צפייה בגרסה מלאה : תאריך יצור צמיג-עד כמה זה חשוב?
בשבוע שעבר החלפתי ארבעה גלגלים במכונית שלי 1850 שייח. צמיגים שיוצרו השנה. עכשיו צריך להחליף צמיגים באופנוע.אותם כסף.המותג והדגם שאני מעוניין בו נאמרו בטלפון בסוף 2019.כמה זה חשוב, אתם שואלים מתי יצרו הצמיגים?
אבל זה לא כמו ברכב אפשר בקלות למצא צמיגים ממש "טריים"
חשוב מאד, גם לצמיגים יש "פג תוקף" וצמיגים מתייבשים גם על המדף, התנאים בארץ קיצוניים ומעמיסים על הצמיגים גם ככה, בחו"ל המחיר שווה
לכל נפש והחלפת צמיג שווה לסכום מצחיק שניתן לעשות בקלות פעם בשנתיים, היצרן מעולם לא חשב על ישראל כשייצר את הצמיג שלו ולכן צמיג
מ-2019 הוא בן 3 ועוד שלוש שנים על הכביש בישראל, הוא יהיה בן 6 ממש לא אידאלי.
שבוע 48 של 2019 -זה כמו 2020.
זה אומר שצמיג בן שנה וחצי.
אחרי שלוש שנים על הכביש,כך או כך ,צריך להחליף.
גם צריך לקחת בחשבון מידות שג הצמיגים הם שונות, גם תאריכים יהיו שונם
צמיג "הכי טרי"-זה טוב.אבל כשה אתם קוניתם צמיגים פעם אחרונה ,בני כמה הם היו?
ממש בספק שאפשר למצוא צמיגים ביצור 2021 לאופנוע ודגם הרצוי.
אולי בחו"ל
שנה וחצי זה סביר בתנאי שהצמיג נשמר כראוי אני הייתי מחפש עוד קצת.
NAOR2207
15-07-2021, 09:04
אם יש לך נסועה רבה תאריך הייצור פחות רלוונטי. תבדוק תמשש אם הגומי טרי ורך (כמו שבודקים אבטיח)
זהו זה.
יש לי כרגע פירללי על האופנוע.
2018 -"גומי" לגמרי.
לפני היה מלטצר -אחרי 3 שנים -יבשים ממש.
NAOR2207
15-07-2021, 09:44
רכיבות טובות ומהנות . שתגמור צמיגים לפני שייתיבשו
בשבוע שעבר החלפתי ארבעה גלגלים במכונית שלי 1850 שייח. צמיגים שיוצרו השנה. עכשיו צריך להחליף צמיגים באופנוע.אותם כסף.המותג והדגם שאני מעוניין בו נאמרו בטלפון בסוף 2019.כמה זה חשוב, אתם שואלים מתי יצרו הצמיגים?
אבל זה לא כמו ברכב אפשר בקלות למצא צמיגים ממש "טריים"
לא באמת חשוב, כל עוד אתה לא רוכב על המגבלות.
כל עוד הצמיג שוכב במחסן מקורה, הדגרדציה שלו מאוד איטית. כשהייתי צעיר ותפרן, יצא לי להתקין גם צמיג בן 10 ששכב במחסן. לא יכול להגיד שהוא לא אחז.
כשהצמיג מותקן על האופנוע, זה כבר דיבור אחר. תוך שנתיים, גג 3 הוא מתייבש ונסדק והאחיזה יורדת.
mudale222
15-07-2021, 13:27
שנה וחצי זה בסדר גמור כל עוד מדובר על מקום קציני שכל הצמיגים שלו הפנים ולא חשופים לשמש.
לא הייתי שם צמיג עם יותר משנתיים אבל האמת שלא ניסו לדחוף לי אף פעם כזה וותיק.
טוב.
התקנתי בסוף זוג מלטצר קארו .
אבל הטענה, די חזקה, באה מהצד השני.
".....אתה יכול לחפש, רק תדע - אין צמיגים בישראל,גם אצל יבואן.
מיכולה עם צמיגים אמורה להגיע ב -30, 26 ספינות ממתינות לפריקה מול אשדוד"
זה מה יש
to be or not to be
NAOR2207
15-07-2021, 14:15
אתה לא רוצה להיכנס ולהבין בזה ...
בתור חובב רכב ואופנוע, רק עד גבול מסוים, שאני עצמי מעביר.בסדר.
יש עוד נקודה מעניינת שאפשר לדבר טיפה.
לא בפעם הראשונה ולא מהאדם אחד שמעתי תזה כזו:
הצמיג משיג את איכויותיו הטובות ביותר בתוך שנה, לאחר הייצור.
אנשים שאמרו זאת אמרו כי שמעו זאת מנציגי יצרני הצמיגים הגדולים והמפורסמים ביותר.
מצד אחד,זה נישמע מוזר ואפשר לחשוד ביצרן שבדרך זו הם פשוט רוצים למכור מוצרים ששוכבים אצלם על המדף...
מצד שני שמעתי ש.......נגיד בטון מקבל את חחוזק שלו תוך כ30 שנה.
מה אתם אומרים?...שמעתם פעם?
Dresdner
15-07-2021, 18:08
זה הדבר הכי הזוי ששמעתי עד היום, אם היה נכון במוטו ג׳יפי היה להם מרתף צמיגים שעומדים ומשתבחים.
אני לא מומחה לצמיגים, אבל אתה חייב להחליף את מקורות הידע שלך.
בטון מקבל את החוזק הסופי שלואחרי מספר שבועות (בערך חודש). בוא נגיד שממשיך תהליךדועך וזניח ולא מדיד עוד כמה חודשים אחרי זה כדי לצאת צדיקים.
אחרי 30 שנה? פחות.
אני חושב שמדובר על יציקות גדולות של סכרים כאשר מדברים על 30 שנה.
בכל מקרה לפי קריאה קצרה ביותר בדר גוגל הבטון מגיע לחוזק מינימלי אחרי כשבועיים (כאשר מדברים על בניין רגיל) שדרוש בתקנים זה לא אומר חוזק מקסימלי שאני חושב שמאוד תלויי בכמות המלט.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
טוב.
לפחות עם חזקות של הבטון אפשר כאן לדון
לי אמת זה פחות מעניין.
לגבי תאריך יצור של צמיגים אחפש עוד מידע.
סתם ,מסקרן
NAOR2207
16-07-2021, 10:02
איך זה ששקית חלב או קוטג' שקנית מהמכולת עם תאריך תפוגה בעוד שבוע - כבר חמוצים?
כי יוסי בעל המכולת קם יום אחד מאוחר והארגז היה בחוץ שעה שעתיים אקסטרא לפני שנכנס למקרר.
...אני יכול לחזור רק לשאלה העיקרית של הנושא, שנשמעת כמו:
-האם זה נכון שיצרן הצמיגים טוען שצמיג מקבל את מקסימום יכולות הכביש והביצועים שלו בתוך שנה לאחר הייצור ?
-ואם כן, עד כמה הן אמיתיות ולא טריק
אני יכול להניח שאני, כחובב , אולי לא מכיר את הכל הנקודות של ייצור גומי לצמיגים.
העובדה שחלק מחברי הפורום כאן הם ללא ספק מומחים ברמה גבוהה בתחומים מסוימים, אין לי ספק- אבל לא למה שקשור לצמיגים.
לפעמים משהו נראה לי ממש הזוי בגלל חוסר ידע
Dresdner
16-07-2021, 13:41
-האם זה נכון שיצרן הצמיגים טוען שצמיג מקבל את מקסימום יכולות הכביש והביצועים שלו בתוך שנה לאחר הייצור ?
העובדה שחלק מחברי הפורום כאן הם ללא ספק מומחים ברמה גבוהה בתחומים מסוימים, אין לי ספק- אבל לא למה שקשור לצמיגים.
לא שמעתי אף יצרן שאומר את זה להפך, אביעד לפני שנים עשה ראיון עם מישהוא מפירלי והוא אמר שכל שנה שעוברת באיחסון הצמיג מאבד אחוזים מיכולתיו, לא זוכר בכמה אבל הוא נתן מספר.
אם לאביעד יש קצת זמן פנוי הוא יכול לעלות את הכתבה הזאת שוב כי למיטב זיכרוני זה היה בתקופת פולגז הישן
לא, זה לא נכון.
ובכל מקרה, אין לזה שום משמעות כי שינויים ברמת האחיזה של הצמיג על פני 5-6 שנים שבהן הוא אוכסן במחסן מקורה זה לא משהו שרוכב מנהלתי יכול להרגיש.
עניתי לך על השאלה?
אני מתנצל, אבל אני יכול לשאול: האם אתה הנציג הרשמי של יצרן צמיגים גדול כלשהו?
ו / או שיש לך תואר אוניברסיטאי בתעשיית הגומי?
אני מתנצל, אבל אני יכול לשאול: האם אתה הנציג הרשמי של יצרן צמיגים גדול כלשהו?
ו / או שיש לך תואר אוניברסיטאי בתעשיית הגומי?
אתה באמת חושב שיושבים כאן בפורום נציגים של חברות צמיגים ועונים לשאלות?
או שהפורום שורץ בבוגרי אונברסיטאות בתעשיית הגומי?
לא נראה לך שטעית קצת בכתובת?
תודה על התגובה.
שמעתי אותך
NAOR2207
16-07-2021, 16:05
על הדרך תבדוק את עניין השכבה שצריך להוריד בצמיג חדש שקונים
אני לא אומר שזה נכון. פשוט אתה הולך לעשות קורס מזורז בגומי אז כבר אני מכין שאלות
mudale222
16-07-2021, 16:10
בקיצור מדובר בקשקוש.
תעשה גוגל, אין שום תוצאה או מאמר שאפילו רומז שצמיגים משתפרים בשנה הראשונה שלהם.
יכול להיות שחומר בדגם מסויים ממשיך ומתמצק, מתנדף או משתפר במשך תקופה בתנאים מסויימים אבל לא הייתי בודק את זה כשמדובר בצמיג.
moonshield
17-07-2021, 16:02
לפעמים משהו נראה לי ממש הזוי בגלל חוסר ידעעד כמה שידוע לי, קשה לי להאמין שהגומי שמרכיב את הצמיג (סי טטי או טבעי, או בכלל לא גומי) מקבל את התכונות הסופיות שלו לאחר שנה מרגע הייצור. רוב האלסטומרים (גומי, סיליקון, פוליאורתן טרמופלסטי וכו') מגיעים לתכונות האופטימליות אחרי' בישול' ראשוני והמתנה או 'בישול מלא' (post/final cure). לרוב החומרים דרושים כמה ימים להגיע לתכונות האופטימליות שלהם, אך ע''י חימום לטמפרטורה גבוהה ניתן לקצר את הזמן הזה מאוד (לדוגמא פוליאורתן מוכן אחרי 3-6 ימים בטמפ' החדר או אחרי 2-3 שעות ב 80 מעלות). קשה לי מאוד להאמין שגומי צריך שנה כדי להגיע לנקודה של התכונות האופטימליות. מה עוד שברגע שהצמיג בשימוש מתבצע תהליך של שחיקה של הגומי, ולמרות שגומי (שמחוזק ב carbon black) הוא חומר עם עמידות גבוהה לשחיקה, גם הוא נשחק במהלך הרכיבה.
גילוי נאות: הכותב הוא ד"ר לכימיה של פולימרים אלסטומרים, אבל לא עובד בתעשיית הגומי או אמין באופן כללי.
תודה על התגובה.
משפת החשוב כאן : "קשה לי מאוד להאמין " עדיין משאיר מקום לספקות ולשאלות.
תודה על התגובה.
משפת החשןב כאן : "קשה לי מאוד להאמין " עדיין משאיר מקום לספקות ולשאלות.זה מה שיפה בעולם של ימינו. המומחים מבינים שיש עוד הרבה מידע מעבר למה שהם יודעים והעם נכנס לחריצים האלה ומוציא תאוריות כונספירציה ותאוריות שהעולם שטוח [emoji38].
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
אני לא מתעניין בכדורגל, גם בכדורסל, לא הולך לדיסקוטק.
מתעניין בכל מיני דברים טכניים, לתקן, לפרק, להרכיב.
גם לקשקש בפורום-סבבה
עד כמה שידוע לי, קשה לי להאמין שהגומי שמרכיב את הצמיג (סי טטי או טבעי, או בכלל לא גומי) מקבל את התכונות הסופיות שלו לאחר שנה מרגע הייצור. רוב האלסטומרים (גומי, סיליקון, פוליאורתן טרמופלסטי וכו') מגיעים לתכונות האופטימליות אחרי' בישול' ראשוני והמתנה או 'בישול מלא' (post/final cure). לרוב החומרים דרושים כמה ימים להגיע לתכונות האופטימליות שלהם, אך ע''י חימום לטמפרטורה גבוהה ניתן לקצר את הזמן הזה מאוד (לדוגמא פוליאורתן מוכן אחרי 3-6 ימים בטמפ' החדר או אחרי 2-3 שעות ב 80 מעלות). קשה לי מאוד להאמין שגומי צריך שנה כדי להגיע לנקודה של התכונות האופטימליות. מה עוד שברגע שהצמיג בשימוש מתבצע תהליך של שחיקה של הגומי, ולמרות שגומי (שמחוזק ב carbon black) הוא חומר עם עמידות גבוהה לשחיקה, גם הוא נשחק במהלך הרכיבה.
גילוי נאות: הכותב הוא ד"ר לכימיה של פולימרים אלסטומרים, אבל לא עובד בתעשיית הגומי או אמין באופן כללי.
זה נכון כל עוד הצמיג לא בנסיעה. כשמתחילים להשתמש בו הצמיג מתחמם ויש גם כוחות מכאניים (תזוזה של חגורות הפלדה בתוך הגומי) שגורמים לשחיקה פנימית ולשינוי המבנה. אני מנחש (הדגש על מנחש) שכמו כל דבר מכאני יש שינוי גדול בהתחלה ("הרצה") עד שמגיע לסוג של מצב יחסית קבוע שממנו יש שחיקה איטית עם השימוש. אם יש משהו בתקופה של שנה, כנראה שמדובר יותר על שנת רכיבה (כשהצמיגים פעילים) ולא ממועד הייצור.
גילוי נאות – גם הכותב מבין משהו בכימיה. גם בפיזיקה.
Dresdner
18-07-2021, 08:41
זה נכון כל עוד הצמיג לא בנסיעה. כשמתחילים להשתמש בו הצמיג מתחמם ויש גם כוחות מכאניים (תזוזה של חגורות הפלדה בתוך הגומי) שגורמים לשחיקה פנימית ולשינוי המבנה. אני מנחש (הדגש על מנחש) שכמו כל דבר מכאני יש שינוי גדול בהתחלה ("הרצה") עד שמגיע לסוג של מצב יחסית קבוע שממנו יש שחיקה איטית עם השימוש. אם יש משהו בתקופה של שנה, כנראה שמדובר יותר על שנת רכיבה (כשהצמיגים פעילים) ולא ממועד הייצור.
גילוי נאות – גם הכותב מבין משהו בכימיה. גם בפיזיקה.
אם מדובר על רכיבה אז לזמן אין חשיבות אלה לקילומטרים שניצברו ומכוון שהאגדה האורבנית מדברת על שנה אז כנראה מדובר בשנה על המדף.
בוודאי שצמיג משומש בן שנה הוא טוב יותר.
במקרה אני מוכר עכשיו סט פירלי אנגל בני שנה ועם 10,000 ק"מ. במצב מצוין, בדיוק סיימו הרצה של שנה. ;)
אם מדובר על רכיבה אז לזמן אין חשיבות אלה לקילומטרים שניצברו ומכוון שהאגדה האורבנית מדברת על שנה אז כנראה מדובר בשנה על המדף.
נכון חלקית. לחימצון יש חלק בבלאי של הצמיג, וזה קורה מהר יותר ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר. כלומר, יש הבדל בבלאי בין צמיג שעבר 100 ק"מ בנסיעה מהירה רצופה ובין צמיג שעבר 100 נסיעות של קילומטר.
תמיד בסוג הזה של האמרות מדובר על ממוצעים - שנה לרוכב ממוצע, עם סוג רכיבות ממוצע ועם ק"מ שנתי ממוצע.
וכמו כל ממוצע (סטטיסטי) אחר, זה כמעט אף פעם לא נכון עבור מקרה ספציפי כלשהו.
וחוץ מזה, אם זה באמת אגדה אורבנית, אז כל הדיון הזה לא שווה את כמות הביטים שהושקעו בו.
Dresdner
18-07-2021, 09:27
נכון חלקית. לחימצון יש חלק בבלאי של הצמיג, וזה קורה מהר יותר ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר. כלומר, יש הבדל בבלאי בין צמיג שעבר 100 ק"מ בנסיעה מהירה רצופה ובין צמיג שעבר 100 נסיעות של קילומטר.
תמיד בסוג הזה של האמרות מדובר על ממוצעים - שנה לרוכב ממוצע, עם סוג רכיבות ממוצע ועם ק"מ שנתי ממוצע.
וכמו כל ממוצע (סטטיסטי) אחר, זה כמעט אף פעם לא נכון עבור מקרה ספציפי כלשהו.
וחוץ מזה, אם זה באמת אגדה אורבנית, אז כל הדיון הזה לא שווה את כמות הביטים שהושקעו בו.
מכוון שרישמית וגם לא רישמית אין שום התייחסות של היצרנים לדבר הזה אז ההנחה היא שזה אגדה אורבנית, אולי התחילה ע״י מוכר שלקוח התווכח איתו שצמיג בין שנה זה ישן מידי בשבילו
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft