מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : חזרה לאופנוע - רכיבות מבחן והתלבטויות - אדוונצ'רים בינוניים

ItayF
18-06-2021, 12:19
שלום לכולם,
אחרי 5 שנים עם קטנועים אני חוזר לאופנוע. רישיון A. אופנוע אחרון: Honda Hornet 600 08

האופנוע ישמש בעיקר לרכיבות עירוניות במהלך השבוע אבל מתכוון לטייל המון בסופ"שים. תלאות השנים והגוף המתפרק הובילו למחשבות על אדוונצ'ר ותנוחת הרכיבה הזקופה. לא חובב שטח ולכן התנהגות כביש חשובה לי הרבה יותר מאשר יכולות Off-Road.

נוחות ברכיבות ארוכות חשובה לי מאוד. אני גבוה יחסית (1.84) וכבד (130~) אבל רצון לשמור על תקציב נוח ולא לקפוץ מעל הפופיק (250CC -> 1000CC) צמצמו את הרשימה לדגמים הבאים:

V-Strom 650 A/X, Versys 650, Tracer 700, CFMOTO 650MT, NC 750X

מתכנן לערוך מספר רכיבות מבחן בשבועות הקרובים כדי לבחור כלי.

שאלות:

1. מעולם לא לקחתי דו"ג מסוכנות לרכיבת מבחן, מה כדאי שאדע מראש?

2. מסלולי רכיבה מומלצים לרכיבת מבחן שיוצאת מתל אביב?

3. מה סדר רכיבות המבחן המומלץ לדעתכם? זול ליקר? חלש לחזק? להצמיד שתי רכיבות מבחן ביום אחד?

4. על רוב הדגמים יש כבר חוות דעת מפורטות ומועילות פה בפורום וברחבי האינטרנטים. האם יש פה רוכב שיכול לתת חוות דעת מניסיון על ה-CFMOTO?

תודה מראש

Dresdner
18-06-2021, 13:18
תנסה לרכז את כל רכיבות המבחן ביומיים שלושה, מעייף אבל הכי קל למצוא ככה את מה שמתאים לך.
אחרי שבוע מתחילים לשכוח את התחושות.

AsafA
18-06-2021, 13:20
1. אתה חותם שידוע לך שיש רק ביטוח חובה ואתה אחראי לכל נזק.

2. לבקש שעתיים ולצאת מתל אביב לכיוון נס הרים. זה יתן לך רכיבה מגוונת של פקקים, בינעירוני וכביש מפותל.

3. Nc750 אחרי ויסטרום צפוי להיות מבאס ודווקא בגלל זה הייתי מתחיל מהחזק לחלש.

Dresdner
18-06-2021, 14:24
אם כבר המלצות אז אני חובב את הטרייסר 700 מכל השאר, עיצוב בין היפים בקטגוריה (לדגם 2020 ומעלה) מנוע שמח (שושנים בטח יקרא לזה עסוק) נוח, ויכולות ספורטיביות לא רעות בכלל.
אם יש צורך בהרכבה על בסיס קבוע הוי סטרום יהיה טוב יותר

Eli R
18-06-2021, 17:20
אני עשיתי מסלול דומה לפני כמה חודשים - היסטוריה לא קצרה של אופנועי ספורט ואחריה תקופה ארוכה של רכיבת שטח קלה/פשוטה ובעיקר 'דלילה'.

חלק מהתהליך של החזרה לכביש היה בנסיעות מבחן.

ההתלבטות הייתה בין נייקד לאדוונצ'ר כשכל הרכיבה היא בכביש, והאופנוע משמש גם לנסיעות מנהלתיות, אך בין עירוניות (מהשרון הצפוני לת"א וחזרה, כ-3 פעמים בשבוע).
נסיעות מבחן עשיתי על צמד הטרייסרים (700 ו-900), על ה-Z900, ולאחרונה גם על ה-GSXS-1000.

עבורי תנוחת הרכיבה הזקופה ומיגון הרוח העדיף הפכו את הבחירה ב-אדוונצ'ר לנכונה יותר.
הבחירה בין ה-700 ל-900 לא הייתה טרויאלית, כאשר ל-700 יש המון נקודות זכות ויתרונות, אך ה-CP3 של ה-900 הכריע את הכף לזכותו, לגמרי.

אחרי מעל לחודשיים וקרוב ל-3000 ק"מ (חצי מנהלתיים וחצי מהנים יותר) אני חושב ש-
ה-טרייסר 900 הוא כלי מהנה לרכיבה. כזה שלא מעניש ברכיבה מנהלתית אך מעלה את סף החיוך ברכיבות אחרות.
יש לו הרבה כוח ואופי ספורטיבי יותר, ככל שעולים הטורים.

ה-700 היה עושה את אותה העבודה המנהלתית לא פחות טוב.
האם היה מהנה פחות ברכיבות אחרות? לא יודע... מתקשה 'לנתח' זאת.

נסה להגדיר לעצמך מה בדיוק אתה מחפש.
לא (רק) בראש. ברגש.
מכיוון שלדעתי אופנוע זה לא רק ראש...
ואם לא תמלא גם את הצורך ה-'רגשי', אתה עלול למצות מהר יותר.

בהצלחה,
אלי

lokimonster
18-06-2021, 17:21
בעקרון הnc אמין מאוד פרקטי ונוח למדי (זה אינדיווידואלי.
אבל חלש ועל כביש כמו 6 הוא לא מלהיב.

מתלים בסיסיים.

אם תחליט על nc אני מסרתי את שלי בטרייד ( החלפה אז לא ממש משנה לי אם מטרו ימכרו או לא) על טרייסר.
הכלי מטופל מאוד עבר כל 6000 קילומטר טיפול ויש לא מעט תוספות עליו.

וי סטורם וטרייסר יהיהו חזקים ממנו ולדעתי גם יותר מהנים.

בהצלחה

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Eli R
19-06-2021, 18:58
ד"א, לא ראיתי אזכור למסגרת התקציב הרצויה לרכישת האופנוע, לא כולל 'מעטפת' כגון בדיקה, ציוד, ביטוח וכו'...

אלי

ItayF
19-06-2021, 20:26
תודה רבה לעונים

3. Nc750 אחרי ויסטרום צפוי להיות מבאס ודווקא בגלל זה הייתי מתחיל מהחזק לחלש.

בהתחשב בכך שהפערים ממש קטנים בין כל המתמודדים למעט ה-NC, האם לא נכון יותר להתחיל דווקא ממנו? או שלכך התכוונת ולא הבנתי?

הבחירה בין ה-700 ל-900 לא הייתה טרויאלית, כאשר ל-700 יש המון נקודות זכות ויתרונות, אך ה-CP3 של ה-900 הכריע את הכף לזכותו, לגמרי.

אחרי מעל לחודשיים וקרוב ל-3000 ק"מ (חצי מנהלתיים וחצי מהנים יותר) אני חושב ש-
ה-טרייסר 900 הוא כלי מהנה לרכיבה. כזה שלא מעניש ברכיבה מנהלתית אך מעלה את סף החיוך ברכיבות אחרות.
יש לו הרבה כוח ואופי ספורטיבי יותר, ככל שעולים הטורים.

ה-700 היה עושה את אותה העבודה המנהלתית לא פחות טוב.
האם היה מהנה פחות ברכיבות אחרות? לא יודע... מתקשה 'לנתח' זאת.

זו אחת ההתלבטויות הגדולות שלי. חושש ממיצוי מהיר של הכלי אם אלך על המועמדים שציינתי, אבל גם תקציבית וגם הסתגלותית מרגיש לי לא נכון לעלות לקטגוריה הבאה כרגע.

ד"א, לא ראיתי אזכור למסגרת התקציב הרצויה לרכישת האופנוע, לא כולל 'מעטפת' כגון בדיקה, ציוד, ביטוח וכו'...

אלי

הכלים כולם בתקציב, ציוד כבר יש וכל היתר יתוקצבו בנפרד.

בעקרון הnc אמין מאוד פרקטי ונוח למדי (זה אינדיווידואלי.
אבל חלש ועל כביש כמו 6 הוא לא מלהיב.

מתלים בסיסיים.

אם תחליט על nc אני מסרתי את שלי בטרייד ( החלפה אז לא ממש משנה לי אם מטרו ימכרו או לא) על טרייסר.
הכלי מטופל מאוד עבר כל 6000 קילומטר טיפול ויש לא מעט תוספות עליו.

וי סטורם וטרייסר יהיהו חזקים ממנו ולדעתי גם יותר מהנים.

קראתי את השרשור שלך לגבי ה-NC וגם את של דרזנר על הטרייסר 900 שלו. נתנו חומר למחשבה ולמעשה הקפיצו את הטרייסר 700 לראש הרשימה.

AsafA
19-06-2021, 20:31
התכוונתי שאם תתחיל עם nc750 אתה יכול לחשוב שהוא אופנוע נחמד אבל אחרי שתיסע על האחרים ותחזור אליו שוב כבר לא תרצה לרכוב עליו כי הוא ירגיש חלש ביחס לאחרים. לכן המלצתי שעל החלש תרכוב בסוף.

Dresdner
19-06-2021, 23:53
התכוונתי שאם תתחיל עם nc750 אתה יכול לחשוב שהוא אופנוע נחמד אבל אחרי שתיסע על האחרים ותחזור אליו שוב כבר לא תרצה לרכוב עליו כי הוא ירגיש חלש ביחס לאחרים. לכן המלצתי שעל החלש תרכוב בסוף.

בקיצור אתה כבר אומר לו לוותר על הNC [emoji6]

lokimonster
20-06-2021, 06:43
הננסי אופנוע מצויין למתחילים או למי שחוזר לרכב אחרי הפסקה.

לרוכב שירד מכלים עתיריי מומנט והספק ההסתגלות לאופנוע מתון קשה.

אני מניח שזה תקף אפילו לכלים חזקים יותר.

קידוזו
20-06-2021, 13:26
עבורי ה NC היה פשוט פאן כולל דרכים מפותלות וגם בדרכים ארוכות על 130-150 עם מיגון רוח של GIVI וגם יותר מזה.
הוא חלש יחסית לאחרים ואני קורא לו אופנוע לזקנים -אז מה?
יש לו את כל מה שצריך להינות מרכיבה ולדעתי זה כלי מעולה להתחלה.
אם תגיע למיצוי, תחליף. לא ביג דיל ועדיף להחליף מאשר להתחיל עם כלי לא מתאים.
בטיול הבא שלי בזוג בחו"ל, ה NC בהחלט ברשימת המועמדים להשכרה.
קח רכיבות מבחן לכיוון נס הרים בר בהר דרך כביש 1 38 בהלוך ובחזרה בדרך אחרת ותבין אם נוח לך וחסר כוח.

agent_amos
20-06-2021, 13:54
אני עם הסי אף מוטו 650, כבר 1,500 ק"מ. נוח מאוד, לא הכי חסכוני ממוצע של 1 ל20 על דלק 98. פרקטי מאוד עם המזוודות, מאובזר יחסית, יש מספיק כוח, כל הרכיבים מהיצרנים בטופ העולמי, ערך לכסף הכי טוב שיש.

KKatkov
20-06-2021, 14:04
אני עם הסי אף מוטו 650, כבר 1,500 ק"מ. נוח מאוד, לא הכי חסכוני ממוצע של 1 ל20 על דלק 98. פרקטי מאוד עם המזוודות, מאובזר יחסית, יש מספיק כוח, כל הרכיבים מהיצרנים בטופ העולמי, ערך לכסף הכי טוב שיש.

דלק 98? בשביל מה ולפי איזה היגיון?

Dresdner
20-06-2021, 14:16
דלק 98? בשביל מה ולפי איזה היגיון?

אל תיכנס לזה, זה מוסיף כח סוס, תזרום עם זה [emoji6]

KKatkov
20-06-2021, 14:52
אל תיכנס לזה, זה מוסיף כח סוס, תזרום עם זה [emoji6]

אתה באמת חושב שאני שואל מתוך רצון להשלים ידע? מה, רק ל-xlib מותר להטריל? :)

Dresdner
20-06-2021, 15:34
אתה באמת חושב שאני שואל מתוך רצון להשלים ידע? מה, רק ל-xlib מותר להטריל? :)

ברור לי שאתה לא מחפש להשלים ידע אבל גם ברור לאיפה השירשור הזה הולך [emoji6]

mudale222
20-06-2021, 16:03
חחחחח, 98. ועוד בcfmoto. אני מוצא את זה מאוד מצחיק. :boogie:

agent_amos
20-06-2021, 17:06
מה קשור לתוספת כוח סוס, ההמלצת יצרן היא עבודה באוקטן כמה שיותר גבוה, היו אופנועים שסבלו מבעיות במערכת הCDI, אני משלם את אותו הסכום של אוקטן 95 על אוקטן 98, אז למה לא לתדלק אוקטן גבוה יותר, פחות תיקוני הצתה, שריפה יותר יעילה, פחות פיח על השסתומים.
תפסיקו לחשוב שאתם יודעים יותר טוב.

agent_amos
20-06-2021, 17:08
כן כי זה סיני זבל נכון? גם ככה זה יתפגר עוד עשרת אלפים ק"מ, אז למה להשקיע?

agent_amos
20-06-2021, 17:08
לאן השרשור הזה הולך שרק יפני זה טוב?

Eli R
20-06-2021, 17:43
ישנם לא מעט מקורות רשת המראים כי שימוש בדלק בעל אוקטן גבוה יותר, באם המנוע אינו דורש זא, זה בעיקר בזבוז כסף.

In a consumer notice, the Federal Trade Commission, notes: “In most cases, using a higher-octane gasoline than your owner’s manual recommends offers absolutely no benefit. It won’t make your car perform better, go faster, get better mileage or run cleaner.”

ואפילו יותר מכך - באותו הקישור הם מציינים שאף אם היצרן מציין שבחירה באוקטן גבוה יותר היא מומלצת, אך לא הכרחית, המלצתם לבחור בדלק ה-'נחות' יותר:

But if your owner’s manual says “premium fuel recommended,” you can safely run on regular.

(קישור (https://www.truecar.com/blog/premium-vs-regular-gas/))

כתבה 'ידידותית' ופשוטה להבנה שפורסמה ב-NY times (https://www.nytimes.com/2019/04/11/smarter-living/premium-gas-worth-it-octane-summer-ethanol.html) מסבירה גם כן נושא זה בדיוק.

לפי המידע המוצג ברשת, ממקורות בלתי תלויים ומועטי אינטרסים, ניכר שהעלייה באוקטן, כאשר יצרן המנוע לא דורש זאת, היא מיותרת לגמרי.

בהצלחה,
אלי

KKatkov
20-06-2021, 17:54
מה קשור לתוספת כוח סוס, ההמלצת יצרן היא עבודה באוקטן כמה שיותר גבוה, היו אופנועים שסבלו מבעיות במערכת הCDI, אני משלם את אותו הסכום של אוקטן 95 על אוקטן 98, אז למה לא לתדלק אוקטן גבוה יותר, פחות תיקוני הצתה, שריפה יותר יעילה, פחות פיח על השסתומים.

אולי CFMOTO ממליצים על אוקטן 110, של מטוסים? איתו ה-CFMOTO יחיה לנצח, לפי ההיגיון הנ"ל.
עכשיו גם ברור למה הכלים הסינים עד כה לא הפגינו אמינות ראויה לציון - כנראה שהסיבה היא שימוש בדלק עם מספר אוקטן נמוך מדי, כדוגמת 95...

אגב, מאוד מעניין אותי לשמוע מה הקשר בין מספר אוקטן, תקלות במערכת ההצתה ופיח במערכת השסתומים. בדגש על ההבדל בין אוקטן 95 לאוקטן 98 (או, לצורך העניין - בין על שני מספרי אוקטן שנמצאים בטווח המותר ע"י יצרן המנוע). על הדרך, מעניין גם לשמוע הסבר מנומק על מהו מספר אוקטן, ולפי מה נקבע מספר האוקטן הדרוש למנוע ספציפי.
תוכל להרים את הכפפה ולהסביר בבקשה?

Dresdner
20-06-2021, 17:59

נתחיל בזה שאין לך CDI שזה הצתה אלקטרונית, יש לך מערכת ניהול מנוע ECU.
גם תיקוני הצתה אין לך כי חוץ מבמוו GS (לפחות בדגם הישן) ואולי עוד מספר קטן של דגמים אין ברוב האופנועים חיישן נקישות שיודע לפצות על אוקטן נמוך.

עד היום לא ראיתי באף ספר רכב המלצה לשים את האוקטן הכי גבוה כי האוקטן נקבע ע״י יחס הדחיסה של המנוע שזה קבוע ולא משהוא שעדיף לשים הכי גבוה כי המספר הגבוה הוא הכי טוב.

אולי אצל הסינים זה שונה, אפשר צילום מספר הרכב שלך?

Dresdner
20-06-2021, 18:26
אולי אני טועה אבל נראה לי שלא הבנת את הכוונה של octan 95 or higher שכתוב בכל ספר רכב.
זה ממש לא המלצה לשים את האוקטן הכי גבוה שתמצא

weref
20-06-2021, 21:49
היה לי ויסטרום 650, בשנתיים עשיתי איתו מעל 50 אלף. בזוג, לבד, בגשם, במה לא. כלי נהדר ואמין מאד.

המתחרה הישיר שלו, ורבים יגידו אף טוב ממנו הוא ורסיס 650. היום כבר אין בעיות עם שסתומים מתאבדים, מה ששם אותו באותה קטגוריית אמינות.

שניהם יתנו פחות פאן פאקטור מטרייסר 700, אבל יעמדו בקצב בכבישים מפותלים (שיעלו לך חיוך על בפנים)
בכביש מהיר, קילומטרים רבים, ביחד או לחוד יהיו עדיפים בהרבה על הטרייסר.

בקיצור, לדעתי
ורסיס 650 או ויסטרום 650, ישור קו מושקע ויש לך מכונה אמינה לשנים קדימה.

נ.ב. בשניהם אל תפחד מקילומטרז, היחס ואיכות הטיפולים הם אלה שיקבעו את טיב הכלי. או במילים אחרות, בעלים אוהבים ומפנקים.
שני המנועים בכיף עוברים את ה300 אלף קילומטר.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Dresdner
20-06-2021, 22:10
אתה יודע שפאן פאקטור זה בדרך כלל מה שכולנו מחפשים לכן שעושים שיקולים צריך לראות האם למשל שווה פחות פאן פאקטור בשביל יכולת הרכבה וכו.

weref
20-06-2021, 22:43
אתה יודע שפאן פאקטור זה בדרך כלל מה שכולנו מחפשים לכן שעושים שיקולים צריך לראות האם למשל שווה פחות פאן פאקטור בשביל יכולת הרכבה וכו.מסכים, אך פאן פאקטור זה מאד אינדיבידואלי.
במקרה שלי לפני כמה שנים זה היה לחרוש את המדינה בנוחות עם ציוד ולא פעם גם בזוג. יומית עשיתי 160 קילומטר, כלי פחות נח (תנוחה, מושב מיגון רוח וכו) היה שובר אותי.
ועדיין מאד נהנתי באימוני באופנוען מאומן או כבישים מפותלים, ברור שפחות מנייקד חוליגן. הפאן פאקטור היה לגלות, לטייל ולחוות מקומות ונופים.

היום אני במרחק של 10 קילומטר מהעבודה, וגם לשם אני מגיע פעם בשבוע במקרה הטוב. אז כל יציאה לכביש בא עם התרגשות ולא פעם אנרגיות של קוף.

במצב כזה עוברת לי מחשבה להחליף את האפריקה בcb1000, זה יעבור ברגע שיתקרר קצת ואחזור לרכיבות שטח - שם הפאן פקטור היום. משחקי שליטה ואוויר צח לנשמה(הטבע).
עד אז, האפריקה חוליגן במסווא ספה [emoji1787]

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

agent_amos
20-06-2021, 22:45
קטקוב אני מבין שמצחיק אותך סיפור האוקטן. כלי מורכב בסין סה"כ זה הכל, כל הרכיבים על האופנוע לא סיניים, למעט מתגים, לו"ש כסא, ופלסטיקה. ככל שהאוקטן גבוה יותר הסיכוי לתיקון הצתה קטן יותר. פיח יכול להווצר כתוצאה משימוש בדלק מאיכות ירודה, ובשמנים מאיכות ירודה. אתה לא תמיד יודע איזה אוקטן אתה מקבל בכל תחנת דלק. רוצה לדעת מה הוא אוקטן חפש בגוגל אוקטן, רוצה לדעת ניצולת של מנוע, חפש יחס דחיסה במנוע בגוגל.

KKatkov
20-06-2021, 23:24
קטקוב אני מבין שמצחיק אותך סיפור האוקטן. כלי מורכב בסין סה"כ זה הכל, כל הרכיבים על האופנוע לא סיניים, למעט מתגים, לו"ש כסא, ופלסטיקה. ככל שהאוקטן גבוה יותר הסיכוי לתיקון הצתה קטן יותר. פיח יכול להווצר כתוצאה משימוש בדלק מאיכות ירודה, ובשמנים מאיכות ירודה. אתה לא תמיד יודע איזה אוקטן אתה מקבל בכל תחנת דלק. רוצה לדעת מה הוא אוקטן חפש בגוגל אוקטן, רוצה לדעת ניצולת של מנוע, חפש יחס דחיסה במנוע בגוגל.

וואלה כן, מצחיק.
"ככל שהאוקטן גבוה יותר הסיכוי לתיקון הצתה קטן יותר" - לחזור על אותה אמירה (שגויה) לא מנמק אותה ולא עושה אותה נכונה יותר (אלא אם אתה בטלוויזיה/ווינט/יוטיוב, ואז אותה אמירה שגויה הופכת ל"הרי כולם יודעים ש").
"פיח יכול להווצר כתוצאה משימוש בדלק מאיכות ירודה, ובשמנים מאיכות ירודה." - נכון, ומה הקשר למספר אוקטן?
"אתה לא תמיד יודע איזה אוקטן אתה מקבל בכל תחנת דלק" - אתה מקבל משהו שקרוב מאוד לתקן, אלא אם אתה מתדלק ב"תחנת ג'ריקן" בשטחים. אם יש לך חשד שבתחנה מסויימת תקבל דלק מהול - למה לתדלק שם? ואם אותה תחנה מוסיפה שתן של חמור לבנזין אוקטן 95, מה הם יוסיפו ל-98 - שתן גמלים?

אני יודע מה זה מספר אוקטן ומה משמעותו.
אני גם יודע אילו רכבים תודלקו בבנזין עם אוקטן 76, ומה היה יחס הדחיסה שלהם.
גם לחפש בגוגל אני יודע, תתפלא.
יש לי רק בעיה אחת: כשמישהו אומר לי "תפסיקו לחשוב שאתם יודעים יותר טוב" אני מצפה שהוא ידע לנמק איפה אני (ועוד כמה אחרים כאן, שיש להם מושג... בוא נגיד, מעל לממוצע) טועים.

Dresdner
20-06-2021, 23:49

שוב, אין תיקון הצתה כתוצאה מהצתה מוקדמת, החומרה לא קיימת באופנוע שלך.
אוקטן לא קשור לאיכות הדלק.
אגב בגלל ש95 יותר בשימוש יש סבירות גדולה יותר שהוא יותר טרי מה שאומר פחות סיכוי לספיחת מים וליכלוך אז בגדול 95 יכול להיות ״איכותי״ יותר ללא קשר לאוקטן כמובן.

האופנוע שלך עם יחס הדחיסה שלו לא מסוגל להצית אוקטן 95 ללא המצת ככה שכל מה שתשים מעל מיותר.

אתה שולח אנשים ללמוד דברים שאתה בעצמך לא טרחת ללמוד.