צפייה בגרסה מלאה : הבחירות בפתח
פעם שעברה גנץ קיבל 7(?) מנדטים, והייתי מופתע לאור הרקורד שלו.
אני מבין שלבחור למי להצביע זו פשרה / הרע במיעוטו וכו', ואני סקרן - מה בעצם השיקולים שמובילים לגנץ?
למשל -
- לא רוצה ביבידוסים, ליברמן שמן ולפיד מהדק את העניבה יותר מדי וזה גורם לראש שלו להיראות גדול מדי.
- רוצה לוודא שיש ביטחוניסט לתת קונטרה לכל ה-wankers מהמגזר האזרחי שיש בגוש.
- אוהבת גבוהים עם עיניים כחולות
וכו'..
שאלת בונוס - ההוזלות בתחב"צ שיועדו להיכנס בקיץ יספיקו להיכנס?
NAOR2207
06-04-2022, 17:55
וואלה? על באמת שוב מכשלה נופלת?
טוב ידוע ומקובל שדעתי אינה נחשבת פה בפורום אז אני רק אניח את הציטוט האלמותי כאן
אתם. רוצים. בחירות? אני. מוכן. לבחירות.
מקווה שאני טועה כי (הרגיש לי ש)תקתקו עבודה, חבל.
(עריכה: למשל -
https://www.gov.il/he/departments/news/report_price_gap_140322)
אין לי למי להצביע ולא מבין אף אחד שמצביע למפלגות המרכז או בעצם מבין שהם לא מבינים מי מפעיל אותם.
מפעיל במבטא אמריקאי כבד.
לא משנה מה הדרגה התפקיד, אפשר להפעיל את כולם עם המנוף הנכון בזמן הנכון. אחד רוצה כבוד, השני למנוע בושות, השלישי כסף גדול, הרביעי הגשמת חזון....
כל מנהיג נוכחי של מפלגת "מרכז" מחרטט ססמאות (כמו כולם) אבל במעשים ניכר שהוא שואף לאוסלו ולקבלת הדין הגרעיני האיראני.
העצמת הרשעות הפלסטינית והדיבורים על שיתוף פעולה ומיזמי שקר וכל החרטא שמכרו לנו עמותות שמחלקת המדינה אמריקאית מממנת בכסף גדול.
מדינה פלסטינית חלשה ותלותית זה רע.
מדינה פלסטינית חזקה ועצמאית זה רע.
זהו.
פחות מתעניין בעניין הבטוחני, בסוף המצב בשטח והאמריקאים די מכתיבים מה יקרה (נראה לי).. עזה לא הולכת לשום מקום.
אבל לאמריקאים לא אכפת ממחיר החלב, העובדה שיש ספק מלט יחיד בארץ, או מה קורה עם מכסות הייבוא -
כאשר סיטונאי מתווך בין קמעונאי לחקלאי, התרומה הממוצעת למחיר לצרכן של המקטע החקלאי יורדת ל-57%, המקטע הסיטונאי תורם למחיר לצרכן 18% בממוצע והמקטע הקמעונאי יורד ל-25%.
(https://www.gov.il/he/departments/news/report_price_gap_140322)
פה נחמד לי שיש מפלגות שבאו לעבוד, ומסוגלות לשתף פעולה ולפרגן (ראה ליברמן ומיכאלי מציגים ביחד את רפורמת המחירים בתחב"צ, כמעט ימות משיח..)
האם הם עובדים לא מכוונה כנה, אהבת הארץ ורצון להשאיר מקום יותר טוב לילדים שלהם, אלא כדי להוכיח לי ששווה להצביע להם גם פעם הבאה? סבבה.. התוצאה זהה בפועל (לא?).
זהו.
לא, כי לחיות עם מיעוט ענק (נכון ל-2021, 3,120,000 בגדה המערבית + כ-2,000,000 אזרחים ישראלים) שלא ממש אוהבים אותך זה נפלא. ועוד לא הרבה שנים הם יהיו הרוב.
הפתרון הוא כמובן מדינה פלשתינית חזקה כלכלית וחלשה צבאית, כך שממש לא יהיה להם כדאי להכנס למלחמות.
the striker
10-04-2022, 09:23
אין לי למי להצביע ולא מבין אף אחד שמצביע למפלגות המרכז או בעצם מבין שהם לא מבינים מי מפעיל אותם.
מפעיל במבטא אמריקאי כבד.
לא משנה מה הדרגה התפקיד, אפשר להפעיל את כולם עם המנוף הנכון בזמן הנכון. אחד רוצה כבוד, השני למנוע בושות, השלישי כסף גדול, הרביעי הגשמת חזון....
כל מנהיג נוכחי של מפלגת "מרכז" מחרטט ססמאות (כמו כולם) אבל במעשים ניכר שהוא שואף לאוסלו ולקבלת הדין הגרעיני האיראני.
העצמת הרשעות הפלסטינית והדיבורים על שיתוף פעולה ומיזמי שקר וכל החרטא שמכרו לנו עמותות שמחלקת המדינה אמריקאית מממנת בכסף גדול.
זהו.
בול
the striker
10-04-2022, 09:25
לא, כי לחיות עם מיעוט ענק (נכון ל-2021, 3,120,000 בגדה המערבית + כ-2,000,000 אזרחים ישראלים) שלא ממש אוהבים אותך זה נפלא. ועוד לא הרבה שנים הם יהיו הרוב.
הפתרון הוא כמובן מדינה פלשתינית חזקה כלכלית וחלשה צבאית, כך שממש לא יהיה להם כדאי להכנס למלחמות.
ממש לא כמובן, הפתרון הברור לכולם, הוא טרנספר. אלא אם כן חותמים על הצהרת נאמנות למדינת ישראל היהודית, ושמים דגל ישראל על הבית.
ממש לא כמובן, הפתרון הברור לכולם, הוא טרנספר. אלא אם כן חותמים על הצהרת נאמנות למדינת ישראל היהודית, ושמים דגל ישראל על הבית.
ואז התעוררתי למנגינת הלהיט "איטבח אל יהוד" בביצוע עממי....
NAOR2207
10-04-2022, 11:22
ואז התעוררתי למנגינת הלהיט "איטבח אל יהוד" בביצוע עממי....
שושני יא אשכנזי תתעדכן הם צועקים ח'ייבר ח'ייבר אל יאהוד
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%91_%D7%97%27%D7%99%D7%99%D7%91%D7% A8
לחרדים זה לא משנה, כי יש מי שיממן אותם בכל מקרה הם אגב לא צריכים לעשות כלום, רק להגיע לקלפי (כולל המתים) ולשים את פתק
שהרב אמר. (מצווה גדולה).
הערבים לא חייבים להילחם או למות מספיק שישימו פתק בקלפי אז אם לא השנה בפעם הבאה כבר יהיה ראש ממשלה ערבי.(אללה הוא אכבאר)
מצבעי ביבי יודעים מה האמת בלי להתבלבל משום עובדה. (ביבי מלך ישראל)
הימין הקיצוני נוער הגבעות ונערי כהנא צריכים רק פיגוע טוב, או פרעות (כהנא צדק)
התל אביבים שמים בגד ים ויוצאים להשתזף (יום חופש אוחצ'י)
אז בעצם למי התלונה?
Dresdner
10-04-2022, 11:35
זה פיתרון לספרד עם הקטלונים, אנשים שאוכלים עם סכין ומזלג ואומרים בבקשה ותודה לא למזרח התיכון שמוכיח שוב ושוב שדברים בו עובדים הפוך.
הפיתרון שאתה מציע הוא הפיתרון הנכון ביותר אבל שלום אי אפשר לעשות עם פאנטים מוסלמים ואת זה למדנו ישר אחרי אוסלו, לצערי הפיתרון חייב להיות אלים ואכזרי כיאה למזרח התיכון.
סליחה, איפה זה הגדה המערבית? :)
בןהלאמשחיז
10-04-2022, 12:30
הגדה המערבית - הכוונה לנהר (נחל) הירדן בצד המערבי שלו. וזה מתחיל במצד המערבי של הגדה ונגמר בים התיכון. אז זו הגדה המערבית.
כל הגדרה אחרת אולי מתייחסת לשטח המשוחרר ב67.
אבל הערבים לא טועים שהם רוצים את הגדה המערבית. כי הם רוצים הכל, לא חלק, לא ביס, לא קצת.
ה כ ל
ואותנו לים.
NAOR2207
10-04-2022, 13:02
לנוגע בגדות זוהי מפת מדינת ישראל בהצהרת בלפור לפני העם המומצא (ירדנים)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/PalestineAndTransjordan-HE.png
וזו המפה שבבסיסה הקמת מדינת ישראל (המנהיגות קבלה אותה)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/1947_Partition_plan_for_Palestine_HE.svg/800px-1947_Partition_plan_for_Palestine_HE.svg.png
ותודה למדינות ערב שלא קבלו אותה ואפשרו לה לגדול.
איפה שאתה גר, כמובן. לידיעתך - מדינת ישראל (למרות מעל 40 שנה של שלטון הימין) עדיין לא ספחה את השטח, לפיכך אתה, מבחינת חוקי מדינת ישראל לא גר בשטח המדינה.
סתם שתדע.
למה להסתבך? אפשר להשתמש בטכנולוגיה גרמנית מלפני כ-80 שנה (ממש לא הייטק) ופשוט "להעלים" אותם.
או להצרף ללה פמילייה ופשוט להרביץ הרבה (לא משנה למי).
NAOR2207
10-04-2022, 15:53
וזו המפה שבבסיסה הקמת מדינת ישראל (המנהיגות קבלה אותה)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/1947_Partition_plan_for_Palestine_HE.svg/800px-1947_Partition_plan_for_Palestine_HE.svg.png
ותודה למדינות ערב שלא קבלו אותה ואפשרו לה לגדול.
כן אבל באיזה מחיר??
(לא) משתתף בצערך על דיר יאסין
(שהוכח שהוא פייק. אגב)
כן אבל באיזה מחיר??
(לא) משתתף בצערך על דיר יאסין
(שהוכח שהוא פייק. אגב)
במחיר מאוד גבוה (מידי). לא מצטער או מתנצל על דיר יאסין - מעניין את ה***ת שלי אם פייק או לא, אבל זה לא העניין.
העניין שהוא שאתה הבאת מפה של הצהרת בלפור (הצהרת כוונות) ואני הבאתי את המפה שתכלס התקבלה ע"י היישוב היהודי כשהוקמה המדינה. כל אחד יכול להביא מפה - עוד מעט מישהו ישים את מפת כנען שתראה שבעצם הארץ שייכת לכנענים, לפריווים, ליבוסים ולפלישתים, ואנחנו בעצם נטע זר כאן (למעט נחלה קטנה שנקנתה ב-400 שקל בחברון). או את מפת מלכות דוד שתתן הצדקה לכבוש עוד כמה מדינות.
וגם זה ממש לא מעניין. מה שמעניין הוא רק דבר אחד: איך פותרים את הבעיה שיש היום, בלי קשר לצדק, דת, הסטוריה או כל דבר אחר. הפתרון צריך להיות מקובל גם מבחינה מוסרית וגם פתרון שהקהילה הבין לאומית תקבל אותו (אנחנו לא יכולים להשתין על העולם כמו פוטין - אולי גם הוא לא). להתחפר במצב הנוכחי שמצד אחד היהודים צריכים לעזוב כי מוחמד אמר ומהצד השני שהערבים צריכים ללכת כי אלוהים אמר לא מביא שום דבר מלבד צרות וסבל.
NAOR2207
10-04-2022, 20:09
מה שמעניין הוא רק דבר אחד: איך פותרים את הבעיה שיש היום ...
צר לי לאכזב אותך ולבשר לך שזה לא הולך להיפתר. יש מספיק גורמים עוצמתיים אשר האינטרס שלהם הוא להמשיך וללבות את ה"סיכסוך"
זה התחיל כבר ב48 כשלא ניקינו לגמרי את הליכלוך.
ממשיך ב67 עם מתן הריבונות לוואקף ומסירת מערת המכפלה (זו שהזכרת ששייכת לנו (לנו במובן של לא לך) ע"י הזנאי ושודד העתיקות
ולא כלה בכך שמסרנו (ממשלת ימין. בגין. אלא מה?) את סיני אבל השארנו את עזה. סאדאת אשכרה רב איתנו על מטרים בטאבה אבל לא היה מוכן לשמוע על עזה.
שמע כבר היו לך ולשכמותך את תור הזהב של אוסלו. (ביזיון קולוסאלי לענ"ד) . לא קרה. נעשה גרוע יותר.
ולא, השלום לא נרצח עם רבין. היו לכם מספיק שנות שלטון אחרי כן לרקוד על דם קורבנות שלום טריים.
אתה ושכמותך יכולים להמשיך לעצום עיין מה"תרבות" הקרניבורית שלהם ע"ע חברון, צפת, המילואיםניקים ברמאללה (ביתרו אותם. התשקורת שלך מעלימה כמובן) ולצערי לא הסתיים באור אנסבכר הי"ד (שוב. התשקורת שלך העלימה המון)
זהו. עכשיו אחרי שהוצאתי קצת קיטור אני אחזור על דבריי. אין פיתרון. ולכן אני לא מבקר בקלפי כבר כמה שנים טובות.
Dresdner
10-04-2022, 20:52
למרות הכישלון האדיר של אוסלו אני שמח שזה קרה כי בלי אוסלו היינו שואלים מה היה קורה אם... וחיים עם תחושת החמצה, הסכמי אוסלו נתנו סטירה מצלצלת לשמאל, רובם התעורר מהחלום (גם אני) ורק קומץ עדיין חושבים ששלום עושים עם אוייבים/ איסלמונאצים.
בןהלאמשחיז
10-04-2022, 23:14
למרות הכישלון האדיר של אוסלו אני שמח שזה קרה כי בלי אוסלו היינו שואלים מה היה קורה אם... וחיים עם תחושת החמצה, הסכמי אוסלו נתנו סטירה מצלצלת לשמאל, רובם התעורר מהחלום (גם אני) ורק קומץ עדיין חושבים ששלום עושים עם אוייבים/ איסלמונאצים.
יש דברים שאפשר לוותר עליהם, מה היה קורה אם.. זה משפט של: אם לסבתא היו גלגלים.
אבל אני שמח שרוב האוכלוסיה התפקחה מהחל (ו) ם
כל החלטות הקודמות ולא משנה מאיזה שנה הן כרגע בטלות ומבוטלות, אין שום אפשרות לחזור אליהן ולכן הן לא רלוונטיות.
הבעיה הולכת ומחריפה והיא כל כך סבוכה שהיא לא ניתנת לפתרון נוח לאף אחד מהצדדים וייתכן ויידרש כוח ויד קשה להכיל
אותו על מי מהצדדים.
בעוד הציבור היהודי/ישראלי מצטייד בדרכונים פורטוגליים, הצד השני מגביר את הלאומניות והשנאה וחושב לטווח הארוך.
מה הפתרון?
1. לעצור את האישור לתושבי המדינה להתחתן עם אישה נוספת-זה עבד בארה"ב זה יעבוד פה.
2. הגברת הענישה והאכיפה על עבירות על חוקי המדינה-חוק שעות המנוחה יכול להיות נהדר נגד המסגדים הצעקניים.
3. החזרת כל מי שאינו תושב המדינה לאלתר למקום מגוריו. זה נכון לגבי כולם כולל מהגרים ונתינים זרים.
4. עידוד צעירים יהודים בחסות המדינה לעבור לגור בנקודות שאין בהם רוב יהודי יהוד השתלטות ושמירה על כל אדמות המדינה.
5. שירות בצה"ל/שירות לאומי כבסיס לקבלת זכויות.
6. חיקוק חוקים כנגד פשיעה לאומנית ופגיעה בערכי המדינה אכיפתם ביד קשה.
7. סינון ובדיקה מעמיקה של כל הזכאים לקבלת "ביטוח לאומי" ושלילת זכויות לאלה שלא מגיע להם.
8. עידוד הגירה מרצון ללא אפשרות חזרה.
9. חילופי אוכלוסייה בעידוד המדינה כולל פיצוי נאה למסכימים. הם בצד שלהם אנחנו בצד שלנו והפרדה מלאה.
10. להפוך את עזה לאחת מהאמירויות - תחשבו על כל הכסף שמקבל המקום הזה ואם הוא יהיה דובאי כולם ירצו ללכת לשם.
NAOR2207
11-04-2022, 07:18
צר לי לאכזב אותך ולבשר לך שזה לא הולך להיפתר. יש מספיק גורמים עוצמתיים אשר האינטרס שלהם הוא להמשיך וללבות את ה"סיכסוך"
אני תמיד אוהב לתת לדוגמה את אונרא. גוף אשר בבעלותו מיליארדים של דולרים לא כולל נדל"ן.
גוף אשר הוקם למטרה אחת בלבד - לעזור לפליטים הפלסטיזים בלבד
לכאורה אם לא יהיו פליטים (פלסטיזים בלבד) הוא השיג את המטרה לשמה הוא הוקם
ואז מה יעשה? ילך הביתה ?
https://www.youtube.com/watch?v=bj78yCaumpc
lokimonster
11-04-2022, 11:39
עם כל הכבוד לעולם ולערבים הטובים ( כן יש גם ערבים טובים ) העם היהודי לא השכיל להבין שהוא קיבל צ'אנס נוסף אחרי השואה והצליח להעמיד מדינה!
החזון היה מדינה יהודית והמיקום נבחר על בסיס הסטורי ומסורתי ( אללה הבטיח לנו את הארץ).
המדינה קמה והעם קצת שכח את נקודת המוצא שלו וזה רעיון בית לאומי לעם היהודי.
כנראה שקצת שכח את חאג' אמין אל חוסייני שחבר להיטלר וצאציו מסתובבים פה עד היום בבכיה על האדמות ששוחררו מידיהם.
קצת שכח את פרעות תרפ"א תרפ"ט פרהוד אקציות וסלקציות ואת המחיר שהעם היהודי שילם על תפיסת השלטון בגרמניה באופן דמוקרטי.
העם קצת התחיל להזדהות עם האוייב ולאפשר לו להסתובב במסדרונות הכנסת משרדי הממשלה ואף לחקור אנשים במסגרת תפקידם בשורטה הציונית בשעה שהאח מרסס ציוניים.
העם היהודי עם הנטיות אובדנות שלו מנסה להראות יפה בעיני עצמו והעולם ויעצום עיניים נוכח התפיסה של האיסלאם שכעת אנו שולם וברגע שנוכל נצא למלחמה ( איך קראת לזה יא נאור חייב'ה?) ויטען שכותב שורות אלו נשמע גיזען מאחר והוא בספק אם קיים דבר כזה דו קיום בחלום ( גם בחלום לא ממש).
יש לי חברים ערבים הם אנשים טובים והסיפור שלהם ושלנו הוא טראגי ויהפוך להיות גרוע יותר כאשר האומה שלהם תהפוך לכח אלקטוראלי משמעותי יותר פה בארץ הקודש.
אז אולי הם ינסו להציל אותי ומהפרדות מהראש במחיר חייהם ( אני לא לא יודע) ואת הבת שלי מלהיות שפחה של איזה מנהיג כנופית דע"ש או כל אירגון איסלאמי אחר אבל זה יהיה מיעוט בתוך אומה שלמה שצומחת על אידיאולוגיה של חאג' אמין אל חוסייני והחבר שלו היטלר.
מדינת ישראל צריכה להתעורר לפני שתהפוך לדאוולת בלסטין.
וכן אף אחד לא אוהב את האמת
NAOR2207
11-04-2022, 12:02
נוכח התפיסה של האיסלאם שכעת אנו שולם וברגע שנוכל נצא למלחמה ( איך קראת לזה יא נאור חייב'ה?)
זה נקרא ת'אהדייה והניגזרת שלה היא הודנא. זה מה שהחאראפאת עשה באוסלו יענו - בנתיים אי אפשר לשחוט אז בואו תקרבו קצת את הגרון בחיאאאת
הספתות והסבים של בני עדות המזרח תמיד אמרו ישמעלי גם 120 מתחת אל תאמין לו, והנה הפכתי לסבא כזה.
לאשכנזים יש את האוקראינים
ונעבור לפירסומות
https://www.hidabroot.org/article/1128417
https://www.youtube.com/watch?v=3BGQVNNsdC4
ולא כלה בכך שמסרנו (ממשלת ימין. בגין. אלא מה?) את סיני אבל השארנו את עזה. סאדאת אשכרה רב איתנו על מטרים בטאבה אבל לא היה מוכן לשמוע על עזה.
סאדאת היה קאקר חכם, תקע לנו יפה. לא בטוח אם בגין לא הבין את הנזק העתידי, או ראה בזה משהו משני לעומת שלום עם האויב הכי גדול שלנו, או שהדוד ג'ימי החליט בשבילו.
אהרון ברק אגב התרברב איפשהו באיך הוא היה שם ובחש, שם 200 ש"ח שזה חצי בגללו.
כל מקרה, לא מבין למה כל המחשבה מושקעת בערבים.
מישהו בדק כמה נהרגו בתאונות דרכים החודש? כנראה יותר מבכל הפיגועים בעשור האחרון.
לא שומע מישהו מתלונן על היהודונים שדורסים אחד את השני.
מה לגבי מקרי מוות סרטן? לא חראם שאין תקנות למפעלים ו/או לא אוכפים אותן?
זה בסדר, עשן וזיהום תמיד היה, לא כמו ערבים נגיד..
זה לא קצת סרט גלותי לחשוב כל הזמן שערבים זה הדבר הראשון שיהרוג אותך או את הילדים שלך או את הנכדים שלך, במקום להתמקד בדברים שאשכרה הורגים אותך קצת כל יום?
בוא נודה אולי - בלי ערבים כבר היינו בכל מקרה אוכלים אחד את השני כמו יהודונים טובים.
אולי אפשר להגיד תודה, ולעבור לדבר על יישוב הפריפריה? הפלואור במים? מכסות ייבוא? דברים שאשכרה אפשר לטפל בהם בזמן שלא עושים כלום עם הערבים גם ככה?
NAOR2207
12-04-2022, 02:56
כל מקרה, לא מבין למה כל המחשבה מושקעת בערבים.
נשאלתי ע"י לוקי ולכן עניתי מההבנה המועטה שלי.
אתה אולי צודק שיש דברים אחרים שכן אפשר לטפל בהם אבל אתה לא יכול להתעלם מחבית הנפץ עליה אתה יושב.
תן לי לנחש - החומוס ביפו בעכו ברמלוד ובאבו גוש טעים לך
"בוא נודה אולי - בלי ערבים כבר היינו בכל מקרה אוכלים אחד את השני כמו יהודונים טובים. "
לא. במיליון לאווים. כל מי שמהעם העברי הוא אח. הנה אני מתווכח איתך כמו יהודון טוב.
בתכלס אתה צודק. יש גג בוער יותר.
בארץ השטוחה מסתובבים זומבים עם סמרטוטים מצחינים על הפרצוף ואימה בעיניים כבר שנתיים.
ואת זה גם הבילבי וגם הפקק בקבוק קולה על העורף קידמו בכח,
אז מה אתה. משלשל בקלפי?
רפא של ד"ר אבני?
המזוקן הרזה עם הכיפה והמשקפיים העגולים?
אורן פסטרנק?
אדם אטיאס (https://www.wearefree.tv/adam_atias_1/)?
מי?
בהצלחה
לא ניסיתי בעכו / רמלה, אבל בשכ' ביצרון יש חומוס נחמד, אפשר לקחת בקופסה של רבע קילו.
קורונה = פותחים חלון באוטובוס ורוסיות שמנות לא יכולות להתלונן. חוץ מזה כבר לא מפריע לאף אחד, זה נכנס לחלק במוח של "קורה".
משלשל בקלפי מי שלהערכתי יש אפשרות כלשהי שיעשה דבר מועיל אחד בקדנציה שלו, כל דבר פרקטי שהוא לא רעש.
דבר מועיל כל 4 שנים, אפשר להתקדם יפה (בקדנציה הזאת הספיקו כמה דברים מועילים, בגלל זה מצער).
NAOR2207
12-04-2022, 14:30
לא ניסיתי בעכו / רמלה, אבל בשכ' ביצרון יש חומוס נחמד, אפשר לקחת בקופסה של רבע קילו.
קורונה = פותחים חלון באוטובוס ורוסיות שמנות לא יכולות להתלונן. חוץ מזה כבר לא מפריע לאף אחד, זה נכנס לחלק במוח של "קורה".
משלשל בקלפי מי שלהערכתי יש אפשרות כלשהי שיעשה דבר מועיל אחד בקדנציה שלו, כל דבר פרקטי שהוא לא רעש.
דבר מועיל כל 4 שנים, אפשר להתקדם יפה (בקדנציה הזאת הספיקו כמה דברים מועילים, בגלל זה מצער).
יא סאחבי
תוכל להזביר לי מה לא בסדר בתמונה הזו?
https://i.ibb.co/gJG8DJb/Capture.png
the striker
13-04-2022, 09:19
למה להסתבך? אפשר להשתמש בטכנולוגיה גרמנית מלפני כ-80 שנה (ממש לא הייטק) ופשוט "להעלים" אותם.
או להצרף ללה פמילייה ופשוט להרביץ הרבה (לא משנה למי).
חבל שהפכת למכחיש שואה, לא זכור לי שיהודים טבחו, דקרו, ירו וביצעו פיגועי התאבדות ברחבי ברלין, בודפשט או קייב. ולהשוות את פתרון הטרנספר העדין, לפתרון הסופי, זו טיפשות.
Dresdner
14-04-2022, 00:53
חבל שהפכת למכחיש שואה, לא זכור לי שיהודים טבחו, דקרו, ירו וביצעו פיגועי התאבדות ברחבי ברלין, בודפשט או קייב. ולהשוות את פתרון הטרנספר העדין, לפתרון הסופי, זו טיפשות.
זה היה צפוי שזה מה שהוא יגיד, היום כבר אי אפשר לקיים דיון בלי שמישהוא יגיד שאתה פאשיסט, רק חסר ש א הזקן יגיד שישראל זאת מדינת אפרטאייד אבל לך תדע זה עוד יכול להגיע בהמשך
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220413/b90188c3a1d83737194876a770e7b976.jpg
NAOR2207
14-04-2022, 06:29
לא צריך להרחיק עד אלף בשביל שיאמר שישראל היא מדינה פאשיסטית. אני אומר את זה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%9E%D7%9B% D7%94_(%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%94 %D7%A0%D7%90%D7%A6%D7%99%D7%AA)
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%99% D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93%D7%95%D 7%AA_%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93%D7 %95%D7%AA_%D7%A2%D7%9D_%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A3_%D 7%94%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94_%D7%94%D7 %97%D7%93%D7%A9
Dresdner
14-04-2022, 08:34
לא צריך להרחיק עד אלף בשביל שיאמר שישראל היא מדינה פאשיסטית. אני אומר את זה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%9E%D7%9B% D7%94_(%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%94 %D7%A0%D7%90%D7%A6%D7%99%D7%AA)
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%99% D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93%D7%95%D 7%AA_%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93%D7 %95%D7%AA_%D7%A2%D7%9D_%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A3_%D 7%94%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94_%D7%94%D7 %97%D7%93%D7%A9
הקישורים שלך מובילים לדף ריק כמו ההיסטוריה הפלסטינית.
NAOR2207
14-04-2022, 08:46
הקישורים שלך מובילים לדף ריק כמו ההיסטוריה הפלסטינית.
זה כי אתה גולש מגרממיה ללא VPN. שמה רגישים לחוק גודווין :biggrin:
קישרתי לחוק ההסמכה ולחוק הסמכויות מצא את ההבדלים
(לי הלינקים עובדים)
NAOR2207
14-04-2022, 09:22
הבחירות בפתח (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/20312-%D7%94%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A4%D7%AA%D7%97)
זה היה צפוי שזה מה שהוא יגיד, היום כבר אי אפשר לקיים דיון בלי שמישהוא יגיד שאתה פאשיסט, רק חסר ש א הזקן יגיד שישראל זאת מדינת אפרטאייד אבל לך תדע זה עוד יכול להגיע בהמשך
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220413/b90188c3a1d83737194876a770e7b976.jpg
זה מה שקורה כשמישהו שלא יודע לקרוא כותב תגובות.
Dresdner
15-04-2022, 18:53
זה מה שקורה כשמישהו שלא יודע לקרוא כותב תגובות.
קראתי טוב מאד, אתה כתבת שאפשר להשתמש בטכנולוגיה גרמנית להעלים אנשים שזה רמיזה מאד ברורה אבל אם אתה מחפש לרדת מהעץ אז סבבה, לא הבנתי את מה שכתבת.
קראתי טוב מאד, אתה כתבת שאפשר להשתמש בטכנולוגיה גרמנית להעלים אנשים שזה רמיזה מאד ברורה אבל אם אתה מחפש לרדת מהעץ אז סבבה, לא הבנתי את מה שכתבת.
דרז, התגובה שלי הייתה לסטרייקר שטען שטרנספר הוא פתרון, ואח"כ גם קרא לזה "פתרון הומאני". כמובן שהייתי ציני לחלוטין. לקרוא למישהו שחלק ממשפחתו הושמד בשואה, חלק אחר "רק" בילה במחנות ריכוז או היה צריך לעזוב את ארצו כפליט "מכחיש שואה" זה משהו בין טמטום לחוצפה ומראה בבירור על חוסר הבנה של מה שכתבתי. טרנספר הוא לא פתרון לבעיה בדיוק כמו שהשמדת עם אינה פתרון. לא בגלל שזה לא צודק (או כן צודק – לא מעניין אותי) אלא שמי שמכיר את הלכי הרוח באירופה וארה"ב יודע שפשוט לא נוכל לעשות זאת – כמה זמן, לדעתך, תוכל מדינת ישראל לעמוד בסנקציות מהסוג שפוטין חווה?
השאלה האמיתית והיסודית היא איך רואים את המדינה עוד 10-30 שנה. אם רוצים שהיא תישאר מדינה יהודית אי אפשר לגדל בתוכה מיעוט גדול שיהפוך לרוב לא יהודי ששונא אותך. אם רוצים מדינה דמוקרטית זה אומר שהרוב קובע – תוך עשור-שניים רוב מוסלמי. המסקנה היא שאם רוצים שישראל תהיה מדינה יהודית ודמוקרטית חייבים להפטר מהמיעוט הלא יהודי.
איך עושים את זה? ריאלית לא ניתן לבצע טרנספר (או שיטות גרועות יותר). אז הדרך היחידה היא להפטר מהשטחים המאוכלסים ע"י מי שאתה רוצה להפטר ממנו, וממש לא מעניין אם זה יהיה במסגרת מדינה חדשה, מדינה קיימת (ירדן) או בכל פורמט אחר. העיקר שהאוכלוסייה לא תהיה בשליטתך.
לא ברור לי כמה אתה (ואחרים) מודעים לעובדה שמבחינת החוק הישראלי הגדה המערבית הוא שטח כבוש. האוכלוסייה (שאינה בעלת תעודות זהות כחולות) שגרה שם היא, למעשה, אוכלוסייה נטולת אזרחות. זה מביא לכל מיני אבסורדים. לדוגמה, כשהצבא תופס רכב מלא שב"חים הוא רשאי לטפל בהם, אבל לא יכול לעשות כלום לנהג (שהוא הפושע הראשי והמרוויח הגדול) שבידו תעודת זהות כחולה.
הבעיות הללו ילכו ויגדלו כי האוכלוסייה בגדה מתרבה בקצב מהיר יותר מהאוכלוסייה היהודית ובקצב הרבה יותר מהיר מהאוכלוסייה היהודית הלא חרדית (כבר היום מעל ל-50% מתלמידי כיתה א הם חרדים או ערבים). אז כמה זמן תוכל עוד להתקיים מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית אם לא ייעשה משהו בקרוב?
אתה יכול לטמון את הראש בחול ולחכות לעזרה מאלוהים (שכפי הנראה יעזור בדיוק כמו שעזר בשואה) או להחליט ש"אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו" ולעשות מעשה.
Dresdner
16-04-2022, 11:13
להפך לבטל על הסף טרנספר זה לטמון את הראש בחול, למרות שהעברת אוכלוסיות למקום אחר זה דבר לוגיסטי ומורכב וכמעט בלתי אפשרי צריך לשקול גם את זה כפיתרון.
בסיני לא עשו טרנספר? ברצועת עזה לא עשו טרנספר? עשו
החזרת שטחים לא תפתור את בעיית הרוב היהודי כי זה אומר מדינה ערבית איסלמיסטית לצד ישראל שתהפוך למדינה מעורבת של ערבים ויהודים לכן שערביי ישראל אומרים שהם פלסטינים כל פיתרון צריך לכלול אותם גם בהיתנתקות מהשטחים.
מדינת ישראל נכשלה עם ערביי ישראל, עכשיו זאת בעיה יותר גדולה מהבעיה של השטחים.
לא, כי לחיות עם מיעוט ענק (נכון ל-2021, 3,120,000 בגדה המערבית + כ-2,000,000 אזרחים ישראלים) שלא ממש אוהבים אותך זה נפלא. ועוד לא הרבה שנים הם יהיו הרוב. הפתרון הוא כמובן מדינה פלשתינית חזקה כלכלית וחלשה צבאית, כך שממש לא יהיה להם כדאי להכנס למלחמות........
הצהרת בלפור....
....מה שמעניין הוא רק דבר אחד: איך פותרים את הבעיה שיש היום, בלי קשר לצדק, דת, הסטוריה או כל דבר אחר. הפתרון צריך להיות מקובל גם מבחינה מוסרית וגם פתרון שהקהילה הבין לאומית תקבל אותו (אנחנו לא יכולים להשתין על העולם כמו פוטין - אולי גם הוא לא). להתחפר במצב הנוכחי שמצד אחד היהודים צריכים לעזוב כי מוחמד אמר ומהצד השני שהערבים צריכים ללכת כי אלוהים אמר לא מביא שום דבר מלבד צרות וסבל.
א. המספרים של הערבים ביהודה ושומרון שאימצו בישראל (מז' ירושלים, מתים, הגירה) מוטים בצורה מגוחכת. אטינגר יסביר לך בפירוט עד כמה- אם תרצה, גוגל ויוטיוב.
.
ב. אין בשום תסריט מדינת פלסטין חזקה כלכלית ללא תלות מוחלטת בישראל. המעסיקים הגדולים של ערביי הגדה הם יהודים והרשעות הפלסטינית- שמשלמת למי שרוצח אותם.
.
ג. עזה חלשה צבאית ומזמברת לנו את החיים מאז הטרנספר ליהודים שמכונה כאן ההתנתקות. (עזה עצמה לא נקודה לדיון הזה).
.
ד. אנחנו ב-2022 ואף אחד מהנאורים לא חושב שנכון לשאול את ערביי הגדה אם הם רוצים, חמאס, פת"ח או שלטון יהודי.
.
ה. זה חשוב כי אבו מאזן מתפגר אוטוטו ואין יורש מוסכם. יורש במובן החמולה שתשתלט על התרומות המערביות הערביות והכוח שיבטיח את המשך השחיתות.
.
ו. הצהרת בלפור היא מסמך שנולד מתוך שיקול הומאני. הערבים בפלסטין המקורית יקבלו חצי ממדינת ירדן והיהודים חצי מירדן ואת העבר המערבי. זה אמנם לא קרה אבל למסמך, לרקע והשיקולים יש תוקף משפטי עד עצם היום הזה. בשורה התחתונה- לערבים אין בסיס לדרישת מדינת לאום נוספת בשטח שניתן ליהודים. מדינת ירדן הוקמה בדיוק לצורך זה. דוח אדמונד לוי ברור להבנה ותקף משפטית יותר ממסקנות והחלטות הוועדות של האנטישמים.
.
ז. האילוזיה הפרוגרסיבית תמיד מנותקת מהמציאות. אין פתרון שלא יתבסס או יושפע מתפיסות צדק, דת, אידיאולוגיה וכו'. זה בדיוק העניין שאתה ואחרים מפספסים. השמאל מהנדס לנו את התודעה במשך עשורים שמלחמה זה לא טוב (דא) ויש פרטנר (דא) ורק ויתור על שטחים ורק התחשבות ברגשות המאמינים (המוסלמים בלבד דא) והערבים מצידם, ככל שהשמאל וותרני מכיל ופייסני- מחמירים את הטרור וההסתה ומרחיקים את הבסיס הדתי אידיאולוגי מוסרי שיאפשר לחיות יחד. זה כולל כמובן את ערביי ישראל שרובם רואה בעצמם פלסטינים.
.
רעיון המדינה הפלסטינית אנטישמי במקורו. הרעיון שאתה מתעלם ממנו (ליהודים אסור) יצר את הטרור ואחרי כמעט מאה שנות טרור עוד לפני הקמת המדינה ואקיבוש הביא לכך שרוב ערבי אזרחי ישראל אימצו אותו מוסרית ואידיאולוגית. במילים אחרות, אימצו אותו מסיבות אנטישמיות כי בשורה התחתונה תושבי ואדי ערה תומכים ומסייעים אבל לא מוכנים לחיות בפלסטין- גם אם תוקם. קטע אידיאולוגי אנטישמי כזה. תשכיל לגבי ד'ימי, ג'יזייה, תלאי ביגוד לזיהוי יהודים בחוקי עומאר להרחבת אופקים.
המסקנה שמדינה פלסטינית תשפר משהו עבור ציבור יהודי או ערבי לא רק שאיננה "הגיונית" היא גם לא הומאנית- אם מסתכלים על ספירת גופות, איכות חיים והעתיד ולא משנה של איזה צד. הרעיון הוא מתכון להנצחת הטרור לעוד עשורים עד שישראל או מדינת פלסטין יחוסלו -לתמיד.
הפתרון
הדבר שישפר את איכות החיים, זכויות האזרח ותפחית את מס' הנפגעים היא חיסול הרשות הפלסטינית ורעיון המדינה הפלסטינית והקמת ממשל מקומי לכל חמולה בכל עיר וכפר תחת שלטון ישראלי. הם ישלמו מיסים ויקבלו שירותי בריאות, אנרגיה תחבורה כולל חינוך שפוי שאינו אנטישמי- וזה הדבר הכי חשוב לעתיד המשותף כאן.
הפלסטינים חרוצים מאוד ואני לא דואג. לא יהיה טרור ברמות שהכרנו מקום המדינה.
נקודה חשובה- המימון החיצוני לגופים שמפיצים טרור מצד-המערבי והערבי האיראני והטורקי ייפסק. אבל זה לא רק טרור אלא גם אידיאולוגיה שטנית ושקרים. בדיוק כמו מה שעמותות השמאל עושות כתרומה לגובה הלהבות. בלי מימון ויד קשה אין טרור. ראה סרי לנקה והנמרים הטמיליים.
בהתחלה כולם יהיו תושבים לכל דבר (בדומה לגרין קארד) ואזרחי ירדן אם יבחרו ואחרי 50 שנה לאחר שהדור הדפוק ייעלם מהבמה נעשה חושבים מחדש. בדיוק מה שבן גוריון עשה כשהסכים לחלוקה. הנחת היסוד שלי היא הומאנית לחלוטין: רוב ערביי יהודה ושומרון רוצים כמו כולנו לחיות ברווחה אבל הרשעות הפלסטינית והחמאס ושאר ארגונים אנטישמים לא מאפשרים זאת.
כאן יזדעקו הנאורים- אבל זכות ההגדרה העצמית, והצבעה, אפרטהייד.. ובכן, שטויות במיץ קשקשבל.
לערביי יהודה ושומרון תהייה אבהתחלה אפשרות להצביע לבחירות לירדן (בלפור, זוכר?) ולהגדיר את עצמם כחצי מנשה או חצי פלסטין. עניין שלהם. אחר כך, נראה.
אפרטהייד לא היה ולא יהיה כאן. יש כאן ח"כים שמייצגים את האחים המוסלמים להזכירך...תנועה שהוצאה מחוץ לחוק במדינות מוסלמיות סביבנו.
רעיון המדינה הפלסטינית מלבד הרוע והסבל שגרם עד כה הוא הנצחת הסכסוך וסכנה (אמרנו לכם # 346456) של סחף גדול יותר מערביי ישראל לאנטישמיות הלאומית המזויינת סביב הרעיון הפלסטיני. הסיכוי שמכל הרעיון הזה כל הערבים ממערב לירדן ימצאו את עצמם במשאיות לשאריות של ירדן גבוה עשרות מונים מהסיכוי שמדינה פלסטינית תשגשג לצידנו בשלום.
הזקן- ברור לי כמה אתה (ואחרים) אינם מודעים לעובדה שמבחינת החוק הישראלי הגדה המערבית איננה שטח כבוש.
המסמך המשפטי התקף ביותר הוא דוח המאחזים של אדמונד לוי ובו קביעה ברורה שנשענת על העובדות:
ביהודה ושומרון לא בוצעו חילופי אוכלוסין או טרנספר.
השטח לא היה בבעלות חוקית של מדינה אחרת (הכיבוש הירדני).
מסמך ברור שמסקנותיו מבוססות על עובדות ולא על פרשנות. זאת האמת המשפטית שעמותות אנטישמיות מנסות למסמס ואידיוטים שימושיים נוהגים להתעלם ממנה. עכשיו תגיד לי בית הדין הבינלאומי...-כן, יש לו חוקים. המסמך מתייחס לחוקים הבינלאומיים.
lokimonster
16-04-2022, 13:58
הכל מתחיל בטרמינולוגיה
שטח משוחרר לעומת שטח כבוש וכן הלאה.
כאחד שקצת יודע את נושא האוכלוסיה אני יכול להעיד שהזוג מילים ערבי ישראלי זו פיקציה שאנו בתוך כמה עשורים נשלם עליה.
יש מושג שנקרא פלסטיניזציה ואני אקח מקרה קיצון של אדם בדואי שהתחתן עם 6 נשים 3 מהן הביא מהשטחים
יש לו 77 ילדים ( איך הוא זוכר את שמם) חלקם תאמים זהים ואחרים נולדו במקביל מ2 נשים שונות
( אני לא ארחיב על דיני הגירושים של האיסלאם תעשו שיעורי בית)
נכדים ברוך השם יש לו הרבה.
כעת
הפלסטינית הראשונה נשארה בארץ עם אזרחות וכגרושה הצליחה להביא לעולם עוד ילד.
האבא מחברון.
הוא כעת פה מטעמים הומניטריים
בפורמט הזה יש עוד כמה אצל הסבא רבה הגאה ומשפחתו המורחבת.
אבו גוש חבר קרוב שלי נשוי לירדנית פלסטינית הוא חי חיים שלווים וכן דוגמה ל"ערבים טובים" וברור לי 'החינוך בבית הוא אחר
אבל כן אנו טומנים את הראש בחול ומחכים שאחמד זיבי יהיה חבר בוועדת הביטחון של הכנסת.
דו קיום זה חלום/הימור נחמד שיום אחד יעלה לנו ולהם בהמון דם!!!
עם כל הכאב שבדבר צריך לעשות הפרדה ולזכור שהמדינה נוסדה כבית לאומי ליהודים ולא מדינת כל אזרחיה.
לזה יש את אירובה ( שאני מהמר שמתי שהוא יחילו את הפתרון הסופי שוב כי ההגירה שם לא באמת תורמת) או אמריקה או אוסטרליה.
סיכום הדברים יעמדו במבחן המציאות ומהמעט שאני רואה זה יתפוצץ (תרתי משמע) לנו בפנים
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
אבל לוקי רעיון שתי מדינות לשני עמים הוא שקר מגוחך.
חיבור גם אתה יכול לעשות.
ליהודים יש מדינה אחת דו-לאומית.
ישראל
לערבים בשטחי ארץ ישראל והסכם בלפור יש כבר כמה
ישראל (דו לאומית)
עזה
ירדן
ועכשיו מה השוס? ניתן להם מדינה מס' 4 (פלסטין) כדי להיפרד ושיעזבו אותנו בשקט.
שיווק רעיון ההיפרדות בשם "שתי מדינות לשני עמים" שמוכרים לנו במשך 40 שנה הוא שקר חשבונאי שכל ילד בגן יכול להצביע עליו. אבל לא רק חשבונאי אלא גם סמנטי...
-כי גם לפי שקר "שתי מדינות לשני עמים" שמכר לך השמאל -ערבים ימשיכו לחיות איתנו כאן בישראל.
אין כאן היפרדות אלא רק מסירת שטחים לטרור.
ערבים ימשיכו לחיות איתנו ותמשיך להכיל את השפעות תרבותם האלימה הקולנית והגסה.
והנה הקטע:
אין אף שמאלני שמציע להעביר את ערביי ישראל ליהודה ושומרון כדי שתהייה היפרדות אמיתית. מדובר בטרנספר ואת זה יהודים לא עושים כי היינו פליטים.
מצד שני, כל שמאלני שתומך בהקמת מדינה פלסטינית תומך בטרנספר ליהודים מיהודה ושומרון מבלי למצמץ. יהודים יכולים לטרנספר יהודים כי היינו פליטים. הרי הפלסטינים הצהירו שלא יקבלו יהודים במדינתם וכל איש רוח שמאלני מודע היטב להצהרה ומהותה.
-לדעתי לאנשים שתומכים בטרנספר על בסיס אתני אפשר לקרוא גזענים או לפחות אנשים בעלי תפיסות גזעניות.
חשוב להסביר להדיוט הממוצע מי כאן צודק מוסרי והומאני.
באותיות קידוש לבנה ובלוק בראש
האנשים שמקדמים את רעיון שתי מדינות מתנגדים לטרנספר לערבים ומצדיקים טרנספר ליהודים לא מבינים את מהות עמדתם האמיתית (גזענות). לדעתי למרות שמדובר באנשים "טובים" רובם פועלים מתוך שנאה עזה לכל מה שקשור היסטורית או מסורתית ליהדות. אוטואנטישמיות היא לא מילה גסה ולא שד מבהיל ובטח שלא תופעה חדשה לא בעת העתיקה ולא בעידן המודרני. רק צריך לזכור שמבחינת ערכים ומוסר המשמעות קובעת.
lokimonster
16-04-2022, 14:56
אני לא יכול להצביע על פתרון.
הפתרון היחיד זו הפרדה אמיתית.
פתרון שתי מדינות לשתי עמים לא יכול לקרות כשאחד העמים נשאר איתנו.
מתי שהוא עקרון הברירה הטבעית יתקיים וזו תהיה קטסטרופה.
אני רק מקווה שהנצחון יהיה שלנו.
B]. מדובר בטרנספר ואת זה יהודים לא עושים כי היינו פליטים.
מצד שני, כל שמאלני שתומך בהקמת מדינה פלסטינית תומך בטרנספר ליהודים מיהודה ושומרון מבלי למצמץ. יהודים יכולים לטרנספר יהודים כי היינו פליטים.
אני אסביר לך למה.
מניח שלאדוני יש ילדים?
יפה.
פעם כשילד התנהג לא יפה, היה קורה שמבוגר אקראי תופס אותו באוזן או מפליק לו. ימים אלו חלפו מזמן.
היום, אם הילד שלך ירביץ לילד אחר בגן משחקים, כנראה שיהיו אמהות שיצקצקו בלשונן אם תגרור אותו בכוח מהיד, תו"כ גערות, מהמקום אבל לא מעבר. מצד שני, אם ילד אחר ירביץ לילד שלך, ואתה רק תעז לצעוק עליו, שלא לדבר על לגעת בו,
אתה תמצא את עצמך עם תלונה על תקיפת חסר ישע.
וזה למה מותר לך "לטרנספר" יהודים ולא ערבים.
ויש עוד פתרון.
החזרת שטחים, כולל ערביי ישראל בלי להעביר אף אחד ממקומו (וזה גם אומר שמי שגר בשטחים יכול לבחור אם להשאר שם כאזרח פלסטיני, או להעתיק את עצמו).
ואף אחד מהפתרונות שהוצעו כאן (כולל מה שאני כתבתי, ושלא תטעו לחשוב שזוהי דעתי), איננו באמת פתרון. וזה בגלל שאין באמת פתרון.
ושיהיה בהצלחה לילדים שלנו.
lokimonster
16-04-2022, 17:04
" אל מלא רחמים יושב במרומים"
אני אסביר לך למה.
מניח שלאדוני יש ילדים?
....
אתה תמצא את עצמך עם תלונה על תקיפת חסר ישע.
וזה למה מותר לך "לטרנספר" יהודים ולא ערבים.
ויש עוד פתרון.
החזרת שטחים, כולל ערביי ישראל בלי להעביר אף אחד ממקומו (וזה גם אומר שמי שגר בשטחים יכול לבחור אם להשאר שם כאזרח פלסטיני, או להעתיק את עצמו).
ואף אחד מהפתרונות שהוצעו כאן (כולל מה שאני כתבתי, ושלא תטעו לחשוב שזוהי דעתי), איננו באמת פתרון. וזה בגלל שאין באמת פתרון.
ושיהיה בהצלחה לילדים שלנו.
אני אחד שמסתכל קדימה, על הילדים ולא מקבל את האנלוגיה. ביצענו טרנספר ליהודים לפני שניה ומצרים ביצעה טרנספר לפני דקה ובכלל אם מדברים על ערכים ומוסר (אני מנחש) אז אי אפשר להשתמש בסולם אחר בכל פעם. אם חושבים שעקירת אנשים מבתיהם היא עוול, אז העוול תקף לבני כל הדתות. אבל אני לא בעניין של טרנספר לאף אחד. אם מדברים ריאל פוליטיק נטו אז השמאל שיצר את הלגיטמציה לטרור והפך את המאבק האנטשימי לצודק ונכון לא יכול להתלונן על הגויים. הרי הארנק שלהם מניע את השמאל הישראלי בסופו של דבר. זה כמו לשסות כלבים בעובר אורח ואז לכעוס עליו שלא נזהר מכלבים. אם השמאל הנוכחי היה ציוני (הוא לא!) לצד זכותנו לחיות בארץ ישראל ותחושת הבעלות גם המוסר והמצפון היו מחרימים את האנטישמים מחו"ל.
ארבעה קושיות, אשמח אם תשתף פעולה:
1. אם לאחר שתקום מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון יתברר לך שעכשיו הערבים מבקשים את כל השטח- מה תעשה אז כדי להגיע "להסדר"?
2. האם יש הבדל מוסרי בין כיבוש 67 לבין כיבוש 48- הרי בשתי הפעמים הערבים הבטיחו לשחוט את כולנו ולזרוק אותנו לים. מה השתנה?
3. האם מדינה שחלק משטחה ואזרחיה נכבש בכוח ע"י שלטון אחר היא תופעה ייחודית או כל כך שכיחה שתתקשה למצוא אפילו דוגמא אחת למדינה שלא נכבשה?
17-04-2022, 01:56
בדבר אחד אני מסכים עם בן גביר, הפלסטינים מונעים מתקווה ולא מיאוש וברגע שכולם יבינו את זה כולל השמאל אז נוכל אולי להגיע לפתרון
NAOR2207
17-04-2022, 04:54
מצחיקים אתם.
מתפלמסים על כן יהודה ושומרון לא יהודה ושומרון - ושוכחים את רמלוד עכו ויפו
ולא דיברנו בכלל על הנגב.
לנתיני מדינת תל אביב - הטיילת שלכם כבושה. אבל היי! החומוס ביפו טעים!
NAOR2207
17-04-2022, 11:23
https://www.facebook.com/TheRrightToKnowTheTruth/videos/%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A3-%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%9F%D7%9B%D7%99-%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%95%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C-%D7%9B%D7%91%D7%A9-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%9B%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%A3%D7%9B%D7%95%D7%9C%D 7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%A4/1213207989422765/
וד"ש לציפי ליבני
NAOR2207
17-04-2022, 14:32
ריד מיי ליפס - איי דיד נוט הב הז בין סקסואל אינטרקורס ריליישנצ'יפס וויט ת'אט וומן
אני אחד שמסתכל קדימה, על הילדים ולא מקבל את האנלוגיה...
ראשית זכותך. אבל בפועל זה מה שקורה. מותר לך לעשות לבני ביתך דברים שאסור לך לעשות לאחרים.
לגבי שאר הדברים,כנראה פספסת את השלב שבו כתבתי שזאת לא דעתי.
ושאין פתרון, כרגע, למצב בו אנחנו חיים (אלא אם בדומה לאחרים אתה מאמין בכוח עליון שיבוא ויציל איזשהו עם שהוא נעלה או מוסרי, בעיני עצמו, מעמים אחרים).
מצחיקים אתם.
מתפלמסים על כן יהודה ושומרון לא יהודה ושומרון - ושוכחים את רמלוד עכו ויפו
ולא דיברנו בכלל על הנגב.
לנתיני מדינת תל אביב - הטיילת שלכם כבושה. אבל היי! החומוס ביפו טעים!
- יש חומוס טעים בביצרון, לא צריך ללכת ליפו.
- מסכים שערביי ישראל הם הבעיה היותר מעניינת, ואלה שרצוי לשלב במידת האפשר. כל השאר זה עוד אויב מעבר לקווים שימשיך להציק עד שיימאס לו / לנצח (מה עם עזה היתה שייכת למצרים?)
- עדיין לא הבנתי מי מצביע לגנץ ב-2022. מי קהל היעד? מה הם מצפים לקבל / איזו תחושה הוא אמור כביכול לספק?
NAOR2207
18-04-2022, 12:06
(מה עם עזה היתה שייכת למצרים?)
imagine
https://www.youtube.com/watch?v=cuuhsqA95iA
ראשית זכותך. אבל בפועל זה מה שקורה. מותר לך לעשות לבני ביתך דברים שאסור לך לעשות לאחרים.
לגבי שאר הדברים,כנראה פספסת את השלב שבו כתבתי שזאת לא דעתי.
ושאין פתרון, כרגע, למצב בו אנחנו חיים (אלא אם בדומה לאחרים אתה מאמין בכוח עליון שיבוא ויציל איזשהו עם שהוא נעלה או מוסרי, בעיני עצמו, מעמים אחרים).
יש חוק שקובע מה אסור לך לעשות לאחרים ולבני ביתך. הוא מבוסס על צדק מקראי וערכים כמו זכויות אדם וחופש. בפועל לא זנחנו את עניין המוסר והצדק ועברנו למישור המעשי כי השיח (משני הצדדים) מתמקד עדיין ברובד הזה.
יש פתרון, אם משחקים רק במישור הפרקטי ישראל יכולה להוציא את הוואקף מהר הבית ולנהל את המקום בדרך הראויה- פתוח לתפילה וביקור עבור כל מי ששילם כרטיס ושומר חוק. מי שיתנגד לפתרון כזה צריך להסביר למה ליהודים אסור. ישראל גם יכולה להשתלט על יהודה ושומרון ולהחריב את הרשעות הפלסטינית שאחראית להסתה. הסיבה שאנחנו לא מבצעים את הפתרונות היא גישה תבוסתנית-פרוגרסיבית. פעילותו להחרבת היישוב היהודי של ראש האוניברסיטה העברית כמשל. (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99% D7%91_%D7%9E%D7%90%D7%92%D7%A0%D7%A1)
אני מאוד מקנא בך על האופטימיות, לפיה יש פתרון.
- יש חומוס טעים בביצרון, לא צריך ללכת ליפו.
- מסכים שערביי ישראל הם הבעיה היותר מעניינת, ואלה שרצוי לשלב במידת האפשר. כל השאר זה עוד אויב מעבר לקווים שימשיך להציק עד שיימאס לו / לנצח (מה עם עזה היתה שייכת למצרים?)
- עדיין לא הבנתי מי מצביע לגנץ ב-2022. מי קהל היעד? מה הם מצפים לקבל / איזו תחושה הוא אמור כביכול לספק?
אני לא יודע לגבי גנץ או התחושות שהוא צריך לספק, אבל דווקא למיעוט היחידי שתורם משהו למדינה
(מיסים-הרבה, מילואים-המון, שומר חוק-פרט למהירות, נאמן לארצו-תמיד)
אין שום ייצוג הולם, כן אני רוצה מדינה סוציאלית שתדאג לחלשים שלא באשמתם, דמוקרטית שתכבד
את כלל הדעות בהתאם לאחוזים שלהם באוכלוסייה, שכספיי מדינה יופנו לפרויקטים לאומיים חכמים,
שהדת והאמונה האישית של האחר לא תמומן ע"י המדינה והמסים שלי, אני רוצה מדינה נאורה ליברלית
שיודעת לעמוד על זכויותיה אבל גם ראלית ומפוקחת במקומות הראויים,
לא רוצה ממשלת ענק ותיקים תפורים, רוצה שרים מוכשרים ואנשי עשייה ומקצוע
ולא פוליטיקאים וקבלניי קולות בגרוש.
אני לא מחפש את "מלך" ישראל אלה את העבד הכי גדול שלה,
אני רוצה שנזכור את העבר, נאהב את ההווה, ונכבד את העתיד. אני רוצה אנשים חושבים,
ולא עדת מעריצים מטומטמת.
לא ציות עיוור לדברי רבנים אלה מחשבה מקורית בונה ותורמת,
ודבר הכי חשוב אני מחפש את רוח המדינה המיוחדת הזאת.
lokimonster
19-04-2022, 08:24
מרטין שושני קינג
יש לו חלום
https://www.youtube.com/watch?v=q4JCdgOL2Ks
רוצה שרים מוכשרים ואנשי עשייה ומקצוע
האם הרגשת שבממשלה הנוכחית מתעסקים יותר בלעבוד ופחות במשחקי הכס, או שאותו דבר? (אני כן, הרגשתי שאפשר לנשום קצת ולהיות ״סתם״ אזרח כי הממשלה סוף סוף עובדת)
כן לתחושתי בממשלה הזאת הפתיע לטובה, אף אחד לא קיבל בדיוק מה שרצה, אבל כל אחד קיבל משהו והתקדמנו.
צה"ל משוחרר יותר בתגובות, יש יותר אפשריות למפקדים, תקציבים אושרו ושוחררו, ולתחושתי יש עשייה. בחירות עכשיו
יכניסו את המדינה שוב שיתוק והפסד כספי, וחיללה אנחנו עלולים לקבל שוב את דרעי, הצמד ביטן ואמסלם, חבורת השנורר,
איתמר בן גביר ואת זה שאסור להגיד את שמו.
קודם כל – אני רוצה להחמיא ל(רוב) הכותבים. למעט ממש בודדים, אין כאן ירידה לביטויים כגון "עוכר ישראל" למי שחושב אחרת. יש הבנה שכולנו רוצים מדינה טובה יותר אם כי הדרך שכל אחד חושב לנכונה שונה. שפו.
יש לי תשובות לכל הדברים ה"ימניים" שנכתבו כאן, אבל זה מתחיל להיות מייגע ואני לא אשכנע אף אחד. במקום – אני מציף עובדה שלא מדברים עליה: כל ראשי הממשלה מהימין "השמילו" תוך כהונתם. בין אם במעשים גרנדיוזיים (בגין - פינוי סיני וימית, שרון (אבי ההתנחלויות) – פינוי רצועת עזה) ובין אם במעשים (שמיר – ועידת מדריד, נתניהו – לא צריך לציין, כולם יודעים, ואפילו בנט) תוך שימור הצהרות ימניות. כפי הנראה יש דברים שרואים מכס ראש הממשלה שלא רואים כח"כ או אפילו כשר.
תחשבו על זה. חג שמח.
Dresdner
19-04-2022, 20:47
האם הרגשת שבממשלה הנוכחית מתעסקים יותר בלעבוד ופחות במשחקי הכס, או שאותו דבר? (אני כן, הרגשתי שאפשר לנשום קצת ולהיות ״סתם״ אזרח כי הממשלה סוף סוף עובדת)
זאת השליה, התקשורת פשוט לא מתעסקת ברפש כמו בתקופת נתניהו.
תראה איך מתעלמים מהעובדה שבנט הפך את הבית שלו ברעננה למעון רישמי של ראש הממשלה תוך כדי שהוא זורק עשרות מיליונים בזבל בשביל שנתיים במקרה הטוב.
הנ״ל זה דוגמא קלאסית להנדסת מוחות.
Dresdner
19-04-2022, 21:05
קודם כל – אני רוצה להחמיא ל(רוב) הכותבים. למעט ממש בודדים, אין כאן ירידה לביטויים כגון "עוכר ישראל" למי שחושב אחרת. יש הבנה שכולנו רוצים מדינה טובה יותר אם כי הדרך שכל אחד חושב לנכונה שונה. שפו.
יש לי תשובות לכל הדברים ה"ימניים" שנכתבו כאן, אבל זה מתחיל להיות מייגע ואני לא אשכנע אף אחד. במקום – אני מציף עובדה שלא מדברים עליה: כל ראשי הממשלה מהימין "השמילו" תוך כהונתם. בין אם במעשים גרנדיוזיים (בגין - פינוי סיני וימית, שרון (אבי ההתנחלויות) – פינוי רצועת עזה) ובין אם במעשים (שמיר – ועידת מדריד, נתניהו – לא צריך לציין, כולם יודעים, ואפילו בנט) תוך שימור הצהרות ימניות. כפי הנראה יש דברים שרואים מכס ראש הממשלה שלא רואים כח"כ או אפילו כשר.
תחשבו על זה. חג שמח.
לא תמכתי מעולם בליכוד אבל מזל שההגמוניה השמאלנית הגיעה לסיומה, אחרת היינו עם כלכלה סוציאליסטית שבורה שמתדלקת את הקיבוצים (עוד מערכת שבורה) עם אנטי מחיקון שקנינו מאחורי המכולת ועם אוסלו 2 ואולי 3.
מה שעשו שמיר בגין ושרון לא מוכיחים שהדרך של השמאל היא הדרך הנכונה, ומה שהם עשו לא שינה את דרכם הימנית, לעומת זאת בנט הפך את עורו ואין מה להשוות אותו לשרון ובגין, לבן אדם אין עמוד שידרה והוא בכלל לא ראש ממשלה שנבחר על פי רוב אלה על פי מיעוט וכאן ההבדל בינו לבין מנהיגים דגולים.
הבעיה של השמאל היא בגרעין כי יש הרבה דברים שאני מסכים עם תפיסת העולם הזאת אבל בגרעין יש כשל רציני שהוא האמונה ששטחים תמורת שלום זאת הדרך, שהפלסטינים רק רוצים את הפינה הקטנה שלהם, חלק כן אבל יש רוב לפי סקרים שרואה בכל מדינת ישראל המדינה שלהם לדבר עם זה זה כמו לדבר עם היטלר.
הנדסת התודעה עובדת בכל הכיוונים, גם בנושא בית ראש הממשלה ברעננה וזה כבר הופרך והוכח כלא נכון
גם בנושא השמאל והימין. יש במדינה הזאת המון "מרכז" או ימין סוציאלי או שמאל אוהב ארץ ישראל. עד לפני כמה עשורים
אני מזכיר בני הקיבוצים היו השכבה הלוחמת של צהל אבל ממש לא רק!
יש ימין קיצוני משיחי שמושך לכיוון שלו, יש אפילו שוליים ימניים לא חוקיים. יש שמאל קיצוני מאד ויש את המפלגות הערביות.
מלחמת התודעה הרגילה אנשים לחשוב שמי שהוא לא ביבי הוא שמאל, ומי ששמאל הוא בוגד, מפלגת העבודה ההיסטורית מעולם
לא הייתה שמאל היא הייתה מפלגת מרכז, הליכוד מעולם לא היה ימין משיחי, הוא היה מרכז אחר ששויך משום מה דווקא לחלק
אחר באוכלוסייה.
טעיות העבר, המלחמה של האשכנזים במזרחיים, חרדים באחרים, ימין בשמאל השכיח קצת את המטרה המשותפת, זה לא, או זה
או זה, זה או אנחנו היהודים או שאר אויבי ישראל.
אז כן צריך פתרון לאלה שרוצים להשמיד אותנו ופתרון לאלה שרוצים לחיות בשלום, כי יש פה סכסוך שכנים עקוב מדם ואם אנחנו
לא נהיה מאוחדים כמו בקום המדינה יהיו אחרים מאוחדים נגדנו ויקימו מקום שלהם על חשבוננו.
אז מי שמסית ומפלג את העם, הוא לא ראוי, מי שחושב על טובתו האישית או על שדים מהעבר לא ראוי, מי שמנהל את המדינה
כמו מאפייה סיציליאנית לא ראוי. בן גוריון לא היה שורד דקה במציאות הפוליטיות העכשווית, הוא היה נכון לתקופות, בגין גילה את זה
בדרך הקשה, צריך מנהיג מודרני אחד שידע לאחד ולשמר את המשותף להתעלם מהשוני ולעשות את הדברים הנכונים לעם ישראל
גם אם הם קשים ונראים בלתי אפשריים.
וזה מתחיל ונגמר בחינוך מהבית חינוך של "לתת" ולא חינוך של "לקבל" ותרבות "מגיע לי", ו-"אני ואפסי" או "כל דא אלים גבר."
.
Dresdner
20-04-2022, 08:20
שאומרים "סיכסוך״ יש רמיזה לסמטריה ומבחינתי זה כמו להגיד סיכסוך על השואה, אין סימטריה עם הפלסטינים, ביום שהפלסטינים יניחו את נשקם יהיה שלום, ביום שישראל תניח את נישקה היא תושמד.
להיות מרכז זה כמו להיות שוויץ הנטראלית, יש בזה הרבה צביעות.
שאומרים "סיכסוך״ יש רמיזה לסמטריה ומבחינתי זה כמו להגיד סיכסוך על השואה, אין סימטריה עם הפלסטינים, ביום שהפלסטינים יניחו את נשקם יהיה שלום, ביום שישראל תניח את נישקה היא תושמד.
סליחה, מי אלה ה"פלסטינים"?
אלה שרוצים את בירתם באיליה קפיטולינה?
בוא תרשה לי לשקף לך קצת את הצד השני (לא שאני מסכים או מקבל אותו אבל בוא תראה איך העבר מעצב את ההווה).
כאשר גורשנו ופוזרנו בעולם אחרי חורבן בית שני, נשארו בארץ ההיסטורית התנכית, מעט מאד יהודים, וקבוצות שונות מלאומים
שונים ומשונים, על פיסת הקרקע הזאת נלחמו כולם ובדרך כלל המנצח היה מביא איתו את התרבות והאנשים הנאמנים לו.
לאורך השנים התקבצו פה לאומים שונים, ארמנים, נוצרים (בעקבות מסעות הצלב והכנסייה) מוסלמים בעקבות מסעות ערב,
ובשלב מסוים הגיעו הטורקים ואחריהם האנגלים, זאת ההיסטוריה שכבר יותר קל לנו לזכור ולהכיר.
החלוקה המנדטורית יצרה מפה מאולצת, וגם מבנה ההתיישבות השתנה במשך השנים, נוצרה מציאות שאלה שנולדו פה
ארמנים נוצרים מוסלמים וזרמי האיסלם (דרוזים) לא מכירים מקום אחר, ירדן היא אכן ישות מוסלמית אבל לא המולדת
שלהם כפי שהם וגם הירדנים רואים את זה, אמר את זה סעדאת במצרים בפנים של העזתיים, אומר את זה בקול מלך ירדן
שמחשיב את מזרח ירושלים כירדנית, אז בעצם לתפיסתינו המקום שלהם הוא שם ולתפסתם של כל אלה שנולדו מקום המדינה
ועד היום זוהי המולדת שלהם...בעיה שתיפתר רק....בכוח/חיסול/הבנה/ הידברות/ויתור. בחר את המקובל עליך!
"טוב למות בעד ארצנו" היה האתוס היהודי לארץ ישראל-עכשיו הוא התחלף בדרכון פורטוגלי, השתמטות, וירידה מהארץ.
בלאדי בלאדי (אדמתי אדמתי) הפך לאתוס הערבי והם מוכנים למות עבורה.
מבחנתם כל העולים שעלו אחרי השואה, הם לא ילידי הארץ ואלה שנולדו להם גזלו את מקום הולדתם והמולדת שלהם.
עכשיו הוויכוח למי שייכת הארץ וממתי לאלה שמאמנים בתנך, לאלה שהיו פה לפנינו (כולל הרומאים יוונים ממלוכים עובדי האלילים)
או אולי לטורקים אנגלים או קהילות הקודש שלא עזבו את א"י כאן מעולם, אגב איזה חלקים לא נעזבו צפת, ירושלים, חברון, בית לחם?
למי שייך הנגב, או ביצות החולה, הגולן, אילת, יריחו מעלה אדומים, הבקעה, שכם?
ממתי אתה מודד את ההיסטוריה, את הבעלות והקניין ואישורי הבעלות?
אם לא יהיה פה פתרון דיפלומטי חכם, אם לא תהיה חלוקה צודקת הבעיה רק תעצים, אנחנו נחלשים הקיצוניות מרימה ראש, והמחיר
כבד.
האינטרסים הערביים חוגגים על גבי הלאומניות הדתית קיצונית (הר הבית נופל בידי הכופרים, מדליק את כל המזרח התיכון) המלחמה
הבאה היא האיסלם נגד שאר העולם הבעיה היא בין מה שכל אחד מהצדדים מוכן ויכול לעשות בשביל לנצח כיוון שלא משחקים
באותם הכללים!
NAOR2207
20-04-2022, 09:30
שושני עזוב את הארץ. בוא נדבר על התורה.
לפי התורה היה עם שלם במעמד הר סיני.
והרבה אחרי זה באו שני מסוממים אוכלי פיטריות וחלאל שטוענים שהוא נגלה אליהם. אבל הם מכחישים כלום ושום דבר מהתורה.
בתורה כתוב (עד כמה שאני מבין כלום ושום דבר בתורה) - שהתחתנו איתו. זה אומר גם אם נלך בדרכים לא טובות הוא לא יעזוב אותנו.
נו סוג של חתונה שכזו. ברית אם תרצה.
עכשיו.
אתה טוען שהאל שיצר את הכל כוסית? קפריזית? כאילו "לא יצא לי טוב במגש אני זורקת ואופה אחר" עם אחר.
הא?
נאור - במיוחד בשבילך - לא צריך ממש לדעת תרמו כדי להבין.
השאלה היא האם הגהינום הוא אקסותרמי (פולט חום לסביבה) או אנדותרמי (קולט חום מהסביבה). ההדגשה בטקסט שלי.
ראשית עלינו לדעת את השינוי במסת הגיהנום עם הזמן. לשם כך עלינו לדעת את קצב כניסת הנשמות ואת קצב עזיבתן. נראה לי שאפשר להניח בבטחה שמרגע שנשמה נכנסת לגיהנום היא לא תצא ממנו עוד. לפיכך, נשמות אינן עוזבות את הגיהנום. נבחן את הקביעות של הדתות הקיימות בעולם כיום, כמה מדתות אלו גורסות שאם אינך נמנה על המאמינים באותה הדת, דינך להגיע לגיהנום. כיוון שיותר מדת אחת גורסת כך, ומאחר ואין אדם המאמין ביותר מדת אחת, מותר להניח שכל הנשמות בעולם מגיעות לגיהנום. בהינתן שיעור הלידה והתמותה כיום אפשר לצפות לגידול מעריכי (אקספוננציאלי) במספר הנשמות בגיהנום. עתה יש לבחון את קצב התפשטות הגיהנום, כיוון שחוק בויל קובע שכדי שהטמפרטורה והלחץ בגיהנום ישארו קבועים, נפח הגיהנום חייב לגדול יחד עם גדילת מספר הנשמות. מכאן יש שתי אפשרויות:
1. אם נפח הגיהנום גדל לאט יותר מאשר קצב כניסת הנשמות לתוכו, אז הטמפרטורה והלחץ יעלו עד שהגיהנום יתפוצץ.
2. האפשרות השניה היא כמובן שהגיהנום מתפשט מהר יותר מקצב כניסת הנשמות לגיהנום. במקרה כזה הטמפרטורה והלחץ ירדו עד שהגיהנום יקפא לגמרי.
מה אם כן האפשרות הנכונה?
אם אקבל כנכונה את טענתה של העלמה טרזה באנייאן, שאמרה לי בשנה הראשונה להיותי סטודנט: "...הגיהנום יהיה קר לפני שאני אשכב איתך" ומאחר ואתמול שכבנו, כנראה האופציה השנייה נכונה, מכך אני בטוח שהגיהנום אקזוטרמי ושהוא כבר קפא.
מה מביא למסקנה שלא נכנסות אליו נשמות מאחר והוא נכחד. לכן, האופציה היחידה שנותרה היא לנשמות להגיע לגן עדן, מה שמוכיח את העובדה שיש יישות אלוהית, מה שמסביר מדוע טרסה לא הפסיקה לצעוק אתמול בלילה :"הווו אלוהים!!"..
בוא נגיד כזה דבר, לפי מה שאני יודע לנו היהודים יש זכות יוצרים על אל אחד...
כל השאר כבר מתווכחים על מי הנביא הממשיך ומי צודק.
עכשיו, מי שמאמין זה סבבה לגמרי, אבל זו אמונה אישית, ההיסטוריה וגבולות מדינות לא נסמכו בשום מקום
על הבטחה אלוהית, אלה ע"י מלחמות. החל מאדם הקדמון, דרך עובדי האללים ועד מלחמות דת.
הכנועים והחלשים נכחדו, החזקים שלטו עד שבאו חזקים מהם וחוזר חלילה, בתקופה המודרנית נקבעו הגבולות
והיטשטשו (ע"ע אירופה) מי שבחר במלחמה בדרך כלל הפסיד הרבה. אבל המלחמה עכשיו באירופה היא בין
הנצרות לאיסלם.
ארה"ב נלחמה בילידים, בספרדים, באנגלים ובינה לבין עצמה, היום יש מאבקי גזע ומאבק בין הנצרות לאיסלם...
הג'יהד העולמי כובש את העולם זה מתחיל מהארצות הנחמדות שוודיה פינלנד נורבגיה שהופכות מוסלמיות, ממשיך
לצרפת אנגליה ושאר הארצות שבאיחוד וככל שהם מעודדים הכלה וקבלה, ככה הן מאבדות את הזהות שלהן מהר יותר.
וזה ימשיך הלאה בהתחלה בשקט עד שיצטברו הכוח והכמות ואז כל מי שאינו מוסלמי ייפרד מראשו.
האל אגב אותו אל אצל כולם הדרך אחרת.
NAOR2207
20-04-2022, 10:14
לא יודע מה איתך אבל לי יש עכשיו ערבים פה מתחת לחלון עושים פארטיה. משתלטים על שטח. במדינת תל הביב.
אתמול שתיתי מספיק. הידקתי חגורה ויצאתי לטפל בדרעק הקטן שמזמין אותם. (משפחה קפקאזית בתור לקבל דירה מהכסף שלי)
לא קרה. מישהו בא אאוט אוף דה בלו לפני שאני שולק לו את הגרון.
נותרתי עם ילד חרא וערבים מעשנים לי מתחת לחלון.
וזו בכלל פאקינג דירה שכורה.
אז כמו שאני רואה את זה עכשיו צריך לבטל את אלוהים, למחוק את הדתות, ולקנות נשק.
NAOR2207
20-04-2022, 10:29
ושילומת רשעים תביט
זאת השליה, התקשורת פשוט לא מתעסקת ברפש כמו בתקופת נתניהו.
תראה איך מתעלמים מהעובדה שבנט הפך את הבית שלו ברעננה למעון רישמי של ראש הממשלה תוך כדי שהוא זורק עשרות מיליונים בזבל בשביל שנתיים במקרה הטוב.
הנ״ל זה דוגמא קלאסית להנדסת מוחות.
המעון הרשמי זה לא המקום שקודמו הוציא מלא כסף על שיפוץ, וסירב להתפנות ממנו כמה חודשים אחרי שהפסיד?
אני די בטוח שהבית של בנט (שממש לא חיבבתי לפני שנהיה ראש ממשלה אבל מפתיע אותי לטובה..) יותר צנוע מהמקום שהוא סירב לעבור אליו.
"טוב למות בעד ארצנו" היה האתוס היהודי לארץ ישראל-עכשיו הוא התחלף בדרכון פורטוגלי, השתמטות, וירידה מהארץ.
לא חושב שהדור פוחת. גם ב-48 אנשים ישבו בבתי קפה בתל אביב תו"כ מלחמת השחרור (אפשר לבדוק אחוזי גיוס וכו'..).
אם אנשים עוברים לפורטוגל צריך לבדוק למה ולטפל בזה, אבל אני חושב שאנחנו יודעים למה, וזה לא בגלל הערבים.
אבל זה לא מעניין לדבר על מונופול המלט. או על זה שהפנסיה של אנשים תקועה בנדל"ן (אלא אם כן העבירו למסלול s&p / מניות).
מהמילה "מלט" כבר התחיל להיות משעמם.. איפה הערבים שבאים להרוג אותנו?? מי יבטיח שיגן עלינו לננצצצח?!!1!
אגב, מרגיש לי שאנשים שוכחים להודות לרוסיה על זה שאימנו את אש"פ ועזרו לנטוע תודעה פלסטינית (או נגיד שלחו ספינות לכבוש את ישראל ב-67), ובהתאם לא מספיק מוטרדים כשהם מנסים להשתלט על נכסים בירושלים, או מכתיבים לנו מה לעשות בסוריה.
NAOR2207
20-04-2022, 11:53
אגב, מרגיש לי שאנשים שוכחים להודות לרוסיה על זה שאימנו את אש"פ ועזרו לנטוע תודעה פלסטינית (או נגיד שלחו ספינות לכבוש את ישראל ב-67), ובהתאם לא מספיק מוטרדים כשהם מנסים להשתלט על נכסים בירושלים, או מכתיבים לנו מה לעשות בסוריה.
סליחה?
בפעם האחרונה שבדקתי רק רוסיה שלחה לנו נשק ב48 בזמן שכל האום שמום היה עויין כולל ארה"ב הברית.
ואשף קם כמה שנים לפני 67 נגיד 64 ?
בפעם האחרונה שבדקתי
אבל אתה צודק מגרש הרוסים צריך להיות בבעלותנו. וכך גם הר ציון.
Yaronb87
20-04-2022, 15:27
כן לתחושתי בממשלה הזאת הפתיע לטובה, אף אחד לא קיבל בדיוק מה שרצה, אבל כל אחד קיבל משהו והתקדמנו.
צה"ל משוחרר יותר בתגובות, יש יותר אפשריות למפקדים, תקציבים אושרו ושוחררו, ולתחושתי יש עשייה. בחירות עכשיו
יכניסו את המדינה שוב שיתוק והפסד כספי, וחיללה אנחנו עלולים לקבל שוב את דרעי, הצמד ביטן ואמסלם, חבורת השנורר,
איתמר בן גביר ואת זה שאסור להגיד את שמו.
מה הפתיעה לטובה הכל התייקר ואנשים מפחדים ללכת ברחובות שלא נדבר על תושבי ירושלים באיזה בועה אתה חי
מה הפתיעה לטובה הכל התייקר ואנשים מפחדים ללכת ברחובות שלא נדבר על תושבי ירושלים באיזה בועה אתה חי
ידידי
רק לאחרונה סיימתי שירות ארוך וממושך במשטרת ישראל כקצין בירושלים, אל תספר לי שבתקופות אחרות היה טוב יותר
כי זה פשוט לא נכון, להפך!
הכל יקר?
ברור, כי התקציב הלך ללימודי תורה, קשרי חרדים בחירות ותרגילי הישרדות.
כמה זמן לא היה תקציב מדינה וכמה דברים נתקעו בגלל זה?
להאשים את הממשלה הזאת במחדלי תקופת שלטון עבר, זה כמו להאשים זברה שבאה למסיבה בפיז'מה.
Dresdner
20-04-2022, 22:40
סליחה, מי אלה ה"פלסטינים"?
אלה שרוצים את בירתם באיליה קפיטולינה?
צריך לקרוא להם בשם כל שהוא, הם בחרו פלסטינים ולי דווקא אין בעיה עם זה, הם חשבו שהשם יראה בעלות על השטח, לא עבד להם.
lokimonster
20-04-2022, 22:41
הבדיחה הגדולה שהם בחרו שם שקצת קשה להם להגות
כנראה חשבו שהם בלישתים
Dresdner
20-04-2022, 22:46
בוא תרשה לי לשקף לך קצת את הצד השני (לא שאני מסכים או מקבל אותו אבל בוא תראה איך העבר מעצב את ההווה).
כאשר גורשנו ופוזרנו בעולם אחרי חורבן בית שני, נשארו בארץ ההיסטורית התנכית, מעט מאד יהודים, וקבוצות שונות מלאומים
שונים ומשונים, על פיסת הקרקע הזאת נלחמו כולם ובדרך כלל המנצח היה מביא איתו את התרבות והאנשים הנאמנים לו.
לאורך השנים התקבצו פה לאומים שונים, ארמנים, נוצרים (בעקבות מסעות הצלב והכנסייה) מוסלמים בעקבות מסעות ערב,
ובשלב מסוים הגיעו הטורקים ואחריהם האנגלים, זאת ההיסטוריה שכבר יותר קל לנו לזכור ולהכיר.
החלוקה המנדטורית יצרה מפה מאולצת, וגם מבנה ההתיישבות השתנה במשך השנים, נוצרה מציאות שאלה שנולדו פה
ארמנים נוצרים מוסלמים וזרמי האיסלם (דרוזים) לא מכירים מקום אחר, ירדן היא אכן ישות מוסלמית אבל לא המולדת
שלהם כפי שהם וגם הירדנים רואים את זה, אמר את זה סעדאת במצרים בפנים של העזתיים, אומר את זה בקול מלך ירדן
שמחשיב את מזרח ירושלים כירדנית, אז בעצם לתפיסתינו המקום שלהם הוא שם ולתפסתם של כל אלה שנולדו מקום המדינה
ועד היום זוהי המולדת שלהם...בעיה שתיפתר רק....בכוח/חיסול/הבנה/ הידברות/ויתור. בחר את המקובל עליך!
מבחנתם כל העולים שעלו אחרי השואה, הם לא ילידי הארץ ואלה שנולדו להם גזלו את מקום הולדתם והמולדת שלהם.
עכשיו הוויכוח למי שייכת הארץ וממתי לאלה שמאמנים בתנך, לאלה שהיו פה לפנינו (כולל הרומאים יוונים ממלוכים עובדי האלילים)
או אולי לטורקים אנגלים או קהילות הקודש שלא עזבו את א"י כאן מעולם, אגב איזה חלקים לא נעזבו צפת, ירושלים, חברון, בית לחם?
אם לא יהיה פה פתרון דיפלומטי חכם, אם לא תהיה חלוקה צודקת הבעיה רק תעצים, אנחנו נחלשים הקיצוניות מרימה ראש, והמחיר
כבד.
האינטרסים הערביים חוגגים על גבי הלאומניות הדתית קיצונית (הר הבית נופל בידי הכופרים, מדליק את כל המזרח התיכון) המלחמה
הבאה היא האיסלם נגד שאר העולם הבעיה היא בין מה שכל אחד מהצדדים מוכן ויכול לעשות בשביל לנצח כיוון שלא משחקים
באותם הכללים!
חלוקה צודקת? בעלות על שטח?
בשביל רובם חלוקה צודקת זה שאתה תתחיל לשחות לכיוון קפריסין.
גם אם 50 אחוז מהם אכן רוצים שלום אמיתי זה לצד זה, זה ישאיר אותך עם 50 אחוז שעדיין ינסה להרוג אותך ואז אתה באותה נקודה רק שעכשיו יש לך מדינה פלסטינית לצידך ומדינה דו לאומית מזרח תיכונית שאתה גר בה.
תתחיל לקרוא על הטיהור האתני המושתק של דרום אפריקה כי זה המזרח התיכון החדש של השמאל.
אין פיתרון עדיף מהפיתרון הזה
חלוקה צודקת? בעלות על שטח?
כן, חלוקה צודקת הווה אומר החלפת שטחים והפרדה, לא רוצה אותם בתוכנו והם לא רוצים אותך, הם לא יסכימו לזה וגם חלק גדול
מאתנו לא - אבל אם תחשוב על זה רגע ישובים מבודדים מול חביות חומר נפץ ביננו...
בשביל רובם חלוקה צודקת זה שאתה תתחיל לשחות לכיוון קפריסין.
נכון, אבל איזה ברירה תהיה לכולם בעוד 50 שנה?
גם אם 50 אחוז מהם אכן רוצים שלום אמיתי זה לצד זה, זה ישאיר אותך עם 50 אחוז שעדיין ינסה להרוג אותך ואז אתה באותה נקודה רק שעכשיו יש לך מדינה פלסטינית לצידך ומדינה דו לאומית מזרח תיכונית שאתה גר בה.
ולכן אני אומר שאחרי ההפרדות צריך לדאוג שלשני הצדדים יהיה הרבה מה להפסיד כלכלית ופיזית-זה מה שהחזיק את המעצמות
אז לפני שימוש בגרעין וזה מה שיחזיק היום...
תתחיל לקרוא על הטיהור האתני המושתק של דרום אפריקה כי זה המזרח התיכון החדש של השמאל.
אין פיתרון עדיף מהפיתרון הזה
וההצעה שלך?
Dresdner
21-04-2022, 09:13
וההצעה שלך?
השקפת העולם שלך היא כזאת שנות ה90.
שוב אתה מראה כביכול סימטריה, להם יש קיצונים, לנו יש קיצונים, ההבדל הוא שהקיצונים שלנו לא יורים טילים ולא מתפוצצים עם ילדים ונשים ובסוף הם נכנעים לחוק הישראלי ע״ע ההיתנתקות.
החזרת שטחים נכון להיום היא לשכפל את מודל רצועת עזה, פגיעה כלכלית לא מעניינת אותם, הם חיים מכספים של האיחוד והעולם הערבי, טוב להם עם פיתה וזעתר.
המשפט המופורסם של גולדה עדיין תקף
...יש הבנה שכולנו רוצים מדינה טובה יותר אם כי הדרך שכל אחד חושב לנכונה שונה. שפו....
יש לי תשובות לכל הדברים ה"ימניים" שנכתבו כאן, אבל זה מתחיל להיות מייגע ואני לא אשכנע אף אחד...
בהכללה כן? אני לא חושב שכולנו רוצים מדינה טובה יותר. אני באמת חושב שחלק גדול מהשמאלנים כיום בחר לאמץ ססמאות וגישות כדי לשרת מטרות אישיות (אני ואני) ולא אלטרואיסטיות (עם, חברה, מסורת) מסיבות כמו בידול מנמוכי המצח המזרחיים, העדר משמעות קיומית וריק זהותי. פסיכוזה שהביאה אנשים לאמץ בידיעה שקרים של האוייב או לרקוד עם דילדו על הראש בבלפור או לשנוא מתנחלים כאילו שהם עצמם לא מתנחלים.
אם אני חושב שמדובר באנשים רעים? לא.
אני מוקף שמאלנים טובים וכנראה סולד מצ'חצ'חיזם יותר מכל שמאלן שונא ביבי וליכודניקים.
עובדה: אף אחד מהאנשים הטובים המשכילים והאחלה האלה לא מסוגל לענות על השאלה הפשוטה:
מדוע הכיבוש של 48 מוסרי או צודק או נכון והכיבוש של 67 הוא שורש הבעיה?
כשאני אומר אף אחד אני כולל פעילים ובכירים בעמותות וארגוני שמאל הכי קיצוניים שיש.
אנקדוטה אף אחד ממנהיגי השמאל ומפגיני נגד אכיבוש לא מכר את ביתו שהוקם על קרקע שנכבשה ומסר אותו לערבי מתוך מסירות נפש לרעיון האידיאולוגי שמאפיין אותו יותר מכל.
בוא תרשה לי לשקף לך קצת את הצד השני ....
החלוקה המנדטורית יצרה מפה מאולצת... ולתפסתם של כל אלה שנולדו מקום המדינה...ועד היום זוהי המולדת שלהם...בלאדי בלאדי (אדמתי אדמתי) הפך לאתוס הערבי והם מוכנים למות עבורה....
אענה כי נגעת בבסיס העניין: צדק, זהות וסימן שאלה.
יותר מעשור אני משכיל את עצמי בעניין הסכסוך דרך משקפי הצדק. למה צדק? כי תחושת הצדק היא שגרמה לסכסוך, היא מנהלת אותו ובסופו של דבר תביא לסיומו.
יכול להאמין למסקנות שלי או לא: לערבים המעטים שחיו כאן עד למאה ה 1-9 לא היתה מעולם תפיסת זהות של עם ובטח לא של מדינה. היתה כאן שממה וביצות אבל למרות העזובה תמיד חיו כאן יהודים ויהודים תמיד שאפו להגיע לארץ ישראל. המאבק הערבי בשלהי ימי העותמאנים התחיל לא למען "הפלסטינים" ולא מסיבות "לאומיות" אלא בגלל שהיהודים הבזויים והנחותים התעוררו ורצו להקים כאן מדינה. זה לא צודק שאנשים בזויים יקבלו יותר ממוסלמים. זה הבסיס -מבחינתם זו התפיסה ומשם תחושת השנאה הראשונית.
תנועת הלאומיות הפלסטינית מבוססת על הרס ושנאה שמהותה השמדת ישראל והרעיון הציוני. צבאות ערב לא נלחמו כאן ב48 למען העם הפלסטיני ואם היו מנצחים לא היו מקימים כאן מדינה פלסטינית. לראיה, לא היה עניין פלסטיני בזמן הכיבוש הירדני. עובדה נוספת היא שרוב הציבור שנקרא היום פלסטיני הגיע בעקבות הצלחת הציונות. הבריטים לא אישרו ליהודים ליישב את הארץ ופתחו את הדלת לערבים. בעקבות התעמולה ושיתוף פעולה מצד האינטלקטואלים בשמאל התבססה תפיסה שהשקר הפלסטיני הוא אמת ואנחנו בעצם כובשים. אז עכשיו יש לנו תחושת חוסר צדק מהצד הערבי. תחושה שאפשר לפוגג בקלות היסטורית.
האם הארץ שייכת למי שמאמינים בתנ"ך?
זה בדיוק העניין.
חלק גדול מהחילונים מוטרד מעצם ההשתייכות לציבור שבליבו אמונה דתית בבלתי מדיד והפלאי והתנ"ך בעיניהם הוא מסמך דתי מגוחך.
זו גישה קצת ילדותית. מבחינה מדעית התנ"ך הוא המסמך ההיסטורי הכי מדוייק עשיר ומשפיע בעולם. אין אף כתב שמתאר את האנשים העמים המקומות והאירועים בעת העתיקה בצורה מקיפה יותר. אין אף מסמך שהשפיע על האנושות יותר מהתנ"ך כולל חוק מוסר- ותפיסת צדק. למה ילדותי? כי השאלה אם מאמינים בתנ"ך איננה מקבילה לשאלה אם מאמינים באל כזה או אחר או אם צריך לחבוש כיפה. התנ"ך הוא ההיסטוריה של האזור הזה ומי שלא מאמין בו (ארכיאולוגים וחוקרי מקרא מסויימים) ממשיך לקבל תזכורות מהממצאים. אז כן, לפי המסופר בתנ"ך הארץ הזאת היא הבית של היהודים וגם לפי הממצאים רואים שהארץ שייכת ליהודים. היבוסי הפלישתי העמלקי החיתי והכנעני היו ואינם.
בגדול, תנועת ההשכלה החילונית מאסה בעולם הדתי היהודי האירופאי. הם ראו בקידמה אור ובדת חושך. איך הגשש היו אומרים- זרקו את התינוק עם המים ליאור או לאסלה. משם התחיל הנתק. אבל שים לב- עבור כל הציונים שהתכנסו בבאזל והקימו את המדינה ולכל הנהגת השמאל המקורית היתה ברורה האמת ההיסטורית. ארץ ישראל שייכת לעם ישראל. גם הם בדיוק כמוני, לא ראו בתנ"ך רק מסמך דתי אלא מסמך היסטורי שמעיד על אמת ברורה. אותה סלידה של שכבת אינטלקטואלים מהדת הביאה את ההדיוט החילוני לאחר עשורים (זה אני) לבוז לאמת. גם אני חייתי בתודעה ולפיה הקשר ביני והארץ ובמיוחד ליהודה ושומרון, המקום שבו שכנה ארץ היהודים ועבורה נלחמו אבותינו באימפריות אדירות במלחמה על הבית סתמי וחלול.
זה המצב נכון להיום.
ציבור ערבי שמאמין שהוא עם פלסטיני בגלל תעמולה שקרית שממומן מחו"ל שקל להפריך אם סוגרים את הברז.
ציבור יהודי חילוני ובור שלא מכיר את האמת ההיסטורית בגלל קמפיין סלידה ממומן מחו"ל ולכן לא מרגיש שהארץ שייכת לו.
אם תחקור תגלה שהארנק שממן את ניתוק את היהודי מתחושת הבעלות על הארץ הוא זה שמחבר את הערבי לתחושת הצדק הפלסטיני ולאדמתו.
כן, השמאל שהקים את המדינה חרב ואיתו תחושת הבעלות והשייכות לארץ.
במקומו יש לנו עמותות שיסוע ופילוג ששפכו כאן במשך עשרות שנים מאות מליוני $ על תעמולה שקרית הרבה לפני ביבי ומכתיבות את השיח הפוליטי.
חומר קריאה מומלץ לחילוני ההדיוט: מאז ומקדם, ג'ואן פיטרס.
NAOR2207
21-04-2022, 11:44
יאללה בלגאן
https://www.hidabroot.org/article/1128417
אגב ד"ר מרדכי קידר טוען שירושלים לא מוזכרת ולו פעם אחת בקוראן.
https://www.youtube.com/watch?v=3BGQVNNsdC4
https://www.youtube.com/watch?v=XUpSNzz4thU
https://www.youtube.com/watch?v=xt4Rld7WBJc
האם א' הזקן החכם באדם יכול להפריך זאת?
מדוע הכיבוש של 48 מוסרי או צודק או נכון והכיבוש של 67 הוא שורש הבעיה?
יש הבדל קטן, אבל הוא לא העיקר: ב-48 סופחו למדינת ישראל שטחים שונים שהכילו תושבי ערביים (שברחו או נשארו), אבל רוב השטח היה השטח של ישראל לפי תכנית החלוקה.
אבל השאלה שלך אינה רלבנטית. השאלה הרלבנטית היא מה עשו שתי המלחמות למדינת ישראל. מלחמת השחרור יצרה מדינה המקובלת ע"י רוב אומות העולם, מדינה שהתחילה מ-0 וצמחה לאט, תוך השקעות בחינוך ובביטחון, בדרך להיות מדינה מערבית מודרנית. הערבים שנשארו בארץ חיו תחת משטר צבאי שרק בשנות ה-60 נגמר. ובבקשה לא נכנס לוויכוח אם יש להם שיוון זכויות – מי שפטור מחובות אזרחיות (שירות בצבא או שירות לאומי, לדוגמה) לא יכול לצפות לשוויון בזכויות.
מלחמת ששת הימים הביאה לשליטת ישראל שטח מאוכלס בצפיפות של אנשים שהגדירו את עצמם כאומה נפרדת, שונאים אותך ואותי על בסיס דת ולאומיות ומתרבים מהר יותר מאתנו, ואם נשים את החרדים (שגם הם לא-מי-יודע-מה תורמים למדינה) בצד, הם מתרבים הרבה יותר מהר מאתנו. כבר היום למעלה מ-50% מילדי כיתה א בתוך הקו הירוק הם ערבים או חרדים. עם תוסיף את תלמידי כיתה א בגדה (OK, קקטוב, ביו"ש) תגיע למספרים מבהילים. השליטה הזו (בין היתר) גם יצרה ויוצרת בעיות עם חלק גדול מאומות העולם.
השליטה על האוכלוסייה הזו היא בעיה שלנו (לא שלהם) ולכן זה אינטרס (אחד הגדולים שיש למדינת ישראל, לדעתי) שלנו לפתור אותה.
אכתוב שוב, במודגש: זה אינטרס שלנו ולא של הפלשתינים לפתור את הבעיה.
אני רואה זאת כשאלה של חיים ומוות (של המדינה היהודית-דמוקרטית) ובמצב כזה שאלות מוסריות פחות מטרידות אותי. אם ניתן לבצע טרנספר – כמו שהוצע כאן לא אחת – צריך לעשות את זה. הבעיה – אני לא חושב שבאקלים הבינלאומי הנוכחי ניתן יהיה לעשות זאת. מספיק שהממשל בארה"ב יכריז על עצירת הסיוע הבטחוני והאחר ועל חרמות כלכליות כדי שמדינת ישראל תתקפל (וזה יקרה אם יוכרז על טרנספר).
אז מה נשאר?
אפשר להיות כמו הצרפתייה* ולהגיד שאין בעיה. אבל אם מסתכלים על המציאות הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא להפטר מהאוכלוסייה העוינת יחד עם השטח שעליו היא יושבת.
* שאלו יפנית, אמריקאית וצרפתייה את השאלה הבאה: "את נמצאת לבד באי בודד, ופתאום נוחתים באי 200 חיילי מארינס שלא ראו אישה חצי שנה. מה תעשי?"
היפנית עונה – מתאבדת.
האמריקאית עונה – מזהה את המפקד ומחברת אליו. אז יהיה אחד אבל לא את 199 האחרים.
הצרפתייה שותקת. שאולים אותה "אין לך פתרון לבעיה?" והיא עונה – אני לא מבינה מה הבעיה.
קראתי הודעה אחת שטוענת שלא יכול להיות שאלוהים קפריזי, שזה מוזר, כי כל פעם שאלוהים עושה משהו זה הרי "בגלל תכלית גדולה יותר שאנחנו לא מסוגלים להבין". כמובן שהטיעון הזה מחזיק רק כאשר הוא משרת את הטוען...
ואז קראתי את ההסבר הפיזיקלי של א' הזקן (מניח שזה ציטוט, כי אין מצב שמישהו בג'יפולוג כל כך גאון כדי להמציא דבר כזה בעצמו). התמוגגתי ושכחתי משאר הקשקושים שאנשים כותבים פה.
כולם מבינים את הבעיה, כולם יודעים שצריך לפתור אותה, אף אחד לא יודע איך.
lokimonster
22-04-2022, 07:16
הבעייה הכי גדולה שביומיים אתה מקיף את הארץ.
אנו רוכבים על אותם כבישים כל הזמן ללא יכולת שינוי.
בבקשה קפריזי תעשה שיכבשו לנו ציר לאירובה שנוכל לצאת לטיול גדול ופחות נרכב על המקלדת.
או איזה שלום מדומה שיפת לנו גשר לשם.
זה באמת יאפשר לנו לערוך טיולים מעניינים יותר.
הר הבית כבר לא יעניין אף אחד כי הוואקף יצא בווילי ובן גביר ירכוש ניקו.
בהכללה כן? אני לא חושב שכולנו רוצים מדינה טובה יותר. אני באמת חושב שחלק גדול מהשמאלנים כיום בחר לאמץ ססמאות וגישות כדי לשרת מטרות אישיות (אני ואני) ולא אלטרואיסטיות (עם, חברה, מסורת) מסיבות כמו בידול מנמוכי המצח המזרחיים, העדר משמעות קיומית וריק זהותי. פסיכוזה שהביאה אנשים לאמץ בידיעה שקרים של האוייב או לרקוד עם דילדו על הראש בבלפור או לשנוא מתנחלים כאילו שהם עצמם לא מתנחלים.
אם אני חושב שמדובר באנשים רעים? לא.
אני מוקף שמאלנים טובים וכנראה סולד מצ'חצ'חיזם יותר מכל שמאלן שונא ביבי וליכודניקים.
חייב להיות שמאלני כדי להרגיש שביבי מיצה (להגנתו, גם בן גוריון התחיל להתחלק אחרי 3 קדנציות) ושהממשלה הנוכחית למעשה מתפקדת יפה?
יש הבדל קטן, אבל הוא לא העיקר: ב-48 סופחו למדינת ישראל שטחים שונים שהכילו תושבי ערביים (שברחו או נשארו), אבל רוב השטח היה השטח של ישראל לפי תכנית החלוקה.
אבל השאלה שלך אינה רלבנטית. השאלה הרלבנטית היא מה עשו שתי המלחמות למדינת ישראל. מלחמת השחרור יצרה מדינה המקובלת ע"י רוב אומות העולם, מדינה שהתחילה מ-0 וצמחה לאט, תוך השקעות בחינוך ובביטחון, בדרך להיות מדינה מערבית מודרנית. הערבים שנשארו בארץ חיו תחת משטר צבאי שרק בשנות ה-60 נגמר. ובבקשה לא נכנס לוויכוח אם יש להם שיוון זכויות – מי שפטור מחובות אזרחיות (שירות בצבא או שירות לאומי, לדוגמה) לא יכול לצפות לשוויון בזכויות.
מלחמת ששת הימים הביאה לשליטת ישראל שטח מאוכלס בצפיפות של אנשים שהגדירו את עצמם כאומה נפרדת, שונאים אותך ואותי על בסיס דת ולאומיות ומתרבים מהר יותר מאתנו, ואם נשים את החרדים (שגם הם לא-מי-יודע-מה תורמים למדינה) בצד, הם מתרבים הרבה יותר מהר מאתנו. כבר היום למעלה מ-50% מילדי כיתה א בתוך הקו הירוק הם ערבים או חרדים. עם תוסיף את תלמידי כיתה א בגדה (OK, קקטוב, ביו"ש) תגיע למספרים מבהילים. השליטה הזו (בין היתר) גם יצרה ויוצרת בעיות עם חלק גדול מאומות העולם.
השליטה על האוכלוסייה הזו היא בעיה שלנו (לא שלהם) ולכן זה אינטרס (אחד הגדולים שיש למדינת ישראל, לדעתי) שלנו לפתור אותה.
אכתוב שוב, במודגש: זה אינטרס שלנו ולא של הפלשתינים לפתור את הבעיה.
אני רואה זאת כשאלה של חיים ומוות (של המדינה היהודית-דמוקרטית) ובמצב כזה שאלות מוסריות פחות מטרידות אותי. אם ניתן לבצע טרנספר – כמו שהוצע כאן לא אחת – צריך לעשות את זה. הבעיה – אני לא חושב שבאקלים הבינלאומי הנוכחי ניתן יהיה לעשות זאת. מספיק שהממשל בארה"ב יכריז על עצירת הסיוע הבטחוני והאחר ועל חרמות כלכליות כדי שמדינת ישראל תתקפל (וזה יקרה אם יוכרז על טרנספר).
אז מה נשאר?
אפשר להיות כמו הצרפתייה* ולהגיד שאין בעיה. אבל אם מסתכלים על המציאות הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא להפטר מהאוכלוסייה העוינת יחד עם השטח שעליו היא יושבת.
* שאלו יפנית, אמריקאית וצרפתייה את השאלה הבאה: "את נמצאת לבד באי בודד, ופתאום נוחתים באי 200 חיילי מארינס שלא ראו אישה חצי שנה. מה תעשי?"
היפנית עונה – מתאבדת.
האמריקאית עונה – מזהה את המפקד ומחברת אליו. אז יהיה אחד אבל לא את 199 האחרים.
הצרפתייה שותקת. שאולים אותה "אין לך פתרון לבעיה?" והיא עונה – אני לא מבינה מה הבעיה.
טוב, אז תיקון מספר עובדות לתשובה שלך.
גם ב- 48 סופחו שטחים עם ערבים.
גם ב- 67 הערבים התחילו.
אגב, הערבים לא קיבלו את תכנית החלוקה ולכן לא היה לה ועדיין אין לה תוקף ולכן לא רלוונטית.
ב 67 לרוב ערביי ארץ ישראל כולל יהודה ושומרון לא היתה תודעה פוליטית לאומית פלסטינית. הם נשלטו ע"י העותמאנים הבריטים והירדנים עד שהגיעו היהוד ואז פרצה התודעה, יחד עם הטרור.
עובדתית כל שטחי המדינה הזאת היא תוצאה מבורכת (שחרור) של כיבוש בידי כוח צבאי בזכות הצהרת בלפור.
אני חושב שהתשובה לא מסבירה את ההבדלים אבל בחרת לעזוב את הצדק והמוסר ולהתמקד בהיבטים אחרים אז נזרום.
נתחיל בכך שהשד הדמוגרפי צפצף על כל הנתונים של סופר וחבר מרעיו והתאבד לא מזמן. יורם אטינגר מוכיח כבר שנים שמדובר בשקר (https://theettingerreport.com/%d7%a2%d7%93%d7%9b%d7%95%d7%9f-2022-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%a1%d7%95%d7%92%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%93%d7%9e%d7%95%d7%92%d7%a8%d7%a4%d7%99%d 7%aa-%d7%a8%d7%95%d7%91-%d7%99%d7%94%d7%95/?lang=he) אבל יש בממסד ובקרב הפקידות בישראל הרבה אנשים שמוכנים לקדם אג'נדה פלסטינית שקרית ולכן אתה ובעלי עמדות אחרות לא שמעתם עליו.
בקצרה הוא מראה שבעשורים האחרונים יש ירידה משמעותית בפריון והגירה ערבית מיהודה ושומרון ולא רק בנוצרים ומצד שני היהודים מולידים יותר.
אנחנו לא שולטים על רוב האוכלוסיה כי הבאתם להם את אוסלו. הם סובלים מהשלטון שלהם כהוגן בזכות אותם תועמלני תודעה ששכנעו אותנו (גם אותי) שיש לערביי יהודה ושומרון שאיפות לאומיות כנות ולא מדובר באותו רצון אנטישמי לחסל את ישראל ובדרך להסתפק במדינה "רזה".
לערביי ישראל, לא היתה שום בעיה לחיות תחת השלטון היהודי כל עוד לא החלה התעמולה הפלסטינית. גם לנו לא היתה בעיה איתם גם לאחר שקיבלו זכויות.
אגב זכויות ההגדרה העצמית מאוד חשובות עבור המחנה הנאור- כל עוד הם משרתות אג'נדה. הם נקראים בתקשורת ערביי ישראל למרות שהם מזדהים כפלסטינים. אז אנחנו יודעים שמשנת 67 ערבים חיו בשלום תחת שלטון יהודי.
מתי הכל השתנה?
כשהחלה תעמולת אוסלו.
רק אז החלו ארגוני האחים המוסלמים (ערפאת ויאסין) והלאומיות הפלסטינית להכות שורש בקרב ערביי ישראל.
המסקנה המתבקשת של כל בר דעת לאחר שראה מה עבד ומתי הפסיק לעבוד היא לבחון את השינוי.
הפרוגרסיבים השתלטו על השיח הישראלי והקו המנחה שהתקבע בקרב היהודים הוא שהערבים רוצים שלום ומדינה פלסטינית תעשה שלום. הם רק רוצים שטחי 67 להניף בהם דגל. מאותה תקופה ועד היום ערביי ישראל הולכים ומקצינים בעמדותיהם וארגוני אחיהם -הערבים בעזה וביהודה ושומרון חרטו על דיגלם ססמאות אנטישמיות שמגובות במעשים נוראיים. את המראות, המימון, ההוכחות לרצון והנסיונות להרס והרג כולנו מכירים אבל שמאלנים מתעלמים מהם.
מדובר באנשים חושבים (אני לא חושד שמישהו טיפש כאן) שמודעים לקיומה של תכנית השלבים, להסתה במערכת החינוך שדואגת להנצחת הסכסוך, לתשלום עבור רצח אתני של חפים מפשע ובכל זאת מעדיפים להאמין שיכולה לחיות לצידנו בשלום מדינה שכל מהותה היא הרס המדינה היהודית.
האינטרס שלנו הוא שרידות ושגשוג. מדינת ישראל התפתחה יפה מאוד למרות קליטת אוייבים כאזרחים. היא יכולה להמשיך להתפתח עם קליטת אוייבים כתושבים כי הדבר המשמעותי שמשנה כאן הוא עניין תודעתי. רעיון המדינה הפלסטיני יצר כאן סבל והרג וימשיך להוות את הבעיה העיקרית לפתרון השפוי והפרקטי.
סיפוח יהודה ושומרון לצד מאבק בטוריסיטים ועידוד הגירה למי שרוצה. בשטח מינוי ראשי חמולות לניהול היבטים אזרחיים עם עזרה וסיוע לצד איסורים (אין דגל פלסטיני ויש מפת מדינת ישראל בכל כיתה ומוסד). כשהרעיון של מדינה פלסטינית יגווע לחלוטין והשאיפות הלאומיות של בני דור המחר שיישארו כאן יתפוגגו. אפשר יהיה לבחון לצרף אותם כאזרחים מן המניין.
לפני זה, צריך לסלק מהכנסת ולעצור תקציב ציבורי מכל ארגון אדם שקורא לשינוי המדינה כמדינת כל אזרחיה, למסירת שטחים או הקמת מדינה פלסטינית. כאן מדינת היהודים. הצהרת בלפור היא הבסיס. הערבים כבר קיבלו פיצוי ואם נפסיק להתנצל כמו עבדים שבמקרה הרגו את האדון ופשוט נתנהג כמו עם שיודע שהוא צודק וכאן מקומו גם העולם יפסיק לבוא בטענות. הגויים מתים עלינו כשאנחנו נחושים. ראה את ההבדל תגובות לפני ואחרי מלחמות 67 ו 48 כדוגמא לטענה.
חג חירות שמח.
קראתי הודעה אחת שטוענת שלא יכול להיות שאלוהים קפריזי, שזה מוזר, כי כל פעם שאלוהים עושה משהו זה הרי "בגלל תכלית גדולה יותר שאנחנו לא מסוגלים להבין". כמובן שהטיעון הזה מחזיק רק כאשר הוא משרת את הטוען...
ואז קראתי את ההסבר הפיזיקלי של א' הזקן (מניח שזה ציטוט, כי אין מצב שמישהו בג'יפולוג כל כך גאון כדי להמציא דבר כזה בעצמו). התמוגגתי ושכחתי משאר הקשקושים שאנשים כותבים פה.
אלוהים שלי לא יכול להיות קפריזי וכל מה שאני רואה הוא חלק מתכנית גדולה. גדולה, כי היא לא עוסקת בפטריות ציפורני הבוהן של זוכמיר אלא בקנה מידה קוסמי. ובכלל, טעות נפוצה היא להסיק מסגנון על מהות התוכן. הרבה נאורים סובלים מהתניה או סברה מוטעית ששפה עשירה מעידה על עיסה משובחת. ההיסטוריה מוכיחה שאנשים נורא תרבותיים עשו דברים יותר נוראיים מאנשים פחות תרבותיים. הרבה ספרים מעולים שאתה אוהב נכתבו בשפה פשוטה למדי.
חייב להיות שמאלני כדי להרגיש שביבי מיצה (להגנתו, גם בן גוריון התחיל להתחלק אחרי 3 קדנציות) ושהממשלה הנוכחית למעשה מתפקדת יפה?
לתפיסתי רוב האנשים שפועלים ומתבטאים נגד נתניהו הם רלב"ים. סוג של פתולוגיה מנטלית שעוסקת בשנאה ודמוניזציה בדרגות חומרה שונות. לא כולם שמאלנים, רובם. הממשלה הזאת היא בושה עבור כל ציוני בצד הביצועי וההצהרתי-תודעתי. הלפיד היום האשים את הקיצוניים משני הצדדים במצב. על עמר חסר לב אין לי מילים מלבד קללות שאני משגר לעבר כל אוטו-אנטישמי. אז לא חובה להיות שמאלני, אתה צודק.
אישית גם אני לא מרוצה מנתניהו בהרבה היבטים אבל זאת לא היתה השאלה.
בעיני השאלה היא תמיד מה עדיף למדינת ישראל. מפלגות תארים ואישים לא ממש חשובים לי.
בספר "הסירנות של טיטאן" (קורט וונוגוט) אחת הדמויות הראשיות (רומפורד) ממציא דת חדשה - הכנסייה של האל האדיש לחלוטין. המוטו של הדת הזו הוא (ואני מתרגם מאנגלית, כי מישהו לווה את הספר שלי ולא החזיר) "אדם עלוב לא יכול לעשות מאומה כדי לעזור או לרצות את האל הכל יכול" ו-"מזל הוא לא יד אלוהים".
ואין יותר מלחמות בעולם.....
רק כדי להוסיף פלפל למציאות- יהודים לא אחראים מוסרית (לפי אמות מוסר מעודכנות) לאף מלחמה מימי יהושוע בן נון וכיבוש הארץ.
איך אני מקנא באילו שבטוחים בעצמם, שיש להם תשובות להכול ואין להם שאלות והיסוסים (אני בדיוק ההפך), עד שהבסיס לביטחון העצמי שלהם מופיע ואז תמיד, אבל תמיד, יש כל מיני עובדות שלא מסתדרות עם המציאות, פייקים למיניהם וכו'.
טוב, אז תיקון מספר עובדות לתשובה שלך.
גם ב- 48 סופחו שטחים עם ערבים.
נכון, כמו שכתבתי. עכשיו למספרים: ב-48 היו במדינה כ-156,000 ערבים (ב-1950 היו 156,000), שחיו תחת משטר צבאי עד 1967. בגדה המערבית עם כיבושה היו ב-1967 מעל 750,000 ערבים. אני בטוח שאפילו אתה מסוגל לראות את ההבדל.
גם ב- 67 הערבים התחילו.
את מי זה מעניין? האם זה פותר את הבעיה שלנו? באותה מידה של הצדקה אני יכול ללכת עוד אחורה ולהגיד שהמצב כולו הוא תולדה של המרד המטופש של בר כוכבא ברומאים. להסתכל איך הגענו למצב הזה יכול להיות מעניין אקדמית אבל זה לא תורם במאומה לפתרון הבעיה שלנו. "הוא התחיל" הפסיק להיות נימוק רציני מאז שסיימנו את גן הילדים.
אגב, הערבים לא קיבלו את תכנית החלוקה ולכן לא היה לה ועדיין אין לה תוקף ולכן לא רלוונטית.
הם גם לא קבלו את הצהרת בלפור (עליה אתה מסתמך למטה). אז מה הקשר?
ב 67 לרוב ערביי ארץ ישראל כולל יהודה ושומרון לא היתה תודעה פוליטית לאומית פלסטינית. הם נשלטו ע"י העותמאנים הבריטים והירדנים עד שהגיעו היהוד ואז פרצה התודעה, יחד עם הטרור.
עובדתית כל שטחי המדינה הזאת היא תוצאה מבורכת (שחרור) של כיבוש בידי כוח צבאי בזכות הצהרת בלפור.
אני חושב שהתשובה לא מסבירה את ההבדלים אבל בחרת לעזוב את הצדק והמוסר ולהתמקד בהיבטים אחרים אז נזרום.
נתחיל בכך שהשד הדמוגרפי צפצף על כל הנתונים של סופר וחבר מרעיו והתאבד לא מזמן. יורם אטינגר מוכיח כבר שנים שמדובר בשקר (https://theettingerreport.com/%d7%a2%d7%93%d7%9b%d7%95%d7%9f-2022-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%a1%d7%95%d7%92%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%94%d7%93%d7%9e%d7%95%d7%92%d7%a8%d7%a4%d7%99%d 7%aa-%d7%a8%d7%95%d7%91-%d7%99%d7%94%d7%95/?lang=he) אבל יש בממסד ובקרב הפקידות בישראל הרבה אנשים שמוכנים לקדם אג'נדה פלסטינית שקרית ולכן אתה ובעלי עמדות אחרות לא שמעתם עליו.
שמעתי על ואת יורם אטינגר. אז יורם אטינגר אמר. אדם בן 75 הולך לרופא בטענה שהסקס שלו לא בסדר – הוא מקיים יחסים רק פעמיים בשבוע. הרופא אומר לו שזה בסדר גמור, והזקן אומר לו שלא. יש לו חבר בן 82 שאומר שהוא מקיים יחסים לפחות פעמיים ביום. הרופא אומר לו "אז תגיד גם אתה".
אז אטינגר אומר. כשאני לא יודע משהו, אני הולך לבעל מקצוע. אם אני לא מרגיש טוב, אני מתייעץ עם רופא, לא עם סנדלר. רוב מכריע של בעלי המקצוע בתחום (כולל אילו עם השקפת עולם ימנית) טוען שבתוך מספר (קטן) של עשורים יהיה רוב לערבים (אם כוללים את הגדה המערבית) או שהיחס בין ערבים ליהודים בתוך הקו הירוק יישאר דומה בשל ילודת החרדים שגם הם לא בדיוק שמחה גדולה עבור מדינת ישראל. אם ננסח את זה אחרת, תוך מספר לא גדול של עשורים יהיה במדינה (בגבולות הקו הירוק) רוב לא ציוני. זו התחזית של אנשי מקצוע, לא של חובבן בתחום.
בקצרה הוא מראה שבעשורים האחרונים יש ירידה משמעותית בפריון והגירה ערבית מיהודה ושומרון ולא רק בנוצרים ומצד שני היהודים מולידים יותר.
אנחנו לא שולטים על רוב האוכלוסיה כי הבאתם להם את אוסלו. הם סובלים מהשלטון שלהם כהוגן בזכות אותם תועמלני תודעה ששכנעו אותנו (גם אותי) שיש לערביי יהודה ושומרון שאיפות לאומיות כנות ולא מדובר באותו רצון אנטישמי לחסל את ישראל ובדרך להסתפק במדינה "רזה".
לערביי ישראל, לא היתה שום בעיה לחיות תחת השלטון היהודי כל עוד לא החלה התעמולה הפלסטינית. גם לנו לא היתה בעיה איתם גם לאחר שקיבלו זכויות.
אגב זכויות ההגדרה העצמית מאוד חשובות עבור המחנה הנאור- כל עוד הם משרתות אג'נדה. הם נקראים בתקשורת ערביי ישראל למרות שהם מזדהים כפלסטינים. אז אנחנו יודעים שמשנת 67 ערבים חיו בשלום תחת שלטון יהודי.
מתי הכל השתנה?
כשהחלה תעמולת אוסלו.
לא מדויק. לדוגמה, אני מזמין אותך לקרוא על הקמת כרמיאל. כבר בסוף שנות ה-50 ותחילת ה-60 הרגשות הללו היו קיימים בקרב ערביי ישראל. הטרמינולוגיה (פלשתינים) התפתחה מאור יותר, אבל זה רק שם למה שהיה קיים הרבה קודם. חוץ מזה, תסביר במה זה משנה לצורך פתרון הבעיה שלנו.
רק אז החלו ארגוני האחים המוסלמים (ערפאת ויאסין) והלאומיות הפלסטינית להכות שורש בקרב ערביי ישראל.
המסקנה המתבקשת של כל בר דעת לאחר שראה מה עבד ומתי הפסיק לעבוד היא לבחון את השינוי.
זה אף פעם לא עבד. אם לא תהיה סלקטיבי בבחירת העובדות עליהן אתה מסתמך, תראה שאני צודק.
הפרוגרסיבים השתלטו על השיח הישראלי והקו המנחה שהתקבע בקרב היהודים הוא שהערבים רוצים שלום ומדינה פלסטינית תעשה שלום. הם רק רוצים שטחי 67 להניף בהם דגל. מאותה תקופה ועד היום ערביי ישראל הולכים ומקצינים בעמדותיהם וארגוני אחיהם -הערבים בעזה וביהודה ושומרון חרטו על דיגלם ססמאות אנטישמיות שמגובות במעשים נוראיים. את המראות, המימון, ההוכחות לרצון והנסיונות להרס והרג כולנו מכירים אבל שמאלנים מתעלמים מהם.
אני לא יודע מי חושב שהערבים רוצים שלום ומדינה פלשתינית תעשה שלום. אני בטח לא חושב ככה. הדבר היחיד שאני יודע הוא ש(א) אנחנו צריכים להפטר מכל האוכלוסייה הזו ו-(ב) הדרך היחידה הריאלית (לא זו שקשורה ב-wishful thinking) היא להיפטר מהשטח עליו יושבת אוכלוסייה זו. כל פירוש אחר הוא על אחריותך בלבד.
אגב, לא מפחיד אותי החינוך שלהם. גם במצריים ספרי החינוך מכילים חומר דומה לגבי ישראל ובכל זאת יש כבר כ-40 שנה מצב של אי לוחמה עם שיתופי פעולה שונים. מה שאותי יותר מפחיד זה ספרי הלימוד הישראלים, כמו, למשל כאן (https://www.mako.co.il/news-israel/education-q3_2016/Article-807052047567751004.htm).
מדובר באנשים חושבים (אני לא חושד שמישהו טיפש כאן) שמודעים לקיומה של תכנית השלבים, להסתה במערכת החינוך שדואגת להנצחת הסכסוך, לתשלום עבור רצח אתני של חפים מפשע ובכל זאת מעדיפים להאמין שיכולה לחיות לצידנו בשלום מדינה שכל מהותה היא הרס המדינה היהודית.
האינטרס שלנו הוא שרידות ושגשוג. מדינת ישראל התפתחה יפה מאוד למרות קליטת אוייבים כאזרחים. היא יכולה להמשיך להתפתח עם קליטת אוייבים כתושבים כי הדבר המשמעותי שמשנה כאן הוא עניין תודעתי. רעיון המדינה הפלסטיני יצר כאן סבל והרג וימשיך להוות את הבעיה העיקרית לפתרון השפוי והפרקטי.
סיפוח יהודה ושומרון לצד מאבק בטוריסיטים ועידוד הגירה למי שרוצה. בשטח מינוי ראשי חמולות לניהול היבטים אזרחיים עם עזרה וסיוע לצד איסורים (אין דגל פלסטיני ויש מפת מדינת ישראל בכל כיתה ומוסד). כשהרעיון של מדינה פלסטינית יגווע לחלוטין והשאיפות הלאומיות של בני דור המחר שיישארו כאן יתפוגגו. אפשר יהיה לבחון לצרף אותם כאזרחים מן המניין.
אז בעצם, מה שאתה מציע הוא סוג של משטר שאפילו דרזדנר היה קורא לו אפרטהייד. אתה מציע לספח אוכלוסייה ענקית (יחסית) ללא זכויות אזרח כגון הצבעה בבחירות. ואתה חושב שזה יעבור? תראה מה קורה כבר היום בארה"ב (במיוחד אצל הדמוקרטים). אין מצב שתוכל לנקוט במדיניות כזו. זוכר שכתבתי על ראשי ממשלה מהימין ש"משמילים"? זה בדיוק זה. רואים מה אפשר ומה לא. אתה חושב שזה מקרה שבנט הפסיק לדבר על סיפוח מאז שנעשה ראש ממשלה? הוא פשוט מבין פתאום מה ניתן ומה לא ניתן לעשות.
לפני זה, צריך לסלק מהכנסת ולעצור תקציב ציבורי מכל ארגון אדם שקורא לשינוי המדינה כמדינת כל אזרחיה, למסירת שטחים או הקמת מדינה פלסטינית. כאן מדינת היהודים. הצהרת בלפור היא הבסיס. הערבים כבר קיבלו פיצוי ואם נפסיק להתנצל כמו עבדים שבמקרה הרגו את האדון ופשוט נתנהג כמו עם שיודע שהוא צודק וכאן מקומו גם העולם יפסיק לבוא בטענות. הגויים מתים עלינו כשאנחנו נחושים. ראה את ההבדל תגובות לפני ואחרי מלחמות 67 ו 48 כדוגמא לטענה.
חג חירות שמח.
אני מעדיף לסלק מהכנסת ולעצור כל תקציב ציבורי לכל אילו שרואים למדינה דתית, לגירוש והרג של אנשים רק כי הם לא יהודים, בתומכים בטרור (יהודי וערבי), בתומכים בהקמת בית המקדש ובכל אילו שעושים דברים רק כדי ללהט את הרוחות (לעלות ולהתפלל בהר הבית) כשברור שזה לא יביא לשום שינוי חוץ מעוד הרוגים – יהודים וערבים. ולכל אלו שהאידאולוגיה שלהם היא אנטי דמוקרטית, למרות שחלקם יודעים להסוות זאת היטב.
אלוהים שלי לא יכול להיות קפריזי וכל מה שאני רואה הוא חלק מתכנית גדולה. גדולה, כי היא לא עוסקת בפטריות ציפורני הבוהן של זוכמיר אלא בקנה מידה קוסמי. ובכלל, טעות נפוצה היא להסיק מסגנון על מהות התוכן. הרבה נאורים סובלים מהתניה או סברה מוטעית ששפה עשירה מעידה על עיסה משובחת. ההיסטוריה מוכיחה שאנשים נורא תרבותיים עשו דברים יותר נוראיים מאנשים פחות תרבותיים. הרבה ספרים מעולים שאתה אוהב נכתבו בשפה פשוטה למדי.
תגיד לאלוהים שלך שנמאס כבר. הגיע הזמן שהעם הזה יוכל לחיות בשקט ובכבוד.
או שכחלק מהתוכנית הגדולה, אלוהים שלך חירש.
חג שמח
Dresdner
23-04-2022, 22:02
דבר אחד בטוח האסכולה שאתה חבר בא פשטה את הרגל ב1993 ושוב ב1995, ניסיתם, נכשלתם, שחררו, אדם נורמלי אחרי שנכשל כמה פעמים מגיע למסקנה שצריך דרך אחרת אבל לא אתם, אתם רוצים להמשיך שוב ושוב עד שהסכין תיהיה על גרונכם.
לא מתבייש לומר שכנער חשבתי שאוסלו זה דבר נפלא, האופוריה שהנה כולנו נחיה בשלום הייתה כמו סם ממכר אבל כמו כל נער התבגרתי עם סטירה מצלצלת מהפלסטינים שביום בהיר אחד הפנו את הנשק שישראל נתנה להם על חיילים שהיו איתם בסיורים המשותפים שהיו סמל לשלום שבדרך.
NAOR2207
23-04-2022, 22:55
התורה אינה ספר היסטורי. היא הוראות הפעלה. מנואל.
כך שאלו אינם המעשים שלו אלא שלך. תלך לפי הוראות היצרן - סבבה.
למה היינו בגלות שבעים שנה ועכשיו 2073 (בערך) שנים? בגלל המעשים שלו? כי הוא זנח אותנו? (אגב אנחנו עדיין בגלות)
לגבי למה היתה שואה או איך זה שתינוקות נרצחים או קורים להם אסונות אין לי הסבר. (ז"א יש הסבר אבל הפורום לא בשל אליו)
אבל הכל מתחיל בשאלה למה אדם מאמין.
למודל ההליוצנטרי, אבולוציה וקודש הקודשים שלכם ה "מדע"
או מאמין בתורה.
שתיהן אמונות
אבל ברור שלא תצפו :
https://brandnewtube.com/watch/4-top-professors-cannot-prove-evolution-and-they-teach-it_Gv9tQD5jzaHvJeo.html
דבר אחד בטוח האסכולה שאתה חבר בא פשטה את הרגל ב1993 ושוב ב1995, ניסיתם, נכשלתם, שחררו, אדם נורמלי אחרי שנכשל כמה פעמים מגיע למסקנה שצריך דרך אחרת אבל לא אתם, אתם רוצים להמשיך שוב ושוב עד שהסכין תיהיה על גרונכם.
לא מתבייש לומר שכנער חשבתי שאוסלו זה דבר נפלא, האופוריה שהנה כולנו נחיה בשלום הייתה כמו סם ממכר אבל כמו כל נער התבגרתי עם סטירה מצלצלת מהפלסטינים שביום בהיר אחד הפנו את הנשק שישראל נתנה להם על חיילים שהיו איתם בסיורים המשותפים שהיו סמל לשלום שבדרך.
מי זה "אתם" (ניסיתם, נכשלתם)?
באיזה אסכולה אני חבר?
למיטב ידעתי הגישה שהצגתי (בצורה חלקית מאוד) לא נוסתה מעולם.
ועכשיו:
גם הגישה "שלכם" (סיפוח, טרנספר וכד') לא נוסתה. מאיפה הביטחון שהיא תעבוד? היא לא.
זה שפעם חשבת אחרת לא אומר שעכשיו אתה חושב נכון. יש מקרים לא מעטים של "זקנתו מביישת את בחרותו".
בינתיים לא עושים כלום חוץ מלטמון את הראש בחול ולצפות לנס שלדברי נאור (בגלל שאנחנו לא עוקבים אחרי הוראות היצרן) לא יגיע.
והמדינה הולכת לאיבוד, אם כי קשה יותר להבין זאת ממרחק של כמה אלפי ק"מ.
Dresdner
24-04-2022, 12:37
מי זה "אתם" (ניסיתם, נכשלתם)?
באיזה אסכולה אני חבר?
למיטב ידעתי הגישה שהצגתי (בצורה חלקית מאוד) לא נוסתה מעולם.
ועכשיו:
גם הגישה "שלכם" (סיפוח, טרנספר וכד') לא נוסתה. מאיפה הביטחון שהיא תעבוד? היא לא.
זה שפעם חשבת אחרת לא אומר שעכשיו אתה חושב נכון. יש מקרים לא מעטים של "זקנתו מביישת את בחרותו".
בינתיים לא עושים כלום חוץ מלטמון את הראש בחול ולצפות לנס שלדברי נאור (בגלל שאנחנו לא עוקבים אחרי הוראות היצרן) לא יגיע.
והמדינה הולכת לאיבוד, אם כי קשה יותר להבין זאת ממרחק של כמה אלפי ק"מ.
אתה יודע למה אני מתכוון וזה לשמאל ללא קשר למפלגה כל שהיא אלה לאידיאולוגיה של השמאל.
אתה לא הבאת שום דבר חדש חוץ מהחזון של השמאל.
אם לא שמת לב לא הצעתי שום פיתרון חוץ מתמיכה קלה לכיוון של הרעיון שיהיה צורך להעברת אוכלוסיות משטח אחד לשני, לא יודע אם יעבוד כי אנחנו מתעסקים עם אוייב בעל אידיאולוגיות נאציות ועם אספירציות להשמדה המונית שלא יהיה מרוצה מאף פיתרון.
אם האידיאולוגיות של הפלסטינים היו סביב חופש ודמוקרטיה היינו כבר מזמן חיים בשלום ושלווה.
lokimonster
24-04-2022, 13:09
במצב הקיים שום דבר לא יתן מענה.
החזרת שטחים למעט לכווץ את המדינה לא תיתן כל פיתרון כאשר יש לך אוכלוסיה עוינת בתוך המדינה.
יותר חמור שהמדינה גם מאוד תלויה בהם וביום הפקודה אנו נמצא את עצמנו עם ריבוי חזיתות בתוך המדינה ומחוצה לה.
תוסיפן על זה מחסור בנהגי תובלה יהודים מחסור בנהגי חלוקה יהודים ויתכן מחסור ברופאים ורוקחים מטפלים סיעודיים סניטרים ושאר מקצועות שבהם ישנם ערבים (אנו לא יודעים באיזה צד של הגדר דוקטור אחמד זיבי ישב בשעת מלחמה ) ותקבלו נאקבת אל יהוד!!
כל הסדר שלא יכלול את ערביי ישראל יתן לנו שקט מדומה עד שיהיה להם מספיק כח!
אם הם היו חכמים הם היו ממשיכים עם משנתו של מוחמד ויושבים בשקט. ומרדימים אותנו.
אתה יודע למה אני מתכוון וזה לשמאל ללא קשר למפלגה כל שהיא אלה לאידיאולוגיה של השמאל.
אתה לא הבאת שום דבר חדש חוץ מהחזון של השמאל
כנראה לא הייתי ברור או שלא הבנת מה כתבתי.
החזון של השמאל (כפי שאני מבין אותו) הוא 2 מדינות שחיות זו לצד זו בהרמוניה ומקבלות יחדיו את האיש עם הגלימה על החמור הלבן.
הלוואי וזה היה אפשרי, אבל זה לא ריאלי בדיוק כמו טרנספר.
החזון שלי הוא מדינה אחת עם רוב מוצק יהודי חילוני. זה דורש להפטר מלא מעט אנשים שלא עונים לדרישה, והדרך היחידה זה להפטר מהם עם השטח עליו הם יושבים. לא בעיה שלי אם הם יחליטו להצטרף לירדן או להקים מדינה משלהם או לצעוק גוואלד. מה שמעניין אותי זה מה קורה לנו, לא להם.
כמובן שיש השלמות (אותן לא אפרט כאן) להשגת חזון זה שלא קשורות לגדה המערבית.
אם לא שמת לב לא הצעתי שום פיתרון
זו חכמה קטנה מאוד (מכונה בעברית חכם בלילה, בגרמנית יותר קולע - klugscheisser) רק להגיד מה לא בסדר ולפסול פתרונות מוצעים.
תשובה בגוף ההודעה
איך אני מקנא באילו שבטוחים בעצמם... (אני בדיוק ההפך), עד שהבסיס לביטחון העצמי שלהם מופיע...
חג שמח
עובדות.
67 או 48 > ב 48 נשארו כאן 150,000 ערבים לפי דודה ויקי. לא בדיוק מוסד ימני. הרוב עזב בגלל שצבאות ערב איימו אליהם וחלק גורשו גם ע"י היהודים וחלק הגדיל ראש ועזב ספונטנית. המספר הנכון של ערבים שחיו בשטח שנכבש ב48 אותו מקום שבו אתה חי כיום- גבוה בכפולות, תלוי באזור. ההבדל שהצבעת עליו בתשובה לא מחזיק מים. עובדתית היו יותר ערבים בשטח בשתי המלחמות. נקסט.
תחזיות > הגופים המקצועיים שמסרו לכנסת צפי הערכות ותחזיות לגבי גודל וגידול האוכלוסיה הערבית ביהודה ושומרון טועים ברציפות במשך עשורים. שום מספר לא התקרב לנתונים שמסרו. אתה באמת לועג לאטינגר במקום למי שמתיימר להיות מקצועי ונשאר בתפקיד למרות שאינו מפסיק לפשל בנושאים רגישים? מרתק. ההיגד שאני מוכן להתפשר עליו למען הדיוק בדיון הוא שאין הסכמה על המספרים מאף צד. אבל בלי עזה אין ולא יהיה רוב ערבי בין הנהר לים. עובדתית הערבים כאן ושם מולידים פחות והיהודים מתרבים כמו שפנים. היתה ויש עליה ותהייה עוד עליה ומהצד השני גל הגירה שלילית שלא נגמר כבר עשורים. אגב, הגידול העיקרי בפריון היהודי הוא בקרב חילוניים.
תעמולת אוסלו- ערביי כרמיאל...>אתה מתבלבל בין רגשות עוינים לתפיסה לאומית. בקרב פלסטינאי ישראל (כמעט) אף אחד לא שאף למדינה פלסטינית לפני תעמולת אוסלו. בשארה וחבריו מהצד הכאילו שמאלי ערבי והאחים המוסלמים ופעילי מפלגות ועמותות פילוג מהשמאל המערבי-יהודי מצד שני. אתה מפספס כאן זווית גדולה יותר. מדובר בשאיפה לאומית שבבסיסה אין כלום מלבד רגשות עוינים ליהודים ובעברית - אנטישמיות ערבית.
מי חושב שהערבים רוצים שלום ומדינה פלשתינית תעשה שלום...
קטעים. כל ההנהגה המפלגות והעמותות שעסקו בתעמולת אוסלו הבטיחו ליהודים קץ לסכסוך. זאת היתה המנה העיקרית. זוכר מפקד לאומי של אחד עמי אילון?
"יישום עקרונות אלה יביא לסוף הסכסוך ולקץ התביעות ההדדיות."
זה אף פעם לא עבד. אם לא תהיה סלקטיבי בבחירת העובדות עליהן אתה מסתמך, תראה שאני צודק...כך סיכמת את הסעיף.
אפרטהייד! אפרטהייד! > טענה מגוחכת תעמולתית וצבועה. אני משוכנע שאתה יודע יותר על טיבו של משטר האפרטהייד מלנסות לייצר השוואה ואל תיסחף מכאן למה יגידו הגויים. זכויות אזרח לא מעניינות אף אחד מהנזעקים כי הרשות הפלסטינית מזיקה לאותו אזרח קצת יותר, בזכויות אזרחיות אחרות שכנראה מהותיות יותר. אני לא מאמין לרגע שזכות ההצבעה לפלסטינאים (כמו לאלה שנכבשו ב 48) מטרידה מישהו משמאל שזועק אפרטהייד. הפלסטינאים ביו"ש לא הצביעו כבר יותר מעשור ואף שמאלני לא התאבד מייאוש או יצא להפגין נגד הרשעות הפלסטינית. סתם טענת סרק מצידך. לא יפה. פתרונות לנקודה כבר כתבתי, אולי פספסת.
אז את מי מסלקים?
אף אחד לא הציע סתימת פיות (כמנהג השמאל הנאור) או טרנספר (כמו השמאל הנאור) זה שאתה יוצר סימטריה וכמו הלפיד טוען שקיצונים משני הצדדים מלהיטים את הרוחות או שיש בעיה עם חופש הפולחן היהודי מצביע על הנתק ממגילות העצמאות והעובדות- ציטוט מאתר זבאללה שדפק כותרת סימטרית (https://news.walla.co.il/item/3501714).
כל ירושלים נתונה במצב של מצור, משעה 18:00בערב אי-אפשר כבר לצאת. אני כותב בביתנו, בשכונה הערבית, ושום קשר אין עם שאר השכונות. זכינו להיות עדי ראיה לפוגרום אמיתי בירושלים. פוגרום שכמוהו לא היה לנו במשך מאות שנות שלטון הטורקים.
אז הקיצוניים היהודים הם הבעיה, כן? כנראה שבן גביר דפק לנו מסע בזמן. אתה יכול לנסות לקשר בין חופש פולחן למדינת הלכה יהודית אבל אני לא מכיר מפלגה אחת שכפיית יהדות בכוח נמצאת במצע שלה וגם לא זרם יהודי שדוגל בגישה כזאת. אם לך כחילוני מפריע שיהודים יעלו או יסגדו לאלוהיהם במקום קדוש שנמצא במדינתם אני חושב שערכי חופש על כל המשמעויות וההשלכות הם לא בדיוק העניין. אולי יש כאן מניע שקשור לשנאת יהדות ומסורת שציינתי בתגובות הקודמות. רק אלוהים יודעת.
Dresdner
24-04-2022, 17:37
תשובה בגוף ההודעה
״מדינה עם רוב חילוני יהודי״ בעצם זה אומר שאתה מוכן לחיות רק עם מי שכמוך עם אותה השקפת עולם שזה בהחלט חלום רטוב של השמאל, האנשים הכי פחות סובלנים כלפי האחר בשמאל אבל מאד טובים בלהסתיר את זה.
אין סיכוי לרוב חילוני יהודי באף תסריט, תתחיל ללמוד איך לקבל ולחיות עם בני עמך לפני כל פיתרון לסיכסוך.
עובדות.
67 או 48 > ב 48 נשארו כאן 150,000 ערבים לפי דודה ויקי. לא בדיוק מוסד ימני. הרוב עזב בגלל שצבאות ערב איימו אליהם וחלק גורשו גם ע"י היהודים וחלק הגדיל ראש ועזב ספונטנית. המספר הנכון של ערבים שחיו בשטח שנכבש ב48 אותו מקום שבו אתה חי כיום- גבוה בכפולות, תלוי באזור. ההבדל שהצבעת עליו בתשובה לא מחזיק מים. עובדתית היו יותר ערבים בשטח בשתי המלחמות. נקסט.
תגיד, אתה אמיתי? כשהמספרים לא מסתדרים לפי השקפתך אז הם לא נכונים? אתה – זה שהלך וספר את התושבים אחד אחד החלטת? תביא מספרים ממקורות רציניים (ויקי מספיק רציני לדיון הזה).
תחזיות > הגופים המקצועיים שמסרו לכנסת צפי הערכות ותחזיות לגבי גודל וגידול האוכלוסיה הערבית ביהודה ושומרון טועים ברציפות במשך עשורים. שום מספר לא התקרב לנתונים שמסרו. אתה באמת לועג לאטינגר במקום למי שמתיימר להיות מקצועי ונשאר בתפקיד למרות שאינו מפסיק לפשל בנושאים רגישים? מרתק. ההיגד שאני מוכן להתפשר עליו למען הדיוק בדיון הוא שאין הסכמה על המספרים מאף צד. אבל בלי עזה אין ולא יהיה רוב ערבי בין הנהר לים. עובדתית הערבים כאן ושם מולידים פחות והיהודים מתרבים כמו שפנים. היתה ויש עליה ותהייה עוד עליה ומהצד השני גל הגירה שלילית שלא נגמר כבר עשורים. אגב, הגידול העיקרי בפריון היהודי הוא בקרב חילוניים.
שוב – בוא נלך לנתונים: ב-1950 היו בישראל כ-1.4 מיליון יהודים ו-156,000 ערבים. הערבים היוו 10% מהאוכלוסייה.
לפי הלמ"ס, ב-2020 היו בישראל 6.870 מיליון יהודים ו-1.196 מיליון ערבים (בתחומי הקו הירוק). אחוז הערבים היה 22%. בגדה המערבית (יו"ש) חיו 2.881 מיליון. אחוז האוכלוסייה הערבית (כולל הגדה המערבית, לא כולל עזה) עמד ב-2020 על 41.3%.
והנה טבלה (אוכלוסייה יהודית בתוך הקו הירוק) שמצאתי שאומרת הכל.
שנה
אחוזים
1995
80.6
2000
77.8
2005
76.0
2010
75.4
2015
74.8
2020
73.9
מקור: עיבוד נתונים ממאגר למ"ס (2021א)
ב-2020 הפריון הממוצע בקרב נשים יהודיות היה 2.88 ובקרב נשים ערביות (בתוך הקו הירוק) 2.82 – דומה. אבל שים לב לפילוח. נשים מוסלמיות – 2.99. חרדיות – 6.64, דתיות – 3.92 וחילוניות – 1.96. אילו נתוני הלמ"ס שאומרים חד משמעית שגם אם סופרים רק בתוך הקו הירוק, האוכלוסייה הערבית תישאר כ-22%, אבל המדינה הופכת בהדרגה לחרדית/דתית. אני מניח שתשמח להשבית את האופנוע שלך בשבת
ונתון שלא הצלחתי למצוא בעברית, אבל כן באתר PRB – פריון בקרב ערביות ביו"ש – 3.2 (בעזה 3.9).
תעמולת אוסלו- ערביי כרמיאל...>אתה מתבלבל בין רגשות עוינים לתפיסה לאומית. בקרב פלסטינאי ישראל (כמעט) אף אחד לא שאף למדינה פלסטינית לפני תעמולת אוסלו. בשארה וחבריו מהצד הכאילו שמאלי ערבי והאחים המוסלמים ופעילי מפלגות ועמותות פילוג מהשמאל המערבי-יהודי מצד שני. אתה מפספס כאן זווית גדולה יותר. מדובר בשאיפה לאומית שבבסיסה אין כלום מלבד רגשות עוינים ליהודים ובעברית - אנטישמיות ערבית.
אני לא מתבלבל. הערבים שללו את קיום מדינת ישראל וקראו לכל השטח פלשתין. למעשה, יש התפתחות חיובית כי חלק מהם מוכנים היום לקיומה של ישראל. אבל מה זה משנה מה הם חושבים? אנחנו צריכים לעשות מה שטוב עבורנו.
מי חושב שהערבים רוצים שלום ומדינה פלשתינית תעשה שלום...
קטעים. כל ההנהגה המפלגות והעמותות שעסקו בתעמולת אוסלו הבטיחו ליהודים קץ לסכסוך. זאת היתה המנה העיקרית. זוכר מפקד לאומי של אחד עמי אילון?
"יישום עקרונות אלה יביא לסוף הסכסוך ולקץ התביעות ההדדיות."
זה אף פעם לא עבד. אם לא תהיה סלקטיבי בבחירת העובדות עליהן אתה מסתמך, תראה שאני צודק...כך סיכמת את הסעיף.
אפרטהייד! אפרטהייד! > טענה מגוחכת תעמולתית וצבועה. אני משוכנע שאתה יודע יותר על טיבו של משטר האפרטהייד מלנסות לייצר השוואה ואל תיסחף מכאן למה יגידו הגויים. זכויות אזרח לא מעניינות אף אחד מהנזעקים כי הרשות הפלסטינית מזיקה לאותו אזרח קצת יותר, בזכויות אזרחיות אחרות שכנראה מהותיות יותר. אני לא מאמין לרגע שזכות ההצבעה לפלסטינאים (כמו לאלה שנכבשו ב 48) מטרידה מישהו משמאל שזועק אפרטהייד. הפלסטינאים ביו"ש לא הצביעו כבר יותר מעשור ואף שמאלני לא התאבד מייאוש או יצא להפגין נגד הרשעות הפלסטינית. סתם טענת סרק מצידך. לא יפה. פתרונות לנקודה כבר כתבתי, אולי פספסת.
אז את מי מסלקים?
אף אחד לא הציע סתימת פיות (כמנהג השמאל הנאור) או טרנספר (כמו השמאל הנאור) זה שאתה יוצר סימטריה וכמו הלפיד טוען שקיצונים משני הצדדים מלהיטים את הרוחות או שיש בעיה עם חופש הפולחן היהודי מצביע על הנתק ממגילות העצמאות והעובדות- ציטוט מאתר זבאללה שדפק כותרת סימטרית (https://news.walla.co.il/item/3501714).
כל ירושלים נתונה במצב של מצור, משעה 18:00בערב אי-אפשר כבר לצאת. אני כותב בביתנו, בשכונה הערבית, ושום קשר אין עם שאר השכונות. זכינו להיות עדי ראיה לפוגרום אמיתי בירושלים. פוגרום שכמוהו לא היה לנו במשך מאות שנות שלטון הטורקים.
אז הקיצוניים היהודים הם הבעיה, כן?
הקיצוניים משני הצדדים הם הבעיה. נכון, יש יותר מהם בצד הערבי, אבל זה לא משנה את העובדה. לפי הצדק – לכולם יש זכות להתפלל איפה שהם רוצים. אבל צריך להיות חכם ולא להיות צודק, במיוחד שכשמימוש הצדק (תפילת יהודים בהר הבית) לא משיג שום דבר חיובי.
כנראה שבן גביר דפק לנו מסע בזמן. אתה יכול לנסות לקשר בין חופש פולחן למדינת הלכה יהודית אבל אני לא מכיר מפלגה אחת שכפיית יהדות בכוח נמצאת במצע שלה
מה אתה אומר? אז זה שאין תחב"צ בשבת זה לא בגלל ה"ציביון היהודי" שמופיע במצעי מספר מפלגות? זה שאני צריך להתחתן, להתגרש ולהיקבר בצורה דתית בישראל (אלא אם יש לי מספיק כסף לממן נישואין אזרחיים וקבר פרטי, להתגרש בכל מקרה) זה לא בא ממצע של מפלגות בישראל?
וגם לא זרם יהודי שדוגל בגישה כזאת. אם לך כחילוני מפריע שיהודים יעלו או יסגדו לאלוהיהם במקום קדוש שנמצא במדינתם אני חושב שערכי חופש על כל המשמעויות וההשלכות הם לא בדיוק העניין. אולי יש כאן מניע שקשור לשנאת יהדות ומסורת שציינתי בתגובות הקודמות. רק אלוהים יודעת.
עכשיו תראה: אתה יכול להגיד שהנתונים מזויפים ונכתבו ע"י שמאלנים (whatever it means) ושאתה היחיד שיש לו את נתוני האמת כי אלוהי הסטטיסטיקה נגלה אליך ונתן לך את המספרים הנכונים. או, שאתה יכול להסתכל למציאות בעיניים, להגיד שלא אכפת לך (אחריך המבול) או להגיד שהגיע הזמן לעשות משהו.
״מדינה עם רוב חילוני יהודי״ בעצם זה אומר שאתה מוכן לחיות רק עם מי שכמוך עם אותה השקפת עולם שזה בהחלט חלום רטוב של השמאל, האנשים הכי פחות סובלנים כלפי האחר בשמאל אבל מאד טובים בלהסתיר את זה.
אין סיכוי לרוב חילוני יהודי באף תסריט, תתחיל ללמוד איך לקבל ולחיות עם בני עמך לפני כל פיתרון לסיכסוך.
דרז,
אולי הניסוח של "רוב חילוני" לא מוצלח.
גדלתי בשכונה עם אוכלוסייה מעורבת. בדיעבד אני יודע שבמחזור שלי למדו אנשים שהגיעו מכל מיני "תפוצות" אבל בזמן אמת לא היה לי מושג. כ-50 מטר (קו אוויר) מהבית שלי היה בית כנסת. בשבתות ובחגים התפילות והשירה העירו אותי הרבה יותר מוקדם ממה שרציתי לקום, וזה היה בסדר. לפעמים, כחילוני מוצהר, הצטרפתי כי היו לי שם חברים. אף אחד לא חלם לחסום את הכביש ליד בית הכנסת בשבתות. או להתנגד שהשכן שלך יעשה מנגל בשבת. היו לי חברים דתיים וחילוניים ומעולם הדתיות לא הייתה פקטור בבחירת החברים. מעולם לא יצאנו החוצה ביום כיפור עם אוכל או סיגריה או ברכב מתוך כיבוד האחר. חייה ותן לחיות היה המוטו (הלא מוצהר) של החיים בשכונה.
היום המצב אינו כזה. ההרגשה היא שהצד הדתי אינו מכבד את הצרכים החילוניים. אז מה שהתכוונתי הוא לא "רוב חילוני" במובן של לא דתיים אלא רוב שמכבד דרכי חיים אחרות משל עצמו.
אני מניח שאני מתכוון להרגשה שיש לך היום כיהודי בסביבה נוצרית.
וכן חייבים לעשות משהו (ואפשר, אשמח לתת דוגמאות), כי אם לא הילדים שלי יהיו 30% שצריכים לפרנס 70%. או שנוותר כמו כל אילו שהוציאו דרכון (פורטוגלי או אחר) שיהיה לעת הצורך (שיגיע אם נמשיך כך).
עכשיו תראה: אתה יכול להגיד שהנתונים מזויפים ונכתבו ע"י שמאלנים (whatever it means) ושאתה היחיד שיש לו את נתוני האמת כי אלוהי הסטטיסטיקה נגלה אליך ונתן לך את המספרים הנכונים. או, שאתה יכול להסתכל למציאות בעיניים, להגיד שלא אכפת לך (אחריך המבול) או להגיד שהגיע הזמן לעשות משהו.
כנראה שלא הבנת (או שלא נוח להבין) כי התייחסת לנתוני שנתיים ואני התייחסתי למגמות. המגמות כפי שכתבתי: גידול ילודה +עליה בקרב היהודים. צמצום ילודה - הגירה בצד הערבי. המומחים שאותם הבאת טעו והטעו בנתונים השנתיים (על זה אין ויכוח) ופספסו בענק את המגמות (כנ"ל) והתוצאה כיום שונה מאוד מהתחזיות השחורות שניבאו במשך עשורים. מקווה שאתה קורא ולא רק במוד הקראה.
לגבי אותו קו פרקטי (מוסר וצדק הם לא העניין) שלפיו לא מעניין אותך "הם" אלא מה שטוב לנו והפתרון האידיאלי הוא היפרדות בין העמים.
אתה בעצם קורא לפתרון שתי מדינות לשני עמים בשם אחר אבל במהות מדובר באותו שקר. כי לא שתיים- אלא ארבע מדינות לפלסטינאים: עזה, יו"ש, וירדן. שלוש מיועדות רק למוסלמים ואחת דו לאומית עם יהודים. ליהודים מדינה דו לאומית, עם פלסטינאים.
הפלסטינאים כידוע, דורשים מדינה נקיה מיהודים. לא משנה למה.
הנקודה שאם השמאל היה מציע לטרנספר את הפלסטינאים שנקראים ערביי ישראל עוד אפשר היה לקרוא לעניין הזה היפרדות. אבל השמאל לא מוכן לדבר על טרנספר לציבור שאינו יהודי. לכן אין כאן בעצם שום היפרדות אלא שוב אשליה משיחית. וכמו בכל אשליה שמאלנית תמיד היהודים מוותרים. הפעם שוב מדובר במסירת שטחים לטרור וחושך בכל הקשור לזכויות אדם, אזרח, נשים, הומועים, סביבה ובע"ח.
איך מימשת את ההיפרדות ואיפה הפתרון?
ובנוסף עיצה- כשאתה ואחרים חושבים שמישהו קונה את הסימטריה בסכסוך (קיצוניים משני הצדדים הם הבעיה) שהשמאל מנסה להציג יומם וליל אתם פוגעים ברסיסי היושרה והכבוד שעוד נותרו, אם נותרו -כלפי חלקים מהשמאל או בכולו. לא היתה מעולם ואין סימטריה בין ההצהרות המעשים, הסיבות והתרבויות. יהודים לא אוסרים על ערבים להתפלל לא מטרידים או אונסים את הנשים שלהם ולא משלמים לרוצחי ערבים.
ועוד מסלט הססמאות -כפי שטענתי אין בישראל מפלגה עם מצע שכולל כפיה דתית והפיכת ישראל למדינת הלכה. במציאות, מכל היבטי החיים אין אפילו אחוזון שאתה חייב לעשות כי אתה חי במדינה יהודית. גם אם מפריע צביון דתי יהודי במדינה, זכור שאתה יכול לנסוע ולקנות בשר חזיר ביום כיפור. החוק מאפשר את זה. לגבי קבורה נישואים וגירושים כנ"ל.
אני בכלל דוגל בהפרדת הדת מהמדינה והפיכת הרבנות למוסד פרטי. דגל, המנון ושבת מספיקים לי. אבל זה סתם שטויות של ליברל אמיתי.
ובגדול אשמח להמשיך אבל נראה שאתה מתעלם מהעיקר וגולש לטיעונים סיבוביים.
lokimonster
25-04-2022, 05:46
אני מבין את מה שא' הזקן רשם
חבר טוב שלי הציע לי לבוא לרכוש דירה בישוב שלו.
ישוב מעורב דתיים חילונים שחיים יחד בהרמוניה.
לשאלתי אם אני רוצה לצאת לרכיבה בשבת הוא אמר אין בעייה יש סככה ליד שער הישוב תחנה שם את האופנוע או הרכב.
לגבי מנגל בשבת מתחשבים לא עושים.
מוזיקה בשבת מתחשבים ולא מפעילים בחצר.
אז נכון אני לא נגד דת ודתיים ( יש לי משפחה דתית) אבל אני בהחלט מפחד שדרך החיים שלי לא תכובד כאשר יהיה רוב דתי בממשלה.
Dresdner
25-04-2022, 13:53
דרז,
אולי הניסוח של "רוב חילוני" לא מוצלח.
גדלתי בשכונה עם אוכלוסייה מעורבת. בדיעבד אני יודע שבמחזור שלי למדו אנשים שהגיעו מכל מיני "תפוצות" אבל בזמן אמת לא היה לי מושג. כ-50 מטר (קו אוויר) מהבית שלי היה בית כנסת. בשבתות ובחגים התפילות והשירה העירו אותי הרבה יותר מוקדם ממה שרציתי לקום, וזה היה בסדר. לפעמים, כחילוני מוצהר, הצטרפתי כי היו לי שם חברים. אף אחד לא חלם לחסום את הכביש ליד בית הכנסת בשבתות. או להתנגד שהשכן שלך יעשה מנגל בשבת. היו לי חברים דתיים וחילוניים ומעולם הדתיות לא הייתה פקטור בבחירת החברים. מעולם לא יצאנו החוצה ביום כיפור עם אוכל או סיגריה או ברכב מתוך כיבוד האחר. חייה ותן לחיות היה המוטו (הלא מוצהר) של החיים בשכונה.
היום המצב אינו כזה. ההרגשה היא שהצד הדתי אינו מכבד את הצרכים החילוניים. אז מה שהתכוונתי הוא לא "רוב חילוני" במובן של לא דתיים אלא רוב שמכבד דרכי חיים אחרות משל עצמו.
אני מניח שאני מתכוון להרגשה שיש לך היום כיהודי בסביבה נוצרית.
וכן חייבים לעשות משהו (ואפשר, אשמח לתת דוגמאות), כי אם לא הילדים שלי יהיו 30% שצריכים לפרנס 70%. או שנוותר כמו כל אילו שהוציאו דרכון (פורטוגלי או אחר) שיהיה לעת הצורך (שיגיע אם נמשיך כך).
בנושא הזה אנחנו בגדול מסכימים, אני חילוני לגמרי, אטאיסט, לא מאמין בישות שיושבת שם מלמעלה אבל אני מגדיר את עצמי מבחינה אתנית יהודי כי אני מגיע מהקבוצה הזאת ולא מתכחש לה אבל מצד השני לא חי בהרגשה של "אור לגויים"
כנראה שלא הבנת (או שלא נוח להבין) כי התייחסת לנתוני שנתיים ואני התייחסתי למגמות. המגמות כפי שכתבתי: גידול ילודה +עליה בקרב היהודים. צמצום ילודה - הגירה בצד הערבי. המומחים שאותם הבאת טעו והטעו בנתונים השנתיים (על זה אין ויכוח) ופספסו בענק את המגמות (כנ"ל) והתוצאה כיום שונה מאוד מהתחזיות השחורות שניבאו במשך עשורים. מקווה שאתה קורא ולא רק במוד הקראה.
לגבי אותו קו פרקטי (מוסר וצדק הם לא העניין) שלפיו לא מעניין אותך "הם" אלא מה שטוב לנו והפתרון האידיאלי הוא היפרדות בין העמים.
אתה בעצם קורא לפתרון שתי מדינות לשני עמים בשם אחר אבל במהות מדובר באותו שקר. כי לא שתיים- אלא ארבע מדינות לפלסטינאים: עזה, יו"ש, וירדן. שלוש מיועדות רק למוסלמים ואחת דו לאומית עם יהודים. ליהודים מדינה דו לאומית, עם פלסטינאים.
הפלסטינאים כידוע, דורשים מדינה נקיה מיהודים. לא משנה למה.
הנקודה שאם השמאל היה מציע לטרנספר את הפלסטינאים שנקראים ערביי ישראל עוד אפשר היה לקרוא לעניין הזה היפרדות. אבל השמאל לא מוכן לדבר על טרנספר לציבור שאינו יהודי. לכן אין כאן בעצם שום היפרדות אלא שוב אשליה משיחית. וכמו בכל אשליה שמאלנית תמיד היהודים מוותרים. הפעם שוב מדובר במסירת שטחים לטרור וחושך בכל הקשור לזכויות אדם, אזרח, נשים, הומועים, סביבה ובע"ח.
איך מימשת את ההיפרדות ואיפה הפתרון?
ובנוסף עיצה- כשאתה ואחרים חושבים שמישהו קונה את הסימטריה בסכסוך (קיצוניים משני הצדדים הם הבעיה) שהשמאל מנסה להציג יומם וליל אתם פוגעים ברסיסי היושרה והכבוד שעוד נותרו, אם נותרו -כלפי חלקים מהשמאל או בכולו. לא היתה מעולם ואין סימטריה בין ההצהרות המעשים, הסיבות והתרבויות. יהודים לא אוסרים על ערבים להתפלל לא מטרידים או אונסים את הנשים שלהם ולא משלמים לרוצחי ערבים.
ועוד מסלט הססמאות -כפי שטענתי אין בישראל מפלגה עם מצע שכולל כפיה דתית והפיכת ישראל למדינת הלכה. במציאות, מכל היבטי החיים אין אפילו אחוזון שאתה חייב לעשות כי אתה חי במדינה יהודית. גם אם מפריע צביון דתי יהודי במדינה, זכור שאתה יכול לנסוע ולקנות בשר חזיר ביום כיפור. החוק מאפשר את זה. לגבי קבורה נישואים וגירושים כנ"ל.
אני בכלל דוגל בהפרדת הדת מהמדינה והפיכת הרבנות למוסד פרטי. דגל, המנון ושבת מספיקים לי. אבל זה סתם שטויות של ליברל אמיתי.
ובגדול אשמח להמשיך אבל נראה שאתה מתעלם מהעיקר וגולש לטיעונים סיבוביים.
קידוזו,
הבאתי לך את כל הנתונים (רובם מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). הטבלה שהבאתי (1995-2020) מראה מגמה. אחוזי הפיריון מראים מגמה – הכל מגובה במספרים. אתה, לעומת זאת, שוב ושוב חוזר על המנטרות (כנראה מצטט את אטינגר) בלי להביא שום ביסוס מספרי (אגב, גם במחקר של המכון למחקרי ביטחון לאומי (https://strategicassessment.inss.org.il/articles/even/) מוזכר אטינגר כבעל גישה אחרת, גם שם מצוין שאטינגר לא מביא נתונים). תביא נתונים מהימנים ושונים (לא פראזות) כדי להצדיק את דבריך. או, שאולי, אם תשנה את שמו של אטינגר לקונצשטטר, תוכל לשנות את שמך לפוקס. (https://www.youtube.com/watch?v=kbGUSwRiKjE)
אני אכתוב שוב. אני לא מציע מדינה פלשתינית. אני מציע לעזוב את השטח. והיה והפלשתינים יחליטו להקים שם מדינה או להצטרף בצורה זו או אחרת לירדן – אפשר יהיה לדבר על חילופי שטחים – מאוד הגיוני לכולם. כמובן שתצטרך להציע לכל מי שיש לו ת.ז. ישראלית לגור בישראל - בין אם זה ערבי מאחד הכפרים שיוחלפו ובין אם זה יהודי שנמצא כרגע בשטח שיימסר. לא תכריח אף אחד לעשות שום דבר. ואם הפלשתינים יחליטו שלא להקים מדינה אלא להיות בצורה אחרת (אין לי מושג מה) אז לא. הכי חשוב לנו ובשבילינו זה להפטר מכמה שיותר מהאוכלוסייה הזו.
הפרדת הדת מהמדינה הוא הרעיון הכי נכון ששמעתי ממך עד עכשיו (חוץ, כמובן, מכל מה שקשור לאופנוענות). הלוואי. לצערי (וכאן אנחנו חוזרים לדמוגרפיה) אם זה לא קרה עד היום זה לא יקרה, כנראה. לכל היתר (שהקיצוניים הם לא בעיה וכו') אני, כמובן רחוק מלהסכים. מי שרוצח אנשים ברחוב כי הם יהודים מרחיק את הפתרון בדיוק כמו מי ששורף בתים של ערבים רק כי הם ערבים. או שגזענות/קנאות דתית זה בסדר בתנאי שזה לא מופנה נגדך.
היית שואל את גוגל אם הנתונים לא אמינים בעיניך. שחור על גבי לבן מטמקא שמצטט את הלשכה, מקור ימני קיצוני ידוע לשמצה:
עוד מתברר כי מספר הילדים הממוצע של נשים יהודיות נמצא במגמת עלייה, בשעה שנשים ערביות ודרוזיות יולדות פחות. (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4332305,00.html)
בינוסף - ערביי מזרח ירושלים נספרים פעמיים, ע"י הרשעות הפלסטינית והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
בינוסף - עולים מרוסיה שאינם יהודים עברו בשנים האחרונות להיספר כאחרים.
בינוסף - דרוזים ונוצרים שייכים למגזר הערבי, למרות שאין לרובם שאיפות לאומיות פלסטיניות.
בינוסף - מאזן הגירה שלילי ידוע (אלנבי ונתב"ג) שלא נספר.
את כל אלה תמצא בגוגל בקלות.
הניתוחים נהדרים, הנתונים פצצות לגבות-לא שמעתי על פתרונות.
אגב אם כל הורה היה מצליח לחנך את הילדים שלו לרצות את המדינה ולאהוב אותה כמו אייפון היינו במקום קצת אחר!
היית שואל את גוגל אם הנתונים לא אמינים בעיניך. שחור על גבי לבן מטמקא שמצטט את הלשכה, מקור ימני קיצוני ידוע לשמצה:
עוד מתברר כי מספר הילדים הממוצע של נשים יהודיות נמצא במגמת עלייה, בשעה שנשים ערביות ודרוזיות יולדות פחות. (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4332305,00.html)
בינוסף - ערביי מזרח ירושלים נספרים פעמיים, ע"י הרשעות הפלסטינית והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
בינוסף - עולים מרוסיה שאינם יהודים עברו בשנים האחרונות להיספר כאחרים.
בינוסף - דרוזים ונוצרים שייכים למגזר הערבי, למרות שאין לרובם שאיפות לאומיות פלסטיניות.
בינוסף - מאזן הגירה שלילי ידוע (אלנבי ונתב"ג) שלא נספר.
את כל אלה תמצא בגוגל בקלות.
אז ככה:
הנתונים של 2020 שהבאתי (22% ערבים) לא כוללים "אחרים".
גם במקור שהבאת עדיין הריבוי המוסלמי גדול בהרבה (3.51) מהיהודי הממוצע (3). מה שחסר זה הפילוח לקבוצות שמראה בבירור שהעלייה בפריון היהודי נובעת רק מהמגזר החרדי בעוד שבחילוני זה יורד כל הזמן (נמוך מ-2, כאשר כדי לשמור ללא גידול צריך 2.1). הצפי: עוד כ-20-30 שנה יהיה רוב יהודי קטן יותר מהיום ובתוך היהודים יהיה רוב חרדי. גם אם לא נדבר על אורח החיים במצב הזה, אני רוצה להזכיר שהמחויבות החרדית למדינה אינה קיימת (רובם מגדירים את עצמם כלא ציונים) - יש אפילו נציגות חרדית בפרלמנט הפלשתינאי. ולהזכיר - מדובר רק על האוכלוסייה בתוך הקו הירוק.
זו המדינה שאתה שואף אליה?
כמו שכתבתי, דרוזים ונוצרים לא מספרו כמוסלמים בנתונים שהבאתי אלא כ"אחרים".
ובאשר למאזן הגירה שלילי - יכול להיות - אין לי נתונים מספריים וכמה שזה משפיע. מה שאני יודע הוא שדרכון אירופאי הפך לכמעט סטנדרד באוכלוסייה היהודית. זה לא בדיוק מרמז על הגירה חיובית.....
אגב אם כל הורה היה מצליח לחנך את הילדים שלו לרצות את המדינה ולאהוב אותה כמו אייפון היינו במקום קצת אחר!
הצעתי פתרון. ויש לי עוד רעיונות.
במצב שהתפתח כאן בעשור האחרון קשה יותר ויותר לחנך לאהבת המדינה שכשפוליטיקאים משסים כל מגזר ותת מגזר בכל האחרים בשביל רווח פוליטי.
the striker
26-04-2022, 08:08
אהבתי את הקטע של האייפון, כמה שזה נכון.
ולגבי פתרון, טרנספר הוא הפתרון. מרצון, עם פיצוי, בלי פיצוי, בכח, לא משנה איך תקרא לזה, או איך תעשה את זה.
אז ככה:
...
גם במקור שהבאת עדיין הריבוי המוסלמי גדול בהרבה (3.51) מהיהודי הממוצע (3). מה שחסר זה הפילוח לקבוצות שמראה בבירור שהעלייה בפריון היהודי נובעת רק מהמגזר החרדי בעוד שבחילוני זה יורד כל הזמן (נמוך מ-2, כאשר כדי לשמור ללא גידול צריך 2.1). הצפי: עוד כ-20-30 שנה יהיה רוב יהודי קטן יותר מהיום ובתוך היהודים יהיה רוב חרדי. .... ולהזכיר - מדובר רק על האוכלוסייה בתוך הקו הירוק.
זו המדינה שאתה שואף אליה?
ובאשר למאזן הגירה שלילי - יכול להיות - אין לי נתונים מספריים וכמה שזה משפיע. מה שאני יודע הוא שדרכון אירופאי הפך לכמעט סטנדרד באוכלוסייה היהודית. זה לא בדיוק מרמז על הגירה חיובית.....
הלשכה המרכזית לססטיסטיקה שאותה אתה מצטט בקשר למספר הערבים ביו"ש חושבת אחרת:
שיעור הפריון הכולל של יהודיות ואחרות נאמד ב-2.88 ילדים לאישה, ושל ערביות – ב-2.82.
מקור:
https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/DocLib/2022/062/01_22_062b.pdfושוב, -זו לא הנקודה אלא המגמה כפי שהגרף מראה:
9595
הערביות - ירידה דרסטית, היהודיות עליה מתונה שתלך ותגבר.
למה? כי יש יותר יהודיות דתיות (זה כולל חרדים אבל הם מיעוט בקבוצת הדתיות).
בהגירה יש מאזן חיובי ליהודים ושלילי לערבים. ממליץ להכיר את סדרי הגודל של נתונים.
לפי מקור הנתונים שעליו אתה מסתמך השד הדמוגרפי שהיווה חלק מפתרון ההיפרדות מיהודה ושומרון (זרמתי עם השם המכובס) מתברר כאד שהתפוגג כליל ב 2019 או 2018. מוזמן לבדוק בגוגל.
בנוסף, אותה "היפרדות" שמותירה בישראל כ 20% ערבים היא לא באמת היפרדות אלא מדינה דו-לאומית.
אחרי שניקינו את רעשי הרקע אתה מעלה את החרדים כבעיה.
מגיע לזה אבל כדי להיות הוגן -זה לא באמת קשור לרעיון ההיפרדות נכון? רעיון ההיפרדות הוא לא יותר משם חד"ש לפתרון הדמגוגי והשקרי שנקרא שתי מדינות לשני עמים שאליו התייחסתי בשרשור בפירוט.
לסיכום אין שום איום דמוגרפי שמאלץ אותנו למסור את יהודה ושומרון כדי לשמור על רוב יהודי דמוקרטי אלא להיפך. המגמות בשני העמים הפוכות. יהודים מאמצים את הפרו ורבו והערבים למדו להשתמש בקונדום.
נוקדה. כפי שאומר מרדכי קידר.
לגבי החרדים מסכים שיש בעיה עם הסטטוס קוו. הבעיה איננה בחרדים שכמו ציבורים אחרים בוחרים מנהיגים פוליטיים שמנצלים את כוחם האלקטורלי כדי לקיים את ההבטחות לציבור. הלוואי עלינו החילוניים, שנזכה ליום שבו נציב בכנסת מנהיגים שמקיימים הבטחות לבוחרים. הבעיה שחלק מהאוכלוסיה החרדית שמהווה חלק קטן מהאוכלוסיה הדתית מנותק מההוויה והכלכלה הישראלית וזה צריך להשתנות. הוא משתנה בקצב זוחל כי יותר יוצאים לעבוד וללמוד ולדעתי ישתנה יותר כשהמצב מול הפלסטינאים שחיים בישראל יחמיר. מתפלל שזה יקרה מהר. אגב אם תבדוק סדרי גודל תגלה גם כאן שהשד החרדי מצומצם מהתפיסה המקובלת.
רוב הציבור הדתי בישראל חי איתנו בהתאמה ואני מעדיף את ערכיו. ביחידות המיוחדות הם נמצאים מעל לגודלם היחסי האוכלוסיה כמעט כמו הקיבוצניקים הציוניים של פעם. לגישתי האמונית (כי נראה שלשם אתה חותר), אדם יכול לעבוד את אלוהיו ולפרנס את עצמו ולא צריך את המדינה לשם כך. אם המדינה תתקצב 1,000 עילויים בתורה (בתקצוב מלא וריאלי ולא כמו היום) כתמיכה בלימוד אמוני יהודי אקבל את הפשרה. אבל האמונה של X היא לא הנושא אלא הפתרון.
מה שמפריע לי באנשים שמתלוננים על הנתק החרדי מישראל החילונית היא שתיקתם לנוכח עלילות הפלסטינאים אזרחי ישראל. אם תחפש תקציבי רווחה (סוד כמוס) תגיע למסקנה שהמגזר שהכי מעיק על הביטוח הלאומי והערבות הסוציאלית המבורכת הוא הבדואים והערבים.
תעשיית האמהות היחידניות מגירושים פיקטיביים, ייבוא של 100,000 תושבי שטחים לכלכלה הישראלית בעידוד בג"צ וארגוני ההרס משמאל, בנוסף לנזק הכלכלי מפשיעה לאומנית ופשיעה כלכלית תקבל משקולת בסדר גודל אחר.
אז למה כל כך מקובל מאנשים בעלי עמדות דומות לשלך להיטפל לחרדים?
כי אתיאיסטים בדיוק כמו אנשים דתיים צריכים לבטא את הפרקטיקה הדתית. במקרה הזה הפרקטיקה עוסקת בשלילת האל והנחיצות של המאמין היהודי בלבד. לא מכיר הרבה אתיאיסטים שלועגים לפרקטיקה המוסלמית ותאמין לי יש בה הרבה יותר בשר לסאטירה וסתם דאחקות. זאת הסיבה שתכנית כמו "היהודים באים" שעוסקת באנטישמיות במסווה של דאחקות תרבותיות לא יכולה להתקיים במתכונת מוסלמית. כי שנאת החרדי משעשעת אבל שנאת הערבי היא גזענות. לגבי טיב ההומור, אין ויכוח. כמו ארץ נהדרת מדובר בטקסט פח זבל שמסתתר בין כשרונות בימתיים והפקה מושקעת.
אם רק תחשוב לרגע מחוץ לקופסא ומחוץ לגדר ומחוץ ללאום ולתרבות שלנו ופשוט תסתכל (MEMRI לדוגמא) על ההבטחות, התקציבים, החינוך והמגמות החברתיות תבין לבד ששורש הבעיה בצד שלהם. אם הגעת למסקנה הדי ברורה שלא משנה על כמה שטח תוותר, השאיפה האנטישמית להשמיד אותנו תמשיך להתקיים ואפילו תקבל תנופה לאור הפייסנות הפרוגרסיבית אולי יעלה על דעתך פתרון שדוגל בגישה נחושה כמו הציונות של פעם, המקום הזה שלנו- לכו להזדיין.
אולי יעלה על דעתך פתרון שדוגל בגישה נחושה כמו הציונות של פעם, המקום הזה שלנו- לכו להזדיין.
אתה שולח אותם להחמיר את הבעיה?
קידוזו,
אנחנו כנראה קוראים אחרת את המספרים גם אם מסתמכים על אותם מספרים. לדוגמה, את המספרים 2.88 ו-2.82 הבאתי באחת התגובות שלי (שנייה בעמוד 8), אבל המספרים לפי מה שקראתי מתייחסים לערביי ישראל ולא לערביי הגדה המערבית כמו שאתה כותב. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לא פועלת מחוץ לקו הירוק. לא הצלחת לשכנע אותי וברור שגם אני לא הצלחתי לשכנע אותך בנושא איום דמוגרפי. ימים יגידו (אני מקווה שאני טועה אבל משוכנע שלא).
גם בעניין ריבוי חרדיות/דתיות אני לא מסכים אתך. ב-2018 היו בישראל 16% דתיים ו-14% חרדים (דו"ח הלמ"ס) (https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/pages/2018/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%99%D 7%AA-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%93%D7%AA-%D7%95%D7%94%D7%92%D7%93%D7%A8%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%93%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%91%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%9A-%D7%93%D7%95%D7%97-%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%A1-10.aspx). שים לב (באותו דו"ח שציטטת) לאחוזי ריבוי – 6.64 לחרדיות, 3.92 לדתיות (חילוניות – 1.96, משמע ירידה באוכלוסייה החילונית). כפי הנראה כבר היום החרדים עולים במספרם על הדתיים וההפרש ילך ויגדל.
באשר לשילוב חרדים – הלוואי וזה יקרה, אבל אני לא רואה איך. הייתי מעורב מעט בניסיון לשילוב חרדים באקדמיה. הושקעו תקציבים לא קטנים, ויתרו על עקרונות (כגון, לימוד של נשים וגברים בנפרד, לגברים יש רק מרצים גברים, לא נשים) והכישלון היה מהדהד. כפי הנראה הסיבה היא שחסר לחרדים חומר יסודי (ליבה) כדי להצליח בלימודים אקדמיים, ועל כך יש להודות לפוליטיקאים ש"מייצגים אותם" (למעשה – מייצגים מספר רבנים במטרה להנציח שליטה) שתורמים להנצחת הבורות במגזר זה. יש כאן, כמובן הכללה שלא עושה צדק עם פרטים בחברה החרדית שמתפרנסים בכוחות עצמם ו/או שהצליחו באקדמיה.
ועכשיו לפתרונות: גם הפתרון שאתה נתת (סיפוח שטחים ואזרחים ללא זכויות מלאות) וגם טרנספר (כמו שסטרייקר מציע) עשויים לפתור את (חלק או רוב) הבעיות של ישראל. אישית – אני לא מתנגד לזה (כבר אמרתי קודם – כשהבית בוער לא מתעסקים בשאלות מוסר) אבל אני משוכנע לחלוטין שבאקלים הבינלאומי הנוכחי (במיוחד ארה"ב ואירופה) זה לא ניתן לביצוע. זה בערך כמו לחלום מה היית עושה אם היו לך 10 מיליון דולר כשבכיס אין לך אפילו 10 דולר.
ועוד משהו – אתה מאשים אותי בהתנגדות לדת היהודית בלבד. ולא היא. לדעתי הדתות (כל הדתות), כשנכנסות לענייני שילטון, הן הגורם מספר אחת (חוץ אולי ממגיפות) למות אנשים בהיסטוריה (ואני כולל את "דת הגזע" של הנאצים בזה). בעיני דת (ושוב, כל דת) זה משהו שבין אדם לעצמו בלבד. אבל, וזה אבל גדול, כרגע הדת היחידה שמשפיעה על החיים היום-יומיים שלי (בצורה שלילית) היא הדת היהודית שמיוצגת בפוליטיקה ע"י חרדים ודתיים.
וכן, אני גם מסכים שהפרדות מאוכלוסיית הגדה המערבית (באיזה mode שיהיה) לא יפתור את כל הבעיות. צריך רוויזיה הרבה יותר עמוקה, אבל הפרדות כהתחלה זה מבטיח.
או לעשות מה שישראל (על כל ממשלותיה) עשתה עד עכשיו: לחכות, לראות מה קורה, להגיב, אם אפשר ולהתייחס למושג "ליזום" כאל מילה גסה.
lokimonster
27-04-2022, 10:48
א' הזקן
גם הסטיטסטיקה לא ממש מספרת את הסיפור האמיתי (עם דגש על המיעוטים).
התנגשות בין המציאות לבין הפוליטיקה גורמת לסתימת פיות וככל הנראה הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
ואת זה אני רושם בכאב.
לגבי החרדים זה גם נושא לא פשוט.
השאלה מה יותר מסוכן לנו.
. אבל, וזה אבל גדול, כרגע הדת היחידה שמשפיעה על החיים היום-יומיים שלי (בצורה שלילית) היא הדת היהודית שמיוצגת בפוליטיקה ע"י חרדים ודתיים..
אני מסכים עם הרבה דברים שרשמת, אבל כאן קצת פישלת,
כי למצב הבטחוני שלך היום יש הרבה קשר לדת האסלאם. ברור, שלא לכל המוסלמים אלא למיעוט שבמיעוט, אבל בוא, אנחנו חיים במציאות בטחונית לא הגיונית שחלקה מונע מרעיונות פונדמנטליסים.
אתה שולח אותם להחמיר את הבעיה?
קידוזו,
לפי מה שקראתי מתייחסים לערביי ישראל ולא לערביי הגדה המערבית כמו שאתה כותב.
מגמת פריון של ערביי הגדה:
מתשע לידות לאשה בשנות ה-60, ל-3.02 לידות בשנת 2021 כך לפי תיעוד ה-CIA World Factbook.
גם בעניין ריבוי חרדיות/דתיות אני לא מסכים אתך. ב-2018 היו בישראל 16% דתיים ו-14% חרדים (דו"ח הלמ"ס) (https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/pages/2018/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%99%D 7%AA-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%93%D7%AA-%D7%95%D7%94%D7%92%D7%93%D7%A8%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%93%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%91%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%9A-%D7%93%D7%95%D7%97-%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%A1-10.aspx). שים לב (באותו דו"ח שציטטת) לאחוזי ריבוי – 6.64 לחרדיות, 3.92 לדתיות (חילוניות – 1.96, משמע ירידה באוכלוסייה החילונית). כפי הנראה כבר היום החרדים עולים במספרם על הדתיים וההפרש ילך ויגדל.
...
עכשיו אתה כן מדבר על מגמות. אולי תסכים עם ההיגד שלי בנושא- אין בעיה דמוגרפית ולא יהיה רוב ערבי בין הים לירדן.
....
באשר לשילוב חרדים – הלוואי וזה יקרה, אבל אני לא רואה איך. הייתי מעורב מעט בניסיון לשילוב חרדים באקדמיה. הושקעו תקציבים לא קטנים, ויתרו על עקרונות (כגון, לימוד של נשים וגברים בנפרד, לגברים יש רק מרצים גברים, לא נשים) והכישלון היה מהדהד. כפי הנראה הסיבה היא שחסר לחרדים חומר יסודי (ליבה) כדי להצליח בלימודים אקדמיים, ועל כך יש להודות לפוליטיקאים ש"מייצגים אותם" (למעשה – מייצגים מספר רבנים במטרה להנציח שליטה) שתורמים להנצחת הבורות במגזר זה. יש כאן, כמובן הכללה שלא עושה צדק עם פרטים בחברה החרדית שמתפרנסים בכוחות עצמם ו/או שהצליחו באקדמיה.
...
אז עוד אנקדוטה- עבדתי בחברה אינטרנטית ששילבה חרדיות במוקד תמיכה והייתי צריך להעביר להם הדרכה. עיר חרדית לחלוטין אין ליב"ה או היכרות עם העולם שבו אני ואתה חיים. להפתעתי זה עבד. אבל שוב, החרדים לא קשורים לפתרון שהצעת- ולא לבעיה.
...
ועכשיו לפתרונות: גם הפתרון שאתה נתת (סיפוח שטחים ואזרחים ללא זכויות מלאות) וגם טרנספר (כמו שסטרייקר מציע) עשויים לפתור את (חלק או רוב) הבעיות של ישראל. אישית – אני לא מתנגד לזה (כבר אמרתי קודם – כשהבית בוער לא מתעסקים בשאלות מוסר) אבל אני משוכנע לחלוטין שבאקלים הבינלאומי הנוכחי (במיוחד ארה"ב ואירופה) זה לא ניתן לביצוע. זה בערך כמו לחלום מה היית עושה אם היו לך 10 מיליון דולר כשבכיס אין לך אפילו 10 דולר.
רגע רגע. הגענו לאקלים הזה בגלל השמאל המקומי העולמי ובמיוחד יהודי ארה"ב (דמוקרטים ורפורמים) שקידמו עם אנטישמים גמורים את את השקר הפלסטיני והפצת אשמה יהודית מקום המדינה. לפי הקרן החדשה נשפכו בישראל מיליארד ש"ח וזה רק חלק מהסכומים שנשפכו כאן ע"י V15 V20 ו V טיזי. הסכומים ששפך השמאל על העלאת הלאומיות הפלסטינית (והכלת הטרור) גבוהים בהרבה כשמכלילים את אונר"א.
רק להבין את סדרי הגודל, הארגונים הגדולים בישראל שופכים כמה עשרות מליונים בשנה על פרסום.
עזוב מימון חיצוני, זה גם דיפסטייט של שמאלנים שמונעים מלהט להחריב. תחשוב כמה נזק משרד החוץ עם אלון ליאל כמנכ"ל גרם לסיפור הציוני.
עכשיו השמאלנים במשרד החינוך רוצים לבטל את לימודי התנ"ך כחלק ממקצועות הבגרות ולגרום למצב שבו מנהלי תיכון יבחרו שלא ללמד בכלל תנ"ך.
מה כל זה אומר?
שבעזרת כסף ומדיניות אפשר לשנות אקלים כמו בכל קמפיין מסחרי או מדיני -מסוג הקמפיינים שהציבור ספג כדי להצדיק את הטרנספר ליהודי עזה וזוועות אוסלו.
למה זה לא קורה?
כי אנשים שמחזיקים בדיעות שמאלניות לא רוצים שזה יקרה. יש לי הסבר למה הם לא רוצים אבל לא נכנס לזה עכשיו.
זה נשמע פשטני וילדותי אבל שמאלנים משקיעים הכי הרבה בקידום רעיון מדינה פלסטינית. הרבה יותר מהפלסטינאים עצמם.
ועוד משהו – אתה מאשים אותי בהתנגדות לדת היהודית בלבד. ולא היא. לדעתי הדתות (כל הדתות), כשנכנסות לענייני שילטון, הן הגורם מספר אחת (חוץ אולי ממגיפות) למות אנשים בהיסטוריה (ואני כולל את "דת הגזע" של הנאצים בזה). בעיני דת (ושוב, כל דת) זה משהו שבין אדם לעצמו בלבד. אבל, וזה אבל גדול, כרגע הדת היחידה שמשפיעה על החיים היום-יומיים שלי (בצורה שלילית) היא הדת היהודית שמיוצגת בפוליטיקה ע"י חרדים ודתיים.
אני מאשים שמאלנים בהטחת לעג ביקורת וסלידה מהדת היהודית בלבד. זה לא רק שמאלנים יהודים אלא גם במערב. ראה את המנטרה של אובמה לאחר אירועי טרור:
"לאסלאם אין קשר לזה".
זה השמאל הפרוגרסיבי בעיוורונו האמוני.
הדת שמשפיעה עליך יותר מכל ביום יום היא האסלאם.
בלי איומים בטחוניים וטרור באחוזי תקציב ביטחון מקביל למדינות מערביות אחרות היינו בין הכלכלות המובילות בעולם.
וכן, אני גם מסכים שהפרדות מאוכלוסיית הגדה המערבית (באיזה mode שיהיה) לא יפתור את כל הבעיות. צריך רוויזיה הרבה יותר עמוקה, אבל הפרדות כהתחלה זה מבטיח.
שוב, אין שום היפרדות כשאתה משאיר את הפלסטינאים הישראלים איתנו. הפתרון הוא בסה"כ עוד טרנספר ליהודים ומסירת שטח לטרור ואנטישמיות.
או לעשות מה שישראל (על כל ממשלותיה) עשתה עד עכשיו: לחכות, לראות מה קורה, להגיב, אם אפשר ולהתייחס למושג "ליזום" כאל מילה גסה.
ככל הנראה, מצביעי השמאל שספוגים באקלים והשקרים שיצרו הקרנות הזרות לא יהפכו לבעלי תודעה ציונית היסטורית מפותחת (כמו בן גוריון) אבל אני סומך על הערבים שיאלצו אותנו להבין שוב את המושג מלחמת אין ברירה או שיעלו את החמאס לשלטון. בכל מקרה רעיון המדינה הפלסטינית שאנשי אובמה מנסים לדחוף חזרה למגרש אחרי שטראמפ מסמס אותו תקוע עמוק בבוץ.
בטווח הקצר, מלחמה שבה חלק ניכר מהפלסטינאים מקומיים מנסה להרוס ומסכן את המפעל הציוני היא הזדמנות לתיקון. הפתרון המתון וארוך הטווח הוא להפוך שמאלנים לבעלי תודעה ציונית איתנה כדי לייצר אקלים שבו אפשר לתקן את עולם המושגים השקרי והמעוות ולדבוק באמת ובצדק.
א' הזקן
גם הסטיטסטיקה לא ממש מספרת את הסיפור האמיתי (עם דגש על המיעוטים).
התנגשות בין המציאות לבין הפוליטיקה גורמת לסתימת פיות וככל הנראה הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
ואת זה אני רושם בכאב.
לגבי החרדים זה גם נושא לא פשוט.
השאלה מה יותר מסוכן לנו.
לוקי, קודם כל ברכות על החתימה החדשה. אני ממש שמח שיש לך נושא לקטר עליו – הוציא אותך מתסכול עמוק, מה?
ולעניין: סטטיסטיקה אף פעם לא מספרת סיפור אמיתי. נדמה לי שהיה זה בנימין ד'יזראלי שאמר "יש 3 סוגי שקרים: שקרים, שקרים ארורים וסטטיסטיקה". למעשה, אם נהיה רציניים לרגע, השאלה היא מה מסיקים ממתאם סטטיסטי. לדוגמה, יש מתאם סטטיסטי מובהק בין כמות השער על הראש ליוקרת הרכב בו אתה נוהג. סטטיסטית, הסיכוי שיהיה לך רכב יוקרתי עולה ככל שאתה קרח יותר. עכשיו השאלה היא מה הגורם למתאם. למשל, יש מובהקות סטטיסטית של ירידה באחוז הבדואים שמשרתים בצה"ל לאורך השנים. השאלה למה ומה אפשר להסיק מכך על מיעוטים בישראל בכלל.
מה יותר מסוכן לנו? השאלה לאן אתה רוצה ללכת. אם אתה רוצה להגיע למדינת הלכה שבה למיעוט שאינו שייך לדת השלטת יש פחות זכויות אזרחיות – לא צריך לעשות כלום. אנחנו בדרך הנכונה. אם, מצד שני, אתה רוצה ללכת למדינה ברוח ה"אבות המייסדים" – יש הרבה מה לעשות, גם בעניין החרדים וגם בעניין המיעוט ששונא אותך וגדל (להערכתי) לכיוון להיות רוב.
קידוזו, בלי קשר אם אני מקבל את דעתך על הגורמים לאקלים הבינלאומי (שלדעתי מופרך לחלוטין) אתה שוב מתעסק ב"מי התחיל". תתבגר. הפתרון למצב לא יגיע מלחפש את האשמים בו.
lokimonster
27-04-2022, 12:22
קידוזו
אנו עם עם נטיית אובדנות
אין שום הסבר אחר לזה.
אני מסכים עם הרבה דברים שרשמת, אבל כאן קצת פישלת,
כי למצב הבטחוני שלך היום יש הרבה קשר לדת האסלאם. ברור, שלא לכל המוסלמים אלא למיעוט שבמיעוט, אבל בוא, אנחנו חיים במציאות בטחונית לא הגיונית שחלקה מונע מרעיונות פונדמנטליסים.
כמובן שאתה צודק. ב"חיי היום-יום" שלי התכוונתי לכל האספקטים שאינם בטחוניים, החל מספרי לימוד של הילדים שלי (נתתי דוגמה קודם), עבור דרך העובדה שאני חייב לשלם יותר בסופר כי הוא כשר (מוצרים כשרים עולים יותר, אפרט אם אצטרך, ואל תגידו "לך תקנה במקום לא כשר" כי זה לא משנה) ועד חתונות, גירושים וקבורה.
lokimonster
27-04-2022, 12:51
לוקי, קודם כל ברכות על החתימה החדשה. אני ממש שמח שיש לך נושא לקטר עליו – הוציא אותך מתסכול עמוק, מה?
ולעניין: סטטיסטיקה אף פעם לא מספרת סיפור אמיתי. נדמה לי שהיה זה בנימין ד'יזראלי שאמר "יש 3 סוגי שקרים: שקרים, שקרים ארורים וסטטיסטיקה". למעשה, אם נהיה רציניים לרגע, השאלה היא מה מסיקים ממתאם סטטיסטי. לדוגמה, יש מתאם סטטיסטי מובהק בין כמות השער על הראש ליוקרת הרכב בו אתה נוהג. סטטיסטית, הסיכוי שיהיה לך רכב יוקרתי עולה ככל שאתה קרח יותר. עכשיו השאלה היא מה הגורם למתאם. למשל, יש מובהקות סטטיסטית של ירידה באחוז הבדואים שמשרתים בצה"ל לאורך השנים. השאלה למה ומה אפשר להסיק מכך על מיעוטים בישראל בכלל.
מה יותר מסוכן לנו? השאלה לאן אתה רוצה ללכת. אם אתה רוצה להגיע למדינת הלכה שבה למיעוט שאינו שייך לדת השלטת יש פחות זכויות אזרחיות – לא צריך לעשות כלום. אנחנו בדרך הנכונה. אם, מצד שני, אתה רוצה ללכת למדינה ברוח ה"אבות המייסדים" – יש הרבה מה לעשות, גם בעניין החרדים וגם בעניין המיעוט ששונא אותך וגדל (להערכתי) לכיוון להיות רוב.
לגבי שאלת הירידה באחוזי המשרתים בצה"ל בקרב הבדואים זה נובע בשל נישואים עם פלסטינאים רשמתי על זה למעלה וזה רווח גם בקרב ערביי ישראל שלא בהכרח בדואים.
חוק האזרחות שעבר לאחרונה לאחר סיום הוראת השעה נועד להגביל את "זכות השיבה" ולמעשה לשמור על הדמוגרפיה ולהאט את התהליך שהחל בקרב ערביי ישראל.
לגבי החרדים אני ממש לא נגדם אבל אני בהחלט חרד מהרעיון של מדינת הלכה ושאר השגעונות של החרדים.
לצערי אני מסכים איתך שלא בטוח שהם יהיו שונים מהמוסלמים ואם אחד הרבנים מחר יחליט על ג'יהאד נוסח אויי ויי זמיר הם בהחלט עשויים ללכת אחריו מתוך אמונה עיוורת ובכל זאת הם בני עמנו ואני יוצא מנקודת הנחה שכולנו יהודים ( טוב אני מתפתל פה בחיפוש תשובה פוליטית דיה ולא מוצא).
לגבי סטיטסטיקה לא מבין גדול בזה אבל כאחד שמתעסק קצת בנתונים של אוכלוסין אני יודע שמה שמגישים לציבור מהלשכה ערוך ומתורגם לשפה אחרת ומנסים להשתיק את האמת.
וכעת לדבר הכי חשוב שנתכנסנו כאן מעל דפי הפורום הנכבד המהולל ששורד את הפייסבוק טוויטר ואת הגחמות של השושנים בימי הפנסיה העליזים שלו:
אכן הוציא אותי מתסכול נוראי שנובע מגנטיקה דפוקה של גרוניכים שחייבים משהו לקטר עליו.
כמיטב המסורת הפולנית שאומצה על ידי ההונגרים ילידי ירושלים אי שם מ1830 (בערך) ויצאו להקים את פתח תקווה כדי לספק לפרסי משושן משהו להתכחש אליו מצאתי דבר חדש למלא את הצורך.
האמת שכנראה מצאתי פתרון לסוגיה (לא הפלסטינאית כמובן) בדמות מאותת חליפי בתקווה שאצא לחיפוש נושא חדש לקטר עליו
בןהלאמשחיז
27-04-2022, 13:12
כמובן שאתה צודק. ב"חיי היום-יום" שלי התכוונתי לכל האספקטים שאינם בטחוניים, החל מספרי לימוד של הילדים שלי (נתתי דוגמה קודם), עבור דרך העובדה שאני חייב לשלם יותר בסופר כי הוא כשר (מוצרים כשרים עולים יותר, אפרט אם אצטרך, ואל תגידו "לך תקנה במקום לא כשר" כי זה לא משנה) ועד חתונות, גירושים וקבורה.
"בגלל שכשר יותר יקר" זה שטיפת מח של הארץ ושות.
צימר בצפון - לא מחזיק משגיח כשרות, לא מגיש ארוחת בוקר (קורונה טיים) ועדיין גובה כמו מלון במלדיביים.
דאורדורנט, סכין גילוח, מברשת שיניים - אין להם תעודה ועדיין עולים כפול מאירופה (גם מס אין על זה)
לצמיג שלך ולאופנוע שלך גם אין תעודת כשרות ועדיין עולים יותר!
עלות משגיח כשרות ביחס לעסק גדול (נגיד שטראוס או תנובה) היא שולית ביחס למוצר - אולי אגורה לכל יחידה.
אז לא כשרות זה לא האישיו - החזירות של בעלי העסקים והממשלה היא האישיו.
כי כשיושב אדון כלכלן במשרד האוצר וצועק לא להוריד מחירי דלק מיסים וכו' הוא יודע שהוא לא מוציא שקל מהכיס בשביל זה. ואם בטעות יוצא לו כסף מהכיס ההסתדרות תארגן שביתה כדי לקבל תוספת.
החרדים אולי מתרבים כמו שפנים - אבל לא כולם נשארים חרדים. הרבה מהם יוצאים לעבוד ואז הם משלמים מיסים כמוך.
קידוזו, בלי קשר אם אני מקבל את דעתך על הגורמים לאקלים הבינלאומי (שלדעתי מופרך לחלוטין) אתה שוב מתעסק ב"מי התחיל". תתבגר. הפתרון למצב לא יגיע מלחפש את האשמים בו.
1.הדרך שבה הגענו למצב הזה חשובה כי באותה דרך (שינוי תודעתי) אפשר גם לצאת ממנו.
2. ירדת מהנימוק לפתרון שהצעת? ציטוט נוסף מפי זה שמקבל את נתוני הלמפ"ס:
"אם מחברים את נתוני שתי הלשכות", אמר פרופ' דלה-פרגולה "אז מספר בני האדם החיים בין הירדן לים יגדל מכ-13.5 מיליון איש כיום, באופן די מדהים, ל-30 מיליון איש ב-2065, לפי ההנחה הבינונית. כמו כן, בדיכוטומיה בין יהודים וערבים, הרי שעד שנת 2065 המצב בישראל ישמר באופן די דומה 80% לעומת 20%, הרי שאם מוסיפים את הגדה המערבית זה כבר 60-40, ואם מוסיפים גם את עזה, הרי שבשנת 2065 בין הירדם לים יהיו 50% יהודים ו-50% ערבים. זהו נתון דרמטי כאשר באים לדון בגבולותיה של מדינת ישראל, והמשמעות של דמוקרטיה עם רוב מוגדר של לאום ושפה".
2065 מעבר לפינה:
ללא עזה- 60% יהודים ו 40% ערבים עם יהודה ושומרון.
ללא יהודה ושומרון- 80% יהודים ו 20% ערבים.
"בגלל שכשר יותר יקר" זה שטיפת מח של הארץ ושות.
צימר בצפון - לא מחזיק משגיח כשרות, לא מגיש ארוחת בוקר (קורונה טיים) ועדיין גובה כמו מלון במלדיביים.
דאורדורנט, סכין גילוח, מברשת שיניים - אין להם תעודה ועדיין עולים כפול מאירופה (גם מס אין על זה)
לצמיג שלך ולאופנוע שלך גם אין תעודת כשרות ועדיין עולים יותר!
עלות משגיח כשרות ביחס לעסק גדול (נגיד שטראוס או תנובה) היא שולית ביחס למוצר - אולי אגורה לכל יחידה.
אז לא כשרות זה לא האישיו - החזירות של בעלי העסקים והממשלה היא האישיו.
כי כשיושב אדון כלכלן במשרד האוצר וצועק לא להוריד מחירי דלק מיסים וכו' הוא יודע שהוא לא מוציא שקל מהכיס בשביל זה. ואם בטעות יוצא לו כסף מהכיס ההסתדרות תארגן שביתה כדי לקבל תוספת.
החרדים אולי מתרבים כמו שפנים - אבל לא כולם נשארים חרדים. הרבה מהם יוצאים לעבוד ואז הם משלמים מיסים כמוך.
חבל על ההתלהמות. מעולם לא טענתי שהמחירים הלא סבירים בארץ הם תוצאה של כשרות, כתבתי בסופר.
גם לא טענתי שמשגיחי הכשרות הם האחראיים (הבטחתי להסביר אם אדרש). אז הנה דוגמה:
יש קווי ייצור תעשייתיים שאמורים לפעול 24/7. כל כיבוי של קו כזה והפעלתו עולים הון. לדוגמה, ייצור שמן מזוקק הוא קו מסוג זה. כדי ששמן יוכר ככשר, אסור לייצרו בשבת ובשבתונים. העלות של כיבוי והפעלה של קו כזה והצורך ביותר קווי ייצור מגולמת במחיר השמן. וזו רק דוגמה – יש לא מעט כאילו. העלות של זה היא הרבה יותר מאגורה ליחידה.
עוד טעות – חלק מהחרדים יוצאים לעבוד אבל הם ממש לא משלמים מס כמוני. זה פשוט: בגלל חוסר ב"השכלה שימושית" (יש לחרדים השכלה מעמיקה בתחומים שלא יכולים להביא להכנסה כספית רצינית) בד"כ הם ירוויחו יחסית מעט ולכן ישלמו מעט מס (כזכור, המס פרוגרסיבי). אם תוסיף לכך את התמיכה שהם מקבלי מהמדינה, את העובדה שלרבים מהם אין רכב (כזכור, מעל 80% ממחיר הדלק הוא מס) וכו' אז די ברור שהם משלמים פחות מס ממני.
ואני מתנצל כאן מעומק הלב על ההכללות. ברור לחלוטין שיש אחרים – אני אפילו מכיר אדם דתי שדוגל בהפרדת הדת מהמדינה. אבל כקבוצה/מגזר זה נכון.
האמת – לא ברור לי למה המחירים בארץ כל כך גבוהים. קל להגיד "חזירים" ואולי זה אפילו נכון לחלק מהגדולים. מצד שני – כמה בעלי צימר ממש עשירים אתה מכיר? אף אחד מהעצמאיים שאני מכיר הוא ממש עשיר. חלקם חיים יותר טוב, חלקם פחות, אבל ממש עשיר – לא מכיר.
נ.ב. לא קורא הארץ (או עיתון אחר).....
1.הדרך שבה הגענו למצב הזה חשובה כי באותה דרך (שינוי תודעתי) אפשר גם לצאת ממנו.
2. ירדת מהנימוק לפתרון שהצעת? ציטוט נוסף מפי זה שמקבל את נתוני הלמפ"ס:
"אם מחברים את נתוני שתי הלשכות", אמר פרופ' דלה-פרגולה "אז מספר בני האדם החיים בין הירדן לים יגדל מכ-13.5 מיליון איש כיום, באופן די מדהים, ל-30 מיליון איש ב-2065, לפי ההנחה הבינונית. כמו כן, בדיכוטומיה בין יהודים וערבים, הרי שעד שנת 2065 המצב בישראל ישמר באופן די דומה 80% לעומת 20%, הרי שאם מוסיפים את הגדה המערבית זה כבר 60-40, ואם מוסיפים גם את עזה, הרי שבשנת 2065 בין הירדם לים יהיו 50% יהודים ו-50% ערבים. זהו נתון דרמטי כאשר באים לדון בגבולותיה של מדינת ישראל, והמשמעות של דמוקרטיה עם רוב מוגדר של לאום ושפה".
2065 מעבר לפינה:
ללא עזה- 60% יהודים ו 40% ערבים עם יהודה ושומרון.
ללא יהודה ושומרון- 80% יהודים ו 20% ערבים.
1. לא מקבל. התבכבשות בעבר לא תביא לפתרון. מה עוד שהתודעה שלך, שהיא מאותה משפחה של "הערבים נוהרים לקלפי באוטובוסים שממנות עמותות השמאל" (סליחה על הציטוט הלא מדוייק) אף פעם לא תהיה מקובלת עלי.
2. לא ירדתי מכלום. הגעתי למסקנה שאני לא מצליח לשכנע אותך ואתה בטח לא מצליח לשכנע אותי, אז חבל על המילים.
ואחרון: היום יש פחות מ-10 מיליון. זו המדינה שהייתה רוצה להיות בה, עם פי 3 צפיפות, רוב חרדי/דתי מוחלט (יחסית לחילונים) ויחסית זעום לגבי ערבים? עם מספר תושבים ששונאים אותך (רק כי אתה יהודי ישראלי) שגדול אבסולוטית מכל תושבי המדינה היום?
יערב ויבושם לך. לשמחתי ב-2065 אין סיכוי שאהיה.
למה ככה?
פשוט תשנה את הכינוי ל"א הממש ממש זקן".
למה ככה?
פשוט תשנה את הכינוי ל"א הממש ממש זקן".
זה לא מצחיק. אני זקן אפילו משושני שבפנסיה (אני עוד לא, אבל זה בגלל ה"מגזר" שבו אני עובד, וגם אחרי שאצא לפנסיה אמשיך לעבוד).
ביום שני יש לי רכיבת מבחן על המוטוגוצי V85TT וביום שני על הטרייסר 9 ועל הוורסיס 1000. כמו בכל הפעמים האחרונות, אני שואל את עצמי אם זה הולך להיות האופנוע האחרון שלי.
lokimonster
27-04-2022, 17:40
עוד מס פוטנציאלי באדיבות גפני.
יש לי 3 כאלו מתרוצצים בבית https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220427/f2869fc0836d80c56f5a7aeab7e93d08.jpg
1. לא מקבל. התבכבשות בעבר לא תביא לפתרון. מה עוד שהתודעה שלך, שהיא מאותה משפחה של "הערבים נוהרים לקלפי באוטובוסים שממנות עמותות השמאל" (סליחה על הציטוט הלא מדוייק) אף פעם לא תהיה מקובלת עלי.
2. לא ירדתי מכלום. הגעתי למסקנה שאני לא מצליח לשכנע אותך ואתה בטח לא מצליח לשכנע אותי, אז חבל על המילים.
ואחרון: היום יש פחות מ-10 מיליון. זו המדינה שהייתה רוצה להיות בה, עם פי 3 צפיפות, רוב חרדי/דתי מוחלט (יחסית לחילונים) ויחסית זעום לגבי ערבים? עם מספר תושבים ששונאים אותך (רק כי אתה יהודי ישראלי) שגדול אבסולוטית מכל תושבי המדינה היום?
יערב ויבושם לך. לשמחתי ב-2065 אין סיכוי שאהיה.
1. התודעה שלי נמצאת במקום שבו המספרים ההיסטוריה והמציאות נפגשים. אם אתה לא מודע לסכום שהושקע כאן ע"י הקרן החדשה וכמה ארגוני שמאל מקבלים מימון מחו"ל עסוקים בהכפשת ישראל כחלק מקמפיין אנטי-ציוני תמיד אפשר לברר עם גוגל במקרה שאני או NGO Monito לא מספיק אמינים.
2. אתה יכול לדבוק בעמדתך ולא לקבל שיט מאחרים כמו שלא קיבלת מגמות וכפי שלא קיבלת דוגמאות לעיוות הנתונים אבל כאן אנחנו נכנסים לעולם אמוני ולא לדיון שיוביל לעמדה מושכלת. אין שום סכנה לרוב ערבי בין הים לירדן (לא כולל עזה) לפי המומחים שאתה הבאת והמדינה מסתמכת עליהם- (https://main.knesset.gov.il/News/PressReleases/pages/press09.05.18jv.aspx) לא אטינגר. הפתרון שלך תפור על בעיה שלא קיימת.
זה לא מצחיק. אני זקן אפילו משושני שבפנסיה (אני עוד לא, אבל זה בגלל ה"מגזר" שבו אני עובד, וגם אחרי שאצא לפנסיה אמשיך לעבוד).
ביום שני יש לי רכיבת מבחן על המוטוגוצי V85TT וביום שני על הטרייסר 9 ועל הוורסיס 1000. כמו בכל הפעמים האחרונות, אני שואל את עצמי אם זה הולך להיות האופנוע האחרון שלי.
ה- V85TT ממש בקטע פנסיונרי.
יכול להיות. רק בודק. הבנתי שזה "אחרת" ממה שהיה לי עד היום (האחרונים היו סופר טנרה וורסיס 1000) ורוצה לראות איך זה.
lokimonster
27-04-2022, 20:30
האמת שאני מת לעשות סיבוב על הv85.
דרזנר הצליח להדליק אותי ואחרכך עם סיפור המחזיר שמן הבנתי שזה לא אופציה.
אבל בהחלט נראה לי כלי יחודי ומעניין
בןהלאמשחיז
28-04-2022, 11:19
חבל על ההתלהמות. מעולם לא טענתי שהמחירים הלא סבירים בארץ הם תוצאה של כשרות, כתבתי בסופר.
גם לא טענתי שמשגיחי הכשרות הם האחראיים (הבטחתי להסביר אם אדרש). אז הנה דוגמה:
יש קווי ייצור תעשייתיים שאמורים לפעול 24/7. כל כיבוי של קו כזה והפעלתו עולים הון. לדוגמה, ייצור שמן מזוקק הוא קו מסוג זה. כדי ששמן יוכר ככשר, אסור לייצרו בשבת ובשבתונים. העלות של כיבוי והפעלה של קו כזה והצורך ביותר קווי ייצור מגולמת במחיר השמן. וזו רק דוגמה – יש לא מעט כאילו. העלות של זה היא הרבה יותר מאגורה ליחידה.
עוד טעות – חלק מהחרדים יוצאים לעבוד אבל הם ממש לא משלמים מס כמוני. זה פשוט: בגלל חוסר ב"השכלה שימושית" (יש לחרדים השכלה מעמיקה בתחומים שלא יכולים להביא להכנסה כספית רצינית) בד"כ הם ירוויחו יחסית מעט ולכן ישלמו מעט מס (כזכור, המס פרוגרסיבי). אם תוסיף לכך את התמיכה שהם מקבלי מהמדינה, את העובדה שלרבים מהם אין רכב (כזכור, מעל 80% ממחיר הדלק הוא מס) וכו' אז די ברור שהם משלמים פחות מס ממני.
ואני מתנצל כאן מעומק הלב על ההכללות. ברור לחלוטין שיש אחרים – אני אפילו מכיר אדם דתי שדוגל בהפרדת הדת מהמדינה. אבל כקבוצה/מגזר זה נכון.
האמת – לא ברור לי למה המחירים בארץ כל כך גבוהים. קל להגיד "חזירים" ואולי זה אפילו נכון לחלק מהגדולים. מצד שני – כמה בעלי צימר ממש עשירים אתה מכיר? אף אחד מהעצמאיים שאני מכיר הוא ממש עשיר. חלקם חיים יותר טוב, חלקם פחות, אבל ממש עשיר – לא מכיר.
נ.ב. לא קורא הארץ (או עיתון אחר).....
שבת - או שבתונים? שני דברים שונים.
עם החרדי לא מקבל את אותה משכורת כמו שלך אז למה שהוא ישלם את אותו מס כמוך?
ואולי העובדה שלרבים מהם אין רכב זה ייתרון?
כל הירוקים מחבקי העצים אמורים לאהוב אותם, הרי הם משתמשים רק בחב"צ וזה מה שמטיפים לנו שנים לעשות.
ואולי כולם צריכים להיות בהיי-טק אבל מה לעשות שאנחנו גם צריכים עובדים אחרים כמו קופאים בסופר וכו', גם הקופאים אגב לא משלמים מיסים כמוך ומקבלים כל מיני השלמות.
הבעיה שלנו היא לא מי שמנסה לחיות כאן יחד איתנו, אלא עם מי שמנסה לגרום לכך שלא נהיה כאן.
שבת - או שבתונים? שני דברים שונים.
כל תאריך שלפי הדת היהודית אסורה בו העבודה.
עם החרדי לא מקבל את אותה משכורת כמו שלך אז למה שהוא ישלם את אותו מס כמוך?
ואולי העובדה שלרבים מהם אין רכב זה ייתרון?
כל הירוקים מחבקי העצים אמורים לאהוב אותם, הרי הם משתמשים רק בחב"צ וזה מה שמטיפים לנו שנים לעשות.
ואולי כולם צריכים להיות בהיי-טק אבל מה לעשות שאנחנו גם צריכים עובדים אחרים כמו קופאים בסופר וכו', גם הקופאים אגב לא משלמים מיסים כמוך ומקבלים כל מיני השלמות
למטה
הבעיה שלנו היא לא מי שמנסה לחיות כאן יחד איתנו, אלא עם מי שמנסה לגרום לכך שלא נהיה כאן.
מסכים. וגם עם מי שלא רואה את זה ולא מחפש פתרון ישים (לא מדומיין).
אתה מייחס לי דברים שלא אמרתי.
טענתי שחרדי משלם פחות מס ממני. לא אמרתי אם זה נכון או לא או אם זה טוב או לא. ציינתי עובדה. עכשיו בוא נראה מספרים: שכר מינימום (זה מה שאתה מרוויח כלא-מקצועי) הוא 5300 לחודש. על זה יש 10% מס – 530 שקל. אם לחרדי יש 8 ילדים הוא מקבל (לפחות) כ-1400 שקל קצבת ילדים. לא הצלחתי להפעיל את מחשבון הבטחת הכנסה – אבל הוא מקבל עוד כמה אלפי שקלים כאבטחת הכנסה. יוצא שהמס שלו שלילי – כלומר הוא מקבל מהמדינה (שזה ממני וכנראה גם ממך) כסף. ציינתי שלרובם אין רכב. למה? כי בעל רכב משלם הרבה יותר מס ממי שאין לו רכב (בקנייה, ברישוי שנתי ובדלק). אז מה שכתבת – שהחרדי משלם מס בדיוק כמוני – הוא פשוט לא נכון.
החרדי משתמש בתחב"צ וזה, אכן ירוק (כלים חד-פעמיים פחות ירוק) אבל תחב"צ מסובסד מהכסף של... נחש מי?
ההבדל בין בעלי הכנסה נמוכה לבין חרדים הוא מספר הילדים והלובי הפוליטי שמזרימים להם הרבה יותר כספים מאשר ליחיד או זוג עם הכנסה נמוכה. לא בטוח בקשר למגזרים אחרים עם הכנסה נמוכה והרבה ילדים כמאפיין מגזר.
Dresdner
28-04-2022, 15:43
אופנוע סופר יציב ועם צמיגי כביש גם חסר נסיון ישכיב אותו עד לרגליות.
לא הייתי עולה איתו על המסלול אבל זה רק בגלל שהמנוע עם הספק נמוך יחסית.
בקיצור תענוג גם לרכיבה ספורטיבית, הכידון הרחב בטירוף נותן הרגשה סופרמוטאית.
יכול להיות. רק בודק. הבנתי שזה "אחרת" ממה שהיה לי עד היום (האחרונים היו סופר טנרה וורסיס 1000) ורוצה לראות איך זה.
אחרת לא בפרוש טוב יותר...למדתי על בשרי.
יש פה בעיה, למי שאוהב את תפעול הורסיס ונהנה ממנו... אין לאן להמשיך.
או אופנוע ספורט 4 בשורה או תחושה של משהו "מקולקל" באופנוע.
בקרוב אמור לצאת 100V (http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%95%d7%98%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a6%d7%99-%d7%a4%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%94-v100-%d7%9e%d7%a0%d7%93%d7%9c%d7%95/). בהנחה ואוהב את ההרגשה אבל מיעוט הכוח יפריע, יש לדעתך טעם לחכות לחדש?
אחרת לא בפרוש טוב יותר...למדתי על בשרי.
יש פה בעיה, למי שאוהב את תפעול הורסיס ונהנה ממנו... אין לאן להמשיך.
או אופנוע ספורט 4 בשורה או תחושה של משהו "מקולקל" באופנוע.
יש לי ביום שלישי (יום אחרי) רכיבות מבחן על ה-MT9 ועל הוורסיס 1000. יהיה לי בסיס טוב להשוואות ולהחלטה אם להחליף את הנוכחי.
NAOR2207
28-04-2022, 16:57
סליחה שאני מסיט את הדיון מהנושא העיקרי שהוא איזה אופנוע יקנה א' הזקן,
אבל בנט קיבל מעטפה, ועכשיו גם בנו (https://rotter.net/forum/scoops1/741024.shtml).
ברצינות??
כאילו, המעטפה היתה מבויילת? באיזה סכום הבול? חתומה עם הרוק של השולח?
ותודה לדואר ישראל המסור, תחי מדינת ישראל!
אגב, שרת הרכבות (https://rotter.net/forum/scoops1/741016.shtml) מתגאה שסבה הציל יהודים בשואה
הג'יהאד האסלאמי חשף כלי טיס לא מאויש: "המערכה הבאה - בכל פלסטין"
דובר הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי פרסם הודעה מצולמת שבה אמר כי "ההאחזות במסגד אל-אקצא ובמקומות הקדושים למוסלמים בפלסטין - משמעותם יצירת חזיתות רבות ונרחבות". הוא איים כי המערכה הבאה תתרחש ב"כל הגבולות של פלסטין", תוך תיאום פעולה בין הגורמים השונים. בנוסף נחשף בסרטון כלי טיס לא מאוייש חדש של הזרוע הצבאית של הארגון שנקרא "ג'נין". לדבריו, הג'יהאד האסלאמי השתמש בו כדי לתקוף ג'יפ ישראלי בספטמבר 2019. (אליאור לוי)
Dresdner
28-04-2022, 20:19
בקרוב אמור לצאת 100V (http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%95%d7%98%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a6%d7%99-%d7%a4%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%94-v100-%d7%9e%d7%a0%d7%93%d7%9c%d7%95/). בהנחה ואוהב את ההרגשה אבל מיעוט הכוח יפריע, יש לדעתך טעם לחכות לחדש?
למוטו גוצי לקח זמן עד שהם פתרו את מחלות הילדות של הV85 עכשיו עם הV100 וקירור המים שהוא נחשב טכנולוגיית חלל בגוצי הייתי מחכה לפחות שנתיים לפני רכישה של הV100
NAOR2207
29-04-2022, 14:40
הג'יהאד האסלאמי חשף כלי טיס לא מאויש: "המערכה הבאה - בכל פלסטין"
נחזיר להם במעטפה עם קליע
עשיתי סיבוב על V85TT של חבר. להתרשמותי מדובר במכונת טורינג נוחה בטירוף, ממוגנת רוח ועצלנית. מעוררת תחושה כבדה מהכל- היגוי מנוע והתנהלות.
אופנוע עם סטייל ועיצוב מוקפד לגיל השלישי. הכי קרוב? שדרוג מקסימלי של ה NC.
אתה מייחס לי דברים שלא אמרתי.
טענתי שחרדי משלם פחות מס ממני. ...
חרדי שעובד משלם מס כחוק.
מה לא אמרת?
מילה על המגזר שגדול בהרבה ובו חלקים גדולים משתמטים בעקביות מתשלום מיסים ושואבים כספים מביטוח לאומי מסיבות שונות, גם לאומניות.
החרדים לא משתפים פעולה בהחלשת ישראל, משתתפים פעילים או תומכים בטרור.
בניגוד למגזר, החרדים לא מהווים חלק עיקרי בפשיעה ולכן לא משפיעים על עלויות הביטוח, הביטחון והחיים בכלל.
אם הדיון על חלוקה למגזרים לפי הכנסות ועלויות ישירות ועקיפות לקופת המדינה ראוי לשקלל הכל, לא רק הכנסות ממיסוי.
נורא קל לשנוא את הדתי לאור הקמפיין הנגטיבי של כלי התקשורת והכי קל לשכוח את התרומה של המגזר לאור הקמפיין המאתרג של התקשורת.
שחק בגוגל, נסה למצוא כותרת של ידיעה שצובעת את כל המגזר באופן שלילי. שיהיה בהצלחה.
(כותרת שצובעת את כל החרדים באור שלילי תמצא כל יום).
החרדים לא משתפים פעולה בהחלשת ישראל, משתתפים פעילים או תומכים בטרור.
אני מניח שעל עוד הם שלא שמאלנים זה בסדרץ
מתוך ויקיפדיה:
פלג "תורה ויראה" (המכונה על שם ישיבת "תורה ויראה" בה מרוכזים אנשיו) בראשות הרב חיים קצנלנבוגן (https://he.wikipedia.org/w/index.php?title=%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%A7%D7 %A6%D7%A0%D7%9C%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%92%D7%9F&action=edit&redlink=1) חתנו של רבי עמרם בלוי (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%A8%D7%9D_%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%99) התחזק בשלילתו את המדינה והוא כיום הפלג המרכזי בתנועה. עם פלג זה נמנה בעבר גיסו, משה הירש (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%94_%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%A9_(%D7%A 0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99_%D7%A7%D7%A8%D7%AA%D7%90 )) שהיה ידוע בקשריו הטובים עם יאסר ערפאת (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%A8_%D7%A2%D7%A8%D7%A4%D7%90% D7%AA). הירש, שפעילותו שנויה במחלוקת פנימית בתוך נטורי קרתא, מונה על ידי ערפאת ל"שר לענייני יהודים" ברשות הפלסטינית (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%9C% D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA) וכחבר המועצה הלאומית הפלסטינית (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%A6%D7%94_%D7%94%D7%9C% D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%9C%D 7%A1%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA).
קידוזו,
אתה עושה טעות באבחנה שלך.
העובדה שמישהו שונא מגזר אחד,לא בהכרח אומר שהוא לא שונא מגזר אחר.
קח אותי למשל,
אני שונא את כולם במידה שווה. חרדים, ערבים, מזרחיים, אשכנזים, תל אביבים, אנשי פריפריה, כולם.
רק מבין שאין מה לעשות, הם כולם כאן כדי להשאר, והחיים שלי יהיו הרבה יותר פשוטים אם פשוט אתעלם מהבעיה.
אני באמת חושב שגם הפתרון שלך וגם הפתרון של הזקן לא עומדים במבחן המציאות.
Dresdner
29-04-2022, 20:17
עשיתי סיבוב על V85TT של חבר. להתרשמותי מדובר במכונת טורינג נוחה בטירוף, ממוגנת רוח ועצלנית. מעוררת תחושה כבדה מהכל- היגוי מנוע והתנהלות.
אופנוע עם סטייל ועיצוב מוקפד לגיל השלישי. הכי קרוב? שדרוג מקסימלי של ה NC.
הייתי איתו באלפים והוא עשה בנוחות מה שאחרים דרשו תכנון ומאמץ.
ההיגוי רחוק מאצל.
הצמיגים המקוריים מסרסים אותו, האנג׳ל GT תענוג.
אני מניח שעל עוד הם שלא שמאלנים זה בסדרץ
מתוך ויקיפדיה:
פלג "תורה ויראה" (המכונה על שם ישיבת "תורה ויראה" בה מרוכזים אנשיו) בראשות הרב חיים קצנלנבוגן (https://he.wikipedia.org/w/index.php?title=%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%A7%D7 %A6%D7%A0%D7%9C%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%92%D7%9F&action=edit&redlink=1) חתנו של רבי עמרם בלוי (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%A8%D7%9D_%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%99) התחזק בשלילתו את המדינה והוא כיום הפלג המרכזי בתנועה. עם פלג זה נמנה בעבר גיסו, משה הירש (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%94_%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%A9_(%D7%A 0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99_%D7%A7%D7%A8%D7%AA%D7%90 )) שהיה ידוע בקשריו הטובים עם יאסר ערפאת (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%A8_%D7%A2%D7%A8%D7%A4%D7%90% D7%AA). הירש, שפעילותו שנויה במחלוקת פנימית בתוך נטורי קרתא, מונה על ידי ערפאת ל"שר לענייני יהודים" ברשות הפלסטינית (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%9C% D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA) וכחבר המועצה הלאומית הפלסטינית (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%A6%D7%94_%D7%94%D7%9C% D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%9C%D 7%A1%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA).
סכנה אסטרטגית אמיתית כי הגודל קובע:
חלקם הגדול של נטורי קרתא בישראל (כ-400 משפחות) מתגוררים בשכונת מאה שערים (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%90%D7%94_%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D) בירושלים (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D), המהווה את מרכז קהילתם, ובנוסף בקהילות בבית שמש (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%A9%D7%9E%D7%A9) (כ-100 משפחות), ניו יורק (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%99%D7%95_%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7) (כ-100 משפחות) ובלונדון (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%9F).
הייתי איתו באלפים והוא עשה בנוחות מה שאחרים דרשו תכנון ומאמץ.
ההיגוי רחוק מאצל.
הצמיגים המקוריים מסרסים אותו, האנג׳ל GT תענוג.
יכול להיות שזה הצמיגים ובכל מקרה רכבתי עליו אולי חצי שעה, לא יותר. אם הייתי צריך לבחור מילה אחת לתאר את האופנוע- לא הייתי בוחר בזריזות או נמרצות אלא נוחות.
קידוזו,
אתה עושה טעות באבחנה שלך.
העובדה שמישהו שונא מגזר אחד,לא בהכרח אומר שהוא לא שונא מגזר אחר.
קח אותי למשל,
אני שונא את כולם במידה שווה. חרדים, ערבים, מזרחיים, אשכנזים, תל אביבים, אנשי פריפריה, כולם.
רק מבין שאין מה לעשות, הם כולם כאן כדי להשאר, והחיים שלי יהיו הרבה יותר פשוטים אם פשוט אתעלם מהבעיה.
אני באמת חושב שגם הפתרון שלך וגם הפתרון של הזקן לא עומדים במבחן המציאות.
לא צריך להשטיח את המציאות. יש הבדל גדול בין ביקורת כלפי ציבור והכללתו השלילית כשנכונה לבין שנאה ורדיפה. בדיון הזה היו לנו ארבעה פתרונות. הנה, מסודרים לפי רמות סבל ודימום משני הצדדים:
עידוד הגירה
סיפוח
4 מדינות לשני עמים
טרנספר כתוצאה מהתקוממות וסכנה קיומית למדינה
לכולם ברור שהמציאות תכתיב או תתכנס לנתיב היסטורי כזה או אחר. אני חושב שללא הנהגה ציונית נחושה נגיע לפתרון מס' 4.
רקע, יוסי קופרווסר. (https://jcpa.org.il/video/%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A6%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%A2%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C/)
אם יש לך רעיון טוב יותר, -תפדלו כמו שאומרים אצלנו.
Dresdner
29-04-2022, 22:56
יכול להיות שזה הצמיגים ובכל מקרה רכבתי עליו אולי חצי שעה, לא יותר. אם הייתי צריך לבחור מילה אחת לתאר את האופנוע- לא הייתי בוחר בזריזות או נמרצות אלא נוחות.
למי שלא רגיל אז המנוע אכן מרגיש עצל למרות שביחס לכח סוס הוא חזק, היה לי ביואל 1200 מומנט מדהים ובכללית אופנוע מהיר אבל איך להגדיר, קצב הלב שלו איטי יותר, עמידה במקום ומשחק עם המצערת כמעט לא נתנו כלום בסל״ד.
lokimonster
29-04-2022, 23:48
הפתרון הכי נכון זה לספק לנטורי חרטא ולבלסטינים אופנועים מגניבים.
כך שיהיו עסוקים ברכיבה במקום בזריקת אבנים חיתולים בקטב"ים והפגנות.
מקסימם הסטטיסטיקה של רוכבי האופנוע לאחרונה גרועה.
נשיג בזה גם קהל חזק של רוכבים שנלחם על העקרונות שלו
גם יעלה את התנועה בפורום
גם פתרון מדיני
וכמובן נחזור לכתוב כל אופנועים.
Dresdner
30-04-2022, 08:28
אפשר ללמוד מרוסיה, כיבוש ערים כדי לעשות רצף טריטוריאלי, ישראל צריכה לעשות רצף כזה עד טורקיה ככה יהיה מעבר יבשתי בין ישראל לאירופה ויהיה אפשר לרכב להרי הבלקן ואלפים.
אפשר ללמוד מרוסיה, כיבוש ערים כדי לעשות רצף טריטוריאלי, ישראל צריכה לעשות רצף כזה עד טורקיה ככה יהיה מעבר יבשתי בין ישראל לאירופה ויהיה אפשר לרכב להרי הבלקן ואלפים.
מה זה הגזענות הזו? אני בטוח שהיית חוטף מהשרה לשעבר מירי רגב וגם מד"ר אבישי בן חיים שהיה ממלמל משהו על פריבילגים – אם היו קוראים את תגובתך זו.
למה רצף טריטוריאלי רק ליוצאי גלות אשכנז? ליוצאי גלות מרוקו לא מגיע רצף טריטוריאלי לארץ מוצאם? וגלות הודו?
תתבייש לך.
אגב, המקור למה שהצעת אינו רוסיה. המקור הוא (רמז: תסתכל מסביבך).....
https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=784267115883689&external_log_id=5033b814-eb66-4ff0-b92e-55bd25ff6940&q=%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9D%20%D7%A0%D7%9B%D7 %A0%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A9%D 7%91%20%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA
NAOR2207
01-05-2022, 09:29
https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=784267115883689&external_log_id=5033b814-eb66-4ff0-b92e-55bd25ff6940&q=%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9D%20%D7%A0%D7%9B%D7 %A0%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A9%D 7%91%20%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA
בנימה אישית.
כשתפסתי קו בלבנון ושמרתי על כל הקיבוצים היפים והירוקים האלו שעובר להם נחל באמצע חשבתי למה בעצם אני שומר עליהם בדמי?
אם ארצה להתקבל לשם הם ירקו עליי מכל המדרגות.
אז עכשיו אין לי שום חמלה עליהם.
בדיוק כמו על קיבוצי עוטף עזה אשר תלו שלטים לטובת גירוש היהודים ועכשיו הם אוכלים קסאמים ומרגמות.
לגבי נטורי קרתא אני לגמרי מבין את הרציונל שלהם. אם יהודי אומר "כוחי ועוצם ידי" ומקים מדינת אצבע בעיין של הגויים אין לו מה להלין.
מכאן ועד חבירה לאוייבים כמו המשלחת לאירן הדרך ארוכה הם טעו קצת בניווט
בנימה אישית.
כשתפסתי קו בלבנון ושמרתי על כל הקיבוצים היפים והירוקים האלו שעובר להם נחל באמצע חשבתי למה בעצם אני שומר עליהם בדמי?
אם ארצה להתקבל לשם הם ירקו עליי מכל המדרגות.
אז עכשיו אין לי שום חמלה עליהם.
בדיוק כמו על קיבוצי עוטף עזה אשר תלו שלטים לטובת גירוש היהודים ועכשיו הם אוכלים קסאמים ומרגמות.
לגבי נטורי קרתא אני לגמרי מבין את הרציונל שלהם. אם יהודי אומר "כוחי ועוצם ידי" ומקים מדינת אצבע בעיין של הגויים אין לו מה להלין.
מכאן ועד חבירה לאוייבים כמו המשלחת לאירן הדרך ארוכה הם טעו קצת בניווט
כשאתה מחלק את השלם ל-"אתם" ו-"אני" אתה מחליש את כולם.
כשאתה מצדיק וקורא למה שמופיע בסרטון "בעיה שלהם" אתה כופר בעיקר ומוציא עצמך מהכלל.
כשאתה משייך את עצמך לקבוצה אחת דומה, אתה בעצם מצדיק רק את קיום הדומה לך.
לטעמי החברה האלה שבסרטון היו צרכים לצאת קשורים מאחור לעגלה שהביאה אותם, אחרי שחטפו
מכות מתושבי המקום ולתת לסוסים להוביל אותם בעכו בכיכר המרכזית.
כי כשהרעה באה אילך לשכונה, זה לא משנה לאיזה בית היא נכנסת...
כבר נעצרו
בצהרי שבת: צעירים מעכו השתוללו עם סוסים וכרכרות בקיבוץ הסמוך (msn.com) (https://www.msn.com/he-il/news/other/%d7%91%d7%a6%d7%94%d7%a8%d7%99-%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a6%d7%a2%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a2%d7%9b%d7%95-%d7%94%d7%a9%d7%aa%d7%95%d7%9c%d7%9c%d7%95-%d7%a2%d7%9d-%d7%a1%d7%95%d7%a1%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a7%d7%99%d7%91%d7%95%d7%a5-%d7%94%d7%a1%d7%9e%d7%95%d7%9a/ar-AAWNus7?li=BBqrN0z)
לתפיסתי רוב האנשים שפועלים ומתבטאים נגד נתניהו הם רלב"ים. סוג של פתולוגיה מנטלית שעוסקת בשנאה ודמוניזציה בדרגות חומרה שונות. לא כולם שמאלנים, רובם. הממשלה הזאת היא בושה עבור כל ציוני בצד הביצועי וההצהרתי-תודעתי. הלפיד היום האשים את הקיצוניים משני הצדדים במצב. על עמר חסר לב אין לי מילים מלבד קללות שאני משגר לעבר כל אוטו-אנטישמי. אז לא חובה להיות שמאלני, אתה צודק.
אישית גם אני לא מרוצה מנתניהו בהרבה היבטים אבל זאת לא היתה השאלה.
בעיני השאלה היא תמיד מה עדיף למדינת ישראל. מפלגות תארים ואישים לא ממש חשובים לי.
עומר בר לב הוא די פח, אבל בכל ממשלה יש כמה כאלה. מלפיד אני דווקא מרוצה. אכל הרבה קש/לעג במהלך השנים, לקח הכל on the chin, ונראה שמתפקד בין היתר על תקן המפייס/מאחד בממשלה.
מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה -
https://www.cbs.gov.il/he/publications/Pages/2021/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%99%D 7%94-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%9F-%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2021-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8-72.aspx
בקובץ הראשון שם -
https://www.cbs.gov.il/he/publications/doclib/2021/2.shnatonpopulation/st02_01.pdf
1995 - 4.5 מיליון יהודים, 1 מיליון ערבים.
2020 - 6.8 מיליון יהודים, 1.9 מיליון ערבים.
עדיין, יותר סביר שהחרדים הם אלה שיגמרו את המדינה.
(בשביל הספורט, מזכיר גם שרוסיה הם שכנים שלנו עכשיו)
NAOR2207
01-05-2022, 18:47
כשאתה מחלק את השלם ל-"אתם" ו-"אני" אתה מחליש את כולם.
כשאתה מצדיק וקורא למה שמופיע בסרטון "בעיה שלהם" אתה כופר בעיקר ומוציא עצמך מהכלל.
כשאתה משייך את עצמך לקבוצה אחת דומה, אתה בעצם מצדיק רק את קיום הדומה לך.
לטעמי החברה האלה שבסרטון היו צרכים לצאת קשורים מאחור לעגלה שהביאה אותם, אחרי שחטפו
כי כשהרעה באה אילך לשכונה, זה לא משנה לאיזה בית היא נכנסת...
קטעים איתך אני אח שלך כשנוח לך.
תביט שוב בסירטון. בהתחלה שלו. ישנה גדר חשמלית כדי שלא אכנס.
אני מסכים איתך שבשבילם אנחנו אותו דבר.
אני בספק אם מישהו מהישוב היה נוקף אצבע -
וגם אם כן אתה ראית איזו חבורה של בבונים על העגלות? מי יריב איתם? שיפרה מהרפת?
לעניין השנאה היוקדת שלכם לחרדים - מאחל לכם להרפא ממחלת האוטואנטישמיות ממנה אתם סובלים
קצת מצחיק שאתה רושם את זה שניה אחרי פוסט נאצה מכליל על קיבוצניקים.
NAOR2207
02-05-2022, 07:29
קצת מצחיק שאתה רושם את זה שניה אחרי פוסט נאצה מכליל על קיבוצניקים.
ROTFL - נאצה. נאצה ! לא פחות.
חבוב אני זה שמתגלגל מצחוק
אם אתה מתגלגל מצחוק,
אני מתהפך מצחוק.
NAOR2207
02-05-2022, 07:49
אייל. כותב לך את זה מול כולם ולא בפרטי. אין סודות.
קיבלת הרשאות ניהול מאברוק. אבל אתה מונע יותר מדי מאג'נדת PC. חבל. זה מוביל לשומקום. לדעתי.
אגב. חיפשתי פה (http://fullgaz.co.il/forums/announcement.php?f=8) חוק האוסר על ביקורת פומבית על מנהלים, כדי להתוודות על עבירה. אבל לא מצאתי.
כנראה שזה היה בפורטל פאשיסטי אחר כתום שנכחד ... (שלוש נקודות)
NAOR2207
02-05-2022, 08:33
אני קורא את מה שאתה כותב וזה נשמע לי כמו ... אוי אוי אוי
https://www.youtube.com/watch?v=awNnHxStCZo
וגם אם כן אתה ראית איזו חבורה של בבונים על העגלות? מי יריב איתם? שיפרה מהרפת?
ראיתי לא מעט חבורות של בבונים. רובם היו בני דת משה.
לעניין השנאה היוקדת שלכם לחרדים - מאחל לכם להרפא ממחלת האוטואנטישמיות ממנה אתם סובלים
אתה מתבלבל, נאור. אנחנו מתנגדים (שונאים זה חזק מדי) לכל מי שרוצה לכפות את אורח חייו עלינו ולא לאפשר, לדוגמה, לכתוב חופשי בכל מיני מדיות (לא משנה מה דעתו), בדיוק כמו שאתה עושה (ראה, לדוגמה, איראן). כשהחרדים בארץ ינהגו כשם שהם נוהגים בחו"ל (לדוגמה, ניו יורק, בלגיה) אף אחד לא ישנא אותם.
NAOR2207
02-05-2022, 09:38
ואתה מצפה שאני אשמור על ההגמוניה המפאיניקית קיבוצניקית שלך בדמי וגופי אחרי אמירה כזו?
לך תתגייס למחלקה היהודית של השב"כ ותחפש ילדים כותבים עם טושים על קירות
אייל. כותב לך את זה מול כולם ולא בפרטי. אין סודות.
קיבלת הרשאות ניהול מאברוק. אבל אתה מונע יותר מדי מאג'נדת PC. חבל. זה מוביל לשומקום. לדעתי.
אגב. חיפשתי פה (http://fullgaz.co.il/forums/announcement.php?f=8) חוק האוסר על ביקורת פומבית על מנהלים, כדי להתוודות על עבירה. אבל לא מצאתי.
כנראה שזה היה בפורטל פאשיסטי אחר כתום שנכחד ... (שלוש נקודות)
אני לא מונע משום אג'נדה חוץ משנאת אדם כללית. אני מוכן לשנוא כל אחד, ללא הבדל דת מין וגזע*. שים לב גם, שבהרבה מאוד מקרים אני בכלל לא כותב את הדיעה שלי אלא מנסה לתת עוד נקודת מבט. לפעמים מציין זאת בפירוש, אבל לפעמים לא.
ובאופן כללי לא מצאתי בחוקי הפורום שזכויות ניהול אמורות למנוע ממישהו לכתוב. הן נועדו א. כדי לסלק מפרסמים וספאמרים. ב. כדי להעביר שרשורים למקומם. ג. כדי למנוע מאנשים לרדת לגופו של אדם במקום לגופו של עניין.
*אם פספסת את ההומור אני מתנצל. אם אני מפספס את ההומור שלך, בבקשה תוסיף הבהרות כי הגולגולת שלי קצת עבה. במיוחד מאז התאונה האחרונה.
....
חלקם של הערסים בדת שאין לה קשר לטרור אף פעם לא מהווה בעיה בעיני הציבור שמאמין בארבע מדינות לשני עמים.
בתור אחד שמסתובב קבוע עם מדיד ערסאוותיות מכוייל ממכון הכאפה והעאוונטה אני קובע שלרוב הבבונים יש מבטא. קל.
לא צריך לבלוש ולנתח. לערסים יש רכבים של ערסים, לבוש של ערסים, מוסיקה של ערסים הם מרעישים מלכלכים ואלימים והסטטיסטיקה לא משקרת.
אם שונאים, שונאים לפי התנהגות ולא לפי גזע. כששונאים לפי גזע זה יוצא קצת מפגר.
NAOR2207
03-05-2022, 19:30
עשרות שעוני עלבונות הוחזרו כלאחר כבוד לשולח,
אלפי המשפחות שלא החזירו - פשוט לא היה להם את הכח והאנרגיות.
ברגעים אלו ממש פארק בגין מפוצץ בחיות מהמגזר שאיילזו אוסר להזכיר את שמו - ממנגלים
יום זיכרון שמח
4 תושבי לוד נעצרו בחשד שתקפו שוטרים לאחר שירו זיקוקים במהלך הצפירה
ארבעה תושבי לוד נעצרו לאחר שירו זיקוקים בזמן צפירת יום הזיכרון, ועל פי החשד תקפו שוטרים לאחר מכן. לפי המשטרה, השוטרים הבחינו בירי הזיקוקים מאחד המתחמים בעיר, נכנסו למקום לשם ביצוע אכיפה - ונתקלו בהתנגדות אלימה של הנוכחים המקום. (מאיר תורג'מן)
4 תושבי לוד נעצרו בחשד שתקפו שוטרים לאחר שירו זיקוקים במהלך הצפירה
ארבעה תושבי לוד נעצרו לאחר שירו זיקוקים בזמן צפירת יום הזיכרון, ועל פי החשד תקפו שוטרים לאחר מכן. לפי המשטרה, השוטרים הבחינו בירי הזיקוקים מאחד המתחמים בעיר, נכנסו למקום לשם ביצוע אכיפה - ונתקלו בהתנגדות אלימה של הנוכחים המקום. (מאיר תורג'מן)
אל תדאג, הם כבר שוחררו.
NAOR2207
15-06-2022, 20:15
תודה אלי רייפמן, בזכותך מצאתי היכן נמצא הפוסט הזה של שושני.
ובכן שושני. שמועות אומרות שהכוכב טיקטוק בסירטון היה בן הזוג של ספיר ז"ל מעכו ("היה" כי היא כבר נרצחה)
הייתכן?
NAOR2207
20-06-2022, 19:07
קבלו את נער הג'ל, הוגה את מטבע בלשון "ארבע האבות" ועוד המון המון ולא צריך לחפש ליאור שליין
הוא הא מי זה בא? רושה ממשלה הבא!
https://www.youtube.com/watch?v=8xEdgwe87xM
https://www.ynet.co.il/news/article/bjnjsmrk9
אם יש מישהו שחושב שזה מה שהיינו צריכים עכשיו, בלי קשר לדעה פוליטית...שיחשוב שוב.
NAOR2207
21-06-2022, 07:35
אני רק אניח את זה כאן
(צולם בבית דני פחות מק"מ מהצריף שלי)
https://www.youtube.com/watch?v=Kf5t7wETNvU
the striker
21-06-2022, 10:52
אם יש מישהו שחושב שזה מה שהיינו צריכים עכשיו, בלי קשר לדעה פוליטית...שיחשוב שוב.
את הדחליל בתור ראש ממששה, בטוח לא צריך עכשיו. אבל זה חשוב כדי להגביר את האפקט.
Dresdner
22-06-2022, 01:06
בלי קשר לדעה פוליטית? אם זה היה ביבי הייתה כותב עכשיו ״סוף סוף סיכוי לממשלת שינוי״
כל קואלציה עם האחים המוסלמים בתוכה מסוכנת למדינת ישראל, אני מקווה שכמות המנדטים תאפשר קואליציה יציבה בלעדיהם
בלי קשר לדעה פוליטית? אם זה היה ביבי הייתה כותב עכשיו ״סוף סוף סיכוי לממשלת שינוי״
כל קואלציה עם האחים המוסלמים בתוכה מסוכנת למדינת ישראל, אני מקווה שכמות המנדטים תאפשר קואליציה יציבה בלעדיהם
12 מיליארד שקל בשלוש השנים האחרונות הוצאו על בחירות שהביאו אותנו לשום מקום.
ההסתה והדגשת הפערים והחלוקה לשני מחנות מטומטמים רק בשם הפוליטיקה תביא בסוף לאסון.
לא אסלח לאלה שפגעו במדינה ושכבות החלשות רק בשם הפוליטיקה הקטנה ולאלה שהביאו את העבריינים
קבלני הקולות ובעלי/ות השכל המצמצם והפה המצפצף לעמדת כוח.
האידואוליגיה נמוגה ומעט מאד מפלגות עדיין נלחמות עליה, היום מתעסקים בפוליטיקה המלוכלכת במקום בבעיות
מהות.
אם אנחנו לפני סבב בחירות נוסף בכמה פעמים אז אנחנו בבעיה גדולה.
רי לוקיישן נראה לפתע מפתה מאד.
NAOR2207
22-06-2022, 08:02
"לפיכך מוסר השכל:
מי שנדפק פעם אחת, כבר לא יכול להיגמל מזה" (מ. אריאל ז"ל)
עוד מגיל 20 השתוממתי למראה אנשים ברי דעת (לכאורה) אשר ממשיכים להחליף בבחירות את מי שיביא להם באחוריים.
לא קשור.
אם היה אפשר להקים קואליציה חדשה בלי בחירות - סיפור אחר. אבל להכנס שוב לסחרור הבחירות שכפי הנראה יביאו לתוצאה מאוד דומה למה שיש היום (פלוס או מינוס קול אחד לצד זה או אחר) זה טירוף.
ובאשר לחלק השני של התגובה, אם אני רוצה מדינה יהודית דמוקרטית, לא ברור לי מי מסוכן יותר - טיבי או בן גביר בקואליציה. זה בדיוק המצב של בחירה בין דבר לחולירה.
Dresdner
22-06-2022, 20:43
לא קשור.
אם היה אפשר להקים קואליציה חדשה בלי בחירות - סיפור אחר. אבל להכנס שוב לסחרור הבחירות שכפי הנראה יביאו לתוצאה מאוד דומה למה שיש היום (פלוס או מינוס קול אחד לצד זה או אחר) זה טירוף.
ובאשר לחלק השני של התגובה, אם אני רוצה מדינה יהודית דמוקרטית, לא ברור לי מי מסוכן יותר - טיבי או בן גביר בקואליציה. זה בדיוק המצב של בחירה בין דבר לחולירה.
אוי נו באמת בן גביר מפחיד אותך? להשוות אותו עם האחים המוסלמים זה התמצית של השמאל הזוי וזה גם מה שדוחף שמאלנים מתונים לימין.
בסופו של יום בנט היה ראש ממשלה עם בערך 250,000 פתקים בכלפי אין יותר לא דמוקרטי מזה
אוי נו באמת בן גביר מפחיד אותך? להשוות אותו עם האחים המוסלמים זה התמצית של השמאל הזוי וזה גם מה שדוחף שמאלנים מתונים לימין.
בסופו של יום בנט היה ראש ממשלה עם בערך 250,000 פתקים בכלפי אין יותר לא דמוקרטי מזה
הוא היה ראש ממשלה במחטף, שירק לבוחרים שלו בפרצוף.
מכיר לפחות 4 אנשים שהצביעו לו חוץ ממני.
רק אחד מהם אמר שהוא מרוצה מהתוצאה.
אני והנותרים לעולם לא היינו מצביעים לו אילו יכולנו לדמיין שהוא יקים ממשלה עם מר"ץ במקום לעבוד ביחד עם נתניהו או ללכת לבחירות אם זה לא מתאפשר.
כותב את זה למקרה שמישהו מאמין לשקרים של ווינט, שסה"כ רוב הבוחרים של בנט מרוצים, פרט לאיזה קומץ.
למזילנו, הבחירות הבאות יהיו בלי מסכות.
כמובן שתקום איזה "מפלגת ימין חדשה", שתהיה מאוד מתונה בענייני דת, ציונית, בראשה יעמוד מישהו עם ביוגרפיה עסקית וצבאית ראויה, ותדבר בעיקר לחילונים ודתיים מתונים.
מי שלא מסוגל ללמוד מטעויות, שיצביע לה.
JohnnyDough
22-06-2022, 23:24
הצביעו לבנט ושקד באמונה שלמה שהם יזחלו על הגחון לביבי? אחרי שהאחרון החתים אותם על שבועת נאמנות גושנית והתחייב בפניהם לבכירות גועליציונית רק בשביל לזרוק אותם לאשפתות ולהשפיל אותם פומבית בזמן שהוא רוקח עוד תרגיל מסריח (#4,932) על חשבון גנץ?
כאלה גם יצביעו לאייתולה חומייני אם הוא יעשה להם חיינדעלך בעודו מזמזם שתי גדות לירדן, זו שלנו זו גם כן.
כן, בן גביר מפחיד אותי. לא אישית כמובן (אחרי הכל, הייתי קרבי והעו"ד הנכבד לא לבש מדי צה"ל מימיו) אבל הסיכוי שלו להשפיע על אורח החיים שלי לרעה גדול מאוד אם ישב בקואליציה. לעומתו, הסיכוי של טיבי להשפיע על אורח החיים שלי שואף לאפס.
נדמה לי שהקטע של הדמוקרטיה לא בדיוק ברור לך. ראש הממשלה הוא לא ראש המפלגה הגדולה ביותר (אחרת ביבי היה לא לגיטימי כשציפי ליבני קבלה יותר קולות ממנו) אלא המועמד שמסוגל לגייס הכי הרבה תומכים מקרב חברי הכנסת. היה בעבר ניסיון לעבור לבחירה אישית של ראש ממשלה וזה לא הצליח. ועכשיו הליכוד מנסה להעביר את זה שוב (בידיעה שביבי ייבחר) כשממול יש מרוץ לכיוון ההפוך (נאשם בפלילים לא יוכל להיבחר להרכיב ממשלה). ככה זה בדמוקרטיה.
הוא היה ראש ממשלה במחטף, שירק לבוחרים שלו בפרצוף.
מכיר לפחות 4 אנשים שהצביעו לו חוץ ממני.
רק אחד מהם אמר שהוא מרוצה מהתוצאה.
אני והנותרים לעולם לא היינו מצביעים לו אילו יכולנו לדמיין שהוא יקים ממשלה עם מר"ץ במקום לעבוד ביחד עם נתניהו או ללכת לבחירות אם זה לא מתאפשר.
כותב את זה למקרה שמישהו מאמין לשקרים של ווינט, שסה"כ רוב הבוחרים של בנט מרוצים, פרט לאיזה קומץ.
למזילנו, הבחירות הבאות יהיו בלי מסכות.
כמובן שתקום איזה "מפלגת ימין חדשה", שתהיה מאוד מתונה בענייני דת, ציונית, בראשה יעמוד מישהו עם ביוגרפיה עסקית וצבאית ראויה, ותדבר בעיקר לחילונים ודתיים מתונים.
מי שלא מסוגל ללמוד מטעויות, שיצביע לה.
קוסטה, אני מבין את התסכול שלך. לפחות בנט קיים הבטחה עיקרית שלו – לא לשבת עם ביב כראש ממשלה.
וחוץ מזה, אני מברך אותך על קבלתך למועדון המתוסכלים שעד עתה היה מאוכלס במצביעי מרכז-שמאל. מה אתה חושב שמצביעי גנץ הרגישו כשהוא נבחר על הטיקט של "רק לא ביבי" והצטרף אליו? ויותר גרוע, מה אתה חושב שמצביעי מרץ הרגישו כשאורלי לוי-אבקסיס לקחה את קולותיהם ועברה לליכוד (תמורת שריון מקום ברשימה)? מסתבר שזה די מקובל בפוליטיקה הישראלית, לרוץ על טיקט A ואחרי שנבחרים לעשות B. אולי נאור צודק – בזבוז זמן להצביע בבחירות.
Dresdner
23-06-2022, 08:51
כן, בן גביר מפחיד אותי. לא אישית כמובן (אחרי הכל, הייתי קרבי והעו"ד הנכבד לא לבש מדי צה"ל מימיו) אבל הסיכוי שלו להשפיע על אורח החיים שלי לרעה גדול מאוד אם ישב בקואליציה. לעומתו, הסיכוי של טיבי להשפיע על אורח החיים שלי שואף לאפס.
נדמה לי שהקטע של הדמוקרטיה לא בדיוק ברור לך. ראש הממשלה הוא לא ראש המפלגה הגדולה ביותר (אחרת ביבי היה לא לגיטימי כשציפי ליבני קבלה יותר קולות ממנו) אלא המועמד שמסוגל לגייס הכי הרבה תומכים מקרב חברי הכנסת. היה בעבר ניסיון לעבור לבחירה אישית של ראש ממשלה וזה לא הצליח. ועכשיו הליכוד מנסה להעביר את זה שוב (בידיעה שביבי ייבחר) כשממול יש מרוץ לכיוון ההפוך (נאשם בפלילים לא יוכל להיבחר להרכיב ממשלה). ככה זה בדמוקרטיה.
חוקית הכל היה כשר אבל שמסתכלים על ההגדרה של דמוקרטיה ורואים מי עומד בראשות הממשלה מבינים שלא לזה התכוון המשורר.
בן גביר אמר לא לפני הרבה זמן שזה לא היאוש שמניע את הערבים אלה התקווה ואכן אתה רואה את זה בשנה האחרונה, מנסור עבאס בקואליציה נתן תקווה לערביי ישראל שאפשר לחסל את המדינה והם פועלים בהתאם, שים לב לעליה המטורפת של פשעי שינאה (ערבים על יהודים) תחת ממשלת בנט.
אין דבר כזה ימין שמאל, הפוליטיקה השתנתה המפלגות המיתולוגיות כבר לא קיימות.
אני למשל מיעוט פראייר במדינה שלי, כל החוקים חלים עלי ויאכפו אם אעבור עליהם,
כי אני לא עדיפואי (לא לסבי/הומו, לא ערבי, לא בחור ישיבה, לא אישה, לא עולה חדש,
לא נכה, לא מקורב, לא בעל קשרים, לא עבריין) בקיצור עושה הכל ומקבל הכי מעט.
אני חושב שהמדינה חייבת לעזור לשכבות החלשות שלא יכולות לעזור לעצמן יותר, אבל
חושב גם שאסור לתת למיעוט חרדי לשבת על תקציב המדינה.
אני בטוח שצריך להפריד לחלוטין את הדת מהמדינה כי אמונה זה עניין אישי ולא נטל של
כולם.
אני חושב שצריך הפרדה ביננו לבין שונאינו מדינת ישראל היא מדינה שכל נתינה נאמנים לה
ונושאים בנטל שווה בעלי זכויות שוות.
אני חושב שהחוק והחינוך חייבים לקבל את התיעדוף מספר אחד ברשימה.
משאביי המדינה ואוצרות הטבע שלה חייבים להתגלגל חזרה לאזרחים ולא להישאר בידי בעלי
ההון המצומצמים יקיריי הממשל.
הון שלטון חייב להיות תחת ביקורת בלתי תלויה וצריך ניקוי אורוות מלא.
צריך מנהיג "אחר" כזה שיאחד את כולם אחריו ולא יפלג, שייתן קצת לכולם ולא הרבה לאחד.
מדינה לאומית סוציאלית צודקת בעלת חמלה וקשיחות לא מוותרת ולא מתרפסת.
יש למישהו קישור בעלי אקספרס?
NAOR2207
23-06-2022, 09:39
לפחות בנט קיים הבטחה עיקרית שלו – לא לשבת עם ביב כראש ממשלה.
:biggrin::wavey::headbang::tomato2:
https://youtu.be/W9E-mA10sS8?t=157
קוסטה, אני מבין את התסכול שלך. לפחות בנט קיים הבטחה עיקרית שלו – לא לשבת עם ביב כראש ממשלה.
אמנון,
לא הייתה הבטחה כזאת מצד בנט. לא יודע מאיפה הבאת את זה.
אם הייתה, לא אני ולא עוד 3 ממכרי וחברי לא היינו מצביעים לו. שזה כנראה משקף מצב שבו הוא לא עובר את אחוז החסימה.
אתה התבלבלת עם ליברמן כנראה.
אמנון,
לא הייתה הבטחה כזאת מצד בנט. לא יודע מאיפה הבאת את זה.
אם הייתה, לא אני ולא עוד 3 ממכרי וחברי לא היינו מצביעים לו. שזה כנראה משקף מצב שבו הוא לא עובר את אחוז החסימה.
אתה התבלבלת עם ליברמן כנראה.
הנה כמה לינקים:
נפתלי בנט: "אחליף את נתניהו בממשלה שראשה מהמחנה הלאומי״ (mako.co.il) (https://www.mako.co.il/tv-ofira_and_berkovich/articles/Article-f11bd606c9fd771026.htm)
בנט בישיבת ימינה: פניי לממשלת השינוי; חברי הסיעה: מגבים אותו פה אחד - פוליטי - הארץ (haaretz.co.il) (https://www.haaretz.co.il/news/politi/2021-05-30/ty-article/0000017f-da80-d42c-afff-dff256630000)
בנט: אם נתניהו יזוז, אנסה להרחיב את הממשלה - מקור ראשון (makorrishon.co.il) (https://www.makorrishon.co.il/news/451453/)
אז נכון, הוא גם אמר שלא יהיה מצב שלפיד יהיה ראש הממשלה ובאותה נשימה אמר להחליף את ביבי בראשות הממשלה.
אחרי שתיקה ארוכה: בנט הודיע עם מי לא ישב בממשלה - עכשיו 14 (now14.co.il) (https://www.now14.co.il/%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%98-%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%A2-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%99%D7%A9%D7%91/)
תוצאות הבחירות היו כאילו שהוא לא היה יכול לקיים את שני הדברים, מה לעשות?
אז הוא החליט לקיים אחת מהן - לצערך לא את זו שרצית שיקיים.
ואגב, לא היגבת להזמנה שלי למועדון המתוסכלים. אנחנו מקבלים את כולם, בלי הבדלי דת, גזע, מין והשקפה פוליטית. מצד שני, אם בעבר תמכת בנתניהו כי האמנת להבטחות שלו, אתה יכול להיות חבר כבוד במועדון.
lokimonster
23-06-2022, 10:12
א זקן יקר
להבנתי הדלה אתה מביט על כאן ועכשיו ולא קדימה.
נכון להיום המוסלמים ( מה שמשותף לדרוזים ליהודים לנוצרים ולכל מיעוט אחר) שככופר או בערבית יפה נג'ס - זוהמה יהיה עליו לשלם ג'זיה כדי לחיות תחת כיבוש האיסלאם וכל בן דת אחרת יהיה דימי - כלומר אזרח סוג ב'.
כשנכון להיום עיקר המלחמה שלנו היא מול האיסלאם הן השיעי והן הסוני שלמזלנו הם לא ממש אוהבים אחד את השני.
אני מזכיר את עקרונות האיסלאם ת'קיה שמשמעו הונאה שמבוססים על הסכמי אל חודבייה - הסכם שלום שקרי בין מוחמד לאוייבים שלו (הקרב על מכה) ומושלכים עלינו היום לפי התפיסה אני היום חלש אז נעשה ברית או נהיה אזרחים עד שנהיה מספיק חזקים להפוך את הנכבא (האסון שהם לא הצליחו להרוג את היהודים בשנת 1948) לניצחון.
אני אזכיר לך את המופתי של ירושלים חאג' אמין אל חוסייני שמטרת העל של היטלר הייתה משותפת גם לו (הרבה לפני שבכלל הומצאה הפיקציה הבלסטינית שאפילו את השם הם מתקשים להגות נכון) וכיום צאציו ( של החאג' ) מסתובבים להם ברחבי ישראל.
ולמה ההקדמה הזאת
כי משהו בתפיסה האופטימית שלנו שיום אחד אחמד טיבי יהפוך לציוני גדול מוטעית.
השקט שיש פה הוא לא אמיתי ומתחת השטח הם מחכים שנחלש.
היום הם מיעוט ובשלב מסויים כבר יגמרו היהודים בעולם ולא יהיה לנו שום קלף שובר שוויון.
אז נכון יש שקט אבל הם לעולם לא יהיו ציוניים וההימור שיום אחד בזכות כל הטוב שיש במדינת ישראל נהפוך למדינת כל אזרחיה עשוי לעלות לנו בבנות (היפות יהפכו לשפחות ) ובראש שלנו שיונח בסל לצד הגופות שלנו דע"ש סטייל.
אז מבחינתי (ובשל מיעוט האפשרויות) בן גביר המשיחי עדיף על כל מיני לפיד ששירת בלבנון או מר"ץ או כל מיני חולמים (שאני בטוח שהם עם כוונות טובות).
קיבלנו צ'אנס אחד להקים מדינה יהודית ולא ברור לי אם נקבל עוד אחד.
וכן אני חילוני אפיקורס (אחדים יאמרו גוזען ).
נ.ב
סיפור קטן על מוהנד ( שם בדוי - הסיפור אמיתי) שחי לו בפזורה.
מוהנד היה לוחם בצבא ואזרח ישראלי למופת (פחות או יותר עד הביגמיה).
מוהנד נישא לעזיזה בדואית מאזור חברון שהפכה לאזרחית והביא מספר ילדים.
ואז בשלב מסויים מוהנד מיצא את עזיזה והיא עברה לאוהל הסמוך ( טאלק אחד - כלומר מגורשת אבל לא לגמרי).
מוהנד פגש את סמירה גם בדואית אבל ישראלית וגם איתה הביא מספר ילדים אפילו שלישיה (זוג תאומים מסמירה ואחד מעזיזה באותו יום).
לבנתיים עזיזה גורשה מהמאהל (טאלק טאלק טאלק) ולא עבר זמן וסמירה עברה לאוהל הסמוך ואת מקומה תפסה איבתיסאם ( חיוך בערבית) שחיכה כל הדרך אל משרדי רשות האוכלוסין בבקשה למעמד לה ולילדיה מנישואים קודמים.
אני לא ארחיב רק אספר לך ולקהל הקוראים שהבחור נישא ל6 נשים שונות ועוד אחת ללא משהו מוגדר חלקן פלסטיניות ואחרות ישראליות
נולדו לו 77 ילדים ועוד ידו נטויה (אולי גם חלקים זקורים :-( )
אחת הגרושות מהמוצא הפלסטיני התחתנה שוב עם פלסטיני והילדים שלו ושלה חיים פה בישראל ומבקשים מעמד וגם בעבורו.
וכך גם האחרות (חלק לישראלים חלק לפלבטינים).
הילדים חלקם כבר נשואים עם פלסטיניות חלקם עם ישראליות
וזה מקרה אחד מיני רבים שקוראים בכל רחבי מדינת ישראל.
ולכן כדאי שנחשוב טוב פנינו לאן?
הנה כמה לינקים:
נפתלי בנט: "אחליף את נתניהו בממשלה שראשה מהמחנה הלאומי״ (mako.co.il) (https://www.mako.co.il/tv-ofira_and_berkovich/articles/Article-f11bd606c9fd771026.htm)
בנט בישיבת ימינה: פניי לממשלת השינוי; חברי הסיעה: מגבים אותו פה אחד - פוליטי - הארץ (haaretz.co.il) (https://www.haaretz.co.il/news/politi/2021-05-30/ty-article/0000017f-da80-d42c-afff-dff256630000)
בנט: אם נתניהו יזוז, אנסה להרחיב את הממשלה - מקור ראשון (makorrishon.co.il) (https://www.makorrishon.co.il/news/451453/)
אז נכון, הוא גם אמר שלא יהיה מצב שלפיד יהיה ראש הממשלה ובאותה נשימה אמר להחליף את ביבי בראשות הממשלה.
אחרי שתיקה ארוכה: בנט הודיע עם מי לא ישב בממשלה - עכשיו 14 (now14.co.il) (https://www.now14.co.il/%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%98-%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%A2-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%99%D7%A9%D7%91/)
תוצאות הבחירות היו כאילו שהוא לא היה יכול לקיים את שני הדברים, מה לעשות?
אז הוא החליט לקיים אחת מהן - לצערך לא את זו שרצית שיקיים.
ואגב, לא היגבת להזמנה שלי למועדון המתוסכלים. אנחנו מקבלים את כולם, בלי הבדלי דת, גזע, מין והשקפה פוליטית. מצד שני, אם בעבר תמכת בנתניהו כי האמנת להבטחות שלו, אתה יכול להיות חבר כבוד במועדון.
את נתניהו אני מעריך על מה שהוא כן עשה, ובא אליו בטענות על מה שהוא לא עשה.
אתה אומר "אם תמכת בעבר בנתניהו" - כי אתה לא מצליח לדמיין שמישהו עדיין תומך בו? נראה לך ש-30 ומשהו מנדטים (שזה בערך כל יהודי שלישי במדינה הזאת) באו מהאוויר?
אגב, אני אישית - אף פעם לא להצבעתי לנתניהו, אני העדפתי להצביע לאלה שישבו לצידו ויפעילו עליו לחץ בכיוונים שאני רואה כחיוביים.
אחרי השיעור שבנט לימד אותי, אני אשקול שנית את השיטה הזאת. או, לכל הפחות, אזהר מאוד אם יש סיכוי, ולו הקל שבקלים, שמי שאני מצביע לו ישים בצד את העקרונות שלו לטובת הכסא.
Dresdner
23-06-2022, 21:11
:biggrin::wavey::headbang::tomato2:
https://youtu.be/W9E-mA10sS8?t=157
אחת ההצגות הטובות שלו
א זקן יקר
להבנתי הדלה אתה מביט על כאן ועכשיו ולא קדימה.
נכון להיום המוסלמים ( מה שמשותף לדרוזים ליהודים לנוצרים ולכל מיעוט אחר) שככופר או בערבית יפה נג'ס - זוהמה יהיה עליו לשלם ג'זיה כדי לחיות תחת כיבוש האיסלאם וכל בן דת אחרת יהיה דימי - כלומר אזרח סוג ב'.
כשנכון להיום עיקר המלחמה שלנו היא מול האיסלאם הן השיעי והן הסוני שלמזלנו הם לא ממש אוהבים אחד את השני.
אני מזכיר את עקרונות האיסלאם ת'קיה שמשמעו הונאה שמבוססים על הסכמי אל חודבייה - הסכם שלום שקרי בין מוחמד לאוייבים שלו (הקרב על מכה) ומושלכים עלינו היום לפי התפיסה אני היום חלש אז נעשה ברית או נהיה אזרחים עד שנהיה מספיק חזקים להפוך את הנכבא (האסון שהם לא הצליחו להרוג את היהודים בשנת 1948) לניצחון.
אני אזכיר לך את המופתי של ירושלים חאג' אמין אל חוסייני שמטרת העל של היטלר הייתה משותפת גם לו (הרבה לפני שבכלל הומצאה הפיקציה הבלסטינית שאפילו את השם הם מתקשים להגות נכון) וכיום צאציו ( של החאג' ) מסתובבים להם ברחבי ישראל.
ולמה ההקדמה הזאת
כי משהו בתפיסה האופטימית שלנו שיום אחד אחמד טיבי יהפוך לציוני גדול מוטעית,
באמת שאף אחד לא חושב שטיבי יהפך לציוני. השאלה היא מה מידת ההשפעה שלו על חיינו. לדעתי - קרוב ל-0.
השקט שיש פה הוא לא אמיתי ומתחת השטח הם מחכים שנחלש.
היום הם מיעוט ובשלב מסויים כבר יגמרו היהודים בעולם ולא יהיה לנו שום קלף שובר שוויון.
אז נכון יש שקט אבל הם לעולם לא יהיו ציוניים וההימור שיום אחד בזכות כל הטוב שיש במדינת ישראל נהפוך למדינת כל אזרחיה עשוי לעלות לנו בבנות (היפות יהפכו לשפחות ) ובראש שלנו שיונח בסל לצד הגופות שלנו דע"ש סטייל.
אז מבחינתי (ובשל מיעוט האפשרויות) בן גביר המשיחי עדיף על כל מיני לפיד ששירת בלבנון או מר"ץ או כל מיני חולמים (שאני בטוח שהם עם כוונות טובות).
לא ברור לי איך כל מה שכתבת קודם מוביל אותך למסקנה הזו. הלוגיקה שלך הייתה צריכה להסיק שבן גביר המשיחי רק מקרב את קץ המדינה כפי שאנו מכירים ורוצים אותה.
קיבלנו צ'אנס אחד להקים מדינה יהודית ולא ברור לי אם נקבל עוד אחד.
וכן אני חילוני אפיקורס (אחדים יאמרו גוזען ).
נ.ב
סיפור קטן על מוהנד ( שם בדוי - הסיפור אמיתי) שחי לו בפזורה.
מוהנד היה לוחם בצבא ואזרח ישראלי למופת (פחות או יותר עד הביגמיה).
מוהנד נישא לעזיזה בדואית מאזור חברון שהפכה לאזרחית והביא מספר ילדים.
ואז בשלב מסויים מוהנד מיצא את עזיזה והיא עברה לאוהל הסמוך ( טאלק אחד - כלומר מגורשת אבל לא לגמרי).
מוהנד פגש את סמירה גם בדואית אבל ישראלית וגם איתה הביא מספר ילדים אפילו שלישיה (זוג תאומים מסמירה ואחד מעזיזה באותו יום).
לבנתיים עזיזה גורשה מהמאהל (טאלק טאלק טאלק) ולא עבר זמן וסמירה עברה לאוהל הסמוך ואת מקומה תפסה איבתיסאם ( חיוך בערבית) שחיכה כל הדרך אל משרדי רשות האוכלוסין בבקשה למעמד לה ולילדיה מנישואים קודמים.
אני לא ארחיב רק אספר לך ולקהל הקוראים שהבחור נישא ל6 נשים שונות ועוד אחת ללא משהו מוגדר חלקן פלסטיניות ואחרות ישראליות
נולדו לו 77 ילדים ועוד ידו נטויה (אולי גם חלקים זקורים :-( )
אחת הגרושות מהמוצא הפלסטיני התחתנה שוב עם פלסטיני והילדים שלו ושלה חיים פה בישראל ומבקשים מעמד וגם בעבורו.
וכך גם האחרות (חלק לישראלים חלק לפלבטינים).
הילדים חלקם כבר נשואים עם פלסטיניות חלקם עם ישראליות
וזה מקרה אחד מיני רבים שקוראים בכל רחבי מדינת ישראל.
ולכן כדאי שנחשוב טוב פנינו לאן?
לוקי, חוץ מהתגובות בציטוט, אני מסכים עם חלק גדול של הדברים שכתבת, אם כי לטעמי יש מעט דימוניזציה של המצב. מצד שני, למרות שזה אולי החשוב ביותר, לא התייחסת בכלל לפתרון. לא גלובלי, אלא כזה שיאפשר המשך קיום מדינה יהודית ודמוקרטית כאן, בפינה הקטנה שלנו. אז אם אתה מתייחס לפתרונות מעשיים, כאילו שניתן יהיה לבצע אותם ("לשרוף את כל הערבים" או "לגרש את כל הערבים" מבית היוצר של כהנא וממשיכיו מלה-פמיליה, נערי הגבעות ונציגיהם בכנסת אינם פתרונות מסוג זה) עם מה אתה נשאר? או שאין פתרון, מה שאומר ש"הניסוי נכשל" מתאים לא רק לממשלת בנט אלא לכל החלום הציוני. או, אם לצטט את שושני, "רילוקיישן נראה לפתע מפתה מאוד".
lokimonster
25-06-2022, 08:41
אני נגד פגיעה באנשים חפים מפשע
אבל אין פתרון קסם ולהבנתי בעוד xxx שנים ישפך פה דם רב.
אני מקווה שזה לא יהיה הדם שלנו
NAOR2207
11-07-2022, 20:06
אני חייב לשתף. ולא בא לי לפתוח דיון חדש.
בטיקטוק. היפופטם עומדת על הראש ועושה twerking
יצא לה כמו ג'וק שאכל K700
https://d.newsweek.com/en/full/2072337/tiara-mack-twerking-tiktok.webp?w=790&f=a9b987ea15b4a3b8eadf388d7bbd76a3
זוועת עולם!
https://www.newsweek.com/tiara-mack-twerking-video-tiktok-rhode-island-1722084
אממה? הדבר הזה סנאטור ! ! !
הלו פה זה שירשור פוליטי לא?
Dresdner
11-07-2022, 21:35
ראיתי את זה לפני כמה ימים, אני מאד מקווה שהאמריקאים למדו לקח מהשמאל הקיצוני שלקח להם את המדינה.
אגב הוכחה טובה שמדובר בשילטון של מיעוט, זוכרים את חוק ״ההפלות״ ? (סיפור בפני עצמו אבל בפעם אחרת) כמה רעש היה על זה ובסקר האחרון נשאלו אמריקאים מה הכי מדאיגים אותם (כלכלה, משפט, חוקי נשק ועוד) ההפלות קיבלו רק 5 אחוז ככה שגם בשמאל וגם בימין האזרחים ברובם לא חושבים שזה דבר רציני שמאיים על אורח חיים
ראיתי את זה לפני כמה ימים, אני מאד מקווה שהאמריקאים למדו לקח מהשמאל הקיצוני שלקח להם את המדינה.
אגב הוכחה טובה שמדובר בשילטון של מיעוט, זוכרים את חוק ״ההפלות״ ? (סיפור בפני עצמו אבל בפעם אחרת) כמה רעש היה על זה ובסקר האחרון נשאלו אמריקאים מה הכי מדאיגים אותם (כלכלה, משפט, חוקי נשק ועוד) ההפלות קיבלו רק 5 אחוז ככה שגם בשמאל וגם בימין האזרחים ברובם לא חושבים שזה דבר רציני שמאיים על אורח חייםלפי https://www.foxnews.com/politics/inflation-ranks-biggest-concern-americans-over-abortion-guns-new-poll.amp
האחוז הוא 16 ונמצא במקום השלישי אחרי כלכלה וחוקי נשק. זה לא אומר עוד כמה נמצאים אחרי וכלכלה תמיד יהיה ראשון. סקרים ניתנים לניתוח אך שרוצים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Dresdner
12-07-2022, 15:52
לפי https://www.foxnews.com/politics/inflation-ranks-biggest-concern-americans-over-abortion-guns-new-poll.amp
האחוז הוא 16 ונמצא במקום השלישי אחרי כלכלה וחוקי נשק. זה לא אומר עוד כמה נמצאים אחרי וכלכלה תמיד יהיה ראשון. סקרים ניתנים לניתוח אך שרוצים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
לא מוצא את המקור שקראתי בו 5 אחוז אבל דווקא באתר AP הם כותבים עכשיו 22% אז נראה שזה מאד תלוי את מי שואלים, שורה תחתונה התקשורת עשתה רעש הרבה יותר ממה שזה באמת עניין את הציבור.
לא התפלא שגם משפטי נתניהו לא ממש מעניינים את רוב הציבור.
NAOR2207
13-07-2022, 08:27
גילוי נאות. אני לא ביביסט ובטח שלא אצביע בבחירות הקרובות.
וזה בכלל לא שקור לפוליטיקה. זה רק התשקורת
9736
NAOR2207
13-07-2022, 11:48
https://www.youtube.com/watch?v=qzaFiPcHU_E
Dresdner
13-07-2022, 12:34
גילוי נאות. אני לא ביביסט ובטח שלא אצביע בבחירות הקרובות.
וזה בכלל לא שקור לפוליטיקה. זה רק התשקורת
9736
עצם זה שהרגשת צורך לכתוב גילוי נאות אומר שהתקשורת הצליחה ובענק, היום כל מי שרוצה לכתוב משהוא על ביבי צריך לחשוב פעמיים מה לכתוב שחס וחלילה לא יקראו לו ביביסט.
אני לא מתומכי הליכוד ואפילו בז לחלק גדול מהאנשים במפלגה הזאת אבל מחזיק אצבעות לביבי והליכוד שהלוואי שיקבלו 60 מנדטים ואם הייתי בישראל הייתי הולך להצביע ליכוד, חייבים ללמד את התקשורת לקח שיבינו לאיזה רמות של ניתוק מהציבור והמוסר הם הגיעו.
NAOR2207
13-07-2022, 13:45
עצם זה שהרגשת צורך לכתוב גילוי נאות אומר שהתקשורת הצליחה ובענק, היום כל מי שרוצה לכתוב משהוא על ביבי צריך לחשוב פעמיים מה לכתוב שחס וחלילה לא יקראו לו ביביסט.
אני לא מתומכי הליכוד ואפילו בז לחלק גדול מהאנשים במפלגה הזאת אבל מחזיק אצבעות לביבי והליכוד שהלוואי שיקבלו 60 מנדטים ואם הייתי בישראל הייתי הולך להצביע ליכוד, חייבים ללמד את התקשורת לקח שיבינו לאיזה רמות של ניתוק מהציבור והמוסר הם הגיעו.
מצחיק אתה. רק אל תחזיק אצבעות יותר מדי חזק שלא ינשרו.
החוזים עם פיי3ר היו, נשארו וישארו חסויים ודיוני הכנסת כנ"ל
אותה האופוזיציה של חורוביץ אשר הלינה על הדיקטטורה של Bיג Bרודר - החמירה אותה בקואליציה עם החרבת התקנות לשעת חירום.
כמה אהבל אפשר להיות כדי להמשיך לשחק במשחק הזה? כמה ????
בןהלאמשחיז
13-07-2022, 14:22
מספיק בשביל לכתוב כאן - שאני הולך להצביע לביבי.
ושיקראו לי מה שרוצים.
אבל להיות ראש ממשלה עם שש מנדטים, או ראש ממשלה שהדבר היחיד שהוא עשה זה לכתוב טור בידיעות אחרונות וגם זה רק בגלל אבא שלו, לא מחליק לי בגרון יחד עם הוויסקי.
הייתי מצביע לגנץ אם רק היה לו עמוד שדרה ודעות מספיק ימניות.
אני רק מקווה שביבי יצליח להעמיד יורש ראוי שייבחר בפריימריז.
Dresdner
13-07-2022, 14:25
מצחיק אתה. רק אל תחזיק אצבעות יותר מדי חזק שלא ינשרו.
החוזים עם פיי3ר היו, נשארו וישארו חסויים ודיוני הכנסת כנ"ל
אותה האופוזיציה של חורוביץ אשר הלינה על הדיקטטורה של Bיג Bרודר - החמירה אותה בקואליציה עם החרבת התקנות לשעת חירום.
ראית אותי אומר שאצל ביבי והליכוד יהיה טוב? זה יותר עניין של האוייב של האוייב שלי...
NAOR2207
13-07-2022, 14:38
ראית אותי אומר שאצל ביבי והליכוד יהיה טוב? זה יותר עניין של האוייב של האוייב שלי...
זה לא היה משהו אישי נגדך ואני חושב שהבנת את זה.
פשוט איינשטיין אמר פעם משהו בדבר לצפות לתוצאות שונות מאותו ניסוי אני לא מצליח לזכור כרגע עם הבירה והחום..
כבר כתבתי זאת בעבר אולם אכתוב זאת במילים יותר עדינות -
הבחירות זה כמו שבמקום הלקוח יבחר - היצאנית היא זו שבוחרת מי .. אותה
בכל ההיסטוריה של מדינת הציונים - ממשלות אשר מסרו שיטחי אה"ק היו "ימניות"
אגב ד"ש מהטיילת של תל הביב מהרידינג ועד השעון.
כל שכם רמאללה וחווארה ואחותם פה. מעלים קורבנות מנגל עם עשן נקי נקי נקי טבעוני וללא השפעה של שינויי האקלים.
היידה ביבי
והקטע הכי מצחיק שהאיש הזה אומן, הלהטוטן הכי גדול שאני מכיר, מלך מלכי ה-MT , המגזר שהכי הרבה נפגע ממנו
זה המגזר שהכי מעריץ אותו, כי הוא לא מבין כמה הוא נדפק, דווקא אלה שמרחו אותו בחמאה ובדבש לכאורה, כרגע
חוששים ממה שיתגלה ויבחרו משהו אחר ברגע שירגישו שהוא לא מספיק חזק לאיים עליהם.
והליכוד-זה של ז'בוטינסקי בגין הימין האמתי, האידאולוגים אנשי השכונות האמתיים הצווארון הכחול נעלמו מזמן והוחלפו
בנציגי משפחות הפשע, קבלני קולות מלקקיי תחת וחנפנים בלי כלום חוץ משלושת הכפים: כסף כבוד כוח.
והחרדים ימשיכו ללכת אחרי הכסף שלנו ולא ילכו לעבוד.
איזה כייף לנו.
ראש ממשלת פינלנד:
https://a7.org/pictures/781x439/1046557.jpg
NAOR2207
14-07-2022, 15:47
נמאס מהאוטו-אנטישמיות שלך !!
לך תרכוב בשבת ליפו לוד רמלה ועכו לאכול חומוס טעים. לך!
מאורעות תשפ"א נשכחו מסנילי שכמותך.
ערבים עם ריבוי נשים (נישואים) מעזה לא שותים לך את הכסף? עם כפל וביטוח לאומי משולש?
בפעם האחרונה שביררתי זה אתה הקלגס במדים שדוחף את ה...אלה הציונית שלו לשכונות החרדיות.
והפנסיה התקציבית שלך לא שותה לי את הכסף???
מה עם התספורת לקיבוצים? והנדלן של הקיבוצים?
וואלה בא לי לקום בבוקר לחוף פרטי כמו בפלמחים.
נמאס מהאוטו-אנטישמיות שלך !!
לך תרכוב בשבת ליפו לוד רמלה ועכו לאכול חומוס טעים. לך!
איפה כתבתי שאני לא מכיר בבעיה של ערביי ישראל, או שאני תומך שלום עכשיו?
תעמולת הביבים לימדה אותך שאם אני לא הוא אז אני 0מאל טעות שלך מס' 1
מאורעות תשפ"א נשכחו מסנילי שכמותך.
מבוגר פרושו עוד שנות ניסיון לא בהכרך דמנציה טעות מס' 2 שלך.
ערבים עם ריבוי נשים (נישואים) מעזה לא שותים לך את הכסף? עם כפל וביטוח לאומי משולש?
איפה כתבתי שחסרים גנבים שיושבים על הברז הציבורי? טעות מס' 3 שלך!
בפעם האחרונה שביררתי זה אתה הקלגס במדים שדוחף את ה...אלה הציונית שלו לשכונות החרדיות.
שוב העבודה שלי התבססה בעיקרה על בילוש ומודעין בתחום הסמים והרכוש, פיקוד אג"מ ופו"ש ובסוף אבטחה
של מוסדות רשמיים של מ"י. טעות מס 4 שלך!
והפנסיה התקציבית שלך לא שותה לי את הכסף???
קיבלתי אותה בזכות ולא בחסד, בחרתי ללכת בדרך לא קלה ולא הרבה מחברי בחרו בה ואני שמח, יש לי פנסיה מעולה
אני לא מתנצל!
מה עם התספורת לקיבוצים? והנדלן של הקיבוצים?
ומה עם התספורות למשפחות המקורבים מעשירי ישראל האם הבנק שלך יעזור לך כמו לתשובה?
וואלה בא לי לקום בבוקר לחוף פרטי כמו בפלמחים.
ולי בא להיות עשיר כמו מנהל מכירות ברים שעבר למגזר הציבורי והפך לעשיר כקורח (לכאורה כן?)
החיים הם סך הבחירות שלך ואתה יכול להאשים רק את עצמך ולא את המוצא שלך, העבר של הוריך, או מקום מוצאם.
השד יצא שוב מהבקבוק, רק בגלל כשלמישהו היה אינטרס להוציא אותו על מנת לזכות בהון פולטי ורוכב עליו היטב.
הליכוד של היום מייצג את המזרחיים או הימניים?
תוציא לרגע את היו"ר מהמשוואה, מי המנהיג שלו? תן לי שם של מנהיג ימין אמתי שיפתור את סכסוך הערבי?
ביום שהוא ילך או הביתה או לכלא הליכוד יתפורר בדיוק כמו מפלגת העבודה- מפלגות העבר כבר לא קיימות כי הן
לא רלוונטיות. ומנהיג שידע לאחד את העם ולא לפלג אותו בסדר גודל מתולוגי עדיין אין לצערי.
את האסונות הכי גדולים של היהודים הביאו היהודים על עצמם בעיקר בגלל ההתפלגות אל תאמין לי תבדוק בהיסטוריה.
NAOR2207
14-07-2022, 16:51
לורם איפסום נוסח שושני
את האסונות הכי גדולים של היהודים הביאו היהודים על עצמם בעיקר בגלל ההתפלגות אל תאמין לי תבדוק בהיסטוריה.
כתבתי כמה הודעות קודם שמזמן מזמן אני כבר לא מגיע לקלפי אתה כנראה השוטר שלא יודע לקרוא.
מצחיק שאתה כותב את מה שכתבת באדום. לנוכח המינטור האוטו-אנטישמי שלך.
האירוניה התאבדה
NAOR2207
14-07-2022, 17:07
https://www.youtube.com/watch?v=xc54bnv61EM
כתבתי כמה הודעות קודם שמזמן מזמן אני כבר לא מגיע לקלפי אתה כנראה השוטר שלא יודע לקרוא.
מצחיק שאתה כותב את מה שכתבת באדום. לנוכח המינטור האוטו-אנטישמי שלך.
האירוניה התאבדה
ושוב כרגיל ההתייחסות שלך לכותב ולא לכתוב, אז אולי לא הבנת הנקרא אלה הבנת המציאות.....
Dresdner
14-07-2022, 17:43
והקטע הכי מצחיק שהאיש הזה אומן, הלהטוטן הכי גדול שאני מכיר, מלך מלכי ה-MT , המגזר שהכי הרבה נפגע ממנו
זה המגזר שהכי מעריץ אותו, כי הוא לא מבין כמה הוא נדפק, דווקא אלה שמרחו אותו בחמאה ובדבש לכאורה, כרגע
חוששים ממה שיתגלה ויבחרו משהו אחר ברגע שירגישו שהוא לא מספיק חזק לאיים עליהם.
והליכוד-זה של ז'בוטינסקי בגין הימין האמתי, האידאולוגים אנשי השכונות האמתיים הצווארון הכחול נעלמו מזמן והוחלפו
בנציגי משפחות הפשע, קבלני קולות מלקקיי תחת וחנפנים בלי כלום חוץ משלושת הכפים: כסף כבוד כוח.
איזה כייף לנו.
ראש ממשלת פינלנד:
https://a7.org/pictures/781x439/1046557.jpg
לא הייתה רוצה לחיות בפינלנד, אני הייתי בפינלנד כמה פעמים ויש לאישתי משפחה שם, מקום מהמם אבל הסוציאליסטיות שלהם גרמה לזה שרוב מעמד הבניים גר בקופסאות של 2 עד 3 חדרים עם ילדים שיושנים בסלון, משכורות נמוכות יותר מישראל אבל מחירי הרכבים כמו בישראל.
במוו GS לעשריון העליון בלבד גם המשומשים.
פיני ממוצע לא מבין הרבה בפוליטיקה ולא יודע בכלל מה היה המצע של הגברת בתמונה.
אם יש משהוא שהרבה למדו השנה זה שיכול להיות יותר גרוע מביבי
NAOR2207
14-07-2022, 17:43
ושוב כרגיל ההתייחסות שלך לכותב ולא לכתוב,
זה נקרא אד הומינם. ואני מכחיש את האשמה
אז אולי לא הבנת הנקרא אלה הבנת המציאות.....
הבנת המציאות הינה - שעד שסוף סוף יהודים מתגייסים (עזוב חרדים מנצח ישראל, נתפשר על כיפה סרוגה)
תוקעים אותם בפלוגות מעורבות ומכריחים אותם לאכול טרף ולשמוע הרצאות של להטביקיאים.
עכשיו נראה אותך מציע יין פטישים למוחמד הגשש .
מספיק מציאותי?
NAOR2207
14-07-2022, 17:50
לא הייתה רוצה לחיות בפינלנד, אני הייתי בפינלנד כמה פעמים ויש לאישתי משפחה שם, מקום מהמם אבל הסוציאליסטיות שלהם גרמה לזה שרוב מעמד הבניים גר בקופסאות של 2 עד 3 חדרים עם ילדים שיושנים בסלון, משכורות נמוכות יותר מישראל אבל מחירי הרכבים כמו בישראל.
במוו GS לעשריון העליון בלבד גם המשומשים.
פיני ממוצע לא מבין הרבה בפוליטיקה ולא יודע בכלל מה היה המצע של הגברת בתמונה.
אם יש משהוא שהרבה למדו השנה זה שיכול להיות יותר גרוע מביבי
מעניין מה יש לחקלאים בהולנד לומר.
שמעת במקרה?
בןהלאמשחיז
14-07-2022, 20:36
לרדת על חרדים זה באופנה. לרדת על ערבים זו גזענות.
היכולת לקבל את האחר כל עוד הוא "אקזוטי" היינו ערבי זה מקסים ליברלי/נאור/אוניברסלי/פלורליסטי וכו' אבל לקבל את האח החרדי שלך זה לא. זה קו אדום שאין לחצות אותו.
הוא חרדי משמע הוא טפיל, ששותה את תקציב המדינה בקש (פלסטיק, לא רב פעמי) אבל שוטרים ופקידי מדינה עם פנסיה תקציבית זה פרה קדושה שחוס וחלילה מלגעת בהם. הם מיד יכתבו לך שהם עבדו קשה (כאילו שבמגזר הפרטי כשהולכים לעבודה מלקקים גלידה כל היום) ולכן מגיע להם.
אז יאללה שושני - שחרר את כולנו משנאת החרדים שלך. וכולי תקווה שבגילך המופלג תתבגר תלמד יותר לעומק ותבין שלא כל מה שכתוב בעיתון על חרדים הוא נכון.
ואם החרדי מחליט לא ללמוד לימודי ליבה למה זה כ"כ מפריע, אבל שערבי שמייצג את נבחרת ישראל לא שר את ההמנון זה בסדר????
זו החלטה אישית וזו החלטה אישית, וכשצועקים לי שהזכות לחופש גוברת על הכל, משום מה גם זה צריך להיות שם.
יש יותר ערבים מחרדים במדינה, נראה לי שדווקא החרדים הם האקזוטיים. אם שני המגזרים יקבלו יחס הוגן, ובתמורה ייתנו לחיות - יהיה מה זה פינוק.
מתוך אלפי האנשים שימותו עד סוף השנה, הרוב יהיה מסרטן (=זיהום אוויר, ריסוסים כאלה ואחרים ושאר דברים שיהודים עושים) ותאונות דרכים. בערך ~0 יהיה מוות ע"י ערבים. משום מה אנשים לא רוצים לפחד ממה שבאמת יהרוג אותם.
Dresdner
15-07-2022, 15:30
יש יותר ערבים מחרדים במדינה, נראה לי שדווקא החרדים הם האקזוטיים. אם שני המגזרים יקבלו יחס הוגן, ובתמורה ייתנו לחיות - יהיה מה זה פינוק.
מתוך אלפי האנשים שימותו עד סוף השנה, הרוב יהיה מסרטן (=זיהום אוויר, ריסוסים כאלה ואחרים ושאר דברים שיהודים עושים) ותאונות דרכים. בערך ~0 יהיה מוות ע"י ערבים. משום מה אנשים לא רוצים לפחד ממה שבאמת יהרוג אותם.
אני לא פחדתי אף פעם שערבי יהרוג אותי ורוב הישראלים לא מפחדים שערבי יהרוג אותם הם רק לא אוהבים לראות איך מדינת המקלט לעם היהודי נלקחת מהם ואז הם יתחילו לפחד
NAOR2207
15-07-2022, 15:50
אני לא פחדתי אף פעם שערבי יהרוג אותי ורוב הישראלים לא מפחדים שערבי יהרוג אותם הם רק לא אוהבים לראות איך מדינת המקלט לעם היהודי נלקחת מהם ואז הם יתחילו לפחד
אתה חיב"ס
https://www.youtube.com/watch?v=Z0FZT0YChAE
Dresdner
15-07-2022, 20:54
אתה חיב"ס
https://www.youtube.com/watch?v=Z0FZT0YChAE
תשמע, אשכרה צריך מילון מיוחד כדי להבין אותך
Dresdner
16-07-2022, 01:29
כמו עם ההפלות אני בטוח שאם תעשה סקר ממה ישראלים מפחדים, למות בפעולות איבה לא יהיה בראש הטבלה.
1. אבדן המשילות אל מול הערבים ואל מול מפרי החוק בחברה החרדית ובעליי הכסף והשררה, הוא תהליך של עשרות שנים.
2. מי שהחליש את הזרוע המבצעת ואת בית המשפט היא אלה שייבשו אותם במשך שנים.
3. האוכלוסייה בישראל גדלה בחמישים השנה האחרונות פי כמה בעוד בתי החולים בתי הסוהר המשטרה ושאר השירותים הציבוריים
נשארו כשהיו או גדלו במעט.
4. מי שלא התערב במערכת החינוך הערבית קיבל את מה שיש היום (אגב גם אצלנו בתי הספר הפסיקו לספק סחורה והם חממה להעברת
מחלות בייבי סיטר לעניים ומחסני גידול).
5. גיבורי התרבות שלנו הפכו להיות קריקטורות ראליטיות כאלה ואחרות, והזמרים אינסטנט, הערכים האידאלים התרבות החברות הפכו לאינטרס
בלבד. ויש מי שמנצל את זה לטובתו...
6. מישהו מריח את ההתפלגות והחולשה, מישהו שמקווה למהפך לא בין הימין הדמיוני לשמאל ההזוי, אלה בין היהדות לאיסלם וברגע שזה יובן
ויחלחל שהמלחמה האמתית היא על המקום שלנו, אז תבוא ההתפקחות האמתית, רק נקווה שזה לא יגיע כמו תמיד מאוחר מדי.
Dresdner
16-07-2022, 10:53
אתה באמת משווה פשיעה בין המגזר החרדי למגזר הערבי? אין סימטריה וזה מגוחך לעשות השוואות כאלו, כן יש בעיתיות בחברה החרדית וצריך לעשות שם סדר אבל אין שום סכנה לעתיד המדינה מהקבוצה הזאת.
ערביי ישראל לא ממש אוהבים את ישראל אבל אתה חייב לשאול את עצמך איך זה שהם הרימו ראש בשנה האחרונה והתשובה היא תקווה הם הריחו דם כמו כרישים בים, הממשלה היוצאת עשתה קולות של שמאל קיצוני וזה עודד אותם להרים ראש.
בדיוק כמו באוסלו, שנותנים להם הם מחזירים בהפוכה זה ההגיון של המזרח התיכון שאנשים לא מבינים (לרוב בשמאל)
בןהלאמשחיז
16-07-2022, 12:58
השושנים לא אוהב ערבים, אבל שונא חרדים, ולא מסוגל להבחין ביןפשיעה של ערבים שכוללת - הנחת סלעים על פסי רכבת, גניבת ברזל מצאלים, גניבת נשק מימחים ובסיסים.
אבל העלמת מיסים שהיא ספורט לאומי כלל ישראלי, שמשותף לחרדים, סתם דתיים, חילוניים, מסורתיים וערבים, נתפסת אצלו כאיום הקיומי על מדינת ישראל, ששייך רק לחרדים.
ולכן בכל מקום וכל הקשר הוא דוחף את החרדים כאילו עם האויבים שלו, ולא האחים שלו שאיתם אפשר להגיע להסכמות.
בפרעות האחרונות משום מה החרדים לא הצטרפו לערבים לעשות פרעות בעכו, חיפה לוד והנגב
והם גרים בכל המקומות הללו.
השושנים לא אוהב ערבים, אבל שונא חרדים, ולא מסוגל להבחין ביןפשיעה של ערבים שכוללת - הנחת סלעים על פסי רכבת, גניבת ברזל מצאלים, גניבת נשק מימחים ובסיסים.
אבל העלמת מיסים שהיא ספורט לאומי כלל ישראלי, שמשותף לחרדים, סתם דתיים, חילוניים, מסורתיים וערבים, נתפסת אצלו כאיום הקיומי על מדינת ישראל, ששייך רק לחרדים.
ולכן בכל מקום וכל הקשר הוא דוחף את החרדים כאילו עם האויבים שלו, ולא האחים שלו שאיתם אפשר להגיע להסכמות.
בפרעות האחרונות משום מה החרדים לא הצטרפו לערבים לעשות פרעות בעכו, חיפה לוד והנגב
והם גרים בכל המקומות הללו.
אל תדבר בשמי ואל תצטט אותי כאילו אתה מבין.
אתה באמת משווה פשיעה בין המגזר החרדי למגזר הערבי?
תשובת בית ספר שאין הבדל בין פשע לפשע או עבריין לעבריין. אבל אנחנו לא בבבית ספר אבל כמות הכספים שנשפכה
מהקופה הציבורית לטובת מגזרים אלה בלתי פרופורציונאלית לשום דבר בין בדברים גלויים ובין מתחת לשולחן. ואלה המגזרים
הראשונים שצרכים טיפול מידי ושורשי בניקוי האורוות.
אין סימטריה וזה מגוחך לעשות השוואות כאלו, כן יש בעיתיות בחברה החרדית וצריך לעשות שם סדר אבל אין שום סכנה לעתיד המדינה מהקבוצה הזאת.
הסכנה היחידה היא שחלק גדול מיוקר המחייה וגובה המיסים שלנו הוא תשלום השלמונים לקבוצה הזאת בשם אמונתה!
ערביי ישראל לא ממש אוהבים את ישראל אבל אתה חייב לשאול את עצמך איך זה שהם הרימו ראש בשנה האחרונה והתשובה היא תקווה הם הריחו דם כמו כרישים בים, הממשלה היוצאת עשתה קולות של שמאל קיצוני וזה עודד אותם להרים ראש.
התרוממות הראש כפי שאתה קורא לה התחילה מזמן היא התחילה ממש מזמן זה תהליך ארוך מאד ומסוכן!
בדיוק כמו באוסלו, שנותנים להם הם מחזירים בהפוכה זה ההגיון של המזרח התיכון שאנשים לא מבינים (לרוב בשמאל)
השאלה היא האם אתה אישית מוכן למחיר שאתה מציע לפתרון שלך, אתה תלחץ על ההדק, אתה תשב במושב הנהג במשאיות הגירוש?
אתה תשמור על מחנות הגירוש, או שאתה סומך על אחרים שיעשו את העבודה?
בקיצור בוא תן פתרון מעשי בר קיימא.
בןהלאמשחיז
16-07-2022, 13:39
אל תדבר בשמי ואל תצטט אותי כאילו אתה מבין.
ראית ציטוט שלך במשפט שלי? סה"כ שיקפתי את דעתך.
ומשום מה קשה לי לקבל את הטענה שהם מקבלים כספים על חשבונך. הם גם משלמים מיסים גם מקבלים אבטלה וגם מקבלים קצבאות זקנה.
הם - ובמקרה זה, זה הערבים לא רוצים לממן את צהל מהמיסים שלהם אבל אף אחד לא שואל אותם.
הם - ובמקרה זה החרדים לא רוצים לממן את מצעד הגאווה, ובכל זאת אף אחד לא שאל אותם והמשטרה מגיע על חשבון הקופה הציבורית.
וזה רק שתי דוגמאות.
אני לא רוצה לשלם מיסים כדי שיממנו פנסיות צוברות, אבל מי שואל אותי?
ולכן אתה מוזמן להיבחר לכנסת לדפוק על השולחן ולהיות ראש ועדת הכספים. עד אז זה הדמוקרטיה, והלוואי עלי שהיה לי נציג ציבור שדואג לאינטרסים שלי.
Dresdner
16-07-2022, 14:31
השאלה היא האם אתה אישית מוכן למחיר שאתה מציע לפתרון שלך, אתה תלחץ על ההדק, אתה תשב במושב הנהג במשאיות הגירוש?
אתה תשמור על מחנות הגירוש, או שאתה סומך על אחרים שיעשו את העבודה?
בקיצור בוא תן פתרון מעשי בר קיימא.
פיתרון מקיף אין לי אבל אם ללמוד מההיסטוריה דווקא ליטוף האוכלוסיה הערבית הביא לבלאגן אז כנראה ללכת בדרך ההפוכה יעבוד יותר טוב ואפשר להתחיל בזה שמשרד החינוך יקח שליטה במוסדות החינוך במגזר הערבי וינחיל את השפה העברית שם כדבר ראשון, כדי שערביי ישראל יוכלו לחיות בישראל קודם כל הם צריך לשלוט בשפה של המדינה בה הם חיים, אין כאן השפלה או מחיקת זהות אלה הגיון בריא.
תשמע, גם בשואה דיברו כמוך, יהודים שפשוט לא חשבו שיש צורך להילחם והבעיה תפתור את עצמה בדרכי נועם, לא קרה ולא יקרה גם כאן חלק מהערבים במזרח התיכון (כמובן לא כולם) הם ממשיכי דרכו של היטלר.
יש לי חבר מצרי (רוכב על SX1000) והוא פתח את עיניי לכל העניין הזה, הוא רואה דברים שהשמאל הישראלי מסרב לקלוט
כולכם קופצים על שושני בלי לקרוא מה הוא כותב.
הוא כותב שיש מגזרים שהם מקל בגלגלי המדינה ושצריך להפנות את תשומת הלב ולטפל בהם.
מי מסוכן יותר ממי, לא מעניין כרגע.
בןהלאמשחיז
16-07-2022, 14:42
צודק, אני הייתי מתחיל במגזר הציבורע.
על הקביעות, אי היכולת לפטר, חוסר היעילות וכו'
על דברים שבמגזר הפרטי כבר מזמן היו זורקים אותך מכל המדרגות בציבורי נותנים לך צלש.
ראית ציטוט שלך במשפט שלי? סה"כ שיקפתי את דעתך.
אל!
פיתרון מקיף אין לי אבל אם ללמוד מההיסטוריה דווקא ליטוף האוכלוסיה הערבית הביא לבלאגן אז כנראה ללכת בדרך ההפוכה יעבוד יותר טוב ואפשר להתחיל בזה שמשרד החינוך יקח שליטה במוסדות החינוך במגזר הערבי וינחיל את השפה העברית שם כדבר ראשון, כדי שערביי ישראל יוכלו לחיות בישראל קודם כל הם צריך לשלוט בשפה של המדינה בה הם חיים, אין כאן השפלה או מחיקת זהות אלה הגיון בריא.
תשמע, גם בשואה דיברו כמוך, יהודים שפשוט לא חשבו שיש צורך להילחם והבעיה תפתור את עצמה בדרכי נועם, לא קרה ולא יקרה גם כאן חלק מהערבים במזרח התיכון (כמובן לא כולם) הם ממשיכי דרכו של היטלר.
יש לי חבר מצרי (רוכב על SX1000) והוא פתח את עיניי לכל העניין הזה, הוא רואה דברים שהשמאל הישראלי מסרב לקלוט
הבעיה עם הדעה של היחיד (שלי שלך שלהם שלהן של כולם) שהיא משקפת את האמת הפרטית והמתאימה לאינדיבידואל על סמך מה שהוא מכיר ויודע
וזה לא הרבה.
"טובת המדינה" היא לעולם לא דבר אחד, אמת אחת, או דרך אחת. טובת המדינה היא מכלול שלם ענק ועצום של אינטרסים מאבקים חוק וחוק בין לאומי
שבסופו של דבר אמור ליצור לנו פה מקום שנעים לחיות בו. האם האינטרס של איכות הסביבה גובר על האינטרס הביטחוני?
האם זכותו של בחור ישיבה להמית עצמו באוהלה של תורה גובר, על הזכות של הבן שלי הלוחם ללמוד מקצוע באוניברסיטה באותם תנאים רק כי
הוא לא בחור ישיבה?
האם אוצרות המדינה שייכים למשפחות השפע של ישראל ולא לכולם?
האם האינטרס הפרטי שלי לפנסיה תקציבית גובר על הזכות של שוטר חדש להגיע לגיל הפנסיה בכבוד?
האם אימהות חד הוריות קשות יום שעובדות ומנסות לפרנס משפחה צריכות סיוע מהמדינה או רק המקורבים לצלחת?
האם אנחנו יכולים לבצע גירוש/הפרדה גזעית/חיסול ולצאת שלמים מהעניין?
האם למצביעי הימין מגיע יותר ממצביעי השמאל או להפך?
בקיצור אני מעדיף ממשלה שנותנת קצת לכולם ולא הרבה לאחדים, אף אחד לא מקבל הכל אבל כל אחד מקבל משהו בהתאם לשוויו.
איזונים איזון שיווי משקל (כמו במציאות) ימין קיצוני משיחי האם חוקי ההלכה קודמים לחוקי המדינה זה הדבר הבא שאתה רוצה?
יש לנקות אורוות, יש להציב רף גבוה לנבחרי המדינה, יש לבצע חלוקה צודקת של הכספי מדינה יש לעזור לשכבות החלשות לעודד
את שכבות הביניים להרוויח עוד, ולהשקיע המון הזרועות השלטון , לנקות את השוחד והבירוקרטיה, זה האינטרס המדיני לא האישי.
כרגע טובת המדינה היא החשובה ללא קשר לאמונה הפרטית ויש כל כך הרבה דברים שצריך לטפל בהם.
ודבר אחרון לנאור: הדת היא עינינו האישי והבחירה האישית של היחיד, הדת אינה עניין של המדינה שלא צריכה לממן אמונה אישית.
תופרד לחלוטין הדת מהמדינה!
Dresdner
16-07-2022, 16:35
אני לא רחוק ממך בענייני דת אבל מהתגובות שלך נראה שאתה כלכך נעול על החרדים שאתה מתעלם מהבעיות הבוערות תרתי משמע.
Dresdner
16-07-2022, 16:36
חולק עליך, מי יותר מסוכן זה תמצית הבעיה.
בןהלאמשחיז
16-07-2022, 17:14
אל!
צודק, רק מאחל לך שיום אחד כשזה יגיע, לא עכשיו חוח אלא כשתגיע ל120 וזה יגיע, יבוא לאסוף אותך חרדי באמבולנס של מד"א ורופא ערבי יקבל אותך במיון.
כי בסוף ובטח בירושלים מה לעשות לא כולם אשכנזים או משתכנזים כמוך.
ולאחר שהבנתי לאן זה מדרדר, ומה נשאר מהפורום הזה אז אני מוותר עליו. תמשיך להתווכח עם דרז ונאור.
Dresdner
16-07-2022, 17:47
צודק, רק מאחל לך שיום אחד כשזה יגיע, לא עכשיו חוח אלא כשתגיע ל120 וזה יגיע, יבוא לאסוף אותך חרדי באמבולנס של מד"א ורופא ערבי יקבל אותך במיון.
ולאחר שהבנתי לאן זה מדרדר, ומה נשאר מהפורום הזה אז אני מוותר עליו. תמשיך להתווכח עם דרז ונאור.
למה מדרדר? זה דיון לגיטימי של דעות פוליטיות, אף אחד לא קרא כאן להשמדה המונית (או ספציפית)
מורגן פרימן אמר את זה בצורה טובה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220716/fd51e508fd0b63816ef7fd9405e97160.jpg
חולק עליך, מי יותר מסוכן זה תמצית הבעיה.
כמו שנאמר,
השקפה אישית.
אם בשורה התחתונה ילדי יצטרכו לברוח מכאן, הרי שהתוצאה זהה.
ביי
NAOR2207
16-07-2022, 23:17
תשמע, אשכרה צריך מילון מיוחד כדי להבין אותך
בתפוז לפני הרבה הרבה שנים מישהו ניסה להיכנס בך שאתה גר בדרזדן.
אני לא מתכוון לעשות זאת.
ועדיין. כנראה שאתה לא חי בישראל. אתה חי בסרט (חיב"ס)
הערבים הם איום מאד מאד קיומי. אפילו לי באופן אישי
(קרובת משפה של השכנים. עולים מחרטאפקאקזסאן. יהודים! בטח יהודים! אז הקרובה התחתנה עם ערבי מיפו.
ועכשיו יש לי ערבים על הגדר. ליטרלי)
כנראה שלא שמעת על אור אנסבכר הי"ד.
או על כוכב הטיקטוק על עגלה עם סוס שהשתולל בקיבוץ ושושני ממש הזדעדע מזה. רק שאותו כוכב טיקטוק רצח את זוגתו לשעבר היהודיה מעכו.
על ההיא מדגניה(?) שבן זוגה מרח לה את הגולגולת עם אבן שפה שמעת?
לההה ערבים זו לא סכנה קיומית.
קורונה זה סכנה קיומית! חרדים זו סכנה קיומית!
שושני ביי תגיד למי שמקשיב לך
https://www.youtube.com/watch?v=aa2_HBJ7pKQ
Dresdner
17-07-2022, 01:39
אז לא הבנת, יש ביטחון ויש הרגשת ביטחון, כלומר שים שוטר בכל פינת רחוב והאזרח ירגיש בטוח אפילו אם הפשיעה לא תרד אפילו באחוז אחד.
אומנם לא עשיתי סקר אבל יש לי הרגשה שבסקר שיבדוק ממה ישראלים יהודים מפחדים, להיפגע בפעולת איבה איסלמיסטית לא יהיה בטופ, אני זוכר איך בפיגועי אוסלו כמה שעות אחרי שזק״א גירדו חתיכות מוח מהקיר הרחוב חזר לשיגרה, זה אולי הדחקה ואולי מחוסר פחד אבל ההתנהגות הזאת עדיין קיימת, דעתי האישית היא שהיהודים במדינה יותר חרדים לגורלה מהביטחון האישי שלהם
אני מסביר לאט שוב:
יש ה-ר-ב-ה בעיות לטיפול וצריך לטפל עכשיו.
לטפל בבעיה הערבית ובמשילות כאילו אין עומס מיותר על קופת המדינה ושלמונים, ולטפל בשלמונים ובעומס כאילו אין בעיה ערבית.
ההבדל בין הוצאה לבין השקעה היא שהשקעה מחזירה את עצמה ונותנת בסוף עוד רווח בעוד הוצאה מגדילה את החוב.
לכן לתת לסטודנטים יצרניים לימודים זולים למשפחות חד הוריות שכר לגמור את החודש, ללמד אותם כלכלה נכונה וסדרי עדיפויות, זו
השקעה שתצמצם את מעגל העוני, להשקיע כסף ציבורי באמונתו של אדם יחיד זו הוצאה מיותרת.
ערבים ונאמנות למדינה - אי אפשר להכריח מישהו להיות נאמן אבל אפשר לאכוף חוק על מי שעובר אותו, תנאים סוציאליים שאתה מקבל
מהמדינה אפשר לקחת אם אתה עושה משהו שפוגע במדינה. פגעת בביטחון המדינה סע חביבי לעזה לבנון סוריה ובהצלחה.
אכיפה נכונה במסגרת "בעל הבית השתגע" תחזיר את הפרופורציות למי ששכח, אח"כ מו"מ מעמדה של כוח, הרבה כוח!
NAOR2207
17-07-2022, 10:33
אני מסביר לאט שוב:
יש ה-ר-ב-ה בעיות לטיפול וצריך לטפל עכשיו.
לטפל בבעיה הערבית ובמשילות כאילו אין עומס מיותר על קופת המדינה ושלמונים, ולטפל בשלמונים ובעומס כאילו אין בעיה ערבית.
ההבדל בין הוצאה לבין השקעה היא שהשקעה מחזירה את עצמה ונותנת בסוף עוד רווח בעוד הוצאה מגדילה את החוב.
לכן לתת לסטודנטים יצרניים לימודים זולים למשפחות חד הוריות שכר לגמור את החודש, ללמד אותם כלכלה נכונה וסדרי עדיפויות, זו
השקעה שתצמצם את מעגל העוני, להשקיע כסף ציבורי באמונתו של אדם יחיד זו הוצאה מיותרת.
ערבים ונאמנות למדינה - אי אפשר להכריח מישהו להיות נאמן אבל אפשר לאכוף חוק על מי שעובר אותו, תנאים סוציאליים שאתה מקבל
מהמדינה אפשר לקחת אם אתה עושה משהו שפוגע במדינה. פגעת בביטחון המדינה סע חביבי לעזה לבנון סוריה ובהצלחה.
אכיפה נכונה במסגרת "בעל הבית השתגע" תחזיר את הפרופורציות למי ששכח, אח"כ מו"מ מעמדה של כוח, הרבה כוח!
את מי אתה מנסה למרוח ???
מבחינתך (ומבחינת עוד לא מעט ... אני כבר לא יודע באיזה כינוי גנאי לכנות אתכם) החרדים גרועים מהערבים
עכשיו תודה בזה ותתנצל !
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft