מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : GTS1000 נהיה אספנות עוד שנה

kaz
24-02-2022, 11:01
מנוע מוזרק של פייזר, ג'ק אמצע, ABS. יש אפילו תא מקדימה -

https://ridermagazine.com/2016/08/18/1993-yamaha-gts1000-review-a-brave-new-world/
9522
יותר קטן משל ה-NC, אבל אפשר לבשל בו ביצים בחזור מהסופר!

אפשר אפילו, השם ירחם, להוריד את הפלסטיק
https://rocket-garage.blogspot.com/2016/08/gts-1000-scheffers-engineering.html
9523

https://riders.drivemag.com/news/yamaha-gts-1000-a-different-kind-of-custom/
9524

אז אל תשאל כמה עולה אופנוע חדש, שאל

#מהנהיהבן30

KKatkov
24-02-2022, 11:29
השאלה היא, כמה מסובכת התחזוקה שלו ומה זמינות החלקים - למקרה של תקלה או החלקה קטנה.
אינטואיטיבית, אני מהמר שה-GTS יהיה הרבה יותר בעייתי מאשר FZR1000 מאותן שנים.
לטיולים רגועים ניתן להסתפק בדיוורז'ן 900 או סופר-טנרה 750. אני חם על שניהם, קשה להגיד על איזה מהם יותר.

kaz
24-02-2022, 11:38
אתה יודע לטפל בקרבורטורים, בשבילי זה איכסוש, קונוטציות של גדליה ומכשירים גדולים שאין לי מקום בבית בשבילם.

אבל כן, בגלל הזרוע הקדמית שמחוברת לשלדה, אומרים שאפילו תאונות נגיעה עושות נזק גדול, וכל החלקים הקדמיים - דיסק שיושב באמצע הגלגל, קליפר מיוחד עם 6 בוכנות וכו', נדירים ויקרים :/

קידוזו
24-02-2022, 12:39
שאלת קיטבג.
במקרה שלא משנים מתלים שילדה וקוטר גלגלים יש בעיית ביטוח \ רישוי בשינוי רכיבים אחרים (אגזוז, מושב, מראות, פנס חוקי, כידון וכו'..)?

KKatkov
24-02-2022, 12:40
אתה יודע לטפל בקרבורטורים, בשבילי זה איכסוש, קונוטציות של גדליה ומכשירים גדולים שאין לי מקום בבית בשבילם.

אבל כן, בגלל הזרוע הקדמית שמחוברת לשלדה, אומרים שאפילו תאונות נגיעה עושות נזק גדול, וכל החלקים הקדמיים - דיסק שיושב באמצע הגלגל, קליפר מיוחד עם 6 בוכנות וכו', נדירים ויקרים :/

קרבורטורים - זה לא עד כדי כך מסובך. לא דורש שום מכשירים גדולים (חוץ אולי מ-sonic cleaner, אבל אני הסתדרתי בלעדיו כל החיים).
ובכל זאת, לא בא לך להתעסק לבד - זה לגיטימי. גש למוסך שיש בו מכונאים בני 40 ומעלה, ושלם להם על 4-5 שעות עבודה :)
לפסול אופנוע אספנות על זה שהוא מוזן קרבורטור נשמע לי די הזוי...

Wile E. Coyote
24-02-2022, 15:59
ה GTS1000 הוא סיפור תחזוקה בכלל לא פשוט
הזרקה ישנה ללא חלפים
מערכת ABS ברוב הדגמים ללא חלפים ונוטה להתקלקל
דיסק קדמי ייחודי וקשה מאד להשדה (ויקר)
קליפר קדמי יחודי
צמיד קדמי במידה מוזרה 130/60 ואחורי גם 180/70

והרשימה ממשיכה

Dresdner
24-02-2022, 21:00
המנוע הוא מנוע הFZR1000 לא פייזר שבכלל לא היה קיים באותה תקופה והגיע 10 שנים אחרי.
האופנוע עצמו יותר גימיק מאשר אופנוע מהנה לרכיבה, ממליץ לוותר, אופנוע יפני חיוור.

kaz
25-02-2022, 17:52
גש למוסך שיש בו מכונאים בני 40 ומעלה, ושלם להם על 4-5 שעות עבודה :)
לפסול אופנוע אספנות על זה שהוא מוזן קרבורטור נשמע לי די הזוי...
מעדיף לשלם על חלפים ל-GTS :p

יש כבר מוזרקים בשנים האלה - K75 / K100 למשל, אבל יש להם שני מתלים אחוריים, הבנתי שלא נוח לכוון (למרות שדרזדנר אומר שזה לא משנה). עוד כמה שנים גם היפנים בני ה-30 עוברים להזרקה. עם קצת סבלנות אפשר למצוא אספנות מודרני :biggrin:

קידוזו, לא מכיר את החוק היבש אבל לזכרוני אפשר להוריד מהכביש על כל דבר שהוא לא OEM - נורות לד וכו'. מצד שני יש סדנאות שיפורים אז לא יודע..

קויוטי, יש GTSים בארץ?

דרז, תודה על התיקון, חשבתי זה אותו אחד.

Dresdner
25-02-2022, 18:40
רכבתי עליו, רד מזה, ההיגוי באופנוע הזה גרוע בגלל המתלה הקידמי.
בסוף רכיבת המבחן נדלקה נורת הABS בדיוק כמו שהוזכר כאן.
אין ספק שזה אופנוע מיוחד ותענוג להסתכל על ההנדסה שהכניסו בו אבל הוא פשוט לא אופנוע טוב לרכיבה.

Wile E. Coyote
26-02-2022, 21:48
למיטב ידיעתי נמכרו שניים בזמנו.
השמועה אומרת שיש אחד במצב נסיעה, לא יודע אם הוא אחד מאלו שנמכרו, או משהו שנכנס איכשהו מאוחר יותר.
לפי רשומות משרד הרישוי -אין כאלו, אבל אלו רשומות מאד לא אמינות.
מבחינה הנדסית - המתכנן המקורי (פארקר) לא אהב מה שעשו לתכנון שלו בימהה. אתה יכול לקרוא קצת על הסאגה פה:
https://www.motorcyclistonline.com/gsx-radd-p3-raddical-future-motor-cycling/
מנוע FZR1000 שכוון להוציא רק 100 כ"ס, 5 הילוכים בלבד ככה שלא מדובר בחיית ביצועים
ועדיין לדעתי אחד מהאופנועים המגניבים ביותר, אבל אני חולה על תכנונים יחודיים ורוכב על ניקן...

Dresdner
26-02-2022, 22:55
היה אחד צהוב בזמנו שהיה מגיע לטיולי מועדון ואחד שנגנב שאין לי מושג למה יגנבו כזה אופנוע ואין לי מושג אם הבעלים הצליח למצוא אותו בסוף.

erani99
27-02-2022, 12:49
מעדיף לשלם על חלפים ל-GTS :p

יש כבר מוזרקים בשנים האלה - K75 / K100 למשל, אבל יש להם שני מתלים אחוריים, הבנתי שלא נוח לכוון (למרות שדרזדנר אומר שזה לא משנה). עוד כמה שנים גם היפנים בני ה-30 עוברים להזרקה. עם קצת סבלנות אפשר למצוא אספנות מודרני :biggrin:

קידוזו, לא מכיר את החוק היבש אבל לזכרוני אפשר להוריד מהכביש על כל דבר שהוא לא OEM - נורות לד וכו'. מצד שני יש סדנאות שיפורים אז לא יודע..

קויוטי, יש GTSים בארץ?

דרז, תודה על התיקון, חשבתי זה אותו אחד.
קז, למה אתה לא בודק?.. והיה לי K100RS מבציר 86' - לא, אין להם שני בולמים מאחורה, אלא אחד !!! (גם ל K75 לדעתי, תגגל)
ואכן יש להם הזרקה, אבל המערכת סוג של ראשונית וממש לא תרצה להתעסק איתה, גם בהשווה לקרבורטורים.