צפייה בגרסה מלאה : מצבר מת
שלום,
היום באתי להתניע אחרי שלא רכבתי מיום רביעי (סליחה, גשם+רוכב חדש, לא לצלוב)
מנסה להתניע ולוקח כמה שניות ואז יש רעש מוזר של "קרררררררררר"
אני מסתכל באפליקציה שיש לי וכתוב שהמצבר חלש (שבדגימה האחרונה הוא הראה שהמצבר תקין)
יש דרך לפתור את הבעיה בלי חור בכיס? מאז שקניתי את האופנוע הזה רכבתי עליו יחסית מעט ושילמתי עליו ממש הרבה
תודה מראש!
ראשית,
ניתן להטעין אותו. או בנסיעה ארוכה או ע"י מטען (עדיף).
שנית,
אם הוא נח הרבה נוסע נסיעות קצרות, בהחלט ייתכן שהוא נפרק. זה שהוא היה תקין לפני שבוע, לא אומר כלום.
בן כמה המצבר?
ראשית,
ניתן להטעין אותו. או בנסיעה ארוכה או ע"י מטען (עדיף).
שנית,
אם הוא נח הרבה נוסע נסיעות קצרות, בהחלט ייתכן שהוא נפרק. זה שהוא היה תקין לפני שבוע, לא אומר כלום.
בן כמה המצבר?
זהו, שכל הנסיעות שלי איתו עד עכשיו היו 40 ק"מ ביום לפחות וגם רכבתי יחסית מהר (הבנתי שהמהירות משנה)
הוא נח מיום רביעי שעבר (אחרי שרכבתי איתו 40 ק"מ),
אני לא יודע בן כמה המצבר אבל האופנוע מ-2017 והבנתי שהחליפו אותו כבר
ובקשר לתקינות יש לי את האפליקציה של GBH אם אתה מכיר וכתוב לי גם עכשיו שהמצב מצבר הוא "תקין"...
איך אני מתניע את האופנוע בשביל לפחות להטעין אותו?
ואיך לדעת איזה מטען אני צריך לקנות?
עוד הערה:
כשאני מנסה להדליק את האופנוע אין רעש מכלום, הכל שקט...
אני לא יודע מה זה אפליקציית gbh,
אבל אם זה משהו שמתחבר לobd, או בכלל, לוקח נתונים ממחשב האופנוע, סביר שהיא סהכ נותנת קריאה של מתח המצבר
לעתים מצבר גמור יתן מתח מעט נמוך אך עדיין בגדר ה"סביר" כשהוא לא תחת עומס, אבל כשיידרש לתת עבודה (וסטארטר הוא העבודה הכי כבדה של מצבר אופנוע), הוא פשוט לא מסוגל לייצראת הזרם הדרוש .
זה ילווה גם בנפילת מתח משמעותית בזמן מתן הסטארטר.
עכשיו....
דיברנו על מצבר מכיוון שזה הכי נפוץ, וגם כי רעשי התקתוק אופייניים. אבל גם מגעים רופפים יכולים לדמות זאת.
אם אתה לא שומע אף רעש בפתיחת סוויצ' (משאבה), אתה כבר עלול להיות במחוזות של קילסוויצ', משבת רגלית צד, אימובילייזר ועוד. אבל החשוד העיקרי, בעיני הוא עדיין המצבר.
בדיקת מצבר ניתן לעשות פעם ראשונה על הדקיו עם מד מתח,
ופעם שניה בעומס.
אני לא יודע מה זה אפליקציית gbh,
אבל אם זה משהו שמתחבר לobd, או בכלל, לוקח נתונים ממחשב האופנוע, סביר שהיא סהכ נותנת קריאה של מתח המצבר
לעתים מצבר גמור יתן מתח מעט נמוך אך עדיין בגדר ה"סביר" כשהוא לא תחת עומס, אבל כשיידרש לתת עבודה (וסטארטר הוא העבודה הכי כבדה של מצבר אופנוע), הוא פשוט לא מסוגל לייצראת הזרם הדרוש .
זה ילווה גם בנפילת מתח משמעותית בזמן מתן הסטארטר.
עכשיו....
דיברנו על מצבר מכיוון שזה הכי נפוץ, וגם כי רעשי התקתוק אופייניים. אבל גם מגעים רופפים יכולים לדמות זאת.
אם אתה לא שומע אף רעש בפתיחת סוויצ' (משאבה), אתה כבר עלול להיות במחוזות של קילסוויצ', משבת רגלית צד, אימובילייזר ועוד. אבל החשוד העיקרי, בעיני הוא עדיין המצבר.
בדיקת מצבר ניתן לעשות פעם ראשונה על הדקיו עם מד מתח,
ופעם שניה בעומס.
כשאני מסובב את הסוויץ' יש את הרעשים הרגילים, גם כשאני מכבה את הקילסוויץ' יש את הרעשים הנורמליים,
רק כשאני לוחץ את הלחצן של ההצתה אז אין רעש בכלל של כלום, גם לא הרעש של ה"חניקה" של המצבר של ה-3 פעמים לפני שהכלי נדלק
600 ירושלמי
24-11-2021, 22:10
איך אני מתניע את האופנוע בשביל לפחות להטעין אותו?
או עם כבלים או בדרדור/דחיפה.
כבלים- לחבר לרכב של השכן ולהניע.
דרדור/דחיפה- שים הילוך שלישי, אם יש ירידה דרדר, אם אין אז שמישהו ידחף אותך כשהקלאץ לחוץ, וכשיש מספיק תנופה שחרר קלאץ. ברגע ההנעה יש לתת גז וללחוץ ישר על הקלאץ שוב. אם אינך בטוח שאתה מיומן בזה אל תעשה על עצמך ניסויים, תניע עם כבלים.
אחרי שיניע סע איזה חצי שעה לפחות בכביש פתוח כדי שייטען קצת וסע למוסך או לחנות מצברים ובקש לבדוק את תקינות המצבר. אם יש לך וולט-מטר ואתה יודע להשתמש בו תוכל לבדוק טעינה בבית.
*ישנה אפשרות שהמצבר עצמו תקין אבל אין טעינה תקינה שלו.
אם אין רעש בכלל יכול להיות שהמשבת לחוץ.
או עם כבלים או בדרדור/דחיפה.
כבלים- לחבר לרכב של השכן ולהניע.
דרדור/דחיפה- שים הילוך שלישי, אם יש ירידה דרדר, אם אין אז שמישהו ידחף אותך כשהקלאץ לחוץ, וכשיש מספיק תנופה שחרר קלאץ. ברגע ההנעה יש לתת גז וללחוץ ישר על הקלאץ שוב. אם אינך בטוח שאתה מיומן בזה אל תעשה על עצמך ניסויים, תניע עם כבלים.
אחרי שיניע סע איזה חצי שעה לפחות בכביש פתוח כדי שייטען קצת וסע למוסך או לחנות מצברים ובקש לבדוק את תקינות המצבר. אם יש לך וולט-מטר ואתה יודע להשתמש בו תוכל לבדוק טעינה בבית.
*ישנה אפשרות שהמצבר עצמו תקין אבל אין טעינה תקינה שלו.
סבבה, תודה רבה!
אם אין רעש בכלל יכול להיות שהמשבת לחוץ.
איזה משבת?
יש על הקידון כפתור כיבוי מהיר - משבת.
תבדוק שלא לחצת עליו בטעות.
זה השלב בו אתה מחפש את שרשור "לא מניע" וקורא אותו לפני שג'ק r1 נועל אותך.
יש על הקידון כפתור כיבוי מהיר - משבת.
תבדוק שלא לחצת עליו בטעות.
כאילו הקילסוויץ'?
כי אם כן אז בדקתי והוא כבוי
זה השלב בו אתה מחפש את שרשור "לא מניע" וקורא אותו לפני שג'ק r1 נועל אותך.
כבר כתבתי שבדקתי, הכל טוב לל
לא מצאתי התייחסות כזאת, מחילה.
כשאני מסובב את הסוויץ' יש את הרעשים הרגילים, גם כשאני מכבה את הקילסוויץ' יש את הרעשים הנורמליים,
רק כשאני לוחץ את הלחצן של ההצתה אז אין רעש בכלל של כלום, גם לא הרעש של ה"חניקה" של המצבר של ה-3 פעמים לפני שהכלי נדלק
לא מצאתי התייחסות כזאת, מחילה.
עד היום לא היה לי זמן להתעסק עם האופנוע, מחר אזמין מצבר עד הבית בתקווה שגם יתקינו ואעדכן למקרה ומישהו יחפש וייראה את התוצאה
ועוד משהו,
יש סיבות שבגללן אני לא אוכל נגיד לרכב שבוע על האופנוע,
האם יש פתרון לזה שהמצבר לא ימות לי כל שני וחמישי?
מטען חכם. מאוד מקובל באופנועי אספנות.
מחברים את המחבר המהיר שלו באופן קבוע למצבר ומשאירים אותו במקום שנוח להתחבר אליו.. לחילופין, ברז על המינוס של המצבר, גם, במקום נגיש. זה עובד רק בתנאי שאין לך אזעקה או מערכת איתור, כי זה יחסל את הסוללת גיבוי, וכשהיא מתה, זה עושה בלאגן בחשמל של האופנוע.
אבל,
אם אתה רוכב רוב הזמן, ורק מדי פעם קורה שהאופנוע עומד שבוע, לא צריך להפרק המצבר. אם מצבר חדש נפרק תוך כמה ימים, שווה לבדוק גנבי זרם. (כל מה שהותקן בארץ, החל מאזעקה, דרך איתוראן, מצלמות, פנסים וכו...).
מטען חכם. מאוד מקובל באופנועי אספנות.
מחברים את המחבר המהיר שלו באופן קבוע למצבר ומשאירים אותו במקום שנוח להתחבר אליו.. לחילופין, ברז על המינוס של המצבר, גם, במקום נגיש. זה עובד רק בתנאי שאין לך אזעקה או מערכת איתור, כי זה יחסל את הסוללת גיבוי, וכשהיא מתה, זה עושה בלאגן בחשמל של האופנוע.
אבל,
אם אתה רוכב רוב הזמן, ורק מדי פעם קורה שהאופנוע עומד שבוע, לא צריך להפרק המצבר. אם מצבר חדש נפרק תוך כמה ימים, שווה לבדוק גנבי זרם. (כל מה שהותקן בארץ, החל מאזעקה, דרך איתוראן, מצלמות, פנסים וכו...).
כן, הבעיה שיש לי מערכת איתור...
אני אבדוק בקשר לגנבי זרם מכיוון שכשקניתי את האופנוע (לא חדש) אז התקינו עליו הרבה דברים אפטרמרקט
תודה רבה על העזרה! מעריך את זה מאוד!
ניסיתי להתקשר ל-4 מקומות שונים של מצברים,
לאחד אין במלאי, השני אמר שהוא מברר ולא חוזר, שלישי בכלל לא עונים ורביעי מדברים דרך תפו"א ואי-אפשר להבין מילה ממה שהם אומרים והם מתעצבנים ומנתקים
יש למישהו מקום באזור ת"א שעושה משלוחים והתקנה עד הבית?
NAOR2207
02-12-2021, 18:04
ניסית אצל הזה מול הזיתון ?
https://he-il.facebook.com/pages/category/Local-Business/%D7%A9%D7%90%D7%90-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-123190608280614/
משלוחים לא בטוח שעושה אבל
ניסית אצל הזה מול הזיתון ?
https://he-il.facebook.com/pages/category/Local-Business/%D7%A9%D7%90%D7%90-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-123190608280614/
משלוחים לא בטוח שעושה אבל
האמת שאמרו לי לא להתקרב לשנפ...
NAOR2207
02-12-2021, 18:54
סיריוסלי ???
סיריוסלי ???
כן,
מה גם הבנתי שאפשר רק את הסוג הספציפי של המצבר להונדה רבל וגם אני לא יודע איזה סוג מצבר זה כי כל דבר באינטרנט אומר משהו אחר
מישהו יכול לעזור עם מקום שמביא עד הבית ומחליף? או שאני באמת כבר הולך למכור את האופנוע בגלל זה...
מנסיוני האישי הדל, שנפ הם לא חברה מובילה בלשון המעטה. במצברים שאינם אטומים (מכוניות) הם פשוט מיץ של זבל. במצברי אופנוע הם סתם לא טובים. השאלה היא האם אדם מעדיף לשלם פי שתיים על מצבר יואסה, או להסתפק במצבר שעלול להחזיק פחות.
NAOR2207
02-12-2021, 20:04
אבל מה הקשר לשנפ???
לזיתון יש פוסטר של קנדה על הקיר, אז הוא מוכר רק קנדה ??????
מנסיוני האישי הדל, שנפ הם לא חברה מובילה בלשון המעטה. במצברים שאינם אטומים (מכוניות) הם פשוט מיץ של זבל. במצברי אופנוע הם סתם לא טובים. השאלה היא האם אדם מעדיף לשלם פי שתיים על מצבר יואסה, או להסתפק במצבר שעלול להחזיק פחות.
אני מוכן לשלם על מצבר מקורי שיתאים, אבל אני לא מוצא אף-אחד שאשכרה עונה לי או שמתקדמים מעבר לזה שהם אומרים שייבדקו ולא מחזירים תשובה
אבל מה הקשר לשנפ???
לזיתון יש פוסטר של קנדה על הקיר, אז הוא מוכר רק קנדה ??????
אני ראיתי שכל הפוסטים כולל התמונה בפייסבוק הם של שנפ, אני אמור לדעת מה הבן-אדם מוכר באמתי?
בכ"מ תודה
NAOR2207
02-12-2021, 20:35
אני ראיתי שכל הפוסטים כולל התמונה בפייסבוק הם של שנפ, אני אמור לדעת מה הבן-אדם מוכר באמתי?
בכ"מ תודה
לא עלה בדעתך שאולי ביקרתי אצל האיש לא פעם ולא פעמיים, ועם יותר מכלי אחד או שניים?
לא עלה בדעתך שאולי האיש לא עוזב אותך עד שהוא לא בודק טעינה כמו שצריך, ונותן אחריות גם על מצבר משומש ? (מחזיקים/החזיקו אצלי שנים)
בכ"מ תמכור את האופנוע כפי שהצעת
לא עלה בדעתך שאולי ביקרתי אצל האיש לא פעם ולא פעמיים, ועם יותר מכלי אחד או שניים?
לא עלה בדעתך שאולי האיש לא עוזב אותך עד שהוא לא בודק טעינה כמו שצריך, ונותן אחריות גם על מצבר משומש ? (מחזיקים/החזיקו אצלי שנים)
בכ"מ תמכור את האופנוע כפי שהצעת
וולאק גבר אני הייתי בברית שלך ומכיר אותך מגיל 0
ולא, לא עלה בדעתי כל זה מרפרוף בפייסבוק, סליחה שאני לא גאון מיסטי כמוך
aviranze
06-12-2021, 09:33
NAOR הגישה שלך לא כל כך נעימה (גם אם לא התכוונת). מציע לכולם לנסות להציע באמת מה כדאי לעשות ולהיזהר לא להישמע לועג או תוקפני.
פעם אחרונה שקניתי מצבר זה היה בפזרון בקרליבך 15 תל אביב, אני לא יודע איך זה היום אבל הייתי מרוצה מאוד. את כל בדיקות עושים במקום כל עסק שמכבד את עצמו.
שנפ באזור התאכזבתי כל כך הרבה פעמים, גם מהשירות וגם מהמוצרים. המחיר בחברה באזור גבוה מאוד ולא מוצדק. המצבר הראשון שלהם פרק אחרי חצי שנה חזרתי כדי לממש אחריות והתנערו, לאחר מכן עברתי למצבר ג'ל ששילמתי עליו קרוב ל 800 שח, הוא פרק בדיוק שנה וחודש (חודש לאחר שהסתיים האחריות).
השימוש היה סביר כמובן כל יום 20 דקות נסיעה הלוך וחזור. היה לי נסיון לא מוצלח איתם גם בכלים אחרים.
לשיקולך
Tribalmistyc2
06-12-2021, 09:53
לשנפ יש תוחלת חיים קצרה בדרך כלל.
קנה מצבר של BS, תוחלת חיים בערך כפולה.
עולים קצת יותר.
https://city-matsberim.co.il/wp-content/uploads/2019/03/BTX20L-BS-12-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%AA.jpg
סתם שאלה: חשבת על מצבר ליתיום? יחזיק יותר מכל מצבר עופרת שתוכל למצוא.
אני חשבתי, אבל אחרי מספר בירורים (נסיונות בירור) היו כמה שאלות שנותרו פתוחות.
א. מצברי ליתיום לא אוהבים חום. בחלק מהאופנועים הם ממוקמים קרוב מדי למנוע או הרדיאטור.
ב. לא הצלחתי להגיע לתשובה ברורה האם יש הגנה מפני פריקת יתר, או טעינת יתר. לא זוכר אם זה היה הטעינה או הפריקה, את הבירור עשיתי לפני שנה++ לגבי המצברים שנמכרים כאן בארץ. כאן אנחנו נכנסים ל"דארק סייד" של סוללות הליתיום, ובסוף החלטתי לרדת מזה (אין לי צורך אמיתי. המשקל משחק פחות תפקיד אצלי, ואני נוסע כמעט כל יום נסיעה לא קצרה).
אני על מצבר הליתיום השלישי שלי.
הראשון - על האופנוע הקודם (NC700), של Shido, עבר איתו לחבר/בעלים החדשים. בדקתי עכשיו מסקרנות והוא נקנה באוג' 19, כך שמתחיל לבעוט את השנה השלישית שלו.
השני - מצבר ליתיום סיני -
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21346-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D
פחדתי כי המיקום שלו באופנוע הנוכחי הוא בדיוק מעל המנוע, ואולי החום באמת מקצר לו את החיים, אני לא באמת יודע. בגלל שהוא סיני ולא עלה באש, אני מוחל. עבר פעמיים שלא הנעתי 2-3 שבועות, והתחיל לקרטע (השעון היה יוצא מכיוון) אחרי הפעם האחרונה שהאופנוע עמד חודש (בזמן שחיכיתי לרגלית בלם מאיביי). בסה"כ החזיק שנה וטיפה. הגיע בקופסה עם ריפוד ממלבני קצף לבנים, בגודל הנכון, יש מחוון מתח דיגיטלי והטרמינלים כבר באים עם הברגה (לא צריך את האום המלבני שצריך להשחיל בתוך הטרמינל ועף כשמוציאים את המצבר).
השלישי - שמתי שבוע שעבר, של Skyrich -
https://www.amazon.it/gp/product/B07CH1BGD5/
אין מה לדווח כרגע, נבחר כי המוכר היה מסוגל לשלוח אותו לפאפוס. אם לא, הייתי קונה שוב מאליאקספרס.
יכול להגיד ש-2 מתוך 3 מצברים עלו איתי בתיק לקבינה של המטוס (שוקלים פחות מקילו). נותנים יתרון אם יש חשש שהאופנוע יעמוד לא מונע, כי לא צריך להטעין / סיפור לפני השינה וכו'.
לגבי פריקת/טעינת יתר אני לא יודע להגיד, אבל יש לי מצבר סיני משומש ומד מתח, מוכן לעשות ניסוי אם מישהו יסביר לי מה לעשות.
NAOR2207
06-12-2021, 16:45
kaz (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/11494-kaz) אתה מטעין אותם עם מטען רגיל של מצברי חומצה ?
לא הטענתי אף פעם, קונה ליתיום כדי לא להתעסק עם זה..
שנה לאחר שקניתי את האופנוע המצבר המקורי מת. קניתי, לפי המלצת סטרלוק, את הרביעיה הזו:
מצבר ליטיום (fullgaz.co.il) (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/6581-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9D?highlight=lif epo4)
היה צריך קצת לאלתר את ההתקנה (המקום לא בדיוק התאים) אבל עבד. זה היה בסוף 2015.
עד היום הוא מותקן אצלי. הפעם היחידה שהוא לא עבד היה לפני כחודשיים, אחרי שהאופנוע עמד חדשיים וחצי (הייתי בחו"ל). התנעה עם כבלים פתרה את הבעיה - רכיבה של 15 דקות הספיקה כדי שיעבוד גם עכשיו. מעולם לא עבר בלנס או כל טיפול אחר.
לא יודע איפה משיגים כזה היום, אבל אני בטוח שלפחות חלק מהמצברים שנמכרים היום עם תצורה מתאימה לאופנועים מכילים בפנים את אותם רכיבים.
6 שנים זה מרשים.
נראה שערכות כאלה עדיין נמכרות. קופסת מצבר שתופסת 8 סוללות 32700 עם מעגל BMS ב 23$ -
https://www.aliexpress.com/item/1005002789065892.html
9467
8 סוללות 32700 ב 60$ -
https://www.aliexpress.com/item/1005003484168870.html
מחובר קומפלט 75$ -
https://www.aliexpress.com/item/1005003034140701.html
9468
אני יודע שאני למשל צריך את המקבילה הליתיומית של YTX14-BS, אבל איילזו הסביר פה שזה לא כזה משנה ואפשר לנסוע גם עם סוללה של טוסטר.
אז אולי באמת אפשר לקנות משהו גנרי ויאללה..
אתה יכול לנסוע, וגם, לא יודע להגיד מה ההשפעה של זה לאורך זמן, לא כל סוללת ליתיום אוהבת את מתח הטעינה של האופנוע (13.6-14). השאלה היא האם אתה יכול להניע. סוללת ליתיום פשוטה, לא יודעת לתת את הזרמים הדרושים.
לצורך העניין,
בניתי מארז פשוט מסוללות 16850 בתצורה של 3s3p. התוצאה לא היתה קרובה למשהו שאפשר להניע איתו.
קישור לקריאה:
https://www.epectec.com/batteries/battery-configuration.html
אתה יכול לנסוע, וגם, לא יודע להגיד מה ההשפעה של זה לאורך זמן, לא כל סוללת ליתיום אוהבת את מתח הטעינה של האופנוע (13.6-14). השאלה היא האם אתה יכול להניע. סוללת ליתיום פשוטה, לא יודעת לתת את הזרמים הדרושים.
לצורך העניין,
בניתי מארז פשוט מסוללות 16850 בתצורה של 3s3p. התוצאה לא היתה קרובה למשהו שאפשר להניע איתו.
קישור לקריאה:
https://www.epectec.com/batteries/battery-configuration.html
יש כל מיני סוללות 18650. מניסיון (יקר) עם סיגריות אלקטרונית (מאדים). צריך להקפיד על סוללות hi-discharge - מסוגלות לתת הרבה יותר זרם מה"רגילות".
כן אני מכיר. לצערי/שמחתי את הניסויים שלי אני עושה על סוללות חינמיות שאני שוחט מסוללות של לפטופים/מברגות/מארזי אנרגיה וכו....
בד"כ יש במארז סוללה אחת דפוקה שבגללה זורקים הכל. מדי פעם עוד כמה סוללות, עם נתונים גבוליים, אבל הרוב במצב מצוין.
כמובן שאני לא מערבב סוגים.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft