מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות בקשר להוצאת רישיון ולמיגון במהירויות שונות **כותרת ערוכה**

moshekaykov8
15-06-2021, 11:44
היי מה קורה את האמת שאני פה בשביל לשאול ולצבור מידע, אני כבר לא יכול לסבול את השעה בבוקר שאני עומד בפקקים ואני מאוד רוצה אופנוע לא מחפש להרים גלגלים וכל הדברים האלה רק להיפטר מהפקקים והחניה.. אבל יש לי בעיה בזמנו לאבא שלי היה חבר שמת מתאונת אופנוע (לאבא שלי גם יש רישיון והפסיק לרכב בגלל זה) עכשיו אני לא יודע איך אני ניגש אליו ואומר לו שאני רוצה להוציא רישיון לאופנוע חשבתי על הקטע של המיגון שאני יגיד לו אבל הבנתי שממהירות מסוימת הכול כבר ביידים של הקדוש ברוך הוא והמיגון כבר לא אפקטיבי מישהו שהיה לו איזה משהו כזה מה הוא עשה להרגיע את ההורים/חברים כי אני לא רוצה שאבא שלי לא ישן בלילות בגלל זה ואני כבר לא יכול להמשיך במצב שלי.. תודה לעוזרים ואם קראתם עד פה

Sent from my SM-A025F using Tapatalk

mudale222
15-06-2021, 11:53
בן כמה אתה?
אולי להתחיל מקטנוע קטן יהיה רעיון טוב.
250 סמ"ק. רגוע. לא יגרור אותך לשטויות וגם לא מהיר מדי.
הרבה מיגונים תמיד + קורס רכיבה וכנראה שאבא יירגע קצת.
בתכל'ס, למרות שזה משפר את סיכויי השרידות זה די אשליה, כן?
אופנוע\קטנוע זה תמיד מסוכן מאוד וכולם עושים תאונות, השאלה רק כמה, ומה חומרתם.

השושנים
15-06-2021, 12:16
בן כמה אתה?
אופנוע\קטנוע זה תמיד מסוכן מאוד וכולם עושים תאונות, השאלה רק כמה, ומה חומרתם.
כי רוכבי קטנועים אף פעם לא נהרגים...

mudale222
15-06-2021, 14:44
כי רוכבי קטנועים אף פעם לא נהרגים...

המטרה העיקרית זה להרגיע את אבאלה. קטנוע בהחלט יהווה יתרון אל מול אופנוע בנושא הזה.
ובתכל'ס, לדעתי גם מעלה סיכויי שרידות של רוכב חדש.

השושנים
15-06-2021, 15:11
המטרה העיקרית זה להרגיע את אבאלה. קטנוע בהחלט יהווה יתרון אל מול אופנוע בנושא הזה.
ובתכל'ס, לדעתי גם מעלה סיכויי שרידות של רוכב חדש.

לא יודע כמה פעמיים היית אבא, אני לא נרגעתי!

alexsupreme
15-06-2021, 15:16
מה עם איזה שיחה בוגרת?
שב איתו, תציג לו את הבעיה, תראה לו שאתה מבין שזה מסוכן ומה אתה הולך לעשות בנידון ותנסו להגיע לעמק השווה.
אם אתה מתחשב בדעתו, זו לא שיחה שאתה יכול להתחמק ממנה.

ronen_sch
15-06-2021, 17:33
זה פורום אופנועים , לא פסיכולוגים.....
עם תחושות של אחרים קשה להתווכח,
אם זה מה שאתה רוצה ואתה בגיר, תתמגן כמו שצריך ותלמד כמו שצריך קודם בשביל עצמך. לא בשביל אבא או כל דבר אחר. כדי שבאמת תחזור בשלום.
כל השאר בונוס

xlib
15-06-2021, 18:01
בן כמה אתה?

ולפני שיודעים את זה חבל על הדיון

moshekaykov8
15-06-2021, 20:25
בן כמה אתה?
אופנוע\קטנוע זה תמיד מסוכן מאוד וכולם עושים תאונות, השאלה רק כמה, ומה חומרתם.אני בן 21 ותגיד מה ההבדל בין קטנוע 150 סמק ל250? עם מה אפשר לעלות על כביש מהיר כי שמעתי שיש קטנועים שלא מתמודדים טוב עם תנאים של כביש מהיר

moshekaykov8
15-06-2021, 20:27
זה פורום אופנועים , לא פסיכולוגים.....
עם תחושות של אחרים קשה להתווכח,
אם זה מה שאתה רוצה ואתה בגיר, תתמגן כמו שצריך ותלמד כמו שצריך קודם בשביל עצמך. לא בשביל אבא או כל דבר אחר. כדי שבאמת תחזור בשלום.
כל השאר בונוסנכון שזה לא פורום פסיכולוגים אבל חשבתי שעם למישהו היה מקרה דומה אז הוא יוכל לעזור לי..

moshekaykov8
15-06-2021, 20:28
מה עם איזה שיחה בוגרת?
שב איתו, תציג לו את הבעיה, תראה לו שאתה מבין שזה מסוכן ומה אתה הולך לעשות בנידון ותנסו להגיע לעמק השווה.
אם אתה מתחשב בדעתו, זו לא שיחה שאתה יכול להתחמק ממנה.עשיתי איתו והוא ממש התחנן בפניי לא לעשות את זה כך שאני במצב לא פשוט בכלל בכלל

ayalzo
15-06-2021, 20:49
אתה יכול לנסות להציע רעיון של תלת גלגלי אבל בגדול.
המשוואה פשוטה.
האם לחסוך זמן בבוקר ובערב שווה לך את הידיעה שאבא שלך מודאג ואומלל (מי שלא הורה עלול קצת לפספס את התחושה).
במיוחד אם מדובר באבא שהיה רוכב ויודע מה זה.
אם אני הייתי בסיטואציה שלך הייתי מוותר. גם אם זה אומר לעמוד שעתיים בדרך אל ומ.. העבודה.
לא פסיכולוג. פשוט זה מה שאני הייתי עושה.

xlib
15-06-2021, 21:25

או לחלופין לקחת אחראיות על החיים שלך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mudale222
15-06-2021, 22:35
אני בן 21 ותגיד מה ההבדל בין קטנוע 150 סמק ל250? עם מה אפשר לעלות על כביש מהיר כי שמעתי שיש קטנועים שלא מתמודדים טוב עם תנאים של כביש מהיר

מינימום 250.

**מיכאל**
16-06-2021, 01:25
או לחלופין לקחת אחראיות על החיים שלך.

או לחלופין להחליט שעוגמת הנפש והחרדה שתגרום לאבא שלך, לא שווים את העניין.

moshekaykov8
16-06-2021, 02:05
מינימום 250.ואיך ה250 מגיב לכביש מהיר לעומת אופנוע?

moshekaykov8
16-06-2021, 02:06
המשוואה פשוטה.
האם לחסוך זמן בבוקר ובערב שווה לך את הידיעה שאבא שלך מודאג ואומלל (מי שלא הורה עלול קצת לפספס את התחושה).
אם אני הייתי בסיטואציה שלך הייתי מוותר. גם אם זה אומר לעמוד שעתיים בדרך אל ומ.. העבודה.
לא פסיכולוג. פשוט זה מה שאני הייתי עושה.האמת שהעלת רעיון פשוט מבריק , ותכלס עד כמה התלת גלגלי יותר בטוח מהרגיל?

KKatkov
16-06-2021, 13:40
המשוואה פשוטה.

אבא יהיה מודאג ואומלל גם כשהילד בצבא, ויש התחממות בגזרה שבה הוא נמצא.
אבא יהיה מודאג ואומלל גם כשהילד מטייל בדרום אמריקה, ואלוהים יודע איזה שטויות הוא עושה שם.
כשאבא היה צעיר, אז אבא שלו היה מודאג ואומלל - כי הוא גם עשה לו חיים קשים.
זאת דרכו של עולם - גברים צעירים מחפשים אתגרים שמלווים לעיתים בסיכונים, ולהרבה הורים קשה לעכל שאי אפשר לשמור על ה"ילד" לנצח מתחת לחצאית של אמא.
נראה לי גם (וגם אני ממש לא פסיכולוג) שדווקא לאותם הורים שבמהלך הילדות ובגיל ההתבגרות הגזימו בשליטה על החיים של הילד מתוך חרדה לשקט הנפשי שלהם, ובכך מנעו ממנו לפתח את הכישורים הנדרשים כדי לקחת אחריות על חייו - הם גם אלה שהכי אומללים אח"כ. שליטה על הילד (לשעבר) כבר אין להם, ויכולת לסמוך על קבלת ההחלטות שלו גם אין להם.

אולי עוד 16 שנה, כשהיורש יתגייס, אני אודה שכתבתי שטויות כשהייתי צעיר. אבל בינתיים כך אני רואה את הדברים.

ronen_sch
16-06-2021, 14:06
אבא יהיה מודאג ואומלל גם כשהילד בצבא, ויש התחממות בגזרה שבה הוא נמצא.
אבא יהיה מודאג ואומלל גם כשהילד מטייל בדרום אמריקה, ואלוהים יודע איזה שטויות הוא עושה שם.
כשאבא היה צעיר, אז אבא שלו היה מודאג ואומלל - כי הוא גם עשה לו חיים קשים.
זאת דרכו של עולם - גברים צעירים מחפשים אתגרים שמלווים לעיתים בסיכונים, ולהרבה הורים קשה לעכל שאי אפשר לשמור על ה"ילד" לנצח מתחת לחצאית של אמא.
נראה לי גם (וגם אני ממש לא פסיכולוג) שדווקא לאותם הורים שבמהלך הילדות ובגיל ההתבגרות הגזימו בשליטה על החיים של הילד מתוך חרדה לשקט הנפשי שלהם, ובכך מנעו ממנו לפתח את הכישורים הנדרשים כדי לקחת אחריות על חייו - הם גם אלה שהכי אומללים אח"כ. שליטה על הילד (לשעבר) כבר אין להם, ויכולת לסמוך על קבלת ההחלטות שלו גם אין להם.

אולי עוד 16 שנה, כשהיורש יתגייס, אני אודה שכתבתי שטויות כשהייתי צעיר. אבל בינתיים כך אני רואה את הדברים.
שיגדלו תראה שהדאגה אף פעם לא נגמרת, גם אם קיבלת חופש בתור ילד. וגם להורים שלי יש עדין דאגות , אם כי למדו להתאפק.

ronen_sch
16-06-2021, 14:10
נכון שזה לא פורום פסיכולוגים אבל חשבתי שעם למישהו היה מקרה דומה אז הוא יוכל לעזור לי..

הכוונה לא היתה כלפיך אלא לגבי כל העצות. רק אתה יכול לדעת מה יותר חשוב לך ואיך ישפיע. לאחד תלת גלגל יהיה פתרון טוב (יש לי גיס עם כזזה) ולאחר יראה כלי רצח באותה מידה. תאונות יהיו תמיד, בעיק אם תלוי בנו בבני האדם. עכשיו שאלת הסיכון איך אתה מקטין אותה, ואיזו חרדה ותגובה היא תגרום לסובבים אותך.

אצל אבא שלך יש פוסט טראומה על חבר שנהרג (ואני לא פסיכולוג) מבין אותו. וגם מבין אותך. תמצאו את האיזון . בין בכלל לא לבין MT07 יש הרבה.
החל מתלת גלגלי - 125 במסלול בטוח. אופניים חשמליות ? (שלדעתי מסוכנות יותר מאשר 125). בקיצור בהצלחה. ואם תחילט על דו"ג תתמגן ותקח קורס רכריבה מעבר לרישיון .

ayalzo
16-06-2021, 14:34
לשאלתך, הסוגיה היא לא כמה תלת יותר בטוח (לא הרבה אם בכלל). אלא איך אבא שלך תופס את זה.
לגבי צבא, השוואה לא טובה לדעתי.
לגבי טיול אחרי צבא- דומה, אבל לטעמי האישי יש הבדל. בהנחה ואצה ילד אחראי, על הכביש על דו"ג אתה הרבה יותר תלוי בסטטיסטיקה מאשר בטיול. ואם אתה סטלן חסר אחריות אז כן. ההורים שלך יהיו מסכנים.
אבל כאן יש מקרה ספציפי שבו יודעים בוודאות שאבא הולך למות מבפנים כל בוקר וכל ערב.

xlib
16-06-2021, 14:47
אבל כאן יש מקרה ספציפי שבו יודעים בוודאות שאבא הולך למות מבפנים כל בוקר וכל ערב.

אז? בן אינו רכוש של אבא/אמא. בחור בן 21 עדיין ילד וחושב שהוא צריך התר של אבא.

או - הוא מפחד בעצמו, אבל משליך אשמה לאבא. גרסה של ״לחבר שלי יש בעיה״.

ayalzo
16-06-2021, 20:44
אולי קשיי שפה, אולי הטרלה כרגיל, אבל (שוב) לא הבנת את הפואנטה.

xlib
16-06-2021, 20:46

באמת שלא הבנתי. מה הפואנטה? אולי אני פשוט זקן מדי.

KKatkov
16-06-2021, 21:31

ויכוח לשם ויכוח, כרגיל. בשביל לתחזק את הויכוח אפשר גם להתאמץ ולהבין חצאי דברים ממשהו שכתוב בצורה מאוד ברורה...
אפילו אני הבנתי מה ניסית להגיד - למרות שאני לא מסכים איתך, ולמרות שאני על כמה כוסיות ברנדי :)

lokimonster
17-06-2021, 08:21
צ'מע

כאבא אני יכול לומר לך שהפחד הכי גדול שלי זה שהילדים שלי יפגעו.
זו אקסיומה שמונעת מתכונות אופי ומחוויות אישיות שלי כהורה והן בהחלט משפיעות על ההחלטות שלי שהן לא תמיד רציונאליות.
תוסיף על זה את ההכרות של ההורה עם התכונות של הילד ( לא תמיד נכונה אבל לדעתי לרוב לא רחוקה מהמציאות) ותבין למה ההורה חושש.

לגבי אופנוע אכן סיכון מיותר.
אבל כרוכב אני יודע שאם זה מקנן אצלך איפה שהוא אז שום דבר לא ימנע את זה ועדיף להתחיל בכלי קטן ולצמוח.

הייתי מנסה לשתף את אבא שלך ולמשוך אותו להצטרף אליך כפעילות אבא ובן ושיוציא גם הוא רשיון ותרכשו 2 כלים.

מי יודע אולי יגלה דברים חדשים על עצמו ובעוד אתה תישאר תקוע עם קקנוע אבא שלך ירכוש איזו מפלצת ליטר.

xlib
17-06-2021, 11:15
צ'מע

כאבא אני יכול לומר לך שהפחד הכי גדול שלי זה שהילדים שלי יפגעו.

זה הפחד הכי גדול שלך? לא הפחד שילד שלך לא יצליח למצוא את הדרך שלו/שלה בחיים? יש דרך אחת ויחידה לא להפגע - זה לא לקחת שום סיכום. במקרה זה גם דרך לחיים חסרי משמעות. https://www.youtube.com/watch?v=hJrEaLYacwc

ayalzo
17-06-2021, 11:36
לוקי. האבא היה רוכב וירד מהתחום. מסתתר באחת ההודעות.

lokimonster
17-06-2021, 12:43
לוקי עדיין רוכב.

פגיעה יכולה להיות פיזית נפשית רוחנית בריאותית או מנטלית.

לא רוצה שיורשי העצר יחוו שום פגיעה!

ויחד עם זאת לוקי עורך ניהול סיכונים לפי תפיסתו ויש דברים שיהיה לו קל יותר לתת ואילו אחרים שיטיל עליהם ווטו.

נ.ב

מונסטרדווטר רוצה רשיון לאופנוע

מונסטר מוכן לממן לה רשיון אחד ועליה להחליט אם זה אופנוע או רכב.

מונסטרדווטר בחרה בפיאט האדומה ( כך אומרים לא לילדה ) מסיבותיה היא.

* MONSTERDATTER שמות המשפחה הנורדים מציינים את המין ולכן MONSTERSON או MONSTERDATTER

ayalzo
17-06-2021, 13:00
פספסת סימן פיסוק אחרי המילה לוקי בהודעתי.

lokimonster
17-06-2021, 13:14
נו טוב לוקי גם דיסלקט

קידוזו
17-06-2021, 14:40
אין לי מסקנות. סתם משתף נקודות.
א. הכי מסוכן לרכב בפקקים. אין משהו יותר מסוכן מרכיבה בפקקים כולל רכיבת מסלול, שטח או כבישים בשטחים. אולי רכיבה בגליל או בנגב. מסוכן לאללה כי כולם עצבנים וצפופים ומאחרים.
ב. אתמול הגדולה ישבה איתי בבית קפה ואמרה לי "אבא, אולי תחליף כבר תחביב, זה מסוכן". ככה פשוט ככה נכון. עם יד על הלב, מי שרוכב להנאתו קצת חסר אחריות כלפי הסביבה ולא משנה כמה התבטח והשכיל את עצמו. אין לי ילדים עם חיבה לאופנועים ואת התיכוניסטית שגילתה התלהבות הורדתי לגמרי מהעניין. אם התאהבת והחשק לא עובר, אתה בבעיה. אם לא התאהבת, כדאי לא להכיר. אבא שלך צודק. הוא צודק כי התנאים מאוד שונים (לרעה) מהכבישים שעליהם הוא רכב לפני 30 שנה. למה מכרתי את האופנוע שלי עוד באלף הקודם? כי הצעירים בחמישי בערב הפחידו אותי. היום זה פי 10 יותר גרוע.
ג. אין שום אפשרות לצאת לפקקי הבוקר בתור רוכב בטוח אחרי הוצאת רישיון. גם לא אחרי קורס רכיבה מתקדמת. במשך שנה או יותר אתה תלמיד ירוק בסביבה מסוכנת, מאוד. זה לא מסתיים אחרי שנה, רק מוריד קצת את הסיכון.
ד. מהבית שלי למרכז תל אביב על האופנוע זה בערך חצי שעה כשהכביש ריק. בתנועה כבדה, 50 דקות. ברכב קצת מעל שעה. הדלתא היא לא חצי מהזמן. אתה מגיע עייף, מקומט וצריך זמן להירגע ולהתארגן.
בעצם יש שורה תחתונה.
לא ממליץ ולא המלצתי לאף בחור צעיר לעלות על אופנוע. לא טיולים ולא עבודה. אממה, אם בכל זאת אתה עקשן - תעשה קורס רכיבה מתקדמת באחד המקומות הטובים. שים 2,000 ש"ח בצד על חשבון מודל חדש או דגם נחשק ואל תזלזל בידע. למרות שכמעט כל הרוכבים בישראל לא בעניין זה הדבר היחידי שבאמת יגן עליך מעצמך ויעזור לך להבין את הסכנות והסביבה.

xlib
17-06-2021, 15:23
א. הכי מסוכן לרכב בפקקים. אין משהו יותר מסוכן מרכיבה בפקקים כולל רכיבת מסלול, שטח או כבישים בשטחים. אולי רכיבה בגליל או בנגב. מסוכן לאללה כי כולם עצבנים וצפופים ומאחרים.
לא נכון, וסטטיסטיקה ישראלית לא מסכימה אתך.

לא ממליץ ולא המלצתי לאף בחור צעיר לעלות על אופנוע. לא טיולים ולא עבודה.
אה, "תעשה מה שאני אומר, לא מה שאני עושה". יש לזה שם לא מחמיאה במיוחד.

ofirus
17-06-2021, 15:44
לפות"ש עצתי היא רד מהאופנוע,ככה לאבא לא יכאב בלב ולך לא יהיה כאב בכיס.