התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קסדה חכמה לאופנועים - תעזרו לנו לבחון את הרעיון!

Olga@JOYATeam
16-12-2021, 13:41
שלום אופנוענים יקרים!
אנחנו מומחים בטכנולוגיית מציאות רבודה - Augmented Reality ואנחנו רוצים לבחון את היישום של טכנולוגיה הזו בקסדה חכמה לאופנועים.
חשוב לנו לתת ערך גבוה לדעתם של רוכבים כמוכם. אנחנו מבקשים את עזרתכם בהבנת התחום והצורך של רוכבי אופנוע.
מצורף קישור לסקר קצר (10 שאלות בלבד) שיכוון אותנו לפתרון הכי מתאים לרוכבים. זה רק ייקח דקה מזמנכם, ולנו זה יעזור מאוד!
https://forms.gle/9HHLFrftSKSPQjRf7
תודה מראש לכל המשתתפים!
אולגה וצוות JOYA Team
www.joyateam.com (http://www.joyateam.com)

KKatkov
16-12-2021, 16:57
מילאתי. בהצלחה!

xlib
17-12-2021, 09:40
שלום אופנוענים יקרים!
אנחנו מומחים בטכנולוגיית מציאות רבודה - Augmented Reality ואנחנו רוצים לבחון את היישום של טכנולוגיה הזו בקסדה חכמה לאופנועים.

עוד אחד? חברה של 4 אנשים, מעניין כמה מתוכם רכבו אי פעם.
חלק המרכזי ב-״קסדה חכמה״ זה ״קסדה״, ולא ״חכמה״.
ניסיון אחרון של הרעיון בצורה של crosshelmet לא הצליחו לעבור תקינה אירופאית אחרי שנתיים.
למה אנשים מתעקשים לא ללמוד מניסיון של אחרים - תמיד היה תעלומה בשבילי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

xlib
17-12-2021, 10:25
סקרנות, הלכתי לראות שאלון. טוב, מי שכתב אותו לא רק שלא רכב. גם קסדה מקרוב הוא (או היא) לא ראה.

לפת״ש - אני מבין שזה מקרה של ״פתרון מחפש בעיה״. ובכל זאת, כדאי להכיר את הבעיה, לפחות קצת.
תקנו קסדה מלאה ואופניים חשמליות (שלא יצטרכו ברשיון). תרכבו, וחצי מהשאלות יקבלו תשובה. אחר כך תקנו תוצאה מנסיונות הקודמים, ואז חצי השני יקבל תשובה.

Olga@JOYATeam
17-12-2021, 15:23
תודה על התגובה, מקווה שגם מילאת את השאלון.
כל שאלה שאתה מעלה היא טובה והיא עוזרת לנו אז באמת תודה! (בלי טיפה של ציניות)
אחד מהשותפים שלי רוכב מגיל 16 והוא זה שבא עם הבעיה והרעיון הזה, מתוך הניסיון שלו כרוכב ומתוך ההיכרות העמוקה שלו עם עולם המציאות הרבודה.
אנחנו מבינים טוב מאוד כבר שהקסדה היא החלק המרכזי כמו שכתבת, ואסור לנו לפגוע בפונקציה העיקרית שלה שהיא בטיחות הרוכב.
אנחנו מנסים לייצר ערך נוסף בלי לגרוע מהערך הקיים וכאן נדרשת באמת הבנה טובה של התחום.
אנחנו הכי רוצים ללמוד מניסיון העבר, אבל זה לא כ"כ פשוט - אנשים שניסו לפתח משהו דומה לא כ"כ פתוחים לחלק את התובנות שלהם.
כאן נכנס הניסיון שלנו ללמוד מקהילת הרוכבים שלא בטוח שאחרים עשו את זה גם.
מוזמן לעלות נקודות למחשבה, הביקורת הזאת באמת עוזרת!

Olga@JOYATeam
17-12-2021, 15:37
הי, אני מקווה שגם מילאת ולא רק ראית,
כל תגובה של רוכבים עוזרת לנו להרחיב את ההבנה של העולם הזה ולדייק את עצמנו לפתרון.
כן אנחנו עכשיו לומדים את הבעיה, עוד לא מגבשים פתרון, ובכלל רוצים להבין האם אנחנו יכולים לייצר ערך משמעותי לרוכבים.
אני מודה שאני לא רוכבת, ואני כתבתי את השאלון, אבל המטרה הייתה ללמוד מכם הרוכבים את הבעיה, וכאן אתה צודק - מזה צריך להתחיל.
ידע כזה אי-אפשר כ"כ להשיג או לקנות וכאן אנחנו זקוקים לכם, קהילת הרוכבים שתתנו את ה-INPUT שלכם.
מוזמן לעלות נקודות למחשבה, הביקורת הזאת באמת עוזרת!

Olga@JOYATeam
17-12-2021, 15:46
אני מודה לכל מי שכבר מילא וגם על התגובות!
כל תגובה של רוכבים עוזרת לנו להרחיב את ההבנה של העולם הזה ולדייק את עצמנו לפתרון.
אנחנו עכשיו לומדים את הבעיה, עוד לא מגבשים פתרון, ובכלל רוצים להבין האם אנחנו יכולים לייצר ערך משמעותי לרוכבים.
לכן אנחנו זקוקים לכם, קהילת הרוכבים, שתתנו את ה-INPUT שלכם.
מוזמנים להעלות נקודות למחשבה, הביקורת הזאת באמת עוזרת!
תודה, מבטיחה לעדכן אתכם בתוצאות וממצאים.

xlib
17-12-2021, 17:09
תודה על התגובה, מקווה שגם מילאת את השאלון.
לא :) זה לא עובד ככה. שאלון עם שאלות פתוחות ("ספר לנו על ...") מלמד על חוסר מחקר בסיסי שהיה צריך להיעשות. השקעתם לפחות חודש במחקר שכזה?

אנחנו מנסים לייצר ערך נוסף בלי לגרוע מהערך הקיים וכאן נדרשת באמת הבנה טובה של התחום.
בואו נתיישר על עובדה בסיסית: אתם לא הולכים לייצר קסדה. אין לכן כל יכולת ואין לכם כסף לפתח יכולת כזאת.

אנחנו הכי רוצים ללמוד מניסיון העבר, אבל זה לא כ"כ פשוט - אנשים שניסו לפתח משהו דומה לא כ"כ פתוחים לחלק את התובנות שלהם.
נו באמת :) רשת מלאה בתובנות וסיפורים. גם - crosshelmet מכרו כמה יחידות - קניתם אחד?

כאן נכנס הניסיון שלנו ללמוד מקהילת הרוכבים שלא בטוח שאחרים עשות את זה גם.
את באמת חושבת שאחרים לא חשבו לעשות שאלון?

אני אענה לשאלה אחד מתוך השאלון שלך: "6. מוצרי קסדה חכמות אחרים שפורסמו בשנים האחרונות – למה לדעתך לא הצליחו לכבוש את השוק?"
כי קל מאוד להגיד "קסדה עם אוזניות טובות ותצוגה על משקוף" מאשר לייצר את זה. משאלות שלך קל לראות שאת חושבת שבעיה זה לבחור סט פיצרים כזה או אחר. לא, הבעיה זה לייצר. מסתבר (מי היה חושב, אה?) שלייצר מוצר אלקטרוני+אופטי קל משקל ועמיד בתנאי עבודה קשים - זה לא פשוט בכלל.

Dresdner
17-12-2021, 19:12
מסכים עם xlib שזה נדיר, חברות טכנולוגיה לא מסוגלות ליצר קסדה וכאן הבעיה, כל נסיון של חברה עם פטנט לקסדה לייצר קסדה נגמרו בקניית קסדה מוכנה מסין עם איכות בהתאם ומחיר בשמיים.

הסיכוי היחיד לראות קסדה חכמה זה רק ע״י שת״פ עם חברות ידועות בשוק כמו שיש היום דיבוריות מובנות בקסדה.
למשל HJC מוכרת דיבורית מובנת לקסדה, בקסדה הם יצרו חלל מותאם לבטריה ותעלות לחוטים, האלקטרוניקה לא שלהם אלה מיוצרת עבורם ע״י SENA.

בקיצור המתכון להצלחה זה שכל חברה תעשה מה שהיא טובה בו ואז לעשות חיבור בין השניים, כמו שאומרים בהיי טק WIN-WIN

DolevR
17-12-2021, 19:18
מילאתי.
בהצלחה

xlib
17-12-2021, 20:09
בקיצור המתכון להצלחה זה שכל חברה תעשה מה שהיא טובה בו ואז לעשות חיבור בין השניים, כמו שאומרים בהיי טק WIN-WIN

מסכים לגמרי. מסתבר, שאנשים שיודעים לעשות קסדות זה לא אותם אנשים שעושים board design ולא אנשי תוכנה.

Olga@JOYATeam
18-12-2021, 00:41
אתייחס לנקודות שהעלית:
שאלות פתוחות מזמינות תשובות אוטנתיות ולא מכוונות לתשובה מוכנה מראש. זה נותן יותר מידע משאלות סגורות.
אין לנו כוונה לייצר קסדה, ברור שיהיה כאן בסופו של דבר שת״פ עם חברות וכבר הבנו שנצטרך לבחור את השיתופי פעולה בצורה מאוד ממוקדת.
דווקא בתחום מוצר אלקטו-אופטי אנחנו מומחים, אם במשך 20 שנה אנחנו תכננו והעברנו לייצור מערכות לקסדות טייסים שטסות בכל הפלטפורמות המוטסות בעולם המערבי - זה לא יהיה האתגר המרכזי בשבילנו כאן.
האתגר המרכזי זה להביא את הערך שיהיה משמעותי בעיני המשתמשים ושהמוצר יהיה במחיר שהמשתמש יהיה מוכן לשלם.

קידוזו
18-12-2021, 05:04
אולגה, לא הייתי מייחס חשיבות יתרה לאדם שקובע שאין לכם כסף או יכולת לפתח אותה מבלי לדעת כלום.
להערכתי מדובר באדם שלא הקים או ניהל עסק אחד בחייו שלא לדבר על יזמות חדשנית. הוא טוב בעיקר בהבעת זלזול ושלילה על גבול ההטרלה.
מילאתי את הטופס.
כדי להבין צרכים ושימושיות הייתי מוותר על "האינטרנט" ומראיין רוכבים שמתאימים לקהל היעד (שליחי וולט עם קסדה של 350 ש"ח לא יקנו מוצר פרימיום, לדוגמא).
ככל שתשמעו יותר אנשים תבינו יותר. מהמותן אני חושב שהמחיר וההיבט הבטיחותי לא ירתיעו אותי לקנות קסדה כזאת אלא הערך המוסף של התוספת. אסור שהתצוגה תפריע לשדה הראיה והריכוז ומצד שני אמור המידע אמור להיות זמין ומוצג בצורה ברורה. כבר פתרו את הצגת המידע בקסדות של מטוסי קרב ואני בטוח שאפשר ללמוד מהם. בהצלחה.

AsafA
18-12-2021, 09:10
אצלי הקישור לא נפתח. מצטרף לדבריו של קידוזו.

xlib
18-12-2021, 09:16
נו אז שיהיה בהצלחה

האתגר המרכזי זה להביא את הערך שיהיה משמעותי בעיני המשתמשים ושהמוצר יהיה במחיר שהמשתמש יהיה מוכן לשלם.

זה הסיבה לכשלון של ניסיונות הקודמים. קסדה פרימיום עולה היום 3000₪. דיבורית נורמלית, שזה כלום אלקטרוניקה, עולה 500₪.

מצד שני, מחיר קסדה של F35 הוא - כולם יושבים? 400,000$. https://www.airspacemag.com/military-aviation/super-helmet-180964342/

כאשר מחיר המוצר

xlib
18-12-2021, 09:53
להערכתי מדובר באדם שלא הקים או ניהל עסק אחד בחייו
אתה צודק - לא הקמתי ולא ניהלתי עסק.

הוא טוב בעיקר בהבעת זלזול ושלילה על גבול ההטרלה.
לא רק שאני טוב בזה, אני עובד בזה כ-20 שנה. לשאול שאלות מעצבנות ולחפש כשלים של אחרים.

אדם שקובע שאין לכם כסף או יכולת לפתח אותה מבלי לדעת כלום.
הבדל ביננו שאני יודע על מה אני מדבר.

הסטוריה של ״קסדות חכמות״ רצופה באנשים שמרו ״נו, כמה קשה ויקר זה יכול להיות״. מסטבר שמאוד.
ניסיון הכי רציני בעיני עד עכשיו: crosshelmet, שעובדים כבר כמה שנים, הציגו אב טיפוס בתערוכות וכו. תקרא עליהם.

AsafA
18-12-2021, 11:06
אולגה, xlib השתלט לכם על הפוסט - מה שאומר שהחברה שבאמת אוהבים ונושמים אופנועים כנראה לא ימשיכו לתת תשובות

Olga@JOYATeam
18-12-2021, 15:00
אולגה, לא הייתי מייחס חשיבות יתרה לאדם שקובע שאין לכם כסף או יכולת לפתח אותה מבלי לדעת כלום.
להערכתי מדובר באדם שלא הקים או ניהל עסק אחד בחייו שלא לדבר על יזמות חדשנית. הוא טוב בעיקר בהבעת זלזול ושלילה על גבול ההטרלה.
מילאתי את הטופס.
כדי להבין צרכים ושימושיות הייתי מוותר על "האינטרנט" ומראיין רוכבים שמתאימים לקהל היעד (שליחי וולט עם קסדה של 350 ש"ח לא יקנו מוצר פרימיום, לדוגמא).
ככל שתשמעו יותר אנשים תבינו יותר. מהמותן אני חושב שהמחיר וההיבט הבטיחותי לא ירתיעו אותי לקנות קסדה כזאת אלא הערך המוסף של התוספת. אסור שהתצוגה תפריע לשדה הראיה והריכוז ומצד שני אמור המידע אמור להיות זמין ומוצג בצורה ברורה. כבר פתרו את הצגת המידע בקסדות של מטוסי קרב ואני בטוח שאפשר ללמוד מהם. בהצלחה.

תודה רבה על הדעה, אנחנו לומדים תוך כדי הליכה, ומתייחסים לכל הדעות. סקר באינטרנט מאפשר לתשאל המון אנשים בזמן ובהשקעה מינימליים, כך שזה כלי מעולה. ברור שאנחנו גם מראיינים אנשים, כך בעצם הגענו לפורום הזה - עשינו ראיון לאביעד אברהמי (העורך של פול גז למי שלא יודע) שנתן את הרעיון הזה.
אני לא מתרגשת מתגובות כמו של xlib , כל ביקורת זה מתנה שמאתגרת את ההנחות יסוד ועוזרת לדייק את ההבנה שלנו.
נזמין את xlib ל- design review שלו ביום מן הימים בסוף :-)

Olga@JOYATeam
18-12-2021, 15:03
אולגה, xlib השתלט לכם על הפוסט - מה שאומר שהחברה שבאמת אוהבים ונושמים אופנועים כנראה לא ימשיכו לתת תשובות

מקווה שימשיכו לענות, ובאמת חבל שאתה לא מצליח להיכנס לקישור. תנסה להעתיק אותו ולפתוח בדפדפן.

mudale222
18-12-2021, 15:05
בתכל'ס עם כמה שהוא מעצבן נראה לי שהוא צודק הפעם.
כנראה שקסדה כזאת תעלה מעל ה4K ש"ח לפחות ולכן השוק שלה יהיה מאוד מאוד מצומצם ולא יהיה שווה לייצר אותה.

חד-אופן
18-12-2021, 20:01
אני באמת לא מבין את האנרגיה הלא טובה. שאלו, תענה. לא מתחשק לך, אל תענה.

מכיר את "לא הקפדן מלמד"? הפורום הזה מייצג את הקהילה של הדוגלגליים. וזה בידנו להחליט איך אנחנו רוצים שחלון הראווה שלנו יראה: זועפים, קצרי רוח ויהירים או מקבלים במאור פנים כל אדם ועונים בסבלנות על כל שאלה. אתה פה, כמו כולנו, בגלל שאתה רוצה להיות פה. לא מכריחים. אם היית פקיד בביטוח הלאומי אז הייתי מבין שמעצבן אותך לשמוע את אותה שאלה בפעם ה200, אבל זה לא המקרה.

אולגה, ישר כוח על הסבלנות ואני מקווה שאתם תצליחו במקום שאחרים נכשלו. הטכנולוגיה זזה מאד מהר והרכיבים נעשים יותר ויותר זולים אז אין סיבה שלא תצליחו.

כמו שהבנת בוודאי מהתגובות פה - וגם מהתשובות שלי לשאלון - זה שאתם צריכים למקד לפלח הבינוני והנמוך. לא לכולם יש 4K להשכיב על קסדה, והרבה יותר רוכבים עם שארק או LS מאשר עם שוברט או אראי. להיות אופנוען זה לא תמיד ייעוד, לפעמים זה תולדה של אילוץ. להיות טייס F35 זה קצת יותר סלקטיבי.

מכל מקום, אם דעתי תישמע, תסתכלו על ה(אין) מכירות של הקסדה הייעודית של SENA מול המכירות היפות של CARDO. מערכת קלה, לא ייחודית לקסדה מסויימת, ניתנת להעברה בין קסדות, ניתנת להטמעה כמעט בכל קסדה. אף אחד לא ישאיר קסדה של אלביט בארגז כשהוא קופץ שניה לבנק לסידורים. את לא רוצה שהפריט הזה יהפוך להיות משקולת שתכביד על המשתמש כשהוא יורד מהכלי.

נכון, רכיב ויזואלי הוא הרבה יותר קשה ועדין ולכן המלצתי לכם ללמוד את הנושא של PINLOCK ולנסות להתיישב על הסטנדרט הזה, של רכיב המתווסף למשקף וניתן להוצאה ולהכנסה בקלות. בכל מקרה, אנא זכרי שבאופן כללי ובתוחלת, אופנוענים הם אנשים יותר נוחים ויותר נחמדים. רטוב להם בחורף, חם להם בקיץ והם תמיד תמיד החיה הנרדפת על הכביש (שזה אמור להכניס קצת ענווה, גם לחברים יותר ותיקים פה בפורום). בהצלחה ושבוע טוב.

Dresdner
18-12-2021, 20:41

מכיר את "לא הקפדן מלמד"? הפורום הזה מייצג את הקהילה של הדוגלגליים. וזה בידנו להחליט איך אנחנו רוצים שחלון הראווה שלנו יראה: זועפים, קצרי רוח ויהירים או מקבלים במאור פנים כל אדם ועונים בסבלנות על כל שאלה. אתה פה, כמו כולנו, בגלל שאתה רוצה להיות פה. לא מכריחים. אם היית פקיד בביטוח הלאומי אז הייתי מבין שמעצבן אותך לשמוע את אותה שאלה בפעם ה200, אבל זה לא המקרה.

אולגה, ישר כוח על הסבלנות ואני מקווה שאתם תצליחו במקום שאחרים נכשלו. הטכנולוגיה זזה מאד מהר והרכיבים נעשים יותר ויותר זולים אז אין סיבה שלא תצליחו.

כמו שהבנת בוודאי מהתגובות פה - וגם מהתשובות שלי לשאלון - זה שאתם צריכים למקד לפלח הבינוני והנמוך. לא לכולם יש 4K להשכיב על קסדה, והרבה יותר רוכבים עם שארק או LS מאשר עם שוברט או אראי. להיות אופנוען זה לא תמיד ייעוד, לפעמים זה תולדה של אילוץ. להיות טייס F35 זה קצת יותר סלקטיבי.

מכל מקום, אם דעתי תישמע, תסתכלו על ה(אין) מכירות של הקסדה הייעודית של SENA מול המכירות היפות של CARDO. מערכת קלה, לא ייחודית לקסדה מסויימת, ניתנת להעברה בין קסדות, ניתנת להטמעה כמעט בכל קסדה. אף אחד לא ישאיר קסדה של אלביט בארגז כשהוא קופץ שניה לבנק לסידורים. את לא רוצה שהפריט הזה יהפוך להיות משקולת שתכביד על המשתמש כשהוא יורד מהכלי.

נכון, רכיב ויזואלי הוא הרבה יותר קשה ועדין ולכן המלצתי לכם ללמוד את הנושא של PINLOCK ולנסות להתיישב על הסטנדרט הזה, של רכיב המתווסף למשקף וניתן להוצאה ולהכנסה בקלות. בכל מקרה, אנא זכרי שבאופן כללי ובתוחלת, אופנוענים הם אנשים יותר נוחים ויותר נחמדים. רטוב להם בחורף, חם להם בקיץ והם תמיד תמיד החיה הנרדפת על הכביש (שזה אמור להכניס קצת ענווה, גם לחברים יותר ותיקים פה בפורום). בהצלחה ושבוע טוב.

סנה נכשלו בענק עם הקסדה שלהם כי היא לא איכותית והם לא ממש מבינים בנושא אבל המערכת המובנת שלהם תחת השם smart HJC נמכרת טוב וזאת דוגמא מעולה לחיבור בין יצרן שמתמחה בתקשורת ליצרן שמתמחה לקסדות.
לסנה יש גם מערכות אוניברסליות בדיוק כמו לקרדו.
אגב לסנה יש הכנסות של 50 מיליון לעומת קרדו 25 מיליון (לפי גוגל) ואני מעריך שהעליונות של סנה מגיעה מהשוק האמריקאי שבו היא שולטת.

לגבי גנבות הקסדה לא מיועדת למדינות עולם שלישי ויש עדיין מדינות מערביות שרוכבים משאירים קסדות על המראה שהם עוזבים את האופנוע ככה שדווקא כאן אין מה לדאוג, רוכב אירופאי ממוצא מצפה לראות את הקסדה שלו בארגז שהוא חוזר מסידורים.

Aprilia
18-12-2021, 21:53
עוד אחד? חברה של 4 אנשים, מעניין כמה מתוכם רכבו אי פעם.
חלק המרכזי ב-״קסדה חכמה״ זה ״קסדה״, ולא ״חכמה״.
ניסיון אחרון של הרעיון בצורה של crosshelmet לא הצליחו לעבור תקינה אירופאית אחרי שנתיים.
למה אנשים מתעקשים לא ללמוד מניסיון של אחרים - תמיד היה תעלומה בשבילי.

תשמור את הציטוט הזה ל-Foolish tech predictions of all time.

Olga@JOYATeam
19-12-2021, 00:18

תודה על הפרגון ועל הדעה, היא אכן נשמעה.
ככל שנקבל יותר דעות ומענה, כך נראה לאן הרוב נוטה ונוביל את עצמנו לכיוון. ברור לי שבכל קהילה יש מגוון דעות ואני ממש מודה על ההתייחסות המכבדת והנרחבת הזו.
מבטיחה שנעדכן אתכם בתוצאות הסקר ומה הדעה של הרוב.

lokimonster
19-12-2021, 11:14
האמת שXLIB הפעם העלה נקודות שיש בהן הגיון ואני מצטרף לדרז.

שואי עבדה עם SENA שיצרה בעבורה דיבורית מובנית לניאוטק 2.
כבעלים של הקסדה הנ"ל עם הדיבורית אני חייב לציין שאחד המינוסים של הדיבורית שלא אוכל להעביר אותה לקסדה הבאה ( אלא אם היא תהיה אותה הקסדה או שחברות נוספות ייצרו מגרעות יעודיות לדיבורית הנ"ל).

SENA גם מייצרתבעבור LS2 דדיבורית מובנית אך מתוך נסיון של השואי ( וגם חוסר שביעות רצון מסויים שיש לי מהמוצר) הלכתי על הקארדו שלה ישנם יתרונות בכך שהיא ניתנת להרכבה ברוב סוגי הקסדות וגם יתרון מסויים במחיר.

אחרי המלל הארוך:

השאלות שעולות לי בראש:
1. האם אתם מתכננים לייצר קסדה עם טכנולוגיה?
2. מה הנסיון שלכם ביצור קסדות
3. איזו חברה מוכחת תרצה לשתף פעולה עם זה
4. האם זה מוצר להמונים או מוצר פרמיום
5. איך מתאמים את המוצר למגוון רחב ביותר של קסדות תוך התחשבות במשקל מחיר וכיוצא בזה.
6. עמידות בתנאי מזג האוויר

בכל מקרה בהצלחה

Dresdner
19-12-2021, 12:52

כבעלים של הקסדה הנ"ל עם הדיבורית אני חייב לציין שאחד המינוסים של הדיבורית שלא אוכל להעביר אותה לקסדה הבאה ( אלא אם היא תהיה אותה הקסדה או שחברות נוספות ייצרו מגרעות יעודיות לדיבורית הנ"ל).

SENA גם מייצרתבעבור LS2 דדיבורית מובנית אך מתוך נסיון של השואי ( וגם חוסר שביעות רצון מסויים שיש לי מהמוצר) הלכתי על הקארדו שלה ישנם יתרונות בכך שהיא ניתנת להרכבה ברוב סוגי הקסדות וגם יתרון מסויים במחיר.

אחרי המלל הארוך:

השאלות שעולות לי בראש:
5. איך מתאמים את המוצר למגוון רחב ביותר של קסדות תוך התחשבות במשקל מחיר וכיוצא בזה.

בכל מקרה בהצלחה

לפי השאלות שלך נראה שאתה מכוון למוצר קיים או שהיה קיים בשם Nuvizהתקן שיכול לעבור מקסדה לקסדה.
נמכר בלואיס תקופה ונכשל, חוץ מבלואיס לא ראיתי את זה מותקן על קסדה של מישהוא ששילם על זה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211219/7468ef0711f726a7ba083106b059d916.png

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211219/7d57ea0ff1c52723977baf0cc0061824.jpg

Olga@JOYATeam
19-12-2021, 13:08

אחרי המלל הארוך:

השאלות שעולות לי בראש:

בכל מקרה בהצלחה

שאלות חשובות
אנחנו עדיין בתחילת הדרך ולומדים את התחום ומנסים לראות מה הרוכבים רוצים וצריכים .
אין בכוונתנו לייצר קסדה, אלא להתממשק לקסדה. את כל ההחלטות לגבי מה ואיך ייראה הפתרון נעשה אחרי שנבין לעומק את הבעיה, את המשתמשים ואת האילוצים השונים.
תודה על התובנות ו- input.
נשמח לקבל מענה לסקר מרוכבים נוספים!

lokimonster
19-12-2021, 14:29
[QUOTE=Dresdner;187190]לפי השאלות שלך נראה שאתה מכוון למוצר קיים או שהיה קיים בשם Nuvizהתקן שיכול לעבור מקסדה לקסדה.
נמכר בלואיס תקופה ונכשל, חוץ מבלואיס לא ראיתי את זה מותקן על קסדה של מישהוא ששילם על זה.

לא בהכרח זה אבל בהחלט משהו בכיוון.

להבנתי אחד הגורמים המרכזיים להצלחה של מוצר הוא עלות רכישה ללקוח ובתוך זה פרק הזמן שניתן יהיה להשתמש בו וכמובן נוחות תפעול ממדים וכו'.

פיתוח המוצר לקסדה ספציפית או קסדה שהמערכת מובנית בה ימנע את היכולת להעביר אותו בין הקסדות ומטבע הדברים יגביל את המשתמש בבחירת הקסדה או לחלופין לסוג מסוים של קסדות.
ראה ערך דיבורית הסנה של הניאוטק 2 לעומת הקארדו שאני מנייד מקסדה לקסדה.
ולכן אני מעריך שהמוצר יכשל בדומה למצור שהצגת שאני מניח מצפיה בתמונה (אני לא מכיר אותו)שהוא נכשל בגלל המימדים נוחות תפעול.

לטעמי האישי אני מעדיף מוצר שאוכל לנייד בין קסדות ואז גם עלות הרכישה של המוצר תקבל משמעות פחותה ( לכל אחד יש את התקרה שלו ).

א הזקן
19-12-2021, 19:22
אנסה למקד טיפה את מה שנאמר (בעיקר ע"י לוקי) וזו גם דעתי האישית.
קסדה היא אחד האביזרים החשובים ברכיבה. צריך להחליפה כל כמה שנים ועלותה אינה זולה. קסדה היא גם עניין של פרמטרים אישיים, החל מצורת הראש ועד לצורת הרכיבה. לכן מערכת שמגיעה built-in בקסדה יש פחות סיכוי להצליח, גם בגלל שהקסדה לא מתאימה לכולם וגם בגלל שהמחיר יקפוץ (אולי במאות אחוזים) ועדיין יהיה צורך להחליף קסדה כל כמה שנים. לדעתי זו הסיבה שיש הרבה יותר דיבוריות חיצוניות מאשר קסדות עם דיבורית Built-in. כנ"ל לגבי מצלמות.
זה אומר שכדי להצליח כדאי לפתח מערכת שתוכל להיות מורכבת על כל (או לפחות רוב) הקסדות בשוק. יכול להיות שיהיה צורך בפיתוח של "מסך הקרנה" (אולי בקונספט שחד אופן כתב עליו) ואולי של עוד אביזרים/תושבות לחלקים אחרים של המערכת, אבל זה חייב להתאים לכל קסדה וכמובן לא להיות כבד מדי.

xlib
19-12-2021, 19:33
להבנתי אחד הגורמים המרכזיים להצלחה של מוצר הוא עלות רכישה ללקוח

זה בדיוק העיניין. מוצר כזה מתחרה מול פתרונות זולים ואמינים מאוד: דיבורית סינית + מעמד לטלפון.
מדובר בפתרון של 200₪ שעובד לא רע בכלל.

ב Nuviz ניסו, חברה פשטה רגל.

Dresdner
19-12-2021, 19:36
אנסה למקד טיפה את מה שנאמר (בעיקר ע"י לוקי) וזו גם דעתי האישית.
קסדה היא אחד האביזרים החשובים ברכיבה. צריך להחליפה כל כמה שנים ועלותה אינה זולה. קסדה היא גם עניין של פרמטרים אישיים, החל מצורת הראש ועד לצורת הרכיבה. לכן מערכת שמגיעה built-in בקסדה יש פחות סיכוי להצליח, גם בגלל שהקסדה לא מתאימה לכולם וגם בגלל שהמחיר יקפוץ (אולי במאות אחוזים) ועדיין יהיה צורך להחליף קסדה כל כמה שנים. לדעתי זו הסיבה שיש הרבה יותר דיבוריות חיצוניות מאשר קסדות עם דיבורית Built-in. כנ"ל לגבי מצלמות.
זה אומר שכדי להצליח כדאי לפתח מערכת שתוכל להיות מורכבת על כל (או לפחות רוב) הקסדות בשוק. יכול להיות שיהיה צורך בפיתוח של "מסך הקרנה" (אולי בקונספט שחד אופן כתב עליו) ואולי של עוד אביזרים/תושבות לחלקים אחרים של המערכת, אבל זה חייב להתאים לכל קסדה וכמובן לא להיות כבד מדי.

בימינו בגלל שהאלקטרוניקה כלכך זולה אנשים משתמשים בסמארט פון כטראקר או מערכת ניווט בנוסף על הסמארט פון שיש להם כי זה 50 יורו לנייד סיני.
לא רחוק היום שקסדה חכמה תעלה רק 100 יורו יותר ואז זריקה לפח לאחר כמה שנים לא יהיה סיפור גדול.

עוד אפשרות זה תקן אחיד בין היצרנים שיאפשר העברת המוח מקסדה לקסדה.

מערכת פריקה היא צורך עכשווי אבל לפי דעתי מערכת לא מובנת זה מחטיא את המטרה, זה בדיוק כמו מערכות הניווט ברגע שזה חלק מהTFT של האופנוע זה תענוג.

Boazav
19-12-2021, 19:55
לאופנוענים עדיף לשים ראש של טיל מונחה מצלמה.
ממילא בסוף המסלול הם מתרסקים. חבל על ההשקעה

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Dresdner
19-12-2021, 20:28
לאופנוענים עדיף לשים ראש של טיל מונחה מצלמה.
ממילא בסוף המסלול הם מתרסקים. חבל על ההשקעה

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

צודק, חבל על ההשקעה https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211219/16016c87d27216917be4e852b69b9cc0.jpg

xlib
19-12-2021, 20:40
לא רחוק היום שקסדה חכמה תעלה רק 100 יורו יותר
אבל זה בדיוק הרעיון האחורי כל קסדה חכמה שניסו עד כה. מסטבר שזה נכון, אבל יש אותיות קטנות.
חברות שמייצרות סמרטפון ב-100$ משקיעות בפיתוח סכום עגול של $0. חברות אלה לוקחות reference design של חומרה + אנדרואיד חינמי + קופסה. נשארו רק עלויות יצור.
לעומת זאת כאן מדובר ב-custom design לא פשוט בכלל, כולל RF ותוכנה. וזה לפני עלות מערכת תצוגה ייחודית. זה יקר אפילו אם BOM של אלקטרוניקה לא גדול.

Dresdner
19-12-2021, 20:48
גם כאן בצד האלקטרוני של המוצר אפשר לקחת בסיס של סמארט פון כיחידת מיחשוב, יש שם כל מה שאתה צריך ואז נשארת רק עם פיתוח האופטיקה כcustom made והתוכנה אבל גם כאן מחיר הרכיבים יורד כל הזמן וגם מוצאים דרכים חדשות כדי להציג את המידע ואז נשארת עם התוכנה בלבד
אנחנו לא שם אבל אין סיבה שזה לא יקרה.

אני לא רואה איך כל דבר מקבל IoT וקסדות ישארו כמו שהן.

mudale222
19-12-2021, 22:39
אני רואה. השמרנות והפחדנות של כל יצרני הציוד זה אחד הדברים המגעילים.
אם לא היו מכריחים אותם עם תקנים - היינו מסתובבים עם קסדות של אבירים.

Olga@JOYATeam
19-12-2021, 23:58
חברים יקרים! אני שמחה מאוד על הדיון שהתפתח כאן.
מעלים כאן עניין רציני!
יש דעות לכאן ולכאן לגבי 2 ארכיטקטורות שאתם מעלים:
1. מערכת אינטגרלית על הקסדה - תראה הכי טוב, תשקול הכי מעט, אפשר לשלב יותר דברים שיעבדו טוב ביחד, תעבור תקינה בסיכויים הרבה יותר גבוהים (זה פלוסים) - מצד שני - צריכה להיות מותאמת לקסדה ספציפית ויצרן/מותג הקסדה צריך להסכים להרפתקה הזו. ואז רוכבים יקנו את הסוכרייה הזאת תחת אותו מותג שהם רגילים ואוהבים ממילא.
2. מערכת stand alone שאפשר להרכיב על כמה סוגים של קסדות (אף פעם אי-אפשר להתאים לכל הקסדות), היא תמיד! תהיה יותר מגושמת, מכוערת, כבדה, פחות בטיחותית ובולטת, ממותג (אם אפשר לקרוא לזה כך) לא מוכר, אבל תוכלו כנראה להעביר אותה מקסדה לקסדה. יש גם דברים שממש קשה ליישם כשלא מתערבים בקסדה, למשל מצלמה או כמה חיישנים/ מצלמות הקפיות. האם זה מה שאתם מעדיפים? זאת כנראה שאלה שאני צריכה להוסיף לשאלון...
כל כמה זמן מחליפים קסדה וכמה התוספת במחיר עבור פונקציות חכמות ״כואבת״?
אני הייתי ללא ספק הולכת על 1, אבל אתם מחליטים כאן.[emoji16]
אני כבר אוסיף את השאלה הזאת לסקר, אבל כנראה שמי שכבר מילא לא יוכל להיכנס שוב ולענות עליה.

חד-אופן
20-12-2021, 00:33
אולגה, אני חושב שהיטבת להציג את החלופות. אני הולך עם מה שמכובדנו הדרזדנר כתב, שזה בסופו של דבר יהיה תלוי ההתקדמות הטכנולוגית. וצודק XLIB שזה משהו שצריך לייצר כמעט מאפס, ללמד את השוק, ללמד את היצרנים ואת הצרכנים ולהחדיר לתודעה. זה המחיר שמשלם הראשון. אמנם יש לו את יתרון הראשוניות, אבל בעולם שבו ידידינו מהמזרח, שאצלם כל יום אוכלים אוכל סיני לצהריים, משכפלים ומהנדסים לאחור את כל מה שהמו"פ של יתר העולם מייצר - לא בטוח שיש כל כך יתרון בראשוניות.

זו כלכלה מיוחדת. הכלכלה של ההוא ששוכב על הגדר בשביל שכולם יעברו. אני מניח שצריך בשביל זה אורך נשימה כלכלי וטכנולוגי וצריך גם עומק של מו"פ באופן כזה שכל שתי דקות תוציאו פיצ'ר חדש כדי להשאיר את השוק אצלכם.

כך או כך זו לא שאלה לשאול את האופנוענים, אלא את מנהל הבנק שלכם. כמו כל מכשיר חדש ויקר: בהתחלה יקנו את זה המשוגעים לדבר ואלה ששמים פרמיה על חדשנות טכנולוגית (בד"כ במדינות שבהם המדינה לא גובה מהם מס גולגולת ודורשת אגרה על כך נשימה). אחרי זה כשעלויות הייצור ירדו או שהיצרן יחליט להוריד את הפרמיה שבה הוא מוכר את זה, ייכנסו אחרים. בסוף, ייכנס הרוב, אבל לא בהכרח על המוצר שלכם. כך נראה לי, אבל אני בסך הכל חד-אופן ויש פה גרזנים ותיקים ממני. בהצלחה

Olga@JOYATeam
20-12-2021, 14:28
אנחנו מבינים שהכניסה תהיה קשה (אם בכלל נחליט ללכת על זה שזה עוד לא ברור) ובתחילת הדרך זה יהיה מוצר פרמיום לא זול, אבל אם הערך המוסף יהיה שווה בעיני המשתמשים - הרוכבים שזה אתם! - אז יש לזה סיכוי להצליח ולתפוס. השאלה היא תמיד מהו הפיצ'ר או הפונקציה שצריכה להיות ראשונה. אם מתחילים מפונקציה אחת - מה היא תהיה כדי שרוב הרוכבים יסכימו שיש לזה ערך. איך שזה נראה בינתיים מהסקר - זה מראה אחורית.
אבל ההיענות שלכם היא לא כ"כ מרשימה, אני חייבת לציין.
תזרקו מילה לחברים שלכם בפורום או במקומות אחרים שישתתפו בסקר, שתפו פעולה! :cheers2:

xlib
20-12-2021, 14:55
איך שזה נראה בינתיים מהסקר - זה מראה אחורית.:

סטטיסטיקה, מה[/
https://imgs.xkcd.com/comics/extrapolating.png

קידוזו
20-12-2021, 14:57
יש המון אופנוענים בעולם המערבי שרוכשים כלים ב 100K ש"ח ומספיק מקום לשחקן פרימיום. המחיר הוא פרמטר (בכל תחום) אבל חשוב גם הערך והבידול. אם יש לך מוצר שעושה מה שאחרים לא מספקים אפשר לדרוש ולקבל מחיר גבוה יותר. יש אינספור דוגמאות כולל רוכבים בפורום הזה שקנו דברים שעלו יותר מכפול לעומת אלטנרנטיבה זולה יותר וזה כולל ציוד. האפשרות להעביר את המוצר מקסדה אחת לשניה תעזור מאוד. אולי כדאי לחקור את תחום הווסטים או המעילים המתנפחים. עוד מוצר פרימיום בטיחותי שנכנס בשנים האחרונות. פחות מבין במזעור ואלקטרוניקה אבל בטוח שעוד נראה בחיינו קסדה חכמה שתצלם תקרין תתריע ותנחה בניווט ואולי גם תבטל את הצורך בתצוגה מלוח השעונים של האופנוע.
כדור הבדולח מספר על משחק רשת של חברים שמתחרים להגיע ליעד והרוכב רואה את כולם על מפה שמוקרנת בקסדה ושולח אייקונים של הונדה שולטתתתת מכפתור המשחק האוניברסלי.

KKatkov
20-12-2021, 15:03
אנחנו מבינים שהכניסה תהיה קשה (אם בכלל נחליט ללכת על זה שזה עוד לא ברור) ובתחילת הדרך זה יהיה מוצר פרמיום לא זול, אבל אם הערך המוסף יהיה שווה בעיני המשתמשים - הרוכבים שזה אתם! - אז יש לזה סיכוי להצליח ולתפוס. השאלה היא תמיד מהו הפיצ'ר או הפונקציה שצריכה להיות ראשונה. אם מתחילים מפונקציה אחת - מה היא תהיה כדי שרוב הרוכבים יסכימו שיש לזה ערך. איך שזה נראה בינתיים מהסקר - זה מראה אחורית.
אבל ההיענות שלכם היא לא כ"כ מרשימה, אני חייבת לציין.
תזרקו מילה לחברים שלכם בפורום או במקומות אחרים שישתתפו בסקר, שתפו פעולה! :cheers2:

אני כנראה לא קהל היעד שלכם - כי אני משתדל להשאיר את המחשב בעבודה, ואת הרכיבה שלי אני אוהב כמה שיותר מכאנית... עדיין רוכב על אופנוע בלי ABS, מבחירה :)
אם דעתי בכל זאת יכולה לתרום משהו לדיון - אני דווקא חושב שמראה אחורית נוספת היא דבר די מיותר.
הבעיה העיקרית בתפעול כלי רכב בכלל ואופנוע במיוחד - היא שכמות הקשב שיש לנו מוגבלת, ורוב האנשים מוסיפים על כך הסחות דעת (טלפון, מוזיקה או סתם מחשבות על העבודה). בשילוב עם זלזול בסיכוני הדרך ובמשתמשי הכביש האחרים - וזאת, בעיני, ה-סיבה לתאונות דרכים.
אין לנו אפשרות לתקן את הטבע האנושי ולהכריח רוכב להתמקד בפעולה שהוא עושה, ולא במחשבות על המסיבה שאליה יילך בערב או על השיחה הלא נעימה שצפויה לו עם הבוס.
מה שאפשר לעשות, זה לקחת את אותם דברים שרוב הרוכבים אכן משתמשים בהם, כגון ניווט - ולהקטין את הסחת הדעת שנגרמת מכך.
למשל, חיצי ניווט שמוקרנים על הכביש (לרמת נתיב ספציפי) בהחלט יכולים להיות יעילים יותר מלהסיט את המבט כלפי הטלפון עם הוויז, שמתוקן על הכידון.
שאר הדברים (מראה אחורית נוספת, התראות למינהן) - מבחינתי עונים להגדרה של "הסחות דעת נוספות". בהחלט יכול לדמיין רוכב, שנכנס בטנדר שעצר בפתאומיות אחרי שפספס מחלף - רק כי הרוכב היה עסוק מדי במשהו שקורה במראה האחורית...
אגב, אצלינו בחבר'ה נולד ביטוי לתופעה הזאת - "קיפאון מראות".

Olga@JOYATeam
20-12-2021, 18:33
אני כנראה לא קהל היעד שלכם - כי אני משתדל להשאיר את המחשב בעבודה, ואת הרכיבה שלי אני אוהב כמה שיותר מכאנית... עדיין רוכב על אופנוע בלי ABS, מבחירה :)
אם דעתי בכל זאת יכולה לתרום משהו לדיון - אני דווקא חושב שמראה אחורית נוספת היא דבר די מיותר.
הבעיה העיקרית בתפעול כלי רכב בכלל ואופנוע במיוחד - היא שכמות הקשב שיש לנו מוגבלת, ורוב האנשים מוסיפים על כך הסחות דעת (טלפון, מוזיקה או סתם מחשבות על העבודה). בשילוב עם זלזול בסיכוני הדרך ובמשתמשי הכביש האחרים - וזאת, בעיני, ה-סיבה לתאונות דרכים.
אין לנו אפשרות לתקן את הטבע האנושי ולהכריח רוכב להתמקד בפעולה שהוא עושה, ולא במחשבות על המסיבה שאליה יילך בערב או על השיחה הלא נעימה שצפויה לו עם הבוס.
מה שאפשר לעשות, זה לקחת את אותם דברים שרוב הרוכבים אכן משתמשים בהם, כגון ניווט - ולהקטין את הסחת הדעת שנגרמת מכך.
למשל, חיצי ניווט שמוקרנים על הכביש (לרמת נתיב ספציפי) בהחלט יכולים להיות יעילים יותר מלהסיט את המבט כלפי הטלפון עם הוויז, שמתוקן על הכידון.
שאר הדברים (מראה אחורית נוספת, התראות למינהן) - מבחינתי עונים להגדרה של "הסחות דעת נוספות". בהחלט יכול לדמיין רוכב, שנכנס בטנדר שעצר בפתאומיות אחרי שפספס מחלף - רק כי הרוכב היה עסוק מדי במשהו שקורה במראה האחורית...
אגב, אצלינו בחבר'ה נולד ביטוי לתופעה הזאת - "קיפאון מראות".

אם אתה רוכב - אתה קהל היעד...
הבעיה שיש במה שאתה אומר כאן סתירה (יש כמה סתירות שחוזרות על עצמן בדיון הזה, וזה כנראה טבעי):
מצד אחד הרבה אמרו שכמה שפחות מידע מול העיניים - יותר טוב, כי זה מסיט את הקשב למידע ולא לרכיבה. מצד שני רוב הרוכבים רואים ערך גבוה בהצגת מידע לרוכב. אז מעט מידע שעוזר זה טוב. ומה המידע שעוזר? מראה אחורית או ניווט או גם וגם (כך אתם קבעתם...).
אז נתיחס לניווט - סימון על הכביש? לא טוב כי זה מוריד מחוויית הרכיבה, רוכב מול מכונה. או שלא? יש דווקא שיגידו שסימני ניווט על הכביש יגרמו לך להשאיר את המבט על הכביש. לפי התשובות לסקר קשה להבין איפה אתם מעדיפים את בסימני ניווט שלכם.
אני מבינה שקשה לדמיין איך זה יהיה ולהגיד מה יותר נוח על משהו שעוד לא חווית.

KKatkov
20-12-2021, 18:59
אם אתה רוכב - אתה קהל היעד...
הבעיה שיש במה שאתה אומר כאן סתירה (יש כמה סתירות שחוזרות על עצמן בדיון הזה, וזה כנראה טבעי):
מצד אחד הרבה אמרו שכמה שפחות מידע מול העיניים - יותר טוב, כי זה מסיט את הקשב למידע ולא לרכיבה. מצד שני רוב הרוכבים רואים ערך גבוה בהצגת מידע לרוכב. אז מעט מידע שעוזר זה טוב. ומה המידע שעוזר? מראה אחורית או ניווט או גם וגם (כך אתם קבעתם...).
אז נתיחס לניווט - סימון על הכביש? לא טוב כי זה מוריד מחוויית הרכיבה, רוכב מול מכונה. או שלא? יש דווקא שיגידו שסימני ניווט על הכביש יגרמו לך להשאיר את המבט על הכביש. לפי התשובות לסקר קשה להבין איפה אתם מעדיפים את בסימני ניווט שלכם.
אני מבינה שקשה לדמיין איך זה יהיה ולהגיד מה יותר נוח על משהו שעוד לא חווית.

התכוונתי שאני קהל יעד גרוע לגימיקים טכנולוגיים - יש לי מספיק מחשבים/מסכים בעבודה, ואני לא אוהב לראות אותם באופנועים/רכב.
דווקא ניווט שמוקרן על הכביש יכול להסתדר להרבה רוכבים - הן בזכות חווית השימוש (השונה מאוד מכל מה שנעשה עד כה), והן משום שלאנשים שגדלו על משחקי מחשב (ואני מניח שזה אחוז נכבד מהאוכלוסייה) זה ירגיש טבעי מהר מאוד.
אדייק: זה העתיד של מערכות הניווט, פשוט כי זה קל יותר - לראות על גבי הכביש עצמו לאן לפנות ומאיזה נתיב, במקום להסיט את המבט למסך. תבדקו אותי בעוד 4-5 שנים.

אני, באופן אישי, מנסה להשתמש בוייז כמה שפחות. מבחינתי ניווט שמבוסס על קריאת מפה לפני היציאה מהבית זה אימון למוח, אם לא עושים אותו - מתנוונים.
אל דאגה, 99% מהאוכלוסיה לא שותפים למוזרויות שלי.

mudale222
20-12-2021, 19:53
יש רק פתרון אחד... פרסומות!!
חחח, אתם בטח מצקצקים אבל זה יקרה.
בעזרת זה יכולו להוריד את מחיר הקסדה בעתיד (אולי משמעותית).
יהיה איזה אלגוריתם בסיסי שיפעיל את הפרסומות רק כשהרוכב בשיוט מונוטני בכביש ריק יחסית (או כמו וויז בעמידה).
אחחחח, the horror....

ayalzo
20-12-2021, 20:16
מבחינתי, הדבר היחיד שאני רוצה לראות בקסדה זה התראות על רכב בשטח המת שלי, ועל תקלה באופנוע.

xlib
20-12-2021, 20:38
מצד אחד הרבה אמרו <בלה> מצד שני <בלה>
ומצד שלישי יש חברה של 4 אנשים שמתמחה באופטיקה וקיימת קצת פחות משנתיים. מי בדיוק הולך לפתח הר של HW/SW שנדרש כאן ?

Olga@JOYATeam
20-12-2021, 21:10
ומצד שלישי יש חברה של 4 אנשים שמתמחה באופטיקה וקיימת קצת פחות משנתיים. מי בדיוק הולך לפתח הר של HW/SW שנדרש כאן ?

כבר התחלתי לדאוג, איפה נעלמת חבר?
אנחנו אולי 4 אנשים, אבל הניסיון שלנו זה 80 שנה ולא סתם ניסיון, ניסיון מאוד נדיר ומבוקש היום. אז כאן לא תהיה בעיה, כל הפיתוח והנדסה עלינו. וגם נביא את היצרנים הנכונים.
מכם נבקש דבר אחד - מיצוי הערך שאותו תרצו לראות ולקנות בקסדה הבאה שלכם.

Olga@JOYATeam
20-12-2021, 21:15
מבחינתי, הדבר היחיד שאני רוצה לראות בקסדה זה התראות על רכב בשטח המת שלי, ועל תקלה באופנוע.

תקלה באופנוע זה חדש...
אבל לגבי השטח המת שאתם מעלים שוב ושוב - באמת מהו השטח המת? בצדדים? מאחור? מה יותר משמעותי לבטיחות הרכיבה?

lokimonster
20-12-2021, 22:07
לא מן הנמנע שיהיו ממשקים למחשב של האופנוע בייחוד עם כל החשמליים שצצים.

אישית אני חי טוב עם הסלולארי על הכידון והקארדו באוזניים.

למעט שיחות שאין ברירה לענות או חיבור לילד שאוכל לתקשר איתו אני לא צריך יותר מזה.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

חד-אופן
20-12-2021, 22:27
אגב, כמו שיש כמה מפות לניהול מנוע שהרוכב יכול לבחור ביניהן לפי סוג הרכיבה, היכולות שלו והמצברוח, וכמו שמיקרוסופט מציעה קונפיגורציות מוגדרות מראש של צורת שולחן העבודה, כך אתם יכולים להציע לרוכבים סגנונות שונים של התנהלות: חצים על הכביש, למעלה במשקף, בלי חיצים בכלל, טינקרבל שעושה עם השרביט במקום שצריך לפנות. אני לא בטוח שאתם צריכים להחליט על זה או על זה כבר עכשיו. אני לא יודע מה המשמעויות הטכנולוגיות של מה שהרגע כתבתי כי חוץ מקורס בייסיק בגיל 11 (אני ענתיקה) לא כתבתי שורת קוד בחיים.

עם כל זה אני נוטה להסכים עם מה שאמרו למעלה: יש הבדל בין HUD לבין מציאות רבודה. HUD מוסר לי נתונים קיימים ואולי מדגיש לי אובייקטים שבאמת קיימים מולי. מציאות רבודה יכולה לייצר אובייקטים שאינם קיימים, וזה באמת יכול להעמיס על הקשב הקריטי של הרוכב. הוא צריך למצוא את הזקנה או את הילד, לא פוקימון צהוב וחינני.

אני מציע גם כפתור פאניק על הכידון, שינקה מיד את כל התצוגה במקרה שבאמת, אבל באמת, צריך פוקוס נקי.

xlib
20-12-2021, 23:25
תקלה באופנוע זה חדש...

זה נקרא canbus.

אבל לגבי השטח המת שאתם מעלים שוב ושוב - באמת מהו השטח המת?‏
בחור רוצה מכ״ם בשביל שטח מת. למה לא בעצם …

בנימה אופטימית יותר אני רוצה עוזרת ווירטואלית בדמות Cortana.

KKatkov
21-12-2021, 09:41
אבל לגבי השטח המת שאתם מעלים שוב ושוב - באמת מהו השטח המת?‏

אני מניח שהוא התייחס לאותו שטח שלא רואים לא במבט לפנים ולא במבט במראה.
השטח הנ"ל נמצא הצידה וטיפה מאחורי מהאופנוע, כמו רכב שנוסע כמעט במקביל. בתור מישהי שמגיעה מתחום האופטיקה, מספיק לך לצייר כידון, מראה ואת הראש של הרוכב - ואז לצייר את המבט של הרוכב אל המראה. מייד תוכלי לראות מהו השטח בצד האופנוע שהמראה לא מכסה - והראיה הפרונטלית לא מכסה גם כן.
באופנועים עם מראות רחוקות על הפיירינג לרוב השטח המת הזה יהיה גדול יותר.

אז מה עושים? מסובבים את הראש הצידה במעברי נתיב. בכל מקרה, לא הייתי מסתמך על אלקטרוניקה שתעשה את זה במקומי.

אביעד אברהמי
21-12-2021, 10:39

תודה רבה! :thumbsup:

חברים, יש לנו אורחת בפורום, והיא נחמדה מאוד ובאה בטוב. אני לא מבין למה צריך לשפוך עליה רעל. אפשר לכתוב דעה, אפילו נחרצת, אבל ברוח טובה.

אני חושב שיהיה ראוי שכמה שיותר גולשים יעזרו עם הסקר. גם אני עזרתי, ולדעתי זה מאוד מעניין.

Olga@JOYATeam
21-12-2021, 11:13

חברים, יש לנו אורחת בפורום, והיא נחמדה מאוד ובאה בטוב. אני לא מבין למה צריך לשפוך עליה רעל. אפשר לכתוב דעה, אפילו נחרצת, אבל ברוח טובה.

אני חושב שיהיה ראוי שכמה שיותר גולשים יעזרו עם הסקר. גם אני עזרתי, ולדעתי זה מאוד מעניין.

תודה רבה אביעד!
יאללה חברים, תיכנסו והשתתפו בסקר! אולי תשנו את התמונה...
מה שבטוח שתהיה לכם הזדמנות נדירה להשפיע על איך הקסדה הבאה שלכם תהיה.
הנה הקישור לנוחיותכם:

https://forms.gle/9HHLFrftSKSPQjRf7

ayalzo
21-12-2021, 14:19

מסתובב לך בפורומים טרול שמחרב כל שרשור שהואנכנס אליו, יש מצב שאין לו אפילו אופנוע(אם אתה מחפש אסמכתא חוקית), ואף אחד לא חוסם אותו.
אז את ההודעה הזאת אתה מוזמן לשלוח לו בפרטי.

KKatkov
21-12-2021, 15:02
מסתובב לך בפורומים טרול שמחרב כל שרשור שהואנכנס אליו, יש מצב שאין לו אפילו אופנוע(אם אתה מחפש אסמכתא חוקית), ואף אחד לא חוסם אותו.
אז את ההודעה הזאת אתה מוזמן לשלוח לו בפרטי.

לא זכור לי שיש חוק בפורום שמגדיר מהו "טרולינג" ואוסר על כך.
כל עוד הבחור לא עובר על חוקי הפורום - אין שום סיבה לחסום אותו. מה שנקרא "חופש הביטוי". אגב, הלינק לחוקי הפורום לא עובד - כך שטכנית אפשר להגיד שכרגע אין חוקים :)
הפורום הוא חתך של האוכלוסיה הכללית - יש בו אנשים שונים, וחלקם נהנים להקניט ולעצבן את הסובבים. בדיוק כמו שאנשים כאלה קיימים במקום עבודה, בישוב או בבניין שבו אתה גר.

חד-אופן
21-12-2021, 15:22
לא קשור לאף אחד ספציפית חס ושלום:

https://www.youtube.com/watch?v=DGNRX_o0AGA

600 ירושלמי
21-12-2021, 21:10
לא זכור לי שיש חוק בפורום שמגדיר מהו "טרולינג" ואוסר על כך.
כל עוד הבחור לא עובר על חוקי הפורום - אין שום סיבה לחסום אותו. מה שנקרא "חופש הביטוי"

כן, רק שחופש הביטוי הוא חוק אזרחי. בפורום פרטי לא חייב להיות חופש ביטוי ברמה כזו שיש טרולים שגורמים לאנשים אחרים שמטרתם זה לא רק להכנס באחרים ולזלזל בהם לא להגיב בפורום.
אני מבין מה שאייל כתב- אייל זוכר טוב מאוד שפעם היה פה שיח ענייני ומכבד, אייל מבין טוב מאוד למה האנשים הענייניים והמכבדים כבר לא מגיבים פה.
אז או שאתה שואף לפורום ענייני ומכבד, מועיל משכיל ומעניין, או שאתה מחפש להיות עוד נישה באינטרנט שנותנת במה לאדיוטים להוריד את הרמה, ובכך להבריח את מי שמעוניין בשיח מועיל וטוב.
אל תשכח שיש אנשים שנכנסים לפה ולא מכירים את הנפשות הוירטואליות, ולא בא להם לגלוש בפורום עם שיח כזה. או יותר גרוע- שיקשיבו לטרולים כי הם גולשים קבועים והם "בטח מבינים משהו"

קידוזו
21-12-2021, 22:10
אולגה, אם את שואלת איזה מסוגי המידע האפשרים אנחנו מעדיפים שיוקרן על המשקף (?) כדאי אולי לעשות רשימת של יכולות המערכת.
אם את רוצה לדעת מה אנחנו רוצים כדי לפתח את המערכת אולי כדאי לספק אפשרות בחירה אחת ומשם להבין את הצורך העיקרי והמשני.
לדוגמא:
מידע בטיחותי
ניווט
מידע טכני על מערכות אופנוע- דלק, טמפ', הילוך וכו'
מוד מירוץ - סטארט פיניש ליין, מהירות הקפה, מהירות מקס', זוויות, תאוצה ובלימה בכוחות G
זמן כללי - שעון תאריך
אני הייתי עושה סקר דרך פרסום בפייסבוק לרוכבים דוברי אנגלית כדי להגיע לכמה שיותר אנשים.

קידוזו
21-12-2021, 22:15
...בפורום פרטי לא חייב להיות חופש ביטוי ברמה כזו שיש טרולים ...
בכל פורום שהכרתי היו טרולים, חלקם גבוליים חלק משעשעים חלקם מגעילים וברוב המקרים זה הזיק.
אני האחרון שיקרא לסתימת פיות אבל כדי ליצור תנאים שמאפשרים לקהילה לצמוח צריך תקנון ברור ויד מכוונת.

Olga@JOYATeam
22-12-2021, 00:34
אולגה, אם את שואלת איזה מסוגי המידע האפשרים אנחנו מעדיפים שיוקרן על המשקף (?) כדאי אולי לעשות רשימת של יכולות המערכת.
אם את רוצה לדעת מה אנחנו רוצים כדי לפתח את המערכת אולי כדאי לספק אפשרות בחירה אחת ומשם להבין את הצורך העיקרי והמשני.
לדוגמא:
מידע בטיחותי
ניווט
מידע טכני על מערכות אופנוע- דלק, טמפ', הילוך וכו'
מוד מירוץ - סטארט פיניש ליין, מהירות הקפה, מהירות מקס', זוויות, תאוצה ובלימה בכוחות G
זמן כללי - שעון תאריך
אני הייתי עושה סקר דרך פרסום בפייסבוק לרוכבים דוברי אנגלית כדי להגיע לכמה שיותר אנשים.

תודה על ההכוון
אני רוצה לדעת מה הרוכבים רוצים / צריכים (יותר נכון) כדי לפתח מערכת ובכלל להבין אם יש ערך למערכת כזו.
הסקר בא לתת הרגשה ראשונית וגם לדייק את הסקר ולהריץ אותו על קהל יותר רחב, בדיוק כמו שכתבת.
המידע שאתה מציע לבדוק - מידע טכני על האופנוע; מוד מירוץ - נוכל להוסיף את האפשרויות האלה לסקר, אם אכן זה משהו שיכול לעניין רוכבים.
תודה על הinput , מאוד רלוונטי, אני ממש שמחה שאנחנו מתקדמים כאן. מודה על השיתוף פעולה!

xlib
22-12-2021, 09:18
אני רוצה לדעת מה הרוכבים רוצים / צריכים (יותר נכון) כדי לפתח מערכת ובכלל להבין אם יש ערך למערכת כזו.

את משתמשת במילה ״ערך״, אבל, כמו שאפשר לראות אפילו מהתשובות כאן, אנשים לא מחפשים ״ערך״. הם מחפשים יחס עלות/תועלת.
כלומר, אם המערכת עולה 100₪, ומראה שעון - זה אחלה דבר. ב-1000₪ אני מצפה למשהו יותר שימושי, וב-5000₪ כדאי שזה יהיה איכות של איפון.

Olga@JOYATeam
22-12-2021, 10:34
את משתמשת במילה ״ערך״, אבל, כמו שאפשר לראות אפילו מהתשובות כאן, אנשים לא מחפשים ״ערך״. הם מחפשים יחס עלות/תועלת.
כלומר, אם המערכת עולה 100₪, ומראה שעון - זה אחלה דבר. ב-1000₪ אני מצפה למשהו יותר שימושי, וב-5000₪ כדאי שזה יהיה איכות של איפון.

לא חשוב המינוח,
תקרא לזה ״תועלת״, תקרא לזה ״משהו שימושי״, אני רוצה לדעת מה זה? מה שימושי בעיניכם? מה מביא תועלת? מה הפונקציה הכי חשובה שתרצו לשלם עליה בקסדה שלכם?
האם AR יכול לתת את זה?
זאת השאלה שלי

KKatkov
22-12-2021, 10:51
מה הפונקציה הכי חשובה שתרצו לשלם עליה בקסדה שלכם?

נוחות ואיכות ריפודים, אוורור בקיץ, התאמה מושלמת לראש, איכות המשקף והפינלוק (משקף נגד אדים), איכות ועמידות של מנגונוני הקסדה.
AR ממש לא נותן את זה, סורי.
כמו שכבר מסתמן מהשרשור, "קסדה חכמה" היא גימיק שישלמו עליו חובבי טכנולוגיה כל עוד הוא לא יהיה יקר מדי.

Olga@JOYATeam
22-12-2021, 11:00
נוחות ואיכות ריפודים, אוורור בקיץ, התאמה מושלמת לראש, איכות המשקף והפינלוק (משקף נגד אדים), איכות ועמידות של מנגונוני הקסדה.
כמו שכבר מסתמן מהשרשור, "קסדה חכמה" היא גימיק שישלמו עליו חובבי טכנולוגיה כל עוד הוא לא יהיה יקר מדי.

אני מבינה, אבל ! (זה אבל גדול שמראש חששתי ממנו) לדעתי אתם פשוט לא יודעים עד הסוף מה זה AR ונורא קשה לחוות דעה על משהו שלא ניסית . כאילו אני מבקשת מכם לדמיין משהו ואז להגיד איך זה ולתת ציון .
פלוס רוב המערכות שהציגו את הקונספט הזה לאופנועים היו פשוט לא טובות, וזה עשה רושם רע.
זה גם קושי שמוצב לפנינו, וצריך להתיחס אליו.

xlib
22-12-2021, 12:02

מסכים לגמרי, ואני אחד מחובבי הטכנולוגיה.

xlib
22-12-2021, 12:18
אני רוצה לדעת מה זה? מה שימושי בעיניכם? מה מביא תועלת? מה הפונקציה הכי חשובה שתרצו לשלם עליה בקסדה שלכם?

לא מאמין שיש דרך לגלות את זה מבלי לראות מוצר אמיתי. מעבר לזה - אני גם לא מאמין שבשלב מאוד ראשוני זה באמת משנה *מה* להציג.
יכולת להציג *משהו* בתנאים הנדרשים ומחיר לא-של-חיל-אוויר תהיה השג מדהים. כל הפרויקטים עד היום נכשלו בשלב זה.

NAOR2207
22-12-2021, 12:46
מבחינתי לבטל את חוק קסדה חובה
ואת התקינה (בדיוק כמו כשרות של הרבנות. מה רע בצוהר?)

על החתום: טרול

Dresdner
22-12-2021, 15:15
מבחינתי לבטל את חוק קסדה חובה
ואת התקינה (בדיוק כמו כשרות של הרבנות. מה רע בצוהר?)

על החתום: טרול

פעם הייתי בעד חוק קסדה אבל היום אני נגד כי הבנתי שזה המדרון החלקלק שמדברים עליו והנה תראו לאיפה הגענו היום, חובת כיסוי פנים, מעצר בית ובקרוב טיפול רפואי בכפיה.
שאתה אומר את זה לאנשים אז הם אומרים לך ״אז מה גם ככה מכריחים אותך לשים חגורת בטיחות וקסדה״ לכן צריך גם לבטל את אלו, Freedom is not free העולם בריגרסיה רצינית, אני מתחיל לראות את האור NAOR קצת סבלנות.

חד-אופן
22-12-2021, 15:36
פעם הייתי בעד חוק קסדה אבל היום אני נגד כי הבנתי שזה המדרון החלקלק שמדברים עליו והנה תראו לאיפה הגענו היום, חובת כיסוי פנים, מעצר בית ובקרוב טיפול רפואי בכפיה.
שאתה אומר את זה לאנשים אז הם אומרים לך ״אז מה גם ככה מכריחים אותך לשים חגורת בטיחות וקסדה״ לכן צריך גם לבטל את אלו, Freedom is not free העולם בריגרסיה רצינית, אני מתחיל לראות את האור NAOR קצת סבלנות.

דרזדנר יקירי, אתה עשוי למצוא עניין בספר "חוק חירות ומוסר" שבוחן את התשתית הפילוסופית לפטרנליזם בחברה דמוקרטית:

https://www.ybook.co.il/book/4058/%d7%97%d7%95%d7%a7-%d7%97%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a8

NAOR2207
22-12-2021, 18:58
אתמול התחננתי לחטוף אומניקרון - יצאתי בסערת כרמל (גישם גישם מיטפטף) והתקלחתי בברז בחצר אפילו הסתבנתי בשמפון
לא קרה - אני חי כדי לספר על זה איזה בעסה

* גילוי נאות 12c בברומטר. בשביל ירושלמים זה סאונה

בןהלאמשחיז
23-12-2021, 07:48
אני רוצה קסדה שתשמור לי על הראש, כל השאר לא מעניין.
מנווט בעזרת הכוכבים והבניינים, לא מקשיב למוזיקה, ולא רוצה לדבר עם אף אחד בזמן הרכיבה.

tav94m
23-12-2021, 08:11
לא אקנה דבר כזה מכמה סיבות.
1. אני מקבל את כל המידע החשוב שאני צריך מצג מהאופנוע שלי, אני לא צריך שזה יפריע ויסתיר לי את שדה הראיה.
2. כל עוד זה לא יהיה ניתן למעבר בין קסדה לקסדה המוצר יכשל.
3. מסכים עם מה שאמרו מעליי, מה שמעניין זה איכות הקסדה, זאת אומרת שבמידה ותעשו שת''פ המוצר יהיה יקר להחריד ואם לא תעשו שת''פ הקסדה תיהיה ככל הנראה על הפנים.
אני חושב ש AR לאופנועים זה בעיקר גימיק כמו שאמרו כבר מעליי, לא יודע מה לגבי אחרים , על אופנוע אני מחפש בדיוק ההיפך, פחות דברים מול העיניים יותר ריכוז בכביש.

Dresdner
23-12-2021, 11:27
לא אקנה דבר כזה מכמה סיבות.
1. אני מקבל את כל המידע החשוב שאני צריך מצג מהאופנוע שלי, אני לא צריך שזה יפריע ויסתיר לי את שדה הראיה.
2. כל עוד זה לא יהיה ניתן למעבר בין קסדה לקסדה המוצר יכשל.
3. מסכים עם מה שאמרו מעליי, מה שמעניין זה איכות הקסדה, זאת אומרת שבמידה ותעשו שת''פ המוצר יהיה יקר להחריד ואם לא תעשו שת''פ הקסדה תיהיה ככל הנראה על הפנים.
אני חושב ש AR לאופנועים זה בעיקר גימיק כמו שאמרו כבר מעליי, לא יודע מה לגבי אחרים , על אופנוע אני מחפש בדיוק ההיפך, פחות דברים מול העיניים יותר ריכוז בכביש.

גם אני אמרתי את זה עד שקניתי רכב עם תצוגה על השמשה, AR לא מסתיר כלום, AR טוב יקרין לך מידע על הכביש חלק מהסביבה כמו תמרורים ברחוב

Olga@JOYATeam
23-12-2021, 22:26
גם אני אמרתי את זה עד שקניתי רכב עם תצוגה על השמשה, AR לא מסתיר כלום, AR טוב יקרין לך מידע על הכביש חלק מהסביבה כמו תמרורים ברחוב

זה בדיוק העניין, זה כניסה לשוק עם מוצר שלא קיים.
רק אחרי שחווית וניסית, אתה יכול להגיד מה דעתך ולראות מה זה מוסיף, ואחרי זה תגיד איך הסתדרתי בלי.
תחשבו על הטלפון החכם, לפני שהיה אף אחד לא הבין מה זה ייתן, ועכשיו אף אחד לא יכול בלי.

Dresdner
24-12-2021, 02:32
זה בדיוק העניין, זה כניסה לשוק עם מוצר שלא קיים.
רק אחרי שחווית וניסית, אתה יכול להגיד מה דעתך ולראות מה זה מוסיף, ואחרי זה תגיד איך הסתדרתי בלי.
תחשבו על הטלפון החכם, לפני שהיה אף אחד לא הבין מה זה ייתן, ועכשיו אף אחד לא יכול בלי.

אני בטוח שיש רוב בקרב הרוכבים שחושב שהגיע זמן שהקסדה תיהיה חכמה, אפשר לראות את זה בפופולאריות של מערכות התקשורת המובנות והלא מובנות שזה בעצם דור 1.0 של קסדות חכמות.

כרגע אף חברת קסדות לא הרימה את הכפפה ואני בטוח שיש להם כמה אבי טיפוס במעבדה שנעשו ביחד עם חברה שמתמחה באלקטרוניקה אבל הם מחכים לטכנולוגיה שתאפשר לעשות קסדה חכמה, אני לא חושב שיש טכנולוגיה במחיר סביר שתאפשר קסדה חכמה 2.0, צריך גם לזכור שקסדה של 2 קילו אף אחד לא יקנה.

קידוזו
24-12-2021, 03:36
המשקל אכן נקודה קריטית. המשקפיים של Apple שוקלות 500 גר'.
אולי במקום "מוח עצמאי" על הקסדה החכמה לשדר למשקף מידע מאפליקציה בסמארט פון כדי לחסוך כמה גרמים.
עבורי תצוגה של מה קורה מאחורי ובשטחים המתים הכי חשובה.
אחר כך ניווט והתראות.

קידוזו
24-12-2021, 03:44
כדור הבדולח מספר על משחק רשת של חברים שמתחרים להגיע ליעד והרוכב רואה את כולם על מפה שמוקרנת בקסדה ושולח אייקונים של הונדה שולטתתתת מכפתור המשחק האוניברסלי.
יוסטון.
היתה לכם בעיה.
https://www.reuters.com/world/us/us-opens-investigation-into-580000-tesla-vehicles-over-game-feature-2021-12-22/

xlib
24-12-2021, 10:08
הכל נכון. אבל:
לא זכור לי שסטיב ג׳ובס ערך סקר.

מייקרוסופט כן ערכה - (לפי ג׳ואל ספולסקי, מנהל צוות אקסל). הם שאלו אנשים הם מתכוונים לעשות עם אקסל בבית. הרוב ענו ״חישוב תקציב ביתי״. בפועל, הפיצר הכי שימושי באקסל בבית - ניהול רשימות ולא חישובים כלשהם.

מסכנה מכאן - אין לסמוך על סקר, במיוחד בסקר בו את לא בוחרת אנשים.