התחברות

צפייה בגרסה מלאה : להחליף את הקלאץ?

almog1998002
27-08-2021, 00:42
שמתי לב שנוצר לי קצת רווח בידית של הקלאץ אז התחלתי לכוון אותו וראיתי צמוד לידית שמחוברת לכבל שיש איזה 4-5 חוטי ברזל קרועים.
ועוד שאלה שהאופנוע מכובה ואני לוחץ על הקלאץ(גם עד הסוף) ומזיז את האופנוע קדימה ואחורה אני שומע רעש של משהו שנתקע במשהו ואז קשה יותר להזיז את האופנוע ושאני מעביר לניוטרל הרעש הזה נעלם וקל יותר להזיז את האופנוע קדימה ואחורה.
אז השאלה זה אם שאני לוחץ על הקלאץ עד הסוף זה אמור להיות בעצם אותו הדבר בדיוק כמו שאני מעביר לניוטרל שאני מנסה להזיז את האופנוע?
יכול להיות שזה בגלל שהקלאץ לא מופרד עד הסוף גם שאני לוחץ עליו עד הסוף ובגלל זה קשה לי קצת להזיז את האופנוע לעומת הניוטרל?

erel
27-08-2021, 08:30
באיזה אופנוע מדובר? בן כמה?

עקרונית אתה צודק, ברגע שלוחצים את הידית עד הסוף זה אמור להפריד לגמרי.
דבר ראשון צריך לכוון את הכבל קלאצ ובמקרה שלך (בגלל הקרעים) כדאי מאוד להחליף אותו. כנראה שצריך להחליף גם את המוליך.
אם אחרי ההחלפה והכיוון הבעיות ימשיכו, יש מצב שצריך להחליף גם את הקפיצים בתוך הקלאצ.

Dresdner
27-08-2021, 08:54
במיוחד על אופנוע קר בהכנסה לראשון וקלאץ לחוץ מרגישים התנגדות שדוחפים את האופנוע

ayalzo
27-08-2021, 09:25
בניגוד למה שנכתב קודם,
גם כשהקלאץ מפריד כמו שצריך ניתן להרגיש בפירוש את השילוב. וזה לא זה לגמרי זהה לניוטראל מכיוון שהשמן בין הדיסקות מסתובב איתן ומעביר מעט מהתנועה.
אם הדיסקות מעוותות, או שהקלאץ לא מכוון מורגשת בהחלט דחיפה קדימה.

בכל מקרה, ואת זה כן אמרו, אם התחילו להפרם גידים תחליף קבל. בהתחלה הוא "יתארך" ולא יפריד, ובסוף יקרע בדיוק בזמן הכי לא מתאים.

600 ירושלמי
27-08-2021, 09:50
וראיתי צמוד לידית שמחוברת לכבל שיש איזה 4-5 חוטי ברזל קרועים.

להחליף כבל.
לא מחר, גם לא היום.
אתמול.

mudale222
27-08-2021, 10:42
תחליף דחוף.

almog1998002
27-08-2021, 12:02
בניגוד למה שנכתב קודם,
גם כשהקלאץ מפריד כמו שצריך ניתן להרגיש בפירוש את השילוב. וזה לא זה לגמרי זהה לניוטראל מכיוון שהשמן בין הדיסקות מסתובב איתן ומעביר מעט מהתנועה.
אם הדיסקות מעוותות, או שהקלאץ לא מכוון מורגשת בהחלט דחיפה קדימה.

בכל מקרה, ואת זה כן אמרו, אם התחילו להפרם גידים תחליף קבל. בהתחלה הוא "יתארך" ולא יפריד, ובסוף יקרע בדיוק בזמן הכי לא מתאים.

סגור אני אחליף השאלה זה אם עדיף לי לעשות את העבודה והרכישה במוסך? או לקנות קבל בעצמי ולהחליף לבד? rc200

ayalzo
27-08-2021, 13:06
זה תלוי.
אתה יודע לכוון קלאץ'? החלפת פעם כבל? יש לך ספר מכונאות של האופנוע?
לא שזאת עבודה מסובכת, אבל כל דבר שעושים פעם ראשונה, עדיף עם בעל נסיון שמכיר ויודע את הפרקטיקה. כולל כל הטריקים הקטנים.

erel
27-08-2021, 13:07
בהתחשב בזה שאולי יש לך בעיה גדולה יותר מהכבל, אני הייתי הולך למוסך.
בשביל החוות דעת המקצועית לגבי מהות הבעיה.