צפייה בגרסה מלאה : זמן מנוע של cb500x
אהלן
אני רוצה לקנות cb500x בתקציב מסויים (20+-) ומשנת2016 בגלל מודל חדש שיצא בזמנו.
ראיתי מודעה ביד 2 על cbx500 שנת 17 בתקציב שלי אבל עם 103 אלף קילומטר!!
עכשיו הבנתי שגם ככה אלה אופנועים לטיולים ולכן הקמ הגבוה.
השאלה שלי היא אם זה שווה את "הסיכון" ואם עוד שבועיים אני אצטרך להחליף מנוע וחלקים בגלל הקמ הגבוה או שהכלי אמור להחזיק לעוד הרבה זמן (כמובן שיש בלאי מסויים וכמובן שאני אקח לבדיקה)
פשוט בתקציב הזה כל הcbx הם מתחת ל2016 והמודל פחות טוב ממה שקראתי
תודה מראש לעונים והעוזרים :)
matanbar26
23-10-2021, 21:57
[
זה ממוצע של 25,000 אלף ק"מ בשנה שזה המון (יותר מכפול מהממוצע).
זה לא כלי פרופר לטיולים, בטח לא שונה מכל 500 סמ"ק אחר.
אישית, ובגלל שלוח המודעות מלא cbx יד שנייה עם קילומטרז נמוך משמעותית, לא הייתי קונה.
בדיקה לא מבטיחה כלום, יכול להיות שהכלי ישרוד עוד 100,000 ק"מ ויכול להיות שישפוך מנוע עוד 10,000 ק"מ.
לסיכום:
הייתי מעדיף כלי 2016 עם קילומטרז נורמלי מאשר כלי 2017 שטחנו אותו ככה.
אהלן
אני רוצה לקנות cb500x בתקציב מסויים (20+-) ומשנת2016 בגלל מודל חדש שיצא בזמנו.
ראיתי מודעה ביד 2 על cbx500 שנת 17 בתקציב שלי אבל עם 103 אלף קילומטר!!
עכשיו הבנתי שגם ככה אלה אופנועים לטיולים ולכן הקמ הגבוה.
השאלה שלי היא אם זה שווה את "הסיכון" ואם עוד שבועיים אני אצטרך להחליף מנוע וחלקים בגלל הקמ הגבוה או שהכלי אמור להחזיק לעוד הרבה זמן (כמובן שיש בלאי מסויים וכמובן שאני אקח לבדיקה)
פשוט בתקציב הזה כל הcbx הם מתחת ל2016 והמודל פחות טוב ממה שקראתי
תודה מראש לעונים והעוזרים :)
אם האופנוע נרכב רגוע וטופל היטב, 103 אלף ק"מ זה לא הרבה לדגם הנ"ל והמנוע יכול למשוך ללא אוברהול עוד שנים רבות ולהגיע לק"מ כפול מזה.
אני גם לא מסכים עם הטענה ש-25 אלף ק"מ בשנה זה "המון" - זה היה הקילומטראז' הרגיל שלי במשך שנים רבות, בנסיעות בית-עבודה. לא כולם גרים בגוש דן.
עם זאת, אופנוע זה לא רק מנוע. אני בטוח שהבולם האחורי של הצ'מונדה הזה, כל עוד הוא לא הוחלף, מזמן לא משכך כלום וסתם מתנדנד על הקפיץ.
אני נוטה להאמין, שישנם כבר בלאים במיסבי הלינק, ההיגוי והגלגלים.
כתלות בסגנון הרכיבה והתוואי, יתכן שיש כבר בלאי משמעותי בקלאץ'.
קח את כל החלקים האלה ביחד - ותראה שהם עולים כמו שיפוץ מנוע.
אז מה המסקנה האישית שלי?
- כשקונים אופנוע פופולארי, שיש ממנו מבחר נאה בשוק - עדיף לשלם עוד 5-10 אלף ש"ח במעמד הקניה, ולקנות אופנוע מתוקתק מיד ראשונה-שניה עם ק"מ נמוך ותיעוד מלא ולא כלי שעבד הרבה/קשה.
- אם התקציב אינו גמיש כלפי מעלה, עדיף לחפש "מציאה" בשנתון ישן יותר (יד ראשונה עם ק"מ נמוך, מבעלים פדנט) או לחילופין אופנוע משנתון מתקדם יותר (בפער ניכר) במצב מעולה, שנמכר משמעותית מתחת למחיר השוק אך ורק בגלל קילומטראז'. לצורך העניין, משמעותית - זה לפחות 30% מתחת למחיר השוק הרגיל, ובהנחה שהאופנוע מתוקתק לחלוטין ופרט למספרים במד לא מסגיר את השימוש האינטסיבי שעבר.
- תמיד כדאי לשמור על "ראש פתוח" ולהסתכל על דגמים נוספים. למשל, יש סיכוי למצוא באותם סכומים (בערך) ויסטרום מוגבל A1 - אופנוע שמתעלה על ה-CBX כמעט בכל פרמטר, ולאחר החלפת מחשב לאחד שמגיע מהדגם הלא מוגבל (דיסקליימר - לא חוקי) מאפשר לך להינות מ-70 כ"ס בריאים. בכיוון אחר לגמרי, ורסיס 300 עם שיפורים בסיסים (גג"ש קדמי 15 שיניים וריפוד למושב) עושה את כל מה שה-CB500X עושה, והוא הרבה יותר זול לרכישה.
עריכה: עברתי על הלוח.
אם האופנוע שעליו אתה מדבר זה הכלי מירושלים, אז לדעתי (בהתבסס על המודעה) - זה בהחלט יכול להיות מקרה מס' 2 לעיל. שווה בדיקה.
אני, באופן אישי, הייתי קונה בתקציב הזה ורסיס 300. המחירים של ההונדות לא עושים חשק, בלשון המעטה.
matanbar26
23-10-2021, 23:05
אני גם לא מסכים עם הטענה ש-25 אלף ק"מ בשנה זה "המון" - זה היה הקילומטראז' הרגיל שלי במשך שנים רבות, בנסיעות בית-עבודה. לא כולם גרים בגוש דן.
אתה לא חייב להסכים, אבל 25,000 ק"מ בשנה לכלי זה פי 2+ מהממוצע.
אפשר להתווכח על שאר הדברים, אבל אם הממוצע הוא באזור ה12,000 אלף בשנה אז כלי שעשה 25,000 בשנה זה המון.
זה לא בהכרח אומר משהו, אבל זה עדיין המון.
[QUOTE=matanbar26;185814]אתה לא חייב להסכים, אבל 25,000 ק"מ בשנה לכלי זה פי 2+ מהממוצע.[/
לפי זה:
https://protocol.co.il/vehicle-kilometrage/
ממוצע בשנה זה 7200 קמ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
[QUOTE=matanbar26;185814]אתה לא חייב להסכים, אבל 25,000 ק"מ בשנה לכלי זה פי 2+ מהממוצע.[/
לפי זה:
https://protocol.co.il/vehicle-kilometrage/
ממוצע בשנה זה 7200 קמ.
הפתעת אותי. ציפיתי ממך שבתור פריק של סטטיסטיקה תדע שהמאגר הזה מן הסתם מחשב את כל הדו"ג (שרובם קטנועים שעושים ק"מ נמוך יותר), ולא בהכרח רלוונטי לאופנוע 500.
כדי לתת אמדן, אתה מוזמן לקחת את כל האופנועים הדומים ביד 2 ולעשות ממוצע.
aviko2911
24-10-2021, 08:13
ממוצע של מי?את הממוצע הזה קבעו לפני אנשים שהרכבים היו מתפגרים ב150 אלף.
מאז כלי התחבורה השתכללו וגם הכבישים נסללו בהמוניהם
ממוצע למישהו שלא! גר בתל אביב והמשרד לשו חצי קילומטר ממנו .
לא יורד מ20 אלף בשנה..
הטענה של 12 ממוצע בשנה הוא מופרך.
רכב שעשה 12 בשנה נחשב בונבוניירה.
אני אישית חוצה את ה25 בשנה
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
הפתעת אותי. ציפיתי ממך שבתור פריק של סטטיסטיקה תדע שהמאגר הזה מן הסתם מחשב את כל הדו"ג
אתה מתבלבל בין מידע אמין למידע מדויק. מספר של 12000 קמ/שנה לא אמין (אין מקור) ולא מדוייק (אין שיטת חישוב). מספר 7200 - לא מדוייק אבל אמין.
כל הדו"ג (שרובם קטנועים שעושים ק"מ נמוך יותר),.
זה מידע לא אמין (או בשפה פשוטה - מאיפה הבאת את זה? בהתחשב שקטנועי שליחויות נוסעים כל היום)
כדי לתת אמדן, אתה מוזמן לקחת את כל האופנועים הדומים ביד 2 ולעשות ממוצע.
מן הסתם אף אחד לא עושה את זה, אחת הסיבות - מה זה ״דומים״? לפי נפח? תצורה? שנתון? אופי?
אפילו בניתוח תאונות מקסימום שאפשר למצוא זה פילוג לפי נפח.
אתה מתבלבל בין מידע אמין למידע מדויק. מספר של 12000 קמ/שנה לא אמין (אין מקור) ולא מדוייק (אין שיטת חישוב). מספר 7200 - לא מדוייק אבל אמין.
זה מידע לא אמין (או בשפה פשוטה - מאיפה הבאת את זה? בהתחשב שקטנועי שליחויות נוסעים כל היום)
מן הסתם אף אחד לא עושה את זה, אחת הסיבות - מה זה ״דומים״? לפי נפח? תצורה? שנתון? אופי?
אפילו בניתוח תאונות מקסימום שאפשר למצוא זה פילוג לפי נפח.
הקטע הכי מעניין בחפירות האלה - זה עד כמה הן לא תורמות כלום לאף אחד.
בוא תסביר לי איך כל הויכוח הזה עוזר לפות"ש להבין: שווה לבדוק CB500X עם 103 אלף ק"מ, או שעדיף לוותר מראש? כי זאת הייתה השאלה שלו, ולא מהו הקילומטראז' הממוצע לאופנוע ממוצע בישראל הממוצעת.
matanbar26
24-10-2021, 09:35
סקר ארצי שנעשה ע"י הרשות לבטיחות בדרכים בשנת 2010 הראה ממוצע של 11,000.
אז 12,000 נשמע סביר הרבה יותר מ7,200.
בוא תסביר לי איך כל הויכוח הזה עוזר לפות"ש להבין: שווה לבדוק CB500X עם 103 אלף ק"מ, או שעדיף לוותר מראש? כי זאת הייתה השאלה שלו, ולא מהו הקילומטראז' הממוצע לאופנוע ממוצע בישראל הממוצעת.
אבל זה בדיוק מה שזה תורם לו.
הבנה שהכלי עשה הרבה יותר קילומטרז מהממוצע.
זה אומר המון, בטח שלא מדובר בכלי ייחודי ששווה להתלבט עליו.
אבל זה בדיוק מה שזה תורם לו.
הבנה שהכלי עשה הרבה יותר קילומטרז מהממוצע.
זה אומר המון, בטח שלא מדובר בכלי ייחודי ששווה להתלבט עליו.
בשביל ההבנה שהכלי עשה קילומטראז' מעל לממוצע מספיק לעבור על הלוח.
כמו כן, מהשאלה של הפות"ש משתמע לי לפחות שהוא מבין שמדובר בק"מ גבוה מהמקובל לשנתון ולא מחפש שתפנו את תשומת ליבו לנקודה הזאת.
מה שהוא ביקש זה שיסבירו לו מהן הסכנות וההשלכות ברכישת כלי כזה.
matanbar26
24-10-2021, 10:29
בשביל ההבנה שהכלי עשה קילומטראז' מעל לממוצע מספיק לעבור על הלוח.
כמו כן, מהשאלה של הפות"ש משתמע לי לפחות שהוא מבין שמדובר בק"מ גבוה מהמקובל לשנתון ולא מחפש שתפנו את תשומת ליבו לנקודה הזאת.
מה שהוא ביקש זה שיסבירו לו מהן הסכנות וההשלכות ברכישת כלי כזה.
לשים את הדיון על מי צודק בשאלות סטטיסטיות, העובדה שהכלי עשה פי 2 מהנסועה מהממוצעת הוא משמעותי ביותר (בטח ובטח שזה כלי לא ייחודי עם מבחר די גדול בשוק היד שנייה).
הפות"ש התמקד בנקודה האם קילומטרז גבוה כזה עלול להוות בעיה בהמשך.
כמובן שלא ניתן לחזות את העתיד אבל יש יותר סיכוי שכלי עם 103,000 ק"מ ב-4 שנים יחווה תקלה חמורה מאשר כלי בן 6 שנים עם 50,000 ק"מ (כמובן שזה סה"כ יותר סיכוי, לא בהכרח אומר שזה מה שייקרה).
נכון, יש עוד המון גורמים (נגיד מי רכב על הכלי, אבל זה לא באמת אפשר לדעת) אבל מכיוון שיש המון כלים כאלה, אין סיבה להתעקש עליו.
ראיתי את המודעה של הכלי הרלוונטי והמחיר המבוקש הוא 20.5 אלף ש"ח.
יש כלי, שנתון 2017 ב27 אלף עם 50 אלף ק"מ (ונניח שהמחיר הסופי יהיה נמוך יותר).
ובכלל, בתוספת של בין 5000 ש"ח-10,000 ש"ח (תלוי יכולת כמובן) ניתן לרכוש כלי משנתון 2017 ואולי אפילו 2018 עם קילומטרז נמוך משמעותית.
וכמו שציינת בעצמך, בקילומטרז כזה, גם אם המנוע פיקס, יש בלאי נוסף (משמעותי לא פחות) שטיפול בו ייעלה סכום נכבד.
כמובן שלא ניתן לחזות את העתיד אבל יש יותר סיכוי שכלי עם 103,000 ק"מ ב-4 שנים יחווה תקלה חמורה מאשר כלי בן 6 שנים עם 50,000 ק"מ (כמובן שזה סה"כ יותר סיכוי, לא בהכרח אומר שזה מה שייקרה).
אז זהו שלא.
ללא התייחסות לאופי הנסיעה ולטיב התחזוקה זה פשוט לא נכון.
רוצה דוגמה? בבקשה.
כלי א' - של הייטקיסט שגומע 25 אלף ק"מ בשנה, בכביש בינעירוני (נניח - מאריאל לחולון מדי יום), בסגנון רכיבה "הגנתי מתון" - שיוט 120-130 בגז קבוע ואז נסיעה מתונה על 60-70 קמ"ש בשוליים. כל הטיפולים בזמן, השמן עובר 200 שעות מנוע גג גם אם ההחלפות כל 12 אלף ק"מ (ואם הבעלים מחליף כל 6 - זה יהיה כ-100 ש"מ, ואז בכלל מדובר בשמן טרי תמידית). הקלאץ' והגיר מופעלים פעמים מעטות בנסיעה. הבולמים והמיסבים לא סופגים אימפקטים משמעותיים, כי הסלילה בכבישים הנ"ל טובה.
כלי ב' - של מורה לגיטרה שגומע 12 אלף ק"מ בשנה, בעליו מסתובב בין לקוחות בתל אביב וסביבתה. הבעלים נוסע את הפקקים של החיים מדי יום, בסגנון רכיבה "התקפי". הוא רוקד על הגיר, מנגן על הקלאץ', הבולמים מתרסקים עשרות ומאות פעמים בנסיעה על מפגעי הסלילה של דרום ת"א. נניח והבעלים מחליף שמן כל 12 אלף ק"מ (לפי הספר) מה שאומר שהשמן אצלו עובר 400-500 שעות מנוע בין ההחלפות - שזה מוגזם גם עבור שמן סינטטי איכותי.
גם בלי התייחסות למחיר, אני מבטיח שהכלי הראשון יהיה במצב מכאני הרבה יותר טוב.
אם נתייחס לזה שעקב הקילומטראז' ה"גבוה" ניתן להתמקח על המחיר ולרכוש את הכלי הראשון בעשרות אחוזים מתחת למחירון, בעוד שהכלי השני יעלה +/- מחירון עקב "נתונים טובים" (ביטוי מטומטם אך פופולארי)... אז אני חושב שההחלטה היכן לשים את הכסף שלך מעולם לא הייתה קלה יותר.
matanbar26
24-10-2021, 13:06
אז זהו שלא.
ללא התייחסות לאופי הנסיעה ולטיב התחזוקה זה פשוט לא נכון.
רוצה דוגמה? בבקשה.
כלי א' - של הייטקיסט שגומע 25 אלף ק"מ בשנה, בכביש בינעירוני (נניח - מאריאל לחולון מדי יום), בסגנון רכיבה "הגנתי מתון" - שיוט 120-130 בגז קבוע ואז נסיעה מתונה על 60-70 קמ"ש בשוליים. כל הטיפולים בזמן, השמן עובר 200 שעות מנוע גג גם אם ההחלפות כל 12 אלף ק"מ (ואם הבעלים מחליף כל 6 - זה יהיה כ-100 ש"מ, ואז בכלל מדובר בשמן טרי תמידית). הקלאץ' והגיר מופעלים פעמים מעטות בנסיעה. הבולמים והמיסבים לא סופגים אימפקטים משמעותיים, כי הסלילה בכבישים הנ"ל טובה.
כלי ב' - של מורה לגיטרה שגומע 12 אלף ק"מ בשנה, בעליו מסתובב בין לקוחות בתל אביב וסביבתה. הבעלים נוסע את הפקקים של החיים מדי יום, בסגנון רכיבה "התקפי". הוא רוקד על הגיר, מנגן על הקלאץ', הבולמים מתרסקים עשרות ומאות פעמים בנסיעה על מפגעי הסלילה של דרום ת"א. נניח והבעלים מחליף שמן כל 12 אלף ק"מ (לפי הספר) מה שאומר שהשמן אצלו עובר 400-500 שעות מנוע בין ההחלפות - שזה מוגזם גם עבור שמן סינטטי איכותי.
גם בלי התייחסות למחיר, אני מבטיח שהכלי הראשון יהיה במצב מכאני הרבה יותר טוב.
אם נתייחס לזה שעקב הקילומטראז' ה"גבוה" ניתן להתמקח על המחיר ולרכוש את הכלי הראשון בעשרות אחוזים מתחת למחירון, בעוד שהכלי השני יעלה +/- מחירון עקב "נתונים טובים" (ביטוי מטומטם אך פופולארי)... אז אני חושב שההחלטה היכן לשים את הכסף שלך מעולם לא הייתה קלה יותר.
ואתה מניח שניתן לדעת אופי רכיבה של מוכר אקראי?
ובנוסף תיארת פה שני מקרי קיצון של רוכב "מושלם" וקילומטרז גבוה ורוכב "גרוע" עם קילומטרז נמוך.
ברוב המקרים זה לא המצב, אפילו לא קרוב.
בהינתן העובדה שאין לנו יכולת לדעת את אופי הרכיבה של מוכר רנדומלי (ואפשר להניח שרוכב גרוע לא יחשוף בפניך את עובדתו ככזה) אפשר להסתמך בעיקר על נתונים יבשים (קילומטרז, תיעוד של טיפולים) ובדיקה של גורם חיצוני.
ואתה מניח שניתן לדעת אופי רכיבה של מוכר אקראי?
ובנוסף תיארת פה שני מקרי קיצון של רוכב "מושלם" וקילומטרז גבוה ורוכב "גרוע" עם קילומטרז נמוך.
ברוב המקרים זה לא המצב, אפילו לא קרוב.
בהינתן העובדה שאין לנו יכולת לדעת את אופי הרכיבה של מוכר רנדומלי (ואפשר להניח שרוכב גרוע לא יחשוף בפניך את עובדתו ככזה) אפשר להסתמך בעיקר על נתונים יבשים (קילומטרז, תיעוד של טיפולים) ובדיקה של גורם חיצוני.
כן, אני בד"כ יודע לזהות בשיחה עם המוכר ולפי מצב האופנוע את סגנון הרכיבה. זאת גם לא חוכמה גדולה להבין משיחה עם אדם מה תוואי הנסיעות שלו. בקיצור, יש כל מני טריקים קטנים בבדיקת האופנוע ובתשאול של המוכר, שמאפשרים להבין איך השתמשו באופנוע ברמה די גבוהה של ודאות.
מה אם המוכר מסתיר מידע? מתחמק? מספר סיפורי אלף לילה ולילה? יש מספיק דגים בים ויש מספיק אופנועים בחוץ, אם זה אופנוע מדגם פופולארי - אין שום סיבה לקנות מאדם שמעלה חשדות לרמאות (וזה ה-Big no no האמיתי, ולא עוד כמה עשרות אלפי קילומטרים על המד).
כך שלא, אני לא מסכים איתך ש"אין לנו יכולת לדעת את אופי הרכיבה של מוכר" זאת "עובדה".
מבחינתי לא מדובר בעובדה אלא בדיעה אישית שלך. הניסיון שלי מראה שהטענה הזאת לכל הפחות אינה מדוייקת.
אגב, לא הבנתי מה כל-כך קיצוני בדוגמאות שהבאתי.
רוכב א' "מושלם"? למה? מה, ציינתי משהו בסגנון "הבולם האחורי הוחלף לאוהלינס, שמן בפורנט הוחלף בכל טיפול גדול, פעם בשנתיים גירוז של כלל המיסבים באופנוע"? נדמה לי שלא. בסך הכל - התייחסתי לאדם רגוע שנוסע בית-עבודה, מטפל בזמן ומתפעל את הכלי בצורה נאותה. אני כזה, ולפחות עוד כמה מחבריי כאלה.
או שלדעתך 25 אלף ק"מ בשנה זה קילומטראז' "קיצוני"? אם כן, אאלץ להזכיר לך שיש מדינה גם מחוץ לת"א-חולון-הרצליה. במדינה הזאת יש מאות אלפי אנשים, שנוסעים ברכבם (הפרטי או הדו-גלגלי) 40-60 קילומטר לכיוון על מנת להגיע מבית לעבודה. פגשתי גם כאלה שנסעו 100 לכיוון, אבל אלה באמת אנשים מיוחדים.
רוכב ב' "גרוע"? לא אמרתי את המילה הזאת, וגם לא התכוונתי להגיד אותה. דברנו על בן אדם שמטפל בזמן, ופשוט רוכב באופן יותר אגרסיבי ובתוואי שרוב רובו עירוני צפוף - ממה שראיתי ברחובות ת"א, כך מתנהגים מעל ל-50% מהרוכבים.
כך שאני ממש לא מבין מה קיצוני בדוגמה שלי. לדעתי היא דווקא מצויינת ומעבירה בדיוק את המסר שלשמו היא הומצאה.
matanbar26
24-10-2021, 14:33
כן, אני בד"כ יודע לזהות בשיחה עם המוכר ולפי מצב האופנוע את סגנון הרכיבה. זאת גם לא חוכמה גדולה להבין משיחה עם אדם מה תוואי הנסיעות שלו, כמו שמבחינה מדוקדקת של האופנוע בהחלט ניתן להבין את היחס של הבעלים כלפי המכונה ולהסיק מכך מסקנות לגבי מצב האופנוע. בקיצור, יש כל מני טריקים קטנים בבדיקת האופנוע ובתשאול של המוכר, שמאפשרים להבין איך השתמשו באופנוע ברמה די גבוהה של ודאות.
כן, בדיוק ככה מדבר אדם עם ניסיון והבנה.
לאדם ההדיוט תשובה כמו "נוסע רק בעירוני" לא תהפוך ל"הבולמים מתרסקים עשרות ומאות פעמים בנסיעה על מפגעי הסלילה של דרום ת"א".
אגב, לא הבנתי מה כל-כך קיצוני בדוגמאות שהבאתי.
מקרה א'- רוכב רגוע, מטפל בזמן מחליף שמן בצורה מחמירה יותר מהוראות היצרן, נוסע בעיקר בבינעירוני כמעט באופן גורף ועל הכבישים הכי טובים.
מקרה ב'- בדיוק ההיפך.
שני מקרה קיצון והפכים מוחלטים שהבאת רק לצורך הדוגמה ולא מייצגים את הכלל בשום צורה.
או שלדעתך 25 אלף ק"מ בשנה זה קילומטראז' "קיצוני"? אם כן, אאלץ להזכיר לך שיש מדינה גם מחוץ לת"א-חולון-הרצליה. במדינה הזאת יש מאות אלפי אנשים, שנוסעים ברכבם (הפרטי או הדו-גלגלי) 40-60 קילומטר לכיוון על מנת להגיע מבית לעבודה. פגשתי גם כאלה שנסעו 100 לכיוון, אבל אלה באמת אנשים מיוחדים.
בשום מקום לא רשמתי "קיצוני" על 25 אלף ק"מ בשנה, רק ציינתי שזה המון ומעבר לממוצע, זה לא אומר כלום על הרוכב, אבל זאת עובדה שאני לא מבין מה יש להמשיך להתווכח עליה.
ואגב, אם רק אני הייתי חושב ככה, אז למה כלים עם ק"מ גבוה במיוחד נמכרים מתחת למחירון/מתחת למחיר של שאר הכלים באותו שנתון?
ולנושא של הפות"ש:
אם היה מדובר בכלי ייחודי שהכל בו מושלם חוץ מהקילומטרז הגבוה, אז סבבה.
מכיוון שזה לא המצב, לא רואה סיבה להתעקש עליו.
זאת דעתי לפחות.
כן, בדיוק ככה מדבר אדם עם ניסיון והבנה.
לאדם ההדיוט תשובה כמו "נוסע רק בעירוני" לא תהפוך ל"הבולמים מתרסקים עשרות ומאות פעמים בנסיעה על מפגעי הסלילה של דרום ת"א".
תסכים איתי, שאנחנו לא כותבים פה כדי לבטל את ההבנה שיש לנו ולחשוב כמו אותו הדיוט.
אנחנו חולקים ידע וניסיון, עבור אלה שרוצים להתעלות על רמת ההדיוט הממוצע.
מקרה א'- רוכב רגוע, מטפל בזמן מחליף שמן בצורה מחמירה יותר מהוראות היצרן, נוסע בעיקר בבינעירוני כמעט באופן גורף ועל הכבישים הכי טובים.
מקרה ב'- בדיוק ההיפך.
שני מקרה קיצון והפכים מוחלטים שהבאת רק לצורך הדוגמה ולא מייצגים את הכלל בשום צורה.
גם אם רוכב א' לא יחליף לפני הזמן, עדיין השמן באופנוע שלו הוחלף כל 200 ש"מ במקום 400-500. זה הבדל עצום.
זה אופי שימוש טיפוסי של אדם שרוכב מבית בפריפריה לעבודה במרכז, בתוספת טיולי סופ"ש רגועים פה ושם.
רוכב ב' גם הוא מקרה טיפוסי של אדם שגר בלב גוש דן ומתנייד בתוך גוש דן - לעבודה, לפגישות ולסידורים.
אני חוזר ואומר, שלא נטען בשום רגע שהורכב הנ"ל מזניח את האופנוע - ציינתי במפורש שהוא מטפל לפי הספר. יש לא מעט רוכבים כאלה.
בשום מקום לא רשמתי "קיצוני" על 25 אלף ק"מ בשנה, רק ציינתי שזה המון ומעבר לממוצע, זה לא אומר כלום על הרוכב, אבל זאת עובדה שאני לא מבין מה יש להמשיך להתווכח עליה.
ואגב, אם רק אני הייתי חושב ככה, אז למה כלים עם ק"מ גבוה במיוחד נמכרים מתחת למחירון/מתחת למחיר של שאר הכלים באותו שנתון?
כלים עם ק"מ גבוה לא סחירים, זאת עובדה. הסיבה נחלקת לשלושה בוליטים עקריים:
1. השוק די מוצף בכלים שפשוט נסעו מעט, ולא בהכרח בתנאים קשים. קח את רוכב א', ותעביר אותו מ-5 ימים במשרד ליומיים בשבוע מהמשרד (~10K ק"מ בשנה). זה כלי מושלם לקנות, ואני באופן אישי הייתי בשמחה משלם עוד 5 אלף ש"ח כדי לקבל כלי שמור ברמה הזאת, אבל עם חצי או שליש מהקילומטראז'.
2. הקונה ההדיוט, כפי שאמרת לא נכנס לניואנסים. הוא רוצה יד נמוכה וק"מ נמוך. משום שיש הרבה יותר הדיוטות מאשר אנשים שמבינים, השוק מעוצב בצורה כזאת שקילומטראז' מעל הממוצע פוגע קשות בסחירות.
3. לא כל מי שמוכר כלי עם ק"מ גבוה הוא רוכב א' שלנו. בין הכלים הטובים והשמורים יש ערימות של כלים שפשוט עבדו קשה לאורך יותר זמן/ק"מ, והם בהחלט יכולים להיות בלויים מאוד.
ולנושא של הפות"ש:
אם היה מדובר בכלי ייחודי שהכל בו מושלם חוץ מהקילומטרז הגבוה, אז סבבה.
מכיוון שזה לא המצב, לא רואה סיבה להתעקש עליו.
זאת דעתי לפחות.
לרגע לא טענתי שיש סיבה להתעקש. רק אמרתי שיכול להיות ששווה לבדוק.
אם זה כלי של "רוכב א'", אז הקילומטראז' כבר מגולם במחיר (כ-7-10 אלף ש"ח פחות מכלים מקבילים עם ק"מ "סטנדרטי"), והמוכר ציין בנוסף שהוא גמיש.
אם זה לא כלי של "רוכב א'" אלא סתם אופנוע שנסע יחסית הרבה - עוברים הלאה.
התמונות במודעה השאירו אצלי רושם טוב, והסיכוי שמדובר באופנוע שמור שנסע י-ם-ת"א על בסיס יומי קיים.
עוד בהודעה הראשונה, אני ציינתי שבאופן אישי הייתי נמנע מלקנות CB500X משומש משום שלדעתי המחירים שלהם גבוהים מדי ביחס לאיכויות האופנוע, והייתי מחפש בתקציב הנ"ל ורסיס 300 2017-2018 עם רבע מהקילומטראז'. אבל הבחור נעול על CB500X, מעדיף את הדגם לאחר מתיחת פנים, והתקציב שלו עומד על 20 אלף שקל. הוא יאלץ לוותר על משהו בכל מקרה - או על הדגם שהוא חושק בו, או על השנתון או על הקילומטראז'. במצבים מסויימים, הויתור על הקילומטראז' הוא הויתור הפחות כואב והיותר בטוח.
עריכה:
אדגיש ואומר שוב שאני מסכים שבהתחשב במבחר הכלים בשוק, כדאי להעלות את התקציב ולרכוש אופנוע עם מינימום הימורים. זאת דוגמה למודעה שנראת טוב מכל הבחינות, הפער במחיר (לפני מיקוח) עומד על 8.5 אלף ש"ח.
https://www.yad2.co.il/s/c/751xiwmu
תודה חברים!
לפי מה שהבנתי לא כדאי להינעל על הcbx ובטח לא במקרה הזה של הקמ הגבוה בהגזמה.
מצד שני אני מחפש אופנוע שיהיה קל לרוכב מתחיל (מגיע מעולם הקטנועים), יחסית נמוך (1.65), רוב הנסיעות בין עירוניות (30 ק"מ כל כיוון עבודה בית) וטיפה טיולים בסופ"ש... ושמעתי על הcbx רק דברים טובים במיוחד לדרישות האלה
אם יש לכם עוד המלצות במקום הcbx אשמח לשמוע.
חשוב להדגיש אני לא רוכב שטח ולא מתכנן כרגע :)
עריכה: לא מובן מאליו העזרה וזה שבדקתם ביד 2 על המודעה שוב תודה
תודה חברים!
לפי מה שהבנתי לא כדאי להינעל על הcbx ובטח לא במקרה הזה של הקמ הגבוה בהגזמה.
מצד שני אני מחפש אופנוע שיהיה קל לרוכב מתחיל (מגיע מעולם הקטנועים), יחסית נמוך (1.65), רוב הנסיעות בין עירוניות (30 ק"מ כל כיוון עבודה בית) וטיפה טיולים בסופ"ש... ושמעתי על הcbx רק דברים טובים במיוחד לדרישות האלה
אם יש לכם עוד המלצות במקום הcbx אשמח לשמוע.
חשוב להדגיש אני לא רוכב שטח ולא מתכנן כרגע :)
עריכה: לא מובן מאליו העזרה וזה שבדקתם ביד 2 על המודעה שוב תודה
מה דרגת הרישיון שלך?
אם יש לך A, אז ממש אין סיבה להינעל על ה-CBX. אמנם זה אופנוע שמתאים לכל הדרישות שלך, אבל המחירים שלהם גבוהים יחסית לתמורה שהם מספקים.
אני מציע לך לנסות (אפילו לקחת רכיבת מבחן) על הכלים הבאים:
קאוואסאקי ורסיס 300 - מיני אדוונצ'ר מוצלח, אמין וזול. בנקודות התורפה העיקריות שלו אפשר לטפל בקלות ע"י ריפוד המושב והחלפת גלגל השיניים הקדמי מ-14 ל-15 שיניים. רישיון A1.
סוזוקי SV650 - אופנוע מאוד אמין, בגרסה הלא מוגבלת - מנועו חזק, נעים וכיפי לשימוש. יש גם גרסה מוגבלת שלא יצא לי לרכב עליה. אלה כלים לא יקרים כלל כמשומשים. לצורך טיולים ארוכים, כדאי להוסיף מיגון רוח ולשפר את המושב. האופנוע נמוך מאוד וקל לשליטה.
הונדה NC750 - אופנוע משעמם, אך חסכוני ואמין ביותר. מזכיר את ה-CB500X ברוב המובנים, אבל נותן קצת יותר בכל פרמטר - ובקטע משעשע, עולה בערך כמו ה-CB כמשומש. למיטב ידעתי, דורש רישיון A.
כמובן שיש עוד המון דגמים שיכולים להתאים.
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך - תעשה סיבוב בסכנויות, שב על אופנועים שונים ותנסה לראות אילו דגמים קולעים לטעם שלך.
מה דרגת הרישיון שלך?
אם יש לך A, אז ממש אין סיבה להינעל על ה-CBX. אמנם זה אופנוע שמתאים לכל הדרישות שלך, אבל המחירים שלהם גבוהים יחסית לתמורה שהם מספקים.
אני מציע לך לנסות (אפילו לקחת רכיבת מבחן) על הכלים הבאים:
קאוואסאקי ורסיס 300 - מיני אדוונצ'ר מוצלח, אמין וזול. בנקודות התורפה העיקריות שלו אפשר לטפל בקלות ע"י ריפוד המושב והחלפת גלגל השיניים הקדמי מ-14 ל-15 שיניים. רישיון A1.
סוזוקי SV650 - אופנוע מאוד אמין, בגרסה הלא מוגבלת - מנועו חזק, נעים וכיפי לשימוש. יש גם גרסה מוגבלת שלא יצא לי לרכב עליה. אלה כלים לא יקרים כלל כמשומשים. לצורך טיולים ארוכים, כדאי להוסיף מיגון רוח ולשפר את המושב. האופנוע נמוך מאוד וקל לשליטה.
הונדה NC750 - אופנוע משעמם, אך חסכוני ואמין ביותר. מזכיר את ה-CB500X ברוב המובנים, אבל נותן קצת יותר בכל פרמטר - ובקטע משעשע, עולה בערך כמו ה-CB כמשומש. למיטב ידעתי, דורש רישיון A.
כמובן שיש עוד המון דגמים שיכולים להתאים.
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך - תעשה סיבוב בסכנויות, שב על אופנועים שונים ותנסה לראות אילו דגמים קולעים לטעם שלך.
יש לי רישיון A1 ואני חדש בעולם האופנועים (עד עכשיו הייתי עם קטנוע) לכן אני קצת חושש לעלות על כלי 650 גם אם הוא מוגבל.
אני חד משמעית אעשה נסיעות מבחן ואבדוק את האופנוע לפני הקנייה השאלה איזה אופנועים יש עוד בקטגוריה כדי לבדוק אותם
כרגע מה שאני מכיר זה ה cbx500. cbf500. versys300
פות"ש, חשוב שתדע שנפח האופנוע לא מלמד על טבע הדגם או עד כמה הוא פראי ומסוכן. יש אופונעים בעלי אופי קשה יותר ויש אופונועים רכים. זה לא קשור לכוחות סוס נפח או משקל. אופנוע עם מנוע בנפח גדול עם מצערת ותגובות מנוע מתונות ולינאריות ירגיש יותר רגוע ויהיה קל לשליטה יחסית לאופנוע בנפח קטן יותר אבל עם מצערת עצבנית ומנוע בועט. בחלק גדול מהכלים כיום יש מצבי רכיבה שמאפשרים לרוכב לבחור את האופי. אם זה בתקציב שלך קח אופנוע חזק עם ניהול מצבי מנוע ותתחיל במצב גשם. זה הכי רגוע ונינוח. זה לא אומר שהכלי חלש, רק שאין תגובות פתאומיות ופרצי כוח לא מתוכננים. ה NC היה האופנוע (הראשון) השני* שלי והוא בהחלט רגוע. מה גם שרוב הקונים של הדגם לא בקטע של רכיבה מאומצת. לא רכבתי על שאר הכלים שהוזכרו ולא מכיר.
* חזרתי לרכב אחרי 30 שנה.
moonshield
25-10-2021, 11:44
מניסיון אישי על cb500x כבר מעל ארבע שנים, 25 אק''מ לשנה זה טיפה הרבה, מה גם שתוכל למצוא בוודאות כלי עם פחות ק"מ, גם אם זה בא על חשבון שנתון ישן יותר. לשם הדוגמא, האופנוע שלי עם 60 אק''מ משנת 2014, אני מאמין ש''בחוץ'' הוא לא ימכר ביותר מ 20 אש''ח (גילוי נאות, לא מוכר את האופנוע שלי [emoji6]). יש לא מעט כלים דומים (פחות או יותר) שמחפשים רוכש.
לעניין הסמ''ק והרוכב המתחיל, כמו שנאמר לפני, סמ"ק גבוה לא מעיד על אופי השימוש או 'פראיות' הכלי. דיוק 390 לדוגמא ללא ספק יותר מגרד את יד ימין מויסטרום 650 (מוגבל או לא). הבעיה האישית שלי עם כלים מוגבלים הוא בעצם היותם מוגבלים. לא אוהב לקנות משהו שלא יכול לתת את המקסימום שלו בגלל רגולציה וכאלה. אני אישית העדפתי cb500x על פני כלי בנפח גבוה יותר ומוגבל.
בכל מקרה, אם תרצה לשאול משהו קונקרטי יותר לגבי ה cb500x אתה מוזמן.
מניסיון אישי על cb500x כבר מעל ארבע שנים, 25 אק''מ לשנה זה טיפה הרבה, מה גם שתוכל למצוא בוודאות כלי עם פחות ק"מ, גם אם זה בא על חשבון שנתון ישן יותר. לשם הדוגמא, האופנוע שלי עם 60 אק''מ משנת 2014, אני מאמין ש''בחוץ'' הוא לא ימכר ביותר מ 20 אש''ח (גילוי נאות, לא מוכר את האופנוע שלי [emoji6]). יש לא מעט כלים דומים (פחות או יותר) שמחפשים רוכש.
לעניין הסמ''ק והרוכב המתחיל, כמו שנאמר לפני, סמ"ק גבוה לא מעיד על אופי השימוש או 'פראיות' הכלי. דיוק 390 לדוגמא ללא ספק יותר מגרד את יד ימין מויסטרום 650 (מוגבל או לא). הבעיה האישית שלי עם כלים מוגבלים הוא בעצם היותם מוגבלים. לא אוהב לקנות משהו שלא יכול לתת את המקסימום שלו בגלל רגולציה וכאלה. אני אישית העדפתי cb500x על פני כלי בנפח גבוה יותר ומוגבל.
בכל מקרה, אם תרצה לשאול משהו קונקרטי יותר לגבי ה cb500x אתה מוזמן.
הבנתי תודה
אני כן אשמח להתייעץ על הcbx500.
הבנתי שב2016 הוא עבר מתיחת פנים ושינו לו את המכניקה
השאלה אם הדגם שאתה רוכב עליו (לפני 2016) נוח ועושה את העבודה גם לרוכב חדש וגם לנסיעות בתוך העיר
בנוסף אשמח אם תוכל להגיד לי מה ההבדל באמת בין הcbx ךcbf חוץ מזה שהcbf הוא נייקד, בסוף שניהם לכביש ושניהם נוחים לנסיעה ארוכה....
הבנתי תודה
אני כן אשמח להתייעץ על הcbx500.
הבנתי שב2016 הוא עבר מתיחת פנים ושינו לו את המכניקה
השאלה אם הדגם שאתה רוכב עליו (לפני 2016) נוח ועושה את העבודה גם לרוכב חדש וגם לנסיעות בתוך העיר
בנוסף אשמח אם תוכל להגיד לי מה ההבדל באמת בין הcbx ךcbf חוץ מזה שהcbf הוא נייקד, בסוף שניהם לכביש ושניהם נוחים לנסיעה ארוכה....
השינויים שהאופנוע עבר בשנת 2016 מינוריים - קפיצים מעט שונים בבולמים, תאורת לד במקום הלוגן ומשקף מעט גבוה יותר.
השדרוג האמיתי הגיע בשנת 2019 - עם מתלים שונים, גלגל 19' מלפנים ועוד.
בזמנו, יצא לי להתרשם משלושת הדגמים בסדרה (בשנת 2016), תוכל לראות את הרשמים שלי כאן:
https://www.doogigim.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%9f-%d7%94%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%9f-%d7%a9%d7%9c%d7%99/
השינויים שהאופנוע עבר בשנת 2016 מינוריים - קפיצים מעט שונים בבולמים, תאורת לד במקום הלוגן ומשקף מעט גבוה יותר.
השדרוג האמיתי הגיע בשנת 2019 - עם מתלים שונים, גלגל 19' מלפנים ועוד.
בזמנו, יצא לי להתרשם משלושת הדגמים בסדרה (בשנת 2016), תוכל לראות את הרשמים שלי כאן:
https://www.doogigim.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%9f-%d7%94%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%9f-%d7%a9%d7%9c%d7%99/
קראתי והחכמתי
תודה רבה על עזרה! כיף לדעת שיש למי לפנות ולקבל מידע לפני שעולים על כלי כלכך נהדר ומסוכן בו"ז
moonshield
25-10-2021, 20:55
כמו שקקטוב אמר, ההבדלים בין שתי הגרסאות זניחים, לעומת 2019 ששם יש טיפה יותר הבדל. אני עליתי על ה cb500x בתור רוכב חדש, אחרי ניסיון עם קטנועים עד 125 סמ"ק ואחרי שינוי הרישיון, לקח לי די מהר להתרגל לתפעול הבסיסי בעיר ומחוצה לה. כמה חודשים אחרי שקניתי את האופנוע עשיתי קורסי רכיבה מתקדמת במגרש ובכביש שנתנו לי לא מעט כלים לתפעול נכון. ממליץ שתעשה רכיבת מבחן על הכלי (ועל אחרים אם מתחשק לך), זה ייתן לך הבנה בסיסית של העסק, גם אם הדגם מעט שונה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft