מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ללא כל בושה – אופנועים גנובים מוצעים למכירה בגלוי

אביעד אברהמי
29-03-2022, 12:19
גניבת רכב בכלל ודו-גלגלי בפרט היא מכת מדינה, וכשהרשויות לא עושות מספיק כדי לטפל בתופעה - הגנבים מרגישים נוח לפרסם את מרכולתם בפומבי; מרתיח ומקומם!

http://fullgaz.co.il/%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%9b%d7%9c-%d7%91%d7%95%d7%a9%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%92%d7%a0%d7%95%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%9c/

http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2022/03/Stolen-bikes-PH.jpg

קידוזו
29-03-2022, 12:53
הפתרון הוא אקדח לכל מי ששירת וזכות למימוש החוק לפני הפרשנות של הפרוגרסיבים. גנבי רכב ואופנועים יודעים היום שגם ובמקרה הקלוש שיתפסו לא יעונה להם רע. רע באמת, לא קייטנה של 3 חודשי מאסר או על תנאי. לפני שנים זה היה נורא קיצוני להגיד את זה, כיום הרבה מבינים שהבעיות מתחילות ונגמרות במערכת המשפט הרקובה שלנו. רקובה מוסרית, מקצועית ומהותית כי אף אחד לא מצפה יותר לצדק- וזאת המטרה.

Dresdner
29-03-2022, 16:56
הפתרון הוא אקדח לכל מי ששירת וזכות למימוש החוק לפני הפרשנות של הפרוגרסיבים. גנבי רכב ואופנועים יודעים היום שגם ובמקרה הקלוש שיתפסו לא יעונה להם רע. רע באמת, לא קייטנה של 3 חודשי מאסר או על תנאי. לפני שנים זה היה נורא קיצוני להגיד את זה, כיום הרבה מבינים שהבעיות מתחילות ונגמרות במערכת המשפט הרקובה שלנו. רקובה מוסרית, מקצועית ומהותית כי אף אחד לא מצפה יותר לצדק- וזאת המטרה.

אקדח הוא רק פיתרון למקרה שהפשע הוא בתחומי הבית שלך, אף אחד לא יאשר לאזרחים לרוץ ברחוב אחרי גנב תוך כדי ירי (גם לא בארצות הברית) הפיתרון הוא שיטור אפקטיבי עם גיבוי והקמת משמר אזרחי שכונתי (כל אחד שומר על השכונה שלו) עם יכולות שיטור אמיתיות.

NAOR2207
29-03-2022, 17:24

תגיד. אתה וכותב הכתבה (ולמעשה כולם) מתעלמים במכוון מהלאום של הגנבים ??
ואתה עוד מלין על פרוגרסיבים? באמת?

אני מבין שבסדרי העדיפויות של צה"ל סוגיית רכוש גנוב אינה נמצאת בראש סדר העדיפויות, אם בכלל, וגם משטרת ישראל מתקשה לספק פיתרון יעיל לנעשה בשטחי יהודה ושומרון, ובטח בשטחי A שאינם בשליטתנו,

Vroom
29-03-2022, 20:51
מתחיל בזה שלא מטפלים באופנועים גנובים מול העיניים, נגמר בפיגועי ירי

lokimonster
30-03-2022, 10:38
הבעייה היא המחוקק ובית המשפט.
זה מתחילה בענישה מגוכחת וסירוס המשטרה.
ומסתיים באנומליה בה אזרח שמגן על רכושו מוצא את עצמו בהליך משפטי.

אם המחוקק יאפשר לאזרח להגן על עצמו משפחתו ורכושו והענישה תהפוך למשהו אמיתי לתקופות מאסר ממשוכות בתנאים של בית סוהר ולא בית הבראה ( מאסר ראשון בבית סוהר שיקומי לפרק זמן קצר יחסית ומהאסר השני לזרוק אותם במכלאה בתנאי בית סוהר מעולם השלישי וכדי לאכול בשר או קנטינה הם יצטרכו לעבוד ולתחזק את עצמם בתוך מתחם הכליאה)

אז אולי יהיה לזה סוף

YossiP
30-03-2022, 12:03
אם ניקח את ארצות הברית כדוגמא, הימצאות של נשק להגנה בבית מובילה בהרבה מקרים להסלמת עימותים ופגיעה בחפים מפשע וגם באדם שבא להגן על עצמו.
בנוסף יש כמובן גם את הבונוס של פליטות הכדורים ואת מסעות הירי של המתוסכלים למיניהם.
הפתרון צריך לבוא מהרשויות - אכיפה והרתעה.
בכלל בלי להיכנס לפוליטיקה, הגיע הזמן להפסיק להחליש את המשטרה ולהתחיל לחזק אותה ולתמוך בה.

Dresdner
30-03-2022, 13:57
אם ניקח את ארצות הברית כדוגמא, הימצאות של נשק להגנה בבית מובילה בהרבה מקרים להסלמת עימותים ופגיעה בחפים מפשע וגם באדם שבא להגן על עצמו.
בנוסף יש כמובן גם את הבונוס של פליטות הכדורים ואת מסעות הירי של המתוסכלים למיניהם.
הפתרון צריך לבוא מהרשויות - אכיפה והרתעה.
בכלל בלי להיכנס לפוליטיקה, הגיע הזמן להפסיק להחליש את המשטרה ולהתחיל לחזק אותה ולתמוך בה.

ועדיין במקומות שיש אקדח בכל בית יש פחות פריצות ממקומות שאין, הגנבים לא רוצים למות בשביל כמה טבעות זהב ולפטופ.
קשה לקבוצה מאד מסויימת עם העובדות האלו לכן הפייק חוגג ברשת בנוגע לזה.
נשק זה הגנה מעולה על הבית, המשטרה בחיים לא תוכל להגיע בזמן.
למרות זאת האופציה לתת לאזרחים לרוץ ברחוב עם אקדח טעון ושלוף תוך מרדף אחרי גנב לא מתקבל על הדעת

mudale222
30-03-2022, 19:31
אקדח הוא רק פיתרון למקרה שהפשע הוא בתחומי הבית שלך, אף אחד לא יאשר לאזרחים לרוץ ברחוב אחרי גנב תוך כדי ירי (גם לא בארצות הברית) הפיתרון הוא שיטור אפקטיבי עם גיבוי והקמת משמר אזרחי שכונתי (כל אחד שומר על השכונה שלו) עם יכולות שיטור אמיתיות.

בארה"ב דווקא בהחלט מותר לירות בגנב רכב, כמובן לא בכל הנסיבות ולא בכל המדינות.
גם בארץ אגב מותר, זה מאוד פשוט, אתה עומד ממול הרכב וברגע שהוא מתחיל לנסוע\לא עוצר - זאת סכנת חיים ומותר לך לירות.
השוטרים בארץ משתמשים בזה קבוע בשביל לירות על גנבי רכב.

Dresdner
30-03-2022, 19:40
בארה"ב דווקא בהחלט מותר לירות בגנב רכב, כמובן לא בכל הנסיבות ולא בכל המדינות.
גם בארץ אגב מותר, זה מאוד פשוט, אתה עומד ממול הרכב וברגע שהוא מתחיל לנסוע\לא עוצר - זאת סכנת חיים ומותר לך לירות.
השוטרים בארץ משתמשים בזה קבוע בשביל לירות על גנבי רכב.

אז זהוא שלא, ברגע שאתה מחוץ לשטח הפרטי שלך עניינים מתחילים להסתבך, לא ממליץ לך לרוץ אחרי גנב בחניון הקניון ולירות באף מדינה בארצות הברית.

Vroom
31-03-2022, 10:27
אז זהוא שלא, ברגע שאתה מחוץ לשטח הפרטי שלך עניינים מתחילים להסתבך, לא ממליץ לך לרוץ אחרי גנב בחניון הקניון ולירות באף מדינה בארצות הברית.

בארה"ב האוטו שלך גם נחשב ה"שטח שלך" לפי החוק,
זתאמרת אם מישהו מתקיף אותך כשאתה בתוך הרכב שלך גם אם זה אמצע המדבר זה נחשב כאילו אתה בשטח פרטי שלך (יעני בית)
דרך אגב, בשוויץ כולם כמעט נושאים נשק ועדיין לא שומעים על מקרי טבח שם

Dresdner
31-03-2022, 14:10
בארה"ב האוטו שלך גם נחשב ה"שטח שלך" לפי החוק,
זתאמרת אם מישהו מתקיף אותך כשאתה בתוך הרכב שלך גם אם זה אמצע המדבר זה נחשב כאילו אתה בשטח פרטי שלך (יעני בית)
דרך אגב, בשוויץ כולם כמעט נושאים נשק ועדיין לא שומעים על מקרי טבח שם

בלי קשר לשטח פרטי אתה מדבר כאן על הגנה עצמית.

המקרה שכאן אתם מפנטזים עליו זה שתראו מישהוא גונב לכם את האופנוע מהחניה של הבניין ואתם רצים אחריו ברחוב עם אקדח שלוף ומבצעים ירי.
לא ידוע לי על אף מדינה שמאפשרת את זה.

קידוזו
31-03-2022, 17:33

המקרה שכאן אתם מפנטזים עליו זה שתראו מישהוא גונב לכם את האופנוע מהחניה של הבניין ואתם רצים אחריו ברחוב עם אקדח שלוף ומבצעים ירי.
לא קשור לפנטזיה. בארה"ב גנב שפורץ לבית יודע שהוא עלול לקבל כדור בראש. זה אומר שתמצא שרוב הפורצים מכורים לסמים או עבריינים קשוחים ופחות אנשים שיש להם מה להפסיד. בארץ גנב מקבל עונש מגוחך ובכל מקרה הוא יודע שלא מדובר בסכנת חיים. לכן אין הרתעה. גנב שייכנס אלי לחצר או לבית יפגוש אותי עם ובלי נשק. זה מה שהבטחתי לבנות שחיות איתי בבית. קם פעם פעמיים בשבוע עם האלה לבדוק רעשים.

Vroom
31-03-2022, 18:16

אני מפנטז על לישון בשקט ולא לשלם כסף למוקד שמירה...

lokimonster
31-03-2022, 18:36
אני מפנטז על האחוזה של יו הפנר

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

השושנים
31-03-2022, 19:20
אני מפנטז על האחוזה של יו הפנר

ומה תעשה שם, יו מת וכולן בנות...

Dresdner
31-03-2022, 19:46
לא קשור לפנטזיה. בארה"ב גנב שפורץ לבית יודע שהוא עלול לקבל כדור בראש. זה אומר שתמצא שרוב הפורצים מכורים לסמים או עבריינים קשוחים ופחות אנשים שיש להם מה להפסיד. בארץ גנב מקבל עונש מגוחך ובכל מקרה הוא יודע שלא מדובר בסכנת חיים. לכן אין הרתעה. גנב שייכנס אלי לחצר או לבית יפגוש אותי עם ובלי נשק. זה מה שהבטחתי לבנות שחיות איתי בבית. קם פעם פעמיים בשבוע עם האלה לבדוק רעשים.

קראת מה שכתבתי?
רוב האנשים בעולם המערבי גרים בדירות לא בתים פרטיים ככה שרוב הגנבות של האופנועים גם בישראל מתבצעות בשטח ציבורי ששם אף מדינה לא נותנת רשות לפתוח בירי חוץ מהגנה עצמית וגם זה בעייתי במיוחד אם מהירי נפצע או נהרג עובר אורח תמים או שהגנב לא היה בכלל חמוש.
אז מספיק עם ״באמריקה...״ כי גם שם לא נותנים לירות באנשים בשטח ציבורי על עבירות רכוש.

lokimonster
03-04-2022, 07:47
ומה תעשה שם, יו מת וכולן בנות...

אתן לך לאבטח את המקום

ziki
03-04-2022, 09:57

אמריקה בגלל כל הרובים וכלי הנשק.
נקייה לחלוטין מפשעי גנבה נאצה וטירוף. [emoji31]
יאלה ניקח מהם דוגמא.
ומלאה הארץ בנשק ותהום נפערה.
השכן לווה ממני שתיל אני אלך לשים לו כדור בראש.
ילד שגונב תן לו כדור בראש שילמד.
מה שפעם היה נגמר עם כיסאות כתר מעופפים עכשיו יהיה עם כדורים.
אלו החיים שאתה שואף אליהם?

אז יש לעשות פה עבודה שלא צריכה להיעשות על ידי האזרחים. אלה על ידי כוחות הביטחון.

כוחות הביטחון עושים עבודה ימים כלילות.
לדעתי הבעיה נעוצה בבתי המשפט הרחמניים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

lokimonster
03-04-2022, 10:47
מאחר והמדינה נכשלת בהגנה על האזרחים ועל רכושם אז נדרש שינוי

ולראיה יצאה קריאה מרוה"מ לכל מי שיש לו רשיון נשיאת נשק לשאת איתו את הרשיון אופס את הנשק.

tree
03-04-2022, 18:02
אני היחיד שחושב שהבעייה זה חוסר במתקני כליאה. השופטים לא מטומטמים, הם יודעים שבתי הכלא זו דלת מסתובבת. אם המדינה רוצה יותר ענישה היא צריכה להשקיע בזה. כסף והרבה.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

https://www.ynet.co.il/news/article/h1jyiytcf

פיינשמקר
03-04-2022, 18:48
בארה"ב, גם במדינות המתירניות ביותר מבחינת חוקי אחזקת נשק ופתיחה באש (ראה המדינות האדומות שתומכות בחוק stand your ground), פתיחה באש מותרת רק כפעולה של הגנה עצמית.
אין שום מקום בארה"ב או בעולם המערבי, שמותר לפתוח באש על גנב כאקט של הגנה על רכוש.

גם בארץ, חוק דרומי שמסיר אחריות פלילית מאדם שירה במי ש"מתפרץ או נכנס לבית המגורים, בית העסק או המשק החקלאי המגודר שלו" חוקק בקונטקסט של הגנה עצמית ולא הגנה על רכוש.
והאחריות הפלילית לא תוסר אם "המעשה (הירי) היה לא סביר בעליל, בנסיבות העניין, לשם הדיפת הפורץ או הנכנס", או אם "האדם הביא בהתנהגותו הפסולה להתפרצות או לכניסה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים".

בקיצור, צאו מהסרט קואובויז שאתם חיים בו.

קידוזו
03-04-2022, 23:23
אמריקה בגלל כל הרובים וכלי הנשק.
נקייה לחלוטין מפשעי גנבה נאצה וטירוף. [emoji31]
יאלה ניקח מהם דוגמא.
ומלאה הארץ בנשק ותהום נפערה.

הקצנת.
אני לא פוזל לארה"ב. הפשיעה שם איומה ואלימה בהרבה.
אממה, לגנב בטקסס או אריזונה רועדות הביצים.

קראת מה שכתבתי?
רוב האנשים בעולם המערבי גרים בדירות לא בתים פרטיים ככה שרוב הגנבות של האופנועים גם בישראל מתבצעות בשטח ציבורי ששם אף מדינה לא נותנת רשות לפתוח בירי חוץ מהגנה עצמית וגם זה בעייתי במיוחד אם מהירי נפצע או נהרג עובר אורח תמים או שהגנב לא היה בכלל חמוש.
אז מספיק עם ״באמריקה...״ כי גם שם לא נותנים לירות באנשים בשטח ציבורי על עבירות רכוש.
קל להתעלם מההבדל התרבותי, מהסטטיסטיקה והמניע הלאומני.
במדינה שבה חלק מהגנבים הם אוייב וכל המחבלים הם אוייב למשלם המיסים הנורמטיבי ששירת בצה"ל והחזיק נשק קטלני בהרבה ובתור צעיר וטיפש צריכה להיות אפשרות להגן על עצמו על רכושו ועל הציבור שסביבו. הכשרות הדרכות ובלי עבר פלילי כמובן.

בארה"ב, גם במדינות המתירניות ביותר מבחינת חוקי אחזקת נשק ופתיחה באש (ראה המדינות האדומות שתומכות בחוק stand your ground), פתיחה באש מותרת רק כפעולה של הגנה עצמית.
אין שום מקום בארה"ב או בעולם המערבי, שמותר לפתוח באש על גנב כאקט של הגנה על רכוש.

גם בארץ, חוק דרומי שמסיר אחריות פלילית מאדם שירה במי ש"מתפרץ או נכנס לבית המגורים, בית העסק או המשק החקלאי המגודר שלו" חוקק בקונטקסט של הגנה עצמית ולא הגנה על רכוש.
והאחריות הפלילית לא תוסר אם "המעשה (הירי) היה לא סביר בעליל, בנסיבות העניין, לשם הדיפת הפורץ או הנכנס", או אם "האדם הביא בהתנהגותו הפסולה להתפרצות או לכניסה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים".

אתה מבין שמדובר בביצה ותרנגולת. הנורמטיבי לא ייצא להתעמת עם גנבים כי אין לו נשק ולכן לא ייקלע למצב של סכנת חיים שבו אפשר להשתמש בנשק.
אם היינו חמושים היו יותר מפגשים בין גנבים לאזרחים וכמובן שגם פצועים והרוגים. אבל קדושת החיים ולא חבל וכל נפש אחת...
כן, הכל נכון אבל מצד שני אי אפשר לחיות שהרשע פועל ללא הרתעה. לכן הקמנו צבא ואנחנו משרתים בו.

השושנים
04-04-2022, 06:44
אתן לך לאבטח את המקום
אז אתה אומר שאני בעצם הפנטזיה שלך....

השושנים
04-04-2022, 06:53
אקדחים רובים והגנה עצמית:
כל מי שיכול ומוכשר להחזיק אקדח צריך אחד כזה, כי אנחנו לא יודעים מה יילד יום,
תגובת המשטרה היא באזור הדקות (4 דקות באירוע בבאר שבע ולמקום אחר)
דקה מיותרת עולה בחיי אדם, אלה יכולים להיות גם המשפחה שלך, אם יש משהו שלמדתי
לאורך הדרך הוא: "אל תצפה שמישהו אחר יעזור לך בדרך כלל הוא לא".

אני מעדיף להסתובב עם אקדח כל החיים ולא להזדקק לו, מאשר להזדקק לו פעם אחת והוא לא עלי!

אקדח מצריך בגרות נפשית, אקדח מצריך שיקול דעת נבון, אקדח מצריך הבנה מהירה של הסיטואציה,
אימון מסיבי ומיומנות גבוהה, אקדח מצריך לדעת את הסיכונים והחבילה כולה.

אבל ברגע שצריך אותו אין לו תחליף, ואנחנו אף פעם לא נדע מתי נצטרך אותו.

פיינשמקר
04-04-2022, 17:41
כל מי שיכול ומוכשר להחזיק אקדח צריך אחד כזה, כי אנחנו לא יודעים מה יילד יום...
..."אל תצפה שמישהו אחר יעזור לך בדרך כלל הוא לא"....
... אבל ברגע שצריך אותו אין לו תחליף, ואנחנו אף פעם לא נדע מתי נצטרך אותו.

מסכים עם כל מלה.

ziki
04-04-2022, 20:02

אני מעדיף להסתובב עם אקדח כל החיים ולא להזדקק לו, מאשר להזדקק לו פעם אחת והוא לא עלי!

אקדח מצריך בגרות נפשית, אקדח מצריך שיקול דעת נבון, אקדח מצריך הבנה מהירה של הסיטואציה,

מסכים עם כל מילה ועדיין.
אבל למה משתמשים בנשק יום הדין ?

כדור הורג ! כדור אקדח הומצא שוכלל ומצטיין ב להרוג לא לנטרל!
המטרה של כל איש חוק היא להביא את העבריין לדין ששם ישפטו אותו לעונשו.
ככה עובדת דמוקרטיה נכונה רשות מבצעת רשות שופטת.
אני קצת נגד להשאיר לאיש החוק או לאזרח מזדמן את האפשרות להרוג אנשים (כן אפילו רעים).
עוד עניין.
לאזרח החמוש שעבר הכשרה מינימלית לאחזקת האקדח. האם יש את היכולת לנטרל איום.והאם לא יפגע בחפים מפשע תוך כדי.
חמי שיהיה בריא בגיל 70+ הוציא רשיון לאקדח כדי לאבטח את אמפי רעננה. לא הייתי סומך עליו בתפעול האקדח נגיד.
למה הוא מקבל אקדח שפשוט הורג?

למה בשנת 2022 אין עדיין תחליף לכדור האקדח?

איך אין טיזר שעף כמו כדור אבל לא הורג בוודאות אלה רק מנטרל. (אבל מנטרל ).

השושנים
04-04-2022, 21:57
https://www.instagram.com/p/Cb1q5ffP4FT/?utm_medium=copy_link

NAOR2207
04-04-2022, 22:43

רקוויאם לסקונד אמדמנט דפקא החזקתי מהאמריאים של כמה עשרות לפני היום
תגידו. זה רק אני שרואה ביזונים ירוקים אצלי בשוקה תקווה וחושב "פאק. יישמו עלינו בציון מארשל לאו"

א הזקן
05-04-2022, 08:16

מסכים עם כל מילה שצטטתי.
אתה מכיר את הציבור בישראל לא פחות טוב ממני. תהיה כן עם עצמך ותיווכח שמדובר על אחוז חד-ספרתי מהציבור הישראלי הנוכחי. לדוגמה, תסתכל על מה שקורה בכבישים ותגיד כמה מהנהגים עונים בחיוב ל"הבנה מהירה של הסיטואציה"?

פיינשמקר
05-04-2022, 09:14
זה הפך קצת לדיון אוף טופיק בנושא כלי נשק, אז אוסיף את דעתי הלא רלוונטית ואפרוש.

אקדח זה תעודת ביטוח.
נשק מחזיקים בבית, מאותה הסיבה שכשאתם עולים למטוס אתם בודקים היכן יציאות החירום.
יש אירועים שסבירות ההתרחשות שלהם נמוכה, אבל הסיכון שבהם גבוה. סיכון מספיק גבוה ששווה להתכונן אליהם.
הסיכוי שתתקלו באדם, או כמה, שרוצים את רעתכם או רעת משפחתכם הוא נמוך.
אבל עבורי, למצוא את עצמי בסיטואציה כזו ללא יכולת אמיתית להתגונן ולהותיר את בטחוני ובטחון משפחתי בידי אותם חורשי רעה, זה סיכון לא מתקבל על דעתי.

למה אקדח ולא גז פלפל או טייזר?
כי רק אקדח 100% יעיל בעצירה מוחלטת של תוקף.
אקדח הוא ״המשווה״ הגדול.
משווה במובן זה שלא משנה מה היתרון האתלטי, או הפיסי, או המספרי של התוקף/ים. עם אקדח ביד, גם מבוגר יכול לעצור אותם.

יש בקרב חבריי כאלו שחייהם היו כל כך מוגנים שהם אפילו לא מסוגלים לדמיין מצב של אלימות.
רובם המוחלט גם לא יחוו אירוע כזה כל חייהם. בעינם אקדח זה עניין הזוי שרק פסיכים קיצונים נושאים.
אני אומר שיהיה להם לבריאות. אני רואה את החיים בצורה קצת יותר ריאליסטית. Hope for the best, prepare for the worst.

כשאני ישן בלילה יש אקדח בכספת לידי, כשאני נוסע עם משפחתי לטיול, אני נושא אותו, ובימים האלה עד שבני דודינו יחליטו להרגע קצת, אני גם נושא אותו לסופר ולדואר במרכז תל אביב.

חד-אופן
05-04-2022, 11:35

מסכים לכל מילה של שושנים ומוסיף:

אופנוען מבין ש"רשיון לאופנוע" זה לא אותו דבר כמו לדעת לרכוב ושמוטלת עליו אחריות כבדה על עצמו ועל זולתו ללמוד את הכלי שלו, ללמוד את הסביבה ובעיקר לתפעל אותם כל הזמן בגישה אחראית ובוגרת. כשעברתי הכשרה אצל "מאומן" פנגס הכניס לי לראש משהו שלקחתי לחיים: "גם מה שלא באשמתך הוא באחריותך" הגישה הזו של לקיחת אחריות על עצמך ועל הסובבים אותך היא מה שמאפיין, בעיניי, אופנוען אמיתי. בשונה ממישהו עם גופיה שעושה וילי באמצע רחוב זבוטינסקי, שהוא יש לו אופנוע ו(לפעמים) יש לו רשיון לאופנוע אבל אין לו state of mind של אופנוען. לדעתי.

ומזה נגזרת דעתי על אקדח. אקדח, כמו אופנוע, הוא כלי לביצוע עבודה. צריך לגשת עליו באחריות, במקצועיות ובקור רוח. ללמוד את הנושא, לתרגל גם את השרירים וגם את התודעה. להריץ בראש מקרים ותגובות. לא לצוף. להשקיע.

מי שיודע בעצמו שהוא מסוגל לרמה כזו של מחוייבות, אני חושב שיש עליו חובה חברתית בתקופה שלנו להעלות את רמת האבטחה המצרפית שיש בציבור. אבל מי שלא רואה את עצמו מחוייב למקצועיות כזו, שיעזוב את זה. רוב הסיכויים שבזמן אמת זה לא יעבוד לו, אם זה בכלל יהיה עליו, ואולי אפילו יעשה נזק. ולא, שירות צבאי הוא לא ערובה לכל הנ"ל.

KKatkov
05-04-2022, 12:33
מסכים עם כל מילה ועדיין.
אבל למה משתמשים בנשק יום הדין ?

כדור הורג ! כדור אקדח הומצא שוכלל ומצטיין ב להרוג לא לנטרל!
המטרה של כל איש חוק היא להביא את העבריין לדין ששם ישפטו אותו לעונשו.
ככה עובדת דמוקרטיה נכונה רשות מבצעת רשות שופטת.
אני קצת נגד להשאיר לאיש החוק או לאזרח מזדמן את האפשרות להרוג אנשים (כן אפילו רעים).
עוד עניין.
לאזרח החמוש שעבר הכשרה מינימלית לאחזקת האקדח. האם יש את היכולת לנטרל איום.והאם לא יפגע בחפים מפשע תוך כדי.
חמי שיהיה בריא בגיל 70+ הוציא רשיון לאקדח כדי לאבטח את אמפי רעננה. לא הייתי סומך עליו בתפעול האקדח נגיד.
למה הוא מקבל אקדח שפשוט הורג?

למה בשנת 2022 אין עדיין תחליף לכדור האקדח?

איך אין טיזר שעף כמו כדור אבל לא הורג בוודאות אלה רק מנטרל. (אבל מנטרל ).

לדעתי, יש לך סלט בראש...
מה הקשר בין דמוקרטיה (כהגדרתה - צורת ממשל, שבה האזרחים בוחרים את הנציגים שלהם לניהול המדינה) למעצר עבריינים והבאתם לדין, שזה בכלל שייך לתחומי מערכת אכיפת החוק והשיפוט?
ואיך כל זה קשור למצב שבו האזרח ו/או הסובבים אותו נמצאים תחת איום? אתה מערבב פה עקרון הומאני-מודרני (אין לאדם זכות להרוג אדם אחר, כל עוד ניתן לנטרל את האיום בדרך אחרת) עם שיטת ממשל - למרות שהדברים אינם קשורים כלל אחד לשני. קדושת החיים באשר הם (גם חיים של גנב, אנס או רוצח) זה לא עקרון דמוקרטי אלא עקרון הומאני.
זה דמוקרטי לחלוטין לקבוע שכל אזרח יכול לשאת נשק. זה דמוקרטי לחלוטין לקבוע שכל אזרח חמוש יכול לירות ע"מ להרוג במי שחדר לשטחו הפרטי או מהווה איום ממשי על חייו/בריאותו/הסובבים אותו.
כל עוד החוקים הנ"ל מתקבלים ע"י ממשלה לגיטימית, שנבחרה ע"י העם ומייצגת את רצונו - אני לא רואה היכן זה בא בניגוד עם צורת ממשל דמוקרטית. ועם זה החוק, והוא מתקיים - אז בעיניי, המדינה נשארת "מדינת חוק" ולא הופכת לאנרכיה.

lokimonster
05-04-2022, 12:40
יש למאבטח בסופר אקדח
גם למטבטח בבית הספר
אני מניח שלעוד כמה מאבטחים יש אקדח.

השאלה אם הם יהיו מסוגלים לתפעל אותו כשהדופק שלהם עולה ואיתו האדרנלין והלחץ

כמה מהם יקבלו עונשי מאסר על הרג המחבלים ועל הדרך פגיעה באזרחים חפים מפשע.

המון נשק מסתובב בידיים לא מיומנות וזה לא פחות מפחיד.

KKatkov
05-04-2022, 13:15
יש למאבטח בסופר אקדח
גם למטבטח בבית הספר
אני מניח שלעוד כמה מאבטחים יש אקדח.

השאלה אם הם יהיו מסוגלים לתפעל אותו כשהדופק שלהם עולה ואיתו האדרנלין והלחץ

כמה מהם יקבלו עונשי מאסר על הרג המחבלים ועל הדרך פגיעה באזרחים חפים מפשע.

המון נשק מסתובב בידיים לא מיומנות וזה לא פחות מפחיד.

100 כדורים 9 מ"מ עולים 240 שקלים.
יקר להיות מיומן.

קידוזו
05-04-2022, 14:23
הבת שלי יצאה לטיול היום מהבצפר. אני מקווה שהמבטחים חמושים ועירניים. כן, אני חושש.
אם היה לי אקדח הייתי יוצא בתור מלווה. וכפי שכתבו מעלי, זה גם עניין של אחריות חברתית וערבות הדדית.
אם תראה טייל שהוקש בטיול רגלי תעזור בלי למצמץ. להציל חיים בירי ולמנוע סכנת חיים ופשיעה ע"י הרתעה והתגוננות הם אותה גישה וסיבות במהות.
אף אחד לא בעניין של לחסל ערבים כי הם ערבים. כולל אף אחד. לא מכיר כאלה אנשים וכנראה שגם אתם לא. האספסוף שצועק את זה במגרשים לא באמת רוצה.
עובדה, אין חיות טרור יהודי בתוך תופעה. גם כי בתרבות שלנו זה לא התקבל ולא יתקבל לעולם. ובלי לצקצק ולבלבל את המוח על דיר יאסין. יש הבדל בין התרבויות ולמרות שאנחנו חזקים צבאית יחסית לג'ונגל חיות האדם שסביבנו על תרבותם הרצחנית אנחנו עדיין מתגוננים ועושים יותר מכל מדינה אחרת כדי למנוע הרג של לא מעורבים. הם לעומת אוהדי בית"ר כן מעורבים. הם אשכרה רוצים לרצוח יהודים. לראיה, אנחנו לא עושים שופינג בקסבה של שכם אבל שבח"ים משכם מסתובבים בתל אביב. לכן צריך אקדח. הם כאן.

ayalzo
06-04-2022, 00:09
שים לב להכללות שאתה עושה.

קידוזו
06-04-2022, 01:30
שים לב להכללות שאתה עושה.
אני באמת חושב שההצבעה על מאפיינים (אלימות ואנטישמיות) בתרבות הערבית משרתת את ההבנה ומסבירה את המציאות והצורך באקדח כהגנה מפני טרור.
ברור שלא כל הערבים מחבלים.
חושב שדווקא לי זה ברור יחסית יותר מההדיוט הממוצע אבל למיטב הכרתי התרבות של כל הערבים נחותה יחסית למדרג הערכים שלך ושלי.
אני משתמש במילה נחותה כי אנחנו מסכימים על מאפייני תרבות עדיפה כמו סובלנות, אמת, חמלה, שקיפות, טוהר מידות וכל החרא הזה.
אותנו לימדו בגן שירי שלום. זה ההבדל.

השושנים
06-04-2022, 07:34
מי שלא מבין וקורא את המציאות שמתהווה מול העיניים הוא או תמים או תמים יותר.

למעט רוסיה המיושנת ובעלת התפיסה השונה מכלל העולם, המלחמה על טריטוריות בעולם נגמרה, אירופה מאוחדת (+ -), ארצות הברית התמזגה
עם הילידים והעבדים, מדינות קטנות זכות בעצמאות או לא אבל המלחמות עברו מהשטח לפוליטיקה.

המלחמה היחידה שבוערת באמת היא מלחמת הדת, בעיקר בין האיסלם לשאר העולם ולכן המלחמה הבאה תהיה מלחמת דת או בשם הדת, וזה לא
יפסק. הג'יהד העולמי היא תנועה איסלמיסטית שמטרתה לכבוש את כל העולם, בהתחלה בצורה שקטה (ע.ע אירופה) ואז כשהכוח והכמות בידם להנחיל
את חוקי האיסלם על המדינה המארחת. בכוח!

אובדן הצפון והנגב הם הסממנים הראשונים, הזלזול בחוקי המדינה והעימותים מול כל מי שמייצג את המדינה משרת אצלם אינטרס כפול, הם ניזונים מהמדינה
ומתחזקים, ומצד שני צוברים כוח למאבק, הם לא מסתירים את זה, בשם האמונה לשם צבירת כוח על חשבון המדינה ותושביה.

מדובר בפשיעה וטרור דתי לאומני שאחד מזין את השני, אל תאמינו לי תקראו את דו"ח אמ"ן.

אז אפשר להעלים עין ולחלום שוויץ פרפרים ופרחים, ואפשר להתכונן הכי טוב שניתן, המלחמות על פיסת הקרקע שלנו נמשכות כבר מעל 2000 שנה,
הן לא יסתיימו מחר.

אנחנו יושבים על סיר לחץ עם אש שגובה הלהבות משתנה מתקופה לתקופה הלחץ נבנה והפיצוץ יגיע, אז יהיו כאלה שמוכנים יותר וכאלה שפחות ויהיו
כאלה שימותו.

עצוב אבל מציאותי.

א הזקן
06-04-2022, 08:23
שושני, אני לא מתווכח אתך, אבל השאלה היא אם יותר כלי ירי אצל אזרחים יפתרו את השתלטות האיסלם על העולם? לא נראה לי. ובאשר למחיר - תבדוק את הסטטיסטיקה של ארה"ב. רק ב-2020 נפגעו יותר מ-45,000 איש מירי, רובם ברצח או בהתאבדות מיעוט בתאונות. מעט מאוד (אם בכלל) בגלל הגנה על נפש ורכוש. האם זה שווה את זה?

KKatkov
06-04-2022, 09:03
שושני, אני לא מתווכח אתך, אבל השאלה היא אם יותר כלי ירי אצל אזרחים יפתרו את השתלטות האיסלם על העולם? לא נראה לי. ובאשר למחיר - תבדוק את הסטטיסטיקה של ארה"ב. רק ב-2020 נפגעו יותר מ-45,000 איש מירי, רובם ברצח או בהתאבדות מיעוט בתאונות. מעט מאוד (אם בכלל) בגלל הגנה על נפש ורכוש. האם זה שווה את זה?

רק ב-2021 נהרגו בישראל 84 רוכבי אופנוע.
זאת סיבה מספיק טובה לאסור לרכב על אופנועים בישראל?

ולמה אתה בוחר להתייחס דווקא לניסיון של ארצות הברית? תסתכל כמה פיגועים אצלינו נקטעו ע"י אזרחים חמושים. כדוגמה - תגיד לי אתה, האם היה שווה לתת למחבל מב"ש לרוץ עם הסכין עוד כמה דקות, עד שהמשטרה תגיע.

א הזקן
06-04-2022, 10:31
רק ב-2021 נהרגו בישראל 84 רוכבי אופנוע.
זאת סיבה מספיק טובה לאסור לרכב על אופנועים בישראל?

מה הקשר? אם כבר, אז יש יותר הרוגים מנסיעה במכוניות.... זה לא רלבנטי. מטרת אופנועים ומכוניות היא שינוע אנשים ממקום למקום. הרוגים יש בגלל תאונות. לעומת אקדחים, שהמטרה שלהם להרוג.

ולמה אתה בוחר להתייחס דווקא לניסיון של ארצות הברית?

כי שם יש את הניסיון הכי גדול באחזקת נשק חוקית. לא כל דבר צריך לנסות לבד – אתה יודע שלקפוץ מהקומה ה-20 לקרקע יעשה לך נזק רב בלי לנסות את זה בעצמך – ע"ס ניסיון של אחרים.

תסתכל כמה פיגועים אצלינו נקטעו ע"י אזרחים חמושים. כדוגמה - תגיד לי אתה, האם היה שווה לתת למחבל מב"ש לרוץ עם הסכין עוד כמה דקות, עד שהמשטרה תגיע.

אתה צודק. במקרה הזה הנשק של האזרח מנע המשך הרצח של המחבל. מצד שני, צריך לא לשכוח שגם חפים מפשע נהרגו, אם ע"י אזרחים (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4714711,00.html) לחוצים או ע"י המשטרה (https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3671273,00.html). ואילו רק דוגמאות שזיכרוני ההולך ופוחת זכר.

בסופו של יום, יותר נשק חם בידי הציבור יקטין את הנזק ממחבלים אבל גם יגבה מחיר. בשורה התחתונה, לפי הניסיון שהצטבר בארה"ב ובהתייחס לאוכלוסייה של מדינת ישראל (כן, אילו שנוהגים עם האף בתוך הסלולרי ודורסים אותך כי לא שמו לב) אני חושש שהנזק יהיה גדול מהתועלת.

ziki
06-04-2022, 11:14
רק נשים דברים בפרופרציה.
נשק = בעיה.
בבעיה של הנשק נלחם בעוד נשק.
נשמע כמו מתכון נהדר. בהצלחה לכולנו.

עולם ללא נשק וללא דת. אוטופיה.

כל נסיון ב למצוא מדוע נשק זה טוב. שלול כל הגיון.
בעיניי עדיף שיאספו את כל כלי הנשק מכולם. נכון זה קשה! אבל יש פתרון קל. תן עוד נשק.
בעיניי היגיוני הרבה יותר לאסוף את הנשק מהפושעים. מאשר לתת לאזרחים עוד נשק.
צריך לצמצם את כמות הנשק בכלל!!!
ומה לעשות כשיש פיגוע ומישהו יוצא עם סכין. סטטיסטית הנזק שיעשה קטן יותר מפצצה או m16.
אם היה אפשר הייתי אוסף גם את הסכינים.

קידוזו
06-04-2022, 12:21
רק נשים דברים בפרופרציה.
נשק = בעיה.

אני בעד שלא יהיה נשק בעולם אבל גם אבנים הורגות.
לכן הבעיה היא לא הנשק אלא האנשים שמפעילים אותו. נגד אנשים שרוצים להרוג אותך תצטרך להתגונן אם אתה חפץ חיים.

בסופו של יום, יותר נשק חם בידי הציבור יקטין את הנזק ממחבלים אבל גם יגבה מחיר. ...אני חושש שהנזק יהיה גדול מהתועלת.
הגישה שמצמצמת את הנזק לספירת גופות שגויה. הסיפור מתחיל מונע ונגמר ברמה התודעתית. זה מה שמשפיע על מניין המתים בסופו של דבר. הרי מוכנים למות כדי להרוג אותך בגלל רעיון. לא משנה אם הרעיון דתי, אנטישמי, תרבותי משולב וכו' -מאוד משנה עד כמה הרעיון התפיסה והתודעה אפקטיביים.

נצחונות היהודים ב 48 67 ו 73 יצרו מהפך תודעתי בקרב הערבים. רק במצרים (תרבות סובלנית לשקרים) חוגגים את נצחון אוקטובר. אולי כדי שהרעיון שניתן לנצח את היהודים ימשיך להתקיים בקרב ההמון. מבחינה תודעתית הערבים ויתרו על הפנטזיה לכבוש את המדינה בקרב. התקוממות והנצחונות נגד האימפריות ההיסטוריות גרמו להרס, הגליה וחללים רבים. מבחינת ספירת גופות מול הרומאים, הפסדנו בענק.
מבחינה תודעתית ללא הנצחונות האלה- כולל הגבורה, תחושת הצדק, האתוס והנכונות למות למען רעיון חיובי* לא היה עם יהודי שמדבר בעברית ובטח לא במדינת יהודים.
זה הרעיון, לא הגופה.

בבסיס הרעיון האנטישמי עומדת דמות יהודי שפל, כנוע וחלש ללא מגן או נשק. עם או ציבור נטול יכולת להגן על עצמו נתפס כחסר ערך. חשופית במקרה הטוב. הבעיה היא לא הערבים שכאן ולא השבחי"ם משם אלא הרעיון האנטישמי שמושרש בתרבות הערבית. השפל שבשפלים. זה הכינוי המסורתי ליהודים בתרבות שדוגלת באלימות ושופוני.
(ממוחמד והקוראן ועד ועד לטרור המתאבדים.)

מבחינה תודעתית הדבר שיעמעם את דמות היהודי הכנוע והחלש שנדד מפרעות וביזות בכל העולם הוא יהודי חזק חמוש ותקיף.
נגד אנשים שרוצים להרוג או לסלק אותך בגלל שאתה יהודי צריך להיות תקיף במיוחד.

העוצמה הנכונות והיכולת להשיב מלחמה מעניקים ערך חדש לדמות ההיסטורית של היהודי הכנוע וחסר האונים.

אקדח, מטוסים, טנקים, גרעין, השמדת כורי גרעין- בדיוק ככה מרוויחים ערך וכבוד.
הציונות היא השפלת הביריון של הכיתה ע"י ילד הכאפות של העולם. אבל אנחנו עדיין האנדרדוג כי היהודי המוכה עדיין קיים בקרב ציבורי מערביים וערבים ונישאר שם כל עוד לא נבין מה מזין את האנטישמיות ומה מחסל אותה.
* מלחמה על החיים והבית.

חפירה כי צריך.

KKatkov
06-04-2022, 14:35
רק נשים דברים בפרופרציה.
נשק = בעיה.

עולם ללא נשק וללא דת. אוטופיה.

כל נסיון ב למצוא מדוע נשק זה טוב. שלול כל הגיון.
בעיניי עדיף שיאספו את כל כלי הנשק מכולם. נכון זה קשה! אבל יש פתרון קל. תן עוד נשק.
בעיניי היגיוני הרבה יותר לאסוף את הנשק מהפושעים. מאשר לתת לאזרחים עוד נשק.
צריך לצמצם את כמות הנשק בכלל!!!
ומה לעשות כשיש פיגוע ומישהו יוצא עם סכין. סטטיסטית הנזק שיעשה קטן יותר מפצצה או m16.
אם היה אפשר הייתי אוסף גם את הסכינים.

תאסוף הכל - תחזיר את האנושות לתקופה שמי שהיה לו יותר מסת שריר או מקל ארוך יותר היה הורג בידיים חשופות או עם מקל.
או שאולי נראה לך שזה היה עולם פחות אכזר?

או שאתה מתכוון שאת הנשק צריך לאסוף רק מישראלים, כדי שיהיו טרף קל יותר עבור נער בן 17 עם סכין? מסכן, איזה סיכונים עומדים מולו כשהוא בא לשחוט נשים, זקנים וילדים...

השושנים
06-04-2022, 15:03
מטרת החזקת הנשק הוא לא למגר את האיסלם, אבל כשיתחילו המהומות או הפרעות ומישהו ינסה לשבור לך את הדלת אתה תוכל להגיב. מחבל מרים ראש באוטובוס חמוש יחסל אותו, מישהו מתנפל על אזרחים בחניון מישהו ינטרל אותו, כל חיסול כזה מגביר את ההרתעה, בעוד שכל הצלחה של המחבלים מעודדת אחרים.

פיינשמקר
06-04-2022, 15:39
רק נשים דברים בפרופרציה.
נשק = בעיה...
...כל נסיון ב למצוא מדוע נשק זה טוב. שלול כל הגיון....

אם תרצה או לא, יש בעולם אנשים רעים.
כאלה שלא ניתן להתמקח איתם או לנהל מולם משא ומתן.
אם יגיע יום שתתקל בהם, הם יפעילו אלימות נגדך ואו שתצליח להדוף אותם או שגורלך יישאר בידם.
אם יגיע אותו יום, לא יהיה לידך שוטר או מאבטח שיעזור לך. אתה תהיה לבד מולם.

המצויין מעל זו עובדה.
יש כאלה שנסיבות חייהם המוגנים והנוחים גורמים להם לשכוח את העובדה מעל, או אפילו לא להאמין בקיומה.
אבל זו המציאות.

אני מאחל לכולנו שלעולם לא נהיה בסיטואציה שאלימות מסכנת חיים מאיימת עלינו או על אהובינו.
ואני מאחל שלמחוסרי המזל בינינו שכן ימצאו את עצמם בסיטואציה כזו, שיהיה ברשותם 9 מ"מ אמין.

א הזקן
06-04-2022, 16:46
הגישה שמצמצמת את הנזק לספירת גופות שגויה. הסיפור מתחיל מונע ונגמר ברמה התודעתית. זה מה שמשפיע על מניין המתים בסופו של דבר. הרי מוכנים למות כדי להרוג אותך בגלל רעיון. לא משנה אם הרעיון דתי, אנטישמי, תרבותי משולב וכו' -מאוד משנה עד כמה הרעיון התפיסה והתודעה אפקטיביים.

ולעניינו: (1) אם הבנתי נכון, אתה מעדיף שחפים מפשע ייפגעו ושתהיה לנו תדמית הפופאי מאשר למזער את הפגיעה ב"לא מעורבים". נכון? את זה קשה לי לקבל. (2) מה, לדעתך, זה יעשה ל"תודעה" כשאנשים חפים מפשע יתחילו למות כאן בעקבות "אקדח לכל אזרח"? הכותרות בגדה ובעזה יהיו "לא צריך לעשות כלום. היהודים הורגים את עצמם". והנה, תדמית הפופאי נשחקת קשות.

נצחונות היהודים ב 48 67 ו 73 יצרו מהפך תודעתי בקרב הערבים. רק במצרים (תרבות סובלנית לשקרים) חוגגים את נצחון אוקטובר. אולי כדי שהרעיון שניתן לנצח את היהודים ימשיך להתקיים בקרב ההמון. מבחינה תודעתית הערבים ויתרו על הפנטזיה לכבוש את המדינה בקרב. התקוממות והנצחונות נגד האימפריות ההיסטוריות גרמו להרס, הגליה וחללים רבים. מבחינת ספירת גופות מול הרומאים, הפסדנו בענק.
מבחינה תודעתית ללא הנצחונות האלה- כולל הגבורה, תחושת הצדק, האתוס והנכונות למות למען רעיון חיובי* לא היה עם יהודי שמדבר בעברית ובטח לא במדינת יהודים.
זה הרעיון, לא הגופה.

יפה אמרת. שים לב שכל זה הושג ללא "אקדח לכל אזרח". מה?

בבסיס הרעיון האנטישמי עומדת דמות יהודי שפל, כנוע וחלש ללא מגן או נשק. עם או ציבור נטול יכולת להגן על עצמו נתפס כחסר ערך. חשופית במקרה הטוב. הבעיה היא לא הערבים שכאן ולא השבחי"ם משם אלא הרעיון האנטישמי שמושרש בתרבות הערבית. השפל שבשפלים. זה הכינוי המסורתי ליהודים בתרבות שדוגלת באלימות ושופוני.
(ממוחמד והקוראן ועד ועד לטרור המתאבדים.)

מבחינה תודעתית הדבר שיעמעם את דמות היהודי הכנוע והחלש שנדד מפרעות וביזות בכל העולם הוא יהודי חזק חמוש ותקיף.
נגד אנשים שרוצים להרוג או לסלק אותך בגלל שאתה יהודי צריך להיות תקיף במיוחד.

העוצמה הנכונות והיכולת להשיב מלחמה מעניקים ערך חדש לדמות ההיסטורית של היהודי הכנוע וחסר האונים.

אקדח, מטוסים, טנקים, גרעין, השמדת כורי גרעין- בדיוק ככה מרוויחים ערך וכבוד.
הציונות היא השפלת הביריון של הכיתה ע"י ילד הכאפות של העולם. אבל אנחנו עדיין האנדרדוג כי היהודי המוכה עדיין קיים בקרב ציבורי מערביים וערבים ונישאר שם כל עוד לא נבין מה מזין את האנטישמיות ומה מחסל אותה.
* מלחמה על החיים והבית.

חפירה כי צריך.

לטעמי, בחברה מודרנית (כמו שאנחנו מתיימרים להיות) לכל אחד יש תפקיד. אתה תלך לרופא ולא לסנדלר כשאתה לא מרגיש טוב. הגנה על החברה היא מקצוע (קוראים לזה שיטור) וזה תפקיד שצריכים למלא אותו בעלי מקצוע מיומנים ומתורגלים. אז כן, אני חושב שצריך להגדיל את מספר בעלי המקצוע האלו (ולתת להם תנאים מפתים מספיק כדי שגם אנשים טובים יצטרפו) – שוטרים, מג"בניקים וכו' – אבל לתת לכל אחד אקדח ביד זה כמו לתת לכל אחד אזמל מנתחים ביד ולהגיד לו שבמקרי חירום הוא יכול לנתח. הנזק יהיה הרבה יותר גדול מהתועלת.

kaz
06-04-2022, 17:24
100 כדורים 9 מ"מ עולים 240 שקלים.
יקר להיות מיומן.
מצליח במיטבו. כמה עולה בפאפוס?

KKatkov
06-04-2022, 18:30
מצליח במיטבו. כמה עולה בפאפוס?

תבדק, תעדכן.
אין לי מושג מה מצב המטווחים שם.

Dresdner
06-04-2022, 22:15
בסופו של יום, יותר נשק חם בידי הציבור יקטין את הנזק ממחבלים אבל גם יגבה מחיר. בשורה התחתונה, לפי הניסיון שהצטבר בארה"ב ובהתייחס לאוכלוסייה של מדינת ישראל (כן, אילו שנוהגים עם האף בתוך הסלולרי ודורסים אותך כי לא שמו לב) אני חושש שהנזק יהיה גדול מהתועלת.

עניין של תרבות, בשוויץ לא קרה כלום ויש שם נשק בשפע בידיים פרטיות ככה שאין להשוות את ארצות הברית עם מדינות אחרות וזה גם מוכיח שהבעיה כמו תמיד היא לא הנשק אלה האדם שמחזיק בו.

פיינשמקר
06-04-2022, 23:39
עניין של תרבות, בשוויץ לא קרה כלום ויש שם נשק בשפע בידיים פרטיות ככה שאין להשוות את ארצות הברית עם מדינות אחרות וזה גם מוכיח שהבעיה כמו תמיד היא לא הנשק אלה האדם שמחזיק בו.

1+

כנ"ל קנדה, פינלנד, סרביה, איסלנד וכו'.

KKatkov
07-04-2022, 09:43
1+

כנ"ל קנדה, פינלנד, סרביה, איסלנד וכו'.

לא שזה רלוונטי למנטליות הלבנטינית שלנו :)

Dresdner
07-04-2022, 11:49
לא שזה רלוונטי למנטליות הלבנטינית שלנו :)

לא קשור, דווקא בנשק רוב הגברים היו בצבא ויש להם יותר הבנה וכבוד (אם אפשר לקרוא לזה ככה) לנשק מאשר רוב המדינות במערב

KKatkov
07-04-2022, 13:48
לא קשור, דווקא בנשק רוב הגברים היו בצבא ויש להם יותר הבנה וכבוד (אם אפשר לקרוא לזה ככה) לנשק מאשר רוב המדינות במערב

אתה אופטימי.
אם זה היה ככה - חיילים שיושבים במארב בגבול לבנון לא היו יושב עם תותב בקנה, בפקודה...
לפחות כך שמעתי - שאלה הנהלים היום.

Dresdner
07-04-2022, 17:58
אתה אופטימי.
אם זה היה ככה - חיילים שיושבים במארב בגבול לבנון לא היו יושב עם תותב בקנה, בפקודה...
לפחות כך שמעתי - שאלה הנהלים היום.

תזכיר לי מתי היה ירי המוני בבית ספר בישראל?
זה באמת מפתיע בהתחשב במזג האנשים אבל זאת עובדה שביחס הנשק שקיים אצל האזרחים יש הרבה פחות אירועים ממקומות אחרים בעולם.

KKatkov
07-04-2022, 18:48
תזכיר לי מתי היה ירי המוני בבית ספר בישראל?
זה באמת מפתיע בהתחשב במזג האנשים אבל זאת עובדה שביחס הנשק שקיים אצל האזרחים יש הרבה פחות אירועים ממקומות אחרים בעולם.

אחת הסיבות לזה - שבישראל אין לכל אזרח אפשרות להיכנס לחנות וקנות נשק.
הדרך לנשק פרטי עוברת באישורים רפואיים, הגשת מסמכים וראיון אישי. כדי שתהיה זכאי, אתה צריך להוכיח שאתה גר בישוב זכאי/משרת מילואים בדרגה מסויימת ומעלה/איש קבע.
בקיצור, יש מסננת (יעילה יותר או פחות) שמונעת מילד בן 18 להשיג נשק, להגיע איתו לבית הספר ולבצע ירי.

אגב, הארוע האחרון שבו אני נזכר - לפני שנה, השוטר אמיר רז ירה למוות באישתו דיאנה לעיני ילדהם. לא מתווכח על זה שאם לא היה לו אקדח, הוא היה יכול לדקור אותה למוות באותה מידה של הצלחה...

Dresdner
07-04-2022, 19:57
אחת הסיבות לזה - שבישראל אין לכל אזרח אפשרות להיכנס לחנות וקנות נשק.
הדרך לנשק פרטי עוברת באישורים רפואיים, הגשת מסמכים וראיון אישי. כדי שתהיה זכאי, אתה צריך להוכיח שאתה גר בישוב זכאי/משרת מילואים בדרגה מסויימת ומעלה/איש קבע.
בקיצור, יש מסננת (יעילה יותר או פחות) שמונעת מילד בן 18 להשיג נשק, להגיע איתו לבית הספר ולבצע ירי.

אגב, הארוע האחרון שבו אני נזכר - לפני שנה, השוטר אמיר רז ירה למוות באישתו דיאנה לעיני ילדהם. לא מתווכח על זה שאם לא היה לו אקדח, הוא היה יכול לדקור אותה למוות באותה מידה של הצלחה...

בגלל הדוגמא שהבאת (אמיר רז) הזכרתי ירי המוני כי את זה אפשר לקשר ישירות לקלות השגת נשק, ואגב הוא היה שוטר ככה שלא משנה מה חוקי הנשק לו היה אקדח בכל מקרה.
בכל מקרה אף אחד לא אמר שיפתחו דוכני נשק בשוק ויחלקו לכל עובר ושב, עדיין מדובר על בדיקות רפואיות רקע צבאי ועוד אבל איפה שאתה גר לא צריך להיות יותר קריטריון לרשיון.

השושנים
07-04-2022, 21:52
דוגמא טרייה מהרגע, פיגוע בת"א ללא סיום של אדם חמוש שיגיב, וקיבלנו "אירוע מתגלגל" כמה זירות עם נפגעים, המחבל נעלם
ת"א בעוצר.

mudale222
08-04-2022, 01:11
מדינת תל אביב.
הייתי אצל רופאה שם לפני כחודשיים בשביל החידוש של הרישיון נשק.
אשכרה דיברה איתי קרוב לחצי שעה למה אני צריך את הנשק ואם אני לא חושב שזה מיותר וזה סתם כאב ראש וכו'.
מעניין אם עכשיו דעתה השתנתה במשהו.

קידוזו
08-04-2022, 01:17
גם בסיקור מהשטח התקשורתאים טרחו לציין שיש סכנה כי אזרחים (יהודים) רבים עם נשק שהגיעו למקום.
המילה ערבי לא הוזכרה בכל הרשתות כמובן. כי PC ואובמה ויונית לוי. העיקר שיש סכנה מיהודים חמושים.
הם רוצים יהודים כנועים חלשים ומתנצלים.
מישהו לא רוצה שהיהודי מהתגובה הקודמת שלי ייעלם מדפי ההיסטוריה.
המישהו הזה דופק לאנשים את המוח.
רובי סער תפעלנו ולקחנו לאזרחות בגיל המטומטם אבל עכשיו כשאנחנו בוגרים ומתונים יותר להפקיד בידינו אקדח זה נורא מסוכן.
פרוגרסיבים ארורים.

פיינשמקר
08-04-2022, 01:29
גם בסיקור מהשטח התקשורתאים טרחו לציין שיש סכנה כי אזרחים (יהודים) רבים עם נשק שהגיעו למקום.
המילה ערבי לא הוזכרה בכל הרשתות כמובן. כי PC ואובמה ויונית לוי. העיקר שיש סכנה מיהודים חמושים.
הם רוצים יהודים כנועים חלשים ומתנצלים.
מישהו לא רוצה שהיהודי מהתגובה הקודמת שלי ייעלם מדפי ההיסטוריה.
המישהו הזה דופק לאנשים את המוח.
רובי סער תפעלנו ולקחנו לאזרחות בגיל המטומטם אבל עכשיו כשאנחנו בוגרים ומתונים יותר להפקיד בידינו אקדח זה נורא מסוכן.
פרוגרסיבים ארורים.

תרגע רגע חבוב.
הכוונה בסה״כ שזרמו ערימות של כוחות, רובם הגדול שוטרים ומגבניקים פשוטים, שמתרוצצים בעיר עם אצבע על ההדק וחושבים שיש מחבל מאחורי כל ספסל ציבורי.
זה באמת מצב מסוכן. בקלות אזרח תמים חוטף כדור ככה.

אגב, אני תל אביבי, וכאמור בעל נשק.
הסטיריאוטיפ של העיר כמורכבת מערימה של לפלפים, היא בדיוק זה. סטיריאוטיפ.
גרים כאן טייסי קרב, יוצאי סיירות, סוכני מוסד, הכל מהכל.

השושנים
08-04-2022, 06:24
תרגע רגע חבוב.
הכוונה בסה״כ שזרמו ערימות של כוחות, רובם הגדול שוטרים ומגבניקים פשוטים, שמתרוצצים בעיר עם אצבע על ההדק וחושבים שיש מחבל מאחורי כל ספסל ציבורי.
זה באמת מצב מסוכן. בקלות אזרח תמים חוטף כדור ככה.

אגב, אני תל אביבי, וכאמור בעל נשק.

שמקר, אני לא יודע בכמה אירועי אמת כאלה אתה היית נוכח, או צריך להגיב עליהם, או חלילה לפקד על אירוע כזה.
ברגעים הראשונים והמכריעים של האירוע אם אין מישהו שמצליח להבין מה קורה ולהגיב נכון, אז מהרגע שהמחבל ניתק
מגע מתחיל מרדף באזור מורכב ורווי אוכלוסייה, במקביל הקריאות למוקד 100 על "אדם חשוד" קופצות פי עשרת אלפים
וכל קריאה כזאת צריכה להיבדק בהנחה שזאת קריאת אמת לנטרול מחבל חמוש. תסריט נוסף שלא ניתן לאמת היא השתלטות
שקטה על בני ערובה בדירה והתבצרות ולכן הכוחות המיוחדים היו במקום.

יש לי המון ביקורת מקצועית לאיך שנראו הדברים בטלוויזיה, אבל זאת העמדה הכי גרועה להעביר ביקורת, לא ראיתי את
המפקדים בשטח עושים סדר בבלגן, לא היה תיחום זירה כנדרש, הייתה התנהגות של פלנגות חמושות. אבל אני גיבור
אחרי המעשה. התקשורת כהרגלה בירברה את עצמה למוות, מבלי להבין מה בעצם הם רואים, שומעים ומעברים הלאה.
והכי גרוע מפרשנים את האירוע בצורה מוטעית, כאילו זאת האמת המוחלטת.

בסביבה רווית מתח (שטחים-ירושלים-אפילו באר שבע) האנשים דרוכים נושאים נשק. נתקלו... קדימה הסתער! בתל אביב
השאננות וחוסר המודעות חוגגת, התוצאה הייתה פאניקה בריחה, ומחבל חמוש שמסתובב בשטח.

ayalzo
08-04-2022, 08:21
אתה נובח על השמקר הלא נכון.
הוא לא העביר ביקורת.
להיפך. הוא ציין את המורכבות שבמצב.

mudale222
08-04-2022, 13:01
זה מה יש חברים.
מצד שני, אני באמת לא הייתי רוצה שתל אביב תהפוך לירושלים.
זה אולי העיר היחידה בארץ שיש בה סוג של נורמליזציה וחופש מודרני.

lokimonster
08-04-2022, 14:03
ירושלים תתרחב לתל אביב.
אבל זו סאגה אחרת

קידוזו
08-04-2022, 14:50
1. תרגע רגע חבוב.
2. הכוונה בסה״כ שזרמו ערימות של כוחות, רובם הגדול שוטרים ומגבניקים פשוטים, שמתרוצצים בעיר עם אצבע על ההדק וחושבים שיש מחבל מאחורי כל ספסל ציבורי.
3. זה באמת מצב מסוכן. בקלות אזרח תמים חוטף כדור ככה.
4. אגב, אני תל אביבי, וכאמור בעל נשק.
1. אני לא רגוע.
2. אני חושב שהכוונה היתה להצביע על הסכנה מאזרחים חמושים. יש שיקולי מערכת זוויות סיקור ובחירת מילים. אין סתם. לכן לא שמעת וראית את המילה ערבי.
3. "בקלות" זה כמו יחס של אחד לאחד, אחד לעשר אחד למאה? לאיזה קלות אתה מתייחס?
4. אני לא תל אביבי במהות והמידע שהתפרסם בשבועות האחרונים מחזק את הסטיגמה. בתל אביב אחוז הלוחמים בקרבי נמוך משמעותית מהפריפריה.

כמו שאמרתי בזמן אמת לאישתי, הסיוט הגדול הוא השתלטות על דירה עם בני ערובה מטענים וכל הסרט.
הפצת בהלה ופחד זאת מטרת הטרור ומהגשמת מטרות יהיה עוד טרור. כך היה עד עכשיו בכל מקום בעולם.
-ולכן, גם במקרה של קרב עם אזרחים שבו נפגעו חפים מפשע בגלל חמומי מוח או לא מיומנים אבל הזבל מת והאירוע הסתיים במהרה עדיף בעיני ממה שקרה אתמול.
שוב, ספירת גופות היא לא המדד היחיד או הכי חשוב (לא עבור הערבים ולא לחוסן הציבורי היהודי). זווית הסיקור, ההד התקשורתי, זמן החשיפה חשובים יותר. אקדח לכל יהודי ששירת בצה"ל יצמצם את ההדהוד וירתיע מחבלים שחושבים על המודל הזה.

הנה זווית. כנראה שנספור יותר גופות אם מחבל יהודי חמוש החליט לרצוח כנקמה עוברים ושבים ערבים בעיר ערבית ביהודה ושומרון.
ברור גם שהמילה יהודי תופיע בכותרות.