מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות בבחירת אופנוע

YuvalE
19-03-2022, 11:56
היי,
לפני שמונה שנים, אחרי משהו כמו 13 שנות רכיבה, החלטתי לרדת מדו״ג. אבל עכשיו, לאור מה שקורה בכבישים, שוקל ברצינות לחזור. האחרון שלי היה V-strom 650
המטרה- גדרה-יבנה -רעננה הלוך חזור בשלש פעמים בשבוע. משהו כמו 120 יומי ובערך 400 שבועי.
מחפש כלי נח, עם הרבה מומנט זמין כבר מסל״ד נמוך (לא אוהב צרחות. מספיקות לי אלו של אשתי).
ההתלבטות שלי היא כזו:
1. האם לעלות על אופנוע 900-ליטר יהיה אובר קיל?
2. במידה ולא, על מה הייתם ממליצים מבין האפשרויות הבאות- מונסטר 821, דיוק 790, היפרמוטרד 821, z900, mt09 ואפילו בימר s1000r.
כן, אני יודע לגבי ההיפורמוטרד, אבל האופציה לקצת פאן קורצת גם כן.
על אדוונצ׳רים אוותר כרגע. בא לי משהו קצת יותר ספורטיבי עם רגליים שמגיעות לרצפה בקלות.

ziki
19-03-2022, 12:38
Z1000sx. Tracer 900.
אופנוע לא קונים כי הוא פרקטי קונים כי רוצים. אם רוצים ואפשרי ונמצא האופנוע שלוחץ לנו על כל הכפתורים אז למה לא?
שנת 2022 כל האופנועים שציינת מעולים. מייצרים אופנועים כמעט 100 שנה אז… מוטב להם שזה יהיה מוצלח.
אין בעיה לעלות בנפח במיוחד אם אתה לא מחפש את הצרחה של המנוע .רק מה תזהר ממהירות עודפת בכבישים פתוחים (שלא יפתחו מהדורת חדשות נתפס אופנוע על 200++)הכלים האלה יודעים לטוס נמוך.
הצרות שניתן להכנס אליהם עם70 כס לא מאוד שונות מכאלה עם 200 כס. בציבורי.
חייב לשמור על הקוף (אתה)בכל אופנוע.
קח רכיבת מבחן על איזה צעצוע שאתה חופץ ותתחדש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

YuvalE
19-03-2022, 12:52
Z1000sx. Tracer 900.
אופנוע לא קונים כי הוא פרקטי קונים כי רוצים. אם רוצים ואפשרי ונמצא האופנוע שלוחץ לנו על כל הכפתורים אז למה לא?
שנת 2022 כל האופנועים שציינת מעולים. מייצרים אופנועים כמעט 100 שנה אז… מוטב להם שזה יהיה מוצלח.
אין בעיה לעלות בנפח במיוחד אם אתה לא מחפש את הצרחה של המנוע .רק מה תזהר ממהירות עודפת בכבישים פתוחים (שלא יפתחו מהדורת חדשות נתפס אופנוע על 200++)הכלים האלה יודעים לטוס נמוך.
הצרות שניתן להכנס אליהם עם70 כס לא מאוד שונות מכאלה עם 200 כס. בציבורי.
חייב לשמור על הקוף (אתה)בכל אופנוע.
קח רכיבת מבחן על איזה צעצוע שאתה חופץ ותתחדש.

ברור שאופנוע קונים כי רוצים…החיידק הרים את ראשו והפקקים הם רק התירוץ.
התקציב הוא בסביבות ה-50K ולכן המטרה היא שנתון נמוך יותר.
ה-z900 הוא אכן אולאראונדר אבל חף מכל סוכריות אלקטרוניקה למיניהן. זה לא מפריע לבוחנים (ולי) לעוף עליו.
זו אכן חתיכת התלבטות. רכיבות המבחן כבר בתכנון.
תובנות לרכבי הדוקאטים?

AsafA
19-03-2022, 14:13
בשנים שלא רכבת קרו 2 דברים עיקריים בתחום הדוג. הראשון הוא המעבר לאדוונצ'ר והשני הוא כניסתן של מערכות העזר. כמי שרכב כמעט 3 שנים על z1000sx ואחר כך עבר לטרייסר 9 אני חושב שברכיבה יומיומית בתנועה צפופה אין תחליף לאדוונצר. בכבישים פתוחים לי אישית היה יותר כיף עם הזד. במקומך לא הייתי מוותר על בקרות והייתי מחפש z1000sx מסוף 2017 (הצורה החדשה שהגיעה בסוף השנה עם תאורת לד הגיעה גם עם כל הבקרות) או טרייסר 900, ה-700 גם אחלה אבל בלי בקרות. אופציה נוספת היא הב.מ.וו f750gs.

YuvalE
19-03-2022, 15:04
בשנים שלא רכבת קרו 2 דברים עיקריים בתחום הדוג. הראשון הוא המעבר לאדוונצ'ר והשני הוא כניסתן של מערכות העזר. כמי שרכב כמעט 3 שנים על z1000sx ואחר כך עבר לטרייסר 9 אני חושב שברכיבה יומיומית בתנועה צפופה אין תחליף לאדוונצר. בכבישים פתוחים לי אישית היה יותר כיף עם הזד. במקומך לא הייתי מוותר על בקרות והייתי מחפש z1000sx מסוף 2017 (הצורה החדשה שהגיעה בסוף השנה עם תאורת לד הגיעה גם עם כל הבקרות) או טרייסר 900, ה-700 גם אחלה אבל בלי בקרות. אופציה נוספת היא הב.מ.וו f750gs.

כן, הבנתי לגבי האדוונצ׳רים, אבל הם לא מי יודע מה עושים לי את זה. הספיק לי להכנס עם ויסטרום להטיה במצב עמידה. הכירופרקט שלי כבר עשה עלי מליונים…
לדעתי ה-z שציינת לא עומד בתקציב אבל אבדוק.
הנייקדים יותר מושכים אותי גם בגלל האפשרות לא לשהות במהירויות פליליות לאורך זמן.

ayalzo
19-03-2022, 17:14
עם 120 קמ ביום,הייתי שוקל בחיוב משהו עם קצת יותר מיגון רוח, ותהוחה יותר נייטראלית מה- Z.
אם אחרי שלושה חודשים תרד מהאופנוע מותש בסוף יום, ולא תרצה לראות אותו יותר, מה יעזור לך שהוא קצת יותר מרגש בסופ"ש?
כנל לגבי רכיבה של ארבעים דקות/שעה בגשם.

חפש קודם כל אופנוע נוח.

קידוזו
20-03-2022, 01:20
בנייקדים אפשר להגיע למהירות פליליות בדיוק כמו אדוונצ'ר..
שעה ועשרים ביום זה משמעותי. אם בסביבה פקוקה אדוונצ'ר נותן נקודה ראות טובה ובטיחותי יותר.
MT7 או קטמ דיוק 790 ויש את הליטר CB של הונדה שזריז מאוד בפניות. תלוי כמה אתה בדגש על פאן ואיזה סוג פאן...
על ABS לא הייתי מוותר ולא על קורס אם טרם עשית. בקרות הייתי רוצה אבל בתנאים וכלים מסויימים הייתי מוותר.

KKatkov
20-03-2022, 12:14
אויש נו, הגזמתם.
גדרה-רעננה זאת נסיעה של חצי שעה (לכיוון אחד). 45-50 דקות בשעות יותר עמוסות.
זאת ממש לא נסיעה שדורשת מיגון רוח מפותח, שלושה ארגזים, ג'ק מרכזי וחימום ידיות.
בקיצור, לא חייבים אדוונצ'ר - לנסיעות כאלה נייקד זה אחלה.

לפות"ש:
לשאלתך - אופנוע ליטר הוא תמיד אוברקיל אם הדרישנה היא ניוד מנקודה א' לנקודה ב', אבל אם זה מה שבא לך, ואתה יכול להרשות לעצמך - למה לא?
לא ציינת מה התקציב, והאם האופנוע יהיה חדש או משומש. אצא מנקודת הנחה שמדובר במשומש בן כמה שנים.
אני אישית, מבין הכלים שמנית, הייתי הולך על הדוקאטי מונסטר 821 (דור קודם) או היפר 950 (מכונה לוחמה מדהימה, חבל שהטנק קטן כ"כ) - כי אני אוהב דוקאטי :)
אם ה.ב.מ.וו S1000R לא מאיים עליך במנוע המפלצתי שלו, אז הוא גם אופציה מעניינת.
השאר פחות עושים לי את זה.
הבחירה הרציונילית היא MT-09 (עדיף בגרסת הטרייסר). שילוב של אמינות טובה עם סחירות, כמו שעם ישראל אוהב.

ayalzo
20-03-2022, 21:11
ממש לא הגזמנו.
אני בנסיעות קצרות בהרבה מרגיש היטב את ההבדל בין הnc, לאופנוע הערום שהיה לפניו.
ואף אחד לא אמר אדוונצ'ר. פשוט משהו עם תנוחת ישיבה נורמאלית.
יש לך נטיה להשליך את מה שטוב לך על אחרים.
חסרים אופנועים כיפיים שגם אפשר לשבת עליהם בקלות? וגדרה רעננה בשעות העומס זה סיוט ההתגלמותו.

YuvalE
21-03-2022, 00:55
אויש נו, הגזמתם.
גדרה-רעננה זאת נסיעה של חצי שעה (לכיוון אחד). 45-50 דקות בשעות יותר עמוסות.
זאת ממש לא נסיעה שדורשת מיגון רוח מפותח, שלושה ארגזים, ג'ק מרכזי וחימום ידיות.
בקיצור, לא חייבים אדוונצ'ר - לנסיעות כאלה נייקד זה אחלה.

לפות"ש:
לשאלתך - אופנוע ליטר הוא תמיד אוברקיל אם הדרישנה היא ניוד מנקודה א' לנקודה ב', אבל אם זה מה שבא לך, ואתה יכול להרשות לעצמך - למה לא?
לא ציינת מה התקציב, והאם האופנוע יהיה חדש או משומש. אצא מנקודת הנחה שמדובר במשומש בן כמה שנים.
אני אישית, מבין הכלים שמנית, הייתי הולך על הדוקאטי מונסטר 821 (דור קודם) או היפר 950 (מכונה לוחמה מדהימה, חבל שהטנק קטן כ"כ) - כי אני אוהב דוקאטי :)
אם ה.ב.מ.וו S1000R לא מאיים עליך במנוע המפלצתי שלו, אז הוא גם אופציה מעניינת.
השאר פחות עושים לי את זה.
הבחירה הרציונילית היא MT-09 (עדיף בגרסת הטרייסר). שילוב של אמינות טובה עם סחירות, כמו שעם ישראל אוהב.

אכן קראת את מחשבותי בנוגע לתקציב והכיוון אליו אני הולך.
גדרה-רעננה זה לא הסיוט בהתגלמותו כמו שמנסים להציג את זה.
חשובה לי הנוחות, אבל גם האופציה לפאן וחוויית הרכיבה. התנוחה ב-821 הפתיעה אותי לטובה- יחסית זקופה ולא מכבידה על הידיים.
מאמין שהוא והדיוק יגיעו לישורת הסופית.

השושנים
21-03-2022, 08:56
היי,
לפני שמונה שנים, אחרי משהו כמו 13 שנות רכיבה, החלטתי לרדת מדו״ג. אבל עכשיו, לאור מה שקורה בכבישים, שוקל ברצינות לחזור.
אתה מה שנקרא "אופרטיוניסט" יעני מזהה הזדמנות שמתאימה ורץ עליה- היינו מחפש כלי פרקטי שימושי ולא אופנוע כאופנוע. זה לא רע
זה רק יעזור לך להבין את הצרכים שלך טוב יותר.

האחרון שלי היה V-strom 650
פרוש: יש לי ניסיון מועט על כלים רגועים בינוניים עם מקדם אמינות טוב. אחלה מוביל מנקודה לנקודה ומקדם אופנוע נאה.
המטרה- גדרה-יבנה -רעננה הלוך חזור בשלש פעמים בשבוע. משהו כמו 120 יומי ובערך 400 שבועי.
אני ממוקד (עאלק) בצרכים על מנת לבצע בחירה מושכלת שלא תיתן לי מילמטר נוסף של דברים אחרים בשביל לשמור על...?

מחפש כלי נח, עם הרבה מומנט זמין כבר מסל״ד נמוך (לא אוהב צרחות. מספיקות לי אלו של אשתי).
רוב הכלים הם כאלה היום (שימו לב אני גם בדחן שתחשבו שאני מהחברה כזה)
ההתלבטות שלי היא כזו:
אני מת לאופנוע גבר גבר אבל תשכנעו אותי שאני לא באמת צריך כזה!
2. במידה ולא, על מה הייתם ממליצים מבין האפשרויות הבאות- מונסטר 821, דיוק 790, היפרמוטרד 821, z900, mt09 ואפילו בימר s1000r.
הבימר הרבה מעבר לניסיון שלך, ה-Z יגרום לאישתך לצעוק עליך כי לא תוכל לשכנע אותה זה רק כלי מכאן לשם, ה-MT זה אופנוע פעלולים, 821 אני לא מכיר
דיוק זה אופנוע יותר לכיוון המופרע גניב ואני לא יודע מה האמינות שלו.
אני בעצם רוצה להגניב אופנוע אמתי מתחת לראדר בבקשה תשכנעו אותי שלא.
על אדוונצ׳רים אוותר כרגע. בא לי משהו קצת יותר ספורטיבי עם רגליים שמגיעות לרצפה בקלות.

כמי שמחפש אופנוע שפוי מנקודה לנקודה עם ארגז, כי אתה תצטרך ארגז לציוד ונוחותאתה בעצם מכוון למקום אחר, לא ציינת תקציב, אתה מת לאופנוע
לא אדוונצ'ר (בישיבה לא במהות) היינו ספורטיבים אבל ראבק לא רכבת המון זמן ואתה עולה מהכיתה שלא ניגשת לבגרות...

כלי למתחילים NC750 ייתן לך כל מה שרצית ולא מה שאתה מפנטז.
NT1100 ייתן לך קצת יותר במחיר יקר.
1000 סמ"ק הוא לא יותר ממה שאתה צריך אולי להיפך...זה בדיוק כמו אקדח, לא בטוח שתשתמש בו אי פעם אבל תמיד טוב שהוא איתך!

רוב האופנועים המודרניים היום ייתנו לך מה שאתה מחפש אבל אתה צריך לדעת מה זה!

ayalzo
21-03-2022, 10:35

שושני תקרא שוב,
אין לו מה לחפש על nc.
לגבי הnt, אין לי מושג.

השושנים
21-03-2022, 10:50
שושני תקרא שוב,
אין לו מה לחפש על nc.
לגבי הnt, אין לי מושג.

עניתי לו על כל דרישה ודרישה בפירוט בכחול.

שים לב לפער בין מה שהוא צריך ולמה שהוא רוצה, הוא לא סגור על עצמו בכלל ומתפזר.
אם היו לנו יותר נתונים על גובה הרוכב התקציב וכמה פרטיים על החלומות אפשר היה לתפור חליפה במידה
איפשהו על הסקלה של מה שצריך למה שהוא רוצה באחוזים משתנים.
אבל אפילו הוא לא באמת יודע מה הוא רוצה.

ayalzo
21-03-2022, 11:44
דווקא היה ברור.
רוצה אופנוע ליומיום, לנסיעות מרובות (פרקטי), אבל גם שידע לתת בראש כשרוצים לשחרר את הקוף קצת.

KKatkov
21-03-2022, 13:00
ממש לא הגזמנו.
אני בנסיעות קצרות בהרבה מרגיש היטב את ההבדל בין הnc, לאופנוע הערום שהיה לפניו.
ואף אחד לא אמר אדוונצ'ר. פשוט משהו עם תנוחת ישיבה נורמאלית.
יש לך נטיה להשליך את מה שטוב לך על אחרים.
חסרים אופנועים כיפיים שגם אפשר לשבת עליהם בקלות? וגדרה רעננה בשעות העומס זה סיוט ההתגלמותו.

עד לפני שנתיים, עשיתי את קו אריאל-מרכז על בסיס יומי.
יצא לי לנסות בתוואי הזה מגוון רחב מאוד של אופנועים - החל מיוסאנג 250 נייקד, דיוורז'ן 400, GS500 ועד לבנדיט 1200, מונסטר 821, MT-09 והמולטיסטראדה הנוכחי. עזבו, לא חייבים ללכת רחוק: במבחן שערכתי לאנפילד אינטרספטור לפני כמה חודשים, רכבתי כ-150 ק"מ בכבישים בין-עירוניים ביום הראשון (ת"א-ירושלים-אריאל), כ-380 ק"מ בכבישים בינעירוניים בקצב נמוך ביום השני (6 שעות אוכף), ונסיעה לת"א ביום האחרון. לא התלוננתי על הנוחות, ורק לקראת סוף היום השני הרגשתי שממש התעייפתי מהנסיעה.
אפשר שלא להסכים איתי וזה בסדר, אבל את מה שאני אומר, אני אומר מנסיון.
נסיעות של 100 ק"מ ביום על MT-09 (לא טרייסר) או מונסטר זה אחלה ואין עם זה שום בעיה. כנ"ל GS500 צנוע. על 250 זה כבר לא כיף, כי או שאתה מתחת לקצב התנועה בכביש פתוח, או שאתה אונס את המנוע.
כל העניין של מיגון רוח ותנוחה שמזכירה ישיבה על כסא זה ממש לא קריטי, כל עוד אין לך מטרה לשייט 150+ לאורך זמן.
רוב אופנועי הנייקד (ה-MT והמונסטר בפרט) לא אגרסיביים בכלל בתנוחת הרכיבה, ולא מעמיסים על היידיים. כמובן, ששיוט 150-180 עליהם לא נוח לאורך זמן, אבל במהירות נמוכה יותר הם לא מעייפים. הפקטור של הנוחות נהיה משמעותי כשאתה מבלה כמה שעות רצופות באוכף - מה שמתורגם בתנאי הכביש של ישראל ל-200-250 קילומטרים.

כמו כן, עם כל הכבוד ל"זהירים" שממליצים על NC, כי צריך להתחיל מ-125, כדי לעלות ל-250, כדי לעלות ל-400, כדי לקנות NC ואז להתקדם לויסטרום, ולקראת הפנסיה לרכוש אדוונצ'ר-ליטר - אני חושב שאתם מגזימנים פראיים.
אני באופן אישי התחלתי מדיוורז'ן 400 ואחרי שנה עליתי לבנדיט 1200 - ושרדתי כדי לספר.
אופנועי ליטר-מינוס מודרניים אלה כלים ידידותיים וקלים לשליטה, וניסיון עבר של כמה עשרות אלפי קילומטרים + קורס רכיבה + כמה טיולים ארוכים ורגועים להורדת חלודה בהחלט מספיקים כדי להתיידד איתם. היחיד שיוצא דופן הוא ה-S1000R שהוא אכן אופנוע חזק מאוד ויכול להיות אלים מדי. גם איתו אפשר להסתדר, אבל חושב להקציב פרק זמן ארוך יותר ללימוד המכונה, ולהישאר תקופה ארוכה בחצי הראשון של מד הסל"ד.

קידוזו
21-03-2022, 16:16
הכל נכון כשהשמש זורחת וחם בתחת.
שעה וחצי בפקקים וכביש מהיר לסירוגין על נייקד ביום קפוא זה לא פאן. מעדיף מזוודה נוחות כולל מיגון גשם\ רוח. ב
ביום יום לפעמים אולי תרצה לקחת איתך לפטופ או בגדים יבשים או לעשות קניות לשבת. צריך נוחות ומקום דווקא ליום יום ואני לא נגד נייקדים.
בשורה התחתונה התמהיל של פות"ש קובע. אם הוא שואף לשחרור הקוף וכמה נוח להתנהל ביום יום...

KKatkov
21-03-2022, 16:42
הכל נכון כשהשמש זורחת וחם בתחת.
שעה וחצי בפקקים וכביש מהיר לסירוגין על נייקד ביום קפוא זה לא פאן. מעדיף מזוודה נוחות כולל מיגון גשם\ רוח. ב
ביום יום לפעמים אולי תרצה לקחת איתך לפטופ או בגדים יבשים או לעשות קניות לשבת. צריך נוחות ומקום דווקא ליום יום ואני לא נגד נייקדים.
בשורה התחתונה התמהיל של פות"ש קובע. אם הוא שואף לשחרור הקוף וכמה נוח להתנהל ביום יום...

אני לא מבין - מה, אין סבל וארגז שאפשר להתקין על MT-09?
לפי איזה לוגיקה יכולת לשאת תיק עם לפטופ או כמה שקיות מהסופר זה משהו ששמור בבלעדיות לאופנועי אדוונצ'ר?

https://www.fz09.org/attachments/0518191819-jpg.166174/

YuvalE
21-03-2022, 17:00
כמי שמחפש אופנוע שפוי מנקודה לנקודה עם ארגז, כי אתה תצטרך ארגז לציוד ונוחותאתה בעצם מכוון למקום אחר, לא ציינת תקציב, אתה מת לאופנוע
לא אדוונצ'ר (בישיבה לא במהות) היינו ספורטיבים אבל ראבק לא רכבת המון זמן ואתה עולה מהכיתה שלא ניגשת לבגרות...

כלי למתחילים NC750 ייתן לך כל מה שרצית ולא מה שאתה מפנטז.
NT1100 ייתן לך קצת יותר במחיר יקר.
1000 סמ"ק הוא לא יותר ממה שאתה צריך אולי להיפך...זה בדיוק כמו אקדח, לא בטוח שתשתמש בו אי פעם אבל תמיד טוב שהוא איתך!

רוב האופנועים המודרניים היום ייתנו לך מה שאתה מחפש אבל אתה צריך לדעת מה זה!

תודה על הניתוח הפסיכולוגי המוצלח. רבים וטובים ממך כשלו איפה שאתה הצלחת.
מודה שנעלבתי קצת, אבל בוחר להמשיך את הדיון ולא להגרר לריב.
אני אסביר את עצמי לאור מה שכתבת ואח"כ אמשיך.
עד לפני שמונה שנים רכבתי ברציפות כמעט 20 שנה. תאונה שהביאה איתה לחץ משפחתי לא מתון אילצה אותי לרדת זמנית מדו"ג עד יעבור זעם. החיידק עדיין קיים.
ציינתי את הוי סטרום כדי להמחיש שיש לי נסיון עם כלי בעל נפח גדול יותר מקימקו מובי.
קניית אופנוע 800-ליטר, לא באה לרצות את האגו שלי אלא יותר לכיוון הפרקטי. יש לי לישכה משלי, בה אני יכול לתלות את מעיל האופנועים והקסדה השווה שלי. אנ י לא צריך אופנוע ליטר שיאשר את זה.
מחפש כלי פרקטי ויחסית נח. לא אדוונצ'ר כי הספיק לי להרים את הסוזוקי, באמת.
ה-S1000R עלה ע"י אחד המוכרים בסיבוב בהרצל בטענה שיתאים לי ואין לי מה לחשוש ממנו. אני דווקא חושש ותודה שאישרתם את חששי.

לענייננו:
תקציב 40-50
גובה 1.78 עם רגליים קצרות.
100-120 ק"מ ביום למשרד וחזרה, שלש פעמים בשבוע עם אפשרות לסיבו קטן בסופ"ש. כן, בעוונותיי רוצה גם קצת פאן.
לא מחפש כלי שישעמם אותי אחרי חודש, אבל גם יודע להיות פרקטי ומבין שאני יותר אגביל את האופנוע מאשר הוא אותי.
קורס רכיבה- צ'ק. שוקל לעשות שוב.

אני מניח (בלי לפגוע) שאתה בעל נסיון רב בתחום. אשמח לעצתך ואפילו לאו דווקא מהכלים שציינת

השושנים
21-03-2022, 17:29
תודה על הניתוח הפסיכולוגי המוצלח. רבים וטובים ממך כשלו איפה שאתה הצלחת.
מודה שנעלבתי קצת, אבל בוחר להמשיך את הדיון ולא להגרר לריב.

שום כוונה להעליב אלה דווקא להעביר בצורה צינית איפה אתה צריך לחדד את הדרישות שלך על מנת שתפגע בול.
אני אסביר את עצמי לאור מה שכתבת ואח"כ אמשיך.
עד לפני שמונה שנים רכבתי ברציפות כמעט 20 שנה. תאונה שהביאה איתה לחץ משפחתי לא מתון אילצה אותי לרדת זמנית מדו"ג עד יעבור זעם. החיידק עדיין קיים.
ציינתי את הוי סטרום כדי להמחיש שיש לי נסיון עם כלי בעל נפח גדול יותר מקימקו מובי.

ה-650 שאתה מכיר השתנה בשמונה שנים האחרונות, כך גם התנועה הכבישים והנהג הישראלי.
קניית אופנוע 800-ליטר, לא באה לרצות את האגו שלי אלא יותר לכיוון הפרקטי.
למה אתה חושב ככה? איפה כתוב שככל שתרד בסמ"ק תהיה יותר משהו?

יש לי לישכה משלי, בה אני יכול לתלות את מעיל האופנועים והקסדה השווה שלי. אנ י לא צריך אופנוע ליטר שיאשר את זה.

ממש לא תחליף לאגו אלה יותר סיוע במילוי הדרישות שלך לאופנוע!
מחפש כלי פרקטי ויחסית נח. לא אדוונצ'ר כי הספיק לי להרים את הסוזוקי, באמת.

הפחד שלך מתצורת אדוונצ'ר מובן אבל לא מוצדק ובטעות יסודו.
ה-S1000R עלה ע"י אחד המוכרים בסיבוב בהרצל בטענה שיתאים לי ואין לי מה לחשוש ממנו. אני דווקא חושש ותודה שאישרתם את חששי.

לענייננו:
תקציב 40-50 אחלה תקציב לרוב הכלים שיכולים לעזור לך
גובה 1.78 עם רגליים קצרות.- אני 175 על ורסיס 1000 ומגיע עם רגל מלאה על רוב האופנועים היום בשוק.
100-120 ק"מ ביום למשרד וחזרה, שלש פעמים בשבוע עם אפשרות לסיבו קטן בסופ"ש. כן, בעוונותיי רוצה גם קצת פאן.
בדיוק בגלל זה הצעתי לך את מנועי ה-1000 הרגועים וי סטרום 1000 והורסיס יהוו לך הרבה יותר שימושיות ורוגע מה-טרייסר שהוא מפלצת.
לא מחפש כלי שישעמם אותי אחרי חודש, אבל גם יודע להיות פרקטי ומבין שאני יותר אגביל את האופנוע מאשר הוא אותי.
אף אחד מהם לא ישעמם אותך גם אחרי חמש שנים ומי שיגיד לך אחרת מוזמן לבוא להשתעמם איתי בסופ"ש.
קורס רכיבה- צ'ק. שוקל לעשות שוב. חשוב מאד

אני מניח (בלי לפגוע) שאתה בעל נסיון רב בתחום. אשמח לעצתך ואפילו לאו דווקא מהכלים שציינת

ושום כוונה להעליב.

השושנים
21-03-2022, 17:40
https://shop.oktil.com/public/uploads/all/N62taSlqVbQmrbtFUObgKSjVYme3E1JVJ1rt6BMi.jpg

לא גבוה ולא מאיים ניתן להרכיב ארגזים

ayalzo
21-03-2022, 17:59
קטקוב, בדיוק מה שרציתי להגיד.
אתה זה לא כל אחד. אגב, רכיבה על אופנוע מבחן במשך יומיים שלושה לא משולה לאופנוע יומיומי, בו אחרי חודש חודשיים נעלם הריגוש מהחידוש.
ואף אחד לא אמר אדוונצ'ר (אולי כן, אבל לא אני).
לשים ארגז ומשקף על z...

YuvalE
21-03-2022, 19:01
https://shop.oktil.com/public/uploads/all/N62taSlqVbQmrbtFUObgKSjVYme3E1JVJ1rt6BMi.jpg

לא גבוה ולא מאיים ניתן להרכיב ארגזים

הכל טוב. עבר לי 😎
אשמח שתסביר לי את הטעות מיסודה בנושא האדוונצרים.
האמת, כשאני רואה ויסטרום או ורסיס בגדלים האלה החוליות בגב מתחילות לכאוב לי מעצמן.
מה אני מפספס?

KKatkov
21-03-2022, 19:20
הכל טוב. עבר לי ן¿½ן¿½
האמת, כשאני רואה ויסטרום או ורסיס בגדלים האלה החוליות בגב מתחילות לכאוב לי מעצמן.
מה אני מפספס?

אתה מפספס שבכל מקרה, רצוי לא להגיע למצב שאתה נאלץ להרים אותם :)
אבל מבחינתי - אלה כלים שנועדו לרכיבות ארוכות (2000+ ק"מ בחודש) או לאנשים שהנוחות היא פרמטר עיקרי עבורם, גם אם הם רוכבים מהבית למכולת.
עוד פרמטר (וכאן אולי אני קצת נוקם את נקמתך על הניתוח הפסיכולוגי) - הכלים האלה נמכרים היטב כי מעבר לכל מעלותיהם הרבות, הם גם מצליחים למכור לגברים מזדקנים רומנטיקה של טיולים ארוכים עם שלושה ארגזים ומורכבת נאה במושב האחורי. מה שנקרא, אווירת מסע במדינות רחוקות בדרך למשרד ובחזרה.

מי שמתחבר לאדוונצ'ר - שיקנה אדוונצ'ר. מי שלא - אין שום דבר רע או פסול בנייקד איכותי או אופנוע ספורט-טורינג לא קיצוני. את העבודה בשינוע למשרד הם יעשו באותה מידה של הצלחה. זה עניין של טעם, אני בכלל רוכב כבר 7 שנים על אופנוע ספורט שנראה כמו אדוונצ'ר אבל בלי אופי מנוע והספק ספורטיבי, או לחילופין - על סופרמוטו על סטרואידים, שפיתח מיגון רוח חלקי ומיכל דלק גדול למטרות תיור - ואני מאוהב בשילוב האקלקטי הזה.

YuvalE
21-03-2022, 19:24
אתה מפספס שבכל מקרה, רצוי לא להגיע למצב שאתה נאלץ להרים אותם :)
אבל מבחינתי - אלה כלים שנועדו לרכיבות ארוכות (2000+ ק"מ בחודש) או לאנשים שהנוחות היא פרמטר עיקרי עבורם, גם אם הם רוכבים מהבית למכולת.
עוד פרמטר (וכאן אולי אני קצת נוקם את נקמתך על הניתוח הפסיכולוגי) - הכלים האלה נמכרים היטב כי מעבר לכל מעלותיהם הרבות, הם גם מצליחים למכור לגברים מזדקנים רומנטיקה של טיולים ארוכים עם שלושה ארגזים ומורכבת נאה במושב האחורי. מה שנקרא, אווירת מסע במדינות רחוקות בדרך למשרד ובחזרה.

מי שמתחבר לאדוונצ'ר - שיקנה אדוונצ'ר. מי שלא - אין שום דבר רע או פסול בנייקד איכותי או אופנוע ספורט-טורינג לא קיצוני. את העבודה בשינוע למשרד הם יעשו באותה מידה של הצלחה. זה עניין של טעם, אני בכלל רוכב כבר 7 שנים על אופנוע ספורט שנראה כמו אדוונצ'ר אבל בלי אופי מנוע והספק ספורטיבי, או לחילופין - על סופרמוטו על סטרואידים, שפיתח מיגון רוח חלקי ומיכל דלק גדול למטרות תיור - ואני מאוהב בשילוב האקלקטי הזה.

👍🏼👍🏼👍🏼
על מה אתה רוכב אם יורשה לי?

השושנים
21-03-2022, 19:30
"אופנוע של זקנים"...כן שמעתי את הביטוי הזה בהקשר לאופנוע, לא הצלחתי לפצח את הנוסחה.

הכביש רץ מתחת לגלגל הקדמי הצמיג מודד ק"מ ראשונים של גומי ולא מאבד לחץ כביש 375 פתוח
האוויר צלול והורסיס רץ לו בין סיבוב לסיבוב בשטף קצף, הרכיבה הופכת לאוטומטית המבט, לחיצה
על הכידון הפוך לכיוון הסיבוב ההטיה שלא נגמרת במקביל למשיכת הגז וההתרוממות, שמאל ימין,
ימין שמאל.

פעם מזמן כשמישהו רצה להתייעץ הוא פנה לזקנים, לחכמים אלה עם ניסיון החיים, שראו דבר או
שתיים ועדין זוכרים, לצ'יף הזקן ראש השבט. "מועצת החכמים" הסנהדרין ...

היום זקן נחשב איטי, מטרד, העולם שלו כבר לא רלוונטי, הוא מעכב, עוצר את ריצת הצעירים עד,
עד שהם הופכים בעצמם למבוגרים חסרי סבלנות, לזקנים נרגנים ומתים.

ילד שלא יודע לקבל "לא" יהפוך בהכרך למבוגר שלא יודע לקבל "לא" ומי שאין לו את הסבלנות
והיכולת להיכנס לנעל אחרת כצעיר לא יעשה זאת גם בבגרותו.

אף אחד לא יחמוק באמת משיני הזמן, אלה אם יתפוגג הרבה לפני, מסיבה עצובה כזאת או אחרת
וכמה מבוגר צריך להיות בשביל להיות "זקן".

אני מכיר כמה זקנים שילמדו את כל הצעירים דבר או שתיים בכביש/שטח הרפתקה...

כי אנחנו ביקרנו כבר בקצה השני של ה-200 קמ"ש ויותר, זה לא המצאה של דור ה...
את הארץ כבר חרשנו מצפון לדרום מערב עד למזרח, וגם בחו"ל, השארנו חותם.
זה היה יותר קשה, יותר מאתגר, עם אופנועים פחות מתקשרים שעושים עבור הרוכב את רוב
העבודה, להפסיד לאופנוע טוב יותר זה פחות כואב מלהפסיד לרוכב טוב יותר!
עצם העובדה שאנחנו עוד פה רק אומר שעשינו משהו בסדר לאורך הדרך הארוכה הזאת.

נכון אנחנו כבר לא בשיא הכושר, הגב כואב וזאת הסיבה שתנוחת עובר על אופנוע לא מתאימה לנו,
הפלטינות לוחצות, הראייה כבר לא משהו, האינסטינקטים שהצילו אותנו לא פעם נרדמים לפעמים,
וקצת יותר כואב הכל, קצת יותר קשה להרים רגל גבוה מעל המושב, או להחזיק 350 ק"ג בין הרגליים.

אבל הניצוץ שם, הידע התובנות, אולי התעייפנו מלבקר במוסכים, לרדוף אחרי חלקים, כן נוחות היא
כבר לא מילה גסה. וכן יש לנו איתנו מטען נוסף, אותו אנו מצרפים בגאווה ואהבה. אנחנו כבר לא לבד
זה לא "אני" האני הפך לאנחנו. גרושים קונים הארלי בסוכנות ע"י הרבנות, כי אולי הארלי יביא להם
פרק ב' או לפחות זיון.

כן התבססנו ואנחנו לא מתנצלים על זה, אנחנו יכולים להרשות לעצמינו את הטוב ביותר עבורנו. 120
כ"ס מסודרים בשורה, כיסאות נוחות, אמינות ידועה, והכל מריח חדש, כל גרם גומי שאני משאיר על
הכביש שלי מהרגע הראשון. אותם עצמות שישנו באוהלי סיירים, במדינות אויב, ישנות עכשיו בצימרים
ומלנות במדינות שרואים רק בגלויות ובסרטים, אבל על דבר אחד לא ותרתי לאורך כל הדרך, תמיד
היה איתי אופנוע, תמיד!

אופנוע של זקנים בתחת שלי!

KKatkov
21-03-2022, 19:33
על מה אתה רוכב אם יורשה לי?

בחתימה :)
כזה (התמונה מהרשת):
https://ccm.cc.moose.cc/wp-content/uploads/2019/05/mtsII.png

השושנים
21-03-2022, 19:36
הכל טוב. עבר לי נŸ˜Ž
אדוונצ'ר זה לא האופנוע זה הרוכב, יש היום המון סוגי אופנועים והלוגו אדוונצ'ר מוכר הכי טוב.
מה אני מפספס?

אתה מפספס רכיבה נוחה מאד, מבט ראייה מעל לרוב התנועה בכביש, מערכות בטיחות נהדרות, המון מקום,
מתלים מכובדים, כיסא נוח למרחקים ארוכים, כוח מנוע מהרגע הראשון ועד בכלל. בקיצור תפרגן לך סיבוב על אחד.

ayalzo
21-03-2022, 19:51
[B]

[COLOR=#333333][COLOR=#333333]פעם מזמן כשמישהו רצה להתייעץ הוא פנה לזקנים, לחכמים אלה עם ניסיון החיים, שראו דבר או שניים ועדין זוכרים, לצ'יף הזקן ראש השבט. "מועצת החכמים" הסנהדרין ...]

פעם זקנים היו בני שלושים וחמש.
גג ארבעים וחמש...
;)

קידוזו
21-03-2022, 20:17
מה אני מפספס?
א. רוב האדוונצ'רים הם למעשה אופנוע טורינג מוגבה שבינו לבין הרפתקאות אין קשר מיוחד.
ב. הם חזקים מספיק כדי לרכב מעל קצב התנועה בכביש מהיר -בצורה נוחה.
ג. לרוב יש להם אפשרות למערכת מזוודות בעלת נפח גדול יותר מאופנועי "לא אדוונצ'ר".
ד. לרוב יש להם נפח גדול יותר במיכל והרוכב מתדלק כל 350 -400 ק"מ.
ה. המשקל של האדוונצ'ר לא יותר גבוה מאופנוע טורינג ממוצע. גובה המושב, כן.
ו. חלק יכול להיות מהנה מאוד בגזרת הפאן.

האדוונצ'ר הכי משתלם (בעיני) כלכלית מבחינת הפאן הוא הכתום 1090 (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/20942-%D7%90%D7%A8%D7%A4%D7%9B%D7%A9%D7%93-(-KTM-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A6-%D7%A8-1090)-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%A9) מודל 2017-18 (המנוע המשודרג עם 125 כ"ס). חזק יציב צפוי עם האלקטרוניקה החשובה בלבד והמכלולים -בלמים בולמים מצויינים. הוא לא מושלם. מגן הרוח וסט מזוודות המקורי לוקים בחסר. הוא גם יקר לתחזוקה יחסית ליפנים ולא היו לי שום בעיות אמינות. יאפשר לך להיצמד לספורטיבים בסיבובים ולהעלם למשטרה בישורות. גם שבילים ויותר הוא יכול לעשות. אני 176 והסתדרתי מצויין עם הגובה. עדיין מתגעגע אליו למרות ששלם עם ההחלטה.

YuvalE
21-03-2022, 23:59
א. רוב האדוונצ'רים הם למעשה אופנוע טורינג מוגבה שבינו לבין הרפתקאות אין קשר מיוחד.
ב. הם חזקים מספיק כדי לרכב מעל קצב התנועה בכביש מהיר -בצורה נוחה.
ג. לרוב יש להם אפשרות למערכת מזוודות בעלת נפח גדול יותר מאופנועי "לא אדוונצ'ר".
ד. לרוב יש להם נפח גדול יותר במיכל והרוכב מתדלק כל 350 -400 ק"מ.
ה. המשקל של האדוונצ'ר לא יותר גבוה מאופנוע טורינג ממוצע. גובה המושב, כן.
ו. חלק יכול להיות מהנה מאוד בגזרת הפאן.

האדוונצ'ר הכי משתלם (בעיני) כלכלית מבחינת הפאן הוא הכתום 1090 (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/20942-%D7%90%D7%A8%D7%A4%D7%9B%D7%A9%D7%93-(-KTM-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A6-%D7%A8-1090)-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%A9) מודל 2017-18 (המנוע המשודרג עם 125 כ"ס). חזק יציב צפוי עם האלקטרוניקה החשובה בלבד והמכלולים -בלמים בולמים מצויינים. הוא לא מושלם. מגן הרוח וסט מזוודות המקורי לוקים בחסר. הוא גם יקר לתחזוקה יחסית ליפנים ולא היו לי שום בעיות אמינות. יאפשר לך להיצמד לספורטיבים בסיבובים ולהעלם למשטרה בישורות. גם שבילים ויותר הוא יכול לעשות. אני 176 והסתדרתי מצויין עם הגובה. עדיין מתגעגע אליו למרות ששלם עם ההחלטה.

אני מבין ויודע מה זה אדוונצ׳ר, כולל היתרונות והחסרונות.
פשוט לא מבין את המתלהבים, למרות שאני נושק ל-50 (זקן?) והאופנוע כמראה יתאים כמו כפפה ליד

קידוזו
22-03-2022, 01:17
לא מתלהב מהקונספט, בסה"כ סיפקתי הסבר לתהיה שלך.
אני כן חושב שה- 1090 והאחים הגדולים שלו עונים על השאיפה שלך לפאן, בענק. מואי פאן.
כל כך פאן שיש כבישים מפותלים שלא יכולתי לרכב בהם לאט. זה לא רק המנוע אלא הסיפוק מהתחושות והאיכות שהכלי הזה מספק, במיוחד כשלוחצים חזק.
בגיל קצת יותר זקן, רוכב כרגע על 701 וחולם בכלל על ספורט טורינג :)

השושנים
22-03-2022, 08:53
אדוונצ'ר=הרפתקה

סצנת האדוונצ'ר רותחת ומבעבעת בעולם כבר למעלה משני עשורים, תחשוב אופנוע (פעם קראו לו דו"ש דו-שימושי) שנוסע נהדר
בכביש, ויודע לרדת ממנו ברגע שאספלט נגמר.

אם נלך רגע אחורה במנהרת הזמן לאופנועי מלחמת העולם השנייה, לא היה הבדל אמתי בין האופנוע שחצה את אירופה לבין זה
שקנית בבית מהסוכנות המקורית.

במשך השנים נוצרה הפרדה בין אופנועי שטח לבין אופנועי כביש כשהמרוץ היה אחרי הספקים ויכולות כביש שזלגו מהמסלול, נהוג
להגיד שאבי האדוונצ'ר המוכר הוא ה- G/S80R של ב.מ וו שהתחרה במרוץ הפריז דקאר וירד לכביש ומשם וכולם כבר קפצו על העגלה.

האדוונצ'רים היום נותנים מנעד של החל מאפס יכולת שטח ועד כמעט מאה אחוז שטח חוקי גם לכביש, על פי היצרן והדגם.

אופנוע כזה משלב בתוכו יכולת גמיעת מרחקים, אמינות, מיכל מוגדל לצמצום תדלוקים, ושילדה שמסוגלת לסבול כמעט הכל בסלחנות.

וזה מוכר, מוכר הרבה, מוכר יותר מכל תצורה אחרת שמצמצמת אותך לתחום צר ומצומצם שהאופנוע צריך להצטיין בו.

מחלקות השיווק קפצו על המציאה ומשווקות היום המון אופנועים תחת השם "אדוונצ'ר" כולל אופנועים מתחת ל-500 סמ"ק לא כולם ראויים
להיכנס לקטגוריה.

עכשיו בשביל ליהנות באמת מהיתרונות ולהצליח לחיות עם החסרונות צריך לדעת ולהבין איפה אתה ממוקם על הציר כביש------------שטח.

עכשיו בנוסף לבלבול המכוון וההטעיה בשם, גם להגדרות "שטח" "הרפתקה" "טיול" יש פרשנות אישית וציבורית (שונה).

עכשיו...מה שאתה מכיר מהעבר כבר לא תופס, ומה הם הצרכים האמתיים שלך קשה לך לדעת, במרחקים שציינת תצטרך לתדלק כל יומיים,
אולי אפילו פחות. רכיבה יומית כזו לאורך זמן לגוף שלא מורגל בישיבה נמוכה (ספורט) לכיוון הכידון תיצור עומס על החוליות וכאבי גב.

מושב קשה יציק לך קרוב לוודאי כל יום בדרך חזרה.

אז בשביל לעשות מרחק מצטבר שנתי כמו שאתה מבקש תצטרך להכיר את הפלח הכי רותח בתחום ולדעת להתאים לך את המנוע, הישיבה
והכלי הכי מתאים לך.

KKatkov
22-03-2022, 10:55
עכשיו...מה שאתה מכיר מהעבר כבר לא תופס, ומה הם הצרכים האמתיים שלך קשה לך לדעת, במרחקים שציינת תצטרך לתדלק כל יומיים,
אולי אפילו פחות. רכיבה יומית כזו לאורך זמן לגוף שלא מורגל בישיבה נמוכה (ספורט) לכיוון הכידון תיצור עומס על החוליות וכאבי גב.

מושב קשה יציק לך קרוב לוודאי כל יום בדרך חזרה.

אני זוכר נכון שדברנו על יבנה-רעננה? לא התבלבלתי במקרה בין "יבנה" ל"דימונה"?
וכל זה בהקשר של אופנועי נייקד כדוגמת ה-MT-09 והמונסטר 821?

YuvalE
22-03-2022, 12:29
אני זוכר נכון שדברנו על יבנה-רעננה? לא התבלבלתי במקרה בין "יבנה" ל"דימונה"?
וכל זה בהקשר של אופנועי נייקד כדוגמת ה-MT-09 והמונסטר 821?

אכן דיברנו על יבנה-גדרה- רעננה פעמיים שלש בשבוע+ רכיבות סופ״ש לעיתים.

KKatkov
22-03-2022, 12:49
אכן דיברנו על יבנה-גדרה- רעננה פעמיים שלש בשבוע+ רכיבות סופ״ש לעיתים.

אנשים עושים את הנסיעה הזאת עם קטנוע 250 בלי להתאמץ...

YuvalE
22-03-2022, 12:52
אנשים עושים את הנסיעה הזאת עם קטנוע 250 בלי להתאמץ...

נכון, אבל לא בא לי קטנוע. סיימתי עם הפרק הזה בחיי.
למרות שהיום הם גדולים יותר ואפילו בעלי יכולת שטח (קטנועי אדוונצ׳ר?…)

השושנים
22-03-2022, 13:48
היי,

מחפש כלי נח.
עם הרבה מומנט זמין כבר מסל״ד נמוך (לא אוהב צרחות. מספיקות לי אלו של אשתי).

400X4=1600
1600X12=19200

כמעט 20000 ק"מ בשנה...אולי תמליצו לו על קומביין או D9...

ziki
22-03-2022, 13:58
היי,
לפני שמונה שנים, אחרי משהו כמו 13 שנות רכיבה, החלטתי לרדת מדו״ג. אבל עכשיו, לאור מה שקורה בכבישים, שוקל ברצינות לחזור. האחרון שלי היה V-strom 650
ההתלבטות שלי היא כזו:

נחזור לפוסט הראשון.
נמנו פה כמה אופנועים מעולים לכבוש איתם את המטרה שפותח השירשור מתכוון לה.
המלצנו על עוד כמה אופנועים.
בסופו של יום תוכל לעשות את כל הק״מ הזה על אופניים חשמליים.
אבל בא לו אופנוע.
אז תתחדש. כל הכלים הללו מעולים.
במיוחד אחרי הפסקה כל כך ארוכה כולם יהיו מרגשים בטירוף. ומהנים.
שום אופנוע לא חזק מידי/ מסוכן אם משתמשים באופנוע בחוכמה ולא נכנסים למצבים

KKatkov
22-03-2022, 15:03
400X4=1600
1600X12=19200

כמעט 20000 ק"מ בשנה...אולי תמליצו לו על קומביין או D9...

יבנה-רעננה זה 40-45 ק"מ לכיוון. 270 ק"מ בשבוע, פחות מ-15 אלף בשנה.
אנשים עושים את זה על ג'וימקס, ובכיף.

לא אומר את זה כהמלצה על קטנוע, אלא רק כדי להמחיש עד כמה הנסיעה הזאת לא טובענית, ואפשרית בכל כלי רכב דו-גלגלי, גם כזה שאינו "מפנק" ולא נועד להיות נוח על פני 5-6-7 שעות אוכף ביום.

zoharrad
22-03-2022, 15:28
כביש 4 הוא אחד מפקקי התנועה הגדולים ביותר של הישות הציונית.

בהנחה ואתה נוסע בשעות יחסית נורמטיביות, אתה תבלה הרבה בפקקים וזה לדעתי שיקול חשוב, בעיקר בימים חמים מאוד.

הייתי שואף לאופנוע שלא יטגן לך את הרגליים ועם מימדים צנומים וכידון מעל גובה מראות להשתחלות קלה יותר בין מכוניות כי שוליים לא תמיד פנויים בכביש 4 יימח שמו.

אצלי פרקטיקה מנצחת כל קוף באשר הוא ונראה לי שהשיקולים האלו הם בסוף הקובעים. כל השאר זה טעם אישי ונראה שיש לך כיוון וניסיון.

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

ayalzo
22-03-2022, 17:09
יבנה-רעננה זה 40-45 ק"מ לכיוון. 270 ק"מ בשבוע, פחות מ-15 אלף בשנה.
אנשים עושים את זה על ג'וימקס, ובכיף.

לא אומר את זה כהמלצה על קטנוע, אלא רק כדי להמחיש עד כמה הנסיעה הזאת לא טובענית, ואפשרית בכל כלי רכב דו-גלגלי, גם כזה שאינו "מפנק" ולא נועד להיות נוח על פני 5-6-7 שעות אוכף ביום.
פספסת את יבנה-גדרה-רעננה.
ואתה צודק. אם הוא לא היה רוצה אופנוע, גם על קטנוע היה יכול לעשות זאת בכיף, ואפילו הרבה יותר מאשר על נייקד.

YuvalE
22-03-2022, 18:16
כביש 4 הוא אחד מפקקי התנועה הגדולים ביותר של הישות הציונית.

בהנחה ואתה נוסע בשעות יחסית נורמטיביות, אתה תבלה הרבה בפקקים וזה לדעתי שיקול חשוב, בעיקר בימים חמים מאוד.

הייתי שואף לאופנוע שלא יטגן לך את הרגליים ועם מימדים צנומים וכידון מעל גובה מראות להשתחלות קלה יותר בין מכוניות כי שוליים לא תמיד פנויים בכביש 4 יימח שמו.

אצלי פרקטיקה מנצחת כל קוף באשר הוא ונראה לי שהשיקולים האלו הם בסוף הקובעים. כל השאר זה טעם אישי ונראה שיש לך כיוון וניסיון.

אוקיי, פרקטי במקרה הזה יהיה אדוונצ׳ר?
בגדול (תרתי משמע) ההתלבטות פה היא גם לגבי הגודל.
1090/1190 ודומיהם קצת ״מפחידים״ בגלל הגובה והמשקל. נקרא לזה טראומת וי סטרום. מצד שני המונסטר 821 אולי קצת פחות נח (עדיין צריך איזו רכיבת מבחן עליו או על האדוונצ׳ר) אבל יותר נמוך ומשרה בטחון בעמידה.

zoharrad
22-03-2022, 18:39
אוקיי, פרקטי במקרה הזה יהיה אדוונצ׳ר?
בגדול (תרתי משמע) ההתלבטות פה היא גם לגבי הגודל.
1090/1190 ודומיהם קצת ״מפחידים״ בגלל הגובה והמשקל. נקרא לזה טראומת וי סטרום. מצד שני המונסטר 821 אולי קצת פחות נח (עדיין צריך איזו רכיבת מבחן עליו או על האדוונצ׳ר) אבל יותר נמוך ומשרה בטחון בעמידה.כדאי לוודא חום מנוע ברגליים מהמונסטר. זה לדעתי פקטור משמעותי מאוד בהינתן תוואי הנסיעה שלך.

מבין את הרצון להתרחק מאדוונצ'ר. הייתי מחפש אם כל את הנייקד שהכי קרוב.

נשמע שה 790 וה MT09 יתנו מענה במידה והם נוחים ונכנסים בתקציב. לא יודע להגיד לגבי משקל וגובה ביחס למקדם הטראומה שלך.

תוך סיכון לשעמם אותך למוות, שקלת CB650? לדעתי ייכנס בתקציב, וייתן קצת פאן. במוחי השמרן זו אופציה יותר פרקטית מהשתיים הקודמות שציינתי

השושנים
22-03-2022, 21:09
אתה מוזמן לירושלים למדוד את הורסיס ולקבל יותר רקע להמתיק את הבחירה שלך.

org
22-03-2022, 22:19
בדוק את ה CB650R. תענוג של אופנוע.
4 צילנדר 94 כ"ס, נוח וקליל מאוד בנהיגה עירונית ובין עירונית. כמו כל נייקד, מעל 120 מתחילים להרגיש את הרוח בחזה ועל הקסדה.
עד 6000 סל"ד שמרני ורגוע, מעל 6000 מתעורר לחיים ובועט.
9559

KKatkov
23-03-2022, 10:14
אם כבר הדרדרנו לתמונות של אופנועים - אז אני אשים את זה כאן:
https://i.imgur.com/fR4aTQs.jpg

נלקח מכאן:
https://www.yad2.co.il/s/c/0a0ca3jo

מבחן בפולגז:
https://fullgaz.co.il/mv-%D7%90%D7%92%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%90%D7%9C%D7%94-800-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A1%D7%A7%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%9F/

לא שאני חלילה ממליץ על הברוטאלה כאופנוע יומיום... למרות שאני בטוח שגם זה אפשרי.
לנסיעות בית-עבודה בסטייל ובכיף אפשר להסתפק במונסטר 797, והוא גם נכנס בקלות בתקציב.
למי שחלש לו מדי ה-797, יש את ה-821.

YuvalE
23-03-2022, 13:18
כדאי לוודא חום מנוע ברגליים מהמונסטר. זה לדעתי פקטור משמעותי מאוד בהינתן תוואי הנסיעה שלך.

מבין את הרצון להתרחק מאדוונצ'ר. הייתי מחפש אם כל את הנייקד שהכי קרוב.

נשמע שה 790 וה MT09 יתנו מענה במידה והם נוחים ונכנסים בתקציב. לא יודע להגיד לגבי משקל וגובה ביחס למקדם הטראומה שלך.

תוך סיכון לשעמם אותך למוות, שקלת CB650? לדעתי ייכנס בתקציב, וייתן קצת פאן. במוחי השמרן זו אופציה יותר פרקטית מהשתיים הקודמות שציינתי

ה-790 חדש יחסית ולא נכנס בתקציב כרגע. ה-mt עדיין במסגרת השיקולים. גם ה-821. גם חייב לעצמי סיבוב על 1090/1190 או ורסיס בשביל להסגר על עניין האדוונצ׳ר
את ה-cb650 שקלתי והפסקתי לשקול מהסיבה שציינת 🙂

השושנים
23-03-2022, 14:45
https://www.instagram.com/p/CRZp0gxiFs5/?utm_medium=copy_link

org
23-03-2022, 14:53
ה-790 חדש יחסית ולא נכנס בתקציב כרגע. ה-mt עדיין במסגרת השיקולים. גם ה-821. גם חייב לעצמי סיבוב על 1090/1190 או ורסיס בשביל להסגר על עניין האדוונצ׳ר
את ה-cb650 שקלתי והפסקתי לשקול מהסיבה שציינת נֵ¸™‚

בסוף זה מה אתה מצפה מהאופנוע הבא שלך, מה אתה מצפה מעצמך על האופנוע הבא. אלו דברים שרק אתה יכול לענות עליהם.
את האופנוע הראשון החלפתי לאחר 3 חודשים, את השני לאחר שנה. ועכשיו עם הנוכחי. כולם היו מהניילונים. הפסדתי - ברור כמה זמן אהיה עם זה? מי יודע
ה cb עושה מ 0-100 ב 3 שניות ול 200 ב 9.5 אז זה אומר שכל יציאה מרמזור אני שם ? ממש לא. האופציה קיימת ? ממש כן. בסוף האופנוע משמש לאורך זמן ולהמון מצבי רכיבה. קח מה שיתאים לך ביותר. אחרת תתבעס על הרכישה.
ובכל הנאמר, בטח לא תחליף לנסיעות מבחן כל כולם לפני החלטה.

ziki
23-03-2022, 15:20

ברור לך שלא כל אחד יכול לעשות את זה עם הבהמה הזאת!
350 קילו של אופנוע כולל ציוד ורוכב
שים לב איזה אלוף הוא .האופנוע מאבד את עצמו במקטע האבנים הראשון. הוא נותן חזק על הגז. וממשיך. לא כל אחד יכול.
ולא כל אחד יכול לאפשר לעצמו לעוף מאופנוע כזה ולשלם במוסך אחר-כך על הנזק.
יש סירטון של tony bou עושה טריאל עם אפריקה טווין.
זה לא אומר שאפריקה אופנוע טריאל. זה אומר שטוני אלוף ויכול לאנוס איזו מפלצת שהוא רוצה לאופנוע טריאל.
כך גם עם ה 1250. אתה יכול לאנוס אותו לעשות שטח. אבל זה לא הסביבה הטבעית שלו.
יקומו כאלה שיאמרו שהיא אופנוע שטח נהדר.
תעשה סיבוב על צרצר לא משנה איזו חברה עד 120 קילו נגיד ותראה כמה התפלצת הזאת לא מתאימה לשטח.

KKatkov
23-03-2022, 15:33

שושני, אם תקנה במיטב כספך R1250GS ותרצה לעלות איתו עליה כזאת - תקרא לי לצלם (ולעזור לך להרים את האופנוע) בבקשה.
משום מה, נראה לי שגם אם תקנה - ה-GS שלך לא יריח יותר שטח משביל לבן ביער בן שמן (שאותם עשיתי עם בנדיט 1200. לא בכיף, אבל עשיתי).
לכן, מה ששלחת - לא רלוונטי כלל לרוכב הממוצע. אני מבין שכיף להסתכל על זה, אבל בפועל - כשאתה מסתכל על משהו שאתה לא הולך לעשות עם האופנוע שתקנה, ובכל זאת אתה קונה אותו כי ראית והתלהבת - זה רק אומר שמחלקת השיווק של היצרן ניצחה במאבק על הכסף שלך.
בעצם, פעלת כאן כרגע כסוכן סמוי של ב.מ.וו, בנסיון להדליק בן אדם שבא להתייעץ איתך על אופנוע שממש לא עונה לצרכים ולרצונות שלו.

ולמה זה עובד? בדיוק מהסיבה שציינתי קודם, מוכרים לציבור הרוכבים המנוסה והעמיד (שים לב איך התחמקתי בעדינות מההגדרה שמעצבנת אותך!) רומנטיקה מסויימת, למרות שברור לכולם שרוב האנשים שרוכשים את הכלים האלה לא חזקים, מיומנים ואוהבי סיכון כדי להפיק מהם את מה שאותם כלים עושים בידיים של רוכבים מקצועיים. אגדיל ואומר, שאפילו אותו קהל עמיד שיכול ורוצה להשקיע 120-160 אלף ש"ח על אופנוע מוגזם, לא מספיק עמיד כדי לשלם באופן קבוע על הנזקים שייגרמו ברכיבת שטח בדרגת קושי בינונית ומעלה, ולספוג את ירידת הערך של הכלי לאחר שיעבור שימוש כזה.

שים לב, שאתה בעצמך - עשית דבר חכם: לנסיונות ראשונים ברכיבת אדוונצ'ר מצאת לך F650GS ישן בזיל הזול, שיפצת אותו - וכעת יש לך את היכולת להתנסות בסוג זה של רכיבה על גבי אופנוע במשקל סביר, עם חלקים במחירים ברי השגה וללא ירידת ערך.

YuvalE
23-03-2022, 16:39
שושני, אם תקנה במיטב כספך R1250GS ותרצה לעלות איתו עליה כזאת - תקרא לי לצלם (ולעזור לך להרים את האופנוע) בבקשה.
משום מה, נראה לי שגם אם תקנה - ה-GS שלך לא יריח יותר שטח משביל לבן ביער בן שמן (שאותם עשיתי עם בנדיט 1200. לא בכיף, אבל עשיתי).
לכן, מה ששלחת - לא רלוונטי כלל לרוכב הממוצע. אני מבין שכיף להסתכל על זה, אבל בפועל - כשאתה מסתכל על משהו שאתה לא הולך לעשות עם האופנוע שתקנה, ובכל זאת אתה קונה אותו כי ראית והתלהבת - זה רק אומר שמחלקת השיווק של היצרן ניצחה במאבק על הכסף שלך.
בעצם, פעלת כאן כרגע כסוכן סמוי של ב.מ.וו, בנסיון להדליק בן אדם שבא להתייעץ איתך על אופנוע שממש לא עונה לצרכים ולרצונות שלו.

ולמה זה עובד? בדיוק מהסיבה שציינתי קודם, מוכרים לציבור הרוכבים המנוסה והעמיד (שים לב איך התחמקתי בעדינות מההגדרה שמעצבנת אותך!) רומנטיקה מסויימת, למרות שברור לכולם שרוב האנשים שרוכשים את הכלים האלה לא חזקים, מיומנים ואוהבי סיכון כדי להפיק מהם את מה שאותם כלים עושים בידיים של רוכבים מקצועיים. אגדיל ואומר, שאפילו אותו קהל עמיד שיכול ורוצה להשקיע 120-160 אלף ש"ח על אופנוע מוגזם, לא מספיק עמיד כדי לשלם באופן קבוע על הנזקים שייגרמו ברכיבת שטח בדרגת קושי בינונית ומעלה, ולספוג את ירידת הערך של הכלי לאחר שיעבור שימוש כזה.

שים לב, שאתה בעצמך - עשית דבר חכם: לנסיונות ראשונים ברכיבת אדוונצ'ר מצאת לך F650GS ישן בזיל הזול, שיפצת אותו - וכעת יש לך את היכולת להתנסות בסוג זה של רכיבה על גבי אופנוע במשקל סביר, עם חלקים במחירים ברי השגה וללא ירידת ערך.

תפרגן לי קצת 😂
התרשמתי מהיכולות והביצועים. ממש לא חושב שזה אופנוע בשבילי כרגע או בכלל.

Eli R
23-03-2022, 17:02
אני נזהר להשוות בין הדרישות של רוכבים אחרים לאלו שלי, אך מוצא הרבה משותף בין המצב שלך והשאלות שהעלית, למקום בו הייתי לפני כשנה.
לכן - אני מזמין אותך לקחת את דבריי עם הביקורת הנדרשת מצידך...

לאחר כמה שנים של הפסקת רכיבה בכביש (לגמרי) עם מעט רכיבת שבילים קלה, החלטתי לחזור לרכוב.
כתבתי על זה כאן (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22863-%D7%97%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%95%D7%99%D 7%95%D7%AA-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A6-%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D?p =181467&viewfull=1#post181467).

בהצלחה,
אלי

KKatkov
23-03-2022, 18:42
תפרגן לי קצת ��
התרשמתי מהיכולות והביצועים. ממש לא חושב שזה אופנוע בשבילי כרגע או בכלל.

מפרגן, מפרגן... אני די בטוח שאתה יודע מה אתה רוצה, מה גם שמלכתחילה התבייתת על כלים טובים ומהנים, ואתה עוד בא עם ראש פתוח ומוכן לנסות דברים אחרים.
עדיין, אנשים אוהבים להמליץ.
האנשים הטובים והנחמדים, כמו שושני, ימליצו לך על מה שהם היו רוצים לעצמם - כי הם מפרגנים, ורוצים לחלוק את ההתלהבות שלהם.
אחרים ימליצו לך על NC750, CB500X ודומיהם, כי הם מרגישים גב-גברים מנוסים, כשהם מזכירים ל"מתחילים" שצריך להתחיל בקטן וצנוע, בעוד שהם רוכבים על ליטר.
יש גם את הפרקטיים, שימליצו לך על אותם כלים בדיוק + ויסטרום. כי האמת, מבחינה פרגמטית לא צריך יותר מזה.
ואני אגיד שאתה יכול לקנות כל דבר כל מה שתרצה, אבל רצוי מאוד שהוא יהיה איטלקי :)

השושנים
23-03-2022, 19:02
ברור לך שלא כל אחד יכול לעשות את זה עם הבהמה הזאת!
350 קילו של אופנוע כולל ציוד ורוכב
שים לב איזה אלוף הוא .האופנוע מאבד את עצמו במקטע האבנים הראשון. הוא נותן חזק על הגז. וממשיך. לא כל אחד יכול.
ולא כל אחד יכול לאפשר לעצמו לעוף מאופנוע כזה ולשלם במוסך אחר-כך על הנזק.
יש סירטון של tony bou עושה טריאל עם אפריקה טווין.
זה לא אומר שאפריקה אופנוע טריאל. זה אומר שטוני אלוף ויכול לאנוס איזו מפלצת שהוא רוצה לאופנוע טריאל.
כך גם עם ה 1250. אתה יכול לאנוס אותו לעשות שטח. אבל זה לא הסביבה הטבעית שלו.
יקומו כאלה שיאמרו שהיא אופנוע שטח נהדר.
תעשה סיבוב על צרצר לא משנה איזו חברה עד 120 קילו נגיד ותראה כמה התפלצת הזאת לא מתאימה לשטח.

אה...חשבתי שמכניסים דברים לא רלוונטיים לשרשור...סליחה.

Eli R
23-03-2022, 19:06
אני לגמרי יכול להבין את מה ש-KKatkov כותב עליו.

אני מרוצה ושמח על הבחירה בטרייסר 900 (על אף שהייתי שמח לבולמים טובים יותר).
אך מידי פעם עולה המחשבה לגבי משהו 'קצת פחות פרקטי' כמו ה-HyperMotard:

https://ducati.co.il/wp-content/uploads/2018/12/Hypermotard-950-MY19-Red-01-Data-Sheet-768x480-1.png

ואז מיד ההיגיון משתלב בדיון ומבטל זאת :p

תודה,
אלי

קידוזו
24-03-2022, 03:27
עוד נייקד שעושה קצר במוח:

https://www.youtube.com/watch?v=39DqimMJKL8

השושנים
24-03-2022, 06:52
נייקד לצרכים שלו?9560

AsafA
24-03-2022, 08:09
את ה-cb650 שקלתי והפסקתי לשקול מהסיבה שציינת נŸ™‚
בתנועה צפופה הרבה יותר נוח טרייסר מאשר ורסיס

lokimonster
24-03-2022, 10:14
אומנם הטרייסר עונה להגדרה של אדוונצ'ר

אבל באופיו הוא לגמרי ספורטיבי ווממש לא משעמם.

לגבי נייקד תחליף את המשקף למשהו מוקטן ויש לך נייקד נוח עם יכולת תיור צליחת פקקים ואופי ספורטיבי וכאשר ימאס לך תמיד אפשר להחזיר את המשקף המקורי.

כן ממליץ לך לעשות רכיבת מבחן אני בטוח שהכלי יעלה לך חיוך על הפרצוף ( גם אם זה לא נייקד קלאסי).

YuvalE
24-03-2022, 12:46
אני לגמרי יכול להבין את מה ש-KKatkov כותב עליו.

אני מרוצה ושמח על הבחירה בטרייסר 900 (על אף שהייתי שמח לבולמים טובים יותר).
אך מידי פעם עולה המחשבה לגבי משהו 'קצת פחות פרקטי' כמו ה-HyperMotard:

https://ducati.co.il/wp-content/uploads/2018/12/Hypermotard-950-MY19-Red-01-Data-Sheet-768x480-1.png

ואז מיד ההיגיון משתלב בדיון ומבטל זאת :p

תודה,
אלי

ברור…גם אני ציינתי אותו כאופציה, למקרה שאחליט להיות לא הגיוני 😃

KKatkov
24-03-2022, 13:33
ברור…גם אני ציינתי אותו כאופציה, למקרה שאחליט להיות לא הגיוני ��

על ה-939 עוד לא רכבתי, ה-1100 הקודם היה מהנה בטירוף. אופנוע שמתחבר ישר למוח.
מנסיון שיש לי עד כה עם ה-939, יש להם מחלה של קוילים שמחזירים מתח למחשב ושורפים אותו. הפתרון (ממה שידוע לי עד עכשיו) זה להחליף קוילים מתוצרת BERU בקוילים מתוצרת ELDOR (הגיעו כסטנדרט ב-1098, 848, 1198).
הטיפולים יקרים, בדגש על טיפול 30 (שסתומי דזמו+רצועות). עדיין, מדובר בסכומים נמוכים יותר מ-TMAX (לפי השוואה באתרי היבואניות).