התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מבחן מתמשך maxym 600

lokimonster
03-08-2021, 23:44
נפל לידיי קטנוע.
לא סתם קטנוע אלא קטנוע מנהלים בצבע שחור מט.
ובכן מי אני שאסרב להצעה כזאת ומטבע הדברים אשתף אתכם בחוויה.

ובכן מי אתה מקס?

מקס נצר לשושלת קוריאנית ששורשיה ננטעו בארץ הקודש אי שם (אם זכור לי נכון) סביב 1988 עם קטנועים דו"פ הליד ןסופר טקט שהיו בין הראשונים שהביאו את בשורת הפלסטיק האוטמטי לארץ הקודש (היו ראביט אבל ממש לא היה פלסטיק).

השנים חלפו והקטנועים תפחו קמו מתחרים וארץ הקודש פגשה בחידושים כגון הcn250 של הונדה וכמובן הג'ז.
בורגמן טי עארס ועוד כמענה נולד מקסים.

מקסים מתהדר במנוע 600 סמ"ק בעל בוכנה אחת והצלינדר אחד שמקיף אותה והם מקוררים במים ירקרקים המונעים על ידי משאבה וכל הטוב הזה מפיק כ43 סוסונים.

המנוע יושב לו במקום המסורתי על הזרוע האחורית בשונה מהטימקס כדוגמה שקיבל תצורה שיותר קרובה לאופנוע והמנוע יושב בשלדה ומניע אותו באמצעות רצועה.

מקסים צריך לתת מענה לתחרות לא פשוטה ושומר על מחיר זול יחסית וגם ככל הנראה טיפולים זולים יותר ממתחריו מבית מטרו או אבניר

יחד עם זאת נראה שכן שמרו על איכות חומרים טובה והתחושה של המתגים נעימה ולא מאכזבת.

העברת המידע נעשית באמצעות זוג שעונים עגולים וגדולים האחד למהירות סיבובי המנוע ואילו השני מהירות רכיבה.

ללא ספק אהבתי ואני מעדיף מכל הדיגיטציה שיש בטרייסר לצורך העניין ובכלל באופנועי המאה עשרים ואחד.

בין צמד השעונים ישנו צג נוסף הנשלט על ידי בורר בלוח השעונים ומאפשר בחירה של נתונים מבוקשים כגון שעון זמן, מד מרחק מצטבר, מד אמפר ועוד ומצער שכבר לא צירפו אותם למתגים.

כדי שלא נשכח מי היצרן של מקסים ישנו הלוגו של היצרן המואר באור יקרות

המתגים מסודרים באופן מסורתי למדיי ולמעט מתג מאותתי החירום שיושב בצד שמאל הכל שגרתי

המקסים מצוייד בלא פחות מ5 תאי איחסון בגדלים שונים.
2 עליונים מתחת לכידון.
2 ננעלים במרכז הכלי מול הברכיים שם מסתתר גם שקע כח.
ואחד ענק תחת המושב שיודע להכיל קסדה או שתיים או לחילופין אבטיח מתוק תפוחים חבילה של סטייקים וקבאב מרגז לארוחת הצהריים ומשאיר מקום לעוד וכדיי שנמצא הכל בחושך הוא אפילו מואר.
לצורך פתיחת המושב ניתן להשתמש בכפתור צהוב על הכידון או באמצעות המפתח בסוויטש.

פתח התדלוק נמצא בין הרגליים ומאפשר תדלוק נוח.
לרעתו צריך מפתח אז לכל מני שחקני gta שבדיוק בורחים מהמסוק המשטרתי מומלץ להשאיר אותו ללא המכסה.

מעל פתח התדלוק ישנו פתח איוורור שנועד לחמם את הרוכב בימיי החורף הקרים.
לדעתי מיותר וללא שמיכה לא יתן כלום.

המושב רחב ודי נוח למרות שמלפנים העסק קצת צפוף אבל לא ברמה שמציקה.
לגב ישנה משענת לתמיכה וכך גם למורכב שגם נהנה ממושב ענק, משענת חביבה לגב, ידיות אחיזה ורגליות צד מתקפלות כמיטב המסורת.

הכידון יחסית צר אבל בכל זאת זה לא טרייסר אבל מתרגלים.

מבחינת העיצוב בהחלט נחמד והצבע שחור מט נותן לו נוכחות יפה הלקוחה מסיצינהנשל הסרט מקס הזועם.

מערכת תאורת הלד מרשימה אך טרם נבחנה בלילה.

על הבטיחות מופקדים מערכת abs מיקרו סוויטש שמדומם את המנוע בעת פתיחת רגלית הצד בליווי מנורת אזהרה ובלם יד למניעת דירדור בירידות
מנופי הבלמים מתכווננים אך עדיין לא מצאתי להם מקום

על סעיף השקט מופקד מטול רקטות גדול ובולט.

התנעה והצליל שנשמע קטנועי לגמרי ועדיין רומז שלא מדובר כאן ג'וי מקס 125 אלה בפרסטיג'.

מתיישבים על הכלי המונע ולמרות מרכז הכובד הנמוך הכלי מרגיש כבד.

איך נוסע.

תשארו בשטח עד לפרק הבא
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210803/6e55d77633aacbee132de1a82555ee61.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210803/7af7e74d3ebdeebba78c7996f65a9474.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210803/718cd0e230d435b81ca4807ad4917381.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210803/66032dbafd4baccc30669223a1c85d43.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210803/0a2420565e188fac299f87f4b1675e9a.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

אקמקרק
04-08-2021, 07:35
נחמד מאוד. בתקופת הקטנועים רציתי אחד כזה.
מעניין איך הוא שורד את השנים, איזו שנת ייצור הבחור?

lokimonster
04-08-2021, 08:34
הכלי מודל 2019.

lokimonster
04-08-2021, 11:13
פרק 2 גופיה כפכפים וקסדת אבטיח.

טלפון מהעבר השני של הקו משה ששואל היכן להוריד את הגדלנוע.
אני בדיוק ביבניאל ומתקשה לדבר בגלל עניינים ברומו של יותם הידוע בכינויו מונסטרסון.

הפיקוד עבר לשושנים האיש והחלום שקלט את הגדלנוע ואופסן מאחורי שער סגור עם אבטחה צמודה.

הדרך מהבקעה יפה סיבובים שאני מכיר מוקיר ונהנה מהם אפילו בהברידית.
תוך כשעתיים נוחת בבית ומתלבט מה ללבוש.

החום היוקד והעובדה שבחנייה מחכה לי גדלנוע שכנעה אותי להצטייד בכפכפים חלקלקות מכנס מנומר גופיה ואקדח פראאורדיננס ישן ולצאת לאסוף את כלי המשחית מהחניון.

הגעתי לחניון.

סיבוב קצר ובלב אומר וואלה הכלי גדול.

אני מתיישב ואיזה קטע זה כמו קלנועית אין צורך להניף את הרגל כלי אידיאלי לשמנמנים וקשישים הצעירים ברוחם.
הדבר הראשון שצץ זה רוחב הכידון הוא צר יחסית לטרייסר.

פתיחת סוויטש ומלוח השעונים בוקע אור בהיר עם השראה אדומה מהמחוגים - מגניב.

סטרטר קטן והכלי מתעורר לחיים לקול פמפום קטנועי חרישי המוכר מכל שאר הטוזטוזים של המותג ( האמת שכמעט כולם נשמעים אותו הדבר).

ישנה ווברציה מסוימת כצפוי מפיסטון אחד גדול.

דוחף את הביסט אחורה ותוהה איך כל אותם לוחמי TMAX בוחרים בכפכפים זה מחליק ולא נוח בייחוד בגדלנוע שמנמן ששוקל לא מעט.

גז עדין והשמש הקופחת מסנוורת אותנו עם היציאה מהחניון והכלי נופל אל תוך הפנייה בסגנון הארליז ייתכן שזה זווית משולש ההיגוי או משהו כזה וכמובן העובדה שאני לא רגיל.

זינוק מהוסס מצידי והכלי מזנק באופן החלטי.
המנוע אינו מתקשה למשוך את המסה הגדולה ואנו משתלבים בתנועה הצפופה.

המנוע והגיר משתלבים יפה ביחד ומורגש שיש לנו עסק עם ג'ון דיר 43 כוח סוס שידע לתת לחקלאי בעיר יכולת חרישת פקקים מכובדת.
אין גימגומים ופשוט לינארי ומהנה.

הרכיבה בכרך נוחה ומשענת הגב עושה עבודה טובה.
אני מרגיש שהכלי קצת צפוף והייתי שמח למושב קצת יותר ארוך שיאפשר לשבת יותר אחורה אבל לא משהו שהוא מעיק.

המתלים עובדים יפה ויודעים לבודד את הגב מרוב תחלואי האספלט הירושלמי למרות שהם כן נכנעים מדי פעם לקפלים וזורקים לגב חבטה בריאה שמזכירה לך שאתה על קטנוע.

בחרתי את הדרך הארוכה יותר כדי לעלות על כביש בגין.

משיכת מצערת בריאה והתחושה שהכפכפים מתעופפים הכלי מאיץ חזק יותר מכל קטנוע אחר שרכבתי.
המצמד משתלב יפה וקצב התאוצה בהחלט מעורר חיוך.

נכון זה לא סופר ספורט אבל הכל בקלות ובהחלט מהנה והווריאטור משתף פעולה ללא שיהוקים או מחאות.

בקצב גבוה הכלי שומר על כיוון ולא מורגש חוסר יציבות או נדנודים גם במהירויות בין עירוניות גבוהות.

לתחושתי ישנם פידבקים (משוב בעברית צחה) שונים בין הפרונט לזנב יתכן לחץ אוויר בצמיגים ויתכן בשל התצורה של הכלי.

אני לא חושב שמדובר במשהו מסוכן פשוט מצריך זמן להתרגל קצת.

מחשב הדרך קצת נבלע באור השמש אך מד המהירות והסל"ד גדולים וברורים ופשוט כיף להביט עליהם.

מכיוון המנוע לא מורגש שמדובר בחד צילינדרי ולא זכור לי שהרגשתי שהמראות רוטטות בסגנון הכלים שהיו לי בעבר ( XR600 TSW או הדיאלים S3 שיש לי במשרד)

הגעתי הביתה הסוויטש סרבן ולקח לי שנייה להבין איך פותחים את הכסא או נועלים את ההגה.

מכניס את הקסדה ונשאר מקום לעוד קסדה.

לא ציינתי שעשיתי קנייה ונכנס אבטיח גדול קילו סטייק קבאב תפוחים אוכמניות ואפשר היה להכניס עוד מכל טוב.

נעלתי כיסיתי ורצתי להפעיל את המנגל לא לפני שנעלתי את האקדח בקצפת שלו.

בפרק הבא:

החיים בכביש המפותל .

erani99
05-08-2021, 10:32
לתת לך בראס !!!!! ... עם מבוט !!!! ולא מעניינ'תי אם אתה עוד ירושלמי שחושב שהוא נמס עם קצת חום וטיפה לחות (ע"ע - שושנה): למה הזריקת Zין הזו בלי מיגון ???!!!!!!
זה שזה קטנוע/גדלנוע, לא אומר שאתה צריך לרדת לרמה של רוכבי טילערסונים :confused2:

lokimonster
05-08-2021, 10:56
לתת לך בראס !!!!! ... עם מבוט !!!! ולא מעניינ'תי אם אתה עוד ירושלמי שחושב שהוא נמס עם קצת חום וטיפה לחות (ע"ע - שושנה): למה הזריקת Zין הזו בלי מיגון ???!!!!!!
זה שזה קטנוע/גדלנוע, לא אומר שאתה צריך לרדת לרמה של רוכבי טילערסונים :confused2:

אח שלי
מה אומר
אנו בירושלים ובלי זה אין אישור לעלות על סמל סטטוס.

אפילו מטרו מחתימים על טופס מיגון מינימאלי.

erani99
05-08-2021, 13:53
טוף...נו
you're a grownup
אם בא לך להוריד עור וחלקי גוף לכביש, מי אני שאשלול זאת ממך?
לק על זה :tongue:

lokimonster
05-08-2021, 23:53
פרק 2.5 משאיות אוכל
(הבטחתי מפותל אבל התיאבון השתלט עלינו)
שעה 19:00 הוואטסאפ הבן משפחתי שלי ושל א' נער הפלא מהבהב.

הצעה לדייט מהגיהנום.

כמובן שאני לא אסרב ויצאנו לקראת 21:00 לעבר שואבה.

פתחו שם מתחם םוד טראקס נחמד וסך הכל טעים

התארגנו חיש קל התיק של המנהלת מתחת לכיסא קסדות וויז מוזיקה והיידה על הלא נודע.

לוח השעונים מאיר באור לבן כחלחל כשכאמור המחוגים האדומים משתקפים להם בפסי הכסף.

פתחתי את הרגליות המתקפלות וההנהלה התיישבה מאחור.

התגובה הראשונה וואלה זה נוח וגדול.
ישר מכה לגבריות של האשכנזים מה גדול שאלתי??

סע היא לוחשת ויצאנו.

מקס לא מתרגש מתוספת ה50 קילו אחי 7 ליטר מים שאישתי שוקלת ומזנק יפה.

הווריאטור לינארי והכלי מושך סבבה.
מאחור ישנם ציוצים שידיות האחיזה אחלה ואני מקטר לעצמי וואלה למה שתחבק מישהו.

נו טוב בשביל זה יש טרייסר.

יוצאים לכיוון כביש אחד הכלי מושך נהדר ומאפשר מעבר גם בתנועה צפופה למרות ממדיו.

הכל מרגיש יציב באופן מפתיע וגם בסיבובים שומרים על קו.

הבלמים עם 2 הדיסקים מלפנים מגיבים יפה ומאטים את המסה של ה480 קילו (230 הכלי אני כ100 אחרי הפחתה והיתרה ההנהלה מאחור).

הגענו למתחם נער הפלא הגיע כשהקסדות כבר נעולות תחת המושב ( אחת נפתחת והשנייה סגורה).

המושב צריך שכנוע קל אבל נסגר

אוכלים רבים שותים וצריך לחזור הבייתה.

את העליות לירושלי הכלי צלח בקצב מרשים השמועה אומרת שגם 130 חצילים ניתן להפיק בכ5000 סל"ד ואף יותר.

בכביש אחד הכלי מרגיש חיי ווורסיטילי ולא מרגיש חלש כלל בתנאי הדרך שם
זה לא אופנוע 600 או אפילו הונדה nc אבל בהחלט קרוב אליה מבחינת הביצועים

מיגון הרוח מצויין ולא הורגשו מערבולות כלל וכמובן רעידות ממש לא קימות.

ברמזור לקראת הבית נעמדים שני קטנועים האחד xmax300 כמדומני.

הפגישה הבאה הייתה ברמזור השני ובם שואלים מה הנפח של המגודל ומרימים גבה שאמרתי 600 בשעה שאני מצביע על הכיתוב בצד.

שהגענו שאלתי את אישתי איך המשענת ומסתבר שהיא רחוקה מאחור.

מקס מתגלה כפרטנר טוב לתנועת פרוורים גם בזוג.
הוא נוח ובעל תא מטען נהדר.

הוא לא מרגיש חלש וגם את כביש שש נראה לי שהוא יצלח בכבוד אך עדיין זה לא אזור המחייה של מקס.

אני מניח שנותר לבקר בנס הרים ולספר איך זה שם.

מקווה שבשבת נצא.

לוקי

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210805/3e3dc94e6043e9ea525f3cfb2d2b0d85.jpg

lokimonster
07-08-2021, 21:01
יצאתי לאסוף מנער הפלא את נדב בן ה11 שנמצא אצל חבר באחד הישובים סביב ירושלים.

הקטנוע נוח מאוד ולמעט בור שזיעזע אותנו לא היו ממש תלונות
בדרך לישוב ישנן כמה פניות יפות.
מקס משתף פעולה אבל עדיין לא ברמה של אופנוע.

כרגיל כל עוד הכביש גלי הכל נעים אבל ברגע שפוגשים קפלים באספלט או בורות הכלי מגיב רע לזה וממש מתרסק עליהם .

בתחום הבלימה הabs מאחור נכנס מוקדם לפעולה והאמת שזה כאילו שאין ברקס מאחור.

מלפנים העסק יותר טוב למרות ספוגיות מסויימת.

בכביש המפותל העסק חביב ולא מעבר ועדיין ההבדלים בין מה שמשדר המזלג מלפנים והזנב לא מקנים ביטחון רב

דבר המורכב:

נדב....
"אבא זה לא נוח".

למה לא??

נדב "הכיסא רחב מדיי ".

אני:
"יש לך משענת מאחור ואפשרות להחזיק בצדדים".

נדב:
" אני לא מגיע לרגליות ובכלל אני רגיל שהרגליים מכופפות לאחור".

אני
"וואלה עד כדי כך"

נדב
"וזה בכלל לא אופנוע"

נדב סיכם מבחינתו את הכל בארבע מילים.

ככל הנראה שכורסא רחבה ומפנקת מקומה בסלון שם אין חשיבות למיקום הרגליים ואכן לנדב בן ה11 זה קצת גדול מדי.

מאידך הבת שלי ואמא שלה בהחלט מרוצות ממקסים אבל גם הן לא ממש מרגישות את המשענת שנמצאת הרחק מאחור וגם להן מיקום הרגלית מורכב לא ממש מושלם.

lokimonster
09-08-2021, 20:18
צרי(ח)כת דלק.

מקס מתגלה כפרטנר נחמד לרוב השימושים.

רכיבה בזוג מהנה למדי ויש מרחב מחייה מדהים.

תא המטען הגדול וקלות התפעול בהחלט נותנים איכות חיים מעולה.

הבעיות היחידות למורכב זה רוחב הכלי ומסתבר שיש לזה השלכות על רגלי הרוכב שעשויות לפגוש עצמים זרים בסביבה צפופה על כך יעיד נדב.

מבחינת תחבורה לפרוורים וחזרה הכלי לא פחות ממצויין כל עוד זוכרים שמדובר בקטנוע שמנמן ולא אופנוע ספורט או ספורט תיור ועדיין נראה לי שאפשר גם לצאת למסעות בזוג בנוחות בקצב סביר.

כך גם גיחה לשוק עם המנהלת שלי וחזרה עם תיק בית ספר חדש לילד אננס פיתות ועוד שפע של דברים.

חזרנו בדרך הארוכה הבייתה ולחצנו.

כמה לחצנו מספיק כדי לגלות שהכלי טס קדימה בקצב החוק.

אבל כמובן שזה לא בשביל מקס שמבחינתו יתקתק לו על 5000 סל"ד בנינוחות נהדרת.

את העלייה של נבי סמואל למי שמכיר רצנו בקצב מעורר חיוך והדבר היחיד שהורס את החגיגה זה חוסר התקשורת בין הקדמי לאחורי.

על הנאות צריך לשלם ונכנסנו לסונול בשכונה.
מקס מתגלה כשתיין לא קטן שגמע 9.122 ליטר ל105.8 קילומטר שבטיבטית עתיקה מתורגם לכ11 קילומטר לליטר.

אני איפסתי שוב את האודומטר אבל אני די בטוח שזה תחשיב נכון.
הנושא יבחן שוב ונעדכן

לבסוף משקולת הכידון נשרה.
ניסיתי לחבר אותה שוב והיא פשוט נושרת.
קפצתי למוסך וצסתבר שזו מחלה של הכלי והמשקולות מתחברות באמצעות גומי שמתרחב עם חיזוק הבורג.
בקיצור המשקולת נזרקה לתא המטען.

סיכום זמני:
לחיוב
נוחות ברוב הזמן
יעיל מאוד
חזק בשימוש עירוני ופרוורים.
מרווח
לרעה
קמטים ושברים באספלט
כביש טכני לא מעורר ביטחון (מתלים )
צריכת דלק של משאית (יבדק שוב ).

אני מקווה לשים את היד על טי מקס או מקסי סקוטר אחר לשם השוואה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210809/c41493139e42d204cadf8983880c3991.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210809/6ff3faaea95502a10a96ffe0aeea78ed.jpg

lokimonster
11-08-2021, 17:52
הידעתם שבטוסטוס הרוכב אינו מרגיש את חום המנוע.

גם ב37 מעלות בצל.

מאידך אני מעדיף לקחת את הקסדה איתי למשרד שם היא לא מתחממת (יש לנו חניון מקורה ובארגז היא לא מתחממת מאידך מתחת למושב הקטנוע היא בהחלט מתחממת).

ואלו היו 30 שניות על חום קור ומה שבין ה2.

ayalzo
11-08-2021, 20:33
וזה עוד בלי שרכבת על אפריליה srv 850. שם מתחת לכסא חוםשל גיהנום. בקבוק מים הופך לתה בזמן קצר. ברמה שלא ניתן לשתות.

KKatkov
11-08-2021, 21:03
צרי(ח)כת דלק.

מקס מתגלה כפרטנר נחמד לרוב השימושים.

רכיבה בזוג מהנה למדי ויש מרחב מחייה מדהים.

תא המטען הגדול וקלות התפעול בהחלט נותנים איכות חיים מעולה.

הבעיות היחידות למורכב זה רוחב הכלי ומסתבר שיש לזה השלכות על רגלי הרוכב שעשויות לפגוש עצמים זרים בסביבה צפופה על כך יעיד נדב.

מבחינת תחבורה לפרוורים וחזרה הכלי לא פחות ממצויין כל עוד זוכרים שמדובר בקטנוע שמנמן ולא אופנוע ספורט או ספורט תיור ועדיין נראה לי שאפשר גם לצאת למסעות בזוג בנוחות בקצב סביר.

כך גם גיחה לשוק עם המנהלת שלי וחזרה עם תיק בית ספר חדש לילד אננס פיתות ועוד שפע של דברים.

חזרנו בדרך הארוכה הבייתה ולחצנו.

כמה לחצנו מספיק כדי לגלות שהכלי טס קדימה בקצב החוק.

אבל כמובן שזה לא בשביל מקס שמבחינתו יתקתק לו על 5000 סל"ד בנינוחות נהדרת.

את העלייה של נבי סמואל למי שמכיר רצנו בקצב מעורר חיוך והדבר היחיד שהורס את החגיגה זה חוסר התקשורת בין הקדמי לאחורי.

על הנאות צריך לשלם ונכנסנו לסונול בשכונה.
מקס מתגלה כשתיין לא קטן שגמע 9.122 ליטר ל105.8 קילומטר שבטיבטית עתיקה מתורגם לכ11 קילומטר לליטר.

אני איפסתי שוב את האודומטר אבל אני די בטוח שזה תחשיב נכון.
הנושא יבחן שוב ונעדכן

לבסוף משקולת הכידון נשרה.
ניסיתי לחבר אותה שוב והיא פשוט נושרת.
קפצתי למוסך וצסתבר שזו מחלה של הכלי והמשקולות מתחברות באמצעות גומי שמתרחב עם חיזוק הבורג.
בקיצור המשקולת נזרקה לתא המטען.

סיכום זמני:
לחיוב
נוחות ברוב הזמן
יעיל מאוד
חזק בשימוש עירוני ופרוורים.
מרווח
לרעה
קמטים ושברים באספלט
כביש טכני לא מעורר ביטחון (מתלים )
צריכת דלק של משאית (יבדק שוב ).

אני מקווה לשים את היד על טי מקס או מקסי סקוטר אחר לשם השוואה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210809/c41493139e42d204cadf8983880c3991.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210809/6ff3faaea95502a10a96ffe0aeea78ed.jpg

לגבי הצריכה:
בדשבורד מופיע 105.8 מייל, לא ק"מ.
זה יוצא 9.1 ליטר ל-169 ק"מ = 5.4 ליטר/100 ק"מ, שהם 1/18.5 בשיטה הישראלית. לא להיט, אבל עושה היגיון לאור זה שלא בדיוק רחמת על הקטנוע ולא התביישת לסובב את הגז.
הצריכה שציינת קודם אינה הגיונית, ובמידה והיא נכונה - זאת עדות לתקלה. כאמור, אני מאמין שהתבלבלת בין מייל לק"מ.

lokimonster
12-08-2021, 05:53
לגבי הצריכה:
בדשבורד מופיע 105.8 מייל, לא ק"מ.
זה יוצא 9.1 ליטר ל-169 ק"מ = 5.4 ליטר/100 ק"מ, שהם 1/18.5 בשיטה הישראלית. לא להיט, אבל עושה היגיון לאור זה שלא בדיוק רחמת על הקטנוע ולא התביישת לסובב את הגז.
הצריכה שציינת קודם אינה הגיונית, ובמידה והיא נכונה - זאת עדות לתקלה. כאמור, אני מאמין שהתבלבלת בין מייל לק"מ.יצאתי חומוס
אכן מייל אבל אז זה כבר במעוזות של סובארו b4 בעיר

אכן ייתכן שיש משהו לא תקין וכמובן שאחפש איך משנים לקילומטרים.

הקטנוען
12-08-2021, 23:25
אני לא חושב שמדובר בתקלה. זו גם הייתה צריכת הדלק במבחן שעשו לו בפול גז. בסביבות ה18 קילומטר לליטר. כשלוחצים אותו, הוא די שתיין

lokimonster
13-08-2021, 15:26
אני לא חושב שמדובר בתקלה. זו גם הייתה צריכת הדלק במבחן שעשו לו בפול גז. בסביבות ה18 קילומטר לליטר. כשלוחצים אותו, הוא די שתייןהאמת שמהרגע שעלה נושא הדלק אני יותר עירני לגבי התנהלות יד ימין.

וככל הנראה שכדי להזיז את המאסה של הפלסטיק הזה צריך ללחוץ קצת אחרת העסק רדום (כמובן שזה כל אחד עם הפרספקטיבה שלו).

האמת שלי כבר יש לא מעט תובנות אם הפלסטיק הזה מתאים לי או לא אבל על כך ארחיב בהמשך.

KKatkov
15-08-2021, 10:21
האמת שמהרגע שעלה נושא הדלק אני יותר עירני לגבי התנהלות יד ימין.

וככל הנראה שכדי להזיז את המאסה של הפלסטיק הזה צריך ללחוץ קצת אחרת העסק רדום (כמובן שזה כל אחד עם הפרספקטיבה שלו).

האמת שלי כבר יש לא מעט תובנות אם הפלסטיק הזה מתאים לי או לא אבל על כך ארחיב בהמשך.

כשדברתי על תקלה, התייחסתי למספר שאתה נתת (1/11).
1/18 זאת צריכה תקינה לחלוטין כשמדובר בקטנוע מנהלים "כבד" עם רוכב לא רגוע באוכף.

lokimonster
15-08-2021, 13:08
אכן

ועדיין עיקר השימוש הוא עירוני ובגדול אני לא ממש משתולל איתו.

אני מניח שישנם "הפסדים" של כח בגיר הרציף לעומת גיר רגיל וזה מתבטא בצריכת הדלק.

מאידך (כשאני חושב על זה) הגיר הרציף אמור להיות מכוון למצב אופטימלי בתחום היעיל של המנוע (בתוך עקומת המומנט/הספק )

ווזה מביא אותי לשאלה:

איזה גיר יותר יעיל רציף או פלנטארי (אני מניח שזה נושא שלם לדיון)?

Tribalmistyc2
15-08-2021, 14:42
יעילות של גיר רציף צונחת כשהמומנט עולה אבל בעומס נמוך הוא יעיל מהפלנטרי בגלל שהוא מייצר אינסוף יחסי העברה בתחום מסוים.
זה שימושי ברכבים קטנים ומביא לחסכון בדלק, אבל לא תמצא גיר רציף ביחידות הנעה שמיועדות לheavy duty \ ספורט.

lokimonster
15-08-2021, 15:03
לצערי בקרולה ההברידית שמשרתת את אישתי יש גיר רציף
זה מזעזע

קיבלנו איוניק חליפית שהייתה עם גיר אוטמטי DCT כפול מצמדים שהיה עשרות מונים יותר נחמד והאמת שהרכב מגיב יותר טוב מהטויוטה.

כמובן ששתי המכוניות לא בדיוק מרגשות אבל בהקשר מנוע גיר היונדאי יותר נחמדה.

kobis
15-08-2021, 15:17
יעילות של גיר רציף צונחת כשהמומנט עולה אבל בעומס נמוך הוא יעיל מהפלנטרי בגלל שהוא מייצר אינסוף יחסי העברה בתחום מסוים.
זה שימושי ברכבים קטנים ומביא לחסכון בדלק, אבל לא תמצא גיר רציף ביחידות הנעה שמיועדות לheavy duty \ ספורט.

https://en.wikipedia.org/wiki/Multitronic

Tribalmistyc2
15-08-2021, 15:53
https://en.wikipedia.org/wiki/Multitronic

חד קרן

השושנים
15-08-2021, 17:21
אכן

ועדיין עיקר השימוש הוא עירוני ובגדול אני לא ממש משתולל איתו.

אני מניח שישנם "הפסדים" של כח בגיר הרציף לעומת גיר רגיל וזה מתבטא בצריכת הדלק.

מאידך (כשאני חושב על זה) הגיר הרציף אמור להיות מכוון למצב אופטימלי בתחום היעיל של המנוע (בתוך עקומת המומנט/הספק )

ווזה מביא אותי לשאלה:

איזה גיר יותר יעיל רציף או פלנטארי (אני מניח שזה נושא שלם לדיון)?

9339

ayalzo
15-08-2021, 17:54
בגיר פלאנטרי יש הרבה איבוד מומנט בממיר המומנט.
בגיר רציף זה אמור להיות פחות אבל....
גיר רציף הרבה יותר רגיש להתחממות בעומס.
הכי יעיל מבחינת איבוד מומנט- ידני או dsg (ולdsg המחלות שלו).

Tribalmistyc2
15-08-2021, 18:43
גם בגיר רציף יש הרבה איבוד מומנט בממיר מומנט.

lokimonster
16-08-2021, 18:22
חיסון שלישי לקורונה
הכל כואב
אני חלק מניסוי ספק רפואי ספק חברתי.

אני יוצא מהמשרד והפעם שמח שזה הקטנוע ולא הטרייסר.

גז ברקס ונוח לעלות על הכלי.

הגעתי לבית בשלום אבל מעוך.

ayalzo
17-08-2021, 12:41
אז אתה אומר שיש תופעות לוואי גם לבוסטר? או שהכוונה לכאב בכתף?

lokimonster
17-08-2021, 12:58
אז אתה אומר שיש תופעות לוואי גם לבוסטר? או שהכוונה לכאב בכתף?

כן תופעות לוואי חום ככל הנראה גם בלוטת לימפא שהתנפחה קצת בצד שמאל סחרחורת וחולשה כללית (לחץ דם עלה לי כשהוא בדרך כלל תקין).

מרגיש שהזריקו לי קורונה.

ayalzo
17-08-2021, 13:58
סעאמק. כמו בחיסון השני :( שלושה ימים שכבתי בבית.

lokimonster
17-08-2021, 14:51
סעאמק. כמו בחיסון השני :( שלושה ימים שכבתי בבית.

יאפ
אומנם חזרתי לעבוד אבל עדיין מרגיש חולה.

lokimonster
18-08-2021, 16:48
פתיחות.

יצאנו ראש בראש אני ורוכב עם כפכפים על ( איך לא ) טי מקס מאובזר באגזוז רעש.

המקסים על שש מאות הסמ"ק שלו נשאר מאחור בעלייה בה זינקנו מהרמזור כאשר היה יתרון קל למקסים במיקום הזינוק.

נפרדנו מטיל עארס לשלום והמשכנו לדרכנו בידיעה שבעבור חצי מחיר יש לנו תמורה קוריאנית לא רעה שמהמעט שידוע לי גם במחיר התחזוקה הוא טהיה עדיף.

דברים שאני פחות אוהב במקסים.

משקולות כידון צונחות.
שוחחתי על כך עם המוסך שאמר שזו מחלה של הכלים האלו.

מתחילת הדרך של היצרן כסאן יאנג ועד היום הם עשו כברת דרך ושיפרו את האיכות של הכלים אך משום מה פיספסו דבר שטותי כמו משקולת הכידון שמתחברת באמצעות שרוול גומי שמתרחב עלידי סגירת בורג ואום הגורם להרחבת הגומי.

נשמע מסובך בכתיבה ואני מניח שיותר פשוט לעשות הברגה אליה תתחבר המשקולת.

דבר נוסף

הכלי מאוד אוהב לאבד אחיזה בזינוקים ואם זה בתוך פנייה אז בכלל לא מעודד.

הצמיג נראה טרי אז לא נראה לי שזה הצמיג בעייתי אולי מתלים אחוריים או מבנה או החיבה שלי למצערת פתוחה מה שמביא אותי לנושא המצערת.

היא בעלת מהלך ארוך.

אולי בגלל שאני רגיל למצערת הרגיזה של הטרייסר או שהכלי פשוט חלש בהשוואה לטרייסר.

המושב קצת סרבן בסגירה ומצריך טפיחה קלה.

הabs האחורי ממהר לעבוד ללא שום הגיון נראה לעין.

לבסוף

התחושה שלי שהמנוע קצת גדול על השלדה של המקסים.

אני אשחק עם הבולמים (אני חושב שאפשר לחזק את הקפיץ) למרות שהכלי גם כך קצת קשיח.

סיכום לרגע זה
זריז אבל נמהר.

lokimonster
19-08-2021, 18:55
פאנצ'ר

טוב לא ממש.

קטנוען כל שהוא שם לב שיש בורג בגלגל תריע.
האמת יפה ששם לב.

הבורג ישב יפה ועמוק ומנע את יציאת האוויר.

הגעתי למוסך מומנט ושם הבורג הוצא תוקן בפטריה.

על הדרך גירז, שימן, בדק, ליטף, מילא אוויר בקדמי, כוס קפה ושיחה חיבוק נשיקה (טוב הגזמתי )

והכל בפדנטיות ואחריות.

תודה אבי אני מחכה שתסיים כבר את השיפוץ אני יודע שתהיה חווית שירות מעולה.

למי שלא יודע מוסך מומנט היום חלק מרשת מוסכי מטרו וזה בהחלט שחקן רכש טוב לרשת שלתחושתי מנסה לעשות שינוי מסויים ומדובר במעשים ולא רק דיבורים.

עדיין יש בעיות בנושא החלפים שאינם זמינים (ראו שירשור בפורום משפטי) אבל נראה לי שיש שינוי מסויים שעליו ארחיב בהמשך הדרך בסיפור הטרייסרים כשיהיו לנו תובנות מבוססות יותר.

בגדול יש לי קשר עם סיוון משירות לקוחות ושגיא מהמכירות ואני מרגיש שיש אוזן קשבת והתייחסות ונסיון לעזור ואכן עוזרים.

מקריאה בפורומים הבעייה היא עולמית קורנה, סינים, פיגורים ומה שבינם וזה מתבטא גם במקומות אחרים (יתכן שכן יתכן שלא ) כאמור נרחיב בהמשך

חזרה למקסים:

אחרי ניפוח האוויר חשבתי שיהיה שינוי בהתנהגות ואין.
הטוסטוס לא נותן לי תחושת ביטחון כמו שהאופנוע נותן.
נכון בתוך התנועה הצפופה אין לו תחליף אבל רכיבה מהירה ופניות לא מלהיבים אותי.

הabs האחורי עצמאי בתפיסת עולמו לעומת הקדמי שהוא בסדר.

אספקט גרוע נוסף (וזה דווקה הרוכב).
קטנוע זה כלי חוליגני בעיר.

השילוב של קלות תיפעול , ממדים משפיעים מנטלתי והתוצאה חוסר אחריות שלי כרוכב.

אחרי 2 כמעטים הבנתי את המסר ואני מוריד קצב ומפעיל את השפיות וכאמור חוזר להיות רוכב אופנוע.

דלק אכן צורך כ18 קילומטר לליטר.
מכובד ואני מאמין שישתפר.

לבסוף תאים עיליים שלו עלו לי 1000 שקל לפחות.
התא שבו אכסנו את המשקפים נפתח על דעת עצמו והן נדרסו.

מן הסתם אנחנו אשמים אבל זה המצב.

סיכום:
אומנם האדם שולט במכונה אבל המכונה בהחלט מכניסה את הרוכב לוויב המתאים.

מהיר נמהר וממהר.

lokimonster
21-08-2021, 14:56
מפגש של אלופים ונבכי הפיתולים.

הf של השושנים אצלי.
ומטבע הדברים המפגשים יותר תכופים מאשר בדרך כלל.

השבת זכינו לביקור של kkatkov עם הדוקאטי שלו ולרגל המאורע הגיע הסב הגאה שושנים ונער הפלא עם הטרייסר.

קצת שוויצץ קצת גז והbmw נזנח בצד לטובת קפה שחור תמרים ושוקולדים.

קצת חפירות ואז הוחלט לבחון את המקסים בדרכים של אופנועים.

התחלנו את המסלול בארץ המרפים דהיינו כביש אלון.

הגדלנוע מתנהג שם כמו ספינת מטען נופל לתוך הסיבובים כבד ומסורבל והאמת שאני אפילו קצת סבלתי כי אשכרה הייתי עסוק בלשמור על האיזון והקו בקיצור זה ממש לא נועד לחיים על המסלול.

עם סיום ארץ המרדפים יצאנו ימינה לכיוון רימונים והשומרון.

הגדלנוע החביב חזר לחיים וידע לשמור על קצב לא גרוע .
סוויפרים מהירים נבלעים יפה תחת גלגליו קטני הקוטר והנוחות טובה.

אין בעייה להגיע ל140 קילומטר משוערים והמיגון רוח אמור להגן גם שם באופן תיאורטי.

בשלבים מסויימים סוגרים חצי משקף ואין כל נידנודים מכיוון הראש.

במהלך הרכיבה גיליתי גם שכשסוגרים חצי משקף הבריזה מגיעה גם לקרחת ובניגוד לטרייסר אין רעידות ככל הנראה בגלל המבנה הקטנועי שסוגר את הרוח.

לרעה אין אוויר לרגליים.

רכבנו באופן רצוף והטענה היחידה שלי זה מיקום משענת הגב שהיא נוחה אבל מקטינה את המושב.

בדרך הייתה תחושה של מריחה מהגלגל האחורי וככל הנראה שהבעייה היא הצמיג שנהיה קצת רבוע בסולייה ואני מאמין שהחלפה שלו תשפר את המצב.

קפה חיוכים מהילדון החמוד של קקטוב וחזרה לירושלים.שעברה גם היא דרך הכבישים של השומרון.

ובכן הכובשים המקומיים מתחלקים לכמה סוגים.

הראשון והמסוכן שיכול להצמד לך אל התחת עוקף בפראות כולל קו לבן שהיה צריך לסרס ולעקר את ההורים שלהם לפני הילודה (כמובן ללא הבדל דת גזע מין נטייה מינית או מוצא עדתי - מסוכן זה מסוכן).
וכאלו שיפתחו לך את הנתיב ויאפשרו לך לעקוף ולתחושתי בקטע הזה דווקה הלוחיות עם הp היו ממש אדיבים לפחות במקטע של החזרה.

תחילת הדרך מברקן הייתה קצת מלחיצה כאמור בגלל המקומיים אבל בשלב מסויים הקטנוע פתח מבערים.

דמיינו שראינו 180 על השעון ולא הרגשנו שום נידנודים..

בגדול בעליות מקסים שומר על מומנט וגם יודע לצאת לעקיפות.

כמובן שצריך לזכור שלא מדובר פה תאוצה של טרייסר אבל בהחלט קרוב לקצב הננסי.

כאמור גם בחזור קצב הרכיבה היה זריז למדי ואפילו מהנה ולרוב מעל קצב התנועה.

אני מאמין שניתן גם לצאת לטיולים בזוג אבל צריך לזכור שמדובר בגדלנוע במבנה קטנועי.

אז נכון לרגע זה:

* עירוני מצויין קצת חזק מדי.

* כביש טכני out (לדעתי גם צמיגים חדשים לא ממש יתנו מענה).

* כבישים בין עירוניים נוסח השומרון בהחלט אפשר להנות אולי (זה אולי גדול) אפילו בזוג.

* בהחלט אפשר לטייל עם המקס.

* נוחות טובה מאוד

* מיגון רוח מצויין

סיכום

גדלנוע לפרוורים מהיר למדי עם יכולת תיור מסויימת כל עוד זוכרים שזה לא אופנוע.

מחר נעדכן צריכת דלק.

לוקי

lokimonster
22-08-2021, 18:35
כמעט שכחתי דלק.

תנאי הרכיבה היו בין ללא מאמץ לפול גז בעליות לא פשוטות.

המקס שתה כ20 קילומטר לליטר.

Eli R
22-08-2021, 20:28
אחלה 'סיפור דרך' :thumbsup:

אבל...
אני ברשותך רק שאלה...

באמת בחרת לצאת לרכיבה כזאת שלא על הטרייסר?
אני מניח שזה בשם המחקר ;)

שוב תודה על 'סיפור הדרך'!
אלי

lokimonster
22-08-2021, 20:41
מקריב את עצמי למען הקהל.

AsafA
22-08-2021, 20:45
ואפילו התעקש שנחזור דרך כביש 6 למען המדע. מזל שבסוף הוא השתכנע לחזור דרך כביש עם 3 ספרות.

lokimonster
23-08-2021, 09:40
חובה לבדוק את 6
מתכנן גיחה ל6 דרום בהקדם
על הפרק קצב, שוודים ושליפת אקדחים.

lokimonster
28-08-2021, 11:41
נונשלנטיות והתקטנועיות (תהליך הפיכה לקטנוען)

שבת בשל הכניעה לחרדים ולעמותות שנכנסות מחירי הארנונה המטורפים ואיכות חיים שהולכת ויורדת תלינו שלט למכירה על הבית.

יצאנו אני וההנהלה הראשית לסיבוב על המקס שכלל קפה באלוויס כנאפה ולחמניות.

הכיוון נווה אילן הר אדר ומבשרת.

הקצב קליל וההנהלה מזמרת לה מאחור לצלילי המוזיקה שלה ואני עם המוזיקה שלי.

אנו כל אחד בעולם שלו ועדיין מחוברים ביחד.

הקרוזים מצדיק את שמו ואנו משייטים לנו בנינוחות באוויר הבוקר של ירושלים.

את המיגון השארנו בבית ( זה בסדר מקבלים בהבנה את כל אלו שדואגים ידוע ואף חוויתי את הכביש יותר מפעם אחת ) יש משהו בחיים על הקטנוע שמבטל את האופנוען שבך ופשוט משחרר.

פתאום אני מוצא את עצמי עם יד אחת על המצערת יד אחת על המנהלת ופשוט נהנים מהאוויר והטיול.
את העליה של הקסטל (טוב זה מושג של ירושלמים) תפרנו ללא מאמץ והשיוט מהיר יחסית לתנועה באמת שאין טענות.

ברוב הדרך הקצב איטי ללא דרמות פשוט מהנה.

באלוויס למי שלא מכיר יש דיל נהדר של קפה והספל המעוצב בא(ה)רון אלוויס פרסלי ( ישנם הטוענים שהבחור אפילו זכאי שבות ) מתנה.

סיימנו את הקפה הנחנו את הספלים סנדוויץ' לילד ובקבוק מים בתא הענק מתחת למושב ויצאנו לעבר הר אדר.

הדרך הקצרה מדי הררית ואנו מטפסים במעלה ההר בנינוחות.

הנוף נהדר והפיתולים נבלעים בקצב איטי ללא ריגושים אבל בהנאה גדולה בכל זאת אנו לא ממוגנים ומעדיפים לא להסתכן מעבר למה שאנו מסתכנים כרגע

האמת ישוב נחמד שקט נקי אנשים מהלכים יש משהו רגוע שם ונראה שהמקום נהנה מביטחון ברמה גבוהה סימנתי שתי בתים והמשענו לעבר הבשם במבשרת.

הבוסית אמרה פה לא והמשכנו לעוד כמה בתים שם.

לא נשגע אתכם עם החיים כי למעשה הסיפור פה זה הקרוזים והאמת שהוא מצדיק את שמו.

רכיבה רגועה קרוז נינוח כל עוד לא פוגשים בורות בהם הוא פשוט מתרסק.

הקטע של מפתח גז ברקס ותא מטען גדול בהחלט נוח.

סיימנו עוד משהו מנהלתי וחזרנו הבייתה.

מה שמדאיג שהבוסית מאוהבת בכלי והאמת שגם אני בשוטף נהנה ממנו.

אם מדינת ישראל לא הייתה עושקת אותנו עם ביטוח החובה אני חושב שבהחלט הייתי מחזיק גדלנוע מזן כזה או אחר ולא מן הנמנע שזה יהיה הקרוזים שהוא בהחלט כלי חביב במחיר לא ממש גבוהה.

אגב צריכת הדלק בעיר עומדת הפעם על 17 קילומטר לליטר ברכיבה עירונית רגועה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210828/191a08d35bb6ff127b969aa5c3c0b92a.jpg

lokimonster
06-09-2021, 14:40
אימוני איגרוף
הזעטוט שלי רצה להמשיך את המסורת המשפחתית .
אני התאמנתי באיגרוף אי שם בסוף השמונים ואחרי שהזאטוט שמע על זה הוא ביקש ללמוד גם הוא.

האמת שניסיתי לגרום לו לוותר על זה ולשלוח אותו לבלט או קרטה אבל הילד עקבי

ביקרנו עם הקטנוע אצל גרשון במיקלט בקטמון.
גרשון טיפוס מעניין שהגיע כמדומני מקזחסטאן ועבר גילגולים רבים בחייו בתוכם כנופיית ליפתא שרצתה לפוצץ את הר הבית (ציוני בכל רמ"ח אבריו) אבל האגרוף הוא ברמה של דת אצלו ומעל הכל ואם זה אומר תחרות בשבת הוא יסיר את הכיפה ויגיע לשם.

כיום הוא מאמן גם ערבים ממזרח ירושלים וגם את הבן של יגאל אמיר (היה פאפוס כשהבן הגדול שלי היה מתאמן שם ) ועבר שינויי בתפיסת עולמו ובקיצור המקלט הוא במה קוסמופוליטית שהאיגרוף זו הדת השולטת והפוליטיקה למעשה נשארת בחוץ.

לצערי גרשון הקשיש ביקש שנחזור אחרי החגים בגלל ענייני קורונה גיל ותרגיל ומצאתי את עצמי יוצר קשר עם וולאד שהתחנך על מפרקיו של גרשון ואף זכה במספר אליפויות (כמדומני משקל בינוני) ואני עוד זוכר אותו כילד.

הוא שמח לשמוע ממני והגענו אני ונדב לשיעורי נסיון.

הזאטוט מנסה לרוץ לפני שלמד ללכת וקשה לו עם הכישלון וקפיצה בחבל זה קצת מורכב בשבילו.

נו אבא מתערב ומלמד את הילד לקפוץ בחבל דבר שיתגלה בהמשך כטעות

ובכן נדב השתלב יפה בקבוצה ונראה נלהב מהעניין ואני זורם.

למה כל ההקדמה ואיך זה קשור למקסים חוץ מהעובדה שיש מקום לציוד (כפפות קסדה לראש מגן שיניים) ולחילופין ל2 קסדות.

למי שהתעמק בכתוב רשמתי טעות על הקפיצה בחבל ואכן אני ההוכחה שספורט לא בריא לשמנמוכים כמוני.

יומיים אחרי כאב בברך ימין ועוד יומיים עד שהגעתי עם הקטנוע לטרומה שם ניקזו לי 70 סמ"ק של נוזל צהבהב שלמרות התיאוריה שלי שזה נזל מהבייצים לבירכים והטיפול מונע צריך להיות סקס פעמיים ביום רצוי עם ארבע נשים שונות הרופא רשם אנטיביוטיקה ושאב מוגלה.

חזרה למקסים רגל מושבתת אבל הקלנועית לוקחת אותי עד למעלית בעבודה וחזרה.

אין צורך ביותר מרגל אחת ויד אחת.
הדבר היחיד שהפריעה זה שהרצפה אינה שטוחה והנפת הרגל מעל קצת יותר קשה מקטנוע שטוח

ובכן על הטרייסר לא הייתי יכול לרכוב מאידך הקלנועית 600 הכי מושלם שיש.

כאמור אני צריך לבחון טי מקס ואני בהחלט חושב להחליף את הטרייסר בטיל מקס או כלי דומה.

אני לא יודע אם זה הגיל אבל אני אוהב פרקטיות והקטנוע זה בהחלט פרקטי.

אז שנה טובה
רכיבןת טובות ובטוחות
לוקיhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210906/177a25fa4157dba2662a1605e17376ad.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210906/766c3137c5eaf1a419df8e87ab2e9f4f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210906/52544dab6d7f68ef659c84d8e1935392.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210906/ee014c23c4f91c1acb05467bdedcf841.jpg

השושנים
06-09-2021, 18:13
אוי אברוך...

lokimonster
06-09-2021, 22:23
אוי אברוך...ולמה

כלי פרקטי
נוח מאוד בבין עירוני
יש תאי מטען

כעת אם נטבל את הנוסחה בשילדה יותר טובה
מנוע יותר רציני ונקבל כלי שיהיה מהנה בטכני בבין עירוני ובעיר.

בעיניי נראה עסקה לא רעה.

אני כמובן שאחכה שיצא לשוק משהו קצת מעבר לטי מקס או הxadv.

ואם לא יש טרייסר
א' קורא לו קטנוע

נ.ב

במצב של הברך שלי כרגע הטרייסר אפילו לא אופציה.

השושנים
07-09-2021, 07:40
כותב שורות אלה מציג את האמת כפי שהוא רואה אותה, אין בה לפגוע, להאשים, או להטיל דופי בשום כלי דו"ג או רוכב, גם אם כך משתמע מהכתוב.
נוסח זה מייצג את דעתו האישית, המבולבלת והבלתי קובעת בעליל של בעל הפוסט, ומטרתה להציג מציאות שונה. כל התופס קטע זה כמשהו אחר
עושה זאת על דעתו האישית בלבד ובאחריותו!

אופנוען אמתי (יש דבר כזה) לא רואה קטנועים וזה לא משנה כמה טוב הם יתחפשו למשהו אחר, קטנוע נועד להובלת רוכב ומקסימום בת זוג כאמצעי נוחות נחות. הוא דו"ג הליסינג (כזה שאף אחד לא באמת אוהב אותו, אבל נהנים להשתמש בו) של אלה שלא באמת אוהבים אופנועים אבל מחפשים את היתרונות
שלהם, זה בעצם כמו ההבדל בין פרד, לסוס אנגלי/ערבי משובח, כמו ההבדל בין מילון, לאבטיח מתוק ועסיסי בקיץ, כמו ההבדל בין ילדה מהכיתה, למלכת
השכבה.

יש לקטנועים שני גלגלים (קטנים) יש להם תא מטען, יש להם אפשרות לקחת אותך ממקום למקום, רצוי עם קסדה שהמשקף בה מושחר, (שאך אחד לא יזהה
אותך) והרבה מאד קוראים להם בטעות "אופנוע". אבל אף אחד לא חולם עליהם בלילה. מתבגרים אחרי בר המצווה לא תולים תמונות שלהם מעל המיטה בחדר.
והיחידים שבאת מבינים בהם הם מתאבדי השליחויות שבוחרים את כלי הקמיקזה הכי טוב לשעותיהם האחרונות.

אף אחד לא מתרברב בקטנוע שלו, (פלסטיק וגומי שנראים זהים אחד לשני כמו קהל אסייתי/חרדי שאף אחד לא טורח לחפש סממן זהות) אין להם ביצועי
מסמרי שיער, יש להם מערכות שמתעקשות לסרס כל הנאה מהרכיבה, ואין להם וואסח (למדתי מ-א'). אף אחד לא כתב שירים על החייל האמיץ בגדוד הרומאי
בלגיון, אלה שעשו את העבודה השחורה הרגו ונהרגו לכיבוש האימפריה, אבל כולם מכירים את המלכים שלהם ושרי הצבא.

ולכן הבחירה בכלי כזה מעידה יותר מהכל על הבוחר, זה שיושב על הכיסא בתנוחת חרבון (ויסלחו לי המתייפייפים) ומספר לכולם למה בעצם כן....

לוקי עייף....
לוקי קיבל כאפות עצומות מהחיים...
לוקי לוחם מלחמות קשות וארוכות...
ללוקי אסור לקבל החלטות במצב בו הוא נתון.
כל החלטה שלוקי יקבל כרגע מעבר לשמר את השגרה ולנסות לעשות דברים שהוא (באמת) אוהב תהיה טעות.

יעידו החברים הקרובים שברגע שלוקי הניח את עכוזו על ספסל הקקנוע כתבתי ("הפחד הגדול שלי שלוקי יתאהב בשרץ וירצה להחליף")
זאת הברירה הנוחה, זאת הדרך הקלה, אבל זה לא מה שלוקי רוצה באמת, זה מה שנוח ללוקי לבחור במצב הנתון עכשיו.
בשביל שהבחירה תיראה נכונה כמיטב המסורת ישנו שימוש בדיסוננס הקוגניטיבי (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%A1_%D7%A7% D7%95%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99) לוקי משכנע את עצמו והסובבים מה הוא "באמת" צריך.
הרצון של לבחון TMAX הוא רצון להשיג כלי עם נוכחות (וואסח-א') כזה שאם יהיו צחקוקים מאחורי הגב, יהיה סוג של גיבוי...

לוקי בוחר לעצור ממלחמות כי הוא שבע ועייף מהם, הוא לא באמת נכנע, כי זה לא באופי שלו הוא רק מוותר במקום שהכי קל לו לכאורה.
הבעיה היא שכשאתה מחליט שאתה עייף מדי לקום ולהטעין את הטלפון שלך, רוב הסיכוי שבבוקר תהייה בלי סוללה וקשר!

לוקי הוא אופנוען אמתי (יש דבר כזה) ללוקי היו הרבה אופנועים (גם קקנועים אבל זה לא נחשב) וזה אחד המקומות שלוקי הכי אוהב, שם
הוא טוען את סוללות הנפש מתחזק לקרב הבא, אבל הכאפות גורמות לו להתכופף, לוקי שכח את שעורי האגרוף שלימדו אותו שכשמתכופפים זה
במטרה לנצל את כוח שרירי הרגלים ביחד עם שריר הבטן והזרוע להנחית את הסנוקרת למרכז הסנטר בתנועה מתואמת של כל השרירים ביחד.
כי מי שיודע לספוג ולא מפחד ויודע גם לתת בראש.

לוקי לא יוצא יותר לטיולי רכיבה, כי מי באמת מטייל עם קקנוע?

במקום זה הוא מתעסק עם דברים אחרים ומחפש מוצא, לוקי צריך עכשיו לבחור ברגע הכי פחות מתאים לקבלת החלטה ולוקי צריך עכשיו מישהו
שיעזור לו לקבל החלטה ראויה.

מצטער אבל ככה אני רואה את המציאות אבל רוב הסיכוי שאני טועה (?)...

600 ירושלמי
07-09-2021, 09:16
לוקי, בחייאת... אתה אשכרה הולך לפונדק אלביס?
עזוב את האוכל פח אשפה, לא מדבר על זה אפילו.
אתה לא יודע מי זה הבעלים?
אתה כותב שיש הנהלה, נכון? עשה לי טובה ובקש מההנהלה שתקרא מי זה אורי יואלי. אני בטוח שאחרי זה היא ממש תשמח לנסוע לפרנס את הפסולת אדם הזה שוב.
תודה ושנה טובה.

שושני- תתבגר.
שנה טובה גם לך.

ayalzo
07-09-2021, 09:54
הכתובת ”קטנוע” היתה רשומה על הקיר ביום שבו הוא התחיל לדבר על nc. אם אינני טועה, חלקנו גם אמרנו את זה איפשהו.

השושנים
07-09-2021, 10:08
שושני- תתבגר.
שנה טובה גם לך.

לא רוצה-שנה טובה

lokimonster
07-09-2021, 15:55
ירושלמי
היואלי הזה קשור להשתקת המתלוננת נגד קצב.
אבל לא ידעתי שהוא הבעלים של הפונדק.

בכל מקרה ללא קשר ההמבורגר שלהם לטעמי טעים מאוד (אני חושב שגם א' יסכים איתי).

שושנה.

יש כמה דברים שמאפיינים אותי.
אחד לא מעניין אותי קיטלוג או מה שחושבים עליי.

קטנוע זה דו גלגלי.

נכון המקסים אינו כלי מהנה אין לו כח מתפרץ או איכויות של אופנוע.

מאידך הtmax לדעתי הלא מלומדת זה כבר עולם אחר ואני אצטרך להתנסות.

כך גם הaxdv של הונדה.

אני לא אומר שארכוש אותם אני כן יכול לומר אחרי כמעט 2000 קילומטר על המקסים שאני סך הכל מבסוט ממנו כאשר ברור שאותו לא ארכוש בתור כלי יחיד בשל נקודות התורפה שלו והן כביש טכני וחלש מדי.

מאידך מול הננסי הוא כן בר תחרות כאשר היתרון הענק שלו זה דווקה בכביש ישר ומהיר בו אפשר להתרווח ולשייט (כמובן לפי מקורות זרים ) סביב ה140 בנינוחות נהדרת והוא בהחלט יותר נוח מהננסי וגם מהטרייסר לבד וגם בזוג.

אגב הבוסית שלי ממש מרוצה ממנו.

נ.ב

הישיבה עליו מזכירה ישיבה על צ'ארלי רק שהגב לא כואב כי אפשר לשנות תנוחה.אז בקרוב תמונות בשירשור שניכסת לעצמך

lokimonster
08-10-2021, 12:55
קלנועית לאשקלוו
יצאתי לאסוף את lokimonsterson מאשקלון.

בשל הפקקים כמובן שבחרתי במקסים ולא ברכב ואת למרות צליעה ברגל ימין שהופיע לי בעקבות דלקת נוראית.

המקסים האמת התגלה עוד קודם כקלנועית מוצלחת וגם לצורך שאיבת נוזלים מהברך הגעתי רכוב עליו וחזרתי.

הנוחות התפעולית והגובה של הרצפה מאפשרים גם טיפוס קל למושב וגם חיפוש מנח לרגל שיחסוך את הסבל.

ללא קשר הדלקת הכריע אותי ו 3 שבועות בערך שכבתי בבית.

יצאתי לאשקלון סביב 15:20.
הכבישים עמוסים לאורך רוב הדרך והמקסים משתלב נהדר בתנועה ולא מרגיש חלש בשום שלב.

כמובן שבין כלי הרכב אנו מזגזגים בשיקול דעת וחלפו על פנינו לא מעט רוכבים פזיזים אבל למרות קלות התפעול של המקסים אנו משתדלים לשמור על עצמינו ומחקים למרחב סביר למעבר.

לא לקח הרבה זמן ונחתנו באשקלוו כאשר בלב צצה השאלה איך מקיסים יתמודד עם כ 200 קילו משולב של בשר אדם לא כולל מטלטלין של lokimonsterson.

הmonsterson מרים גבה ושואל מה זה אבא בקול מזלזל אתה חושב שזה יקח אותנו לירושלים.

כאמור או שהוא קורא מחשבות או שאני שידרתי את זה אבל בלב חשבתי שהוא שואל שאלה נכונה ועניתי וואלה זה עדיף אפילו על הננסי.
בתגובה monsterson ענה זה לא חוכמה מול הננסי.

ובכן סידרנו את החפצים של הנער מתחת למושב בזמן שהוא לבש את המעיל וחבש את הקסדה.

סטרטר והמנוע מפמפם בצליל הקטנועי שלו.

תדרוך קטן למונסטרסון ותזכורת על רגל ימין שלי על מנת שימנע מרכינה ימינה כשאנו בעמידה.

מונסטרסון על 90 הקילו שלו מתיישב ואני מכין את עצמי לחפש להתקדם לעבר הכידון.

וואלה חוץ מהמשקל של העולל שלי בכל השאר הוא לא מורגש.
אוויר בין הגב לנער האמת מגניב טורר זוגי אמיתי זאת בהנחה שהמנוע והמתלים ידעו לעבוד עם המאסה שמורכבת עליו בייחוד שגם לא חיזקתימאת הקפיץ האחורי.

זינוק מהוסס מצידי כדי לבחון את השינוי בההתנהגות נוכך המשקל הנוסף.

בתוך אשקלון גיליתי שהמתלים סך הכל מתמודדים יפה והכלי לא הגיע לסגירת המתלה בשום מצב.

בכביש ישר וללא עליות הזינוק החלטי והכח בהחלט מספק את העבודה.

זה לא טימקס אבל מספיק חזק.

חזרנו דרך כביש 3 עדיין ישנה תנועה וגם בשתיים אפשר להסתדר יפה.

באופן תיאורטי אין בעייה גם לשייט מעל 150 כמובן שאנו לא מסתכנים וזורמים בקצב קצת יותר מהיר מהתנועה שמסביבנו כשאנו יודעים שהמבחן האמיתי מתחיל בשער הגיא.

קיוותי לכביש פתוח בבואך לעיר הקודש אבל יום חמישי יש ליקום תוכניות אחרות ונאלצנו לרכב בקצב איטי יותר

תוספת המשקל אכן מורגשת אבל עדיין המקסים מושך בהחלטיות מספקת כל עוד זוכרים שמקסים זה קטנוע מגודל.

גם בעיקולים הכלי שומר בסדר על הכיוון וסך הכל עובד יפה.

אגב וזה כמעט שכחתי הבלמים מתמודדים יפה עם המשקל שנכפה עליהם וגם הבולמים חיים בסדר בכביש המהיר.

בעליות האצנו והאטנו לסירוגין והכל משתף פעולה נהדר.

בשום שלב לא הרגשתי שינוי בגלל התחממות של בלמים מתלים והכלי עבד ממש יפה כל הדרך לירושלים.

סיכמו של יום.

הקלנועית נהדרת בזוג.
למעט הgtr זה אחד הדו"גים הכי מרווחים שיצא לי לרכוב עליהם.

מה שמפריע לו להיות כלי תיור אמיתי זה המנוע שצריך קצת יותר כח ובכל זאת הוא יכול לאפשר טיולים בזוג בלי שהרוכב והמורכב ירגישו מושפלים כי בעוד שבאופנוע ( בייחוד עם monsterson המגודל ) ישנה יותר "אינטימיות" בין הרוכב למורכב וכמובן נכפית תנוחת גוף פחות או יותר קבועה במקסים אפשר לשנות תנוחה כאשר המורכב יש לו כיסא ענק המאפש שינוי מקום איבר הישיבה המכונה תחת ואילו המרכיב יש לו משחק עם מנח הרגליים והגוף וכמובן משענת הגב שיש לה תרומה לנוחות ( הייתי משפר את המיקום שלה לאחור כדי להגדיל את המושב ).

אגב צריכת הדלק עמדה על כ19 קילומטר לליטר כאשר המצערת פתוחה לרווחה.

סיכום

קלנועית טורינג (ללא יומרות ספורטיביות) בעל יכולת רב גונית עיר ובין עירוני.

אני בהחלט אצטער להיפרד מהמקסים.אחרי שהרגל תחזור לאיתנה וכאמור אני שוקל לבדוק את הטי עארס או דומיו להערכתי זה עשוי להכנס לרשימת הקניות שלי ושיקפצו לי האופנוענים האמיתיים לי חשוב הנוחות ולא העוואנטה וזה ככל הנראה יש בשפע על הגדלנועים.

לוקי

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211008/6ef187719245892d3a17c74d77b0375c.jpg

AsafA
08-10-2021, 13:11
הזדקנת

lokimonster
08-10-2021, 15:14
גם
אמר קשיש החבורה הירושלמית הידוע בכינויו קפטן ג'ק או שושנים קפטן חופשני ועוד שזקנה מביאה איתה תובנות על בסיס הנסיון.

mudale222
08-10-2021, 15:14
לא נעים להגיד... אני גם מדי פעם חוטא במחשבות זימה על טילערס עם איזה קקהפרוביץ.
אפילו מדפדפף מדי פעם ביד2 רחמנא ליצילן.
זיי גזוענט

השושנים
08-10-2021, 16:42
https://www.youtube.com/watch?v=CWkdudLsoPY

השושנים
08-10-2021, 16:46
https://wolt.com/he/couriers

lokimonster
08-10-2021, 17:18
https://youtu.be/uhI0Mby0KHU

מוגש כשירות לשושנה

השושנים
08-10-2021, 17:25
http://3.bp.blogspot.com/-ntHuhGU_Cak/UoAIRNRzqkI/AAAAAAAACNE/4FjSkKF-L7w/s1600/mobile01-4f91a46c3ae0ae31750954d74586b0e9.jpg

AsafA
08-10-2021, 17:32
https://youtu.be/uhI0Mby0KHU

מוגש כשירות לשושנה

חחח

KKatkov
08-10-2021, 22:12
לא נעים להגיד... אני גם מדי פעם חוטא במחשבות זימה על טילערס עם איזה קקהפרוביץ.
אפילו מדפדפף מדי פעם ביד2 רחמנא ליצילן.
זיי גזוענט

בשביל מה? קנה אופנוע אמיתי במקום הורסיס :)

mudale222
09-10-2021, 00:16
בשביל מה? קנה אופנוע אמיתי במקום הורסיס :)

גם על זה אני חושב :)
אולי טרייסר 9. נראה.

lokimonster
12-10-2021, 09:03
גשם ראשון והכנה נפשית לפרידה מהמקסים.

הרגל שלי כבר פחות כואבת ואני משלים עם זה שאני חוזר אל המוהיקני אדום העור AKA טרייסר 9 שחיכה לי בסבלנות עד שהרגל תחזור לתפקד.
לבנתיים הגיעו הארגזים מגן הגחון והכלוב והותקנו אצל אבי ממוסך מומנט וכמובן מצלמת דרך כפולת עדשות ועוד כמה שטיות.

את הבוקר התחלתי על כביש רטוב וחשש מאחר וזה גשם ראשון מכל המשתמע מכך.

זינוק מהוסס מגלה שהכביש לא ממש נורא אבל עדיין גמעתי את 7 הקילומטרים עד למשרד בקצב מדוד וקשר עין עם הסובב.

בפועל לא היו שום דרמות ובכל זאת סביב 06:30 בבוקר גם התנועה דלילה.

המחשובת בדרך רצות ובאחד הרמזורים מצאתי את עצמי טופח בחיבה על הפלסטיק של מקסים כאילו היה הילד שלי כשאני אמור בלב אתה עושה עבודה טובה.

האמת ככלי צנוע ונטול יומרות הוא מקבל ציון מצויין ולו בגלל העובדה שזה אנדרדוג חסר הפאסון של הטימקס ודומיו.

לתחבורה יומית הוא עדיף על הטרייסר ולמעשה על כל אופנוע אחר כאשר על פניו הוא יודע לבצע כל משימה שתדרוש ממנו למעט אולי רכיבה ספורטיבית.
הוא ישאיר אותך נקי ממים ואת הנעליים ללא נזקים של רגלית ההילוכים.
הוא יאפשר קניות או נשיאה של מעיל וקסדה למורכב.
הוא יקח את לוקימונסטרסון על 90 הקילו שלו בנוחות של גולדווינג ( אולי הפרזתי ) ובלי שנשלם מחיר כל שהוא בנוחות.
הוא ישתלב מצויין בבין עירוני וגם ידע להתמודד בסדר עם כביש 6.
מחיר רכישה שלו אפסי וכך גם התחזוקה בהשוואה לגדלנועים אחרים.

המקום היחיד שהוא נופל בו אלו הכבישים של שבת שמעלים לנו חיוך שם הוא מתקשה מאוד וזו בהחלט בעייה.
לגבי אמינות אין לי אפשרות לתת דיעה בכל זאת כלי עם 13,000 קילומטר מתוכם כ3000 אצלי.

אז לו הייתי רוטשילד או במצב כלכלי קצת יותר טוב ( ברוך השם לא חסר לי כלום ומברך על כל הצרות שיש לי ולא מחליף אותן עם אף אחד) הייתי מעמיד בנוסף לטרייסר (או כלי קצה מזן כזה או אחר) גם מקסים ליום יום.

NAOR2207
12-10-2021, 09:37
אני קראתי "אוטו חרא" לא הייתי קונה אפילו לבת שלי

lokimonster
12-10-2021, 10:29
אני קראתי "אוטו חרא" לא הייתי קונה אפילו לבת שלי

לא בטוח שהבנתי את כוונת המשורר?

NAOR2207
12-10-2021, 10:42
תודה על ההזדמנות בתכלס היית קונה בשקל מלא?
כן? איללא לא ?

lokimonster
12-10-2021, 10:55
ככלי תחבורה בהחלט ( בתחזוקה נאותה אני מניח שהוא יהיה אמין למדי ) הוא אפילו עדיף על הNC750.

ככלי FUN לא ממש.

בעיניי יש לו 2 מגרעות שהן החיים בכביש הטכני והספק נמוך שלי זה משהו שעשוי להפריע.

בכל מקרה קטנוע זו לא מילה גסה.

השושנים
12-10-2021, 11:04
ככה זה כשמבלבלים תשוקה עם כורח....

בחור אחד, לא משנה מאיזה עדה, נכנס לגיגית עם מי גשמים, מיץ ענבים מפסח וחוברת פלייבוי ביד, מפליץ במים , נאנח ואומר לעצמו:

"אין על החיים הטובים אלכוהול ג'אקוזי ובחורות".....

NAOR2207
12-10-2021, 12:39
"אבל אם יפול לי פילגש בחינם. אז מה רע?"
גברים שכמותכם מתחייבים באבו אבוכום באופנוע שאתם כותבכים עליו,
אבל במחשכים מרטיבים על הפילגש (אפשר לקפוץ איתו לרוץ איתו או .. בה) הא שושיני F650?

אני אומר תחזירו לי את האינובה גנבים. שודדים. גנבים גנבו לי את הלילה

lokimonster
12-10-2021, 13:00
אין פה עניין של פילגש.

ישנה פה מציאות ופשרות שעלינו לעשות.

פעם קשיש אמר לי תעשה טבלה של יתרונות חסרונות ולפי התוצאה תרכוש את האופנוע הבא שלך.

עשיתי זאת ורכשתי ננסי שהיה אופנוע מצויין.
למעשה הננסי זה סוג של קטנוע לא אוטומטי.

שתיהם מצויינים ודומים באופי השימוש שלהם לטעמי עם יתרון מסויים למקסים.

אבל לשבתות אף אחד מהם לא מספק את הערך המוסף שגורם לכל רוכב חיוך ולכן מתבקשת פשרה שתדע לתת לי שימושיות על בסיס יומי וגם הערך המוסף של הסופ"ש.

כאמור במצב אידיאלי היו לי לפחות 4 כלי רכב שונים בחנייה.

כפשרה ( לא רעה במיוחד) יש את הטרייסר שמשלב את הכל ברמה כזאת או אחרת.
\

AsafA
12-10-2021, 17:07
אולי אפריקה dct

ayalzo
12-10-2021, 17:35
כמו ששושנה צריך להוציא מהסיסטם שלו את הgs1250, הרי שלוקי צריך להוציא את הטימקס.

lokimonster
12-10-2021, 18:14
אחרי שארכב על טימקס אוכל להביע דיעה .

קידוזו
13-10-2021, 01:06
מתחבר דרך הודעות חדשות וקטנוע...נו, פחות מעניין. כך פספסתי את השרשור הזה.
קטנוע חזק בעיר זה פאן. נקודה.
אתמול חזרתי אחרי שתיה מתלביב והבנתי שהרכיבה 2 קמ"ש מתחת לגבול הוובלינג פשוט מבאסת.
בהלוך 115 בחזור (בלי רוח) 132.
הייתי מעדיף טוסטוס חזק עם מיגון רוח למנהלתיות.
למרות יש רוכב דרומי חביב עם הונדה XDV רוכב בשטח מדברי די קשוח בקצב די מהיר.
לטענתו עדיף טוסטוס קרבי על אדוונצ'ר כי כשהכלי חזק הוא מאבד את הראש ועושה תאונות.
הרבה גוונים יש לפאן הזה.

השושנים
13-10-2021, 07:32
מתחבר דרך הודעות חדשות וקטנוע...נו, פחות מעניין. כך פספסתי את השרשור הזה.
קטנוע חזק בעיר זה פאן. נקודה.
אתמול חזרתי אחרי שתיה מתלביב והבנתי שהרכיבה 2 קמ"ש מתחת לגבול הוובלינג פשוט מבאסת.
בהלוך 115 בחזור (בלי רוח) 132.
הייתי מעדיף טוסטוס חזק עם מיגון רוח למנהלתיות.
למרות יש רוכב דרומי חביב עם הונדה XDV רוכב בשטח מדברי די קשוח בקצב די מהיר.
לטענתו עדיף טוסטוס קרבי על אדוונצ'ר כי כשהכלי חזק הוא מאבד את הראש ועושה תאונות.
הרבה גוונים יש לפאן הזה.
כן הזקנה הפיזית פוגעת בכולם, הבעיה זה הזקנה המנטליות, מי שלא נישאר צעיר במחשבה עובר לקטנוע כי זה נוח....

lokimonster
13-10-2021, 07:45
אמרת את מילת הקסם
זה נוח.

היה לי XV950 כלי מגניב יפה אפילו מהנה לרכיבה בכביש טכני
אבל אחרי 40 דקות אתה מתחנן לפגוש תאילנדית שתעשה לך מסאג' לגב.

היה לי פעם כשהייתי צעיר TS50W הגיע לאילת וגם חזרה אני לא רואה את עצמי עושה את זה היום.

היה ליGTR1400 רכבתי רצוף (למעט תדלוק ללא קפה) לאילת וגם חזרה היה נוח מאוד אבל בעיר מאתגר.

יש לי מקסים 600 בהשאלה בכל מקום שאני נמצא הוא נוח וגם יעיל.

נוח זו לא מילה גסה ובעוד שאתה תצא עם שרירים תפוסים כאבי גב או זיקפה מהטרייסר שליפניך על הקטנוע יוצאים רעננים שולפים מהתא מתחת למושב שרפרף מתקפל מיני שולחן ערכת קפה מנגל חד פעמי 2 קילו בשר וקפה ויושבים עם השעיר בגב"ב באיזה ג'אבל קרוב לכביש

השושנים
13-10-2021, 08:07
לוקי חביב אלבי, ממתי נוח הוא מדד יחיד ושימושיות מיד אחריו?

ראבק אופנוע צריך להדליק לך את הצ'אקרות, לרגש אותך במחשבה, לחלום עליו בלילה, ולא להפסיק לחכות לרכוב עליו בכל הזדמנות,
ללכת לפאב ולדבר עליו עם חברים ולהחזיק תמונות שלו בדף הבית.

בחייאת זום זום ולהקתו, מאקסים, Tערס?

משהו השתבש קשות.

lokimonster
13-10-2021, 09:01
חשובה לי גם הנוחות אחרת לא הייתי רוכש טרייסר אלא איזה RRRRR ולא הייתי מוריד קופה על ארגזים כי חשוב לי יכולת נשיאה (שאגב כולכם נהניתם ממנה קפה עוגות ושאר הפתעות ) וגם חשוב לי יכולת דינאמית ולכן יש טרייסר חשובה לי גם יכולת טובה של המנוע ולכן יש טרייסר.
חשוב גם נוחות למורכב/ת ולכן.....
אם יש או יהיה בעתיד גדלנוע שידע לתת שירות של טרייסר בכיף ארכוש אותו.

כאמור נרכב על טימקס ונספר איך היה.

השושנים
13-10-2021, 09:21
חשובה לי גם הנוחות אחרת לא הייתי רוכש טרייסר אלא איזה RRRRR ולא הייתי מוריד קופה על ארגזים כי חשוב לי יכולת נשיאה (שאגב כולכם נהניתם ממנה קפה עוגות ושאר הפתעות ) וגם חשוב לי יכולת דינאמית ולכן יש טרייסר חשובה לי גם יכולת טובה של המנוע ולכן יש טרייסר.

אמרת:
https://i.ytimg.com/vi/jdJaBJQb8nQ/maxresdefault.jpg

KKatkov
13-10-2021, 09:21

רכבתי, סיבוב קצר.
מה אגיד? 43 כ"ס הם בסך הכל 43 כ"ס, וזה לא הרבה. התנהגות כביש - אחלה, ברמה של אופנוע ביניים מודרני. נוחות - אף פעם לא התחברתי לשרפרפים ממונעים, אבל במונחים קטנועיים ה-TMAX נוח. איכות הרכבה - ללא פשרות, זה נכון. תחושת פרמיום.
כל התענוג הזה עולה 80 אלף שקל - שזה מחיר של אופנוע עם פי 2.5 הספק, פי 1.5-2 מהלך מתלה, נוחות מעולה ויכולות דינמיות כנ"ל. כנראה שאני אדם רצינלי, וקשה לי להבין איך אפשר לקנות מוצר נחות בכל פרמטר, רק בשביל שלא תהיה לך ידית קלאץ' ותהייה לך פוזה של עבריין. ה-TMAX יקר בצורה מחרידה (הן לקניה והן בטיפולים) ובאמת שבאותו הסכום שהייתי רוכש MT-09 טרייסר, מוטו גוצי V85TT, סוזוקי ויסטרום 1000 או (במקום הגרסה המאובזרת שעולה ~100K) - דוקאטי מולטיסטראדה 950.

דווקא מקסים 600, שעולה בדיוק כמו ורסיס 300 - הוא קטנוע שעושה המון היגיון. מי שרוצה/צריך ורסיס קונה ורסיס, מי שרוצה/צריך מקסים קונה מקסים.

lokimonster
13-10-2021, 09:36
רשמתי שהמקסים ככלי תחבורה לוקח את כולם גם בהיבט של תועלת מול מחיר וגם כי הוא באמת עושה הרבה מעבר למה שמצופה ממנו.

בגדול ידית הקלאצ" לא מפריעה לי וגם לא תחסר לי.

אף אחד מהאופנועים שרכשתי ( אולי חוץ מהXV950 ) לא נרכשו בקטע של הצגה.

טרייסר 9 עולה כמו טילמקס שבניגוד לטרייסר תאי מטען כבר נמצאים אז למעשה הוא קצת פחות יקר.
לגבי המכלולים אני לא מכיר.

אני בהחלט חושב על זה כי מעל 90 אחוז מהזמן אני רוכב בעיר או לפריפריה ועם ציוד והשאר טיולים אז בהחלט ישנה הצדקה לקטנוע ונותרת שאלת טיולי הסופ"ש איזה קטנוע ידע לספק את הסחורה - המקסים יודע לקחת זוג עם הציוד אבל זה יהיה כמו סובארו DL1300 אוטומט.

KKatkov
13-10-2021, 09:51
רשמתי שהמקסים ככלי תחבורה לוקח את כולם גם בהיבט של תועלת מול מחיר וגם כי הוא באמת עושה הרבה מעבר למה שמצופה ממנו.

בגדול ידית הקלאצ" לא מפריעה לי וגם לא תחסר לי.

אף אחד מהאופנועים שרכשתי ( אולי חוץ מהXV950 ) לא נרכשו בקטע של הצגה.

טרייסר 9 עולה כמו טילמקס שבניגוד לטרייסר תאי מטען כבר נמצאים אז למעשה הוא קצת פחות יקר.
לגבי המכלולים אני לא מכיר.

אני בהחלט חושב על זה כי מעל 90 אחוז מהזמן אני רוכב בעיר או לפריפריה ועם ציוד והשאר טיולים אז בהחלט ישנה הצדקה לקטנוע ונותרת שאלת טיולי הסופ"ש איזה קטנוע ידע לספק את הסחורה - המקסים יודע לקחת זוג עם הציוד אבל זה יהיה כמו סובארו DL1300 אוטומט.

אני פנאט של ידיות/דוושות קלאץ'.
אז כן, בבחירה בין מקסים 600 לורסיס 300 הייתי בוחר בורסיס עם ארגז גדול, כי:
- לורסיס יש קלאץ'. Nuff said.
- לורסיס יש הרבה יותר מהלך מתלה. הורסיס לא יראה את המקסים ממטר על אספלט משובש.
- לורסיס יש תנוחת רכיבה שבה הרגליים לוקחות חלק בבלימת הזעזועים, ואפשרות לעמוד על האופנוע בשיבושים קשים (פסי האטה וכיוצ"ב).
- בורסיס אפשר להחזיק את הטנק עם הברכיים, מה שמשפר את החיבור לאופנוע ובכך - את רמת הבטיחות.
- הורסיס יראה צריכת דלק טובה יותר ועלות אחזקה נמוכה משמעותית לאורך זמן.
לפי מחירון טיפולים של מטרו - כל 18K המקסים צריך לעבור טיפול בעלות של למעלה מ-3000 שקלים:
טיפול 1000 939.14₪
טיפול 6000 583.09₪
טיפול 12000 1127.01₪
טיפול 18000 3084.09₪
טיפול 24000 1257.47₪
טיפול 36000 3562.84

בעוד שהורסיס זול משמעותית (גם אם נוסיף פה סט שרשרת פעם ב-36 אלף, הוא עדיין נשאר זול יותר בפער ניכר):
טיפול 1000 881.4₪
טיפול 6000 292.5₪
טיפול 12000 1645.2₪
טיפול 24000 2557₪
טיפול 36000 1872.55₪

lokimonster
13-10-2021, 09:58
במקרה של הוורסיס אז נשארים כבר עם הטרייסר

חוץ מזה שהוורסיס על שלל נפחיו זו הסטייה של השושנים.
:smoke:

KKatkov
13-10-2021, 10:11
במקרה של הוורסיס אז נשארים כבר עם הטרייסר

חוץ מזה שהוורסיס על שלל נפחיו זו הסטייה של השושנים.
:smoke:

הורסיס 300 משמש לנו כדוגמה לאופנוע שמקביל למקסים, לא מעבר :)

KKatkov
13-10-2021, 10:46
אגב, קטע מעניין: אלה עלויות הטיפולים לורסיס כפי שפורסמו במבחן של פולגז ב-2017:

טיפול 1,000 ק"מ – 665 ש"ח
טיפול 6,000 ק"מ – 241 ש"ח
טיפול 12,000 ק"מ – 1,385 ש"ח
טיפול 18,000 ק"מ – 241 ש"ח
טיפול 24,000 ק"מ – 2,284 ש"ח
סה"כ ל-24,000 ק"מ – 4,816 ש"ח
רק אני שם לב שמחירי הטיפולים עלו ב-4 שנים האלה בין 10 ל-20 אחוז?
העיקר שטוענים שאין אינפלציה...

lokimonster
13-10-2021, 10:50
אין אינפלציה אחרת הייתה שומע עליה.

גם השכר הממוצע במשק עלה בעקבות האבטלה שעלתה.
וכמובן השכר הממוצע במשק מחושב כממוצע ולא עושים חציון.

אבל זו כבר סאגה אחרת

xlib
13-10-2021, 10:56
רק אני שם לב שמחירי הטיפולים עלו ב-4 שנים האלה בין 10 ל-20 אחוז?
העיקר שטוענים שאין אינפלציה...

מי טוען? לפי אתר של בנק לאומי מדד המחירים לצרכן ב 2020 היה 2.3%. זה בשנה. ב 4 שנים זה יותר מ-10%.

Sent from my iPhone using Tapatalk

KKatkov
13-10-2021, 11:06
מי טוען? לפי אתר של בנק לאומי מדד המחירים לצרכן ב 2020 היה 2.3%. זה בשנה. ב 4 שנים זה יותר מ-10%.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אתה כזה ליצן גם מחוץ לפורום, או שזה רק פה?
הבאת מספר מדוייק - משמע, אתה הלכת לבדוק. אבל בדקת רק שנה אחת מתוך 4, הנחת שהמספר היה זהה בשנים אחרות, ועל סמך זה רצת להתווכח.
כל כך קשה לא לעשות חצי עבודה, אם כבר הלכת לבדוק?
אז הנה, בוא אני אעשה את זה בשבילך - שינוי במדד המחירים לצרכן לפי שנים:
2021, נכון לאוגוסט: 2.3%
2020: -0.7% (מינוס 0.7)
2019: 0.6%
2018: 0.8%
2017: 0.4%

ורסיס 300 2021: 5668 ל-24K ק"מ.
ורסיס 300 2017: 4816 ל-24K ק"מ.
שינוי במדד הורסיס: 17.6% ב-4 שנים.

lokimonster
13-10-2021, 19:45
המקסים הוחזר לבעליו