צפייה בגרסה מלאה : רעש מהמנוע בעמידה (סרטון מצורף)- jet 14 125
Johnny11
31-10-2021, 16:02
שלום לכולם,
לפני כמה ימים קניתי sym jet 14 125 שישמש כדו גלגלי שני לעיר.
הקטנוע 2018 במצב מעולה עם קלומטרז נמוך מאדם מבוגר, אבל העניין הוא שבשנה האחרונה הקטנוע עמד בערך 8 חודשים בחניה מקורה,
הבעלים החליף לפני שנה את המצבר והקפיד להניע אותו לכן הוא הניע בנגיעה.
כשהנעתי אותו שמעתי את הרעש מהמנוע שהיה נשמע לי קצת כמו misfire בקטנה והייתי משוכנע שזה בגלל שהדלק ישן או משהו ובגלל שבכל מקרה התכוונתי לעשות לו טיפול לפני הרכיבה הראשונה עליו הנחתי שזה לא משהו שדלק חדש ופלאג לא יפתרו.
הבאתי אותו הביתה בעגלה, הוחלף שמן מנוע, פילטר אוויר, שמן גיר, פלאג והחלפתי את הדלק במיכל.
הקטנוע נוסע מצויין ונשמע רגיל במהלך רכיבה, אך בעצירה כשהוא בסרק עדיין יש את הרעש, בסרטון זה נשמע כמו רעש נקישתי כזה אבל לי זה נשמע כמו misfire או משהו בסגנון.
מה זה יכול להיות?
https://youtu.be/HEo4N-cEYJs
בסרטון הזה תפסתי את זה במצב גרוע לרוב זה פחות מורגש, לפעמים אין בכלל לפעמים זה ככה...
Dresdner
31-10-2021, 17:12
לא יכול לפתוח את הסירטון אבל בכל מקרה להניעה במקום במשך 8 חודשים זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות לאופנוע שלא רוכבים עליו, פרטיקה מוזרה שאין לי מושג למה עדיין שהמידע כלכך נגיש עושים אותה.
תוסף דלק לניקוי ניסית?
Johnny11
31-10-2021, 20:31
לא יכול לפתוח את הסירטון אבל בכל מקרה להניעה במקום במשך 8 חודשים זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות לאופנוע שלא רוכבים עליו, פרטיקה מוזרה שאין לי מושג למה עדיין שהמידע כלכך נגיש עושים אותה.
תוסף דלק לניקוי ניסית?
כן מה לעשות הבן אדם מבוגר ולא מבין, עבר ניתוח בגב לא יכל לרכב שמע ממישהו שזה רעיון טוב להניע...
וכן כשהחלפתי את הדלק שמתי תוסף של מוטול אבל בנתיים רכבתי עליו רק 30 קילומטר אז לא נראה לי שזה משנה.
אגב נראה לי שסידרתי את הסרטון אשמח שתראה :)
Dresdner
31-10-2021, 20:57
כן מה לעשות הבן אדם מבוגר ולא מבין, עבר ניתוח בגב לא יכל לרכב שמע ממישהו שזה רעיון טוב להניע...
וכן כשהחלפתי את הדלק שמתי תוסף של מוטול אבל בנתיים רכבתי עליו רק 30 קילומטר אז לא נראה לי שזה משנה.
אגב נראה לי שסידרתי את הסרטון אשמח שתראה :)
עכשיו שמעתי, דווקא המנוע נשמע בסדר, לפחות מהסירטון זה לא נשמע כמו בעיית הצתה שגורמת לנקישות.
לגבי תוסף ובלי קשר לנקישות בגלל ההיסטוריה הייתי שם תוסף חזק שמיועד לניקוי חד פעמי לא אלו שכותבים שצריך לשים כל 1000 ק"מ
Johnny11
31-10-2021, 21:54
עכשיו שמעתי, דווקא המנוע נשמע בסדר, לפחות מהסירטון זה לא נשמע כמו בעיית הצתה שגורמת לנקישות.
לגבי תוסף ובלי קשר לנקישות בגלל ההיסטוריה הייתי שם תוסף חזק שמיועד לניקוי חד פעמי לא אלו שכותבים שצריך לשים כל 1000 ק"מ
הקטע שאני לא מצליח להבין מה זה ומאיפה הרעש מגיע בוודאות עדיין, אתה חושב שאין בעיה לרכב עליו ככה?
Tribalmistyc2
31-10-2021, 22:16
תסיר את המכסה של המאוורר אולי זה רק משהו שמשתפשף על משהו.
את רוב התוספים ניתן להוסיף גם בצורה "חזקה".
כלומר,
במקום להוסיף על מיכל מלא של רכב, מוסיפים על מיכל חצי מלא של אופנוע.
אבל,
מכיוון שכאן פולגז ולא פייסבוק, וכאןנהוג לכתוב מידיעה ונסיון, אני אוסיף הערה, שלי אישית לא קרה שתוסף פתר לי בעיה קיימת.
Dresdner
01-11-2021, 13:39
אבל,
מכיוון שכאן פולגז ולא פייסבוק, וכאןנהוג לכתוב מידיעה ונסיון, אני אוסיף הערה, שלי אישית לא קרה שתוסף פתר לי בעיה קיימת.
על הדו״ג עוד לא יצא לי אבל ברכבים יצא לי לראות איך מנוע מקרטע ודופק הסתדר מניקוי חד פעמי עם תוסף כמו BG44 ודומיו, טיפול שנעשה במוסך.
פיח וחסימות במזרקים אפשר לנקות עם תוסף, ברור שמשהוא רציני יותר צריך לפתוח ולנקות בצורה רצינית יותר
Johnny11
01-11-2021, 17:54
תסיר את המכסה של המאוורר אולי זה רק משהו שמשתפשף על משהו.
זה בוודאות לא, היום עשיתי עליו סיבוב וזה מגיע מהמנוע כמו misfire כזה בעמידה.
השאלה איך אני בודק ממה זה נובע?
מזרק מלוכלך? בעיית הצתה?
יש מצב כיוון שסטומים יכול לפתור את זה?
והאם אפשר לרכב ככה בנתיים כי הזמן נסיעה הוא מרגיש תקין
את רוב התוספים ניתן להוסיף גם בצורה "חזקה".
כלומר,
במקום להוסיף על מיכל מלא של רכב, מוסיפים על מיכל חצי מלא של אופנוע.
על הדו״ג עוד לא יצא לי אבל ברכבים יצא לי לראות איך מנוע מקרטע ודופק הסתדר מניקוי חד פעמי עם תוסף כמו BG44 ודומיו, טיפול שנעשה במוסך.
פיח וחסימות במזרקים אפשר לנקות עם תוסף, ברור שמשהוא רציני יותר צריך לפתוח ולנקות בצורה רצינית יותר
לא יכול לעשות נזק לשים תוסף לרכב שמיועד להיות מדולל באיזה 40 ליטר דלק בקטנוע עם 5 ליטר?
Tribalmistyc2
01-11-2021, 18:45
צודק זה מיס פייר.
תגיע לכובע פלאג ותראה שהוא יושב כמו שצריך על הפלאג.
Johnny11
01-11-2021, 19:21
צודק זה מיס פייר.
תגיע לכובע פלאג ותראה שהוא יושב כמו שצריך על הפלאג.
וואלה החלפתי פלאג לפני יומיים והבעיה הייתה גם עם הפלאג הישן וגם עם זה.
מה זה כובע הפלאג הקוייל כאילו? אני די בטוח שהוא יושב טוב...
אה והזכרת לי יש לי שאלה, תמיד כשאני מחליף פלאג לאחד הרכבים הפלאגים תמיד מגיעים עם הראש של הפלאג.
כשהחלפתי את הפלאגים פעם ראשונה לcb500x שלי, הפלאגים הגיעו רק עם הברגה למעלה והוצאתי את הראש של הישנים והברגתי על החדשים אם אני לא טועה.
הפלאג ששמתי עכשיו הגיעה עם הברגה למעלה בלי כלום, אבל גם בזה שהוצאתי מהקטנוע הוא היה ככה (לפי מה שאני יודע לא הוחלף לו פלאג אף פעם). חייב להיות ראש לפלאג איפה שהקויל יושב על הפלאג?
לא יכול להתחייב לך על כל המוצרים, אבל בגדול- לא.יש חלק מהם שניתן גם להוסיף באינפוזיה עם דילול מינימלי (ברכבי דיזל למשל).
לא יכול להתחייב לך על כל המוצרים, אבל בגדול- לא.יש חלק מהם שניתן גם להוסיף באינפוזיה עם דילול מינימלי (ברכבי דיזל למשל).
הכוונה לשאלה על התוסף ניקוי
600 ירושלמי
02-11-2021, 06:15
חייב להיות ראש לפלאג איפה שהקויל יושב על הפלאג?
לא חייב.
אתה מדבר על החתיכה העגולה הזאת שמתחברת על ההברגה בצד של הכובע.
יש כאלה שצריך, יש כאלה שהכובע יושב ישירות על ההברגה.
Tribalmistyc2
02-11-2021, 16:07
וואלה החלפתי פלאג לפני יומיים והבעיה הייתה גם עם הפלאג הישן וגם עם זה.
מה זה כובע הפלאג הקוייל כאילו? אני די בטוח שהוא יושב טוב...
אה והזכרת לי יש לי שאלה, תמיד כשאני מחליף פלאג לאחד הרכבים הפלאגים תמיד מגיעים עם הראש של הפלאג.
כשהחלפתי את הפלאגים פעם ראשונה לcb500x שלי, הפלאגים הגיעו רק עם הברגה למעלה והוצאתי את הראש של הישנים והברגתי על החדשים אם אני לא טועה.
הפלאג ששמתי עכשיו הגיעה עם הברגה למעלה בלי כלום, אבל גם בזה שהוצאתי מהקטנוע הוא היה ככה (לפי מה שאני יודע לא הוחלף לו פלאג אף פעם). חייב להיות ראש לפלאג איפה שהקויל יושב על הפלאג?
הקויל זה מה שהחוט שמתחבר לכובע פלאג מתחבר אליו מהצד השני.
כובע פלאג זה מה שמתחבר לפלאג.
חוט הצתה זה החוט המקשר.
בדגם קטנוע הזה הפלאג בא בלי הראש והכובע נוטה לקפוץ מהפלאג, אבל אם אצלך זה יושב טוב זו לא הסיבה לבעיה.
Johnny11
02-11-2021, 18:24
הקויל זה מה שהחוט שמתחבר לכובע פלאג מתחבר אליו מהצד השני.
כובע פלאג זה מה שמתחבר לפלאג.
חוט הצתה זה החוט המקשר.
בדגם קטנוע הזה הפלאג בא בלי הראש והכובע נוטה לקפוץ מהפלאג, אבל אם אצלך זה יושב טוב זו לא הסיבה לבעיה.
תודה על החידוד,
בדקתי והכובע יושב כמו שצריך...
יש עוד רעיונות?
אולי לנסות להחליף את הקויל,החוט והכובע?
Tribalmistyc2
02-11-2021, 18:32
רציתי לרשום שמשם תתחיל.
אפשר קויל מכלי רנדומלי
Johnny11
03-11-2021, 18:18
רציתי לרשום שמשם תתחיל.
אפשר קויל מכלי רנדומלי
הזמנתי זול מחול לנסות אם זה ישנה משהו.
יש מאיפה להביא במחיר נורמאלי?
Johnny11
04-11-2021, 15:15
עדכון,
היום החלטתי לפרק את תא המטען של הקטנוע שיהיה לי גישה לכל העסק מלמעלה בניסיון למצוא משהו חריג, ואכן מצאתי!
סדק גדול בצינור וואקום.
9428
מה אומרים זה הגורם לבעיה?
Tribalmistyc2
04-11-2021, 15:25
לא זה לא הגורם.
תלפף על הצינור זמנית משהו ותנסה.. לא יזיק
Johnny11
01-02-2022, 13:53
עדכון:
ניסיתי לא מעט דברים שקשורים למערכת הדלק וההצתה ושום דבר לא פתר את הבעיה.
כמעט וויתרתי כי בכל זאת זה לא הכלי העיקרי שלי והזמן נסיעה הוא עבד בסדר, אבל החלטתי לבדוק את כיוון השסטומים שלו כחלק מהתחזוקה השוטפת, שחררתי קצת את השסתום פליטה שהמרווח שלו היה קטן מידי והופפ מיד כל הבעיות נפתרו :winner:
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft