימית - אפשר לרכוש 2 סטים של סוללות ולהטעין אחד כשהשני בשימוש במטען חיצוני. במכשירים הכוללים סוללה פנימית נקודת התורפה בהרבה מקרים היא שקע ה-USB להטענה.
לאידוי טבק אני משתמש (אחרי שניסיתי כ-10 מכשירים שונים) במכשיר שנקרא flash המיוצר ע"י lvsmoke (אפשר לקנות בעלי אקפרס).
מי שרוצה טיפים נוספים שיכתוב בפרטי.

NAOR2207
05-06-2021, 20:51
היתה לי הצלחה סבירה (בערך 50%) בלהמיר אנשים עם וייפ סמי שופוני לא יקר כזה -
www.aliexpress.com/item/32852924392.html (http://www.aliexpress.com/item/32852924392.html)

ונוזל של black note (היה אחד בטעם אגוז כלשהו שאנשים אהבו) -
https://www.takeair.co.il/product/נוזל-מילוי-black-note-quartet-30ml

הנוזל יותר חשוב/יקר. נוזל קקה סיני בכל מקרה לא בא בחשבון, שהמומר יחטוף גחלת בגלל שמי יודע מה הסינים דחפו בו וזה יהיה על מצפוני.

נאור, באיזה וייפ / נוזל אתה משתמש?

אבל כתבתי שאני לא מעשן!
בזמנו זה היה זירו ויאליק (מחוזק) לעיתים רחוקות המחסנית היתה נשרפת כי שכחתי למלא נוזל.

אכן הזקן כיכב בשירשור שלי כשעברתי אי אז לוייפ.
פה http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/16299-%D7%A0%D7%9E%D7%90%D7%A1-%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%95%D7%9D-%D7%96%D7%99%D7%A4%D7%98-%D7%90%D7%96-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%92-%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94

אבל שוב. לא מעשן ולא צורך ניקוטין. קנאביס עושה בי שמות (שאכטה אחת וכאילו עשו לי לבוטומיה)
רק שותה

ofir
06-06-2021, 15:33
אני מזמין אתכם לקרוא (סוג של) מאמר שכתבתי על הנושא לפני כשנתיים. זה היה פרובוקטיבי מדי וארוך מדי מכדי שאמצעי תקשורת יפרסם אותו, אז למי שרוצה זה כאן (https://technionmail-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/stanger_technion_ac_il/EQna5ykXrhNJqQSuqLpnTccBRyZTjZEhYM-yzT93lMbxUw?e=VvL7jV).
אני מכין לבד את נוזלי האידוי. את הנוזלים הבסיסיים אני קונה ב-www.cig.co.il (הם בסדר גמור במחירים ובשירות גם לדברים אחרים שהם מוכרים). ניקוטין אני קונה בתמיסה מרוכזת מחו"ל ואת תמצית הטבק מכין בעצמי. מבחינת עלויות, הנוזל עולה לי פחות מעשירית מלקנות נוזל מוכן ואני יודע בדיוק מה יש בפנים.
את מכשירי אידוי הראשונים שלי קניתי באותו מקום, עכשיו בעלי אקפרס. ממליץ על מכשירים שאינם כוללים סוללה פנימית - אפשר לרכוש 2 סטים של סוללות ולהטעין אחד כשהשני בשימוש במטען חיצוני. במכשירים הכוללים סוללה פנימית נקודת התורפה בהרבה מקרים היא שקע ה-USB להטענה.
לאידוי טבק אני משתמש (אחרי שניסיתי כ-10 מכשירים שונים) במכשיר שנקרא flash המיוצר ע"י lvsmoke (אפשר לקנות בעלי אקפרס).

אחד הדברים המעניינים שקראתי.
כתוב יפה, רהוט ומשכנע.

אחלה כתיבה!

א הזקן
06-06-2021, 16:30
:worship:

ofirus
06-06-2021, 17:06
טוב לדעת שיש פרופסורים ביננו:thumbsup:,בסופו של דבר המסקנה היא, שלמדינה ושלוחותיה "יותר שווה" שתעשנו סיגריות ולא תעברו לטבק מגולגל או אידוי.
אבל הפרדוקס הוא לדעתי של אדם שמעשן "שווה למדינה" פחות מאדם שאינו מעשן ,כלומר תפוקתו השולית (בהנחה תיאורטית) פוחתת ככל שהוא מעשן או צורך יותר,( הוא פחות בריא תיאורטית,הפסקות עבודה ארוכות יותר בכדי לעשן,סביבתו פחות נקיה אפר ,בדלים,ריח וכו") מה שמביא למסקנה שאולי המדינה בכל זאת מפסידה על כל אדם מעשן, ועוד לא דיברתי על תוחלת חיים.

א הזקן
06-06-2021, 17:25
אבל הפרדוקס הוא לדעתי של אדם שמעשן "שווה למדינה" פחות מאדם שאינו מעשן ,כלומר תפוקתו השולית (בהנחה תיאורטית) פוחתת ככל שהוא מעשן או צורך יותר,( הוא פחות בריא תיאורטית,הפסקות עבודה ארוכות יותר בכדי לעשן,סביבתו פחות נקיה אפר ,בדלים,ריח וכו") מה שמביא למסקנה שאולי המדינה בכל זאת מפסידה על כל אדם מעשן

אתה טועה. אלו בדיוק ההפסדים העקיפים שכתבתי עליהם, שבנוסף לנזקים הישירים (טיפולים למחלות שונות, הפסד ימי עבודה) עדיין משאירים את המדינה ברווח נאה.

ועוד לא דיברתי על תוחלת חיים.

תוחלת החיים העולה היא אחת הבעיות הרציניות של המשק המודרני. יותר אחוזים מהאוכלוסיה מקבלים פנסיות וביטוח לאומי ואינם מייצרים דבר, שלא לדבר על העלויות הנוספות של מבוגרים (בעיקר בבריאות). למעשה, קיצור תוחלת החיים עוזר למשק - עוד סיבה שהמדינה רוצה שתעשן.

NAOR2207
06-06-2021, 17:59
אתה טועה. אלו בדיוק ההפסדים העקיפים שכתבתי עליהם, שבנוסף לנזקים הישירים (טיפולים למחלות שונות, הפסד ימי עבודה) עדיין משאירים את המדינה ברווח נאה.

תוחלת החיים העולה היא אחת הבעיות הרציניות של המשק המודרני. יותר אחוזים מהאוכלוסיה מקבלים פנסיות וביטוח לאומי ואינם מייצרים דבר, שלא לדבר על העלויות הנוספות של מבוגרים (בעיקר בבריאות). למעשה, קיצור תוחלת החיים עוזר למשק - עוד סיבה שהמדינה רוצה שתעשן.

:biggrin::smoke:

סליחה זה מתבקש

https://www.youtube.com/watch?v=i8C9tMNcQwM

mudale222
06-06-2021, 19:04
:biggrin::smoke:

סליחה זה מתבקש

https://www.youtube.com/watch?v=i8C9tMNcQwM

חחחחחחח
נו, מנפלאות העריכה. כשמוציאים דברים מהקשרם הכל נשמע נפלא.

NAOR2207
06-06-2021, 19:34
חחחחחחח
נו, מנפלאות העריכה. כשמוציאים דברים מהקשרם הכל נשמע נפלא.

פארטי פופר.
לך תבקש פאראצמול מסוכן הסמים (drugs) בחלוק הלבן עליו אתה סומך שנקרא רופא :)

בהקבלה לנושא אחר עליו היה בפולגז דיון - אתה מבין שהמדינה מרוויחה על הבלו ויש לה אינטרס שיהיו כמה שיותר מכוניות (וכתוצאה מכך - פקקים) כן ?

the striker
07-06-2021, 08:09
מת להפסיק לעשן, זה כזה פיגור לעשן.

ofirus
07-06-2021, 08:53
[QUOTE=א הזקן;180969]אתה טועה. אלו בדיוק ההפסדים העקיפים שכתבתי עליהם, שבנוסף לנזקים הישירים (טיפולים למחלות שונות, הפסד ימי עבודה) עדיין משאירים את המדינה ברווח נאה.

נכון אבל המדינה תרוויח יותר מאדם שאינו מעשן (כסף בכיס),מכיוון שהוא גורם לה לפחות הוצאות מאדם שכן מעשן.
תראה אפשר לראות במשקפיים שלך ואפשר לראות במשקפיים שלי,בכל מקרה המדינה מרוויחה ומפסידה ממעשנים,
אי אפשר לכמת את זה מכיוון שכל אדם אינדיבידואלי ,אבל תאורטית אני מסכים לא להסכים איתך:smoke: לגבי שורת הרווח של המדינה.
בסופו של עניין מעשנים משאירים פחות רווח בקופה למדינה מאשר אלו שלו מכיוון שהם צורכים יותר (תיאורטית).

בןהלאמשחיז
07-06-2021, 15:42
אפשר להפסיק לעשן עם ספרים/כדורים וכו'
או פשוט לזרוק את הקופסה. לא לקנות יותר ורק לשנורר. ואז כשמבינים כמה זה מגעיל לשנורר כל הזמן סיגריות, אז מפסיקים לגמרי.
לי זה עבד, כל היום שנוררתי מירוששמאות עד שנמאס לי.

the striker
09-06-2021, 10:12
לא מסוגל לשנורר

600 ירושלמי
09-06-2021, 10:56
לא מסוגל לשנורר
אבל זה בדיוק מה שהוא כתב.
הביא את עצמו למצב של "או שאני משנורר או לא מעשן" וכשהבין שהוא לא יכול לשנורר על בסיס קבוע כי לא נוח לו עם זה- אז הסיפור נגמר.

the striker
09-06-2021, 11:52
לא מסוגל לשנורר, ולכן גם לא מצליח להפסיק.

מקווה שבזמן הקרוב יצלח העניין בידי.

ofirus
09-06-2021, 11:57
לא מסוגל לשנורר, ולכן גם לא מצליח להפסיק.

מקווה שבזמן הקרוב יצלח העניין בידי.
אני לפני שנים הייתי בהרצאה של אלן קאר והפסקתי לעשן מאז,
לומר לך שכל מי שהיה שם הפסיק לעשן יהיה שקר,אבל מקבוצה של +20 איש בערך,הפסקנו לגמרי אני ועוד מישהו.
מציע לך לנסות ,אם לא תצליח להפסיק יחזירו לך את הכסף,אבל אתה חייב להגיע לשם במצב של רצון אמיתי להפסיק, ולא במצב של ננסה ונראה איך ישפיע, אחרת זה לא יתפוס.
בהצלחה

600 ירושלמי
09-06-2021, 13:00
אני קראתי את הספר שלו.
לא התחלתי בכוונה להפסיק בכלל, התחלתי כי ערב אחד היה משעמם ולא היה מה לקרוא או לראות בטמבלוויזיה. כעבור שבועיים סיימתי אותו ומאותו רגע לא עישנתי בכלל שלושה+ חודשים.
צריך קצת סבלנות לספר הזה כי הוא חופר וחוזר על דברים מיליון פעם, אבל להפתעתי הגמורה- זה עבד.

כאמור, האלכוהול מדרדר אותי חזרה:)

mudale222
09-06-2021, 13:16
https://www.youtube.com/watch?v=WRneo8GPXu0

kaz
09-06-2021, 13:27
נאור, ברוך הנגמל.

א', זה?
https://www.aliexpress.com/item/32948572694.html

זה נראה שמנמן מדי ולא מגניב מספיק בשביל מומר טרי, למרות שסוללת אצבע זה כנראה להיט.

למה לא הדבקת כאן את המאמר, שיהיה גגיל? (אם אתה מרשה, אדביק)

the striker
10-06-2021, 08:20
גם אני קראתי את הספר של אלן קאר, הוא מראה לך שם כמה מטומטם זה לעשן.

כרגע אני עדיין מעשן, ובגלל הספר, מרגיש מטומטם על כל סיגריה שאני מדליק .....

NAOR2207
10-06-2021, 10:29
לא קראתי את הספר. אני בכלל לא יודע לקרוא. רק לכתוב.

גם אני קראתי את הספר של אלן קאר, הוא מראה לך שם כמה מטומטם זה לעשן.

כרגע אני עדיין מעשן, ובגלל הספר, מרגיש מטומטם על כל סיגריה שאני מדליק .....

אל תתבלבל אפילו לרגע. זה לא "הרגל". או "טקס". או "עישון חברתי". אתה מכור. פיזית. יותר לכל החרא המזוקק שדוחפים לטבק מאשר הניקוטין.
אין דבר כזה "רק סיגריה או שתיים ביום" . זה או כלום או קופסה וחצי.
ככה זה אצלי. והיו לי שנים של הפסקת עישון.
והגמילות... הגמילות עושות כאבים בגוף(!). סחרחורות עד כמעט עילפון. התפרצויות זעם בלתי נשלטות.
בכל גמילה מעישון שעשיתי - כמו גמילה מסם התנתקתי ליום יומיים מהכל. אבל הכל. ונחתי במיטה.

לכן אני אומר אם להתנקות - אז להמשיך לצרוך ניקוטין בהתחלה אבל ניקוטין נקי. אני בחרתי בוויפ.
רק אחר כך להיגמל מהניקוטין. אבל כמו שכתבתי הייתי מספיק אידיוט להגדיל את אחוז הניקוטין בנוזל לפני שהפסקתי.
מה שהפך את עניין הגמילה לפי כמה יותר מיסר.

אגב שמתי לב שיש לי בנוסף התמכרות לקפה. אני זומבי על הבוקר בלי קפה.
כמובן עם תוספים כמו MCT C8
אבל בזה נטפל אחר כך

א הזקן
10-06-2021, 11:49
.

א', זה?

כן. זה מאדה טבק (במקום icos אבל יותר טעים ופחות יקר לשימוש). ליתר המכשירים שניסיתי הייתה כורית קטנה מדי לטעמי (נגמר מהר) או שמחוממים ע"י אוויר חם (במקום בכורית) שזה לא מספיק לטבק. רוב המכשירים האלו מיועדים לגראס שדורש טמפרטורות נמוכות יותר וכמויות קטנות יותר.

אידוי נוזל דורש מכשיר אחר. יש המון. העניין הוא הנוזל, אותו אתה יכול לקנות או להכין לבד (כתוב לי בפרטי אם אתה רוצה).

זה נראה שמנמן מדי ולא מגניב מספיק בשביל מומר טרי, למרות שסוללת אצבע זה כנראה להיט.

למה לא הדבקת כאן את המאמר, שיהיה גגיל? (אם אתה מרשה, אדביק) זה המון טקסט בשביל פורום - לא רציתי לסתום אותו. אם יש לך דרך שזה יהיה גלוי לחיפוש בלי לשים את כל הטקסט - לך על זה - תודה.

עניתי בגוף הפוסט שלך

NAOR2207
10-06-2021, 11:56
א', זה?

כן. זה מאדה טבק (במקום icos אבל יותר טעים ופחות יקר לשימוש). ליתר המכשירים שניסיתי הייתה כורית קטנה מדי לטעמי (נגמר מהר) או שמחוממים ע"י אוויר חם (במקום בכורית) שזה לא מספיק לטבק. רוב המכשירים האלו מיועדים לגראס שדורש טמפרטורות נמוכות יותר וכמויות קטנות יותר.

אידוי נוזל דורש מכשיר אחר. יש המון. העניין הוא הנוזל, אותו אתה יכול לקנות או להכין לבד (כתוב לי בפרטי אם אתה רוצה).

למה לא הדבקת כאן את המאמר, שיהיה גגיל? (אם אתה מרשה, אדביק) זה המון טקסט בשביל פורום - לא רציתי לסתום אותו. אם יש לך דרך שזה יהיה גלוי לחיפוש בלי לשים את כל הטקסט - לך על זה - תודה.

עניתי בגוף הפוסט שלך

אלף. בזמנו מתו בארה"ב מוייפ. שמועה אומרת שאידו שמן קנאביס במקום נוזל ניקוטין.

תוכל לאושש/להפריך/לעשות סדר בדברים?

א הזקן
10-06-2021, 17:06
ממה שקראתי, אכן היו שהשתמשו בשמן קנביס, אבל רובם השתמשו בנוזל אידו (וייפ) שהכיל ויטמין E אצטאט.
אני מנחש ממה שקראתי אבל לא בטוח בזה: הריאות שלנו יודעות לטפל בחומרים מסיסי מים (הידרופילים), אבל לא בחומרים שאינם מסיסי מים, כלומר, מסיסי שמן (הידרופוביים). כשהחומרים הללו מצטברים בריאות הם עלולים לגרום לדלקת ריאות שאינה חיידקית או ויראלית. אני מנחש שאם היו מערבבים שמן קנביס בנוזלי אידוי (פרופילן גליקול וגליצרול) בריכוזים נמוכים הם היו נספגים ולא מצטברים. כנ"ל - אם מכניסים שמן כזה לכורית של "מאדה עשבים" (רובם מגיעים עם אינסרט לנוזל) ריכוז האדים היה נמוך מספיק כדי לא לעשות נזק.

בכל מקרה, למיטב ידיעתי, הנושא לא נחקר לעומק, ואילו ניחושים שלי בהתבסס על מה שקראתי ועל ידע כללי בנושא.

Tilbalisti
11-06-2021, 11:54
מוכרים את המכשיר הזה אצל הערבים
זה הגדול של 1200 שאיפות- 35 שקל
יותר קטן של 600 שאיפות - 25 שקל
בעיקרון זה לשימוש חד פעמי אבל סיימתי את זה ופתחתי ואני רואה שהבטריה פה נטענת + שאני יכול למלות את המיכל שוב..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210611/d4d01dacb97581db5746d4b08b0bdfeb.jpg

NAOR2207
11-06-2021, 12:37
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210611/d4d01dacb97581db5746d4b08b0bdfeb.jpg

נראה כמו מה שהעיף לעננים את הראש של יחיא עייאש :t2:

Tilbalisti
11-06-2021, 13:54
חחח לא זה דווקא עובד סבבה

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210611/c590734d2efc0bd1c1707c7f53b0b2f3.jpg

הזקן,
נכנסתי לפוסט שלך ועדיין לא הבנתי איך מכינים את הנוזל אידוי? מאיפה להזמין?
דרך אגב כל הקישורים שלכם לאליאקספרס לא עובדים

ayalzo
11-06-2021, 19:33
תתחיל בזה שבחיים לא מטעינים על משהו שעלול להידלק.
ושלא תעיז להשאיר את הסוללה הזאת בהטענה בלי השגחה.
תוודא גם שהמתח והזרם מתאימים.
אחרת הפוסט הבא עלול להיות "שרפתי את הבית, האם קל להחלים משאיפת עשן?".

Tilbalisti
11-06-2021, 19:39
כן חיפשתי בנרות מטען 4.2 וולט שמתאים לבטריה 3.7
בסוף מצאתי המטען של המכונת תספורת מתאים
תודה על העצה אני פעם הבאה אטעין על הרצפה

א הזקן
11-06-2021, 19:41
ח
הזקן,
נכנסתי לפוסט שלך ועדיין לא הבנתי איך מכינים את הנוזל אידוי? מאיפה להזמין?
דרך אגב כל הקישורים שלכם לאליאקספרס לא עובדים

אז ככה: כל הקישורים שאני נותן הם מהאתר של cig.co.il. אין לי שום אינטרס שם, אבל במהלך השנים הם היו בסדר+ מכל הבחינות – שירות ומחירים (יחסית לארץ).

המכשיר שהראית קודם נותן כמות קטנה של אדים. לדוגמה המכשירים כאן: מערכות פודים :: סיגריות אלקטרוניות - סיג (cig.co.il) (https://www.cig.co.il/electronic-cigarettes/pod-mods.html) או החד-פעמיים חד פעמיות :: סיגריות אלקטרוניות - סיג (cig.co.il) (https://www.cig.co.il/electronic-cigarettes/disposable-e-cigs.html)

המכשירים הללו נותנים כמות קטנה של אדים ולכן אם אתה מעוניין בניקוטין (במקום לעשן סיגריה) צריך להשתמש במלח ניקוטין בריכוזים של 20-30 מיליגרם למילילטר.

קצת הסבר: ניקוטין הוא חומר בסיסי, צורב בגרון ולכן לא ניתן להשתמש בניקוטין בריכוזים גבוהים בנוזלי האידוי. כשצריכים ריכוזים גבוהים יותר (כמו במכשיר שלך או בג'ול) משתמשים במלח ניקוטין שאותו מכינים בעיקרון מניקוטין עם חומצה – החומצה היא סוד מסחרי. המלח נאטרלי (אינו בסיסי), לא צורב בגרון ומתפרק בריאות לניקוטין ולחומצה. לכן בעיקרון זה פחות סימפטי – הריאות צריכות לטפל בחומצה שמשתחררת. מכיוון שזה סוד מסחרי, אפשר רק לסמוך (או לא) על היצרן שאומר שזה לא מזיק.

כדי להשתמש בניקוטין צריך מכשיר שנותן כמות גדולה של אדים. אפשר לבחור מכשיר קומפלט (כמו כאן קיטים מלאים :: סיגריות אלקטרוניות - סיג (cig.co.il) (https://www.cig.co.il/electronic-cigarettes/full-kits.html)) או להרכיב לבד מהמודים (מודים וסוללות :: סיגריות אלקטרוניות - סיג (cig.co.il) (https://www.cig.co.il/electronic-cigarettes/mod-only.html)) וטנקים (טנקים SUB OHM :: אטומייזרים וטנקים - סיג (cig.co.il) (https://www.cig.co.il/atomizers/sub-ohm-atomizers.html)). מודים וטנקים (וסלילים להחלפה) אפשר לקנות גם בעליאקפרס במחירים זולים בהרבה. אישית אני משתמש כבר תקופה ארוכה במוד של castle (https://www.aliexpress.com/item/1005002485104644.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6c af7292BHMcfq&algo_pvid=877aef61-d7e4-4333-8e29-0f8dada03723&algo_exp_id=877aef61-d7e4-4333-8e29-0f8dada03723-4) ובטנק של freemax (https://www.aliexpress.com/item/4001224917882.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.21037 3612ora74&algo_pvid=f23c5e52-65d6-487e-9d94-300095ae1926&algo_exp_id=f23c5e52-65d6-487e-9d94-300095ae1926-9) ומאוד מרוצה, אבל יש לא מעט אחרים שגם טובים – צריך לנסות.

לגבי נוזלי אידוי: נוזלי אידוי מכילים בעיקרון ארבעה מרכיבים: תערובת של גליצרין צמחי (50-70%), פרופילן גליקול (30-50%) תמצית טעם וניקוטין. אם משתמשים בניקוטין נקי, כדאי לא לעלות על ריכוז של 6 מיליגרם למיליליטר.
את הפרופילן גליקול והגליצרין אני קונה כאן. נוזלי בסיס :: נוזלים בהכנה עצמית - סיג (cig.co.il) (https://www.cig.co.il/diy-e-liquid/e-liquid-unflavored-base.html). אפשר לקנות אותם עם ריכוזים של עד 20 מיליגרם למיליליטר ניקוטין ולמהול. תמציות אפשר לקנות (תסתכל בעמוד הראשי של האתר תחת "נוזלים בהכנה עצמית". יש המון – אם תתקשר יעזרו לך לבחור) ולהשתמש לפי ההוראות – בד"כ ריכוז של 3-5%. וזהו.
אם אתה יודע לערבב, אפשר לקנות באתרים בחו"ל ניקוטין בריכוזים גבוהים בהרבה ותמציות טעם. אבל צריך להיות מאוד זהיר – זה רעל וצריך לדעת לעבוד עם זה. אתה גם יכול להכין לבד תמציות טעם, אבל זה מסובך בלי שיש לך מעבדה. מצד שני, זה מוזיל משמעותית את מחירי נוזלי האידוי.
בהצלחה.

kaz
12-06-2021, 12:02
נכתב ע"י א' הזקן.

מקור (https://technionmail-my.sharepoint.com/personal/stanger_technion_ac_il/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fpersonal%2Fstanger%5Ftechnion% 5Fac%5Fil%2FDocuments%2F%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8%D 7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8% D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8 %D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%2Epdf&parent=%2Fpersonal%2Fstanger%5Ftechnion%5Fac%5Fil% 2FDocuments&originalPath=aHR0cHM6Ly90ZWNobmlvbm1haWwtbXkuc2hhc mVwb2ludC5jb20vOmI6L2cvcGVyc29uYWwvc3Rhbmdlcl90ZWN obmlvbl9hY19pbC9FUW5hNXlrWHJoTkpxUVN1cUxwblRjY0JSe VpUalpFaFlNLXl6VDkzbE1ieFV3P3J0aW1lPWtSOXdKWUF0MlV n)

סיגריות, סיגריות אלקטרוניות, עישון , אידוי ומה שבניהם.

לפני הכל, חשוב להבין: עישון מזיק וכפי הנראה גם אידוי אינו בריא. למי שאינו מעשן או מאדה, המלצתי החד-משמעית היא לא להתחיל.

(א) מי רוצה שנעשן סיגריות?
כולם.

חברות הטבק – ברור. זו הפרנסה שלהן.

ממשלת ישראל – ודאי וודאי. לפי דוח שר הבריאות על העישון בישראל (https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/smoking_2016.pdf) , בשנת 2016 נגבו כמס קנייה על סיגריות בלבד כ-6 מיליארד שקלים. בנוסף נגבו 310 מיליון שקלים על טבק לגלגול, סיגרים וכיו"ב. העלות הישירה והעקיפה של נזקי העישון למערכת הבריאות הייתה 7.1 מיליארד שקלים, והנזקים העקיפים למשק כ- 9.1 מיליארד שקלים. סה"כ עלויות נזקי העישון 6.3 מיליארד שקלים. הרווח למשק הישראלי – שני מיליארד - 710 מיליון שקלים (2,710,000,000). לשם השוואה, מס הקנייה על דלק באותה שנה (https://www.gov.il/he/departments/israel_tax_authority) הסתכם ב-1.854 מיליון שקלים בלבד, כלומר, כ -32% ממס הקנייה שנגבה על סיגריות. הדו"ח של 2017 טוען להכנסות של 19.7 מיליארד שקלים ממסים על מוצרי טבק, אך אינו מציין את הנזקים למשק שנגרמו כתוצאה מעישון. המסקנה ברורה: מדינת ישראל מעוניינת שתעשנו – כמה שיותר.

חברות התרופות מאוד מעוניינות שתתחילו לעשן. אחר כך, הם ימכרו לכם תרופות להפסקת עישון, מוצרי ניקוטין (מסטיקים, מדבקות) ואם תמשיכו לעשן, ימכרו לכם תרופות נגד מחלות הקשורות לעישון.

האגודות למיניהן, כגון האגודה להפסקת עישון והאגודות למלחמה בסרטן לא היו קיימות אלמלי היו מעשנים. אילו ארגונים המגלגלים מיליונים, מעסיקים עשרות אנשים וכמו כל ארגון שדואג להמשך קיומו, הם צריכים מעשנים כדי להמשיך ולהתקיים. ולא רק זה: בפעולות שהם נוקטים הם בעצם מגדילים את כמות העישון – לא ברור אם זה בכוונה, כדי לשמור על הארגונים, או מתוך בורות וחוסר הכרה במציאות – מה שמצדיק את הממרה – הדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות. דוגמאות בהמשך.

(ב) מה באמת מזיק בסיגריות?

הרבה משוכנעים שזה הניקוטין וזה פשוט לא נכון. הניקוטין, כפי הנראה, ממכר, אבל זה הנזק היחיד שלו, אם אפשר לקרוא לזה נזק. למעשה, הניקוטין עוזר לגוף בהרבה דברים, כגון תהליכים קוגניטיביים ומחשבתיים וחילוף חומרים. הוא גם מונע (אם כי לא ב- 100%) אלצהיימר ועוזר במקרים מסוימים של פרקינסון.

מה שגורם לעיקר הנזקים הוא תהליך השריפה – העשן. העשן הזה מכיל חומרים פוליציקלים ארומטיים (הזפת) פחמן חד חמצני ועוד. למעשה, אם תגלגלו עלי תה או חסה בנייר , תכינו מהם סיגריה ותדליקו תקבלו בעשן את רוב החומרים המזיקים שיש בסיגריה ( ללא הניקוטין).

לפיכך, אם יש אפשרות לקבל סיגריות ללא שריפה, חלק גדול מהחומרים המזיקים שבעשן סיגריה לא יהיו שם, ולכן זה פחות מזיק (לא מועיל, אבל ללא ספק פחות מזיק) מסיגריה.

(ג) מהן סיגריות אלקטרוניות?

גם כאן יש בורות ובלבול, כולל בקרב מומחים שונים המתראיינים לתקשורת. בעיקרון יש שני סוגים: אידוי טבק ואידוי נוזל. בשני המקרים לא מדובר על שריפה (תגובה כימית עם חמצן) אלא על פעולה פיסיקלית של אידוי (כמו, לדוגמה , של הנוזל נגד יתושים). המשמעות ברורה: אין יצירת עשן, כלומר, כל אותם חומרים מזיקים הנוצרים בשריפה לא נמצאים באדים הללו. האדים אינם מכילים חלקיקים (כמו שמכיל העשן) ולכן עישון משני (או עשון פאסיבי) לא קיים באידוי. נשימה משנית של האדים דומה יותר להרחה של אדם שלא משתמש בדיאודורנט ביום קיץ: לא נעים אבל לא מזיק לבריאות.

אידוי טבק נמצא בסיגריות מסוג אייקוס ודומים לו (יש לא מעט מתחרים בחו"ל). ולא רק: אפשר לרכוש מתקני חימום לטבק והשימוש בהם דומה למקטרת, אלא שהם מחממים ולא שורפים את הטבק. בשיטה זו הטבק מחומם (לא נשרף) והאדים נשאפים ע"י ה"מעשן" (המונח הנכון הוא מאדה, כי אין עשן באידוי). המאדה מקבל את הניקוטין וחומרי הטעם והריח שבטבק באדים. לא ברור כמה מזיקים האדים הנשאפים בשיטה זו אבל דבר אחד ברור : מכיוון שאין שריפה, חלק גדול מהחומרים המזיקים שבעשן הסיגריה אינם נמצאים באדים. לפיכך ברור לחלוטין ששיטה זו פחות מזיקה מעישון , הגם שאינה מועילה.

הסוג השני הוא אידוי נוזל. למעלה מ- 95% מהנוזל (במקרים רבים כ- 99%) הוא תערובת של שני נוזלים בלתי מזיקים – גליצרין צמחי (VG) ופרופילן גליקול (PG) ביחסים שונים. היתר הוא חומרי טעם וריח ו/או תמצית טבק. חלק מהנוזלים מכילים גם ניקוטין. הנוזל מחומם במתקן מיוחד ואת האדים שואפים.

גם כאן יש שני סוגים עיקריים, הנובעים מהעובדה שניקוטין הוא חומר בסיסי ולכן צורב בגרון כששואפים את אדיו. הסוג האחד הוא מכשירים המייצרים כמות גדולה של אדים. במכשירים מסוג זה ניתן להשתמש בריכוזים נמוכים יחסית של ניקוטין (עד 6 מ"ג למיליליטר) כך שניתן לקבל כמות מספקת של ניקוטין למי שזקוק לו. הסוג השני הוא מכשיר המייצ ר כמות קטנה של אדים (כגון ג'ול). במכשיר זה משתמשים במלח של ניקוטין (בהרבה מקרים עם חומצה בנזואית) שאינו מגרה את הגרון. לכן ניתן להשתמש בריכוזים גבוהים יותר של (מלח) ניקוטין, כך שמי שזקוק לזה מקבל מספיק גם מכמות קטנה של אדים. בריאות עובר המלח הידרוליזה לניקוטין (שנספג) ולחומצה בנזואית (מותרת למאכל, משמשת כחומר משמר) שהאפקט שלה בריאות עדיין לא ידוע.

שתי השיטות הללו מבוססות על אידוי ולא על שריפה, ולכן מזיקות הרבה פחות מסיגריות. כמה פחות? משרד הבריא ות הבריטי קבע שהן מזיקות בלפחות 95% פחות מסיגריות.

(ד) הפסקת עישון

כפי שהצהרתי בתחילה – לדעתי האישית הטוב ביותר הוא לא להתחיל לעשן. אבל, וזה אבל גדול, יש הבדל עצום בין לא לעשן ובין להפסיק לעשן.

העישון, הגם שהוא מזיק ללא ספק, נהפך לחלק מהביולוגיה וחילוף החומרים של הגוף. לפיכך, הפסקת עישון מהווה טראומה. ככל שאדם מעשן יותר שנים ויותר סיגריות כך הטראומה רצינית יותר. ככל שאדם מבוגר יותר, היכולת הגופנית לטפל בטראומה יורדת. המערכת הרפואית אינה מכירה בכך ודוחפת את כל המעשנים להפסיק לעשן באותה צורה. זו שגיאה, כיוון שידועים לא מעט מקרים של מחלות ומוות הקשורים להפסקת עישון בגיל מבוגר. יש מספר רופאים טובים שממליצים לפציינטים שלהם להיזהר עם הפסקת עישון, עד כדי, לעיתים, ייעוץ חד משמעי נגד הפסקת עישון. אולם רוב רובם של הרופאים אינם מודעים לכך וממליצים בצורה גורפת להפסיק לעשן. באווירה הציבורית הנוכחית אף אחד לא יציע מחקר שמסקנתו עלולה (או עשויה ) להיות שבחלק מהמקרים רצוי להמשיך לעשן ולא להפסיק. כמוכן רצוי לזכור שכל אחד מגיב אחרת לאותם דברים. כך, לדוגמה, שני אנשים ש עשנו אותו מספר שנים אותה כמות סיגריות והפסיקו לעשן, יכולים להגיב להפסקת העישון בצורה הפוכה לחלוטין.

בכל מקרה, גם לאנשים שרוצים להפסיק לעשן ולא יכולים, וגם לאנשים שעבורם הפסקת העישון עלולה להזיק, אידוי כתחליף לעישון הוא אלטרנטיבה המזיקה הרבה פחות. הגיע הזמן שהמערכת הרפואית תכיר בכך ותמליץ על אידוי כחלק מתהליך הפסקת העישון או כתחליף לעישון.

(ה) מה אומרים המחקרים?

כלום. כמעט כל המחקרים המתפרסמים בנושא מוטים ואסור להאמין להם. דוגמאות: ב -Ynet פורסם ב- 21/08/19 מאמר של ד"ר איתי גל המצטט מאמר מהג'ורנל Radiology ובו נטען ש" לאחר עישון סיגריה אלקטרונית אחת חל שינוי בעורקים". כשקוראים את המאמר, מסתבר שהחוקרים השתמשו רק בסוג אחד של סיגריה אלקטרונית המכילה כמות גבוהה יחסית של חומרי טעם וריח (15% – )סוג שאינו נפוץ בארץ. לא הייתה שום בקרה על מה בעצם הכיל נוזל האידוי, לא נוסו נוזלי אידוי מתוצרות אחרות. והכי חשוב – לא נבדק מה קורה אם נושמים אידי מים באותם תנאים. בקיצור, ניסוי עם מטרה מאוד ברורה שלא כלל ניסויי ביקורת הכרחיים. מאמרים מסוג זה (כמו רוב המאמרים בתחום) מועילים בעיקר לרשימת הפרסומים של המחברים ולמתנגדי סיגריות אלקטרונית לצורך ציטוט לא ביקורתי.

דוגמה נוספת – במ אמר שכותרתו "עכשיו זה מוכח: סיגריה אלקטרונית מסרטנת" (08/04/18 Ynet) מצטט ד"ר עבד אגאבריה (מנהל המכון האונקולוגי בביה"ח אסותא בחיפה) מאמר שפורסם ב- PNAS. האמנם? במאמר נחשפו עכברים במשך 12 שבועות לאדים בכמות הזהה לעישון ע"י אדם בוגר במשך 10 שנים. מה זה אומר? להערכתי זה אומר שסיגריה אלקטרונית אינה מזיקה. אם, לדוגמה, היו מכריחים את העכברים במשך 12 שבועות לשתות מים בכמות שאדם בוגר שותה ב-10 שנים הם היו מתים הרבה לפני תום הניסוי. אותו דבר היה קורה אם היו מכריחים אותם לנשום ב-12 שבועות או ויר שאדם בוגר נושם ב- 10 שנים. במערכות ביולוגיות מורכבות כמו עכברים ובני אדם, הזמן, המאפשר לפרק ולנטרל חומרים מזיקים, לפתח מנגנוני שמירה עצמית וכיו"ב הוא פקטור מרכזי. לפיכך , מסקנות המחקר שמצטט הד"ר אגאבריה אינן שוות את הנייר עליו נכתבו. ויש עוד דברים חשודים, כגון החוקרים המאמינים (כך במקור, מאמינים , בניגוד ליודעים על סמך עובדות) שחלק מהניקוטין הופך לחומר מסרטן, אי ציון מפורט של הסיגריות האלקטרונית שבהן השתמשו במחקר וכו'.

אם לסכם, אין שום הוכחה מדעית שאידוי מסוכן כמו עישון. ההפך. יש עוד ועוד הוכחות שאידוי מסוכן הרבה פחות מעישון, הגם שיש אי ודאות לגבי הנזקים שהוא גורם.

kaz
12-06-2021, 12:11
(ו) האגודה למלחמה בסרטן.

אגודה עם מטרות נעלות – ללא כל ספק. מצד שני, כל הפעולות שהיא עושה מגבירות את העישון.

במשך שנים נלחמת האגודה בעישון. איך? בעיקר ע"י פרסומים ודרישה להעלות את מחיר הסיגריות. בשנים האחרונות האגודה היא ממובילי המאבק בסיגריות אלקטרוניות.

יושבת גב. דנה פרוסט מהאגודה למלחמה בסרטן בעימות עם פרופ' יהודה אדלר (Ynet, 24/07/19) וטוענת שדבריו לא אמינים משום שהוא מקבל משכורת מיבואני סיגריות אלקטרוניות. הגב. פרוסט, שאינה רופאה ולא נשבעה שבועת היפוקרטס ואינה מדענית לא מקבלת משכורת כדי לייצג את העמדה שלה? דבריה אינם אמינים יותר מדבריו של פרופ' אדלר – הם רק מגובים בפחות עובדות.

האגודה נכשלת במאבק בעישון. יש מספר מקורות למספרים ולהערכות. בדו"ח שר הבריאות מ-2017 (https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/smoking_2017.pdf) מופיע המספר 5.20% ושיעור יציב של מעשנים. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5410308,00.html), 23% מעשנים. משרד הבריאות טוען ב -2017 (https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART2/880/388.html) לעלייה של 7.2% במספר המעשנים. כאמור, המקורות השונים חלוקים לגבי מספר המעשנים, אולם דבר אחד ברור: אין ירידה במספר המעשנים, כפי הנראה השיעור עולה. כישלון חד-משמעי של המאבק בעישון.

כפי שנאמר, אחת הדרכים שנוקטת האגודה למלחמה בעישון היא להעלות שוב ושוב את מחיר הסיגריות והטבק לגלגול. ההוכחות בשטח מראות חד-משמעית שזה לא עובד. אינשטיין כינה את החזרה על אותה פעולה שוב ושוב מתוך ציפייה שהתוצאה תשתנה כטירוף. אז אולי הגיע הזמן לנקוט בפעולות אחרות?

דוגמה לעשייה של האגודה היא הצלחתה בהעלאת המס על הטבק לגלגול והשוואתו למס המוטל על סיגריות. כל מי שאי פעם עישן יודע שגלגול סיגריות גורם לסיגריה להיות הרבה פחות זמינה מאשר סיגריה מוכנה. אם נוסיף לכך את העובדה שסיגריה מגולגלת קצרה ודקה מסיגריה מוכנה (מכילה רק כ- 70-30% מכמות הטבק) מבין שמי שמעשן סיגריות מגולגלות מעשן הרבה פחות ממי שמעשן סיגריות מוכנות. ואמנם, הצלחת האגודה בהשוואת המס על טבק לגלגול למס על סיגריות הוכחה כמסחררת. ביוני 2020 נרשמה ירידה של 47% ביבוא הטבק לגלגול (https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3765720,00.html). מאידך, נרשמה עלייה של 3.15% ביבוא הסיגריות. במילים אחרות, האגודה למלחמה בסרטן גרמה למעשנים לעשן יותר.

אחד מהנימוקים העיקריים של האגודה למלחמה בסרטן להתנגדות לסיגריות אלקטרוניות היא שאין עדיין מידע מספיק, וצריכים לעבור 20-15 שנה של שימוש ומחקר כדי לדעת בוודאות מה הנזקים שסיגריות אלקטרוניות גורמות. לפיכך צריך למסות אותן כדי שיהיו יקרות לשימוש (על הצלחת המיסוי כמכשיר למלחמה בעישון – ראה למעלה). מעניין מאוד. לא זכור לי שהאגודה נלחמה או נלחמת נגד המיסוי הירוק על מכוניות היברידיות וחשמליות. גם שם יש חשש שהקרינה הלא מייננת גורמת למחלות ולסרטן ואין מספיק תוצאות שימוש ומחקרים. כנ"ל לגבי תאורה חסכונית. שלא לדבר על גורמים ודאיים למחלות ולסרטן כגון זיהום מרכבים במרכזי ערים. לגבי אילו האגודה שותקת. תמהני.

כשיש גורמים שעדיין לא נחקרו סטטיסטית ורפואית, צריך להפעיל את הידע וההיגיון המדעיים. אילו אומרים בבירור שסיגריות אלקטרוניות מזיקות פחות מסיגריות. האגודה למלחמה בסרטן בגישתה הנוכחית אומרת לכם תמשיכו לעשן סיגריות רגילות ואל תעברו לסיגריות אלקטרוניות. הפוך ממה שצריך להיות.

באתר של האגודה למלחמה בסרטן יש נושא של סיגריות אלקטרוניות. האתר מלא אי דיוקים, מסתמך בהמלצותיו על מחקרים שנויים במחלוקת ובאופן כללי מראה בורות בנושא.

(ז) משרד הבריאות.

למשרד הבריאות אין מדיניות ברורה בנושא. יום אחד הוא בעד אידוי טבק – ממליץ לא למסות אייקוס – למחרת הוא דורש מיסוי מלא. יום אחד הוא בעד אידוי, יום אחרי נגד. משרד הבריאות משנה את מדיניותו כתוצאה מקבוצות לחץ ולוביסטים שפועלים עליו, בלי שיש במשרד מומחה מספיק בטוח בעצמו על מנת לקבוע מדיניות. בקיצור, לא ממש מתפקד בעניין.

(ח) הסיכונים שבסיגריות אלקטרוניות.

סיגריות אלקטרוניות אינן נטולות סיכונים. חלק ניכר מהסיכונים ניתן למנוע ע"י ביקורת ופיקוח. לדוגמה, נשמעו טענות שהאדים של סיגריה אלקטרונית מכילים חומרים מזיקים כגון אלדהידים ומתכות, שמקורן כנראה בתגובה של נוזל האידוי עם סליל החימום. הרבה יותר סביר שמקור הזיהומים שנמצאו הוא בנוזלי האידוי שהיו מזוהמים מלכתחילה. לעיתים, ניקוי הנוזלים לרמה גבוהה יקר יותר מהפקתם, כך שמאוד סביר שבהיעדר פיקוח יהיה שימוש בנוזלים מדרגת ניקיון נמוכה. סלילי חימום ממתכות זולות ולא נקיות יתפרקו מהר יותר (לתוך נוזלי האידוי ומשם לאדים) מס לילים באיכות גבוהה – גם כאן פיקוח היה עוזר. בנוסף, אין מידע אילו חומרים בדיוק נפלטים באידוי של טבק (לדוגמה, באייקוס) , מה האפקט המצטבר של חומרי הטעם והריח בנוזלי אידוי, כולל אי ידיעה אם הם נפלטים או נשארים בריאות, אם הם נספגים או לא ומה תוצרי המטבוליזם שלהם בגוף. ברור שיותר קל לצעוק שזה מזיק (כמו שעושה האגודה למלחמה בסרטן) מאשר לממן מחקרים רציניים ולא מוטים בנושא. לאחרונה התברר שכפי הנראה ויטמין E אצטאט היה נוכח בריאותיהם של כל אותם אנשים שנטען שמתו בגלל דלקת ריאות לא זיהומי ת שנגרמה משימוש בסיגריות אלקטרוניות. פיקוח היה מונע נוכחות חומר זה וחומרים מזיקים אחרים בנוזלי האידוי.

(ט) איסור שיווק של כוסות יין ושל מזגנים.

לא – זו אינה טעות בכותרת. תארו לעצמכם את הידיעה הבאה: עקב מקרי אונס ומוות שנבעו משימוש בכוסות יין ומקרי מוות ממזגני ם החליט משרד הבריאות לאסור שיווק של כוסות יין ומזגנים.

לאחרונה דווח על מספר מקרי אונס שנגרמו מסם אונס שהוכנס לכוסות היין של הנפגעות. כמוכן דווח על מספר מקרים שאנשים שתו חומרים רעילים (כגון חומרי הדברה, תמיסות ציאניד) מכוסות יין ומתו בעקבות כך. בנוסף, דווח על מספר צעירים שקראו באינטרנט שאפשר להתמסטל בקלות מגז מזגנים, ובשל שאיפת הגז מתו. המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור גרוטו, הסכים ששימוש נכון בכוסות יין ובמזגנים אינו מזיק, אך טען שלמשרד הבריאות אין שם פיקוח על השימוש ולכן ייאסר השיווק.

נשמע הזוי? תחליפו את המילים "כוסות יין" ו"מזגנים" ב"סיגריות אלקטרוניות" ותקבלו את הכתבה הזו (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5597538,00.html).

פרופסור גרוטו מעדיף שאנשים יעשנו טבק מזיק על פני שימוש בסיגריות אלקטרוניות המזיקות הרבה פחות. במקום לחנך לשימוש נכון ולפקח על האיכות של סיגריות אלקטרוניות, מעדיף פרופסור גרוטו שאנשים יצרכו טבק מזיק. גישה מוזרה וחשודה לגבי מי שאמון על בריאות הציבור.

(י) מה צריך לעשות למען בריאות הציבור.

ראשית, צריך להבחין בין הלא מעשנים לבין המעשנים. מחד – צריך לשכנע את הלא מעשנים שלא יתחילו לעשן או לאדות. מאידך, צריך לשכנע את המעשנים להפסיק או להתחיל לאדות – בדרך להפסקה או כפתרון קבוע. שתי מטרות אילו דורשות אמצעים אחרים לחלוטין ויש להפריד באמצעים עבורן.

לגבי המעשנים יש לעשות מספר דברים במקביל.

למי שמתעקש לעשן ולא להפסיק או לעבור לאידוי – לפתות לעבור לטבק לגלגול. זה מוריד בכ- 50% בממוצע את כמות הטבק שיעשנו.

יש ללמוד ברצינות, במחקר לא משוחד ומדעי (לא סטטיסטי) מה החומרים הכלולים בכל אחת משיטות האידוי ולהחליט על דירוג. יש לעודד מעשני סיגריות לעבור לאידוי בשיטה שתמצא כפחות מזיקה.

יש לפתח סדנאות מותאמות אישית להפסקת עישון, כך שאנשים שהפסקת עישון מזיקה להם יוכלו לקבל תחליף עישון פחות מזיק.

יש לפתח סדנאות להפסקת אידוי.

ואחרון – בכל אחת מהוועדות למיניהן הממליצות על דברים הקשורים לנושא יש לכלול לפחות מעשן אחד או מעשן לשעבר שיוכל לתת לוועדה את הפרספקטיבה הנכונה של קהל היעד.

הכותב הוא פרופסור לכימיה בטכניון, מעשן לשעבר (45 שנה, כ-40-30 סיגריות ליום) שהפסיק לעשן לפני כ- 3 שנים, הפך תוך חצי שנה לאדם חולה וניצל בעזרת סיגריה אלקטרונית.

Tilbalisti
12-06-2021, 20:47
תודה רבה לך הזקן
התהליך הרבה יותר פשוט בשבילי כי הניקוטין לא מעניין אותי , אני נהנה רק מהתהליך בעיקר בשעות נהיגה מרובות על משאית,
מניח שאני אשאר עם הסיגריה החד פעמית הזאת ואמלא אותה בנוזל ללא ניקוטין

Tilbalisti
12-06-2021, 21:42
איפה קונים חומר טעם וריח?
עדיפות לאפרסק קרח