צפייה בגרסה מלאה : לאיזה סל"ד יכול מנוע של GP500 להגיע?
Jonathan
16-09-2021, 01:06
טוב זאת לא באמת שאלה, יותר שיחה שרציתי לחלוק עם הפורום.
לפני כמה ימים יצא לנהל שיחה עם אחד Doug Chandler שראה דבר או שניים ב AMA SBK וב GP כשעוד בקרת האחיזה היתה ביד שמסובבת את המצערת ולא בשורה של חיישני הטיה אקסלרומטרים ג'יירו וכך הלאה.
הבחור אשכרה רכב והגיע לפודיומים בקטגורית ה GP500 הבכירה על דו פעימתי (קאג'יבה) נושך וזכה ב AMA SBK (קווא).
אז מה הוא עושה בגמלאות ? בין השאר רוכב על אופנועי שטח ומנהל שיחות על ימים עברו.
אז עבדכם הנאמן לגלג על הונדה ועל האופנועים שהיא מוציאה ועל ה NR500 (הי"ד) המוזר עם הבוכנות האובליות, 8 שסתומים לצילנדר, שני טלטלים לבוכנה ושני מצתים לצילנדר ולא נשכח שילדת מונוקוק והמזלג בטכנלוגיה שלא נראתה עד אז ולאחר מכן (וטוב שכך).
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_NR500
ודאג אדם מאד נעים לשיחה שם אותי במקומי - "שמע, הוא אומר ההונדה היה חתיכת אופנוע המנוע היה מדהים."
"אתה יודע לאיזה סל"ד הוא היה מגיע?"
"אחות שלי היתה חלק מהחבורה של פרדי ספנסר אז כשהוא בחן את האופנוע בלגונה סקה המהנדסים של הונדה אמרו לא לעבור את ה 20K סל"ד"
בשלב הזה הלסת נופלת לי אבל אז הוא ממשיך....
"אבל פרדי אמר לי שהוא משך אותו עד 29K סל"ד והמנוע היה יכול לתת עוד...." ואתה רואה את הניצוץ בעיניים שלו כשהוא מדבר על מירוצים.
סתם ככה אתם יודעים שנה חדשה אז אפשר לעשות חשבון נפש לברבזון המכוער NR500 - אולי הייתי קשה מדי איתו.
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_NR500#/media/File:Honda_NR500.jpg
https://www.italy24news.com/content/uploads/2021/03/30/14bb0a0086.jpg
https://global.honda/motorsports/MotoGP/700wins/machine/NR500.html
in the end, generated 135PS/19,500rpm. The NR500 was at a disadvantage in World GP, as races at the time were push-started, favoring the lighter and easily started 2-stroke machines. The NR500 did not win any titles in World GP racing,
Sent from my iPhone using Tapatalk
יצא לך לרכוב עלnr כזה? או להתחרות?
Tribalmistyc2
16-09-2021, 10:30
מדהים איך בוכנות כל כך גדולות הגיעו למהירויות כאלה.
בוכנות קטנטנות.
V4. 125 סמק לצילינדר.
Honda produced a radically new 4-stroke V-4 engine, with oval pistons, and 8-valves per cylinder.
Tribalmistyc2
16-09-2021, 10:37
שים לב לתמונה
https://imgur.com/H2pRYyk
המוע הזה פיצפון. 500 סמק.
אם המנוע הוא בעל 4 בוכנות.
חשבון פשוט יוצא 125 סמק לצילינדר.
המבנה שלהם אובלי. אבל עדיין רק 125 סמק לבוכנה. ולכן אפשר לשגר אותן ל 20 אלף סלד.
Jonathan
16-09-2021, 11:09
https://global.honda/motorsports/MotoGP/700wins/machine/NR500.html
in the end, generated 135PS/19,500rpm. The NR500 was at a disadvantage in World GP, as races at the time were push-started, favoring the lighter and easily started 2-stroke machines. The NR500 did not win any titles in World GP racing,
Sent from my iPhone using Tapatalkכן זה ההבדל בין מה שמספרים לעיתונות למה שקורה בגריד כשהמהנדסים הולכים לישון והמפתחות נמצאות בידיים של אלוף עולם
Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Jonathan
16-09-2021, 11:12
המוע הזה פיצפון. 500 סמק.
אם המנוע הוא בעל 4 בוכנות.
חשבון פשוט יוצא 125 סמק לצילינדר.
המבנה שלהם אובלי. אבל עדיין רק 125 סמק לבוכנה. ולכן אפשר לשגר אותן ל 20 אלף סלד.
Sent from my iPhone using Tapatalkתבדוק מה.המהלך ואז תבדוק מה.השנה
למנוע הזה יש מהלך קצרצר הוא מה שנקרא oversqure בצורה מטורפת.
והשנה? השנים אמצע שנות ה 70 איפה הטכנלוגיה.של אז לטכנלוגיה שאתה משווה אליה.
Jonathan
16-09-2021, 11:16
שים לב לתמונה
https://imgur.com/H2pRYykבדיוק
מהלך סופר קצר בוכנות ענקיות בקוטר
זאת גם הסיבה לשני מצתים לצילנדר, 8 שסתומים ומעל הכל 2 טלטלים לבוכנה.
אני אוהב לדוג.
מנסיוני לכל דייג יש את הסיפורים שלו על מפלצת שהוציא מהים מתישהו בקרירה שלו.
אם הונדה הייתה יכולה לקחת את האופנוע לעוד 10 אלף סלד. היו עושים זאת במרוצים ומנצחים.
המגבלה היא השתומים אין להם מספיק זמן להפתח ולהסגר. ולכן מנוע 2 פעימות יכול לטוס לסלד אסטרונומי מהר יותר.
https://youtu.be/jSej96-iP4U
Jonathan
16-09-2021, 20:39
אני אוהב לדוג.
מנסיוני לכל דייג יש את הסיפורים שלו על מפלצת שהוציא מהים מתישהו בקרירה שלו.
א....
מניסיוני אם אתה קפטן קוק קולומבוס או מגלן דעתך נחשבת יותר מאשר אם אתה מיקו הדיג על המזח.
לא כולנו שווים אז תרשה לי לקחת את שיחה עם אלוף AMA SBK ורוכב שהיה על הגריד של MOTO GP יותר מסרטון ביוטיוב (WTF) ..מויקי.... או דעתך.
יפה,
שזה מחזיר אותי לשאלה ששאלתי קודם.
אתה יושב עם בנאדם ומלגלג על אופנוע שיש סיכוי שאפילו לא ראית במציאות (אולי כן, אין לי מושג מי אתה), ובעצם ממחזר דברים שאחרים אמרו או כתבו. וייתכן שאותם אחרים, בעצמם לא רכבו עליו.
עכשיו למה הזכרתי את זה? כי אנשים פה עצים עיצות לאחרים באותו סגנון.
יודע מה, רגע של כנות,
אפילו אני רשמתי משהו למישהו היום על קטנוע שאין לי. לפחות נתתי דיסקליימר.
Jonathan
16-09-2021, 21:25
יפה,
שזה מחזיר אותי לשאלה ששאלתי קודם.
אתה יושב עם בנאדם ומלגלג על אופנוע שיש סיכוי שאפילו לא ראית במציאות (אולי כן, אין לי מושג מי אתה), ובעצם ממחזר דברים שאחרים אמרו או כתבו. וייתכן שאותם אחרים, בעצמם לא רכבו עליו.
עכשיו למה הזכרתי את זה? כי אנשים פה עצים עיצות לאחרים באותו סגנון.
יודע מה, רגע של כנות,
אפילו אני רשמתי משהו למישהו היום על קטנוע שאין לי. לפחות נתתי דיסקליימר.
אני לא ממש מבין למה אני צריך להצדיק את עצמי (איך אני מעז לבקר את הונדה)
או להוכיח (למי?) שאני מקורי או לא
סתם חלקתי שיחה עם מישהו שראה דברים מגוף ראשון בניגוד לנו שהרבה פעמים רואים מגוף שלישי ולא ישבנו לא בפיטס ולא רכבנו ולא כך הלאה.
וגם חלקתי שיש היום היסטוריה שמהלכת ממש והם נראים אנשים רגילים עם מקצועות רגילים ואתה אפילו יכול להצטרף לרכיבה שלהם ככה בכיף....אבל לפני איזה 20 שנה הם היו בטופ של הטופ והם היו רייסרים אמיתיים לא WANNA BE RACERS כמו מרביתנו (כולל אני).
ולהיות רייסר כמקצוע זה משהו אחר לגמרי לעומת לאהוב את הספורט או תחביב.
אז אם זה פגע במישהו - I'm sorry ... הוא יכול לקחת את זה ולתקוע את עמוק איפה שבה לו, I'm not judging :)
יקירי זה פורום.
העלת מהאוב את אחד האופנועים!
הסיפור של הרוכב הסופר מוכשר הזה לא אמין בעיני.
הונדה הייתה מעיפה את המנוע ל 50 אלף סלד אם היו יכולים.
לפי דבריו של ״הרייסר״ להונדה הייתה היכולת לעלות בעוד 10 אלף סלד. לסלד של 30 אלף והונדה לא השתמשה בזה?
נזכיר שבאותה תקופה לא היו מגבלות על תצורת המנוע או ההספק המירבי.
תחשוב שב 20 אלף סלד הגיע ל 130 כס. ב 30 אלף סלד יכול היה להגיע ל 195 כס. ואז היה מנצח את המירוצים.
Tribalmistyc2
16-09-2021, 23:36
אבל אולי היו מגבלות על חידוש מנועים ולהגיע ל 50,000 סל"ד לא בדיוק היה מטיב עם מנוע שתוכנן להתחרות עונה שלמה למשל.
Jonathan
16-09-2021, 23:40
יקירי זה פורום.
העלת מהאוב את אחד האופנועים!
הסיפור של הרוכב הסופר מוכשר הזה לא אמין בעיני.
הונדה הייתה מעיפה את המנוע ל 50 אלף סלד אם היו יכולים.
לפי דבריו של ״הרייסר״ להונדה הייתה היכולת לעלות בעוד 10 אלף סלד. לסלד של 30 אלף והונדה לא השתמשה בזה?
נזכיר שבאותה תקופה לא היו מגבלות על תצורת המנוע או ההספק המירבי.
תחשוב שב 20 אלף סלד הגיע ל 130 כס. ב 30 אלף סלד יכול היה להגיע ל 195 כס. ואז היה מנצח את המירוצים.
נתחיל עם זה שאתה מפספס את הנק' - ואולי יותר קל להתפס לזה יותר כי זה מספר.
הנק' שאני רציתי להעביר הוא שהוא היה שם מאד קרוב (לאו דווקא ל NR) לאיכן שהמירוצים מתרחשים.
כשאלופי עולם ורוכבים ברמה העולמית מדברים ברמת החברים (מעין קומונה כזאת שכולם מכירים את כולם - הכוונה הם מכירים רוכבים אחרים ברמתם ברמה החברית).
לגבי הגיע או לא הגיע ל -29 אלף?
אני נוטה לחשוב שכן כי HRC וקבוצות המירוצים בכלל כמעט אף פעם לא משחררים פרטים מלאים על מה הם ניסו למה הם תיכננו ומה ה KNOW HOW שהם השיגו מכך.
וההגבלה של מנוע מירוץ של אבי טיפוס (שזה הפורמולה של ה GP) היא שונה מאד מהמגבלות האלק ששמים על אופנוע חצי סדרתי בטח בשנת 2020 לעומת 1978~.
אולי המגבלה היתה מגבלת אמינות למירוץ שלם ופרדי ספנסר תיאר הקפה בודדת או יישורת בודדת.
לא יודע - נראה לי סתם נתפסת.
בשבילי זה שאפשר לדבר עם מישהו שבכלל היה ברמה הזאת בגובה העיניים זה שינויי.
אתה חושב שפרדי ספנסר הגזים?
אולי
אתה חושב שדאג צ'נדלר הגזים?
אולי
מה זה משנה באמת.
אני לא מתכוון לקנות ולרכב על ה NR
Jonathan
16-09-2021, 23:52
אבל אולי היו מגבלות על חידוש מנועים ולהגיע ל 50,000 סל"ד לא בדיוק היה מטיב עם מנוע שתוכנן להתחרות עונה שלמה למשל.
:thumbsup:
או מנוע שתוכנן לגמור מירוץ שלם לעומת לסיים הקפה אחת.
אותי משעשע שחלק (מואה) רוכבים על כלים חזקים יותר או שווי ערך (כ"ס\משקל) לכלים שרוכבי על התחרו בהם. לגבי ההגבלות- אני די בטוח שהמהנדסים ניסו להגביל את הרוכבים ולא לנצל את כל מה שהמנוע מסוגל לתת כדי לסיים מירוץ. זוכר משהו מצחיק איזה סרט מירוצים (https://en.wikipedia.org/wiki/Silver_Dream_Racer) שהמהנדסים ביקשו מהרוכב דווקא להעלות את הסל"ד כדי לשרוף יותר שמן בהקפות האחרונות. הוא ניצח בפיניש ליין קיבל וובלינג ומת.
Jonathan
17-09-2021, 01:06
אותי משעשע שחלק (מואה) רוכבים על כלים חזקים יותר או שווי ערך (כ"ס\משקל) לכלים שרוכבי על התחרו בהם. לגבי ההגבלות- אני די בטוח שהמהנדסים ניסו להגביל את הרוכבים ולא לנצל את כל מה שהמנוע מסוגל לתת כדי לסיים מירוץ. זוכר משהו מצחיק איזה סרט מירוצים (https://en.wikipedia.org/wiki/Silver_Dream_Racer) שהמהנדסים ביקשו מהרוכב דווקא להעלות את הסל"ד כדי לשרוף יותר שמן בהקפות האחרונות. הוא ניצח בפיניש ליין קיבל וובלינג ומת.
כן הכלים של היום עם התיכנון CAD מטלרוגיה מודרנית במנוע ובשילדה וסימולציות מחשב וטכנולוגית צמיגים מודרנית והאלק של היום.
ועקומת כח מאד צפויה ולא מפתיעה...ומתלים ברמה אחרת.
כן לחלוטין.
לגבי ההודעה שלי ממקודם.
מתנצל, לא משהו אישי (ובטח לא נעלב בשם חברה, בניגוד לזקנים כאן, אין לי סנטימנטים למכונה) משהו על תופעה.
כשסיפרת את סיפורך, קפצה לי לראש סיטואציה שנכחתי בה הרבה פעמים, בהם אני יושב במוסך על כוס קפה, בזמן שאיזה לקוח (בד"כ גם אחד שחצן, אבל אני ממש לא מכוון לשם), בא ו"מלמד" את המכונאי איך לעבוד, מה העיה ומה אמור להיות הפתרון, וזה כי "אמרו לו באינטרנט", ומבלי שהחזיק מפתח פעם אחת בחיים שלו. סיטואציה דומה בקורסים לרכיבה, בהם ידעני מקלדת מלמדים את המדריכים על אופנועים ועל רכיבה.
עכשיו, כנראה וזאת לא הייתה הסיטואציה אצלך, כי תמיד אפשר וכדאי לנהל שיח, ולהביע דעה. אני גם עושה את זה מול המכונאי שלי, אבל תמיד בקטע של לבוא מנמוך, ויותר לשאול שאלה מאשר לקבוע דעה. אבל כשכתבת "מלגלג" (על אופנוע שכנראה רק קראת עליו) זה ישר הקפיץ לי לראש את שתי הסיטואציות הנ"ל.
ושוב,
אף אחד לא נעלב. וזה גם זמן של סליחות, אז אם יצאתי לא במקום, סליחה.
mudale222
17-09-2021, 12:20
הייתי מת לרכב על האופנוע הזה.
סל"ד גבוה זה אחד המגניבים והכיפיים.... למרות שלאורך זמן זה חופר לך במוח.
Jonathan
18-09-2021, 21:08
הייתי מת לרכב על האופנוע הזה.
סל"ד גבוה זה אחד המגניבים והכיפיים.... למרות שלאורך זמן זה חופר לך במוח.פגישה עם נערת פוסטר מהילדות לא תמיד עולה יפה. בעבר קראתי שפרדי ספנסר כינה את האופנוע Bucket of bolts.
גם ה NR750 לא היה מכונה שהכתה גלים בצורה של ניצחונות מירוצים, אבל מצד שני גם ה-RC213V גם לא בדיוק ניצח סדרות מירוצים - גם הוא נשאר רוב הפעמים במוסכים סגורים או בסלון של בית מעוצב והוצא לנשום אוויר באירועים מאד מסויימים.
לך תתרסק עם מכונה ששווה 180 אלף $
אני מניח שזה נכון לכל מכונה שהמחיר שלה עובר סף מסויים, היא הופכת מכלי מסלול לתכשיט.
איך אמר לי פעם חבר על כל החבורות של הנהגים בכל הפרארי הלמבו ה NSR וה GT40:
It's to be seen in, not to drive in.
ואני חושב שזה פשוט סיפור מקסים ומעניין :)
Jonathan
21-09-2021, 17:34
ואני חושב שזה פשוט סיפור מקסים ומעניין :)
:thumbsup:
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft