התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סיכום חמישה חודשים ו 12K על אופנוע חשמלי, Zero SR

רונן
10-06-2015, 10:55
בהמשך לפוסט הקודם ז"ל על ההתרשמות הראשונית שלי מהזירו, אחרי 12k ארחיב קצת יותר.
האופנוע משמש אותי לנסיעה יומיומית של 150 ק"מ, 75 לכל צד (לא כולל הנסיעה המפוקפקת לים המלח)
בדר"כ, אני מגיע עם 35-40 אחוזים בסוללה ואז לוקח 5-6 שעות עד לטעינה מלאה.

אין חימום מנוע בבוקר, אין בדיקת שמן, ואפילו הרצה לא צריך לעשות!

האופנוע עצמו פשוט מעולה, אין בו שום פשרות והוא לא נופל בכלום מכל אופנוע אחר שהיה לי.
כמו שציינתי בעבר, האופנוע ממש קטן וצר, מאוד מזכיר לי את הדוקאטי 696, רק הרבה יותר נוח.
לאחר המעבר מתפלצות כבדות כמו הואראדרו וה fjr, אני עובר בין הרכבים בצורה הרבה יותר נוחה.
בבינעירוני, הוא פותח בקצב מטורף (3.3 שניות למאה) עד 165 קמ"ש, שם הוא נעצר.
ב 150 הוא מרגיש ממש טוב (עם משקף) ורק חום המנוע מאלץ לרדת ל 140 (ארחיב על זה בהמשך)
בעיר הנסיעה היא מופלאה, אין את גלי החום שנפלטים מהמנוע, האופנוע קל מאוד ועובר בכל חור.
גם צריכת החשמל בעיר היא כמעט אפסית.
הבלמים סבירים, כבר ראיתי טובים יותר אבל גם גרועים מהם, אולי במודל 2016 הם יוסיפו עוד דיסק מקדימה, אינשאללה.

אם רוצים כלל אצבע לצריכת החשמל, בפולגז, הוא לוקח 1:1 (אחוז לק"מ), ב 90 קמ"ש במישור 1:1.5 ובעיר 1:2.5
כלומר, אם קורה לכם שמישהו נתקל בכבל החשמל והוא נשלף מאופנוע אחרי שעתיים של טעינה ואתם באים לאופנוע בסוף היום וחושכות עיניכם
כי הוא טעון רק 60%, אל תדאגו, מעבירים את האופנוע למצב eco שמגביל אותו בפתיחות ובמהירות הסופית ומגיעים הביתה.
הרבה פחות כיף, אבל אפשרי לחלוטין.
בנוסף, אם מתגלגלים איתו על 30 קמ"ש, הוא יכול לעבור כמעט 5 ק"מ גם אם הצג מראה 0, אני מכיר אישית אידיוט אחד שבדק את זה כבר פעמיים...

חסרון יחיד שאני מוצא בו הוא ההתחממות של המנוע במהירויות גבוהות.
זה לא משהו קריטי, אבל לפעמים קופיקו רוצה לרכב רצוף על 150 קמ"ש ובגלל שהמנוע מתחמם, אחרי 3-4 דקות
הוא מוריד אותך ל 140, קצת מעצבן אבל עוזר לשמור על הרשיון.
כנ"ל, אם אתה רוצה לתת לטיערס בראש ומרביץ כמה פתיחות חזקות ברמזורים, אחרי 3-4 פתיחות כאלו חום המנוע יאלץ אותך
לפתוח קצת יותר חלש, קצת קטנוני אבל הטיערס עוקף, יימח שמו!

ועכשיו לקטע הכי טוב... העלויות:
טיפול 6000 = 200 שקלים
טיפול 12,000 = 160 שקלים.
"דלק" לחודש (הערכה) = 120 שקלים (42 טעינות של 6kw בעלות 0.5 ש"ח ל kw)
ביטוח לשנה (חובה + ג) = 2800 ש"ח (50 סמ"ק, חחחח...)
סה"כ לתקופה = 2130 (אפשר להפחית 300, כי חצי מהחשמל משלם מקום העבודה)

סתם לצורך השוואה, בואראדרו, 12k היה עולה 6000 שקלים יותר (1300 טיפולים, 4600 דלק, 2300 ביטוח ל 5 חודשים)
בנוסף, האופנוע מוכר 100% למס, ורק החסכון של שווי למס שווה לי 10 אלף שקלים בשנה.

לאחרונה חברת זירו העולמית הורידה את מחירי דגמי 2015 ב 12 אחוז, כנראה כדי לחסל מלאים לקראת 2016.
אני מניח שגם היבואן המקומי יוריד מחירים בהתאם.

בעקבות תקלה אידיוטית שנגרמה בהתקנה לא נכונה כלשהי (לא אפרט כדי לא לפגוע חלילה) נזקקתי גם לשירות של היבואן כי היה
צורך בהחלפת כרטיס וקיבלתי שירות מצוין.
למי שדואג על ירידת נצילות הסוללה, היצרן מבטיח נצילות של לפחות 80% ב 5 שנים, רשום בתעודת האחריות.
למנוע וליתר המכלולים יש אחריות של שנתיים.
בכל מקרה, האופנועים היום הם כבר הדור השלישי וכל בעיות האלקטרוניקה טופלו היטב.

בחו"ל יש פורום פעיל של אופנועים חשמליים והחבר'ה שם בונים מטענים מטורפים.
אחד למשל בנה מטען של 5000 וואט שמטעין את האופנוע תוך שעה...
רוב החברה בונים מטענים סטנדרטיים יותר, שמטעינים תוך שעתיים ורבע.
אם מישהו רוצה, יש לי שרטוטים ורשימת חלקים, יוצא משהו כמו 1000 ש"ח לבנות מטען כזה (צריך לדעת להלחים)

אני לא חושב שבתור יד 2 הוא יהיה להיט, מדובר בכלי שכל שנה הספקי הסוללה עולים ולכן באופן טבעי הערך שלו יורד.
בכל מקרה, אני מתכנן לסיים איתו 4 שנים לפחות, בהם הוא יחסוך לי 100 אלף שקלים ויחזיר את ההשקעה בו.
וטיפ לסיום, כלל חשוב שגיבשתי, לאחר פעם אחת בה שכחתי להטעין - לא מורידים את הקסדה לפני שמחברים טעינה, זה עוזר!
והנה כמה תמונות של החשמלאי, הלדים מקדימה הם תוספת סינית...
נסיעות טובות ובטוחות לכולנו!

guyt
10-06-2015, 11:51
קודם כל הכלי עצמו נראה משגע! הצבע האדום מחמיא מאוד והזרוע האחורית מדהימה.
יש שתי שאלות שמעניינות אותי -
ברגע שהמצבר מת, ואין אחריות.. כמה עולה החלפה?
מה בנוגע לקרינה שהדבר הזה מייצר?

erani99
10-06-2015, 13:22
אכן שאלה מצויינת לגבי הקרינה.. עם כזו יזימה חשמלית בין הרגלים לאורך זמן, יכול להיות פה השלכות ממש לא נעימות לרוכב אחרי תקופה של רכיבה סדירה

Zvika
10-06-2015, 13:51
תודה על השיתוף.

זה נראה ונשמע לא רע בכלל, לאדם מתוכנן היטב ולפונקציות מסוימות.
מזכיר קצת את ענין בטר פלייס שעם כל ההתלהמות נגדם והנפילה שלהם, יש לי 2 חברים שנוהגים על הפלואנס האלו ונשבעים שזה הדבר הכי מגניב וטוב שיש.
הם פשוט מתוכננים בהתאם.

אכן שאלה מצויינת לגבי הקרינה.. עם כזו יזימה חשמלית בין הרגלים לאורך זמן, יכול להיות פה השלכות ממש לא נעימות לרוכב אחרי תקופה של רכיבה סדירה
נושא הקרינות הפך למשהו overrated. יש קרינה מכל דבר ובכל דבר. יש מספיק תקנים די מחמירים בענין, אני לא הייתי מטריד את עצמי בנושא.

אברי
10-06-2015, 15:50
אשמח לדעת איך זה חוסך 100k ש"ח בשנה...

XT125R
10-06-2015, 16:31
כלי מעניין מאוד...

רונן
10-06-2015, 16:34
ברגע שהמצבר מת, ואין אחריות.. כמה עולה החלפה?
מה בנוגע לקרינה שהדבר הזה מייצר?

כפי שכתבתי, יש אחריות 5 שנים, אחרי 5 שנים טכנולוגיית הסוללות תתקדם, לא יודע כמה יעלה אז, מן הסתם לפחות חצי ממחיר האופנוע.
בנוגע לקרינה, יש לאופנוע את כל האישורים ואותי זה מספק, קצת מצחיק לרכב על אופנוע ולפחד למות מקרינה, לא?

אשמח לדעת איך זה חוסך 100k ש"ח בשנה...

ב 4 שנים, לא בשנה.
בחישוב גס לשנה (30,000 ק"מ במקרה שלי) חסכון בדלק = 10k, חסכון בטיפולים = 4k, חסכון בביטוח = 2.5k וחסכון בשווי מס = 10k
סה"כ = 26.5 אלף לשנה.

השושנים
10-06-2015, 18:33
מתי אתה בי-ם שנתרשם ממנו ברכיבה ולא כקופת חיסכון? - רן

guyt
10-06-2015, 18:48
מצטרף לשאלה. אשמח לראות במציאות

חחח
10-06-2015, 19:08
אחד הכלים היותר מעיינים בשוק.

ראיתי לפני כמה זמן אחד כזה (אולי אותך) ברמזור בת"א. היה תענוג לראות איך הוא נעלם קדימה בזמזום שקט.

רונן
10-06-2015, 19:08

מקווה שיצא לי מתישהו, חיברו את ירושלים כבר לרשת החשמל?

guyt
10-06-2015, 19:19
מקווה שיצא לי מתישהו, חיברו את ירושלים כבר לרשת החשמל?
אני בדיוק רכשתי טרנזיסטור ספיישל כדי לשמוע את ההכרזה

Ami
10-06-2015, 20:16

מתאים לי. סיימתי עם ילדים

אRני
10-06-2015, 20:48
היה תענוג לקרוא את הסקירה הראשונה שלך ותענוג לקרוא גם את זו! תודה

א הזקן
10-06-2015, 20:52
חסרון יחיד שאני מוצא בו הוא ההתחממות של המנוע במהירויות גבוהות.
זה לא משהו קריטי, אבל לפעמים קופיקו רוצה לרכב רצוף על 150 קמ"ש ובגלל שהמנוע מתחמם, אחרי 3-4 דקות
הוא מוריד אותך ל 140, קצת מעצבן אבל עוזר לשמור על הרשיון.
כנ"ל, אם אתה רוצה לתת לטיערס בראש ומרביץ כמה פתיחות חזקות ברמזורים, אחרי 3-4 פתיחות כאלו חום המנוע יאלץ אותך
לפתוח קצת יותר חלש, קצת קטנוני אבל הטיערס עוקף, יימח שמו!

משהו לא ברור לי: מנועים חשמליים ידועים בנצילות הגבוהה שלהם. להתפתחות חום יש משמעות אחת: ירידה (ולפי התיאור שלך, דרמטית) בנצילות. אשמח להסבר. כמוכן, מה הסיבה שלא קיים מנגנון לסילוק החום? אולי זה כי לא רוצים לתת לבעל האופנוע לגמור את הסוללה מהר מדי ולדווח שהטווח בין טעינות הוא ממש קטן?

doner
10-06-2015, 21:46
אז ככה: קניתי זירו sr לפני חודש ו-5 ימים, הספידומטר כבר על 3200 ק"מ.... נוסע איתו כ"ס-נצרת 3 פעמים בשבוע, 84 ק"מ לכל כיוון.
מאחר ועשיתי את הדרך הזו עם וורסיס 1000 לפני הזירו, יכול לומר שמדובר בחוויה אחרת לחלוטין:
1. זה כל כך זול שזה לא נתפש...מטעין בחניון של הבית ובחניון בעבודה-3200 ק"מ שלא עלו לי שקל 1. לשם השוואה הורסיס 1000 רק בדלק העלות הייתה 1585 ש"ח, טיפול קטן 18k עלה 1400 ש"ח לעומת 200 שיעלה בזירו (לא ממש טיפול, בדיקת כבלים, צמיגים, רפידות).
2. אכן, המכלולים ברמה הגבוהה ביותר, לא יזיק דיסק נוסף מקדימה.
3. הסיבובים בואדי ערה פשוט תענוג, הממזר הקטן יודע לעשות את העבודה.
4. כנראה שמחר ארכוש מטען מהיר שמטעין מ-0% ל-100% בפחות משעתיים. אם כן, אשמח לעדכן לגבי החוויה מאחר ומשנה לחלוטין את הטווח ותכנוני הנסיעה.
5. הפורש ברמזור לא ממש ידעה מה קרה כשיצאנו יחד בתאוצה, לקח לה כמה שניות להדביק את הפער ואז כבר עברו אותנו על 200+ רק מהעצבים...
Attach=config]114[/attach

mudale222
10-06-2015, 22:22
משהו לא ברור לי: מנועים חשמליים ידועים בנצילות הגבוהה שלהם. להתפתחות חום יש משמעות אחת: ירידה (ולפי התיאור שלך, דרמטית) בנצילות. אשמח להסבר. כמוכן, מה הסיבה שלא קיים מנגנון לסילוק החום? אולי זה כי לא רוצים לתת לבעל האופנוע לגמור את הסוללה מהר מדי ולדווח שהטווח בין טעינות הוא ממש קטן?

רוב המנועים החשמליים (ממה שאני מכיר מאופניים לא מאופנועים) מגיעים לנצילות גבוהה של 80-90%. אבל ככל שעולים במהירות בדרך כלל הנצילות יורדת (לא ביחס ישר) עד שמגיעים לhotsopt שזה יהיה בדר"כ באיזור ה70-80% מהכוח המקסימלי שמנוע יכול לייצר ואצלו זה יותר מסובך כי אופנוע נתקל בפקטור של התנגדות אוויר משמעותית בהרבה.

אז אני מניח שאפילו עם הניצולת מאוד טובה של 90%, עדיין 10% שהופכים לחום במתחים הגבוהים (מאוד) שהאופנוע הזה עובד זה כבר יותר מדי חום בשבילו.
אני הולך בחישוב גס ומאוד לא מדויק ע"פ הנתונים מכאן: http://cars.walla.co.il/item/2759010
יש לו: 11.4 קו"ש, וזה מספיק ל112 ק"מ במהירות 112 קמ"ש (עיגלתי מ113), ז"א שב112 קמ"ש הוא צורך בדיוק 11.4 קו"ש. קח מזה 10% לחום - 1140KW. זה מלא!! וזה ב112 קמ"ש. אם נניח שב150-160 זה יורד ל75% ניצולת אז אנחנו כבר מדברים על מעל 3K רק לחום.

שאלות: מה המתח שהמערכת עובדת בו ואיזה קירור יש לאופנוע? (באופניים זה תמיד אוויר, מקסימום עם תוספת של צלעות קירור)

doner
10-06-2015, 22:46
רוב המנועים החשמליים (ממה שאני מכיר מאופניים לא מאופנועים) מגיעים לנצילות גבוהה של 80-90%. אבל ככל שעולים במהירות בדרך כלל הנצילות יורדת (לא ביחס ישר) עד שמגיעים לhotsopt שזה יהיה בדר"כ באיזור ה70-80% מהכוח המקסימלי שמנוע יכול לייצר ואצלו זה יותר מסובך כי אופנוע נתקל בפקטור של התנגדות אוויר משמעותית בהרבה.

אז אני מניח שאפילו עם הניצולת מאוד טובה של 90%, עדיין 10% שהופכים לחום במתחים הגבוהים (מאוד) שהאופנוע הזה עובד זה כבר יותר מדי חום בשבילו.
אני הולך בחישוב גס ומאוד לא מדויק ע"פ הנתונים מכאן: http://cars.walla.co.il/item/2759010
יש לו: 11.4 קו"ש, וזה מספיק ל112 ק"מ במהירות 112 קמ"ש (עיגלתי מ113), ז"א שב112 קמ"ש הוא צורך בדיוק 11.4 קו"ש. קח מזה 10% לחום - 1140KW. זה מלא!! וזה ב112 קמ"ש. אם נניח שב150-160 זה יורד ל75% ניצולת אז אנחנו כבר מדברים על מעל 3K רק לחום.

שאלות: מה המתח שהמערכת עובדת בו ואיזה קירור יש לאופנוע? (באופניים זה תמיד אוויר, מקסימום עם תוספת של צלעות קירור)

קבל תיקון-הכתבה בוואלה היא לדגם 2014. דגם 2015 כבר עם 12.5 קווט"ש

השושנים
11-06-2015, 08:36
יש לי בעיה אמתית כשמתחילים להתייחס לאופנוע כאל קופת חיסכון.

אמת, נושא החזקת הכלי ומחיר הטיפול מדיר שינה מהרבה רוכבים
ומהווה מחסום לרבים אבל...

אם האופנוע נקנה מראש על מנת להתגבר על כיסוי מרחק בצורה היעילה
ביותר, ניתן לקבל. אבל אז אפשר גם לנסוע בטרמפים, להתגנב לרכבת,
לקחת אוטו שלא שלך וכד'.

הונדה אינובה 125 יכולה לתת גם פתרון מצוין לחיסכון בדלק והחזקה
וניתן להשיג אותה במחיר נמוך ממחיר הזירו.

אבל...ופה האבל הגדול!:

להתחיל לחשב נסיעה לפי מרחקים, לא לצאת לטיול אופנועים כי אין
ממש סיכוי שתשלים צד אחד שלו כי יגמר החשמל.

להגיע למקום ולבקש טובות של אחרים לנק' חשמל, מעריך וכד'.

באיזה מקום ההרגשה שלי שאופנוע כזה מסרס אותך, הקופיקו של
רונן מקבל בננה ב-150 במקום ליטוף נעים בגב.

חישובי המתמטיקה קלים יותר כשאתה רוכב במהירות 80 לחסוך בסוללה.
דפיקות הלב והלחץ שלא תגיע ליעד מעודדות בעיות רפואיות יקרות הרבה
יותר מחיסכון בדלק.

אנרגיה חלופית לדלק תחליף את מנוע הבעירה הפנימי זה ברור, הטכנולוגיה
מתקדמת בצעדי ענק לשינוי מבורך שיביא איתו יתרונות וחסרונות כאחד.

העניין זה האם זה הזמן להחליף את האופנוע הנאמן בכלי שכרגע נותן פחות
מיותר ורק הצד הכלכלי שלו מלטף את הארנק?

האם
הדיסוננס הקוגניטיבי שלנו לא מפצה במחשבה על חיסכון
על הרבה מדי דברים אחרים?

האם הייתי קונה אופנוע, שכרגע מגביל אותי הרבה יותר מאשר משחרר
אותי באמת רק במחיר החיסכון?

אני על ההנאות הקטנות שלי בחיים מוכן לשלם גם מחירים לא תמיד הגיוניים.
אצלי החיים הם לא חישוב כלכלי טהור, יש הרבה מקום לגחמות.

וסבתא ננה הייתה אומרת: "מי שמחליט להשתכר, לא סופר את הכוסות!"

רונן
11-06-2015, 09:05
יש לי בעיה אמתית כשמתחילים להתייחס לאופנוע כאל קופת חיסכון[/b]

רן היקר, לפי ההיכרות הוירטואלית ארוכת השנים איתך, להערכתי, אתה האדם האחרון לו יתאים אופנוע חשמלי.
זה לא אופנוע לרומנטיקנים חסרי תקנה... זה אופנוע לאנשי מחשבים שהחיים אצלם מתוכננים בטבלאות אקסל עד הפנסיה...
ורגע, בא נחשוב כמה פעמים טיילתי עם האופנוע ב 10 השנים האחרונות... אמממ... לא נעים, אבל זה סה"כ פעמיים.
בקיצור, זה לא בדיוק "אופנוע" עם כל הדימויים, השמן והידיים המפויחות, זה כלי הייטקי לנסיעות יומיומיות שהרכיבה עליו דומה לרכיבה על אופנוע רגיל.
הרבה פעמים אני מרגיש שאני רוכב על איזו גשושית חשמלית במאדים.
וכמו שכתבתי בעבר, כדי שהחויה תהיה מושלמת, חייבים גם אופנוע אספנות בשביל הנשמה (אני בחפירות לאישתי בנושא, מקווה שבסוף יתקבל אישור לאיזה vmax 1985...)

הפלג הצפוני
11-06-2015, 09:25
והשאלה העתידית:מה תעשה איתו אחרי 5 שנים.
הפיתרון היקר:מחליף מצברים בעלות מפגרת.
הפיתרון הפחות יקר:מרכיב מנוע אמיתי במקומו ונוסע לשלום ולהתראות.

השושנים
11-06-2015, 09:28
רן היקר, לפי ההיכרות הוירטואלית ארוכת השנים איתך, להערכתי, אתה האדם האחרון לו יתאים אופנוע חשמלי.
זה לא אופנוע לרומנטיקנים חסרי תקנה... זה אופנוע לאנשי מחשבים שהחיים אצלם מתוכננים בטבלאות אקסל עד הפנסיה...
ורגע, בא נחשוב כמה פעמים טיילתי עם האופנוע ב 10 השנים האחרונות... אמממ... לא נעים, אבל זה סה"כ פעמיים.
בקיצור, זה לא בדיוק "אופנוע" עם כל הדימויים, השמן והידיים המפויחות, זה כלי הייטקי לנסיעות יומיומיות שהרכיבה עליו דומה לרכיבה על אופנוע רגיל.
הרבה פעמים אני מרגיש שאני רוכב על איזו גשושית חשמלית במאדים.
וכמו שכתבתי בעבר, כדי שהחויה תהיה מושלמת, חייבים גם אופנוע אספנות בשביל הנשמה (אני בחפירות לאישתי בנושא, מקווה שבסוף יתקבל אישור לאיזה vmax 1985...)

קיבלתי, ומסיר בפינך את הכובע!

בזכות אנשים כמוך, הטכנולוגיה הזו תתפתח.

אם היו שואלים אותי, היינו נתקעים באופנועים יפניים אטמוספריים
מרובעי צילינדר שילדת ברזל ומיכל טיפה. או בבוקסרים גרמניים
קשישים מקוררי אויר. - רן

Ami
11-06-2015, 09:34

לפי התחשיב, אתה יכול לזרוק אותו. החסכון מכסה את ההשקעה. אם לשר התחבורה היה יותר שכל משומן הוא היה דוחף את הכלי הזה בכל דרך אפשרית

השושנים
11-06-2015, 09:35

הפתרון הכללי הקר והמחושב, לזרוק לפח, כיוון שהחיסכון בהוצאות במהלך
החמש שנים שאופנוע היה איתו כיסה את מחיר הקניה וכרגע השווי שלו אפס או
אפילו פחות מזה...

כלכלן מהנדס מכונות ואיש מחשבים נסעו ברכב לי-ם.

בקסטל הרכב מקרטע.

מהנדס המכונות אומר: "בואו נפתח מנוע, נראה מה קרה"

הכלכלן אומר: "עזוב נזמין מונית, גרר, נשלח למוסך, את הסכום נחלק בשלוש ונגיע לחתימת העסקה בזמן נרוויח הון".

איש החשבים אומר: "נסגור חלונות, נכבה ונדליק מחדש והכל יהיה בסדר..."

כל אחד ותפיסת עולמו אין אמת אחת!

doner
11-06-2015, 13:54
למה להחליף מצברים אחרי 5 שנים?
אני זוכר דיבורים דומים על הפריוס ועלות החלפת הסוללות אחרי שתסתיים האחריות. בבדיקה האחרונה שביצעו בקונסיומר ריפורט,
בקושי מצאו מכוניות שהחליפו סוללות גם אחרי 300,000 ק"מ ו- 12 שנה על הכביש.
החלפת סוללות כזו יכולה להתבצע בתנאי שהטכנולוגיה קפצה קדימה וישתלם להשקיע 40,000 ש"ח, לקבל טווח של מאות ק"מ ללא טעינה ו/או טעינה מהירה של 20 ד' (כבר קיים כיום, עדיין יקר לייצור המוני).

לגבי האופנוע-אין ספק שאינו מתאים עדיין לאופנועני סוף השבוע. ליום-יום הוא קרוב להיות מושלם ובעלויות אחזקה מצחיקות.

guyt
11-06-2015, 14:07
שי אגסי - רק למקרה ואתה גולש פה... תראה איך דברים יכולים לעבוד כשלא עושים יותר מדי רעש וצלצולים. :cool:

רוכב על 2
11-06-2015, 17:09
יש לי בעיה אמתית כשמתחילים להתייחס לאופנוע כאל קופת חיסכון.

אמת, נושא החזקת הכלי ומחיר הטיפול מדיר שינה מהרבה רוכבים
ומהווה מחסום לרבים אבל...

אם האופנוע נקנה מראש על מנת להתגבר על כיסוי מרחק בצורה היעילה
ביותר, ניתן לקבל. אבל אז אפשר גם לנסוע בטרמפים, להתגנב לרכבת,
לקחת אוטו שלא שלך וכד'.

הונדה אינובה 125 יכולה לתת גם פתרון מצוין לחיסכון בדלק והחזקה
וניתן להשיג אותה במחיר נמוך ממחיר הזירו.

אבל...ופה האבל הגדול!:

להתחיל לחשב נסיעה לפי מרחקים, לא לצאת לטיול אופנועים כי אין
ממש סיכוי שתשלים צד אחד שלו כי יגמר החשמל.

להגיע למקום ולבקש טובות של אחרים לנק' חשמל, מעריך וכד'.

באיזה מקום ההרגשה שלי שאופנוע כזה מסרס אותך, הקופיקו של
רונן מקבל בננה ב-150 במקום ליטוף נעים בגב.

חישובי המתמטיקה קלים יותר כשאתה רוכב במהירות 80 לחסוך בסוללה.
דפיקות הלב והלחץ שלא תגיע ליעד מעודדות בעיות רפואיות יקרות הרבה
יותר מחיסכון בדלק.

אנרגיה חלופית לדלק תחליף את מנוע הבעירה הפנימי זה ברור, הטכנולוגיה
מתקדמת בצעדי ענק לשינוי מבורך שיביא איתו יתרונות וחסרונות כאחד.

העניין זה האם זה הזמן להחליף את האופנוע הנאמן בכלי שכרגע נותן פחות
מיותר ורק הצד הכלכלי שלו מלטף את הארנק?

האם
הדיסוננס הקוגניטיבי
שלנו לא מפצה במחשבה על חיסכון
על הרבה מדי דברים אחרים?

האם הייתי קונה אופנוע, שכרגע מגביל אותי הרבה יותר מאשר משחרר
אותי באמת רק במחיר החיסכון?

אני על ההנאות הקטנות שלי בחיים מוכן לשלם גם מחירים לא תמיד הגיוניים.
אצלי החיים הם לא חישוב כלכלי טהור, יש הרבה מקום לגחמות.

וסבתא ננה הייתה אומרת: "מי שמחליט להשתכר, לא סופר את הכוסות!"

וואו, כמה שאני מתחבר.
אני אדם שסופר כל שקל ומחשב את ההוצאות החודשיות שלו על אקסל ועדיין לגבי הרכיבה, זה בא ממקום אחר לגמרי.
אני לא יכול לדמיין רכיבה על אופנוע בלי רטט ורעש של מנוע.
גם חישוב תמידי של "עד לאן אני יכול להגיע" (כפי שתיארת יפה בכתבה שלך בפולגז לגבי הירידה לים המלח), זה ממש לא בשבילי.
למרות שאני נוסע על האופנוע כל יום לעבודה הלוך חזור ופעמיים בחודש לטיול, אצלי האופנוע הוא לא כלי תחבורה.
אם הייתי רוצה, הייתי יכול לקבל רכב חברה או לקנות סוזוקי אלטו ולחסוך בהוצאות.
אופנוע זו גחמה, והנאה בלתי רציונאלית מתחושת חופש שלא ניתנת להסבר בשום צורה.
אצלי זה דומה לצניחה (שעשיתי בעבר) או צלילה (שאני עושה כבר 30 שנה).
מין תחושה של שחרור מוחלט מדאגות.
מצטער אבל ה - Zero פשוט לא עושה לי את זה

Fistuk
11-06-2015, 18:28
בפרפראזה למכוניות, גם אני אמרתי את אותו הדבר עד שהזדמן לי לקחת סיבוב על Tesla S. בלי רטט, בלי רעש אבל מרגש כמו שום דבר שניסיתי על ארבעה גלגלים לפני זה.

אני מאמין שיבואו אופנועים עם מכלולים ברמה גבוהה שהמטרה שלהם היא לא חיסכון או פרקטיות וירגשו גם את מי שרוכב על אופנועים רוטטים ומרגשים של היום.

mudale222
11-06-2015, 18:40
איך זה עובד באמת עם ההטענות? כאילו, נגיד ונשאר 5% בטרייה והבן אדם מגיע לתחנת דלק (והבאה כבר מחוץ לטווח) והמתדלק לא מסכים לו להטעין מהשקע כי הוא אומר שבעל הבית לא מאשר. מה עושים?

guyt
11-06-2015, 19:51
בפרפראזה למכוניות, גם אני אמרתי את אותו הדבר עד שהזדמן לי לקחת סיבוב על Tesla S. בלי רטט, בלי רעש אבל מרגש כמו שום דבר שניסיתי על ארבעה גלגלים לפני זה.

אני מאמין שיבואו אופנועים עם מכלולים ברמה גבוהה שהמטרה שלהם היא לא חיסכון או פרקטיות וירגשו גם את מי שרוכב על אופנועים רוטטים ומרגשים של היום.

מסכים בהחלט. זה בוודאות יגיע.
כמו כל הדברים הטובים שמגיעים מעולם הרכב, הדו גלגלי נזכר בזה רק 15 שנה אח"כ...

doner
11-06-2015, 21:44
איך זה עובד באמת עם ההטענות? כאילו, נגיד ונשאר 5% בטרייה והבן אדם מגיע לתחנת דלק (והבאה כבר מחוץ לטווח) והמתדלק לא מסכים לו להטעין מהשקע כי הוא אומר שבעל הבית לא מאשר. מה עושים?

ההטענות עובדות בצורה פשוטה: בבוקר אתה יוצא עם 100% טעינה, מי שנוסע כמו רונן או כמוני 75 או 84 ק"מ לכיוון יטעין בעבודה וייצא עם 100% טעינה חזרה.
בימים שאני לא על קו כ"ס-נצרת אלא נוסע באיזור שרון-גוש דן, אין צורך בטעינה עד לחזרה הביתה.
לא מתאים לטיולים ארוכים עדיין (בחו"ל יש עמדות טעינה מהירות, וגם בארץ יש עמדות טעינה מימי בטר פלייס אך עדיין לא בוצעה התאמה לאופנועי זירו מכל מיני סיבות).
בבסיס העניין-אתה יודע לאן אתה נוסע ומתכנן בהתאם. הפתרון של לעצור בתחנת דלק לא מתאים גם בשל זמן טעינה ארוך.

אRני
12-06-2015, 13:16
כשמדברים על "סופר-מטענים" שמאפשרים טעינה מהירה, מה הגודל של הדברים האלה? זה משהו שנושאים על האופנוע או רק בבית \ מקומות ייעודיים?

רונן
12-06-2015, 16:15
141

השושנים
12-06-2015, 17:37
איפה סוחבים את זה על האופנוע?

רונן
12-06-2015, 18:07
בתיק מיכל, אצלי זה נכנס גם בארגז האחורי, זה ממש לא גדול במיוחד.

o^2
28-11-2015, 09:03
מה המחיר שלו בארץ? בארה"ב הזירו נמכר בסביבות ה-10K$ לדגם הבסיסי ו-16K$ לדגם הדגל , והמיסוי על רכב חשמלי הוא קצת מתחת ל-30%.

http://www.zeromotorcycles.com/shop/index.php?&cPath=1&myCountry=223

Khc
28-11-2015, 10:01
מדהים.
אין טעינה חוזרת מאנרגיית הבלימה?
אין אפשרות למטען סולארי שמתלבש על גג הארגז?

o^2
28-11-2015, 10:22
מדהים.

טעינה חוזרת , יכול להיות רלוונטי , מטען סולארי , לא ממש.

Khc
28-11-2015, 10:35
לא ממש, לפחות לא לגבי הטעינה החוזרת שנאגרת בבלימה. קיים בפריוס, באופניים חשמליים איכותיים (לא אלו שנמכרים ב3000 שח). למה לא באופנוע הנ"ל?
לגבי טעינה סולרית, נכון השטח הקיים הוא קטן לצורך טעינה רצינית.... אבל היי, כל טיפה חשובה 😉

o^2
28-11-2015, 10:51
לא ממש, לפחות לא לגבי הטעינה החוזרת שנאגרת בבלימה. קיים בפריוס, באופניים חשמליים איכותיים (לא אלו שנמכרים ב3000 שח). למה לא באופנוע הנ"ל?
לגבי טעינה סולרית, נכון השטח הקיים הוא קטן לצורך טעינה רצינית.... אבל היי, כל טיפה חשובה ��

בארצנו שטופת השמש 1מ"ר הוא כ-1kw , אני צריך להמשיך?
לגבי הטעינה מהבלמים אני מסכים , אבל אני מניח שיש פה משהו יותר עמוק , זירו על פניו נראית כמו חברה רצינית והם מודעים לטעינה מבלמים אז אני מניח שיש להם סיבה טובה.

Vaderom
28-11-2015, 13:58
יש טעינה מהבלמים וגם מהאטה. לא יעיל כמו ברכב, ממגוון סיבות הגיוניות, אבל עדיין נחמד בנסיעות עירוניות.

לגבי טעינה סולארית - גם 1kw למ"ר יתן לך, בהגזמה פראית, 200w למטען על כל שטח הארגז. וגם זה רק בשעות שיא השמש ובשמש ישירה. לא נשמע נוח או משתלם במיוחד.

mudale222
28-11-2015, 16:53
מהניסיון שלי מאופניים חשמליים - אין שום משמעות לטעינה מהבלמים. אולי ברכב בגלל המשקל זה עושה משהו משמעותי (אני מאוד בספק אבל לא בדקתי).
באופניים זה אפילו לא אחוזים בודדים. סתם גימיק.
על סולרי בכלל אין מה לדבר.
(זה גם הגיון פשוט - אם נצרכת 5-6 שעות למלא בטרייה שלמה כשהאופניים\אופנוע מחובר לרשת החשמל עם מטען שמטעין ביחסים אידיאליים ואופטימליים - אז מה בדיוק יעזור 10-20 דקות של בלימה (גם אם נניח בפנטזיה שזה טעינה באותה רמה) זה עדיין יהיה 20 דקות טעינה מתוך 6 שעות - 1\18 שזה 5% - וזה לא).

Vaderom
28-11-2015, 21:07
מהניסיון שלי מאופניים חשמליים - אין שום משמעות לטעינה מהבלמים. אולי ברכב בגלל המשקל זה עושה משהו משמעותי (אני מאוד בספק אבל לא בדקתי).
באופניים זה אפילו לא אחוזים בודדים. סתם גימיק.
על סולרי בכלל אין מה לדבר.
(זה גם הגיון פשוט - אם נצרכת 5-6 שעות למלא בטרייה שלמה כשהאופניים\אופנוע מחובר לרשת החשמל עם מטען שמטעין ביחסים אידיאליים ואופטימליים - אז מה בדיוק יעזור 10-20 דקות של בלימה (גם אם נניח בפנטזיה שזה טעינה באותה רמה) זה עדיין יהיה 20 דקות טעינה מתוך 6 שעות - 1\18 שזה 5% - וזה לא).

אחת הסיבות שזה לא יעיל כמו ברכב זה שהטעינה מתבצעת דרך הגלגל האחורי. כידוע, כמו שעוצמת הבלימה מהגלגל האחורי נמוכה משמעותית מהקדמי, כך גם הטעינה מאותן סיבות.
אם ניתן היה לטעון מהגלגל הקדמי זה היה יעיל משמעותית, אם כי עדיין לא סדרי גודל.
הסיבה השניה היא שהמסה ולכן התנע של האופנוע קטן משמעותית מזה של רכב, אז גם כמות האנרגיה שאפשר להוציא מהאטה של אופנוע קטנה משמעותית מזו של רכב.

טעינה סולארית זה בפני עצמו רעיון לא רע, אם כי אין באמת שטח פנים על אופנוע לשים פאנל בגודל סביר.

o^2
29-11-2015, 00:35
אחת הסיבות שזה לא יעיל כמו ברכב זה שהטעינה מתבצעת דרך הגלגל האחורי. כידוע, כמו שעוצמת הבלימה מהגלגל האחורי נמוכה משמעותית מהקדמי, כך גם הטעינה מאותן סיבות.
אם ניתן היה לטעון מהגלגל הקדמי זה היה יעיל משמעותית, אם כי עדיין לא סדרי גודל.
הסיבה השניה היא שהמסה ולכן התנע של האופנוע קטן משמעותית מזה של רכב, אז גם כמות האנרגיה שאפשר להוציא מהאטה של אופנוע קטנה משמעותית מזו של רכב.

טעינה סולארית זה בפני עצמו רעיון לא רע, אם כי אין באמת שטח פנים על אופנוע לשים פאנל בגודל סביר.

זה שמשקל האופנוע נמוך אומר שכמות האנרגיה קטנה בהאצה וגם בהאטה.
ולכן מה שמשנה זאת הנצילות של המערכת.
תקבל כמות קטנה יותר אבל גם השקעת פחות :)

Yadin Tal
29-11-2015, 01:22
נראה כלי מגניב

humble55
04-12-2015, 10:54
נראה חדש ביוטיוב

https://www.youtube.com/watch?v=9aIHI-2NrP0

חשמלי אבל עם קלאץ :S

רונן
04-12-2015, 11:52
נראה חדש ביוטיוב, חשמלי אבל עם קלאץ :S
לא כ"כ חדש, זה האימפולס של חברת Brammo שנקנתה.
במבחנים הזירו עולה עליו, ולשים הילוכים על אופנוע חשמלי זה כמו צג דיגיטלי על טוסטר...

השושנים
04-12-2015, 19:06
רונן, כמה כבר עברת עם האופנוע, מה מצבו היום, האם יש "התדרדרות" בחיי הסוללה או באופנוע עצמו.
בלאי וכד'?
יש השוואה בין כשהיה חדש להיום? - רן

Vaderom
04-12-2015, 21:57
רונן, כמה כבר עברת עם האופנוע, מה מצבו היום, האם יש "התדרדרות" בחיי הסוללה או באופנוע עצמו.
בלאי וכד'?
יש השוואה בין כשהיה חדש להיום? - רן

עד שרונן יענה -
אני על הzero s כ5 חודשים. 8000 קמ בערך.
אין שום הידרדרות מורגשת באופנוע מבחינת אף אחד מהמכלולים. מרגיש כמו חדש (טוב נו, פחות מחצי שנה).

השושנים
05-12-2015, 10:01
תודה על התשובה.

humble55
05-12-2015, 11:13
מדהים.
בקטנוע הזה פיתוח ישראלי יש טעינה בבלימה
http://beelectric.co.il/boss
משום מה,אין סקירה עליו ברשת בהשוואה לבליץ 6000.

mudale222
05-12-2015, 16:32
רונן\Vaderom, יצא לכם לעשות כבר נסיעה ארוכה מתחת ל5 מעלות? זה מסקרן אותי קצת כי לכל הבטריות היום יש SAG בטמפרטורות נמוכות שיכול להתבטא בהורדה של 50%+ מהטווח הריאל של הנסיעה בטמפרטורות 0 ומטה. אפשר לפתור את העניין די בקלות ע"י בידוד טוב של הבטרייה והוספה של פסי חימום (כמו שיש לצמיגים\חלון מאחורה ברכב) נשלטים ע"י טרמוסטט.
סתם מעניין אותי אם הם השקיעו את זה.

Vaderom
05-12-2015, 21:23
רונן\Vaderom, יצא לכם לעשות כבר נסיעה ארוכה מתחת ל5 מעלות? זה מסקרן אותי קצת כי לכל הבטריות היום יש SAG בטמפרטורות נמוכות שיכול להתבטא בהורדה של 50%+ מהטווח הריאל של הנסיעה בטמפרטורות 0 ומטה. אפשר לפתור את העניין די בקלות ע"י בידוד טוב של הבטרייה והוספה של פסי חימום (כמו שיש לצמיגים\חלון מאחורה ברכב) נשלטים ע"י טרמוסטט.
סתם מעניין אותי אם הם השקיעו את זה.

לא יצא לי לעשות רכיבה מדודה בטמפרטורה כזו, אבל יצא לי לעשות נסיעה או שתיים בטמפרטורה נמוכה למדי.
שמתי לב לירידה מסויימת בקיבולת, אבל לא יכול להגיד כמה בדיוק. בכל מקרה, בנסיעות שיצא לי לעשות בינתיים, הירידה בקיבולת לא חורגת מסטיית התקן של המדידה שלי. אני לא בדיוק דואג לשמור על מהירות קבועה או זהה בכל הנסיעות שלי, למשל, וההפרש בצריכה בין מנהלתית של 100 קמ"ש לכזו של 120 קמ"ש די משמעותי, ובטח משמעותי יותר מהירידה בקיבולת בגין הטמפרטורה הנמוכה שרכבתי בה.

nihrider
05-12-2015, 21:31
והוספה של פסי חימום (כמו שיש לצמיגים\חלון מאחורה ברכב) נשלטים ע"י טרמוסטט.

מה זה פסי חימים לצמיגים? אתה יכול להרחיב בנושא?

רונן
05-12-2015, 22:24
אכתוב סיכום מפורט עוד חודש (סיכום שנה) אבל אחרי כמעט 30 אלף ק"מ אני לא מרגיש שום פחת בסוללה, אני עדיין מגיע לעבודה \ בית עם אותם אחוזים.
גם באופנוע הכל יציב ועובד כמו חדש (יש איזו בעיה ב abs כרגע אבל היא בגללי...)
נסעתי איתו בסערה בשנה שעברה, היה בסביבות 0 מעלות כאן בשומרון, לא שמתי לב לשינוי בהתנהגות או בסוללה.

SM26
05-12-2015, 22:43
האם אפשר לשייט איתו על 130 חצילים לשעה עם גיחות קטנות ל150?
אם כן, כמה ק"מ עושים ככה?

Vaderom
05-12-2015, 22:47

על הs זה אפשרי, אם כי לקראת סוף הטווח הוא מתחיל להתחמם וממש בסוף הוא חותך הספק. בקצב כזה הs הרגיל עושה סביבות ה80 ק"מ.
על הsr זה לא בעיה בכלל. לדעתי הוא עושה מעל 100 ק"מ בקצב כזה, ועם תוספת סוללה אפשר להגיע גם ל130-150 ק"מ טווח.
פגשתי מישהו עם ds עם סוללה מוגדלת (15.4 קוש"ט קיבולת) שעושה מעל 200 ק"מ ביום בין עירוני בשיוט של 110-120.

רונן
05-12-2015, 23:10

זה הקצב שלי, משייט חופשי על 130 ללא התחממות והסוללה תספיק ל 80 ק"מ.
אפשר ורצוי לעשות גיחות גם ל 165 אבל זה לדקה-שתיים, התחממות המנוע תחזיר אותך ל 130 (אישתי מתה על זה!)
לצערי, אין הרבה מקומות בהתנהלות יומיומית שבהם יש לי יותר מ 5 דקות לשייט על 130-150
כלל אצבע: על 80 קמ"ש הצריכה היא 1:2, על 120 1:1 (באחוז לק"מ)

nihrider
05-12-2015, 23:14
זה התחממות של המנוע או התחממות של הבקר?

http://electricmotorcycleforum.com/boards/index.php?topic=2521.0

פה הם אומרים שאחרי החלפת הבקר אין יותר האטות כתוצאה מחום.
רק שזה לא אותה שנה כמו שלך אז אולי שינו את זה בזירו?

אתה מכיר את זה?

Vaderom
06-12-2015, 02:46
אין לי דרך לבדוק או להוכיח אבל אני 99% בטוח שלא מדובר בהתחממות של המנוע.
זה מרגיש כמו התחממות של הסוללה דווקא, אבל יש מצב שזה גם הבקר.

אגב, שים לב שבקישור מדובר במודל הישן יותר של זירו. היה לפחות שדרוג אחד בין דגמי 2012 לאלו של 2015

mudale222
06-12-2015, 03:06
מה זה פסי חימים לצמיגים? אתה יכול להרחיב בנושא?

תגגל tyre warmer..

אבל זה היה הפואנטה. גם battery warmer יתן לך את אותה הגברת בשינוי אדרת. וזה מה שאני מאמין שמשתמשים בו באופנוע.

nihrider
06-12-2015, 15:41
תגגל tyre warmer..
.

את זה אני מכיר, חשבתי שאולי איזה גאון המציא כאלה שמובנים על הצמיג ושומרים עליו קבוע בטמפ עבודה

Liit2104
06-12-2015, 15:56
איזה יפיוף
כשהטכנולוגיה הזאת תתקדם ותוזל קצת בלי לחשוב פעמיים זורק את הבנזין

mudale222
06-12-2015, 16:23
את זה אני מכיר, חשבתי שאולי איזה גאון המציא כאלה שמובנים על הצמיג ושומרים עליו קבוע בטמפ עבודה

אם זה היה מספיק חשוב למישהו היו עושים את זה.. זה לא בעיה בכלל.. צריך להוסיף בתוך הג'אנט סטריפים של חימום וחיישן וטמפרטורה שיפעיל אותם.
מחשב יש כבר לכל אופנוע\רכב. המערכת החשמלית תהיה קצת יותר עמוסה, יש חיישן טמפרטורה חיצוני שדואג לתערובת אוויר\דלק אז אפשר להיעזר בנתונים שלו לחישובים, ואז כל מה שנשאר וצריך זה קצת ניסוי וטעייה ויצירת טבלה שעל פיה הסטריפים ידלקו ולכמה זמן.
לפחות זה נראה לי לא בעייה... אבל מה אני מבין :)
ייקר עוד קצת את האופנוע ויוסיף משקל.

nihrider
06-12-2015, 16:37
איך אתה מעביר חשמל לסטריפים?

mudale222
06-12-2015, 18:22
מהטבור של הגלגל.. בדיוק כמו שעושים בכל אופניים חשמליים.

shigag
25-05-2016, 22:41
בחו"ל יש פורום פעיל של אופנועים חשמליים והחבר'ה שם בונים מטענים מטורפים.
אחד למשל בנה מטען של 5000 וואט שמטעין את האופנוע תוך שעה...
רוב החברה בונים מטענים סטנדרטיים יותר, שמטעינים תוך שעתיים ורבע.
אם מישהו רוצה, יש לי שרטוטים ורשימת חלקים, יוצא משהו כמו 1000 ש"ח לבנות מטען כזה (צריך לדעת להלחים)

היי, אפשרי לשלוח לי את השרטוט?

mudale222
26-05-2016, 00:48
מממ, זה צריך להיות מעניין... הסוללה הכי קטנה של הZERO אם אני זוכר נכון זה 10KW. אז הוא צריך מטען של 10KW שעה ...
10,000/220=45 אמפר. והמטען יצרוך יותר מזה אם זה רק הoutput שלו.
חחח צריך 8 פאזי בבית :)

yotams4
26-05-2016, 09:31
כמה עולה הכלי?

skull
26-05-2016, 12:39
איזה סוג סוללות יש באופנוע?
מורכבות מתאים תוצרת SR,או גנריים?

mudale222
26-05-2016, 13:34
זה בטרייה nmc שמיוצרת עי חברה שנקראת farsis, מה שבעיקר מיוחד בה זה הצורה השטוחה של התאים, ככה אין שום בזבוז של מקום בניגוד לצילינדרים.
הבטריות מגיעות במתח נומינלי של 60+-90+ בכוונת תחילה בשביל לא לעבור את ה100 ולהגיע למתחים מסוכנים לאדם.

רונן
26-05-2016, 14:47
היי, אפשרי לשלוח לי את השרטוט?

אין בעיה, זו הכתובת של השרשור המקורי: http://electricmotorcycleforum.com/boards/index.php?topic=3949.0
וכאן לינק לשרטוט: http://electricmotorcycleforum.com/boards/index.php?action=dlattach;topic=3949.0;attach=3262

רק צריך להזהר, אני מכיר מישהו שבנה את המטען ומשום מה נגרם לו נזק לכרטיס ההטענה.
קצת מוריד את החשק לבניית מטען לבד...

Lirons
26-05-2016, 19:41
מממ, זה צריך להיות מעניין... הסוללה הכי קטנה של הZERO אם אני זוכר נכון זה 10KW. אז הוא צריך מטען של 10KW שעה ...

שלום לכולם,
זה כמעט בדיוק תלת פיזי, אבל אני ממש רואה את עצמי מבקש שיתקינו לי שקע תלת פאזי בחנייה בעבודה, ואם אפשר שכולם יכבו מחשבים לשעה...
ד"א גם 16 אמפר (3 שעות?) זה מלאן...

skull
27-05-2016, 12:20
סוללות ליתיום ברזל?
אם הסוללות שטוחות אין סיכוי להכין פאק גדול של סוללות לבד

guyg
28-05-2016, 18:40
מעניין מאוד. שוקל ברצינות לקנות zero sr. בינתיים הנסיעות שלי זה 110 ק''מ ליום אז זה קצת גבולי אז מפחיד להתקע אם במקרה שכחת להטעין או היה פרק בהטענה

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

o^2
28-05-2016, 23:41

בהנחת PF = 1 , זה צורך 26 אמפר. אתה הנחת מתח DC :)
http://www.engineeringtoolbox.com/three-phase-electrical-d_888.html

mudale222
29-05-2016, 14:30
דבר ראשון תודה, השכלתני, לא הכרתי את הנוסחא הזאת לתלת פאזי ואני באמת חושב אוטומט בDC כי כל הבטריות DC ולא AC.
דבר שני, זה עדיין יהיה נכון לחיבור חד פאזי, ז"א הרגיל (או בדירות לא חדשות).
PF בארץ 0.92 אז זה יעלה טיפה את האמפרא'ג ל28 בערך.

אז :) :
בתשתית חד פאזי 25 אמפר (ישן נושן) - אי אפשר.
בתשתית חד פאזי 40 אמפר - גם אי אפשר.
בתשתית תלת פאזי 25 אמפר ומעלה - אפשר (נראה לי, בתנאי שהשקע יהיה תלת פאזי והמאמ"ת יהיה כנראה 3X30 או משהו בסגנון והמטען כמובן גם מותאם לזה).
O^2 אחראי על התיקונים

קורקבן
13-06-2016, 21:39
הי רונן,
עברה שנה, מעניין לשמוע, איך האופנוע? איך אחרי שנה? האם יש תקלות? האם אתה מרוצה? האם היית קונה היום את האופנוע כמו שקנית אותו לפני כשנה? האם היבואן בסדר?
מעניין לשמוע פרטים.

Vrx_200
28-07-2016, 15:22
בעקובת השמועה לעלות את מחירי הביטוח
אשמח לשמוע את דעתך לאחר זמן ממשוך על הכלי

אRני
15-11-2016, 16:01
השרשור הועבר לפורום הנכון :smoke:

רונן אתה מוזמן (נדרש) להמשיך בעדכונים.

buddy123
18-11-2016, 18:40
אני אשמח לשמוע עדכונים בנושא, עלויות והפתעות שהיו לאורך הדרך
אמינות, שירות וכד' :-)

weref
30-01-2018, 12:00
יש עדכונים?

רונן
30-01-2018, 13:07
בחודש הקרוב אשתדל להעלות סיכום 100,000 ושלוש שנים, יהיה מעניין...

דינגו
28-02-2018, 18:24
החודש יעבור היום :biggrin:

Ritalin
02-03-2018, 10:02
גם אני מחכה....