צפייה בגרסה מלאה : הצעת חוק: הגבלת רכיבה בשטח
אביעד אברהמי
06-01-2022, 22:33
הצעת חוק שתעלה בראשון בבוקר בוועדת השרים לענייני חקיקה תגביל משמעותית רכיבה ונהנגה בשטח, ועלולה להפוך עשרות אלפים לעבריינים; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a6%d7%a2%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%a7-%d7%94%d7%92%d7%91%d7%9c%d7%aa-%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%91%d7%94-%d7%91%d7%a9%d7%98%d7%97/
Jonathan
07-01-2022, 00:29
אביעד טוב שהעלת את הפוסט בפורום הכללי לצורך חשיפה מתאימה.
בקליפורניה החוק הוא שרכיבת שטח נעשית בשבילים מאושרים בלבד - אני מאד ממליץ למי שרוצה לרכב שטח בארץ להרים את קולו ולהתנגד בצורה נחרצת.
מדובר בסיוט וצמצום שטחי רכיבה בצורה מאד מהותית.
קליפורניה עברה לשיטה הזאת לפני 15 שנה בערך, באיזור סאן פרנסיסקו היו כ 70 עד 80 נק רכיבה במרחק שעה.
היום יש 1 קטנטן.
למעשה עם כל השטחים הענקיים בקליפורניה, הנגישות לשטח היא הרבה הרבה יותר קטנה מבארץ הקודש הקטנטנה.
רק לייחוס קליפורניה היא פי 20 משטח מדינת ישראל ופי 4 באוכלוסיה כלומר 1/5 של הצפיפות ועדיין כדי לצאת לרכיבת שטח צריך לנהוג בין 1.5 לשלוש שעות בכל כיוון מעבר לכך יש את את המדינות השכנות אבל זה לא חד יומי.
מה שנקרא FYI
נו, להגיד אמרתי לכם זה כזה פולני אבל במקרה הזה רק אוויל לא היה רואה את זה מגיע. זה הגיע לא רק בגלל הרוכבים והנהגים ברכבי השטח (שחלקם באמת בהמות) אלא בגלל שכל מה שנשמע ירוק וסביבתי מביא הון פוליטי וחיבוק תקשורתי. היה צריך לאסור את הנסיעה\רכיבה בשדות חקלאים ושבילים פופלאריים בקרב מטיילים (שביל ישראל, שביל הגולן וכו') ואחר כך לשקול מה הלאה.
הימור שלי?
יעבור כמו גדול.
בקליפורניה החוק הוא שרכיבת שטח נעשית בשבילים מאושרים בלבד
מה שנקרא FYI
כי בקליפורניה גרים מצביעים דמוקרטים אסלי, על כל המשתמע.
בקולורדו נוואדה איידהו ניו מקסיקו מינסוטה ווישנגטון מצביעים אחרים יש BDR והשטח שאינו פרטי הוא גן שעשועים.
Jonathan
07-01-2022, 01:26
כי בקליפורניה גרים מצביעים דמוקרטים אסלי, על כל המשתמע.
בקולורדו נוואדה איידהו ניו מקסיקו מינסוטה ווישנגטון מצביעים אחרים יש BDR והשטח שאינו פרטי הוא גן שעשועים.
מה זה BDR?
Dresdner
07-01-2022, 02:29
בקליפורניה החוק הוא שרכיבת שטח נעשית בשבילים מאושרים בלבד - אני מאד ממליץ למי שרוצה לרכב שטח בארץ להרים את קולו ולהתנגד בצורה נחרצת.
מדובר בסיוט וצמצום שטחי רכיבה בצורה מאד מהותית.
קליפורניה עברה לשיטה הזאת לפני 15 שנה בערך, באיזור סאן פרנסיסקו היו כ 70 עד 80 נק רכיבה במרחק שעה.
היום יש 1 קטנטן.
למעשה עם כל השטחים הענקיים בקליפורניה, הנגישות לשטח היא הרבה הרבה יותר קטנה מבארץ הקודש הקטנטנה.
רק לייחוס קליפורניה היא פי 20 משטח מדינת ישראל ופי 4 באוכלוסיה כלומר 1/5 של הצפיפות ועדיין כדי לצאת לרכיבת שטח צריך לנהוג בין 1.5 לשלוש שעות בכל כיוון מעבר לכך יש את את המדינות השכנות אבל זה לא חד יומי.
מה שנקרא FYI
אז FYI ברמת העיקרון רכיבת שטח אסורה בגרמניה יש רק קטע קטן בצפון שבו עברו האחים הישראלים במסע חוצה אירופה (וסוקר בפול גז) וזה הקטע היחיד שמותר לרכב בשטח בכל גרמניה.
יש מקומות מגודרים של שטח אתגרי לג׳יפים ואופנועים בתשלום בגודל של פארק עירוני כמו ציפור בכלוב.
הגבלת התנועה לא עומדת לעצור שם, בשם איכות הסביבה קרוב היום שלא ימכרו אופנועים למטרות הנאה ותחביב כי זה לא eco friendly, קטנועים חשמליים כנראה עוד ירשו לנו כדי להגיע לעבודה
Jonathan
07-01-2022, 02:48
אז FYI ברמת העיקרון רכיבת שטח אסורה בגרמניה יש רק קטע קטן בצפון שבו עברו האחים הישראלים במסע חוצה אירופה (וסוקר בפול גז) וזה הקטע היחיד שמותר לרכב בשטח בכל גרמניה.
יש מקומות מגודרים של שטח אתגרי לג׳יפים ואופנועים בתשלום בגודל של פארק עירוני כמו ציפור בכלוב.
הגבלת התנועה לא עומדת לעצור שם, בשם איכות הסביבה קרוב היום שלא ימכרו אופנועים למטרות הנאה ותחביב כי זה לא eco friendly, קטנועים חשמליים כנראה עוד ירשו לנו כדי להגיע לעבודה
בגדול אני קורא למקומות האלה גן חיות (ZOO) כי מחזיקים את החיות בכלובים.
גם שם אם אתה יורד מהשביל המסומן יכול להגמר ב FEDERAL OFFENCE וזה די חמור כי לך תחפש עבודה אח"כ.
משיחות עם חברים הבעיה העיקרית שרוב העובדים בגופים האלה הם בעלי נטיות ירוקות שמחזיקים בדיעה שאופנוענים זה שוורצה חי'ה בגרסה המקומית ולכן ראוי שיצמצמו את זכותם לרכב.
היום הזה הגיע למדינת ישראל וצריך לבחור בין הנוחות של לא לעשות כלום לבין התאגדות ורעש פוליטי - וקהילת הרוכבים בארץ בעלי נטיות לא רעשניות פוליטית במיוחד אז...
בהצלחה ותודה על הדגים.
Jonathan
07-01-2022, 02:50
י...
לפחות אפשר להגיע מהר לשם על האוטובהן... :)
זה חוק גזעני שנולד בעיקרון נגד ערבים וערסים שמשחיתים שדות וערכי טבע ומגביל את האוכלוסיות האלו הנעות על אופנועים טרקטורונים ו SBSים .
הקנס כמובן מצחיק ולא יזיז לעבריינים האמיתיים.
מי שישלם אותו יהיו השכנים של האדיוט שחתום על הצעת החוק יחד עם חננות אחרים מההתישבות האובדת פלוס עוד כמה רוכבים נורמטיביים חריגים שנשארו בארץ בטעות.
בכל מקרה, מומלץ לקפוץ בשבת לרמי בן ברק בנהלל ולהסביר לו שהוא טועה.
אין ספק שאני כבר מתגעגע לשמפניות וורדות שבקרוב אחרי תוספת המיסים והעלאת תעריף המים יהיו יותר זולות כנראה…
לא כל שינוי הוא לטובה, למרות שהיה נדמה שהיינו בתחתית
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Dresdner
07-01-2022, 03:33
לפחות אפשר להגיע מהר לשם על האוטובהן... :)
גם זה מצתמצם, לאט לאט יותר ויותר תמרורים שמורידים את המהירות ל130 באוטובאן
אני אהיה זה שיקבל כאן את כל הקללות,
אבל חבל שהקנס הוא רק של 250 ולא של 5000.
ההצעה המלאה מדברת על הגדרה של מהי דרך, ומה לא. כלומר, כל עוד שנוסעים על שבילים אין בעיה.
סינגלים? לא הוגדר ושם תהיה בעיה. מניח שאם יהיה לובי יכניסו גם את זה. החוק כרגע בהחלט עלול לפגוע ברוכבי סינגלים, וגם יוצר הפרדה בין אופנוע לאופניים (מה שלא בהכרח היה בעבר).
הבעיה היא לא בחוק הזה, שעוד לא קיים ומהווה קושי עצום בפני המחוקק בהגדרה מה היא דרך. אלא מה יהיה השלב הבא.
בשלב הנוכחי של אופי החוק- ברכה בעיני (למרות שאין סיכוי שמישהו יצליח לאכוף).
חכו כמה דקות, אני הולך לשירותים,
כשאחזור אתם יכולים להתחיל לקלל אותי.
חוק מעולה, מספיק עם ההפקרות. שטח ציבורי איננו גן שעשועים.
לדעתי חוק מוצדק, גם אם אינו מנוסח כראוי.
הקנס עצמו, על סך 250 ש״ח, הוא בדיחה.
השטח מוצף ברכבי שטח מסוגים שונים. שדות חקלאיים נרמסים ללא כל אבחנה, לפעמים סתם כדי להמנע מנסיעה בשלולית או מקטע בוצי אחר.
כמה פעמים יצא לכם לראות שטח מחורץ מעקבות צמיגים, רק כי היווה אתגר לנוהגים ולרוכבים? שהיו חייבים להראות שהם יכולים לצלוח את אותו מקטע?
כאשר ״איש הישר בעיניו יעשה״, אין ברירה אלא להגביל תנועה. אז אנחנו אולי לא צריכים להיות גרמניה, אך אפשר להגביל את התנועה לשבילים מוגדרים.
האם החוק ייכתב כראוי? האם יהיה בר ביצוע? הזמן יגיד.
Dresdner
07-01-2022, 15:34
חוק מעולה, מספיק עם ההפקרות. שטח ציבורי איננו גן שעשועים.
אין ספק שצריך הסדרה אבל חוקים נוטים להיות מעוותים שהם מגיעים לשטח (תרתי משמע)
NAOR2207
07-01-2022, 16:09
ההצעה המלאה מדברת על הגדרה של מהי דרך, ומה לא. כלומר, כל עוד שנוסעים על שבילים אין בעיה.
סינגלים? לא הוגדר ושם תהיה בעיה. מניח שאם יהיה לובי יכניסו גם את זה. החוק כרגע בהחלט עלול לפגוע ברוכבי סינגלים, וגם יוצר הפרדה בין אופנוע לאופניים (מה שלא בהכרח היה בעבר).
הבעיה היא לא בחוק הזה, שעוד לא קיים ומהווה קושי עצום בפני המחוקק בהגדרה מה היא דרך. אלא מה יהיה השלב הבא.
לא אקלל. אמשיל לך משל.
פארק מנחם בגין היה פרוץ עד לכמה שנים לכל דו"גכפין. קרי יכולת לרכוב את החברה שלך על הג'ויירייד עם בלוריתך המתנפנפת -
עד הספסל מול האגם (הידוע בכינוי ספסל הגיפופים.)
במקביל ערסים עם קטומים ללא לו"ז בווילי גם היו שם. וגם סוסים שועטים.
מתי שהוא החלו לאסור כניסה של רכב ממונע. להציב מצלמות וגם שתי ניידות פיטרול.
דו"ג עם רישוי אתה כבר לא רואה פה.
סוסים. טרקטורונים. טומקרים. וצרצרים ללא זנב שועטים כאילו אין מחר - רואה גם רואה.
ב'נת את הנימשל?
Dresdner
07-01-2022, 16:14
לא אקלל. אמשיל לך משל.
פארק מנחם בגין היה פרוץ עד לכמה שנים לכל דו"גכפין. קרי יכולת לרכוב את החברה שלך על הג'ויירייד עם בלוריתך המתנפנפת -
עד הספסל מול האגם (הידוע בכינוי ספסל הגיפופים.)
במקביל ערסים עם קטומים ללא לו"ז בווילי גם היו שם. וגם סוסים שועטים.
מתי שהוא החלו לאסור כניסה של רכב ממונע. להציב מצלמות וגם שתי ניידות פיטרול.
דו"ג עם רישוי אתה כבר לא רואה פה.
סוסים. טרקטורונים. טומקרים. וצרצרים ללא זנב שועטים כאילו אין מחר - רואה גם רואה.
ב'נת את הנימשל?
כמו הרצון של הממשל בארצות הברית לאסוף את כל הנשק מהאזרחים, בסוף רק הפושעים ישארו עם נשק והאזרחים לא.
לא צריך לקלל אותך חלילה, פשוט כשיבואו לקחת ממך את מה שעושה לך טוב (אופנועים עם יותר מ50 כ"ס? יותר מ600 סמ"ק? שמגיעים ליותר מ120 קמ"ש?) כבר לא יהיה אף אחד שיקים קול זעקה, בין היתר כי אלפי רוכבי האנדורו (שהפכו מנורמטיבים לעבריינים) נטשו את התחום והלכו לדווש.
שמעתי את הסיפורים על חריצים וקוליסים וסימני צמיגים שהשאירו הפורעים. יער בן שמן, שאותו אני פוקד לפחות פעם בשבוע באמצעים שונים (אנדורו, אופניים, ג'יפ) משמש כזירת עליית לרגל לכל כלי גלגלי שהוא - הדבר היחידי שעדיין לא ראיתי שם אלו משאיות קאמאז 8 על 8 - ועדיין יש פריחה ויש עצים ויש פינות חמד. ההבדל הוא שעכשיו יש גם אנשים שנהנים ביער, וזה מקסים.
הערסים עם הSBS מעצבנים אותי כמו כל אחד אחר אבל הם האחרונים להפגע מאחר וSBS-ים לרוב לא יורדים משבילים. מי יורד? האופנועים.
Jonathan
07-01-2022, 20:23
חינוך...
זאת הדרך היחידה ולא רק של הרוכבים אלא גם של המחוקק.
המחוקק צריך להבין שהארץ הזאת מטרתה (מעבר למקלט לעם היהודי) היא גם שתושביה יהנו ותחביבים ותרבות פנאי.
בארה"ב הנושא מוסדר על ידי אזורים שמגודרים Recitational areas יש כאלה שמוגדרים לרכיבת אופנועים יש כאלה שמוגדרים לצורך ציד וירי ויש כאלה שמוגדרים לשיט (גם לסירות ישנות לדוגמא יש כאן בעיה או לאופנועי ים דו"פ) או לטיולים רגליים.
להבנתי הדרך להלחם בחוק זה למצוא בו טעויות או עלויות שיגרמו לו להיות לא אטרקטיבי בעליל.
1. מי מגדיר מה זה שביל מי פותח וסוגר שביל - צריך תקציב צריך אנשי מקצוע
יש אזרחים שנהנים מהשבילים האלה על ידי רכיבה ואסור לפגוע בהם.
2. מי מי הרשות המנהלת את תחזוקת השבילים האלה - רוצה המדינה לנהל את השבילים זה אומר שצריך להפנות לזה תקציבים מתאימים, אנשי מקצוע שיעשו סקר מה מתאים לכל סוג ספורט - ג'יפים ,אנדורו ,הארד אנדורו, צריך לשלט את השבילים (הכל בארהב משולט)
יש כאן מספר רשויות כמו רט"ג קרן קיימת וכו. צריך רשות שתנהל את כל השבילים המותרים תחזוקתם התוואי וכו.
3. חינוך - צריך תקציב לנהל את החינוך של הרוכבים מה מותר מה אסור איכן ,לנהל התנדבויות להגדרת שבילים חדשים...
בקיצור הם רוצים חוק ורוצים שהמדינה תנהל את הגישה לשטח אז שישלמו על החוק בצורה מקצועית ואז נראה אם הם עדיין רוצים חוק או רוצים שהאזרחים ינהלו את עצמם (ואני מסכים שהאזרחים לא מנהלים את עצמם נהדר נכון לעכשיו).
חינוך..
סיכמת את כל הבעיה (ועוד הרבה) במילה אחת.
כמו הרצון של הממשל בארצות הברית לאסוף את כל הנשק מהאזרחים, בסוף רק הפושעים ישארו עם נשק והאזרחים לא.
או שמי שיש לו נשק הופך לפושע. (https://www.ynet.co.il/news/article/rjv2jx8ny#autoplay)
מה בא קודם, הביצה או התרנגולת?
Dresdner
08-01-2022, 12:03
או שמי שיש לו נשק הופך לפושע. (https://www.ynet.co.il/news/article/rjv2jx8ny#autoplay)
מה בא קודם, הביצה או התרנגולת?
אין כאן שום ביצה ותרנגולת, אנומליות של מקרים בודדים לא אומרת כלום ואגב המקרה הזה הוא לא רצח אלה הריגה ואפילו בשוגג ובכלל השכן לא קשור אבל שילם את מחיר השמאל הפרוגרסיבי.
לעומת זאת המספרים מראים בברור שבמקומות שלאזרחים יש נשק יש הרבה פחות home inversions
המקרה הזה הוא לא רצח אלה הריגה ואפילו בשוגג ובכלל השכן לא קשור אבל שילם את מחיר השמאל הפרוגרסיבי.
על רצח אפשר להתווכח,על בשוגג- ממש לא. ובכל מקרה, התביעה חשבה אחרת ממך.
Dresdner
08-01-2022, 18:30
על רצח אפשר להתווכח,על בשוגג- ממש לא. ובכל מקרה, התביעה חשבה אחרת ממך.
טעות בזיהוי ותגובה אלימה של הקורבן זה מה שהוביל לירי, בשוגג אולי לא המינוח הכי נכון אבל בודאות לא הייתה כוונה לירות בו.
הקורבן נכנס לבית שהיה בשיפוצים שלא שלו ויצא ממנו זה גרם לטעות בזיהוי למרות שיכול להיות שלא הייתה טעות והוא באמת חיפש מה לגנוב ואחר כך שנעצר ע״י תושבי המקום הוא התנפל עליהם.
לגבי התביעה והמושבעים אני רק יזכיר שהם הירשיעו גם את הצלם שכביכול מנע מהקורבן לברוח, הקייס היה קלוש אבל הנה זה תפס, מצד שני או ג׳יי סימפסון יצא זכאי, לך תבין את מערכת המשפט האמריקאית.
עונש היו צריכים לקבל אבל את הזרנוק הם קיבלו רק בגלל שהקורבן שחור
ב'נת את הנימשל?
זה בדיוק העניין.
לחבר שלי יש תואר לכל האנשים האנשים האלה.
הם לא במשחק.
אין מה לעקל, אין חשבון בנק, בקושי כתובת.
לא נשכח את כל ארגוני הסביבה שלא פצו פה על הנזק האסטרונומי שנגרם לטבע כתוצאה מהפזורה במשך עשורים כי קיבלו תרומות מהקרן לישראל חדשה ושאר ירקות.
אין ולא היה נזק סביבתי חמור נרחב ומתמשך יותר בישראל. את זה יודע כל מי שטייל בדרום.
השמאל והסביבתיים? צרצרים.
ג'ונתן סוויפט, מי שכתב את מסעות גוליבר, סיכם את זה הכי מדוייק שיש: שלטון החוק הוא כמו רשת של קורי עכביש: הזבובים נתקעים עליה והצרעות קורעות אותה וממשיכות הלאה. זהו.
ממשלה מחורבנת שקמה במרמה תוך גניבת קולות הבוחרים (כולל שלי) - מנסה לדחוף את האף שלה גם לתחום השטח.
לי זה מגיע על הטמטום שלי בבחירות, למה זה מגיע לכל השאר?
ובנימה יותר פרקטית - מה עושים כדי להלום את הצעת החוק הזאת, ולגרום לכבוד הח"כים להבין שאת ההון הפוליטי שלהם, עדיף להם לבנות עם חוקים בנושאים אחרים?
למשל "חוק מקרמה" שיגדיר כיצד מותר וכיצד אסור לאזרח ישראלי לקשור חבל - חוק שמרגיש נחוץ ואקטואלי מתמיד. מזמן צריך להסדיר את התחום הפרוץ הזה, כל אחד כאן קושר חבלים איך שבא לו.
lokimonster
09-01-2022, 09:32
בכל הקשור לפארק הקופים שמדלגים להם בשדות חקלאים החוק הזה נחוץ.
האם הוא יפתור את הבעייה ממש לא כי ימשיכו לגנוב וימשיכו לרמוס את השדות.
מאידך אם ישנו את תקנות השימוש בנשק ויחמירו את הענישה לגנבים אז אולי נקבל הרתעה והחקלאים יוכלו להגן על רכושם ( כשחושבים על זה גם אני אתה והוא ומויישל'ה חנון הוא).
לגבי הטבע כן יש מקום לשמור עליו ופה נכנס נושא של חינוך ואכיפה כאשר יהיו שבילים שיאפשרו לנו לטייל בטבע וכמובן חניונים מאושרים ללינה.
לגבי אתגרי עבירות אפשר להקים פארקים בתשלום שם נוכל להשתעשע.
אם היו רוצים לשמור על שדות מפני הקופים והפורעים, היו מחוקקים חוק שמגן על שדות מפני קופים ופורעים. פה האג'נדה אחרת. אולי ח"כ בן ברק נהנה ללקט פטריות לצד סינגלים ואנחנו מפריעים לו.
לגבי אתגרי עבירות אני שוב מזמין כל אחד מכם לבקר בבן שמן ולנסות למצוא איפה אתגרי העבירות ההרוסים לכאורה. יהיה לכם מאוד קשה.
Dresdner
09-01-2022, 12:15
בכל הקשור לפארק הקופים שמדלגים להם בשדות חקלאים החוק הזה נחוץ.
האם הוא יפתור את הבעייה ממש לא כי ימשיכו לגנוב וימשיכו לרמוס את השדות.
מאידך אם ישנו את תקנות השימוש בנשק ויחמירו את הענישה לגנבים אז אולי נקבל הרתעה והחקלאים יוכלו להגן על רכושם ( כשחושבים על זה גם אני אתה והוא ומויישל'ה חנון הוא).
לגבי הטבע כן יש מקום לשמור עליו ופה נכנס נושא של חינוך ואכיפה כאשר יהיו שבילים שיאפשרו לנו לטייל בטבע וכמובן חניונים מאושרים ללינה.
לגבי אתגרי עבירות אפשר להקים פארקים בתשלום שם נוכל להשתעשע.
אני כמעט בטוח שאם תופסים אדם עם טרקטורון בשדה של חלקאי יש חוקים שמאפשרים לקנוס את אותו אדם אז צריך אכיפה לא חקיקה
אביעד אברהמי
09-01-2022, 12:42
ח"כ בן-ברק מבהיר: החוק כנגד פורעים בלבד
http://fullgaz.co.il/%d7%97%d7%9b-%d7%91%d7%9f-%d7%91%d7%a8%d7%a7-%d7%9e%d7%91%d7%94%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%a7-%d7%9b%d7%a0%d7%92%d7%93-%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%91%d7%93/
אביעד אברהמי
09-01-2022, 12:43
ח"כ בן-ברק מבהיר: החוק כנגד פורעים בלבד
http://fullgaz.co.il/%d7%97%d7%9b-%d7%91%d7%9f-%d7%91%d7%a8%d7%a7-%d7%9e%d7%91%d7%94%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%a7-%d7%9b%d7%a0%d7%92%d7%93-%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%91%d7%93/
באופן אישי אני נגד החוק, גם אחרי ההבהרה והחידודים - ככל שאכן ייעשו. עודף רגולציה ועודף חוקים לא מחנכים ולא פותרים בעיות. כל מה שהם עושים זה להפוך אנשים נורמטיביים לעבריינים, כשהעבריינים האמיתיים ימצאו דרכים לעקוף את החוק.
Dresdner
09-01-2022, 15:35
ואם אני בדואי זה בסדר?
יש פטור זה מגיע גם עם חיבור חשמל
NAOR2207
09-01-2022, 16:25
תצחקו אבל דווקא בתוך בן שמן, בתוך הירוק ירוק הזה בין טייציונרים ומחבקי עצים יש ... מאהל בדווי. (נודד)
קלמן ליבסקינד על החברה להגנת הטבע. (https://www.maariv.co.il/journalists/Article-889811)
תופעה שאני מכיר מקרוב מתחום אחר...לצערי.
תבטלו מנויים אם יש לכם. זה גוף שמשרת את החושך.
Jonathan
10-01-2022, 02:10
תצחקו אבל דווקא בתוך בן שמן, בתוך הירוק ירוק הזה בין טייציונרים ומחבקי עצים יש ... מאהל בדווי. (נודד)
למיטב זכרוני המאהל הוא ברישיון של קק''ל ,יערן שתפקידו להאכיל את הפרות בעשביה לניהול של היער
the striker
10-01-2022, 08:42
שום דבר שיוצא מרם בן ברק לא יכול להיות טוב.
NAOR2207
10-01-2022, 09:34
למיטב זכרוני המאהל הוא ברישיון של קק''ל ,יערן שתפקידו להאכיל את הפרות בעשביה לניהול של היער
אפקט מנדלה. אני זוכר ילדים קטנים וכלבים משוטטים ובעיקר את הפחד שלי (רוכב לבד. על דו"ש) כשהתקרבתי.
מאין "גבעות גורל" בלילה רק בזעיר אנפין.
מאידך אני גם זוכר עקיצות של הגדרות החשמלים (כשדיוושתי)
בכ"א מה שלא אכתוב ואיך שלא אתפתל, אם אתה צודק - יצאתי פארש
דיי. נמאס. אמרתם שאסור פוליטיקה, אבל מלא פוליטיקה כאן, במיוחד כשזה תואם את דעות מנהלי הפורום.
אז מה היה לנו? "שום דבר שיוצא מרם בן ברק לא יכול להיות טוב" (the striker). באמת? הבן אדם בילה את רוב חייו בהגנה אקטיבית עליך – מה זכותך להגיד דברים כאלו? רק כי זה לא מתאים לדעותיך? רם בן ברק הוא ציוני לא יותר קטן ממך – כנראה גדול יותר (אם לשפוט לפי המעשים) רק רואה את הדברים אחרת ממך. מי אמר לך שהדרך שלך נכונה ושלו לא? בינתיים, בכמה עשרות השנים האחרונות הולכים בדרך שלך ומתחפרים בבוץ יותר ויותר עמוק. אז אולי תיתן לו צ'אנס?
קידוזו, להביא מאמר של קלמן ליבסקינד על הפזורה הבדואית/החברה להגנת הטבע זה כמו להביא מאמר של הימלר להצדקת תורת הגזע. הרי אתה לא מצפה מליבסקינד להיות אובייקטיבי, נכון? ובכל מקרה, אם באמת תקרא את מה שהוא כתב ותצליח למצוא את העובדות בתוך המלל הרב והמיותר, תראה שהחברה להגנת הטבע תומכת ביישוב הבדואים כי זה יקטין את הנזקים לטבע, בעוד שהקמת יישובים יהודיים (במקום הרחבה של קיימים) יגדילו אותו. זה לא מצב של טוב לעומת רע, אלא של רע (הקמת יישובים בדואים) לעומת גרוע (המצב היום).
ואביעד, אם אתה באמת רוצה לשמור על פורום אופנוענות, אז תתחיל לצנזר את מה שמפרסמים כאן, אפילו אם זה תואם את דעתך.
ולעצם העניין – אתה מסתובב היום בטבע והלב בוכה מהנזקים שגורמים "חובבי שטח" (לפי הפעולות שלהם צריך לכנותם "שונאי שטח") לטבע. אני לא יודע אם צריך לחוקק חוקים חדשים או להגביר אכיפה של חוקים קיימים, אבל המצב הקיים לא טוב. לפחות רם בן ברק מנסה לעשות משהו, גם אם בדרך לא נכונה, אבל מהריאיון נראה שהוא מוכן להקשיב וללמוד – בניגוד לכמה מהכותבים כאן.
NAOR2207
10-01-2022, 10:59
בכל זאת, שרשור די ארוך. גודווין היה חייב להגיע.
הימלר
פיינשמקר
10-01-2022, 12:03
ולעצם העניין – אתה מסתובב היום בטבע והלב בוכה מהנזקים שגורמים "חובבי שטח" (לפי הפעולות שלהם צריך לכנותם "שונאי שטח") לטבע. אני לא יודע אם צריך לחוקק חוקים חדשים או להגביר אכיפה של חוקים קיימים, אבל המצב הקיים לא טוב.
כל כך, כל כך נכון.
אני מבין שזה פורום אופנועים, אז יש הטיית דעות נגד "הפרעה" לתחביב המשותף. אבל בחייאת רבאק.
בשטח אין דין ואין דיין, כל אחד עושה מה שבא לו, איפה שבא לו. אין תא שטח בישראל שלא טוחנים אותו תוך פגיעה ממשית בסביבה, בחי ובצומח בו.
זה חייב להשתנות.
וזה ממש, אבל ממש לא מוגבל לבדואים וערבים.
NAOR2207
10-01-2022, 14:22
אני רק אניח את זה כאן ... (מהיום)
קק"ל נוטעת! בשמיטה (https://rotter.net/forum/scoops1/727696.shtml#11)
https://twitter.com/i/status/1480492944583008258
Dresdner
10-01-2022, 16:13
דיי. נמאס. אמרתם שאסור פוליטיקה, אבל מלא פוליטיקה כאן, במיוחד כשזה תואם את דעות מנהלי הפורום.
אז מה היה לנו? "שום דבר שיוצא מרם בן ברק לא יכול להיות טוב" (the striker). באמת? הבן אדם בילה את רוב חייו בהגנה אקטיבית עליך – מה זכותך להגיד דברים כאלו? רק כי זה לא מתאים לדעותיך? רם בן ברק הוא ציוני לא יותר קטן ממך – כנראה גדול יותר (אם לשפוט לפי המעשים) רק רואה את הדברים אחרת ממך. מי אמר לך שהדרך שלך נכונה ושלו לא? בינתיים, בכמה עשרות השנים האחרונות הולכים בדרך שלך ומתחפרים בבוץ יותר ויותר עמוק. אז אולי תיתן לו צ'אנס?
קידוזו, להביא מאמר של קלמן ליבסקינד על הפזורה הבדואית/החברה להגנת הטבע זה כמו להביא מאמר של הימלר להצדקת תורת הגזע. הרי אתה לא מצפה מליבסקינד להיות אובייקטיבי, נכון? ובכל מקרה, אם באמת תקרא את מה שהוא כתב ותצליח למצוא את העובדות בתוך המלל הרב והמיותר, תראה שהחברה להגנת הטבע תומכת ביישוב הבדואים כי זה יקטין את הנזקים לטבע, בעוד שהקמת יישובים יהודיים (במקום הרחבה של קיימים) יגדילו אותו. זה לא מצב של טוב לעומת רע, אלא של רע (הקמת יישובים בדואים) לעומת גרוע (המצב היום).
ואביעד, אם אתה באמת רוצה לשמור על פורום אופנוענות, אז תתחיל לצנזר את מה שמפרסמים כאן, אפילו אם זה תואם את דעתך.
ולעצם העניין – אתה מסתובב היום בטבע והלב בוכה מהנזקים שגורמים "חובבי שטח" (לפי הפעולות שלהם צריך לכנותם "שונאי שטח") לטבע. אני לא יודע אם צריך לחוקק חוקים חדשים או להגביר אכיפה של חוקים קיימים, אבל המצב הקיים לא טוב. לפחות רם בן ברק מנסה לעשות משהו, גם אם בדרך לא נכונה, אבל מהריאיון נראה שהוא מוכן להקשיב וללמוד – בניגוד לכמה מהכותבים כאן.
כן זה קצת נכנס לפוליטיקה עם זה אני מסכים
לגבי רם בן ברק גם יאיר גולן בילה רוב חייב בהגנה אקטיבית על ישראל אבל האבסורד הוא ששניהם אחרי הקרירה הצבעית פנו לכיוון ההפוך, ציונים הם לא, אולי היו פעם.
פיינשמקר
10-01-2022, 16:50
לגבי רם בן ברק גם יאיר גולן בילה רוב חייב בהגנה אקטיבית על ישראל אבל האבסורד הוא ששניהם אחרי הקרירה הצבעית פנו לכיוון ההפוך, ציונים הם לא, אולי היו פעם.
אחת הטרגדיות של השנים האחרונות, לא מעט בגלל ביבי שהצליח בגאוניותו כאיש מכירות להנחיל ספין של מתנגד לביבי == מתנגד לליכוד == מתנגד לימין == לא ציוני/אויב המדינה. מכאן שמתנגד לביבי == לא ציוני/אויב המדינה.
ספין שהתנחל גם אצל אנשים אינטיליגנטים.
אני שירתתי כקצין צנחנים בסדיר, תעסוקות בדרום לבנון חצביא-ריחן-עיישיה ושיט למי שזוכר, 15 שנים מילואים בחטיבת הצנחנים הדרומית עזה ושיט.
אבל מכיוון שאני מצביע מר"צ - כי לראייתי נכון גם מוסרית וגם אסטרטגית לעוף מהשטחים ולתת לפלסטנאים לנהל לעצמם את החיים במדינה מפורזת - אז מסתבר שאני לא ציוני.
זהו. הייתי חייב להוציא את זה. זה מרתיח.
NAOR2207
10-01-2022, 17:07
אחת הטרגדיות של השנים האחרונות, לא מעט בגלל ביבי שהצליח בגאוניותו כאיש מכירות להנחיל ספין של מתנגד לביבי == מתנגד לליכוד == מתנגד לימין == לא ציוני/אויב המדינה. מכאן שמתנגד לביבי == לא ציוני/אויב המדינה.
ספין שהתנחל גם אצל אנשים אינטיליגנטים.
אני שירתתי כקצין צנחנים בסדיר, תעסוקות בדרום לבנון חצביא-ריחן-עיישיה ושיט למי שזוכר, 15 שנים מילואים בחטיבת הצנחנים הדרומית עזה ושיט.
אבל מכיוון שאני מצביע מר"צ - כי לראייתי נכון גם מוסרית וגם אסטרטגית לעוף מהשטחים ולתת לפלסטנאים לנהל לעצמם את החיים במדינה מפורזת - אז מסתבר שאני לא ציוני.
זהו. הייתי חייב להוציא את זה. זה מרתיח.
אני שירתתי כחפש בלבנון וגם ברר'עאזה ואני בז לציונים
תתקדם היום אין ימין שמאל הכל אותו קקי מקדמת דנא
מוזמן להגיב פה
(http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23416-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A7-%D7%A9%D7%9C-%D7%A0%D7%98%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%A1-(**-%D7%A4-%D7%95-%D7%9C-%D7%99-%D7%98-%D7%99-%D7%A7-%D7%94-**))
אגב אם יורשה לי, לפי הסמליל שלך ומה שאת/ה כותב אתה סתם אלטר אגו של ניק אחר פה (aka טרול)
תהיה גבר. תכתוב דברים בניק המקורי שלך.
פיינשמקר
10-01-2022, 17:12
אגב אם יורשה לי, לפי הסמליל שלך ומה שאת/ה כותב אתה סתם אלטר אגו של ניק אחר פה (aka טרול)
תהיה גבר. תכתוב דברים בניק המקורי שלך.
חמודי, זה החשבון האחד ויחיד שיש לי. צא מהסרט וחדל האשמות שווא.
NAOR2207
10-01-2022, 17:25
חמודי...
התכווצץ לי קמעה הישבן לנוכח הסמליל שלך אבל לא נורא. אתגבר.
וכמתנת פיוס תחשוב - אם שירתתי בצבא בדיוק אם לא יותר כמוך, משלם מיסים במלואם, הצדעתי לדגל ...
ואני כותב שאני בז לציונים. כנס לפוזיציה שלי ותבין את השבר הדיסוננס והכאב .
או שלא
ניסית, אולי לחשוב שאין כאן אבסורד כי הם בעצם ממשיכים את אותן אהבת ישראל שהייתה להם בזמן ששירתו? אני לא רוצה להיכנס להגדרות של ציוני, אבל בטוח שהם אוהבי ישראל – היו ועדיין. הם רק, בניגוד לך, רואים שהדרך שבה אנו הולכים מביאה לאבדון – בפירוט – מדינה דו לאומית או מדינת אפרטהייד. והם (כמוני) מעוניינים לשמור על הצביון היהודי (האמיתי, לא של היהדות המזויפת הכוללת השתטחות על קברי צדיקים והליכה אחרי כתות) והדמוקרטי של המדינה. אתה יכול לחלוק עליהם (ועלי) אבל זה לא עושה אותך ציוני/אוהב ישראל יותר מהם. הם אגב, חיים כאן בדיוק כמוני (ולי, אגב, היו הצעות לעשות את מה שאני עושה כאן גם בארה"ב וגם בגרמניה, ברווחה כלכלית ובתקציב מקצועי גדולים בהרבה, אבל בחרתי לחיות כאן) בניגוד לאחרים....
Dresdner
10-01-2022, 19:36
ניסית, אולי לחשוב שאין כאן אבסורד כי הם בעצם ממשיכים את אותן אהבת ישראל שהייתה להם בזמן ששירתו? אני לא רוצה להיכנס להגדרות של ציוני, אבל בטוח שהם אוהבי ישראל – היו ועדיין. הם רק, בניגוד לך, רואים שהדרך שבה אנו הולכים מביאה לאבדון – בפירוט – מדינה דו לאומית או מדינת אפרטהייד. והם (כמוני) מעוניינים לשמור על הצביון היהודי (האמיתי, לא של היהדות המזויפת הכוללת השתטחות על קברי צדיקים והליכה אחרי כתות) והדמוקרטי של המדינה. אתה יכול לחלוק עליהם (ועלי) אבל זה לא עושה אותך ציוני/אוהב ישראל יותר מהם. הם אגב, חיים כאן בדיוק כמוני (ולי, אגב, היו הצעות לעשות את מה שאני עושה כאן גם בארה"ב וגם בגרמניה, ברווחה כלכלית ובתקציב מקצועי גדולים בהרבה, אבל בחרתי לחיות כאן) בניגוד לאחרים....
שיתוף פעולה עם אירגונים שהוקמו מראש כדי לחסל את מדינת ישראל זה לא אהבת הארץ, פולין למשל סובלת מהכפשות בתקשורת מסיבה אחת בלבד, הם בעטו את סורוס וזרועות התמנון שלו החוצה, אלו אותם אירגונים שהצמד חמד משתייכים.
אני מכבד כל דעה כל עוד היא לא מבוססת על שקר בדיוק כמו השקר שאתה מפיץ על הסיכוי למדינת אפרטייד, זאת הפחדה קלאסית גלבסית של מחנה הקרן לישראל/חברים של סורוס.
דרזנר,
אתה מאכזב אותי.
מעקב פשוט אחרי שינויי האוכלוסייה בישראל מראה לך שבעוד 20-30 שנה רוב האוכלוסייה היהודית תהיה דתית/חרדית, וכ-50% ערבים. כבר היום כ-50% מתלמידי כיתה א הם חרדים וערבים. אלא אם יהיה משתנה ששובר את המגמות (כמו הקטנת הילודה במגזר החרדי והערבי, עלייה מאסיבית של מאות אלפי יהודים, מגיפה שתקטין מגזר אחד יותר מאחרים וכו') זה מה שיהיה. אין כאן שום שקר – זה מתמטיקה, מגמות ועובדות.
במצב כזה, יש שתי אפשרויות (יש יותר, אבל, נגיד, אפשרויות ריאליות): האחת – מדינה דו-לאומית במקום מדינה יהודית. השנייה – מדינה שבה לחלקים גדולים מהאוכלוסייה אין זכויות אזרח. זה נקרא מדינת אפרטהייד.
איפה השקרים?
אפשר, כמובן להתעלם כמו שמתעלמים מהרבה בעיות כאן (דוגמאות? כמות מכשירי MRI הקטנה לנפש למעט במקסיקו, כבישים פקוקים עם רמת תאונות מחרידה ובלי תחב"צ ראוי ועוד ועוד). או שאפשר לנסות לטפל בבעיה לפני שזה יגיע להרס מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית.
אשמח אם תיתן עובדות (אמת, לא פייק) שיפריכו את העובדות שהבאתי.
NAOR2207
10-01-2022, 20:13
אבקש הערת ביניים להבדלה - בין העם העברי והציונות
Dresdner
10-01-2022, 20:45
אין אפרטייד ולא יהיה אפרטייד, אתה כנראה לא מבין את משמעות המילה, אפילו בכלא הביטחוני שזה סוג של אפרטייד, הסוהרים שולטים באסירים, אין אפרטייד, הכלואים עושים כמעט הכל באין מפריע כולל לימודים אקדמאים, באפרטייד בדראפ היה אסור לשחור להחזיק מברג כדי לא לפתח את היכולות שלו.
אותי מצחיק, איך כל פעם שמאן דהוא חושב אחרת מפלוני אלמוני, הוא ישר אנטי-ציוני/ימני/שמאלני/פשיסט.
וכמה מבין כל אותם מצמידי תארים עוסקים ביומיום שלהם בדברים שתורמים למדינה.
Jonathan
10-01-2022, 22:20
אתם בטוחים שאנחנו עדיין עוסקים בנגישות אופנועים לשטח?
יאללה חלס... אני שרתתי ובלבנון אני בללה ב-בבלה, אני יותר גבר כי אני יותר אנטי ציוני - חבורת תינוקות.
יא זקנים הגיע הזמן שתתבגרו, לאנשים שונים דעות פוליטיות שונות ואתם לא הולכים לשנות לאף אחד את הדיעה הפוליטית דרך איזה פוסט טפשי בפורום אופנועים.
תתקדמו.
אביעד אברהמי
10-01-2022, 23:49
תעצרו כאן עם הפוליטיקה.
NAOR2207
11-01-2022, 04:42
הוא התחיל
the striker
11-01-2022, 08:52
נכון א.הזקן התחיל, רם בן ברק הוא לא ציוני ולא נעליים. בכלל, מה זה ציוני ?
המעשים שלו כיום, מבטלים את כל מה שעשה אם בכלל עשה הגיבור הגדול בעבר, בז לו בכל נים בגופי, ולא מעניין אותי כמה תאמר: אתה לא יודע מה הוא עשה למען המדינה. גם אתה לא יודע ואתה סתם מחרטט סיסמאות וקלישאות.
מה שהוא עושה היום, אני יודע ובלשון המעטה, הוא מוכר את כולנו ואין לי מושג מהיכן נובעת ההתנהלות שלו, לדעתי זה משהו נפשי, שנאה עצמית מוזרה ולא שפויה או מוסברת.
ומשום כך, גם הפעולה שלו לצמצם רכיבה בשטח, לא עושה עליי רושם כפעולה שנועדה לטוב, אלא סתם כדי לספק מקורבים שלו, או פופוליזם טהור.
אני חושב שהבעיה היא הרבה יותר גדולה. אני אמנם חוזר לפורום אחרי שש שנות גלות (מצפוני לא נתן לי כשהייתי רק על קטנוע) אבל אני מרגיש שמשהו השתנה.
אולי אני השתניתי. אבל פעם היתה הרגשה של אחווה, שיתוף והתחברות במקום שהוא טרנסנדנטלי, מעל הזוטות של הכאן והעכשיו. חשבתי שזה הרעיון של אופנוענות. לשים את הכל במראות הצד, מאחורה, ולצאת אל הדרך הפתוחה שלפנינו. יש בינינו הרבה מהמשותף, עדיין. אבל אני עוקב פה ורואה איך מנסים לחדד דווקא את השונה. אני חושב שזו לא אשמת הפוליטיקאים, גם לא אשמת החינוך (יש בכלל חינוך?). זו אשמת האלגוריתם.
הרשתות החברתיות ולמעשה כל אפיקי הצריכה של האינטרנט מציעים לנו דברים שאנחנו רוצים. חיפשת מגפי רכיבה? לנצח אתה תראה מודעות של ציוד רכיבה. חשבת שהממשלה היא זיפת? לנצח אתה תראה בפיד אנשים שחושבים כמוך. האלגוריתם הקדוש מגדיר לנו את המציאות סביבנו. וזה קצת כמו לרכוב בשטח עם ABS ומערכת ייצוב אוטומטית. זה בשבילנו אבל זה מוציא את כל הכיף - ואולי אפילו שם אותנו בסכנה.
כשם שאין פרצופין דומין זה לזה כך אין דעתן דומה זה לזה. חושבים שזו המצאה מודרנית? לא. זה ציטוט מהתלמוד הירושלמי. הגיוון הוא לא אילוץ, הוא חלק מהתכנית הגדולה.
קראתי פעם תיאוריה על נמלת האש, שמסבירה למה היא כל כך יעילה במלחמה מול מינים אחרים. בהבדל מנמלים אחרות שנוצרות ברביה מינית (שכוללת תמיד החלפת מקטעים בDNA וממילא שונות גנטית) - נמלת האש משבטת. כלומר כל הפרטים בקן הם העתק גנטי של מקור אחד. אפס שונות. ממילא הם יותר יעילים במלחמה עם מינים אחרים, כי יש להם דיעה אחת.
תשמחו שיש פה כמה דיעות. זה אומר שאנחנו לא משובטים.
נכון, יש דיעות שאני מצטער לשמוע. בתור חרדי אני ממש לא מתענג על הדברים שכותבים פה על החרדים. לא זכור לי שאני זרקתי אבנים על אף אחד, גם לא בשבת, אבל כנראה שבשורת השונות המבורכת לא הגיעה לתודעה הציבורית ביחס לחרדים. מכל מקום, אני מוכן לקבל את הדברים בהיות שאני מבין שיש שונות, ויש בחירה, וכל אדם מתמודד עם סט משתנים אישי שלו ועם הבחירות שלו.
אז בואו נחליט שהפורום הזה הוא מה שהוא היה אמור להיות במקור. האזור הבטוח שבו אדם יכול להיות מה שהוא כשהוא לא איש ימין/שמאל/משתמט/לוחם/עשיר/עני/דתי/חילוני/ אשכנזי/ספרדי. שום תיוג. אפילו לא תיוג שמקורו בטיב האופנוע. התיוג היחיד פה הוא: אתה מרגיש ששני הגלגלים זה המשך של הרגליים שלך? אספלט נקי או שטח ביום אביב בהיר עושים לך טוב? אתה מוכן שירד עליך גשם בחורף ושמש בקיץ? אז אתה משלנו ופה המקום שלך.
זה מה שאני מציע. סליחה שהיה ארוך.
the striker
11-01-2022, 09:50
החכמתי בנושא נמלת האש, תודה.
אביעד אברהמי
11-01-2022, 09:54
אז בואו נחליט שהפורום הזה הוא מה שהוא היה אמור להיות במקור. האזור הבטוח שבו אדם יכול להיות מה שהוא כשהוא לא איש ימין/שמאל/משתמט/לוחם/עשיר/עני/דתי/חילוני/ אשכנזי/ספרדי. שום תיוג. אפילו לא תיוג שמקורו בטיב האופנוע. התיוג היחיד פה הוא: אתה מרגיש ששני הגלגלים זה המשך של הרגליים שלך? אספלט נקי או שטח ביום אביב בהיר עושים לך טוב? אתה מוכן שירד עליך גשם בחורף ושמש בקיץ? אז אתה משלנו ופה המקום שלך.
[/FONT][/COLOR]
:thumbsup:
לגמרי. פעם כל תגובה שהזכירה פוליטיקה היתה נמחקת. עם או בלי באן.
נ.ב. לגבי נמלת האש הקטנה.
בארץ המקור שלה כל קן נושא רצף גנטי אחר והם תוקפים אחד את השני. כך יש איזשהו אויב טבעי שמונע פיצוץ אוכלוסין.
בארץ, מכיוון שכל נמלי האש הגיעו מאותו מקור, הן בעצם "שייכות לאותו קן" ולכן אין ביניהן מלחמה. מכאן שהאויב הטבעי העיקרי שלהן לא קיים.
חרגתי מהנושא אבל לאור הכיוון שהשרשור לקח, זה עדיף.
נכון א.הזקן התחיל, רם בן ברק הוא לא ציוני ולא נעליים. בכלל, מה זה ציוני ?
המעשים שלו כיום, מבטלים את כל מה שעשה אם בכלל עשה הגיבור הגדול בעבר, בז לו בכל נים בגופי, ולא מעניין אותי כמה תאמר: אתה לא יודע מה הוא עשה למען המדינה. גם אתה לא יודע ואתה סתם מחרטט סיסמאות וקלישאות.
מה שהוא עושה היום, אני יודע ובלשון המעטה, הוא מוכר את כולנו ואין לי מושג מהיכן נובעת ההתנהלות שלו, לדעתי זה משהו נפשי, שנאה עצמית מוזרה ולא שפויה או מוסברת.
ומשום כך, גם הפעולה שלו לצמצם רכיבה בשטח, לא עושה עליי רושם כפעולה שנועדה לטוב, אלא סתם כדי לספק מקורבים שלו, או פופוליזם טהור.
לא striker, אתה התחלת.
יש הבדל עצום בין דיון על חוק (נושא הפורום) לבין דיון על מי שהציע את החוק (פוליטיקה).
אני לא אכנס אתך לוויכוחים למי יש הפרעה נפשית ומי משתמש בסיסמאות נבובות מבית היוצר של זה שאסור לנקוב בשמו, זה מתחת לכבודי. אבל מה שאתה אומר על רם בן ברק מזכיר לי את הפתגם הידוע "ויקומו המלפפונים ויכו את הגנן".
ואביעד – זו אחריותך: אם אתה מרשה תגובה של קוסטה ("ממשלה מחורבנת שקמה במרמה תוך גניבת קולות הבוחרים" – אגב, קוסטה, אני מבין לליבך. בבחירות האחרונות זה קרה לי עם אורלי לוי-אבקסיס שעזרה להקים ממשלה מחורבנת תוך גניבת קולות הבוחרים), תגובות של סטרייקר (כולל לאחר שכתבת בלי פוליטיקה) וכו' – אל תתפלא שבאקלים הנוכחי – כל מי שלא מסכים עם דעותיך הוא בוגד – לא משנה מה אמר ועשה בעבר ומה הרציונל שלו – זה מתפתח לאן שהתפתח.
Jonathan
11-01-2022, 19:35
במספר פארקי רכיבה שאני מכיר, האופנועים או קיום פארק אופנועים הוא הגורם לשימור הפארק, אחרת הכל היה הופך נדל"ן.
בנוסף לפקקים של גלגלי האופנועים אפקט של הפיכה של הקרקע הכנסה של חמצן שמעודדת צמיחה, הוכח בניגוד לציפיות בפארק אחד שנסגר כאן.
ודבר אחרון,
לא ברור למה כל הירוקים רואים את האדם כמעל הטבע ולא חלק מהטבע, גלגלי האופנועים הורסים את הטבע באותה מידה שכן של נמלת האש הורס את הטבע או חבורת חזירי בר שמחפש באדמה וחופר ומסוגל להפוך מרבדים שלמים עשרות מטרים לכל כיוון אם הרגליים והגוף שלהם לשדה שנראה כאילה מישהו חרש אותו בגלגלי אופנוע.
אין שום הבדל בין האדם לחיות שניהם משנים את הטבע לא הורסים אותו.
יאללה, אנשים. אני מנצלש ומחזיר את הדיון לרום של נשימה חופשית. חזרתי עכשיו לטראנסאלפ אחרי שש שנים על קטנוע. שמתי צמיגים 80/20 אבל חוץ מלרדת לאיזה שביל כורכר מהודק באזור כפ"ס לא עשיתי שום דבר שבאמת יכול להיחשב שטח. אני יודע שזה לא דו"ש קלאסי אבל יש לו יכולות שאני יודע שאני לא מממש. אם יש פה למישהו טיפים איך להיכנס לנושא אשמח. אני מעיר שאני קצת חושש להיכנס לבד לשטח כי two is one one is none
ובצדק.
לא רוכבים לבד בשטח.
בטח לא בלי נסיון.
ובוודאי שלא עם בהמה כבדה.
אתה צריך למצוא חבר שיכניס אותך לעניינים וילמד אותך את הבייסיק. אני לא מאמין בלימוד שחיה בהתכתבות.
תזכירו לי רגע, מה היה נושא השירשור?
אה, כן - חוק להגבלת התנועה בשטח...
מצער לכל מי שהוא רוכב נורמטיבי, אבל כניראה שאין מנוס. אני מנחש שאילולא הפגיעה בשדות החקלאים, הנושא לא היה עולה, אבל זה כבר לא משנה. זה קורה.
לא נכון בעיני להמעיט בפגיעה בפרנסתם של אנשים. גם לא נכון להתעלם מהפגיעה בטבע. אנחנו כבר לא כמה מאות. אנחנו אלפים רבים ופגיעתנו בטבע כבר ניכרת (מדבר יהודה כדוגמה).
עדיף אולי לנתב את האנרגיות האקטיביסטיות שלנו להשפיע על אופי החוק מתוך עמדה של בגרות ואחריות (כפי שעשה אביעד בפנייתו לרם בן ברק) ולא לעוד התנצחות מיותרת על ימין ושמאל.
Dresdner
12-01-2022, 09:49
זה יפה ונחמד ומאד מנומס מצידך אבל החוק הזה הולך למקום אחד, הדרת רכב מנועי מכל דרך שהיא לא אספלט, תסתכל על אירופה, פעם היו הגבלות ועכשיו כל שנה שנתיים מדינה אחרת מודיעה על איסור גורף מיידי או כזה שיגיע משנה מסויימת.
תהנה כל עוד אתה יכול, הספירה לאחור התחילה
https://www.visordown.com/news/industry/taking-motorcycle-road-now-illegal-italy
NAOR2207
12-01-2022, 11:44
יאללה, אנשים. אני מנצלש ומחזיר את הדיון לרום של נשימה חופשית. חזרתי עכשיו לטראנסאלפ אחרי שש שנים על קטנוע. שמתי צמיגים 80/20 אבל חוץ מלרדת לאיזה שביל כורכר מהודק באזור כפ"ס לא עשיתי שום דבר שבאמת יכול להיחשב שטח. אני יודע שזה לא דו"ש קלאסי אבל יש לו יכולות שאני יודע שאני לא מממש. אם יש פה למישהו טיפים איך להיכנס לנושא אשמח. אני מעיר שאני קצת חושש להיכנס לבד לשטח כי two is one one is none
בניגוד לדודות ולספתות אשר מטיפות לך ללבוש סוודר ("לא רוכבים ללא ניסיון") - הרי אתה צריך להתחיל מאיפה שהוא.
הרי לא תרכוב כל החיים שלך בקו ישר על אספלט מישורי.
גם תינוק לומד ללכת.
לי אישית היה F650 לבן מצוחצח ויקר כמה מונים למידותי (סטודנט) ורכבתי איתו המון בירושלים. המון!
עקב היותי עני מרוד (כל שריטה במיכל - כמה אלפים) היו לי שני חוקי ברזל
חוק מספר אחד - לא נופל בשטח
חוק מספר שנים - אני לא נופל בשטח!
והפלא ופלא עשיתי בורמות, סרפנטינות והרי אדר שלם ולבד.
טיפים - מיגון כמובן. אבל לא כזה שמעיק. (קניתי מגפי רכיבה בטון. ללא ציר. נשארים בארון)
לסיום אני חייב לחזור לפוליטיקה. ברשותך.
התחבבת עלי מזרח רמת גני. והיות ויש לנו מכנה משותף (לא רוכב בשבת) ראה זאת הזמנה לרכיבה משותפת באיזור בן שמן בואכה בורמה. (שישי עדיף)
הנבלה צריכה ריענון זיכרון.
נאור יקירי,
תבורך מבנים. אקח את ההזמנה בשתי ידיים.
NAOR2207
12-01-2022, 17:28
לא בטוח שאני זה שתרצה ללמוד ממנו :motorcycle17:
בכל אופן אני כותב כאן גם למען האחרים - קבוצת אדוונצ'ר למתחילים (https://www.facebook.com/groups/AdventureIL/) (לי אין מתה)
השאר. במסרים.
אין כאן שום שקר – זה מתמטיקה, מגמות ועובדות.
במצב כזה, יש שתי אפשרויות (יש יותר, אבל, נגיד, אפשרויות ריאליות): האחת – מדינה דו-לאומית במקום מדינה יהודית. השנייה – מדינה שבה לחלקים גדולים מהאוכלוסייה אין זכויות אזרח. זה נקרא מדינת אפרטהייד.
איפה השקרים?
ביקשת שקרים? קבל שלושה.
א. הנתונים המאיימים של השד הדמוגרפי שמציגים הפלסטינים (והערבים) הופרכו מזמן. חפש הרצאות של יורם אטינגר ביוטיוב.
בנוסף ב 2018 המגמה השתנתה והיהודיה החילונית מולידה יותר מהערביה בישראל.
ב. אתה כבר חי במדינה דו-לאומית ועל כל שלט מוסדי תמצא כיתוב בערבית. מה השקר? כשמדברים על שתי מדינות לשני עמים פתאום מתברר שאנשים חושבים שוכחים לספור כמה מדינות יש לערבים* בלבד:
1. עזה.
2. יהודה ושומרון.
3. ירדן (רוב פלסטיני)
בשלושתם השטח יהיה "נקי מיהודים" -לפי מתווה אוסלו.
4. בישראל יגורו יהודים, אבל לא במדינה יהודית אלא מדינת כל אזרחיה.
הקרן לישראל חדשה, האיחוד ומחלקת המדינה האמריקאית משלמים לקידום הרעיון כבר 30 שנה דרך מאות עמותות "זכויות" כשבכולם אותם אנשים באותם תפקידים.
*הערבים הישראלים מגדרים את עצמם כפלסטינים.
אני מגדיר את הפלסטינים כערבים כי אין ולא היה עם כזה.
ג. השקר הכי גדול הוא שקר מדינת האפרטהייד והבידוד המדיני. מי שיודע קצת למד היסטוריה מבין שאין קשר בין איסורי בחוק לבין החוק והמשפט הישראלי.
אזרחות מושהית, מותנית עתידית היא איננה שלילת זכויות. בוודאי כשיש להם אפשרות להצביע לפרלמנט הירדני. אנשים מוכנים לשלם הרבה כדי לקבל גרין קארד.
שלושה שקרים, קיבלת.
ולרגע מהות.
הציונות אולי קשה להגדרה שנסכים עליה אבל יש לה בסיס וככל שמתרחקים ממנו זה כבר פחות ציונות.
דבר ראשון מדינה יהודית.
אחר כך דמוקרטיה. (כי תנין ירוק גם לרוחב).
אחר כך ביטחון, התיישבות, עצמאות.
אחר כך אור לגויים.
ואנחנו די קרובים לשם.
כשאני כותב יהודית אני מתכוון בדיוק לאותה יהודית משכילה מסורתית (מדליקה חנוכיה) שלא משתטחת על קברי צדיקים אבל מכירה את התנ"ך וההיסטוריה של העם ברמה טובה.
מי שנלחם נגד הדברים האלה, גם אם הוא בתודעה של אכפתיות ואהבה למדינה פועל נגד הציונות וזה לא משנה כמה יאיר גולן או עומר בר לב היו רמבואיים בצבא. זה לא המדד היחידי ולא הקובע. מי שרוצה למסור שטחי מולדת, להביא מסתננים, להחליש את הנראטיב והמסורת היהודיים, לפגוע בהתיישבות פועל נגד הציונות. זאת לא ציונות, בעיני.
תעשה את הקורס אדוונצ'ר של אופנוען מאומן ותדע לרכב עם הטראנסאלפ בשבילים הרבה יותר מאתגרים משבילים לבנים. אין לי קשר כלשהו איתם, פשוט הקורס הכי אפקטיבי כלכלי ולעניין שעשיתי.
ביקשת שקרים? קבל שלושה.
א. הנתונים המאיימים של השד הדמוגרפי שמציגים הפלסטינים (והערבים) הופרכו מזמן. חפש הרצאות של יורם אטינגר ביוטיוב.
קידוזמו, אמרו בלי פוליטיקה, אז לא אשיב לך כאן. אם יהיה לי זמן אכתוב לך בפרטי. אבל מדבריך עולה שאלה מעניינת.
כשאתה שוקל לרכוש אופנוע, אני מנחש שאתה לא מתייעץ עם השען שמתקן את השעונים המקולקלים שלך או עם רופא המשפחה שלך שמאבחן מצוין בעיות רפואיות. יש להניח שתתייעץ עם מכונאים המטפלים בכלי ועם אנשים שיש להם ניסיון ברכיבה ואתה סומך עליהם. נכון?
אז למה כשמדובר על דמוגרפיה, אתה מעדיף לצטט סוחר (מוצלח ככל שיהיה) מאשר אנשים ומכונים שדמוגרפיה היא עיסוקם המקצועי?
אנחנו בהתהוותה של מהפיכת המידע. אתה יכול להשיג ברשת כל מה שתרצה – אמיתי או שקרי. מה שחסר כדי שזה יגיע לבשלות היא היכולת להבחין בין מידע טוב ואמיתי לבין מידע שקרי, סתם דעות וכו'. נראה לי שזה הפח שנפלת בו.
the striker
13-01-2022, 08:58
ביקשת שקרים? קבל שלושה.
בנוסף ב 2018 המגמה השתנתה והיהודיה החילונית מולידה יותר מהערביה בישראל.
ב. אתה כבר חי במדינה דו-לאומית ועל כל שלט מוסדי תמצא כיתוב בערבית. מה השקר? כשמדברים על שתי מדינות לשני עמים פתאום מתברר שאנשים חושבים שוכחים לספור כמה מדינות יש לערבים* בלבד:
1. עזה.
2. יהודה ושומרון.
3. ירדן (רוב פלסטיני)
בשלושתם השטח יהיה "נקי מיהודים" -לפי מתווה אוסלו.
4. בישראל יגורו יהודים, אבל לא במדינה יהודית אלא מדינת כל אזרחיה.
הקרן לישראל חדשה, האיחוד ומחלקת המדינה האמריקאית משלמים לקידום הרעיון כבר 30 שנה דרך מאות עמותות "זכויות" כשבכולם אותם אנשים באותם תפקידים.
*הערבים הישראלים מגדרים את עצמם כפלסטינים.
אני מגדיר את הפלסטינים כערבים כי אין ולא היה עם כזה.
ג. השקר הכי גדול הוא שקר מדינת האפרטהייד והבידוד המדיני. מי שיודע קצת למד היסטוריה מבין שאין קשר בין איסורי בחוק לבין החוק והמשפט הישראלי.
אזרחות מושהית, מותנית עתידית היא איננה שלילת זכויות. בוודאי כשיש להם אפשרות להצביע לפרלמנט הירדני. אנשים מוכנים לשלם הרבה כדי לקבל גרין קארד.
שלושה שקרים, קיבלת.
ולרגע מהות.
הציונות אולי קשה להגדרה שנסכים עליה אבל יש לה בסיס וככל שמתרחקים ממנו זה כבר פחות ציונות.
דבר ראשון מדינה יהודית.
אחר כך דמוקרטיה. (כי תנין ירוק גם לרוחב).
אחר כך ביטחון, התיישבות, עצמאות.
אחר כך אור לגויים.
ואנחנו די קרובים לשם.
כשאני כותב יהודית אני מתכוון בדיוק לאותה יהודית משכילה מסורתית (מדליקה חנוכיה) שלא משתטחת על קברי צדיקים אבל מכירה את התנ"ך וההיסטוריה של העם ברמה טובה.
מי שנלחם נגד הדברים האלה, גם אם הוא בתודעה של אכפתיות ואהבה למדינה פועל נגד הציונות וזה לא משנה כמה יאיר גולן או עומר בר לב היו רמבואיים בצבא. זה לא המדד היחידי ולא הקובע. מי שרוצה למסור שטחי מולדת, להביא מסתננים, להחליש את הנראטיב והמסורת היהודיים, לפגוע בהתיישבות פועל נגד הציונות. זאת לא ציונות, בעיני.
קידוזו צודק, ומעט חידוד. הביטוי ציונות הוא חלול וריק מתוכן, אנחנו כאן כי אנחנו יהודים וזוהי נחלת אבותינו.
גילוי נאות, הכותב אינו שומר מצוות.
NAOR2207
13-01-2022, 10:16
מוזמנים להעביר את הפוליטיקה לעוף. לשם כיוונתי.
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23416-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A7-%D7%A9%D7%9C-%D7%A0%D7%98%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%A1-(**-%D7%A4-%D7%95-%D7%9C-%D7%99-%D7%98-%D7%99-%D7%A7-%D7%94-**)
מבטיח לא להתיחס לדברים שלכם לא פחות מההתעלמות שלכם את הודעותי.
להזכירכם. נחסמתי לצמיתות בגלל שהלנתי על כך שמנהל פתח שירשור פוליטי שלא קשור לאופנועים - בכללי
קידוזו צודק, ומעט חידוד. הביטוי ציונות הוא חלול וריק מתוכן, אנחנו כאן כי אנחנו יהודים וזוהי נחלת אבותינו.
גילוי נאות, הכותב אינו שומר מצוות.
כל הכבוד לפולגז ובעיקר למנהלי הפורום.
ממליץ לכולם לראות את סרטו של רינו צרור "יהודים, פעם שלישית" מדבר על עלייתן ונפילתן של ממלכות ישראל ומלחמות היהודים מימי דוד המלך ועד היום.
ולעניינו המקורי של הדיון, בתור אחד שהתביב העיקרי שלו בשנתיים האחרונות זה לפתוח סינגלים וצירים חדשים להארד אינדורו אני חרד מהצעת החוק הזאת, מההשלכות שלה על חופש התנועה בשטחים הפתוחים וגם על ההשלכות בכל הנושא הביטוחי במקרה של תאונה שאירעה בשטח. אני מקווה שיהיה מי שירים את הכפפה ויצליח הרים מחאה/לובי להפלת החוק. אולי היבואנים (אופנועים, טרקטורונים, sbs, וג'יפים למיניהם) בתמיכה ואיגוד של רוכבים מקבוצות כמו ריידרס פור ריידרס, זולו ודומייהן יצליחו (או יותר נכון נצליח) לנדנד ח"כ אחד או שניים מהקואליציה וההצעה תרד מסדר היום.
הרי במצב הפוליטי היום, על חודו של קול קם ונופל דבר. ואם מראש יודעים שאין רוב להצעה אז לא מעלים אותה כלל להצבעה.
בהצלחה לכולנו
כל הכבוד לפולגז ובעיקר למנהלי הפורום.
ראיתי את ההודעה של אביעד רק אחרי ששלחתי.
המקום הראוי באוף, מסכים.
ממליץ לכולם לראות את סרטו של רינו צרור "יהודים, פעם שלישית" מדבר על עלייתן ונפילתן של ממלכות ישראל ומלחמות היהודים מימי דוד המלך ועד היום.
ולעניינו המקורי של הדיון, בתור אחד שהתביב העיקרי שלו בשנתיים האחרונות זה לפתוח סינגלים וצירים חדשים להארד אינדורו אני חרד מהצעת החוק הזאת, מההשלכות שלה על חופש התנועה בשטחים הפתוחים וגם על ההשלכות בכל הנושא הביטוחי במקרה של תאונה שאירעה בשטח. אני מקווה שיהיה מי שירים את הכפפה ויצליח הרים מחאה/לובי להפלת החוק. אולי היבואנים (אופנועים, טרקטורונים, sbs, וג'יפים למיניהם) בתמיכה ואיגוד של רוכבים מקבוצות כמו ריידרס פור ריידרס, זולו ודומייהן יצליחו (או יותר נכון נצליח) לנדנד ח"כ אחד או שניים מהקואליציה וההצעה תרד מסדר היום.
הרי במצב הפוליטי היום, על חודו של קול קם ונופל דבר. ואם מראש יודעים שאין רוב להצעה אז לא מעלים אותה כלל להצבעה.
בהצלחה לכולנו
לחלק הראשון לא אתייחס (רינו צרור) כי פוליטיקה.
פתיחת צירים זה בדיוק הרע שאני מדבר עליו. תן לחיות לחיות במובן הפשוט של המילה. לדעתי יש בארץ יותר שבילים (מסומנים ולא מסומנים) לקמ"ר מכל מדינה אחרת. הטבע הוא לא רק מקום שאפשר להדגים מה אפשר לעשות עם כלי שטח אלא גם בית לצומח והחי ואפילו שפיות למי שמחפש מדי פעם שקט. יש מספיק שבילים מאתגרים ולא צריך לגרום לנזק נוסף. לפני שבועיים פגשתי באזור השפלה עדר גדול של צבאים, מקרוב. שביל 4X4 לא מסומן. אם לא יהיה להם מקום שקט שיוכלו לברוח אליו העדר יתכווץ. לחץ נפשי משפיע בצורה חזקה על בע"ח במים באוויר וביבשה. לכן, אם מתחשק לך לאתגר את עצמך, תשתדל לרכב על שביל קיים. לא רק סמ"ש אלא שביל עיזים, נתיב שפרצו חזירים. משהו שכבר עברו עליו ונרמס.
לפני שבוע רכבתי בשביל וכדי להימנע ממעבר בבוץ רכבתי לצידו ודרסתי פאקינג רקפות. זה לא בסדר וכשאני מוביל זה לא קורה. יען כי אני לא קדוש ולא מחבק עצים, ובכל זאת מוודא שהעמדה ברורה. מה שאפשר לשמור- לא הורסים וצמיג הורס.
אל תיעלב,
אבל מי שפותח סינגלים חדשים, הוא בדיוק הבעיה כאן.
בעיני כמובן.
אל תיעלב,
בעיני כמובן.
לקראת שבת קודש אני רוצה לשתף אתכם קטע ממסכת עירובין דף נ"ג ע"ב:
אמר ר' יהושע בן חנניה:
פַעַם אַחַת הָיִיתִי מְהַלֵּךְ בַּדֶּרֶךְ
וְהָיְתָה דֶּרֶךְ עוֹבֶרֶת בַּשָּׂדֶה
וְהָיִיתִי מְהַלֵּךְ בָּהּ.
אָמְרָה לִי תִּינֹקֶת אַחַת: רַבִּי, לֹא שָׂדֶה הִיא זוֹ?
אָמַרְתִּי לָהּ: לֹא דֶּרֶךְ כְּבוּשָׁה הִיא?
אָמְרָה לִי: לִסְטִים שֶׁכְּמוֹתְךָ כְּבָשׁוּהָ.
העובדה שאתה רואה שמישהו כבר נסע פה, לא אומרת שהוא עשה טוב, ובוודאי שלא יוצא מזה שאתה עושה טוב שאתה נוסע בעקבותיו.
אביעד אברהמי
14-01-2022, 13:09
נכתבו פה בשרשור דברים מאוד מעניינים.
מטבע הדברים, מכיוון שהנושא קשור לפוליטיקה, הדיונים גלשו עמוק לתחום הפוליטי.
אנחנו לא נועלים את השרשור כי אנחנו מאמינים שחשוב לתת לגולשים להתבטא, וכל עוד הדיון הוא ענייני ולא גולש לפסים אישיים או לטונים גבוהים - אנחנו נאפשר גם נגיעה בפוליטיקה הקשורה ישירות לנושא השרשור.
מכיוון שכל אחד כבר שטח את טיעוניו הפוליטיים, אני מבקש שנעצור כאן עם הפוליטיקה ונחזור להתרכז בנושא השרשור.
NAOR2207
14-01-2022, 16:45
נכתבו פה בשרשור דברים מאוד מעניינים.
מטבע הדברים, מכיוון שהנושא קשור לפוליטיקה, הדיונים גלשו עמוק לתחום הפוליטי.
אנחנו לא נועלים את השרשור כי אנחנו מאמינים שחשוב לתת לגולשים להתבטא, וכל עוד הדיון הוא ענייני ולא גולש לפסים אישיים או לטונים גבוהים - אנחנו נאפשר גם נגיעה בפוליטיקה הקשורה ישירות לנושא השרשור.
מכיוון שכל אחד כבר שטח את טיעוניו הפוליטיים, אני מבקש שנעצור כאן עם הפוליטיקה ונחזור להתרכז בנושא השרשור.
טוב
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23416-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A7-%D7%A9%D7%9C-%D7%A0%D7%98%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%A1-(**-%D7%A4-%D7%95-%D7%9C-%D7%99-%D7%98-%D7%99-%D7%A7-%D7%94-**)?p=187802&viewfull=1#post187802
אל תיעלב,
בעיני כמובן.
ההצעה הרי לא יכולה להבדיל בין סינגל קיים ושחוק לסינגל בתול ולא חוקי מאחר וגם לי כרוכב לפעמים קשה להבדיל, אז בטח שלחוק היבש קשה יותר. זה הכל או כלום.
אני לא כלכך מבין בדיוק מה הבעיה בפתיחת סינגל חדש ואני לא מבין איך סינגלים קיימים ישמרו אם לא ישתמשו בהם (הטבע לוקח בחזרה את שלו). שוב, בבן שמן, מיקרוקוסמוס של שימוש כבד ומעורב, יש רקפות ויש לטאות ויש סינגלים ואופניים ואופנועים וארבע גלגליים וכולם חיים בשלום זה עם זה. עדיין יש שפע של טבע ולפעמים אם תתאמץ ותחפש ממש מקרוב בין העצים תמצא איזה סינגל חבוי. ומלא מלקטי פטריות על שתיים בשלב הזה של השנה, שעושים כנראה נזק לרקפות בדיוק כמו המצלר סיקסדייז אקסטרים שלי.
בכל יער אחר המצב של הטבע כנראה טוב עוד יותר.
אתם יודעים מי הורס את הטבע? לא רוכבי אופנועים, בטח שלא רוכבי אופניים ואפילו לא ג'יפאים. מי שהורסים טבע ויערות הם שטחי אש, פיתוח נדל"ן ושטחים חקלאיים. שטח חקלאי הוא לא טבע שצריך להגן עליו כי הוא טבע (אפילו שאולי יש עליו צמחים וזה מבלבל) הוא קניין פרטי שצריך להגן עליו כמו שמגינים על חצר מפעל ואין לו מה לדור בכפיפה אחת עם שיקולים סביבתיים.
שביל 4X4 לא מסומן. אם לא יהיה להם מקום שקט שיוכלו לברוח אליו העדר יתכווץ. לחץ נפשי משפיע בצורה חזקה על בע"ח במים באוויר וביבשה.
זה נכון גם לגבי אנשים שלקחו להם את האפשרות לרכב בשטח? או שרק הצבאים צריכים לפרוק סטרס?
אם מתחשק לך לאתגר את עצמך, תשתדל לרכב על שביל קיים. לא רק סמ"ש אלא שביל עיזים, נתיב שפרצו חזירים. משהו שכבר עברו עליו ונרמס.
אפקטיבית זה בדיוק מה שקורה. אתה כמעט ולא תמצא סינגל אחד לצד סינגל אחר פשוט כי הרבה יותר כיף לרכב בסינגל שעשה מישהו אחר מאשר לדרוס צמחיה ולמצוא אבנים. חוץ מאלו שלא רוצים לעבור בבוץ.
אוקיי.
כדאי לך לחקור לעומק מה הנזק שעושה קוליס. לא רק מבחינת הידוק אדמה, ורמיסת בע"ח שחיים בה, אלא גם מבחינת שינוי תוואי זרימת מים באיזורים צחיחים, וייבוש אזורים.
מספר הקילומטרים של קוליסים שאני גירפתי בצעירותי בדרום, הוא יותר ממספר הקילומטרים שחלק מהרוכבים כאן רכבו בשטח (טוב, אני מדבר על רוכבי הכביש, מניח שמסתכםבמקרה הטוב בכמה עשרות בודדות, אבל זה עדיין הרבה ימים שנפרשו על תקופה מאוד ארוכה).
כשאתה פותח סינגל חדש, או סתם מזיין גבעה בתולה כדי להוכיח שאתה יכול לעלות, הבא שיבוא אחריך, כבר יעשה את זה כי הוא חושב שזה שביל.
רוצה לנסוע לא על שביל? סע בתוך ערוץ זרימה של נחל.
איך נמנעים?
בתור התחלה, לא פורצים חדש.
יש בארץ מספיק סינגלים כדי להעסיק אותך עד שתהיה מספיק מבוגר כדי שלא תוכל לרכב. חפש מפת ישראל הייקינג.
שנית כשאתה בטבע, יש כללים בסיסיים. אי אפשרלעמוד מאחורי התירוץ של"אני לא מכיר את הכללים". לפחות סע עם מפה/gps/אפליקציה וכו ... זה כמו להדליק מדורה ביער בקיץ, או להשאיר שקית עם זבל איפה שעשית קמפינג, או סתם להכנס לסלון של מישהו ולחרבן בו.
כמובן שאני לא יכול לחנך אף אחד,
אבל התירוץ של בורות הוא תירוץ שלא תופס מים.
כדאי לך לחקור לעומק מה הנזק שעושה קוליס. לא רק מבחינת הידוק אדמה, ורמיסת בע"ח שחיים בה, אלא גם מבחינת שינוי תוואי זרימת מים באיזורים צחיחים, וייבוש אזורים.
מבחינתי, הטבע הוא לא מוזיאון.
אתה יכול לטעון עד מחרתיים שסינגל זה נזק, שבגללו הצבאים וחזירי הבר יברחו וימותו. משום מה, אני ממשיך לראות אותם חוצים את השבילים והסינגלים שאני רוכב בהם.
מבחינת שינוי התוואי, הוא פחות משמעותי משביל שעושה עדר עיזים (העיזות טורפות את הצמחים, ברמה שהאופנוע לא מתקרב אליה). אז מה, עשיו גם תאסור על גידול עיזים?
הגישה שלי היא - צריכות להיות שמורות טבע, באתרים שהם באמת יחודיים ודורשים שימור.
בשאר המקומות - המדבר בנגב ובערבה, הגבעות בשומרון ובגליל שאר שטחים מסוג זה - אלה לא אתרים לשימור, אלא אתרים לשימוש (רצוי - שימוש מושכל שאינו גורם נזקים משמעותיים ומיותרים). מבחינתי פריצת סינגל היא בגדר שימוש סביר, הגיוני ולא מזיק. בטח כשמשווים את זה למחצבה פיראטית, משרפת זבל, נחל ביוב, משחטת רכב או מפגע תברואתי אחר שכל כפר סביבי דואג לייצר.
והערה אחרונה, בנושא הגלישה לפוליטיקה.
קל להתעלם מפוליטיקה כשמדברים על מנועים, צמיגים, שמנים או דגמים חדשים.
אבל כשאנו גולשים לדיון בהחלטה שמתקבלת במנגנוני הממשל וניסיון להשפיע על ההחלטה הזו - באופן טבעי, אנו נאלצים לדבר על המערכת הפוליטית וההנהגה המדינית. מכאן, אין שום דרך למנוע מאנשים לחלוק את ראייתם הפוליטית, כי זאת העדשה שדרכם אנשים מבינים את המתרחש ומנחשים את התהליכים שגורמים להחלטות שבהן הם מעוניינים להיאבק.
אז או שנחליט שהפורום מחוץ לפוליטיקה - ולא ננסה לפנות לחברי כנסת ולהשפיע עליהם.
או שננסה לפעול ולקדם את האינטרסים שלנו כרוכבים, כפי שעושים נציגי מועדון האופנועים - אבל אז באופן טבעי השיח ינוע סביב הממשלה ואופן פעולתה, ראייתינו של אותם חברי כנסת שקשורים במישרין או בעקיפין לנושא ודעתינו האישית על הכיוון שבו הולכת המדינה. זה יביא אותנו לדיון כמו שהיה לפני מספר עמודים כאן - ואין לדעת היכן זה יגמר כשתיבת הפנדורה הזאת נפתחת. לשמחתי, לא הייתה לי כ"כ הזדמנות להתערב בדיון, כי היו לי כמה ימים עמוסים מאוד. טוב שכך.
עם זאת, הייתי שמח להישאר לא מודע לדעותיו של א_זקן (חבר פורום ותיק שאני מעריך, ויכול לנהל איתו דיון מכבד בנושאים שקשורים לאופנועים בלבד). הדעות שלנו מנוגדות ברמה די קיצונית, ואני חושש שזה עלול להשפיע על התפישה שלנו אחד של השני בעתיד גם בנושאים אחרים. בקצב הזה, אנחנו נצטרך פה שתי מדינות לעם אחד...
מבחינתי, הטבע הוא לא מוזיאון.
אתה יכול לטעון עד מחרתיים שסינגל זה נזק, שבגללו הצבאים וחזירי הבר יברחו וימותו. משום מה, אני ממשיך לראות אותם חוצים את השבילים והסינגלים שאני רוכב בהם.
מבחינת שינוי התוואי, הוא פחות משמעותי משביל שעושה עדר עיזים (העיזות טורפות את הצמחים, ברמה שהאופנוע לא מתקרב אליה). אז מה, עשיו גם תאסור על גידול עיזים?
הגישה שלי היא - צריכות להיות שמורות טבע, באתרים שהם באמת יחודיים ודורשים שימור.
בשאר המקומות - המדבר בנגב ובערבה, הגבעות בשומרון ובגליל שאר שטחים מסוג זה - אלה לא אתרים לשימור, אלא אתרים לשימוש (רצוי - שימוש מושכל שאינו גורם נזקים משמעותיים ומיותרים). מבחינתי פריצת סינגל היא בגדר שימוש סביר, הגיוני ולא מזיק. בטח כשמשווים את זה למחצבה פיראטית, משרפת זבל, נחל ביוב, משחטת רכב או מפגע תברואתי אחר שכל כפר סביבי דואג לייצר.
עד כאן אני מסכים עם כל מילה.
עם זאת, הייתי שמח להישאר לא מודע לדעותיו של א_זקן (חבר פורום ותיק שאני מעריך, ויכול לנהל איתו דיון מכבד בנושאים שקשורים לאופנועים בלבד). הדעות שלנו מנוגדות ברמה די קיצונית, ואני חושש שזה עלול להשפיע על התפישה שלנו אחד של השני בעתיד גם בנושאים אחרים. בקצב הזה, אנחנו נצטרך פה שתי מדינות לעם אחד...
אתה רוצה שתי מדינות, אחת לאלו שמסכימים איתך ואחת לאלו שלא מסכימים איתך? כנראה שעם מספיק זמן באותה קלחת, הפכנו דומים עד זהים לשכנינו.
אתה רוצה שתי מדינות, אחת לאלו שמסכימים איתך ואחת לאלו שלא מסכימים איתך? כנראה שעם מספיק זמן באותה קלחת, הפכנו דומים עד זהים לשכנינו.
זה נכתב בהומור עצוב.
ואם כבר, אז השכנים הם אלה שדומים לנו...
יש על זה בדיחה ישנה:
יהודי מגיע לאי בודד.
אחרי כמה שנים, מוצאים אותו - ומגלים באי שני בתי כנסת.
שואלים אותו: תגיד, אתה לבד פה. למה בנית שני בתי כנסת?
עונה היהודי: באחד אני מתפלל, בשני אני לא מוכן לדרוך...
בהמשך לכך,
על הדעות שלך לגבי מהו נזק לטבע אין בעיה להתדיין (יש כאן במדינה המון אנשים שגם אין להם בעיה לשבת לעשות פיקניק בתוך ערמות של זבל שהשאירו אלו שלפניהם, זכותם וזכותך).
גם אין בעיה עם להתווכח שהצעת חוק של איש כזה או אחר היא כן או לא טובה לעם, מדינה או לארץ.
כשזה הופך להיות האשמות אישיות כלפי פרסונות, זה מפסיק להיות דיון ענייני. וכאמור, זכותך לחשוב שכל מי שחושב אחרת ממך הוא עוכר ישראל,
רק בבקשה, בנקודה הזאת, תנהל את הדיון בפלטפורמות שנועדו לזה (פייסבוק, טוקבקים באתרי החדשות וכו...).
כמובן שזכותך לכתוב מה שאתה רוצה על מי שאתה רוצה. זה עדיין אתר חופשי.
נ.ב.
בשנים האחרונות, יוצא לי יותר מדי לענות לאנשים בנושאי אופנועים בג'יפולוג, כי הם טוענים שכאן כבר מזמן אין דיון מקצועי. האמת היא שמאז שאנשים בלחץ בגלל המצב, גם שם הדיונים מקבלים אופי לא ענייני. כנראה שבעתיד, התשובות המקצועיות היחידות יהיו בפורומים בחו"ל.
קידוזמו, אמרו בלי פוליטיקה, אז לא אשיב לך כאן...-...נראה לי שזה הפח שנפלת בו.
א. ובכל זאת השבת.
ב. פגשתי אישית. התרשמתי שאטינגר הגון וערכי- בטח לעומת כהני השמאל.
ג. בתור פעיל של ביילין נחלאי ושמונצ"ניק האמנתי בגוש השמאל וסלדתי מהימין. מהפיכת המידע שלי התחילה בימי הפיגועים בויכוח נוקב עם חבר ערבי פטריוט פלסטיני תושב ישראל. כיום אני לא צופה בערוצי התעמולה ומעדיף לצרוך מידע ממקורות אמינים.
מוזמן להמשיך בפרטי.
מבחינתי, הטבע הוא לא מוזיאון...
....בקצב הזה, אנחנו נצטרך פה שתי מדינות לעם אחד...
הטבע יותר חשוב ממוזיאון והחי והצומח מושפע ומשפיע על החי והצומח. לחזיר ולצבי ואפילו לשיח הנמוך והמעאפן שהרגע עברתי על שורשיו יש תנאים אידיאליים ויש תנאים פחות מתאימים עד להרסניים. שום פעולה מוטורית לא יכולה לשפר את הטבע, רק להזיק. אתה אומר בוא נזיק קצת, במתינות. עכשיו השאלה היכן עובר הקו המתון ומי צריך להעביר אותו. יש את הסביבתיים (שהתנגדו לכביש 6 והקמת יישובים יהודיים בנגב) שמונעים מסיבות פוליטיות ויש את אוהבי הטבע- ולא אין בינהם תמיד קשר. מי שאוהב את הטבע לא רוצה לראות סימני צמיגים ולא ענפים שבורים וכמה שיותר בעלי חיים. צמחים ובעלי חיים חושבים נושמים ופועלים בטריטוריה או אקוסיסטם או איך שתקרא למרחב. ככל ששטח נתון יקבל פחות הפרעות הטבע יהיה...טבעי. ככל שיעברו שם יותר כלים ויהיה יותר רעש ויותר אנשים יהיה פחות... טבע. וכן גם במדבר יש טבע והוא מקסים.
9507
נרקיסים בנחל אשלון.
עברת על פקעת בלי רצון להרוס ובלי לדעת אין נרקיס.
לא חראם?
ולגבי פוליטיקה. מי שמכניס לחצים ודיעות מחו"ל כולל המימון הוא מקור הבעיה.
לא משנה ימין או שמאל.
המידע הדיון והשיקולים לגבי החלטות גורליות צריכים להיות פנימיים.
עד שלא נגיע לדיון הגורלי ההוא, לא נדע שקט.
יכול להיות שיזבירו לנו האויבים יכול להיות מלחמת אחים אבל הדיון ההוא בלתי נמנע.
ככל ששטח נתון יקבל פחות הפרעות הטבע יהיה...טבעי.
סבבה, בשביל זה יש שמורות.
ככל שיעברו שם יותר כלים ויהיה יותר רעש ויותר אנשים יהיה פחות... טבע. וכן גם במדבר יש טבע והוא מקסים.
עברת על פקעת בלי רצון להרוס ובלי לדעת אין נרקיס.
לא חראם?
גם נכון - אבל זאת לא סיבה מספקת כדי לאסור על אנשים להשתמש בטבע, כל עוד הם לא פוגעים מתוך כוונה לפגוע.
פגעת בנרקיס? אז? ואם עז אכלה את הנרקיס, הוא לא נפגע?
כמובן, שאם אתה רואה גבעה קטנה, פורחת בנרקיסים כשמסביבה אין כלום, ואתה מחליט בכוונה תחילה לבנות סינגל דווקא עליה - אז אתה מנייק, כי זה לא שימוש סביר.
אבל אם אתה רוכב בשטח בלי לפגוע בכוונה תחילה - הנזק שאתה גורם הוא מינורי עד לא קיים. זאת דעתי, על סמך 6 שנים שבהן אני רוכב בשטח, כולל "דוכים" ומעבר במקומות שבהם אף כלי ממונע עוד לא שם את הגלגלים שלו.
לי, באופן אישי, החוק המדובר לא ישנה יותר מדי. אני גר ורוכב במזרח הפרוע. גם אם יהיה חוק, אני לא הולך להרגיש אותו.
עם זאת, אני מרגיש צורך עז להתנגד ולתת קונטרה לאותה אג'נדה, שמנסה לקחת לי ולאחרים עוד ועוד פיסה של חופש במסווה של שמירה על הטבע (ע"ע "משבר אקלים") - בין אם זה בהגבלות על רכיבת שטח, באיסור התקנת קמין עץ או בכפיית סוג הרכב שאתה נאלץ לקנות.
סבבה, בשביל זה יש שמורות.
אז במקום החוק הזה יסמנו את כל השטח כשמורה ונגמר הסיפור.
גם נכון - אבל זאת לא סיבה מספקת כדי לאסור על אנשים להשתמש בטבע, כל עוד הם לא פוגעים מתוך כוונה לפגוע.
פגעת בנרקיס? אז? ואם עז אכלה את הנרקיס, הוא לא נפגע?
...
העז אולי תזיק לנרקיס אבל תפלוט מתישהו זרעים מתובלים בדשן והתיש מאחור יכניס את הזרע לעומק המתאים עד שיגיע הגשם. וגם העז לא בדיוק טבעית.
אבל אם אתה רוכב בשטח בלי לפגוע בכוונה תחילה -
גם לערס נמוך המצח שבועל גבעה בתולית אין רצון להרוס. הוא בסה"כ רוצה להרשים את קובי ועוזי או לצלם משהו לאינסטוש.
נזק לא נמדד בכוונה.
הנזק שאתה גורם הוא מינורי עד לא קיים. זאת דעתי, על סמך 6 שנים שבהן אני רוכב בשטח, כולל "דוכים" ומעבר במקומות שבהם אף כלי ממונע עוד לא שם את הגלגלים שלו.
אני חושב אחרת, גם בתור טייל רגלי שראה יותר מדי מקומות שרכבי ואופנועי שטח זימברו להם את הצורה.
לי, באופן אישי, החוק המדובר לא ישנה יותר מדי. אני גר ורוכב במזרח הפרוע. גם אם יהיה חוק, אני לא הולך להרגיש אותו.
עם זאת, אני מרגיש צורך עז להתנגד ולתת קונטרה לאותה אג'נדה, שמנסה לקחת לי ולאחרים עוד ועוד פיסה של חופש במסווה של שמירה על הטבע (ע"ע "משבר אקלים") - בין אם זה בהגבלות על רכיבת שטח, באיסור התקנת קמין עץ או בכפיית סוג הרכב שאתה נאלץ לקנות.
זה נכון שהמניאקים שמקדמים סביבתיות ואוסרים על קמינים לא ידועים בתור חובבי חופש (או טבע) אבל אני בתור חובב טבע מסתכל על הנזק הקיים, על מגמת הפנאי בשטח (בכל צורה) ועל תרבות השימור הישראלית, שלא לדבר על הבני דודים וברור לי שאם לא יהיו יותר אכיפה והגבלות עכשיו יהיה איסור גורף אחר כך. ועוד משהו, מי שחושב שהטבע יכול לשקם את עצמו מנזקי האדם טועה בענק. בניגוד לסברה הרווחת, אוכלוסיות של בע"ח וצמחים לא תמיד מתאוששות מפגיעה. ראה אסון הדגה במפרץ צ'יספיק ועד לצבאים ברמת הגולן.
alexsupreme
19-01-2022, 16:49
זה נכון שהמניאקים שמקדמים סביבתיות ואוסרים על קמינים לא ידועים בתור חובבי חופש (או טבע) אבל אני בתור חובב טבע מסתכל על הנזק הקיים, על מגמת הפנאי בשטח (בכל צורה) ועל תרבות השימור הישראלית, שלא לדבר על הבני דודים וברור לי שאם לא יהיו יותר אכיפה והגבלות עכשיו יהיה איסור גורף אחר כך. ועוד משהו, מי שחושב שהטבע יכול לשקם את עצמו מנזקי האדם טועה בענק. בניגוד לסברה הרווחת, אוכלוסיות של בע"ח וצמחים לא תמיד מתאוששות מפגיעה. ראה אסון הדגה במפרץ צ'יספיק ועד לצבאים ברמת הגולן.
שים לב שאף אחד לא דיבר על אכיפה.
בסופו של דבר כל מה שזה יעשה, זה יאפשר למשטרה לעצור או לרדוף אחרי רוכבי שטח אבל אם אתה חושב שזה יעלים את הנזק לסביבה או יצמצם את הרכיבה הפושעת, זה נשמע לי מעט נאיבי.
שים לב שאף אחד לא דיבר על אכיפה.
בסופו של דבר כל מה שזה יעשה, זה יאפשר למשטרה לעצור או לרדוף אחרי רוכבי שטח אבל אם אתה חושב שזה יעלים את הנזק לסביבה או יצמצם את הרכיבה הפושעת, זה נשמע לי מעט נאיבי.
גם אני סקפטי לגבי יכולות האכיפה ועוד יותר לגבי הצד הבררני שלה. אם זה יצמצם, כנראה שלא. שיעור הנזק שאף גוף "סביבתי" לא בדק הוא לא הפואנטה היחידה. עצם הידיעה שיש חוק כזה עלולה להביא חלק מהרוכבים לחשוב, להרהר ואולי להתחיל להבין את המשמעות והחשיבות של שימור הטבע. להתרשמותי חלק ניכר מרוכבי השטח (לא מדבר על חברי הפורום) חיים בלה לה לנד מוטורי. נקבל 10% פחות נזק? בספק. מה שבטוח שאם ימשיך להיות פה טוב וקורונות- עוד הגבלות ואיסורים יחכו לנו בהמשך.
lokimonster
20-01-2022, 08:55
החוק במדינת ישראל מגן על העבריינים, המחבלים ועל כל מי ששם עליו פס וכמובן נהנה מהזכויות וההגנה של החוק.
היחידים שנענשים על עבירות הם:
האזרחים הנורמטיבים שישמעו להוראת השוטר הפקח או המתחזה ויעצרו אם ידרשו לכך.
וכמובן אם חלילה הם ינסו להגן על רכושם הם מסתכנים בתביעות וכמובן נקמה מצד גורמים עבריינים ראה ערך אריה שיף דרומי ( שאצלם הסיפור איך שהוא נסגר באופן חיובי)
ישראל היא גן עדן לעבריינים
the striker
20-01-2022, 09:31
החוק במדינת ישראל מגן על העבריינים, המחבלים ועל כל מי ששם עליו פס וכמובן נהנה מהזכויות וההגנה של החוק.
וכמובן אם חלילה הם ינסו להגן על רכושם הם מסתכנים בתביעות וכמובן נקמה מצד גורמים עבריינים ראה ערך אריה שיף דרומי ( שאצלם הסיפור איך שהוא נסגר באופן חיובי)
צודק
אביעד אברהמי
20-01-2022, 09:34
לצערי הרב אתה צודק.
בישראל הפשע משתלם, ובישראל האזרח הנורמטיבי הוא זה שמשלם.
בןהלאמשחיז
20-01-2022, 11:35
לצערי הרב אתה צודק.
בישראל הפשע משתלם, ובישראל האזרח הנורמטיבי הוא זה שמשלם.
כי המחוקק עדיין לא השכיל להבין שהחוקים שהוא מחוקק הם נגד הנורמטיביים.
לדוג' חוק המזומן - האם זה מונע מסוחרי סמים לסחור? עוד לא שמעתי על סוחר בטלגראס שהפסיק כי עכשיו הוא לא יכול לקבל יותר מ5000 ש"ח במזומן.
NAOR2207
21-01-2022, 16:47
For What Its Worth
מתוך הבנה שיש מרחק מה בין הוירטו - ומה שיש בפאקטו בשטח יצאתי לחקור,
לקחתי כ case study את ההארד קור של הגרטות - יער בן שמן.
ובכן פסטיבלים קולוסאלים לא היו שם, אולי הם מיועדים לשומרי שבת, שזה מחר.
היה מוש! לא היה אפילו שמץ של וויב גארי יורופובסקי גרטאי שכל כך מאפיין טייטסיונרים,
אפילו שני זוגות הולכי רגל שהלכו לרוחב הנתיב ונתתי בrev במקום לצפור, עזרו לי בהמשך הדרך לחלץ את הנבלה מהבוץ.
רק שתי נקודות באספקט של השירשור הזה.
* יער בן שמן פיצפון לאופנוע. הוא בקוטר של שקל אחד. אין לאופנועים (אשר צנינים בעייני הטייציונרים) כל כך מה לחפש שם,
ובמיוחד לא בימי הפסטיבלים. אלא אם אתה רוכב טרייל - אז תמצא לך אתר בניה נטוש ותתחרע.
* יער בן שמן ע נ ק! על כל שביליו וסינגליו. מעניין לראות איך ירשתו אותו במצלמות כדי לאכוף...
אלא אם המשטר יעבוד בשיטה הרוסית - שכן מלשין על שכן.
כלל יסוד ברגולציה ממשלתית אכיפתית הוא: כסף. אם אין כסף, אין אכיפה.
בשביל כסף צריך אישור תקציבי. בשביל אישור תקציבי צריך חקיקה מתאימה.
אלא שהיום אין חקיקה כזו בקשר לשדות ומטעים חקלאים ושטחים פתוחים שאינם חוף ים / גן לאומי / שמורת טבע.
אם אין חקיקה, אין תקציב. אם אין תקציב, אין אכיפה.
אם אין אכיפה, אנשים יכולים לנסוע דרך שדה חקלאי בעמק יזרעאל או מטע תפוזים באזור הירקון. בעמק יזרעאל, שם מתגורר רם בן ברק (ושם גרה משפחתי), מגיעים מדי שבת בעלי טרקטורונים (גם ממרכז הארץ) ונוסעים היכן שרוצים. ולא רק על דרך חקלאית אלא (ואולי בעיקר כי זה יותר כיף להם..) בתוך השדות. גם בתוך שדות שכבר צומחים. באזור הירקון (גן המשחקים שלי) אופנועים נוסעים בין שורות עצי המטעים, שוברים ענפים, מפילים פרי ועוקרים צינורות השקיה.
תשאלו חברים חקלאים ותשמעו מהם. הנזקים לתוצרת חקלאית ותשתית השקיה מוערכים במליונים מדי שנה.
וזה עוד מבלי להתייחס לאופנועים, טרקטורונים וג׳יפים שנוסעים בגנים לאומים ושמורות טבע בניגוד לחוק ומצפצפים על הפקחים והמשטרה הירוקה.
התיקון לחוק (שעל בסיס הכרת הנפשות הפועלות אני מאמין שיעשה באופן מושכל ונכון) יאפשר הקצאת תקציב אכיפה. ואני מקווה שיוקצה למשטרה עצמה ולא למשטרה הירוקה. האם בכל שדה יעמוד שוטר? ברור שלא. אבל די בכמה מבצעי אכיפה מדי שנה בשביל להפחית את התופעה הזו משמעותית.
הבעיה העיקרית בהצעה היא סכום הקנס המגוחך שלא מרתיע אף אחד. אני מקווה שהוא יעלה משמעותית.
///
התיקון לחוק (שעל בסיס הכרת הנפשות הפועלות אני מאמין שיעשה באופן מושכל ונכון) יאפשר הקצאת תקציב אכיפה. ואני מקווה שיוקצה למשטרה עצמה ולא למשטרה הירוקה. ///
בישראל המיסים לא מוקצים לתחום מהם נלקחו. עבירות תנועה לא הולכים למשטרת התנועה ולא למשטרה אלא לאוצר שמקצה (בפועל מה שמתחשק לו) למשרדים השונים. הסיפור ליוזמה הוא פופוליזם סביבתי מצוי- שום דבר מעבר...יש למשטרה מס' קטן מאוד של רכבי ואופנועי שטח. רוב הקנסות יגיעו כרגיל למי שבמקרה זייף בקטנה ולא למי שהורס בדרך קבע את הטבע.
בישראל המיסים לא מוקצים לתחום מהם נלקחו. עבירות תנועה לא הולכים למשטרת התנועה ולא למשטרה אלא לאוצר שמקצה (בפועל מה שמתחשק לו) למשרדים השונים. הסיפור ליוזמה הוא פופוליזם סביבתי מצוי- שום דבר מעבר...יש למשטרה מס' קטן מאוד של רכבי ואופנועי שטח. רוב הקנסות יגיעו כרגיל למי שבמקרה זייף בקטנה ולא למי שהורס בדרך קבע את הטבע.
אתה צודק שהכנסות המדינה מכל סוג נכנסות לקופה כללית (למעט כמה יוצאים מהכלל כמו קרן הניקיון למשל) ומוקצות למשרדים השונים דרך תקציב המדינה.
וזו בדיוק הבעיה של אכיפה שלא הוסדרה בתקציב (=חקיקה). במקרה הנדון למשטרה אין כסף לעשות את זה מכיוון, כפי שציינת נכון, שאין לה מספיק רכבי ואופנועי שטח. חקיקה שתטיל עליה חובה אכיפתית (כמו עבירות תנועה אחרות) תאפשר הקצאת תקציב. האם כל התקציב הנוסף יגיע לאכיפה הזו? ברור שלא, משרדי ממשלה לא פועלים ככה (בישראל ובעולם המערבי). חלק מהתקציב הנוסף יופנה ליוזמות שהמשטרה רוצה לקדם ואין לה כסף. אבל חלקו כן יגיע והחלק הזה יופנה לרכישת רכבי ואופנועי שטח ומשכורת.
רוצה לדעת אם זה הולך להיות סעיף ריק בספר החוקים או משהו אמיתי, תבדוק בכמה כסף מעריכה ועדת הכנסת (חקיקה או פנים אני מניח) את ההשפעה השנתית של החוק על תקציב המדינה. ואז תחלק בשתיים. אם המספר שיתקבל הגיוני לרכש (ליסינג), תחזוקה ומשכורות אז תהיה אכיפה. אחרת, לא.
ועוד משהו..
בדברי ההסבר לתיקון החוק המילים ״פגיעה בשדות חקלאים״ מופיעות ראשונות. ולא שמורות טבע..
הביטוי שטחים/שדות חקלאיים מופיע שלושה פעמים. המילה ״סביבה״ פעם אחת.
דברי הסבר לחוקים לא נכתבים סתם כך, אלא בכוונה תחילה (כי לעיתים בתי משפט נתלים בהם לפרשנות).
וזה הגיוני כאשר שמים לב ששלושת חברי הכנסת שהגישו את הצעת החוק הם בני מושבים וקיבוצים.
אפשר להתווכח על החוק הזה בלי סוף אבל דבר אחד די בטוח - כוונת המשורר לא להגן על פקעות נרקיס אלא על גידולי שדה
ועוד משהו..
אפשר להתווכח על החוק הזה בלי סוף אבל דבר אחד די בטוח - כוונת המשורר לא להגן על פקעות נרקיס אלא על גידולי שדה
יכול להיות שאתה צודק.
NAOR2207
22-01-2022, 20:32
יכול להיות שאתה צודק.
אני בעד
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft