צפייה בגרסה מלאה : רשות המסים מעלה את המס על שמני מנוע
אביעד אברהמי
27-01-2022, 12:37
עליית מיסים נוספת, הפעם על שמני מנוע: רשות המיסים ביקשה, ושר האוצר חתם על צו להעלאת מס הבלו על שמנים - כולל שמני מנוע, שמנים הידראולים ושמני ממסרות; הסיבה: להילחם במהילת דלק, אבל הצרכנים ישלמו יותר על שמן מנוע, וכך שופכים את התינוק עם המים; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a1%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a2%d7%9c%d7%94-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a1-%d7%a2%d7%9c-%d7%a9%d7%9e%d7%a0%d7%99-%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%a2/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2022/01/Engine-Oil.jpeg
NAOR2207
27-01-2022, 15:39
כותרת -
רשות המסים מעלה את המס על שמני מנוע
גוף הכתבה -
שמני מנוע באריזות של 1 ו-4 ליטרים לא צפויים להתייקר
אז הפכנו להיות ליינט?
או בגירסה החטיארית - דודו טופז והעולם הזה? "האם מנחם בגין גנב? ... מדפדפף זריז לעמוד הרלוונטי וקורא באותיות הקטנות - לא"
עריכה:
במחשבה שניה זה מאד דומה לחוק המזומן. לא פעם מילאתי שמן מחבית של חבר (הוא הסכים להגדרה הזו)
זוהי לאטמה נוספת לעסקים הקטנים
המס יחול על אריזות שנפחן גדול מ-20 ליטרים
9511
אביעד אברהמי
29-01-2022, 15:48
אם תסתכלו על זה בפריזמה קצת יותר רחבה מזו של 'בקבוק ליטר שמן יעלה לי אותו מחיר', אז תבינו שכל טיפול במוסך - לאופנוע או לרכב - יתייקר בכמה עשרות שקלים.
אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
המס אכן הוטל, אבל לא אמורה להיות השפעה על אופנועים ורכבים פרטיים בכלל ולכל היותר שקלים בודדים לטיפול (במקרה של מוסך שעבד באריזות גדולות ועכשיו עבר לאריזות קטנות)
מאחר והייתי מעורב בעניין הספציפי הזה אז הנה העובדות:
1. שמנים וממיסים משמשים להכנת תחליפי סולר לא חוקיים, מזהמים ומסכני חיים
2. המדינה לא יודעת/מצליחה להילחם בעבריינות הזו (בעיה מסוג אחר..)
3. הרוב המכריע של השמנים המשמשים במוסכי רכב פרטי / אופנועים הם באריזות 4 ליטר
4. אריזות 20 ליטר מיועדות בעיקר לתעשייה ו/או מוסכי רכבים כבדים
5. קיים קושי לטפל באריזות גדולות (עניין של היעדר פיתרון מקומי מספק) וחלק לא מבוטל מהן מושלך בשטחים פתוחים. קל יחסית לטפל באריזות קטנות - חוק האריזות / פסולת מסוכנת - באמצעות שריפה.
התוצאה היא שמבחן RIA מצא שהתועלת הכלל משקית עולה משמעותית על העלות.
בעלות יישאו בעיקר אלו שרכשו עד היום דלק לא חוקי בזול וחלק מהתעשייה שעבורם המס מגלם תוספת שולית בעלות ייצור.
ולסיכום, אם המוסך שלכם יצדיק ייקור טיפול בהטלת המס - תעזבו אותו.
אביעד אברהמי
29-01-2022, 16:45
כל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות של 200 ליטרים. מעתה כל חבית תעלה עוד כ-600 ש"ח + מע"מ, והתוספת הזאת תתגלגל אל הלקוח.
סעיף 2 שלך הוא לב העניין: המדינה לא מצליחה לטפל בעבריינות, אז היא מטילה מס קולקטיבי על כולם. אין יותר עקום מזה. מה גם שההיסטוריה מוכיחה שהעבריינים ימצאו דרך לעקוף את ההגבלה, ואילו האזרח הנורמטיבי הוא זה שישלם את המס.
ושוב, אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות ("שקלים בודדים").
NAOR2207
29-01-2022, 17:02
כל מוסכי האופנועים ...
שמן לאופנוע שלי תמיד החלפתי לבד. (תמיד!) תודה.
אביעד אברהמי
29-01-2022, 17:09
שמן לאופנוע שלי תמיד החלפתי לבד. (תמיד!) תודה.
כן ברור. ואתה גם לא משתמש בחד-פעמי ולא שותה קולה ושתייה מתוקה. לכן לא אכפת לך שהמיסים עולים - עד שזה יגיע אליך.
אחזור בפעם השלישית: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
NAOR2207
29-01-2022, 17:14
כן ברור. ואתה גם לא משתמש בחד-פעמי ולא שותה קולה ושתייה מתוקה. לכן לא אכפת לך שהמיסים עולים - עד שזה יגיע אליך.
אחזור בפעם השלישית: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
אני לא אדיש לעליית מיסים פשוט יש כרגע מלחמות חשובות יותר, כנס קצת לעוף
אני לא יורה לך בנגמ"ש
כל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות של 200 ליטרים. מעתה כל חבית תעלה עוד כ-600 ש"ח + מע"מ, והתוספת הזאת תתגלגל אל הלקוח.
סעיף 2 שלך הוא לב העניין: המדינה לא מצליחה לטפל בעבריינות, אז היא מטילה מס קולקטיבי על כולם. אין יותר עקום מזה. מה גם שההיסטוריה מוכיחה שהעבריינים ימצאו דרך לעקוף את ההגבלה, ואילו האזרח הנורמטיבי הוא זה שישלם את המס.
ושוב, אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות ("שקלים בודדים").
הנתונים בפועל מלמדים שרוב המוסכים לא עובדים עם חביות (הם אוגרים שמן משומש בחביות).
אבל גם בדוגמא שלך, מדובר ב 3.5 שח כולל מעמ לליטר ו 6-7 שח לטיפול. רחוק מאד מעשרות שקלים התייקרות..
סעיף 2 היה חלק חשוב בשיקולים, אבל לא היחיד. חלק אחר ולא פחות חשוב הוא היכולת לטפל באריזות ריקות לאחר שימוש.
לא מדובר ״בתואנות כאלה ואחרות״ אלא בבעיה סביבתית ממשית שאת עלותה כולנו משלמים היום (זיהום אוויר, זיהום קרקע, זיהום מים, מלחמות עבריינים ועוד). כאמור, בחינה כלכלית נטולת אג׳נדה מראה שהעלות לציבור נמוכה מהתועלת שלו = נמוכה מהנזק הנוכחי.
השאלה האם מס זה רע או טוב היא שאלה אידיאולוגית ופילוסופית שקצרה היריעה פה מלדון בה, וכל אדם רשאי וצריך להחזיק בדעה משלו.
יחד עם זאת, במקרה הנדון בלבד התועלת עולה משמעותית על העלות אז מנקודת מבט כלכלית (לא אידיאולוגית) יש לו הצדקה כלכלית חד משמעית.
אביעד אברהמי
29-01-2022, 17:53
הנתונים בפועל מלמדים שרוב המוסכים לא עובדים עם חביות (הם אוגרים שמן משומש בחביות).
אבל גם בדוגמא שלך, מדובר ב 3.5 שח כולל מעמ לליטר ו 6-7 שח לטיפול. רחוק מאד מעשרות שקלים התייקרות..
סעיף 2 היה חלק חשוב בשיקולים, אבל לא היחיד. חלק אחר ולא פחות חשוב הוא היכולת לטפל באריזות ריקות לאחר שימוש.
לא מדובר ״בתואנות כאלה ואחרות״ אלא בבעיה סביבתית ממשית שאת עלותה כולנו משלמים היום (זיהום אוויר, זיהום קרקע, זיהום מים, מלחמות עבריינים ועוד). כאמור, בחינה כלכלית נטולת אג׳נדה מראה שהעלות לציבור נמוכה מהתועלת שלו = נמוכה מהנזק הנוכחי.
לא יודע מי אתה, מה תפקידך ומהיכן אתה מביא את הנתונים, אבל מתוך ידע אני אומר לך שכל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות של 200 ליטרים בכל שמני המנוע שבהם משתמשים לעתים קרובות. לא תאוריה, מעשית. זה הנתון. כל נתון אחר שתביא הוא שגוי, שלא לומר שקרי.
3.5 ש"ח לליטר למוסך הופכים ל-7 עד 10 ש"ח לליטר לצרכן - תלוי בסוג השמן. שוב, לא תאורטי אלא אמפירי. אם אתה מזלזל ב-40-20 ש"ח נוספים שלקוח ישלם לטיפול - הרי הבעיה בקליפת אגוז.
יותר מזה: בהודעה מרשות המיסים למוסכים נכתב שכל מוסך שמחזיק יותר מ-1,000 ליטרים של שמן מנוע במלאי - ישלם את המס על הליטר ה-1,001 ואילך.
אתה עושה פה תעלולים ורבאליים, אבל השורה התחתונה היא שאתה מצדיק השתת מס על אזרחים נורמטיביים כדי להילחם בעבריינים. אי אפשר להפריז בכמה שזה עקום.
אביעד אברהמי
29-01-2022, 17:55
השאלה האם מס זה רע או טוב היא שאלה אידיאולוגית ופילוסופית שקצרה היריעה פה מלדון בה, וכל אדם רשאי וצריך להחזיק בדעה משלו.
יחד עם זאת, במקרה הנדון בלבד התועלת עולה משמעותית על העלות אז מנקודת מבט כלכלית (לא אידיאולוגית) יש לו הצדקה כלכלית חד משמעית.
שוב תעלולים ורבאליים בכסות של שאלות פילוסופיות.
השורה התחתונה היא שהמדינה לא מצליחה לטפל בעבריינות מסוימת, אז היא משיתה מס קולקטיבי על כלל האזרחים. אין יותר עקום מזה.
אביעד אברהמי
29-01-2022, 18:08
שיחה מהיום עם מכונאי ותיק ומוכר, כרגע בעלים של מוסך עצמאי, ובעברו עבד במספר מוסכים - כולל במחלקה הטכנית של יבואנית אופנועים גדולה.
כפי שכתבתי, כל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות בכל השמנים שבהם משתמשים הרבה.
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2022/01/%E2%80%8F%E2%80%8F%D7%9C%D7%9B%D7%99%D7%93%D7%94.j pg
אני מטפל בשני מוסכי אופנועים.
אחד מוסך של יבואן. יש לו חבית והוא משתמש בשמן שבה לכמעט כל האופנועים (האם זה נכון מקצועית?לא יודע).
בשני, מוסך שאיננו מורשה יבואן, האופנועים והקטנועים מקבלים שמן מאריזות קטנות.
אז הנה, בלי להיות בתחום, כבר מצאתי לך מוסך שעובד מאריזות.
לגבי העלאת מיסים, אני בעד, אבל שלא יחרטטו לי "נגד מהילת דלקים", אלא שיגידו את האמת. אנחנו מחפשים דרכים למלא את קופת האוצר, וזאת אחת מהן.
קודם כל, נחמד לדעת שיש תהליך מסודר וסביר (בחינת חלופות, הנמקות וכו') כאשר מכניסים רגולציה.
מתוך סקרנות, בהנחה שסולר מהול בשמן מזהם יותר מ"סתם" סולר (אני לא כימאי, אבל יש לפחות 2 בפורום שיכולים לאשש):
- האם כעת מחיר השמן גבוה ממחיר הסולר?
- מה קורה אם דוגמים את הסולר בתחנות ונותנים קנס לבעלי התחנות? האם זה נוסה/נבחן?
(סליחה אם זו שאלה תמימה, נשמע שלא מצליחים לעצור את הפיראטים אז שורפים את הנמל*)
- מה החלופות שנבחנו עבור טיפול במיכלי פלסטיק? אי אפשר לגרוס ולהכין פרקטים של מגרשי משחקים, חיפויים לבטונדות צבאיות וכו'? אין איזה טורקי שיכול להשתמש בזה ליצירת כלי מטבח?
סוללות עשויות ממתכות כבדות שיתחילו לנזול, ואותן דוחפים לבור בנגב, לכן מפתיע שמעדיפים לשרוף פלסטיק שלא מזהם את המים/אוויר כשהוא סתם זרוק.
אביעד, אני צריך להתקומם גם אם המס על הסיגריות עולה? אם מארגנים התקוממות על אי יכולת לייבא אופנועים בגיל 2-30 למשל, אני אשמח לעזור להתקומם, לשלוח מיילים או לשרוף קצת ביודיזל על איילון או משהו.
* אחרי שמפרקים אותו למיכלים של 4 ליטר
אביעד אברהמי
29-01-2022, 18:50
אביעד, אני צריך להתקומם גם אם המס על הסיגריות עולה? אם מארגנים התקוממות על אי יכולת לייבא אופנועים בגיל 2-30 למשל, אני אשמח לעזור להתקומם, לשלוח מיילים או לשרוף קצת ביודיזל על איילון או משהו.
* אחרי שמפרקים אותו למיכלים של 4 ליטר
כן, משתי סיבות:
1. לא אכפת לך שיעלו את המס על סיגריות או על סיגריות אלקטרוניות כי אתה נגד עישון, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על חד-פעמי כי אתה לא משתמש בחד-פעמי, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על שתייה מתוקה כי אתה שותה רק מים, וגם לא אכפת לך שמעלים את המס על אריזות של 20 ליטרים ומעלה של שמן כי אתה קונה בג'ריקנים של 4 ליטרים ומחליף בבית. אבל עליית המס הבאה תהיה על מוצר או שירות שבו אתה כן משתמש, ואתה תהיה לבד במחאה שלך.
2. עליית מיסים כמעט שלא משנה התנהגות - בוודאי שלא כאלה שבבסיסן התמכרות כמו עישון. אני לא חושב שיהיו הרבה שיפסיקו לעשן אם, למשל, יעלו את המיסים על סיגריות - גם אם המחיר יהיה כפול.
ושוב, בפעם הרביעית בשרשור הזה: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
אענה אחד אחד.
אני כלכלן בהשכלתי ומייעץ למשרדי ממשלה ולגופים פרטיים בתהליכי חקיקה ורגולציה כלכלית.
את הנתונים הבאתי מנתוני מכס, סקר מוסכים פיזי (לא כולם כמובן אבל כמות מספקת) ושיחות עם בעלי מוסכים.
בעיני, גישה לכל מס כאל שיטה להגדלת הכנסות המדינה היא כוללנית ופשטנית מדי. יש כאלו כמובן, וראה ערך מס נוסף על חשמל לרכבים, אבל לא כולם.
המס הספציפי הזה התבקש על ידי מספר גורמים ממשלתיים, רשות המיסים היא רק אחת מהם, במטרה לפתור (ולפחות לצמצם) בעיה אמיתית שיוצרת עלות ממשית גבוהה מאד.
רוב השימוש לא נעשה בתחנות דלק (אם כי יש כאלו) אלא לחימום תנורים - תעשייה וביתיים.
אי אפשר למחזר מכלי פלסטיק שהכילו שמן לצורך לשימוש נוסף בגלל המזהמים שנשארים בהם. שריפה היא תיאור כללי לאופן הטיפול שנעשה בחום גבוה מאד (כמובן שלא זורקים למדורה גדולה).
סוללות הן באמת בעיה סביבתית קשה שכרגע אין לה פתרון. נסיונות שנעשו בעבר לימדו שאין כדאיות כלכלית לאיסוף וטיפול. בהקשר הזה לדוגמא, נמצא שמס (בסכום סביר כמובן) לא ישנה את התוצאה הכלכלית.
ואחרי כל זה, לא באתי לשכנע אלא להראות נקודת מבט אחרת. יחזיק כל אדם בדעתו ויפעל בהתאם לה.
כן, משתי סיבות:
1. לא אכפת לך שיעלו את המס על סיגריות או על סיגריות אלקטרוניות כי אתה נגד עישון, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על חד-פעמי כי אתה לא משתמש בחד-פעמי, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על שתייה מתוקה כי אתה שותה רק מים, וגם לא אכפת לך שמעלים את המס על אריזות של 20 ליטרים ומעלה של שמן כי אתה קונה בג'ריקנים של 4 ליטרים ומחליף בבית. אבל עליית המס הבאה תהיה על מוצר או שירות שבו אתה כן משתמש, ואתה תהיה לבד במחאה שלך.
2. עליית מיסים כמעט שלא משנה התנהגות - בוודאי שלא כאלה שבבסיסן התמכרות כמו עישון. אני לא חושב שיהיו הרבה שיפסיקו לעשן אם, למשל, יעלו את המיסים על סיגריות - גם אם המחיר יהיה כפול.
ושוב, בפעם הרביעית בשרשור הזה: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
מילה אחת נוספת:
שינוי מס כן משפיע על התנהגות צרכנית. רואים את זה באינסוף מחקרים בעולם ובישראל.
עוצמת ההשפעה משתנה בהתאם לסוג המוצר ולגובה המס, אבל היא תמיד קיימת ותמיד הפוכה לכיוון השינוי.
דוגמא מישראל שמוכרת לכולם היא 10 אגורות על שקית ניילון, שצמצמה את השימוש בשקיות כאלו (ולא הובילה לרכישת שקיות אחרות) בעשרות אחוזים רבים.
סוללות הן באמת בעיה סביבתית קשה שכרגע אין לה פתרון. נסיונות שנעשו בעבר לימדו שאין כדאיות כלכלית לאיסוף וטיפול. בהקשר הזה לדוגמא, נמצא שמס (בסכום סביר כמובן) לא ישנה את התוצאה הכלכלית.
אני חוטף שנייה את השירשור. אני יודע שמחזור הבקבוקים הפך להיות בדיחה והרוב נישלח לחול ולשד יודע מה. האם אתה אומר שכך גם קורה לסוללות?
למה אני ממחזר ל [emoji2959]
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
ראשית,
אני לא יודע מהיכן הנתונים.
כל מי שאני מכיר הפסיק להשתמש בשקיות מהסופר, ועבר לשקיות רב פעמיות. זה לא מחקר אמפירי, אבל היי, זה עדיין כל מי שאני מכיר.
שנית,
לא הצלחתי להבין את המתמטיקה של מהילת סולר.
בטח שסולר להסקה, שהוא זול יותר.
אם מחיר ליטר שמן גבוה ממחיר ליטר סולר, איך המהילה הזאת עוזרת למישהו?
מה קרה לשיטות הישנות והטובות של למהול במים?
לגבי אביעד.
אתה יכול לכתוב את זה אלף פעם, אבל אתה מתבצר בעמדות קשיחות שמגבילות את המחשבה שלך. ובהכרח אתה רושם "כולם חייבים לחשוב כמוני".
אני די מבסוט ממה שהמדינה נותנת לי (כן, יכול להיות הרבה יותר טוב, ועדיין, אני חושב שאני מקבל ממנה לא מעט).
לי פשוט מפריע שמוכרים לי לוקשים לגבי הסיבות, במקום להגיד את האמת.
אגב,
אם אנשים היו פחות נעולים, לא היה צריך להמציא את השקרים הללו מלכתחילה.
Dresdner
29-01-2022, 20:39
זה מזכיר לי מקומות בעולם שיש הגבלות על רכיבת אופנוע או הרכבה על אופנוע בגלל גל פשיעה, במקום לטפל בבעיה מענישים ציבור שלם.
אביעד אברהמי
29-01-2022, 21:46
זה מזכיר לי מקומות בעולם שיש הגבלות על רכיבת אופנוע או הרכבה על אופנוע בגלל גל פשיעה, במקום לטפל בבעיה מענישים ציבור שלם.
לא צריך ללכת רחוק...
http://fullgaz.co.il/%d7%99%d7%a2%d7%a8-%d7%a9%d7%92%d7%91-%d7%a0%d7%a1%d7%92%d7%a8-%d7%9c%d7%aa%d7%a0%d7%95%d7%a2%d7%aa-%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%a8%d7%9b%d7%91-%d7%95%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2%d7%99%d 7%9d/
אני חוטף שנייה את השירשור. אני יודע שמחזור הבקבוקים הפך להיות בדיחה והרוב נישלח לחול ולשד יודע מה. האם אתה אומר שכך גם קורה לסוללות?
למה אני ממחזר ל [emoji2959]
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
הרעיון העיקרי מאחורי מחזור בקבוקי פלסטיק הוא שימוש נוסף. מנקים, חותכים, מתיכים ויוצרים שפופרות שאותם קונים מפעלי המשקאות ומנפחים כחלק מתהליך יצור בקבוק משקה.
מטבע הדברים כאשר מחיר הנפט נמוך (כמו היום ובעיקר לפני שנה - שנתיים - שלוש) הכדאיות פוחתת עד לכדי נעלמת.
בישראל קיים מחזור חלקי של פלסטיק. שאר הפלסטיק שנאסף מיוצא למפעלי מחזור בחו״ל שנהנים מיתרונות לגודל משמעותיים בהשוואה למפעל בישראל.
למיטב ידעתי אין מחזור סוללות בישראל. המעט שנאסף מיוצא לחו״ל. יש מחזור של מצברים.
ראשית,
כל מי שאני מכיר הפסיק להשתמש בשקיות מהסופר, ועבר לשקיות רב פעמיות. זה לא מחקר אמפירי, אבל היי, זה עדיין כל מי שאני מכיר.
שנית,
לא הצלחתי להבין את המתמטיקה של מהילת סולר.
בטח שסולר להסקה, שהוא זול יותר.
אם מחיר ליטר שמן גבוה ממחיר ליטר סולר, איך המהילה הזאת עוזרת למישהו?
מה קרה לשיטות הישנות והטובות של למהול במים?
לגבי אביעד.
אתה יכול לכתוב את זה אלף פעם, אבל אתה מתבצר בעמדות קשיחות שמגבילות את המחשבה שלך. ובהכרח אתה רושם "כולם חייבים לחשוב כמוני".
אני די מבסוט ממה שהמדינה נותנת לי (כן, יכול להיות הרבה יותר טוב, ועדיין, אני חושב שאני מקבל ממנה לא מעט).
לי פשוט מפריע שמוכרים לי לוקשים לגבי הסיבות, במקום להגיד את האמת.
אגב,
אם אנשים היו פחות נעולים, לא היה צריך להמציא את השקרים הללו מלכתחילה.
משתמשים בממיסים ושמנים שזולים מסולר. עד עכשיו כמובן.
מעבר לזה, היצרנים גובים מהלקוח בלו מלא, כמו על סולר רגיל, ושומרים את החלק שנגבה בגין הממיס/שמן..
גם כאשר מוסיפים רק 10% לסולר התוצאה היא מליונים רבים.
המהילה מאפשרת להם למכור במחיר נמוך יחסית כאשר חלק מהלקוחות יודעים, חלק עוצמים עיניים ומיעוט באמת לא מודע).
NAOR2207
30-01-2022, 03:55
כן, משתי סיבות:
אל דאגה אני קיבלתי בומבה כשיהיר המתאגרף הכושל (חפשו בטיוב בית דני) הקפיץ פי שתים את מחיר העארק,
לשימחתי כשזה קרה לטבק גילגול כבר הייתי באלקטרונית בדרך לגמילה.
אשאל אותך שאלה - מהו חוסר אדישות לפי הגדרתך?
ואני שואל את זה בקונטקסט של וועדת נירנברג שהתפטרה במאי 2020, חובת סמרטוטים מצחינים על הפנים, וכפיית זריקות רעל עם הגבלת חופש תנועה.
lokimonster
30-01-2022, 11:11
אענה אחד אחד.
אני כלכלן בהשכלתי ומייעץ למשרדי ממשלה ולגופים פרטיים בתהליכי חקיקה ורגולציה כלכלית.
את הנתונים הבאתי מנתוני מכס, סקר מוסכים פיזי (לא כולם כמובן אבל כמות מספקת) ושיחות עם בעלי מוסכים.
בעיני, גישה לכל מס כאל שיטה להגדלת הכנסות המדינה היא כוללנית ופשטנית מדי. יש כאלו כמובן, וראה ערך מס נוסף על חשמל לרכבים, אבל לא כולם.
המס הספציפי הזה התבקש על ידי מספר גורמים ממשלתיים, רשות המיסים היא רק אחת מהם, במטרה לפתור (ולפחות לצמצם) בעיה אמיתית שיוצרת עלות ממשית גבוהה מאד.
רוב השימוש לא נעשה בתחנות דלק (אם כי יש כאלו) אלא לחימום תנורים - תעשייה וביתיים.
אי אפשר למחזר מכלי פלסטיק שהכילו שמן לצורך לשימוש נוסף בגלל המזהמים שנשארים בהם. שריפה היא תיאור כללי לאופן הטיפול שנעשה בחום גבוה מאד (כמובן שלא זורקים למדורה גדולה).
ואחרי כל זה, לא באתי לשכנע אלא להראות נקודת מבט אחרת. יחזיק כל אדם בדעתו ויפעל בהתאם לה.
בהזדמנות זאת אני ממליץ להעלות את מחיר השמן בישול כי מאוד קל להסב אותו לשימוש במנועי סולר.
אני שמעתי על אדם שאת הגנרטור שלו הוא מתדלק בשמן בישול במקום סולר מסתבר שזה זול יותר וחוסך לו תשלומים לחברת חשמל ועל הדרך הוא מתדלק כך את הMG החשמלית שלו.
ואם כבר עבריינים אז גם את השמן המשומש למנועים ניתן להסב לדיזל ואני מניח ששם בהחלט יש זיהום.
לצערי אצלנו במדינה נלחמים בשומרי החוק ולא בעבריינים וכפי שציינתי בעבר רק אנחנו נענשים.
אוסיף במאמר מוסגר (שסוטה קצת מהדיון) שבשם השמירה על חברות החשמל גם מונעים מאיתנו לייצר לעצמנו חשמל (בין עם גנרטור או קולטים שמחייבים אותי למכור למונופול חשמל) אבל כמו שנאור כתב זה כבר יגלוש לפוליטיקה אז נעצור פה.
ראשית,
כל מי שאני מכיר הפסיק להשתמש בשקיות מהסופר, ועבר לשקיות רב פעמיות. זה לא מחקר אמפירי, אבל היי, זה עדיין כל מי שאני מכיר...
לא יודע. אני רואה בסופרים ליד הבית, כמעט כולם יוצאים עם 2-3-4 שקיות פלסטיק ורק המיעוט יוצא עם שקיות רב פעמיות.
בייחוד בסופרים קטנים שם אין חובה לחייב עבור שקיות.
אולי זה יותר מקובל בסופרים גדולים (שאני פחות מגיע לשם), אבל זה לא ירד ולא מפריע לאנשים לרכוש דברים בשקיות. בנוסף שזה לא רק סופרים זה מי שמוכר בשקיות פלסטיק. גם אין ירידה בעטיפת מוצרים בפלסטיק, ויש רק עליה בשימוש בפלסטיק (ראה את העטיפות החדשות של הקרמבו כדוגמא יפה).
אז לאנשים שונים יש ניסיון שונה. כך שעל פי דבר אישי וגם אם זה קורה "כל מי שאני מכיר", לא אומר שזה נכון, או קרוב למציאות.
אתה לא מכיר אותי. בעצם, גם את השכנים והחברים שלי.
אולי אתה חי בפלנטה אחרת?
NAOR2207
30-01-2022, 12:00
אוסיף במאמר מוסגר (שסוטה קצת מהדיון) שבשם השמירה על חברות החשמל גם מונעים מאיתנו לייצר לעצמנו חשמל (בין עם גנרטור או קולטים שמחייבים אותי למכור למונופול חשמל) אבל כמו שנאור כתב זה כבר יגלוש לפוליטיקה אז נעצור פה.
סליחה, אני חייב.
עזוב חשמל. אסור לך לאגור מי גשם. (ויבוא החכם עם ההנפצה של סניטציה)
lokimonster
30-01-2022, 12:01
סליחה, אני חייב.
עזוב חשמל. אסור לך לאגור מי גשם. (ויבוא החכם עם ההנפצה של סניטציה)
מה הבעייה נוסיף פלואור
אתה צודק ואני אוהב את האחריות האזרחית שלך, שחסרה לרובנו.
א-ב-ל.
אם המדינה החליטה שהיא צריכה עוד כסף בקופה - היא תדע לקחת אותו. אם לא בשקיות סופר אז בכלי חד"פ, אם לא בכלי חד"פ אז בשמן מנוע, אם לא בשמן מנוע אז בבלו על הדלק.
ואם בכל אחד מאלה כל האזרחים יעמדו על הרגליים ויצליחו למנוע את הגזירה (מה שלא קורה בד"כ)?
אז המדינה תצטרך לקצץ, כדי להתכנס לתקציב הקיים - או ללוות כסף (שאותו, שוב, אנחנו נצטרך להחזיר איכשהו).
משום מה, אני בספק שקיצוץ יבוא על חשבון משכרות השרים והפקידים.
יותר סביר שהוא יבוא על חשבון השירותים שאנו מקבלים מהמדינה - חינוך, בריאות וביטחון.
המצב האידיאלי מבחינתי הוא להכריז על 75% מיסוי מכל שקל שאתה מרוויח, ולבטל את כל שאר המיסים.
זה ישאיר את האזרחים עם כמות כסף דומה בכיס, ואפשר לבטל את המנגונים שאחראים על קביעת תקנות המיסוי ואכיפתן (ואני בטוח שהפעולות האלה עולות הון למשלם המיסים).
lokimonster
30-01-2022, 12:18
לקחת 75 אחוז משכר ממוצע במשק ( וזה בלי חציון ) נראה לי שישאיר את רובנו בלי יותר מדי אפשרויות
לקחת 75 אחוז משכר ממוצע במשק ( וזה בלי חציון ) נראה לי שישאיר את רובנו בלי יותר מדי אפשרויות
זרקתי מספר. אולי זה 65%, אולי 70%.
אבל אם תחשוב - מהשכר הממוצע במשק לקחו לך שליש בערך (מס הכנסה, מס בריאות, ביטוח לאומי).
משכר הייטק שלושת אלה זה כמעט חצי עד חצי.
אז נשארת עם קצת יותר מחצי.
קנית רכב? 50% ממה ששילמת זה מיסים.
תדלקת? כ-70% ממה ששילמת, זה מס.
קנית חפיסת סיגריות? 85-90% ממה ששילמת זה מס.
אז וואלה, בסוף היום - אני לא חושב שחסכת הרבה בזכות זה שיש לך טרליון סוגי מיסים שונים ומשונים, כל אחד עם התקנות שלו.
בגדול, קטקוב אומר מה שניסיתי להגיד, רק שכשהוא כותב,זה משום מה יותר ברהיטות.
בתור בנאדם בוגר אני מבין שצריך לשלם מיסים, וכשחסר כסף בקופה צריך גם להעלותם (וזה לא משנה אםהכסף חסר כי הוציאו מיליארדים, או כי נפגעת צורת הכנסה אחרת- נגיד ממעבר לשימושברכב חשמלי). כמובן, במקביל לקיצוצים כאן וכאן וכאן. אבל שלא ינפיצו סיבות כדי לנסות לעבוד על אנשים, כי במילא זה לא עובד על אף אחד.
lokimonster
30-01-2022, 14:07
בעקרון שיטת מיסוי כזאת לא תעבור ותשאל את מיודעינו הכלכלן מהפורום ולא בגלל שאנו הפרולטריון נתנגד אלא כי ליברמן לא יוותר על 50 אחוז משכרו והטייקונים ושאר בעלי השכר הגבוה במשק למינהם לא יוותרו על הכנסתם ולהם יהיה הרבה יותר נוח ומשתלם לשלם מס גבוה על מזון חימום ומותרות מאשר לשלם 50 אחוז משכרם כמס.
Dresdner
30-01-2022, 15:38
אתה צודק ואני אוהב את האחריות האזרחית שלך, שחסרה לרובנו.
א-ב-ל.
אם המדינה החליטה שהיא צריכה עוד כסף בקופה - היא תדע לקחת אותו. אם לא בשקיות סופר אז בכלי חד"פ, אם לא בכלי חד"פ אז בשמן מנוע, אם לא בשמן מנוע אז בבלו על הדלק.
ואם בכל אחד מאלה כל האזרחים יעמדו על הרגליים ויצליחו למנוע את הגזירה (מה שלא קורה בד"כ)?
אז המדינה תצטרך לקצץ, כדי להתכנס לתקציב הקיים - או ללוות כסף (שאותו, שוב, אנחנו נצטרך להחזיר איכשהו).
משום מה, אני בספק שקיצוץ יבוא על חשבון משכרות השרים והפקידים.
יותר סביר שהוא יבוא על חשבון השירותים שאנו מקבלים מהמדינה - חינוך, בריאות וביטחון.
המצב האידיאלי מבחינתי הוא להכריז על 75% מיסוי מכל שקל שאתה מרוויח, ולבטל את כל שאר המיסים.
זה ישאיר את האזרחים עם כמות כסף דומה בכיס, ואפשר לבטל את המנגונים שאחראים על קביעת תקנות המיסוי ואכיפתן (ואני בטוח שהפעולות האלה עולות הון למשלם המיסים).
אתה בכלל לא קרוב לנושא, אם המדינה אומרת אין כסף וצריך לגייס ע״י העלאת מס על דירה שניה זה די מובן אבל במקרה הזה המדינה לא אומרת את זה, היא אומרת שיש קבוצת מיעוט עבריינית שכדי לגרום להם להפסיק את הפעילות העבריינית שלהם הם רוצים לקחת מס מכל האזרחים.
זה מס כפול כי אתה כבר משלם מיסים שהולכים למשטרה שאמורה לטפל הפשיעה היחסית קלה לאכיפה
אתה בכלל לא קרוב לנושא, אם המדינה אומרת אין כסף וצריך לגייס ע״י העלאת מס על דירה שניה זה די מובן אבל במקרה הזה המדינה לא אומרת את זה, היא אומרת שיש קבוצת מיעוט עבריינית שכדי לגרום להם להפסיק את הפעילות העבריינית שלהם הם רוצים לקחת מס מכל האזרחים.
זה מס כפול כי אתה כבר משלם מיסים שהולכים למשטרה שאמורה לטפל הפשיעה היחסית קלה לאכיפה
ה"סיבה" להעלאת המס על שמנים זאת הנפצה לשמה.
השמנים שעיליהם עולה המס ברובם יקרים פי כמה מסולר, ואף אחד לא ישתמש בהם למטרה זו.
לכן, אני מתייחס לזה כעוד שטות שבאה להסוות מיסוי בטענה שהוא משמש למטרה טובה כלשהי.
כולם צודקים בשרשור הזה, כולל התמיהה על רמת האדישות הצרכנית הגבוהה בעולם.
השאלה היא המינון והשיווק. כמה ואיזה מיסים נראים צודקים לאזרח וכמה לא.
שוב פוליטיקה כי זה נושא פוליטי במהותו.
שילמתי לבירוקרטיית בית כל מה שהמדינה והוועדה המחוזית דרשה. וזה לא כסף קטן.
עכשיו מגיעים כאלה מהמגזר שבנו ולא שילמו שקל ומקבלים אפשרות לאישור אכלוס בירוקרטי.
נניח ש- 10,000 משפחות של לא יהודים יקבלו אישור אכלוס על מלא (לא יקרה, צריך לשלם הרבה).
הנה תחום מיסוי שלא בטוח היהודים ימשיכו לשלם בעתיד ולא משנה איך יציגו אותו. אנשים יבנו ויתעדו הריסה והפגנות והלכה ממשלה.
למה הורסים רק ליהודים- במדינת היהודים?
אז כן, ברור שצריך מיסים. אבל חייבים גם צדק בתקנות בגביה ובאכיפה. הפתרון הנכון הוא לאתר את מי שגונב מהציבור (מהילת שמנים, מהילת אדמות, מעילות מע"מ) ולזמבר אותו בקלבוש ל 20 שנה בגלל חוק דרקוני. לפעמים, במקום להזרים עוד צריך לעצור את הדליפות. אותו שיקול כלכלי של עלות תועלת עם רווח מבחינת אמון ציבור ומשילות. למה המוהלים לא נכנסים ל 20 שנה לכלא?
כי לפי משנתו של אהרון ברק השופט יכול לפרש כל חוק בכל דרך שירצה וגם להמציא חוקים ולהתעלם מעבירות.
הבעיה שלנו היא בית המשפט, לא המחוקק.
Dresdner
30-01-2022, 18:20
ה"סיבה" להעלאת המס על שמנים זאת הנפצה לשמה.
השמנים שעיליהם עולה המס ברובם יקרים פי כמה מסולר, ואף אחד לא ישתמש בהם למטרה זו.
לכן, אני מתייחס לזה כעוד שטות שבאה להסוות מיסוי בטענה שהוא משמש למטרה טובה כלשהי.
נראה יותר שתפסו טרמפ כמו בכל מס אבל בבסיס אין כרגע סיבה להאמין שזאת המצאה
וכבר כתב על זה ג׳ורג׳ הריסון זצ״ל
https://www.youtube.com/watch?v=l0zaebtU-CA
lokimonster
02-02-2022, 10:14
בגדול חולבים אותנו
הכל עולה אבל כמובן שאף אחד לא אשם.
ארנונה כ5 אחוז כי עלויות הדלק ושכר המינימום עולים
חשמל כי הדלק עלה
מים כי החשמל עלה
מזון כי הדלק המים החשמל הארנונה ושכר המינימום עלה
הבולבול גם עלה כי על ה זין שלהם מה שעובר על האזרחים
lokimonster
02-02-2022, 19:03
האמת כשאני חושב על זה כל העליהום על התעשיינים במקרה הספציפי הזה לא ממש מוצדק.
ממשלת ישראל העלתה את הארנונה - התעשייה משלמת
העלו את החשמל - התעשייה משלמת
העלו את הדלק - התעשייה משלמת
העלו את המים - התעשיה משלמת
העלו את שכר המינימום - התעשיה משלמת
אז מה מצפים מהתעשייה ( ברור לי שגם להם לא חסר אבל....)
יש פה ספין של המדינה כנגד התעשייה כדי להשתיק את הציבור ולהפנות את האש כשבפועל מי שמזיין אותנו בעליית המחירים הנוכחית זו ממשלת ישראל ורק היא.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
שיקום הכלכלן הגאון ויסביר בבקשה איך הוא מתכוון להשלים את כל הגרעונות בלי לגלגל את העלויות כלפי מטה.
אני מבין מאוד קטן בכלכלה. אולי יש פתרון שאני לא מכיר.
(חוץ מכמובן להגדיל את כוחות האכיפה פי עשר ולגבות מכל מי שלא משלם, ועל הדרך גם לשים בכלא כל מי שסוטה ימינה או שמאלה מהחוק).
עוד זווית כי אני כלכלן קטן. אני יודע מחברים בכל מיני תחומים שאחרי שהממשלה חילקה מענקי שב בבית כי מסוכן בחוץ חלק גדול מהעובדים לא חזר לעבודה- בעיקר הצעירים שלא צריכים לפרנס אחרים. יש עבודות בתעשיה ובניין שעובד מנוסה מקבל בהם שכר כפול. בלי אוניברסיטה, סתם השתלמות או קורס. מקצועות שתוך שנה עד שלוש מקבלים 15,000 זה רע? כשאין עובדים זוטרים מעלים את השכר והעלויות של המעסיק מגיעות אלינו חזרה. כאן הכסף הגדול, לא בעליות של הדלק הארנונה ולא בחשמל. הדור הצעיר החליט שיקר כאן אז לא צריך להתאמץ. אין רצפים וטייחים ואין עובדי CNC ואין רתכים ואין אינסטלטורים צעירים. הגיוני בסה"כ. עוד רעה חולה ראיתי. החקלאים.
בנאדם מסתכן כדי לגדל עגבניה ציונית לפי התקן הציוני (הכי מחמיר) ומוכר אותה ב 2 שקל למאעכר או רשת השיווק. הרשת מוכרת את העגבניה ב 8 ש"ח. הצרכן מאמין לחדשות ורוצה לדפוק את החקלאי- לא את הסוחר ולא את הרשת. כאילו שייבוא יוזיל את העגבניה. בדיוק כפי שטמבלים האמינו שהרגולוציה תוזיל קנאביס. המאעכרים והבירוקרטיה הם הסיבה העיקרית ליוקר המחיה. יוסי רוצה לפתוח מסעדה קטנה צריך להוציא 100,000 ש"ח רק על תכנון יועצים ואישורים, עוד לפני שהתחיל לבנות. לא נראה לי שזה קיים בעוד מקומות בעולם.
NAOR2207
03-02-2022, 00:29
עוד זווית כי אני כלכלן קטן. אני יודע מחברים בכל מיני תחומים שאחרי שהממשלה חילקה מענקי שב בבית כי מסוכן בחוץ חלק גדול מהעובדים לא חזר לעבודה- בעיקר הצעירים שלא צריכים לפרנס אחרים. יש עבודות בתעשיה ובניין שעובד מנוסה מקבל בהם שכר כפול. בלי אוניברסיטה, סתם השתלמות או קורס. מקצועות שתוך שנה עד שלוש מקבלים 15,000 זה רע? כשאין עובדים זוטרים מעלים את השכר והעלויות של המעסיק מגיעות אלינו חזרה. כאן הכסף הגדול, לא בעליות של הדלק הארנונה ולא בחשמל. הדור הצעיר החליט שיקר כאן אז לא צריך להתאמץ. אין רצפים וטייחים ואין עובדי CNC ואין רתכים ואין אינסטלטורים צעירים. הגיוני בסה"כ. עוד רעה חולה ראיתי. החקלאים.
בנאדם מסתכן כדי לגדל עגבניה ציונית לפי התקן הציוני (הכי מחמיר) ומוכר אותה ב 2 שקל למאעכר או רשת השיווק. הרשת מוכרת את העגבניה ב 8 ש"ח. הצרכן מאמין לחדשות ורוצה לדפוק את החקלאי- לא את הסוחר ולא את הרשת. כאילו שייבוא יוזיל את העגבניה. בדיוק כפי שטמבלים האמינו שהרגולוציה תוזיל קנאביס. המאעכרים והבירוקרטיה הם הסיבה העיקרית ליוקר המחיה. יוסי רוצה לפתוח מסעדה קטנה צריך להוציא 100,000 ש"ח רק על תכנון יועצים ואישורים, עוד לפני שהתחיל לבנות. לא נראה לי שזה קיים בעוד מקומות בעולם.
עורבא פרחא חסר עובדים, לא התרגלת לכתבה השנתית בכלכליסט שחסר עובדי הייטק ואנחנו נייבא מפלסטין/הודו/נשים טרנסג'נדריות/קזחסטאן?
בשיא הסגרים של 2020 צמח לו זלזל - בניין בן 20 קומות מול המשרד, כנל שניים מול הבית
ושלא יעבדו עליכם
מהמקצועות שהזכרתי אתה מכיר איש צעיר אחד לרפואה?
NAOR2207
03-02-2022, 08:33
מהמקצועות שהזכרתי אתה מכיר איש צעיר אחד לרפואה?
מתי היו?
אבי ז"ל סחב שקי מלט על הגב (פשוטו כמשמעו) כל החיים שלו בסולל בונה בזמן שאיטמי ניקתה בתים של אשכנזים בצפון תל הביב או בישלה שינקן במסעדת הקיבוץ הארצי,
רצפים סינים זה כל כך ניינטיז בנדם
כן, משתי סיבות:
1. אין לי בעיה עם סולידריות, רק שלא נתקלתי בה מצד ציבור המעשנים. למעשה, אני נפגע מהם על בסיס קבוע, אבל שומע רק אותם מתלוננים (מזכיר לי ציבור נוסף).
2. אולי לא, אבל אפשר לממן מזה קורסי גמילה במרפאות. מתישהו לאנשים נולדים ילדים, והחלק המגניב של לאפר עליהם בניסיון להרגיש כמו ארנסט המינגווי מתחיל להיעלם. ככה הם יכולים לממן מראש את הגמילה, זה כמו קרן ההשתלמות שלא ידעת שמגיעה לך.
לגבי עליית המתוקים אני דווקא בעד - אני צורך מתוק, מגיע לי / עושים לי טובה.
אני לא מבין אנשים שאדישים לזיהום אוויר, אוכלים מה שבא, חופפים/מרססים את עצמם במיטב התוצרת של הסופר, ואז מתלוננים על קצת mrna בזרוע כדי לעזור לא להרוג את סבתא.
1. אין לי בעיה עם סולידריות, רק שלא נתקלתי בה מצד ציבור המעשנים. למעשה, אני נפגע מהם על בסיס קבוע, אבל שומע רק אותם מתלוננים (מזכיר לי ציבור נוסף).
2. אולי לא, אבל אפשר לממן מזה קורסי גמילה במרפאות. מתישהו לאנשים נולדים ילדים, והחלק המגניב של לאפר עליהם בניסיון להרגיש כמו ארנסט המינגווי מתחיל להיעלם. ככה הם יכולים לממן מראש את הגמילה, זה כמו קרן ההשתלמות שלא ידעת שמגיעה לך.
לגבי עליית המתוקים אני דווקא בעד - אני צורך מתוק, מגיע לי / עושים לי טובה.
אני לא מבין אנשים שאדישים לזיהום אוויר, אוכלים מה שבא, חופפים/מרססים את עצמם במיטב התוצרת של הסופר, ואז מתלוננים על קצת mrna בזרוע כדי לעזור לא להרוג את סבתא.
אני מעשן.
לא מתכוון ללכת לקורס גמילה.
יש לי שני ילדים.
את הגמילה שלי, שלך ושל עוד כמה מימנתי כבר מהמיסים שאני משלם (מס בריאות - מעל אלפיה בחודש).
אה, וכן: הסתפקתי בשתי מנות MRNA לפני שנה. לא עשו עבודה מי יודע מה, ואחרי ניסיון עצוב הקיץ - אני לא רואה סיבה להמשיך להחליש את המערכת החיסונית שלי בחיסון נגד X, רק כדי לחטוף Y.
וכמובן, מבחינת כת "משבר האקלים" אני אסון לאנושות, כי אני מאלה שייתנו להם טסלה - והם יתקינו בה מנוע דיזל וגיר ידני. על אופנועים מקוררי אוויר, קמין עץ בבית ורכיבת שטח מצוץ לשבילים המסומנים אני מתבייש לדבר אפילו.
אז מבחינתך, כל מס שיתקעו לי על אורח החיים שאני רוצה לנהל - הוא בצדק. הרי אני התגלמות הרוע האנושי.
רק שמבחינת הממשלה, אתה כספומט בדיוק כמוני. ובזמן שאתה צוחק כשמעלים לי מס על טבק, דלק ועץ להסקה - אני אצחק כשישחילו לך מס על סוללות, קולטי שמש וחטיפי בריאות.
מי ממלא את הקופה וצוחק בזמן ששנינו צוחקים, תחשוב לבד.
אני לא צוחק עליך או על אף מעשן. אין לי גם בעיה עם עצם העישון. אבל יש משאבים משותפים - אוויר, טבע וכו'. לעבור בין כמה ספסלים כדי לראות איפה זרקו פחות בדלים, לרוץ בזיגזגים בים כי אתה קולט שאיזה פילוסוף כבר התיישב, לצאת לטייל בגשם כי המעשנים נשארים בפנים.. אם הייתי יודע אנקדוטלית בלבד שכך וכך אנשים מעשנים, ותו לא.. ואללק בכיף.
לגבי זיהום האוויר, דיברתי על איך האוויר משתנה כשאתה מתקרב לגוש דן, או מה ששורפים במפרץ בלילה. זה לא בעלמא או הנפצה של היפים 5G, אתה בטח מריח ש"הנה מתקרבים לתל אביב". אני לא חושב גם שמכוניות חשמליות זה הפיתרון, אבל לא נראה שזה בכלל מטריד מישהו (ברמה שמתלוננים על דברים אחרים). כמובן שאפשר לא לגור שם, אבל כמו שאתה רואה.. עבודה.
לגבי חיסון שלישי - לא עשיתי ברצון אלא כדי להיכנס לעבודה, וביעבד הייתי פשוט משתמש בתו של מישהו אחר. מסכים איתך שזה סכום אפס (להבנתי המוגבלת באימונולוגיה) ועדיף לא לדחוף חיסונים סתם.
Dresdner
05-02-2022, 21:15
אגב זיהום אוויר כל האופנוענים שמשתמשים באופנוע שלהם לטיולים לא יכולים להיות גם ירוקים הם יכולים להיות רק צבועים כי רכיבה שלא למטרת הגעה מנקודה א לנקודה ב מצורך הכרחי היא זיהום שלא לצורך
כמעט בלתי אפשרי להיות צדיק.
כדי להתנהל בצורה שפויה בעולם הזה,כל אחד צריך לדעת לטמון קצת את הראש בחול.
ושכל אחד יטמון את הראש שלו באיזה חול שמתאים לו.
יש עוד הרבה שטויות ואי דיוקים שנזרקו כאן לחלל האוויר, אבל אין טעם לדון בהם. מי שיש לו דעה מסוימת סתם יתבצר בה. יש אולי בנאדם אחד בכל הפורום הזה, kaz, שבא בגישה של "אני לא יודע, ולא מתבייש לשאול וללמוד". כל השאר (כולל אני) מפלצות אגו.
Dresdner
05-02-2022, 22:12
הוא שואל אבל הוא לא תמיד מקשיב לתשובות [emoji3]
הפסדתי הרבה חברים בדרך כי אני לא מוכן להיות צבוע, אני לא טומן את הראש בחול אני עושה מה שאני עושה במודע ואומר את זה בריש גלי וזה מעצבן את הצבועים.
[emoji351]אני דרזדנר שורף דלק באופנוע שלי למטרה אחת בלבד, לספק את צרכי ושם ז על ההשלכות שאומרים שיש מזה, הבריאות הנפשית שלי חשובה לי.
NAOR2207
06-02-2022, 10:32
הוא שואל אבל הוא לא תמיד מקשיב לתשובות [emoji3]
הפסדתי הרבה חברים בדרך כי אני לא מוכן להיות צבוע, אני לא טומן את הראש בחול אני עושה מה שאני עושה במודע ואומר את זה בריש גלי וזה מעצבן את הצבועים.
[emoji351]אני דרזדנר שורף דלק באופנוע שלי למטרה אחת בלבד, לספק את צרכי ושם ז על ההשלכות שאומרים שיש מזה, הבריאות הנפשית שלי חשובה לי.
האמת, חשבתי להודות על הדברים הבאים בעוף אבל:
האופנוע שלי מסריח
אני שונא את ריח הדלק שלו, את ריח השמן שמטפטף על האגזוז,
לעזזל אני שונא בכלל את מה שיוצא מהאגזוז,
וזה לא רק האופנוע שלי, אני לא מסוגל לרכוב אחרי רכבי אספנות (פרה עידן הקטליטי)
זו הסיבה שאני שונא לרכוב בקבוצה אם אני לא ראשון בה.
אחרי שנתיים של חוסר רכיבה עשיתי טיול קטן - וכייחתי את הנשמה.
אפילו כשהוא עומד בחצר, אני לא יכול לעשות מדיטציה עם נשימות לידו.
זהו, אמרתי את זה. אני לא מפחד מכם.
האופנוע לא למכירה
lokimonster
06-02-2022, 10:35
אין כמו ניחוח עשן של לילנד טייגר.
או של TS50W וכמובן יאווה
Dresdner
06-02-2022, 10:50
האמת, חשבתי להודות על הדברים הבאים בעוף אבל:
האופנוע שלי מסריח
אני שונא את ריח הדלק שלו, את ריח השמן שמטפטף על האגזוז,
לעזזל אני שונא בכלל את מה שיוצא מהאגזוז,
וזה לא רק האופנוע שלי, אני לא מסוגל לרכוב אחרי רכבי אספנות (פרה עידן הקטליטי)
זו הסיבה שאני שונא לרכוב בקבוצה אם אני לא ראשון בה.
אחרי שנתיים של חוסר רכיבה עשיתי טיול קטן - וכייחתי את הנשמה.
אפילו כשהוא עומד בחצר, אני לא יכול לעשות מדיטציה עם נשימות לידו.
זהו, אמרתי את זה. אני לא מפחד מכם.
האופנוע לא למכירה
קורקינט חשמלי בורוד
NAOR2207
06-02-2022, 13:36
קורקינט חשמלי בורוד
או זירו FX,
אני יוצא לטבע בשביל הטבע, להריח חלבלובים ולטעום רקפות,
לא בשביל לשבור ידים ורגלים בקפיצות מפוצץ אדרנלין,
זה שהאופנוע לוקח אותי למשלט 26 - זה בונוס
לא באמת זירו, אם היה אופנוע יותר טוב (לי) ממה שיש עכשיו הייתי משדרג, אבל סטינו שוב מהדיון
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft