מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : בעיה בקלאץ' או בגיר?

Eos
22-01-2022, 15:07
היי,
רכבתי עכשיו על האופנוע ותמיד כשבאתי להעביר הילוך מ-1 ל-2 זה ממש ממש ממש היה קשה והייתי צריך להשתמש במלא כוח בשביל להעלות את ההילוך,
האופנוע לא יד ראשונה וגם כשקניתי אמרו שהקלאץ' לא בלוי אבל גם לא כחדש ובאמת הוא מתנתק רק לקראת הסוף,
עכשיו גם כשאני על הילוך ראשון ומחזיק את הקלאץ' בפנים אז אם אני לא לוחץ על אחד הבלמים האופנוע עדיין ממשיך להתקדם,
אני כמובן אקח אותו למוסך ולא ארכב עליו אבל אם אתם יודעים ממה הבעיה וכמה בערך אולי היא תעלה לתקן (כדיי שאדע למה להתכונן ולמה לצפות) אודה לכם מאוד!
(הונדה רבל 500)

תודה מראש לעוזרים!

ayalzo
22-01-2022, 15:21
נשמע כמו כיוון קלאץ.
אבל, ייתכן והקלאץ היה לקראת הסוף וכיוונו אותו כדי שיתפוס ולכן הוא לא מפריד עד הסוף,
או לחילופין, שהרפידות כבר קיבלו עיוות וזה עושה את אותו אפקט.
סתם כיוון קלאץ'- אם זה במסגרת טיפול, סיכוי סביר שיעשה בחינם.
החלפת קלאץ', כבר יותר יקר, אבל לא עשיתי את זה כבר מעל 15 שנה, אז אינני בקיא במחירים.

Eos
22-01-2022, 16:19
נשמע כמו כיוון קלאץ.
אבל, ייתכן והקלאץ היה לקראת הסוף וכיוונו אותו כדי שיתפוס ולכן הוא לא מפריד עד הסוף,
או לחילופין, שהרפידות כבר קיבלו עיוות וזה עושה את אותו אפקט.
סתם כיוון קלאץ'- אם זה במסגרת טיפול, סיכוי סביר שיעשה בחינם.
החלפת קלאץ', כבר יותר יקר, אבל לא עשיתי את זה כבר מעל 15 שנה, אז אינני בקיא במחירים.

כשעשיתי את הבדיקה אז הוא אמר שהקלאץ' מאחר בגלל זה,
תודה רבה, הרגעת אותי מאוד!
אעדכן את המחיר אם זה יהיה משהו רציני בשביל כאלו אחרים שיחפשו את האשכול,
בכ"מ תודה רבה! :)

Eos
23-01-2022, 09:22
עוד שאלה קטנה,
בכללי כמה בערך עולה להחליף קלאץ'? (בסביבות ה-1K או בסביבות 4K למשל? ובקלאץ' לא זול אבל גם לא יקר)

KKatkov
23-01-2022, 10:19
היי,
רכבתי עכשיו על האופנוע ותמיד כשבאתי להעביר הילוך מ-1 ל-2 זה ממש ממש ממש היה קשה והייתי צריך להשתמש במלא כוח בשביל להעלות את ההילוך,
האופנוע לא יד ראשונה וגם כשקניתי אמרו שהקלאץ' לא בלוי אבל גם לא כחדש ובאמת הוא מתנתק רק לקראת הסוף,
עכשיו גם כשאני על הילוך ראשון ומחזיק את הקלאץ' בפנים אז אם אני לא לוחץ על אחד הבלמים האופנוע עדיין ממשיך להתקדם,
אני כמובן אקח אותו למוסך ולא ארכב עליו אבל אם אתם יודעים ממה הבעיה וכמה בערך אולי היא תעלה לתקן (כדיי שאדע למה להתכונן ולמה לצפות) אודה לכם מאוד!
(הונדה רבל 500)

תודה מראש לעוזרים!

הבעיה היא או קבל קלאץ' שלא מתוח כראוי (עודף חופש), או בלאי/נזק בקלאץ' עצמו (דיסקיות מעוותות, סלסלת קלאץ' משוננת).
משום שהאופנוע חדש למדי, ובהנחה שלא התעללו בו - הראשון סביר יותר.

Eos
23-01-2022, 13:33
הבעיה היא או קבל קלאץ' שלא מתוח כראוי (עודף חופש), או בלאי/נזק בקלאץ' עצמו (דיסקיות מעוותות, סלסלת קלאץ' משוננת).

תודה על התגובה!
יש דרך לבדוק בעצמי אם זה הכבל או שצריך כלים מיוחדים וראייה? (גם קישור למדריך זה סבבה, אעשה גם חיפוש בעצמי כשאהיה בבית)
ויש מצב שכשהאופנוע בפנייה ומעלים הילוך אז זה משפיע על הבלאי של ההילוכים?
בכ"מ תודה רבה!

ayalzo
23-01-2022, 13:53

אני דווקא חושד לאור מה שאמרו לו, שזה קלאץ' בעייתי שניסו לחפות עליו ע"י מתיחה לא נכונה.

אבל אשמח להתוודות .
אגב. בהנחה שהרבל נמכר כאן מ2017, ונרכב ע"י רוכב חדש(a1), או כזה שרומנטיקה של תחזוקה עצמית זורמת בעורקיו, אך ידיו, מה לעשות קצת שמאליות, ולכן כיוון קלאץ לא נכון,
בהחלט יתכן שהלך קלאץ.

כמובן,
כמו דאמרתי קודם- אפילו יותר מאשמח להתוודות.

Eos
26-01-2022, 18:44
עדכון:
לפי מה שהמוסך טוען אז בגלל שהאופנוע עבר קאסטומיזציה אז הכידון לחץ על הכבל קלאץ' מה שגרם לו לא לסגר עד הסוף ולכן לא היה ניתוק מוחלט מהמנוע,
הוחלף כבל קלאץ' והסכום כולל עבודה הוא בסביבות ה-900 שקל (עוד לא לקחתי את האופנוע וקיבלתי את הקבלה אז לקחת בחשבון)

mudale222
26-01-2022, 19:10
לא הבנתי. לקחו לך 900 שקל רק על החלפת כבל קלא'ץ?

ayalzo
26-01-2022, 21:01
אותי לא מפתיע.
פעם ביקשו ממני כמעט 700 ש"ח על כבל גז לדיאר 650. כבל שעלה לי 40 דולר בחו"ל כולל משלוח.
והונדה, מסורתית יקרים מסוזוקי...

Eos
27-01-2022, 07:59
לא הבנתי. לקחו לך 900 שקל רק על החלפת כבל קלא'ץ?

כן,
אבל זה כלל גם בדיקה של חשמל ששכחתי לציין!
אני גם רוצה לציין שאני מטפל ב-"אמנות אחזקת האופנוע" (לא ביקורת שלילית נגדם) ולא במוסך מורשה של הונדה

נ.ב
הם לוקחים על החלפת אייפ הנגרז בסביבות ה-3.5 ואפילו יכול להגיע ל-5 אלף, אז מי שמתכנן שיידע על היוקר של העסק...

Eos
27-01-2022, 14:11
עריכה:
עכשיו עם הקבלה יותר קל להסביר:
על הכבל קלאץ' לקחו 350 ש"ח
על העבודה לקחו 250 ש"ח
(המחירים לפני מע"מ)

mudale222
27-01-2022, 17:51
לדעתי הזוי. זה עבודה של כמה דקות (אלא אם באופנוע הספציפי יש משהו שגורם לזה לקחת יותר זמן) וכבל קלאץ עולה גרושים.

KKatkov
27-01-2022, 19:35
לדעתי הזוי. זה עבודה של כמה דקות (אלא אם באופנוע הספציפי יש משהו שגורם לזה לקחת יותר זמן) וכבל קלאץ עולה גרושים.

כבל קלאץ' מקורי יכול לעלות בארץ סכום מורגש, ולא "גרושים".
בד"כ תצטרך לפרק ולהררכיב מיכל דלק כדי להעביר את הכבל, והופ - חייבת גם איזה שעת עבודה.

Eos
27-01-2022, 19:54

זאת הרבל הכי מקוסטמת כנראה בארץ,
אז יש מצב שקשה יותר לעבוד עליה