התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תפקוד הפורום

matanbar26
21-04-2022, 08:31
אני פותח כאן שאלה למנהלים כי בתת פורומים אחרים אין כמעט תנועה.
[B]חשוב לי לציין שאני לא רושם את הדברים מתוך ביקורת אלא באמת כתהייה אמיתית[./B]
מלבד הפורום הראשי אין כמעט פעילות בשום תת פורום אחר וגם הפעילות המועטה שיש מגיעה מאותם 30 יוזרים בערך ומידי פעם יוזר חדש ששואל את אותה שאלה (איזה קטנוע עדיף או משהו בסגנון).
הפורום עצמו מיושן,לא עדכני,ללא תעודת אבטחה ועם באגים ותקלות שלא סודרו לא מעט זמן.
נוכחות המנהלים מאוד נמוכה (מניח שנעשית בקרה בעיקר על חוקים ולא מעבר) עד לא קיימת בחלק מהמקומות (למשל פורום תמיכה).
אני מבין שיש עניין של עלויות ועוגת תקציב מוגבלת ולכן לא ניתן להשקיע אבל אז נשאלת השאלה למה להשאיר פתוח או להשאיר את הפורום במתכונת הנוכחית.
ניתן לנהל פורום מקצועי פעיל אבל אולי במתכונת רזה יותר (לצמצם תתי פורומים לא פעילים),עדכנית יותר וידידותית יותר שתמשוך אנשים חדשים (אפשר לפחות לנסות, לא בטוח שגם שינוי כזה יצליח).
ואם אין רצון (או יש רצון וזה עניין של עלויות) אז אולי צריך לקבל החלטות פחות נעימות כי כרגע זה נראה/מרגיש שהפורום בגסיסה איטית ומתמשכת ואף אחד לא רוצה לנתק את החולה מהמכונות.

KKatkov
21-04-2022, 09:03
אני פותח כאן שאלה למנהלים כי בתת פורומים אחרים אין כמעט תנועה.
[B]חשוב לי לציין שאני לא רושם את הדברים מתוך ביקורת אלא באמת כתהייה אמיתית[./B]
מלבד הפורום הראשי אין כמעט פעילות בשום תת פורום אחר וגם הפעילות המועטה שיש מגיעה מאותם 30 יוזרים בערך ומידי פעם יוזר חדש ששואל את אותה שאלה (איזה קטנוע עדיף או משהו בסגנון).
הפורום עצמו מיושן,לא עדכני,ללא תעודת אבטחה ועם באגים ותקלות שלא סודרו לא מעט זמן.
נוכחות המנהלים מאוד נמוכה (מניח שנעשית בקרה בעיקר על חוקים ולא מעבר) עד לא קיימת בחלק מהמקומות (למשל פורום תמיכה).
אני מבין שיש עניין של עלויות ועוגת תקציב מוגבלת ולכן לא ניתן להשקיע אבל אז נשאלת השאלה למה להשאיר פתוח או להשאיר את הפורום במתכונת הנוכחית.
ניתן לנהל פורום מקצועי פעיל אבל אולי במתכונת רזה יותר (לצמצם תתי פורומים לא פעילים),עדכנית יותר וידידותית יותר שתמשוך אנשים חדשים (אפשר לפחות לנסות, לא בטוח שגם שינוי כזה יצליח).
ואם אין רצון (או יש רצון וזה עניין של עלויות) אז אולי צריך לקבל החלטות פחות נעימות כי כרגע זה נראה/מרגיש שהפורום בגסיסה איטית ומתמשכת ואף אחד לא רוצה לנתק את החולה מהמכונות.

"החלטות פחות נעימות" - זה לעבור לקבוצה בפייסבוק?
שיהיה בהצלחה. תהנו (אני לא אהיה שם, ומניח שאני לא היחיד כאן שאין ולא יהיה לו פייסבוק).

אם באמת מפריעה לך ה"גסיסה האיטית" של הפורום (בפועל - זה נקרא "מועדון" ולא "גסיסה". הראשון הוא כשאותם אנשים נכנסים קבוע, והשני הוא כשהם מפסיקים להגיע) - אתה מוזמן להתחיל להביא תוכן איכותי, שיעורר עניין ודיון. ככל שיהיה באתר ובפורום יותר מידע מקצועי, מועיל ונעים לקריאה - כך יותר ויותר אנשים יגיעו כשהם מחפשים אחרי המידע, וחלקם (החלק האיכותי, אני מקווה) ישארו ב"מועדון" לתקופה כזו או אחרת.

Dresdner
21-04-2022, 09:06
הדור הצעיר מעדיף פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, פלטפורמות מזעזעות לאגירת תוכן, הכל שם זה עכשיו וכאן והשאלות שם חוזרות על בסיס יומי וברמה של גן ילדים.

לא הבנתי מה אתה רוצה לראות בפורום שבנוי על אותה פלטפורמה יציבה של אלפי פורומים אחרים?

מה שנקרא זה הפורמט

matanbar26
21-04-2022, 09:42
"החלטות פחות נעימות" - זה לעבור לקבוצה בפייסבוק?

לא הכל זה דיכומטי בחיים, אפשר לפתוח קבוצות בפלטפורומות אחרות ועדיין להשאיר את הפורום פתוח.
ההיסטוריה מלאה באנשים שניסו להיאבק בקדמה ובסוף הפסידו.
אפשר להגיד " אני לא אהיה שם וביי" אבל בסוף התוצאה היא של פורום ריק.

אתה מוזמן להתחיל להביא תוכן איכותי, שיעורר עניין ודיון. ככל שיהיה באתר ובפורום יותר מידע מקצועי, מועיל ונעים לקריאה - כך יותר ויותר אנשים יגיעו כשהם מחפשים אחרי המידע, וחלקם (החלק האיכותי, אני מקווה) ישארו ב"מועדון" לתקופה כזו או אחרת.
תוכן איכותי לא יעזור אם אנשים לא מגיעים, אנשים לא נרשמים לפורומים ובטח לא נשארים מספיק זמן אחרי שענו להם על השאלה.

הדור הצעיר מעדיף פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, פלטפורמות מזעזעות לאגירת תוכן, הכל שם זה עכשיו וכאן והשאלות שם חוזרות על בסיס יומי וברמה של גן ילדים.

אני לא יודע מאיפה הגישה הזאת אבל בהתייחס לפייסבוק (אינסטגרם או טיקטוק לא רלוונטיות) אני יכול להעיד שבתור אחד שמנהל כמה קבוצות וחבר בעוד כמה כמות הידע שיש שם היא עצומה ויש אפשרות ללמד וללמוד משם הרבה, רק צריך לפתוח את הראש קצת.
שאלות שחזורות על עצמן? כן, אבל זה משהו שאפשר לנהל.
רמה של גן ילדים? לא תמיד, הכל תלוי בקבוצה ובניהול שלה.

לא הבנתי מה אתה רוצה לראות בפורום שבנוי על אותה פלטפורמה יציבה של אלפי פורומים אחרים?

נהדר, אז הגיע הזמן לשינוי.
לתקן את הבעיות שיש (ויש, מוזמן להציץ בפורום תמיכה), לצמצם תתי פורומים לא פעילים ובכללי "לעדכן גרסא".
לא אמרתי לסגור את הפורום אבל אם כבר מחליטים שהוא קיים צריך לתחזק ולתפעל (כן ברור לי שזה עניין של עלויות אבל ככה זה בחיים, לא?)

והערה כללית, אני לא מגיע ממקום של להעביר ביקורת אלא להעלות לדיון את הנושא.
זאת לא התקפה אישית כלפי אף אחד, סה"כ מחשבות ותהיות.

KKatkov
21-04-2022, 11:16
לא הכל זה דיכומטי בחיים, אפשר לפתוח קבוצות בפלטפורומות אחרות ועדיין להשאיר את הפורום פתוח.
ההיסטוריה מלאה באנשים שניסו להיאבק בקדמה ובסוף הפסידו.
אפשר להגיד " אני לא אהיה שם וביי" אבל בסוף התוצאה היא של פורום ריק.

הפורום לא "ריק".
הוא כמעט "ריק מתוכן", כי אנשים בודדים כותבים משהו מעניין, נעים לקריאה ומעשיר.
אם נחשתי נכון ואתה מציע לפלטפורמה של פורום פולגז לעבור לפייסבוק - אז אני לא מבין למה שלא תעשה את זה על דעת עצמך (תפתח קבוצה, תכתוב כאן שפתחת אותה, וחכה שאנשים יבואו). למה זה צריך להגיע מהנהלת פולגז? ולמה זה חייב להיות על חשבון הפורום?
כאמור, אני באופן אישי לא הולך להיות שם. מניח שיש עוד כמה אנשים לפחות שמזדהים איתי בהקשר הזה.

תוכן איכותי לא יעזור אם אנשים לא מגיעים, אנשים לא נרשמים לפורומים ובטח לא נשארים מספיק זמן אחרי שענו להם על השאלה.
מדבריך משתמע, שהמטרה שלך היא כמה שיותר אנשים שיהיו "חברים" בקבוצה/פורום.
מבחינתי, לנוכחותם של אנשים חסרי ידע, חסרי רצון ללמוד, שמצפים להאכלה בכפית, כותבים בצורה עילגת - אין שום ערך. אני מעדיף איכות ולא כמות, וסולד ממקומות שבהם נמצא "כל עם ישראל". זה מסביר למה אני נמצא בפולגז כבר למעלה מעשור (למרות ירידת קרנם של הפורומים בכלל ופולגז בפרט - מספיק להיזכר איזה דיונים, סיפורים ושרשורי "משקיענים" היו לפני עשור - ולהשוות לכמעט כלום שיש כיום).

matanbar26
21-04-2022, 12:14
למה זה צריך להגיע מהנהלת פולגז? ולמה זה חייב להיות על חשבון הפורום?
כאמור, אני באופן אישי לא הולך להיות שם. מניח שיש עוד כמה אנשים לפחות שמזדהים איתי בהקשר הזה

א. רשמתי פעמיים לא במקום הפורום, בנוסף.
ב. אני מניח שלהנהלת פול גז (לא רק הנהלת הפורום) יש אינטרס להגדלת נפח ותעבורת משתמשים בכל הפלטפורמות (לראייה יש עמוד פייסבוק,אינסטגרם ועדכוני ווטסאפ).

מדבריך משתמע, שהמטרה שלך היא כמה שיותר אנשים שיהיו "חברים" בקבוצה/פורום.
אני רק מציין עובדות.
הפורום ריק מאנשים ומתוכן, אם אתה מעדיף פורום ריק אבל איכותי, אז הרווח כולו שלך.
אני כן חושב שיש מקום לפורום מקצועי בארץ אבל זה דורש שינוי בתפיסה והשקעה מסוימת שלא בטוח שיש למישהו עניין בה.

KKatkov
21-04-2022, 12:39
הפורום ריק מאנשים ומתוכן, אם אתה מעדיף פורום ריק אבל איכותי, אז הרווח כולו שלך.
אני כן חושב שיש מקום לפורום מקצועי בארץ אבל זה דורש שינוי בתפיסה והשקעה מסוימת שלא בטוח שיש למישהו עניין בה.

אתה נוגד את עצמך.
אתה טוען שאתה מעדיף "פורום" (במובן הרחב) שלא יהיה ריק, גם אם זה על חשבון האיכות.
אז אתה טוען שיש מקום ל"פורום" מקצועי רחב (אבל הרגע אמרנו, שכדי שהוא יהיה רחב, זה חייב לבוא על חשבון ה"איכות").
ואז אתה אומר שלאף אחד אין עניין בזה (הגיוני, כי לייצר פלטפורמה סוציאלית רחבה שתהיה גם מקצועית, בתחום קטן וצר כמו רוכבי האופנוע בישראל - זה רעיון שכנראה יהיה קשה למימוש).

תבין אותי נכון - אני לא בא להתנגח איתך.
אני פשוט חושב שא. הרעיון שלך לא בשל, ואתה צריך לתת לו צורה מוחשית יותר, ולא ללכת על המוכר לך בדמות קבוצת פייסבוק. ב. אתה צריך להסתמך על עצמך ולא על הנהלת/בעלי פולגז. עצם העובדה שהפורום הנ"ל, חרף הרדידות שמאפיינת אותו בשנים האחרונות ממשיך להתקיים - מראה שיש לו קהל ודרישה, והוא מצליח להחזיק כאן איזשהו גרעין שעוזר לפרוייקט שנקרא פולגז להמשיך להתקיים.

אני הייתי מציע לך לשנות צורת מחשבה, ולהתחיל לשאול את עצמך ואותנו שאלות:
- מה תהיה צורת התקשורת היעילה, הנוחה והמפרה ביותר עבור אותו אחוזון קטן מרוכבי האופנועים, שנמצאים בתחום מתוך עניין ואהבה?
- לאילו צרכים של הקהל הזה, הפרוייקט צריך לתת מענה?
- כיצד תעודד אנשים שיכולים בפוטנציה להועיל לפרוייקט, להיחשף אליו?
- מה הערך שיקבלו האנשים שתורמים רבות לפרוייקט ומקדמים אותו?
- כיצד תשמור על רמה מקצועית גבוהה, שפה תקינה ורהוטה בפרוייקט?
- מה ההגדרה שלך למקצועיות, וכיצד היא תבוא לידי ביטוי בפרוייקט?
- ממה הפרוייקט הולך להתקיים?

תנסה לענות על אלה, ואז אולי יתחיל להצטייר לך בראש הפתרון הטכנולוגי.

matanbar26
21-04-2022, 14:01
אתה נוגד את עצמך.
אתה טוען שאתה מעדיף "פורום" (במובן הרחב) שלא יהיה ריק, גם אם זה על חשבון האיכות.
אז אתה טוען שיש מקום ל"פורום" מקצועי רחב (אבל הרגע אמרנו, שכדי שהוא יהיה רחב, זה חייב לבוא על חשבון ה"איכות").
ואז אתה אומר שלאף אחד אין עניין בזה (הגיוני, כי לייצר פלטפורמה סוציאלית רחבה שתהיה גם מקצועית, בתחום קטן וצר כמו רוכבי האופנוע בישראל - זה רעיון שכנראה יהיה קשה למימוש).

אני לא טענתי שזה יגיע על חשבון האיכות, אתה טענת ככה אבל אפשר להסכים שתהיה ירידה מסוימת.
אני אישית מעדיף פורום רחב עם קומץ אנשים מקצועיים שיודעים לתת תוכן איכותי לקהל הרחב יותר וכך "ללמד" אותו.
במצב הנוכחי אין לך קהל רחב ללמד ואין שום רצון מצד המיעוט המקצועי "ללמד" (כי אין את מי).
הרי למה להשקיע לכתוב תוכן איכותי שלא מגיע לאף אחד חוץ מאותו מיעוט מקצועי?

ני פשוט חושב שא. הרעיון שלך לא בשל, ואתה צריך לתת לו צורה מוחשית יותר, ולא ללכת על המוכר לך בדמות קבוצת פייסבוק

אני לא העלתי רעיון של קבוצות פייסבוק, זה אתה רשמת.
אני רק רשמתי שאולי נדרש פתרון אחר.
אבל אני עדיין חושב שזה הפתרון הנכון ביותר בהתחשב בשאר האופציות הקיימות כרגע.
עובדתית יש קבוצות מקצועיות בפייסבוק עם עשרות ומאות אלפי אנשים שממקבלים מידע מקצועי מאנשי מקצוע (רופאים, עורכי דין,רואי חשבון, וטרינרים וכו').
יש קבוצות לתחומים נישתיים יותר (קהילות גינון, תיקונים, טיולים ועוד אלפי דברים).
אם זה עובד בתוחמים הרבה יותר גדולים למה שזה לא יעבוד בתחום הזה?
לעניין השאלות שלך:
- מה תהיה צורת התקשורת היעילה, הנוחה והמפרה ביותר עבור אותו אחוזון קטן מרוכבי האופנועים, שנמצאים בתחום מתוך עניין ואהבה?-פייסבוק כי נכון להיות לרוב האנשים יש פרופיל פעיל ברמה כזאת או אחרת (וזאת עובדה, אני לא מנחש).
- לאילו צרכים של הקהל הזה, הפרוייקט צריך לתת מענה?-חשיפה לתוכן, מתן מענה לשאלות, בדיוק כמו שהפורום אמור לעשות.
- כיצד תעודד אנשים שיכולים בפוטנציה להועיל לפרוייקט, להיחשף אליו?-אני מניח שלהנהלה יש יכולת לחשוף את הקבוצה דרך הפלטפורומות שלה ( עמוד הפייסבוק, אינסטגרם והווטסאפ.
- מה הערך שיקבלו האנשים שתורמים רבות לפרוייקט ומקדמים אותו?-בדיוק כמו הערך שהם מקבלים פה, שיתוף והפצת ידע.
- כיצד תשמור על רמה מקצועית גבוהה, שפה תקינה ורהוטה בפרוייקט?מינוי מנהלים, אכיפת חוקים
- מה ההגדרה שלך למקצועיות, וכיצד היא תבוא לידי ביטוי בפרוייקט?מקצועיות זאת הגדרה רחבה אבל ברור שיש אנשים עם ידע נחרב יותר וכאלה פחות
- ממה הפרוייקט הולך להתקיים?קבוצה יכולה להגדיל משמעותית את החשיפה של האתר והפורום וכתוצאה מכך להגדיל את החשיפה של פרסומות באתר או שיתופי פעולה רלוונטים

תבין אותי נכון - אני לא בא להתנגח איתך.
לא חשבתי אחרת, אני דווקא מעריך את הדעה שלך.

Dresdner
21-04-2022, 17:33
יאללה בו לאוף, זה המקום היחיד שנאור כותב בו

Mitsu
22-04-2022, 00:24
משעשע.
מי שתקוע בעבר חי בעבר.
פייסבוק הוא לא פלטפורמה מושלמת, רחוק מכך.
הצרה היא שהדור החדש לא נמצא באותו ראש כמו הדור "הישן" שנולד לפורומים וחי בהם בתחילת שנות ה- 2000.
את הדור החדש מעניין לקבל אמל"ק בלא יותר מ- 7 שניות (אחרת - משעמם להם), עם מוזיקה מטופשת (אבל יש לי הפרעת גשם וניקוז!!!), ושיא העומק שאליו הם מגיעים ב"חקר" של נושא מסויים הוא לגלול שני סיבובי גלגלת בפיד התוצאות של יוטיוב.
זה לא הפורום "הזה" שמת, זה התחיל לפני 8 שנים עם פורום האופנועים, פורום קטנועים ופורום שטח של תפוז שלאט לאט הלכו ודעכו ככל שהציבור הצביע ברגליו והלך לפלטפורומות האחרות. וזה לא ששם היה יותר טוב. פשוט שם היה הבאזז.
כ"זקן" אין ספק שלפורומים יש משקל משמעותי אצלי. אבל החכמים צריכים לזהות מגמה, לא לתקוע את הראש בחול.
שיהיה בהצלחה.

lokimonster
22-04-2022, 15:52
הבת שלי צוחקת עליי שיש לי פייספוק.
כנראה שהיום ישנן פלטפורמות חדשות.

בכל מקרה

זה פורום מכווון מטרה חינמי אולי מיושן אבל עדיין מתפקד.

מהמעט שאני יודע משתדלים לתחזק עד כמה שניתן במגבלות התקציב הקיים.

אישית ( ללא קשר לשיוך שלי לפורום) אני מעדיף את הפלטפורמה הזאת בדומה לג'יפולוג ועוד כמה פורמים דומים שבהם ישנה אינטימיות מסויימת והיא פחות מושכת את ההמונים.

היופי שבפלטפורמה הנ"ל שאני גם מכיר ברמה כזאת או אחרת את המשתתפים וזה הכי קרוב למועדון חברים שהדרישה היחידה בו היא לכבד את כללי הפורום.

אחדים הפכו לחברים קרובים ואחרים פוגשים סתם כך על הדרך.

אז נכון אני בפייס אבל לא מוותר על הפלטפורמה הנ"ל

חוץ מזה שאני מנהל אז בכלל סבבה לי.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

השושנים
22-04-2022, 19:45
אז תתקנו את אבדן התמונות כל הפואנטה שלי מהטיולים בחו"ל וההסברים שווים לתחת בלי שהתמונות נשמרות.

ayalzo
23-04-2022, 09:46
שושני.
פתחת קריאה,
ענה לך נימי שתעלה דוגמא, קישור לשרשור רלוונטי עם תמונות שנעלמות, ולא ענית לו.
מה אתה רוצה שהוא יעשה? ירדוף אחריך?

השושנים
23-04-2022, 10:41
עניתי לו... ולא מדובר רק בשרשור אחד מדובר כמעט בכולם

Dresdner
23-04-2022, 13:04
עניתי לו... ולא מדובר רק בשרשור אחד מדובר כמעט בכולם

האתר שסיפק לך את העלאת התמונות מחק לך אותם, תתלונן אצלם זה לא קשור לפורום.
תמונות שאני העלתי לפורום עדיין קיימות כי העלתי ישירות לשרת של הפורום ולא השתמשתי בשירות צד שלישי.

lokimonster
23-04-2022, 18:54
במילים אחרות אם הבנתי נכון

כשאתה מעלה דרך הטלפון אל תשמש בטאפטוק (אם אתה משתמש) וצא לברוזר (גוגל/גודל כרום) ומשם תעלה את התמונות.

גם לי תמונות שעלו באמצעות הטאפטוק כנראה נמחקו.

matanbar26
23-04-2022, 20:36
בבקשה, הנה מקרים נוספים שלא נענו אף פעם ע"י אף אחד מההנהלה.
אני לא רושם את הדברים כביקורת, ברור לי שיש עיסוקים אחרים והפורום הוא לא בראש סדר העדיפויות אבל אם כבר יש פורום ואנשים כן מציפים בעיות המינימום זה להגיב, לנסות להבין מה הבעיה ואם בכלל יש פתרון (כמובן שאין ציפייה שמישהו ייענה עכשיו על שרשור משנת 2021 אבל למה מלכתחילה אין בכלל תגובה)?

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22387-%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22300-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23659-%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D-%D7%9B%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%AA%D7%99-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%96%D7%94

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23630-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22920-%D7%9B%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%90%D7%AA%D7%A8-%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%98%D7%97%D7%94-%D7%97%D7%91%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%96%D7%94-%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98-%D7%A7%D7%9C-%D7%95%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%9D

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23148-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A-%D7%94%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-10

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/23359-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%93%D7%AA

weref
23-04-2022, 21:06
אנסה לכוון את הדיון לחלק הענייני והחשוב שעלה כאן.
איך לשמור על איכות התוכן והקהל יחד עם נגישות לקהל לקוחות רחב?

בקצרה, לא פייסבוק. פייסבוק מת מזמן, תשאלו את הילדים שלכם. וכך גם שאר הפלטפורמות למדיע מהיר.

אבל, יש כמה פלטפורמות שמיועדות לשימרת תוכן וניהול קבוצות עניין. ממש כמו הפורום, לדוגמא רדיט:
Reddit*(/ˈrɛdɪt/, stylized as*reddit) is an American*social news*aggregation, web content*rating, and*discussion*website.

יש הרבה כאלה, המתכנתים שבינינו מכירים את stackoverflow, medium

בשורה התחתונה, יש דרך לשמור על ערכי הפורום בעידן המודרני.
מישהו מרים כפפה?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Dresdner
23-04-2022, 21:31
במילים אחרות אם הבנתי נכון

כשאתה מעלה דרך הטלפון אל תשמש בטאפטוק (אם אתה משתמש) וצא לברוזר (גוגל/גודל כרום) ומשם תעלה את התמונות.

גם לי תמונות שעלו באמצעות הטאפטוק כנראה נמחקו.

אני מעלה תמונות דרך הטאפאטוק, זה עובד אבל השושנים מעלה את התמונות לאתר אחר ואז שם קישור לתמונה בפורום וזה כבר נתון לחסדי האתר שמאכלס את התמונות

Dresdner
23-04-2022, 21:49
אנסה לכוון את הדיון לחלק הענייני והחשוב שעלה כאן.
איך לשמור על איכות התוכן והקהל יחד עם נגישות לקהל לקוחות רחב?

בקצרה, לא פייסבוק. פייסבוק מת מזמן, תשאלו את הילדים שלכם. וכך גם שאר הפלטפורמות למדיע מהיר.

אבל, יש כמה פלטפורמות שמיועדות לשימרת תוכן וניהול קבוצות עניין. ממש כמו הפורום, לדוגמא רדיט:
Reddit*(/ֻˆrֹ›dֹ×t/, stylized as*reddit) is an American*social news*aggregation, web content*rating, and*discussion*website.

בשורה התחתונה, יש דרך לשמור על ערכי הפורום בעידן המודרני.
מישהו מרים כפפה?

כן פייסבוק מתה בלי דופק חסרת בית מסכנה רק מדגדגת את 3 מיליארד משתמשים אבל היי REDIT שכבר קיימת 17 שנים עם 450 מיליון משתמשים זה המחליף :rolleyes2:
REDIT קשה לעיקול להרבה אנשים ויש הרבה מדינות שאם תגיד REDDIT לא ידעו על מה אתה מדבר כי יש שם רוב אמריקאי, כמו פייסבוק זה מנוהל בשיטת הפח זבל, בליל מידע לא מאורגן

פיינשמקר
23-04-2022, 22:48

אבל, יש כמה פלטפורמות שמיועדות לשימרת תוכן וניהול קבוצות עניין. ממש כמו הפורום, לדוגמא רדיט http://reddit.com

1+

הרשתות החברתיות עיין ערך פייסבוק, אינסטה, פינטרסט, טיקטוק, סנאפ צ'ט וכו', אינן יכולות להחליף את פורמט הפורום מעצם איפיון השירות שלהן.

פורמט הפורומים ממש לא קץ מן העולם, הוא חי ובועט.
כפי שציין weref דוגמאיות יש לרוב.
רדיט זו הפלטפורמה הגדולה ביותר של פורומים שמנוהלים ע"י הקהילה, אבל יש עוד המון.

אגב, ב-https://www.reddit.com/r/Israel/ הפורום הישראלי ברדיט, חברים מעל ל-170K איש.

NAOR2207
23-04-2022, 23:06
משעשע.
מי שתקוע בעבר חי בעבר.
פייסבוק הוא לא פלטפורמה מושלמת, רחוק מכך.
הצרה היא שהדור החדש לא נמצא באותו ראש כמו הדור "הישן" שנולד לפורומים וחי בהם בתחילת שנות ה- 2000.
את הדור החדש מעניין לקבל אמל"ק בלא יותר מ- 7 שניות (אחרת - משעמם להם), עם מוזיקה מטופשת (אבל יש לי הפרעת גשם וניקוז!!!), ושיא העומק שאליו הם מגיעים ב"חקר" של נושא מסויים הוא לגלול שני סיבובי גלגלת בפיד התוצאות של יוטיוב.
זה לא הפורום "הזה" שמת, זה התחיל לפני 8 שנים עם פורום האופנועים, פורום קטנועים ופורום שטח של תפוז שלאט לאט הלכו ודעכו ככל שהציבור הצביע ברגליו והלך לפלטפורומות האחרות. וזה לא ששם היה יותר טוב. פשוט שם היה הבאזז.
כ"זקן" אין ספק שלפורומים יש משקל משמעותי אצלי. אבל החכמים צריכים לזהות מגמה, לא לתקוע את הראש בחול.
שיהיה בהצלחה.

תיקון קטן שלושת הפורומים בפרדס הרקוב אשר הזכרת הלכו קיבינמאט בגלל ההנהלה
אתה אולי ביחד עם כמה מנהלים כמו פרארי או בועז בר הייתם הבסדרים אשר ניסו להציל את הספינה הטובעת,
אולם אין לך מושג(?) איזו טינופת וצחנה הסתובבה בפורומים אחרים.
פאק אפילו תקנון הפורטל נוסח בלשון נקבה

לגבי פורום אופנועי שטח בתפוז. מעולם לא הבנתי אותו. פסיכים לגמרי. עד היום אני מקנא שלא הבנתי את הז'רגון.

Dresdner
24-04-2022, 12:47
1+

הרשתות החברתיות עיין ערך פייסבוק, אינסטה, פינטרסט, טיקטוק, סנאפ צ'ט וכו', אינן יכולות להחליף את פורמט הפורום מעצם איפיון השירות שלהן.

פורמט הפורומים ממש לא קץ מן העולם, הוא חי ובועט.
כפי שציין weref דוגמאיות יש לרוב.
רדיט זו הפלטפורמה הגדולה ביותר של פורומים שמנוהלים ע"י הקהילה, אבל יש עוד המון.

אגב, ב-https://www.reddit.com/r/Israel/ הפורום הישראלי ברדיט, חברים מעל ל-170K איש.

פורומים כלליים מידי שמתפזרים לכל כיוון, כנס לקבוצת האופנועים שם עם מיליון משתמשים רובם אמריקאים ותראה שיש הרבה תוכן אבל מפוזר ולא רלונטי לרוב

lokimonster
24-04-2022, 13:14
אין כמו לרשום בפורומים אירופאים שאני מארץ הקודש ולזרוק סמלים ציוניים לרשת ולראות את התגובות של המהגרים על סוגיהם.

Busy
24-04-2022, 16:49
בגדול אני מסכים.יש מקומות מתים, רבים בקושי חיים... למה כל זה? אם אפשר לשנות משהו כדי שיהיה נוח ואטרקטיבי יותר, האם זה אפשרי?

Jack_R1
24-04-2022, 19:43
אני זקן מדי, כנראה, כי בא לי לענות ששרשורים כמו זה ראיתי כל תקופה מסוימת בערך מ-2010 ככה. יותר מזה, אני חושב שכתבתי אחד כזה בעצמי, עוד לפני שנהיתי מנהל, של הפורום הקודם, לפני "המעבר הגדול". פעם כתבתי על זה תשובות ארוכות מאוד...
היום אסכם קצר מאוד, כי אישה, ילדים, עבודה, כיף, וזה... אין זמן.

הפורום נמדד בכמות הטראפיק שלו. גם השקטים נחשבים - אלה שלא כתבו שורה אחת, אלה שלא נרשמו אפילו. את המדד האם הפורום חי או מת, צריך לקבל משם, לא מחוות דעת סובייקטיבית של משתמש נתון. תשאל את אביעד מה המצב, אם יענה לך - תדע.

נכון, חלק מפעילות הפורום עבר לרשתות החברתיות - זה החלק החברתי, הוא מראש היה שייך לשם, זה היה רק עניין של זמן. אבל הפורום חי, גם אם מעט ולאט יחסית. ובעיקר כי הוא מהווה מאגר מידע ענק, ואף אחד לא צריך את מנוע החיפוש של הפורום - מגיעים ישירות מגוגל... והשינוי הזה קרה ממש מזמן, לא אתמול ולא שלשום.

מה שכן - כנראה שבאמת "פורום תמיכה" הוא די יתום...

אביעד אברהמי
25-04-2022, 11:16
יש לא מעט צדק בדברים שנכתבו. מערכת הפורומים של פול גז אכן פעילה הרבה פחות מימיהם הגדולים של הפורומים. הרגלי הגלישה השתנו, והרשתות החברתיות נגסו בחלק הארי מהפורומים באופן כללי, וכמובן שגם פורום פול גז נפגע, והטראפיק בו נמוך משמעותית מבעבר. את זה כל אחד יכול לראות.

בנוסף, אני מסכים לחלוטין שמערכת הפורומים של פול גז היא מיושנת, והיא אינה עומדת ברוח הזמן והקידמה. כבר כשהקמנו את המערכת מחדש ב-2015 היא לא הייתה החדישה ביותר, וממרחק של 7 שנים היא נראית כעת היסטורית. בהקשר הזה אציין שכדי לשדרג את מערכת הפורומים צריך לשדרג את הבסיס והפלטפורמה שעליהם האתר כולו יושב. יש לנו תכניות עתידיות לזה, ואני בטוח שיום אחד נגיע גם לזה.

יחד עם זאת, נתוני הגלישה מראים באופן חד-משמעי שהפורום עובד ושיש בו תנועה ערה. גולשים חדשים נרשמים בכל יום, נכנסים לפה עשרות אלפי גולשים בחודש, וגם אם רובם לא פעיל ולא כותב - מנוע החיפוש עובד, ואנשים קוראים שרשורים עדכניים וישנים מהארכיון. המספרים לא פחות ממדהימים.

בנוסף, כפי שכבר נכתב פה, למערכת פורומים יש יתרון אדיר על-פני רשתות חברתיות - וזה העומק ואפשרויות החיפוש. ברשתות חברתיות פוסטים נעלמים אחרי זמן קצר. פה בפורום הם נשארים לנצח.

בהחלט נצטרך לבצע רפורמה במערכת הפורומים, אולי למזג פורומים שפעילים פחות ולהשאיר פחות פורומים פעילים, ובהחלט לעדכן גרסה כך שהפורום יהיה מודרני יותר ויציע יותר פיצ'רים ברוח הזמן. גם לזה נגיע. אולם גם ב-2022 יש מקום לפורום אופנועים בישראל, ואני רואה את זה בכל יום בנתונים.

Jonathan
25-04-2022, 22:01
בנוסף, כפי שכבר נכתב פה, למערכת פורומים יש יתרון אדיר על-פני רשתות חברתיות - וזה העומק ואפשרויות החיפוש. ברשתות חברתיות פוסטים נעלמים אחרי זמן קצר. פה בפורום הם נשארים לנצח.

בהחלט נצטרך לבצע רפורמה במערכת הפורומים, אולי למזג פורומים שפעילים פחות ולהשאיר פחות פורומים פעילים, ובהחלט לעדכן גרסה כך שהפורום יהיה מודרני יותר ויציע יותר פיצ'רים ברוח הזמן. גם לזה נגיע. אולם גם ב-2022 יש מקום לפורום אופנועים בישראל, ואני רואה את זה בכל יום בנתונים.

אביעד,
לאחד פורומים לא פעילים יעזור מאד, פורום שטח לדוגמא די מת, האיחוד מאפשר חשיפה של הפוסטים שכבר עולים בו לקהל יותר רחב.
עוד יתרון של פורום אופנועים זאת ההפרדה מהאדם - לא בטוח שכל משתמש רוצה לספק חיבוריות של תמונות שלו מי ילדיו מי החברים שלו ומי החברים של אשתו בכל פעם שהוא שם פוסט או מגיב.

הנה תיקח אותי - כאן בפג"ז כל אחד שרואה את האווטר שלי בטוח שאני רוסי במירוץ 8 השעות של סוזוקה.
אם חס וחלילה הייתם מחוברים ל FAKE BOOK שלי הייתם יודעים שאני לא רוסי ושאני בכלל רוכב על בטא....

קידוזו
26-04-2022, 00:30
תמיד אעדיף פורומים. "אכלתי" פורומים מהז'אנר הזה (לא תפוז המאעפן) במשך שנים ועבורי אין להם תחליף ולא עבור ידע טכני. מדובר בקהל שעדיין מסוגל להתבטא ולקרוא והתוכן מושפע מהמדיה. לכן שאר הפלטפורמות עוסקות במיקרו פוסטים ברמה כזאת או אחרת. לדעתי הפורום הוא פספוס כי חלק גדול מחוויית המשתמש של פייסבוק (תמונות, סרטונים לייקים) אפשר לקבל על פלטפורמת פורומים מעודכנת. אני יודע מניסיון שלא היו בארץ הרבה מתכנתים שמכירים ועוד פחות כאלה שממש ששולטים במערכת. עדיין, להתקין מערכת בקנפוג ברירת מחדל עם פיצר'ים ותמיכה בעברית זה לא מאות שעות מתכנת וכנראה שיותר קרוב לעשר. אם צריך לעשות מגבית, מימון המונים עמונים ערמונים...לכו על זה. חבל להתמהמה כי כמות האנשים שכותבים הולכת ופוחתת וכשהזרזיף ייפסק לחלוטין יכול להיות שלא יהיה טעם להחיות אותו מחדש. לא חראם?

השושנים
26-04-2022, 06:41
אביעד,
לאחד פורומים לא פעילים יעזור מאד, פורום שטח לדוגמא די מת, האיחוד מאפשר חשיפה של הפוסטים שכבר עולים בו לקהל יותר רחב.
עוד יתרון של פורום אופנועים זאת ההפרדה מהאדם - לא בטוח שכל משתמש רוצה לספק חיבוריות של תמונות שלו מי ילדיו מי החברים שלו ומי החברים של אשתו בכל פעם שהוא שם פוסט או מגיב.

הנה תיקח אותי - כאן בפג"ז כל אחד שרואה את האווטר שלי בטוח שאני רוסי במירוץ 8 השעות של סוזוקה.
אם חס וחלילה הייתם מחוברים ל FAKE BOOK שלי הייתם יודעים שאני לא רוסי ושאני בכלל רוכב על בטא....

אף אחד לא מושלם

השושנים
26-04-2022, 06:45
צריך לשפר את הפלטפורמה העלאת התמונות שלי נעשתה תמיד באותה הצורה של הדבק ממקומות אחרים ועדיין בשרשורים אחדים הם נעלמות ובאחרים לא.

עדיין בכל שירשור חדש שאני פותח ומעלה תמונה כשאני מסיים לכתוב ומעלה את החומר, הדף קופא ואז אני צריך לשחזר מתוך השחזור האוטומטי שוב
את התוכן ורק בפעם השנייה זה מצליח לעלות לאתר.

erani99
26-04-2022, 07:34
אשכרה אתה היוזר שהכי משתמש בזה... העלת כמות יומית בכוזינות של שושני :tomato2:

ayalzo
26-04-2022, 09:28
אין להם תחליף ולא עבור ידע טכני...
והיום? שים לב שהרוב המוחץ של הדיונים הוא בבל"ת שאיננו טכני, ולרוב גם לא קשור לאופנועים.
אני הצטרפתי רק בגלל מאגר הידע הטכני שהיה כאן, והדיונים ברמה הגבוהה בנושא.
מודה שגם לי אין פוסטים בנושאים טכניים, ולו רק מהסיבה שכבר כמה שנים המכניקה היחידה שאני מתעסק בה היא של האופנוע הפרטי שלי, ועליו אין כאן הרבה שאלות. וגם כאן, כבר אינני מטפל בעצמי, כך שאין לי חומר מקורי להוסיף.
אם הייתי צריך להפנות משאבים לשיפור הפורום, הייתי משקיע בעיקר בכיוון הזה.
לצערי אין לי רעיונות, למעט לעודד תוכן גולשים (תחרויות נושאות פרסים? פרס לא חייב להיות כספי, הוא יכול גם להיות להשתתף במבחן, או כתבה).

kaz
26-04-2022, 09:50
בנוסף, אני מסכים לחלוטין שמערכת הפורומים של פול גז היא מיושנת, והיא אינה עומדת ברוח הזמן והקידמה. כבר כשהקמנו את המערכת מחדש ב-2015 היא לא הייתה החדישה ביותר, וממרחק של 7 שנים היא נראית כעת היסטורית. בהקשר הזה אציין שכדי לשדרג את מערכת הפורומים צריך לשדרג את הבסיס והפלטפורמה שעליהם האתר כולו יושב. יש לנו תכניות עתידיות לזה, ואני בטוח שיום אחד נגיע גם לזה.

יש אפשרות להעביר את המידע הקיים כשמשדרגים?

יהיה חבל אם יימחק, יש ידע שימושי בפורום הטכני (וגם באוף טופיק - למשל ניואנסים להכנת חומוס)

אביעד אברהמי
26-04-2022, 11:09
יש אפשרות להעביר את המידע הקיים כשמשדרגים?

יהיה חבל אם יימחק, יש ידע שימושי בפורום הטכני (וגם באוף טופיק - למשל ניואנסים להכנת חומוס)

כן בוודאי. שום דבר לא נמחק. הפלטפורמה מתעדכנת אבל כל הדאטה נשאר.

קידוזו
27-04-2022, 10:45
והיום? שים לב שהרוב המוחץ של הדיונים הוא בבל"ת שאיננו טכני, ולרוב גם לא קשור לאופנועים.
אני הצטרפתי רק בגלל מאגר הידע הטכני שהיה כאן, והדיונים ברמה הגבוהה בנושא...
אני חושב שלצד ידע טכני יש צורך בספיגת חווית משתמש מאחרים ותובנות כלליות. איך זה מרגיש לרכוב על וספה מוגדשת בכביש אלון. זה לא בבל"ת כי רוב התוכן עוסק בחוויה או בתוצאה ולא בנתונים יבשים. אם תרצה- גם הנתונים היבשים מרמזים על החוויה עצמה. אגב, אפשר לארגן את הידע הטכני שנצבר כאן לפי דגמים או תחומים דרך תגיות וכו'.

כן בוודאי. שום דבר לא נמחק. הפלטפורמה מתעדכנת אבל כל הדאטה נשאר.
שלחו לי קופון הנחה של 50$ לרישיון מערכת ו\או לאחסון מעונן עד אמצע מאי. אשמח להעביר לכם.

MasterOz
02-05-2022, 17:59
על אמת...!
אחד הדיונים המרתקים שקראתי כאן בזמן האחרון!
#רק_אומר

weref
02-05-2022, 20:46
יש לא מעט צדק בדברים שנכתבו. מערכת הפורומים של פול גז אכן פעילה הרבה פחות מימיהם הגדולים של הפורומים. הרגלי הגלישה השתנו, והרשתות החברתיות נגסו בחלק הארי מהפורומים באופן כללי, וכמובן שגם פורום פול גז נפגע, והטראפיק בו נמוך משמעותית מבעבר. את זה כל אחד יכול לראות.

יחד עם זאת, נתוני הגלישה מראים באופן חד-משמעי שהפורום עובד ושיש בו תנועה ערה. גולשים חדשים נרשמים בכל יום, נכנסים לפה עשרות אלפי גולשים בחודש, וגם אם רובם לא פעיל ולא כותב - מנוע החיפוש עובד, ואנשים קוראים שרשורים עדכניים וישנים מהארכיון. המספרים לא פחות ממדהימים.

בהחלט נצטרך לבצע רפורמה במערכת הפורומים, אולי למזג פורומים שפעילים פחות ולהשאיר פחות פורומים פעילים, ובהחלט לעדכן גרסה כך שהפורום יהיה מודרני יותר ויציע יותר פיצ'רים ברוח הזמן. גם לזה נגיע. אולם גם ב-2022 יש מקום לפורום אופנועים בישראל, ואני רואה את זה בכל יום בנתונים.בתור מפתח תחת (backend) וידע לא רע בברזלים (servers&devops), לאן שלוח קו"ח?

שושנים צריך storage משלו, שיעלה תמונת של תחתים ב4k

אביעד אברהמי
02-05-2022, 21:51
בתור מפתח תחת (backend) וידע לא רע בברזלים (servers&devops), לאן שלוח קו"ח?

לנימי.

NAOR2207
03-05-2022, 00:17
בתור מפתח תחת (backend) וידע לא רע בברזלים (servers&devops), לאן שלוח קו"ח?

בחיאת רק אל תמציא מחדש את הגלגלש עם אנגולר ו vue כי טוב לא יצא מזה
גם נאד בבקאנד הוכח כלא יעיל.
אני אומר לך על rust כי אפילו גו הייפסטרית שווה לת&^%ת עם מקבוק ונעלי אצבע

Jonathan
04-05-2022, 20:40
צריך לשפר את הפלטפורמה העלאת התמונות שלי נעשתה תמיד באותה הצורה של הדבק ממקומות אחרים ועדיין בשרשורים אחדים הם נעלמות ובאחרים לא.

עדיין בכל שירשור חדש שאני פותח ומעלה תמונה כשאני מסיים לכתוב ומעלה את החומר, הדף קופא ואז אני צריך לשחזר מתוך השחזור האוטומטי שוב
את התוכן ורק בפעם השנייה זה מצליח לעלות לאתר.

מסכים עם השושנים שהעלאת תמונות לפורום (לא דרך לינק אלא לאתר) דרך BROWSER רגיל זה פשוט כאב ראש אחד גדול, אם משתמשים ב TAPATALK אז העלאת תמונות היא סבירה אבל יש כאבי ראש אחרים ובכל מקרה זה רק עבור מובייל.