צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי KTM 1290GT
אז לפני כמה חודשים פתחתי את הדיון על ה z1000sx המעולה.
אבל התלוננתי על כך שחסר לי כוח.
אז הסתכלתי חקרתי למדתי והגעתי למסכנה שאני צריך שינוי. רכבתי על 4 בשורה. על צילינדר יחיד. 2 פעימות. 3 צילינדרים. אבל בפעם הראשונה בחיי אני חושב עליתי על אופנוע בתצורת מנוע כזו.
כל מה שהכרתי לפני לא רלוונטי. זה לא אופנוע זה פסיכי זה.
הכוח שמגיע מלמטה לא הגיוני (בניגוד לסופרספורט שצריך לטוס בסלד כדי להרגיש את הכח).
המכונה סופר טכנולוגית עם כל הבקרות האפשריות.
יש כיוון בולמים חשמלי של wp שעושים עבודה נהדרת לשמור את הגומי האחורי מחובר לכביש. הקידמי ממש מתקשה להשאר קרוב לקרקע. גם עם הבקרות.
יש חימום בידיות ובמושבים(מאוד שימושי בקיץ).
יש מקום למורכב עם מושב הגיוני.
אפילו מקום למזוודות יש.
יש בלמים הטובים ביותר שפגשתי בחיי הקצרים.
אני אשאיר את הפוסט הזה רק עם הפלוסים כרגע. נחיה עם החיה עוד כמה שבועות ואז נראה מה מציק. כרגע מעט מאוד. (קצת גבוהה)
בישראל יצא ל קטמ שם של מכונה מדהימה אבל בעלת תקלות כאלה ואחרות שמורידות את מחיר האופנועים הללו לשפל. (יד2).
אני אשמח לפרט את עליות האחזקה בהמשך הדרך.
מקווה לדווח שהכל תקין עובד ובמקום.
רכיבות טובות https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210607/cd361d953941822f67147d8f75e49192.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
lokimonster
07-06-2021, 21:20
פצצה
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
לא מבין למה, אבל תתחדש איש, אין ספק שיהיה מעניין פה.
pakapaka
08-06-2021, 10:30
תתחדש מדהיםםם...
וזר לא יבין זאת..(שלא רכב)
השושנים אתה כל כך צודק למה?
אז ככה ה Z אופנוע נהדר אול ראונדר מדהים.
אבל הכוח שלו האמיתי מגיע בסלד יחסית גבוהה.
האופנוע מבצע את כל המתלות בצורה מושלמת. לסופר אין בעיה. לאילת אין בעיה. נס הרים אין בעיה ,טיול בזוג אין בעיה, לנסוע בפקקים אין בעיה(להוציא את המראות המעפנות האלה של ה Z)
אבל ה Z הוא סוג של אופנוע חשמלי. חלק נעים הליכות לא מפתיע צפוי. כל אלה מצויינים לכביש הציבורי אבל חיפשתי מעבר. (לא שאני איזה מספר 46 על הכביש)
ה קטמ הוא כבר אופנוע פרימיום של יצרן אוסטרי. כל הצעצועים מותקנים במכונה אחת.
הכח שימושי בהרבה מהכוח של ה Z . המומנט עוקר הידים הזה של ה KTM זה משהו ממכר. בסלד נמוך
אז ה קטמ לא ידידותי לרוכב ומחמיא כמו ה Z. הקטמ צריך (לפחות לתחושתי אחרי יומיים איתו) רוכב שיודע מה הוא עושה אחרת העונש יגיע מהר מאוד.
כרגע בעת פניה במהירות גבוהה ה 1290 מרחיב לי את הפניה כי הפרונט מתרומם סתם מגז בתוך הפניה.
יש גם נידנודי ראש כשפותחים גז במהירות גבוהה ,משהו ש Z כמעט ולא עשה.
ובסוף יש את הקטע של הכסף, תמורה למחיר.
את ה Z מכרתי במחירון מלא! נגע כבר ב 50 אלף ק"מ. יאמר לזכותו שהראה בלאי מינימלי.
את ה קטמ קניתי במחיר נמוך מהמחירון!
כפי שאפשר להבין ההבדל הכספי לא היה גדול. וקיבלתי אופנוע עם רבע מהק"מ שהיה ל Z
ההבדל הטכנולוגי, המכלולי קצה בולמים בלמים המנוע הזה של החיה עושה את ההבדל. מרכיב הנוחות (קרוז קונטרול ,חימום בכסר וביידים,תנוחה יותר גבוהה) מנצח ב 1290.
קניתי את האופנוע ביד2 עם 12000 ק"מ במצב חדש. חוץ מזה שהתקינו לו מחרשה של R&G ושברו את התושבת של הפנס האחורי )-:
אמין, לא אמין, קהל שבוי, כן, לא, שחור, לבן...
המון דיעות שעלו כאן בפורום בימים האחרונים לגבי היצרן האוסטרי.
אני בטח לא אתווכח עם ניסיונם של אחרים ודיעות של כאלו שרכבו ו/או קראו.
אך בסופו של דבר - מדובר במכונה מיוחדת ואפשר להבין לגמרי את הבחירה שעשית :thumbsup:
תתחדש וסע בדרכים טובות!
אלי
תתחדש. שנה ומחיר אם מתאים לספר. אופנוע מדהים. כמו לרכב על הכתפיים של מייק טייסון בקרב איגרוף.
אני עשיתי מעבר בדיוק הפוך - ממולטיסטראדה לנינגה...
לעניין אמינות - אתה והמזל שלך, אצלי לא היייתה שום בעיה עם האופנוע,
למרות שם ״לא טוב״..., והוא הגיע ל 80,000 אצלי.
אם יש לי טענה לדוקאטי, זו פריסת המוסכים, ומחירי הטיפול.
mudale222
09-06-2021, 14:42
תתחדש, אחת המפלצות המגניבות ביותר שיוצרו אי פעם.
אני עדיין זוכר את הפרסומת שלהם, עשתה לי צמרמורת בזמנו:
https://www.youtube.com/watch?v=6h1e9oulMd8
השושנים אתה כל כך צודק למה?
אז ככה ה Z אופנוע נהדר אול ראונדר מדהים.
אבל הכוח שלו האמיתי מגיע בסלד יחסית גבוהה.
האופנוע מבצע את כל המתלות בצורה מושלמת. לסופר אין בעיה. לאילת אין בעיה. נס הרים אין בעיה ,טיול בזוג אין בעיה, לנסוע בפקקים אין בעיה(להוציא את המראות המעפנות האלה של ה Z)
אבל ה Z הוא סוג של אופנוע חשמלי. חלק נעים הליכות לא מפתיע צפוי. כל אלה מצויינים לכביש הציבורי אבל חיפשתי מעבר. (לא שאני איזה מספר 46 על הכביש)
ה קטמ הוא כבר אופנוע פרימיום של יצרן אוסטרי. כל הצעצועים מותקנים במכונה אחת.
הכח שימושי בהרבה מהכוח של ה Z . המומנט עוקר הידים הזה של ה KTM זה משהו ממכר. בסלד נמוך
אז ה קטמ לא ידידותי לרוכב ומחמיא כמו ה Z. הקטמ צריך (לפחות לתחושתי אחרי יומיים איתו) רוכב שיודע מה הוא עושה אחרת העונש יגיע מהר מאוד.
כרגע בעת פניה במהירות גבוהה ה 1290 מרחיב לי את הפניה כי הפרונט מתרומם סתם מגז בתוך הפניה.
יש גם נידנודי ראש כשפותחים גז במהירות גבוהה ,משהו ש Z כמעט ולא עשה.
ובסוף יש את הקטע של הכסף, תמורה למחיר.
את ה Z מכרתי במחירון מלא! נגע כבר ב 50 אלף ק"מ. יאמר לזכותו שהראה בלאי מינימלי.
את ה קטמ קניתי במחיר נמוך מהמחירון!
כפי שאפשר להבין ההבדל הכספי לא היה גדול. וקיבלתי אופנוע עם רבע מהק"מ שהיה ל Z
ההבדל הטכנולוגי, המכלולי קצה בולמים בלמים המנוע הזה של החיה עושה את ההבדל. מרכיב הנוחות (קרוז קונטרול ,חימום בכסר וביידים,תנוחה יותר גבוהה) מנצח ב 1290.
קניתי את האופנוע ביד2 עם 12000 ק"מ במצב חדש. חוץ מזה שהתקינו לו מחרשה של R&G ושברו את התושבת של הפנס האחורי )-:
רק לציין, ה Z1000SX הוא עדיין ליטר וסוג של ספורטיבי.. שלא יבוא איזה ילד A1 יקרא ויבין שאפשר לקפוץ עליו ולסובב ת'גז בלי שום בעיה.
והכל יחסי כן, לפני זה היה לך ציקי את הציפור (CBR1100XX), זה בהחלט אול-ראונדר (גם מעל 200++)
נחמד
https://www.over-drive.co.il/5-%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9B%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A7-%D7%98-%D7%9E-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A7-1290-gt/
מפלצת מומנט, הילוך רביעי מתחיל ב40 קמ"ש ומחזיק עד 240 קמ"ש. תהנה
אז החיים עם המכונה מתחילים לאט.
אנחנו לומדים אחד את השני.
הספקנו בימים הבודדים מאז שקיבלתי את האופנוע לעבור את ה 800 קמ. נוסע לבקר חברים(שלא בטוח רוצים לראות אותי) רחוק מהמרכז.
היום רכבתי לתל אביב בשיא הפקקים בשעה 8:30 בבוקר. ואללה לא נורא. יש צידוד די טוב, המכונה אתלטית ,וניתן לרכב על הילוך ראשון בפקק. (בלי קלאץ). זה הישג לאופנוע כזה.
יש לי כמה מעלילים של ״ירוק״ לספר.
1. היום חזרתי הבייתה מהעבודה רציתי לקפוץ לעשות סיבוב , לא מצאתי מייד את הצרור מפתחות. אז קיבלתי 3 מפתחות לאופנוע. לקחתי את המפתח הכתום(הכי מגניב). מסתבר שהמפתח הכתום עושה איפוס למחשב. ועכשיו אי אפשר להניע. את זה הבנתי אחרי שכמעט גמרתי את המצבר (קיללתי וחישבתי $$$). בדיקה קצרה ביוטיוב פתרה את הבעיה .
2. אחרי הרבה זמן שלא קשרתי את האופנוע השתמשתי היום ב נועל דיסק. אז שכחתי אותו על האופנוע. מזל שגררתי אחורה לצאת מחניה וככה נמנעה נפילה מפוארת.
צריכת דלק עד עכשיו לפי המחשב 14.2 קמ לליטר.
על הקטמ יש יותר את ההתלהבות הראשונית של להרגיש את המנוע אז אני מניח שהכל ישקע יראה תוצאה אפילו טובה יותר. ה z הראה צריכה דומה
ה z אופנוע מעולה!!! בחיי הילוך שישי 38 קמש איילון , אין שום בעיה להאיץ. הקטמ אוהב שרוכבים עליו ומחייב עבודה גם עם ההילוכים. המעבר מה z1000sx מבורך מבחינתי. נהנה מכל רגע,
2. אחרי הרבה זמן שלא קשרתי את האופנוע השתמשתי היום ב נועל דיסק. אז שכחתי אותו על האופנוע. מזל שגררתי אחורה לצאת מחניה וככה נמנעה נפילה מפוארת.
ככה שברתי פעם את הפלסטיקה שמחפה על הבולם הקדמי
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
אז החיים עם המכונה מתחילים לאט.
אנחנו לומדים אחד את השני.
הספקנו בימים הבודדים מאז שקיבלתי את האופנוע לעבור את ה 800 קמ. נוסע לבקר חברים(שלא בטוח רוצים לראות אותי) רחוק מהמרכז.
מחר בחמש וחצי בבוקר לוקי ואני יוצאים לסיבוב. אולי גם קפטן שושני יצטרף. הכיוון הכללי סדום ערד אבל אולי זה ישתנה לארץ המרדפים וכביש 90. אתה מוזמן להצטרף.
lokimonster
11-06-2021, 15:53
שושני הזדקן
מתארגן לפרישה
גולש המון בפורום חשמליים
אז עברו כמה ימים מאז שקיבלתי את האופנוע. ודבר אחד אני יכול לומר כיף גדול.
הקטמ אינו אופנוע לכל אחד ! צריך להגיע אליו אפויים.
המהירות האבסולוטית שלו אינה המהירות של הסופר ספורט. בכל זאת הגעתי אליו מה cbr1100 שלפי פרסומים זרים חוצה את קו ה300 קמש.*
הכיף הגדול זה שיש המון כוח ב למטה של המנוע ולא צריך לטפס במהירות או בסלד כדי לקבל דחף ראוי וזה לפעמים מלווה בהנפה קטנה של הקידמי עד שהאלקטרוניקה מורידה אותו שוב לכביש.
רכבתי על הרבה אופנועים בחיים ולדעתי זה אחד הפחות סלחנים. המצערת סופר רגישה והבולם האחורי מחובר ללא לינקג. זה אומר שאין ספיגה כמעט של הבולם לכוח המנוע.
התחושה שהגלגל האחורי מחובר ליד ימין בחיבור ישיר. אין השהייה לא יודע איך להסביר אבל זה מגניב. ושונה.
יש יתרון של מראה לבהמה הזאת. שנים רכבתי על ספורטטורינג יפני שנראה ״מסוכן״ לאנשים. ועכשיו כולם מרוצים מזה שעברתי לאדוונצר. דוש. קטע.
אני רוכב לתל אביב בבקרים עם כל הפקקים. אני חייב לציין לחיוב את הצידוד של הktm. וניתן להשתחל בפקקים הכידון מעל גובה המראות. (גבוהה החמור הזה).
עוד טעות של מתחילים. רכבתי בלילה והיה לי קריר אז הדלקתי את החימום של המושב על המצב הכי נמוך והתפנקתי לי. למחרת בבוקר יוצא לעבודה מגיע לרמזור הראשון וחם לי יותר מהרגיל. טוב אולי ככה האופנוע. ממשיך אומר זה לא נורמאלי. לקח כמה דקות והבנתי שהאופנוע שמר את ההגדרות של אתמול בלילה (30 וקצת מעלות בחוץ ואני עם מעיל עור וחימום מושב! )
במהירות גבוהה וחזירות בגז הרקע נמרח מהר מאוד אבל בגלל תנוחת הרכיבה האופנוע מניף את הקידמי וגורם ל head shake.הבקרות מחוברות מלא. משהו שצריך להתרגל כשרוכבים במהירות גבוהה.
עוד סיפור שקורה רק במקומות קטנים כמו ישראל.
בסביבות 7 בערב חוצה את הכרך הגדול וליד הרצליה נעמד מולי xr1000 מסתכל עלי ועל האופנוע מסמן משהו עם היידים. מאיטים אומר לי זה היה האופנוע שלי.
עוצרים מתחת לגשר של הרצליה (יש מלא שוליים שם). מעברים כמה מילים מבטיחים לדבר אחרי וממשיכים לדרכנו. הוא כמובן יצא ב ווילי מפואר בדיוק אחרי שסיפר ליי שהתרסק במהירות אסטרונומית בווילי עם MT. וובדיוק קנה את ה xr להרגיע.
לזקני השבט מקווה שהיה לכם טיול מהנה , היה לי זמן משפחה ולא רציתי לוותר אפילו כשהבהמה בחוץ מחכה לרוץ.
טיול הבא.
lokimonster
16-06-2021, 09:00
כנראה בגלל החימום בכיסא צריך בריכה בנעלה .
כנראה בגלל החימום בכיסא צריך בריכה בנעלה .
בגלל החבר יריב והלחץ שלו שנצא מג'וברין בשבת לבריכה בנעלה, "פספסנו" את כל האקשן של עצירה ע"י נציגי האכיפה וחיפוש מה לתת דוחות (לא שלא עצרו אותנו כן, פשוט ביקשו שוב - באותה הכיכר שעצרו אותנו לג'וברין בבוקר - רישיונות נהיגה וזהו. המשכנו חזרה צפונה לנעלה).
... עכשיו כולם מרוצים מזה שעברתי לאדוונצר. דוש. קטע.
....
טוב, מי שמרוצה מזה, כנראה שממש לא מכיר את החיה. מיותר לציין גם בעיקר לא מי שרוכב או מכיר את עולם הכלים הכבדים של היום.
אני מתערב איתך שאני היחידי שממש לא פירגנתי לך על הבחירה, וציינתי שזה חתחת נבלה מוכוון ביצועים !!!! לא עוד ליטר/+ ליניארי.
אני אז ב 2017 כשחשבתי להחליף את ה K1200S חשבתי עליו, לפי קריאה וצפייה במבחנים, הבנתי שזה יותר מדי ברוטאלי בשבילי ולא בדיוק יהיה כזה ליניארי וחלק.. ושאני מבין מהתחושות שלך עכשיו שממש עידנו שם במבחנים את האופי שלו אז כשיצא שנה לפני (בכל זאת זה הסופרדיוק R ה-חיה, רק עם מסיכה קדמית יותר גדולה מיכל דלק גדול ואופציה לזיווד ייעודי)
רעידות בקדמי במהירות גבוהה גם לי היו אם הבנתי אותך נכון אז לא בתאוצה.
אצלי העניין נפתר לחלוטין עם החלפת צמיגים וגם ב 230 הפרונט היה יציב כמו פלס- עם ארגז אחורי מקורי.
אם הצמיג טוב אז לפני שמחליפים אפשר לעשות איזון דינמי. במהירויות גבוהות מרגישים מיד אם הקדמי לא מאוזן כמו שצריך. ובאיזון סטטי שעושים ברוב המוסכים לא תמיד הצמיג מאוזן כמו שצריך
Dresdner
17-06-2021, 21:12
אם הצמיג טוב אז לפני שמחליפים אפשר לעשות איזון דינמי. במהירויות גבוהות מרגישים מיד אם הקדמי לא מאוזן כמו שצריך. ובאיזון סטטי שעושים ברוב המוסכים לא תמיד הצמיג מאוזן כמו שצריך
לא מפריע להם במוטו ג׳יפי ב300 קמ״ש ככה שהשיטה עצמה של איזון סטטי טובה אולי זה עניין של ביצוע
אני מלין על זה שאני ממשיך לשבת זקוף במהירות גבוהה ונותן לחיצה והקידמי מתרומם. גורם ל head shake. כנראה אפקט ה מפרש.
הצמיג הקדמי יוצר בסוף 19 ועבר רק 3000 קמ.
לא אין רעידות מהכידון. הכל חלק.
כנראה צריך להעביר משקל קדימה במהירויות הללו.
זה לא כזו בעיה מבחינתי כי אני מנסה לא לבקר במהירויות הללו בכל מקרה.
באיזור ה 150 מאוד נוח המיגון רוח עושה את שלו. האופנוע חלק לגמרי. ממש כיף. יש אפילו קרוז קונטרול. (השתמשתי פעמיים למשך 30 שניות נגיד, מאוד שימושי).
ב קטמ הישיבה זקופה ומאוד נוחה.
הישיבה גבוהה ותחושה של מעל המכונה ולא בתוך. זה משנה לי את תפיסת המהירות וההבנה של התנהגות הכלי. הפרונט סופר קל.
אז אנחנו לאט לאט.
זה אופנוע מתגמל מאוד, ובעל מעטפת ביציעים מהחלל.
אבל עם הרבה כח מגיע הרבה אחריות.
אני אוהב אופנועים חזקים. תמיד כיף להאיט כי אחרי זה מגיעה ההאצה.
היו ברשותי מספר אופנועים עתירי נפח אבל ה קטמ מקבל יותר צומת לב מעוברי אורח ורוכבים על דו גלגלי. שואלים שאלות. חלקם מרגישים צורך להניף גלגל ביציאה ברמזור כשרואים את האופנוע. נחמד/מציק לא ברור עדיין.
יש תאורת פניה. חשבתי שזה גימיק. אבל ואללה עובד. ממש נחמד הסיפור הזה.
האם זה האופנוע הטוב ביותר שרכבתי עליו ?הוא בהחלט מועמד. צריך לנצח את ה cbr1100xx שהתאים לצרכים שלי כמו כפפה.
אחד הדברים שמציקים לי.
רוצים לשייט במהירות חוקית 90-100 זה הילוך 4-5 הילוך שישי נכנס ״נכון״ רק ב 120. מה שמצריך בחישה לא רצוייה של ההילוכים. ה z למשל הצטיין ! המנוע סופר גמיש. ולא מתלונן בשום סלד. הקטמ מתלונן ורוצה שירכבו עליו.
דלק עד עכשיו זהה ל z1000 לפי מחשב האופנוע.
רכיבות טובות.
מסקרן, עושה חשק לבדוק את ההבדלים בינו לבין שלי.
ברכיבת מבחן בדקתי את ההילוכים והמומנט. החמישי ב 120 היה מנומנם למדי וגם במהירות גבוהה בהרבה לא הרגשתי צורך להעביר לשישי. לדעתי השישי מתאים לשיוט במהירות גבוהה בהרבה. האיץ מ- 120 בשישי אבל זה לא זה. אני זוכר טוב מאוד את הציפיה מהמנוע להתאים את הסל"ד להילוך ולא ההיפך :) זה כלי שמפנה את אלה שנרדמים בשמאלי.
מסקרן, עושה חשק לבדוק את ההבדלים בינו לבין שלי.
שוש, תשכח מזה !!! .. לא משווים תפוחים לאננס.
זה ממש לא בכיוון של כל 4 בשורה. וורסיס ליטר זה Z-SX מוגבה, זה הכל.
וורסיס ליטר זה Z-SX מוגבה, זה הכל.
לורסיס מתלים פחות מתקדמים, כח מנוע מופחת, יחסי העברה ארוכים יותר. ומצד שני נוחות משופרת משמעותית. אמנם הבסיס דומה וחלקו אף משותף אבל התוצאה הסופית שונה לחלוטין.
היה לי את ה1290S למשך קרוב לשנה וכמות השכנוע העצמי שעושים בתור בעלים של ktm היא קצת מגוכחת.
הדבר ששבר את גב הגמל היה חוסר היכולת לפתור את הבעיות של הhead shake במהירויות.
מה לא נעשה... הוחלפו צמיגים, נבדק יישור קדמי ואחורי, שיפוץ משכך היגוי, חיזוק מיסבי היגוי, חיזוק מחדש של כל הפרונט, משחק עם הגדרות שיכוך - כל זה והבעיה עדיין שם ברגע שמגיעים לאיזור ה180.
וכל הגורמים הרלוונטיים מתעלמים באלגנטיות מהבעיות האלו או מספרים כל מיני סיפורים בסגנון של ״זה אדוונצ׳ר, הוא לא מיועד למהירויות כאלו״ וכו׳. gaslighting קלאסי.
אז נכון, המנוע מגניב, אבל משהו משובש עם האוסטרים האלו.
הדברים הכי טובים שקרו לי היו שהצלחתי למכור את שלי במחירון תוך שבוע (פוקס מהסרטים, הכלים האלו יושבים נצח בלוחות) והשני הוא שקניתי את הS1000XR. שם הבנתי למה BMW זה BMW, ולמה KTM לא באמת משחקים במגרש שלהם בארץ.
אני רק אציין שרכבתי על ה xr של במוו. ככה שיש לי נקודות להשוואה.
אופנוע שמרגיש עסוק מאוד מתאמץ וזולל דלק. מיגון רוח לוקה בחסר.והיה רעש חשמלי מאיזור הלוח שעונים (המודל לפני 3-4 שנים).
גם שם קיבלתי ניענועי ראש במהירות גבוהה. גם ב mt10. ו בטרייסר 900 בכלל.
זה כנראה בתנוחה הזקופה ולא בעיה באופנוע.
אני מניח שאם מעברים משקל קדימה זה יהיה פחות מורגש. שוב זה קורה במהירות גבוהה מהמהירות שידידי ציין מעלה. ואין לי כוונה לבקר שם יותר מידי. (בגלל זה מכרתי את cbr1100xx)
בקשר ״לשוק״ של האופנוע. כשהיה חדש המחיר לא התאים לכל אחד היום הם די סחירים.
מבחינת עלות אחזקה (בהנחה וכלום לא יתקלקל, לפי מחירון טיפולים) הוא זול יותר מ 4 בשורה.
המנוע להבנתי אותו המנוע של ה אדוונצר הגדול שלהם ויש כאלו שחצו את רף ה 300000 קמ. ללא בעיות מיוחדות. (דיווחים זרים)
מכלולים על חלל. נוחות נהדרת, התנהגות בסיבובים טובה ומשרה ביטחון.
המנוע אינו מתאמץ בשום נקודה על הסלד.
ה1290 הוא תצוגת תכלית של התוצרת האוסטרית. וככה הוא מרגיש.
Dresdner
20-06-2021, 20:21
גם אתה? אופנוע עם 150 כח סוס עסוק? מתאמץ? איך בדיוק הוא מתאמץ?
לגבי ניענועי ראש מה שקורה זה שהמהירות עולה הרוכב אוחז את הכידון חזק מידי ולא מאפשר להיגוי לספוג את התנודות, שחרר את הידיים ותראה שזה נעלם לגמרי או הרבה פחות.
בטרייסר 900 במצב סטוק זה הוריד את התנודות בצורה מורגשת, כיוון בולמים והחלפת האחורי פתר הכל.
היה לי את ה1290S למשך קרוב לשנה וכמות השכנוע העצמי שעושים בתור בעלים של ktm היא קצת מגוכחת.
מה לא נעשה... הוחלפו צמיגים, נבדק יישור קדמי ואחורי, שיפוץ משכך היגוי, חיזוק מיסבי היגוי, חיזוק מחדש של כל הפרונט, משחק עם הגדרות שיכוך - כל זה והבעיה עדיין שם ברגע שמגיעים לאיזור ה180.
וכל הגורמים הרלוונטיים מתעלמים באלגנטיות מהבעיות האלו או מספרים כל מיני סיפורים בסגנון של ״זה אדוונצ׳ר, הוא לא מיועד למהירויות כאלו״ וכו׳. gaslighting קלאסי.
הדברים הכי טובים שקרו לי היו שהצלחתי למכור את שלי במחירון תוך שבוע (פוקס מהסרטים, הכלים האלו יושבים נצח בלוחות) והשני הוא שקניתי את הS1000XR. שם הבנתי למה BMW זה BMW, ולמה KTM לא באמת משחקים במגרש שלהם בארץ.
בתור בעלים לשעבר של KTM קיטרתי על המגן כהוגן. זה קרה גם פה לעיני הקהל הקדוש.
לא שמעתי על אף אחד עם חבטות\ נדנודי ראש - buffeting בדגם 1290 S לא ב R ולא ב T וחיפשתי בגלל הבעיה שלי עם ה- 1090.
למי שכן היתה בעיה עם רוח, היתה עם העוצמה והכיוון ולא עם חבטות.
בכל מקרה, מגן הרוח של 1290 1190 וה GT שונה.
Guccii800
24-06-2021, 08:00
בתור בעלים לשעבר של 1190s, לא היו לא רעידות וחא נענועי ראש בשום מהירות כולל מהירויות סגירה (ככה שמעתי ממקורות זרים), אצלי הכל נפתר עם החלפת המשקף הגבוה למשקף נמוך של ה r, הכתום היה אופנוע פצצה הבעיה היחידה היתה עלות הטיפולים הגבוהה.
נענועי הראש הללו זה משהו שקורה במהירויות ש פותחים איתם מהדורת חדשות.
אני נהנה מה משקף הגבוהה הרבה יותר ממהירות סופית .
הרכיבה כיפית ב 140 המגן רוח עובד נהדר והאופנוע יציב כ קטר. המנוע מנומנם לו בתחתית הסקאלה של הסל״ד. כיף. אין מאמץ של אף אחד מאיתנו .
האופנוע מפנק בגלל ה 23 ליטר במיכל ואני בדרכ ממלא דלק פעם בשבוע. שוב כיף.
עוד משהו חכם שיש בקטמ זה שמד הטמפרטורה נשאר יציב כנו ברכב. בול באמצע.ה z והציפור שיגעו אותי בהצגת המידע המיותר של הטמפרטורה המדוייקת (לא בטוח מדוייק ,נו המספרים האלו של הטמפרטורה בדש). מתי יפתח המאוורר וכאלה. ואם מפספס מעלה אני נלחץ ובטוח שהלך לי המנוע ואני בדרך לאוברהול כללי.
פחדתי מהחום שהאופנוע יפלוט לעברי האופנוע. אבל בגלל שהאופנוע נייקד החום פחות מורגש. בטוח המצב טוב יותר מה cbr1100. עדיין לא סגור על החום שהאופנוע פולט. (אין מספיק דאטא עדיין)
Dresdner
24-06-2021, 21:12
באופנועים ובמכוניות שאני בדקתי התנודות של המחט בתצוגה והמדידה עצמה מהחיישן דרך הOBD בקורלציה מלאה, לא ראיתי שום עדות לממוצעים כמו למשל שחיישן הדלק עושה כדי למנוע תנודות של מד הדלק בבלימות והטיות שהדלק זז מצד לצד במיכל
אז איך אתה מסביר את התנודתיות הכל כך גבוהה של ההונדה או הקוואסקי? 70-108 מעלות.
בקטמ המחוג תקוע באמצע. קר חם בחוץ פקק רמזורים. המד נשאר באמצע.
לשיטתך הקטמ עומד בול נגיד ב 90 מעלות ללא מנעד? (יש קווים והמד נשאר במרכז, אז אין לי אינדיקציה לטמפרטורה האמיתית)
דרך אגב אם קטמ הצליחו לפנות את החום ואת הקור ולבנות מנוע שנמצא בטמפרטורה עבודה אופטימלית כל הזמן ,(לא מאמין שהצליחו)יש נצילות מירבית ואורך חיים ארוך יותר. כי המנוע לא מגיע לטמפרטורות הזויות והרכבים בתוך המנוע עובדים פחות קשה. טמפרטורה היא המשתנה הכי קריטי לפעולה תקינה של המנוע.
(נכון שכשבונים את המנוע לוקחים מקדמי בטיחות ומסיבים וחלקים נעים שיכולים לעמוד בטמפרטורה נגיד של עד 120 מעלות. אבל למיסב יותר כיף ב 90 מעלות במקום 108).
באופנועים ובמכוניות שאני בדקתי התנודות של המחט בתצוגה והמדידה עצמה מהחיישן דרך הOBD בקורלציה מלאה, לא ראיתי שום עדות לממוצעים כמו למשל שחיישן הדלק עושה כדי למנוע תנודות של מד הדלק בבלימות והטיות שהדלק זז מצד לצד במיכל
אז לא הסתכלת טוב.
Dresdner
24-06-2021, 22:39
אני יכול להסכים שתנודות המחוג לא ממש נראות בשינוי של 5 מעלות פלוס מינוס וזה קשור לרזולוציה של המחוג ושהתזוזה כבר נראת לעין זה יהיה יותר מ10 מעלות.
כמו שכבר כתבתי הטרמוסתת בטרייסר 900 הוא ללא גומיית אטימה ככה שהוא לא יכול להיסגר עד הסוף ותמיד תיהיה זרימה מה שאומר שאין למנוע סיכוי להישאר על 90 מעלות שיש זרימת אוויר קריר ברדיאטור, נראה שזה בכוונה תחילה ולא במקרה.
מערכות קירור אפשר לבנות לכל ספציפיקציה שרוצים.
כל הרכיבים הבאים קובעים את יעילות הלופ של מערכת הקירור
* גודל רדיאטור
* טרמוסטת, אופן פעולה טווח של פתיחה וסגירה
* גודל ומהירות המאורר ומתי נכנס לפעולה ומפסיק
עוד דוגמא מהטרייסר, המאורר נכנס לפעולה ב105 מעלות אם יכנס לפעולה ב95 מעלות כבר חתכת חלק מהטווח וכל זה מבלי להשקיע כלום, רק שינוי פרמטר
אפשר ודי בקלות להגיע ליציבות טובה במערכת הקירור.
Dresdner
24-06-2021, 22:48
אז לא הסתכלת טוב.
בלנדרובר דיזל שהיה לי מד החום לא זז מילימטר, חורף מינוס 15 או קיץ 40, יום אחד שהטמפרטורה הייתה בחוץ 15 מעלות פתאום המחוג יורד למטה ועולה מידי פעם, בדיקה בOBD מראה אוסילציה של 10 עד 15 מעלות, במוסך לא הקשיבו לי אמרו תקין, בסוף אמרתי להם מה איכפת לכם תחליפו טרמוסטת אני משלם גם ככה.
הטרמוסטת הוחלף והמעלות חזרו לנוע בטווח של 2 מעלות והמחוג של החום חזר לא לזוז.
אם היה סוג של ממוצא לא הייתי קולט את השינוי הזה במחוג של החום מנוע.
Dresdner
24-06-2021, 22:56
גם מיקום החיישן משחק תפקיד גדול בתנודות של התצוגה, יש מקומות במערכת כמו בראדיאטור שהטמפרטורה תמיד תיהיה שונה מליד ראש המנוע.
בינתיים הטרייסר 9 חי בין 80 ל-108. ל-80 הוא מגיע מהר. ל-100 הוא מגיע בפקקים. ול-106 בעצירה
אז איך אתה מסביר את התנודתיות הכל כך גבוהה של ההונדה או הקוואסקי? 70-108 מעלות.
בקטמ המחוג תקוע באמצע. קר חם בחוץ פקק רמזורים. המד נשאר באמצע.
לשיטתך הקטמ עומד בול נגיד ב 90 מעלות ללא מנעד? (יש קווים והמד נשאר במרכז, אז אין לי אינדיקציה לטמפרטורה האמיתית)
דרך אגב אם קטמ הצליחו לפנות את החום ואת הקור ולבנות מנוע שנמצא בטמפרטורה עבודה אופטימלית כל הזמן ,(לא מאמין שהצליחו)יש נצילות מירבית ואורך חיים ארוך יותר. כי המנוע לא מגיע לטמפרטורות הזויות והרכבים בתוך המנוע עובדים פחות קשה. טמפרטורה היא המשתנה הכי קריטי לפעולה תקינה של המנוע.
(נכון שכשבונים את המנוע לוקחים מקדמי בטיחות ומסיבים וחלקים נעים שיכולים לעמוד בטמפרטורה נגיד של עד 120 מעלות. אבל למיסב יותר כיף ב 90 מעלות במקום 108).
אם כבר אתה רוצה לבדוק תנודתיות מול יציבות, לדעתי קצת לא הגיוני להשוות תפוחים לתמרים (כלים עם מד טמפ' במספרים תמיד יראה תנודתיות גדולה הרבה יותר ממד ריבועים/פסים/שנתות..).
בוא נשווה למשל את האוסטרי שלך מול הגרמני שלי, גם לי ב K יש מד חום עם ריבועים/פסים (איך שתקרא לזה). אצלי כשמגיע לטמפ' עבודה מגיע ל 4 ריבועים, כשזוחלים כ 10 דקות ביולי-אוגוסט חם חם או תקוע ברמזור ועם לופ בצומת מתבשל מחכה לפחית שתגאל אותנו: המאוורר נכנס לעבודה ומייד מופיע עוד ריבוע במד... אחרי כמה דקות טובות נכבה המאוורר אבל, לא יורד הריבוע החמישי, כי כנראה הטמפ' עדיין בטווח הריבוע החמישי במחשב.. כשיש בריזה/הגרמני זז מעל ל 50 קמ"ש אחרי כמה דקות יורד חזרה לריבוע הרביעי, גם אם עליתי לחרמון והכלי זז על 130++ והטמפ' מסביב 10 מעלות מינוס..
קיצר - אם בא לך ואתה מצ'ועמם, תעשה חישוב גס בערך כמה טווח כל ריבוע/פס, יכול להיות שזה אפילו כ 20 מעלות/+ כל אחד :confused2: .. או שפשוט תתקשר למפעל באוסטריה, או תקפוץ לשם לתשאל את מח' ההנדסה, לדעתי לא תהיה להם בעיה להסביר לך. (אבא של חבר עליו השלום, שהיה אספן אלפות מושבע, אחרי שרכש את אחת האלפות שלו חדשה מהיבואן פה ולא קיבל את ספר הרכב, נסע לאיטליה למפעל נכנס לשם הציג עצמו כבעליה הטרי של אלפא חדשה מארץ הקודש, ושאל אם אפשרי לקבל את ספר הרכב או ברומנית או בצרפתית.. עשו לו כבוד מלכים שם !!! - סיור ע"י מהנדס בפס היצור ובמפעל כולו, וכמובן ציידו אותו בספר הרכב בסוף !!!)
כל מה שאמרתי זה שאני מעדיף את הדרך בה Ktm בחרו להציג את מידע הטמפרטורה .
הם בחרו לעשות אותו כמו בכל רכב שנהגתי בו בעשור האחרון. למה אופנועים זה שונה?
מד הטמפרטורה יציב באמצע. זה כיף ! שהאופנוע יעשה מה שהוא עושה, ובמידה ויש תקלה אז להתריע. כל עוד הכל תקין שחרר אותי מקווים/מספרים שעולים לכיוון האיזור האדום של האופנוע.
(מניח ש קטמ עובד דומה לכל אופנוע ,יש תווך תקין לפעולה ! זה לא שהאופנוע באמת נמצא ב 90 מעלות כל הזמן,פשוט תצוגה שונה של המידע).
Dresdner
26-06-2021, 18:51
כל מה שאמרתי זה שאני מעדיף את הדרך בה Ktm בחרו להציג את מידע הטמפרטורה .
הם בחרו לעשות אותו כמו בכל רכב שנהגתי בו בעשור האחרון. למה אופנועים זה שונה?
מד הטמפרטורה יציב באמצע. זה כיף ! שהאופנוע יעשה מה שהוא עושה, ובמידה ויש תקלה אז להתריע. כל עוד הכל תקין שחרר אותי מקווים/מספרים שעולים לכיוון האיזור האדום של האופנוע.
(מניח ש קטמ עובד דומה לכל אופנוע ,יש תווך תקין לפעולה ! זה לא שהאופנוע באמת נמצא ב 90 מעלות כל הזמן,פשוט תצוגה שונה של המידע).
ואני יסביר לך שוב, לא משנה התצוגה, בדקתי מכוניות ואופנועים דרך פלאג הדיאגנוסטיקה, עד עכשיו התוצאות מראות שרכבים עובדים בטווח טמפרטורות קטן יותר מאופנועים ובתוך קבוצת האופנועים יש אופנועים בטווח ענק ויש כאלו שפחות.
לפי איך שהמערכת בנויה בטרייסר זה בכוונה תחילה אפשר בקלות להקטין את הטווח, השאלה היא למה זה ככה
Dresdner
26-06-2021, 18:59
בגדול אפשר להיפטר מהמד ולשים נורה של חימום יתר ונורה שהמנוע כבר לא קר ואפשר לתת בראש
ואני יסביר לך שוב, לא משנה התצוגה, בדקתי מכוניות ואופנועים דרך פלאג הדיאגנוסטיקה, עד עכשיו התוצאות מראות שרכבים עובדים בטווח טמפרטורות קטן יותר מאופנועים ובתוך קבוצת האופנועים יש אופנועים בטווח ענק ויש כאלו שפחות.
לפי איך שהמערכת בנויה בטרייסר זה בכוונה תחילה אפשר בקלות להקטין את הטווח, השאלה היא למה זה ככה
נהדר.
אז בוא נסכים שיש תווך טמפרטורה מאוד צר בו המנוע נמצא בניצולת מירבית. (בטוח אפשר למצוא את נקודת הטמפרטורה האידאלית לפעולת המנוע נגיד 91.37654 מעלות). דלק זיהום אורך חיים , עליות ייצור זולות יותר (לא צריך מיסב שתומך ב 130 מעלות)
אז בטרייסר זה מובנה הפרשים של עד 40 מעלות. גם ב Cbr שהיה לי זה היה 84-103 .
מה קטמ פתרו את החידה ויש להם מנוע שעובד בול 90 מעלות?
Dresdner
26-06-2021, 21:32
נהדר.
אז בוא נסכים שיש תווך טמפרטורה מאוד צר בו המנוע נמצא בניצולת מירבית. (בטוח אפשר למצוא את נקודת הטמפרטורה האידאלית לפעולת המנוע נגיד 91.37654 מעלות). דלק זיהום אורך חיים , עליות ייצור זולות יותר (לא צריך מיסב שתומך ב 130 מעלות)
אז בטרייסר זה מובנה הפרשים של עד 40 מעלות. גם ב Cbr שהיה לי זה היה 84-103 .
מה קטמ פתרו את החידה ויש להם מנוע שעובד בול 90 מעלות?
אם הסכמנו שזה מובנה בטרייסר אז קטמ לא פתרו כלום הם פשוט עושים דברים אחרת (אולי)
חבר Tunecu תפעיל את הלוגר ותחזור עם תובנות, לא יודע מה תקבל ויהיה מעניין לראות, ב990 למיטב זיכרוני גם היה טווח גדול.
תוהה אם זה משנה. לא שמעתי על אף מנוע ליטר שהוחלף ובטח שלא בגלל בעיות חום. ה LC8 מיוצר מספיק שנים כדי שהמהנדסים יתאימו את האלמנטים לטמפ' העבודה הרצויה. מנוע שמספק ביצועים גבוהים ואמין למדי.
Dresdner
26-06-2021, 22:25
תוהה אם זה משנה. לא שמעתי על אף מנוע ליטר שהוחלף ובטח שלא בגלל בעיות חום. ה LC8 מיוצר מספיק שנים כדי שהמהנדסים יתאימו את האלמנטים לטמפ' העבודה הרצויה. מנוע שמספק ביצועים גבוהים ואמין למדי.
נכון, בגדול גם אופנועים וגם מכוניות לא סובלים כמו בעבר והתחממות יתר או קירור יתר (למי שזוכר שהיו שמים קרטון על הרדיאטור בחורף בדגמים מסויימים)
זה פשוט מעניין למה הטווח הרחב הזה, אני רק יכול להעריך שזה תלוי איפה נמצא החיישן, אני מאמין שסביב המנוע ובמיוחד בראשים הטמפרטורה יותר יציבה ממה שהחיישן מראה.
אגב מצאתי את הדגימה שלי מהלנדרובר לפני ואחרי החלפת טרמוסתת, המחוג לא היה זז וביום אחד התחיל להראות תזוזות בקורלציה מלאה למה שהמידע מהOBD הראה (שום עדות לממוצאים שאמורים ״להרגיע״ את המחוג)
זה רק מראה כמה הטרמוסטת משפיע על היציבות של המערכת.
המנוע הוא דיזל לכן עובד יותר קר ב10 מעלות בערך מבנזין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210626/ee0ecb917c41c4b0ce70347b4ad413c6.jpg
בדיוק.
אנחנו אומרים את אותם הדברים.
בקטמ החליטו שהמחוג ישאר במרכז הסקאלה.
לדעתי האופנוע נע במנעד מסויים של טמפרטורות כמו כל מנוע אחר. לדעתי או שמיקמו את החיישן היכן שהטמפרטורה יותר קבועה. או שבאמת הצליחו לפנות את החום והקור טוב יותר (לזה אני פחות מאמין).
המחוג עולה מאפס למרכז הסקאלה ושם הוא נשאר כל הרכיבה. לא קשור לתנאים חיצוניים.
לי אישית עושה טוב יותר ופחות מלחיץ , לא צריך לקרוא ספר רכב כדי לקבל אישור שב 108 מעלות זה תקין שרק נדלק המאוורר ) מי צריך את המידע הזה ?
Dresdner
27-06-2021, 00:49
בדיוק.
אנחנו אומרים את אותם הדברים.
בקטמ החליטו שהמחוג ישאר במרכז הסקאלה.
לדעתי האופנוע נע במנעד מסויים של טמפרטורות כמו כל מנוע אחר. לדעתי או שמיקמו את החיישן היכן שהטמפרטורה יותר קבועה. או שבאמת הצליחו לפנות את החום והקור טוב יותר (לזה אני פחות מאמין).
המחוג עולה מאפס למרכז הסקאלה ושם הוא נשאר כל הרכיבה. לא קשור לתנאים חיצוניים.
לי אישית עושה טוב יותר ופחות מלחיץ , לא צריך לקרוא ספר רכב כדי לקבל אישור שב 108 מעלות זה תקין שרק נדלק המאוורר ) מי צריך את המידע הזה ?
בטרייסר המעלות זה מסך לבחירה לא חייבים לבחור אותו ואז אין תצוגה של חום מנוע בלוח השעונים.
לי חשוב יותר מהכל לראות מתי המנוע כבר חם ואפשר לתת גז.
ברכב שלי יש מנורה כחולה שנכבת שהמנוע חם וזה עוזר לדעת מתי לפתוח בחופשיות גז גם שמה חיווי טמפרטורת המנוע זה במסך לבחירת
אני מאמין שחיווי הטמפרטורה עומד להעלם ברוב האופנועים
בורסיס הטמפרטורה הגבוהה ביותר שראית בשעון הייתה 103 ולכן כשאראה חו"ח טמפרטורה שתעלה על זה אדע שיש בעיה וחייבים לעצור. ברכיבה חזקה ופתוחה הטמפרטורה עומדת סביב ה 80 בקיץ ונמוך יותר בחורף, מרגע שהקצב יורד הטמפרטורה מטפסת בהתאם בקיץ לסביב המאה ובחורף קצת פחות אולם גם אז בעמידה ארוכה ברמזור לא נדיר שהמאורר מתחיל לפעול.
בורסיס הטמפרטורה הגבוהה ביותר שראית בשעון הייתה 103 ולכן כשאראה חו"ח טמפרטורה שתעלה על זה אדע שיש בעיה וחייבים לעצור. ברכיבה חזקה ופתוחה הטמפרטורה עומדת סביב ה 80 בקיץ ונמוך יותר בחורף, מרגע שהקצב יורד הטמפרטורה מטפסת בהתאם בקיץ לסביב המאה ובחורף קצת פחות אולם גם אז בעמידה ארוכה ברמזור לא נדיר שהמאורר מתחיל לפעול.
בדיוק על זה אני מדבר שושני. לחפש את המעלה הזאת. אתה שם בדיוק כמוני. נגיד עלה ל 104 ביום חם. אותי זה שיגע.
בקטמ לא זז מהאמצע.
אם יש בעיה יעלה מעבר לחצי. (אני מניח).
שושני כמה פעמים קרה שראית את המחוג קצת גבוהה יותר ממה שאמור להיות (נגיד הכביש נפתח ועדיין חם מאוד) והמנוע לא מתקרר במהירות מספקת לדעתך. סתם ״לחץ , מחשבות , אולי הגיע זמן לנוזל חדש ? אולי המשאבה אולי אוברהול.
הקטמ פשוט באמצע וזהו.
גם אני חושב שבסוף נגיע למצב של נורות אזהרה ולא חיווי. לטמפרטורה.
היתרונות של הקטמ.
1. נשטף בקלות.
2. ישיבה אדוונצר ספורט אין לחץ בשום מקום, אפשר לזוז עליו קדימה אחורה. ואצלי יש כיסא של פאוור פארטס. אז ממש כיף.
3. מנוע פנינה אמיתית , במיוחד מורגש במעבר מ 4 בשורה.
4. יושב יפה בסיבובים.
5. קל לתמרון בעיר (גבוהה מעל המראות) הרבה יותר מה z1000 שה צידוד מוגבל והמראות אויש המראות האלה של ה z.
6. טיפול כל 15 אלף קמ. אצלי זה מנצח לא צריך לבקר 3 פעמים בשנה במוסך רק פעם אחת.( 18 אלף קמ בשנה בממוצע).
7. מיגון רוח יעיל עד ל 160 ומשם קצת צריך לשנות תנוחה. מעולה לי (יודע מתי צריך לרדת).
8. בקרות. תענוג.
9. חימום בכיסא ובידיים. (מעולה באוגוסט בישראל)
10. קרוז קונטרול (מעט מאוד שימוש אם בכלל) אבל נחמד שיש.
11.ניתן להתאים את האופנוע כולו גובה הרגליות לרוכב גובה הכידון מרחק הכידון ועוד כמה משחקים לנוחות. מעולה!!
12. ניתן לרכב ללא קלאץ במהירות כמעט אפסית (פקקים) ללא השתנקויות או מעשים לא נעימים של האופנוע.
13. קוויק שיפטר מעולה.
14. תאורת פניה מעולה.
בצד הפחות טוב.
1. מנוע שאוהב לעבוד מעל 3000 סלד.עדיף 5000 שם הכל חלק לגמרי.
2.גבוהה אני 1.75 כשהתגייסתי לצבא. צריך לחשב שיפועים כשרוצים להחנות. הגובה נעלם לגמרי כשמתחילים לרכב.
3. משקל. זה לא אופנוע קטן. והמשקל יושב גבוהה גבוהה.
4. התנהלות קצת אלימה אפילו במוד סטריט. הוא מניף לי גלגל ללא התחשבות במעבר קצת אלים לגז. ( ממש לא לחיצה מה שנקרא) אלה סתם גז כדי לעבור מפגע כלשהו. אני עדיין לומד אותו.
5. שרשרת גלגשים 525. לא מבין למה לא 530. לכוח של האופנוע זה יפרק את השרשרת נורא מהר.
6. צמיגים. קידמי פחות סובל אצלי אבל האחורי יזדקק להחלפה בקרוב.
7. הד שייק שקורה במהירות סופר גבוהה.
8. מווברץ אם לא בהילוך המתאים.
9. נכנס ״נכון״ הילוך שישי במהירות של 120-130 לא פחות. אפשר להשאר על חמישי לנצח. אבל מבעס.
10. בקרות. למה צריך לבחור ? הבקשה שלי שהאופנוע ידע לבד מתי הכל רגוע ומתי רוצים להנות. ללא לחיצה של הרוכב על כמיני כפתורים. (יש לציין שזה באמת משנה את הסטאפ של האופנוע )
נהנים בדרכים.
בדיוק על זה אני מדבר שושני. לחפש את המעלה הזאת. אתה שם בדיוק כמוני. נגיד עלה ל 104 ביום חם. אותי זה שיגע.
לא עולה- 103 זה הכי גבוה שיש עד עכשיו כשיהיה 104 אני מוכר!
בקטמ לא זז מהאמצע.
אז כשתהיה בעיה אתה בבעיה.
אם יש בעיה יעלה מעבר לחצי. (אני מניח).
שושני כמה פעמים קרה שראית את המחוג קצת גבוהה יותר ממה שאמור להיות (נגיד הכביש נפתח ועדיין חם מאוד) והמנוע לא מתקרר במהירות מספקת לדעתך. סתם ״לחץ , מחשבות , אולי הגיע זמן לנוזל חדש ? אולי המשאבה אולי אוברהול.
אני מחליף נוזל רדיאטור לפי הספר היצרן, אז פחות דואג, בדיקה ויזואלית כל התנעה ולפעמים גם בסיום רכיבה.
הקטמ פשוט באמצע וזהו.
גם אני חושב שבסוף נגיע למצב של נורות אזהרה ולא חיווי. לטמפרטורה.
אני אוהב לדעת איך מרגיש המנוע בכל רגע, בגלל זה אין לי שעון זמן כי בתצוגה בלוח אפשר או חום מנוע או שעה...
מישהו בקוואסקי חשב על זה לפני.
עובדה אתה צריך לבחור טמפרטורה או שעון. זה מראה מה קוואסקי חושבים על מד הטמפרטורה שלהם. עדיף שעון תדע מתי אתה מגיע. האופנוע תקין למה שתהיה בעיה ? שיתריע כשיש בעיה. וזהו.
לבנתיים רוב העולם חושב כמוני וממקם את רוב כלי הרכב במרכז הסקאלה ב90 מעלות כזה . משום מה באופנועים זה שונה.
טוב שכנעת תביא סיבוב
רק אומר שאין מזוודות מקוריות בנפח מתאים לטיול זוגי.
טוב שכנעת תביא סיבוב
מתעלם?
רק אומר שאין מזוודות מקוריות בנפח מתאים לטיול זוגי.
סיבוב, איבן עמי.... סיבוב!
שושנה, זה לא עוד 4 בשורה ליניארי.
אם ציקי נרתע להביא אותו למחוזות המאה השנייה לספירת הקמ"ש (אחרי פז"מ על באנדיט 1200, CBR1100XX, בימר K1200R וקינוח ב ZSX חמוד) ואומר שהוא בועט אם ברוכב לא בא לו טוב עם ההילוכים והסל"ד, מה יש לך לקחת סיבוב?
לך קח סיבוב על האדוונצ'ר 1290, אולי תיווכח שהוא יותר שמח בשבילך מה GS.
שכן שילי ציקי, וכבר אמר לי "בוא קח סיבוב"... חוצמיזה שלא לוקח שום סיבוב על כלי לא שלי, מה עוד של חבר ובלי ביטוח, אני כבר הבנתי ב 2017 כשחשקה נפשי בהחלפה של ה K1200 והיה אחד רחוב וחצי ממגוריי למכירה עם זיווד וכלום ק"מ, הבנתי שזה לא בשבילי החיה רעה הזו (סה"כ סופרדיוק R מוכוון מלחמה ספארטני עם מיכל דלק מוגדל ומסיכה יותר גדולה מקדימה וזיווד מקורי כאופציה)
סיבוב, איבן עמי.... סיבוב!
אתה נכנס לנתיב שעלול לשבש לך את התכנית הבווארית ולסכן את הרישיון. יש אצל דניאל כמה למכירה בדר"כ ובטח תקבל סיבוב. רק תזכור שלא משווים רומניות או תימניות לחוצניות. זה לא ספורט ולא אדוונצ'ר רק ולא טורר אלא אופנוע בקטגוריה משל עצמו. יש הבדל גדול בין הוויב של ה LC8 לוורסיס החמאתי. זה אופנוע מטבוחה עם הרבה טעמים צבע ונוכחות שרואים וזוכרים. מדד שופוני גבוה מה GS -בעיני. הרבה מפנים את השמאלי ורוכבים שיעצרו ברמזור לידך ידברו בשקט. זה האופנוע שעשה לי הכי הרבה שמח בלב. נקודה. הסיבה היחידה שלא קניתי אותו היא אבדן מובטח של הרישיון. ממש קשה להישאר במהירות חוקית עם הדבר הזה.
אם ציקי נרתע להביא אותו למחוזות המאה השנייה לספירת הקמ"ש (אחרי פז"מ על באנדיט 1200, CBR1100XX, בימר K1200R וקינוח ב ZSX חמוד) ואומר שהוא בועט אם ברוכב לא בא לו טוב עם ההילוכים והסל"ד, מה יש לך לקחת סיבוב?
שכן שילי ציקי, וכבר אמר לי "בוא קח סיבוב"... חוצמיזה שלא לוקח שום סיבוב על כלי לא שלי, מה עוד של חבר ובלי ביטוח, אני כבר הבנתי ב 2017 כשחשקה נפשי בהחלפה של ה K1200 והיה אחד רחוב וחצי ממגוריי למכירה עם זיווד וכלום ק"מ, הבנתי שזה לא בשבילי החיה רעה הזו (סה"כ סופרדיוק R מוכוון מלחמה ספארטני עם מיכל דלק מוגדל ומסיכה יותר גדולה מקדימה וזיווד מקורי כאופציה)
וואלה...לא יודע. מזכרוני המאוד חיובי אין שום דבר מבהיל או מפתיע בדרך שהכוח מגיע. זה כולל מכות גז קצרות בהילוך 3-4-5 בשליש התחתון של הסל"ד והבקרת משיכה של KTM עובדת מצויין. זה חיה רעה לגמרי מבחינת הכוח אבל חיה מאולפת ומכאן גודל החיוך.
האופנוע מתנהג כאופנוע. יש פטנט כזה
כשמסובבים את המצערת המכונה זזה.
היא יכולה לנוע במהירות של 50 סמק. ויכולה לרוץ במהירות של סופר ספורט הכל ביד ימין.
האופנוע לא מאיים.
אם מבקשים מהאופנוע לבצע פעולות חירוגיות במהירויות מטורפות הוא יכל. אבל מי שלוקח סיבוב פעם ראשונה צריך להזהר.
שושני נארגן טיול? צריך להפגש. סופש הזה באילת. אחריו?
היא יכולה לנוע במהירות של 50 סמק. ויכולה לרוץ במהירות של סופר ספורט הכל ביד ימין.
האופנוע לא מאיים.
אם מבקשים מהאופנוע לבצע פעולות חירוגיות במהירויות מטורפות הוא יכל. אבל מי שלוקח סיבוב פעם ראשונה צריך להזהר.
בכייף
האופנוע לא מאיים.
אתה דיי סותר את עצמך/אמביוולנטי. ממש לא מה שאמרת לי בטיולי הכלבים שלנו.
טוב נו, אני מבין שאתה מנסה לשכנע את עצמך שזה אחלה בשבילך ולהשאיר את הטעם הטוב של הציפור מאחורה.
ומה שאתה כותב מתאים יותר ל K1300 או לכל 4 בשורה עתיר סמ"קים ליניארי עם קג"מ בריא מאוד, לא מה שהצהרת על בעיטות בסל"ד שלא מתאים לו או בהילוכים שלא נכנסים.
מה שאתה ציינת על נידנודי פרונט והרמתו כל פתיחת גז קטנה אולי כי היה על הכי ספורטיבי מבחינת המפה ופחות בקרות, עובדה כשרכבת על מצב RAIN הכל היה יותר נשלט (אולי גם קידוזו רכב על המוד הזה בסיבוב המבחן, לכן אין סיבה שאצלו לא התרומם הקדמי מבלי שהתכוון, ואצלך כן)
יאלה תהנה, ורק רכיבות בטוחות.
הייתי על סטריט. סטרסלס סטריקטלי סטריט מוד. אפשר להרים גלגל במכת גז בלבד עם ה 1290 אדוונצ'ר אבל צריך לבטל בקרות וללחוץ כהוגן. סרטון שהעליתי בעבר.
https://www.youtube.com/watch?v=zrSUt2qkhyo
היתרונות של הקטמ.
1. נשטף בקלות.
2. ישיבה אדוונצר ספורט אין לחץ בשום מקום, אפשר לזוז עליו קדימה אחורה. ואצלי יש כיסא של פאוור פארטס. אז ממש כיף.
3. מנוע פנינה אמיתית , במיוחד מורגש במעבר מ 4 בשורה.
4. יושב יפה בסיבובים.
5. קל לתמרון בעיר (גבוהה מעל המראות) הרבה יותר מה z1000 שה צידוד מוגבל והמראות אויש המראות האלה של ה z.
6. טיפול כל 15 אלף קמ. אצלי זה מנצח לא צריך לבקר 3 פעמים בשנה במוסך רק פעם אחת.( 18 אלף קמ בשנה בממוצע).
7. מיגון רוח יעיל עד ל 160 ומשם קצת צריך לשנות תנוחה. מעולה לי (יודע מתי צריך לרדת).
8. בקרות. תענוג.
9. חימום בכיסא ובידיים. (מעולה באוגוסט בישראל)
10. קרוז קונטרול (מעט מאוד שימוש אם בכלל) אבל נחמד שיש.
11.ניתן להתאים את האופנוע כולו גובה הרגליות לרוכב גובה הכידון מרחק הכידון ועוד כמה משחקים לנוחות. מעולה!!
12. ניתן לרכב ללא קלאץ במהירות כמעט אפסית (פקקים) ללא השתנקויות או מעשים לא נעימים של האופנוע.
13. קוויק שיפטר מעולה.
14. תאורת פניה מעולה.
בצד הפחות טוב.
1. מנוע שאוהב לעבוד מעל 3000 סלד.עדיף 5000 שם הכל חלק לגמרי.
2.גבוהה אני 1.75 כשהתגייסתי לצבא. צריך לחשב שיפועים כשרוצים להחנות. הגובה נעלם לגמרי כשמתחילים לרכב.
3. משקל. זה לא אופנוע קטן. והמשקל יושב גבוהה גבוהה.
4. התנהלות קצת אלימה אפילו במוד סטריט. הוא מניף לי גלגל ללא התחשבות במעבר קצת אלים לגז. ( ממש לא לחיצה מה שנקרא) אלה סתם גז כדי לעבור מפגע כלשהו. אני עדיין לומד אותו.
5. שרשרת גלגשים 525. לא מבין למה לא 530. לכוח של האופנוע זה יפרק את השרשרת נורא מהר.
6. צמיגים. קידמי פחות סובל אצלי אבל האחורי יזדקק להחלפה בקרוב.
7. הד שייק שקורה במהירות סופר גבוהה.
8. מווברץ אם לא בהילוך המתאים.
9. נכנס ״נכון״ הילוך שישי במהירות של 120-130 לא פחות. אפשר להשאר על חמישי לנצח. אבל מבעס.
10. בקרות. למה צריך לבחור ? הבקשה שלי שהאופנוע ידע לבד מתי הכל רגוע ומתי רוצים להנות. ללא לחיצה של הרוכב על כמיני כפתורים. (יש לציין שזה באמת משנה את הסטאפ של האופנוע )
נהנים בדרכים.
ה-xx שוקל 230~, לא? פה יש 20 קילו פחות, אתה מייחס את תחושת הכובד לכך שהמנוע/מיכל יושבים גבוה? איך הויברציות בכידון על 130 נגיד כשאתה בהילוך הנכון, יחסית ל-x?
*עריכה: הכי חשוב - ג'ק אמצע אפשר לשים?
אכן ה 1290 גם בסלד יחסית נמוך מניף את הקידמי רק עם גז. אבל צריכה להיות משיכה אסטרטיבית. (ממש לא עד הסוף). אמרתי לומד אותו.
עם כל הבקרות מחוברות. עדיין בשלישי מניף גלגל במעבר חד לגז. כל הדרמה מסתיימת בשניה כשהבקרה מתערבת. אבל עדיין הקידמי עוזב את הקרקע. יש לאופנוע המון מומנט ! כיף.
היום בתל אביב בכל הפקקים ראיתי ילדה חמודה עם קטנוע אדום. כמעט הופכת לפיתה על הכביש.
היא עברה במעבר סופר צר בין אוטובוס ארוך למשאית ולרכבים. הכל היה בסדר עד שאלו החלו לנוע. התפללתי לשלומה. ובאמת יצאה ללא פגע.
האוטובוס זיהה את המצוקה ונדחף לימין ממש הציל אותה.
עצרתי לידה ושאלתי אותה אם היא הבינה עד כמה מסוכן המהלך שעשתה. חייכה בחיוך ביישני הנהנה עם הראש התחלף לירוק וביי.
מקווה בשבילה שתרד מה קטנוע המקסים שלה ותעבור למוניות.
רכיבות טובות.
ה-xx שוקל 230~, לא? פה יש 20 קילו פחות, אתה מייחס את תחושת הכובד לכך שהמנוע/מיכל יושבים גבוה? איך הויברציות בכידון על 130 נגיד כשאתה בהילוך הנכון, יחסית ל-x?
*עריכה: הכי חשוב - ג'ק אמצע אפשר לשים?
הכובד מגיע בגלל הגובה של המכונה. ובגלל הישיבה ״על״ האופנוע.
הציפור המדהימה ישבתי ״בתוך״ האופנוע. ההונדה הייתה יותר מותאמת לספורט קרי ישיבה יותר ספורטיבית רכינה קדימה רגליים קצת לאחור. (לא סופר ספורט אבל גם לא sdr).
הקטמ הישיבה נוחה יותר בעבורי אפילו מה versys 1000. Xr1000,z1000sx,mt01,cbr1100xx,bandit 1200,gold wing 1500,cb250,cbr919,xt500,ktm620sc,gasgas 125 trial. Te250 husquva,Ktm 300 2t ,
Gs650,bandit 1200 1997, tracer 700,mt10 ,tracer 900.drz400.klr650,k1200r ,z900, gsxs750.Ducati 800ss. Gas gas 250 4t.mv Agusta 800.z650.dr250, Aprilia Mana.
וכמובן כמה קטנועים או אופנועים ששכרתי בכל מיני הזדמנויות.
אלו כל האופנועים שרכבתי עליהם בשנים
האחרונות.
אז אני מניח שאני מרוצה.
הגולדווינג יותר נוח (עשיתי את ה iron butt איתו)
עדיין מתגעגע לציפור השחורה בעיקר לקלות וחוסר הדרמה שהכל נעשה.
רכיבות טובות.
מראה עיניים והסבר על החיישן שמנחש את רצון הרוכב:
https://www.youtube.com/watch?v=IJDbK-2snPI
מראה עיניים והסבר על החיישן שמנחש את רצון הרוכב:
https://www.youtube.com/watch?v=IJDbK-2snPI
וואוו קידזו תודה.
זה מסביר מלא על דרך הפעולה של האופנוע.
הרגשתי בדיוק את מה שהבחור בסרטון מתאר. רק לא ידעתי איך לשים את זה במסגרת.
כן ההילוך הראשון חנוק גם בהמון גז. מרגישים שהאלקטרוניקה עוצרת את האופנוע. גם בהילוך שני משיכה של המצערת רציפה והאופנוע עדיין נשאר בכוח שמשאיר את הקידמי בקרקע.
שלישי חושב ששם האופנוע מניף את הגלגל ביתר קלות.
אני עולה לגלגל אחד עם ה 2 פעימות. בשטח איפה שכיף לעשות.
בכביש מאוד משתדל שלא. האמת לא עושה חוץ מפאוור ווילי קצר. (בקטמ מאוד קל לעשות זה קורה לבד).
ההנפה של הקידמי בפקקים בשלישי שהתלוננתי עליה כנראה נובעת מה מצערת הרגיזה שאני משתמש כשמגיע איזה מכשול שצריך לעבור. (מסביר בסרטון נהדר).
אני עדיין לומד את הבהמה.
ווברציות ב 130. תלוי הילוך ומאמץ. אם רוכבים ב הילוך 6 יש עליה אכן יש וויברציות. מוריד ל 5 הכל נעלם חלק לגמרי. שוב אני מלין על הילוך שישי שנכנס גבוהה מאוד.
pakapaka
29-06-2021, 14:14
קשה לתאר את הפאן פאקטור בקטמ אדוונצ'ר 1290 S שהיה לי. באחד הטיולים הראשונים ממש הופתעתי כשגיליתי באיזה מהירות אני- והקטר יציב..
ה GS אופנוע טוב, כמעט מושלם ששומר עליך אבל אין מצב לעבור אתו את ה 120 בלי להרגיש.. חסר לי קצת זסט.. אולי בGS 1300 החדש...ונקווה גם שיוסיפו הילוך שביעי..
, מה יש לך לקחת סיבוב?
בדיוק בגלל שהוא לא ארבע בשורה זה עניין אותי ובדיוק בגלל זה אני רוצה לראות על מה הרעש והמהומה, מנועים חזקים אני מכיר
140 כ"ס של הוי מקס 4V עם 16 שסתומים ומערכת וי בוסט, רכבתי גם על ה-R750 כשהיה חדש ונחשב רכבתי על כמה אופנועי
ליטר בתקופה שעוד היו להם קרבורטורים, רכבתי קצת על כלים מודרניים 95-136 כ"ס. ז לא שאני לא מכיר אבל אם כולם אומרים
אז...מדגדג לי לנסות.
והבימר....הבימר הוא ג'וק שלא עוזב אותי למרות שכל נורות האזהרה שלי דולקות באדום בוהק....
הקטמ הוא 1301 סמק.
כפי שאנחנו יודעים אין תחליף לנפח.
הכוחות שהאופנוע מייצר לא דומה לכלום.
כמובן שהכל רגיל ונורמלי כשלא לוחצים.
רכבתי על הבמוו המדובר. בטוח, לינארי, נוח. גדול רחב כיף למורכב אבל מצעמם.
אם אתה מתכוון להכנס עם בהמה של 300 קילו לשטח לך על הבמוו.
שושני יקירי אתה מוזמן להניח את ישבנך מתי שאתה רוצה על ה beast.
רק בואו נפגש כבר.
חכה לסתיו לפחות.. הוא מגיע לשער הגיא הוא כבר נמס, בטח ובטח בקיץ :omfg:
זיקי, איך הויברציות בכידון/רגליות יחסית ל-xx?
אגב, אין ג'ק אמצע באף ktm? הם מגניבים מדי בשביל לטפל בצד הכביש/ להחנות ישר ללילה?
קטמ לא מאמינים בנוחות (ready to race).
אין אופנוע שנוסע חלק כמו ה xx. אין אופנוע שטס במהירויות כל כך גבהות ללא מאמץ כמו ה xx.
ה xx הייתה רכה נעימה חזקה וסופר מהירה. נטולת דרמות.
אפילו רגליות הרוכב בקטמ מגיעות כברזל ישר לרגל (אין גומי לבודד ווברציות).
אין מה להשוות הקטמ מווברץ בעיקר אם לא רוכבים מעל 5000 סלד.
לכל האופנועים האחרונים שלי קראתי אופנועים אוטומט מ 30-250 באותו הילוך.
השאלתי לחבר את ה xx הוא אמר שלא החליף הילוכים כלל ונשאר בשישי עד רמת הגולן.
ה z גם הצטיין הילוך 6 ב 38 קמש האיץ כמו גדול ללא קירקושים.
הקטמ דורש מהרוכב להיות מעורב. להעביר הילוכים לעבוד. אם רוכבים נמוך בסלד בהילוך גבוהה מרגישים שלא נעים למנוע ,מעל 5000 סלד ועד למנתק כמעט ואין הבדל בתחושת המאמץ של המנוע. (כיף). אין תחושה של ״קורע״
אותו בשום מצב.
במהירויות גבוהות המראות לא מווברצות וניתן בקלות לראות מה קורה מאחור(לא שזה בדרכ משנה). אם בהילוך הנכון המראות יציבות בכל זמן.
lokimonster
30-06-2021, 12:39
שושני יקירי אתה מוזמן להניח את ישבנך מתי שאתה רוצה על ה beast.
רק בואו נפגש כבר.
אתה בטוח שאתה בפורום הנכון??
:c0305:
צודק לוקי נשמע קינקי
אבל אתה יודע מה אומרים על מי שקונה אופנוע חזק... אין לשושני מה לדאוג...
לפחות לשושני יש 4 בשורה. אצלנו חסר צלינדר ואין 300 סמק שייפצו על זה
lokimonster
30-06-2021, 16:47
אני בטוח ששושנה תוקיר את הרגע
:-)
Asafa
זה עדיין צילנדר אחד יותר מהננסי ועוד כמה סמ"ק אז יש עוד לאן לשאוף.
אחרי ננסי החיים שלך תותים. ועל אופנוע אדום... בכלל.
בדיוק מה שעלה לי בראש...
אצל AsafA המצב מעט שונה, איבד צילינדר וכמה סמ"קים...
תמשיכו להינות!
אלי
קטמ לא מאמינים בנוחות (ready to race).
אין אופנוע שנוסע חלק כמו ה xx. אין אופנוע שטס במהירויות כל כך גבהות ללא מאמץ כמו ה xx.
ה xx הייתה רכה נעימה חזקה וסופר מהירה. נטולת דרמות.
אפילו רגליות הרוכב בקטמ מגיעות כברזל ישר לרגל (אין גומי לבודד ווברציות).
אין מה להשוות הקטמ מווברץ בעיקר אם לא רוכבים מעל 5000 סלד.
לכל האופנועים האחרונים שלי קראתי אופנועים אוטומט מ 30-250 באותו הילוך.
השאלתי לחבר את ה xx הוא אמר שלא החליף הילוכים כלל ונשאר בשישי עד רמת הגולן.
ה z גם הצטיין הילוך 6 ב 38 קמש האיץ כמו גדול ללא קירקושים.
הקטמ דורש מהרוכב להיות מעורב. להעביר הילוכים לעבוד. אם רוכבים נמוך בסלד בהילוך גבוהה מרגישים שלא נעים למנוע ,מעל 5000 סלד ועד למנתק כמעט ואין הבדל בתחושת המאמץ של המנוע. (כיף). אין תחושה של ״קורע״
אותו בשום מצב.
במהירויות גבוהות המראות לא מווברצות וניתן בקלות לראות מה קורה מאחור(לא שזה בדרכ משנה). אם בהילוך הנכון המראות יציבות בכל זמן.
איך צריכת הדלק בינתיים? מה מרווחי הטיפולים? עשית כבר ווילי?
אז היינו בנס הרים כמה פעמים. הגענו לכמה מקומות קסומים , גם רכבתי לעבודה בשיא הפקקים.
האופנוע מעולה!!!
יודע לרגש , יודע להיות רגוע .
האופנוע נוח לרכיבה למרחקים הישיבה מאוד מרווחת ולמזלי יש אפילו מושב משודרג תענוג.
כמעט ואין רכינה על היידים והביצים אינן פוגשות את המיכל.
יש המון חשיבות לתנוחת הישיבה על האופנוע, בניגוד להרבה אופנועי ספורט שיושבים בתוך האופנוע.
ה סופר דיוק הוא לא אופנוע ספורט והמהירות האבסולוטית קשה לו. תנוחת רכיבה מיגון רוח. המנוע מצידו לגמרי סופר ספורט. חי בועט מרגש. על גבול הפסיכי.
אני עדיין איטי איתו בסיבובים עם ה cbr1100 הייתי הכי מהיר בסיבוב ספציפי שאני מכיר היטב. אחרכ ה z1000 ואחרון זה ה Ktm.
הקטמ הישיבה מאוד גבוהה והמרחק בין הכביש לקסדה הוא מאוד גדול. סטייל סופרמוטו.
ולהתחיל לרכב בסגנון סופרמוטו באופנוע כזה זה מורכב לי. אמרתי לומד.
אבל בסיבובים האיטיים פשוט תענוג גדול.
הבולמים עושים עבודה נהדרת ב לשמור את האופנוע קרוב לכביש.
והבלמים זו אופרה אחרת . אצבע אחת עם רגש זה כל מה שצריך לבלום את הבהמה.
האופנוע מרגיש טכנולוגי מאוד. ואני מאושר מזה שאין לי את האייפד בתור לוח שעונים אלה מד אנלוגי לסלד.
מהירות שיוט של 150 קמש. מתבצעת על קרוז קונטרול ואפשר להוריד ידיים מהכידון ובקלות לשלוט בכיוון על ידי הפגים ברגליים. כמו אופניים. מיותר לציין שהכל חלק ואין שום וויברציה.
האופנוע ב 160 מגיע ל 5500 סלד. ואפס מאמץ מצידו. וגם מצידי.
קויק שיפטר. תענוג החלפת הילוך מתבצעת סביב ה 5000 סלד. והכל נכנס חלק , הורדת הילוך מתוזמנת נכנס נהדר. אבל עדיף עם קלאץ.
צריכת דלק לפי המחשב של האופנוע 6.7 ליטר ל100 קמ. בצריכה משולבת עבודה בית וסופשים.
יש 23 ליטר. אז קצת מעל 300 קמ.
טיפולים. הקטמ דורש טיפול פעם בשנה או 15 אלף קמ. מבחינתי זה הבדל של לבקר שלוש פעמים במוסך בשנה או פעם אחת. כיף. לא צריך לפרק כמעט כלום כדי להגיע לפילטר שמן. והורדת מיכל דלק מגלה את הראשים. נראה שמאוד קל לעבוד על האופנוע.ואפילו למחמירים העלות ל 15k קמ. במוסכי היבואן במחירון רישמי. הקטמ זול משמעותית מה z שביקש להכנס למוסך 3 פעמים בשנה.
הרכבה , משתדל שלא להרכיב. אבל לפעמים זה כיף/צריך.
ממושב המורכב לא נשמעו תלונות שלא שמעתי קודם. אבל טוענים בבית שהוא נוח משני הגדלוניעים האחרונים.
המראות לא פחות ממעולה. איזה כיף לחזור למראות של כידון. גבוהה מעל המכוניות.
בקרות. תענוג.
תאורה לפניה כיף.
חימום ידיים באוגוסט וכך גם מושב.
חסרונות.
האופנוע גבוהה. עם הכיסא המרופד ממש גבוהה.
קטמ החליטו ש רגלית הצד צריכה להיות דקיקה כמו בלרינה ,בחום הישראלי אם אני משאיר את האופנוע בחוץ הגק ממש פוצע את האספלט וחודר.
מיגון רוח קידמי. יכלו לעשות עבודה טובה יותר על המנגנון והיציבות של המגן רוח.
מקום איחסון. מנעול דיסק וזהו לא נכנס כלום.
צמיגים. האופנוע מפרק אותם. לפחות את האחורי בסגנון הרכיבה שלי.
הנפת קידמי בהילוכים שלישי רביעי רק על גז. והרבה פעמים לא רצוני.עם בקרות על מצב ספורט.
המנוע צריך את ההילוך הנכון אם לא או שמווברץ או שכועס. אין בעיה להישאר בשלישי במהירות חוקית בכביש 6.
נהגים שנוסעים נורמאלי בשמאלי מעצבנים אותי.
שרשרת גלגש - סובלים מאוד ובמידה קטנה 525 לא מבין את קטמ למה לא 530.
פתיחה וסגירת גז לא ממש חלק ויש לפעמים בק פיירים (אגזוז מקורי) האגזוז מצידו רועש מאוד .
מי בקטמ חשב לרשום על הצג שלהם כשמדליקים את האופנוע ready to race. לא חושב שזה לוגו נכון לכביש הציבורי ומעצבן אותי קצת כל בוקר.
בוכנה שיושבת מעל הביצים. אוגוסט בחוץ 40 מעלות פקקים בתל אביב ואני עם מעיל מתנפח שרובו זה גומי אטום ״תענוג״. הcbr1100 חימם אפילו יותר , וה z אלוף העולם בפינוי החום וזוכר שסבלתי הכי מעט איתו.
תקלות באופנוע.
חיישן לחץ אוויר קידמי לא משדר. זה עניין של סוללה או חומר שהכניסו נגד פאנצרים. כשנחליף צמיג נבדוק את הנושא.
בסהכ מאוד מרוצה מהמעבר ל 2 צילינדרים.
בדר"כ אתה רוכב עם ארגזים, ארגז עליון או נקי?
יש לי רשת כזו שנמתחת במושב האחורי נכנס נגיד שקית סופר בסיסית/קסדה וזהו. תיק גב לעבודה.
לא הייתי מתקין משהו כזה על הסוס הזה.
יאמר לזכותי שאני שנים רוכב ללא ארגז.
Dresdner
06-08-2021, 18:27
הטכנולוגיה של העשור האחרון מאפשרת לרוב היצרנים להתקין שרשרת 525 כמעט על רוב הדגמים, היא לא ״סובלת״ אל תדאג
הטכנולוגיה של העשור האחרון מאפשרת לרוב היצרנים להתקין שרשרת 525 כמעט על רוב הדגמים, היא לא ״סובלת״ אל תדאג
אתה מדבר על "טכנולוגיה" של השרשרת או של האופנוע?
Dresdner
06-08-2021, 22:46
אתה מדבר על "טכנולוגיה" של השרשרת או של האופנוע?
של השרשראות, לא הייתי אומר שזה קפיצת מדרגה אבל רואים בטבלאות של היצרנים שהtensile strength של שרשראות 525 עלה עם הזמן מה שמאפשר לשים שרשרת 525 על אופנועים מעל 100 כח סוס מה שלא היה קיים לפני.
האופנוע ב 160 מגיע ל 5500 סלד. ואפס מאמץ מצידו. וגם מצידי.
קויק שיפטר. תענוג החלפת הילוך מתבצעת סביב ה 5000 סלד. והכל נכנס חלק , הורדת הילוך מתוזמנת נכנס נהדר. אבל עדיף עם קלאץ.
צריכת דלק לפי המחשב של האופנוע 6.7 ליטר ל100 קמ. בצריכה משולבת עבודה בית וסופשים.
יש 23 ליטר. אז קצת מעל 300 קמ.
הקטמ דורש טיפול פעם בשנה או 15 אלף קמ.
אז ליטר ל-15 ק"מ. איך זה בהשוואה ל-Z / XX?
ה zx עשה כמעט אותה התוצאה. 14.5 קמ לליטר.
אבל יש בתוכו רק 19 ליטר כאשר בקטמ יש 23.
זה ההבדל בן לסיים את השבוע בביקור בתחנת דלק או לא. מוריד לי ביקור אחד בתחנת דלק כל כמה שבעות. כיף.
האופנוע דורש מעט מאוד התעסקות.
בעיני חסכון בזמן והנוחות שלי. שווים זהב.
וחוסר נוחות בכל תחום בחיים אני מנסה לצמצם למינימום.
לבקר במוסך זה זמן וחוסר נוחות,אפילו רק לטיפול שיגרתי. למלא דלק זה עוד התעסקות. יש שיגידו שאני קטנוני אבל זה עושה לי את זה.
אני כנראה אתקין משמנת אוטומטית לשרשרת.
וזהו האופנוע מוכן ל 15 אלף קמ ללא התעסקות. עד הטיפול הבא.
מציץ מידי פעם על המדיד של השמן והכל יציב. כך גם המים. רפידות צמיגים נגמרים מהר אבל בזה רק אני אשם.
ב z הכל היה יציב גם כן. אבל אותי שיגע ש המאוורר נכנס לפועלה כשהאופנוע ממש רתח. בקטמ מידרו את המידע והמד טמפרטורה עומד במרכז הסקאלה יציב. תענוג!!!
משמנת אוטומטית זה פינוק בסיסי לדעתי באופנוע עם שרשרת, וכנראה מחזיר את העלות שלו אחרי כמה זמן.
300 ק"מ בין תדלוקים זה מואי נוח. איך היתה הצריכה ב XX לפני כן?
ה XX הייתה מכונה מדהימה.. לאותם שימושים שלי היא הייתה עושה 1-17 דלק יש לציפור מיכל של 23 ליטר אז המון ק"מ ביו תדלוקים.
חלקה, מעודנת, מהירה בטרוף, יציבה בהאצות, ויצבה במהירות שיפה להן השתיקה.
הבעיה בציפור שהיא תוככנה אי שם בתחילת שנות התישעים. כמעט 30 שנה אחורה.
אין מערכות כמו ABS TSC או כל מיני קיצורים של אותיות.
ההיגוי לוקה בחסר בסוופרים מהירים-הוספתי ספייסר מעל הבולם האחורי שיפר משמעותית אך עדין רחוק ממושלם. , בסיבובים ארוכים אין יציבה יותר מהציפור.
הכרתי כל בורג באופנוע. טיפלתי לבד.
האמת מתגעגע.
מתגעגע לחוסר דרמה של הציפור השחורה עם הסופר-דיוק הדרמה נוכחת כל הזמן.
הבנתי שה-vfr 1200f היה אמור להיות המחליף, אבל אנשים לא אהבו לתדלק כל 170 ק"מ.
ה VFR היה אחד המעומדים.
לפי שמעות זרות האופנוע עושה 15 קמ ללילטר. יש לו מיכל של 19 ליטר. (כמו ה Z1000sx). זה לא הדלק העניין
הם הוציאו את ה 4 בשורה והכניסו מנוע V. המנוע מגיע ל 90% מהמומנט כבר ב 4000 סל"ד. כמו רכב טורבו... לדעתי העלימו את רכיב הספורט מהVFR. כן הוא מהיר (לא כמו ה XX) לתחושתי חסר מחץ.
ה VFR מתיישן ואין המשכיות.
כמעט ואין כאלה כלים ביד 2 וכלים בני עשור עם 100 אלף קמ מבקשים ונסחרים ב סכומים אסטרונומים.
זה למה העדפתי את ה 1290 שבעבור הכסף שלי קיבלתי הרבה יותר.
אומנם וויתרתי על החלקות ווה USER FRIENDLY של ההונדה. אבל קיבלתי מכונה אחרת מרגשת חזקה ומהנה.
מה גם אני חושב שה VFR המדובר הוא הברווזון המכוער של הונדה.
Dresdner
11-08-2021, 11:32
הvfr1200 יצא בקול תרועה ותוך שנה כבר הבינו שזה לא זה, תנוחת רכיבה שממש לא מתאימה לתיור והרגשת כבדות כללית.
אחד המועמדים שעלו אצלי לגמר. התנוחה דווקא הרגישה לי מצויין. מישהו כאן שהיה בעלים של 1200 דיבר על עניינים עם הגיר, נוקשות ויחסי העברה והוציא לי את החשק אבל לא לגמרי. אני אוהב את הסגנון.
Dresdner
11-08-2021, 19:51
אחד המועמדים שעלו אצלי לגמר. התנוחה דווקא הרגישה לי מצויין. מישהו כאן שהיה בעלים של 1200 דיבר על עניינים עם הגיר, נוקשות ויחסי העברה והוציא לי את החשק אבל לא לגמרי. אני אוהב את הסגנון.
זה היה אופנוע אוטובאנים רק שרוב הרוכבים לא גרים בגרמניה וגם אלו שכן לא אוהבים לרכב באוטובאן בכללי.
בכביש מפותל זה אופנוע מסורבל ומתיש
זה היה אופנוע אוטובאנים רק שרוב הרוכבים לא גרים בגרמניה וגם אלו שכן לא אוהבים לרכב באוטובאן בכללי.
בכביש מפותל זה אופנוע מסורבל ומתיש
כאמור, לא רכבתי עליו אבל זה הז'אנר שעושה לי הכי שמח בלב. מאמין שתמצא סרטונים שמוכיחים שאפשר לרכב איתו מהר גם בפיתולים.
Dresdner
12-08-2021, 08:22
כאמור, לא רכבתי עליו אבל זה הז'אנר שעושה לי הכי שמח בלב. מאמין שתמצא סרטונים שמוכיחים שאפשר לרכב איתו מהר גם בפיתולים.
גם עם קורקינט חשמלי אפשר לרכב מהר בפיתולים אבל זה לא מרגיש כיף ומאד מעייף כמו הVFR, כלי שלא עושה שום דבר טוב.
במקרה שלו הציבור הצביע ברגליים, לVFR עדת מעריצים אבל גם הם לא קנו
דרזדנר, רכבת עליו?
אחד הדברים שנראה לי שחסרים ל-1200f זה לעמוד עוד כמה שנים אצל הבעלים המקוריים, כדי שהמחירים ירדו למשהו יותר סביר. אגב, הגיעו בכלל לארץ מ-2012 ומעלה? הבנתי שאלה השנים שכבר לא היו ריקולים.
זיקי, אם זה לא סוד, בכמה מכרת את ה- xx?
Dresdner
12-08-2021, 22:16
דרזדנר, רכבת עליו?
אחד הדברים שנראה לי שחסרים ל-1200f זה לעמוד עוד כמה שנים אצל הבעלים המקוריים, כדי שהמחירים ירדו למשהו יותר סביר. אגב, הגיעו בכלל לארץ מ-2012 ומעלה? הבנתי שאלה השנים שכבר לא היו ריקולים.
זיקי, אם זה לא סוד, בכמה מכרת את ה- xx?
כן וישר הבנתי למה נכשל, הוא ממש לא הZZR1100 שהיה לי.
ורק בשביל להיות בטוח על מה אנחנו מדברים, זה האופנוע
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210812/e2502707c6164247aa2fd21bf34976a5.jpg
הציפור נמכרה במחיר מחירון.
לא זוכר בדיוק כמה.
היא הייתה מאוד בריאה מכנית. אבל חיצונית רחוק ממושלם. ככה קניתי והשארתי את החיצוניות.
כשקניתי את ה xx מצבה היה לא משהו קניתי במחיר נמוך ממחירון. . אומנם יד ראשונה אבל הוזנחה קבוע בשמש.
יישרתי קו. החלפתי צינורות מים. רדיאטור ,קבל קלאץ ,בתי מצערת הבאתי כמעט חדש מחול. מייסבי היגוי. צלחות בלימה קדימה ואחורה. ומשאבת דלק(לא באותו ישור הקו). הכל עשיתי לבד ונהנתי מכל רגע.
8 שנים אחרכ. מכרתי את האופנוע!
ולדעתי שוב הוא היה זקוק לרענון. ושם לקחתי החלטה לעבור הלאה.
כשנמכר האופנוע היה עם צמיגים חדשים ברקסים חדשים ותוחזק ברמה גבוהה , אבל עדיין הייתה הצריך רענון.
אני מרוצה מהמעבר עכשיו אפילו יותר אחרי אתמול. יצאנו אני וזוגתי לבוקר של כיף על האופנוע. היא הרגישה בטוחה יותר ונוחה יותר על הKtm,זה בשבילי גיים ציינגר.
כן ויתרתי על המהירות האבסולוטית (שה xx העניקה) וירדתי לשייט במהירויות הרבה יותר נמוכות , שזה כידוע לא בהכרח רע.
האופנוע של קטמ לוקח את עצמו בהרבה פחות רצינות והרבה יותר שמח מה xx. זה ההסבר הכי מוצלח שמצאתי.
הz1000sx . נפל בדיוק על זה. לקח את עצמו ברצינות מספיק אבל לא סיפק לא חווית מהירות אבסולוטית, וגם לא הביא שמחת חיים שובבה.
הz1000 אופנוע נהדר! מעיין בנדיט מודרני. סופר שימושי ואחד היפים מבין היפנים. 9338
הציפור נמכרה במחיר מחירון.
לא זוכר בדיוק כמה.
היא הייתה מאוד בריאה מכנית. אבל חיצונית רחוק ממושלם. ככה קניתי והשארתי את החיצוניות.
כשקניתי את ה xx מצבה היה לא משהו קניתי במחיר נמוך ממחירון. . אומנם יד ראשונה אבל הוזנחה קבוע בשמש.
יישרתי קו. החלפתי צינורות מים. רדיאטור ,קבל קלאץ ,בתי מצערת הבאתי כמעט חדש מחול. מייסבי היגוי. צלחות בלימה קדימה ואחורה. ומשאבת דלק(לא באותו ישור הקו). הכל עשיתי לבד ונהנתי מכל רגע.
8 שנים אחרכ. מכרתי את האופנוע!
ולדעתי שוב הוא היה זקוק לרענון. ושם לקחתי החלטה לעבור הלאה.
כשנמכר האופנוע היה עם צמיגים חדשים ברקסים חדשים ותוחזק ברמה גבוהה , אבל עדיין הייתה הצריך רענון.
אני מרוצה מהמעבר עכשיו אפילו יותר אחרי אתמול. יצאנו אני וזוגתי לבוקר של כיף על האופנוע. היא הרגישה בטוחה יותר ונוחה יותר על הKtm,זה בשבילי גיים ציינגר.
כן ויתרתי על המהירות האבסולוטית (שה xx העניקה) וירדתי לשייט במהירויות הרבה יותר נמוכות , שזה כידוע לא בהכרח רע.
האופנוע של קטמ לוקח את עצמו בהרבה פחות רצינות והרבה יותר שמח מה xx. זה ההסבר הכי מוצלח שמצאתי.
הz1000sx . נפל בדיוק על זה. לקח את עצמו ברצינות מספיק אבל לא סיפק לא חווית מהירות אבסולוטית, וגם לא הביא שמחת חיים שובבה.
הz1000 אופנוע נהדר! מעיין בנדיט מודרני. סופר שימושי ואחד היפים מבין היפנים. 9338
ציקי, לא היה לציפור כבל קלאץ'... זה הידראולי כמו לכל הכלים בקטגוריה הזו כבר הרבה שני לפני (ל CB1100F ל ZZR ול FZ של שנות ה 80' היו, אין מצב שלציפור 2004~2006 לא היה)
אתה צודק. צינור פלדה שזורה. שלחץ שמן בתוכו. לא כבל שמגיע מהידית למצמד.
הזמנתי אחד באיביי של חברה ידועה. בדיעבד ההמתנה הייתה ארוכה והייתה אפשרות לייצר את הצינור בארץ.
קידוזו אמר פה פעם שקלאץ' הידראולי אמור להיות יותר רך מקלאץ' רגיל, ואפילו רציתי בזמנו להחליף ב-NC700 שהיה לי לאחד משומש של VFR, עם חלק ממיר לקצה (קלאץ' כבל מושך וקלאץ' הידראולי דוחף להבנתי).
בפועל לא נראה לי שיש הסכמה גורפת מה עדיף. כבל נמתח ונקרע, הידראולי צריך להחליף נוזל, אבל נוזל בלמים הוא לא יקר (אבל גם כבל לא כזה יקר אם הוא נקרע כל 100K).
מעניין אגב שזוגתך מרגישה יותר בטוחה להיות מורכבת על הקטמ. ה-1100 אמור היה להיות אחד האופנועים הכי חלקים שיוצרו, והקטמ קופצני יותר לפי מה שאתה מספר. אולי זה בגלל גובה הישיבה?
Dresdner
28-10-2021, 12:54
עדיף הידראולי כי הוא מתכוון אוטומטית, בזמנו אבניר לקחו את רוכבי הוי סטרום למצרים והכניסו אותם לתוך המדבר, ה650 שרפו קלאצ׳ים וחזרו על גרר בזמן שה1000 עם קלאץ הדראולי לא שרפו קלאץ( למרות שכנראה שרפו חצי ממנו)
לא כל ההידראולים רכים אבל שהיצרן שם קלאץ הידראולי זההמאפשר לו לשים קפיצים קשים יותר בסלסלת הקלאץ שזה גם יתרון
היו ברשותי אופנועים עם כבל ועם שמן בקלאץ.
בישראל בשמש המקומית הצינור קלאץ התפוצץ לי פעם ב CBR. קניתי חדש והחלפתי לבד.
אני מעדיף הידראולי. אישית.
כולם מדווחים שהחיים מאחור על ה 1290 די נוחים. הכסא מרווח.. הישיבה גבוהה וניתן לראות קדימה. האופנוע יציב ומשקל המורכב ממש לא מורגש.
כן בתאוצות חזקות התחושה של "עף מהאופנוע" די מוחשית למורכב אבל אני בדרכ לא משתולל כשאני מרכיב.
החיים עם הדיוק הגדול מהנים מאוד. בטיולים ביחד ולחוד.היתרונות: יש מיכל דלק ענק. יש המון כוח בין הרגליים , יש בולמים בלמים נהדרים.יכולת לשנות עומס קפיץ. והבולמים מתכוננים, יש המון אפשריות לשחק עם הארגונומיה של האופנוע כידון רגליים ,יש בקרות מלאות.יש חימום במושבים ובידיות. והעיצוב נו טוב זה עניין של טעם.
ה 1290 בעל צידוד של אופנוע שטח. ככה שהשתחלות בעיר די נוחה.
בגלל הגובה או הפנס הקידמי או האגזוז המקורי שדי מרעיש לאופנוע יש נוכחות על הכביש ודי נדיר שמפספסים אותי במראות או על הכביש.
לגנותו
האופנוע מווברץ! , זה בנוי ככה ,זה לא בלתי אפשרי , זה פשוט בשלב מסויים מציק. אם משייטים על 120-150 אין ווברציות כלל. הכל חלק. אבל רכיבה איטית באיילון לדוגמא בשעת הפקקים בהילוכים נמוכים עם היידים על הידיות של הקלאץ והברקס מקבלים את הוויברציות היטב. (אבל יאמר לזכותו שגם ה CBR משנחשב לחלק לגמרי הציק במידה פחותה אבל הציק)
האופנוע אינו סופר ספורט! ה CBR1100 שהיה לפני היה הרבה יותר מהיר מהדיוק (בקו ישר ומעבר ל 200 חצילים)
מיגון הרוח והאופנוע עובדים חלק וטוב עד מהירות של סביב ה 150 מעבר לזה צריך לשנות תנוחה אם רוצים להמשיך בקצה הגבוהה של המהירות.
האופנוע גומר צמיגים וברקסים ושרשת הנאה. וכן כל המכלולים עובדים קשה.
ה1290 דורש רוכב מעורב. הוא לא מתחנף, אם צריך להוריד הילוך הוא אומר לך את זה די ברור. אין להשאיר הילוך שישי מ 50 קמ"ש. שישי נכנס "טוב"רק ב 120 קמ"ש.4000 סל"ד. לטובתו יאמר שהוא נושם ונושם בסלד הגבוהה.
לפני כחודש הייתי צריך לתת גז כדי לצאת ממצב מסויים הילוך שלישי מהירות 50-60 קמ"ש. האופנוע לבד ללא פרובקציה שלי עלה להישאר על גלגל אחד למשך אולי 2-3 שניות עד שהבנתי שאני באוויר וסגרתי גז.חשוב לציין שכל הבקרות מחוברות ופועלות. לא בטוח מי תכנן את ככה אבל חכם זה לא. (למרות שנראה שיצאתי מהסיפור עם המון סטייל )
היום התבוננתי על האופנוע שעה 8:30 בבוקר .ולא בא לי לעלות על גבו של זה. (כל השבוע רכבתי לתל אביב)
אני צריך לצאת מאיזור המושבים בנתניה לכיוון תל אביב. הפקקים שיגעון. כביש החוף זוועה היציאה לכביש החוף מלחמה בעזראילי מתנה.
הדרך חזרה הבייתה בסביבות 6 בערב מהנה יותר (יש מלא פקקים עדיין) אבל יותר כיף לי לא יודע למה.
אולי הזמן לאיזו XEDV או טיל מקס? אולי רכבת ,מטוס פרטי ,מסוק. אם מישהו יכול להציע טלפורט אני מוכן לתת לו את האופנוע מתנה.
לסיכום
האופנוע הטוב ביותר שעבר לי מתחת לישבן. ועברו כמה.
האם הוא חבר להרבה שנים קדימה עדיין לא יודע. את ה CBR1100XX החזקתי 8 שנים.
ברגע שאתה מתחיל לחשוב על טוסטוס וטי מקס זה טוסטוס על סטרואידים ולא בא לך לעלות עליו, זה שלב ההכחשה, רגע לפני שאתה מחליף אבל עוד לא יודע את זה...
עדיף הידראולי כי הוא מתכוון אוטומטית, בזמנו אבניר לקחו את רוכבי הוי סטרום למצרים והכניסו אותם לתוך המדבר, ה650 שרפו קלאצ׳ים וחזרו על גרר בזמן שה1000 עם קלאץ הדראולי לא שרפו קלאץ( למרות שכנראה שרפו חצי ממנו)
לא כל ההידראולים רכים אבל שהיצרן שם קלאץ הידראולי זההמאפשר לו לשים קפיצים קשים יותר בסלסלת הקלאץ שזה גם יתרון
היתרון הוא שהקפיצים עמידים יותר / מחזיקים יותר זמן?
(* שאלת פיגיבק - מכיר / היית קונה לפטופ מהאתר הזה? - https://www.campuspoint.de/)
זיקי, הרכבת עושים מה שבא להם בזמן זה. מאז תחילת הקורונה לא היה לו"ז נורמלי, וזה מאלץ אנשים להיות על הכביש. שקלתי להתחיל לנסוע את החלק של ת"א דרך הטיילת, שם לפחות יש אוויר נחמד.
שקלתי להתחיל לנסוע את החלק של ת"א דרך הטיילת, שם לפחות יש אוויר נחמד.
הבעיה עם הטיילת היא שתשעים אחוז מהזמן אתה לא מרוכז בכביש אלא במה שהולך/רץ/מקפץ בבגדים מינימליים על הטיילת.
וגם אם אתה אייסמן שלא מוסח, שאר הנהגים כן.
סכנת נפשות ;)
נראה לי מעדיף נהג שמוסח ממשהו מקפץ בטיילת, על פני נהג עם road rage באיילון.
מה שכן, בכיוון צפון נאלצים לעבור לרח' הירקון, וזה כזה דרעק. יש שם משאיות כל הזמן (מה יש להן לעשות שם?) וקשה להשתחל, והשומרים בשגרירות משחקים אותה ודופקים מבטים כאילו השגרירות לא עברה לירושלים עוד בתקופת טראמפ.
אני מתבאס לרכב בפקקים גם כשאני יודע שזה חוסך לי כמעט חצי שעה. הרכיבה ברמת דריכות 8 ומעלה בין עגלונים מחורפנים ממש מעייפת אותי.
והכי קשה לי לרכוב בת"א בקיץ.
אפילו שקלתי לפתח מוצר שתוחם את שדה הראיה כדי לא להבחין בפרחיות השדה שמעבר לשול ואז נזכרתי שיש כזה, לחמורים וסוסים.
ל GT יש נוכחות יותר מהאדוונצ'רים. רוב הנהגים פינו לי השמאלי בצורה די חפוזה.
Dresdner
30-10-2021, 21:10
אני מתבאס לרכב בפקקים גם כשאני יודע שזה חוסך לי כמעט חצי שעה. הרכיבה ברמת דריכות 8 ומעלה בין עגלונים מחורפנים ממש מעייפת אותי.
והכי קשה לי לרכוב בת"א בקיץ.
אפילו שקלתי לפתח מוצר שתוחם את שדה הראיה כדי לא להבחין בפרחיות השדה שמעבר לשול ואז נזכרתי שיש כזה, לחמורים וסוסים.
ל GT יש נוכחות יותר מהאדוונצ'רים. רוב הנהגים פינו לי השמאלי בצורה די חפוזה.
אין כזה דבר כלי עם נוכחות, שמים זין על כולם אבל יש רוכבים שמתעקשים שהאגזוז שלהם, סוג האופנוע שלהם או כל דבר אחר משנה את התנהגות הנהגים, צר לי אבל זה הכל בראש.
רוצה התייחסות, תתקין לדים מהבהבים בכחול ואדום.
אם תרכב בארץ הקודש על כלי עם נוכחות או על NC תבין בעצמך. עם ה GT פינו את השמאלי עוד לפני שהתקרבתי.
Dresdner
30-10-2021, 22:04
אם תרכב בארץ הקודש על כלי עם נוכחות או על NC תבין בעצמך. עם ה GT פינו את השמאלי עוד לפני שהתקרבתי.
מה שכתבתי לך זה מנסיון רכיבה בישראל, ויותר מחצי אירופה, לכלי דו״ג אין נוכחות על הכביש ובטח שהנהגים שרואים נקודת אור במראה ידעו להבחין בין הדגמים
מרגישים נוכחות עם כלי מסויים על הכביש.
לא סומך בשיט על הנהג הישראלי. ולא בונה על נוכחות או לא נוכחות.
אבל כשרוכבים עם הסופר דיוק הגדול עם 4 מהבהבים (בפקקים) יש לכלי נוכוחות ולפני שאני מגיע (על מהירות נמוכה, איילון בוקר פקקים) מפנים לי קצת. לא תמיד כמובן אבל זה קורה בשכיחות שלא הכרתי בכלים אחרים.
אני מניח בגלל הישיבה הזקופה.בגלל שהאופנוע עצמו גבוהה. בגלל הפנס לד מקדימה. בגלל 2 מאותתים ענקיים מקדימה. אז לכלי יש נוכחות.
רעש האגזוז מגיע רק בסלד גבוהה. שאני בכלל לא שם בגלל הפקקים.
כשאני עוקף מימין מישהו שמזמן היה צריך להיות בשמאל (בדרכ ממתין שיפנה לי את השמאלי אבל שוב הנהג הישראלי) מוריד 2-3 הילוכים ולוחץ. זה בדרכ מעיר את הישנוני.
היום רכבתי עם הבן שלי לקיסריה לארוחת בוקר. היה מוי כיף אחלה אופנוע לזוג.
האם בא לי לעלות על גבו של זה ביום ראשון להישפך לפקקים. ואללה חוויה מפוקפקת.
האופנוע נהדר וצולח את הכרח טוב יותר מכל ספורט-טורינג שהיה לי. אבל פאק עדיין חוויה מפוקפקת.
כל הדרכים החלופיות עברתי עליהן. אין מזור.
כביש החוף בלאגן ,נמיר בלאגן ,איילון זוועות (אבל זז כל הזמן).
אני יוצא במחלפים כדי לצאת קצת מהפקק. ולדאבוני גם בירידה למחלף יש פקק. (אבל יש שוליים אז פחות בלאגן עם המכוניות). אסטרטגיה שלמה.
בקיצור רכיבה של 29 קמ. שבשעות הלילה עם ה GT ניתן תאורטית להגיע תוך 10 דקות. לוקחת 30-40 דקות.
נשבע שזה גונב לי כוח ריכוז להמשך היום, אולי בגלל זה החזרה הבייתה יותר כיפית. נותן את שארית המוח שלי לכביש.
ואללה איזה חפירות יצא לי.
בתור נהג רכב חצימהזמן, אני יכול להגיד שהקטמ בולט. מהסיבות שציינו קודם. גם אם אתה לא מסתכל על המראות כל היום, משהו גדול ומאיר שזז בהן מושך את המבט. לפחות בהשוואה לאופנועים אחרים עם פנס נמוך.
Dresdner
31-10-2021, 14:56
יש בקבוצה שאני רוכב איתה אחד עם GT, חוץ מהמראה הקשה לעיכול בחניה ברכיבה אני לא רואה הבדל שהוא מאחורי משאר האופנועים עם פנסי לד והאמת שהבמוו XR 900 שלי שנמכר לחבר בקבוצה נראה יותר בולט מהקטמ אבל זה בקטנה לא משהוא שנהג רכב יתן אקסטרא התיחסות.
אני התכוונתי לאדוונצ'ר, לא בקיא בדגמים. אבל הפנס שלו ממש גבוה.
אני רק יודע לספר על תחושותי. לתחושתי יש לאופנוע נוכחות גדולה יותר משאר האופנועים עליהם רכבתי.
שוב סובייקטיבי. ובטוח שיש אופנועים עם יותר נוכחות. אבל בעולם שלי הוא מרגיש נוכח על הכביש.
האופנוע כיפי מאוד ושש לשחק משחקים.
הבעיה שנורא קשה לרכב לאט.
לאט אומר הילוך רביעי 90 קמש 4000 סלד. איפה החמישי והשישי ??
באופנועים אחרים שהיו לי הנחתי את האופנוע בהילוך שישי מרבית הרכיבה. ופה האופנוע דורש התעסקות בהילוכים.
אפשר להישאר על רביעי נגיד בתווך של 60-200 קמש. אבל מעצבן מנוע כל כך גדול וחזק.
צריכת הדלק של הדיוק הגדול זהה לכל האופנועים האחרונים שהיו לי ועומד בערך על 1/15. לפי מחשב.
בצריכה משולבת.
הראה 20 קמ לליטר כשירדתי לרכיבת כיף סולו באחד מימי הקיץ.
לבנתיים עברתי עם האופנוע כ 8000 קמ של כיף .
תקלות תפו תפו אין האופנוע עדיין מרגיש חדש ונוסע חדש. אין רעשים קירקושים חופשים בשום חלק של האופנוע. לא חסר טיפת שמן ולא טיפת מים.
חגגנו בדיוק 20 אלף קמ.
לטיפול לא זכינו להגיע. אבל.
לבנתיים הוחלף סט רפידות של ברמבו.
צמיג אחורי אנג’ל gt2.
שרשרת גלגלש בסוף חייהם.
קניתי כבר סט טיפול מלא לאופנוע מאנגליה. (פלאגים מסננים , שמן).
צריך טיפול רק עוד 7 אלף קמ. איזה כיף.
אחרי הרבה סוגים שונים ומשונים של אופנועים מצאתי את האהבה שלי.
עוד מעט הכל יסע פה על חשמל או משהו ירוק אחר ואני אוהב לשרוף דלק. ואם כבר מבזבזים מהמשאב היקר אז למה לא לקחת את הטוב ביותר ? אין לי דרך טובה יותר להתנייד !
אני מאוהב קשות באופנוע. (מנוע) אם הייתי מחליף הייתי עובר לאדוונצר.
אבל הבעיה שאני לא רואה את עצמי מחרב את האופנוע בשטח. בשביל זה יש חרגולים שגם יותר כיף וגם לא קורה להם כמעט כלום בשטח.
אז נשארתי עם החיה במסיכה.
הרי ניקד עם 180 סוסים זה לא הגיוני .שיוט סביב 140 ומעל נתלש הצוואר ,יש כאלו שמסתדרים עם זה אני לא.
כולם בטוחים ומרוצים שירדתי מאופנועי ספורט יפנים לאדוונצר. [emoji3]
הם לא יודעים כמה ה ktm מתגמל מענג מדויק קל חזק נשלט עוצר מאיץ פשוט כיף של דבר.
מהירות שיוט בתנוחת רכיבה זקופה הינה סביב ה 140-180 מעבר לזה צריך קצת להתכנס לתנוחה שפופה יותר. אבל בינינו הסיבה שלא קניתי בוסה או את ה h2 הייתה שהם פורחים במהירות סופר גבוהות. ואני לא רוצה להיות שם. רוכב לעבודה מהשרון למרכז פקקים ועניינים. וסופש כשמתלבש רוכב עם כמה חברה. הקטמ לא מרגיש נחות בשום תחום ליד המיצג של 5 אופנועים בנפח כולל של כמעט 10 ליטר מנועים.
הקט 1290 חי בועט נושם בכל רגע. לא צריך לחכות לכוח הוא שם.
יש תקלה בכביש לחיצה קלה על המצערת והאופנוע טס קדימה כמו שאף אופנוע אחר לא עשה לי לפני כן.
הקטמ דורש רוכב בוגר שיודע להרגיע. כי האופנוע מטבעו חי ומשתף פעולה קל נשלט .
כל פתיחת מצערת אגרסיבית מעל 5000 סלד מניפה את הקידמי למעלה עד שמערכת בקרת היציבות מורידה אותו. בהתחלה הייתי בשוק שהמערכת מאפשרת את זה. עכשיו התרגלתי אם אני פותח וסוגר מצערת אני דוחף משקל קדימה כדי שלא יתרומם. בגז רציף אז המערכת מיישרת את הכל והגלגל הקידמי זוכה רק לרחף קלות על האספלט.
יש ויברציות אם נמצאים בתחתית הסלד. ככל שהסלד עולה הוויברציות נעלמות. ויש תווך סלד שהאופנוע חלק לגמרי. הילוך 6 130-180.
הסאונד שהאופנוע מוציא לא דומה לשום אופנוע אחר. ולא יודע איך זה אני עם אגזוז מקורי והוא מרעיש ממש כשלוחצים (במנהרות שמים לב ממש). אני אוהב שקט. זה לא אופנוע שקט. טוב לאטרף. פחות טוב להגיע לעבודה או אפילו להניע בשכונה בלילה.
רכיבות טובות.
"אבל בינינו הסיבה שלא קניתי בוסה או את ה h2 הייתה שהם פורחים במהירות סופר גבוהות."
מדי פעם עדיין מפנטז על אופנוע במראה ותנוחה ספורטיבית וזה הנימוק שלי לרדת מהסיפור... לא רוצה לבלות חלק ניכר מהזמן מעל 200.
עשית חשק ועוד איך.
Dresdner
03-03-2022, 14:31
תכלס אתם נהנים רק מהמספר בספידומטר והוא חסר חשיבות, תרכבו בלי ספידומטר ותראו שרכבתם לאט יותר וחשבתם שאתם על 300
נכון.
היה לי את ה cbr1100xx. שהייתה מהירה יותר מהקטמ. בקו ישר.
תחושת המהירות כמעט ולא הייתה קיימת. הכל חלק. יושבים בתוך האופנוע הרכבתי משקף טורינג. ובכלל שום תחושת מהירות. האופנוע ממצא על הילוך שישי מ 40-315 קמ״ש.
היה לי r1 שנמכר אחרי 3 שבועות בגלל בעיית המהירות!
זה לא הסיפור בקטמ. המהירות מורגשת והחוויה [emoji3].
הוא מערב רוצה שתעבוד. אולי זו הסיבה שושני לא סגור.
יש לדיוק הגדול המון אופי. וזה לא משהו שמוצאים בכל אופנוע.
הוא שמח חיים מוכן לכל הרפתקאה.
היכולות שלי מנצלות אולי 20-30% ממעטפת הביצועים של המכונה אבל אלו אחלה 20%.
Road 5. אחלה צמיג מחזיק יפה בסיבובים וארך חיים סביר.
קיבלתי אחלה דיל בריינו.
עם איזה צמיגים אתה רוכב?
שוש, לא הבנתי ת'שאלה ומה הקשר?.. יש לכלי מידות צמיגים כמו לכל הכלים הספורטיבים הגדולים.
ולא שמים צמיגי קרוזר/קוביות על כזה מפלצת הרי.
[QUOT7E=erani99;189136]שוש, לא הבנתי ת'שאלה ומה הקשר?.. יש לכלי מידות צמיגים כמו לכל הכלים הספורטיבים הגדולים.
ולא שמים צמיגי קרוזר/קוביות על כזה מפלצת הרי.[/QUOTE]
בכלי שאני רכבתי עליו, היו מותקנים צמיג הכביש של מישלין אבל הזווית שלהם שטוחה מצמיגיי הפירלי GT 2 ולכן המעבר מצד לצד בכביש טכני מעט קשה יתר ותחושה של אופנוע שמתקשה בהפקה מצד לצד, לכן רציתי לדעת אם בסוג שונה של צמיגים התחושה אחרת.
בכלי שאני רכבתי עליו, היו מותקנים צמיג הכביש של מישלין אבל הזווית שלהם שטוחה מצמיגיי הפירלי GT 2 ולכן המעבר מצד לצד בכביש טכני מעט קשה יתר ותחושה של אופנוע שמתקשה בהפקה מצד לצד, לכן רציתי לדעת אם בסוג שונה של צמיגים התחושה אחרת.
קודם כל, לא רכבת על הסופרדיוק GT, אלא על ה 1290 אדוונצ'ר. שני כלים דיי שונים לחלוטין, אמנם אותו מנוע (ממותן ל 160 סוסים באדוונצ'ר, וכנראה גם הגיר בהתאם מבחינת יחסי העברה).
שנית, יכול להיות גם שהצמיגים עלי כלי המבחן היו כבר "מרובעים"/יבשים..
קח סיבוב על ה GT זו חיה אחרת.
המהלך מתלה מותאם לכביש. הצמיגים מותאמים לכביש.
ההספק המירבי הותאם לכביש.
הנוחות והמיגון רוח עדיפים ב GT.
היתרון הגדול של האדוונצר זה יכולת השבילים/שטח
אבל בדרך מאבד המון מיכולות הכביש שלו.
זיקי, פנק בעדכון. כמה השרשרת מחזיקה?
+ מישהו מאלה -
https://www.motorcyclenews.com/fleet16/ktm-1290-super-duke-gt/mcn-fleet-ktm-super-duke-gt-ten-problems/
רלוונטי אצלך?
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft