התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה במעבר טסט

Eve
18-10-2021, 08:10
אהלן
אני צריך להעביר את הכלי שלי טסט, (kawasaki er6n)
הבעיה היא שאני ממתין לחלקים (כבר הזמנתי ושילמתי למטרו) וסוף החודש הוא נגמר לי וכן גם הביטוח.
הסיבות העקריות לבעיה של מעבר הטסט הן קרע במושב וידידת בלם (הסופית) שבורה.
אין ידית בלם לדגם שלי בארץ (וחיפשתי בכמה מוסכים)
אני לא מתכוון לרכב בנתיים, אני רק צריך לעבור את הטסט הזה...
אם מישהו יכול לעזור, אז אשמח ממש!:thumbsup:

השושנים
18-10-2021, 08:24
מה הבעיה?

את המושב לך לרפד מחדש אצל אחד מהרפדים המוכרים העלות כ-350 ש"ח.

ידית בלם, חפש אחת משומשת תואמת אפילו רק לטסט.

ניתן לעשות טסט גם לאחר שעבר המועד, מחייב לקחת את האופנוע שלא בנסיעה שים לב שהביטוח חייב להיות בתוקף.

יש מכוני בדיקה שקפדניים מאד ויש כאלה שפחות, תנסה לברר איפה מומלץ אצלך בסביבה.

חודש זה הרבה זמן. אין לחץ!

בהצלחה.

KKatkov
18-10-2021, 09:21
אהלן
אני צריך להעביר את הכלי שלי טסט, (kawasaki er6n)
הבעיה היא שאני ממתין לחלקים (כבר הזמנתי ושילמתי למטרו) וסוף החודש הוא נגמר לי וכן גם הביטוח.
הסיבות העקריות לבעיה של מעבר הטסט הן קרע במושב וידידת בלם (הסופית) שבורה.
אין ידית בלם לדגם שלי בארץ (וחיפשתי בכמה מוסכים)
אני לא מתכוון לרכב בנתיים, אני רק צריך לעבור את הטסט הזה...
אם מישהו יכול לעזור, אז אשמח ממש!:thumbsup:

כאמור, אין שום בעיה לעשות טסט אחרי שתוקף רישיון הרכב פג. מה שצריך זה ביטוח חובה בתוקף (אפשר לעשות ביטוח לשבוע במידת הצורך) ורישיון רכב משולם.
גם מה שאמרו לך לגבי תיקון האופנוע נכון - ידית בלם חליפית ממוטו דיפו וריפוד מושב בעלות של 400-500 שקלים יאפשרו לאופנוע לעבור טסט עוד היום.

אם הכוונה שלך הייתה שבכל מקרה אתה לא מעוניין לגשת לטסט (למשל - כי אלה לא הבעיות היחידות באופנוע), אז צר לי לבאס אותך - למצוא מעכר שיכול "לדאוג לך לטסט" בימינו זה כמו למצוא זהב - יעני, מי שמוצא שומר על פרופיל נמוך ולא משתף פרטים עם אנשים שהוא לא סומך עליהם ב-100%. כך שאם זה הכיוון, לא נראה לי שתמצא את מבוקשך בפורום :)

ronen_sch
18-10-2021, 10:32
אני הייתי הולך קצת על משהו מופרע.... תביא מכתב מהיבואן שהזמנתף לך למשרד הרישוי . יש סיכוי גבוה שתקבל הארכה ל 3 חודשים בלי בעיה.
יכול להיות שתדרש לטסט זמני עכשיו ועוד אחד אחר כך (לא אגרה רק בדיקה)

600 ירושלמי
18-10-2021, 11:12
ניתן לעשות טסט גם לאחר שעבר המועד, מחייב לקחת את האופנוע שלא בנסיעה שים לב שהביטוח חייב להיות בתוקף.
.

לא.
ניתן לבקש בקשה לארכת תוקף הרשיון ל48 שעות לצורך ביצוע המבחן השנתי.
אפילו משרד התחבורה מתקדם אט אט למאה הנוכחית וניתן כיום לבקש את הבקשה באופן מקוון.

לא צריך שום גרר.

KKatkov
18-10-2021, 12:09
אממ...
אני תמיד פשוט רכבתי עם האופנוע לטסט. בזהירות.

kaz
18-10-2021, 13:32
לא ידעתי שקרע במושב פוסל טסט, אבל לא חייב להחליף - אתה יכול לקחת את המושב לסנדלר ולבקש שידביק חתיכת עור, עשיתי לשלי וזה מחזיק מאז -
(http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22073-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%93%D7%91%D7%A9%D7%AA-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%A1%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%A8)

xlib
18-10-2021, 14:27
אז צר לי לבאס אותך - למצוא מעכר שיכול "לדאוג לך לטסט" בימינו זה כמו למצוא זהב - יעני, מי שמוצא שומר על פרופיל נמוך ולא משתף פרטים עם אנשים שהוא לא סומך עליהם ב-100%. כך שאם זה הכיוון, לא נראה לי שתמצא את מבוקשך בפורום :)

הרבה מוסכי רכב וגם של אופנועים נותנים שרות של ״אנחנו נעביר טסט במקומך״ בצורה רשמית ולוקחים על זה כסף. שום מעכר לא נדרש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

moonshield
18-10-2021, 15:27
במידה והכלי תקין ויעבור טסט גם כשבעליו ייקח אותו, אכן יש לא מעט מוסכים שיעשו את זה בתמורת תשלום סמלי.
במידה והכלי לא תקין, בטח אם מדובר במשהו שקשה לפספס כמו מראות, מאותתים (או זיהום אוויר ותצורת רכב, במכוניות), אז כן יש צורך במציאת מאכר, ולמען האמת כבר 15 שנה לא שמעתי על מאכר לטסטים לאופנוע.

xlib
18-10-2021, 15:38
במידה והכלי לא תקין, בטח אם מדובר במשהו שקשה לפספס כמו מראות, מאותתים (או זיהום אוויר ותצורת רכב, במכוניות), אז כן יש צורך במציאת מאכר

הא? אם לא תקין, אז מוסך מתקן מה שצריך. אתה רק משלם.
כמובן, אם התכוונת לעבור טסט מבלי לתקן אז אתה באמת צריך מעכר כלשהו.

moonshield
18-10-2021, 15:47
היתה לי פעם גרוטאה שמכל הבחינות היתה עוברת טסט בלי בעיה, רק שהיתה נראת כמו משהו ששחה בים המלח כמה שנים. אם הייתי מנסה להעביר אותה טסט לבד, הייתי נכשל בו עוד לפני ההמתנה בתור, רק בגלל המראה שלה. לעומת זאת המוסכניק שלי ידע 'איך' להעביר אותה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211018/067aa937f89ccc57641c1f510f8e9eff.jpg

KKatkov
18-10-2021, 16:15
הרבה מוסכי רכב וגם של אופנועים נותנים שרות של ״אנחנו נעביר טסט במקומך״ בצורה רשמית ולוקחים על זה כסף. שום מעכר לא נדרש.

הו, מה אתה אומר? לא ידעתי...
עכשיו תמצא לי בבקשה מוסך שמעביר אופנוע בלי איתותים, מחרשה ועם צמיגים במידה שאינה תואמת את הרישיון. אם הם עושים את זה כשהאופנוע עומד אצלי בבית, יתרון.
אני בדיוק צריך.

ועכשיו שניה ברצינות: פות"ש ציין במפורש שהאופנוע שלו לא תקין (ידית בלם ללא גולה, קרע בהמושב - מבחינת מכון הרישוי, האופנוע לא עובר למרות שהוא כשיר לגמרי לנסיעה). משום מה, הוא רוצה טסט עכשיו ולא כשהחלקים יגיעו ויותקנו. מה עוזרת לו התגובה שלך?

השושנים
18-10-2021, 16:28
מה הבעיה?

את המושב לך לרפד מחדש אצל אחד מהרפדים המוכרים העלות כ-350 ש"ח.

ידית בלם, חפש אחת משומשת תואמת אפילו רק לטסט.

יש מכוני בדיקה שקפדניים מאד ויש כאלה שפחות, תנסה לברר איפה מומלץ אצלך בסביבה.

חודש זה הרבה זמן. אין לחץ!

בהצלחה.

זאת הדרך הנכונה והזולה לעשות את הדברים. וצודק ירושלמי שניתן לעשות היתר תנועה ל-48 שעות עד פעמים.
(מחייב ביטוח חובה בתוקף לתאריכים הספציפיים).

KKatkov
18-10-2021, 17:04
זאת הדרך הנכונה והזולה לעשות את הדברים. וצודק ירושלמי שניתן לעשות היתר תנועה ל-48 שעות עד פעמים.
(מחייב ביטוח חובה בתוקף לתאריכים הספציפיים).

מה בדיוק זול? לשלם 300-500 שקלים על גרירה של אופנוע תקין?

ayalzo
18-10-2021, 17:54
לגבי הכסא,
תלוי כמה מחמיר הבוחן, אבל העברתי אופנועים בהם התיקון היה סה"כ חתיכת עור בצבע מספיק קרוב שנשחטה מאיזה כסא משרדי שהיה זרוק ברחוב, והודבקה עם דבק מגע, ובמקרה אחר, אפילו עם חתיכת טסה( גאפה, איזולרבנד חבלה, איזה שם שתרצו לסרט דבק איכותי) שהודבקה על המושב.
לגבי ידית חליפית- אם היא לא כסופה ופשוטה אלא משהו עם בלינג, וללא גולה, אתה יכול להכשל גם על זה.

השושנים
18-10-2021, 18:13
מה בדיוק זול? לשלם 300-500 שקלים על גרירה של אופנוע תקין?

מצידי כל עוד יש טסט (ויש חודש) ירפד כיסא וירכיב ידית שקר וייגש לטסט אין צורך בגרירה.

NAOR2207
18-10-2021, 19:15
וואלק תמצא לך מישהו, תן לו נייר כחול (מקסימום שניים!!) ושירגיש שעשית לו טובה
תראה כמה רעש עשית

Eve
19-10-2021, 12:29
וואלק תמצא לך מישהו, תן לו נייר כחול (מקסימום שניים!!) ושירגיש שעשית לו טובה
תראה כמה רעש עשית

אם זה היה כלכך קל כבר הייתי עושה את זה.

אין לי אפשרות להרכיב ידיות אחרות, כי האופנוע הזבל הזה עם ידיות מיוחדות משלו ולא ניתן להרכיב משהו אחר!!!!!!!!

KKatkov
19-10-2021, 13:13
אם זה היה כלכך קל כבר הייתי עושה את זה.

אין לי אפשרות להרכיב ידיות אחרות, כי האופנוע הזבל הזה עם ידיות מיוחדות משלו ולא ניתן להרכיב משהו אחר!!!!!!!!

אין סיכוי שידית ברקס של ER-6N כל כך מיוחדת.
בדקת כבר במוטו דיפו האם יש להם ידית חליפית מתאימה?
איזה שנה האופנוע?

עריכה:
משום שאני כידוע לא מאמין לאף אחד ובודק הכל, הלכתי לבדוק בפארטזיללה.
כדוגמה לקחתי שנתון 2011, וגיליתי שהחלק זהה לנינג'ה 650 וורסיס ממגוון שנים.
אני די בטוח שבדיקה מעמיקה יותר תראה שעוד דגמים כאלה ואחרים מגיעים עם ידית מתאימה, אך בצבע קצת שונה או עם 4 מצבי כיוונון במקום 5 ולהיפך, כך שלידית מתאימה יש מק"ט שונה.

https://i.imgur.com/VQHq8GO.png

והנה הידית במוטו דיפו (חליפית):
https://www.moto-depot.co.il/product_info.php?products_id=6344

Eve
30-10-2021, 09:36
אין סיכוי שידית ברקס של ER-6N כל כך מיוחדת.
בדקת כבר במוטו דיפו האם יש להם ידית חליפית מתאימה?
איזה שנה האופנוע?

עריכה:
משום שאני כידוע לא מאמין לאף אחד ובודק הכל, הלכתי לבדוק בפארטזיללה.
כדוגמה לקחתי שנתון 2011, וגיליתי שהחלק זהה לנינג'ה 650 וורסיס ממגוון שנים.
אני די בטוח שבדיקה מעמיקה יותר תראה שעוד דגמים כאלה ואחרים מגיעים עם ידית מתאימה, אך בצבע קצת שונה או עם 4 מצבי כיוונון במקום 5 ולהיפך, כך שלידית מתאימה יש מק"ט שונה.

https://i.imgur.com/VQHq8GO.png

והנה הידית במוטו דיפו (חליפית):
https://www.moto-depot.co.il/product_info.php?products_id=6344

א. המון המון תודה על מציאת הידית הזו.
אתה לא מבין כמה הפכתי את האינטרנט ולא מצאתי, אז מוריד בפניך את הכובע.

ב. כבר עברתי את הטסט ככה שאני הרבה הרבה יותר רגוע

ג. גם אני חשבתי כמוך, שאמורה להתאים לורסיס מאותן שנים אבל במקרה הייתי במוסך ואפילו התווכחתי עם המכונאי והוא הראה לי שהם לא אותו הדבר....

אזמין את הידית הזו
תודה רבה!!!