מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : בזמן רכיבה על כביש מהיר

Eos
01-11-2021, 21:01
אהלן חברים!
אז סוף סוף קניתי אופנוע אבל צצה לי בעיונת קטנה,
עוד לא יצא לי לרכב על כביש מהיר אבל האם זה בסדר תמיד להיות על המצערת קבוע?
כי אני רגיל מהאוטו שפשוט נותנים לפעמים גז ואז משחררים ו"גולשים" כזה אבל עם האופנוע זה מרגיש קצת מוזר...
ועוד משהו אם אפשר לשאול,
כשעושים Rev-matching אז האם לוחצים על הקלאץ' הבליפ וההורדת הילוך ביחד או שלוחצים קודם על הקלאץ' נותנים בליפ ומורידים הילוך?
תודה מראש! :)

mudale222
01-11-2021, 22:48
לאונפוע יש יותר בלימת מנוע מרכב ככה שזה הגיוני שזה מרגיש לך טיפה מוזר. אין בעיה עם גז קבוע.
בקשר לגז ביניים, זה די הכל ביחד כשהעיקר זה כמה גז אתה נותן ותזמון שחרור הקלא'ץ.
בגדול, בשילוב פשוט תעשה את מה שנשמע ומרגיש לך יותר טוב.
זה יהיה לך מאוד ברור די מהר, ככל שזה יותר טבעי ועם פחות "קפיצה" של האופנוע, והמנוע מנגן יפה...

קידוזו
02-11-2021, 12:18
בחלק מהאופנועים החדשים יש מצמד מחליק שדי מייתר את הצורך בשוואת הסל"ד. גם אם זה לפאן, זה בסדר. תהנה.

Eos
02-11-2021, 13:51
לאונפוע יש יותר בלימת מנוע מרכב ככה שזה הגיוני שזה מרגיש לך טיפה מוזר. אין בעיה עם גז קבוע.
בקשר לגז ביניים, זה די הכל ביחד כשהעיקר זה כמה גז אתה נותן ותזמון שחרור הקלא'ץ.
בגדול, בשילוב פשוט תעשה את מה שנשמע ומרגיש לך יותר טוב.
זה יהיה לך מאוד ברור די מהר, ככל שזה יותר טבעי ועם פחות "קפיצה" של האופנוע, והמנוע מנגן יפה...

אז אין בעיה לשחרר לפעמים את הגז ולתת לאופנוע לשוט טיפה? הקטע זה שאני לפעמים מכניס גם את הקלאץ' כשאני נותן לו לשוט, האם זה בסדר?

בחלק מהאופנועים החדשים יש מצמד מחליק שדי מייתר את הצורך בשוואת הסל"ד. גם אם זה לפאן, זה בסדר. תהנה.

אוקיי, תודה :)

KKatkov
02-11-2021, 14:49
עוד לא יצא לי לרכב על כביש מהיר אבל האם זה בסדר תמיד להיות על המצערת קבוע?
כי אני רגיל מהאוטו שפשוט נותנים לפעמים גז ואז משחררים ו"גולשים" כזה אבל עם האופנוע זה מרגיש קצת מוזר...

אז אין בעיה לשחרר לפעמים את הגז ולתת לאופנוע לשוט טיפה? הקטע זה שאני לפעמים מכניס גם את הקלאץ' כשאני נותן לו לשוט, האם זה בסדר?

זה לא גורם נזק מכאני, אבל זאת צורת רכיבה לא נכונה. אין שום סיבה שבעולם לתת ושחרר גז ברכב, זה מיותר, מבזבז דלק ומציק למי שנוסע מאחוריך.
אין גם שום סיבה לנתק את המנוע מהגלגלים באופנוע בזמן שיוט בכביש מהיר. צורת הרכיבה הנכונה והחסכונית - זה להיות במינון הגז המדוייק שנדרש כדי לשמור על המהירות הנדרשת, ולבצע כמה שפחות שינויים במצב המצערת. רצף של נפילות סל"ד ומהירות שמתחלפות בהאצות וחוזר חלילה - זה בזבוז של דלק, בלאי מיותר לאופנוע - וכאמור, עצבים למי שנוסע מאחוריך.

weref
02-11-2021, 16:55
לגלוש על קלאץ/ניוטרל - בעיקר לא בטיחותי.
המצב המועדף הוא תמיד להיות על הגז (גם קבוע) או על הברקס:
1. אתה בשליטה
2. הכח שמופעל עוזר מאד למתלים להצמיד את הגומי לאספלט ובכך לשפר אחיזה

רוצה להבין לעומק ולרכב מהר ובטוח - תעשה קורס רכיבה מתקדמת.

לקוח מרוצה של אופנוען מאומן, מגיע לחפירות שלהם באופן קבוע

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Eos
02-11-2021, 20:56
זה לא גורם נזק מכאני, אבל זאת צורת רכיבה לא נכונה. אין שום סיבה שבעולם לתת ושחרר גז ברכב, זה מיותר, מבזבז דלק ומציק למי שנוסע מאחוריך.
אין גם שום סיבה לנתק את המנוע מהגלגלים באופנוע בזמן שיוט בכביש מהיר. צורת הרכיבה הנכונה והחסכונית - זה להיות במינון הגז המדוייק שנדרש כדי לשמור על המהירות הנדרשת, ולבצע כמה שפחות שינויים במצב המצערת. רצף של נפילות סל"ד ומהירות שמתחלפות בהאצות וחוזר חלילה - זה בזבוז של דלק, בלאי מיותר לאופנוע - וכאמור, עצבים למי שנוסע מאחוריך.

בדיוק התשובה שחיפשתי!
עכשיו הכל מובן, תודה רבה!!

לגלוש על קלאץ/ניוטרל - בעיקר לא בטיחותי.
המצב המועדף הוא תמיד להיות על הגז (גם קבוע) או על הברקס:
1. אתה בשליטה
2. הכח שמופעל עוזר מאד למתלים להצמיד את הגומי לאספלט ובכך לשפר אחיזה

רוצה להבין לעומק ולרכב מהר ובטוח - תעשה קורס רכיבה מתקדמת.

לקוח מרוצה של אופנוען מאומן, מגיע לחפירות שלהם באופן קבוע

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

תודה רבה על התשובה!
לגמרי הולך לקחת את הקורס אחרי שאחסוך עוד קצת אחרי השחיטה הראשונה

Eos
03-11-2021, 16:57
למישהו יש מדריך/סרטון טוב על העלאת והורדת הילוכים נכונה?

קידוזו
06-11-2021, 01:01
חפש ביוטיוב ואם בהסבר קודם דוחפים את הרגלית למעלה ולוחצים על המצמד טיפל'ה אחרי- עד שההילוך נכנס, אז אולי שאר ההנחיות גם בסדר.
העברת הילוך אורכת עשיריות שניה אז קשה להבין מילולית או ויזואלית וקל יותר להרגיש מתי זה מבוצע נכון.