צפייה בגרסה מלאה : הנה זה בא
באוצר בוחנים: מס נסיעה על רכבים חשמליים (msn.com) (https://www.msn.com/he-il/news/other/%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%91%D7%95%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A1-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D/ar-AAQXkRQ?ocid=entnewsntp&pc=U531)
2 טעויות בכתבה: (1) רכב חשמלי הוא לא "רכב נקי מזיהום" כמו שמכונה בכתבה. (2) ב"הוצאות תחזוקה נמוכות" לא נלקח בחשבון הצורך להחליף סוללות אחרי 8 פלוס מינוס שנים.
האוצר, כדרכו, יטיל מס על כל הרכבים - מכוניות אופנועים וקטנועים, אולי יוותר אחרי מלחמה אולי לא. אבל פתאום לקנות זירו יהיה גם יותר יקר וגם עלויות השימוש יהיו יותר יקרות.....
לא שלא ידענו שזה יגיע.
2 טעויות בכתבה: (1) רכב חשמלי הוא לא "רכב נקי מזיהום" כמו שמכונה בכתבה..
איך הם לא חשבו לפנות לפורום המכובד הזה? היו מסבירים להם, שטסלה מזהמת כמו מנוע קיטור שאופנוע 4-בשורה זה פתרון לבעיית התחבורה.
Facepalm
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dresdner
21-11-2021, 20:18
איך הם לא חשבו לפנות לפורום המכובד הזה? היו מסבירים להם, שטסלה מזהמת כמו מנוע קיטור שאופנוע 4-בשורה זה פתרון לבעיית התחבורה.
Facepalm
הם לא פנו לאף אחד כי מטרת המס היא לפצות על ההפסדים העתידיים של המס על הדלק כתוצאה משימוש בחשמל.
הגיעה הזמן לרדת מהעץ, בהורדות הידיים הוירטואליות שהיו לך עם הזקן הוא ניצח.
הם לא פנו לאף אחד כי מטרת המס היא לפצות על ההפסדים העתידיים של המס על הדלק כתוצאה משימוש בחשמל.
אז? אתה נשמע כאילו זה איזשהו סוד. אוטו מזהם יותר אם לוקחים עליו מס?
Xiib בוא תבין משהו, כשאתה מתווכח עם מישהו (גם אם זה סתם לצורך ויכוח), תנסה להבין עם מי אתה מתווכח כמי שמכיר את הנפש
הפועלת אני יכול הגיד לך שיש לו "קצת" מושג על מה הוא מדבר למרות שהוא "זקן".
תכנית החשמל והמגמה החשמלית התחילו לפני כמעט חצי יובל באירופה מתוך תקווה לפריצת דרך משמעותית בתחום אגירת האנרגיה,
הרכבים אז זיהמו יותר, ותקנות האירו חנקו את המנועים עוד ועוד ורצו לאלץ את היצרנים ובעלי ההון להשקיע בפיתוח "ירוק" עכשיו בדיוק
כמו קלטות הבטה (חפש בגוגל) שנראו על פניו כרעיון טוב שלא תפס והטכנולוגיה עקפה את הפיתוח כל כך מהר, בתחום המכני זה לא קרה
אבל במקביל קורים המון תהליכים חיצוניים אחרים משפיעים.
צעירי הפריפריה בכל מקום בעולם, נוחתים בערים הגדולות במספרים הולכים וגדלים ו-80% מאוכלוסיה רוצה לגור על 20% מהשטח מה שאומר
שצריך למצוא פתרון ת"א שהייתה חולות ניצלה כבר מספר פעמים את כל עתודות הקרקע שלה ועכשיו מתחילים לבנות לגובה, כמה גובה?
בעוד 40 שנה גורדי השחקים הכי גובהים שאתה מכיר היום יהיו הנמוכים בשטח...(ע.ע ניו יורק) אף אחד מהם לא יצטרך רכב.
המגמה הכללית במדינה היא לייתר את הרכב הפרטי, עכשיו כיוון שאף אחד לא יוותר על הרכב הפרטי שלו מעצמו הוא יאלץ לעשות זאת בכוח.
כמה מפליא ככה פשוט.
אנחנו על קו התפר בדיוק כמו הדור שעבר מהכרכרות לרכב ממוכן רק שאנחנו עוד לא יודעים את זה.(אבל בשביל זה יש לך אותי)
lokimonster
22-11-2021, 08:42
המדינה לא באמת מעניין אותה זיהום האוויר
זה יהיה הבעייה של הדור הבא והבא והבא
מה שכן מעניין את המדינה זה תקציב.
בלי תקציב אין את הדברים הבאים ( לא בהכרח בסדר הזה ) מתחיל מהחשוב ביותר:
1. משכורות מנופחות לשרים + חברי ממשלה
2. פנסיות לשרים ושרי הממשלה.
3. בורקסים עוגיות למי שכן מגיעה לישיבות או לכנסת
4. שתיה מתוקה ( רק מזכיר שזה נהיה עסק יקר אז הם לא יביאו מהבית)
5. הטבות ותנאים
6. כל השאר
כמובן שזה תקף גם לחברי הכנסת שמתי שהוא מקווים להיות בממשלה.
Xiib בוא תבין משהו, כשאתה מתווכח עם מישהו (גם אם זה סתם לצורך ויכוח), תנסה להבין עם מי אתה מתווכח כמי שמכיר את הנפש
שושנים, לפני שאתה מלמד מישהו איך לחיות, אולי תנסה להבין עם מי אתה מתווכח. כי גם אני אוהב להתווכח, אפשר להמר שבכל מה שקשור לחשמל אני מבין יותר ממך וזקן ביחד.
כאשר אתם דנים על חשמל בכלל ורכבים חשמליים בפרט, אתם נשמעים כמו קבוצת עיוורים שדנים על איך נראה פיל.
כמו קלטות הבטה (חפש בגוגל)
כשתלמד טבלת כפל (חפש בגוגל) דבר איתי.
אפשר להמר שבכל מה שקשור לחשמל אני מבין יותר ממך וזקן ביחד.
חבל רק שהזרימה שלו בין הסינפסות שנמצאות מעל העיניים שלך מאוד מופרעת ולא חלקה.
ובתור אחד שלא יודע מה חשמל עושה למים - אפילו ההצהרה הזו שלך כנראה אינה נכונה.
lokimonster
22-11-2021, 10:24
אז מה היה לנו
נויירולוג - לחשמל
גריאנטולוג - לרכב מיושן
פרקטולוג - נו תבחרו אתם
Dresdner
22-11-2021, 14:42
תכנית החשמל והמגמה החשמלית התחילו לפני כמעט חצי יובל באירופה מתוך תקווה לפריצת דרך משמעותית בתחום אגירת האנרגיה,
הרכבים אז זיהמו יותר, ותקנות האירו חנקו את המנועים עוד ועוד ורצו לאלץ את היצרנים ובעלי ההון להשקיע בפיתוח "ירוק" עכשיו בדיוק
כמו קלטות הבטה (חפש בגוגל) שנראו על פניו כרעיון טוב שלא תפס והטכנולוגיה עקפה את הפיתוח כל כך מהר, בתחום המכני זה לא קרה
אבל במקביל קורים המון תהליכים חיצוניים אחרים משפיעים.
צעירי הפריפריה בכל מקום בעולם, נוחתים בערים הגדולות במספרים הולכים וגדלים ו-80% מאוכלוסיה רוצה לגור על 20% מהשטח מה שאומר
שצריך למצוא פתרון ת"א שהייתה חולות ניצלה כבר מספר פעמים את כל עתודות הקרקע שלה ועכשיו מתחילים לבנות לגובה, כמה גובה?
בעוד 40 שנה גורדי השחקים הכי גובהים שאתה מכיר היום יהיו הנמוכים בשטח...(ע.ע ניו יורק) אף אחד מהם לא יצטרך רכב.
המגמה הכללית במדינה היא לייתר את הרכב הפרטי, עכשיו כיוון שאף אחד לא יוותר על הרכב הפרטי שלו מעצמו הוא יאלץ לעשות זאת בכוח.
כמה מפליא ככה פשוט.
אנחנו על קו התפר בדיוק כמו הדור שעבר מהכרכרות לרכב ממוכן רק שאנחנו עוד לא יודעים את זה.(אבל בשביל זה יש לך אותי)
בדיוק קראתי כתבה שהטרנד הזה של הגירה לתוך ערים גדולות מתחיל כמו כל טרנד לדעוך, עוד מוקדם להגיד אבל המעבר לעבודה מהבית קשור לזה.
שושנים, לפני שאתה מלמד מישהו איך לחיות, אולי תנסה להבין עם מי אתה מתווכח. כי גם אני אוהב להתווכח, אפשר להמר שבכל מה שקשור לחשמל אני מבין יותר ממך וזקן ביחד.
כאשר אתם דנים על חשמל בכלל ורכבים חשמליים בפרט, אתם נשמעים כמו קבוצת עיוורים שדנים על איך נראה פיל.
כשתלמד טבלת כפל (חפש בגוגל) דבר איתי.
אם זכור לי נכון,
בשרשור על ג'אמפ סטרטר של kaz, הדגמת בצורה מאוד משכנעת שאינך יודע מה ההבדל בין מתח לזרם.
רק אומר...
אם זכור לי נכון,
בשרשור על ג'אמפ סטרטר של kaz, הדגמת בצורה מאוד משכנעת שאינך יודע מה ההבדל בין מתח לזרם.
רק אומר...
פתגם ברוסית אומר ״על תפזר אבני חן לפני חזירים״. אז אני מודה שעברתי על חוכמה עממית. סליחה, לא יקרה שוב, אתה יכול לשבת.
הרכב הפרטי זו בוננזה של מדינת ישראל. 50 מליארד שקל הכנסות....https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001354792
מנסים כבר שנים לשכנע אותנו שאנחנו חייבים לעבור לתחבורה ציבורית. אבל כמו שכולנו יודעים זה לא עובד.
עולם הרכב החשמלי נהנה מהטבות מיסוי על מנת לעודד מעבר. אך המדינה איננה פראיירית וכשהכב הנמכר בישראל זה טסלה. המדינה הבינה שנקודת האל חזור של הסוללות היא פה. ולכן המיסוי מגיע.
המדינה לא תוותר על ה 50 מליארד שקל בשנה. היא תקבל את הכסף מכל מי שמשתמש ברכב לתעבורה. לא משנה מימן חרדל גז או בטריה.
אבל ויש אבל גדול....
כשיגיע הרכב האוטונומי והוא יגיע. כל מודל החזקת הרכב ישתנה.. לא יהיה יותר צורך בלרכוש רכב. ולמי אכפת איזה דגם של רכב מגיע לאסוף אותי.
הרכב האוטונומי בעצם יורה לכל עולם הרכב ברגל.
אני מחזיק בדעה שאנחנו הדור שהכי נהנה פה על הכדור. לפני 100 שנה היה זוועות. ובעוד 100 שנה יהיה זוועות.
Dresdner
22-11-2021, 18:47
שמת לב שבזמן האחרון כל היצרנים חזרו בהם מההצהרות על רכב אוטונומי?
עדיין עובדים על זה ועדיין רוצים להכניס את זה אבל למדו שזה עוד רחוק מאיתנו, הסיכוי לרכב אוטונומי שעובד זה אם כל המכוניות יהיו אוטונומיות, תקופת המעבר היא הבעיה הכי קשה כאן לביצוע.
כי זה תמיד היה scum אבל מסוג מעניין מאוד. תראה, מבחינה פיננסית, אסור שלחברה כמו אפל או אינטל יהיה יותר מדי כסף נזיל. הרי זה לא בנק. במקרה קיצוני יכול להיווצר מצב שווי החברה קטן יותר מכמות המזומנים שלה! אז קונים אותה בכסף של עצמה, ומפרקים. לא טוב, אז מה עושים? ״משקיעים״ באיזשהו פרויקט יקר חסר כל הגיון, רק שיהיה יקר מספיק. לא פשוט למצוא כזה - מדובר במיליארדים. רז אינטל קונה מובילאיי. אין כל סיכוי שההשקעה תחזיר את עצמה. אפל רוצה לפתח לבד. למה לא? אפשר לבזבז ככה כל סכום.
למה לא לשלם דיבידנד אתם שואלים? עיניים של דימוי. חברה שמשלמת דיבידנד נחשבת לאחד שנגמרו לא רעיונות חדשניים.
לכן - רכב אוטונומי - פרוייקט יקר שלא נגמר
עדיין עובדים על זה ועדיין רוצים להכניס את זה אבל למדו שזה עוד רחוק מאיתנו, הסיכוי לרכב אוטונומי שעובד זה אם כל המכוניות יהיו אוטונומיות, תקופת המעבר היא הבעיה הכי קשה כאן לביצוע.
אני לא יודע אם מדובר ביצרנים כמו שמדובר בתועמלני אג'נדה שמתפקדים במקרה כעורכים וכתבים לענייני סביבה ורכב. לי נראה שיש כמה דרישות בעייתיות כמו שכל האוטונומיות ידברו ביניהם או שהיצרנים יסכימו ביניהם על כללים ונורמות, וידברו עם מערכת ניהול מרכזית (כי אחרת היעילות התחבורתית נפגמת) וכמובן שנדרשת עמידות גבוהה למתקפות סייבר. בעולם שבו יצרנים בקושי הסכימו על TYPE C ורק לאחרונה מדובר בציפיה מגוחכת. המעבר הזה לא יקרה, לעולם. בכלל, מבחינת הציבור- עדיף לפתח תחבורה ציבורית אוטונומית ולא רכבים פרטיים. זה בלופ גדול כמעט כמו הכוונה להפחית את זיהום כדור הארץ ע"י קומץ גיבורי סביבה ישראליים שגרים בצנטרום התלביבי- על חשבון רוב הציבור.
פתגם ברוסית אומר ״על תפזר אבני חן לפני חזירים״. אז אני מודה שעברתי על חוכמה עממית. סליחה, לא יקרה שוב, אתה יכול לשבת.
במקור הפתגם מיוחס לרב יהודי בשם ישוע שמעריציו אחראים לדת פופולארית ומגוחכת להפליא.
Dresdner
23-11-2021, 01:36
אני לא יודע אם מדובר ביצרנים כמו שמדובר בתועמלני אג'נדה שמתפקדים במקרה כעורכים וכתבים לענייני סביבה ורכב. לי נראה שיש כמה דרישות בעייתיות כמו שכל האוטונומיות ידברו ביניהם או שהיצרנים יסכימו ביניהם על כללים ונורמות, וידברו עם מערכת ניהול מרכזית (כי אחרת היעילות התחבורתית נפגמת) וכמובן שנדרשת עמידות גבוהה למתקפות סייבר. בעולם שבו יצרנים בקושי הסכימו על TYPE C ורק לאחרונה מדובר בציפיה מגוחכת. המעבר הזה לא יקרה, לעולם. בכלל, מבחינת הציבור- עדיף לפתח תחבורה ציבורית אוטונומית ולא רכבים פרטיים. זה בלופ גדול כמעט כמו הכוונה להפחית את זיהום כדור הארץ ע"י קומץ גיבורי סביבה ישראליים שגרים בצנטרום התלביבי- על חשבון רוב הציבור.
מנכלי חברות אמרו את זה, אחד אפילו הודה שהם היו יותר מידי אופטימיים.
להזכירך היו שאמרו ש2025 תיהיה נקודת המפנה של רכב אוטונומי, עכשיו מדברים על עוד 15 שנה וגם זה לא בטוח, המכוניות יהיו יותר ויותר עם חיישנים שיגרמו להם להיות "מודעים״ לסביבה אבל הנהג עדיין יהיה בשליטה.
שרת התחבורה והטמפרטורה בקרונות, הכריזה על מצב חירום בתחבורה...איפה זה פוגש אתכם?
ואיפה לעזאזל כולנו נשלם מחיר יקר...
קודם כל טוב שמי שהאחריות מוטלת בידו מודה שיש מצב חירום בתחום אחריותו.
ס
עכשיו מדברים על עוד 15 שנה וגם זה לא בטוח, המכוניות יהיו יותר ויותר עם חיישנים שיגרמו להם להיות "מודעים״ לסביבה אבל הנהג עדיין יהיה בשליטה.
כאשר מנכ״ל הייטק מבדר על משהו בעוד 15 שנה - זה חארטא ב-200%. Roadmaps מדברים מקסימום על שנתיים. אחרי זה - אלוהים גדול.
lokimonster
23-11-2021, 11:54
מדינת ישראל לא רוצה תח"צ
זה לא משנה מאיזה צד של המתרס כולל הירוקים שרובם נוהגים על כלי רכב כל שהוא ומאוננים לנו בשכל על חשמל ושמירה על הטבע.
אם המדינה באמת הייתה רוצה שנעבור לתחבות המונים היא בתור התחלה הייתה דואגת ליעל את התח"צ והכוונה שגם בשעות מתות תהיה זמינות של אוטובוסים וכמובן בשבתות וחגים.
לתחב"צ אפקטיבי בישראל יש רמת היתכנות אפסית מבחינה כלכלית הנדסית ופוליטית. יכול להיות שיקימו פתרונות נקודתיים לחלק קטן מהציבור שלא יפתרו את בעיית העומס בכבישים לרובנו. העתיד כרגע נראה כמו פקק אחד גדול. בחלומי מערכת קרונות אישיים מודולרית וצרה על גלגלים שמסיעה על הכביש לקוחות בסוג של רכבת ארוכה ומהירה שמתפצלת ומרכיבה רכבות מחדש בתנועה בלתי פוסקת. הקרון עוצר ביעד וממשיך עד ללקוח הקרוב ביותר. אין זיהום, אין פקקים, אין צפירות, אין רכוש אישי, אין אופנועים וקטנועים רק רובוטים ומערכת הפעלה תחבורתית שיודעת לחשב בדיוק של שניה את זמן ההגעה. ואז התעוררתי.
מדינת ישראל לא רוצה תח"צ
זה לא משנה מאיזה צד של המתרס כולל הירוקים שרובם נוהגים על כלי רכב כל שהוא ומאוננים לנו בשכל על חשמל ושמירה על הטבע.
אם המדינה באמת הייתה רוצה שנעבור לתחבות המונים היא בתור התחלה הייתה דואגת ליעל את התח"צ והכוונה שגם בשעות מתות תהיה זמינות של אוטובוסים וכמובן בשבתות וחגים.
זו כבר מזמן לא שאלה של רוצה, זו שאלת האין ברירה...
לתחב"צ אפקטיבי בישראל יש רמת היתכנות אפסית מבחינה כלכלית הנדסית ופוליטית. יכול להיות שיקימו פתרונות נקודתיים לחלק קטן מהציבור שלא יפתרו את בעיית העומס בכבישים לרובנו. העתיד כרגע נראה כמו פקק אחד גדול. בחלומי מערכת קרונות אישיים מודולרית וצרה על גלגלים שמסיעה על הכביש לקוחות בסוג של רכבת ארוכה ומהירה שמתפצלת ומרכיבה רכבות מחדש בתנועה בלתי פוסקת. הקרון עוצר ביעד וממשיך עד ללקוח הקרוב ביותר. אין זיהום, אין פקקים, אין צפירות, אין רכוש אישי, אין אופנועים וקטנועים רק רובוטים ומערכת הפעלה תחבורתית שיודעת לחשב בדיוק של שניה את זמן ההגעה. ואז התעוררתי.
יצאתי לפגישה בקרייה בת"א, חניתי בחניון התחנה המרכזית י-ם את האופנוע, 40 דקות ברכבת,
החלפתי רכבת וירדתי אחרי שתי תחנות בקניון ע"י. לקח לי פחות משעה.
בחזרה כנ"ל בפחות מארבע שעות גמרתי משימה בת"א ללא שימוש ברכב לבוס שלי שהגיע עם רכב לקח 3 שעות יותר.
lokimonster
24-11-2021, 11:13
לגבי תח"צ - זה שצריך אולי אבל עושה את זה בחוסר רצון וכך זה נראה.
לגבי המסע שלך - זה אחלה לרכב באופנוע לחניון של תחנת הרכבת ואז לרדת בקרייה שסמוך אליה נמצאת התחנה.
אבל אם נביט על רוב שכונות ירושלים אתה עובר מסע כומתה.
יוצא מהבית - הולך כמה דקות לתחנת האוטובוס הקרובה.
אם יש לך מזל אתה מחכה דקה בדרך כלל אין מזל ואתה עומד 15 דקות וצפונה ואם יש לך פחות מזל האוטובוס מלא ולא עוצר ואתה נתון לחסדיי אבא שבשמיים ובארץ שיקח אותך.
עליתה לאוטובוס משמאלך מסריחול ומימינך נימפומנית מלפניך עבדול ומאחוריך גייטול ואתה מחזיק בברזל במטרה לא ליפול אחרי שאיזה מגעילול ספק ליקק אותו ספק מרח עליו נזלת ומתפלל שיפעילו מזגן בקיץ.
מגיע אחרי פרק זמן לא ידוע ואז או שאתה צריך להחליף לרכבת הקללה או שאתה צריך אוטובוס נוסף.
עולה על הקללה שוב מקפיד להזהר מהנזלת על העמודים ושמח שיש מושב שלפני שעה הקיא עליו איזה פעוט חמוד מתיישב ואחרי שאתה קם מגלה שמתחת לקיא איזה עארס השאיר מסטיק.
יורד מהרכבת אם יש לך מזל אתה במחוז חפציך ןעליך ללכת בגשם הסוער מספר דקות עד ליעד.
או שאתה צריך לקחת עוד אוטובוס לפילגש הגרושה החרמנית שמחכה לך באיזו וילה מפוארת שהמרחק ממנה לתחנה הוא קילומטר כי מי שגר בוילה לא ממש נוסע בתח"צ למעט מוניות ואז מגלה שאחרי שהגעת מסריח דביק ובאיחור היא כבר לא בעניין ורק מחכה שתעלה על המונית שהיא בשמחה תסבסד לך כדי לוודא שלא תחזור.
כמובן שזה תרחיש מציאותי אחד מיני רבים
יצאתי לפגישה בקרייה בת"א, חניתי בחניון התחנה המרכזית י-ם את האופנוע, 40 דקות ברכבת,
החלפתי רכבת וירדתי אחרי שתי תחנות בקניון ע"י. לקח לי פחות משעה.
בחזרה כנ"ל בפחות מארבע שעות גמרתי משימה בת"א ללא שימוש ברכב לבוס שלי שהגיע עם רכב לקח 3 שעות יותר.
כן, רק שאם הפגישה שלך לא הייתה במרחק 2 דקות הליכה מהתחנה - הסיפור היה נראה אחרת.
אם היית צריך להגיע לאזה"ת חולון - היה לוקח לך "קצת" יותר, עם עוד כמה החלפות בדרך. למרות שזה מרחק של 10 ק"מ גג מהקריה בקו אווירי.
במציאות התחבורתית הקיימת, אין תחליף לדו"ג.
https://jerusalem.mynet.co.il/local_news/article/skv6d6huk?fbclid=IwAR2kFBm5TE0UutesvQhy0C3q-ojUEWHt46Beu7DKXeqnAldxzVhxzuLYT2Y
Dresdner
29-11-2021, 11:05
https://jerusalem.mynet.co.il/local_news/article/skv6d6huk?fbclid=IwAR2kFBm5TE0UutesvQhy0C3q-ojUEWHt46Beu7DKXeqnAldxzVhxzuLYT2Y
זה נשמע כמו ילד קטן שמתעורר בבוקר וכותב במחברת את החלום שלו לפי שישכח אותו.
כתבה חלומית.
https://www.facebook.com/709556548/posts/10159065405976549/
Dresdner
12-01-2022, 20:37
https://www.facebook.com/709556548/posts/10159065405976549/
בדקתי את תאריך הפוסט כי חשבתי שאולי זה נכתב לפני 20 שנה כי להאמר של ארנולד שונצינגר היה v8 6 ליטר מימן ב2005 ובכלל מנוע בעירה פנימית שעובד על מימן זה טכנולוגיה ישנה, טובה אבל ישנה.
תחבורה זה הרבה יותר מתחבורה. תחבורה זה הביטוי של סולם הערכים של חברה.
בארה"ב הניידות היא הכל. תנסה להעלות את מחיר הדלק לשיעורים שקיימים פה ותקבל מרד ברחובות. אתה לא יכול להגביל את הניידות של האמריקאי כי זה חלק מהתרבות שלו. המדינה נבנתה על נוודים, על תנועה. וזה בDNA שלה.
בואו נחשוב שניה מה הDNA פה: בולשביזם.
מייסדי המדינה הבינו שניידות פיסית גורמת לניידות חברתית. אז הם הלכו וזרקו את הפרולטריון לעיירות עבדים (סליחה, עיירות פיתוח) עם אפס אפשרות לזוז משם. רכבת? מי מדבר על רכבת? שיתנו אוטובוס פעמיים ביום נגיד להם תודה. לא. אתם תישארו בדיוק איפה ששמנו אתכם.
בנוסף, על השיבר ישבו הוועדים הגדולים שזה כלל את המונופולים התחבורתיים אגד ודן שיכלו לסכל כל נסיון לשפר את המערכת.
אבל זה לא נעצר שם. חלק מהתפיסה הבולשביקית אמרה שכלי רכב פרטיים זה משהו שיש או לחברי המנגנון המפלגתי או לבורגנות העשירה והנצלנית. את הבורגנות אנחנו הרי שונאים (שאלתם את עצמכם בוודאי למה 72 שנה אין דמי אבטלה לעצמאים? זה למה). אז נטיל מסים ומגבלות על בעלי רכב פרטי ונחנוק אותם. שיגידו בכלל תודה שאנחנו נותנים להם לנהוג ברכב משלהם.
אופנועים?! פושטקים! דיליטנטים! תחזרו מהר לחדר הילדים ושלא נצטרך לעשות על זה אסיפת קיבוץ. אני צריך לדבר על הנושא הזה עם מוטקה מהמועצה הארצית. שערוריה לאן הנוער מידרדר.
אז זה הDNA. במקרה התלבשו על זה שיקולים של תכנון עירוני ארוך טווח ושיקולי מיסוי. אתה ממסה רק את מה שאתה חושב שהוא מותרות. הDNA הישראלי רואה בתחבורה מותרות.
הרי אם באמת יש שאלות של תכנון עירוני ותחבורתי ארוך טווח, שיתכבדו ויכינו את הפתרונות (פתרונות נורמליים, מכל מקום לכל מקום ולא רק למשבצת מיוחסת אחת) ואז יבואו בטענות על ירוק, ונקי וידידותי לסביבה. כשצריך ללכת בחום או בגשם חצי שעה לאוטובוס, אז הסביבה לא ידידותית אליי.
תכל'ס, זה עניין תרבותי יותר מכל דבר אחר, וברור שההם ברחוב קפלן בירושלים יחפשו את השקל מתחת לפנס
https://www.youtube.com/watch?v=1Ajq46qHp0c
Dresdner
14-01-2022, 13:26
https://www.youtube.com/watch?v=1Ajq46qHp0c
כל אחד עם מצלמה ומיקרופון ולוח מאחוריו חופשי להביע דעותייו, יש גם סירטונים שיגידו הפוך וגם הכל תלוי בשנה שהסירטון עלה כי דברים משתנים כל הזמן.
בכל מקרה אין דבר כזה אנרגיה ירוקה, זה לא קיים, נכון להיום כל אנרגיה לשינוע אנשים מנקודה א לנקודה ב מזהמת וההבדלים זניחים בין רכב חשמלי לרכב בנזין רק שלחשמלי אין אגזוז ככה שיש אפקט פסיכולוגי.
הפליטה הפחותה במספרים גדולים יכולה לבוא נכון להיום רק מתחבורה ציבורית כל השאר זה לשחק בקקה
lokimonster
16-01-2022, 10:56
כל אחד עם מצלמה ומיקרופון ולוח מאחוריו חופשי להביע דעותייו, יש גם סירטונים שיגידו הפוך וגם הכל תלוי בשנה שהסירטון עלה כי דברים משתנים כל הזמן.
בכל מקרה אין דבר כזה אנרגיה ירוקה, זה לא קיים, נכון להיום כל אנרגיה לשינוע אנשים מנקודה א לנקודה ב מזהמת וההבדלים זניחים בין רכב חשמלי לרכב בנזין רק שלחשמלי אין אגזוז ככה שיש אפקט פסיכולוגי.
הפליטה הפחותה במספרים גדולים יכולה לבוא נכון להיום רק מתחבורה ציבורית כל השאר זה לשחק בקקה
אני לא חולק על נושא הזיהום כי בתחילתו של דבר כרגע את האנרגיה מיצרים בתחנות כח שצורכות גז או פחם ( או אטומי ואז הזיהום יכול להתבטא בקטסטרופה אחרת)
מאידך זה כן מרחיק את הפיח ממרכזי הערים ( טוב בעולם אוטופי בו הערים רחוקות מתחנת הכח).
בהיבט של הזיהום לסביבה אני מהמר שנכון לשלב הזה החשמל מזהם לא פחות מבעירה פנימית ואולי גם יותר החל מהצורך לייצר רת החשמל ולאגור אותו במצברים וכמובן המחצבים של הלטיום ושאר מרכיבי המצבר לפחות עד שנעבור לאנרגית השמש או הרי געש או פיתוח טבעוני שמשתמש באנרגיה קיימת זמינה.
אולי אבקת חשמל??
NAOR2207
16-01-2022, 11:08
https://brandnewtube.com/watch/electric-vehicles-039-battery-problem_GtonGjRYuAZO4dg.html
https://brandnewtube.com/watch/electric-vehicles-039-battery-problem_GtonGjRYuAZO4dg.html
סרטון מעורר מחשבה בהחלט.
ועוד מעורר מחשבה מה שנאמר בדקה 2:24 ואילך, שהמדינות היחידות שהתחייבו לאסור בתוך העשור הקרוב את מכירת רכב עם מנוע בעירה פנימית הן: בריטניה, איסלנד, בלגיה, הולנד, גרמניה, דנמרק, נורבגיה, שבדיה, ישראל, סינגפור ודרום קוריאה.
שמעתם טוב? מה אנחנו קופצים בראש? יש מה להשוות את נתוני הצריכה, פליטת הפחמן או אילוצי התקציב שלנו ושל המדינות האלה? איפה כל אירופה הקונטיננטלית? איפה רוסיה, סין, ארה"ב, דרום אמריקה? איפה אוסטרליה וניו זילנד? יפן? הטרלול פה הוא ברמות הזויות.
Dresdner
16-01-2022, 12:42
אני לא חולק על נושא הזיהום כי בתחילתו של דבר כרגע את האנרגיה מיצרים בתחנות כח שצורכות גז או פחם ( או אטומי ואז הזיהום יכול להתבטא בקטסטרופה אחרת)
מאידך זה כן מרחיק את הפיח ממרכזי הערים ( טוב בעולם אוטופי בו הערים רחוקות מתחנת הכח).
בהיבט של הזיהום לסביבה אני מהמר שנכון לשלב הזה החשמל מזהם לא פחות מבעירה פנימית ואולי גם יותר החל מהצורך לייצר רת החשמל ולאגור אותו במצברים וכמובן המחצבים של הלטיום ושאר מרכיבי המצבר לפחות עד שנעבור לאנרגית השמש או הרי געש או פיתוח טבעוני שמשתמש באנרגיה קיימת זמינה.
אולי אבקת חשמל??
גם אתה קנית את הלוקש על יצור חשמל אטומי?
נכון להיום זאת הדרך היותר נקיה לעשות חשמל והסיבה שגרמניה לא מסוגלת להגיע ליעד הפליטה שהאיחוד קבע, אם לא היו סוגרים את התחנות זה כנראה היה אפשרי
lokimonster
16-01-2022, 15:15
רשמתי:
"או אטומי ואז הזיהום יכול להתבטא בקטסטרופה אחרת"
אז מהמעט שאני מבין כל עוד הכור לא נמס לו מכל סיבה שהיא הכל בסדר
Dresdner
16-01-2022, 18:48
רשמתי:
"או אטומי ואז הזיהום יכול להתבטא בקטסטרופה אחרת"
אין סיבה שיקרה משהוא כל עוד הכור בידיים של מדינה שיודעת מה היא עושה.
בניית הכור בפוקושימה לא הייתה הגיונית בכלל, קודם כל יפן זה רעידות אדמה ושנית מי בונה כור אטומי על חוף ים?
וכמובן הרוסים שכאן אין צורך להסביר למה
ר
לא לוקי, אתה טועה.
בכורים גרעיניים נוצרת פסולת רדיואקטיבית רצינית. לחלק מהחומרים (כמו סטרונציום 90 וצזיום 137) יש זמן מחצית חיים של 30 שנה (זמן מחצית חיים – הזמן שבו מחצית מהחומר מפסיקה להיות רדיואקטיבית), לחלק של אלפי שנים (פלוטוניום 239 – 24,000 שנים) ולחלק של מיליוני שנים (אורניום 235 – 700,000,000 שנה). לכן, כשצריך להפטר ממוטות של דלק "משומש" זו בעיה רצינית ביותר, עד כדי כך שבזמנו נשקלה האפשרות להטיס את הפסולת הזו לירח. חוץ מקרינה המוטות גם מייצרים חום כל הזמן – עובדה שמציבה בעיה נוספת בטיפול ואחסון לטווח ארוך.
בישראל, כשמצפון חיזבאללה, מדרום חמאס וממזרח איראן, כשאחוז ההפלות של המיגון (כיפת ברזל) הוא לא 100, יש בכור גרעיני יש סכנה רצינית נוספת שלא קיימת באירופה ובארה"ב.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft